fbpx

05-03-2021 13:45
Fyr og Flamme i Grand Prix: En drøm

I morgen er der Melodi Grand Prix, og her bliver det lokale islæt bandet Fyr og Flamme med Laurits Emmanuel som syd- og sønderjysk deltager.

For både ham og bandmakkeren Jesper Groth er Grand Prix en drøm:

LYD
Siger Laurits Emmanuel.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

05-03-2021 13:43
Nye klimakrav til byggerier

Folketinget har i dag vedtaget en bred klimaplan, der skal gøre diverse byggeprojekter i blandt andet Syd- og Sønderjylland mere klimavenlige.

Der kommer blandt andet nye krav til udledningen af CO2, der sænkes markant.

Det skriver TV2 i dag, og aftalen skaber stor glæde.
Af: Michael Ehrhorn

05-03-2021 13:31
Sundhedsstyrelsen anbefaler alligevel Astra Zenica

Sundhedsstyrelsen anbefaler nu alligevel Astra Zenica-vaccinen til ældre over 65 år, det skriver TV2.

Sundhedsstyrelsen peger på et nyt studie fra Skotland, der viste en markant mindre risiko for et alvorligt forløb blandt de vaccinerede.

Faktisk er sikkerheden på den front endnu bedre ved Astra Zenica, end den er ved Pfizer/Biontech, viser studiet.
Af: Michael Ehrhorn

05-03-2021 13:09
70 personer skal afgive forklaring i voldsom sag

70 personer skal afgive forklaring i en meget omfattende retssag, der begynder i dag i Kolding. Den drejer sig om salg af hundehvalpe i hele Syd- og Sønderjylland.

Tre mænd er tiltalt for at importere hunde ulovligt fra Polen, mens også salget i Danmark er foregået uden tilladelse.

De tiltalte kommer fra Gram, Kolding og fra Nordborg.
Af: Michael Ehrhorn

05-03-2021 13:02
DFDS jubler over Esbjerg-planer

Rederiet DFDS kan få en helt afgørende rolle i det næste erhvervseventyr i Esbjerg Kommune. Om bare få år er der nemlig mulighed for, at Englandsbåden kan sejre på grøn amoniak.

Den grønne amoniak produceres af en ny såkaldt Power to X-fabrik, der skal ligge i Esbjerg, og dermed kan byen få en helt vital rolle i noget af et energi-eventyr.

I DFDS-toppen er man meget begejstrede over udsigten til at kunne sejle på grøn ammoniak i fremtiden, det skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

05-03-2021 12:51
Ny REMA 1000 sendt i høring

I de kommende år kan Bramming få en ny gigant til byen, for der er planer om en REMA 1000 i den nordlige del af Bramming ved Gabelsvej og Kirkebrovej.

Nu er planerne så konkrete, at Esbjerg Kommune har sendt plangrundlaget for den nye REMA i offentlig høring, hvor det er muligt at komme med indsigelser.

I plangrundlaget er der blandt andet taget stort hensyn til biodiversiteten i området samt risikoen for oversvømmelse, det skriver Jydske Vestkysten.
Af: Michael Ehrhorn

05-03-2021 12:48
Færre unge ryger

Færre unge mennesker skal ryge cigaretter. Det har været et mål i mange år, og nu ser det ud til, at der sker noget.

Antallet af rygere i Danmark daler nemlig, og det faldt med to procent fra 2019 til 2020, melder Sundhedsstyrelsen.

Det er et fald i antallet af unge rygere, der især bidrager til udviklingen.
Af: Michael Ehrhorn

05-03-2021 12:11
Store mængder slagteriaffald blev dumpet på rasteplads

Politiet går nu ind i en sag om en værre gang svineri på en rasteplads mellem Sølsted og Bredebro.

Her er der i den forgangne uge blevet dumpet store mængder slagteriaffald, og det i en sådan grad, at ordensmagten nu skal efterforske det.

Hvis synderen til affaldet findes, er der udsigt til en temmelig klækkelig bøde, lyder det fra politiet.
Af: Michael Ehrhorn

05-03-2021 12:09
Ansatte i dagtilbud får gave af Esbjerg Kommune til mere udeliv

Corona har ikke været godt for ret meget, men tiden har vist os, hvor mange muligheder der er i udeliv.

Det gælder også dagplejere og institutioner i Esbjerg Kommune, der har været mere ude end nogensinde under corona. Det vil Esbjerg Kommune gerne styrke - også efter corona, for der er så mange muligheder udendørs.

Derfor får alle dagtilbuds medarbejdere nu et godt og praktisk sæt udetøj, som gør det let og rart for de voksne at lege og være aktive sammen med børnene i al slags vejr.
Af: Michael Ehrhorn

05-03-2021 12:00
Omfattende hundesag begynder i dag

I dag begynder en omfattende retssag ved Retten i Kolding. Her er tre mænd tiltalt for ulovlig handel med hundehvalpe.

De tre skal have importeret hunde ulovligt fra Polen af racen fransk bulldog, mens selve salget også er foregået ulovligt fra private adresser uden de nødvendige godkendelser.

De tre mænd på 52, 56 og 59 år stammer fra henholdsvis Gram, Kolding og Nordborg.
Af: Michael Ehrhorn

05-03-2021 11:06
Danmark vil ikke boycutte VM-slutrunden

Det danske fodboldlandshold kommer ikke til at boycutte VM-slutrunden i Qatar. Der har ellers været massiv kritik af Qatars behandling af gæstearbejdere, mens der er en del anklager om korruption.

Trods det sender Dansk Boldspil Union gerne sit landshold afsted:

- Jeg forstår godt følelserne, men vi er kommet til den konklusion i DBU, at boykot ikke er løsningen. Vi ønsker at bidrage til ændringer i Qatar, så vi tror mere på kritisk dialog og konstant pres, siger kommunikationschef Jakob Høyer til TV2.
Af: Michael Ehrhorn

05-03-2021 08:10
Forsvaret får igen igen kritik af Rigsrevisionen for manglende kontrol

Forsvarsministeriets kontrol med de ansattes brug af tankkort har klare mangler. Derfor er der mulighed for, at ansatte i Forsvaret uden problemer kan tanke deres private køretøjer op med benzin og diesel på Forsvarets regning.

Sådan lyder kritikken fra Rigsrevisionen i en ny sag om manglende interne kontroller i Forsvaret, der også finder flere overtrædelser af Forsvarsministeriets egne regler på området.

Kritikken kommer efter flere sager om mulig svindel, vennetjenester og embedsmisbrug i Forsvaret i de seneste år.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-03-2021 06:58
Sygehus kasserede fejlfri vacciner

Tirsdag i sidste uge blev der smidt 25 fejlfri vacciner ud på Sydvestjysk Sygehus’ vaccinationscenter i Esbjerg. Og fredag blev der kasseret yderligere seks.

Problemet var ikke at finde nogen, der ville have dem. Det var derimod at finde nogen, der måtte få dem.

Sådan lyder det fra Sydvestjysk Sygehus’ lægefaglige direktør, Anna-Marie Bloch Münster:

- Jeg synes, det er rigtig beklageligt, for jeg synes, at vi normalt er så præcise, hvilket vores meget lave spildprocent også viser, men den her tirsdag var det bare ikke godt nok, siger hun.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

05-03-2021 05:40
Smitten falder i Kolding men stiger i Esbjerg

Efter en uge med faldende smittetilfælde ses nu en lille stigning i det samlede smitteantal i Syd- og Sønderjylland.

Kigger man mod Esbjerg Kommune går det lige nu den forkerte vej, efter at det tirsdag blev opdaget, at landsbyen Vejrup er ramt af den britiske smittevariant. På fem dage har kommunen mere end fordoblet antallet af personer konstateret smittet med covid-19. Kommunen er gået fra at have 25 smittede til torsdag at have 56 nye smittede de seneste syv dage.

I Vejle begynder man at ane fremgang, idet der for første gang i 14 dage var et fald i smitten. Kommunen har tre færre smittede siden i går og er dermed gået fra 171 nye smittede onsdag til 168 torsdag pr. 100.000 indbyggere set over de seneste syv dage.

Ligeledes går det stadig den rigtige vej for Kolding Kommune, der for ottende dag i streg har faldende smittetal. Kommunen er dog stadig den kommune i landet med næstflest smittede per 100.0000 indbyggere med en aktuel incidens på 186. Til sammenligning har Ishøj Kommune, der ligger i spidsen, et incidenstal på 301,9.

Fanø og Sønderborg kommuner er de eneste kommuner med et incidenstal under 20 og dermed ligger under bekymringsgrænsen på 20 smittede per 100.000 borgere.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

05-03-2021 05:38
Ekspertgruppe regner på, hvordan de resterende restriktioner kan udfases

Hvordan kan vi udfase corona-restriktionerne?

Det spørgsmål er en ekspertgruppe blevet bedt om at se på. Derfor vil gruppen i den kommende tid regne på en yderligere genåbning af erhverv og arbejdsliv samt kultur og idræt.

Regeringen vil præsentere eksperternes beregninger for resten af Folketingets partier efter den 15. marts. Det oplyser Sundhedsministeriet i en mail til Ritzau.

Ifølge Sundhedsministeriet vil der så vidt muligt blive set på scenarier, hvor der regnes på delvise lempelser med visse af restriktioner - eksempelvis i form af test. Det skal gøre, at der kan åbnes maksimalt inden for hver enkelt sektor.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

05-03-2021 05:20
Nu tilbyder Region Syddanmark at vaccinere sårbare ældre i eget hjem

Region Syddanmark og regionens 22 kommuner har netop sat gang i en særlig indsats over for de sårbare ældre, der af forskellige årsager ikke har haft mulighed for at blive vaccineret endnu.

I løbet af de kommende dage vil ældre borgere over 65 år, der ikke selv kan transportere sig til et vaccinationssted, blive tilbudt en vaccine i hjemmet.

I Esbjerg Kommune er Region Syddanmark allerede torsdag begyndt at vaccinere immobile ældre over 65 år i eget hjem.

Borgere i de to særligt sårbare grupper vil blive kontaktet telefonisk af hjemkommunen. Man behøver altså ikke selv at ringe til kommunen.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

05-03-2021 05:15
Fejl i kommuners indberetninger af spildevandsoverløb

Når man ser nærmere på de kommunale indberetninger af, hvor meget opblandet regn- og urenset spildevand, de sender ud i naturen hvert år, når regnskyl fylder kloakkerne op, så de flyder over.

Ja så viser det sig at flere syd- og sønderjyske kommuner i varierende grad har givet forkerte tal videre til Miljøstyrelsen i årene 2014-2019 i deres årlige indberetninger af, hvor stort næringsindholdet er i det opblandede spildevand, de lukker ud i vandmiljøet.

Det viser en aktindsigt, TV SYD har fået i Miljøstyrelsens punktkildedatabase, PULS.

Både Esbjerg, Varde, Sønderborg, Tønder og Aabenraa kommuner har indberettet mindre, end de skulle.

De største afvigelser i kommunernes indberetninger skal findes i Vejen Kommune, som siden 2014 kun har indberettet ét af sine 59 overløb til Miljøstyrelsen.

Derfor kan de kommunale overløb være et stort problem, selvom de kun bidrager med en-to procent af de samlede udledninger af kvælstof til miljøet
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

05-03-2021 05:13
16-årige drenge varetægtsfængslet for voldtægt

Tre 16-årige drenge er ved Retten i Esbjerg blevet varetægtsfængslet frem til 25. marts for voldtægt af en 16-årig pige i Esbjerg lørdag aften, skriver Syd og Sønderjyllands Politi på Twitter.

De nægter sig skyldige, og to af dem kærede til landsretten.

En mindreårig dreng er også sigtet sagen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

05-03-2021 05:11
Mette Frederiksen har fået inspiration fra Østrig, hvor skolebørn tester sig selv

Statsminister Mette Frederiksen har i går været i Israel for at mødes landets premierminister Benjamin Netanyahu samt sin østrigske kollega. forbundskansler Sebastian Kurz.

Og med hjem fra mødet tager hun blandt andet inspiration fra Østrig, "der har åbnet skolerne blandt andet ved, at børnene tester sig selv. Kan vi gøre det i Danmark - og dermed få flere børn tilbage - vil det virkelig være godt."

Det skriver hun på Facebook, hvor hun tilføjer, at "det taler vi videre om i den kommende tid".
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-03-2021 05:10
Festivaler kritiserer ministers udmelding om at de skal "planlægge forsigtigt"

Flere festivaler er langt fra tilfredse med de svar kulturminister Joy Mogensen (S) gav, da hun i går var i samråd om afvikling af sommerens festivaler.

Ministeren kunne endnu ikke sige, om festivalerne kan afholdes og opfordrede dem derfor til at "planlægge forsigtigt".

Talsmand for Smukfest Søren Eskildsen efterlyser desuden konkrete løsninger på, hvordan man eventuelt kan afholde en festival med hjælp fra eksempelvis corona-pas og kviktest.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-03-2021 15:33
Medier: Haysen fælder af krænkelser

Tidligere SønderjyskE-sportschef Hans Jørgen Haysen er færdig som sportschef i AGF efter bare tre dage.

Nu er det så kommet frem, at det skal være krænkelser begået mod en tidligere kvindelig ansat i SønderjyskE, der har ført til, at AGF alligevel ikke vil have Haysen ind.

Det skulle være en mail-korrespondence mellem Haysen og den tidligere ansatte, som AGF er kommet i besiddelse af.
Af: Michael Ehrhorn

04-03-2021 14:28
Ski-gigant aflyser sæsonen

Skisportstedet Ischgl må nu aflyse hele sæsonen 2021/22. Det melder man efter nye retningslinjer omkring corona i Østrig.

Samtidig er der stort fokus på gæsternes sikkerhed, og derfor droppes hele sæsonen nu.

Ischgl åbner for 2021/22 sæsonen i november.
Af: Michael Ehrhorn

04-03-2021 13:50
Statsministeren tager til Israel

Statsminister Mette Frederiksen drager til Israel sammen med Østrigs forbundskansler.

Turen møder en del kritik i Folketinget, men det kan blive ret vigtig i forhold til den danske strategi mod corona.

Vacciner og vaccinepas er nemlig nogle af de ting, statsministeren skal snakke med Israel om, da man er langt fremme på det punkt.
Af: Michael Ehrhorn

04-03-2021 13:26
Brand på botilbud

Brandvæsnet måtte rykke hurtigt ud, da der tidligere på dagen gik meldinger om brand i et botilbud i Sjællandsgade i Esbjerg.

Her var der gået ild i en lejlighed, der spredte sig til naboejendommen.

Det gav også en del røg, og en 41-årig beboer blev kørt på sygehuset til tjek for røgforgiftning.
Af: Michael Ehrhorn

04-03-2021 13:11
Danfoss leverer milliardoverskud trods corona

Danfoss, der har hovedsæde i Nordborg og afdelinger mange andre steder i Syd- og Sønderjylland, har leveret flot trods corona.

Godt nok er det gået tilbage rent økonomisk, men Danfoss har stadig formået at levere et fornemt overskud.

Den sønderjyske verdenssucces kan nemlig præsentere et overskud på 3,2 milliarder kroner trods corona.
Af: Michael Ehrhorn

04-03-2021 13:07
Region Syddanmark: Vi har ikke vacciner nok

Det går fremad med vaccinationen i Region Syddanmark, men det kunne sagtens gå bedre.

Det melder regionsrådsformand Stephanie Lose:

LYD
Siger Stephanie Lose.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

04-03-2021 13:00
Vanvittig motorcyklist fik sin maskine konfiskeret

Det var et større mirakel, at ingen kom til skade, da en 32-årig mand prøvede at stikke af fra politiet på sin motorcykel i Esbjergs gader.

Jagten efter motorcyklen, en Yamaha YZF R1 superbike, kom op på 170 kilometer i timen undervejs i byen, hvor man må køre 50.

Den 32-årige væltede på Strandby Kirkegade, og politiet konfiskerede straks maskinen, der har en værdi af 287.000 kroner.
Af: Michael Ehrhorn

04-03-2021 12:57
Borgmesteren forbigået

Esbjerg-borgmester Jesper Frost Rasmussen er blevet forbigået i et nyt vækstteam for Sydjylland.

Her ville han ellers meget gerne have været med omkring store drømme for Esbjers energieventyr efter olien.

Pladsen gik dog i stedet til Sønderborg-borgmester Erik Lauritzen.
Af: Michael Ehrhorn

04-03-2021 12:55
Godt nyt til varmestuer

Mange varmestuer i det syd- og sønderjyske har været meget hårdt ramt på det seneste, da genbrugsbutikkerne har været lukket.

Det har skabt fare for lukning for flere, men nu er der godt nyt fra regeringen, der vil hjælpe, skriver DR.

En pulje på 50 millioner kroner skal kompensere organisationer, som har tabt penge, fordi genbrugsbutikkerne har været lukket.
Af: Michael Ehrhorn

04-03-2021 12:13
Flybranchen under massivt pres

Der er mange brancher, som det ikke har været sjovt at være i under coronakrisen. En af dem er flybranchen.

Den bløder fortsat voldsomt, og Norweigan kan nu melde om passagernedgang på 97 procent i den seneste måned sammenlignet med sidste år.

Også Lufthansa kan melde et kedeligt underskud ud i dag på 50 milliarder kroner.
Af: Michael Ehrhorn

04-03-2021 12:01
Millioner skaber glæde på uddannelsessteder

En bred politisk aftale sender 100 millioner kroner til flere af landets videregående uddannelser i et forsøg på at samle op på det faglige efterslæb, som coronapandemiens restriktioner og nedlukninger har givet.

Det sikrer konkret millioner til uddannelserne i Esbjerg Kommune, og det skaber glæde.

Både UC Syd og Erhvervsakademi Sydvest melder ifølge jv.dk, at pengene skaber lettelse, tryghed og muligheder.
Af: Michael Ehrhorn

04-03-2021 12:00
13 mænd svindlede for 80 millioner kroner

Staten skal være blevet snydt for op mod 80 millioner kroner, da 13 mænd stod bag en ulovlig cigaretfabrik i Vamdrup.

Politiet slog til mod en landejendom, hvor man beslaglagde 11 millioner cigaretter, og i alt skal der være produceret op mod 45 millioner.

De 13 mænd er alle sigtet i sagen, og de er blevet varetægtsfængslet for den omfattende svindel.
Af: Michael Ehrhorn

04-03-2021 12:00
Tønder jubler over stort cykelløb

Syd- og Sønderjylland blev den store vinder, da ruten til årets Post Nord Danmark Rundt blev offentliggjort.

Hele tre etaper køres lokalt, den første fra Struer til Esbjerg, den anden fra Ribe til Sønderborg og endelig fra Tønder til Vejle.

Særligt Tønder jubler over løbet. Kommunen dækkes nemlig godt ind, da anden etape kører igennem byer som Skærbæk, Højer og Tønder, mens 3. etape rammer byer som Løgumkloster og Agerskov.
Af: Michael Ehrhorn

04-03-2021 09:00
Mere behagelig kviktest i Region Syddanmark

Godt nyt til alle, der tager kviktest – nu kan man få taget testen som en næseborspodning, hvor vatpinden kun skal 2-3 cm ind i næsen.

LYD: TEST1

Fortæller Regionsrådsformand Stephanie Lose, der håber at flere vil lade sig teste med den nye test:

LYD:TEST2

Lyder det fra Stephanie Lose


Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

04-03-2021 07:16
Regeringen opretter ungdomspanel med fokus på den massive corona-mistrivsel

Regeringen har oprettet et ungdomspanel, der skal komme med flere anbefalinger til, hvad man kan gøre ved de mange børn og unge, der har det forfærdeligt under pandemien.

Det skriver Ritzau.

Ungdomspanelet kommer til at bestå af 13 medlemmer fra forskellige organisationer, herunder Dansk Ungdoms Fællesråd, Børns Vilkår og flere elevorganisationer.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

04-03-2021 07:15
Tusindvis af lyntest kom for sent ud

Mens coronasmitte på plejehjem slog rekord i december, kunne leverandører af lyntest dagligt have kørt mindst 10.000 lyntest ud.

Det fremgår af Danske Regioners kontrakter med private leverandører om lyntest.

Alligevel holdt biler med lyntest stort set stille i december, viser DR's afdækning. Lyntest, der kunne have testet plejehjemspersonale for at dæmme op for smitten.

Nu strides myndighederne om, hvem der har ansvaret. I dag er sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kaldt i samråd for at svare på, hvorfor der ikke blev kørt lyntest ud på plejehjem før jul.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-03-2021 05:27
Nu dykker smittetallet i hårdt ramt kommune

Med 174 smittede over de seneste syv dage opgjort onsdag mod 206 tirsdag, tyder meget på, at Kolding Kommune har fået brudt smittekæderne.

Alligevel er Kolding fortsat den kommune i landet, der næstflest smittede.

Lidt nordpå kan Vejle glæde sig over, at smittetallet onsdag alene stiger med en enkelt borger.

Fanø, Sønderborg og Varde kommuner ligger alle under bekymringsgrænsen på 20 smittede pr.100.000 borgere, mens der kun er er små udsving i de øvrige kommuner.

I Esbjerg Kommune stiger antallet af smittede fra 33 til 40 efter, at det tirsdag blev opdaget, at landsbyen Vejrup er ramt den britiske smittevariant.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

04-03-2021 05:24
Mand fra Litauen dømt og udvist i fire år

En 28-årig mand fra Litauen har ved retten i Sønderborg fået en straksdom på 40 dages betinget fængsel og udvisning i fire år for at have overtrådt et indrejseforbud.

Han blev anholdt tirsdag ved grænsen i Frøslev.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

04-03-2021 05:15
Fra 3. juli skal plastik i produkter markeres med nyt mærke

Cigaretter, tamponer og vådservietter skal i fremtiden markeres med et nyt mærke, som skal gøre forbrugeren opmærksom på, at produktet indeholder plastik, og at det ikke må smides i naturen.

Mærkningskravet træder i kraft fra den 3. juli, hvor man i hele EU vil kunne finde en illustration af en død havskildpadde på en række produkter.

Det skriver Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

04-03-2021 05:13
23 procent af de smittede har ikke-vestlig baggrund

Nye tal fra Statens Serum Institut (SSI) viser ifølge Jyllands-Posten, at personer med ikke-vestlig baggrund på landsplan er overrepræsenterede blandt corona-smittede.

Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere udgør 8,9 pct. af befolkningen, men 23 pct af de smittede indtil videre i år.

Til sammenligning udgør personer med dansk herkomst 70 pct. af de smittede i år, men 86,2 pct. af befolkningen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

04-03-2021 05:09
Partier vil have elever tilbage til udendørs undervisning

SF, De Radikale og Venstre foreslår, at de ældste skoleelever kan vende tilbage i skole, hvis de bliver undervist udendørs. Det skriver Politiken.

Claus Hjortdal, der er formand for Skolelederforeningen, siger, at man er klar.

– Og så må vi lave en blanding af virtuel undervisning og udendørs undervisning. Vi skal bare have nogle retningslinjer og god tid til at forberede os, så kører vi, siger han til avisen.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

04-03-2021 05:00
Styrelsen for Patientsikkerhed frygter ikke flere tilfælde med P1-variant

Den smitsomme brasilianske variant af coronavirus med navnet P1 er fundet i Danmark. Men foreløbig er situationen under kontrol.

Det siger Styrelsen for Patientsikkerhed, efter at myndighedens mest erfarne folk i løbet af dagen har efterforsket og undersøgt smittekæder og rejseaktivitet.

De involverede er blevet 'intensivt udspurgt' om rejseaktivitet.

Det gælder selve den smittede, nære kontakter samt endda nære kontakters nære kontakter.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-03-2021 15:36
Kræftpatienter skal opspores

Der skal mere fokus på kræft, selvom corona fylder meget pt.

Kræftens Bekæmpelse håber, at sundhedsmyndighederne kan give de praktiserende læger mulighed for at opsøge patienter og opspore eventuelle kræftdiagnoser, der er blevet overset under coronapandemien.

Det fortæller direktør for Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker til Ritzau.
Af: Michael Ehrhorn

03-03-2021 15:34
Stort cykelløb kommer forbi

Flere ruter af årets Post Nord Danmark rundt kommer forbi Syd- og Sønderjylland.

1. etape af løbet køres fra Struer til Esbjerg, mens anden etape kørs fra Ribe til Sønderborg.

Endelig køres der på dag tre fra Tønder til Vejle.

Mange af de planlagte byer var også den af den aflyste 2020 rute.
Af: Michael Ehrhorn

03-03-2021 13:39
Handlende på gågade tilbydes kviktest

De lokaler byer i Syd- og Sønderjylland vil gerne have masser af handlende ud på gågaderne, men hvordan gør man det og samtidig med fokus på sikkerhed?

I Haderslev har man et bud, for nu tilbydes de handlende kviktest, mens de går på gågaden. Fra i dag og frem til og med lørdag er der nemlig kviktest i Storegade 13.

Desuden arbejder Haderslev Kommune på hurtigst muligt at åbne et kviktestcenter på Kløvervej, der vil have åbent alle ugens dage fra 9-12 og 12.30-19.
Af: Michael Ehrhorn

03-03-2021 13:37
Stor aftale med gigant forlænges

Esbjerg-rederiet Esvagt og den norske gigant Equinor har landet en ny gigantisk aftale omkring servicering af havvindmølleparken Dudgeon Offshore Wind Farm ud for Great Yarmouth på den engelske østkyst.

Nordmændene, der tidligere hed Statoil, er nemlig så glade for samarbejdet med Esbjerg-virksomheden, at man er klar til at forlænge aftalen med fem år.

Det betyder, at Esbjerg-skibet Esvagt Njord også de næste mange år frem skal sejle frem og tilbage mellem havvindmølleparken Dudgeon Offshore Wind Farm, og det skaber stor lokal glæde, at Esbjerg bliver vist tillid fra giganten.
Af: Michael Ehrhorn

03-03-2021 13:22
De unge risikerer smæk efter corona

De unge risikerer at blive de helt store tabere efter coronakrisen, det skriver Avisen Danmark.

De unge er nemlig især blandt dem, der har mistet deres jobs under krisen, mens deres uddannelser forringes markant.

Det vil påvirke deres chancer for jobs og på sigt kan det øge uligheden, advarer eksperter.
Af: Michael Ehrhorn

03-03-2021 13:03
Tre unge mænd anholdt for biltyverier

I Esbjerg har man siden årsskiftet været plaget meget voldsomt af tyverier i biler, og nu kan en del af sagerne måske opklares.

I hvert fald har politiet nu anholdt tre unge mænd, som man mistænker står bag en stor del af tyverierne fra bilerne rundt omkring i kommunen.

Der er tale om en mand på 19 år samt to unge drenge på 16 år, og de bliver nu alle sigtet, melder politiet.
Af: Michael Ehrhorn

03-03-2021 13:00
Gigantisk cigaretfabrik afsløret

Dansk politi, Europol, Skattestyrelsen, Toldstyrelsen og udenlandsk politi har igennem længere tid efterforsket en ulovlig cigaretfabrik i Vamdrup.

Nu har man så slået til, og her blev der beslaglagt intet mindre end 11 millioner cigaretter.

13 mænd fra Polen og Ukraine er blevet anholdt i sagen, det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. Nu skal de en tur for Retten i Kolding.
Af: Michael Ehrhorn

03-03-2021 13:00
Mike Tramp om Grand Prix: Der skulle også være noget andet

På lørdag er der Dansk Melodi Grand Prix, og her venter et noget overraskende comeback til Mike Tramp.

Mike Tramp har tidligere været med under navnet Mabel med sangen Boom Boom, og nu er han tilbage med Everything is alright:

LYD
Siger Mike Tramp.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

03-03-2021 12:36
Jem og Fix-lampe skal leveres tilbage

Sikkerhedsstyrelsen er nu ude og advare mod en LED-lampe, som kunder har kunne købe i Jem og Fix. Lampen er defekt, melder styrelsen.

Det skyldes, at nogle spændingsførende dele i lampen er defekte og i værste fald kan give livsfarligt elektrisk stød.

Hvis du har købt den pågældende LED-lampe, så skal du levere den tilbage til den butik, hvor den er købt.
Af: Michael Ehrhorn

03-03-2021 12:13
Sommerferiesjov bliver ultralokalt

Når sommerferien 2021 nærmer sig, kan børn og unge fra 0. til 10. klasse i Esbjerg Kommune igen se frem til Sommerferiesjov.

Det hele skal i år tage afsæt i de mange tilbud, som findes i kommunens foreningsliv.

Der venter blandt andet sjove lokale aktiviteter inden for fritid, bevægelse og kultur, mens Sommerferiesjov skal være med til at styrke fællesskaber, foreninger og netværk i kommunen.
Af: Michael Ehrhorn

03-03-2021 12:12
Mand blev væk i tæt tåge

Der har været meget tæt tåge i det Syd- og sønderjyske gennem det seneste døgn, og det har skabt problemer flere steder.

Blandt andet ved Gråsten, hvor en mand i en kabineknallert kørte forkert i tågen og endte med at fare godt og grundigt vild.

Knallerten havnede på en mark nær Gråsten Landbrugsskole, og politiet satte en eftersøgning i gang. Heldigvis lykkedes det at finde den uheldige tåge-bilist.
Af: Michael Ehrhorn

03-03-2021 12:00
Hver femte har fået dårligere mental sundhed under coronakrise

21 procent af danskerne har fået dårligere mental sundhed under coronakrisen, sammenlignet med, hvordan de havde det inden.

Det viser en ny undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed.

Undersøgelsen viser dog også, at en mindre gruppe på 11 procent faktisk har fået det bedre.

- Nogle har sikkert haft glæde af en anden hverdag uden den samme omgangsform og måske med færre forpligtelser, siger Lau Caspar Thygesen, der er leder af undersøgelsen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-03-2021 12:00
Nye IT-systemer skaber problemer

Flere kommuner i Syd- og Sønderjylland har fået nye IT-systemer til udbetaling af sygedagpenge.

Systemet sejler dog rundt en del steder, det skriver TV Syd.

I blandt andet Haderslev og Esbjerg er der problemer med, at der udbetales forkerte beløb til borgerne, mens nogen slet ikke får deres penge.
Af: Michael Ehrhorn

03-03-2021 08:33
Esbjerg Storcenter åbner bagdøren for kunder

Esbjerg Storcenter er stadig lukket og så alligevel ikke - for centeret bytter rundt på butikker, så de kan åbne bagdøren for kunderne.

Det fortæller Centerchef Verner Thomsen:

LYD: STORCENTER1

Og det er selvfølgelig helt lovligt at gøre det på denne måde:

LYD: STORCENTER2

Verner Thomsen oplyser desuden at alle øvrigre restriktioner holdes med afstand, mundbind og afspritning.
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

03-03-2021 08:21
Corona har afsløret store svagheder i sundhedsvæsnet, siger Mette F

Der er intet som en pandemi, der kan blotte sprækker og svagheder i et samfund.

Coronavirussens indtog i Danmark har da også vist statsminister Mette Frederiksen (S), at der er brug for en diskussion om, hvorvidt det danske sundhedssystem er gearet til at håndtere så stor en udfordring, når krisen er ovre.

For coronakrisen har blottet svagheder, der skal tages hånd om, erkender hun over for TV 2.

- Sundhedsvæsnet er blevet langt, langt dygtigere, end det var, men det kommer så også med en pris, siger hun i magasinet ’Lippert’

Statsministeren peger på, at der ikke skal mange indlagte patienter til, før sundhedsvæsnet bliver presset og eksempelvis må udskyde planlagte operationer.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

03-03-2021 08:20
Startede røgudvikling i et passagertog

Tirsdag aften klokken 20.40 fik politiet en anmeldelse om røgudvikling i et passagertog.

Røgudviklingen skete mens toget kørte omkring Lunderskov på togstrækningen mellem Kolding og Esbjerg. Efter anmeldelsen blev både brandvæsen, politiet og ambulancer sendt til stedet.

- Politiet træffer her to unge mænd på omkring 17 år fra Esbjergområdet, som mistænkes for at have sat gang i røgudviklingen ved at have antændt noget papir inde i toget skriver TV Syd.

Politiet har anholdt de to unge mænd i forbindelse med efterforskningen og siget dem begge for brandstiftelse.

Hændelsen har ifølge politiet ikke umiddelbart været til fare for de øvrige af togets passagerer.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

03-03-2021 05:44
Flere kan nu få tilskud til nye vinduer og varmepumper

En politisk aftale gør, at det oftere bliver muligt at søge om tilskud til energirenovering af hjemmet.

I efteråret var der så stor interesse for at søge tilskud til energirenovering af sit hjem, at langt fra alle ansøgere endte med at få tilskud.

For at flere kan få et økonomisk bidrag i de kommende ansøgningsrunder er et politisk flertal enedes om at justere tilskudsordningen.

Det oplyser Klimaministeriet i en pressemeddelelse.

- Der har været en helt overvældende interesse for at søge tilskud til udskiftning af olie- og gasfyr og energiforbedringer.

Den nye ansøgningsrunde vil åbne op lige efter Påske.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

03-03-2021 05:18
11 personer brød forsamlingsforbud ved møde på parkeringsplads

Politiet har sigtede fem personer for at overtræde forsamlingsforbuddet i Brørup.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Ifølge politiet var i alt 11 personer til stede, men de resterende nåede at flygte.

Det koster en bøde på 2500 per personer, da forsamlingsforbuddet stadig er max 5 personer.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

03-03-2021 05:17
11. marts kan endnu en coronavaccine blive anbefalet til brug i EU.

11. marts kan endnu en coronavaccine blive anbefalet til brug i EU.

Det oplyser Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), som den dag holder et ekstraordinært møde om Johnson & Johnsons vaccine.

På mødet håber EMA at kunne sende en anbefaling videre til EU-Kommissionen, som ved de øvrige vaccinegodkendelser har godkendt vaccinen få timer senere samme dag. Derefter plejer der ikke gå mange dage, inden de rammer dansk jord.

Johnson & Johnsons vaccine er den, som Danmark har bestilt flest af. Den adskiller sig fra de tre øvrige godkendte vacciner ved, at den kun kræver et enkelt stik.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-03-2021 05:15
Dronningens fødselsdag udskudt for anden gang

Dronningens fødselsdag udskudt for anden gang

Dronning Margrethe skulle i forbindelse med sin 80-års fødselsdag sidste år have besøgt Aarhus for at fejre det, men det blev udskudt som følge af coronapandemien.

Nu har kongehuset fundet et nyt år for fejringen, fremgår det af en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune. Dronningen kommer til Aarhus i 2022.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-03-2021 05:08
Rosenkrantz-Theil vil have flere børn til fysisk nødundervisning

I øjeblikket får fem procent af landets skoleelever fysisk nødundervisning på skolen, men det bør være langt flere, siger børne– og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz–Theil (S) til Politiken.

Inden for de næste dage vil forældre til børn i grundskolen modtage et brev fra ministeren. Budskabet vil være, at alle børn, der i øjeblikket mistrives, har lov til at komme til nødundervisning på skolen. Også lærere, pædagoger og skoleledere får et brev, lyder det.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

02-03-2021 22:21
Hele landsbyen skal testes efter smitteudbrud

Den britiske corona-mutation har ramt landsbyen Vejrup - nu sætter Esbjerg Kommune hårdt ind.

Fire elever på byens skole er testet positive - det samme er deres familier.

Skrækscenariet er den udvikling, man så i Kolding.

Her blev et mindre udbrud på en enkelt skole på kort tid til det udbrud gav Kolding kommune Danmarks højeste smittetal.

Nu er de tre klasser, som de smittede elever i Vejrup går i, sendt hjem, og personalet på skolen er blevet kviktestet

Esbjerg Kommune indsatte i går to biler, hvor borgerne kan komme og blive testet.

Esbjerg Kommune er klar i Vejrup med test igen idag fra klokken 9 til 14.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

02-03-2021 15:37
Igen gode corona-nyheder

532 danskere er blevet konstateret smittet med corona siden i går.

Det er baseret på 128.000 prøver, og dermed fortsætter tallet med at være ret lavt og med en positivprocent på 0,41.

11 færre er indlagt i forhold til i går. Det tal er nu nede på 232.
Af: Michael Ehrhorn

02-03-2021 15:35
Mette Frederiksen åben overfor danske vaccine-fabrikker

Ville det hele ikke være meget lettere, hvis vi nu selv kunne fremstille corona-vacciner i Danmark? Sikkert jo.

Det kan måske blive muligt, for statsminister Mette Frederiksen åbner op for at lave vaccine-fabrikker i Danmark.

Det skal ifølge TV2 ske i tæt samarbejde med Israel, hvor man pt. har stor succes med vaccination.
Af: Michael Ehrhorn

02-03-2021 13:56
Twitter sætter ind overfor vaccine-vildledning

På de sociale medier er der rigtig mange falske informationer omkring corona-vaccinerne.

Det vil man gøre noget ved hos Twitter, der har planer om at markere de opslag, der indeholder falske vaccine-informationer.

Samtidig indfører Twitter et sanktionssystem, hvor gentagne overtrædelser fører til permanent udelukkelse.
Af: Michael Ehrhorn

02-03-2021 13:47
39-årig begik tyverier i hele Syd- og Sønderjylland

En 39-årig mand fra Tønder står overfor en noget dyr omgang, da han skal holdes til ansvar for en masse tyverier.

Tyverierne er foregået i Haderslev, Kolding, Fredericia, Vejle, Billund og i Give.

Den 39-årige blev anholdt i Jem og Fix i Billund, hvor han var i færd med at begå endnu et tyveri.
Af: Michael Ehrhorn

02-03-2021 13:39
Lokalplan for Esbjerg Midtby skal bestå

Esbjerg Midtby skal have sig noget af et løft, men der er lige nu massiv ballade omkring den lokalplan, der er lavet til projektet.

Flere politikere og andre partier i Esbjerg Kommune har meldt, at man ville forsøge at få aflyst lokalplanen og erstattet den med en eller flere andre.

Det afviser Venstre i Esbjerg Kommune dog nu. Venstre mener , at en ny omgang med lokalplanlægning for indre by vil sætte ønsket til byudvikling i stå, skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

02-03-2021 13:23
Volvo vil udfase benzinbiler i 2030

Volvo går nu til kamp for alvor for et bedre klima.

Den svenske bilgigant melder nemlig, at man fra 2030 har planer om at udfase alle benzinbiler, så der efter 2030 ikke vil blive solgt flere.

Hvad det vil betyde for Volvo økonomisk vides endnu ikke.
Af: Michael Ehrhorn

02-03-2021 13:02
X Factor-deltager havde aldrig stået på en scene: Synger nu for en million

Når X Factor-deltageren Vilson Ferati fra Nordborg fredag stiller sig op på scenen foran en million seere, så er det en vild oplevelse.

For få måneder siden var det at stå på en scene nemlig langt væk for ham.

LYD
Siger Vilson Ferati fra Als.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

02-03-2021 13:00
Lars bag Galleri Vadehavet: Billederne blev min redning

Den 13. marts åbner Galleri Vadehavet i Ribe, og manden bag det er Lars Roed.

Lars Roed tager smukke landsskabsbilleder i vadehavsområdet, og det er blevet meget populært. Samtidig betyder det alt:

LYD
Siger Lars Roed.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

02-03-2021 12:40
Boliger bliver solgt utroligt hurtigt

Hvis du går og overvejer at købe ny bolig, så skal du være hurtig, det skriver TV2.

Udbuddet af boliger er nemlig rekordlavt i hele landet, og man ligger 26 procent under sidste år.

Der kommer endda flere boliger til salg, men de bliver simpelthen solgt lynhurtigt.
Af: Michael Ehrhorn

02-03-2021 12:37
Harald Nyborg med opfordring om affugtere

Harald Nyborg-kæden er nu ude med en opfordring til borgere om at tjekke kældre og udhuse for to modeller af affugtere, som har været tilbagekaldt i længere tid

Affugterne blev tilbagekaldt, da de kan bryde i brand.

Harald Nyborg har solgt 33.000 af modellerne frem til 2014, og kun 6000 er kommet retur, melder If Skadeforsikring.
Af: Michael Ehrhorn

02-03-2021 12:15
Lokale butikker havde flot første dag

I går åbnede en stor del af de syd- og sønderjyske butikker igen, og det var noget, der fik rigtig mange handlende ud på de lokale gågader og stræder.

Meldingerne fra flere byer lokalt er nu, at det er gået rigtig godt, og at man trods mange mennesker er lykkedes med at vise hensyn til hinanden.

Netop nu er det afgørende at støtte de lokale butikker, da mange af dem virkelig kæmper med økonomien efter to nedlukninger.
Af: Michael Ehrhorn

02-03-2021 12:03
Stor fabrik sendes i høring i Esbjerg

Virksomheden Quantafuel vil gerne bygge en stor fabrik i Esbjerg. Virksomheden vil omdanne plastaffaldet til olieprodukter, der kan udnyttes i den kemiske industri til nye plastprodukter.

Nu har Esbjerg Kommune så besluttet, at miljøkonsekvensrapporten skal sendes i offentlig høring, inden byggeriet af fabrikken kan gå i gang.

Esbjerg Kommune glæder sig over, at en ny kæmpestor fabrik kan være på vej lokalt, og at Quantafuel har stort fokus på miljø og bæredygtighed.
Af: Michael Ehrhorn

02-03-2021 12:00
Kvinde med hund opsøger ældre

Politiet er lige nu ude med en advarsel til ældre borgere i Aabenraa og omegn,

En del ældre oplever nemlig lige nu, at en kvinde med en hund ringer på døren og meget gerne vil ind i lejlighederne lokalt.

Hun er ifølge politiet muligvis roma omkring 50 år og 170 centimeter høj. Kvinden er endnu ikke lykkedes med at stjæle noget.
Af: Michael Ehrhorn

02-03-2021 07:27
Udbuddet af boliger er rekordlavt i hel landet

Selvom der sættes flere boliger til salg end normalt, er udvalget på boligmarkedet historisk lavt, fordi husene bliver solgt i et hidtil uset tempo.

Der er nu 26 procent færre huse til salg end på samme tidspunkt sidste år, viser nye tal fra Boligsiden.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

02-03-2021 05:55
Inger Støjberg vil stille to lovforslag til sin egen rigsretssag

Den tidligere V-næstformand Inger Støjberg, som er blevet løsgænger i Folketinget, er klar med to lovforslag, som skal ændre indretningen af den rigsretssag, hvor hun selv står tiltalt.

Det ene forslag går ud på, at hun vil give medierne mulighed for at udsende lyd og tv-transmission direkte fra Rigsretten.

I det andet forslag vil Inger Støjberg ændre reglerne, så rigsretsdomme ud over stemmetal fremover også skal angive, hvilke dommere der har stemt for hvilket resultat.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

02-03-2021 05:37
Tre kommuner under bekymringsgrænsen

Selvom incidenstallene er høje i Trekantområdet, oplever tre Syd- og Sønderjyske kommuner så lave incidenstal, at de nu ligger under myndighedernes bekymringsgrænse.

De tre kommuner er Varde, Vejen og Sønderborg, som alle har et incidenstal under 20.

En kommune kommer under bekymringsgrænsen, hvis der er registreret under 20 nye smittede per 100.000 indbyggere de seneste syv døgn.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

02-03-2021 05:35
Hvis dit barn mistrives: Ring til skolen og få dit barn i skole

Mens dele af samfundet lukkede op i dag, så venter landets mange skoleelever stadig på, hvornår de kan komme tilbage til skolebænken.

Og rigtig mange børn har det ekstra svært og mistrives derhjemme.

- Men hvis ens barn mistrives derhjemme, skal man som forældre ringe til skolen og spørge, om der er mulighed for at komme i skole.

Så klart formulerede børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil det i aftenens Deadline på DR2.

Det er der måske mange, som ikke er klar over, men det er en mulighed for de børn, som har det sværest, siger ministeren.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

02-03-2021 05:18
Myndighederne opfordrer alle i Kolding til at blive testet

Smitten er stadig høj i Kolding Kommune.

Derfor opfordrer Styrelsen for Patientsikkerhed nu direkte alle borgere i Kolding by til at lade sig teste.

Selvom smitten for femte dag i træk har været faldende, så ligger Kolding Kommune stadig langt over sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse på 20 smittede per 100.000 indbyggere. Mandagens tal fra Statens Serum Institut viser nemlig et incidenstal på 240,9
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

02-03-2021 05:15
For første gang nogensinde er lige mange kvinder og mænd værnepligtige i Flyvevåbnet

For første gang nogensinde er der ikke mandlig dominans blandt Flyvevåbnets værnepligtige.

På det nye hold med 114 værnepligtige, der startede i dag, er 57 kvinder, oplyser Forsvaret.

Forsvaret oplyser, at der på ingen måde bliver gjort forskelle mellem kønnene - de skal igennem de samme øvelser og kontroller og leve op til de samme krav.

Blandt Flyvevåbnets fastansatte er cirka 10 procent kvinder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

02-03-2021 05:14
Største salg nogensinde i Kirkens Korshærs genbrugsbutikker

Efter måneder med coronanedlukning slog mange af landets butikker i går dørene op igen, og det har kunderne ventet på.

I hvert fald var der rygende travlt i de 240 genbrugsbutikker, som Kirkens Korshær står bag, og dagen gav det største salg nogensinde.

Butikkerne er med til at finansiere det sociale arbejde, som organisationen laver. Blandt andet drives der herberger og varmestuer i 27 byer over hele Danmark.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

02-03-2021 05:03
Ny lyntest taget i brug i dag flere steder i landet

I går blev den ny og mere skånsomme lyntest taget i brug flere steder i landet.

Den nye næsetest skal kun 2-3 centimeter op i næsen. Til gengæld skal vatpinden op i begge næsebor, og så kilder det lidt, siger nogen af de testede.

Den ny type er taget i brug i Region Syddanmark, mens den også vil blive taget i brug i resten af landet i løbet af ugen.

Myndighederne håber, at den nye test kan få flere til at lade sig teste, men eksperter er skeptiske.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

01-03-2021 15:09
Mere end syv procent har fået første stik

429.887 har nu påbegyndt vaccination mod coronavirus.

Det svarer til mere end syv procent af befolkningen.

Dermed er vi ganske langt fremme, og det skaber håb i takt med, at foråret også begynder i dag og lover for bedre tider.
Af: Michael Ehrhorn

01-03-2021 15:06
Ny test skal opdage farlige mutationer

Den britiske corona-mutation er ikke den eneste, der skaber bekymring lige nu. Det gør også den sydafrikanske og den brasilianske.

Nu kan Danmark så tage et nyt såkaldt supervåben i brug.

Der er nemlig udviklet en helt ny Delta-2 PCR-test, der med det samme kan opdage mutationerne, skriver Ekstra Bladet.
Af: Michael Ehrhorn

01-03-2021 13:48
Ribe: Genåbning nu er vigtig

I dag åbner de lokale butikker igen i Esbjerg Kommune, og det skaber store smil rundt omkring.

Blandt andet i Ribe, hvor mange har været særdeles pressede under anden nedlukning. Derfor betyder genåbningen også særligt meget, melder Peter Lauritzen fra Ribe Handel.

LYD
Fortæller Peter Lauritzen.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

01-03-2021 13:30
Hjælp på vej til svindelramte

Hvis du bliver svindlet med NEM ID, så er der mere hjælp på vej til dig, det skriver DR.

Regeringen vil blandt andet lave en hotline, der skal have åbent alle årets dage, hvor ofrene kan få hjælp.

Regeringen vil også sikre, at ofrene ikke ender med at stå med regningen, hvis de bliver svindlet uden at have handlet uagtsomt.
Af: Michael Ehrhorn

01-03-2021 13:28
Autister og folk med psykiske handicap får nye boliger

Autister og borgere med psykiske handicap i Esbjerg Kommune kan snart se frem til at få et meget markant løft.

Hvis de går og drømmer om at flytte i egen bolig, laves der nu hele 18 splinternye boliger til dem i Sædding.

Boligerne skal både give personerne med handicap et løft i hverdagen, mens livskvaliteten gerne skal forbedres markant.
Af: Michael Ehrhorn

01-03-2021 13:20
Liberale erhverv og skoleelever de næste i køen

Genåbningen af Danmark er i gang, og når alt er rullet ud, kan der måske komme mulighed for at åbne mere, hvis smitten tillader det.

Nu melder statsminister Mette Frederiksen så overfor BT, hvad der står som det næste på listen over ting, der skal regnes på.

Det bliver de liberale erhverv og skoleklasser mellem 5. og 8. klasse kan meget vel blive de næste, mens der er længere udsigter for restaurationer, barer og caféer.
Af: Michael Ehrhorn

01-03-2021 13:00
Må ikke åbne: Vi havde ellers glædet os

I dag åbner en stor del af de lokale butikker, men der er fortsat en del, der må se langt efter at åbne op igen. Blandt andet restauranter og caféer.

På Rømø må Café Retro også vente med at byde gæsterne indenfor til andet end take away:

LYD
Siger Betty Laursen fra Café Retro.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

01-03-2021 13:00
Kolding City: Det er en kæmpe dag

I Kolding må en del af butikkerne på gågaden åbne igen, og det er kæmpestort.

Sådan lyder meldingen i dag fra Kolding City og Mette Schumacher derfra.

LYD
Siger Mette Schumacher.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

01-03-2021 12:19
Skiftende jordemødre vækker kritik

Når man står i en fødsel, er det vigtigt med genkendelighed og de samme personer omkring sig.

I Syd- og Sønderjylland er det dog et problem, at fødende oplever rigtig mange skift omkring deres jordemødre.

Nogle oplever helt op til otte forskellige jordemødre i forløbet, og det møder kritik fra foreningen Forældre og Fødsel, skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

01-03-2021 12:11
Bilsalget ramt af nedlukningen

Bilsalget har ikke haft det godt her i starten af 2021, hvor en stor del af landet har været lukket ned.

I februar faldt bilsalget med 34 procent, hvis man sammenligner med samme måned sidste år.

Det faldende salg har også ramt de lokale forhandlere i Syd- og Sønderjylland, der dog håber at få travlt her under genåbningen.
Af: Michael Ehrhorn

01-03-2021 12:00
Behold vinterdækkene på lidt endnu

I dag siger kalenderen forår, men du bør lige vente lidt med at skifte fra vinter til sommerdæk på din bil.

Sidst på ugen kan vinteren nemlig vende tilbage for en stund, det melder TV2 Vejret.

Der kan komme både sne, slud og frost, og her er det en god idé med vinterdæk, der står godt fast.
Af: Michael Ehrhorn

01-03-2021 10:00
Cityforening: Byt gerne, men forlang ikke penge retur

Rigtig mange butikker har glædet sig til en tiltrængt genåbning i dag.

Også i Esbjerg - men der er en lille opfordring fra Brigitta Christensen fra Esbjerg City:

LYD: City1

Det vil nemlig være en stor hjælp for de lokale butikker:

LYD: City2

L'ød det fra Brigitta Christensen fra Esbjerg City.


Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

01-03-2021 09:51
Nogle butikker i Kolding lukker endnu færre kunder ind for at undgå smitte

I Kolding må flere butikker også åbne i dag.

Byen har den seneste tid været igennem en ekstra lukning af skoler og daginstitutioner på grund af stigende coronasmitte.

Men mange butikker har valgt at lukke færre ind, end de må ifølge retningslinjerne.

LYD: METTE1

Lyder opfordringen fra Citychef i Kolding Mette Schumacher
Lyt her
Af: Mike Forde

01-03-2021 09:00
Frank i Rødding glæder sig til at åbne

Mange butikker slår i dag døren op for første gang siden jul.

Og man er klar hos Tøjbutikken Frank i Rødding fortæller indehaver Frank Schmidt Hansen:

LYD:

Kunderne skal dog være opmærksom på de gældende restriktioner:

LYD:

Lød det fra Frank Schmidt Hansen fra Frank I Rødding.
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

01-03-2021 07:18
De fleste studerende føler sig ensomme under nedlukning

Der er under coronanedlukningen sket en stor stigning i andelen af studerende på videregående uddannelser, som føler sig ensomme.

Det skriver Dagbladet Information mandag på baggrund af en ny undersøgelse lavet af fagforeningen Djøf.

Før nedlukningen svarede 25 procent af de adspurgte, at de i høj eller nogen grad følte sig ensomme.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

01-03-2021 06:27
'Hverdagens helte' kommer på danske frimærker

Til efteråret får dronningen konkurrence på frimærkerne, når PostNord udgiver nye frimærker, der fejrer "de største helte ude i hverdagen".

Det bliver til fem forskellige frimærker, hvor en helt almindelig person fra hver af de fem regioner i Danmark bliver afbilledet på mærket.

Man kan fra i dag selv nominere sin hverdagshelt på PostNords hjemmeside. Senere vil man kunne stemme på sin favorit - og de fem vindere kommer altså i sidste ende på frimærker til efteråret.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

01-03-2021 05:41
Ny amerikansk vaccine kan først leveres i april

Selv om endnu en vaccine mod coronavirus, vaccinen fra Johnson & Johnson, som kun kræver ét stik, ventes godkendt af EU i marts, kan det amerikanske selskab bag vaccinen først levere den til EU-landene i tidligst i april.

Det siger Thomas Senderovitz, direktør for Lægemiddelstyrelsen, til TV 2.

Han siger, at EU-kommissionen nu vil undersøge, hvorfor selskabet ikke kan levere vaccinen til EU-landene tidligere.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

01-03-2021 05:35
Sønderjysk satire mere populær end nogensinde

Æ Rummelpot er Danmarks sidste egnsbestemte satirehæfte. Det er udkommet side 1946 og er hvert år den elskede mandelgave på mange sønderjyske juleborde.

En frisk opgørelse viser, at hæftet for femte år i træk har oplevet en stigning i salget.Stigningen i salget glæder ikke mindst redaktør Gunnar Hattesen, som overtog udgivelsen for seks år siden:

"Siden 2015 har vi hvert år oplevet en stigning i antallet af solgte eksemplarer, og 2020-udgaven har solgt 5.243 eksemplarer.

Det er lykkedes os at få fat i nye og yngre læsere, og så vil redaktøren heller ikke udelukke at Corona har bidraget til endnu en succes.

"Det har været en hård og trist tid for sønderjyderne, så måske har der rundt omkring været et særligt stort behov for et godt grin lyder det fra redaktøren.

Redaktionen er allerede i fuld gang med at observere livets gang i Sønderjylland i 2021 - og efter kommunalvalget i november sendes den 76. udgave på gaden.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

01-03-2021 05:30
To kommuner med i top fem på landsplan

Generelt set er smitten på vej ned i de syd- og sønderjyske kommuner.

To kommuner ligger dog i top fem over de hårdest ramte kommuner i hele landet.

For 12. dag i streg stiger smitten i Vejle, og det betyder, at kommunen er den femtehårdeste ramte kommune. Incidenstallet ligger søndag på 128,9 smittede personer pr. 100.000 indbyggere, og de seneste syv dage er der fundet 149 smittede personer.

I Kolding Kommune falder smitten, men kommunen er altså stadigvæk på en andenplads over de kommuner, hvor smitten er værst. I Hedensted Kommune stiger smitten også igen i dag.

I den helt anden ende ligger Sønderborg Kommune. Her er antallet af smittede faldet, og incidenstallet ligger nu på 18,9. Det betyder, at kommunen ligger under myndighedernes bekymringsgrænse, som er sat ved 20 smittede per 100.000 indbyggere.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

01-03-2021 05:17
Vattenfall trækker sig fra nye vindmøller på land

En af de største ejere af vindmøller på landjorden i Danmark, det svenske energiselskab Vattenfall, vil ikke bygge nye vindmølleparker i Danmark, og selskabet lukker sin danske afdeling for projektudvikling af landvind. Samtidigt planlægger Vattenfall at sælge de af sine nuværende mølleprojekter, som er under opførelse.

Det bekræfter selskabet over for nyhedsbrevet Energiwatch.

Senest afviste et flertal i Tønder Byråd i torsdags Vattenfalls to mølleprojekter på Rejsby Hede og ved Haved øst for Rejsby med henholdsvis 18 og 15 møller. Mødet blev fulgt af omkring 3000 interesserede borgere via en videotransmission, og i dag ventes Plan- og Miljøudvalget i Esbjerg Kommune at indstille til byrådet at sige nej tak til Vattenfalls projekt med opsætning af fire 180 meter høje vindmøller i Tjæreborg Enge til erstatning for de nuværende otte møller på hundrede meters højde.

Overfor Energiwatch afviser Vattenfalls chef for public affairs og danske pressechef, Esben Baltzer Nielsen, at det er lokale beslutninger som disse, der har påvirket selskabets beslutning.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

01-03-2021 05:11
LA-kritik af forhandlinger om genåbning

i dag indleder statsminister Mette Frederiksen (S) drøftelser med partilederne om yderligere genåbning.

Liberal Alliances Ole Birk Olesen siger til Berlingske, at partiet først er indkaldt 12. marts, og at der i hans øjne er lagt op til et alt for langt forløb.

– Hun tager partierne efter størrelse, og vi er et af de sidste partier. Det vil sige, at der ikke kommer til at ske noget de næste to uger – bortset fra man holder møder, og regeringen synes åbenbart kun, der er tid til et møde om dagen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

01-03-2021 05:04
Erhvervslivet frygter køer foran butikker

I dag står den på coronavenlig genåbning for mange af landets butikker. Og selvom det som udgangspunkt er en god ting, så er der også grund til bekymring, lyder det fra organisationen Dansk Erhverv.

For på grund af afstandkravet må der kun være et begrænset antal kunder i butikkerne. Og det kan ifølge Dansk Erhverv betyde lange køer ude på gaden.

Genåbningen gælder for alle butikker under 5.000 kvadratmeter. Dog ikke butikker placeret i et storcenter.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

01-03-2021 05:00
Danmark kan nu teste flere end 400.000 for corona om dagen

Når dele af samfundet genåbner fra i dag, er der brug for at kunne lave mange coronatest hver eneste dag.

Derfor er testkapaciteten blevet øget over de seneste uger, så man nu kan lave flere end 400.000 coronaprøver om dagen. Det fortæller Styrelsen for Forsyningssikkerhed til DR.

Det tal dækker både over offentlige PCR-test og private lyntest.

Den øgede testkapacitet skal være med til at sikre, at det bliver endnu nemmere at blive testet for corona, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

26-02-2021 14:32
Roald med i Løvens Hule: Jeg var mig selv

I aftes var Roald Dibbern fra Sdr. Bjert med i Løvens Hule med hans firma Dibb Design, der laver smykker af træ med stor vægt på bæredygtighed.

Roald Dibbern fik to investeringer med sig hjem, og oplevelsen var stor.

LYD
Siger Roald Dibbern.

Af: Michael Ehrhorn

26-02-2021 14:25
530 nysmittede

530 personer har det seneste døgn fået konstateret corona.

De smittede er fundet blandt 137.844 prøver, hvilket giver en positivprovent på 0,38.

Antallet af indlagte falder med 4.
Af: Michael Ehrhorn

26-02-2021 14:23
Jakob Ellemann med klar opfordring til de røde

De blå partier står udenfor aftalen om genåbning af Danmark, fordi de røde kom igennem med flertal.

Men kan et parti som Venstre egentlig presse de røde omkring genåbningen overhovedet?

LYD
Siger Venstres formand Jakob Ellemann Jensen.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

26-02-2021 13:30
Danmark når ikke sine klimamål

Går du meget op i klimaet, så vil du sikkert gerne have, at Danmark kan nå de klimamål, man har sat op for 2030.

Det kan Danmark dog ikke med den nuværende indsats, det har Klimarådet i dag slået fast ifølge TV2.

Der er brug for nye initiativer hurtigt, hvis målet om at nedbringe drivhusgasser med 70 procent i 2030 skal opnås.
Af: Michael Ehrhorn

26-02-2021 13:18
Redningshelikopter sikret

Hvis man kommer alvorligt galt afsted i det syd- og sønderjyske, så er det rart, at der hurtigt kan komme en redningshelikopter og hjælpe en.

Det kan der nu også i fremtiden, for Region Syddanmark har valgt at lave en ny aftale omkring redningshelikopteren i Niebøll, der også fremover skal hente syd- og sønderjyder.

Regionen oplyser, at den nye aftale gælder fra 2022 og fire år frem.
Af: Michael Ehrhorn

26-02-2021 13:06
I dag bliver borgerne massevaccineret

I dag vil der være godt med kø ind til se syd- og sønderjyske vaccinationssteder i Vejle, Kolding, Esbjerg, Aabenraa og Sønderborg.

I dag massetester Region Syddanmark nemlig op mod 8.800 borgere, der er del af et stort vaccineforsøg.

Forsøget skal geare vaccine-stederne op til foråret, hvor der forhåbentlig bliver masser af aktivitet og borgere, der skal igennem.
Af: Michael Ehrhorn

26-02-2021 13:02
De nationale tests skal droppes i Esbjerg Kommune

Folkeskolerne i Esbjerg Kommune er blevet sat fri fra staten i et stort forsøg, og det kommer man nu til at kunne mærke i praksis.

Politikerne i Esbjerg Kommune vil nemlig gerne have, at man sløjfer de nationale tests, som der har været masser af debat omkring.

Det kan man normalt ikke bare lige gøre, men fordi skolerne er sat fri, er det muligt, hvis politikerne beslutter det.
Af: Michael Ehrhorn

26-02-2021 12:46
Efterskoleelever strejker flere steder

En del efterskoleelever er i dag ikke mødt op til deres online undervisning. Det sker i protest mod regeringens genåbningsplaner.

Her må efterskoleelever i for eksempel Esbjerg og Varde ikke komme afsted, mens efterskoler lige nord for de to kommuner gerne må, da de ligger i Vestjylland.

Den manglende logik får flere elever til at boycutte undervisningen i det syd- og sønderjyske i dag, da de mener, at man sagtens kan genåbne i en sikker corona-boble .
Af: Michael Ehrhorn

26-02-2021 12:25
Stadig store problemer med vaccine-tidsbestilling

Borgere i massevis indkaldes lige nu til at få det første vaccine-stik, men der er fortsat massive problemer omkring at booke tider, skriver TV Syd.

Region Syddanmark arbejder hårdt på at løse problemerne, der bør være fikset senest i starten af næste uge.

Situationen kaldes dog træls og frustrerende blandt de, der meget gerne vil have sig en coronavaccine snart.
Af: Michael Ehrhorn

26-02-2021 12:20
Lokale inviteres på tur ved Vadehavet

Trænger familien til at komme ud af huset og opleve noget nyt, så er MYRTHUE – Natur, Kultur & Læring på banen med en ny aktivitet.

Igen kan familierne låne en rygsæk med kort og grej, og på forårets familietur bliver de sendt på opdagelse omkring det Van(d)vittige Vidunderlige Vadehav ved Myrthuegård, det skriver Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.

Turen er samlet ca. 2 km. lang, og gæsterne henter rygsækken i Myrthuegårds hvide ”Svalehus”, der altid er åbent.
Af: Michael Ehrhorn

26-02-2021 12:00
Måske udsigt til gratis færger igen i år

Sidste år kunne man gratis som gående eller cyklist tage med de syd- og sønderjyske færger i juli måned.

Nu tyder meget på, at succesen gentages, for Folketinget er i gang med at arbejde på en lignende mulighed i år.

Lokalt appelleres der til, at ordningen skal gælde mere end blot juli - Den opfordring kommer blandt andet fra Haderslevs borgmester H.P Geil, skriver TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

26-02-2021 11:50
Fødselsdagsløjer er endt i hærværk

En sjov fødselsdagshilsen er endt noget træls i en sag om hærværk ved Vester Højst.

Som led i en hilsen blev der malet blå maling på vejen, som dog er røget op på mindst to biler. Nu har det så vist sig, at malingen er ret svær at få af.

Derfor er sagen nu endt hos Syd- og Sønderjyllands politi, der indtil videre har fået anmeldelser fra to bilister. Politiet fortæller, at der meget vel kan komme flere anmeldelser i sagen.
Af: Michael Ehrhorn

26-02-2021 08:19
Dansk økonomi ramt af største nedtur siden finanskrisen

2020 blev det værste år for dansk økonomi siden finanskrisen, men coronakrisen har ikke forvoldt helt så stor skade som tidligere antaget. Danmarks bnp - et udtryk for størrelsen i et lands økonomi - faldt med 3,3 procent sidste år.

Det viser tal fra Danmarks Statistik. Et foreløbigt skøn tidligere i februar viste et fald på 3,7 procent.

Årsagen til ændringen er ifølge Danmarks Statistik, at økonomien ikke skrumpede helt så meget i første halvdel af 2020 som tidligere antaget.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

26-02-2021 08:13
Bertel Haarder genopstiller ikke

Folketingets nestor, Bertel Haarder (V), genopstiller ikke til næste folketingsvalg.

Det skriver Altinget.

Bertel Haarder har været medlem af Folketinget gennem 41 år og har været minister i otte forskellige ministerier.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

26-02-2021 05:39
Politiet advarer om glatte veje

Syd- og Sønderjyllands Politi advarer på Twitter om, at den kolde nat kan have givet glatte veje flere steder.

Myndighederne er dog i gang med at salte både i Vejen Kommune og på Esbjerg Motorvejen.

Ifølge Vejdirektoratet er det særligt områderne omkring Esbjerg, Ribe og Kolding, der er ramt af glatte veje.
Af: Mike Forde

26-02-2021 05:12
Statsministeren tager gerne imod ubrugte vacciner fra Tyskland

De tyskere, der er først i vaccinekøen, vil hellere lægge skulder til vaccinen fra Pfizer/BioNTech end den fra AstraZeneca.

Derfor ligger mange doser af vaccinen fra AstraZeneca ubrugt hen. En tilgang, den danske statsminister ikke køber ind på:

– Jeg vil bare sige, at hvis ikke Tyskland kan bruge den vaccine, så kan vi sagtens bruge den i Danmark, siger Mette Frederiksen til torsdagen EU–videotopmøde.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

26-02-2021 05:10
Britisk coronamutation sender Grindsted-børn hjem

Et fund af den britiske variant af corona har fået en privat børneinstitution i Grindsted til at sende børnene hjem. Det samme er sket med en klasse på Grindsted Skole, oplyser Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Der er tale en skoleklasse på Grindsted Vestre Skole og Eventyrhuset, der er normeret til 38 børn. Det er første gang, at den smitsomme variant er fundet i Billund Kommune, der ellers har haft ganske lave smittetal på det seneste.

Lene Bruun, der er leder af Sundhedsstaben i Billund Kommune, opfordrer borgere i kommunen til at lade sig teste og ellers overholde afstandskrav og hygiejne for at få smitten under kontrol.


Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

26-02-2021 05:00
Hjælpende hånd til ofre for identitetstyveri vækker glæde

Der er politisk hjælp på vej til ofre for identitetstyveri.

Regeringen vil blandt andet lave en hotline, hvor ofrene kan få hjælp, ligesom de heller ikke skal risikere at ende med regningen, hvis de har været udsat for NemID-svindel.

- Nu begynder man for første gang at anerkende, at man faktisk kan være offer for NemID-svindel. Det er et kæmpe fremskridt for ofrene. Man skal bare ikke stå alene i den situation, hvor der er svindlet i ens navn, siger Karina Lorentzen, der er retsordfører for SF.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

26-02-2021 04:59
Benny Bonde skifter til Nye Borgerlige

Medlem af Økonomiudvalget og formand for Udvalget for Plan og Miljø i Haderslev Kommune, Benny Bonde skifter fra Liberal Alliance til Nye Borgerlige.

Det meddeler han selv på sin facebookside.

Ifølge Benny Bonde har overvejelserne ulmet i længere tid, men det var Liberal Alliances holdning til Støjberg-sagen der gjorde udslaget.

Han er ikke ene om at forlade Liberal Alliance i Haderslev. Hele bestyrelsen, på nær en, forlader partiet og går med Benny Bonde til Nye Borgerlige og dermed til Pernille Vermund.

Ud over Benny Bonde, så forlader Thomas Vedsted, Jesper Falkenløve og Jacob From også Liberal Alliance i Haderslev, og bliver en del af Nye Borgerlige.


Af: Mike Forde

26-02-2021 04:53
Mette Frederiksen om udsigten til coronapas: 'Det er den her vej, det går'

'Det er den her vej, det går'.

Sådan lyder ordene fra statsminister Mette Frederiksen, når snakken falder på et såkaldt coronapas, der skal sikre rejser internt i EU.

Til EU-topmødet her til aften hører statsministeren 'større og større opbakning' til idéen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

26-02-2021 04:52
To ugentlige test bliver et krav for elever på ungdomsuddannelser og efterskoler

I går aftes er retningslinjerne for test af de elever, der må vende tilbage i skole mandag, blevet offentliggjort.

Her fremgår det, at elever på blandt andet gymnasiale uddannelser, erhvervsuddannelser og efterskoler skal lade sig teste to gange om ugen.

Sker det ikke, bliver eleverne afvist fra undervisningen.

Vil eleverne ikke testes, har de heller ikke krav på fjernundervisning, fremgår det af retningslinjerne.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

25-02-2021 15:16
603 nysmittede

603 personer er bekræftet smittet med corona det seneste døgn. Det er det højeste tal i fire uger.

Det er dog ikke nødvendigvis super alvorligt, for det baserer sig på næsten 150.000 prøver, og positivprocenten er faldet.

Det samme er antallet af indlagte.
Af: Michael Ehrhorn

25-02-2021 15:11
Danskerne strømmer ind på app: Vent lige

I går forlød det pludselig, at danskerne kunne tjekke deres årsopgørelse før tid inde på appen Skatteguiden.

Det skabte dog et større stormløb mod appen, der brød ned, og stifter af Skatteguiden Nikolai Høgskilde opfordrer os alle til lige at vente med at gå ind.

LYD
Siger Nikolai Høgskilde.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

25-02-2021 13:37
Regionen massetester i morgen

I morgen venter et stort forsøg, hvor de syd- og sønderjyske vaccinationssteder skal massevaccinere borgerne.

8.800 borgere skal efter planen have stik, og det skal ske fordelt på centrene i Vejle, Kolding, Esbjerg, Aabenraa og Sønderborg.

På landsplan venter der vaccination til 30.000 borgere i morgen.
Af: Michael Ehrhorn

25-02-2021 13:24
Ni ud af ti unge har ikke rørt sig nok under nedlukningen

Snart på de syd- og sønderjyske børn og unge igen dyrke idræt udendørs, og det bliver tiltrængt.

Et nyt studie fra Syddansk Universitet viser nemlig, at de unge slet ikke har fået sig rørt nok her under nedlukningen.

Faktisk er det ni ud af ti unge, der ifølge undersøgelsen ikke har været aktive nok.
Af: Michael Ehrhorn

25-02-2021 13:07
Svindlere går efter bestemte navne

Hedder du Hedder du Edith, Ingeborg, Anker, Vagn eller måske et andet navn, der klinger af lidt ældre dato?

Hvis du gør det, så er du særligt udsat for IT-svindel, sådan lyder advarslen nu fra politiet.

Svindlerne går nu målrettet efter folk med ældre navne, der måske ikke er så IT-kyndige. Det får politiet til at opfordre til at du passer godt på dine personlige oplysninger.
Af: Michael Ehrhorn

25-02-2021 13:01
Efterskoleelever vil boycutte undervisningen

På flere lokale efterskoler kan underviserne meget vel opleve, at der møder noget færre elever ind til den online undervisning i morgen.

Efterskoleelever landet over har nemlig truet med at strejke i morgen, det sker i protest mod regeringens beslutning om ikke at lade dem genåbne.

Efterskolerne må kun åbne i Vestjylland, Nordjylland og på Bornholm, og det frustrerer eleverne, der mener, at de sagtens kan holde en coronasikker boble.
Af: Michael Ehrhorn

25-02-2021 12:41
Fanø Vesterland skubbes til september

Hvert år drager masser af musikglade borgere i Esbjerg Kommune en tur til Fanø Vesterland, der i år skulle finde sted i maj.

Det må arrangørerne dog opgive, da det ikke er voldsomt realistisk, at man kan afvikle i maj.

Fanø Vesterland er derfor rykket til starten af september, og de planlagte kunstnere har sagt ja tak til at komme trods udskydelse.
Af: Michael Ehrhorn

25-02-2021 12:26
Pensionist blev millionær på skrabelod

Du har garanteret prøvet at stå og overveje, om du lige skulle købe dig et skrabelod med på tanken eller i supermarkedet.

For mange bliver det ved tanken, men nogle gør det, og det kan være en god idé.

En pensionist i Aabenraa kan nemlig kalde sig millinær efter at have købt et skrabelod i Føtex. Den heldige vinder kunne skrabe tre felter med 40.000 kroner hver måned i 40 måneder og dermed en gevinst på 1,6 millioner kroner.
Af: Michael Ehrhorn

25-02-2021 12:05
Restriktioner i den kollektive trafik forlænges

Restriktionerne i den kollektive trafik forlænges.

Det skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

Forlængelsen gælder til 15. april og betyder, at der fortsat er krav om mundbind i al kollektiv transport. Desuden må busser, tog og metro kun være halvt fyldte.

Derudover fortsætter kravet om brug af mundbind eller visir på tog- og busstationer samt metro- og letbanestoppesteder.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

25-02-2021 12:00
Ugentlige test i skolen vil kræve samtykke

Det vil kræve samtykke fra forældre, hvis elever skal testes to gange om ugen i skolerne. Det vurderer skolelederne.

- Vi forventer, at skolerne skal indhente samtykke fra forældrene til, at børnene testes. Men om det bliver digitalt eller skriftligt, det ved vi ikke endnu, siger formand Claus Hjortdal.

Han forudser, at det kan skabe splid mellem eleverne, at nogle forældre måske ikke vil lade børnene teste.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

25-02-2021 12:00
Store butikker med pladskrav til kunder

På mandag må en stor del af vores lokale butikker åbner igen, og nu er der nyt om de regler, de skal efterleve.

Butikker under 2000 kvadratmeter skal sikre 10 kvadratmeter pr. kunde, mens butikker op til 5000 m2 skal sikre 20 kvadratmeter.

Butikker over 5000 m2 må gerne åbne med tidsbestilling, og her skal sikres 250m2 pr. kunde.
Af: Michael Ehrhorn

25-02-2021 07:55
Zoologiske haver åbner ikke mandag

Fra på mandag 1. marts må udendørs kulturinstitutioner som forlystelsesparker og zoologiske haver atter slå dørene op for gæster, efter de har været lukket i over to måneder.

Men man skal ikke glæde sig for hurtigt.

Foreningen DAZA, der repræsenterer zoologiske haver, safariparker og akvarier i Danmark, glæder sig meget til, at de zoologiske haver kan åbne igen. Det kommer bare ikke til at ske på mandag.

Vi har ikke modtaget retningslinjerne, så derfor skal vi have dem, inden vi kan åbne. Men vi håber, at vi kan være klar til torsdag i næste uge - Det fortæller Helle Hegelund, som er formand for DAZA.

De ved allerede, at de indendørs attraktioner ikke må åbne, og det betyder, at gæsterne ikke kan besøge de indendørs dyr eller sætte sig ind et sted og få en kop kaffe.

Desuden er det et krav, at gæsterne skal kunne fremvise en negativ coronatest.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

25-02-2021 07:26
Nyt stort corona-vaccinationscenter åbner i Sønderborg

I næste uge går håndværkerne i gang med at rejse kabiner, og i løbet af uge 10 forventer Sygehus Sønderjylland at kunne åbne et nyt, stort vaccinationscenter i Sønderborg.

Af hensyn til de nuværende brugere er adressen endnu ikke offentliggjort, men der er tale om en placering i Sønderborgs udkant med gode parkeringsmuligheder og plads til, at 12 personer kan vaccineres ad gangen.

Foruden det nye center i Sønderborg åbner Sygehus Sønderjylland også et stort vaccinationscenter i det tidligere kongrescenter i Rødekro samt mobile vaccinationssteder i Tønder og Haderslev.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

25-02-2021 07:04
Politisk flertal vil kopiere norsk model for at få skolebørn tilbage

Et flertal på Christiansborg bestående af regeringens støttepartier og oppositionen kræver, at regeringen om muligt kopierer den norske model for at få danske børn hurtigt i skole igen.

Det skriver Politiken i dag.

Norge har indført en trafiklysmodel, hvor alle folkeskoler som udgangspunkt er åbne, men skal indføre restriktioner, alt efter om de er i grøn, gul eller rød kategori.

Er der grønt lys for en norsk skole, kan elever gå i skole på almindelig vis.

Er lyset gult, skal de enkelte klasser holde sig for sig selv. Imens skal personale så vidt muligt holde afstand til eleverne.

Hvis der er rødt lys, deles klasserne op i mindre grupper
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

25-02-2021 05:54
Mangler du smykker og ure?

Syd- og Sønderjyllands Politi efterlyser ejermanden eller -mændende til de smykker, ure, manchetknapper og lignende sager.

Mandag afleverede en borger dem til politiet i Haderslev som hittegods, nu har politiet lagt et billede af dem på Twitter.

- Hvor det stammer fra, ved vi endnu ikke, siger vagtchef Ole Aamann, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Hvis du kan dokumentere, at de tilhører dig, så kontakt politiet på telefon 1-1-4
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

25-02-2021 05:27
Tekniske problemer forhindrer syddanskere i at booke tid til corona-vaccination

Syddanske borgere oplever lige nu problemer med, at de ikke kan booke tider til corona-vaccination.

Årsagen er tekniske problemer, der betyder, at borgerne godt nok kan finde en tid til den første vaccination, men at de ikke kan finde en tid til vaccination nummer to. Og man skal vælge to ledige tider i systemet, før man kan bekræfte og gennemføre den endelige booking.

Regionen har fået mange henvendelser fra borgere, og koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen kan godt forstå, hvis folk er irriterede:

Problemerne skulle ikke give forsinkelser i vaccineprogrammet, og alle inviterede vil få deres vacciner. Håbet er, at problemerne kan være løst i starten af næste uge
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

25-02-2021 05:17
Britisk variant giver 60 procent større risiko for indlæggelse

Der er større risiko for at blive indlagt, hvis man bliver smittet med den britiske variant af coronavirus end med den oprindelige variant.

Det siger sundhedsminister Magnus Heunicke på et pressemøde.

Statens Serum Institut har undersøgt sagen og fundet ud af, at smittede med den britiske variant B1117 har omkring 60 procent større risiko for at blive indlagt.

Det flugter med britiske undersøgelser, siger Heunicke.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

25-02-2021 05:10
Corona-hjælpepakker forlænges til og med 5. april

Selv om en del af erhvervslivet kan se frem til at genåbne, efter at regeringen onsdag fremlagde en plan for en delvis genåbning af samfundet, vil en stor del af erhvervslivet forsat være lukket.

Derfor har et bredt politisk flertal indgået en aftale om at forlænge de generelle hjælpepakker til og med 5. april.

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

25-02-2021 05:08
19-årig syrer får anbringelsesdom og udvises for flere forbrydelser

En 19-årig mand fra Haderslev, syrisk statsborger, har ved et nævningeting ved Retten i Sønderborg fået en anbringelsesdom og er udvist for bestandigt for blandt andet vidnetrusler, afpresning, ulovlig tvang og frihedsberøvelse mod i alt syv personer, begået i 2017, 2018 og 2020.

Det skriver Sydjyllands Politi.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

25-02-2021 05:00
Lægerne skeptiske over for behandlingsgaranti fra 1. marts

De danske læger er skeptiske over for genindførelse af behandlingsgarantien og retten til udredning fra 1. marts.

Lægeforeningens formand, Camilla Noelle Rathcke, kalder det "forhastet og uforsigtet".

- Når man genåbner med den ene hånd med udsigt til op til 900 indlagte med covid-19 og samtidig åbner for, at endnu flere skal behandles for tilstande, som ikke er akutte, så øger det presset på sundhedsvæsenet, siger hun.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

24-02-2021 13:39
Ribe Handel jubler over genåbning

De lokale butikker under 5000 m2 må åbne igen fra mandag, og det skaber glæde hos Ribe Handel.

Det melder formand, Peter Lauritzen

LYD
Siger Peter Lauritzen.

De små butikker har været meget pressede, så det er vitalt, at man kommer i gang nu

LYD
Lyder det fra Ribe Handel og Peter Lauritzen
Lyt her
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

24-02-2021 13:34
Handelsstandsforeninger jubler

De små butikker op til 5000 m2 må genåbne igen fra på mandag.

Noget der skaber glæde lokalt i det syd- og sønderjyske - Blandt andet hos Haderslev Butikker:

LYD
Siger Christian Schultz fra Haderslev Butikker.

Også hos Ribe Handel er der glæde i dag.

LYD
Siger Peter Lauritzen, formand for Ribe Handel.
Lyt her
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

24-02-2021 12:26
Pengene på vej til sydjyske minkavlere

De Syd- og sønderjyske minkavlere har måtte se langt efter kompensation indtil nu, men nu er de første penge begyndt at falde.

Ifølge TV2 er der blevet udbetalt de første 50 millioner, der er gået til i alt 100 minkavlere.

Det ventes, at de lokale minkavlere i den kommende tid vil modtage den første kompensation
Af: Michael Ehrhorn

24-02-2021 12:23
Statsministeren indkalder til pressemøde

Regeringen har meldt sine planer ud for genåbning af samfundet, men det var uden Mette Frederiksen.

Det betyder dog ikke, at statsministeren ikke vil tale til os i dag, for Mette Frederiksen har nu indkaldt til pressemøde klokken 17.30 i statsministeriet.

Hvad statsministeren præcist vil sige vides endnu ikke, men det ventes at blive en forlængelse af meldingerne om genåbning af dele af samfundet.
Af: Michael Ehrhorn

24-02-2021 12:21
Glæde for mindre butikker

Mange i de liberale erhverv og på skoleområdet var kede af regeringens meldinger om genåbning i dag, men der er også steder lokalt, hvor det skabte brede smil.

Blandt andet er der udsigt til, at man må åbne, hvis man er butik under 5000 m2. Er man mere, åbnes der op for muligheder for tidsbestilling i butikkerne.

Udendørs kulturinstitutioner i Syd- og Sønderjylland med åbne med krav om test, mens udendørs sport bliver tilladt op til 25 personer samlet.
Af: Michael Ehrhorn

24-02-2021 12:19
Esbjerg-borgmester skuffet over skole-meldinger

Flere lokale borgmestre er gået sammen om en fælles henvendelse til regeringen på baggrund af meldingerne om, at skoler, ungdomsuddannelser og efterskoler ikke må åbne lokalt.

Varde, Fanø og Esbjerg er sammen med Tønder med i brevet, hvor man er vrede over, at kommuner lige nord for dem selv gerne må åbne, mens man ikke må lokalt.

LYD
Siger borgmester i Esbjerg Kommune Jesper Frost Rasmussen.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

24-02-2021 12:14
Lokal skuffelse i liberale erhverv

De liberale erhverv får ikke lov at genåbne og blev slet ikke nævnt på dagens pressemøde.

Udsigten til yderligere lukninger skaber frustrationer i Gram hos Frisørgalleriet.

LYD
Siger ejer af Frisørgalleriet Malene Bossen Due.

Også i Vamdrup er der skuffelse hos Klinik P og Pernille Hansen, der mener, at man sagtens kunne åbne forsvarligt.

LYD
Siger Pernille Hansen.
Lyt her
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

24-02-2021 12:00
Tøjbutikker er hårdt ramt af lockdown

Med lukkede tøjbutikker over hele landet er branchen ikke overraskende hårdt ramt af nedlukningen.

Nu er der kommet tal fra Danmarks Statistik, der viser, at salget af tøj er dykket med 43,3 procent fra december til januar, og at det generelle detailsalg faldt med fem procent i januar.

Store dele af detailhandlen har været lukket siden 25. december, mens storcentre har været lukket siden 17. december.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

24-02-2021 12:00
Her er vinderne og taberne i genåbningen

Regeringen og de røde partier har nu en plan klar for genåbningen, men hvem vinder, og hvem taber i det syd- og sønderjyske?

Vinderne bliver de små butikker på op til 5000 m2 får lov at genåbne under skrappe krav og restriktioner.

Regionalt kan de ældste skoleelever komme tilbage, men da smitten er høj i Syd- og Sønderjylland, ser det svært ud lokalt, mens efterskolerne lokalt ikke er med i eksperternes anbefalinger.

Udendørs sport kan genåbne, men her kan der også være regionale forskelle, der bliver interessante at høre mere om.

Desuden taber de liberale erhverv som frisører, massører, fodplejere, negleteknikere og lign. De står overfor endnu en forlængelse af nedlukningen.

Af: Michael Ehrhorn

24-02-2021 11:55
Frisørgalleriet: Jeg er bare rigtig ked af det

Hos Frisørgalelriet i Gram var man ikke med i den plan for genåbning, som regeringen lagde frem i dag.

De liberale erhverv blev ikke nævnt med et ord, og nu venter endnu mere nedlukning.

LYD
Det siger ejer af Frisørgalleriet i Gram Malene Bossen Due.
Lyt her
Af: Mike Forde

24-02-2021 10:50
Borgmestre sender opråb til regeringen

En række lokale borgmestre sender nu et fælles brev til regeringen omkring skoleåbninger.

LYD
Siger Esbjerg-borgmester Jesper Frost Rasmussen.
Der ventes en udmelding senere i dag.
Af: Michael Ehrhorn

24-02-2021 08:17
Butikkerne ser frem til genåbning snarrest

Senere i dag ventes der et pressemøde med Regeringen , hvor de vil fortælle mere om hvad der kan genåbne fra 1. Marts og de kommende uger.

De små butikkerne er nævnt som en mulighed og det er noget som Bjørg Sørensen fra dametøjsbutikken Butik Bjørg i Esbjerg kan mærke kunderne glæder sig til:

LYD: Bjork1

Men midt i glæden skal man stadig følge en masse restriktioner:

LYD: Bjork2

Lød det fra Bjørg Sørensen fra Butik Bjørg.

Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

24-02-2021 07:11
Lykkeskov stopper i SønderjyskE

I over 20 år har Kim Lykkeskov været en fast del af SønderjyskE Ishockey, men til sommer – når indeværende sæson er gjort godt færdig – stopper 37-årige Lykkeskov som sportschef i klubben og forlader ishockeybranchen.

Det er familien der trækker:

LYD: Lykkeskov1

Som SønderjyskE-spiller vandt Kim Lykkeskov seks DM-titler og tre pokaltitler. Som sportschef har han vundet Continental Cup i 2020, hvor SønderjyskE vandt den europæiske klubturnering som det første danske hold nogensinde, og i januar i år blev han og holdet pokalmester efter sejren i Final4.

Kim Lykkeskov er klar på at give den gas resten af sæsonen:

LYD: Lykkeskov2

Lyder det fra Kim Lykkeskov
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

24-02-2021 07:05
S kalder blå bloks anklager 'useriøse'

Efter et dramatisk forløb tirsdag, hvor oppositionen ifølge blå bloks ledere blev smidt ud af forhandlingerne, da de ville have en større genåbning end regeringen, kalder Socialdemokratiet anklagerne for 'useriøse'.

Det sker på Twitter, hvor Socialdemokratiets finansordfører Christian Rabjerg Madsen skriver, at Venstres ønsker vil få smitten til at spinne ud af kontrol.

- Useriøse anklager Jakob Ellemann - smittekontrol er forudsætning for sund øko (økonomi, red.). Genåbning, der bringer smitte ud af kontrol, er gift for økonomien, skriver han.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

24-02-2021 07:03
Borgere kimer Koldings corona-telefon ned

Koldings corona-vagttelefon tager mod 30 opkald om dagen i øjeblikket. Det skriver JydskeVestkysten.

Ifølge avisen er det særligt borgere med anden etnisk baggrund end dansk, der er berørte af de store coronaudbrud, og ligeledes også dem, der ringer mest til vagttelefonen.

Avisen skriver, at der var et meget begrænset antal opkald i vinterferien, hvor man flere dage slet ikke modtog en eneste henvendelse fra Koldings borgere.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

24-02-2021 05:50
Den nye epidemilov er nu vedtaget

Folketinget har nu vedtaget den nye epidemilov ved en afstemning i folketingssalen.

Den indeholder mulighed for nye, vidtgående restriktioner, der skal dæmme op for smitsomme sygdomme.

Loven erstatter de ændringerne, der blev vedtaget på én dag i marts 2020, hvor store dele af Danmark blev lukket grundet coronavirus.

Den indeholder mere magt til Folketinget, som den siddende sundhedsminister fremover skal henvende sig til for at få opbakning til eventuelle indgreb. Den nye lov gælder fra 1. marts.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

24-02-2021 05:44
Blå blok ude af genåbningsforhandlinger

Det er kun regeringen og dens støttepartier, der forhandler om en genåbningsplan. Det står klart, efter at blå blok i går aftes forlod forhandlingerne. Ifølge V-formand Jakob Ellemann-Jensen blev de "smidt ud".

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) beklager på Twitter, at det er kommet dertil.

- Blå blok vil åbne så meget, at det decideret vil accelere en smittebølge. Ærgerligt, at de fortsat ikke rigtigt tager pandemien alvorligt - og at vi derfor ikke kan stå sammen om at komme igennem det her, skriver hun.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

24-02-2021 05:26
Flere søger ind på SOSU-uddannelsen

Flere søger ind på social- og sundhedsuddannelserne i Syd- og Sønderjylland.

Det oplyser alle de tre uddannelsessteder i området, hvor man kan tage uddannelsen som enten SOSU-assistent eller -hjælper.

Stigningen falder på et tørt sted, for der er hårdt brug for varme hænder i ældreplejen.

I 2028 kommer vi på landsplan til at mangle 41.000 ansatte i ældreplejen, hvis vi vil opretholde en ældrevelfærd på nuværende niveau. Det vurderer fagforbundet FOA.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

24-02-2021 05:21
Zoologiske haver: Svært at genåbne under foreslåede vilkår

Landets zoologiske haver vil hellere holde lukket end at nøjes med at åbne op for arealerne i det fri, mens de indendørs faciliteter er lukkede. Det er ellers en model, som er skitseret af en ekspertgruppe, som rådgiver myndighederne i genåbningen. Men det tages der ikke godt imod.

– Det vil blive en blodrød underskudsforretning for flere af de zoologiske haver at åbne under de vilkår, siger Helle Hegelund til Politiken.

Hun er formand for foreningen Daza, der repræsenterer de største zoologiske haver, safariparker og akvarier i Danmark.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

24-02-2021 05:17
Smitten stiger mest i Trekantområdet

De tre hovedbyer i Trekantområdet Kolding, Vejle og Fredericia står for næsten hele stigningen i smittetallene i Syd- og Sønderjylland.

Det var forventeligt, at smittetallet i specielt Kolding i disse dage ville stige som følge af den massive coronaindsats, hvor 10.000 borgere testes dagligt.

Kolding er især ramt af den britiske coranavariant B117, og der er flest smittede i aldersgruppen 0-ni år, hvor 83 børn er smittet mod 77 mandag.

Kolding topper stadig listen over de mest smittede kommuner i Danmark med et incidenstal på 325. Ishøj ligger nummer to med en incidens på 179, og derefter følger Aabenraa (142) og Fredericia (129).


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

23-02-2021 15:38
529 nysmittede

529 personer er blevet smittet mod coronavirus gennem det seneste døgn, og det baserer sig på 107.000 prøver.

Positivprocenten er dermed på 0,49, og stigningen i antallet af smittede er naturlig.

Den sker nemlig i takt med, at samfundet langsomt genåbner, og en større stigning er realistisk.
Af: Michael Ehrhorn

23-02-2021 15:37
Salat tilbagekaldes

Hvis du har købt en proteinsalat for nylig, så bør du lige være opmærksom.

Delicate A/S tilbagekalder proteinsalater, da sesamfrøene som er anvendt i hummus i produkterne, har et for højt indhold af pesticidet ethylenoxid.

Det skriver Fødevarestyrelsen ifølge TV2.
Af: Michael Ehrhorn

23-02-2021 13:36
Venstre vil have liberale erhverv genåbnet

Er dit hår ved at være meget langt, neglene ved at være lidt lange på tæerne og musklerne begyndt at spænde lidt.

Så er der måske håb i forhold til den kommende genåbning, for Venstre melder nu, at man vil have de liberale erhverv som frisører, massører, fodplejer og lignende genåbnet.

Regeringen har dog ikke regnet på de liberale erhverv, så det kan blive noget af et slagsmål.
Af: Michael Ehrhorn

23-02-2021 13:28
Legendarisk TV-par er genopstået

Når DR1 lørdag aften blænder op for Danmark Griner, så har man genoplivet et legendarisk TV-makkerpar.

Timm Vladimir og Gordon Kennedy er nemlig tilbage med deres godnathistorier.

Mange har gennem tiden prøvet at genforene Timm og Gordon, men timingen nu var rigtig god.

LYD
Siger Timm Vladimir.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

23-02-2021 13:15
Nu skal parkeringshuset alligevel undersøges

I Esbjerg Kommune vil man meget gerne udvide parkeringshuset i Nørrebrogade, men nu er der opstået udfordringer.

Kommunen ville nemlig ikke lave en rapport om miljøpåvirkning, men det har skabt en storm af klager.

Det får nu Esbjerg Kommune og Region Syddanmark til at slå bak, og der skal alligevel laves en miljørapport, skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

23-02-2021 13:03
De lokale kommuner overfor massiv opgave

De lokale kommuner står overfor en kolossal opgave, hvis en del af samfundet skal genåbne på mandag.

Det vil nemlig betyde, at store grupper af mennesker skal testes op mod to gange hver uge, og de syd- og sønderjyske kommuner er blevet bedt holde sig klar med massetests.

Massetestningen ventes at løbe op i omkring 100 milliarder kroner ifølge eksperter. Det har regeringen dog afvist.
Af: Michael Ehrhorn

23-02-2021 12:57
Skæbnedag omkring genåbning

I dag er lidt af en skæbnedag i forhold til, hvad der får lov at åbne her i det Syd- og sønderjyske.

I dag er partilederne nemlig indkaldt til forhandlinger, hvor man skal prøve at lande en aftale om yderligere genåbning af landet.

Det ventes, at en del af de mindre butikker kan åbne igen, mens der også regionalt er håb for udendørs idræt og skoleelever i de ældste klasser.
Af: Michael Ehrhorn

23-02-2021 12:55
Team Esbjerg hentede vital sejr

Håndboldklubben Team Esbjerg vandt i aftes en særdeles afgørende sejr, da man på udebane slog København Håndbold i Bambusa Kvindeligaen.

Kampen var ventet at blive rigtig tæt, da begge mandskaber har skrantet en anelse på det seneste, og tæt, det blev det.

Team Esbjerg lykkedes dog til sidst med at vinde kampen med to mål og cifrene 29-27.
Af: Michael Ehrhorn

23-02-2021 12:34
Test to gange i ugen vital for genåbning

Hvis samfundet skal genåbne mere fra 1. marts, som der er lagt op til, så er tests to gange i ugen vitalt.

Det melder Justitsminister Nick Hækkerup overfor TV2, og samme melding kommer fra Sundhedsminister Magnus Heunicke.

Især skolebørnene står overfor massetest.
Af: Michael Ehrhorn

23-02-2021 12:05
Foråret spirer efter rekordvarm dag

I går blev der målt hele 15 grader i St. Jyndevad, og det er første gang nogensinde, at det har været så lunt så tidligt på året.

Noget man også allerede kan se ude i naturen, det melder Syd- og sønderjyske naturvejledere overfor TV Syd.

Det lune vejr får nemlig forårets planter til at spirer, mens humlebier og insekter stille og roligt kommer ud af vintermørket.
Af: Michael Ehrhorn

23-02-2021 12:04
Esbjerg kom af med alle vacciner

I sidste uge måtte Esbjerg Kommune melde ud, at de ældre skulle booke tid til vaccine, da man havde omkring 2000 vacciner i overskud til borgere over 85 år.

Efterlysningerne ser ud til at have hjulpet, for nu er der rigtig positive toner fra vaccinationsstederne.

Ikke en eneste vaccine gik nemlig til spilde, da alle de vigtige doser havnede i borgernes blod.
Af: Michael Ehrhorn

23-02-2021 12:00
En del grise måtte aflives efter uheld

I formiddag har der været store trafikale problemer på Nr. Hostrupvej mellem Nr. Hostrup og Rangstrup.

En grisetransport væltede, og i den var der 575 grise, melder politiet.

Vejen måtte spærres helt af, og efter noget tid meldte politiet, at en del grise måtte aflives med skader. En del klarede den dog også og blev omlæsset til en anden lastbil.
Af: Michael Ehrhorn

23-02-2021 09:43
Lastbil med 420 grise væltet - dyrlæge på stedet

En lastbil med 420 grise er væltetv på Nørre Hostrupvej ved Rødekro.

Det oplyser Sydjyllands Politi.

Ifølge politiet er der dyrlæge på stedet, som tilser grisene. Samtidig er man ved at læsse grisene til et nyt køretøj.
Af: Mike Forde

23-02-2021 07:07
DF vil åbne de små butikker over hele landet allerede fra på mandag

I går landede den faglige indstilling fra den ekspertgruppe, Indsatsgruppen, der rådgiver politikerne om, hvilke restriktioner der kan udfases, og hvilke der kan blive, når de nuværende restriktioner stopper.

Dansk Folkeparti havde gerne set, at man åbnede hurtigere og mere.

- Som jeg læser det, virker det som om, at de små butikker ikke har en voldsom effekt på smitten. Alligevel står det som om, at der skal gå flere uger, inden de kan åbne. Åbn dem da hurtigst muligt. Helst fra på mandag, siger partiformand Kristian Thulesen Dahl.

- Prisen for ikke at få gang i tingene er ved at blive for høj. Både økonomisk og menneskeligt, siger Thulesen Dahl.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

23-02-2021 06:30
Regeringen forventer 900 indlagte i april

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger til TV 2, at han forventer, at antallet af indlagte vil toppe i løbet af april med 900 indlagte, før kurven knækker på grund af forårsvejret og effekten fra de hundredtusindvis af vacciner.

Lige nu er 254 indlagte med coronavirus.

I bilaget fra indsatsgruppens indstilling fremgår det, at der medio april vil være samlet set cirka 870 indlagte med covid-19, som følge af den foreslåede nationale genåbning.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

23-02-2021 05:42
Region Syddanmark advarer mod svindlere

Region Syddanmark advarer mod folk, der forsøger at narre fortrolige oplysninger fra borgere i regionen:

Man oplever nemlig at nogle udnytter coronasituationen til at snyde sig til folks private oplysninger.

For nylig fik Regionen en henvendelse fra en borger, der oplyste, at vi nu også stod som falsk afsender af en sms, der opfordrede folk til at logge ind med brugernavn og NemID-login, og at man skulle scanne sit nøglekort. Andre har også modtaget beskeden, fortæller Carsten Bruun, der er presserådgiver i Region Syddanmark.

Den falske besked linkede, så vidt Region Syddanmark er orienteret om, til corona-podning.net.

På grund af de falske henvisninger, valgte man fra regionens side at gå ud at advare om opslaget.
Af: Mike Forde

23-02-2021 05:40
Pollensæsonen er officielt skudt i gang

Holder du vejret i frygt for coronasmitte, hver gang nogen nyser nær dig, kommer her en dårlig nyhed.

Pollensæsonen er nemlig officielt skudt i gang, skriver Astma-Allergi Danmark i en pressemeddelelse.

De har i dag registreret årets første forårspollen fra elletræer og hasselbuske efter de seneste dages forårstemperaturer.

Og en pollensæson kan godt være lang - Det fortæller Karin Rasmussen, der er Pollenbiolog ved Atsma-Allergi Danmark:

LYD: POLS

Fortæller Karin Rasmussen.
Lyt her
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

23-02-2021 05:38
Der er plads til genåbning af størstedelen af butikkerne og udendørs foreningsliv

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) siger, at ekspertgruppes beregninger viser, at der er plads til, at man kan lave en landsdækkende genåbning for en 'stor del' af butikkerne.

Det fortæller han til DR Nyheder.

- Jeg hæfter mig ved, at vores eksperter og beregninger vurderer, at der er plads til en gradvis, men en mærkbar åbning i løbet af de kommende uger.

- Når det drejer sig om en stor del af butikkerne, er der også godt nyt fra myndighederne og ekspertgruppen. Der vurderer man, at man kan lave en landsdækkende åbning.

Heunicke tilføjer, at der er 'temmeligt meget', at det udendørs foreningsliv, som vil kunne genåbne.

Ekspertgruppen har også regnet på, om flere skoleelever kan komme tilbage i skolerne.

Her er indstillingen, at i Vestjylland og Nordjylland kan alle afgangselever i grundskoler samt på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser kommer tilbage med 50 procents fremmøde under forudsætning af test to gange om ugen.

Nogenlunde det samme er anbefalingen på Bornholm, hvor også liberale serviceerhverv kan få lov til at åbne. Derudover lægges der op til, at forsamlingsforbuddet på øen kan hæves fra 5 til 10.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

22-02-2021 16:26
Lise Rønne bliver ny X Factor-vært

Melvin Kakooza har været tvunget til at trække sig som vært på X Factor, da han er blevet opereret for en hjernetumor - godartet heldigvis.

Nu har TV2 så meldt ud, hvem afløseren bliver.

Det bliver den rutinerede vært Lise Rønne, der også tidligere har været i spidsen for sangkonkurrencen.
Af: Michael Ehrhorn

22-02-2021 15:36
Esbjerg-borgmester ærgrer sig over møde

De syd- og sønderjyske borgmestre har i dag været til møde med Regeringen omkring muligheden for genåbning.

Her blev kommunerne bedt om at holde sig klar med masser af tests, men ellers var det meget småt med informationer.

Af samme grund ærgrer Jesper Frost Rasmussen sig over, at alle landets borgmestre blev indkaldt til noget, der var en anelse spild af tid.

LYD
Siger Jesper Frost Rasmussen.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

22-02-2021 15:35
Regeringen vil prioritere butikker og ældste elever

Hvad får egentlig lov til at åbne den 1. marts. Det har det været mange bud på, men endnu har det været småt med oplysninger – før nu.

B.T. har talt med flere kilder, som bekræfter, at både butiksåbninger, regionale skoleåbninger og fritidsaktiviteter for børn er på tegnebrættet hos regeringen.

Tallene skal dog gennemgås, mens der også venter politiske forhandlinger med de andre partier, inden man kan melde ud, hvad politikerne kommer frem til.

Som udgangspunkt vil regeringen gerne genåbne en del butikker, men det skal ske under meget skrappe restriktioner og krav til sikkerheden. Omkring skoleeleverne er man klar til at se på, om man regionalt kan sende nogle af de elever afsted, der står foran at skulle til afgangseksempel. Altså de ældste elever og ikke umiddelbart de mellemste.

Der vil også blive kigger på, om man regionalt kan åbne mere op, men det kræver, at smitten er stabil, hvilket i denne tid er lidt af en udfordring i det Syd- og sønderjyske.

Der lægges også op til, at der skal åbnes mere op for udendørs breddesport, så man måske kan få foreninger og sportsklubberne i gang igen. Der er dog stadig ikke udsigt til tilskuere på stadions eller i haller.

Statsminister Mette Frederiksen har i et meget langt Facebook-opslag opfordret os alle til at holde ud lidt endnu. Foråret er på vej, og der er håb omkring vaccinerne, mens Danmark klarer det godt. Den britiske variant truer os dog fortsat, så vi kan ikke bare åbne alt op.

På et møde i dag er kommunerne blevet bedt om at holde sig klar til genåbning 1. marts og være klar med massiv testkapacitet.
Af: Michael Ehrhorn

22-02-2021 13:47
Partiledere indkaldt i morgen

I dag er de lokale borgmestre til møde med Sundhedsministeren omkring mulig genåbning af Danmark.

Meget tyder så på, at en større udmelding kan være på vej, for nu er også partilederne blevet indkaldt til møde med sundhedsministeren og regeringen.

Partilederne er indkaldt til i morgen eftermiddag. Der ventes stadig et pressemøde onsdag, men måske kan det allerede blive i morgen.
Af: Michael Ehrhorn

22-02-2021 13:10
Syv blå partier går sammen i Esbjerg Kommune

Da der senest var kommunalvalg i 2017, gik en hel del stemmer tabt som spild i Esbjerg Kommune. Det vil man gerne undgå i år, og nu er der taget et stort skridt.

Syv blå partier er nemlig gået sammen i valgforbund, hvor Borgerlisten som de sidste nu har valgt at sætte deres underskrift.

At de blå partier står i valgforbund sammen betyder, at langt flere stemmer vil komme til at tælle, og det skaber glæde bredt i Esbjerg Kommune.
Af: Michael Ehrhorn

22-02-2021 13:03
Kolding-skole er nu Danmarks corona-epicenter

Danmarks epicenter for corona er lige nu Kolding of helt specifikt en skole i Kolding Kommune, det skriver BT.

Det er Munkevængets Skole, der er hårdt ramt, og skolen er især ramt, da man har en del tosprogede elever og specialklasser.

Udover Munkevængets Skole er også Brændkjærskolen hårdt ramt.
Af: Michael Ehrhorn

22-02-2021 12:37
Team Esbjerg skal ud i vital udekamp

Håndboldklubben Team Esbjerg skal i aften spille en meget vigtig kamp på udebane mod København Håndbold.

En svær modstander, men kravet er en sejr, da Team Esbjerg skal bruge to point for at hænge fast og være med helt fremme i ligaen.

Det er nemlig blevet til lidt for mange svipsere for Esbjerg-mandskabet i de seneste kampe.
Af: Michael Ehrhorn

22-02-2021 12:30
DRUK nomineret til fem bodilpriser

Har du været i biografen og se den danske film DRUK? Det har rigtig mange, for filmen solgte hele 800.000 billetter.

Populariteten kan nu også mærkes i forhold til nomineringer.

DRUK er nemlig blevet indstillet til intet mindre end otte bodilpriser, og man er blandt andet nomineret til hovedprisen for bedste film.
Af: Michael Ehrhorn

22-02-2021 12:14
Skæbnetimer for sydjyske borgmestre

Kan der snart blive genåbnet bare lidt mere i Syd- og Sønderjylland? Det er noget, rigtig mange efterspørger, og i dag bør vi blive langt klogere.

De lokale borgmestre er nemlig indkaldt til møde med Sundhedsministeren, hvor der vil blive givet en orientering.

Eksperter har gennem de seneste dage regnet heftigt på forskellige scenarier, og det er de scenarier, der skal lægges frem. Syd- og Sønderjylland er dog hårdt ramt i øjeblikket, så nogen stor revolution ventes ikke.
Af: Michael Ehrhorn

22-02-2021 12:10
Frygtet kaos undgået ved grænsen

I dag var der frygtet kaos ved den dansk tyske grænse.

Der er nemlig nye indrejseregler, mens kontrollen er øget. Det kombineret med første dag efter vinterferien var ventet at skaber store køer.

Trafikken er dog forløbet rigtig fint, lyder meldingen, og der har været god ro og orden.
Af: Michael Ehrhorn

22-02-2021 12:05
21-årig stoppet tre gange uden kørekort

Når man ikke har noget kørekort, så skal man ikke køre bil.

Det valgte en 21-årig mand fra Vejle dog at gøre til trods, og endda flere gange.

Da han i nat blev standset på Horsensvej i Vejle var det tredje gang, og derfor blev hans Toyota beslaglagt.
Af: Michael Ehrhorn

22-02-2021 12:04
Esbjerg vil have borgerne med i stor plan

Esbjerg Kommune arbejder på en ny plan for park, skov og friluftsliv. En plan, som skal sætte retningen for, hvordan de grønne områder i kommunen skal udvikle sig i fremtiden.

Her vil man meget gerne have borgerne med ind omkring, hvordan man kan lave de bedst mulige grønne områder.

Derfor planlægger Esbjerg Kommune et digitalt borgermøde den 2. marts, hvor borgerne vil kunne komme med deres input.
Af: Michael Ehrhorn

22-02-2021 12:00
Jobtabet i coronaåret 2020 ikke så slemt som frygtet

Med tallet for beskæftigelsen i december er det muligt at gøre status over beskæftigelsen for 2020, som var præget af coronavirus det meste af året.

Tallene viser, at lønmodtagerbeskæftigelsen faldt med 20.700 personer i 2020.

Til sammenligning faldt den med knap 90.000 under finanskrisen i 2009, oplyser Tore Stramer, cheføkonom ved Dansk Erhverv, i en skriftlig kommentar.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

22-02-2021 12:00
Kolding holder skolerne lukket

I denne uge er skoler og institutionerne lukkede i Kolding.

Det skyldes den høje smitte af Corona-virus.

Og det er noget som ærger Koldings borgmester Jørn Pedersen:

LYD: Kolding3

Også i denne uge er det fuld gang i testcentrene i Kolding.


Lyt her
Af: Mike Forde

22-02-2021 11:10
Melvin Kakooza trækker sig fra X Factor

Når der fredag venter liveshows i X Factor, skulle det have været med Melvin Kakooza som værtsafløser for Sofie Linde, der er på barsel.

Melvin Kakooza må dog trække sig som vært, da han er blevet ramt af en hjernetumor, det oplyser TV2.

Heldigvis er der tale om en godartet tumor, men TV2 skal finde en ny vært i en fart, og vil melde ud hurtigst muligt.
Af: Michael Ehrhorn

22-02-2021 11:00
Aerosmith-koncert udskydes til 2022

Det bliver heller ikke i år, at storbandet Aerosmith gæster Middelfart. Koncerten er nu rykkes til 2022.

Til gengæld oplyser arrangørerne, at man stadig arbejder på at afvikle Rock Under Broen som planlagt.

Rock Under Broen er planlagt til 11-12. juni 2021.
Af: Michael Ehrhorn

22-02-2021 07:42
Borgmestre er klar til ny corona-håndtering

Regeringen har indkaldt landets borgmestre og regioner til virtuelt stormøde klokken 11 om en mulig udfasning af restriktioner og teststrategien, såfremt nogle af disse lempes.

I Varde melder borgmester Erik Buhl (V) sig parat.

- Vi er klar til at løse de opgaver, vi bliver bedt om. Bare vi kan lukke op stille og roligt. De store i skolen trænger helt klar til at se hinanden. Og i vores erhvervsliv er det for nogen sidste udkald for at komme i gang, siger Erik Buhl.

Koldings borgmester Jørn Pedersen ser frem til mødet:

LYD: KOLDING2

Fortæller borgmester i Kolding Jørn Pedersen
Lyt her
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

22-02-2021 07:35
Ny skole tages i brug trods corona

Efter flere udskydelser af åbningen på grund af forsinkelser af byggeriet er de første elever i dag rykket ind på en helt ny folkeskole i Skærbæk ved Tønder.

Det vil i første omgang være eleverne fra 0. til 4. klasse, da eleverne i de større klasser fortsat har hjemmeundervisning på grund af covid-19.

Når alle elever atter får lov at komme i skole, vil der gå cirka 520 elever på Skærbæk Skole.

Oprindeligt var prisen for den nye skole 90 millioner kroner - men det er på grund af forsinkelser i byggeriet blevet en del dyrere. Den endelige pris er ikke opgjort endnu.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

22-02-2021 06:45
Høj smitte i Syd- og Sønderjylland

Den syd- og sønderjyske del af landet markerer sig i disse dage uheldigt, når det gælder coronasmitte.

De seneste tal fra Statens Serum Institut viser, at Aabenraa og Fredericia har sneget sig op på henholdsvis tredje- og fjerdepladsen over kommuner med højeste smittetal per 100.000 indbyggere de seneste syv dage – også kaldet incidenstallet.

Samtidig er Kolding stadig i absolut front, mens Ishøj ligger nummer to.

Og det kan få betydning for, om disse kommuner bliver en del af de genåbningsplaner, regeringen i disse dage brygger på.

- Vi har behov for at være med i genåbningen ligesom resten af landet. Men vi bevæger os længere væk fra at være med på det hold, erkender Aabenraa's borgmester Thomas Andresen over for TV Syd.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

22-02-2021 06:44
Skånsom lyntest vil være klar senest om to uger

Det vil snart være den nye, mere skånsomme næsepodningstest, der vil blive brugt ved lyntest for coronavirus.

Region Midtjylland, der er ansvarlig for bestilling af de mange test, bad i torsdags de private udbydere om at skifte til de nye næsepodningstest.

Det betyder, at de skulle være klar senest i slutningen af uge 9, søndag den 7. marts.

Den nye type af lyntest anses for mere skånsom, da den kun skal indføres i de yderste to-tre centimeter af næseborene.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

22-02-2021 05:35
Idrætsklubber håber på genåbning for børn og unge

Åbningen af udendørs idræts- og foreningsfaciliteter er ét af de elementer, som regeringens ekspertgruppe regner på i forbindelse med en eventuelt genåbning.

I Danmark Idrætsforbund krydser direktør Morten Mølholm fingre for, at forsamlingsgrænsen kan hæves til 20 for børn og unge i idrætsklubberne.

- De trænger til at komme ud og bevæge sig og komme ind i deres fællesskaber. Vi har mange børn og unge, der mistrives i øjeblikket, siger han.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) oplyste i weekenden at der onsdag meldes ud om restriktioner, og i går meddelte statsminister Mette Frederiksen på Facebook, at der kan komme nyt allerede i løbet af i dag.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

22-02-2021 05:22
Nedlukning giver milliontab til genbrugsbutikker

Frelsens Hær, Blå Kors, Røde Kors og Kirkens Korshær har mistet mindst 40 millioner kroner siden jul.

Årsagen er, at genbrugsbutikker har været lukkede siden slutningen af december, skriver Kristeligt Dagblad.

- Pengene går normalt til hjemløse, der skal have aftensmad, fortæller Lars Lydholm, der er informationschef i Frelsen Hær, til avisen.

Han vurderer, at Frelsens Hær i øjeblikket mangler 1,5 millioner kroner i indtægter hver måned.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

22-02-2021 05:07
17 sigtet efter kollegiefest

I Sønderborg er 17 personer i weekenden blevet sigtet for at overtræde forsamlingsforbuddet.

Det skriver JydskeVestkysten.

Lørdag aften kom politiet forbi et kollegie på B.S. Ingemanns Vej og så, at der var fest.

Politiet konstaterede, at 17 af gæsterne ikke var beboere på kollegiet og begyndte dermed at udskrive bøder.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

22-02-2021 05:03
Butikskæder presser på for genåbning

Flere af Danmarks største butikskæder presser nu på for at få åbnet butikkerne igen, skriver Børsen.

Det drejer sig blandt andet om Elgiganten, Jysk, Bauhaus, Bog & Idé, der ifølge avisen har været til møde med departementscheferne i Ehvervs- Justitsministeriet, hvor de har givet udtryk for deres frustration over restriktionerne.

Kæderne undrer sig over, at dørene stadig skal holdes lukket, selv om smittetallene for coronavirussen er faldet drastisk siden nedlukningen i december.
Af: Mike Forde
Kilde: Børsen

22-02-2021 05:00
Testudbydere kører forgæves til skoler og plejecentre

Flere lærere, pædagoger, sosu’er og andre kommunale medarbejdere springer de ugentlige kviktests over. Det skriver Politiken.

Således oplevede testerer i Syddanmark 741 gange på to uger i februar, at ingen mødte op på teststedet.

I mere end hver fjerde tilfælde dukker der ingen mennesker op, når den private testudbyder Carelink ankommer med en testbil og testpersonale til en vuggestue, børnehave, et bosted eller et plejecenter.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

19-02-2021 11:43
Foråret rammer landsdelen for en stund

Går du og drømmer om foråret, så er der rigtig gode udsigter i den forestående weekend.

Her kan vi lokalt i det syd- og sønderjyske komme helt op på 13 grader, mens der bliver god plads til solen.

Vinteren er dog næppe forbi, men foråret melder altså sin ankomst lokalt for en stund.
Af: Michael Ehrhorn

19-02-2021 11:41
Esbjerg Energy kan meget vel have sikret top to

Ishockeyklubben Esbjerg Energy er meget tæt på at have sikret sig at slutte i top to i grundspillet.

Det blev nemlig til en meget dramatisk sejr på 3-2, da holdet på hjemmebane tog imod Aalborg Pirates.

Esbjerg var bagud indtil kort før tid, hvor en scoring dog sikrede overtid. Med to sekunder igen af den blev sejren på 3-2 så sikret.
Af: Michael Ehrhorn

19-02-2021 11:38
Fem testenheder kommer til Kolding

Alle borgere helt ned til et år opfordres til at blive testet i Kolding, og det skaber travlhed.

Kolding får derfor i weekenden besøg af fem mobiletestenheder, så du kan blive testet for covid-19, det skriver TV Syd.

Fredag testes der ved Brændkjærskolen, inden det lørdag er kolding Storcenter og Bjert-Hallen.

Søndag er det Kolding Storcenter, Cuben og Skovvejen, der får besøg af testbilerne.

Alle ansatte på Koldings skoler tilbydes desuden to ugentlige tests.
Af: Michael Ehrhorn

19-02-2021 11:35
Ferielande åbner op for vaccinerede turister

Bliver ferierne her i 2021 igen i Danmark? Nok for mange, men drømmer du dig andre steder hen, er der håb, når du er fuldt vaccineret.

Flere ferielande melder nu, at man gerne vil tage imod fuldt vaccinerede turister, mens flere lande i den kommende tid ventes at følge trop.

Cypern, Estland, Georgien, Island, Polen, Rumænien og Seychellerne har åbnet op for, at man gerne vil tage imod fuldt vaccinerede turister.
Af: Michael Ehrhorn

19-02-2021 10:28
Fem kommuner har coronavacciner klar til de ældre

Varde, Vejen, Billund, Fanø og Esbjerg. Det er alle fem kommuner, der lige nu har flere vacciner, end man har ældre, der er klar til dem.

Alle ældre over 85 år i de kommuner opfordres derfor til at bestille tid til coronavaccine.

Rundt omkring i hele Syd- og Sønderjylland er det en udfordring, at de ældre ikke booker tider online.
Af: Michael Ehrhorn

19-02-2021 10:23
6000 kroner for ikke at have styr på hunden

Når man er ude at gå tur med hunden, så er det ens eget ansvar, at man har styr på sit dyr.

Det havde en mand fra Bramming ikke, da en schæferhund under en gåtur rev sig løs og angreb en anden hund.

Det koster nu en bøde på 6.000 kroner, og faktisk er samme mand to gange tidligere blevet straffet for ikke at have styr på sin hund.
Af: Michael Ehrhorn

19-02-2021 07:52
Læger har tjent millioner på coronasvar

De praktiserende læger landet over har tjent millioner af kroner på at give os alle negative coronasvar.

Læger har siden juni kunne opkræve et gebyr fra regionerne, hvis de sender en mail til patienterne om, at deres coronatest er negativ. Det sker, selv om borgerne kan finde oplysningen på sundhed.dk.

Lægerne har for hver meddelelse kunne opkræve omkring 46 kroner, og det løber op.
Af: Michael Ehrhorn

19-02-2021 07:40
Perseverance spækket med danske kameraer

I aftes landede rumfartøjet Perseverance på Mars, og det var en rigtig god nyhed for Danmark.

Der er nemlig fire helt centrale elementer på Perseverance fra Danmark, og det bliver vitalt for de undersøgelse, der skal laves på den røde planet.

Supercam, Mastercam Z, Moxie og Pixl er danske kameraer, der skal undersøge Mars, og at have så centrale elementer med på Mars-missionen er et gigantisk skulderklap til Danmark.
Af: Michael Ehrhorn

19-02-2021 07:23
Flere kommuner vil have ældre til tests

Vaccinationen lokalt er lige nu i fuld gang, men en del syd- og sønderjyske kommuner oplever lige nu, at ældre over 85 år har problemer med at booke tider online.

I Billund Kommune har alle borgere over 85 år nu fået en besked i deres postkasse, hvor de tilbydes at få en coronavaccine.

I Esbjerg Kommune har man også 2000 tests klar, der gerne skal bruges hurtigt på de ældre borgere.
Af: Michael Ehrhorn

19-02-2021 07:18
Lokale skoler vinder stort på millioner

I går afsatte regeringen 600 millioner kroner til at hjælpe på skoleelevernes trivsel. Noget der i den grad vil kunne mærkes i Syd- og Sønderjylland.

På de lokale skoler får man nemlig et ordentligt løft, og man får selv indflydelse.

Det bliver i høj grad skolerne selv, der skal vurdere, om det giver bedst mening med eksempelvis tovoksenordning, mindre klasser eller turboforløb for at indhente det tabte, skriver TV Syd..

Af: Michael Ehrhorn

19-02-2021 07:05
Nerea Pena forlader Team Esbjerg

Team Esbjerg mister en af holdets absolut største profiler.

Det er spanske Nerea Pena, der drager til Norge og til Vipers Kristiansand.

Det har længe været usikkert, om Pena ville få aftalen med Esbjerg forlænget, men efter tilgangen af Henny Reistad fra netop Vipers skal Nerea Pena nu den modsatte vej.
Af: Michael Ehrhorn

19-02-2021 07:00
Esbjerg Kommune vil hente dit asbestaffald

Esbjerg Kommune er klar med et ny forsøg, der skal gøre det nemmere og mere sikkert at komme af med asbest-affald.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Håndteringen af asbest på genbrugspladserne er nemlig en udfordring, og som forsøg vil Esbjerg Kommune derfor tilbyde selv at hente asbestaffald hos private og erhverv lokalt.
Af: Michael Ehrhorn

19-02-2021 06:35
Unge plager stadig banegården

Esbjerg Banegård er fortsat plaget af en stor gruppe unge, der forsamler sig og i stort antal bryder forsamlingsforbuddet.

Det er dog ikke det eneste problem.

Gruppen af unge generer nemlig både passagerer og ansatte på Esbjerg Banegård, og tre dage i træk er politiet blevet kaldt ud til uro på grund af gruppen.
Af: Michael Ehrhorn

19-02-2021 06:30
Jordemødre trætte af deres jobs

Her lokalt har vi i den grad brug for dygtige jordemødre, når de små skal bringes til verden på sikker vis.

At være jordmor er dog ikke nødvendigvis nogen stor fornøjelse, det viser en ny undersøgelse, som Dagbladet Information bringer.

To ud af tre jordemødre har overvejet at forlade deres job, lyder konklusionen.
Af: Michael Ehrhorn

19-02-2021 06:18
Børnehave var skyld i stor stigning

I Aabenraa oplevede man tidligere på ugen, at antallet af coronasmittede pludselig steg med en hel del. Noget der skabte bekymring.

Nu viser det sig dog, hvad der var årsagen bag den pludselige stigning.

Boiskov Natur og Udebørnehave i Aabenraa Kommune var nemlig ramt af corona, og det viste sig at være noget mere omfattende end først antaget. Børnehaven var alene grunden til den markante stigning, Aabenraa oplevede.
Af: Michael Ehrhorn

19-02-2021 06:10
Massetests koster 100 milliarder kroner

Det er ikke helt billigt, når regeringen siger, at skoleelever og andre grupper skal testes to til tre gange i ugen.

Faktisk koster den i omegnen af 100 milliarder kroner, og det er flere penge, end vi for eksempel bruger på kræftbehandling på et helt år.

Eksperter er ude og kalde test-strategien vanvittig og umulig, men regeringen holder fast i, at den er nødvendig.
Af: Michael Ehrhorn

18-02-2021 15:12
Test bliver et krav for elever

Eleverne skal meget gerne tilbage i folkeskolerne og ungdomsuddannelserne inden længe, men der er et krav.

Regeringen vil nemlig have, at adgangsbiletten til den fysiske skolebænk skal være coronatests et par gange i ugen.

Der er endnu ikke sat nogen aldersgrænse i forhold til det udspil, der ventes at blive meget omfattende.
Af: Michael Ehrhorn

18-02-2021 15:11
Officielt: Mikkel Hansen til Aalborg

Når der fremover skal spilles håndbold på øverste herrehylde her i det Syd- og Sønderjyske i Esbjerg, Kolding, Sønderborg og Fredericia, så bliver det med en superstjerne i ligaen.

Nu er det nemlig officielt, at Mikkel Hansen vender hjem til dansk håndbold.

Mikkel Hansen skifter til Aalborg Håndbold fra sommeren 2022 og tre år frem.
Af: Michael Ehrhorn

18-02-2021 11:48
Millionpakke til ensomme unge

Skoleeleverne har det svært her under 2. nedlukning, og nu får de hjælp gennem en politisk millionpakke, skriver TV2.

Der er nemlig afsat 600 millioner kroner til at forbedre trivslen blandt landets skolebørn.

Størstedelen af millionerne går til elever med afsluttende eksaminer i år, da særligt de ældste elever mistrives.
Af: Michael Ehrhorn

18-02-2021 11:46
Kolding-uddannelsessted holder digitalt åbent hus

Sig nærmer tiden hvor de unge skal søge ind på en uddannelse, og det venter man spændt på hos IBA Erhvervsakademi Kolding.

Her vil man gerne fortælle om de mange muligheder gennem et åbent hus-arrangement, men det kan man ikke i disse tider.

Og så alligevel. Onsdag den 24. februar holder IBA nemlig åbent hus digitalt, og det finder sted mellem 16 og 18, lyder det.
Af: Michael Ehrhorn

18-02-2021 11:43
2000 vacciner ligger klar i Esbjerg Kommune

Hvis du er over 85 år eller kender nogen, der er det i Esbjerg Kommune, som gerne vil vaccineres, så er der gode muligheder nu.

Esbjerg Kommune melder, at man har 2000 vacciner liggende, der gerne skal bruges hurtigst muligt til de ældre.

Kommunen melder i den forbindelse også, at en del af de ældre borgere har udfordringer med at bestille tid online.
Af: Michael Ehrhorn

18-02-2021 11:41
Borgere bekymrede over nye 500 kroner-sedler

De lokale politistationer får lige nu en del anmeldelser fra borgere, der mener, at falske 500 kroner-sedler er i omløb.

Politiet har dog undersøgt sagerne i hele landsdelen, og man har endnu ikke fundet de falske sedler.

Man melder dog, at en del tror, at de nye 500 kroner-sedler er falske. Der er nemlig en rød stiplet linje på, men det er meningen og udbygger blot sikkerheden, lyder det.
Af: Michael Ehrhorn

18-02-2021 11:07
Udgangsforbud i Flensborg

Smittetallene ser ikke alt for gode ud i Flensborg lige nu, og det tager Tyskland nu store konsekvenser af.

Der indføres nemlig et regulært udgangsforbud i Flensborg, så man kan få styr på situationen.

Udgangsforbuddet vil gælde fra klokken 21 om aftenen til klokken 05 om morgenen.
Af: Michael Ehrhorn

18-02-2021 11:06
Esbjerg Kommune holder møde med minkavlerne

I Esbjerg Kommune er 70 minkavlere blevet ramt af nedlæggelsen af deres fag, mens også flere medarbejdere er berørte.

Nu er Esbjerg Kommune så klar til at holde det første møde med de lokale minkavlere.

Her vil kommunen se på, hvordan man kan hjælpe dem videre, og det høster ifølge jv.dk roser fra formanden for Fyn og Sydjyllands Pelsdyravlerforening.
Af: Michael Ehrhorn

18-02-2021 10:55
Danske håndboldstjerner rygtes hjem

Flere danske håndboldstjerner rygtes nu retur til dansk håndbold.

Mest markant rygtes superstjernen Mikkel Hansen til Aalborg Håndbold fra næste sommer.

Mikkel Hansen kan få selskab af en anden stjerne fra landsholdet, da også Mads Mensah Larsen rygtes tæt på Aalborg håndbold.
Af: Michael Ehrhorn

18-02-2021 07:30
Gruppe generer folk på Esbjerg Banegård

Esbjerg Banegård er ikke noget rart sted at opholde sig i længere tid i disse dage.

Flere dage i træk har man nemlig oplevet, at den samme gruppe af mennesker generer de rejsende og stationens personale.

Tidligere på ugen begik gruppen også et overfald mod en ung mand, der blandt andet blev sparket i hovedet.
Af: Michael Ehrhorn

18-02-2021 07:19
Hans Jørgen Haysen stopper i dag

SønderjyskE Fodbolds sportschef Hans Jørgen Haysen har i dag sidste dag i klubben efter mere end 20 år i lyseblåt.

Hans Jørgen Haysen skal til AGF, hvor der er opstået et stort jobtilbud for sportschefen.

Hvem der skal afløse Hans Jørgen Haysen vides endnu ikke, men SønderjyskE har oplevet massiv interesse.
Af: Michael Ehrhorn

18-02-2021 07:16
Varmestuerne under stort pres

Coronakrisen har presset de fleste, og det begynder også at gøre rigtig ondt hos Kirkens Korshærs lokale varmestuer i Syd- og Sønderjylland.

Det kan man blandt andet mærke i Sønderborg, hvor man beder om hjælp til at overleve, det skriver jv.dk.

Varmestuen her har mistet millioner, og man skal finde penge. Blandt andet forsøger man sig også med en lokal indsamling.
Af: Michael Ehrhorn

18-02-2021 07:09
Genåbning betyder langt flere tests

Samfundet skal efter planen åbnes mere op fra 1. marts, men for at det kan ske, er det en forudsætning, at vi testes mere.

Nogle befolkningsgrupper skal ifølge regeringen testes to gange i ugen - det vil blandt andet gælde skoleeleverne og bestemte faggrupper.

Danmark har indkøbt 10 millioner mildere lyntests, der ikke skal så langt op i næsten, og det skal få flere til at blive testet.
Af: Michael Ehrhorn

18-02-2021 07:07
Frosten vil komme igen

Sne, glatte veje og bidende nattefrost. Det har været vejrmenuen her i februar, men nu kommer varmen, det melder DR Vejret.

Syd- og Sønderjylland vil blive ramt af solide plusgrader i den kommende tid, men er vinteren så slut.

Ikke helt, for ind i marts anslår meterologerne, at frosten vender retur, og vi kan igen komme helt ned i nærheden af -10 grader.
Af: Michael Ehrhorn

18-02-2021 07:01
Nogle elever trives godt trods corona

En del skolelever lider og har det svært under corona, men der er langt fra tale om alle, det skriver jv.dk.

I de små studiemiljøer går det faktisk godt, og blandt andet er der positive toner fra Erhvervsakademi Sydvest i Esbjerg.

Også den tekniske skole oplever høj trivsel blandt eleverne, pandemien til trods.
Af: Michael Ehrhorn

18-02-2021 06:40
Team Esbjerg bankede Århus

Team Esbjerg imponerede stort, da man på hjemmebane tog imod Århus United.

35-25 blev cifrene i den, og dermed vandt Team Esbjerg kampen med hele ti mål.

Sejren blev især grundlagt i anden halvleg, som Team Esbjerg vandt med 19-11.
Af: Michael Ehrhorn

18-02-2021 06:20
Spansk selskab skal flyve fra Billund

Sidder du her lokalt og drømmer om en tur ind i flyvemaskinen og afsted på ferie sydpå. Det gør vi nok alle, og det skal nok komme.

Og når det kommer, så vil der være nye muligheder i Billund Lufthavn, hvor et spansk selskab melder sin ankomst.

Det er det spanske selskab Vueling, som den 18. juni for første gang vil transportere passagerer mellem Billund og de spanske byer Barcelona og Malaga samt ferieøen Mallorca.
Af: Michael Ehrhorn

18-02-2021 06:08
Kvindelig turist blev væk på Fanø

Det helt store beredskab måtte sættes i gang, da en kvindelig turist i aftes blev væk på Fanø.

Kvinden forsvandt i området omkring Sørens Jessens Sand, hvor det er meget svært at se, når det bliver mørkt.

Desuden kan man blive fanget af vandet, hvis man går den forkerte vej, men heldigvis fandt en lokal betjent den vildfarne kvinde.
Af: Michael Ehrhorn

18-02-2021 06:04
Sundhedspersonalet glæder sig over mildere tests

Danmark har indkøbt 10 millioner helt nye lyntests, der ikke skal så langt op i næsen, og som stadig er lige så effektive som dem, vi kender.

Noget som er en rigtig god nyhed for de, der bliver testet ofte, og som længe har efterlyst mildere testmuligheder.

Blandt andet er der ros fra sundhedspersonalet, der glæder sig over de nye muligheder, når de skal testes, det skriver FOA.
Af: Michael Ehrhorn

18-02-2021 06:03
Håbet spirer i landsdelen, men nogle kommuner stikker af

I Syd- og Sønderjylland spirer forhåbningerne omkring en snarlig genåbning, og måske sker det allerede fra 1. marts.

Corona er dog ikke forbi, og trods håbet stiger smitten fortsat i nogle lokale kommuner.

Kolding Kommune er hårdt ramt i øjeblikket, mens også Aabenraa i går oplevede en stor stigning i antallet af smittede.
Af: Michael Ehrhorn

18-02-2021 06:01
KIF fik klø

KIF Kolding er ramt af skader i øjeblikket, og man manglede i den grad power i forsvaret, da holdet i aftes gæstede Bjerringbro-Silkeborg.

Koldings håndboldherrer tabte nemlig med knusende ti mål, da det blev til nederlag på 34-24.

En kamp hvor KIF hele vejen igennem havde store forsvarsproblemer.
Af: Michael Ehrhorn

18-02-2021 06:00
Danskere betalte dobbelt i mobile pay

Hvis du bruger Mobile Pay, så kan du have risikeret en træls overraskelse, når du har tjekket din bruger.

Mobile Pay oplyser på Facebook, at en teknisk fejl har gjort, at flere bruger har fået trukket penge dobbelt i forbindelse med deres transaktioner.

Problemet skulle være løst nu, og Mobile Pay betaler alle berørte danskere tilbage.
Af: Michael Ehrhorn

17-02-2021 11:49
Vi bliver ældre

Danskerne bliver ældre og ældre. Middellevetiden er steget til 79,5 år for mænd og 83,6 år for kvinder.

Det er en stigning på henholdsvis 0,2 og 0,4 år siden sidste år, viser tal fra Danmarks Statistik (DST).
Af: Michael Ehrhorn

17-02-2021 11:47
Partierne indkaldes til forhandlinger i næste uge

I næste uge vil regeringen melde ud, hvordan en yderligere genåbning af Danmark kan se ud.

Som led i det vil de øvrige partier i Folketinget blive indkaldt til forhandlinger i starten af næste uge.

Presset mod regeringen stiger for alvor, da blå blok og SF har flertal i forhold til at kræve yderligere genåbning af samfundet i forhold til det, regeringen lægger op til.
Af: Michael Ehrhorn

17-02-2021 11:46
Nye regler ved grænsen

Hvis du har planer om at skulle over grænsen, så skal du lige være opmærksom på nye regler, der gælder fra i dag.

De nye regler betyder, at de personer, som rejser ind i landet med et anerkendelsesværdigt formål, ved indrejsen skal kunne fremvise en negativ test foretaget højst 72 timer før indrejsen.

Hvis man bor i grænselandet og pendler over grænsen, kan det betyde, at man skal testes oftere, og som led i det oprettes nye testcentre i Padborg og Tønder.
Af: Michael Ehrhorn

17-02-2021 11:43
Albanere ville til England

To albanere ville til England, og derfor forsøgte de at komme ind på havneområdet i Esbjerg uden at blive opdaget.

De blev dog opdaget i deres eventyr mod skibet til England, og eventyret sluttede brat.

Medarbejderne på Esbjerg Havn fik hurtigt tilkaldt politiet, og mændene blev tildelt en bøde, hvorefter de blev løsladt.
Af: Michael Ehrhorn

17-02-2021 11:41
Skuffelse over lang næse på Bjerrumvej

Igennem længere tid har borgere og lokale politikere kæmpet for bedre cykelforhold på Bjerrumvej ved Ribe.

Området fik dog en lang næse i går, da staten uddelte penge til cykelstier langs statsvejene, for her var der ikke sat midler af til Bjerrumvej.

Det skaber lokal skuffelse, mens man også er kede af, at Esbjerg kun fik en enkelt ud af 370 millioner kroner til cykelsikkerhed.
Af: Michael Ehrhorn

17-02-2021 11:34
Lego-familiemedlems bil gik gennem isen

Nogle gange kan det ske, at man bare træffer en rigtig dårlig beslutning. Det gjorde LEGO-familiemedlemmet Anders Kirk Johansen i går.

I søen bag hans enorme gods ved Stouby valgte han at køre en af sine offroadbiler ud på isen for at se, om den kunne holde.

Det kunne den ikke, og bilen brød igennem, inden Anders Kirk Johansen måtte redde sig selv ud af vinduet. Nu skal bilen bjærges, når tøvejret tillader det.
Af: Michael Ehrhorn

17-02-2021 11:01
Yousee-kunder har problemer

Hvis du har Yousee som din udbyder, så kan du have oplevet problemer i dag.

YouSee har driftsproblemer i hele landet for kunder, der ser tv gennem en tv-boks, der modtager signal via telefonstikket.

YouSee er i fuld gang med at løse de tekniske udfordringer, men kan ikke give en tidshorisont på, hvornår problemet er løst.
Af: Michael Ehrhorn

17-02-2021 10:58
Danmark bestiller ti millioner lyntests

Har du besøgt dit lokale testcenter og fået en vatpind op i næsen? Det har en del, og det er ikke en voldsomt behagelig oplevelse.

Nu meldes det dog, at Danmark har indkøbt ti millioner lyntests, der ikke skal mere end et par centimeter op i næsen.

De nuværende tests er ikke farlige, men regeringen anerkender, at det ikke er voldsomt behageligt, og de nye tests kan forhåbentlig sende flere afsted mod testcentrene.
Af: Michael Ehrhorn

17-02-2021 10:54
Der kommer en udmelding i næste uge

Regeringen vil i næste uge kommer med en udmelding omkring genåbning af Danmark, det melder Sundhedsminister Magnus Heunicke nu.

Det sker efter stort pres mod regeringen, hvor de blå partier presser på for genåbning, mens også SF er klar til at komme med krav til regeringen.

Hvad der skal åbnes vides endnu ikke, men regeringen har bedt eksperter regne på udsalgsbutikker, udendørs idræt og de ældste klasser i folkeskolen.

Det møder også en del kritik fra de blå, der også vil have regnet på mellemste skoleelever, de liberale erhverv og de selvstændige.
Af: Michael Ehrhorn

17-02-2021 07:40
FC Barcelona fik klø

I aftes var Champions League i fodbold tilbage, og her var der klø til FC Barcelona.

Hjemme i Spanien tabte Barcelona med hele 4-1 til Paris, mens Liverpool sejrede i den anden kamp.

Her blev Leipzig slået med 2-0.
Af: Michael Ehrhorn

17-02-2021 07:31
Minister: Vi åbner så snart der er grønt lys

Vi står ikke forfærdeligt langt fra en genåbning af dele af samfundet, og måske er den tættere på end ventet.

I hvert fald melder Sundhedsminister Magnus Heunicke nu, at man vil åbne, så snart sundhedsmyndighederne giver grønt lys.

Noget der vil blive særdeles værdsat her i det syd- og sønderjyske, hvor et hav af erhvervsdrivende håber på kanten af liv og død.
Af: Michael Ehrhorn

17-02-2021 07:15
Ny vaccine er tæt på

Endnu en vaccine mod corona ser ud til at være lige på trapperne.

Amerikanske Johnson and Johnson har nemlig indstillet deres vaccine til godkendelse i EU, og her er der gode muligheder for grønt lys.

Det europæiske lægemiddelagentur regner med at have vurderet vaccinen inden midten af marts.
Af: Michael Ehrhorn

17-02-2021 07:11
Ribe Esbjerg kunne uden sin bedste

Håndboldklubben Ribe-Esbjerg imponerede stort trods fravær af sin største profil i aftes ude mod Fredericia.

Nicolai Nygaard manglede for Ribe-Esbjerg på grund af en brækket finger, men holdkammeraterne kunne uden.

Kampen i Fredericia blev flot vundet med 7 mål og cifrene 37-30.
Af: Michael Ehrhorn

17-02-2021 07:00
Pas på søerne i tøvejret

Det er begyndt at tø mange steder i Syd- og Sønderjylland, og det har betydning for en del af de søer, hvor isen de seneste dage har været meldt tyk nok til færdsel.

Nogle af de syd- og sønderjyske søer, der var sikre i går er det ikke nødvendigvis i dag, så hold godt øje med skiltene.

Isen skal være 13 centimeter tyk før at man må gå rundt på den.
Af: Michael Ehrhorn

17-02-2021 06:50
Brillebjørn født i Givskud Zoo

Når Danmark åbner igen, så gælder det om at besøge de syd- og sønderjyske attraktioner.

Blandt andet kunne man lægge vejen forbi Givskud Zoo, og her er der noget meget spændende at se.

For første gang i Danmark er der nemlig blevet født en brillebjørneunge i Givskud, det skriver TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

17-02-2021 06:30
Eksperter anbefaler at lukke København ned

Er det egentlig en god idé at lukke København og andre områder ned, hvor smitten er i voldsom vækst, og så åbne resten af landet?

Det er lige nu et af de mange scenarier, som politikere og myndighederne arbejder med.

København og Vestegnen er særligt hårdt ramt i øjeblikket, og der er derfor snak om at holde en lokal nedlukning her for at få styr på smitten, mens man kan åbne andre steder.
Af: Michael Ehrhorn

17-02-2021 06:23
Ældre elever har det svært med hjemmeundervisning

En del skoleelever har det svært med hjemmeundervisningen her under nedlukningens part 2.

Nu viser en ny undersøgelse fra Århus Universitet og Syddansk Universitet så, at det især er de ældre skoleelever, der har det svært her under 2. nedlukning.

Der er endnu ikke udsigt til, hvornår eleverne kan vende retur.
Af: Michael Ehrhorn

17-02-2021 06:12
Ung mand overfaldet ved Esbjerg Banegård

Tidligere på ugen var der dramatik ved Esbjerg Banegård.

Her blev en 19-årig mand skubbet omkuld af ukendte gerningsmænd, som herefter sparkede ham i hovedet. Gerningsmændene har været en stor flok på 15-20 personer, som ikke kendte den forurettede i forvejen.

Hændelsen fandt sted ved den indendørs cykelparkering ved Esbjerg Banegård omkring kl. 19:40 mandag aften, og har du set noget, så ring gerne til politiet på telefon 114.
Af: Michael Ehrhorn

17-02-2021 06:00
Flere teststeder ved grænsen

Nye regler om indrejse betyder, at en test maksimalt må være 72 timer gammel, når man krydser grænsen.

For at skabe bedre testmuligheder for borgere i grænselandet åbner regionen to nye hurtigteststeder.

Det bliver et samarbejde mellem regionen og Aabenraa samt Tønder. I Aabenraa Kommune kommer teststedet til at ligge på Plantagevej 4, 6330 Padborg, mens Tønder bliver i Sports- og Fritidscentret på Sønder Landevej.
Af: Michael Ehrhorn

16-02-2021 14:16
Specialistrådgivning kommer patienter til gavn

Region Syddanmark melder nu, at man har udvidet muligheden for specialistrådgivning til praktiserende læger.

Med det nye tilbud kan læger på alle hverdage få rådgivning om psykiatriske problemstillinger til gavn for patienterne.

Muligheden dækker nu hele lokalområdet, hvor det før var afhængigt fra område til område.
Af: Michael Ehrhorn

16-02-2021 14:15
Corona-tilliden daler

Er du godt og grundigt træt af at leve med corona? Det kan alle nok svare ja til, og det kan man mærke.

Det viser den seneste rapport fra HOPE, der undersøger danskernes adfærd og holdninger under coronapandemien.

Vi føler os ikke længere så truet, mens vores opfattelse af sundhedsrådene udvikler sig i negativ retning - særligt i forhold til den overordnede tillid til strategien bag og begrundelserne for rådene. Det meldes også at vi er dårligere til at holde afstand.
Af: Michael Ehrhorn

16-02-2021 14:10
Kontakttallet stiger for britisk variant

Der er det seneste døgn registreret nye 384 coronatilfælde i 95.939 prøver, fremgår det af en opgørelse fra Statens Serum Institut.

I samme periode er antallet af indlæggelser faldet med 17 til 298. 63 er indlagt på intensiv og heraf 42 i respirator.

Kontakttallet er lige nu på 0,9, mens den britiske variant er oppe på 1,25.
Af: Michael Ehrhorn

16-02-2021 13:12
Tønder-partier med stort vindmølle-udspil

Der har været en masse debat omkring vindmøller i Tønder Kommune, og nu kommer der et stort forslag på bordet, skriver Jydske Vestkysten.

Borgerlisten, Tønder Listen og SF kommer nu med et samlet udspil på vindmølleområdet. De ønsker færre men større vindmøller.

Samtidig kritiserer man Venstre for deres forslag om højdebegrænsning på vindmøllerne, der har delt vandene i lokalbefolkningen.
Af: Michael Ehrhorn

16-02-2021 13:10
Tre mænd titalt for grov vold mod 32-årig mand på Stengårdsvej

Tre mænd er lige nu tiltalt i en sag om alvorlig og grov vold begået mod en 32-årig mand på Stengårdsvej i Esbjerg.

Episoden fandt sted i august sidste år, hvor den 23-årige blev jagtet af flere mænd. Viderne i sagen har dog skabt en smule kaos.

Mange af dem kan nemlig ikke huske, hvad der er sket, da det dels er lidt tid siden mens en del af dem også havde røget en solid omgang hash.
Af: Michael Ehrhorn

16-02-2021 13:05
Mere vild natur i Kolding

Smådyr og insekter skal fremover have langt bedre forhold i Kolding, hvor der skal være mere vild natur.

Politikerne i plan-, miljø- og boligudvalget har øremærket 300.000 kr. årligt til i samarbejde med borgere og virksomheder at skabe mere vild natur, og pengene ligger nu i en bynaturpulje til relevante projekter.

Det skriver Jydske Vestkysten i dag.
Af: Michael Ehrhorn

16-02-2021 13:02
Måske tilskuere på vej på stadions

Superligaen i fodbold får måske snart alligevel tilskuere på lægterne, selvom samfundet er lukket ned.

I hvert fald bliver der set meget positivt på et forsøg, som Divisionsforeningen har foreslået.

Det går ud på, at tilskuerne testes med både kviktest og PCR-test på selve kampdagen, inden de også skal testes seks dage efter kampen.
Af: Michael Ehrhorn

16-02-2021 12:54
Plusgrader og stadig drilske forhold i trafikken

Sneen er holdt op rundt omkring lokalt, og med et par plusgrader i dag er der endda udsigt til tøvejr.

Det er dog stadig ren sæbe ude i trafikken flere steder lokalt, så pas godt på, melder beredskabet.

Desuden er der mulighed for dis og tåge, der godt kan skabte nogle farlige situationer ude på vejene.
Af: Michael Ehrhorn

16-02-2021 12:52
370 millioner til nye cykelstier

Fremover skal det være langt mere attraktivt at sætte sig op på cyklen frem for ind bag rattet i bilen.

Det mener regeringen og dens støttepartier, der er klar til at kaste en masse millioner efter nye cykelstiprojekter langs statsvejene.

I alt skal der bruges 370 millioner kroner på at opgradere cykelforholdene ved vejene.
Af: Michael Ehrhorn

16-02-2021 07:50
Vaccineplan har rykket sig positivt

Der har været en del frem og tilbage omkring leveringen af vacciner, og nu er det kommet frem, hvordan du står stillet.

Faktisk vil en del flere vacciner frem mod sommer betyde, at en del danskere vil blive vaccineret før, at det egentlig var meningen.

Frontpersonalet vil eksempelvis blive vaccineret 4 uger før planlagt, mens det også gælder patienter med særligt øget risiko. Den brede befolkning uden for risikogruppen vil få første stik en uge før ventet.
Af: Michael Ehrhorn

16-02-2021 07:38
SønderjyskE tabte knebent

SønderjyskE's Superliga-mandskab løb ind i et knebent nederlag i aftes ude mod FC København i Parken.

Hjemmeholdet vandt kampen med 3-2 i en vild kamp, der bød på hele tre straffespark og et rødt kort undervejs.

SønderjyskE har dermed tabt de seneste to kampe i 3F Superligaen, hvor man dog fortsat ligger med i top 6.
Af: Michael Ehrhorn

16-02-2021 07:15
Vadehavet åbner op for pulje

Går du rundt med en god idé til et muligt arrangement i Vadehavsområdet, så får du nu chancen.

Igen i 2021 har bestyrelsen for Nationalpark Vadehavet afsat midler til at støtte projekter og arrangementer, som beboere, organisationer, lokale grupper med videre ønsker at gennemføre i vadehavsområdet.

Der er afsat en tilskudspulje på i alt 75.000 kr. Ansøgningsfristen er den 15. marts.
Af: Michael Ehrhorn

16-02-2021 07:00
Tre kommuner lemper for besøg på plejehjemmene

Tre kommuner i Syd- og Sønderjylland åbner op for mere besøg på de lokale plejehjem efter lempelse af restriktionerne.

De bedre vilkår for besøg gælder kommunerne Billund, Tønder og Haderslev, der har valgt at åbne mere op.

Flere kommuner lokalt ventes at følge trop, og de øgede antal besøg ventes at kunne hæve livskvaliteten en del for de ældre.
Af: Michael Ehrhorn

16-02-2021 06:40
Sneen gav problemer lokalt

I går blev Syd- og Sønderjylland ramt af store mængder sne, men sneen også fygede rundt i trafikken.

Mange var forberedt, men det skabte trods det en del problemer ude på vejene.

En del bilister havnede i grøften, skøjtede rundt og sad fast i driverne, og det bragte vejhjælpen ud på vejene med forrygende travlhed.
Af: Michael Ehrhorn

16-02-2021 06:31
300.000 kroner til Legeparken

Når børn og barnlige sjæle sidst på foråret besøger Legeparken i Kolding, så vil man møde noget af en opgradering.

Kolding Kommune har nemlig valgt at investere stort i legepladsen, som man smider 300.000 kroner efter.

Det gamle og slidte legetårn bliver skiftet ud, og også på småbørnslegepladsen kommer der nye legeredskaber.
Af: Michael Ehrhorn

16-02-2021 06:26
Esbjerg-giganter åbner op for ansøgere

Går du rundt i Esbjerg Kommune og mangler et arbejde, så kan du måske få chancen for en af de helt store giganter.

Der åbnes nemlig op fra seks af Esbjergs helt store spillere, der som led i et større projekt søger kvalificeret arbejdskraft.

Der er tale om Sikkerhedsstyrelsen, Blue Water Shipping, Deloitte, Semco Maritime, Telesikring og Viking Life-Saving Equipment med opstart i september.
Af: Michael Ehrhorn

16-02-2021 06:22
Ikke mange åbnede op i går

En bevægelse på Facebook opfordrede i går de erhvervsdrivende til at åbne op igen trods regeringens krav om nedlukning.

Nu viser det sig dog, at det kun var ganske få butikker, der valgte at gøre det trods stor sympati på Facebook.

Politiet melder, at man kun har delt ganske få bøder ud til butikker, der mod loven valgte at åbne op.
Af: Michael Ehrhorn

16-02-2021 06:03
Negative renter ved 100.000 kroner

Hvis du har Jyske Bank som din bank, og du har en del penge stående i opsparing, så skal du lige være opmærksom.

Jyske Bank har nemlig valgt at sænke loftet for, hvornår bankens kunder skal betale negative renter.

Det skal fremover ske, hvis man har 100.000 kroner eller mere stående, og det er del af en tendens.
Af: Michael Ehrhorn

16-02-2021 06:00
Hospitaler spreder vacciner ud fra Astra Zenica

Vaccinen fra Astra Zenica er ganske sikker, men den kan give bivirkninger, der kræver et par dages sygefri.

Noget som flere regioner og lokale hospitaler nu tager konsekvensen af, skriver TV2.

Det har nemlig fået flere regioner til at sprede vaccinen ud på hospitalsafdelinger, så afdelinger ikke lægges ned af sygemeldinger.
Af: Michael Ehrhorn

15-02-2021 09:42
Ny togstation går over budget igen

I december kunne man glæde sig over en ny togtstation i Jerne, selvom projektet var meget forsinket og blev 31 millioner kroner dyrere end planlagt.

Nu er stationen trods indvielsen dog i nye problemer.

Der mangler nemlig stadig forpladsen med cykelparkering, buslomme og vejbump, og etableringen her går nu også en million kroner over budget, det skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

15-02-2021 09:39
Udviklingshæmmet mand forsøgte at begå røveri

En 31-årig udviklingshæmmet mand fra Toftlund-området forsøgte i weekenden to gange at begå røveri i en Fakta-butik i Toftlund.
Manden er udviklingshæmmet.

Lørdag forlangte han med en skrællekniv i hånden penge udleveret fra personalet. Han blev dog overmandet og fastholdt, indtil en patrulje kort tid efter ankom. Han blev sigtet og senere løsladt til det bosted, hvor han bor.

Søndag ved 10-tiden kom han igen ind i forretningen med en kniv, og her blev han så voldsom, at en patrulje måtte bruger peberspray mod manden.
Af: Michael Ehrhorn

15-02-2021 09:35
Danmark modtager flere vacciner

Der har været mange nedslående historier ude omkring leveringen af diverse vacciner til Danmark, så her kommer en positiv.

Frem mod sommer vil vi nemlig modtage 900.000 flere doser, end vi havde regnet med fra Pfizer/Biontech, det skriver TV2.

Meldingen her følges desuden af en glædelig nyhed om, at alle danskere i vaccine-kategori 3 vil være tilbudt vaccine i næste uge.
Af: Michael Ehrhorn

15-02-2021 09:33
Flere butikker åbnede ulovligt op

Flere butikker har i dag valgt at åbne op, selvom der fortsat er krav og, at de skal være lukket ned.

Det sker i protest mod regeringens håndtering af corona og erhvervslivet, der begynder at føle sig særdeles presset.

Samtidig frustrerer det mange, at man kan købe eksempelvis tøj og elektronik i Bilka og Føtex, mens gågadebutikkerne er tvunget lukket ned.
Af: Michael Ehrhorn

15-02-2021 09:32
Pas rigtig godt på i trafikken

Hvis du skal ud og køre på de Syd- og sønderjyske veje i dag, så bør du køre hjemmefra i god tid og køre meget forsigtigt.

Der er nemlig mulighed for en del snefygning i dag, mens der lokalt også kan være snestorm.

I aften og i nat får vi kraftig tåge, og kombineret med våde veje og lave temperaturer kan dagen blive en giftig vejr-cocktail på vejene.
Af: Michael Ehrhorn

15-02-2021 08:33
DMI trippeltvarsler

Det er ikke hver dag, at DMI kommer med hele tre varsler til Syd- og Sønderjylland på den samme dag. Det gør man dog i dag.

Der advares nemlig om en lokal snestorm flere steder i dag, hvor der inden for kort tid kan falde mere end ti centimeter sne.

Selvom der ikke falder lige meget sne alle steder, varsles der også snefygning, da der kommer en del vind, og så har man sendt et varsel ud om tæt tåge gældende fra i aften og frem til i morgen formiddag, så kør forsigtigt i trafikken.
Af: Michael Ehrhorn

15-02-2021 08:31
SønderjyskE i vanskelig udekamp

Superligaklubben SønderjyskE skal mandag aften på en svær opgave på udebane.

Her venter nemlig FC København i Parken, og det er et hold, som sønderjyderne kun en gang i Superliga-historien har slået.

Med en sejr kan SønderjyskE spille sig meget tæt på top 6-deltagelse, som dog stadig er et meget tæt løb.
Af: Michael Ehrhorn

15-02-2021 08:30
Forslag kan sende massevis af unge til Syd- og Sønderjylland

Hvordan får vi flere unge til at uddanne sig her i Syd- og Sønderjylland?

Det spørgsmål er der formentlig en del lokale kommuner, der stiller sig selv, men nu kan der komme en meget stor hjælpende hånd.

Venstre er nemlig ude med et udspil, der inden for få år skal gøre, at 7000 unge skal studere uden for de store byer. Noget der kan komme lokalområdet til gavn.
Af: Michael Ehrhorn

15-02-2021 08:28
Madlavningen gik helt galt

Brandvæsnet måtte rykke meget hurtigt ud, da der i aftes gik meldinger om brand i Esbjerg Midtby.

Der kom en del røg fra en lejlighed, hvor man frygtede, at to personer havde fået en del røg.

Det viste sig heldigvis blot, at en gang madlavning var gået helt galt, og de to personer måtte formentlig ty til en gang take away for at redde aftensulten.
Af: Michael Ehrhorn

15-02-2021 08:25
Uddannelsesforslag skaber smil i Esbjerg

I Esbjerg Kommune vil man meget gerne have flere unge til at uddanne sig lokalt, og nu kommer et af de forslag, der kan hjælpe på det.

Venstre har nemlig lavet et udspil, der kan betyde, at 7000 unge inden for få år skal tage deres uddannelse uden for de store byer.

Noget der giver Esbjerg håb for fremtiden og masser af muligheder, det melder borgmester Jesper Frost Rasmussen overfor jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

15-02-2021 07:30
167.506 personer har fået begge stik

Næsten alle plehjemsbeboere i Danmark er nu blevet vaccineret mod corona. Noget der kan blive helt afgørende i forhold til faren ved covid 19.

Søndag blev det meldt, at 167.506 personer nu har fået det første stik, og af dem er langt de fleste plejehjemsbeboere og ældre over 85 år.

I takt med udrulningen af vaccinen fra Astra Zenica ventes det, at mange under 65 år vil blive vaccineret i den kommende tid. Særligt frontpersonalet.
Af: Michael Ehrhorn

15-02-2021 07:10
Politiet klar med kampagne i uge 7

I denne uge er der rigtig gode chancer at møde politiet ude på de lokale veje.

I uge 7 kontrollerer politiet uopmærksomme trafikanter på vejene i hele landet. Det sker samtidig med, at en landsdækkende kampagne opfordrer flere til at køre bil, når de kører bil.

Hvert år er mobiltelefoner, gps-håndtering og håndholdt mobiler skyld i alt for mange alvorlige ulykker ude i trafikken.
Af: Michael Ehrhorn

15-02-2021 07:09
Spejdere bragte tønden ud til børnene

I weekenden var det fastelavn, men det var svært at samles mange børn til at slå katten af tønden grundet de nuværende forsamlingsregler.

Det havde de dog fundet en smart løsning på i Gørding. Her tog spejderlederne nemlig sagen i egen hånd.

Lederne slæbte en fastelavstønde med ud i byen, hvor man så besøgte alle de børn, der er med i Gørdings spejdergruppe. Børnene kunne så slå katten af tønden hos sig selv og dermed få en bid af stemningen trods en anderledes fastelavn.
Af: Michael Ehrhorn

15-02-2021 07:00
Plejehjem lemper restriktioner

Det går relativt godt omkring at holde corona i skak i øjeblikket, og det får nu glædelige konsekvenser.

Flere steder i lokalområdet meldes det nemlig, at man igen er begyndt at lempe på restriktionerne omkring besøg på de lokale plejehjem.

At de ældre kan se deres pårørende er helt afgørende for livskvaliteten, der har været hårdt ramt igennem de seneste måneder hos mange ældre.
Af: Michael Ehrhorn

15-02-2021 06:20
Statsministeren vil have test flere gange om ugen

Kunne du forestille dig at skulle testes for corona flere gange i ugen? Måske er det noget, vi skal indstille os på.

I hvert fald hvis det står til statsminister Mette Frederiksen, der vil have os alle testet mere som led i den gradvise genåbning af Danmark.

Det er simpelthen en nødvendighed, hvis vi skal åbne mere op, men hvorvidt det også gælder efter et. vaccination vides endnu ikke.
Af: Michael Ehrhorn

15-02-2021 06:10
Bagerne havde forrygende travlt

Syd og Sønderjylland er i dvale for tiden, og når man skal have tiden til at gå, så er det jo oplagt lige at køre en tur til bageren og købe noget lækkert.

Det har mange valgt at gøre denne vinter, og weekenden blev en helt forrygende omgang omkring fastelavn og salget af fastelavnsboller og andre søde sager.

Flere lokale bagere melder, at man er blevet godt og grundigt væltet i weekenden, og her i uge 7 ventes der også stor travlhed.
Af: Michael Ehrhorn

15-02-2021 06:05
DMI melder om snestorm

Store dele af Syd og Sønderjylland kan blive ramt af snestorm i dag. Det melder DMI, der har sendt et varsel ud.

Varslet om snestorm gælder fra klokken 12 og frem til klokken 22, og det gælder hele området med undtagelse af Billund Kommune.

Desuden loves der en del vind, og det kan skabe fygning i trafikken, hvor bilister opfordres til at køre meget forsigtigt.
Af: Michael Ehrhorn

15-02-2021 06:00
Farlig leg på isen

Weekenden har budt på masser af billeder på de sociale medier af folk ude på den Syd- og sønderjyske is på søer og vandløb.

Flere steder er det da også tilladt, men der er også fortsat en del steder, hvor isen endnu er 13 centimeter tyk, og her er det meget ulovligt at færdes på isen.

Vinteren har budt på flere grimme episoder, hvor folk er røget gennem isen, så hold øje med og respekter skiltene, advarer ordensmagten.
Af: Michael Ehrhorn

15-02-2021 06:00
18-årig sigtet for salg af hash

En 18-årig mand fra Varde er søndag ved retten i Esbjerg blevet fængslet fire uger, sigtet for salg af hash.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi ifølge TV2.

Hvorvidt de fire ugers fængsling vil blive forlænget yderligere er endnu usikkert, men der er en hård straf i vente til den unge mand dømmes endeligt, når der rejses tiltale.
Af: Michael Ehrhorn

12-02-2021 16:10
Mand dømt for drab

En 41-årig mand fra Nordborg blev fredag ved Retten i Sønderborg idømt 13 års fængsel for drab på sin ekskone, en 40-årig kvinde.

Drabet fandt sted den 14. januar 2020 i Sønderborg. Den nu dømte mand blev anholdt få minutter efter hændelsen og har siddet varetægtsfængslet frem til dommen.

Den 41-årige mand har under sagen erkendt sig skyldig, men tog betænkningstid i forhold til anke af straffens længde.
Af: Michael Ehrhorn

12-02-2021 13:38
Højt alarmberedskab fastholdes trods bedring

Hvis du er blandt de mange, der går og håber på en snarlig lokal genåbning, så er der stadig et lille men dog mindre håb.

Myndighederne har nemlig meldt ud, at man har valgt at fastholde risikoniveau 5 i Danmark i alle regioner.

Det gør man på grund af den britiske mutation, der ventes at toppe i midten eller i slutningen af februar, og fra officielt hold tør man trods bedring i tallene ikke at lempe.
Af: Michael Ehrhorn

12-02-2021 13:15
Rekordmange overnattede i naturen

Har du prøvet at overnatte ude i den syd- og sønderjyske natur. Det kan rigtig mange svare ja til.

Sidste år bookede rekordmange danskere sig nemlig ind på en af Naturstyrelsens lejrpladser under åben himmel.

Helt præcist gjorde en kvart million af os det, og det kan skyldes, at corona fik os mere ud i den danske natur.
Af: Michael Ehrhorn

12-02-2021 13:08
Ingen årsag bag røg fra taget

Politi, brandvæsen og ambulancer måtte sætte den helt store indsats i gang, da der løb en melding ind om kraftig røg fra et tag i Carstensgade i Tønder.

Naboerne ilede til og fik reddet beboerne ud, inden beredskabet fik styr på situationen. Det er dog endnu ukendt, hvorfor der kom røg fra taget, og det skal tekniske undersøgelser fastslå.

I aftes blev brandfolkene så kaldt ud igen, da der var skorstensbrand i en ejendom i Højer. Her kom der hurtigt styr på sagerne.
Af: Michael Ehrhorn

12-02-2021 13:05
Trekantsområdet skal være nordens centrum

De syv kommuner i Trekantsområdet er gået sammen med en række gigantiske energivirksomheder.

De har givet håndslag på at gøre Trekantområdet til Nordeuropas fyrtårn for produktion af grønne brændstoffer i løbet af de kommende fem år.

Med i aftalen er udover de syv kommuner virksomheder som Shell, Ørsted og Green Hydrogen.
Af: Michael Ehrhorn

12-02-2021 13:02
Tøjbutik rykker ud af Esbjerg Storcenter

Tøjbutikken Regal de Lux må rykke ud af Esbjerg Storcenter, efter at corona har lagt et tungt pres på virksomheden.

Ifølge jv.dk kan tøjbutikken spare 40.000 kroner pr. måned ved at rykke ud af centret og til en mindre butik i Varde.

Ejeren af Regal de Lux forklarer til avisen, at hun frygter, at flere andre lokale butikker inden længe må lide samme skæbne.
Af: Michael Ehrhorn

12-02-2021 13:00
Rift om danske sommerhuse i vinterferien

Der har været rift om danske feriehuse op til vinterferien.

Således har danskerne ifølge Danmarks Statistik forudbooket 7000 hus-uger i danske feriehuse i februar i år.

Det er mere end dobbelt så meget, som der var booket på samme tidspunkt sidste år.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

12-02-2021 13:00
PET: Vi fandt ingredienser og ISIS-flag

Politiets Efterretningstjeneste har i dag holdt pressemøde omkring afværgelse af et terrorangreb i Danmark.

Her kunne man oplyse, at i alt 14 personer er anholdt i sagen.

Der er i forbindelse med undersøgelsen fundet ingredienser til sprængstof og et Islamisk Stat-flag.
Af: Michael Ehrhorn

12-02-2021 12:54
41-årig overført med svære brandskader

En 41-årig mand blev reddet ud i sidste øjeblik under en brand på Ewaldsbakken i Esbjerg.

Nu er de tekniske undersøgelser så i fuld gang på stedet for at finde brandårsagen.

Den 41-årige er overført til Rigshospitalet med svære brandskader.
Af: Michael Ehrhorn

12-02-2021 12:41
Ældre og sundhedspersonale tilbydes vaccine

Her i det syd- og sønderjyske gør man klar til at modtage 21.000 vacciner i de kommende dage.

Vaccinerne vil blive tilbudt til de personer over 85 år, som endnu ikke har fået det første stik.

Desuden er meldingen fra Region Syddanmark, og man vil tilbyde vacciner til sundhedspersonale, der står i frontlinjen mod corona.
Af: Michael Ehrhorn

12-02-2021 12:18
Lokale virksomheder med stor interesse for solenergi-projekt

Om få måneder går man i gang med at bygge Danmarks største solenergi-anlæg i Aabenraa Kommune.

Her kan virksomhederne blive en del af etableringen, og det er der meget stor efterspørgsel omkring, det skriver jv.dk.

Mange lokale spillere vil nemlig meget gerne være del af projektet og sikre sig en bid af kagen i det nye kæmpeprojekt.
Af: Michael Ehrhorn

12-02-2021 12:01
35-årig stak af og sigtes for en masse

En 35-årig mand havde ikke ret meget lyst til at blive stoppet af politiet, da han stak af fra en hundepatrulje på Esbjergmotorvejen.

Efter 25 kilometers biljagt viste det sig hvorfor.

I munden på manden fandt betjentene 4,4 gram hash skjult, i bilen lå der en kasse med nye indpakkede mobiltelefoner og iPads, og så var manden frakendt førerretten til bil, ligesom han var påvirket af narko, da han kørte bilen.
Af: Michael Ehrhorn

12-02-2021 12:00
Flere blev skilt i 2020

Antallet af skilsmisser er steget kraftigt sidste år i forhold til året før.

Antallet af skilsmisser i 2019 var dog markant lavere end det har været gennem de seneste 50 år.

Til gengæld har antallet af skilsmisser ligget på niveau med det gennemsnitlige antal skilsmisser over de ti foregående år.

Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

12-02-2021 12:00
Stephanie Lose opfordrer til at vi lader os teste

Formanden for Region Syddanmark Stephanie Lose er nu ude med en opfordring til os alle i en video på de sociale medier.

Der er nemlig alt for få, der lader sig teste for corona gennem de såkaldte PCR-tests, og der er stadig masser af ledige tider.

Lose melder, at testningen er at af de vigtigste våben i kampen mod corona, så hun opfordrer til, at vi lader os teste.
Af: Michael Ehrhorn

12-02-2021 08:05
Grundlovsforhøret i stor dansk terrorsag slut i nat:

Sent i nat er grundlovsforhøret af yderligere seks personer i den store terror-sag, som PET lige nu efterforsker, blevet afsluttet.

De seks personer er blevet varetægtsfængslet frem til den 23. februar, oplyser en af forsvarsadvokaterne til DR Nyheder. Dermed er i alt 13 personer fængslet i Danmark i en sag om forsøg på terror.

De syv, der først blev fængslet, er sigtet for at have anskaffet sig ingredienser og komponenter til fremstilling af sprængstof samt våben eller at have medvirket hertil.

Fredag formiddag ventes PET at holde et pressemøde i sagen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-02-2021 06:54
Koldeste nat i ni år

Det har i nat været ned til minus 20 grader, hvilket er det koldeste målt i Danmark i ni år.

Det oplyser TV 2 Vejret.

Det var i Horsens at man målte 20 minus grader.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

12-02-2021 05:53
Smitten stiger på skole efter fund af britisk mutation:

På Munkevænget skole i Kolding er over 100 elever og ansatte sendt hjem på grund af smitteudbrud.

Minimum to af de smittede er med den britiske mutation B117.

Det er kun få dage siden, at de yngste elever i 0.-4. klasse vendte tilbage til Munkevænget Skole i Kolding. Men det har ikke noget med dem at gøre, lyder det fra skoleleder Stine Kirk Jensen

- Vi har mange elever og ansatte, der er mødt op fysisk på skolen. Der er flere i de ældre klasser, som hele tiden har været fri for restriktionerne om hjemmeskole. Vi har nogle sårbare elever og nogen, der er med i et sprogprøveprogram, modtagerklasser, som er flygtninge- og indvandrergrupper, som ikke kan sproget endnu, hvor man lærer basisdansk. Derudover er der også specialklasser, fortæller hun.

- Vi er i løbende dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, fortæller skolelederen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

12-02-2021 05:52
Flere skal behandles for alkoholmisbrug under corona

Fem forskellige behandlingssteder, som Radio4 har talt med, har fået et stigende antal henvendelser fra mennesker, der søger hjælp til alkoholmisbrug, siden coronaepidemien begyndte.

Også Alkolinjen, der giver anonym telefonrådgivning om alkoholisme, har fået 50 procent flere henvendelser i 2020 end i 2019.
Af: Mike Forde
Kilde: Radio4

12-02-2021 05:51
27-årig mand anholdt og sigtet for drabsforsøg i Varde

En 27-årig mand er anholdt og sigtet for drabsforsøg i Varde efter at have stukket en 30-årig mand i Varde.

Det meddeler Syd- og Sønderjyllands Politi.

Motivet er ukendt, men ingen af de involverede personer har relation til bandemiljøet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

12-02-2021 05:43
Lave smittetal i flere kommuner

Eksperter skal nu regne på, hvad det betyder for smitten, hvis kommuner med lav smitte får lov til at genåbne detailhandel, de ældste klasser i folkeskolen og udendørs idræt.

Haderslev Kommune har eksempelvis kun haft otte smittede de sidste syv dage, mens tallet i Tønder er fire.

Både Region Midtjylland, Region Nordjylland og Region Syddanmark har smitte under 50 per 100.000.

Lige nu er alle fem regioner dog på det højeste trusselsniveau, da der er en stor bekymring for, at nye, mere smitsomme mutationer af covid-19 spreder sig i samfundet.

Sundhedsordførerne vil blive indkaldt til orientering fredag om drøftelserne.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

12-02-2021 05:39
Danskerne bliver hjemme, og det kan give kø på vejene

Turen går i år mere til sommerhuse end på skiferie, når vinterferien fredag begynder for mange danskere.

Derfor vil der i weekenden være tidspunkter med mange biler på vejene, lyder det fra Brit Osted Nielsen, der er vagthavende i Vejdirektoratet.

- Der bliver ikke trafik ned mod grænsen, som vi plejer at se. Mange skal i stedet i sommerhus, så vi vil lørdag se en del trafik, fordi det er skiftedag.

Det travleste tidspunkt vil være de to lørdage mellem klokken 11 og 14, så man opfordres til at køre uden for dette tidsrum.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-02-2021 05:38
Unges rygning er halveret på tre år

Dyrere smøger og røgfri skoletid samt en række andre rygerindgreb haft den ønskede effekt.

På tre år er andelen af 18-19-årige, der ryger dagligt, faldet fra 12 til 6 procent.

Det viser nye tal fra Kræftens Bekæmpelses og TrygFondens tilbagevendende undersøgelse "Røgfri Fremtid".
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

12-02-2021 05:00
Regeringens eksperter regner på effekten af regionale genåbninger

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fortæller, at der bliver regnet på effekten af en eventuel regional åbning.

- Det bliver vanskeligt med en stor national genåbning, der er for mange steder, som har for høje smittetal, og samtidig har vi de her mutationer, som der er grund til at være dybt bekymret over.

- Til gengæld giver det så mulighed for at lave nogle lokalt afgrænsede genåbninger, fortæller Heunicke.

Der bliver regnet på effekten af regional åbning af detailhandlen, at lade de større klasser i grundskolen vende tilbage og udendørs idræt.

Sundhedsordførerne vil blive indkaldt til orientering i løbet af i dag.


Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

11-02-2021 16:07
Svindel blev påtalt allerede i 2017

Igennem de seneste mange år har der været omfattende muligheder for svindel med NEM ID og NemKonto.

Svindlere har blandt andet misbrugt personlige oplysninger til at finansiere terror og hvidvaske penge.

Justitsministeriet blev advaret allerede i 2017, og det møder nu en del kritik, at der intet er sket.
Af: Michael Ehrhorn

11-02-2021 16:05
Advarer om farlige situationer på isen

Det kan være meget fristende lige at gå en tur ud på den frosne sø for tiden, men det er meget farligt og ulovligt.

Isen er de fleste steder ikke tyk nok i øjeblikket, og det har skabt en del farlige situationer rundt omkring.

Også lokalt er der videoer og billeder af folk, der ryger igennem isen, og det kan være svært at kæmpe sig op fra det kolde vand.
Af: Michael Ehrhorn

11-02-2021 14:34
Advarer om bulder og brag over Esbjerg

I den kommende tid vil der kunne høres en del bulder og brag i Esbjerg. Noget man ikke behøver at være bekymret over.

Det er nemlig Din Forsyning, der går i gang med at bygge ”Fremtidens Fjernvarme” på Esbjerg Havn.

Arbejdet er omfattende og har en værdi af 1,2 milliarder kroner, og undervejs vil byggeriet altså kunne give larm, der vil kunne høres i hele byen.
Af: Michael Ehrhorn

11-02-2021 13:55
65 procent vil gerne skifte til elbil

Overvejer du at skifte til en elbil, næste gang du skal udskifte dit køretøj?

Det gør 65 procent af borgerne i Esbjerg Kommune, det viser en ny undersøgelse fra Nielsen Car Group.

Selvom mange gerne vil er en del dog meget tilbageholdne i forhold til at tage springet fra benzin til strøm.
Af: Michael Ehrhorn

11-02-2021 13:52
Billingland lukket ned på grund af corona

Børnehaven Billingland i Vejen er blevet lukket ned foreløbig frem til mandag.

Det bekræfter områdeleder Louise Palmer overfor Globusnyhederne.

Der er tale om tre bærn, der er blevet ramt af corona - angiveligt den britiske variant - og man tager ingen chancer og lukker derfor midlertidigt ned for alle børn.
Af: Michael Ehrhorn

11-02-2021 13:33
Kviklånsfirmaer kan have handlet ulovligt

Hvis du siden 1. juli 2020 har oprettet et kviklån på Simbo.dk eller Kronelån, så er det med at være opmærksom.

Ifølge Forbrugerombudsmanden kan du have krav på at få penge retur fra Capitolia ApS, der står bag kviklånssiderne, det skriver eb.dk.

Der er nemlig ulovligt opkrævet både gebyrer og lagt morarenter på lånet, er myndighedens vurdering. Og sagen er så alvorlig, at selskabet nu meldes til politiet.
Af: Michael Ehrhorn

11-02-2021 13:33
Togene kører igen normalt mellem Esbjerg og Kolding

Tidligere på dagen var der store problemer med togene mellem Esbjerg og Kolding.

Det var sporskifte, der skabte problemer, da der lå en del is på skinnerne og var til gene for togene.

Det betød, at der i timevis ikke var tog på strækningen, men nu skulle det hele køre igen, melder DSB.
Af: Michael Ehrhorn

11-02-2021 13:19
Sundhedsaktiviteter bliver mere normale

Der er stadig corona-problemer i flere kommuner, men det samlede billede er heldigvis, at der er styr på situationen i øjeblikket.

Det er nu også glædeligt nyt for mange af de, der har fået udskudt andre aftaler og aktiviteter i sundhedsvæsnet.

Sundhedsstyrelsen melder ifølge TV2, at sundhedsvæsnet gradvist er klar til at vende tilbage til vanlig aktivitet.
Af: Michael Ehrhorn

11-02-2021 13:13
Togbusser på grund af skinnearbejde

Hvis man skal køre tog i dag mellem Tinglev og Sønderborg, så skal man forberede sig på en tur i togbus frem til kl 18.

DSB melder, at en skinne skal repareres. Derfor er der busser mellem Tinglev og Sønderborg, der også kører indenom Gråsten og Kliplev.

Skal man den anden vej fortsætter bussen fra Sønderborg mod Fredericia, da man ikke kan nå toget i Tinglev.
Af: Michael Ehrhorn

11-02-2021 13:00
Borgmester kan godt forstå corona-trætheden

Vejen Kommune er hårdt ramt af corona og især den britiske, så borgerne skal være ekstra opmærksomme.

Sådan lyder det fra borgmester Egon Fræhr, der dog udmærket forstår corona-trætheden.

LYD
Siger Vejen-borgmester Egon Fræhr.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

11-02-2021 13:00
Nu vil regionen stramme op på lokale sygehuse

Region Syddanmark vil nu stramme kraftigt op omkring vaccinationsindsatsen på sygehusene.

Det sker efter at det er kommet frem, at flere medarbejdere simpelthen har snydt sig foran i vaccinekøen.

Vaccinerne skal i første omgang gives til de, der har mest brug for det, og her går det ikke, at man snyder.
Af: Michael Ehrhorn

11-02-2021 12:35
Broen: Støt op om os ved genåbning

Når de lokale butikker forhåbentlig snart må åbne op igen, så er det livsvigtigt, at du som kunde støtter dem og handler lokalt.

Sådan lyder meldingen fra Broen Shopping i Esbjerg, efter at flere af centrets butikker er ved at være godt og grundigt pressede.

Støttes de ikke ved genåbning, risikerer flere at skulle lukke, så opfordringen er at handle lokalt i stedet for på nettet, når der igen er grønt lys.
Af: Michael Ehrhorn

11-02-2021 12:22
Måske kan ældre alligevel får ny vaccine

I Danmark giver vi ikke den nye coronavaccine fra Astra Zenica til personer over 65 år.

Det har WHO dog nu været ude og anbefale alle lande alligevel at gøre, men Danmark har ikke ændret strategi.

Sundhedsstyrelsen bekræfter dog overfor DR, at man vil se på mulighederne i nærmeste fremtid.
Af: Michael Ehrhorn

11-02-2021 12:03
Politiet efterlyser Audi

Politiet leder lige nu efter en Audi A4, der er blevet stjålet fra Skoleparken i Esbjerg.

Tyveriet menes at være sket i starten af ugen, men der er stadig ikke nogen spor efter den forsvundne bil.

Bilen er fra 2002 og har registreringsnummer CU 89 186. Hvis du har oplysninger, kan politiet kontaktes på telefon 114.
Af: Michael Ehrhorn

11-02-2021 12:00
Skandalen omkring lokale vaccinationer vokser

Det er kommet frem, at flere læger i Region Syddanmark har snydt i køen og vaccineret sig selv og kollegerne.

Nu vokser skandalen så.

Det viser sig nemlig, at man også flere steder har vaccineret IT-folk, sekretærer, rengørings- og køkkenpersonale.
Af: Michael Ehrhorn

11-02-2021 09:27
13 borgere i Vejen smittet med den britiske virus

Covid-19 har godt fat i Vejen Kommune for tiden. Ser man bort fra Fanø, er Vejen den eneste blandt Syd- og Sønderjyllands 14 kommuner, der har et incidenstal over 100.

Kommunen er især ramt af den britiske variant B117, som 13 borgere lige nu er smittet af. Det får kommunens Venstre-borgmester til at reagere:

LYD: EGON1

Lyder det fra Egon Fræhr.

Hvis man som borger i Vejen Kommune ikke har mulighed for at isolere sig i eget hjem, så har Vejen Kommune mulighed for at tilbyde et selvisolationsophold.
Lyt her
Af: Mike Forde

11-02-2021 08:19
85 procent af plejehjemsbeboere er vaccineret

Landets plejehjemsbeboere har længe levet socialt isoleret med få gæster under corona, men nu er cirka 85 procent af dem blevet færdigvaccineret.

Derfor er det på tide at give dem lidt lys for enden af tunnelen.

Det mener Ældresagen, der efterlyser en plan for genåbningen for plejehjemsbeboerne.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

11-02-2021 07:07
Tog holder stille og skaber store forsinkelser

Torsdag morgen er der store forsinkelser til og fra Esbjerg, da togene holder stiller ved Lunderskov.

Det skriver DSB.

Forsinkelserne skyldes fejl på sporskifte.

DSB har ikke nogen prognose for, hvor lang tid det vil tage at rette fejl.
Af: Mike Forde

11-02-2021 07:06
Fire gange så mange anmeldelser om ulovlige billeder og film med børn

Ulovlige billeder og videoer med børn, der blotter sig foran et kamera, fylder langt mere i anmeldelserne til Red Barnet end tidligere.

I 2020 modtog organisationen 251 anmeldelser om ulovlig selveksponering, og det er en firedobling i forhold til året før, hvor 61 henvendelser omhandlede det emne. Det viser nye tal fra Red Barnets AnmeldDet-tjeneste.

Der er ikke nogen entydig forklaring på den voldsomme stigning, men Red Barnet ser en mulig sammenhæng med corona-nedlukningen, hvor mange har tilbragt mere tid alene foran skærmen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

11-02-2021 05:44
Sundhedsstyrelsen vil se nærmere på WHO-anbefaling om AstraZeneca-vaccine

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har i dag anbefalet, at coronavaccinen fra AstraZeneca også bliver givet til personer over 65 år.

I Danmark er den foreløbig dog kun blevet godkendt til brug på personer under 65 år, og som ikke er i risiko for et alvorligt forløb med coronavirus.

Anbefalingen fra WHO tager Sundhedsstyrelsen nu til efterretning, lyder det.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

11-02-2021 05:23
Nu kommer der hjælp til de små bryggerier

Der er ikke meget, der er værre for øl-elskere end at hælde øl i kloakken. Endda øl som intet fejler - ud over at det er ved at ramme udløbsdatoen.

Nedlukningen har tvunget mange udskænkningssteder til at holde coronalukket i det meste af december og frem til nu. Det har sat sine spor hos bryggerierne, som brænder inde med tusindvis af liter øl, der er usælgeligt.

Men nu er der en hjælpende hånd på vej til nødlidende bryggerier. Og den bliver modtaget med kyshånd hos Bryggeriet Åben i Kolding.

Kolding-bryggeriet har cirka 3.500 liter øl stående, som har passeret datoen for holdbarhed. Her kan den seneste hjælpepakke gøre en forskel.

Politikerne på Christiansborg er enige om at afsætte en pulje på 35 millioner kroner til kompensation for sæsonbetonede varer, som på grund af restriktionerne ikke kan sælges, før en ny sæson starter - heriblandt julebryg.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

11-02-2021 05:17
Sidste uge døde 37 plejehjemsbeboere med covid-19 – på trods af vaccinerne

Coronasmitten huserer stadig på de danske plejehjem.

I starten af februar var 70 procent af beboerne på landets plejehjem færdigvaccineret mod coronavirus. Alligevel døde 37 plejehjemsbeboere med covid-19 i den første uge af februar.

I perioden fra 1. februar til 7. februar blev 22 danske plejehjem ramt af smitte. 47 beboere blev testet positive, og 37 beboere døde med covid-19.

Vaccinerne har efter alt at dømme ikke en fuld effekt hos ældre og svagelige personer.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

11-02-2021 05:15
Villa i brand - nabohuse evakueret

Politi og brandvæsen var tilstede med stort opbud i går eftermiddags på Grønlandsvej i Haderslev, hvor der var ild i en villa.

Ifølge politiet var villaen overtændt, og beboerne i to nabohuse måtte evakueres..

Branden i villaen var så kraftig, at der blev foretaget en kontrolleret nedbrænding af den.

Der er ikke sket personskade i forbindelse med branden, og der er ikke oplysninger om brandårsagen pt.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

11-02-2021 05:12
Halmballer spærrede motorvejen

Den Sønderjyske Motorvej var i går aftes spærres omkring Haderslev.

En lastbil var kørt galt i sydgående retning mellem afkørsel 67 og 68

Lastbilen havde tabt så mange halmballer på stedet, at motorvejen var helt spærret i en periode
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

11-02-2021 05:10
Nyt 'Badehotellet'-afsnit er det mest sete afsnit af en dansk dramaserie siden 2014

Premiereafsnittet på den nye sæson af TV 2-serien ’Badehotellet’ er det mest sete afsnit i en dramaserie på dansk tv siden 2014.

Knap to millioner har set det første afsnit i ottende sæson af serien, skriver TV 2 i en pressemeddelelse. Lidt over 1,6 millioner så således med mandag 1. februar, hvilket er en rekord for 'Badehotellet'.

Siden har de resterende set afsnittet på TV2 Play, som så endnu engang kunne runde et magisk tal på de knap to millioner.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

10-02-2021 15:41
Chief 1 glæder sig til Melodi Grand Prix-optræden

I dag er deltagerne til årets Melodi Grand Prix blevet offentliggjort, og blandt dem skal Chief1 og Thomas Buttenschøn sammen på scenen.

Chief1 har tre gange tidligere vundet Melodi Grand Prix som producer, men nu skal han selv på scenen, og det er ikke uden nerver.

LYD
Siger Chief1.
Af: Michael Ehrhorn

10-02-2021 13:56
Minister vil give grønt lys til at finde corona i spildevand

Her i Syd- og Sønderjylland har vi kompetencer til flere steder at opdage coronavirus i spildevandet.

Det har dog endnu ikke været en mulighed at lave coronaprøver i spildevandet, men det kan der snart blive givet grønt lys til.

Sådan lyder det nu fra sundhedsminister Magnus Heunicke i et samråd, og det kan gøre, at man måske kan opdage flere corona-trusler i opløbet.
Af: Michael Ehrhorn

10-02-2021 13:43
Anne Bech er død

Den kendte fitnessguru og foredragsholdet Anne Bech er død efter længere tids sygdom.

Det bekræftes på Anne Bechs Instagram-profil, hvor reaktionerne lige nu vælter ind.

Anne Bech efterlader sig to børn.
Af: Michael Ehrhorn

10-02-2021 13:31
SønderjyskE jagter plads i semifinalen

I SønderjyskE Fodbold vil man meget gerne forsvare holdets pokaltitel fra sidste år.

I aften får SønderjyskE så chancen for at spille sig tættere på drømmen, da man kan nå semifinalen.

Først skal Fremad Amager dog besejres i en svær udekamp i kvartfinalen.
Af: Michael Ehrhorn

10-02-2021 13:28
Borgmester: Vi kan godt åbne trods mutation

Flere lokale kommuner vil have have en regional genåbning, men er det ikke et sats med den britiske mutation lurende?

I Esbjerg Kommune mener borgmester Jesper Frost Rasmussen godt, at man kan åbne forsigtigt til trods,

LYD
Det siger Jesper Frost Rasmussen.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

10-02-2021 13:04
Testbilerne kommer igen til Ribe

Region Syddanmark sender i den kommende weekend to testbiler en tur til Ribe.

Det er tredje gang inden for en måned, at man kan få tages en PCR-test i testenhederne i Ribe.

Testningen skal foregå i Ribe Fritidscenter lørdag og søndag mellem 9 og 17.30.
Af: Michael Ehrhorn

10-02-2021 12:13
Tyrkiet vil bygge rumhavn på månen

I Tyrkiet er præsident Erdogan kendt for at komme med nogle lidt vilde meldinger ind imellem, og nu kommer der en af de helt store.

Erdogan har nemlig præsenteret et rumprogram, som både er lidt ambitiøst og noget, man kan smile lidt af.

Tyrkerne vil blandt andet bygge en rumhavn på månen, og det skal ifølge Edogan ske med guds vilje.
Af: Michael Ehrhorn

10-02-2021 12:10
To biler kørte frontalt sammen

Det kunne være gået helt galt, da to personbiler tidligere på dagen kørte frontalt sammen ved Bramming.

Heldigvis blev begge bilister blot indlagt til observation for lettere knubs.

Den ene bilist var frakendt kørekortet, så det skal politiet lige se nærmere på.
Af: Michael Ehrhorn

10-02-2021 12:07
Vi vil diskutere mere etik efter corona-brølere

Flere steder i Syd- og Sønderjylland har der været episoder, hvor læger har snydt sig foran i corona-vaccinekøen og vaccineret sig selv.

En egoisme der ikke kommer bag på Jacob Birkler, der er filosof og tidligere direktør i Etisk Råd.

Han mener i et interview med TV Syd, at episoderne vil få os til at diskutere etik i langt højere grad i vaccine-debatten.
Af: Michael Ehrhorn

10-02-2021 12:00
Februar kan blive historisk kold

Synes du også, at det har været rigtig koldt her i februar? Det kan du nok svare et rungende ja til.

Og der er faktisk noget om snakken, for februar ser ud til at blive den koldeste af sin slags siden 1960, det skriver DR.

Faktisk er der ikke udsigt til temperaturer over frysepunktet mere i februar, og det kan altså være med til at gøre årets anden måned historisk.
Af: Michael Ehrhorn

10-02-2021 11:02
Netto-ansat i opråb: Vi skal ikke stå alene

Når du er ude at handle lokalt, så husk at pas godt på de ansatte, hinanden og tal pænt til personalet.

En Netto-medarbejder i Augustenborg er nu ude med en opfordring til kunderne, da han oplevede at blive svinet til ni gange på en enkelt vagt, da folk blev bedt om at holde afstand.

Morten Didrichsens appel er blevet delt mere end 1000 gange på de sociale medier, og det har fået masser af gode reaktioner

LYD
Siger Morten Didrichsen, der selv har en far i risikogruppen og derfor gerne vil passe på.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

10-02-2021 08:24
Esbjergs borgmester kræver regionalgenåbning

Ligesom en række andre borgmestre i provinsen opfordrer Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen regeringen til en regional genåbning:

LYD: FROST_AABEN1

Esbjerg Kommune er nu for første gang i månedsvis kommet under bekymringsgrænsen med 28,6 smittede per 100.000 indbyggere.

Også Tønders borgmester Henrik Frandsen har krævet en regional genåbning.
Lyt her
Af: Mike Forde

10-02-2021 08:22
Natlig lastbilbrand lukker rasteplads på ubestemt tid

Sydøstjyllands Politi modtog klokken 02.25 melding om brand i en lastvogn, der holdt parkeret på Rasteplads Hylkedal på den vestlige side af Sønderjyske Motorvej. Politi, brand og redning rykkede ud og blev mødt af en brændende grisetransport med 740 grise om bord.

Brandvæsenet fik forholdsvis hurtig branden under kontrol, men netop på grund af, at lastvognen var fyldt med levende grise, er et større arbejde i gang på rastepladsen, der er spærret af på ubestemt tid.

- Der er grise, der er døde i forbindelse med branden, og der er givetvis også grise, der kommet til skade. Så derfor er der en masse forskelligt fagligt personale til stede, der er i gang med at løse opgaven på rastepladsen, oplyser Sydøstjyllands Politi til TV Syd.

Rastepladsen, der ligger ved det sydgående spor på Sønderjyske Motorvej, er spærret af på ubestemt tid.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

10-02-2021 08:21
Rokade i toppen af Enhedslisten

Pernille Skipper stopper som politisk ordfører for Enhedslisten.

Mai Villladsen, der hidtil har været ordfører for klima, miljø og natur, overtager. Det erfarer TV 2.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

10-02-2021 07:18
Det største parti skal have statsministerposten

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, parkerer fortsat statsministerambitionerne og henviser til Venstres Jakob Ellemann-Jensen.

Til Berlingske siger han, at det er "helt naturligt, at det parti, der er langt større end resten, stiller med statsministerkandidaten".

- Så er det så, at det kan ændre sig over tid. Og jeg vil ikke lægge min hånd på kogepladen og sige, at hvis vi fik 50 mandater i morgen, ville jeg holde mig langt væk. Det er bare det, jeg mener, siger Søren Pape Poulsen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

10-02-2021 07:17
Plejehjemsbeboere skal mødes med lægen virtuelt

Beboere på landets plejehjem kan fremover mødes med deres praktiserende læge på video i stedet for det fysiske fremmøde.

Det står klart efter en ny aftale mellem PLO og Danske Regioner.

Møderne kan foregå virtuelt, når det vurderes relevant, og hvor det er muligt. Formålet er at gøre det nemmere at samle alle kræfter omkring patienten og sammen planlægge det videre forløb.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

10-02-2021 05:41
'Druk' shortlistet til en Oscar-pris

Filmen 'Druk' af Thomas Vinterberg er udvalgt til Oscar-akademiets shortlist i kategorien Bedste Internationale Film, oplyser prisuddelingen på sin hjemmeside. 15 andre film er shortlistet.

Akademiet begynder at stemme om, hvilke af de 15 film, der skal nomineres, fra 5. marts.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

10-02-2021 05:40
To nye tilfælde af den sydafrikanske mutation

Der er fundet to nye tilfælde af den sydafrikanske coronamutation herhjemme, så det samlede antal tilfælde nu er oppe på syv.

Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

- Et resultat af test blandt andet ved indrejse, opsporing og sekventering. Smittede og nære kontakter er i isolation, skriver Heunicke.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

10-02-2021 04:57
DMI varsler om kraftigt snefald og snestorm

Flere steder i Jylland kan man også se frem til kraftigt snefald - i perioder 15-20 cm sne på 6 timer.

Varslet gælder bla. i Kolding, Fredericia, Middelfart, Vejle, Billund og Vejen kommuner.

- Bygerne kan godt lokalt give op til mellem 5-30 centimeter sne. Men der vil være meget store forskelle mellem, hvor sneen falder. Nogle steder får de måske kun fem centimeter, mens man andre steder kan får de 30 centimeter sne, siger vagthavende ved DMI, Mette Zhang.

Kriteriet for snestorm er mere end 10 cm sne på 6 timer samtidig med vind på mere end 10 m/s
Af: Mike Forde
Kilde: DMI

10-02-2021 04:55
Kontakttal for britisk coronavariant falder til 0,99

Kontakttallet for coronavarianten B117 er beregnet til 0,99, oplyser Statens Serum Institut (SSI).

- Det bemærkes, at kontakttallet for virusvariant B117 er faldet siden sidste uge.

Dette tyder på, at B117 ikke forventes at være i vækst i øjeblikket, hvilket kan skyldes en effekt af restriktionerne den 1. februar og den intensiverede kontaktopsporing, skriver SSI på sin hjemmeside.

I sidste uge var B117-kontakttallet vurderet til at være 1,14.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

09-02-2021 15:13
Flere lokale skispor

Savner du skiferien i år, hvor vi ikke må rejse?

Det er der rigtig mange, der gør, men der er faktisk en smule håb. Sneen denne vinter har nemlig fået flere lokalt til at anlægge spor til ski og langrend.

Det gælder blandt andet golfbaner, mens også flere skove og naturområder har spor. Du kan finde dit nærmeste hos Naturstyrelsen.
Af: Michael Ehrhorn

09-02-2021 15:10
Nyt lavt corona-tal

Corona-tallene fortsætter med at være i den meget lave ende.

366 er bekræftet smittet inden for det seneste døgn, mens også antallet af indlagte falder en del.

I provinskommunerne er hver 3. kommune i Danmark nu under 30 smittede pr. 100.000 indbyggere.
Af: Michael Ehrhorn

09-02-2021 15:05
Stor interesse for SønderjyskE-stjerne

Superliga-klubben SønderjyskE kan risikere at miste holdets absolut største stjerne, Haji Wright.

I hvert fald melder flere svenske medier, at storholdet Malmö meget gerne vil sikre sig en aftale med amerikaneren.

Det svenske transfervindue er endnu ikke lukket, så svenskerne kan godt handle. SønderjyskE kan dog ikke købe, og man har angiveligt skruet prisen i vejret for Wright. Op mod 30 millioner kroner er meldingen.
Af: Michael Ehrhorn

09-02-2021 13:55
Kevin Magnussen lukker døren til Formel 1

Den danske racerkører Kevin Magnussen lukker nu døren til et comeback i Formel 1.

Det sker efter at hans tidligere hold Haas ellers har åbnet en dør på klem for Magnussen som reserve.

Kevin Magnussen vil dog ikke være reservekører, og han ser ikke en fremtid i Formel 1.
Af: Michael Ehrhorn

09-02-2021 13:47
Varde bliver en valg-gyser efter historisk aftale

Varde Kommune bliver en valgyser ved det kommende kommunalvalg, hvor Venstre nu får kamp til stregen.

Seks borgerlige lister er nemlig gået sammen i historisk valgforbund for at undgå stemmespild.

Der er tale om Det Konservative Folkeparti, Kristendemokraterne, Borgergruppen, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Liberal Alliance. Man har endnu ikke et borgmesterbud.
Af: Michael Ehrhorn

09-02-2021 13:31
Nægter sig skyldig efter skyderi

En 28-årig mand har meldt sig selv efter sidste uges skudepisode i Haderslev. Han er sigtet for forsøg på manddrab og overtrædelse af våbenloven.

Der er lukkede døre ved dagens grundlovsforhør, så det er vanskeligt at få mange oplysninger i sagen.

Den sigtede mand nægter sig dog skyldig i begge forhold.
Af: Michael Ehrhorn

09-02-2021 13:30
Energiø kan skabe tusindvis af jobs

Danmarkshistoriens største anlægsprojekt, den planlagte energiø i Nordsøen, er blevet præsenteret, og den er rigtig godt nyt lokalt.

Energiøen bliver nemlig en kæmpe gevinst for Esbjerg Kommune, og den kan skabe tusindvis af lokale jobs, er meldingen.

Samtidig ventes øen, der bliver verdens første af sin slags, at blive Esbjergs nye væksteventyr og en oplagt arvtager for olien.
Af: Michael Ehrhorn

09-02-2021 12:40
Skolestarten forløb godt

I går kom tusindvis af lokale 0. - 4. klasser tilbage i skole efter nedlukningen, og det var noget af et praktisk regnestykke, der skulle gå op.

Meldingerne fra flere Syd- og sønderjyske kommuner er dog nu, at den alternative første skoledag forløb rigtig fint.

I første omgang er der fokus på det sociale, da eleverne har manglet relationerne til hinanden i månedsvis.
Af: Michael Ehrhorn

09-02-2021 12:20
For stor tro på egne evner får os ud på isen

Har du været ude på isen på de syd- og sønderjyske søer og vandløb? Det kan mange svare ja til, selvom det er ulovligt.

Men hvad får os egentlig til at gå derud? Det er oftest for stor tro på egne evner og en tanke om, at ulykker ikke sker for os.

Det siger Anders Colding-Jørgensen, der blandt andet holder foredrag om adfærdspsykologi overfor DR.
Af: Michael Ehrhorn

09-02-2021 12:16
5 råd til at køre i sneen

Synes du godt, at det kan være svært, hvordan du bedst bør køre i sneen? Nu har DR samlet 5 gode råd.

Husk vinterdækkene, mens du bør pakke bilen med skovl, tæpper og en opladet mobil, hvis uheldet er ude.

Pas på snedriverne, hold farten nede og kør langsomt uden dog at gå i stå, lyder opfordringerne.
Af: Michael Ehrhorn

09-02-2021 12:05
Brand i Esbjerg var blot varmt vand

Det skulle pludselig gå meget stærkt i aftes kort før midnat, da der blev meldt om brand i en ejendom i Kongensgade i Esbjerg.

Anmelderen havde set røg i en opgang, men årsagen var heldigvis ikke så dramatisk og brandfarlig.

Årsagen var en læk i et fjernvarmerør i ejendommens kælder. Den varme vand havde sendt en anseelig mængde damp op i opgangen, som er blevet fejltolket som røg.
Af: Michael Ehrhorn

09-02-2021 12:03
Skoleelever vil gøre op med forskelsbehandling

Når der i det syd- og sønderjyske bliver undervist i seksualundervisning, så bliver der gjort forskel på kønnene.

Som en del af Uge Sex, arrangeret af Sex og Samfund, har en arbejdsgruppe med ti folkeskoleelever derfor sat sig for at udarbejde en hensigtserklæring.

Den kan skoler skrive under på, hvis de gerne vil gøre op med forskelsbehandling mellem kønnene. Det skriver TV SYD.
Af: Michael Ehrhorn

09-02-2021 12:00
Færre danskere får alkohollever

Hvis du drikker en del alkohol, så risikerer du at blive ramt af leversygdom, der relaterer sig til alkoholindtaget.

Nu viser det sig dog, at markant færre danskere gennem de seneste ti år er blevet ramt af alkohollever.

Det er Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, der står bag en større undersøgelse omkring alkohol og leversygdomme.
Af: Michael Ehrhorn

09-02-2021 08:08
Varsel om snefygning hele dagen

Der er varsel om snefygning i det meste af Syd- og Sønderjylland i løbet af tirsdagen.

Meteorologerne fra DMI har sendt varsel ud, der gælder frem til klokken 18. Kun Varde og Billund er denne gang ikke på DMI's varslingsliste.

Sydjyllands Politi melder ikke om større udfordringer i nat på grund af vejret. Nogle få meldinger om biler, der er kørt i grøften er det hele skriver TV Syd.

Myndighederne opfordrer dog stadig til, at man tænker sig om og forbereder sig, hvis man skal ud i trafikken og snefygningen i løbet af dagen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

09-02-2021 08:05
Få del af 675 millioner til energirenovering af hjemmet

Nu kan husejerne godt begynde at indhente priser på varmepumper, nye vinduer og isolering.

Den pulje, der giver tilskud til energirenovering, åbner nemlig igen senest i marts, og denne gang skal der fordeles over dobbelt så mange penge som sidste år, nemlig 675 millioner, til husejere, der vil spare energi.

Flere end 19.000 forsøgte sidste efterår at få fingrene i nogle af de 230 millioner kroner, der blev givet til at gøre huse mere miljø- og energivenlige.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

09-02-2021 08:04
Savnet person kun iført underbukser nu fundet

Tidligt i morges ledte politiet efter en person kun iført underbukser.

Han er nu fundet i Guderup, er uskadt og har fået varmen igen.

Det skriver Sydjyllands Politi på Twitter.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

09-02-2021 05:47
Fagforbund kræver flere SFO-pædagoger før forhandlinger

I dag indledes forhandlingerne på Christiansborg om en trivselsaftale, der skal komme børnene i folkeskolen til nød efter en lang periode med corona og nedlukning.

Det oplyser pædagogernes fagforbund, Bupl, der håber, at partierne kan finde 350 millioner kroner, som skal sikre, at alle landets SFO'er kan ansætte en ekstra pædagog.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

09-02-2021 05:44
Læger tog vacciner med hjem og vaccinerede sig selv

Læger i Region Syddanmark har taget vacciner med hjem til egen praksis og vaccineret sig selv og sine ansatte. De har i den forbindelse transporteret vacciner imod reglerne.

Det skriver mediet Nordtinget, der også skriver, at det skulle dreje sig om under 100 vacciner.

Lægerne skulle ifølge en orientering fra koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen, have taget vaccinerne med sig, efter de har vaccineret borgere på plejehjem i Varde og Billund.

Mediet skriver samtidig, at de pågældende læger er blevet "skarpt irettesat" af Birgitte Ries Møller, der er formand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i Syddanmark.

Styrelsen for Patientsikkerhed skal nu vurdere, om vaccinationerne ikke tæller, fordi vaccinerne er blevet transporteret ureglementeret.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

09-02-2021 05:42
Formodet gerningsmand bag skyderi har meldt sig selv

Den eftersøgte 28-årige mand, som, politiet formoder, stod bag et skyderi i Varbergparken i Haderslev søndag 24. januar har mandag aften meldt sig selv til politiet. Han vil blive stillet for en dommer tirsdag.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

4. februar fik anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi udstedt en europæisk arrestordre af den 28-årige mand, der betød, at han blev fængslet in absentia.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

09-02-2021 05:40
Husk sneskovl, varmt tøj og tålmodighed, hvis du skal ud i trafikken

Der er koldt, glat og snefuldt i store dele af landet.

Fra Syd- og Sønderjyllands Politi lyder det, at der fortsat forventes snefygning.

- Der kan fortsat frem til tirsdag morgen forventes snefygning i Syd- og Sønderjylland med risiko for lukkede veje. Skal du ud i trafikken, så kør i god tid og medbring sneskovl, varmt tøj samt en god portion tålmodighed, skriver politiet på Twitter.
Af: Mike Forde

09-02-2021 05:36
FDM mener, at bilers fartpiloter forebygger ulykker

Vi skal ikke være bange for at bruge alle de assistenter, som gør køreturen lettere, lyder det nu fra bilejernes organisation, FDM.

Det sker efter en episode lørdag eftermiddag, hvor en tilsyneladende bevidstløs bilist kørte over 15 kilometer på motorvej E45 mellem Hedensted og Vejle N. i sydgående retning lørdag eftermiddag.

Politiet tror, at den lange strækning kunne tilbagelægges på grund af autopiloten, der af en eller anden grund ikke bragte bilen til standsning.

Episoden endte med, at bilen blev bragt til standsning af to lastbilchauffører og politiet.

Generelt er fartpiloter og autopiloter meget sikre at bruge, det viser alle tekniske undersøgelser.Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

09-02-2021 05:33
Dansk Autohjælp og Falck er mandag rykket ud mere end 4200 gange

Snevejret har skabt problemer i den sydlige del af Danmark det meste af mandagen.

Kombinationen af snefygning og glatte veje har givet ekstra stor travlhed for Dansk Autohjælp og Falck, der har hjulpet bilister over det meste af landet.

Sammenlagt har de to firmaer haft mere end 4200 såkaldte assistanceer i løbet af dagen, hvor langt de fleste har haft noget med sne eller starthjælp at gøre.

Det oplyser Dansk Autohjælp og Falck til TV 2.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

08-02-2021 15:33
Corona-nedlukningen skaber travlhed med køb af hunde

Corona-nedlukningen får os til at købe kæledyr som aldrig før.

Det gjorde sig gældende i foråret sidste år, og det kan mærkes igen her i nedlukningens part 2:

LYD
Siger Liselotte Christensen fra Dansk Kennel Klub.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

08-02-2021 14:53
Snefygning vil fortsætte de næste dage

Bryder du dig ikke om at køre i den nuværende snefygning, så er der dårlige nyheder.

Problemerne kommer nemlig til at fortsætte i de to kommende dage, det melder TV2 Vejret.

I den sydøstlige del af landet loves der decideret snestorm, mens Syd- og Sønderjylland rammes af kraftig fygning.
Af: Michael Ehrhorn

08-02-2021 14:52
Mange krænkelser blandt ingeniører

At være ingeniør ser ud til at være et hårdt fag, hvis man er kvinde.

En undersøgelse fra ingeniørforeningen IDA afslører, at hver femte kvinde er blevet udsat for seksuelle krænkelser inden for det seneste år.

Det skriver Ingeniøren. IDA-formand udtaler, at "vi skal dette uvæsen til livs" overfor TV2.
Af: Michael Ehrhorn

08-02-2021 13:22
AstraZenica er en sikker vaccine

Vaccinationen af personer under 65 år med AstraZanicas nye vaccine er i gang, og der har været masser af debat, da vaccinen er 60 procent effektiv.

Det er dog faktisk slet ikke så skidt, det skriver DR. De fleste almindelige vacciner ligger nemlig omkring netop de 60 procent, lyder det.

Vaccinen er så sikker, at ingen der får den dør af corona, mens den vurdere at være god til at holde sygdommen nede i samfundet.
Af: Michael Ehrhorn

08-02-2021 13:13
Sne og is giver problemer for skraldemændene

Flere steder i lokalområdet skaber sneen og isen problemer. Det gør den nu også for skraldemændene, der flere steder ikke kan komme til at tømme din beholder.

Flere kommuner melder lige nu, at man skal stille klare sække ved skraldespanden, hvis ikke den tømmes som vanligt. Så vil skraldet blive taget med, når der er mulighed for at tømme.

Hvad der tillades afhænger dog lidt af din kommune, så det er en god idé lige at tjekke kommunens hjemmeside på forhånd.
Af: Michael Ehrhorn

08-02-2021 13:06
Motorvejen er spejlglat

Syd- og Sønderjyllands Politi advarer mod, at Sønderjyske Motorvej E45 kan være glat ved Aabenraa og Padborg. Der er muligvis tale om sort is.

Sort is er et fænomen, hvor vejen ser tør ud, men hvor det er rigtig glat grundet is. Sort is findes også andre steder lokalt i dag så kør forsigtigt.

Netop på den sønderjyske motorvej ramte en minibus tidligere i dag autoværnet på grund af glatte veje, mens en lastbil røg af ved Kruså.
Af: Michael Ehrhorn

08-02-2021 13:05
Lokale skoler har fokus på det sociale

I dag er skoleeleverne fra 0. til 4. klasse vendt tilbage i Esbjerg Kommune, og mange steder tager man en rolig start.

Første mål bliver nemlig ikke at forsøge at indhente noget af alt det, der kan være tabt.

Det første fokuspunkt er i stedet det sociale eleverne imellem.
Af: Michael Ehrhorn

08-02-2021 13:00
300.000 danskere vælges tilfældigt i undersøgelse

Hvis du tjekker din eboks eller din postkasse i den kommende tid, så vil du måske falde over et spørgeskema, som du bliver bedt om at udfylde.

300.000 danskere er nemlig tilfældigt udvalgt til at deltage i en undersøgelse og vores fysiske og mentale sundhed, og en del personer er udvalgt her lokalt.

Rygning, smerter og mental mistrivsel er nogle af de emner, der vil blive spurgt ind til i undersøgelsen.
Af: Michael Ehrhorn

08-02-2021 12:51
Made in Esbjerg aflyst

De lokale musiktalenter i Esbjerg Kommune har det ikke godt i øjeblikket, hvor der ikke er mulighed for at komme ud og spille for publikum.

Her skulle festivalen Made in Esbjerg på Tobakken have været den helt store chance, men nu meldes det, at Made in Esbjerg desværre må aflyse.

Tobakken oplyser ifølge jv.dk, at man arbejder på at finde nye løsninger, så man kan give de lokale talenter en chance.
Af: Michael Ehrhorn

08-02-2021 12:36
Lokale kattelaug har travlt

Da Danmark blev lukket ned sidste år, valgte mange danskere at bruge tiden på at anskaffe sig en kat.

Noget der i den grad også gør sig gældende her i det syd- og sønderjyske under 2. nedlukning. Eksempelvis oplever kattelauget i Sønderborg kø hver lørdag.

Det skriver jv.dk, der dog kan melde, at det ikke er alle, der får en kat med hjem. Kattelauget har nemlig kun udekatte, og trods travlheden tages der god tid til at tale anskaffelse af kat igennem med de nye ejere.
Af: Michael Ehrhorn

08-02-2021 12:17
Nu kan alle danskere se indefrosne feriepenge

Er du nysgerrig omkring, hvor mange indefrosne feriepenge der står til dig op mod foråret, så er der nu råd for det.

Nu meldes det nemlig, at alle danskere kan logge ind på Borger.dk og se beløbet, selvom det endnu ikke er muligt at få pengene udbetalt.

Du går ind på Borger.dk og trykker på "Se feriemidler."
Af: Michael Ehrhorn

08-02-2021 12:01
Golfklub forvandlet til langrendsløjpe

Går du rundt her i det syd- og sønderjyske og drømmer dig en tur på skiferie, så må du desværre fortsat se langt efter det.

Nu er der dog opstået en ganske unik lokal mulighed. Det hvide landskab har nemlig fået Ribe Golfklub til at tænke kreativt.

Her har man ifølge TV Syd lavet en langrendsløjpe, hvor skientusiaster kan slå sig løs og nyde en god tur i det flotte landskab.
Af: Michael Ehrhorn

08-02-2021 12:00
Stadig lange udsigter for ældre skoleelever

I dag kunne rigtig mange glade forældre sende deres børn tilbage i skole, da der blev åbnet op for 0.- 4. klasserne.

Omkring de ældre elever er udsigterne dog stadig ikke for gode.

Statsminister Mette Frederiksen melder, at de ældre elever først kan komme tilbage, når vi har fuldstændig epidemikontrol i Danmark, det skriver TV2.
Af: Michael Ehrhorn

08-02-2021 08:16
Danskerne har opsparet 108 milliarder kroner i indefrosne feriepenge

Den nette sum af 108 milliarder kroner har danskerne opsparet i feriepenge, oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Der er tale om fem ugers feriepenge, som cirka tre millioner lønmodtagere kan få udbetalt for at holde gang i hjulene under coronakrisen.

Man kan hæve sine feriepenge frem til og med 31. maj 2021.

Hævede du ikke penge i efteråret, kan du hæve op til fem uger her i anden runde.

Man kan også vælge at pengene stå, og få dem udbetalt, når man skal på pension.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

08-02-2021 07:08
Historisk mange trepartsaftaler underskrevet under corona

Aldrig før har en dansk regering og arbejdsmarkedets parter underskrevet så mange store og omfattende aftaler på så kort tid. Og aldrig har disse såkaldte trepartsaftaler reddet så mange arbejdspladser og virksomheder akut.

Siden coronakrisen ramte landet i marts sidste år, er der foreløbig indgået 15 trepartsaftaler, og flere kan være på vej. Det skriver Mandag Morgen.

De mange aftaler indeholder tilsammen initiativer for 31 milliarder kroner frem til og med 2025. Heraf tegner de forskellige aftaler om lønkompensation sig for langt den største del.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

08-02-2021 05:45
I dag vender elever i 0.-4. klasse tilbage i skole

De yngste skoleelever i 0. til 4. klasse kan fra mandag vende tilbage til den fysiske undervisning, har regeringen besluttet.

Imens skal de ældre klasse fortsat modtage virtuel undervisning.

Det bliver dog langtfra den skoledag, eleverne kender fra før, coronaepidemien begyndte. Det betyder, at der fortsat skal være fokus på god hygiejne og afstand til andre klasser
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

08-02-2021 05:40
Bertel Haarder langer ud efter Inger Støjberg

Det nu forhenværende Venstre-medlem Inger Støjberg har begrundet sin udmeldelse af partiet med, at Venstre bevæger sig væk fra sine værdier.

Men det er fuldstændig forkert, lyder det fra den erfarne venstremand Bertel Haarder.

- Jeg er trist. Inger er stærk og sej. Men nu prøver hun at tage patent på Venstres folkelige værdier og den stramme udlændingepolitik.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

08-02-2021 05:05
Mikkel fra Ribe samlede flasker i den gode sags tjeneste

Sidste år indsamlede 10-årige Mikkel Madsen fra Ribe 14.580 kr. til Danmarks Indsamlingen, og det beløb skulle overgås i 2021.

Og det gjorde han i den grad.

I lørdagens indsamlingsshow kunne han donere hele 128.631 kr. til coronaramte børn over hele verden:

LYD: MIKKEL1

Lød det fra Mikkel Madsen - Mor Maja var selvfølgelig meget stolt af sin søn:

LYD: MIKKEL2

Lød det fra Maja Madsen - mor til Mikkel.

Ialt blev der indsamlet over 120 millioner kroner til Danmarks Indsamlingen.
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

08-02-2021 05:00
Kommuner foreslår ny kurs i brugen af lyntest

Kommunernes Landsforening, KL, vil have ændret måden, vi bruger lyntest i kampen mod coronavirus. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

KL foreslår, at man får lavet et "mere fintmasket net" af testcentre, der i højere grad end nu dækker hele landet. Til det stiller kommunerne gerne biblioteker, sportshaller, parkeringspladser og lignende til rådighed.

Samtidig foreslår KL, at kommunerne selv overtager opgaven med at foretage lyntest på de kommunale arbejdspladser, hvor det giver mening.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-02-2021 15:28
Nyt lavt coronatal

Der er det seneste døgn fundet 438 nysmittede med coronavirus herhjemme.

Det viser tal fra Statens Serum Institut.

De positive tests er fundet i 119.646 prøver, hvilket giver en positivprocent på 0,37. Antallet af indlagte med covid-19 falder med 39.
Af: Michael Ehrhorn

05-02-2021 15:26
Nu kan mange danskere se feriepengene

I foråret 2021 får vi mulighed for at få de sidste uger af vores feriepenge udbetalt.

Der er stadig noget tid til, men i disse dage får en del danskere besked i eboks om, at man kan se på borger.dk, hvor meget man skal have tilbage.

Er du blandt dem, skal du trykke "Se Feriemidler" inde på Borger.dk.
Af: Michael Ehrhorn

05-02-2021 13:22
Ni års fængsel for 14 kg kokain og 172 kg hash

Sidste år gjorde toldere ved den dansk/tyske grænse et kæmpefund. 14 kg kokain og 172 kg hash blev fundet i en varebil.

En 27-årig mand blev i den forbindelse anholdt, og nu falder hammeren.

Den unge mand skal tilbringe de næste ni år bag tremmer, inden han smides ud af Danmark på livstid.
Af: Michael Ehrhorn

05-02-2021 13:10
EfB kommer på amerikanske hænder

Fodboldklubben Esbjerg fB kommer på amerikanske hænder.

Den amerikanske investorkreds, Chien Lee, Partners Path Capital, Pacific Media Group og Krishen Sud smider 30 millioner i klubben og får dermed aktiemajoriteten.

Amerikanerne får desuden fem pladser i bestyrelsen.

Lokale investorer med Claus Sørensen Gruppen A/S i spidsen godt 15 millioner kroner i klubkassen, så der i alt bliver tilført klubben 45 millioner kroner.
Af: Michael Ehrhorn

05-02-2021 13:00
Lokalt salg af fastelavsboller går amok

Det lokale salg af fastelavsboller går fuldstændig amok i år, og flere bagere bliver væltet.

Blandt andet sælger man rigtig godt hos Café Guldægget i Esbjerg, og manden bag Mark Mikkelsen har et bud på hvorfor:

LYD
Det siger Mark Mikkelsen.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

05-02-2021 12:47
Danmark fastholder højeste niveau i risikovurdering

På trods af faldende smitte i Danmark holdes hele landet fortsat på det højeste niveau i myndighedernes varslingssystem for coronavirus - risikoniveau 5.

Det fremgår af en ny risikovurdering for uge 5 fra indsatsgruppen for covid-19 håndtering.

Smittetrykket fra den almindelig kendte coronavirus er faldende i hele landet, men smitte med den ekstra smitsomme britiske virusvariant B117 er stigende.

Derfor fastholdes det højeste niveau i risikovurdering.

Coronamutationen B117 forventes at være den dominerende variant fra medio eller slutningen af februar.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

05-02-2021 12:41
Vrede før skoleåbninger i Esbjerg

På mandag åbner skolerne igen for de mindste i Esbjerg Kommune, men op til genåbningen har der været masser af kritik på skoleområdet.

Kritikken er gået på, at der ikke er blevet meldt klart ud omkring retningslinjerne til mandagen og frem, sådan lyder det fra flere sider.

Retningslinjerne er først blevet sendt ud sent torsdag aften, og det frustrerer underviserne, der længe har råbt efter afklaring.
Af: Michael Ehrhorn

05-02-2021 12:41
10-årig samler 90.000 kroner ind til Danmarks Indsamling

Danmarks sejeste 10-årige dreng er fra Ribe. Mikkel Madsen har gennem flaskeindsamling indsamlet 90.000 kroner til Danmarks Indsamling.

LYD
Det siger Mikkel Madsen.

Mikkels mor, Maja Madsen, er meget stolt over hendes søn, og rundt omkring lokalt har man også fået masser af smil og reaktioner.

LYD
Lyder det fra Maja Madsen.
Lyt her
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

05-02-2021 12:32
Inger Støjberg: Christiansborg-Venstre er rykket væk fra det nære

I går valgte Inger Støjberg at melde sig ud af Venstre, og hun forlader sit hjerteparti med kritik af den udvikling, Venstre er i.

LYD
Det siger Inger Støjberg.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

05-02-2021 12:28
Byggegrunde går som varmt brød i St. Darum

Kunne du godt tænke dig et nybygget hus? Det er der stor efterspørgsel på, og meget tyder på, at Store Darum er en meget eftertragtet destination.

Landsbyen har nemlig solgt intet mindre end 11 byggegrunde, der simpelthen er gået som varmt brød.

Meldingen er, at der også er nye byggegrunde på vej i St. Darum, og allerede nu er interessen massiv, det skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

05-02-2021 12:04
Haderslev-elever stillede spørgsmål til statsministeren

I denne tid er der nok mange unge, der godt kunne tænke sig en snak med Statsminister Mette Frederiksen.

Den mulighed fik eleverne på det Blå Gymnasium i Haderslev, da de digitalt var til møde med statsminister Mette Frederiksen og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

De unge var især optaget af deres nye hverdag, hvordan skoledagen skal forløbe og ikke mindst eksamen, skriver TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

05-02-2021 12:00
19-årig mand stukket med kniv

En 19-årig mand er natten til fredag blevet såret af knivstik i Vejen.

To unge mænd er anholdt og fremstilles fredag i grundlovsforhør, fortæller vagtchef Søren Strægaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Ritzau.

Offeret blev ramt i låret og armen, men er udskrevet fra sygehuset, lyder det.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

05-02-2021 12:00
Lærere skal alligevel ikke coronateste kollegaer

På mandag skal de yngste tilbage i klasselokalerne igen. Derfor har myndighederne besluttet, at personalet på skolerne vil få tilbudt to ugentlige kviktest.

Den beslutning har vakt bekymring om, om lærerne skal teste hinanden i Esbjerg.

Men det bliver i første omgang sundhedsprofessionelle, der kommer til at udføre testopgave, siger Arne Nikolajsen, der er direktør for Sundhed og Omsorg i Esbjerg Kommune.

- I første omgang har vi ikke tænkt lærerne ind. Men på lang sigt kunne vi godt have et ønske om, at man kunne være selvtestene, således at man selv tog sin test og afleverede den.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

05-02-2021 12:00
Yderligere to personer sigtet for voldtægt og røveri

Yderligere to unge mænd er blevet sigtet for voldtægt og røveri begået mod en kvinde i Kolding.

De to mænd er sigtet for at medvirke sammen med en 18-årig mand, og blandt andet er kvinden blevet truet med en kniv og frarøvet penge.

De to er henholdsvis 17 og 19 år, og de klagede ikke over varetægtsfængslingen.
Af: Michael Ehrhorn

05-02-2021 08:23
Januar har budt på flest konkurser siden 2010

I januar gik 225 virksomheder konkurs herhjemme.

Det viser sæsonkorrigerede tal fra Danmarks Statistik. Konkurserne medførte samtidig 810 tabte fuldtidsjob.

Antallet af konkurser i år har dermed den værste start på et nyt år siden 2010.
Af: Mike Forde

05-02-2021 08:16
Antallet af ladestandere til elbiler skal femdobles i 2025

I fremtiden bliver det lettere at køre elbil, da antallet af ladestandere inden for fem år bliver femdoblet.

Det oplyser Lærke Flader, der er branchechef i Dansk Elbil Alliance.

Det skyldes en aftale indgået af de største aktører i branchen. For nuværende er der cirka 4000 ladestandere i Danmark, men ambitionen er, at der i 2025 er 23.000 ladere over hele landet
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

05-02-2021 05:44
Politiet sigter 30-årig for forsøg på drab

Torsdag blev en 30-årig mand fra Esbjerg sigtet for drabsforsøg begået torsdag morgen i Esbjergs indre by.

Her blev en 29-årig mand stukket i maven med en kniv. Han blev bragt til behandling på Sydvestjysk Sygehus i byen, og han er meldt uden for livsfare.

Torsdag formiddag blev den formodede gerningsmand anholdt i det centrale Esbjerg, oplyser Syd - og Sønderjyllands Politi. Nu skal anklagemyndigheden ved politiet efterfølgende tage stilling til, om den sigtede fredag skal fremstilles i grundlovsforhør.

Politiet oplyser, at de ikke har formodning om, at der er tale om et opgør i bandemijøet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

05-02-2021 05:20
Kommune frygter tvivlsomme udlejere

Byrådet i Haderslev Kommune danner et nyt udvalg, der skal arbejde på udviklingen af området omkring Flyvestation Skrydstrup.

Ifølge formanden for udvalget, Henrik Rønnow (S), er en af de helt centrale årsager til oprettelsen af det såkaldte paragraf 17 stk. 4 udvalg, at man er bange for, at de huse som staten opkøber, senere bliver solgt så billigt, at udlejningsspekulanter rykker ind.

Det nye udvalg er en positiv udvikling, mener formanden for foreningen Flyvestation Skrydstrups Naboer, Agnes Rosenlund

- Men det er det, man må kalde bedre sent end aldrig. Jeg håber, at udvalget kan sætte gang i den ønskede udvikling for området, for vi har kæmpet en lang kamp, og vi har ikke altid oplevet at blive hørt.

Det nyligt nedsatte udvalg har endnu til gode at afholde sit første møde. Intentionerne er gode, og idéerne er stadig mange.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

05-02-2021 05:02
Forældre skal bruge mundbind ved børnenes skole

Fra på mandag den 8. februar skal forældre og andre besøgende bruge mundbind eller visir, når de afleverer og henter deres børn til skolen, SFO’en, klubben med videre.

Det er en af de regler, som gælder, når de mindste elever fra børnehaveklasse til og med fjerde klasse mandag kommer tilbage i skolen midt i den coronatid, vi er i.

Det er Børne- og Undervisningsministeriet, som nu sender regler, råd og anbefalinger ud til børnenes skoler og institutioner.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

05-02-2021 05:01
Kontakttallet for britisk mutation stiger

Kontakttallet for den britiske mutation, B117, er beregnet til at være 1,14.

Det skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

B117 udgjorde 19,1 procent af smittetilfældene i sidste uge. Der er dog usikkerheder forbundet med beregningerne, tilføjer han.

Ministeren oplyste tidligere på ugen, at udregningerne viser, at B117 forventes at udgøre 80 procent af coronatilfældene i Danmark ved starten af marts.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-02-2021 05:00
Sverige forlænger indrejseforbud til 31. marts

Sverige forlænger indrejseforbudet

Indrejseforbuddet for rejsende fra Danmark er forlænget foreløbigt til og med den 31. marts.

Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice på Twitter.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-02-2021 16:28
Støjberg: Jeg har lagt søvnløs

Inger Støjberg har valgt at forlade Venstre, og trods en turbulent tid har det ikke været nogen let beslutning.

Det understreger Støjberg selv, der ikke har fået meget søvn op til den store dag i dag.

LYD
Lyder det fra Inger Støjberg.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

04-02-2021 16:27
Inger Støjberg: Her er planerne for nærmeste fremtid

Inger Støjberg har meldt sig ud af Venstre, og det store spørgsmål er nu, hvad der skal ske i den kommende tid.

LYD
Siger Inger Støjberg til Globusnyhederne.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

04-02-2021 13:43
Motorvejen er spejlglat

Hvis du skal ud og køre på den sønderjyske motorvej i dag, så bør du passe rigtig godt på.

Motorvejen meldes nemlig at være spejlglat, og folk skøjter rundt flere steder. Med temperaturer under frysepunktet er der ikke udsigt til bedring.

Der advares især om sort is, der er ekstra farligt, da vejen ser tør og farbar ud, men i virkeligheden minder det om en skøjtebane.
Af: Michael Ehrhorn

04-02-2021 13:31
Brændeovn stjålet uden nogen opdagede det

Umiddelbart kan det virke meget svært at stjæle en brændeovn uden at efterlade sig et eneste spor.

Det er dog lykkedes for en eller flere ukendte gerningsmænd i forbindelse med indbrud på en adresse på Bastrupskovvej i Vamdrup.

Politiet er på bar bund i sagen, da der vitterligt ikke er spor efter den forsvundne brædneovn. Ved du noget kan politiet kontaktes på telefon 114.
Af: Michael Ehrhorn

04-02-2021 13:31
Borgmester jubler over energiø

I dag er en rigtig stor dag i Esbjerg.

Det er nemlig kommet frem, at der skal laves en helt ny energiø i Nordsøen, og her kommer Esbjerg til at spille en afgørende rolle.

LYD
Det siger Esbjerg-borgmester Jesper Frost Rasmussen.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

04-02-2021 13:29
Vaccinepas til restauranter deler vandene

Vil du være parat til at vise et vaccinepas, hvis du eksempelvis skal en tur på restaurant.

Det er der snak om i øjeblikket, og det er et spørgsmål, der deler vandene, det viser en ny undersøgelse fra Epinion ifølge DR.

48 procent af danskerne mener, at det er en god idé med krav om vaccinepas på restauranterne, mens 31 procent er imod. Politisk er der heller ikke enighed.
Af: Michael Ehrhorn

04-02-2021 13:11
Region Syddanmark udvider testning frem mod skolestart

På mandag starter skolerne op igen, og det får Region Syddanmark til at udvide testkapaciteten i morgen og lørdag.

Man vil nemlig gerne sikre, at de der arbejder på de lokale skoler kan nå at blive testet inden skolestarten.

Der er også fortsat gode muligheder for hurtigtest rundt omkring i regionen, hvor der bliver meldt om en del ledige tider.
Af: Michael Ehrhorn

04-02-2021 13:03
I aften begynder Superligaen for SønderjyskE

I aften begynder Superligaen i fodbold for alvor set med syd- og sønderjyske briller.

Her skal SønderjyskE nemlig i aktion, og det bliver en meget svær kamp, der åbnes med.

SønderjyskE skal på udebane møde de danske mestre fra FC Midtjylland, der kommer med flere stjernespillere, mens SønderjyskE i Haji Wright og Viktor Ekani mangler to af holdets bedste.
Af: Michael Ehrhorn

04-02-2021 12:01
Sørøversværd stjålet under indbrud

Nogle gange er det de mærkeligste ting, der bliver stjålet under indbrud. Eksempelvis fra et kælderrum under en etagebygning på Thunøvej i den østlige del af Esbjerg.

Fra rummet er der blevet stjålet forskelligt værktøj og nogle billygter.

Der er desuden forsvundet 15 kasser med motorrenseprodukter til en værdi af omkring 50.000 kroner og et sørøversværd, det skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

04-02-2021 12:00
Pas på sort is og husk vinterdækkene i dag

Sneen over det meste af landet giver trafikale problemer flere steder.

Landets politikreds advarer på Twitter om glatte veje, og at bilister skal køre efter forholdene og sikre sig, at der er kommet vinterdæk på bilen.

I Syd- og Sønderjylland er det sort is på vejene, som kan være farligt for bilister, fordi vejen umiddelbart ser tør ud, men den er i virkeligheden spejlglat.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

04-02-2021 12:00
Frontpersonale skal foran i køen

På mandag den 8. februar kan vi i Danmark tage endnu et våben i brug mod corona. Vaccinen fra Astra Zenica.

Og det er rigtig gode nyheder for frontpersonalet i sundheds-, ældre- og udvalgte dele af socialsektoren.

Den nye vaccine gives nemlig ikke til de ældre, og derfor rykkes frontpersonalet nu frem i køen.
Af: Michael Ehrhorn

04-02-2021 11:38
Venstre-profil: Det er virkelig trist

Venstre-profilen Inger Støjberg er færdig i Venstre, og det gør ondt.

Det understreger partiets sønderjyske profil Hans Christian Schmidt:

LYD
Siger Hans Christian Schmidt.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

04-02-2021 10:54
Politiet søger vidner efter afbrænding af handicapscooter

Politiet søger lige nu vidner efter en brand i Viddingherredsgade i Tønder, det skriver Jydske Vestkysten.

Her blev der i nat brændt en handicapscooter af, og politiet er sikre på, at branden er påsat.

Hvis du har oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på telefon 114.
Af: Michael Ehrhorn

04-02-2021 10:19
Inger Støjberg forlader Venstre

Inger Støjberg har meldt sig ud af Venstre og fortsætter i Folketinget som løsgænger.

Det skriver Skive Folkeblad.

- Det er uendeligt tungt for mig, men det kan ikke være anderledes. I den periode jeg er i nu, er det at være løsgænger den bedste måde, jeg kan blive ved med at kæmpe for de værdier jeg står for, siger Inger Støjberg i et stort interview med avisen.

- Jeg må erkende, at jeg ikke har fået et ben til jorden i det Venstre, som Jakob Ellemann-Jensen og den nuværende Venstre-ledelse på Christiansborg står for.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-02-2021 08:11
Der skal skovles sne - her er reglerne

Det er lang tid siden, at vi sidst har fået sne i større mængder, så det kan være godt at få genopfrisket reglerne for snerydning.

Hvis dit hus ligger ud til en offentlig vej, har du pligt til at rydde sne og gruse eller salte dit fortov mellem klokken 7 om morgenen og klokken 22 om aftenen. Om søndagen skal der dog først være ryddet for sne klokken 8 om morgen og frem til klokken 22. Udover fortovet skal du rydde stier og i nogle tilfælde sørge for, at der er adgang til udvendige trapper.

Man er også forpligtet til at sørge for, at indgange, trapper og adgange til affaldsstativ og postkasse er ryddet, så postbude og skraldemænd kan komme til.

Ligger dit hus på en privat vej eller sti, er det din pligt at rydde for sne og gruse eller salte på både kørebane, fortov og sti.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

04-02-2021 08:09
Det skal være slut med dobbeltløn til agående borgmestre

Der skal være slut med borgmestre, der hæver dobbeltløn, når de forlader det politiske liv for at få et ny job.

Sådan lyder det nu fra både SF og Dansk Folkeparti.

SF vil på et møde i Social- og Indenrigsudvalget i Folketinget i dag forsøge at samle flertal for, at borgmestre ikke både kan få et gyldent håndtryk fra kommunen og hæve løn fra et nyt job.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-02-2021 08:00
Tulipanfesten i Ribe er tæt på aflysning

I Pinsen er der en stor tradition for at man tager til Tulipanfesten i Ribe - men sidste år blev den som alt andet aflyst på grund af Corona.

Og det kan også bliver tilfældet for 2021-udgaven lyder det fra formand Preben Fog Svendsen:

Lyd:TULIPAN1

Tulipanfesten afventer indtil efter 1. marts, hvor man vil melde ud hvad der helt præcis skal ske.

I følge formanden for Tulipanfesten, så er det ikke viljen fra publikum der mangler:

LYD: TULIPAN2

Siger Preben Fog Svendsen
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

04-02-2021 06:01
Brasiliansk coronavariant giver panderynker hos SSI

Den brasilianske by Manaus er hårdt ramt af coronavirus, og det skyldes formentlig den brasilianske virusvariant P1. Meldingerne fra Manaus giver panderynker hos direktør i Statens Serum Institut Henrik Ullum.

– Det, at den lige pludselig kan lave en bølge nummer to, er en ubehagelig overraskelse, som virus har i ærmet til os, fortæller han til Ekstra Bladet.

Han understreger, at man ikke ved, om varianten nemmere kan smitte folk, selv om de har antistoffer, men det tyder på det, siger han.
Af: Mike Forde
Kilde: EB

04-02-2021 05:39
Store snedriver i Sønderjylland

Der er store mængder sne på vejen i det sønderjyske, hvor det Sydjyllands Politi melder om snedriver på op til en halv meter over kørebanen.

Ved Skærbæk i Tønder kommune er et køretøj allerede kørt fast i en snedrive midt på vejen.

Det oplyser Sydjyllands Politi på Twitter.
Af: Mike Forde

04-02-2021 05:38
Nu vil Postnord levere pakker alle dage

Fra næste måned vil PostNord også køre ud med pakker om søndagen.

Pakkerne vil kunne afhentes fra de omkring 1500 udleveringssteder, som har åbent om søndagen, samt 1600 pakkebokse rundt i landet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

04-02-2021 05:11
Ni kommuner har nu smitte, der er under myndighedernes bekymringsgrænse

Ni kommuner i landet har nu et incidenstal, der er lavere en 20, som er myndighedernes bekymringsgrænse. Det oplyser Statens Serum Institut.

Det betyder, at der inden for en periode på syv dage har været flere end 20 smittetilfælde per 100.000 indbyggere.

Det gælder blandt andet i Tønder Kommune: 18,8 – 7 smittetilfælde.


Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

04-02-2021 05:10
Februar tegner til at blive at rigtig kold

Februar bliver en kold omgang, hvis langtidsprognosen fra Danmarks Meteorologiske Institut viser sig at holde stik.

Koldt og vinterligt vejr med frost og stedvis sne vil sandsynligvis dominere hele februar måned, lyder det.

Årsagen er, at arktisk luft er trukket ned over Nordeuropa, og Danmark ligger på grænsen mellem kulden og den mildere luft mod syd.

I uge seks og syv kan vi opleve nattemperaturer ned til 15 graders frost, lyder det i prognosen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-02-2021 05:05
Aftenen bød på flere glatføreuheld

Det glatte føre - kombineret med snefald og snefygning af problemer flere steder i den Sønderjyske trafik i går aftes.

På Sønderjyske Motorvej ved Rødekro var en lastbil blevet påkørt af en personbil, og føreren af personbilen kom lettere til skade, oplyser politiet.

E20 Esbjergmotorvejen var i en periode spærret i retning mod Kolding mellem afkørsel 68 Vejen og 67 Vejen Ø, da der skulle bjærges en lastbil.

På motorvej E45 ved Kolding var der en lastvogn der væltede i den sydgående retning.

Desuden har der være mindre uheld rundt omkring - og det er med at køre forsigtigt også her til morgen, hvor der meldes om glatte veje.
Af: Mike Forde

03-02-2021 15:30
Regionrådsmedlem tror på normalt samfund efter påske

Hvornår pokker får vi vores hverdag tilbage? Det spørgsmål stiller mange.

Og selvom der er bøvl med vaccinerne lige nu, så er der håb om påske. Det melder regionrådsmedlem i Region Syddanmark Marianne Mørk Mathiesen:

LYD
Siger regionrådsmedlem Marianne Mørk Mathiesen.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

03-02-2021 15:05
Druk høster fornem nominering

Den danske spillefilm Druk er nu blevet indstillet til kæmpestor hæder.

Thomas Vinterbergs populære film er nemlig blevet nomineret til en Golden Globe.

Det i kategorien "Bedste udenlandske film".
Af: Michael Ehrhorn

03-02-2021 13:52
Ny nyhedspodcast ude til børn

Synes du også at det kan være lidt svært at formidle aktuelle nyheder fra verden til dig barn?

Det vil en ny nyhedspodcast til børn nu gøre op med, og GoLittle Update vil blandt andet fange børn med emner som Joe Biden og Corona.

LYD
Siger manden bag GoLittle, Morten Resen.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

03-02-2021 13:36
Det er spejlglat derude

Det er efterhånden blevet sagt et par gange i de seneste dage, men det er med at passe rigtig godt på ude på de lokale veje i dag.

Der kommer nemlig til at falde en hel del sne dagen igennem, og med temperaturer omkring eller under frysepunktet er der gode vilkår for spejlglatte veje.

Kør hjemmefra i god tid og pas godt på hinanden.
Af: Michael Ehrhorn

03-02-2021 13:14
Straffesager genoptages ikke trods mulige fejl

I mindst syv år har der været fejl i de teledata, som politiet har brugt som bevismateriale i straffesager.

Det skabte frygt for, at en masse gamle sager måske skulle genåbnes og afprøves igen, men det kommer ikke til at ske.

Der er foretaget grundige undersøgelser, og der er ikke grundlag for at gøre mere, melder Justitsministeriet.
Af: Michael Ehrhorn

03-02-2021 13:00
Kæmpe efterspørgsel på fastelavsboller

Mange lokale bagere i det syd- og sønderjyske bliver lige nu løbet over ende af kunder.

Årsagen er klar, fastelavnsboller! Fastelavsbollerne er nemlig voldsomt populære i år, og det gælder altså også lokalt.

En ny måling fra brancheorganisationen Bager- og Konditormestre i Danmark viser, at 66 procent af medlemmerne oplever en markant stigning i salget af fastelavnsboller i år.
Af: Michael Ehrhorn

03-02-2021 12:46
Rekordfå indbrud

Vi var meget hjemme sidste år, og det kan i den grad mærkes på antallet af indbrud.

Dem har der nemlig ikke været mange af, og faktisk ligger tallet på 17.430, skriver TV2.

Det er det laveste niveau siden 1970'erne og et fald på hele 19 procent.
Af: Michael Ehrhorn

03-02-2021 12:37
1-4 blev vendt til 5-4

Mirakler findes stadig i sportens verden, og sådan et løb Esbjerg Energy ind i i aftes, da man spillede ishockey mod Frederikshavn.

Her var Energy nede med hele 1-4 undervejs, og de cifre plejer at betyde en afgørelse.

Esbjerg-spillerne kæmpede sig dog tilbage og kom helt op på 4-4, inden Energy-mandskabet vandt 5-4 efter straffeslag.
Af: Michael Ehrhorn

03-02-2021 12:25
Vaccinepas kan være klar om et par måneder

Der har været rigtig meget snak om et vaccinepas i forhold til genåbningen af erhvervs og kulturlivet i Danmark.

Nu melder Regeringen så, at man håber på at have det nye vaccinepas klar indenfor 3-4 måneder.

Vaccinepasset skal efter planen være en digital løsning, der kan være med til at skabe tryghed i samfundet på den anden side af corona.
Af: Michael Ehrhorn

03-02-2021 12:13
Fru Dax overtager Cafe Midtpunkt

På Rømø er der udsigt til endnu en travl sæson med mange danskere hjemme, og nu sker der store ting.

Cafe Fru Dax har nemlig valgt at overtage Cafe Midtpunkt.

LYD
Det siger Maria Degn Clausen fra Fru Dax.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

03-02-2021 12:08
Nu er planerne på plads for Huset

Nu er planerne på plads omkring det velkendte gule kulturhus i Nørregade i Esbjerg. Huset skal være et sted for de unge.

I en pressemeddelelse melder Esbjerg Kommune, at de unge selv skal i føretrøjen i Huset, hvor der skal laves aktiviteter ud fra de unges egne interesser og drømme.

Indtil nu har det været Tobakken i Esbjerg, der har stået for driften af Huset, men de opsagde aftalen fra årsskiftet, og derfor skulle der nu laves en ny profil.
Af: Michael Ehrhorn

03-02-2021 12:00
Fans og sponsorer har skaffet SønderjyskE ønskespilleren

SønderjyskE Ishockey har sikret sig en aftale med amerikaneren Matt Salhany.

En aftale der er kommet i stand efter økonomisk hjælp fra klubbens sponsorer og fans.

LYD
Det siger adm. direktør i SønderjyskE Klaus Rasmussen.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

03-02-2021 07:53
Danmark indfører digitalt coronapas

Regeringen er blevet enige med erhvervslivet om at indføre et digitalt coronapas.

Coronapasset bliver digitalt og lanceres på sundhed.dk.

Det vil i første omgang gælde for erhvervsrejsende, og det er forventningen, at coronapasset kan være klar til at blive taget i brug om cirka en måneds tid.

Det er tanken, at coronapasset skal indeholde oplysninger om, hvorvidt man er vaccineret mod coronavirus. Oplysninger, som eksempelvis at man er testet positiv for antistoffer, kan komme til senere.

Forventningen er, at coronapasset vil være en stor hjælp til de erhvervsrejsende, når de skal rejse ud og ansigt til ansigt mødes med deres forretningsforbindelser.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

03-02-2021 06:57
Færre indbrud i Syd- og Sønderjylland i 2020

I 2020 oplevede borgerne i Syd- og Sønderjyllands Politikreds et markant fald i antallet af indbrud, målt i forhold til året før.

Når det gælder antallet af indbrud i private boliger, dalede tallet fra 1.756 til 1.135 - et fald på 35,36 procent.

Og når det gælder antallet af indbrud i virksomheder, dalede tallet med 20,53 procent, fra 1.028 til 817.

2020 har på mange måder været et noget anderledes år på grund af COVID-19. Pandemien har blandt andet betydet, at mange har været mere hjemme end normalt. Og det har uden tvivl spillet en væsentlig rolle i forhold til den positive udvikling i indbrudstallene lyder det fra politiet.


Af: Mike Forde
Kilde: Presse

03-02-2021 05:37
Mobile lyntest i Region Syddanmark

Fra 1. februar har det været firmaet Carelink, der står for at tilbyde hurtigtest i Region Syddanmark.

Cirka 10.000 test om dagen tilbydes fra Carelinks testbiler rundt i hele regionen.

Dermed vil antal mobile test klart overgå lyntest i de faste centre, siger Carelink-direktør Brian Rosenberg.

Af: Mike Forde

03-02-2021 05:31
Regionen har sendt forslag til en ny råstofplan i høring

Regionsrådet sender fra 1. februar og otte uger frem et forslag til en ny råstofplan i offentlig høring.

LYD: Råstoft1

Fortæller Regionsrådsformand Stephanie Lose

LYD: RÅSTOF2

På grund af COVID-19 vil Region Syddanmark afholde virtuelle borgermøder i den kommende tid.
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

03-02-2021 05:27
Coronakrisen rammer dansk turisme hårdt

Coronakrisen rammer hårdt i den danske turistbranche, der forventes at komme ud af 2020 med 31 milliarder kroner i tabt omsætning i forhold til året før.

Det viser en analyse foretaget af VisitDenmark.

2020 ender med 44 procent færre udenlandske overnatninger i Danmark, hvor det særligt er storby- og erhvervsturismen, der har været hårdt ramt.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-02-2021 05:26
12.000 trafikanter sigtet i uge fire

Politiet har fra mandag den 25. januar til søndag den 31. januar gennemført en række målrettede færdselskontroller under overskriften 'Sikre veje'.

Og helt sikre var vejene ikke, da arbejdet har kastet mere end 12.000 sigtelser for overtrædelser af færdselsloven af sig.

Mere end 8.400 af sigtelserne faldt i kategorien trafikfarlige.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-02-2021 05:13
Små erhverv bør genåbne næste gang

Det kan give god mening at se på, hvordan eksempelvis frisører og mindre forretninger, som ikke har specielt mange kunder i butikken ad gangen, kan genåbne som det næste.

Det er vurderingen fra Nils Strandberg Pedersen, læge og tidligere, mangeårig administrerende direktør Statens Serum Institut.

– Jeg kan godt have svært ved at tro på, at frisører eksempelvis bidrager i nogen særlig grad til smittespredningen, siger han til Berlingske.
Af: Mike Forde
Kilde: Berlingske

03-02-2021 05:12
Folketinget vedtager mulighed for tvungen indrejse-isolation

Et bredt flertal af Folketingets partier har stemt for et lovforslag, der giver mulighed for at stille krav om test og isolation for personer, herunder danske statsborgere, der rejser ind i Danmark.

Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: TV 2

02-02-2021 15:31
Sexisme på TV2 kan alligevel undersøges

Sexisme på TV2 kommer nu alligevel under lup.

Politiken og produktionsselskabet Impact starter et journalistisk projekt om seksuelle krænkelser på TV 2. Det sker, efter TV 2 har valgt ikke at fortsætte med et dokumentar-projekt om emnet.

Medierne overtager imidlertid ikke materialet, der skulle have været en del af dokumentaren.
Af: Michael Ehrhorn

02-02-2021 15:30
397 nye tilfælde af corona

Baseret på 93.000 prøver er kun 397 personer testet positive med corona det seneste døgn.

Det viser nye tal i dag, hvor antallet af indlagte også falder.

Godt gået derude og hæng på!
Af: Michael Ehrhorn
Jørgen Hansen Biler - Kia Rio
Facebook
Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter