17-09-2019 14:30
Økonomien sejler videre i Kolding

Det sejler rundt med økonomien i Kolding Kommune. I længere tid har overforbrug og budgetoverskridelser været en kendt ting i Kolding, men nu er det hele endnu værre end først antaget.

Jydske Vestkysten skriver tirsdag, at overforbruget i Socialforvaltningen i Kolding Kommune er endnu mere voldsomt, end man i første omgang have meldt ud.

Når man lægger alle tal sammen, er der nye overskridelser i Kolding på mere end 16 millioner kroner.
Af: Michael Ehrhorn

17-09-2019 14:09
Vindmøller leverede mere strøm end vi brugte

Der var fuld fart på vindmøllerne i søndags - faktisk i en grad så Energinet kunne konstatere det hidtil første døgn, hvor vindmøllerne producerede mere strøm, end danskerne skulle bruge.

Fra midnat til midnat leverede vindmøllerne strøm svarende til 130 procent af danskernes strømforbrug - altså 30 procent mere strøm fra vindenergi, end der var behov for i de danske stikkontakter.
Af: Marianne Thorø

17-09-2019 13:36
Rejseselskabet bag Spies er gået i betalingsstandsning

Hvis du skal ud og rejse med Spies i den kommende tid, så bør du holde godt øje med nyhederne. Det ser nemlig ikke for godt ud for flyselskabet bag, Thomas Cook.

Thomas Cook har rod med økonomien, og nu er man gået i betalingsstandsning, det skriver Bloomberg News. Selskabet vil under amerikansk konkursbeskyttelse, og endnu vides det ikke, om det får konsekvenser for de danske rejsende.

Thomas Cook er 178 år gammelt og et af verdens ældste og største rejseselskaber.


Af: Michael Ehrhorn

17-09-2019 12:06
25 sigtet for at bruge mobilen under kørsel

Det er fuldstændig tåbeligt at bruge mobiltelefonen, når man kører i bil. Endnu mere efter den 10. september, hvor den forseelse giver et klip i kørekortet.

Det holder dog fortsat ikke en masse bilister fra at bruge både mobil og GPS, når de kører rundt på de lokale veje.

Fra den 10. september til og med den 16. september er der ifølge Ekstra Bladet blevet sigtet 25 bilister i Syd- og Sønderjylland for brug af mobilen på køreturen.
Af: Michael Ehrhorn

17-09-2019 12:04
Brørup skal fortsat koge vandet

Coliforme bakterier har siden lørdag forurenet drikkevandet i Brørup. Borgerne fik lørdag en sms fra Brørup Vandværk, hvor der stod, at drikkevandet skulle koges, inden man drak det.

Det skal borgerne så blive ved med noget tid endnu.

- Vi kan først sige noget om drikkevandet, når ledningsnettet er blevet helt renset på torsdag, men i dag (tirsdag red.) har prøver vist, at vandet på vandværket er rent igen, siger Driftsleder hos Brørup Vandværk, Arne Schmidt til TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

17-09-2019 11:59
Advarsel mod tyske mails

Lige nu er Center for Cybersikkerheds Situationscenter ude med en advarsel til dig, der færdes meget på nettet. I din mailadresse kan der nemlig være kommet en tysk mail ind med word-dokumenter i.

Dem må du for alt i verden ikke åbne, for filerne er guf for hackere, der kan bruge filerne til at sprede en masse ubehageligheder på din pc.

Dokumenterne er også sat op på en måde, så de kan sprede sig videre fra din computer, så pas på med at åbne de tyske mails.
Af: Michael Ehrhorn

17-09-2019 11:56
Haderslev Kommune kræver stort beløb af handicappet

En 48-årig mand med muskelsvind er tiltalt for grov økonomisk kriminalitet og dokumentfalsk af Haderslev Kommune. Kommunen kræver 1,3 millioner kroner fra manden, det skriver jv.dk.

Årsagen bag er, at han har modtaget 1.322.763 kroner i støtte fra Haderslev Kommune, selvom han i et helt år tog til Sydafrika.

I udlandet må man kun modtage støtte i en måned, og skal man overhovedet det, skal man søge om det først. Retssagen begyndte i sidste uge.
Af: Michael Ehrhorn

17-09-2019 11:10
Ny energi-topscorer i Danmark

Danmark har fået en helt ny topscorer på en førsteplads, som man helst ikke vil have.

Plast-, glas- og betonindustrien er nu den branche med det højeste energiforbrug i industrien i Danmark. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik baseret på forbrug i 2018.

Branchen har dermed overhalet føde-, drikke- og tobaksvareindustriens forbrug.

Af: Michael Ehrhorn

17-09-2019 11:03
Kæmpe brand på historisk gård i Sæd

I nat gik en af de alarmer, der lige får brandfolkene til at kigge en ekstra gang. Man blev nemlig kaldt til den historiske gård på hjørnet af Sprøjtehusvej og Grøngårdsvej i Sæd.

Ved ankomst var gården fuldstændig overtændt, og der måtte straks tilkaldes forstærkning. Hele 70 brandfolk, 7 brandværn og Beredskabsstyrelsen kæmpede mod de aggressive flammer.

Driftshusene stod ikke til at redde, og derfor var fokus at redde de andre bygninger. Til gengæld lykkes det at redde gårdens stuehus og at forhindre, at ilden trods en tæt gnistregn bredte sig til en nærliggende stråtækt ejendom.

Af: Michael Ehrhorn

17-09-2019 10:47
Politiet efterlyser varebil

Syd- og Sønderjyllands Politi er lige nu ude med en efterlysning. Det drejer sig om en sort Mercedes Sprinter, der har registreringsnummeret BS 44 202.

Varebilen kan desuden kendes ved, at den har et grønt logo, hvor der står Mobil Special Optik.

Varebilen er stjålet i nat fra Bakkevej i Varde, og den kan reelt være overalt i området. Hvis du ser den her bil, så kontakt gerne politiet på telefon 114.
Af: Michael Ehrhorn

17-09-2019 09:45
Vandforurening i Brørup

Coliforme bakterier har siden lørdag forurenet drikkevandet i Brørup. Borgerne fik lørdag en sms fra Brørup Vandværk, hvor der stod, at drikkevandet skulle koges, inden man drak det.

Det skal Brørupborgerne i den sydlige bydel fortsætte med.

Driftsleder hos Brørup Vandværk, Arne Schmidt, fortæller, at drikkevandets resultater kommer senere på ugen.

Det er altså ikke nok, at vandet er blevet renset på vandværket. Borgerne kan først åbne for hanerne og drikke vandet igen, når resultater fra ledningsnettet viser, om vandet er blevet renset for bakterierne.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

17-09-2019 09:44
Ny branche står for det højeste energiforbrug

Plast-, glas- og betonindustrien er nu den branche med det højeste energiforbrug i industrien i Danmark.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik baseret på forbrug i 2018.

Branchen har dermed overhalet føde-, drikke- og tobaksvareindustriens forbrug.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

17-09-2019 09:28
Politikerne har skabt fattigdommen

41 procent af syddanskerne mener, at det er politikerne, der har skabt fattigdommen i Danmark.

Det viser en ny rundspørge, som Voxmeter har lavet for Kirkens Korshær.

Ifølge Danmarks Statistik var næsten 260.000 danskere fattige i 2017. Det er en stigning på 26 pct siden 2015 - samme år som intergrationsydelsen blev indført, mens kontanthjælpsloftet blev indført året efter - begge med det argument, at de skulle motivere modtagerne til at komme i job.
Af: Marianne Thorø

17-09-2019 07:52
Benzin bliver dyrere - Oliepriserne fortsætter med at stige

Oliepriserne fortsætter med at stige, efter prisen gik op med næsten 15 procent mandag.

Det oplyser det norske medie NRK.

Det sker efter to af de største olieanlæg i Saudi-Arabien blev angrebet med droner lørdag.
Af: Mike Forde
Kilde: NRK

17-09-2019 06:35
Man frikendt for voldtægt af barn

En 53-årig mand blev mandag frifundet for voldtægtsforsøg, men dømt for adskillige seksuelle overgreb mod en pige i sin nærmeste familie.

Hun var mellem syv og 10 år, da overgrebene stod på.

De foregik på sommerferier på mormorens ejendom ved Skærbæk.

Den 53-årige blev idømt ni måneders ubetinget fængsel for gentagne seksuelle overgreb begået mod en dengang lille pige i den dømtes nærmere familie.

Manden blev dog frifundet for et forsøg på voldtægt, som han ligeledes var tiltalt for. En enig domsmandsret vurderede, at der ikke var ført det fornødne bevis til at løfte den del af anklagen.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

17-09-2019 06:14
Kritik af Wammen - blev væk fra møde

Finansminister Nicolai Wammen (S) får kritik fra flere fronter, fordi han lørdag forlod et uformelt møde med EU-landenes finansministre for at tage til Socialdemokratiets kongres i Aalborg.

Det skriver DR. Nicolai Wammen påpeger, at danske embedsmænd deltog i lørdagens møde om energibeskatning.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

17-09-2019 05:11
Konservative støtter klimamål

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, rækker nu hånden ud til rød blok og er klar til at støtte regeringens klimamål om 70 procents CO2-reduktion i 2030, skriver Børsen.

Men først skal regeringen sikre, at det ikke koster job og vækst, lyder det fra formand Søren Pape Poulsen.
Af: Mike Forde
Kilde: Børsen

17-09-2019 04:56
Hullet i ozonlaget bliver mindre

Hullet i ozonlaget over Antarktis, bliver mindre år for år. Faktisk viser ny forskning ifølge DR Nyheder at hullet lige nu nok er det mindste i 30 år.

Dermed ser det ud til at Montreal-protokollen som FNs medlemslande blev enige om i 1987 for at sætte en stopper for stoffer der nedbryder ozonlaget, har virket.

En undersøgelse vurderer, at uden Montreal-protokollen ville der på verdensplan hvert år været to millioner flere der fik hudkræft.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

17-09-2019 04:54
Antallet af gamle straffesager stiger

Antallet af straffesager, der er mere end 180 dage gamle, er mere end firedoblet på ti år. Det viser en aktindsigt, som Berlingske har fået.

Således er der 47.390 sager, der har overskredet den særdeles lange sagsbehandlingstid.

Anklagere advarer om, at det svækker bevisførelsen i sagerne.
Af: Marianne Thorø

17-09-2019 04:53
Spiritusbranchen vil forbyde salg til mindreårige

Unge på 16-17 år skal slet ikke have mulighed for at købe alkohol, uanset hvor lav alkoholprocenten er.

Det mener spiritusbranchen selv - nemlig vin- og spiritusgrossisternes interesseorganisation, VSOD, ifølge avisen Danmark.

– Det er ikke ansvarligt at sælge alkohol til mindreårige, siger Carsten Suhrke, formand for VSOD, til Ritzau.
Af: Marianne Thorø

16-09-2019 14:11
Enstedværket brænder ikke længere voldsomt

Tidligere på dagen udbrød der brand i Enstedværket i Aabenraa, og det var en brand, der skabte en del røggener. Nu er der så nyt fra beredskabet.

Her melder man, at mandagens kraftige brand er ved at være slået ned, men man skal stadig være opmærksom omkring røgen.

Der vil blive slukket efter på stedet et par timer endnu.
Af: Michael Ehrhorn

16-09-2019 13:37
Tyskere fik autocamperen brændt af

En flok tyskere havde en gennemført dårlig søndag ved Lakolk Strand på Rømø. Her havde man nemlig taget en autocamper med ned på stranden, men den gik der pludselig ild i.

Brandvæsnet fik hurtigt slukket camperen, men herfra opstod der nye problemer. Da ilden var slukket, begyndte tidevandet nemlig at stige.

Det betød at tyskerne måtte reddes i land, mens autocamperen forkullet måtte blive tilbage på stranden. Ingen personer kom i øvrigt til skade.
Af: Michael Ehrhorn

16-09-2019 13:06
Tulip skifter navn

Hvis man siger Tulip, så er det første du formentlig kommer til at tænke på mad.

Nu skifter den landskendte virksomhed dog navn. Fremover skal man hedde Danish Crown Foods efter ejeren, som er netop slagteriet Danish Crown:

- Det er et naturligt næste skridt for os. De nye forbrugerkrav kræver, vi rykker tættere sammen i hele vores værdikæde, og vi skaber koblingen tilbage til landmændene bag produkterne,« siger Kasper Lenbroch, firmaets administrerende direktør til Jyllands-Posten.
Af: Michael Ehrhorn

16-09-2019 13:03
Lastbiler får forbud mod at overhale

Er du godt og grundigt træt af lastbiler, der overhaler ude på motorvejen? Hvis ja, så er der nu nyt til dig.

Nu udvides antallet af motorvejsstrækninger, hvor lastbiler ikke må overhale. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

I dag er der forbud mod overhalende lastbiler på i alt 230 kilometer motorveje, men nu udvides forbuddet altså til at omfatte yderligere 270 kilometer, skriver TV2.
Af: Michael Ehrhorn

16-09-2019 12:09
Kristian Jensen vil ikke svare Løkke igen

Venstres afgående næstformand Kristian Jensen ønsker ikke at kommentere på de meldinger, som Lars Løkke Rasmussen kom med i aftes på DR1 og TV2.

Her kom Lars Løkke med flere stikpiller rettet mod Kristian Jensen – Blandt andet at Jensen aldrig var tænkt som formand, mens han ikke var kvalificeret nok.

Kristian Jensen udtaler, at sagen er et lukket kapitel, og at han nu ønsker at se fremad.

Af: Michael Ehrhorn

16-09-2019 12:06
Benzin og diesel bliver dyrere

Nu er der meldinger fra de syd- og sønderjyske landeveje. For skal du have tanket bilen i dag, så bliver det lidt dyrere, end du er vant til.

De danske tankstationer hæver nemlig priserne på benzin og diesel med 40 øre pr. liter inklusiv moms.

Det sker som reaktion på, at oliepriserne er steget voldsomt efter weekenden, hvor olieproduktionen i Saudi Arabien blev ramt af et større angreb.

Af: Michael Ehrhorn

16-09-2019 12:04
Pas på røg fra Enstedværket

Der er tidligere i dag udbrudt brand på Enstedværket i Aabenraa, hvor der er gået ild i noget tagpap.

Branden udvikler kraftig røg, der umiddelbart går udover vandet. Man skal dog lige være opmærksom på, hvor røgen slår ned.

Kommer røgen nær dig bør du gå inden døre og lukke døre og vinduer. Der er ikke meldinger om personskade, og branden skulle være under kontrol.

Af: Michael Ehrhorn

16-09-2019 10:53
Lad være med at dele drabsvideo

Lige nu er politiet ude med en opfordring til personer på internettet, da der her florerer en video.

Politiet opfordrer til, at man ikke deler den video, der muligvis viser det skyderi, som søndag aften kostede en 22-årig mand livet i København.

På nuværende tidspunkt tyder efterforskningen på at skyderiet var et opgør i det kriminelle miljø, det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Af: Michael Ehrhorn

16-09-2019 10:48
Forsvaret skyder løs på Rømø

Hvis du befinder dig på Rømø i perioden mandag til fredag i denne uge, så vil du med garanti komme til at høre nogle ret høje brag.

Du kan dog være ganske rolig, for der sker ikke noget alvorligt, da der er tale om en stor øvelse, der skal køre hele ugen.

Det er Forsvaret v. det Danske Artilleriregiment der har forsøgsskydninger på Rømø Sydstrand. Det sker i tidsrummet 08.00 til 17.00 hele ugen.
Af: Michael Ehrhorn

16-09-2019 10:45
Kraftig brand på Enstedværket

Tidligere på dagen er der opstået brand på Enstedværket i Aabenraa. Branden udvikler kraftig røg, der dog går udover vandet og ikke er til fare for nogen.

Politiet har i øjeblikket ikke yderligere oplysninger omkring årsag eller tilbagekomst.
Af: Michael Ehrhorn

16-09-2019 10:09
Ejerlejlighedsmarked er blevet til købers marked

Boligkøberne har det seneste års tid fået flere lejligheder at vælge imellem, samtidig med at de har fået længere tid til at byde på en lejlighed.

Det viser tal fra Finans Danmark, der er interesseorganisation for blandt andet de danske realkreditinstitutter. Ifølge tallene var der på landsplan 7895 ejerlejligheder til salg i andet kvartal.

Det var en stigning på syv procent sammenlignet med andet kvartal sidste år.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

16-09-2019 06:10
Overhalingsforbud for lastbiler bliver udvidet

Indenfor de kommende uger bliver strækningerne med overhalingsforbud for lastbiler på motorvejene udvidet.

Lige nu er der tidsbegrænset overhalingsforbud på 230 km motorvej i Danmark, men nu udvides det med yderligere 270 km..

Vejdirektoratet går snart igang med sætte skiltene op langs motorvejene og så snart skiltene er der, træder overhalingsforbudet i gang.

Af: Marianne Thorø

16-09-2019 06:02
Løkke havde hele tiden set Ellemann som sin afløser

Lars Løkke havde hele tiden forestillet sig at Jakob Ellemann-Jensen skulle overtage formandsposten i Venstre. Det skete ganske vist nogle år før end beregnet, sagde Lars Løkke Rasmussen i et interview med DR.

Ved samme lejlighed afviste han at have planer om at stifte et nyt parti - heller ikke selvom han opfordres til de i flere hundrede mails han har modtaget siden han trak sig som formand for Venstre for 16 dage siden.

Af: Marianne Thorø

16-09-2019 06:00
Billund-dreng næsten til tops på European Tour

Med blot et enkelt golfslag missede 18-årige Nicolai Højgaard fra Billund søndag lige nøjagtig sejren ved KLM Open i Amsterdam på European Tour. Det skriver BillundOnline.

Her sluttede Højgaard på andenpladsen med kun et enkelt slag mere end vinderen, spanske Sergio García.

Andenpladsen er dog stadig ganske fornemt for Billund-drengen, der således opnåede karrierens største resultat og vandt i omegnen af halvanden million danske kroner.
Af: Marianne Thorø
Kilde: BillundOnline

16-09-2019 05:51
Erhvervslivet vil skære CO2-udslip og skabe job

Dansk Industri lancerer klimaplan frem mod 2030, hvor man deler regeringens ambition om at skære CO2-udslippet med op mod 70 procent, lyder det i en pressmeddelelse.

Dansk Industri vurderer, at planen kan skabe 120.000 job i private virksomheder og løfte dansk velstand med 110 mia. kr.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

16-09-2019 05:39
Mand varetægtsfængslet efter trusler mod rådhuspersonale

Tidligere på ugen har en psykisk syg borger truet kommunalt ansatte på livet i Tønder Kommune.

Han har været efterlyst i løbet af ugen, men nu er han anholdt, og søndag blev han så fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg.

Dommeren valgte at varetægtsfængsle den 38-årige mand i fire uger, mens den sigtede kærede fængslingen.

Hans opførsel var årsagen til, at Tønder Kommune valgte at indsætte sikkerhedsvagter tidligere på ugen ved Tønder Rådhus, borgerservice og børn- og familieafdelingen i Skærbæk ved Tønder.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

16-09-2019 05:33
Bertel Haarder: Løkke var meget værdig

Venstres nestor, Bertel Haarder, roser over for B.T. Lars Løkke Rasmussen efter de to tv-interview.

Jeg synes, at han optrådte klogt. Han brændte ingen broer. Det var meget værdigt. Jeg glæder mig til, at vi på landsmødet kan takke ham for al det gode, han har gjort siger han til BT.


Af: Mike Forde
Kilde: bt

16-09-2019 05:15
Børn og unge skal kategorisere plastforurening

I de kommende uger vil 57.000 børn og unge landet over undersøge, hvor meget og hvilke former for plastik der findes i den danske natur.

Det sker via det årlige Masseeksperiment, som er en del af den årlige Naturvidenskabsfestival.

De deltagende elever skal samle plastik i forskellige naturområder og herefter kategorisere plastikken.

Det er første gang, der bliver lavet en national kortlægning af et helt lands plastforurening.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

16-09-2019 05:00
Indvandrerpiger overhaler danske unge som mønsterbrydere

Blandt indvandrere og efterkommere er andelen af mønsterbrydere nu højere end blandt unge af dansk herkomst.

Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, skriver Kristeligt Dagblad.

Det er især unge kvinder fra ufaglærte indvandrerhjem, der i stigende grad overhaler etnisk danske unge.
Af: Mike Forde
Kilde: Kristeiligt Dagblad

16-09-2019 04:59
Kim Larsens familie: Nej til mindeplads

Forslaget fra Københavns Kommunes vejnavnenævn om at opkalde en plads på Christianshavn efter Kim Larsen er blevet skudt ned af den afdøde sangers familie.

Det bekræfter flere medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation over for TV 2 Lorry.

– Vi beder på det bestemmeste, at planerne skrinlægges, og vi beder jer bekræfte dette, skriver Larsens mangeårige manager på vegne af familien.

Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

13-09-2019 15:03
Intet mistænkeligt ved ægtepars død

Tidligere på ugen blev et tysk ægtepar fundet døde i en feriebolig i Arrild. Her var det uklart, hvad dødsårsagen var, så det hele blev efterforsket som værende et mistænkeligt dødsfald.

I dag er obduktionsrapporten så kommet, og den viser, at der intet kriminelt er ved dødsfaldene.

Syd- og Sønderjyllands Politi kan af hensyn til privatlivets fred ikke oplyse yderligere om dødsårsagerne. De afdøde er ikke endeligt identificerede endnu.
Af: Michael Ehrhorn

13-09-2019 13:55
Jacob Olsen: Vojens-comeback blev en kæmpe succes

De helt store løb i speedway er tilbage i Vojens, der inden for de seneste måneder har afviklet både EM og senest den helt store Grandprix-serie.

Senest dukkede hele 15.000 mennesker op på Vojens Speedway Center, og comebacket til den store scene er gået fremragende.

LYD

Siger Jacob Olsen fra Vojens Speedway Center til Globusnyhederne
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

13-09-2019 13:33
SønderjyskE i aktion i aften

I aften er Superligaen tilbage igen efter landskamppause, og fredagskampen bliver med lokalt islæt. Det er nemlig SønderjyskE, der hjemme møder AC Horsens.

En kamp som SønderjyskE er favoritter i, men alt kan ske, da det er en rigtig vigtig kamp i begge lejre.

SønderjyskE og Horsens har begge fået en blandet start på sæsonen, og en sejr i aften vil give afgørende luft i forhold til de nærmeste konkurrenter.
Af: Michael Ehrhorn

13-09-2019 13:25
Nu kritiserer lægerne også tolkegebyret

Regionerne vil af med det. Flere partier vil af med det og nu kommer også Lægeforeningen med kritik af det underskudsgivende tolkegebyr.

Flere læger oplever at børn har skulle fortælle deres forældre om alvorlige sygdomme fordi de er med som tolk ved lægen, fordi der måske ikke er råd i familien til at betale en tolk til samtalen.

Tolkegebyret blev sidste år vedtaget af VLAK-regeringen med opbakning fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

13-09-2019 11:38
Holsted taber stort på mistet finale

Mange havde håbet på en superfinale i speedway om DM-titlen på Moldow Speedway Arena i Holsted. Det kommer dog ikke til at ske, da Slangerup i stedet tog den samlede sejr og snuppede finale-arrangementet.

Det koster op mod en kvart million kroner for Holsted, at man ikke får finalen på egen grund. Og det er ikke det eneste, der ærgrer.

- Det er synd for speedway-Danmark. Der kommer ikke nær så mange til et løb i Slangereup, som der ville være kommet her i Holsted, siger klubbens altmuligmand Hans. Chr. Schack til jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

13-09-2019 11:34
Antallet af hjemløse eksploderet i Aabenraa

Hvis man ser på antallet af hjemløse i Danmark, ser det heldigvis bedre ud end tidligere med et fald i antallet på landsplan. Desværre gælder det ikke her lokalt.

I Sønderjylland er antallet af hjemløse steget i alle fire kommuner sammenlignet med den opgørelse Vive lavede i 2017.

Værst ser det ud i Aabenraa Kommune, hvor der blev registreret 27 hjemløse i 2017, men i år er tallet steget til 65.
Af: Michael Ehrhorn

13-09-2019 11:31
Elgiganten opruster ved Power-åbning

I dag er den splinternye Power-butik åbnet i Esbjerg, og det betyder åbningsdag med masser af mennesker, timelange køer men ikke mindst også godt humør.

Og skal man have elektronik til en god pris, er denne fredag en god dag at handle på. Hos Elgiganten lader man det nemlig heller ikke gå uset hen, at konkurrenten Power i dag slår dørene op.

Elgiganten i Esbjerg har valgt at nedsætte prisen på flere af de varer, som Power kører åbningstilbud på, og dermed er krigen mellem de to allerede godt i gang.
Af: Michael Ehrhorn

13-09-2019 11:29
Hovedrolle på vej til Mads Mikkelsen

Den danske stjerneskuespiller Mads Mikkelsen får efter sigende hovedrollen i den Oscarvindende instruktør Alexander Paynes kommende film.

Ifølge mediet Soundvenue er skuespillerstjernen ved at afslutte kontrakten i disse dage.

Den danske skuespiller skal spille en dansk journalist roadtrip med sin teenagedatter gennem USA, mens han skriver på en historie for en avis. Filmen udkommer på populære Netflix.
Af: Michael Ehrhorn

13-09-2019 10:58
Mand fundet gennem Google Earth efter 22 år

Lige nu er der en fascinerende historie fra USA.

Efter 22 år er efterlyste William Moldt fra Florida endelig fundet. Det er sket takket være et billede fra Google Earth, der afslørede en bil i en sø. Det skriver AP.

I bilen fandt politiet liget af William Moldt, der forsvandt i 1997 efter en tur i byen. William Moldt var 40 år, da han forsvandt.
Af: Michael Ehrhorn

13-09-2019 10:57
Tolkegebyr giver underskud hos regionerne

Det omdiskuterede tolkegebyr, der blev indført sidste sommer, har indtil videre været en underskudsforretning for de fem regioner.

Patienter, der efter tre år i landet, har skulle bruge tolk hos lægen, har selv skulle betale for tolken gennem en opkrævning fra Regionen.

Udover at de fem regioner har ubetalte regninger for ca 6 mio kroner, så har regionerne også brugt samlet knap 7 mio kroner på at administrere gebyret, viser deres egne opgørelser og estimater.
Af: Marianne Thorø

13-09-2019 10:54
Pas på de duggede ruder

Lige nu er Syd- og Sønderjyllands Politi ude med en advarsel dig dig, der kører rundt ude i trafikken.

Det er nemlig for alvor ved at være efterår, og det betyder også, at du oplever duggede ruder, når du sætter dig ind bag rattet.

Politiet opfordrer til, at man bruger tid på at gøre bilen klar til morgentrafikken, så man derved forbedrer trafiksikkerheden. Det anbefales, at man sætter TV-2 på, mens de duggede ruder forsvinder.
Af: Michael Ehrhorn

13-09-2019 10:49
Nyt science-tilbud til de unge

De unge i Tønder Kommune kan glæde sig til et helt nyt science-fritidstilbud.

I dag skal traktoren og svejserobotten programmeres, smykker og kunst kan designes digitalt og 3D-printes.

Det skal unge og virksomheder i Tønder Kommune mødes sammen om i et nyt fritidstilbud, som Tønder Ungdomsskole og Mind Factory by Ecco sætter i søen med støtte fra Villum Fonden.

En måde at engagere de unge på og samtidig bringe dem tæt på erhvervslivet.
Af: Michael Ehrhorn

13-09-2019 10:41
Masser af træer købt ind til Sønderborg

TV2 og Danmarks Naturfredningsforening er gået sammen med titlen "Danmark planter træer". Her er målet at plante en million nye træer i de danske Folkeskove.

I Sønderborg ønsker man at støtte konceptet, og flere butikker har nu købt op mod 1.500 træer ind, som kunderne kan købe for en 20'er og støtte det gode formål.

Også Sønderborg Handel er med, og også her har man købt 1.500 træer ind. Noget der vil være synligt i byens gågade, hvor man flere steder vil kunne se bakker og stande med træerne.
Af: Michael Ehrhorn

13-09-2019 09:24
Dansker hyldes af Google

Den danske bakteriolog Hans Christian Gram bliver hyldet på Google.

Når man klikker ind på søgemaskinens startside, møder man således fredag et billede og en tekst, der fortæller, at Hans Christian Gram i dag ville være fyldt 166 år.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

13-09-2019 08:20
V-personfnidder koster opbakning

Person-fnidderen i Venstre koster opbakning fra vælgerne.

I den seneste måling foretaget af YouGov står Venstre til 20,7 procent af stemmerne sammenlignet med 23,4 procent ved valget i sommer.

Forklaringen er ifølge eksperter det person-fnidder der har været på det seneste indtil både Lars Løkke og Kristian Jensen trak sig fra deres poster.
Af: Marianne Thorø
Kilde: BT

13-09-2019 08:00
Den gamle Lillebæltsbro genåbner

I morges blev det igen muligt at passere den gamle Lillebæltsbro mellem Jylland og Fyn i bil.

En omfattende renovering har betydet, at broen har været spærret for biltrafik siden 29. januar.
Den gamle Lillebæltsbro trængte til en omfattende renovering, da flere dele af broen var slidte. Ifølge Vejdirektoratet skal renoveringen holde de næste 50 år.

Også den del, der adskiller jernbanen og kørebanen, trængte til at blive udskiftet.

Broen har derfor i to lange perioder været lukket for biltrafik. 20 uger i 2018 og 35 uger i 2019.

5. oktober markeres genåbningen med et motionsløb på ti kilometer.

Af: Mike Forde

13-09-2019 07:55
Lose er i tvivl om næstformand

Regionsrådsformand Stephanie Lose er ikke afklaret med, om hun vil pege på sin mangeårige bekendte Ellen Trane Nørby som næstformand i Venstre. Det siger Lose til Jydske Vestkysten.

Stephanie Lose afviser, at slagsmålet om regionernes fremtid tidligere på året har afgørende betydning for, om hun støtter den tidligere sundhedsminister.
Af: Marianne Thorø

13-09-2019 07:14
Nyopdaget komet kan komme fra fremmed solsystem

En nyopdaget komet, som suser med retning mod Mars’ bane, har ifølge Reuters sat videnskabsmænd på overarbejde for at finde ud af, om den kommer fra et fremmed solsystem.

Flere eksperter vurderer, at det kan være tilfældet, hvilket vil gøre objektet til det kun andet interstellare objekt, der er blevet observeret i vores solsystem.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

13-09-2019 07:13
Mange hjemløse i Aabenraa

Set som helhed er der grund til optimisme, når det gælder hjemløshed i Danmark. De seneste tal fra Vive - det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd, viser nemlig en stagnation i antallet af hjemløse.

Men det gælder ikke i Sønderjylland.

Her er antallet steget i alle fire kommuner sammenlignet med den opgørelse Vive lavede i 2017. Værst ser det ud i Aabenraa Kommune, hvor der blev registreret 27 hjemløse i 2017, men i år er tallet steget til 65.

I Sønderborg, som er en noget større by, er tallet steget fra 35 til 45 i perioden fra 2017 til 2019.

Karsten Meyer Olesen (S), der er formand for Aabenraa Kommunes socialudvalg, er godt klar over, at hjemløshed er et stigende problem i lokalområdet.

- Vi har sat fokus på området, men det er ikke nemt at sætte ind - blandt andet fordi der er rigtigt stor forskel på hjemløse. De er en meget broget skare, og udfordringen er at finde ud af, hvilket behov, de enkelte har, siger han til jv.dk
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

13-09-2019 05:22
Radikale revser regeringen for at sidde på hænderne

Radikale Venstres politiske leder, Morten Østergaard, kritiserer regeringen for ikke at være kommet arbejdstøjet.

Der skal til at ske noget, og forståelsespapiret, der blev lavet ved regeringsdannelsen, kan ikke fungere som en fireårsplan, lyder det.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

13-09-2019 05:17
Minister tilbyder Miljøstyrelsens støtte til forurening på Als

I går indførte myndighederne badeforbud ved en 600 meter lang strækning ved Himmark Strand på Nordals. Det sker, efter at forekomst af det kræftfremkaldende stof vinylklorid er blevet konstateret i vandprøver fra havbunden.

Nu tilbyder miljøminister Lea Wermelin fra Socialdemokratiet, at Region Syddanmark kan trække på Miljøstyrelsen.

- Jeg har tilbudt, at Region Syddanmark kan trække på Miljøstyrelsens mangeårige erfaring i den slags sager, hvis de har brug for det, fordi der forestår jo nu et arbejde med at konstatere, hvor slemt det egentlig ser ud, siger miljøminister Lea Wermelin.

Det er ellers regionens ansvar at rydde op efter jordforurening. Men Danfoss, som blandt andre er skyld i forureningen, har været ude at sige, at de vil hjælpe med oprydningsarbejdet.

Miljøministeren understreger dog, at store generationsforureninger som denne er en prioritet for regeringen at få håndteret. Men hun vil dog ikke love, at staten vil hjælpe med oprydningsarbejdet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

13-09-2019 05:14
To ud af tre butikker sælger alkohol til børn

To ud af tre kiosker, supermarkeder og tankstationer sælger alkohol til børn og unge, der ikke er gamle nok. Det viser en ny stikprøve fra Alkohol og Samfund.

I stikprøven fra 2018 var det i 79 procent af butikkerne muligt for en ung person under 18 år at købe alkohol på over 16,5 procent.

I år lykkedes det kun i 12 procent af butikkerne.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

13-09-2019 05:14
Butikker sælger alkohol til børn

To ud af tre kiosker, supermarkeder og tankstationer sælger alkohol til børn og unge, der ikke er gamle nok.

Det viser en ny stikprøve fra Alkohol og Samfund.

Ud af i alt 303 undersøgte butikker solgte 68 procent alkohol som øl og cider til børn under 16 år.
Af: Marianne Thorø

13-09-2019 05:13
Minister holder fast i håndtryk ved uddeling af statsborgerskaber

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye er ikke parat til at droppe håndtrykket ved de nye grundlovsceremonier, hvor der bliver uddelt statsborgerskaber.

Det siger han til DR Nyheder, efter at en række socialdemokratiske borgmestre har givet udtryk for, at de vil have lovkravet droppet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

13-09-2019 04:58
DF-formand erkender fejl i 2015

Det var en fejl at vi ikke gik i regering i 2015. Det erkender formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl nu i et interview med Avisen Danmark.

Netop det at DF gik frem med 15 mandater for fire år siden, og alligevel ikke gik med i en regering, kan have været årsagen til at partiet ved sommerens valg mistede 21 mandater.

Derfor fastslår Kristian Thulesen Dahl overfor avisen at skulle blå blok få flertal næste gang, vil DF være en del af regeringen.
Af: Marianne Thorø

12-09-2019 13:48
Tolke har fejlet igen og igen

Når man har brug for en professionel tolk i eksempelvis det offentlige, så må der helst ikke ske fejl. Det gør der dog i den grad.

Tolkefirmaet EasyTranslate, der siden 1. april har stået for tolkeopgaver i det offentlige, erkender, at der har været begået fejl.

Selskabet arbejder på at udbedre problemerne sammen med Rigspolitiet, påpeger Frederik R. Pedersen, der er direktør i EasyTranslate. Det skriver direktøren i en mail til Ritzau.
Af: Michael Ehrhorn

12-09-2019 13:13
Modstandere fundet til EfB og SønderjyskE

I dag er der blevet trukket lod til 3. runde i Sydbank Pokalen i fodbold. En lodtrækning hvor Superliga-mandskaberne fra SønderjyskE og Esbjerg fB var med i bowlen.

Esbjerg fB skal på udebane møde Marienlyst i kampen om en plads i næste runde i pokalturneringen. En lidt tricky opgave er i vente der.

Helt let bliver det formentlig heller ikke for SønderjyskE trods favoritværdighed. Haderslev-mandskabet møder Hvidovre på udebane.
Af: Michael Ehrhorn

12-09-2019 12:55
Tyskere døde i feriehus ved Arrild

To ældre tyske statsborgere er onsdag ved 17-tiden fundet døde i en feriebolig i Arrild ved Toftlund. De foreløbige undersøgelser har ikke kunnet godtgøre, hvordan dødsfaldene har fundet sted. Derfor undersøges de rutinemæssigt som det, der hedder mistænkeligt dødsfald.

Derfor er der blandt andet teknikere til stede samt hundepatruljer, der afsøger området.

De pårørende til de to dødfundne er ved at bliver underrettet.
Af: Michael Ehrhorn

12-09-2019 12:08
Frankrig vil forbyde Facebook-valuta

Der er store ting på vej fra Facebook, der gerne vil indføre sin helt egen valuta, men det er der kritik rettet mod.

Frankrig vil ikke tillade Facebooks kryptovaluta, Libra, i Europa. Det siger den franske finansminister, Bruno Le Maire, torsdag.

Han mener, at Libra kan true europæiske landes suverænitet. Det skriver Reuters.

Af: Michael Ehrhorn

12-09-2019 12:05
Rundkørsel skal sikres ved Ribe

I mange år har der været bekymrede miner omkring rundkørslen Obbekærvej ved Ribe, men nu skal den gøre mere sikker.

Indtil slutningen af året arbejdes der på at gøre rundkørslen ved Obbekærvej og Nørremarksvej mere sikker.

Rundkørslen vil være åben for trafik gennem hele perioden, men til tider vil trafikken afvikles langsommere.

Af: Michael Ehrhorn

12-09-2019 12:00
Danfoss: Vi står ved vores ansvar

Himmark Strand på Als er i dag det helt store omdrejningspunkt i nyhedsbilledet. Det fordi Danfoss tidligere har brugt stedet til deponering.

Nu viser det sig, at mængden af kræftfremkalende stoffer er så alvorligt, at man nu lukker for badning ved Himmark. Og i Danfoss tager man tingene meget alvorligt:

- Som vi tidligere har tilkendegivet, står Danfoss naturligvis ved sit tilsagn om at bidrage til løsning af det forureningsproblem, som er konstateret. Nu skal vi have en endelig afklaring af omfanget, og så vil vi aftale parterne imellem, hvordan problemet løses, siger Danfoss' pressechef Mikkel Trane til jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

12-09-2019 10:56
Stjålne designerting dukket op i lejlighed

Efterforskere ved Syd- og Sønderjyllands Politis Områdecenter Nordvest i Esbjerg har ransaget en lejlighed i Esbjerg.

I lejligheden blev der fundet en række dansk design pyntegenstande, som er stjålet i en virksomhed i Esbjerg.

En 23-årig mand, der opholdt sig i lejligheden, er sigtet for indbrud i virksomheden og afhørt. Han nægter sig skyldig. Han er løsladt, men fortsat sigtet i sagen.

Af: Michael Ehrhorn

12-09-2019 10:56
Middagslur kan redde dig fra hjertesygdomme.

Sover du for lidt om natten? Det gør rigtig mange af os desværre, og så kan det jo være rart med en lille middagslur. Men er sådan en egentlig sund?

Det har der gennem tiden været mange forskellige bud på, men nu er der interessante toner i forskning fra Schweiz.

Her har man fulgt flere tusinde personer over mange år, og undersøgelsen viser, at personer, der tager en middagslur, nedsætter risikoen for alvorlige hjertesygdomme.
Af: Michael Ehrhorn

12-09-2019 10:18
Folketinget stopper Stram Kurs' finte med vælgererklæringer

Folketinget har netop vedtaget et nyt regelsæt, der skal sætte en stopper for partier, som gentagne gange omgår reglerne med de såkaldte vælgererklæringer, nye partier skal bruge for at blive opstillet til folketingsvalg.

De nye regler kan det betyde, at partier kan få annulleret indsamlede vælgererklæringer og blive forbudt at indsamle flere.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-09-2019 10:12
Giftfund ved strand udløser badeforbud på Nordals

Myndighederne indfører nu et badeforbud ved en 600 meter lang strækning ved Himmark Strand på Nordals. Myndighederne har fundet et kræftfremkaldende stof, der hvor Danfoss i 1950'erne deponerede affald.

Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Sønderborg Kommune har i dag rettet henvendelse til Fødevarestyrelsen, som er myndighed, når det gælder fiskeri med henblik på at få en vurdering af, om der bør indføres et fiskeforbud i området.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

12-09-2019 08:58
Region glemte at udbetale erstatning

For de fleste tager det ikke mere end 30 sekunder at overføre et par hundrede kroner til sin ven eller nabo.

For Region Syddanmark har det dog taget mere end to måneder at overføre de 445 kroner, som Kirsten Kristensen fra Varde havde fået tildelt, efter hun sidste år fejlagtigt blev erklæret død efter en indlæggelse for lungebetændelse på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-09-2019 08:45
Regeringen lover konkret pensionsforslag inden et år

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vil inden et år præsentere en model for, hvordan Socialdemokratiets store valgløfte om tidlig tilbagetrækning for nedslidte, skal indføres.

Det siger han efter, at Jyllands-Posten har fortalt, at embedsmænd nu ikke længere mener, at en ny aftale vil bryde tidligere forlig.

– Vi har kigget ned i dette her og har slået fast, at der ikke er noget som helst til hinder for, at man kan indføre en ret til tidligere tilbagetrækning allerede i denne her valgperiode, siger ministeren ifølge DR Nyheder.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR / JP

12-09-2019 06:33
Handicappede fravælges på arbejdsmarkedet

Arbejdsgivere frasorterer kvalificeret arbejdskraft, hvis ansøgeren sidder i kørestol.

Det viser en ny undersøgelse ifølge Kristeligt Dagblad.

22 procent af undersøgelsens 400 offentlige og private arbejdsgivere svarer i undersøgelsen, at de vil tilbyde kørestolsbrugere en ansættelse selvom det medfører “nogle tilpasninger på arbejdspladsen”.
Af: Mike Forde
Kilde: Kristeiligt Dagblad

12-09-2019 05:49
Flere overlever en kræftsygdom i Danmark

Flere overlever en kræftsygdom i Danmark.

Således er kræftoverlevelsen i Danmark steget markant, viser en ny undersøgelse, der sammenligner overlevelsen blandt kræftpatienter i Danmark med patienter i seks andre lande.

Især er der sket fremskridt for patienter med tarmkræft, fortæller ritzau.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

12-09-2019 05:46
Facebook åbner datacenter på Fyn

I dag åbner facebook sit nye datacenter i Odense. Egentlig skulle det først være færdigt næste år, men i dag står tre af de otte server-haller klar til åbning.

Datacenteret vil sammen med fem andre planlagte centre ifølge Politiken stå for 17 procent af det samlede danske elforbrug.

Det vil Facebook kompensere for blandt andet ved at bruge vindkraft fra en vindmøllepark i Norge.
Af: Marianne Thorø

12-09-2019 05:27
Vand fundet på exoplanet med gode livsbetingelser

Forskere fra University College i London har fundet beviser for vand på en planet, der ligger 110 lysår fra Jorden.

Det skriver AP.

Planeten er ifølge forskerne den hidtil eneste kendte uden for vores solsystem, hvor temperaturerne også er ideelle til at understøtte liv.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-09-2019 05:19
Sigtelse droppet efter ældre kvindes mistænkelige død

Den 29. juli blev en 85-årig kvinde fundet død i sin seng på et plejehjem i Vojens, og herefter blev en ældre mand sigtet i sagen for drab.

Nu har Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi besluttet at afslutte sagen, uden der bliver rejst tiltale mod ham.

- Vi har gennemgået sagen grundigt, og vi har konkluderet, at den ikke kan bære en tiltale. Vi har ikke kunne finde nok beviser i sagen, siger Rikke Brændgaard-Nielsen, der er senioranklager ved Anklagemyndigheden i Syd- og Sønderjyllands Politi.

Omstændighederne omkring sagen gjorde, at den blev efterforsket som et mistænkeligt dødsfald.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

12-09-2019 05:17
Rema 1000 tilbagekalder kyllingepølser

Supermarkedskæden tilbagekalder et parti kyllingepølser, da der er påvist listeria-bakterier i egenkontrolanalyser.

Pølserne har produktionsdatoen 26-08-2019 og bedst-før-datoen 23-09-2019.

Rema 1000 opfordrer kunderne til at smide varen ud eller returnere den i nærmeste butik for at få pengene tilbage.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-09-2019 05:16
Notat baner vej for ret til tidlig pension i denne valgperiode

Under den forhenværende regering pegede embedsværket på, at det ikke var muligt at indføre en ret til tidlig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet for nedslidte borgere .

Men nu vurderer det samme embedsværk, at Socialdemokratiets valgløfte godt kan lade sig gøre – og endda inden for denne valgperiode.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

12-09-2019 05:13
No Deal Brexit vil gøre ondt på lavindkomstfamilier

Hvis Storbritannien ender med at træde ud af EU uden en aftale, kan det få store konsekvenser for landets lavindkomstfamilier.

Det afslører den britiske regerings egne dokumenter omkring et no deal Brexit, som premierminister Boris Johnson blev tvunget til at offentligggøre i går.

Her kan man blandt andet læse om prisstigninger på elektricitet, store forsinkelser på trafikken over Den Engelske Kanal og mangel på både mad og medicin.
Af: Marianne Thorø

11-09-2019 15:03
Skotland dømmer imod Boris Johnson

Kaos omkring det britiske Brexit fortsætter med uformindsket styrke. Premierminister Boris Johnson har valgt at suspendere hele underhuset, men der er lige et problem.

Det må han nemlig slet ikke, det har en skotsk domstol slået fast onsdag. Boris Johnson må ifølge domstolen ikke suspendere trods sin magt.

Den melding kan få stor betydning for Brexit, for det britiske underhus har vedtaget en lov om, at man ikke må forlade EU uden en aftale. Noget som Boris Johnson til gengæld er klar til med suspenderingen.
Af: Michael Ehrhorn

11-09-2019 14:59
Flere store bøder onsdag

Politiet har onsdag eftermiddag haft godt fat i bødeblokken.

En 60-årig mand fra Skærbæk er blevet idømt en bøde på 15.000 kroner for at have slagtet grise uden at have lov til det. Han er også dømt for ikke at skille sig af med slagteaffaldet forsvarligt.

I Løgumkloster havde en yngre mand i to tilfælde kørt i bil med meget høje promiller i blodet. Den ene gang kørte han også med hash. Bøden her lyder på 11.500 kroner, 7 års frakendelse af kørekortet og en mistet bil
Af: Michael Ehrhorn

11-09-2019 13:44
Stor bøde til eng-ejer

En ejer af en mark nær Løgumkloster har fået en bøde på 10.000 kroner..

Det har ejeren, fordi der er tale om en beskyttet eng, som man så alligevel havde valgt at dyrke.

Dermed blev Tønder Kommunes påbud om at lovliggøre forholdet ikke respekteret, og det får altså hammeren til at falde.
Af: Michael Ehrhorn

11-09-2019 13:40
Mand kørte knallert på motorvejen

Syd- og Sønderjyllands Politi fik tidligere på onsdagen en noget alternativ melding om en lidt utraditionel bilist på den sønderjyske motorvej.

Her var der nemlig meldinger om en knallert 45, der kørte rundt i nødsporet ved afkørsel 71 ved Aabenraa.

Politiet var hurtigt ude ved den vildfarne knallert, men der er fortsat ikke meldinger omkring, hvordan den havnede der.
Af: Michael Ehrhorn

11-09-2019 13:19
Danish Crown smider advokater efter sig selv

Nu er der interessante nyheder fra slagterigiganten Danish Crown.

Aarhus Universitet trak i begyndelsen af september sin oksekødsrapport fra juni 2019 tilbage, efter der var blevet rejst kritik af universitetets samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Danish Crown.

For formentlig at komme noget af kritikken i forkøbet pudser Danish Crown nu advokater på sig selv. Advokaterne skal undersøge slagteriets rolle i den kontroversielle rapport.


Af: Michael Ehrhorn

11-09-2019 12:08
Unge kan få sen optagelsesprøve til gymnasiet

De unge får gennem folkeskolen det samme spørgsmål rigtig mange gange. Hvad vil du lave, når du er færdig med skolen.

Her fravælger nogle unge gymnasiet, men så fortryder de på falderebet. Det skal der nu gøres noget ved, det bekræfter Børne- og Undervisningsministeriet i en meddelelse på ministeriets hjemmeside.

Derfor skal der indføres en sen optagelsesprøve, som kan få de unge ind på gymnasiet, selvom der ikke i første omgang er blevet søgt.
Af: Michael Ehrhorn

11-09-2019 11:19
Kvinde skubbet ind i elevator og bestjålet

To udenlandske kvinder fulgte tirsdag formiddag efter en 74-årig lokal kvinde, da hun havde været i Nordea i Haderslev og hæve kontanter.

Kvinden puttede pengene i sin pung, og pungen i jakken. Da hun kom hen til Gravene og en elevator her, blev hun ifølge jv.dk nærmest skubbet ind i elevatoren.

Efterfølgende opdagede kvinden, at hendes pung var forsvundet, og politiet søger lige nu vidner i sagen. De kan fanges på telefon 114.

Af: Michael Ehrhorn

11-09-2019 11:15
Sigtelse droppes efter dødsfald på plejehjem

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi har besluttet at afslutte en sag om et dødsfald på et plejehjem uden at rejse tiltale i den.

En person blev ellers sigtet i sagen, hvor en 85-årig kvinde sidst i juli blev fundet død i sin seng på plejehjemmet.

Sagen er blevet bredt efterforsket i et forsøg på at finde vidner, tekniske spor eller andet, det kunne klarlægge, om det med sikkerhed drejede sig om et drab. Der er dog ikke fundet nok til at sigte nogen.

Af: Michael Ehrhorn

11-09-2019 11:12
Cigaretter skal koste mindst 60 kroner

Når du fremover skal en tur ned i supermarkedet for at købe en pakke cigaretter, så kan det meget vel blive en dyr fornøjelse.

SF, Radikale og Enhedslisten vil have prisen på cigaretter op på mindst 60 kroner. Det er udgangspunktet op til de kommende finanslovsforhandlinger, skriver Altinget.

Kravet kommer efter at et internt notat viste, at regeringen planlægger en stigning på cirka 10 kroner, så en pakke cigaretter vil koste 50 kroner.

Af: Michael Ehrhorn

11-09-2019 10:56
Flere seksuelle overgreb i Forsvaret

Antallet af sager om overgreb i Forsvaret er steget betydeligt siden 2014 og toppede sidste år med 11 sager.

Det viser en række afgørelser fra Forsvarsministeriets Auditørkorps, som Berlingske har fået aktindsigt i. På fem år har Auditørkorpset behandlet i alt 31 sager om seksuelle overgreb.

Stigningen kommer 20 år efter, at Forsvaret faktisk indledte en indsats for netop at komme seksuelle overgreb til livs.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

11-09-2019 10:42
PH-lamper til 20.000 stjålet

En husejer på Højervej i Møgeltønder kom tidligere på ugen hjem til et trist syn. Der havde nemlig været tyveri fra ejendommen, og tyveriet er i den dyre ende.

To udendørs PH-designerlamper af kobber var blevet pillet ned og fjernet fra stedet. Lamperne har samlet set en værdi af i omegnen af 20.000 kroner.

Tyveriet meldes at være sket inden for den seneste uge, og hvis du har oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på telefon 114.
Af: Michael Ehrhorn

11-09-2019 10:39
Færre kontanthjælpsmodtagere igen

Er du lykkedes med at komme ud af kontanthjælp for nyligt? Hvis du kan svare ja til det, så er du heldigvis del af en god stime.

I juni var der 123.000 modtagere af kontanthjælpsydelser. Det var et fald på 600 modtagere i forhold til måneden før, viser tal fra Danmarks Statistik.

Siden starten af 2016 har antallet af kontanthjælpsmodtagere været jævnt faldende med gennemsnitlige månedlige fald på omkring 1200 modtagere.

Af: Michael Ehrhorn

11-09-2019 10:37
Speedway-løb aflyses igen

Store mængder regn betød i sidste uge, at flere vitale speedway-opgør blev aflyst og udsat. De skulle så være kørt i dag, men omkring det er der lidt blandet nyt.

Holsted og Slangerup skal dyste og hjemmebane i Superfinalen, og den match afvikles som planlagt.

Dårligere er nyhederne omkring matchen mellem Region Varde og Fjelsted. Det opgør aflyses igen på grund af dystre vejrmeldinger, og det er nu rykket til mandag.
Af: Michael Ehrhorn

11-09-2019 09:38
Busserne kører igen i Aabenraa

Passagerer i Aabenraa måtte onsdag morgen se langt efter flere busser, da buschaufførene hos Sydtrafik havde nedlagt arbejdet.

Umove, der står for busdriften i Aabenraa, fortæller onsdag formiddag, at busserne kører igen.

- Vi er super kede af de gener det har givet borgerne i Aabenraa, der skulle i skole eller på arbejdet. Det var ikke en optimal situation, siger Tim Valbøll, der er øverste driftschef ved Umove til TV Syd.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

11-09-2019 08:31
3Fere truer ansatte i Kastrup Lufthavn

En medarbejder i Kastrup Lufthavn er af nogle kolleger blevet truet kraftigt til at melde sig ind i 3F. Det afslører en hemmelig optagelse, som Berlingske er kommet i besiddelse af.

Vikaren, der var blevet ansat i et vikariat i fire måneder, ønskede ikke at skifte fagforening fra ingeniørernes fagforening IDA til 3F, fordi han er uddannet ingeniør, men det skulle han, mente hans kolleger, som tog fat i ham.

En afgørelse ved Menneskerettighedsdomstolen fra 2006 betyder ellers, at medarbejdere frit kan vælge, hvor de vil være organiseret.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Berlingske

11-09-2019 08:26
Ingen busser i Aabenraa

En arbejdsnedlæggelse blandt chaufførerne i Aabenraa betyder, at en stor del af busdriften i Aabenraa og omegn står stille her til morgen.

Det skriver Sydtrafik på deres hjemmeside onsdag morgen.

Det vides endnu, hvor mange ruter, der er påvirket af arbejdsnedlæggelsen.

Presseansvarlig ved Sydtrafik Louise Christine Rasmussen fortæller, at der er tale om en ikke varslet arbejdsnedlæggelse, og selskabet ved endnu ikke, hvor længe trafikken vil stå stille.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

11-09-2019 08:05
Rekordmange kørte over Storebælt i august

Aldrig før har så mange trafikanter krydset Storebælt på én måned, som det skete i august i år.

Her kørte næsten 1,3 millioner biler over Storebæltsbroen - hvilket svarer til godt 41.500 biler om dagen i gennemsnit.

Til sammenligning var den gennemsnitlige døgntrafik i 2018 på omkring 35.000 biler.
Af: Marianne Thorø

11-09-2019 07:23
Minister bebuder nye tiltag mod momssvindel

Justitsminister Nick Hækkerup ønsker en styrket indsats mod organiseret momssvindel og terrorfinansiering.

Det siger han, efter at Information og Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans har afdækket, hvordan en gruppe af syrienkrigere, jihadister og terrordømte de seneste år har været involveret i en række store sager om momssvindel.

Det skriver Finans.
Af: Marianne Thorø

11-09-2019 06:02
Danskernes rejselyst sætter onlinerekord

Rejselysten lever i bedste velgående blandt danskerne, som i stigende grad handler alt fra pakke- og charterrejser til lejebiler og hotelværelser online.

En ny opgørelse viser, at de danske forbrugere i første halvdel af 2019 brugte 3 mia. kr. mere på rejserelaterede onlinekøb end samme tid sidste år.

Det er især enkeltstående fly- og hotel-bookinger vi køber, viser undersøgelsen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

11-09-2019 05:58
Stort behov for generationsskifte i landbruget

De danske landmænd bliver ældre og ældre, og indenfor de næste ti år vil mellem 12.000-14.000 landbrugsbedrifter få behov for et ejerskifte.

Det er ifølge JF Medier konklusionen på en ny analyse fra Seges, der er en del af Landbrug & Fødevarer.

Her frygter man, at antallet af generationsoverdragelser i landbruget vil blive mindsket yderligere, hvis et Folketingsflertal som varslet hæver arveafgiften for generationsskifte i virksomheder.
Af: Marianne Thorø
Kilde: JF Medier

11-09-2019 05:53
Angreb på US-ambassade på 9/11-årsdag

På 18-års dagen for terrorangrebene mod World Trade Center i USA, er en raket eksploderet ved den amerikanske ambassade i Afghanistans hovedstad, Kabul.

Embedsfolk ved ambassaden melder dog, at ingen er kommet til skade ved eksplosionen.

Der er ingen meldinger om, hvem der står bag angrebet
Af: Marianne Thorø

11-09-2019 05:36
Bilfabrikant vil udvikle computerspil til bilister

Den tyske bilfabrikant Daimler, der blandt andet står bag Mercedes, vil udvikle computerspil til deres el- og hybridbiler, der kan få bilister til at køre mere effektivt.

Det skriver tv2.dkAf: Mike Forde
Kilde: TV2

11-09-2019 05:32
Politiet efterlyser seks personer efter vold og trusler i Esbjerg

Efter en voldsepisode i Esbjerg fredag den 9. august mellem klokken 5.35 og 5.44 i området omkring et kryds ved Skolegade/Englandsgade efterlyser Syd- og Sønderjyllands Politi nu seks personer med billeder fra overvågningsfotos.

En 22-årig mand blev udsat for vold og truet med kniv.

De efterlyste er fire 18-25 årige mænd og to 18-25 årige kvinder, alle danske.

Billederne kan ses på Syd- og Sønderjyllands twitter profil
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

11-09-2019 05:30
Tre mænd med bopæl i Danmark fængslet for drabsforsøg i Flensborg

Tre mænd i alderen 39 til 40 år med bopæl i Danmark er i Flensborg blevet fængslet, sigtet for drabsforsøg.

Ifølge sigtelsen begik de uden for et diskotek i Flensborg så grov vold mod en 40-årig mand, at manden på et tidspunkt var i livsfare.

Han blev blandt andet sparket flere gange i hovedet. Det skriver JydskeVestkysten, som citerer Flensburger Tageblatt.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

11-09-2019 05:29
Nu kan landmænd købe en vejrforsikring

Topdanmark er det første forsikringsselskab herhjemme, der kan tilbyde sine kunder i landbruget en forsikring, der dækker tab af høstudbytte som følge af tørke, regn, frost, hagl, storm, vilde dyr og insekter.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

11-09-2019 05:25
Islamister del af momssvindel-netværk

To militante islamister har i en årrække været en del af et hidtil ukendt netværk med i alt 14 danske forretningsmænd med forbindelse til flere konkursramte selskaber, der har efterladt et tab på over 800 millioner kroner i den danske statskasse.

Det afslører Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans og dagbladet Information.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

11-09-2019 05:23
Aabenraa får kritik af erhvervslivet

Dansk Industris medlemmer i Aabenraa mener ikke, at kommunen gør det godt nok.

Aabenraa Kommune falder 30 pladser tilbage på en undersøgelse af erhvervsklimaet i de danske kommuner.

I 2018 lå Aabenraa på 18. pladsen, men i den nye undersøgelse må kommunen se sig henvist til plads nr. 48. Det er samtidig den dårligste placering, Aabenraa nogensinde har opnået.

Virksomhederne bedømmer især Aabenraa lavt i kategorien ”Information og dialog, kommunal sagsbehandling og infrastruktur og transport".

Borgmester Thomas Andresen (V) tager årets resultat til efterretning, men mener, at der er masser af kommunikation.

- Jeg holder 450 møder om året med borgere og virksomheder, og vores medarbejdere ved Business Aabenraa har et fantastisk renomé ved vores virksomheder.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

11-09-2019 05:20
Sundhedsstyrelsen skærper holdning: Fraråder brug af e-cigaretter

Tidligere anbefalede Sundhedsstyrelsen ikke e-cigaretter – men nu skærpes risikovurderingen på den måde af børn, unge, gravide og ammende nu direkte frarådes at dampe på dem.

Enhedschef Niels Sandø siger til Politiken, at der ikke er tvivl om, at e-cigaretter er sundhedsskadelige.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

10-09-2019 13:46
Netto opruster handelskrig

Fremover skal det være lettere for dig, når du skal ned og handle i det lokale supermarked.

Salling Group, der blandt andet ejer kæder som Netto, Bilka og Føtex meddeler, at man vil opruste i krigen mod konkurrenterne Nemlig.com og Coop.

Derfor er der en stor online løsning på vej for Netto, hvor kunderne kan bestille deres varer online.Salling Group vil sætte sig på 35 procent af onlinemarkedet, lyder det fra koncernen ifølge eb.dk.
Af: Michael Ehrhorn

10-09-2019 13:29
Venstre i Region Syddanmark støtter Ellen Trane

Ellen Trane Nørby stiller op som næstformand for Venstre, og den sønderjyske politiker har allerede modtaget opbakning fra flere sider.

Nu også fra en vigtig kant - nemlig Venstre i Region Syddanmark:

- Jeg støtter Ellen Trane. Jeg tror, hun vil være god til at skabe sammenhæng mellem de forskellige led i Venstre, så al politik ikke bliver afgjort i Folketinget. Jeg tror, at hun kan være med til at forbedre dialogen fra lokalforeninger op til kommunalt plan, regioner og til Folketinget i sidste ende, siger Leif Krarup, der er formand for Venstre i Region Syddanmark til TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

10-09-2019 13:07
Kæmpe ansvar til Margrethe Vestager

Den danske EU-kommissær, Margrethe Vestager, fortsætter som konkurrencekommissær og får samtidig det digitale område som ansvarsområde i den nye EU-Kommission, det skriver TV2.

Desuden bliver hun en af kommissionens to ledende næstformænd sammen med den hollandske kommissær Frans Timmermans, der får ansvaret for klimaspørgsmål.

Ifølge flere eksperter er der tale om stor tillid og absolutte topposter til danske Vestager.
Af: Michael Ehrhorn

10-09-2019 11:56
Vestas fyrer 48

Vindmøllegiganten Vestas fyrer 48 medarbejdere fra fabrikken i Ringkøbing, det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Det sker på grund af et dyk i efterspørgslen.

Oprindeligt var det planen, at 90 Vestas-medarbejdere stod overfor en fyreseddel, men det er lykkedes for virksomheden at nedbringe antallet.
Af: Michael Ehrhorn

10-09-2019 11:51
Ellen Trane: Brug for at samle Venstre

Den sønderjyske politiker Ellen Trane Nørby stiller nu op til posten som næstformand i Venstre. Dermed venter et ægte kampvalg mod Inger Støjberg.

Ellen Trane Nørby udtaler nu til flere medier, at hun ønsker en næstformand, der samler Venstre efter en periode med masser af tumult.

En opgave som Ellen Trane mener, at hun står bedre til at varetage end Inger Støjberg.

Af: Michael Ehrhorn

10-09-2019 11:49
Bilister er allerede gået i fælden

Fra og med i dag koster det et klip i kørekortet, hvis man vælger at benytte håndholdt mobil eller GPS på køreturen. Mobil-brug gælder uanset, om der er tale om opkald, SMS’er eller mails.

De nye regler har dog ikke skræmt bilisterne. Inden klokken 9.00 i formiddag kunne Sydjyllands Politi melde, at tre bilister allerede var gået i fælden.

De får nu alle et klip i kørekortet, mens de også skal betale penge til Offerfonden. Hvert år er uopmærksomhed i trafikken skyld i et hav af uheld.

Af: Michael Ehrhorn

10-09-2019 10:55
Hastebehandling skal stoppe Stram Kurs

Folketinget er ikke åbnet endnu, men i dag og torsdag skal politikerne alligevel mødes, det skriver DR. Der skal nemlig meget gerne hastes en sag gennem den lovmæssige procedure.

Reglerne skal ændres omkring vælgererklæringer, så det ikke bliver lige så let at stille op, som tilfældet er det i dag.

Formålet med det hele er at få ændret reglerne i tide, således at partiet Stram Kurs med Rasmus Paludan i spidsen ikke vil kunne nå at påbegynde en ny indsamling af vælgererklæringer.
Af: Michael Ehrhorn

10-09-2019 10:49
Folketingspolitiker vil redde vinterherberg

Sønderjylland har brug for et vinterherberg. Det mener folketingspolitiker for SF Karina Lorentzen, der er gået ind i sagen om Den Blå Oase i Aabenraa.

Her har man gennem tiden hjulpet nødstedte mennesker, men i år må man opgive at drive vinterherberg. Der er dog brug for herberget, og det vil Karina Lorentzen kæmpe for.

Hun vil derfor have socialminister Astrid Krag til at forholde sig til sagen om Den Blå Oase i Aabenraa.
Af: Michael Ehrhorn

10-09-2019 10:44
60-årig fra Esbjerg bliver verdensmester

I Esbjerg har man fået sig en ny verdensmester, og hun er 60 år. Det er Else Grønkjær-Bloch, der har vundet VM i diciplinen Duathlon.

Konkurrencen fandt sted i Schweiz, hvor menuen i den bjergrige egn lød på 10 kilometer løb, 150 kilometer på cykel og til sidst 30 kilometer løb.

Else Grønkjær-Bloch vandt i kategorien 60-64 år, og vindertiden fra hende lød på 9 timer 25 minutter og 25 sekunder.
Af: Michael Ehrhorn

10-09-2019 10:33
Nu skal politiet uddele flere klip

Når du sætter dig ud bag rattet i din bil, så er der fra i dag langt større chance for at få et klip i kørekortet. Især hvis du ikke kan lade din mobil eller GPS ligge under kørslen.

Fra og med denne tirsdag koster det nemlig et klip i kortet, hvis du SMS'er, tjekker mails eller i det hele taget bruger håndholdt mobil under kørslen. Det gælder også indstilling af GPS.

Skærpelsen kommer fordi, der hver dag sker masser af uheld på grund af uopmærksomme bilister.
Af: Michael Ehrhorn

10-09-2019 10:24
Bombetrussel mod retten i Sønderborg

Politiet modtog i går aftes kl. 20.45 en mail med en bombetrussel mod retten i Sønderborg samt statsadvokaturen i Viborg.

Syd- og Sønderjyllands Politi iværksatte undersøgelse af retten i Sønderborg og de omliggende arealer.

Der blev ikke fundet noget, der understøttede, at der skulle være anbragt sprængstof på stedet.

Her til morgen har der været adgangskontrol til retten. Heller ikke her er der opdaget noget usædvanligt. Retten arbejder derfor fuldstændigt som sædvanligt.

Hvor mailen kommer fra, bliver efterforsket i øjeblikket. Syd- og Sønderjyllands Politi har i øjeblikket derfor ikke yderligere oplysninger i sagen.
Af: Mike Forde
Kilde: Politi

10-09-2019 09:16
Ny højspændingsledningsføring i Jylland offentliggjort

700 vestjyder bliver berørt af de mange højspændingsmaster, som skal trække strøm fra Idomlund ved Holstebro til den dansk-tyske grænse.

Klokken 9 offentliggjorde Energinet, som står bag elnettet, et kort over deres forslag til, hvor den kommende 400 kilovolt-højspændingsforbindelse skal gå.

I den forbindelse har Energinet forberedt otte dialogmøder for de berørte lodsejere på den 170 kilometer lange strækning. Møderne finder sted fra 18. september til og med den 24. september.


Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

10-09-2019 08:10
Amalienborg skal sikres mod terror

Amalienborg Slotsplads skal sikres mod terror. Derfor skal pladsen lukkes af for biler, så det kun er muligt for gående og cyklister at komme ind på pladsen.

Slots- og Kulturstyrelsen oplyser, at et vigtigt formål med sikringen er at øge beskyttelsen, når større folkemængder er samlet på pladsen.

De fire indgange blokeres med pullerter.
Af: Marianne Thorø

10-09-2019 07:19
Netto tager kampen op mod Nemlig.com

Dagligvarekæden Netto tager nu kampen op mod nemlig.com og lancerer en leveringsservice af dagligvarer.

Platformen Fillop kombinerer fast levering af basisvarer til døren med salg af ferskvarer i butikken.

Målet er 50.000 nye digitale kunder på et år.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

10-09-2019 06:33
Skærpet straf for at køre med håndholdt mobil

Fra og med i dag skærpes sanktionen for at bruge håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Hidtil har det kostet en bøde på 1500 kroner og en afgift på 500 kroner til Offerfonden.

Men fra i dag følger der et klip i kørekortet med.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

10-09-2019 06:15
Slut med julemesse i Vamdrup

Arrangørerne bag Vamdrup Julemesse oplyser ifølge jv.dk, at den årlige julemesse fremover er aflyst. Det sker, efter at messen har eksisteret i mere end 10 år med stor succes.

Lukningen af messen sker på baggrund af store prisstigninger på messeudstyr.

Arrangørerne har forsøgt at finde andre leverandører af messeudstyr, men de har ikke kunnet finde noget billigere.

Vamdrup Julemesse har ellers haft et stødt stigende publikum gennem årene.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

10-09-2019 05:11
50 kroner for en pakke cigaretter

50 kroner bliver den maksimale pris for en pakke cigaretter, der i dag koster ca. 40 kroner, når regeringen gradvist frem mod 2023 hæver prisen med ca.10 kroner.

Det skriver Altinget.

Sådan er regeringens planer ifølge et internt regeringsnotat fra 5. september, som Altinget er kommet i besiddelse
Af: Mike Forde
Kilde: altinget

10-09-2019 05:10
Hækkerup tøver med peberspray-lov

Justitsminister Nick Hækkerup tøver med at ændre loven omkring peberspray.

Før valget mente Socialdemokratiet ellers, at loven om peberspray 'på alle måder' havde slået fejl. Men nu vil Hækkerup gerne lige se hvordan loven, der tillader køb af og opbevaring af peberspray i hjemmet, virker.

Både Enhedslisten, SF og Radikale Venstre mener fortsat, at peberspray skal være ulovligt, og så helst, at loven blev annulleret.
Af: Marianne Thorø

10-09-2019 05:08
Pumarygter i Sydjylland

Flere øjenvidner fortæller, at de har set et stort kattedyr, der måske er en puma.

Men der skal sikre beviser til, før politi eller myndigheder er klar til at undersøge rygterne nærmere.

- Vi kender godt sagen, men har ikke set håndfast dokumentation såsom DNA-spor eller fotodokumentation, siger miljøplanlægger Lasse Jensen fra Miljøstyrelsen.

Mijøstyrelsen er den myndighed, der tager sig af ulven i Danmark, men det sker, fordi ulven er beskyttet i forhold til EUs habitatdirektiv.

Flere andre rovdyr som for eksempel en brun bjørn eller en los er også fredet i Europa. Men det gælder altså ikke en puma.

Ifølge de beretninger, der har været fremme de seneste måneder, er et stort kattedyr set flere forskellige steder. Blandt andet flere gange omkring Vejle.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

10-09-2019 05:07
Dømt for at smugle bedøvelsesstof til heste

Tilbage i maj forsøgte en 26-årig mand at smugle et bedøvelsesstof ind i landet, som normalt bruges til dyr.

Der er tale om helt præcist 1988 gram ketamin. Manden blev anholdt af betjente fra Udlændingekontrollen den 25. maj, efter de havde lavet en kontrol af en bus, og her fandt de ketaminen i hans taske.

Den 26-årige kommer fra Nordjylland, og han blev ved Retten i Sønderborg i går dømt fire og et halvt års fængsel for forsøget.

Ketamin er et bedøvelsesmiddel, som dyrlæger bruger til især heste, og det kan også misbruges som rusmiddel.

Den dømte har endnu ikke anket i sagen, men han har bedt sig betænkningstid.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

10-09-2019 05:06
Færre unge er hjemløse

For første gang i 12 år er der sket et fald i antallet af hjemløse mellem 18 og 24 år.

I runde tal er der nu 350 færre unge hjemløse mellem 18 og 29 år i landet end for to år siden – og det samlede antal hjemløse er kommet ned på knap 2.000.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

10-09-2019 05:05
Nye Borgerlige deltog ikke i Statsborgerskabsdag

Partiet Nye Borgerlige nægtede i går at deltage i gårsdagens Statsborgerskabsdag på Christiansborg.

Her blev en række nye statsborgere fejret, men det var Nye borgerlige altså ikke med på.

- Der er blevet smidt om sig med danske statsborgerskaber, og vi kan ikke bakke op om mange af dem, der har fået det i dag, siger Nye Borgerliges indfødsretsordfører, Mette Thiesen.
Af: Marianne Thorø

10-09-2019 04:59
Ellen Trane Nørby stiller op som næstformand

Forhenværende sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) stiller op til posten som næstformand for Venstre og stiller dermed op imod partifællen Inger Støjberg.

- Det betyder, at Venstres medlemmer og delegerede får en mulighed for at vælge, hvilken profil de vil have som næstformand, siger Ellen Trane Nørby til avisen Danmark.
Af: Marianne Thorø

10-09-2019 04:57
Boris Johnson tabte igen

Den politiske spænding i Storbrittanien fortsætter efter Underhuset i nat dansk tid afviste premierminister Boris Johnsons ønske om at udskrive nyvalg - inden briterne træder ud af EU 31. oktober.

Ved afstemningen skulle Boris Johnson have 2/3 flertal for at få et nyvalg, men det lykkedes ikke.

- Igen har oppositionen vist, at de tror, de ved bedre. De undergraver det britiske folks vilje, lød det fra Boris Johnson umiddelbart efter afstemningen.
Af: Marianne Thorø

09-09-2019 14:34
Mand dømt for at kæmpe for Islamisk Stat

En 22-årig sønderjysk mand er mandag blevet idømt ubetinget fængsel i seks måneder efter at have deltaget i kampe imod Islamisk Stat i Syrien.

Dommen er afsagt af Københavns Byret.

- Han er i tænkeboks, om han vil modtage eller anke dommen, siger hans forsvarer, advokat Rasmus Hedegaard til TV2.
Af: Michael Ehrhorn

09-09-2019 13:58
Trump-aflysning koster millioner

Den amerkanske præsident Donald Trump skulle have besøgt Danmark i starten af september, men det aflyste præsidenten. Noget der nu koster millioner.

Kompensation for inddragede fridage og annullering af indkvartering har givet politiet en millionregning.

Samlet anslås det, at det har kostet op mod fire millioner kroner, at præsidenten alligevel ikke kommer, det skriver TV2.
Af: Michael Ehrhorn

09-09-2019 13:57
OTA Solgryn er igen dansk

Morgenmadsproduktet OTA Solgryn er tilbage på danske hænder.

Danske Crispy Food har købt OTA Solgryn fra PepsiCo med overtagelse 2. september 2019. Det oplyser Crispy Food i en pressemeddelelse.

Virksomheden producerer også en række andre morgenmadsprodukter.
Af: Michael Ehrhorn

09-09-2019 13:56
Mand dømt for farlig smugling

En 26-årig mand er blevet idømt 4,5 års fængsel ved Retten i Sønderborg for indsmugling af 1998 gram ketamin.

Han nægter sig skyldig.

Ketamin er et bedøvelsesmiddel, der anvendes ved kirurgiske indgreb, og som også kan misbruges som rusmiddel, det skriver TV2.
Af: Michael Ehrhorn

09-09-2019 13:55
Tidligere SønderjyskE-anfører truet

Den tidligere Sønderjyske-anfører Pierre Kanstrup fik denne sommer en barsk afslutning på sit ophold i tyrkisk fodbold hos Erzurum.

I vinter skiftede forsvarsspilleren fra AGF til Erzurum, der endte med at rykke ud af den bedste række i Tyrkiet. Efter nedrykningen ville klubben af med danskeren.

Pierre Kanstrup fortæller til Spillerforeningens hjemmeside, at klubbens præsident truede ham med en stor lønnedgang, mens også hans familie og børn blev truet.
Af: Michael Ehrhorn

09-09-2019 13:51
Nu kan helikopteren lande på Sydvestjysk sygehus

Det har været noget af et præcisionsarbejde, men nu er det ganske meget lykkedes. Sydvestjysk sygehus i Esbjerg har nu fået monteret en såkaldt Helipad, som helikopterne kan lande på.

Den nye helipad skulle løftes op på taget, og det var noget af en opgave. Med stort samarbejde og stor præcision lykkedes det dog, og landingspladsen er nu på plads.

Sydvestjysk Sygehus er det eneste jyske sygehus, hvor der nu kan landes på taget med helikopter.
Af: Michael Ehrhorn

09-09-2019 13:49
Boris Johnson gør alvor af trusler

Den britiske premierminister Boris Johnson gør nu alvor af sine trusler.

Det britiske parlament suspenderes efter mandagens dagsorden og frem til 14. oktober. Det bekræfter den britiske regering ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Premierminister Boris Johnsons talsmand understreger samtidig mandag, at regeringen ikke kommer til at bede EU om at få forlænget deadline for brexit.

Den deadline er foreløbigt sat til midnat 31. oktober.
Af: Michael Ehrhorn

09-09-2019 12:28
Mand begik tyveri i Broen

En 53-årig mand fra Esbjerg blev i weekenden bortvist fra Broen Shopping, mens han også kan se frem til at få sig en sigtelse på halsen.

Det er realiteterne, fordi manden ikke var særligt interesseret i at betale, da han besøgte Beauty Team i Broen.

Her havde den 53-årige set sig ganske lun på en parfume til 680 kroner, men da han forlod butikken uden at betale, blev han opdaget og manden bliver nu sigtet.
Af: Michael Ehrhorn

09-09-2019 11:35
Hvad skal der ske med AOF Syd?

Lige nu er fremtiden særdeles usikker

For halvanden uge siden indgav lokale AOF Syd en konkursbegæring, og det er stadig usikkert, hvad der skal ske med centrets aktiviteter.

Håbet fra AOF Syd-ledelsen har hele tiden været, at et andet AOF center ville samle aktiviteterne op, men det er altså endnu ikke sket. Af samme grund er fremtiden nu særdeles usikker, det skriver jv.dk

Af: Michael Ehrhorn

09-09-2019 11:33
Masser af klip kan vente

Har du nogensinde prøvet lige at tjekke en mail eller skrive en SMS, mens du sad bag rattet? Det har en del, og endnu flere har formentlig indstillet GPS´en under køreturen.

Det er dog noget rigtig skidt, og det resulterer i masser af uheld. Simpelthen fordi bilisterne bliver uopmærksomme.

Fra og med tirsdag øges straffen for at benytte mobil håndholdt samt GPS bag rattet. Det kommer fremover til at koste både bøde og klip.

Af: Michael Ehrhorn

09-09-2019 11:29
Skoler vil af med nationale tests

De nationale tests I Folkeskolen har flere gange været til stor debat, og nu blusser tingene op her I det syd- og sønderjyske.

Flere lokale skoler vil følge eksempler fra andre steder i området, hvor man helt dropper de nationale tests, og opfordringen lyder nu, at de skal være frivillige.

De nationale tests er ifølge kritikerne noget skidt, fordi de svækker elevernes trivsel. Udover det er de upræcise og fyldt med fejl, men der er stadig en del tilhængere af de landsdækkende test.

Af: Michael Ehrhorn

09-09-2019 11:03
Flyselskab aflyser alle afgange

Hvis du skal ud og flyve i dag eller i morgen, skal der helst ikke stå British Airways på billetten.

British Airways oplyser, at man aflyser "tæt på 100 procent" af alle flyvninger mandag og tirsdag. Det skyldes en omfattende strejke blandt piloterne i selskabet.

Selskabet oplyser også, at man tilbyder fuld refundering af købte billetter eller gratis ombooking.

Af: Michael Ehrhorn

09-09-2019 10:37
Kristian Jensen: Jeg har ikke forsøgt at vælte Løkke

Kristian Jensen afviser, at han flere gange har forsøgt at vælte Lars Løkke Rasmussen som Venstres formand.

Det skriver den afgående næstformand på Facebook som svar til den tidligere V-profil Søren Pind.

Denne skriver i sin nye bog “Frie ord”, at Kristian Jensen stod bag flere læk, som bragte Løkke i problemer.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

09-09-2019 10:29
Region Syddanmark i spændende tiltag på klimaområdet

Fremtidens klimaændringer er allerede ved at vise sig i form af øget nedbør om vinteren og flere skybrud og tørkeperioder om sommeren.

Det giver store udfordringer for Region Syddanmark, der løbende laver risikovurderinger omkring forureningen lokalt. Derfor skal der handles nu.

Med støtte fra EU og i et tæt samarbejde med GEUS har regionen skabt en model, der kan være med til at forudsige, hvordan klimaforandringerne vil påvirke fremtidens forurening.

Af: Michael Ehrhorn

09-09-2019 10:23
Fitness-center fortsætter trods meldinger om lukning

Dårligt vejr rammer Syd- og Sønderjylland i dag, og så kunne man jo passende tage en tur i fitnesscentret. Her har udsigterne dog været lidt dystre i Haderslev omkring Sport og Fitness, der blev opsagt i Haderslev Idrætscenter.

Det ville ende ud i lukning, men nu fortsætter Sport og Fitness alligevel. Sammen med Hansen & Hansen åbner man nemlig helt nye lokaler i Østergade.

Hansen & Hansen er specialiteter i behandling af nakke,-ryg og idrætsskader, og det giver rigtig god mening for klinikken at være med til at drive et fitnesscenter, mener Michael Hansen, medejer af Hansen & Hansen til jv.dk.

Af: Michael Ehrhorn

09-09-2019 10:18
Voldsomt uvejr rammer Danmark

Ugen kom egentlig ganske okay I gang på vejrfronten, men man skal altså ikke lade sig narre. Det bliver nemlig ganske heftigt i det kommende døgn og helt frem til onsdag aften.

Et massivt uvejr over Tyskland bevæger sig mod Danmark, og når det rammer os, går det nærmest i stå og bliver hængende i dagevis.

Metrologerne advarer om en hel måneds regn på bare få dage, mens også vinden ventes at blive ret kraftig. Ind i sofaen og lav noget varm kakao lyder den efterårsagtige opfordring.

Af: Michael Ehrhorn

09-09-2019 10:05
Unge presses af venner til at drikke mere

En ny rundspørge blandt 600 unge i alderen 20-25 år viser, at 86 pct. har oplevet, at deres venner har forsøgt at få dem til at drikke mere alkohol, selvom de havde sagt nej.

Det er Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens alkoholkampagne ’Fuld af liv’, der står bag rundspørgen, og her er projektchef Peter Dalum bekymret over de høje tal og mener der er behov for en kulturændring.

Kampagnen arbejder for en mere rummelig festkultur, hvor man ikke behøver at forklare sig, hvis man siger ’nej tak’ til alkohol.
Af: Marianne Thorø

09-09-2019 08:27
Voldsomt uheld spærrede motorvej

Østjyske Motorvej var tidligt i morges spærret i begge retninger ved Taulov.

Det skyldtes en påkørsel mellem en tankbil med olie og en varebil.

En person er kommet til skade ved ulykken, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Ved 8 tiden var der ryddet op og trafikken kunne køre igen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

09-09-2019 08:26
Mere støj på vej i Oksbøl

De er vant til lyden af maskingevær og pansrede kampvogne i baghaven i det syd-vestlige Jylland. Men fremover skal det militære skyde- og øvelsesområde i Oksbøl være markant større.

Forsvaret udvider området, hvor de må træne med deres soldater fra ca. 6.000 til 14.000 hektar. Dermed får samtlige af de 8.500 sommerhusejere i Varde Kommune nu soldater og kampvogne i baghaven flere dage om året.

Og det bekymrer formand for fællesudvalget af sommerhusejere i Varde Kommune, Allan Junge.

- Skyderierne kommer tættere på, så der kommer formentlig øget støj, siger han til DR Nyehderne.

Forsvaret forstår godt naboernes bekymringer, men udvidelsen er nødvendig, fordi trusselsbilledet mod Danmark har ændret sig, fortæller forsvarsminister Trine Bramsen
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

09-09-2019 06:33
Lokalt badehotel bliver årets hotdogkonge

Ud af 13 deltagere vandt Dyvig Badehotel i går titlen som Danmarks hotdogkonge.

Hos badehotellet har de brugt flere dage på at eksperimentere og kreere den helt rigtige hotdog, som de kunne tage med ved DM i hotdog, der blev afholdt i Aarhus igår-

På bare én time solgte badehotellet 300 sønderjyske fristelser, og dermed fik badehotellet samlet 30.000 kroner ind til Dyreværnet – og det kunne samtidig gå hjem med titlen som Danmarks Hotdogkonge.

Ved dagens arrangement blev der samlet i alt 178.000 kroner ind, og de går alle sammen til velgørenhedsorganisationen Dyreværnet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

09-09-2019 06:30
Ordning med kørekort til 17-årige skal gøres permanent

Forsøgsordningen, der gør det muligt for 17-årige at få kørekort, skal gøres permanent.

Sådan lyder det ifølge Ritzau fra Venstre og De Konservative på bagkant af nye tal, der viser, at over 63.000 unge har benyttet sig af ordningen, der udløber ved udgangen af året.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

09-09-2019 06:00
Flere hundrede borgeres personoplysninger var tilgængelige

CPR-numre, helbredsoplysninger og ydelsesoplysninger fra borgere i Aabenraa Kommune har i en årrække været frit tilgængelige hos en af kommunens tidligere IT-leverandører, det skriver JydskeVestkysten.

Der er tale om personoplysninger fra i alt 607 borgere, og de har været tilgængelige fra perioden den 3. august 2018 til den 5. april 2019, hvor Indenrigsministeriet gjorde kommunen opmærksom på sagen.

Den information fik kommunens Social- og Sundhedsudvalg først i onsdags ved et udvalgsmøde.

- Der bredte sig et chok i rummet. Skal vi nu til at have sådan en sag i Aabenraa Kommune? Den tanke var vi alle meget fælles om, siger Karsten Meyer Olesen (S), der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Aabenraa Kommune.

Social- og Sundhedsudvalget har bedt forvaltningen om at undersøge, om der skulle være lignende sager, og så vil udvalget følge sagen til ende for at sikre, at det sker igen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

09-09-2019 05:29
Giftlinjen advarer svampesamlere: Pas nu på

Efteråret er højsæson for at gå på jagt i naturens spisekammer efter lækre svampe – og i år tegner til at blive et godt svampeår.

Dermed er der også risiko for flere forgiftninger, advarer overlæge Niels Ebbehøj fra Giftlinjen, der sidste år oplevede rekord med 700-800 henvendelser.

Han opfordrer til at man stille og roligt lærer svampene at kende og således kan skelne mellem de spiselige og de giftige.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

09-09-2019 05:27
Resterne af Dorian rammer Danmark

Onsdag eftermiddag bevæger resterne af orkanen Dorian, der har hærget Bahamas og den amerikanske østkyst, sig ind over Danmark, hvor den vil bringe overskyet vejr, regn og blæst med sig.

– Det bliver gedigent vådt, men ikke noget vildt og voldsomt, siger Lars Henriksen, der vagthavende meteorolog hos DMI.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

09-09-2019 05:08
Dyster trivselsmåling på gym-elever

Hver tredje gymnasieelev har overvejet at droppe ud af skolen før tid.

Det viser en trivselsundersøgelse blandt 83.000 elever på gymnasiale uddannelser foretaget af Børne- og Undervisningsministeriet i efteråret 2018.

Undersøgelsen, der er den første af sin art, viser også, at næsten 70 procent af pigerne følger sig 'tit' eller 'meget tit' pressede, mens det gælder knap 50 procent af drengene. Det fortæller DR nyheder.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

09-09-2019 05:00
Søren Pind gik efter formandsposten i Venstre

Venstres Søren Pind, der sidste år forlod dansk politik, lagde en langsigtet plan for at snuppe formandsposten i Venstre og blive kandidat til statsministerposten.

Det fortæller han i et interview med Berlingske i forbindelse med udgivelsen af sin bog “Frie ord”.

Her afslører han også at Kristian Jensen i flere omgange forsøgte at afsætte Lars Løkke og at Jensen så sent som i 2014 lovede Pind posten som udenrigsminister, hvis han støttede ham i forsøget på at vælte Løkke.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

06-09-2019 13:39
Støjberg skal undersøges for muligt lovbrud

S-regeringen og dens støttepartier nedsætter nu en kommission, der bl.a skal finde ud af, om Inger Støjberg som minister med vilje har gennemtrumfet overtrædelser af dansk lovgivning i den såkaldte barnebrude-sag.

Spørgsmålet er om Støjberg som udlændinge- og integrationsminister gav ordre til at bryde internationale konventioner ved at adskille asyl-par.

Der har været adskillige samråd i sagen, men nu skal der altså også nedsættes en kommission.
Af: Marianne Thorø

06-09-2019 12:59
Rayban-solbriller stjålet ved indbrud

Ved et indbrud mod optiker Øjemål i Tønder i nat, er der stjålet 30 par Rayban-solbriller.

Ved at brække et vindue til forretningens kontor op, er tyvene kommet ind og smadret en udstillingsmontre og ryddet den for de dyre solbriller, skriver jv.dk.

Et par Rayban-solbriller koster typisk mellem 1200 - 1600 kroner
Af: Marianne Thorø

06-09-2019 12:46
158 er rejst ud som fremmedkrigere

Mindst 158 er rejst ud af Danmark som fremmedkrigere og for at opholde sig hos militante islamistiske grupper som Islamisk Stat i Syrien og i Irak. Det vurderer PET ifølge justitsminister Nick Hækkerup.

Ifølge PETs seneste terrortrussel kan personer, der har befundet sig i konfliktzonen, være brutaliserede og voldsparate, som det hedder.

- De kan udgøre en terrortrussel mod Danmark. Det er noget, vi må og skal forholde os til, siger Nick Hækkerup til TV2 Nyhederne.
Af: Marianne Thorø

06-09-2019 11:25
2,2 milliarder kroner mere til velfærd i kommunerne

Den økonomiske aftale for 2020 mellem regeringen og Kommunernes Landsforening betyder, at kommunerne får 2,2 milliarder mere til velfærd.

Desuden afsættes der 1,3 milliarder kroner mere til anlæg.

Også omprioriteringsbidraget bliver fjernet, siger finansminister Nicolai Wammen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

06-09-2019 10:02
DR skal ikke bruge Youtube

Det skal være slut med, at DR lægger tv ud på YouTube eller andre sociale medier. Til gengæld skal de planlagte besparelser på den store public service-station stoppes.

Det mener de danske tv-distributører, der nu i samlet front forsøger at få politikerne til at tage spørgsmålet op i forbindelse med en revision af sidste års medieforlig.

Udmeldingen kommer i forbindelse med den store elektronikmesse i Berlin IFA i dag.
Af: Marianne Thorø

06-09-2019 09:56
Politi og told konfiskerer peberspray fra udlandet

Politiet i det syddanske konfiskerer ulovlige peberspray i stor stil.

I årets første otte måneder er der i samarbejde med Toldstyrelsen registreret i alt 106 sager, hvor borgere i politikredsen har fået konfiskeret peberspray via forsendelser fra udlandet.

Siden nytår har det været lovligt at købe peberspray til selvforsvar i eget hjem – men købet er vel og mærke udelukkende lovligt, hvis det sker hos en godkendt forhandler i Danmark.
Af: Marianne Thorø

06-09-2019 08:29
Mand dræbt i Erritsø - to personer anholdt

To personer er blevet anholdt i forbindelse med en 58-årig mands dødsfald torsdag i Erritsø, Fredericia torsdag morgen.

Ifølge politiet er der tale om drab. De to anholdte er en 49-årig kvinde og en 51-årig mand.

De anholdte kender den dræbte, men er ikke i familie med ham, oplyser politiet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

06-09-2019 08:27
Flere studerende har en diagnose

Flere studerende med diagnoser såsom skizofreni, depression og autisme går på de videregående uddannelser.

Fra 2015 til 2018 er antallet steget fra 1.804 til 3.194 på de videregående uddannelser.

En stigning på 77 procentpoint, viser tal fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

06-09-2019 06:12
Københavnske kommuner kaprer fraflytningsmidler fra Sønderjylland

To af landets rigeste kommuner, Gentofte og Frederiksberg, skal have penge fra en særlig borgervandringspulje, der var tiltænkt danske kommuner med økonomiske udfordringer.

Puljen er en del af den kommunale udligningordning, der skulle støtte kommuner som Tønder og Sønderborg, der oplever fraflytning.

Men Gentofte og Frederiksberg har lavet en oprydning i deres cpr-register, og det giver dem ret til penge fra puljen, på trods af at de er en af landet rigeste, og de generelt ikke oplever fraflytning.

Gentofte og Frederiksbergs oprydning i CPR-registeret betyder, at Sønderborg og Tønder hver får 17 millioner kroner mindre i udligningsgodtgørelse.

Tønder Kommunes borgmester Henrik Frandsen er mildest talt ikke tilfreds med, at milioner, kommunen ellers skulle have haft, gives til de to københavnske kommuner.

De 17 millioner er penge, som kommunen ellers sagtens kunne have brugt.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

06-09-2019 05:45
Dobbelt så mange voksne umyndiggøres som for ti år siden

Der er sket tæt ved en fordobling i antallet af borgere, der kommer under et såkaldt paragraf 6-værgemål for voksne. Det betyder, at de erklæres umyndige.

En del af stigningen kan ifølge Alzheimerforeningen skyldes flere demente.

Det skriver Kristeligt Dagblad.
Af: Mike Forde
Kilde: Kristeiligt Dagblad

06-09-2019 05:10
Lars Løkke Rasmussen blev tilbudt millioner til at starte nyt parti

I følge Claus Hjort Frederiksen blev Lars Løkke Rasmussen tilbudt millioner til at starte et nyt parti:

- Lars Løkke Rasmussen sagde på hovedbestyrelsesmødet, at han var blevet tilbudt fire millioner kroner til at starte et nyt parti. Men rolig, sagde han, det gør jeg ikke, siger Claus Hjort Frederiksen i programmet "Lippert" på TV 2 NEWS.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

06-09-2019 05:08
Dronning Margrethes invitation til Donald Trump står ved magt

Dronning Margrethes invitation til Donald Trump står ved magt

– Det kan jo ske, at man bliver nødt til at aflyse et besøg, og så må man se, om det bliver gentaget senere. Jeg regner med, at det snarere bliver, at han siger: “Nu kan jeg godt”, fordi invitationen står ved magt, siger dronningen til TV 2.

Det var meningen, at den amerikanske præsident skulle have besøgt Danmark 2.-3. september, men besøget blev aflyst.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

06-09-2019 05:07
Politiet beder om hjælp efter mistænkeligt dødsfald

I forbindelse med efterforskningen af et mistænkeligt dødsfald i Erritsø efterlyser politiet vidner, der har været i området omkring Ekkodalen onsdag eller torsdag.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Tidligt torsdag blev en 58-årig mand fundet død i sin villa på Ekkodalen 32.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

05-09-2019 13:46
Friluftsrådet vil have flere ud i naturen

Alle danskere skal have chancen for at opleve naturen i 2020.

Derfor vil Friluftsrådet, Nordea-fonden, Aage V. Jensen Naturfond og 15. Juni Fonden uddele seks millioner kroner, så lokale foreninger kan igangsætte naturaktiviteter for alle i forbindelse med projektet Vores Natur.

Puljen på de seks millioner kroner kan søges til aktiviteter, hvor foreninger formidler den lokale natur, samt skaber oplevelser og mulighed for at være aktive i naturen. Aktiviteterne skal foregå i perioden fra 1. april til og med 1. november 2020.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

05-09-2019 13:45
Er det navnet på Løkkes nye parti

Den tidligere Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen pønser ifølge flere kilder på at starte et helt nyt parti.

Og nu er der kommet lidt rygter omkring, hvad der kunne være navnet på partiet.

Fire internet-domæner indeholdende navnet Liberalt Centrum er i dag blevet købt af en ukendt erhvervsmand, men hvem vides altså endnu ikke
Af: Michael Ehrhorn

05-09-2019 13:33
Gældsinddrivelsessystem virker tidligst om et år

Der kan gå mere end et år, inden det nye gældsinddrivelsessystem i Danmark er fuldt oppe at køre.

Det konkluderer Rigsrevisionen i en beretning.

En anden beretning viste for nylig at den samlede gæld til det offentlige ved slutningen af sidste år lå på 118,2 mia kroner - det være sig uberettiget kontanthjælp, gæld til daginstitutioner, parkeringsafgifter, licens og bøder til tog og busser.
Af: Marianne Thorø

05-09-2019 13:30
TV2 åbner ny kanal

Hvis du er en af de mange danskere, der har TV2 Play, så kommer streamingtjenesten snart til at blive styrket.

TV2 gør nemlig klar til at åbne den helt nye kanal TV2 Sport X, som bliver en sportskanal.

Den nye sportskanal får især fokus på store internationale stjerner inden for spansk fodbold, italiensk fodbold, tennis fra Wimbledon og fra herrernes ATP-turneringer, som TV 2 netop har erhvervet rettigheder til, samt amerikansk basketball fra NBA. Hertil kommer X Games, atletik-VM, skiskydning m.m.
Af: Michael Ehrhorn

05-09-2019 13:06
SønderjyskE-debutanter klar til kamp

I aften skal SønderjyskE forsøge at spille sig videre i Sydbank Pokalen i fodbold, når BK Viktoria venter i Fælledparken i København.

En kamp SønderjyskE forventes at vinde klart, og til kampen er der mulighed for debut til flere spillere.

Navne som Justin Plautz, Artem Dovbyk, Mads Hansen, Mads Winther, Jannick Liburd, Arman Taranis og Steffen Svenningsen er alle med i truppen. Også rutinerede navne som Mart Lieder, Marco Rojas og Alexander Bah er med i København.
Af: Michael Ehrhorn

05-09-2019 13:05
Ung mand dømt for dieseltyveri

En 18-årig mand kom uheldigt afsted, da han tilbage i marts ville begå tyveri. I en sen nattetime stjal han 60 liter diesel fra en lastbil, der stod parkeret i Gram.

Uheldigvis for den unge mand var politiet lige i nærheden, og de kunne anholde ham umiddelbart efter.

Nu er hammeren så faldet, og den unge mand får 18 dages betinget fængsel og en plet på straffeattesten.
Af: Michael Ehrhorn

05-09-2019 11:54
Landmand straffet for kemikalier

En landmand nær Haderslev er blevet straffet med en bøde på 5.000 kroner, det melder Anklager Sydjylland på Twitter.

Bøden faldt, fordi kemikalieinspektionen havde været på besøg hos landmanden.

Her fandt man 5 liters ukrudtsmiddel, der tidligere har været lovligt i Danmark, men som ikke længere er det. Noget der altså koster et ærgerligt greb i pengepungen.
Af: Michael Ehrhorn

05-09-2019 11:53
59-årig dummede sig i trafikken

Det meste var galt, da en 59-årig sønderjyde blev stoppet af politiet. Han havde kørt alt for hurtigt på landevejen, og det var i første omgang grunden til, at politiet gerne ville tale med manden.

Manden havde nemlig mistet kørekortet i 2008, og fra den tid havde han ikke lige fået bestået den kontrollerende køreprøve.

Den klodsede handling koster nu både en bøde for fart og en bøde for at køre i bil uden kørekort. Dermed endte den samlede straf til bilisten på 8.500 kroner.
Af: Michael Ehrhorn

05-09-2019 11:47
Chef for Bagmandspolitiet er fritaget for tjeneste

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) Morten Niels Jakobsen er indtil videre fritaget for tjeneste med løn.

Anklagemyndigheden har ikke yderligere oplysninger i øjeblikket siger statsadvokaten i Viborg, Kirsten Dyrman, er foreløbig chef for SØIK
Af: Mike Forde

05-09-2019 11:07
Motorvejen måtte spærres

Tidligere på dagen måtte politiet spærre den sønderjyske motorvej kort før grænsen. Det måtte man, fordi der var sket et færdselsuheld, der krævede en del oprydning.

I en periode var motorvejen i sydgående retning helt spærret, men efter noget tid på stedet kunne politiet melde, at beredskabet var væk igen og stedet igen var farbart.

Der var heldigvis ikke nogen, der kom til skade i forbindelse med uheldet. I værste fald kom enkelte for sent på arbejde.
Af: Michael Ehrhorn

05-09-2019 10:57
37-årig dømt for at snyde forsikringen

Det er en rigtig dårlig idé at lade som ingenting, hvis forsikringen ved en fejl kommer til at udbetale for mange penge til dig.

Det valgte en 37-årige sønderjysk mand at gøre, og han fik brugt pengene uden at orientere forsikringen.

I Retten i Sønderborg er han nu blevet idømt tre måneders betinget fængsel samt vilkår om samfundstjeneste
Af: Michael Ehrhorn

05-09-2019 10:49
Flere ansatte i fleksjob i Region Syddanmark

Antallet af flexjobbere i Region Syddanmark er de seneste tre år steget med over 25 pct. Det er resultatet af en strategi, som regionsrådet vedtog i 2017.

Her pålagde regionsrådet alle regionens enheder at udarbejde en konkret indsatsplan for området.

Og indsatsen har virket. Således er antallet af i fleksjob steget fra 358 i 2016 til 454 i i år
Af: Marianne Thorø

05-09-2019 10:30
Skibroen åbnet lang tid før tid

Igennem den seneste tid har bilisterne i Aabenraa skulle ud på en omvej, når de har skulle igennem midtbyen.

Skibroen nede langs havnen har nemlig været spærret, og egentlig var det først meningen, at den skulle åbnes op igen den 19. september.

Meget effektivt arbejde betyder dog, at man allerede i går kunne genåbne Skibroen, således at bilisterne nu ikke længere skal finde omveje.
Af: Michael Ehrhorn

05-09-2019 09:15
Færre virksomheder gik konkurs i august

Markant færre virksomheder måtte dreje nøglen om i august sammenlignet med måneden før, viser tal fra Danmarks Statistik.

Der var 615 konkurser i august. Heraf 177 blandt aktive virksomheder, når der korrigeres for sæsonudsving, og det er 18 procent færre end i juli.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-09-2019 08:14
Britisk regering venter overhus-afgørelse i dag

Den britiske regering siger ifølge BBC, at et lovforslag, der skal blokere for et no-deal brexit, vil være færdigbehandlet i parlamentets overhus i dag.

Lovforslaget blev vedtaget i underhuset i går, hvilket var et stort politisk nederlag for premierminister Boris Johnson.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-09-2019 05:24
Dansk ulandsbistand nærmer sig laveste niveau i 40 år

Man skal næsten 40 år tilbage for at finde et år, hvor Danmark gav en mindre del af landets samlede velstand til humanitære kriser og fattigdomsbekæmpelse i verden.

Det viser beregninger foretaget af det politiske medie Altinget.

Sidste år gav Danmark 16,3 milliarder kroner i udviklingsbistand svarende til 0,72 procent af bruttonationalindkomsten. Fire år tidligre lå andelen på cirka 0,85 procent,
Af: Mike Forde
Kilde: altinget

05-09-2019 05:19
Regioner får halvanden milliard ekstra til sundhedsområdet

1,5 milliarder ekstra til sundhedsområdet. Sådan endte aftalen mellem regeringen og Danske Regioner, som formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, har forhandlet på plads.

Region Syddanmark får godt 20 procent af de ekstra 1,5 milliarder, og det kommer borgene til at kunne mærke.

- For borgerne betyder det først og fremmest, at vi har penge til, at medicinudgifterne stiger. Vi skal ikke ud og spare penge, siger Stephanie Lose til TV Syd.

Hun fortæller, at de i regionsrådet skal beslutte, hvordan pengene skal bruges. Hun fremhæver blandt andet, at der formentlig vil komme et løft til psykiatrien.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

05-09-2019 05:17
Dømte kræver at sager går om efter tele-skandale

Fem dømte har skrevet til Den Særlige Klageret med krav om, at deres sager går om på grund af mulige fejl i teledata, skriver Politiken.

En af sagerne er fra 2012, hvor en oplysning via en telemast angiveligt var afgørende for, at landsretten idømte en mand en straf på ni års fængsel for drabsforsøg.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

05-09-2019 05:16
Byrådsmedlem er blevet smidt ud af Venstre

Lars Hansen, der er byrådsmedlem i Billund Kommune, er blevet smidt ud af Venstre og fortsætter nu som løsgænger.

Det blev besluttet på et ekstraordinært møde i Venstres kommuneforening her til aften.

Lars Hansen havde bl.a. kritiseret forslaget om håndtryk ved statsborgerskab.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-09-2019 05:10
Kæmpebøde til Billund Lufthavn

Billund Lufthavn har fået en bøde på 462.000 kroner for ikke at levere nok praktikpladser sidste år. Lufthavnen leverede sidste år kun fem praktikpladser men skulle - sin størrelse taget i betragtning - have leveret 24.

Men lufthavnsdirektør Jan Hessellund accepterer bøden:

- Vi har et ansvar som arbejdsgiver for at kompetenceudvikle vores medarbejdere helt generelt, og det gælder også at udlære unge mennesker, siger Jan Hessellund til TV SYD.

Ifølge ham er problemet at lufthavnen har rigtig mange ufaglærte arbejdspladser, hvor det er svært at oprette praktikpladser.
Af: Marianne Thorø
Kilde: TV SYD

05-09-2019 05:03
Rekordmange anmeldelser om børneporno på private fildrev

Red Barnet har bemærket en markant stigning i antal anmeldelser om børneporno på private fildrev som eksempelvis Dropbox.

Det skriver Berlingske.

Sidste år fik Red Barnet i alt 38 anmeldelser om overgrebsmateriale på filservere. Men i år er der indtil nu kommet hele 501 af slagsen - hvilket er rekordmange.

Red Barnet formoder, at anmeldelserne stammer fra Danmark
Af: Marianne Thorø
Kilde: Berlingske

05-09-2019 04:57
Dyb krise for Boris Johnson

Et flertal i det britiske underhus VIL bare ikke forlade EU uden en skilsmisseaftale - altså et no deal brexit.

Dermed har premierminister Boris Johnson lidt endnu et nederlag i Underhuset, hvor flere af hans egne konservative partifæller er gået imod partilinien i sagen.

Nederlaget fik Boris Johnson til at forlange valg, men det kræver et flertal på 2/3 - og oppositionen i Labour vil ikke have valg endnu.
Af: Marianne Thorø

04-09-2019 14:34
Væk med omprioriteringsbidraget

En ny aftale mellem regeringen og danske regioner betyder at det udskældte omprioriteringsbidrag fjernes.

Omprioriteringsbidraget gik ud på, at kommunerne skulle skære én procent af de kommunale budgetter, så regeringen selv kunne prioritere pengene. Det blev gennemført i 2015.
Af: Marianne Thorø

04-09-2019 13:58
SønderjyskE hentede overraskende sejr

SønderjyskE Herrehåndbold har fået en forrygende start på den nye sæson i Herreligaen.

I premieren hjemme over Broager Sparekasse Skansen blev det nemlig til en meget overraskende men flot sejr over storholdet fra Skjern.

27-25 vandt SønderjyskE efter 12-11 føring i første halvleg og 15-14 i anden halvleg.
Af: Michael Ehrhorn

04-09-2019 13:34
Grov mishandling af to grise

Et sønderjysk svineslagteri er blevet idømt en bøde på 70.000 kroner. Det er man for grovere uforsvarlig behandling af to grise over flere omgange, og det her er altså ikke for sarte sjæle.

Den ene gris blev udsat for overdreven brug af en eldriverstav, der giver stød. Den anden gris blev efter bedøvelse ikke aflivet, inden den kom i skoldekarret.

Den grove mishandling koster altså nu en bøde og en meget alvorlig påtale.
Af: Michael Ehrhorn

04-09-2019 13:17
Økonomiaftale giver flere penge til regionerne

Det lykkedes i nat at få en aftale på plads mellem regeringen og Danske Regioner om de fem regioners økonomi næste år.

Og alt peger på, at der er penge nok til, at Region Syddanmark undgår en sparerunde til næste år. Aftalen betyder nemlig flere penge til sundhedsområdet i Region Syddanmark, som kan få et pænt løft.

Aftalen indebærer 1,5 mia ekstra til regionerne - heraf godt 20 pct til Region Syddanmark.
Af: Marianne Thorø

04-09-2019 12:06
SønderjyskE møder BK Viktoria

I morgen aften venter noget af en fodboldkamp i Fælledparken i København, hvor Superliga-holdet SønderjyskE skal møde de lokale helte fra BK Viktoria i pokalturneringen.

En kamp der ventes at hente masser af tilskuere til, og til de sønderjyske gæster er der dog grund til at møde op.

Københavnerklubben stiller nemlig med ringriderpølser og Fuglsang-øl. Skål!
Af: Michael Ehrhorn

04-09-2019 12:05
Stort forlig omkring Tønder Bank

Der har været stort kaos efter Tønder Bank´s konkurs, hvor der har været problemer mellem konkursboet og den tidligere ledelse.

Nu skriver flere medier dog, at der er lukket en aftale. Konkursboet og den tidligere ledelse har indgået et forlig til 40 millioner kroner lyder det.

Et forlig der er noget lavere end de 180 millioner kroner, som der tidligere har været kravet.

Af: Michael Ehrhorn

04-09-2019 12:00
Dronningen en tur over grænsen

Hendes Majestæt Dronningen er i denne uge på besøg i Sydslesvig, hvor der venter regenten er hav af spændende aktiviteter.

Onsdag er dag to syd for grænsen, og her skal dronningen blandt andet til Festgudstjeneste, mens der også er besøg på AP Møller Skolen på programmet.

Dronningen besøger mindretallet i Sydslesvig, som hun så ofte har hyldet som en vigtig del af Danmark.
Af: Michael Ehrhorn

04-09-2019 11:35
Støjberg stiller op

Inger Støjberg stiller op til den ledige post som næstformand for Venstre.

Det bekræfter hun over for Skive Folkeblad.

Her bakker hun også 110 pct op om Jakob Ellemann-Jensen som formand.

- Alle kan se, at Venstre har været igennem en svær tid med uro og fløjdannelser. Og jeg ved, at der i alle dele af Venstre nu er et ønske om samling og om at komme positivt videre, siger hun til avisen.
Af: Marianne Thorø

04-09-2019 10:21
Skilsmisse kan have store konsekvenser for søskende

En skilsmisse kan have store konsekvenser for søskendes fremtid, alt efter hvor gamle de er, når forældrene går fra hinanden.

Det viser et nyt studie fra Rockwool Fonden, skriver Kristeligt Dagblad.

Skilsmisse kan ifølge rapporten resultere i dårligere karakterer og øge risikoen for at begå ungdomskriminalitet og ende uden uddannelse.
Af: Marianne Thorø

04-09-2019 10:18
Kæmpe Brexit-kaos nok engang

Brexit ventes at ramme mange lande - Også Danmark og også Syd- og Sønderjylland. Især hvis det bliver et brexit uden en aftale med EU.

Derfor skal briterne tage sig sammen, men nu er der endnu mere kaos.

Efter stort drama i underhuset kom premierminister Boris Johnson nemlig i mindretal i går, og nu risikerer briterne i stedet for klarhed et lynvalg og endnu mere kaos.
Af: Michael Ehrhorn

04-09-2019 10:14
Landmænd anmeldt

Syd- og Sønderjyllands Politi skal efterforske 55 sager, hvor der er mistanke om svindel med ansøgninger om støtte til miljøforbedringer af bedrifter hos landmænd, det skriver TV Syd.

Det er Landbrugsstyrelsen, der nu politianmelder uderligere 38 sager.

Anmeldelserne er sket efter anbefaling fra Kammeradvokaten, som har vurderet omkring 85 sager i alt. De mistænkte landmænd er blandt andet mistænkt for at bruge fiktive firmaer.


Af: Michael Ehrhorn

04-09-2019 09:58
Vidne hjalp politiet til anholdelser

To mænd på 41 og 42 år nåede ikke langt, da de forsøgte at begå indbrud mod en forretning i Rødekro, det skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

Et vidne var nemlig særdeles vågent og så den bil, som indbrudstyvene kørte væk fra stedet i. Derefter blev der ringet til politiet.

Det gode arbejde kulminerede i, at en patrulje kunne stoppe tyvene allerede på vej fra stedet takket være et godt signalement.
Af: Michael Ehrhorn

04-09-2019 09:45
Flere Speedway-løb aflyst i aften

Speedwayligakørerne fra Esbjerg Motorsport kommer ikke ud at køre ræs i aften.

De store mængder nedbør på det seneste betyder at returopgøret ude mod Grindsted i aften er aflyst.

Heller ikke aftenens planlagte match på Moldow Speedway Arena i Holsted mellem Holsted Tigers og Slangerup Speedway køres.

- Med den seneste opdatering af vejrudsigten, hvor de melder regn frem til klokken 20.00 i aften, er der ingen grund til at udskyde denne beslutning, udtaler Holsted Tigers direktør Preben Hansen.

Matchen vil i stedet blive kørt næste onsdag den 11. september 2019 - nærmere info herom kommer senere.
Af: Mike Forde

04-09-2019 08:30
Dorian taber pusten

Tidligt onsdag morgen dansk tid er Dorian ankommet til USA's sydøstkyst.

Den har imidlertid tabt pusten og er blevet nedjusteret til en kategori 2-orkan.

Ifølge USA's Nationale Orkancenter (NHC) i Miami ser Dorian ikke ud til at nå ind over fastlandet i Florida, men delstatens østkyst får orkanen at mærke. Det skriver nyhedsbureauet dpa ifølge nyhedsbureauet Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

04-09-2019 06:11
Amerikansk supermarkedskæde stopper salg af ammunition

Den amerikanske supermarkedskæde Walmart stopper med at sælge ammunition til håndvåben og nogle geværer.

Det sker efter flere nylige masseskyderier, herunder to ved en Walmart-butik i staterne Texas og Mississippi i USA.

Det skriver Ritzau.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

04-09-2019 05:45
Pernille Vermund håber på fornyet samarbejde

Venstres politiske ordfører, Jakob Elleman-Jensen stiller op til formandsposten for partiet og afviser at gå til valg på at danne regering med Socialdemokratiet. Det vækker glæde hos Pernille Vermund, der er leder for Nye Borgerlige.

- Jeg er glad for, at Jakob Ellemann-Jensen åbner for et samarbejde med samtlige borgerlige partier og erklærer Venstre for et parti, der vil danne regering med borgerlige partier. Det er jo noget anderledes end Lars Løkkes måde at håndtere os på, siger Pernille Vermund til DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-09-2019 05:34
Politiet efterlyser vidner til drabsforsøg i Kolding

Sydøstjyllands Politi søger vidner i sagen om drabsforsøg på en 26-årig kvinde i forgårs-

Kvinden styrtede ud fra en lejlighed på 1. sal på Skovvejen i Kolding og var påført flere knivstik.

Personer, der har været i området i mandags mellem 17.45 og 18.30 kan kontakte politiet på telefonnummer 114.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-09-2019 05:17
Konservative smides ud af partiet

De 21 konservative medlemmer af det britiske parlament, som i går stemte imod Boris Johnson og regeringen, vil blive smidt ud af partiet.

Det sagde en talsmand for premierminister Boris Johnson i aftes.

En af de 21 er Winston Churchills barnebarn, Nicholas Soames, der har siddet i parlamentet for de konservative siden 1983.
Af: Marianne Thorø

04-09-2019 05:06
Styrelse politianmelder 38 i sag om svig

Landbrugsstyrelsen politianmelder yderligere 38 sager i forbindelse med mistanke om svig.

Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Anmeldelserne er sket på grund af en mistanke om, at der er begået svig i forbindelse med støtteansøgninger.

Politianmeldelserne kommer oveni 17 sager, som styrelsen i marts overdrog til politiet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

04-09-2019 05:00
Ellemann melder sig som kandidat til formandspost i Venstre

Venstres nuværende politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, melder sig nu som kandidat til den ledige formandspost i Danmarks næststørste parti, Venstre.

Det skriver Jyllands Posten.

Jakob Ellemann-Jensen peger på Inger Støjberg, som et godt bud på Venstres næste næstformand.

Jakob Ellemann-Jensen skrinlægger Løkkes tanker om en SV-regering.

- Mette Frederiksen har valgt at basere sin regering på den yderste venstrefløj, og derfor er diskussionen ikke længere aktuel. Venstre hører hjemme i den borgerlige familie, siger han til Jyllands-Posten.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-09-2019 04:54
Johnson tabter afstemning i Underhuset

Den britiske premierminister Boris Johnson led i går et nederlag i Underhuset, da både oppositionen og flere af hans egne partifæller stemte ja til at parlamentet overtager dagsordenen i Underhuset.

Formålet er ganske enkelt at få implementeret en lovgivning, der blokerer for et Brexit uden en aftale.

Johnson siger nu at hvis parlamentet i dag stemmer for hvad han kalder en meningsløs udskydelse af Brexit, vil han bede om at få udskrevet valg.
Af: Marianne Thorø

03-09-2019 14:49
Litauere dømt og udvist

Normalt er det ikke en god idé at importere indbrudstyve til Danmark. Det var det dog tidligere på ugen, da to litauere blev fragtet ind i landet.

De var nemlig blevet anholdt i Tyskland med en masse værktøj stjålet i Danmark. De to mænd var i grundlovsforhør i Retten i Sønderborg, og her erkendte de tyverierne.

Litauerne blev idømt fire måneders ubetinget fængsel samt udvisning i seks år.
Af: Michael Ehrhorn

03-09-2019 14:42
Sønderjyderne kører alt for stærkt

Hvis du kører rundt på de syd- og sønderjyske landeveje i disse dage, så har du garanteret set nogle blå skilte inde i siden af vejen.

Her opfordrer teksten bilisterne til at sænke farten, og faktisk ligner det, at skiltet er blevet påkørt og er krøllet. Og der er grund til skiltekampagnen.

Nye tal for Rådet for Sikker Trafik viser nemlig det kedelige faktor, at syd- og sønderjyderne er dem, der kører 3. mest for hurtigt i landet. Det er kun Midt- og Vestjylland samt Nordjylland, der overhaler os.
Af: Michael Ehrhorn

03-09-2019 14:38
25-årig sigtet for 11 indbrud

Syd- og Sønderjyllands Politi fremstiller i dag en 25-årig mand i Grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg. Noget der må siges at være en ganske god grund til, hvis mistankerne imod ham viser sig at holde stik.

Den unge mand er nemlig sigtet for intet mindre end 11 indbrud, der alle skulle være blevet begået i Ribe og omegn.

Politiet har endnu ikke yderligere oplysninger i den sag.
Af: Michael Ehrhorn

03-09-2019 14:24
Elleman kommer med melding indenfor et døgn

Efter flere dages tavshed kom Venstres Jakob Ellemann-Jensen med en kort udtalelse til pressen efter et møde i dag i Venstres folketingsgruppe.
Jakob Elleman-Jensen nævnes af mange som ny formand for Venstre efter Lars Løkke forlod posten i weekenden.

Men alt den formodede nye formand ville sige var at han lige skal tygge på det hele og så vil han komme med en melding inden for 24 timer om hvorvidt han stiller op som ny formand for Venstre.
Af: Marianne Thorø

03-09-2019 13:26
Nyt job til Anders Samuelsen

Den tidligere leder af partiet Liberal Alliance Anders Samuelsen har fået nyt job. Det sker efter hans politiske karriere kuldsejlede ved folketingsvalget.

Anders Samuelsen skal fungere som selvstændig konsulent, og han skal blandt andet arbejde for finansmanden Lars Seiers selskab Concordium. Det fortæller DR Nyheder.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

03-09-2019 12:18
Overskuddet hos LEGO falder

Overskuddet hos legetøjskoncernen Lego endte på 2,7 milliarder kroner i de første seks måneder af året, det skriver TV2.

Det var et fald på 12 procent sammenlignet med samme periode af 2018. Det er mange investeringer, der viser sig på bundlinjen hos Lego.

Men mens overskuddet bakker, så er omsætningen steget med fire procent til 14,8 milliarder kroner i forhold til de første seks måneder af sidste år.

Af: Michael Ehrhorn

03-09-2019 12:14
Kvinde udenfor livsfare

I går blev Kolding ramt af en meget alvorlig sag, da en 26-årig kvinde flere gange blev stukket med en kniv i en lejlighed på Skovvejen.

Efterfølgende blev hun skubbet ud fra en altan, hvor hun faldt ned fra 1. sal.

Nu er der så gode meldinger fra politiet. Den unge kvinde er nemlig uden for livsfare, efter at hendes tilstand har været kritisk. Det vides ikke, hvad motivet til overfaldet var.

Af: Michael Ehrhorn

03-09-2019 12:11
Der blev kørt ALT for stærkt

På Sønderborgvej i Kruså i Aabenraa Kommune har flere borgere på det seneste været meget utrygge omkring bilister, der kørte alt for stærkt ude foran deres hjem.

Derfor kiggede politiet forbi denne tirsdag, og det blev desværre som frygtet ganske nedslående.

Hele 64 sager kunne politiet køre hjem med. Ti bilister kørte så stærkt, at de får et klip i e-boksen, og en enkelt mister helt kørekortet efter vanvidskørsel.

Af: Michael Ehrhorn

03-09-2019 10:09
Fattige familier får flere penge

Nu er der godt nyt til familier med lidt lavvande på kontoen.

S-regeringen har indgået en aftale med De Radikale, SF og Enhedslisten om et midlertidigt børnetilskud til familier, der er ramt af integrationsydelsen eller kontanthjælpsloftet.

Der er afsat 250 millioner kroner om året til børnefamilierne, og cirka 27.900 børn ventes at få gavn af tilskuddet.

Af: Michael Ehrhorn

03-09-2019 10:00
Over 100 bilnøgler blev fjernet fra skab

En indbrudstyv havde held med boremaskinen, da han brød ind hos en autoforhandler på Skaus Vej i Over Jerstal.

Et våbenskab blev nemlig boret op, og her fik tyven intet mindre end 100 bilnøgler ud.

Han valgte at snuppe en hvid Golf årgang 2018 fra den udendørs udstilling, som politiet lige nu efterlyser. Den kan køre rundt med stjålne plader, og politiet kan kontaktes på telefon 114.

Af: Michael Ehrhorn

03-09-2019 09:53
Voldsom gårdbrand ved Tinglev

Brandvæsnet blev tidligere tirsdag kaldt til gårdbrand ved Tinglev, det skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

Ved ankomst viste det sig hurtigt, at hverken stuehus eller den øvrige del af bygningen kunne reddes, og det fik derfor lov til at brænde ned.

Heldigvis var der ingen personer hjemme på gården, mens der heller ikke var fare for dyr i forbindelse med branden.
Af: Michael Ehrhorn

03-09-2019 08:33
Politisk aftale om børnetilskud

Regeringen har indgået aftale med De Radikale, SF og Enhedslisten om et midlertidigt børnetilskud til familier, der er ramt af integrationsydelsen eller kontanthjælpsloftet.

Der er afsat 250 mio. kroner om året til børnefamilierne, og cirka 27.900 børn vil få gavn af tilskuddet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-09-2019 07:58
Orkanen Dorian nedjusteret i styrke

Orkanen Dorian bliver nedjusteret til kategori 3. Det oplyser amerikanske myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

Da orkanen gik i land på Bahamas natten til mandag blev der målt vindstyrker op til 295 km/t. Tirsdag morgen dansk tid blev hastigheden målt til 205 kilometer i timen.

Dorian befinder sig i øjeblikket øst for staten Florida i USA.
Af: Marianne Thorø

03-09-2019 07:56
Søg puljepenge til oprensning af strand

Fremover bliver det lidt nemmere og lidt mere attraktivt at gøre en frivillig indsats for at fjerne affald langs Danmarks kyster. Nu kan alle fra private borgere til foreninger nemlig søge om midler i en helt ny strandrensningspulje.

Strandrensningspuljen er et af flere initiativer, som skal begrænse plastikforurening og overforbrug af plastik, oplyser miljøminister Lea Wermelin.

Der er 3,6 mio. kroner i puljen i år.
Af: Marianne Thorø

03-09-2019 07:13
Forsvarsminister vil skrue op for Nato-missioner

Står det til forsvarsminister Trine Bramsen (S), så kan fremtiden meget vel byde på flere Nato-missioner med dansk deltagelse.

– Det danske forsvar er til for at blive brugt. Vi er en del af et fællesskab. Det er, hvad Nato er, siger forsvarsministeren.

Hun kalder Jægerkorpset og Frømandskorpset blandt de enheder, som kan knytte Danmark tættere til Nato.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-09-2019 05:36
Fem døde efter Dorian-orkan

Mindst fem mennesker er omkommet på Abaco-øerne i østaten Bahamas, hvor kategori 4-orkanen Dorian lige nu raserer.

Med en vindstyrke på op mod 295 kilometer i timen er Dorian den kraftigste atlanterhavsorkan, der nogensinde er gået i land i den caribiske økæde.

Orkanen flytter sig langsomt væk fra Bahamas mod Florida.
Af: Marianne Thorø

03-09-2019 05:33
Tidligere minister anbefaler Elleman/Støjberg

Står det til den tidligere skatteminister Karsten Lauritzen så bør Jakob Elleman-Jensen være ny formand for Venstre og Inger Støjberg ny næstformand.

Det siger han til Politiken, hvor Karsten Lauritzen udtrykker ønske om selv at blive ny gruppeformand for folketingsgruppen.


Af: Marianne Thorø
Kilde: Politiken

03-09-2019 05:21
Statsministeriet udvider

Statsminister Mette Frederiksen (S) udvider statsministeriet med en udviklingschef og fem faglige medarbejdere, der hentes fra andre ministerier.

Udvidelsen er budgetteret til at koste 9,6 millioner kroner årligt, der hentes ved at reducere andre ministerier.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

02-09-2019 15:03
SønderjyskE vil holde på Kees Luijckx

I dag lukker de sidste handler i fodboldens superliga, og dagen bliver spændende at følge i forhold til SønderjyskE og Esbjerg fB.

For bare et par uger siden kørte snakken omkring, at SønderjyskE gerne ville af med forsvarsspilleren Kees Luijckx, men nu er tonerne anderledes.

Efter et par stærke kampe lyder det nu fra parterne, at man regner med at fortsætte samarbejdet.
Af: Michael Ehrhorn

02-09-2019 14:57
USA-orkan kommer til at påvirke Danmark

Lige nu hærger orkanen Dorian voldsomt i USA omkring Florida, og vejret der kan komme til at påvirke det danske vejr, det skriver Ekstra Bladet.

Omkring den 11. september ventes orkanen at rykke østpå og ligge omkring Island, og det kan betyder blæsevejr her i Danmark også.

Det bliver dog meget langt fra den styrke, som amerikanerne oplever i øjeblikket. Meterologer melder i stedet, at vi får vind op mod 25 meter i sekundet.


Af: Michael Ehrhorn

02-09-2019 14:31
Stigning i salget af elbiler

Salget af el-biler herhjemme stiger.

Således blev der i august solgt 340 elbiler i Danmark, og det er næsten 98 procent flere end i august sidste år, hvor der blev solgt 172.

I det samlede bilsalg skete der et fald i august med 18.697 solgte biler mod 20.741 sidste år.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

02-09-2019 14:22
Lagkagehuset lukker del af Aabenraa-produktionen

Nu er der ikke alt for godt nyt omkring Lagkagehuset i Aabenraa, der gennem mange år har leveret wienerbrød til hele landet.

Den produktion flyttes nemlig til Brøndby, da der ikke længere er plads i Aabenraa, selvom det er en ganske oplagt placering.

Den ændrede produktion koster syv medarbejdere jobbet i Aabenraa, og Lagkagehuset gør alt for at hjælpe dem godt videre i andre jobs.
Af: Michael Ehrhorn

02-09-2019 14:03
Fanø Festival blev væltet

Næste år venter festivalen Fanø Vesterland, og den må siges at være voldsomt populær.

I dag blev der sat 300 billige Early Bird-billetter til salg, og de blev revet væk på få minutter. Intet mindre end 2.000 købere sad nemlig klar.

Det betød også, at en del sad skuffede tilbage, for selvom man havde lave numre, kom man ikke nødvendigvis igennem på grund af nyt billetsystem. Noget festivalen nu tager til efterretning.
Af: Michael Ehrhorn

02-09-2019 13:51
Sidste chance for SønderjyskE og Esbjerg

I dag er det mandag den 2. september, og det betyder, at det er sidste dag, hvor der kan hentes spillere til Superligaen for denne gang.

Både SønderjyskE og Esbjerg fB ventes at følge tæt med har på deadline dagen, der har tradition for, at alt kan ske, mens store muligheder kan opstå ud af det blå.

SønderjyskE hentede tidligere på dagen angriber Artem Dovbyk på leje i FC Midtjylland.
Af: Michael Ehrhorn

02-09-2019 12:16
Oksekødsrapport trækkes tilbage

Aarhus Universitet trækker nu sin omstridte rapport om oksekøds klimabelastning tilbage.

Det sker fordi den ikke lever op til universitetets standarder for armslængde og uafhængig forskning.

Beslutningen kommer, efter at Information har afdækket, at Landbrug & Fødevarer har skrevet afsnit i rapporten og påvirket en pressemeddelelse om resultaterne.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

02-09-2019 12:02
Power sætter dato på Esbjerg-åbning

Elektronik- og hvidevarekæden Power annoncerer nu sin åbningsdato i Esbjerg. Det bliver fredag den 13. september klokken 07.00, at Power er klar til at slå dørene op på Stormgade 155.

Den store åbningsfest vil blive fejret med masser af køtilbud, konkurrencer, kaffe og morgenbrød.

I forbindelse med åbningsdagen skal man forvente rigtig mange mennesker og derfor også en del kø i området.
Af: Michael Ehrhorn

02-09-2019 12:00
Psykiatri-sygeplejersker hjælper nu politiet døgnet rundt

Politiet og psykiatrien i Region Syddanmark har med begyndelsen af september fået et endnu tættere samarbejde.

Formålet er at hjælpe med at nedtrappe situationer og dermed også at undgå tvangsindlæggelser ved hjælp af en psykiatrisk udrykningstjeneste, der kan hjælpe politiet i situationer, hvor de står med et menneske med psykiske problemer.

Den nye tjeneste består af erfarne sygeplejersker, der sidder standby døgnet rundt. Sygeplejerskerne kan tage imod opkald fra politiet, men også fra de praktiserende læger eller vagtlægen.

Etableringen af den akutte psykiatriske udrykningstjeneste koster 8,3 millioner kroner årligt. Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

02-09-2019 11:59
Vejret er vendt

Kalenderen siger nu september, og så er det jo egentlig efterår. Noget man da også allerede kan mærke på vejret.

Efter en rigtig flot sidste uge og en flot weekend er det nemlig lidt nogle andre scenarier, der venter syd- og sønderjyderne i denne uge.

Det bliver koldt og bare omkring 15 grader i løbet af ugen, og så kommer der masser af byger. Med andre ord rigtig efterårsvejr.
Af: Michael Ehrhorn

02-09-2019 11:57
Flyafgange til USA aflyst

Hvis du står foran at skulle flyve til USA, så skal du håbe, at der ikke står Florida på din billet.

De seneste to dage har flyselskabet Norwegian aflyst 12 flyvninger til og fra Florida som følge af orkanen Dorian.

Det oplyser Norwegian i en mail til Ritzau.
Af: Michael Ehrhorn

02-09-2019 11:54
Stort pengebeløb glemt i hæveautomat

Når man hæver penge i en hæveautomat, så er det en rigtig god idé at huske at få sedlerne med, når man har fået sit kort. Især hvis man har hævet et stort beløb.

Det havde en bankkunde i Haderslev dog glemt, og et større pengebeløb lå stadig i automaten, da den næste kunde ankom.

I god stil blev pengene dog indleveret til politiet, og da den første kunde opdagede forglemmelsen, blev politiet kontaktet, hvor han så lettet fik sit beløb tilbage.
Af: Michael Ehrhorn

02-09-2019 10:30
Efterlyst kvinde fundet i live

I weekenden skulle der handles hurtigt, da en ældre kvinde havde forladt et plejecenter i Augustenborg uden at give lyd fra sig.

Politiet satte gang i en større eftersøgning, mens man også efterlyste kvinden på de sociale medier.

Heldigvis kunne man efterfølgende melde, at de ældre kvinde var blevet fundet. Hun var ganske forkommen men heldigvis i live.
Af: Michael Ehrhorn

02-09-2019 10:21
SønderjyskE lejer angriber i FC Midtjylland

I dag lukker transfervinduet i fodbold, som er den periode, hvor man må handle spillere. Og i SønderjyskE er man aktive på sidstedagen.

SønderjyskE har nemlig lejet den 22-årige angriber Artem Dovbyk i FC Midtjylland i resten af sæsonen.

- Vi har været på udkig efter en forstærkning til vores angreb, fordi vi i øjeblikket kun har to fuldblodsangribere i truppen, og det, har vi vurderet, er lige lidt nok, siger sportschef Hans Jørgen Haysen.
Af: Michael Ehrhorn

02-09-2019 09:55
Kampagne skal gøre briterne klar til brexit

Den britiske regering har indledt en informationskampagne, som opfordrer befolkningen til at “gøre sig klar til brexit” den 31. oktober.

Kampagnen kommer ifølge BBC i begyndelsen til at bestå af plakater og annoncer på sociale medier, og senere følger så tv-indslag.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

02-09-2019 07:46
Danmark køber nyt udstyr til ubådsjagt

Forsvaret har købt et avanceret system til at jagte ubåde.

Systemet er købt i USA og koster 1,3 milliarder kroner.

Ifølge Søværnets chef, kontreadmiral Torben Mikkelsen, vil de nye sonarer øge Danmarks betydning i NATO, der har fokus på russiske ubåde i blandt andet Østersøen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

02-09-2019 07:29
Antallet af udlands-pensionister fordoblet

Antallet af danskere, der i dag får udbetalt deres pension i udlandet er fordoblet siden 2003.

Dengang fik knap 25.000 personer overført deres danske folkepension eller førtidspension til en fast adresse i udlandet.

Sidste år var tallet mere end fordoblet til 57.500 personer.

Og hvor bor disse udlandspensionister så henne? Ja, på de første pladser kommer Sverige, Tyskland og Norge mens Spanien er vores fjerdemest foretrukne land til pensionisttilværelsen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Politiken

02-09-2019 07:09
Sydjyske sommerhuse handles i stor stil

Der er gang i salget af sommerhuse i Sydjylland, viser en opgørelse fra Dansk Byggeri.

Men i flere kommuner står sommerhusene til salg i lang tid, og det smitter af på kvadratmeterpriserne, der nu er 400 kroner lavere end i 2012.

Mens det tager længst tid at få solgt sommerhus i Sønderborg, går det noget hurtigere med at få solgt i Billund og Esbjerg. Her er liggetiden under 100 dage.

Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

02-09-2019 06:13
Nu begynder overgangsperiode for ny ferielov

Det er en god ide at spare på fridagene i det kommende år - hvis du altså næste år vil holde ferie som du plejer.

For fra i dag er dine feriepenge overgået til en statsdrevet fond og dermed er overgangen til Danmarks nye ferielov indledt.

Det betyder at du fra maj næste år, maksimalt har 16,64 feriedage til rådighed - altså lige omkring 3 uger. Dermed skal du optjene resten af næste års feriedage gennem den nye ferieordning.
Af: Marianne Thorø

02-09-2019 06:03
Stephanie Lose afviser at være kandidat til næstformandspost

Efter flere har spekuleret i Stephanie Lose som Venstres nye næstformand, afviser hun nu at stille op til posten.

Stephanie Lose skriver på sin Facebookside søndag eftermiddag, at hun ikke vil stille op til posten som næstformand i Venstre.

- Jeg kan se af min indbakke, min telefon og en lang række nyhedssites, at der bliver spekuleret massivt i, om jeg vil stille op som næstformand for Venstre, skriver hun og fortsætter:

- Det er imidlertid ikke en post, jeg stiller op til. Jeg har hænderne fulde i Region Syddanmark og Danske Regioner og brænder for mit arbejde i og for regionerne. Hvis der også skal være tid til min familie, ikke mindst Mie og Sofie på 10 år og 7 år, så er der ikke nok timer i døgnet lige nu.

I opslaget skriver hun også, at hun håber, at den nuværende politiske ordfører Jakob Elleman-Jensen vil stille op til formandsposten.

Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

02-09-2019 05:30
DDoS angreb nedlagde DSBs server

DSBs billetserver var i går udsat for et såkaldt DDoS-angreb, hvor mange tusinde computere på én gang sendte gentagne forespørgsler til serveren.

Det gav problemer for den der i går ville købe billet eller forny deres pendlerkort.

Derfor opfordrer DSB til at man i dag køber billet på stationerne, hvor man også kan tanke på rejsekortet.
Af: Marianne Thorø

02-09-2019 05:16
Landbrugslobby tilbagebetaler penge for omstridt oksekødsrapport

Sagen om den stærkt kritiserede oksekødsrapport får nu konsekvenser i en af landets største og mest magtfulde lobbyorganisationer.

Landbrug & Fødevarer er gået over grænsen og tilbagebetaler derfor nu de 455.000 kroner, som interesseorganisationen havde fået af Kvægafgiftsfonden til at lave den omstridte rapport om oksekøds miljø- og klimabelastning.

Det udtaler direktør for Landbrug & Fødevarer Morten Høyer i en skriftlig kommentar til Information.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

02-09-2019 05:09
V-politikere ønsker Støjberg som næstformand

Inger Støjberg skal være Venstres nye næstformand.

Sådan lyder det nu åbent fra flere af Venstres folketingsmedlemmer, som ser hende som den helt rette næstkommanderende i partiet – som en del af et formandskab, hvor Jakob Ellemann-Jensen er formand.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

30-08-2019 15:27
122 bilister gik i fælden

Man hører ofte om bilister, der ryger en tur i fartfælden og efterfølgende får en træls men ofte fortjent hilsen i E-boksen.

Det er dog ikke hvert dag, at hele 122 bilister går i fælden, men det gjorde de i dag på Løgumklostervej mellem Vestvejen og Toften i Aabenraa by.

11 af fartsynderne kørte så stærkt, at det koster et klip i kørekortet.
Af: Michael Ehrhorn

30-08-2019 12:39
Rotterdam får æren af Eurovision

Tidligere på året endte Holland ud som den helt store vinder, da der blev afhodlt Eurovision Song Contest i Israel.

Her var det Duncan Lawrence, der løb med sejren, og dermed skal det internationale melodigrandprix næste år til Holland. Nu står det så klart hvor.

Det bliver Rotterdam, der får æren af at huse den populære sangkonkurrence anno 2020.
Af: Michael Ehrhorn

30-08-2019 12:38
Flere babyer kommer til kiropraktor

Har du nogensinde prøvet at sende din baby en tur til kiropraktor. Hvis du har det, så er du ikke alene.

Mere end hver fjerde baby kommer til kiropraktor i deres første leveår. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Af alle 61.000 babyer, som er født i 2017, var omkring 16.000 forbi kiropraktoren i deres første leveår.

Det svarer til 26 procent af alle 0-årige født i 2017. Mange forældre tager deres baby til kiropraktor på grund af uforklarlig gråd
Af: Michael Ehrhorn

30-08-2019 12:35
Bil endte på taget

Det så særdeles voldsomt ud, da en bil tidligere på dagen endte på taget på Varde Landevej ved Gravlund.

Redningsmandskabet nåede hurtigt frem til ulykkesstedet, og her valgte man at spærre Varde Landevej i begge retninger.

Heldigvis lød meldingen dog hurtigt, at ingen personer var kommet alvorligt til skade.
Af: Michael Ehrhorn

30-08-2019 12:00
Mand smuglede ecstasy i Tesla

Syd og Sønderjyllands Politi har de seneste dage haft to narkosager ved grænsen.

Den ene var to syrere, der smuglede ecstasy, kokain og mdma.

De er foreløbigt blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Den anden sag drejer sig om en hollandsk mand, der havde skjult 516 ecstasy-piller i en norsk indregistreret Tesla.

Han fik en straksdom på syv måneders ubetinget fængsel. Teslaen blev beslaglagt.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

30-08-2019 11:43
Pas på falske udlejere

Om få dage begynder de videregående uddannelser i det syd- og sønderjyske, og i den forbindelse skal mange unge i gang med en helt ny tilværelse i ny lejlighed.

Problemet er bare, at rigtig mange af dem stadig ikke har fået noget at bo i. Noget der desværre er guf for svindlerne, skriver politiet på Twitter.

Her advarer man de unge om ikke at betale despositum før man har set lejligheden, mens man skal tjekke gyldigheden af den konto, man overfører til.

Af: Michael Ehrhorn

30-08-2019 11:40
Mand glemte tankpistol i bilen og kørte

Der lød tidligere på dagen noget af et brag fra en tankstation i Vejen, da en 45-årig bilist fra Holsted ville køre derfra.

Det var dog ikke helt så alvorligt, som det lyder. Det viste sig nemlig, at braget kom fra en lettere komisk episode.

Efter tankning havde manden nemlig glemt at tage slangen ud af bilen, og så var han bare kørt. Benzinslangen blev revet af og skal nu repareres, mens den flove mand straks måtte erkende brøleren.

Af: Michael Ehrhorn

30-08-2019 11:35
Politiet søger vidner efter overfald

Syd- og Sønderjyllands Politi søger lige nu vidner efter et overfald i Sønderborg. Overfaldet skete onsdag aften på Kastanie Allé, hvor en 19-årig kvinde var offer.

Hun blev ifølge politiet overfaldet med gentagne slag af en 20-årig mand.

Ifølge politiet kender de to hinanden, men man søger lige nu vidner, der kan kontakte politiet på telefon 114.
Af: Michael Ehrhorn

30-08-2019 10:51
Ikke et gen bag homoseksualitet

Homoseksualitet afgøres ifølge nyt stort studie ikke af ét særligt gen.

I stedet spiller forskellige genvarianter en rolle, og det samme gør andre faktorer såsom opvækst.

Konklusionerne er draget på baggrund af en stor undersøgelse, der inkluderer dna-prøver fra knap en halv million personer.
Af: Michael Ehrhorn

30-08-2019 10:47
Transfervinduet lukker

I dag og de kommende dage bliver nogle spændende af slagsen i fodboldklubberne SønderjyskE og Esbjerg fB. Her skal de sidste sommer-handler nemlig lukkes.

Når kalenderen siger 2. september er det nemlig den sidste dag i transfervinduet, hvor der må handles spillere.

I blandt andet SønderjyskE er der udsigt til muligt farvel til flere spillere, og dermed kan det blive nogle særdeles spændende timer.
Af: Michael Ehrhorn

30-08-2019 10:40
Brand i Agerskov

Brandvæsnet måtte rykke hurtigt ud tidligere på dagen, da der blev meldt om brand i Agerskov.

Den melding viste sig at holde stik, da der ved ankomst var ild i en carport. Heldigvis var der ikke fare for andre personer eller bygninger.

Branden er nu slukket, og årsagen skal undersøges nærmere.

Af: Michael Ehrhorn

30-08-2019 10:38
Vi vil gerne, men ved ikke hvordan

To ud af tre forældre til børn i alderen 9-16 år mener, at de har et ansvar for at lære deres børn, hvordan de skal begå sig på internettet - men kun hver fjerde forælder mener, at de selv lever op til det ansvar.

Det viser en ny undersøgelse fra Red Barnet ifølge TV2 nyhederne.

Mange ved nemlig ikke, hvordan de skal tage snakken med deres børn, og efterlyser selv vejledning om, hvordan man gør, viser undersøgelsen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: TV2 Nyheder

30-08-2019 09:45
Færre udsættes for vold end tidligere

Færre af os bliver udsat for vold, viser tal fra skadestuerne. I 2018 blev der registreret 9.909 voldsskader på skadestuerne – det er næsten 500 færre end året før.

Særligt blandt mænd i nattelivet er der blevet længere mellem øretæverne, fortæller analytiker hos det kriminalpræventive råd Ingrid Soldal Eriksen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

30-08-2019 09:45
Danmarks Statistik: Prisen på huse stiger mere end prisen på ejerlejligheder

På landsplan steg priserne på enfamiliehuse 2,7 pct. i juni i forhold til samme måned sidste år, mens priserne på ejerlejligheder steg med 1,2 pct. i forhold til samme måned sidste år.

Det er syvende måned i træk, at priserne på enfamiliehuse er steget mere end på ejerlejligheder, når man måler prisudviklingen i forhold til samme måned året før år, oplyser Danmarks Statistik.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

30-08-2019 09:38
Great Barrier Reef er nu meget dårlig

Langtidsprognoserne for verdens største koralrev, Great Barrier Reef, er gået fra dårlige til "meget dårlige".

Det meddeler den officielle myndighed, der tager vare på koralrevet.

Forværringen af koralrevets tilstand skyldes de stigende havtemperaturer som følge af global opvarmning.
Af: Marianne Thorø

30-08-2019 06:30
112-problemer kan være livsfarlig

For femte gang på fire måneder har der igen i går været problemer med at ringe 112 i Region Syddanmark.

Når der er problemer med at komme igennem på 1-1-2 eller kommunikere internt på sygehusene, skaber det ikke bare frustrationer hos patienterne. På sygehusene er de nødt til at kalde ekstra personale ind for at være sikre på at kunne håndtere situationen, og patienternes sikkerhed er også i fare, hvis man spørger ledende overlæge på Akutafdelingen og Medicinske sygdomme på Kolding Sygehus, Poul Henning Madsen.

- Klart, at når patienterne ikke kan komme i kontakt med os på sygehuset, lægevagten eller i værste fald med 112, så kan det have betydning for patientsikkerheden. Det kan i værste fald betyde, at patienter med livstruende sygdomme kommer senere på sygehuset, end de ellers ville være kommet. Og det kan jo i sidste ende være livsfarligt, siger han til TV SYD.

I dag mødes embedsmænd fra Region Syddanmark med TDC. Regionen vil her forlange en redegørelse fra TDC, der skal komme med et bud på, hvordan man forhindrer nedbrud i fremtiden
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

30-08-2019 06:15
Minister kræver redegørelse fra TDC

Sundhedsminister Magnus Heunicke kræver nu en redegørelse fra TDC efter det seneste nedbrud i går, der betød at store dele af landet i flere timer ikke kunne ringe 112.

Mandag morgen skal TDC stå skoleret på ministerens kontor og forklare hvordan det for femte gang på kort tid kunne gå så galt. Samtidig vil Heunicke have en plan for hvordan TDC vil sikre at det ikke sker igen.

Særligt Region Syddanmark har været hårdt ramt af den seneste tids problemer hos TDC.
Af: Marianne Thorø

30-08-2019 05:51
Hashsmugler knaldet

To tyrkiske mænd på 37 og 45 år blev ved en storkontrol tirsdag eftermiddag og aften ved motorvejen i Sønderjylland afsløret i tilsyneladende at smugle hash ud af Danmark.

I en dansk indregistreret bil havde de to mænd gemt cirka 15 kilo hash. De tyrkiske statsborgere blev begge sigtet for nakotika-smugling og blev efterfølgende fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Sønderborg. De blev fængslet i fire uger.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

30-08-2019 05:48
Trump aflyser besøg i Polen

Den amerikanske præsident, Donald Trump, aflyser sit planlagte besøg i Polen i weekenden og sender i stedet vicepræsident Mike Pence.

Det skriver nyhedsbureauet AP. Præsidenten oplyser, at han vil planlægge et nyt besøg i en nær fremtid.

Donald Trump sagde for en måned siden at han i forbindelse med Polen besøget også ville besøge Danmark, men det aflyste han som bekendt også
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

30-08-2019 05:18
Venstre og blå blok går tilbage i meningsmåling

Venstre og blå blok går i den første meningsmåling fra Epionion efter valget yderligere tilbage.

Ved valget fik blå blok 79 mandater, men er i meningsmålingen nede på 77 mandater.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

30-08-2019 05:00
Løkke: Næste landsmøde skal ikke handle om formandskab

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, vil ikke acceptere, at partiets næste landsmøde skal handle om, hvorvidt han fortsat er formand.

Det siger han til Jyllands-Posten.

I stedet ønsker han, at landsmødet først fastlægger en klar politisk linje for Venstre.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

29-08-2019 14:58
Telefonproblemer løst

Tidligere på dagen har der været problemer lokalt med at ringe 112 eller til vagtlægen. Det skyldes et større nedbrud på TDC's net.

Nu er der dog godt nyt fra Region Syddanmark.

TDC har udbedret den fejl på mobilnettet, der fra fredag morgen betød, at der opstod problemer med at ringe til skadesvisitationen, sygehuse, psykiatrien samt 112 på Fyn og senere resten af Region Syddanmark fra mobiltelefoner, der anvender TDC’s mobilnet.


Af: Michael Ehrhorn

29-08-2019 13:49
Kør efter skilte og ikke GPS

Lige nu melder politiet om en lidt spøjs situation på Dr. Margrethes Vej i Aabenraa midtby. Her har man nemlig været på besøg med fotovognen denne torsdag.

28 bilister blev blitzet i den forbindelse, og nogle af dem valgte at brokke sig til politiet.

Det viser sig nemlig, at GPS'en påstår, at man må kører 60 kilometer i timen på vejen. Det må man dog ikke, at politiet minder om, at man altid skal køre efter de faste hastigheder, medmindre andet er skiltet.
Af: Michael Ehrhorn

29-08-2019 13:36
Svindlere ringer med rigtigt nummer

Hvis du bor i Varde eller omegn, så skal du lige være opmærksom, hvis du modtager et opkald fra din lokale sparekasse.

Der har nemlig været en episode med en kvinde, der blev ringet op af svindlere, der udgav sig for at være fra sparekassen. De ringede oven i købet fra sparekassens rigtige nummer.

Rådet lyder nu, at man generelt skal lade være med at give personfølsomme oplysninger og adgang til kontoer gennem telefonen.
Af: Michael Ehrhorn

29-08-2019 13:30
Kæmpe haj ved Esbjerg

Ud for Esbjerg ligger boreplatformen Syd Arne, og her fik man sig noget af et syn midt under arbejdet forleden. Under plaformen svømmede nemlig en gigantisk haj.

Der er tale om intet mindre end verdens næststørste haj, der kan blive op til 12 meter lang, det skriver TV Syd.

Medarbejderne på platformen fik heldigvis dokumenteret det enorme dyr, der meldes spottet flere steder.
Af: Michael Ehrhorn

29-08-2019 13:19
Nyt nedbrud hos TDC

TDC er i den grad i problemer i disse dage. I går var der et stort nedbrud på nettet, der betød, at flere syd- og sønderjyder ikke kunne ringe 1-1-2.

I dag er der så igen store nedbrud flere steder i landet, og også her skulle det gå ud over blandt andet alarmcentralen.

TDC arbejder på at finde en løsning hurtigst muligt på de massive problemer.
Af: Michael Ehrhorn

29-08-2019 12:04
Lars Larsens familie takker

Nu er der nyt omkring den nyligt afdøde Jysk-købmand Lars Larsen.

Lars Larsens familie takker for støtten i forbindelse med bisættelsen af erhvervsmanden for en uge siden.

- Det har været rørende at opleve de mange positive kommentarer, og hvor stor en inspiration min far har været for mange mennesker, siger Lars Larsens søn, Jacob Brunsborg, blandt andet i en pressemeddelelse fra Jysk.

Af: Michael Ehrhorn

29-08-2019 12:02
Første spadestik til stor feriekoloni

Fredag den 6. september bliver en stor dag i Naldtang ved Varnæshoved lidt udenfor Aabenraa. Her tages nemlig første spadestik til en ny stor feriekoloni.

Pengene til selve byggeriet er i hus, og det skyldes især en stor støtte fra AP Møller Fonden på otte millioner kroner.

Der mangler dog stadig inventar og lignende til udeområderne ved den nye koloni, og derfor er man lige nu ude og søge sponsorer blandt de lokale virksomheder.

Af: Michael Ehrhorn

29-08-2019 11:49
Stor kritik af TDC efter 112-nedbrud

Onsdag eftermiddag var der stort nedbrud på TDC-nettet her i Syd- og Sønderjylland, og det var ikke alt for heldigt.

Det betød nemlig, at man i mere end en time ikke kunne komme igennem til alarm 112.

- Jeg er meget skuffet over TDC. Problemer med at komme igennem på 1-1-2 kan jo potentielt være fatalt, så det er meget alvorligt, siger Kristian Nørgaard, næstformand i Sundhedsudvalget, Region Syddanmark, Venstre, til TV SYD.
Af: Michael Ehrhorn

29-08-2019 11:46
Y-stole til 30.000 hapset

Nogle gange har tyvene heldet med sig, når de bryder ind, og det havde de desværre i Kolding tidligere på ugen.

Her var der nemlig stor gevinst, da en eller flere ukendte gerningsmænd brød ind i et fritidshus på Udsigten.

Herfra er der blevet stjålet to dyre Wegner Y-stole til en samlet værdi af 30.000 kroner. Det gode er så, at politiet har sikret sig spor på adressen og blandt andet har et sålaftryk at efterforske.

Af: Michael Ehrhorn

29-08-2019 11:33
Skattefar tjekker handler med bitcoins

Skattestyrelsen har nu fået tilladelse til at indhente oplysninger om ca 20.000 danskeres handel med kryptovaluta.

Det sker både for at få et indblik i hvor mange der handler med kryptovaluta og for at sikre at borgerne så også betaler korrekt skat af salget på kryptobørser.

I den kommende tid vil Skattestyrelsen gennemgå de mange oplysninger for at undersøge, om henholdsvis tab eller gevinst er selvangivet korrekt.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

29-08-2019 11:05
Voldsskader er faldende

Antallet af anmeldelser til politiet i Danmark er desværre stigende. Trods det er der også gode nyheder i tallene.

Antallet af voldsskader på skadestuerne er nemlig faldende, det viser nye tal netop fra skadestuerne.

I 2018 blev 9.909 voldsskader registreret på danske skadestuer. Det er et fald sammenlignet med året før. Dermed fortsætter tendensen med mindre vold på landets skadestuer, men faldet er dog beskedent.

Af: Michael Ehrhorn

29-08-2019 11:01
Leasingfirmaer vil hjælpe politiet med at bekæmpe vanvidskørsel

Leasingfirmaer er kommet i centrum efter flere voldsomme episoder med vanvidskørsel.

I mange tilfælde er personerne nemlig ikke er ejer af bilen; den leases nemlig og står i en anden persons navn, en såkaldt stråmand, hvilket gør det svært for politiet at forhindre personerne i at skaffe en ny bil, selvom de pågribes for vanvidskørsel.

Nu tager brancheforeningen bladet fra munden og kommer med en appel til regeringen. Firmaerne vil have flere værktøjer i kampen mod vanvidsbilister.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

29-08-2019 10:59
Efterlyst kvinde blev fundet

Syd- og Sønderjyllands Politi måtte tidligere på torsdagen ud med en efterlysning på det sociale medie Twitter.

Man savnede nemlig en spinkel 81-årig kvinde, der var forsvundet, og som sidst var set i området omkring Naffet i Haderslev.

Heldigvis endte eftersøgningen hurtigt lykkeligt. Det lykkedes nemlig at finde den ældre kvinde i god behold, og politiet takker for hjælpen.

Af: Michael Ehrhorn

29-08-2019 08:15
Fire europæiske lande ikke længere mæslingefri

Fire europæiske lande har mistet deres status som værende mæslingefri.

Det meddeler Verdenssundhedsorganisation (WHO).

De fire lande, der ikke længere er fri for mæslinger, er Storbritannien, Grækenland, Tjekkiet og Albanien.

I slutningen af 2017 blev Danmark af netop denne afdeling erklæret fri for mæslinger.
Af: Marianne Thorø

29-08-2019 07:52
Hver anden boligejer er klar til at klimaoptimere boligen

En stor del af danskerne er klar til at følge de politiske mål fra Christiansborg om en mere klimavenlig fremtid.

49 pct. af danskerne går nemlig med overvejelser om at lave justeringer på deres bolig med klimaet for øje.

Det viser en dugfrisk undersøgelse, som Epinion har foretaget for ejendomsmæglerkæden Nybolig.

Der er en række steder at sætte ind, hvis man vil gøre alvor af de grønne opgraderinger - blandt andet inden for varme, isolering, solenergi, ruder og belysning.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

29-08-2019 06:46
Apple undskylder for overvågning af samtaler

Apple har undskyldt over for brugere af stemmeassistenten Siri og erkendt, at selskabet ikke har levet op til egne privatlivsidealer, da de hyrede medarbejdere til at lytte til kundernes lydoptagelser.

Det skriver Financial Times.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

29-08-2019 06:34
Ringrider-bil endnu ikke afhentet

Hovedgevinsten ved Ringriderfesten i Sønderborg's Lotteri, en Citroen C3, venter fortsat på at blive afhentet.

Så hvis du er en af dem, der har købe en af de 15.000 lodsedler i Ringrider-lotteriet, så kig lige i jakker, lommer, tasker og andre gemmesteder.

Flere har henvendt sig med forskellige forklaringer og teorier om, at de kunne være vinderen. Men det er kun med den rette lodseddel i hånden, at man kan sikre sig en ny gratis Citroen C3.

Sidste frist for at præsentere vinderlodsedlen er den 7. september kl. 24.00.

Herefter bliver bilen solgt skriver jv.dk
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

29-08-2019 06:00
Små virksomheder mangler ligestilling i toppen

Det er især de store virksomheder i Danmark der er bedst til det med ligestilling i toppen - det viser en ny rapport på området.

Blandt de 134 børsnoterede danske selskaber er knap hver femte bestyrelsesmedlem og hvert tiende direktionsmedlem kvinde. Det er en lille fremgang i forhold til de seneste år.

Hos de største virksomheder er der fire gange så stor en andel af kvindelige direktionsmedlemmer og tæt på tre gange så mange kvinder i bestyrelserne som i de mindre.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

29-08-2019 05:21
Der skal nyt blod til mener Venstres Anni Matthiesen

For første gang melder Venstres Anni Matthiesen klart ud, hvad hun ønsker, der skal ske med formandsskabet i Venstre.

- Det er nødvendigt med nyt blod i toppen af partiet på en eller anden facon.

Sådan siger Venstres folketingsmedlem Anni Matthiesen til TV SYD onsdag aften.

Hun er indenrigsordfører og valgt i Sydjyllands Storkreds, og for første gang melder hun klart ud, hvad hun ønsker, der skal ske med formandsposten i Venstre.

- En gang i mellem kan det være nødvendigt med drastiske skridt, siger Anni Matthiesen.

Formand Lars Løkke Rasmussen har flere gange understreget, at han ikke går nogle steder.

Det er endnu ikke bestemt, hvornår landsmødet skal finde sted, men Lars Løkke Rasmussen har anmodet om at rykke det til før Folketingets åbning den 1. oktober. Det skriver TV2.
.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

29-08-2019 05:18
Chikane-undervisning til ansatte i McDonald's

Alle ansatte i McDonald’s i USA vil blive tilbudt et nyt undervisningsforløb om chikane, skriver nyhedsbureauet AP.

Det sker, efter at adskillige medarbejdere har klaget over sexchikane i burgerkæden.
Af: Mike Forde
Kilde: AP

29-08-2019 04:57
Ny stor sag om ulovlig deling af billeder kan være på vej

En ny stor sag om ulovlig deling af krænkende billeder af danske piger kan være under opsejling.

Flere end 700 piger kan potentielt være involveret i sagen, der handler om en mappe med billeder, der lige nu florerer på nettet, skriver Berlingske.

- Det handler om et onlinekatalog, som der er en historie om, men som vi aldrig har haft adgang til. Vi kan kun se en indholdsfortegnelse med 720 pigenavne, siger vicepolitikommissær Frank Olsen fra Nordjyllands Politi til avisen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Berlingske

28-08-2019 14:06
Politiet efterlyser dement mand

Syd- og Sønderjyllands Politi er lige nu ude med en efterlysning på Twitter.

Den lyder:

"Vi søger en dement mand, som er forsvundet fra plejehjem i Rinkenæs. Beskrives som: 80 år, 185 cm høj, spinkel, kort gråt hår, iførte blå shorts og støttestrømper - godt gående med rollator."
Af: Michael Ehrhorn

28-08-2019 14:05
Mand dømt for voldtægt

En 30-årig mand fra Kosovo er blevet idømt 1 og 3 måneders fængsel i Retten i Sønderborg. Det er han på grund af voldtægt og andet seksuelt forhold end samleje begået mod en 27-årig kvinde. Han er også dømt for vold og trusler.

Den dømte er udover fængslingen idømt et indrejseforbud på 12 år.

Manden fra Kosovo nægter sig skyldig, og han valgte på stedet at anke dommen. Han forbliver dog fængslet i varetægt indtil ankesagen skal køre.
Af: Michael Ehrhorn

28-08-2019 14:00
Rige kunder skal betale mere i Sydbank

Hvis du er kunde i Sydbank og har mange penge der, så kan det snart blive en dyrere fornøjelse, en det er tilfældet i dag.

Sydbank indfører negative renter for velhavende kunder. Nødvendigt i et svært marked, lyder begrundelsen fra banken, som derfor følger i fodsporene af Jyske Bank.

Sydbank har hovedsæde i Aabenraa.

Af: Michael Ehrhorn

28-08-2019 13:16
Jan Hellesøe om nyt program: Vi har oppet os

Hvis du så fjernsyn i går på DR, så stødte du måske på programmet Manipulator med Jan Hellesøe som vært.

Og der er altså udsigt til endnu bedre manipulationer af hjernen:

Lyd

Det siger Jan Hellsøe
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

28-08-2019 13:15
Jan Ulrich dømt

Den tyske cykelrytter og tidligere Tour de France-vinder Jan Ullrich er onsdag i Retten i Frankfurt blevet dømt for at tage kvælertag på en 31-årig prostitueret på et værelse på et lukushotel i Frankfurt.

Det skriver den tyske avis Bild.

Jan Ullrich har fået en dom på 180 dagsbøder a 40 euro.
Af: Michael Ehrhorn

28-08-2019 13:03
Fart-forbilleder i Esbjerg

Gennem flere dage har vi hørt igen og igen, hvordan politiet har taget masser af fartsyndere på skolevejene.

Der findes dog også lysende eksempler på det modsatte.

I morges var der kontrol ved Rørkjærskolen i Esbjerg, og her var der ikke en eneste sag. Godt gået og god tur!

Af: Michael Ehrhorn

28-08-2019 12:32
SønderjyskE og Broager Sparekasse lander kæmpe aftale

Broager Sparekasse har indgået en otteårig hovedpartneraftale med SønderjyskE Herrehåndbold.

Aftalen er den største i håndboldklubbens historie og giver nye sportslige muligheder for ligaholdet.

- Det er en aftale, der bliver større og større rent økonomisk hvert år, og det giver os et rigtigt godt fundament til, at vi kan komme endnu længere op i tabellen, og hvis der er flere andre virksomheder, der bakker op, som Broager Sparekasse har gjort, så kan det her ende med at blive rigtigt stort, siger sportsdirektør Simon Hajdu Lindhardt.

Af: Michael Ehrhorn

28-08-2019 12:02
Tre polakker fængslet

Tre polakker kan se frem til en tur ind og ruske tremmer i de kommende 14 dage. Mændene blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg sigtet for indbrud, tyveri og hæleri.

Polakkerne er blandt andet sigtet for at stjæle en hel masse værktøj, som politiet fandt under anholdelsen i Holsted. Det kan ikke udelukkes, at noget af værktøjet er stjålet andre steder end Holsted.

De sigtede blev varetægtsfængslet i to uger, de nægter sig skyldige og har kæret varetægtsfængslingen.
Af: Michael Ehrhorn

28-08-2019 12:01
Stor pulje til bevægelse i Tønder

750.000 kroner. Så stort er det beløb, der kan søges om til at skyde nye motionsaktiviteter i gang i Tønder Kommune.

Bevæg dig for livet lancerer en Bevæg dig for livet-pulje på hele 250.000 kroner årligt. Med den kan alle ildsjæle med gode idéer til nye initiativer, aktiviteter og enkeltstående projekter i Tønder Kommune søge om at få et økonomisk boost.

Beløbet deles op i tre lige store dele frem mod 2021, og dermed er der altså 250.000 kroner i puljen hvert år.

Af: Michael Ehrhorn

28-08-2019 12:00
Sydbank indfører negative renter

Sydbank indfører negative renter for indestående på over 7,5 millioner kroner med mindre andet aftales.

Det oplyser banken i sit halvårsregnskab.

Beslutningen om at indføre negative renter over for velhavende privatkunder følger kort tid efter, at Jyske Bank varslede negative renter for privatkunder med over 7,5 mio. kr. på kontoen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

28-08-2019 11:21
Flere kommuner skal støtte udsatte unges fritidsaktiviteter

40 ud af landets 98 kommuner støtter udsatte børns fritidsaktiviteter, men det er ifølge DGI ikke godt nok.

DGI-formand Charlotte Bach Thomassen mener således at alle landets kommuner bør have en ordning, hvor der ydes tilskud til, at udsatte børn kan gå til en fritidsaktivitet.

Den slags ordninger gør nemlig en forskel, fordi de kan være med til at udjævne den ulighed, der ellers er.
Af: Marianne Thorø

28-08-2019 10:26
Ellemann-Jensen: Vil ikke være formand lige nu

DR Nyheder fik tidligere i dag fat på Venstres gruppeformand, Jakob Ellemann-Jensen, som af flere nævnes som mulig modkandidat til Lars Løkke Rasmussens formandsskab.

I Radioavisen sagde Ellemann-Jensen, at han "ikke lige nu" vil være formand , "fordi vi har en".
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

28-08-2019 10:24
Billige lån får hver tredje boligejer til at låne mere

De billige 0,5 og 1 procents lån har givet boligejere lyst til at låne mere.

Hver tredje boligejer har benyttet sig af de lave renter til at låne endnu mere, viser opgørelser fra landets to største realkreditinstitutter, Nykredit og Realkredit Danmark, ifølge Finans.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

28-08-2019 06:59
Kommuner vil skrue ned for millionudgifter til konsulenter

Flere af landets kommuner bruger rigtig mange penge på eksterne konsulenter. Men det skal være slut nu, mener partier i landets to største kommuner, København og Aarhus.

Københavns Kommune bruger skønsmæssigt 200 millioner kroner om året på ekstern bistand, mens Aarhus Kommune bruger cirka 100 millioner.
Af: Marianne Thorø

28-08-2019 06:58
Pædagoguddannelsen får et økonomisk løft

Efter faldende ansøgertal og tomme studiepladser får pædagoguddannelsen nu et økonomisk løft på 127,5 millioner kroner.

Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

– Vores pædagoguddannelse skal være bedre, så vi får flere dygtige pædagoger. Det er en af mine topprioriteter, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Pengene tages fra den tidligere regerings talentprogram, der helt droppes.
Af: Marianne Thorø
Kilde: TV2 Nyheder

28-08-2019 05:55
Festival solgte over 14 tusinde billetter

Nu hvor Tønder Festival er overstået kan arrangører og frivillige se tilbage på et program med masser af sol og musik.

Festivalen solgte samlet 14.043 billetter, hvoraf 7.983 var partout-billetter, hvilket er 400 flere partout-billetter sammenlignet med året før.

De sidste 3.731 billetter var camping-armbånd.

Hvor stort årets overskud bliver ved man først senere.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

28-08-2019 05:53
Køberne vilde med prins Henriks kunst

Dagens auktion af prins Henriks royale kunstsamling i går gik over al forventning, meddeler Bruun Rasmussen.

Der blevet omsat for i alt 3,5 millioner kroner.

Auktionerne vil fortsætte i dag og i morgen, hvor der også vil blive solgt asiatisk kunst, som prinsen har samlet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

28-08-2019 05:21
KL frygter for velfærden efter hul i statskassen

Som mange tidligere finansministre før ham præsenterede Nicolai Wammen (S) et hul i de offentlige finanser efter et indledende kasseeftersyn.

Det skulle være på 3,5 milliarder kroner, som finansministeren mener, at den tidligere regering har efterladt. Hos kommunerne frygter man, at det vil blive brugt som undskyldning i forhandlingerne om deres økonomi for næste år.

- Et hul i statskassen ændrer ikke på, at kommunerne her og nu står med nogle store økonomiske udfordringer. Dels fordi vi bliver flere ældre og kronikere, dels fordi vi endnu ikke har løst sundhedsvæsenets udfordringer, skriver næstformand i KL, Martin Damm (V), i en kommentar.

På et pressemøde beskrev Nicolai Wammen, hvordan de 3,5 milliarder kroner er penge, der nu ikke i 2020 kan blive brugt på "børn, ældre og syge". Altså de områder, kommuner og regioner står for.

Deres økonomiske ramme for 2020 bliver lige nu forhandlet, og efter en valgkamp
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

28-08-2019 05:21
Sag om jetbrændstof kan være tre gange større

Hemmeligholdte dokumenter afslører, at den fynske virksomhed Dan-Bunkerings mulige brud på EU’s Syrien-sanktioner kan være langt større, end det har været offentlig kendt.

Det fortæller DR på baggrund af dokumenter fra virksomhedens egen bank, Danske Bank.

Her berettes der om handler for 342 mio kroner med et russisk firma, der har forsynet de russiske kampfly i Syrien med jetbrændstof.
Af: Marianne Thorø

28-08-2019 05:19
Cementstøv kan give lungelidelser

Ansatte på cementfabrikker risikerer at udvikle KOL og andre alvorlige lungeproblemer.

Det viser en undersøgelse fra det norske arbejdsmiljøinstitut, STAMI, skriver Fagbladet 3F.

Undersøgelsen viser også, at grundig rengøring på arbejdspladsen kan være medvirkende til, at medarbejderne bliver udsat for en del mindre støv.
Af: Marianne Thorø

28-08-2019 05:18
Løkke opfordres til at gå

Som den første Venstre-borgmester slutter Ib Lauritsen sig nu til den bølge af kritik og krav om afgang, som netop nu skyller ind over over Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen.

Ib Lauritsen er borgmester i Ikast-Brande, der ligger i Region Midtjylland.

Og det er netop den region, hvor 23 medlemmer af Venstres hovedbestyrelse har sendt en samlet opfordring til Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen om at træde tilbage som formand og næstformand for Venste.

Lars Løkke nægter dog at trække sig som formand.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

27-08-2019 14:00
Masser af sydlandsk-stemning i Haderslev

I formiddags åbnede "European Street Marked" i Haderslev.

Sammenholdt med det lune vejr - vil der være en helt speciel stemning fortæller Christian Schulz fra Haderslev Butikker:

LYD: EUROPEAN

"European Street Marked" er at finde i Haderslev resten af uge til og med lørdag.
Lyt her
Af: Mike Forde

27-08-2019 13:14
Skoler har medansvar for inaktive børn

Det skyldes i høj grad landets skoler, at tre ud af fire børn mellem 11 og 15 år ikke lever op til anbefalingen om mindst en times motion om dagen. Det mener idrætsorganisationen Dansk Skoleidræt.

- Jeg er desværre ikke så overrasket. Problemet er, at rigtig mange skoler ikke har sat lovkravet om 45 minutters bevægelse på dagsordenen endnu, siger generalsekretær i Dansk Skoleidræt,Bjørn Friis Neerfelt.
Af: Marianne Thorø

27-08-2019 12:22
Aarhusianer dømt for at kæmpe mod Islamisk Stat

En 41-årig aarhusianer er blevet idømt seks måneders fængsel for at have kæmpet mod Islamisk Stat i Syrien.

I Syrien deltog han i de kurdiske styrkers kampe mod IS nær Raqqa. Men nu straffes han fordi han har overtrådt en af terrorparagrafferne i straffeloven, som forbyder indrejse og ophold i bestemte konfliktfyldte zoner i Syrien og Irak.

Manden er tidligere dømt i samme sag ved Byretten i Århus og i Vestre Landsret. Dagens dom faldt i Højesteret.
Af: Marianne Thorø

27-08-2019 11:00
Fakta-røver anholdt sent i aftes

En ung mand gik i aftes ind i Fakta på Tøndervej i Aabenraa. Han kom ikke for at handle. Kolkken 20.52 trak han en pistol og truede ekspedienten til at udlevere penge. Umiddelbart efter stak han af.

Han fik dog ikke mange timer på fri fod. Klokken 23.17 blev han pågrebet af en patrulje og anholdt. Mere ønsker politiet ikke at sige på nuværende tidspunkt.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

27-08-2019 10:46
Så kommer der igen vand i springvandet i Haderslev

Efter at der i en periode har været rådden frugt i springvandet på Gravene Haderslev, kommer der nu igen vand i springvandet.

Det fortæller Palle Løgstrup, der er formand for Haderslev Butikker:

LYD: Vand

Det bliver dog først til næste år at vandet flyder igen på Gravene i Haderslev.
Lyt her
Af: Mike Forde

27-08-2019 08:31
Børn er ikke aktive nok

Blot en fjerdedel af børn i alderen 11 til 15 år lever op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at være fysisk aktiv mindst en time om dagen, viser en ny rapport fra Sundhedsstyrelsen.

Børn i aldersgruppen i gennemsnit bruger dagligt knap 11 timer på stillesiddende adfærd.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

27-08-2019 08:30
Ny metode til test af økologiske varer

En ny metode kan afsløre, om økologiske fødevarer i de danske supermarkeder faktisk er det, de giver sig ud for at være.

Ifølge lederen af forskergruppen bag den nye metode, Kristian Holst Laursen, baserer de nuværende metoder sig primært på pesticidrest-analyser. Den nye metode kan afsløre hvordan de økologiske planter er gødsket og skal være med til at supplere de nuværende tests.

Det handler især om de fødevarer, der importeres fra udlandet.
Af: Marianne Thorø

27-08-2019 07:59
Politikere i bunden af tillidsliste

Selvom en ny undersøgelse forleden viste, at tilliden til politikerne er gået frem for første gang siden 2001, så ligger de stadig helt i bunden af listen over faggrupper, danskerne finder mindst troværdige.

På en skala, hvor fem er det højeste, ligger politikerne på 2,12. Jordemødrene er for tredje år i træk den mest troværdige faggruppe med en score på 4,17.

Undersøgelsen er lavet af Radius.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

27-08-2019 07:55
Markant færre indbrud i sommerferien

Fra den 15. juni til den 15. august modtog Syd- og Sønderjyllands Politi 17 procent færre anmeldelser om indbrud i private hjem og hele 40 procent færre anmeldelser om indbrud i virksomheder - i forhold til sommeren 2018.


Der er ikke nogen entydig forklaring på udviklingen. Men to vigtige facetter spiller ind.

- Dels har politikredsen som helhed haft betydeligt fokus på området, blandt andet i Sønderborg, hvor udviklingen er vendt. Og både patruljer og efterforskere har gjort en stor indsats, der har ført til anholdelser og i sidste ende domme, pointerer Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politi.
Af: Mike Forde
Kilde: Politi

27-08-2019 05:44
Topchef ønskede ikke undersøgelse

Højtstående personer i Danske Bank argumenterede i marts 2017 for, at banken skulle lave en tilbundsgående undersøgelse af hvidvask-sagen, men Thomas Borgen, bankens daværende topchef, valgte i stedet en begrænset undersøgelse.

Det skriver Berlingske
Af: Mike Forde
Kilde: Berlingske

27-08-2019 05:29
Justitsministeren afsætter 130 mio. til overarbejdende politibetjente

Regeringen vil bruge 130 millioner kroner på at få politiets pukkel af overarbejdstimer mere end halveret, siger justitsminister Nick Hækkerup til BT og TV 2.

I slutningen af juli udgjorde politiets samlede overarbejde 805.395 timer. Og for 540.000 af dem vil der blive mulighed for udbetaling af overarbejde frem for afspadsering
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

27-08-2019 05:28
Psykiatriske sygehuspladser lukker i Vejle efter 1,5 år

På Vejles Psykiatriske Sygehus har man 15 særlige pladser til borgere, der kan blive farlige, når de kombinerer deres sygdom med misbrug, men i gennemsnit har kun 7 af de 15 pladser været i brug.

Derfor lukker pladserne i Vejle nu, og Region Syddanmark flytter dem til Odense.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

27-08-2019 05:18
Kristian Jensen afviser milliardregninger

Der mangler penge i den offentlige pengekasse i 2020. Ifølge flere S-ministre har VLAK-regeringen efterladt regninger for 3,5 mia kroner.

Men det afviser den tidligere finansminister Kristian Jensen:

- En række af de her såkaldte huller er aftaler, som Socialdemokratiet selv er en del af. Det er et sammenrend af egne aftaler, af gamle aftaler og af kendte beslutninger, siger Kristian Jensen til Børsen.
Af: Marianne Thorø

27-08-2019 05:00
Miljøministeren stopper etablering af nye havbrug

Miljøminister Lea Wermelin (S) trækker i følge Politiken stikket på etablering af nye havbrug i de danske farvande og udvidelse af de eksisterende 19 havbrug.

Dermed omgør hun en beslutning fra den tidligere regering og opfylder samtidig et stort ønske hos flere grønne organisationer.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

26-08-2019 14:40
Hedebølge i området

I de kommende dage er der udsigt til intet mindre end hedebølge her i det syd- og sønderjyske område.

I de næste tre dage frem til onsdag er der udsigt til 28 grader, og dermed er der tale om hedebølge i området det melder DMI. Det betyder også, at vi skal passe på hinanden.

Hedebølge kan især være farligt for små- og spædbørn, ældre samt personer med kroniske sygdomme.

Af: Michael Ehrhorn

26-08-2019 14:12
Tønder Festival hylder John Prine-hyldest

Tønder Festival er forbi for i år, og det var dage, der endnu en gang bød på fremragende koncerter på samlebånd.

Af samme grund er det ikke let at pege noget ud, men kunstnerisk leder Maria Thessink prøver alligevel

LYD

Siger Maria Thessink til Globusnyhederne
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

26-08-2019 14:01
Traktor spærrede vejen

Tidligere på dagen har der været trafikale udfordringer i Kværs ved Søndertoft og Avntoftevej. En traktor med påhængsvogn knækkede akslen, og det var ikke alt for godt.

Traktoren og vognen holdt nemlig på en måde, så den spærrede stort set hele vejen. Det var kun helt små køretøjer, der kunne komme forbi, og derfor skulle der handles effektivt.

Det blev der heldigvis også, og alt er igen i god ro og fred ved Kværs.
Af: Michael Ehrhorn

26-08-2019 14:01
Dyr ATV stjålet

Det er aldrig sjovt at have tyveri, og det er det især ikke, hvis man får stjålet noget af stor værdi.

Det gjorde der fra en villa på Vranderupvej i Seest i weekenden. Herfra er der stjålet en ATV af mærket Honda til en værdi af 90.000 kroner.

Der er blevet knust en rude til hoveddøren, hvor gerningsmanden har stukket hånden ind igennem og åbnet døren derfra.
Af: Michael Ehrhorn

26-08-2019 13:58
5 nye på landsholdet

Fodboldlandsholdet står foran to EM-kvalifikationskampe, når de 5. september møder Gibraltar på udebane, og tre dage senere spiller en ny udekamp mod Georgien.

Til de to kampe er der fem nye navne på landsholdskortet i forhold til seneste omgang.

Philip Billling, Lukas Lerager, Christian Gytkjær, Jonas Knudsen og Joachim Andersen træder alle ind i truppen.


Af: Michael Ehrhorn

26-08-2019 13:33
Alt for mange fartsager ved Tinglev Skole

Det er tre uger siden, skolerne tog hul på livet efter sommerferien. Det betyder dog ikke, at politiet har stoppet kontrollen på skolevejene, for alt for mange kører stadig for stærkt.

Det gjorde flere også i dag ved Tinglev Skole i Aabenraa Kommune. Her kunne politiet notere hele 20 sager.

Tre bilister fik klip i kørekortet at starte ugen ud med. Den højeste hastighed, der blev målt, var 77 kilometer i timen i 50-zonen.
Af: Michael Ehrhorn

26-08-2019 13:30
Løkke vil fremrykke landsmøde efter kaos

Formand for Venstre Lars Løkke Rasmussen er ved at være godt og grundigt træt af, at personsager og arvefølge i partiet skal skygge for politikken.

Derfor vil Løkke have en afklaring snarest. Den tidligere statsminister melder i den forbindelse, at han vil fremrykke Venstres Landsmøde til inden Folketingets åbning.

Løkke understreger samtidig, at han agter at fortsætte som formand.

Af: Michael Ehrhorn

26-08-2019 12:04
Lokal deltager i Robinson

I aften er der premiere på Robinson Ekspeditionen, og i år er der lokalt islæt med i programmet.

Med i Robinsons 2019-udgave er nemlig Kristina, der er Social- og Sundhedshjælper i Vejen Kommune.

Programmet har premiere klokken 20.00 i aften, hvor man kan se Kristina og de øvrige deltagere tage hul på den barske tid alene på en øde ø.

Af: Michael Ehrhorn

26-08-2019 11:33
Turismen boomer i Tønder

Det går rigtig godt for turismen i Tønder Kommune. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Fra januar til juni i 2018 var der 598.940 overnatninger fordelt på hoteller, campingpladser, sommerhuse, ferielejligheder m.m.

I 2019 steg antallet af overnatninger i samme periode til 649.697. Det er en stigning på 50.757, svarende til rundt regnet otte procent
Af: Michael Ehrhorn

26-08-2019 11:02
Udestue udbrændte

Tidligt mandag måtte brandvæsnet i Haderslev ud af fjerene og afbryde søvnen, da man blev kaldt til brand på Vibevej.

Den melding viste sig at være god nok, for da brandfolkene nåede frem, havde flammerne godt og grundigt fat i en udestue.

Udestuen udbrændte, men heldigvis var der ingen personer, der kom til skade i forbindelse med branden. Hvordan den opstod vides endnu ikke.
Af: Michael Ehrhorn

26-08-2019 10:08
Høj ledighed blandt unge humanister og teologer

Næsten hver ottende ung mellem 25 og 29 år med en lang videregående uddannelse er ledig.

Det viser en analyse fra fagforeningen Lederne, der baserer sig på tal fra Danmarks Statistik for 2018.

Især de unge med en humanistisk og teologisk uddannelse er arbejdsløse.
Af: Marianne Thorø

26-08-2019 09:31
Dansk Håndbold Forbund fik advarsel af Skat

Skat gav Dansk Håndbold Forbund (DHF) en advarsel i 2017.

Det skete, efter at DHF i to år efter VM for kvinder ikke havde udloddet 14,5 millioner kroner fra den momsfritagne Foreningen VM 2015.

Det skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

26-08-2019 08:10
Jod i salt giver færre stofskiftepatienter

Siden det ved årtusindskiftet blev et krav at dansk salt skal indeholde jod, er antallet af stofskiftepatienter faldet væsentligt.

Faktisk er antallet af patienter med for højt stofskifte faldet med 50 pct netop fordi forhøjet stofskifte ofte skyldes mangel på jod.

Samtidig er der heller ikke noget der tyder på at patienter med lavt stofskifte er i stigning, men det er naturligvis noget der skal holdes øje med, lyder det fra eksperterne.
Af: Marianne Thorø
Kilde: TV2 Nyheder

26-08-2019 08:06
V-ledelse er med på fremrykket landsmøde

Ledelsen i Venstre bakker Lars Løkke Rasmussen op i forslaget om at fremrykke Venstres landsmøde til at blive afholdt inden Folketingets åbning i oktober.

Det skulle ellers først have været afholdt den 16.-17. november, men Lars Løkke mener der skal være en afklaring i partiet omkring formandskabet inden Folketinget åbner.

Både politisk ordfører, Jakob Ellemann-Jensen og gruppenæstformand, Sophie Løhde kalder det vigtigt at der kan snakkes politik fremfor personer.
Af: Marianne Thorø

26-08-2019 07:13
Minister vil belønne unge misbrugere

Social- og indenrigsminister Astrid Krag vil genfremsætte et lovforslag, der giver alle kommuner lov til at belønne unge misbrugere, der møder op til samtaler, med gavekort.

Samtidig vil regeringen afsætte midler til at uddanne de medarbejdere, der arbejder med unge i kommunerne, i de nyeste og mest effektive metoder inden for misbrugsbehandlingen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

26-08-2019 05:34
Ingen forbindelse til lægevagt og sygehusene

Hvis du havde problemer med at komme igennem til lægevagten og sygehuset i weekenden, så var der en god grund til det.

Et nedbrud i telenettet til regionens sygehuse og lægevagt betød at man som patient ikke kunne komme igennem.

Nu er telefonerne dog oppe at køre igen og heldigvis har nedbruddet ikke haft alvorlige konsekvenser - i hvert fald hvad Region Syddanmark har fået melding om.
Af: Marianne Thorø

26-08-2019 05:27
Tønder Festival sluttede efter 4 dages succes

I går sluttede Tønder Festival 2019.

En festival, der vil blive husket for det gode vejr og endnu et år med udsolgt af partout-biletter.

Ifølge festivalens ledelse har mellem 12.000 og 13.000 personer været på festivalpladsen. Og selv om så mange mennesker har været samlet på et forholdsvis lille sted, så har man været helt forskånet for alvorlige uheld.

Hvor stort overskuddet er fra årets festival bliver først opgjort senere.


Af: Mike Forde

26-08-2019 05:24
Region kritiserer TDC

Indenfor de sidste fire måneder har der været tre nedbrud i TDC’s telefonnet som omfatter Region Syddanmark.

Region Syddanmark har været ramt af telefonnedbrud henover weekenden, hvor Regionen har oplevet massive problemer med at patienter hverken kan ringe til sygehusene eller lægevagten og ligeledes problemer med den interne kommunikation på Sygehusene.

- Tre gange er tre gange for meget. Vi har brug for at være trygge ved vores leverandøer og for vores patienter, siger Jane Kragelund, regionsdirektør hos Region Syddanmark til TV SYD.

Det er TDC, der har ansvaret for telefonnettet, som dækker Region Syddanmark. Her beklager man problemet.

Hos Region Syddanmark afventer man nu en forklaring fra TDC på, hvordan problemet kunne opstå. Men tror fortsat på, at tilliden til TDC kan genoprettes.

Så vidt Region Syddanmark er bekendt, har problemerne med telefonforbindelsen ikke haft "alvorlige konsekvenser" for patienter.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

26-08-2019 05:21
Regionsformænd meddelte i går, at de vil have ekstraordinært landsmøde

Fire ud af fem regionsformænd meddelte i går Venstres top, at de ville have et ekstraordinært landsmøde for hurtigst muligt at få afklaret situationen omkring formandskabet i Venstre.

Det erfarer TV 2.

Tidligere søndag aften meddelte Lars Løkke Rasmussen, at han vil have fremrykket partiets landsmøde til en dato før 1. oktober.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

26-08-2019 05:12
DMI varsler risiko for hedebølge

DMI har varslet, at der de næste tre dage er risiko for hedebølge i Danmark.

Der kan nemlig de næste tre dage forventes 28 grader eller mere.

– Hedebølge kan være farlige for små- og spædbørn, ældre samt personer, der lider at kroniske sygdomme. Drik rigeligt, og hold kroppen afkølet, skriver DMI.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

26-08-2019 05:00
Løkke vil fremrykke landsmøde: 'Jeg vil fortsætte som formand'

Lars Løkke Rasmussen vil bede Venstres hovedbestyrelse om af fremrykke landsmødet, der skal afholdes den 16.-17. november.

Lars Løkke Rasmussen vil fortsat gerne være formand for partiet og ønsker klare linjer inden Folketingets åbning den. 1. oktober.

Det skriver han på Facebook.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

26-08-2019 04:42
Politiet mangler milliard næste år

Der mangler en milliard kroner, hvis politiet til næste år blot skal have de samme midler til rådighed som i 2019, viser tal fra Justitsministeriet ifølge Ritzau.

Justitsminister Nick Hækkerup har lige nu ikke et bud på, hvor pengene skal findes, og om der er brug for mere end den ene milliard.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

23-08-2019 14:19
Van der Vaart spillede seriebold

I går var der et spøjst syn i Serie 4 lokalt, da Esbjerg fB’s seriehold stillede til kamp med selveste Rafael van der Vaart på holdkortet.

Den tidligere Real Madrid og Tottenham-stjerne har egentlig indstillet karrieren, men nu træner han op til en showkamp i Hamborg og spiller derfor småbold i Danmark.

Van der Vaart er imponeret over niveauet i Esbjerg og melder, at han er klar på flere kampe i fremtiden.

Af: Michael Ehrhorn

23-08-2019 14:16
Revner i Rødekro er meningen

Hvis man i øjeblikket kører forbi Hærvejsskolens byggeri i Rødekro, så vil man kunne se, at nybyggeriet allerede slår en del revner.

Men bare rolig, det hele er fuldstændig under kontrol og planlagt.

- Når man har et betonbyggeri med murværk foran, har man nogle steder - her ved en stor åbning - en betondrager, der hænger mursten på. Den betondrager udvider og trækker sig sammen hen over året, afhængigt af, hvor varmt der er. Det hedder dilatationsfuger, forklarer projektleder Kim Hovmand Larsen, Aabenraa Kommune til jv.dk

Af: Michael Ehrhorn

23-08-2019 14:13
Mulig voldtægt: Intet signalement

Syd- og Sønderjyllands Politi undersøger en mulig voldtægtssag i Tønder. Man fik en anmeldelse fra en kvinde 05.50 fredag morgen.

En 26-årig kvinde havde været udsat for voldtægt i forbindelse med, at hun havde været til stede i nattelivet i Tønder by. Det er ikke sikkert, at episoden har relation til Tønder Festival.

Kvinden er blevet afhørt, men politiet vil ikke kommentere yderligere, da der er tale om en verserende sag. Der er ikke noget signalement af gerningsmanden.

Af: Michael Ehrhorn

23-08-2019 12:01
Irland vil blokere for handelsaftale

Hvis ikke Brasilien går ind og beskytter Amazonas, der lige nu hærges af en masse skovbrande, så vil Irland forsøge at blokere en handelsaftale mellem EU og en række sydamerikanske lande.

Det skriver den irske avis Independent.

- Irland vil under ingen omstændigheder stemme for aftalen, hvis ikke Brasilien respekterer sine miljømæssige forpligtelser, siger den irske premierminister ifølge avisen.
Af: Marianne Thorø

23-08-2019 11:34
Amazonas brænder og lider

Lige nu står verdens lunger i brænd. Amazonas står for godt 20 procent af alt ilt i hele verden, men lige nu er området ramt af store og alvorlige brande.

Store områder går hvert eneste minut op i flammer, og det er en problematik, der igennem uger er blevet fuldstændig ignoreret af flere medier og ledere.

Nu stiger fokus dog i takt med, at også flere kendte stjerner på de sociale medier gør opmærksom på situationen. Flere lande presser nu også på for en løsning for Amazonas.
Af: Michael Ehrhorn

23-08-2019 11:33
Mere samarbejde omkring Arktis

Regeringen vil øge Forsvarets tilstedeværelse i Arktis for at opretholde stabilitet, sikkerhed og tryghed, lyder det i en pressemeddelelse fra Forsvarsministeriet ifølge TV2.

Samtidig vil Danmark og Grønland styrke forsvars- og beredskabssamarbejdet med flere øvelser, kurser og uddannelse.

Det øgede samarbejde sker i kølvandet på amerikanske tilnærmelser til Grønland, der har fået de danske øjne mere og mere op for samarbejde her.

Af: Michael Ehrhorn

23-08-2019 11:30
Pas på byggepladserne

Lige nu er politiet ude med en advarsel til de syd- og sønderjyske byggepladser. Op til weekenden er det nemlig en god idé at låse tingene af og sikre byggepladserne.

Det er nemlig rent tag selv bord for tyvene, og ofte er det i weekenden, at der bliver hapset godt og grundigt.

På politiets hjemmeside kan man også finde gode råd til, hvordan man kan forebygge indbrud – Både privat og på byggepladser.

Af: Michael Ehrhorn

23-08-2019 11:26
Politiet undersøger mulig voldtægt på festival

Syd- og Sønderjyllands Politi undersøger lige nu en mulig voldtægt i forbindelse med Tønder Festival. Det gør man efter at der tidligt fredag morgen tikkede en anmeldelse ind fra en kvinde.

Politiet er stadig i gang med afhøring og undersøgelse, og derfor kan man ikke komme med de store oplysninger lige nu.

- Det er svært at sige, hvad der helt præcis er sket, når vi ikke har talt færdigt med kvinden, men vi behandler det i hvert fald, som var det en voldtægt, fortæller politikommisær Thomas Berg fra Syd- og Sønderjyllands Politi til jv.dk.

Af: Michael Ehrhorn

23-08-2019 10:26
Rolling Stones får Mars-sten opkaldt efter sig

En rullende sten på Mars bærer nu navnet 'Rolling Stones Rock'.

Da NASA-fartøjet InSight landede på Mars i november fik dets raketter stenen, der er lidt større end en golfbold, til at trille en meter.

Nu har den amerikanske rumfartsorganisation opkaldt stenen efter bandet The Rolling Stones.

Af: Michael Ehrhorn

23-08-2019 10:22
Ung mand kørte påvirket rundt

En ung mand var kommet alvorligt langt væk hjemmefra, da han blev standset af politiet, det skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

Manden, der er 23 år, havde udover en tur langt fra sit hjem i København ikke den helt store ret til at sidde bag rattet.

Efter at have fået sig en snak med politiet, kan han nemlig se frem til en sigtelse. Den lyder på kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer.

Af: Michael Ehrhorn

23-08-2019 10:22
Usædvanlig varme rammer Danmark

Er du en af de mange, der officielt har begravet sommeren for i år? Hvis ja, så kan det godt være, at du skal ud og grave igen, for nu vender den tilbage.

Usædvanlig varme rammer nemlig Danmark fra i dag og gennem de kommende dage. I dag fredag kan vi komme helt op og snitte 25 grader, det melder TV2 Vejret.

Sommerdagene fortsætter i de kommende dage gennem weekenden, hvor vi kan komme op i nærheden af 28 grader.
Af: Michael Ehrhorn

23-08-2019 10:10
Trump mister opbakning blandt amerikanerne

Amerikanernes opbakning til præsident Trump styrtdykker.

Siden maj er opbakningen til Trump faldet med 10 pct, så det i dag blot er 35 pct af den amerikanske befolkning, der mener, han klarer sit job ordentligt.

Blandt årsagerne er Trumps immigrationspolitik og hans manglende indsats på strammere våbenlovgivning efter adskillige nye masseskyderier.
Af: Marianne Thorø

23-08-2019 08:31
Nagel Group nedlægger stillinger i Padborg

Transport- og logistikvirksomheden Nagel-Group nedlægger en tredjedel af stillingerne i Padborg.

Det sker efter omsætningen er skrumpet til cirka halvdelen, 522 millioner kroner, på fire år.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Af: Marianne Thorø

23-08-2019 08:27
Mailsvindlere tjener styrtende

Bagmændene bag de mange mails, hvor modtageren afpresses i bitcoins for at have besøgt pornosider, tjener styrtende med penge.

I langt de fleste tilfælde er det tomme trusler, og bagmændene har ikke noget grænseoverskridende videomateriale på dig.

Men ifølge en gruppe forskere og it-sikkerhedseksperter har bare en enkelt gruppe af sådanne mailafsendere tjent helt op til 8,5 millioner kroner på det.
Af: Marianne Thorø

23-08-2019 07:56
Sommerhuse er dyrere for danskere og tyskere

Når vi som danskere booker sommerhuse i Danmark via nettet, så kommer vi i flere tilfælde til at betale mere end vores nordiske naboer for præcis det samme sommerhus.

Hvis man vælger dansk som sprog på sommerhusudlejerens side, kommer man til at betale 20-26 procent mere for ferien end hvis man havde valgt norsk eller svensk.

Endnu hårdere går det ud over tysktalende kunder, der i gennemsnit betaler 420 kroner mere end danske.
Af: Marianne Thorø

23-08-2019 07:12
Anmeldelse om bevæbnet mand i Vojens

Politiet rykkede i går til Vojens, hvorfra der var kommet en anmeldelse om en bevæbnet mand ved Tingvejen/Vojensvej.

Da politiet kom til stedet, traf man en 26-årig mand fra Haderslev der var på vej hjem fra Høttefest i besiddelse af et legetøjsgevær.

Politiet måtte så lige fortælle ham at selv legetøjsvåben kan ligne ægte våben og dermed og skabe frygt, lyder det fra vagtchefen på Twitter.
Af: Marianne Thorø

23-08-2019 07:06
Lastbilchauffør kørte 92 km/t i byzone

Sydjyllands politi raser på Twitter over en lastbilchauffør, som i går kørte gennem Højrup syd for Gram, med hele 92 km/t.

Episoden bliver endnu mere grel af at chaufføren samtidig havde travlt med at kigge på sin håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Fartsynderen blev blitzet af en af politiets fotovogne, der holdt indenfor bygrænsen i går.

Af: Marianne Thorø

23-08-2019 07:00
Niels Hausgaard hyldes på Tønder Festival

Niels Hausgaard, der har været med til at præge Tønder Festival, og været på plakaten stort set hvert år siden 70’erne bliver i dag hyldet for sine 75 år.

Det fejres med en stor koncert.

Her kan man opleve navne som: Signe Svendsen, Allan Olsen, Steffen Brandt, Marie Key, Laura Mo og selvfølge Niels Hausgaard selv.

Lyd Niels1

Det siger Niels Hausgaard.

Signe Svendsen, der i mange år har spillet sammen med Niels Hausgaard, er noget overrasket over at Niels har sagt ja til at man laver en hyldest koncert,

Lyd Niels2

Tønder Festival kunne i går aftes melde alt udsolgt af partout, lørdags og campingbilletter.Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

23-08-2019 06:30
God start på Tønder Festival

Årets Tønder Festival er kommet godt fra start.

I går aftes lidt i klokken 22, kunne festivallen komme med denne melding.

Lyd Maria1

Allerede på førstedagen i går kunne festivallens direktør, Bert Schultz, mærke en stor opbakning.

Lyd Bert1

Men trods den store opbakning, vil man ikke fra Tønder Festivals side, ikke gøre festivallen større.

Lyd Bert2

Maria Theessink har et bud på hvorfor det går så godt med at sælge billetter.

Lyd Maria2

Tønder Festival byder i dag bl.a. på en stor fødselsdaghyldest-koncert for Niels Hausgaard, der fylder 75 år.


Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

23-08-2019 06:05
Slut med ekstratillæg i natbusserne

Det bliver en billigere tur hjem fra årets julefrokost, hvis du er en af dem der benytter dig af natbusserne. Sydtrafik har nemlig valgt at sløjfe tillægget på 24 kroner for en billet i natbusserne.

Ifølge afdelingschef for Kunde og Marked i Sydtrafik, Jette Lauridsen, var det ikke altid logisk hvilke afgange, der havde et nattillæg, og det var besværligt for passagererne at sørge for, at de havde den rigtige billet.

Faktisk var det kun rejsende med rejsekort, der automatisk fik den rigtige takst, og lige netop i natbusserne er der mange kunder, der gerne vil betale på andre måder, erkender busselskabet.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

23-08-2019 05:10
Færre selvmord i Danmark

Det er lykkedes Danmark at nedbringe antallet af selvmord - det er nemlig blevet sværere at tage sit eget liv.

- Alt, der er kulilte i, er blevet begrænset, og mængden af farlig medicin, som folk tidligere havde adgang til, er blevet udskiftet til mindre farlige præparater, siger Merete Nordentoft, der er professor ved Dansk Forskningsinstitut for Selvmordsforebyggelse.

Derudover er Danmark også blevet bedre til med rådgivning at forebygge selvmord.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

23-08-2019 04:54
Skattevæsen er helt til rotterne

Modsat hvad den tidligere regering har lovet omkring genopretningen af det skandalramte skattevæsen, så tyder meget på at missionen er tættere på at køre i grøften i end i mål.

Der mangler nemlig akut milliarder for at kunne fortsætte, skriver Berlingske.

Meldingen kommer på baggrund af et såkaldt kasseeftersyn, som den nye S-regering har foretaget som led i den politiske overdragelsesforretning.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Berlingske

23-08-2019 04:51
Åbner for salg af B&O

Der er krise i Bang & Olufsen, og det får nu bestyrelsesformand Ole Andersen til at åbne for et salg af selskabet.

- Hvis vi skulle få en henvendelse, så lytter vi. Men det vil jo i givet fald selvfølgelig også skulle diskuteres med aktionærerne. Det er vi forpligtet til, siger Ole Andersen til Børsen,

B & O oplevede i seneste regnskabsår et fald i overskuddet på 77 pct.
Af: Marianne Thorø

23-08-2019 04:49
Minister vil lave karakterskala om

Uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen går med planer om at lave karakterskalaen helt om. Det skriver Politiken.

Ministeren mener, at det nuværende karaktersystem har for meget fokus på fejl, mens hun også ser problemer med skalaens syv trin, som går fra -3 til 12.

- Der er det helt basale i, at springene er for store, siger ministeren til Politiken.

Hun har dog endnu ikke et bud på, hvordan et nyt karaktersystem skal se ud.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Politiken

22-08-2019 14:48
29-årig anholdt for tyveri af dyre biler i Tyskland

En 29-årig mand fra Tønder er blevet anholdt i en omfattende sag om organiseret tyveri og hæleri af bl.a. dyre personbiler.

Politiets efterforskning har indtil nu vist at tre dyre biler er blevet stjålet i Tyskland i juli og så blevet kørt over grænsen til Danmark, hvor bilerne ifølge politiets mistanke skulle have et falsk stelnummer og så sælges videre til enten det danske eller tyske marked.

På det danske marked repræsenterer bilerne en værdi på cirka 4,4 millioner kroner.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

22-08-2019 14:12
SF kræver en klar plan fra regeringen

Det skal være slut med besparelser på uddannelse. I stedet skal hele området løftes. Det mener SF, som i disse dage er samlet til sit sommergruppemøde.

SF vil give en saltvandsindsprøjtning til flere former for uddannelser til en værdi af en milliard kroner om året i hele regeringsperioden.

- Det er ikke nok bare at stoppe blødningen. Vi skal investere i uddannelserne og i de unge mennesker - for uddannelse gør fri, siger gruppeformand Jacob Mark ifølge DR Nyheder.
Af: Marianne Thorø

22-08-2019 12:46
Det ulmer i Venstre

Gang på gang har Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen affærdiget spørgsmål om krise i partiet ved at fastslå at Venstre har en rigtig stærk ledelse, som er klar til at genvinde nøglerne til Statsministeriet.

Men det ulmer i Venstre, konstaterer DR Nyheder.

I disse dage er der kommuneforeningsmøder rundt om i landet og flere har åbent sat spørgsmålstegn ved, om partiets ledelse i skikkelse af formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen skal fortsætte på posterne.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

22-08-2019 11:09
IT-kriminalitets afdeling har travlt

I løbet af et halvt år har politiet modtaget hele 12.162 anmeldelser om it-relateret kriminalitet. Anmeldelserne er alle blevet behandlet af det landsdækkende center for it-relateret økonomisk kriminalitet, der hører under Rigspolitiet.

Blandt sagerne som dén afdeling har taget sig af, var en sag fra Nordjylland om en mand, der blev dømt for i 197 tilfælde at have snydt andre ved handel på nettet.

Centret har også været med i efterforskningen af sagen mod otte mænd, der er mistænkt for at have svindlet folk via telefonen ved at have udgivet sig for at være fra Nets eller banker.
Af: Marianne Thorø

22-08-2019 10:45
Løkke kommenterer på Trumps udfald mod DK

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen har på Twitter valgt at kommentere Donald Trumps seneste anklager mod Danmark om at vi ikke betaler nok i NATO-bidrag.

Her minder Lars Løkke Trump om dét han selv fortalte ham ved sidste års NATO-møde i Bruxelles, at Danmark har haft det proportionelt samme antal dødsfald i Afghanistan som USA.

- Vi står altid klar og fast, så vi vil ikke acceptere at vores forsvars-villighed opgøres i procenter, skriver Lars Løkke i sit svar til Trump.
Af: Marianne Thorø

22-08-2019 08:11
Nu bliver grundvandet kontrolleret for langt flere sprøjtemidler

Det danske grundvand vil fremover blive undersøgt for 10 gange flere pesticider og nedsbrydningsstoffer end hidtil.

I dag overvåges grundvandet kun for 40, men står det til miljøminister Lea Wermelin skal grundvandet fremover undersøges for 400 pesticider og nedbrydningsstoffer.

- Beskyttelsen af drikkevandet er en helt afgørende opgave for mig og regeringen, lyder det fra Lea Wermelin.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

22-08-2019 07:02
Et minuts stilhed for Lars Larsen

I dag bisættes Lars Larsen fra Sejs-Svejbæk Kirke ved Silkeborg.

I den forbindelse vil alle 25.000 ansatte i hele Lars Larsen Group i dag kl. 12 dansk tid holde et minuts stilhed.

Erhvervsmanden fra Silkeborg bisættes kl. 14 og familien har bedt om at man i stedet for kranse til begravelsen donerer beløbet til Kræftens Bekæmpelse.
Af: Marianne Thorø

22-08-2019 06:10
Savage Rose åbner årets Tønder Festival i dag

Når årets Tønder Festival går i luften ved middagstid, er Annisette og The Savage Rose tilbage på plakaten og første band på festivalens store Open Air-scene.

For to år siden måtte The Savage Rose med karismatiske Annisette som frontfigur med kort varsel melde afbud til Tønder Festival på grund af sygdom.

Frem til søndag aften vil omkring 70 musikere og band spille koncerter på festivalpladsens otte officielle scener samt i festivalens mindste spillested, Visemøllen, der ligger uden for det indhegnet område.


Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

22-08-2019 06:02
Lille by er træt af fartbøller

Gennem de sidste 17 år har Mølby ved Sommersted været plaget af hurtigkørende biler gennem byzonen, men nu har byens borgere fået nok.

Problemet opstod, da kommunen i 2002 fjernede de bump, der skulle sikre en sænket fart i området.

Fra begyndelsen af 2018 og til nu har politiet udskrevet 818 ATK-fartbøder og 256 har fået klip i kørekortet.

Nu har borgerne i Mølby har fået nok. Derfor har næsten halvdelen af de knap 250 indbyggere i byen skrevet under på en protest om forbedringer af de trafikale problemer i området. Protesten er formuleret af Landsbyforeningen for Oksenvad og Omegn, og er blevet sendt til Haderslev Kommune i håb om at sætte gang i en række initiativer, der skal bringe farten ned skriver TV Syd.

Den hurtigste bil gennem Mølby er målt til en hastighed på omkring 120 km/t.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

22-08-2019 05:43
Brug af nationale test stiger eksplosivt

Brugen af nationale test i de danske folkeskoler stiger eksplosivt.

På fire år er antallet af frivillige nationale tests i folkeskolerne steget med 33 procent, viser nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet ifølge Altinget.

I 2015 blev der gennemført 436.370 frivillige nationale test, men sidste år var tallet vokset til 581.323
Af: Marianne Thorø
Kilde: Altinget

22-08-2019 05:37
Rekordmange udlændinge har job i Danmark

Rekordmange udlændinge har job i Danmark.

Således viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, at 222.500 fuldtidspersoner med udenlandsk statsborgerskab i første halvår 2019 var i job i Danmark. Det skriver Børsen.

Niveauet ligger dermed på sit højeste siden 2011, hvilket er så langt, statistikken rækker. Samtidig er det 12.800 flere personer end i første halvår 2018.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Børsen

22-08-2019 05:01
Kofod: - Har været i kontakt med USA's udenrigsminister

Udenrigsminister Jeppe Kofod oplyser på Twitter, at han onsdag aften har været i kontakt med den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo.

Jeppe Kofod siger, at samtalen både var konstruktiv og venlig, og at de to udenrigsministre blev enige om, at samarbejdet skulle fortsætte, da der fortsat er en lang række af udfordringer, som begge lande har interesse i at få løst
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

22-08-2019 05:00
Trump kritiserer Danmarks NATO-bidrag

Donald Trump er ikke færdig med at tweete om Danmark onsdag.

I hans seneste tweet kritiserer han Danmarks NATO-bidrag for at være for lavt. Ifølge

Trump burde bidraget være på to procent af BNP’en.

Danmarks bidrag er i dag på 1,35 procent af BNP’en.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

21-08-2019 14:05
Fødevarestyrelsen advarer mod kaffeprodukt

Fødevarestyrelsen fraråder nu forbrugere at drikke kaffeproduktet Valentus Slim Roast Optimum, Dark Roast Coffee, som typisk bliver solgt på Facebook.

Ifølge varedeklarationen indeholder produktet et stof, som kan give hovedpine og svimmelhed.

I en dårlig kombination med nogle typer medicin kan stoffetv også give forhøjet blodtryk.

Af: Michael Ehrhorn

21-08-2019 12:49
Løkke: Kæmpe genopretningsarbejde venter

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen er blandt de politikere der har været ude og kommentere på Trumps aflysning af sit statsbesøg om to uger. Aflysningen kommer som reaktion på at Mette Frederiksen har afvist enhver snak om salg af Grønland.

Lars Løkke skriver på Twitter at det her nu kræver et kæmpe transatlantisk genopretningsarbejde.
Af: Marianne Thorø

21-08-2019 12:44
Dreng fra Algeriet ville til England - Havnede på Sjælland

Det gik ikke alt for godt, da en 15-årig dreng fra Algeriet meget gerne ville til England. Han brugte havnen i Esbjerg som afgangssted.

Drengen valgte at gemme sig i en trailer i håbet om, at den ville blive sendt til England. Noget som flere udlændinge tidligere har forsøgt.

Desværre for den unge gut kørte traileren den helt gale vej, og han kom ud igen i Hillerød og blev anholdt af politiet.
Af: Michael Ehrhorn

21-08-2019 11:45
Superliga-profil ramt af slem skade

Det kører slet ikke for Esbjerg fB og SønderjyskE’s Superliga-kolleger fra FC København.

Forleden kunne man melde, at angriber Dame N’ Doye er blevet skadet og formentlig er ude resten af året.

Nu er så også den unge komet Jonas Wind vredet om under en træning. En scanning har vist, at skaden er så slem, at også Jonas Wind må ventes ude resten af året.

Af: Michael Ehrhorn

21-08-2019 11:43
Helle Thorning: Er det en joke?

Er det her en joke?

Sådan lyder det nu fra den tidligere statsminister Helle Thorning Schmidt, der ligesom mange kolleger står stærkt undrende overfor USA’s præsident Donald Trump.

Trump meddelte i nat, at han alligevel ikke kommer til Danmark. Det fordi statsminister Mette Frederiksen har fornærmet ham og afvist at sælge Grønland.

Af: Michael Ehrhorn

21-08-2019 10:54
Skolevej igen udsat for fartgale bilister

Det er nu uge to i forbindelse med skolestart, og dermed skulle man mene, at bilisterne efterhånden har haft god tid til at vænne sig til, at man skal køre roligt på skolevejene.

Der er dog desværre stadig store udfordringer med netop det.

Ved en skole i Bylderup Bov havde 23 bilister for travlt, og fire af dem havde så travlt, at de får klip i kørekortet. En enkelt må acceptere en betinget frakendelse af kørekortet.

Af: Michael Ehrhorn

21-08-2019 10:48
Bøde til landmand

En sønderjysk landmand er blevet idømt en bøde på 3.000 kroner for over en længere periode at have undladt at tage de lovpligtige blodprøver af sine kalve. Noget der ellers skal ske hver 3. måned.

Blodprøverne er ganske vigtige at få taget, det melder Syd og Sønderjyllands Politi.

Blodprøverne skal nemlig analyseres for Salmonella, som i værste fald kan smitte mennesker. Det vides dog endnu ikke, om landmandens kalve har været syge.
Af: Michael Ehrhorn

21-08-2019 09:00
Alt er ved at klar til 4 dages Tønder Festival

I morgen begynder den 45. udgave af Tønder Festival.

Et stort musikalt program udfolder sig over 4 dage - og der er mange højdepunkter fortæller kunstnerisk leder , Maria Theessink:

LYD:

Man skal skynde sig at købe billet, hvis man gerne vil med:

LYD:

Tønder Festival åbner officielt i morgen klokken 12.00
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

21-08-2019 08:50
Beskæftigelsen står stille

Efter seks års fremgang stiger den danske beskæftigelse ikke mere.

Det kan tyde på, at det økonomiske opsving i Danmark lakker mod enden, vurderer cheføkonom i Danske Bank, Las Olsen.

Han påpeger, at industrien i udlandet er ramt af opbremsning og nævner især Tyskland, hvor blandt andet handelskrigen mellem Kina og USA spiller ind.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

21-08-2019 07:37
Kongehuset: Det var en overraskelse

Kongehuset bekræfter, at Donald Trumps besøg i Danmark om to uger ikke bliver til noget.

Men der er ikke så mange kommentarer at hente fra den front på aflysningen, der faldt i et tweet fra Trump i nat dansk tid:

- Det var en overraskelse – mere har vi ikke at sige om den sag, siger kommunikationschef Lene Balleby.

Af: Marianne Thorø

21-08-2019 06:43
Vermund om Trump: - Han er udiplomatisk

Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, kalder USA's præsidents beslutning om at udskyde statsbesøg i Danmark for udiplomatisk.

- Man kan sige meget om Trump, men diplomatisk er han ikke, skriver hun på Twitter.

Donald Trump har aflyst sit Danmarks-besøg efter at Mette Frederiksen klart har afvist et muligt salg af Grønland.

Trump takker dog statsministeren for at have været så direkte i sin afvisning, fordi det har sparet begge lande en masse omkostninger og ulejlighed.


Af: Mike Forde
Kilde: TV2

21-08-2019 05:34
Uddannelse skal tælle på lige fod med arbejde

Fremover skal uddannelse tælle på lige fod med arbejde, når udlændinge skal optjene ret til ophold. Det mener Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper.

Som det er i dag kan det nemlig bedre betale sig for udlændinge, der søger opholdstilladelse, at tage et ufaglært job end en uddannelse.

Ifølge Pernille Skipper giver det ingen mening at fortælle mennesker der kan og vil det danske samfund at de skal droppe ud af deres uddannelse, hvis de skal have en permanent opholdstilladelse.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

21-08-2019 05:31
Supermarkeder vil lave genanvendelig emballage

Salling Group, der står bag kæderne Føtex, Bilka og Netto, har planer om at skære en tredjedel af den plastik væk, der indgår i emballagen på deres egne varemærker.

Og den emballage, der absolut ikke kan undværes, skal være 100 procent genanvendelig. Hele planen kræver dog at forbrugerne er med på den.

Det er nemlig op til dem at sikre at emballagen sendes til genbrug og ikke bare ryger i småt brændbart.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

21-08-2019 05:23
Få studerer tysk og fransk

Kun få studerer tysk og fransk, selvom skolevæsenet har brug for kvalificerede lærere i de fag. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Det betyder ifølge Carl Kinze, næstformand i Tysklærerforeningen for Grundskolen, at den sproglige fødekæde i det danske skolevæsen er ved at knække.
Af: Mike Forde
Kilde: Kristeiligt Dagblad

21-08-2019 04:56
Aktuhelikopterne snupper Forsvarets tjans

Regionernes akutlægehelikoptere har i højere grad overtaget flyvningerne af patienterne fra sygehus til sygehus. Det var ellers tidligere noget som Forsvarets redningshelikoptere tog sig af.

Men nu kan Forsvaret så ifølge DR Nyheder i stedet koncentrere sig om det de egentlig skal, nemlig at redde menneskeliv og afværge drukneulykker til søs under de værst tænkelige forhold.

Og det skal vi skatteydere være glade for: de militære helikoptere koster nemlig 100.000 kroner i timen - eller godt ti gange så meget som de mindre, civile helikoptere.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

21-08-2019 04:52
Trump udskyder DK-besøg

USA's præsident, Donald Trump, udskyder sit besøg i DAnmark den 2.-3. september. Det skriver han på Twitter.

Det sker efter Mette Frederiksens klare afvisning af et muligt salg af Grønland.

Trump takker dog statsministeren for at have været så direkte i sin afvisning, fordi det har sparet begge lande en masse omkostninger og ulejlighed.
Af: Marianne Thorø

20-08-2019 14:27
De rige skal betale for at have penge i banken

Bankerne taber i dag penge, når danskerne sætter deres penge i banken.

Derfor har Jyske Bank som den første bank herhjemme indført negativ rente - men kun for de mest velhavende privatkunder. Altså skal dem med mere end 7,5 millioner på bankbogen betale for at have deres pengene stående i banken.

Eksperter mener at flere banker snart følger efter, fortæller DR Nyheder.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

20-08-2019 13:31
Nyt trafik-kaos ved Adsbøl

I sidste uge var politiet ude med fotovognen i Adsbøl ved Sønderborg. Man målte fart på skolevejen i forbindelse med skolestart, og det gik mildest talt skidt med masser af sager.

Af samme grund kom fotovognen tilbage i dag, og det gik ikke meget bedre. 52 sager og 11 klip var det nedslående resultat, politiet kunne notere.

En enkelt bilist kørte så stærkt, at det kostede en betinget frakendelse af kørekortet.
Af: Michael Ehrhorn

20-08-2019 13:26
20-årig dømt for alvor brandstiftelse

En 20-årig mand er blevet idømt to og et halvt års fængsel efter at have sat ild til en ejendom med syv lejligheder i Løgumkloster. En ejendom med i alt 13 beboere.

Den dømte blev straffet for kvalificeret brandstiftelse, da han måtte have indset, at beboerne på stedet blev udsat for overhængende fare.

Ingen kom til skade i forbindelse med branden, men flere måtte reddes ud i nogle meget dramatiske timer.
Af: Michael Ehrhorn

20-08-2019 13:00
Venstre-bagland vil have Løkke og Jensen ud

Flere medlemmer af Venstres bagland vil nu have både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen ud af partiets ledelse.

Det sker efter en tid med stort drama og magtkampe mellem de to, og nu er det nok.

Løkke og Jensen er så skadelige for Venstre, at de bør skiftes ud med friske kræfter på de vigtige poster, mener flere Venstre-medlemmer.
Af: Michael Ehrhorn

20-08-2019 12:40
Chokolade tilbagekaldes

Nu er der dårligt chokolade-nyt.

To varianter af chokolade i æsker bliver kaldt tilbage af PR Chokolade, fordi en af chokoladerne i æskerne indeholder jordnødder.

Det er ved en fejl ikke blevet oplyst i ingredienslisten, oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse, der skriver, at man kan blive syg af at spise dem.

Det drejer sig om hvide og blå æsker af mærket Orangeriet Vest. Æskerne er blevet solgt via Interflora og andre blomsterbutikker.
Af: Michael Ehrhorn

20-08-2019 12:20
Thulesen Dahl til alvorssnak i Gram

Dansk Folkeparti er i dag i Sønderjylland, hvor partiformand Kristian Thulesen Dahl er at finde på Gram Slotskro. Her skal han tale med mere end 200 DF’ere.

Formålet med besøget i baglandet er at finde ud af, hvad der gik galt ved Folketingsvalget den 5. juni, hvor DF fik sønderjyske klø og på landsplan tabte 21 pladser i Folketinget.

Tirsdag kan det sønderjyske bagland så tale med Thulesen Dahl og komme med forslag til, hvordan man på ny kan vende stemningen lokalt.

Af: Michael Ehrhorn

20-08-2019 12:00
Hyldestkoncert til John Prine søndag aften på Tønder Festival

I sidste uge indløb den triste meddelelse, at sygdomsramte John Prine var nødt til aflyse sin aktuelle turné i Europa. Den 72-årige amerikanske sangskriver skulle have givet koncert søndag aften i Telt 1 på Tønder Festival.

Programmet søndag aften ser nu anderledes ud, men publikum bliver ikke snydt for John Prines store sange.

Talrige musikere og sangskrivere har nemlig sagt ja til stille op til en stor hyldestkoncert med titlen “All The Best – John Prine Tribute.”

“Vi vil gerne sige stor kæmpestor tak til alle de kunstnere, der prompte har sagt ja til at hjælpe, og vi glæder os til et brag af en koncert,” siger Maria Theessink, kunstnerisk leder af Tønder Festival.

John Prine vender tilbage og giver koncert søndag 30. august på Tønder Festival 2020.
Af: Mike Forde

20-08-2019 12:00
Restaurationer i Tønder holder længere åbent

Syd- og Sønderjyllands Politi har besluttet at give alle restaurationsvirksomheder inden for bygrænsen i Tønder tilladelse til at holde ekstra åbent i forbindelse med Tønder Festivalen.

Der er nemlig givet en særlig bevilling, således at alle må holde åbent frem til klokken 05.00 fra og med fredag til søndag i denne uge.

Til gengæld må der ikke udskænkes alkohol mellem 05.00 og 06.00, mens der skal holdes lukket frem til klokken 09.00 om formiddagen.
Af: Michael Ehrhorn

20-08-2019 11:02
Politi efterforsker parti-støttesag

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen om anonyme donationer og mulig ulovlig valgkampsstøtte til Venstre-profilen Britt Bager.

Det skriver Ekstra Bladet.

Sagen handler om, hvorvidt det er tilladt at anonymisere politiske donorer, som kanaliserer penge til politikeres valgkampe ved hjælp af flere selskaber. Ifølge loven skal politikere offentliggøre navn på alle der giver mere end 20.000 kroner til deres valgkamp, men ved at sprede 100.000 over flere selskaber, kan navnet holdes hemmeligt.
Af: Marianne Thorø

20-08-2019 10:25
Ulykkestog skal destrueres

Toget fra togulykken 2. januar på Storebæltsbroen, der kostede otte passagerer livet, kommer ikke ud at køre igen.

Det står til at blive hugget op og destrueret. Det skriver Avisen Danmark.

ifølge direktør for drift i DSB, Per Schrøder, er der følelser i det modsat eksempelvis en brand i et tog. Så i respekt for de afdøde, pårørende og personalet skal intet genbruges.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Avisen Danmark

20-08-2019 08:28
Tag toget til og fra Tønder Festival

Lad bilen stå og lad Arriva fragte dig sikkert til og fra Tønder Festival, der begynder på torsdag.

Arriva har nemlig indsat ekstra tog til at køre dig sikkert hjem om aftenen.

Aften og nat fredag d. 23. august og lørdag d. 24. august har Arriva indsat ekstra tog, der kører dig sikkert hjem fra Tønder Festival.

Togene har afgang fra Tønder Station og kører på strækningerne Tønder - Esbjerg og Tønder - Niebüll.
Af: Mike Forde

20-08-2019 08:25
Minister varsler loft over renter på kviklån

Et bredt politisk flertal i Folketinget er klar til at indføre et loft over, hvor høje omkostninger forbrugerne kan betale for kviklån.

Det skriver Børsen.

Flere partier har nemlig skiftet holdning til kviklån. Det vil regeringen med erhvervsminister Simon Kollerup (S) udnytte til at lave en bred politisk aftale.
Af: Mike Forde
Kilde: Børsen

20-08-2019 07:07
Epstein efterlader sig 578 millioner dollars

Den vanærede amerikanske finansmand Jeffrey Epstein lavede to dage før sin død et testamente, som viser, at han efterlader sig 578 millioner dollar. Det skriver avisen the New York Post.

Hele hans formue bliver ifølge avisen overdraget til en fond med navnet “The 1953 Trust”. Der optræder ikke andre arvinger i testamentet.

Jeffrey Epstein tog sit eget liv i fængslet hvor han sad på grund af sexforbrydelser.
Af: Marianne Thorø

20-08-2019 07:06
Vindkraft fra Europa kan dække hele verdens strømbehov

Europa har vind og plads nok til at levere hele verdens elektricitetsbehov inden 2050 via vindmøller.

Det har et internationalt forskerhold med en dansker i spidsen regnet sig frem til ifølge DR Nyheder.

Ifølge rapporten, der udkom i sidste uge, er der plads til 11 millioner vindmøller i Europa. De kan producere omkring 497 exajoule energi. Det er mere end verden forventes at bruge i 2050.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

20-08-2019 06:00
Lastbilchauffør død i ulykke

En lastbilchauffør er her til eftermiddag død i en ulykke på Versterbækvej uden for Sig nær Varde, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Lastbilen påkørte et træ, som væltede ned over lastbilen.

Ingen andre trafikanter var impliceret.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

20-08-2019 05:31
Politiet skifter ud i ledelsen efter skandale om teledata

Rigspolitiet skifter ud i ledelsen midt i skandalen om fejlbehæftede teledata.

Politidirektør John Vestergaard, der hidtil har haft ansvaret for den afdeling, der har stået for teledata, er blevet flyttet fra sin post.

Det sker samme dag som Rigsadvokaten meldte ud at teledata den kommende tid ikke længere må bruges i retssager.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

20-08-2019 05:29
Minister lunken over for gratis tog og busser

Transportminister Benny Engelbrecht (S) er klar til at regne på et forslag fra Dansk Folkeparti om gøre busser og tog i landets fire største byer gratis.

Men ministeren har svært ved at se forslaget blive til virkelighed. Det vil være “meget, meget dyrt” vurderer han og tilføjer at de samlede billetindtægter i den kollektive transport er cirka 10 milliarder kroner om året.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

20-08-2019 04:52
Danske Kirker franarret næsten en million

Organisationen Danske Kirkers Råd er blevet franarret næsten en million kroner. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Det var det klassiske nummer hvor en medarbejder modtager en mail fra chefens mailkonto, med en ordre om med det samme at overføre penge til nogle bestemte konti.

Medarbejderen adlød og først da chefen vendte tilbage efter sommerferien stod det klart at det ikke var ham der havde sendt mailen. På det tidspunkt var der overført 997.000 kroner til konti i Rumænien og England.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Kristelig Dagblad

19-08-2019 15:08
Dømt for at brænde bålhytte af

To unge mænd er hver især blevet idømt en bøde på 1.500 kroner for uforsigtig omgang med levende ild.

I en bålhytte i Vester Sottrup tilhørende Sønderborg Kommune dummede de sig markant i juni sidste år.

Her valgte de to mænd at smide så meget træ og affald på et bål, at ilden fik fat i hytten. Den udbrændte delvist, og derfor er der nu en bøde på vej.
Af: Michael Ehrhorn

19-08-2019 14:16
Fanø hyldet i bedste sendetid

Søndag aften var der branding i verdensklasse til Fanø og Kellers Badehotel, da TV2-succesen Toppen af Poppen havde premiere.

Gennem de næste mange uger kan man høre nogle af landets største musikere fortolke hinandens sange, og det hele foregår i de smukke rammer på Fanø.

Optagelserne til programmet stod på i foråret, og ved gårdsdagens premiere var det Anders Blichfeldts sange, der blev fortolket.
Af: Michael Ehrhorn

19-08-2019 14:13
Mange ældre vælter i trafikken

Hver dag er en masse danskere, der træder ud i pedalerne på cykel. Og faktisk er der flere og flere af dem, der hører til i kategorien af ældre.

Det viser nye tal fra Rådet for Sikker Trafik, og det er jo meget godt. Hvad der dog er knapt så godt er, at der samtidig er rigtig mange ældre impliceret i cykelulykkerne.

En undersøgelse viser, at hver 10. Over 65 år er væltet på cykel inden for det seneste år.
Af: Michael Ehrhorn

19-08-2019 13:23
Telefejl kan have påvirket Emilie Meng-sagen

Det kan have haft betydning for efterforskningen af drabet på Emilie Meng, at der har været alvorlige fejl i politiets teledata.

Det vurderer Mai-Brit Storm Thygesen, der er bistandsadvokat for familien.

Hun fortæller til DR Nyheder at hun bliver meget nervøs for at telefejlene i yderste konsekvens kan have betydet, at politiet har udelukket Emilie Mengs drabsmand på et fejlagtigt grundlag.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

19-08-2019 13:12
Ung mand dømt for narkohandel

En 23-årig mand fra Aabenraa er blevet idømt 60 dages fængsel for besiddelse af knap 8 gram amfetamin.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi og Anklager Sydjylland på Twitter,

Den unge mand ville sælge stofferne videre, men det fandt politiet ud af, da de i 2018 ransagede hans lejlighed efter et tip. Den 23-årige er også tidligere straffet for narkohandel.
Af: Michael Ehrhorn

19-08-2019 12:00
Få billetter tilbage til Tønder Festival

Hvis du har planer om at tage til årets Tønder Festival, der begynder på torsdag, og endnu ikke har købt billet - ja så skal du til at skynde dig.

Festivallen melder, at der kun er få partout-billetter tilbage.

Ligeledes er der næste også udsolgt af lørdagsbilletter.

Vejrguderne ser ud til at være med Tønder Festival i år....der loves op til 25 grader både lørdag og søndag.
Af: Mike Forde

19-08-2019 11:35
Enorme mængder slam køres fra Haderslev

Tidligere på året blev der fjernet store mængder slam fra havnebunden i Haderslev, hvor forureningen var markant.

Og her var noget at komme efter. I alt blev der samlet 15.000 kubikmeter slam – Det svarer til 11,6 millioner mælkekartoner fyldt op med slam, skriver jv.dk.

Det forurenede stads er nu kørt til Aalborg og til deponi.

Af: Michael Ehrhorn

19-08-2019 11:19
Fødevarestyrelsen advarer mod fisk fra Als

Har du købt fisk på kræmmermarked eller måske på en alsisk campingplads denne sommer? Hvis du har så læs lige med her.

Fødevarestyrelsen advarer kunder, der har købt røget ål, røget ørred eller fiskefrikadeller fra en ulovlig fiskehandler på Als.

Der er tale om en fiskebil tilhørende Claus Fynbo Hansen, oplyser Fødevarestyrelsen på myndighedens hjemmeside. Virksomheden er dog ikke registreret og fiskene er behandlet under uhygiejniske forhold.

Af: Michael Ehrhorn

19-08-2019 10:37
Sag om alvorlig brand starter mandag

Tilbage i januar var flere personer i stor fare, da den tidligere Møllekro i Løgumkloster pludselig stod i brand.

En 20-årig mand blev tiltalt i den forbindelse, og mandag starter retssagen mod ham. Han er tiltalt for brandstiftelse under skærpende omstændigheder og har været varetægtsfængslet i syv måneder.

Den unge mand risikerer adskillige års fængsel, hvis han kendes skyldig.

Af: Michael Ehrhorn

19-08-2019 10:33
Reaktionerne vælter ind til Lars Larsen

Reaktionerne strømmer lige nu ind efter nyheden om, at Danmarks dynekonge og en af vores største købmænd gennem tiderne er gået bort.

På de sociale medier er mange prominente politikere lige nu ude med tanker til Lars Larsen og hans efterladte, mens også kulturpersoner og musikere udtrykker deres kondolence.

Blandt dem musikeren Simon Kvamm, der har nær tilknytning til Silkeborg og omegn og derfor i den grad har mærket Lars Larsens enorme betydning – Både lokalt og for Danmark.

Af: Michael Ehrhorn

19-08-2019 09:08
Lars Larsen er død

Grundlæggeren af JYSK, Lars Larsen, er død.

Han blev 71 år.

Som grundlægger stod Lars Larsen i spidsen for JYSK indtil juni 2019, hvor han på grund af fremskreden leverkræft valgte at overdrage formandsposten for Lars Larsen Group til sin søn, Jacob Brunsborg.
Af: Mike Forde

19-08-2019 08:42
Rigsadvokaten stopper midlertidigt brug af teledata som bevis

Rigsadvokaten stopper midlertidigt brug af teledata som bevis for domfældelse efter fund af nye alvorlige fejl.

Det vil indtil videre gælde i to måneder frem til 18. oktober. Indtil da skal fejlene undersøges.

Det oplyser Justitsministeriet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-08-2019 07:58
Espersen: Trump udøver majestætsfornærmelse

Brud på diplomatiet, en fornærmelse, uforskammet.

Det er nogle af de ord, som Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, bruger, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, har sået tvivl om, hvorvidt han kommer til Danmark på det planlagte statsbesøg 2.-3. september.

– Det strider imod alt, og det er en stor fornærmelse mod dronningen, som jo er hans vært, siger Søren Espersen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-08-2019 07:57
Espersen kritiserer Trumps tvivl om DK-besøg

Dansk Folkepartis Søren Espersen holder sig ikke tilbage med kritik af den amerikanske præsident Trump efter han i aftes dansk tid overfro den amerikanske presse såede tvivl om hvorvidt han overhovedet kommer til Danmark i begyndelsen af næste måned.

Brud på diplomatiet, en fornærmelse, uforskammet er blot nogle at ordene fra DFs udenrigsordfører.

– Det strider imod alt, og det er en stor fornærmelse mod dronningen, som jo er hans vært, siger Søren Espersen ifølge DR Nyheder.
Af: Marianne Thorø

19-08-2019 06:14
Politiet mangler ressourcer

Flere tillidsmænd fra politiets afdelinger for personfarlig kriminalitet slår nu alarm - ifølge dem mangler der ressourcer til at opklare sager om alvorlig kriminalitet som blandt andet vold og drabsforsøg.

I en dokumentar som sendes her på TV 2 torsdag står flere tillidsmænd frem og fortæller om problemerne.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

19-08-2019 06:00
Grønland er IKKE til salg

Nej, Grønland er ikke til salg. Det fastslår statsminister Mette Frederiksen nu endegyldigt efter sidste uges rygter om at USA kigger på muligheden for at købe Grønland.

- Grønland er ikke til salg. Grønland er ikke dansk. Grønland er grønlandsk. Jeg håber vedholdende, at det ikke er noget, der er alvorligt ment, siger Mette Frederiksen der er på besøg i Grønland i disse dage.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

19-08-2019 05:23
Ulovlige fisk solgt på kræmmermarkeder og campingpladser

Har du købt enten røget ål, røget ørred eller fiskefrikadeller fra en fiskebil tilhørende Claus Fynbo Hansen på Als, bør du smide dem ud.

Sådan lyder det fra Fødevarestyrelsen, der på baggrund af et anonymt tip, søndag besøgte den ulovlige fiskevirksomhed på adressen Apotekergade 1 i Nordborg på Als.

Virksomheden er uregistreret, og har dermed ikke været underlagt Fødevarestyrelsens stikprøvekontroller.

Endvidere er fødevarerne produceret under uhygiejniske forhold, blandt andet er fiskene håndteret i et bryggers, hvor der også blev opbevarfet jord og urtepotter.

Fiskevarerne er blandt andet blevet solgt på kræmmermarkeder og campingpladser på Als og kan indeholde fx listeriabakterier, som kan være livsfarlige for ældre og svækkede.

Derfor opfordrer Fødevarestyrelsen kunderne til enten at levere fiskene tilbage til virksomheden eller kassere dem.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-08-2019 05:22
Dødeligt stærke feststoffer kan nemt købes på nettet

For bare 20 år siden var du nødt til at kende de rigtige menensker og have tusindkronesedler i lommerne, hvis du skulle have fingre i et gram kokain eller to.

Men i dag tager det ikke mere end et par klik at komme frem til en side på det mørke internet, på Instagram, Facebook og Snapchat.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-08-2019 05:19
Briterne vil mangle mad, medicin og benzin

Hvis det ender med et hårdt Brexit den 31. oktober så vil det betyde store praktiske problemer for befolkningen. Det afslører et internt notat fra den britiske regering.

Regeringen forventer mangel på både mad, medicin og benzin.

Derudover vil et hårdt Brexit betyde en fast grænse mellem Irland og Nordirland – noget, som alle britiske politikere har sagt, de ønsker at undgå.
Af: Marianne Thorø

19-08-2019 05:18
Kvinde fundet død i Augustenborg Fjord

I går formiddags blev der slået alarm, da en person var i nød på Augustenborg Fjord.

Politi, lægeambulance og en redningshelikopter blev sendt til stedet, hvor en livløs person blev bjærget fra vandet og fik livreddende førstehjælp.

Personen blev senere identificeret som en 70-årig kvinde, og hun er nu erklæret død.

Syd- og Sønderjyllands Politi har ingen mistanke om, at der ligger en kriminel handling bag.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

19-08-2019 05:09
DF vil kigge på muligheden for gratis offentlig trafik

Det skal undersøges, hvad det vil koste at gøre den offentlige transport gratis, mener Dansk Folkeparti ifølge Jyllands-Posten.

I første omgang skal der kigges på muligheden i de fire største byer i landet, fortæller partiets klimaordfører Morten Messerschmidt.

Han tror, at det vil være en bedre idé at satse på gratis kollektiv trafik frem for at have et ensidigt fokus på el- og brintbiler.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Jyllandsposten

19-08-2019 05:05
Trump sår tvivl om DK-besøg

USA's præsident er ikke sikker på, at han kommer til Danmark til september alligevel, selv om det er planlagt.

Det sagde han på et pressemøde i aftes dansk tid, hvor han blev spurgt ind til planerne om at købe Grønland.

Det er dronning Margrethe, der har inviteret Donald Trump på et officielt statsbesøg. Planen er, at han skal ankomme til Danmark 2. september, efter at han dagen forinden har besøgt Polen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau
Jørgen Hansen Biler - Kia Rio
Facebook
Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter