22-10-2019 16:41
Globus med i ny DAB-kanal

Radio 24/7 var store favoritter, da det i dag skulle afsløres, hvem der vandt udbuddet på en ny DAB-kanal. 24/7 tabte dog.

Udbuddet er i stedet gået til en kreds bestående af ni lokalradiostationer, Roskilde Festival, Nationalmuseet, teatret Mungo Park og Danske Studerendes Fællesråd der under navnet Radio Loud havde lagt billet ind på kanalen.

De ni radiokanaler bag er Radio Diablo, Radio Limfjord, Radio Max, Radio Globus, Radio Viva, Radio Victoria, Classic Rock Århus, Classic Rock København og Din Radio Østjylland.
Af: Michael Ehrhorn

22-10-2019 14:24
Advokatråd frygter ikke en dna-skandale efter fejlmatch

Hos Advokatrådet maner advokat Karoline Normann til besindighed, efter at Rigspolitiet i dag meldte ud, at retningslinjerne for brug af dna-profiler skal ændres.

Hun vurderer, at der ikke umiddelbart er grund til at frygte, at uskyldige er blevet dømt ved domstolene, på grund af at retsgenetikerne frem til 2012 udarbejdede dna-profiler på en anden måde end i dag.

– Dna-beviset kan ikke og har aldrig kunnet stå alene, fordi det er et statistisk bevis, siger Karoline Normann, der er formand for Advokatrådets Strafferetsudvalg ifølge DR Nyheder.
Af: Marianne Thorø

22-10-2019 13:45
Bilist meldte sin bil stjålet efter uheld

Det sker af og til, at politiet får anmeldelser om biltyveri. Man får dog sjældent den slags anmeldelser fra personer, der selv sidder i den stjålne bil. Det skete dog i Aabenraa.

En bil, som var forulykket blev fundet på Stegholt i Aabenraa, og politiet dukkede op og gik rundt i området omkring uheldsstedet med hunde.

Det viste sig så efterfølgende, at bilen ikke var blevet stjålet, men at anmelderen, som er en ung mand fra Aabenraa, selv var kørt galt i den.

- Han var ikke påvirket eller noget, men i ren frustration havde han meldt bilen stjålet, siger politikommissær Thomas Berg fra Syd- og Sønderjyllands Politi til jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

22-10-2019 13:43
Vejbump skal stoppe bilister i Vejen Kommune

Det går alt for stærkt, når bilisterne kører rundt på vejene i Vejen Kommune. Selvom politiet har flere strækninger, hvor der ofte bliver målt hastigheder, skræmmer det ikke bilisterne.

Nu tages et nyt våben så i brug. Fem steder i Vejen Kommune laves der vejbump, der skal sænke farten. Bumpene er lavet på Grenevej og Gettrupvej i Glejbjerg, Surhavevej i Gjerndrup, Vamdrupvej i Vejen og Foldingbrovej i Foldingbro.

- Vi ved, at farten er den største dræber i trafikken, og derfor er det så utrolig vigtigt, at vi får hastigheden på vores veje ned, siger Vagn Sørensen, formand for udvalget for Teknik og Miljø i Vejen Kommune, i en pressemeddelelse.
Af: Michael Ehrhorn

22-10-2019 13:32
Hvidvask for 166 millioner kroner

En direktør er blevet tiltalt for at have hvidvasket 166 millioner kroner gennem flere selskaber.

Det fremgår af et anklageskrift fra Bagmandspolitiet.

Der er ikke på nuværende tidspunkt yderligere oplysninger omkring, hvem direktøren er, eller hvilket selskab der er tale om.

Af: Michael Ehrhorn

22-10-2019 13:31
Stjålet ambulance påkører flere i Oslo

Flere personer er blevet påkørt af en stjålet ambulance i Oslo.

Ifølge NRK har politiet affyret skud for at standse føreren af ambulancen, som nu skulle være anholdt. Det skriver NRK.

Blandt de sårede skulle et barn være blevet kørt på hospitalet.

Det vides endnu ikke hvad motivet til påkørslerne har været.
Af: Michael Ehrhorn

22-10-2019 13:03
Rigspoliti indskærper regler om dna-profiler

Politiet har besluttet at skærpe reglerne om brug af dna-profiler.

Det skyldes, at en person blev mistænkt på grund af et stærkt dna-match, som har vist sig at være fejlagtigt.

I en pressemeddelelse i dag fortæller Rigspolitiet at man fremover vil gennemføre en undersøgelse på baggrund af 16 dna-systemer mod i dag 10.

Af: Marianne Thorø

22-10-2019 11:40
Jørgen Leth opereret

Jørgen Leth er kendt af mange som cykelkommentator, forfatter, digter og filmskaber. Nu venter dog en pause fra Leth, for han er blevet opereret i hjernen, det skriver TV2.

Operationen fandt sted på Rigshospitalet, og den kommer på grund af gangbesvær. Hovedpersonen selv er dog optimistisk.

- Jeg har det udmærket, og det kan I regne med. Jeg kommer tilbage, siger han i et opslag på det sociale medie Instagram.

Af: Michael Ehrhorn

22-10-2019 11:36
Nu får Toftlund endelig en sparekasse

For ti år siden var der hele fire pengeinstitutter i Toftlund. Så kom finanskrisen, og i de seneste år har der ikke været nogen tilbage i byen. Ikke før nu.

Nu melder Sparekassen Bredebro nemlig, at man åbner en lokal filial i byen under navnet Sparekassen Toftlund.

Der er endnu ikke sat nogen dato eller adresse på åbningen, men meldingen fra Sparekasse-direktøren er, at man satser på en placering tæt på borgerne centralt i byen.
Af: Michael Ehrhorn

22-10-2019 10:35
Voldsomt uvejr rammer turistmål

Hvis du har udskudt efterårsferien lidt og står foran en rejse udenlands, så skal du håbe på, at der ikke står Sydeuropa på billetten. I hvert fald hvis du rejser inden for de næste to døgn.

Her bliver det østlige Spanien ramt af voldsomt uvejr, mens det også bliver heftigt i Sydfrankrig og i Italien.

I løbet af halvandet døgn ventes der at falde mere end 200 millimeter regn, og det er især i grænseegnen mellem Frankrig og Spanien, at vejret går amok.

Af: Michael Ehrhorn

22-10-2019 10:35
Flere overvejer elbiler

Står du overfor at skulle købe bil, og går du lidt med overvejelser omkring, at det måske er tiden til at prøve en elbil?

Det er der faktisk flere og flere danskere, der gør, det viser en ny rundspørge fra Ingeniørforeningen. Der er dog stadig en række ting, der spænder ben.

Især prisen gør ifølge rundspørgen, at det for rigtig mange forbliver ved overvejelsen omkring en elbil
Af: Michael Ehrhorn

22-10-2019 10:28
SønderjyskE henter stærk fløj

Nu er der gode nyheder til dig, der holder med SønderjyskE i den bedste håndboldrække for herrer. Klubben henter nemlig en spændende spiller til i den kommende sæson.

Der er tale om den 21-årige fløjspiller Nikolai Vinther, der skifter fra Århus Håndbold på en treårig aftale.

Kontrakten med Nikolai Vinther kommer som et frisk pust dagen efter meldingen om, at SønderjyskE i den kommende sæson mister storprofilen Frederik Børm.

Af: Michael Ehrhorn

22-10-2019 10:22
23-årig mand påvirket af stoffer på køreturen

Det er en rigtig dårlig idé at sætte sig ind bag rattet i en bil, når man er påvirket af stoffer. Det holdt dog ikke en 23-årig mand fra Bredebro fra at gøre præcis det.

Desværre for ham men heldigvis for de øvrige bilister, blev han snuppet af politiet under køreturen. Det skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

Nu venter et formentlig dyrt efterspil for den unge mand.
Af: Michael Ehrhorn

22-10-2019 09:59
Vi har handlet huse for 90 mia

Indtil nu i år er der i Danmark handlet huse for samlet mere end 90 mia kroner.

Det er knap seks mia mere end samme periode sidste år, viser tal fra Boligsiden.

Fra januar til september 2019 blev der solgt 38.383 villaer og rækkehuse for i alt 91,6 milliarder kroner.
Af: Marianne Thorø

22-10-2019 07:50
Kampagne skal forebygge væltede køretøjer på broen

Siden Storebæltsbroen åbnede er 65 køretøjer væltet på broen på grund af kraftig blæst.

Derfor sætter Sund & Bælt nu gang i en ny kampagne, der skal styrke sikkerheden på broen.

Kampagnen skulle gerne gøre trafikanterne klogere på hvad et vindfølsomt køretøj er og hvor det er vinden kan gøre det særligt farligt at passere Storebæltsbroen, når det blæser.
Af: Marianne Thorø

22-10-2019 06:06
Regionen foretrækker Hjerteløbere

Region Syddanmark er måske på vej til at droppe den frivillige førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. I hvert fald mener et flertal i det præhospitale udvalg at regionen i stedet skal tilslutte sig Hjerteløberne - som er en ordning under TrygFonden.

I begge tilfælde er det frivillige danskere, der via mobilen kaldes ud til hjertetilfælde i nærområdet. Den nuværende ordning koster 1 mio om året - den anden er gratis fordi den finansieres af TrygFonden.

Der er også langt flere personer med i Hjerteløberordningen. Danmark Redder Liv har 2653 syddanskere tilmeldt, mens lige knap dobbelt så mange er registreret som Hjerteløbere.
Af: Marianne Thorø

22-10-2019 05:37
E-cigaretter hjalp briter til rygestop

E-cigaretter kan i løbet af et år have hjulpet mindst 50.000 mennesker med at stoppe med at ryge i Storbritannien.

Sådan lyder et estimat i et studie offentliggjort i tidsskriftet Addiction.

Forskerne bag studie mener dog ikke det vil være tilfældet i andre lande, fordi der i Storbritannien er ret mange rygeforbud, en høj motivation blandt rygerne til at stoppe og en ret liberal lovgivning omkring brugen af e-cigaretter.
Af: Marianne Thorø

22-10-2019 05:16
Rubjerg Knude Fyr flyttes i dag

Så er det i dag at en noget speciel flytning finder sted.

Det er det nordjyske Rubjerg Knude Fyr, der skal flyttes fra sin nuværende placering og 80 meter længere ind i landet.

Det store fyrtårn har fået påsat en slags rulleskøjter og skal i dag rulles længere væk fra skrænten, hvor det ellers om få år ville styrte ned i havet.

Henved 25.000 mennesker forventes at dukke op til dagens begivenhed.
Af: Marianne Thorø

22-10-2019 05:11
Tidligere bankledelse skal betale 255 mio

Den tidligere ledelse i Amagerbanken skal samlet betale 255,5 mio kroner i erstatning til staten efter bankens konkurs.

Det oplyser Finansiel Stabilitet i en pressemeddelelse.

Det er et noget lavere beløb end de 375 mio som den danske stat krævede i Østre Landsret af direktøren og bestyrelsesformanden samt de øvrige bestyrelsesmedlemmer.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

22-10-2019 05:07
Nej til afstemning får Boris til at gå i lyntempo

Efter premierminister Boris Johnson i går fik afvist et ønske om en ny afstemning om sin skilsmisseaftale med EU, bliver de næste dage afgørende for om han kan få godkendt aftalen,

Ifølge TV2 vil den britiske regering springe en ja-nej afstemning over og gå direkte til at få den implementeret i britisk lov.

Det skal ske i løbet af de næste blot tre dage.
Af: Marianne Thorø
Kilde: TV2 Nyheder

22-10-2019 05:02
Budgetaftale indgået i regionen

Region Syddanmark har indgået aftale om næste års budget. Kun Enhedslisten har valgt at stå udenfor aftalen.

Udover at klimaet og psykiatrien får en økonomisk indsprøjtning, så er der i aftalen også afsat 45 mio til sikre de regionsansattes trivsel og kompetencer.

Flest penge går dog til medicinudgifterne, der er stigende og til udgifter forbundet med at vi bliver ældre og ældre og således har brug for flere sundhedsydelser. Til det er der samlet afsat 206 mio. kr. på regionens budget.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

22-10-2019 04:56
Anni Matthiesen genvalgt som lokal folketingskandidat

Folketingsmedlem Anni Matthiesen er fortsat Venstres kandidat i Vejen Kredsen, der dækker Vejen og Billund Kommuner.

Det står klart efter et møde i kredsen, hvor flere medlemmer skriftligt afleverede deres bud på en kandidat. Men da der stod Anni Matthiesen på alle lapperne, var valget ikke så svært.

Venstre i Vejen kredsen fremhævede på gårsdagens møde at Anni Matthiesen har bevæget sig fra at være en slags politisk vandbærer til i dag at besidde udvalgs- og ordføreposten, hvor hun er med til at sætte dagsordenen.
Af: Marianne Thorø

21-10-2019 15:13
Frederik Børm forlader SønderjyskE

Tilskuerne i Broager Sparekasse Skansen skal nyde Frederik Børm i den lyseblå trøje i resten af sæsonen, for til sommer stopper den 31-årige stregspiller i SønderjyskE Herrehåndbold.

Børm har fundet sig en ny klub, og det har SønderjyskE respekteret:

- Efter fem gode sæsoner har Frederik Børm betydet meget for SønderjyskE Herrehåndbold og omvendt. Det har været et godt match, og jeg ønsker ham alt mulig held og lykke fremover, siger sportsdirektør Simon Lindhardt.
Af: Michael Ehrhorn

21-10-2019 13:01
Minister sløjfer besparelser på studenterrådgivning

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen sløjfer de årlige besparelser på Studenterrådgivningen.

S-regeringen havde ellers lagt op til at fortsætte de årlige toprocentsnedskæringer på rådgivningen.

– Jeg har som minister besluttet, at indenfor rammen af mit ministerium, hvor Studenterrådgivningen ligger, prioriterer jeg, at de ikke skal spare næste år, siger Ane Halsboe-Jørgensen ifølge DR Nyheder.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

21-10-2019 12:04
Knæk Cancer i fuld gang

I denne uge er der stor risiko for at få noget i øjet, når du sidder og ser TV. Det er nemlig Knæk Cancer-uge, og det betyder masser af gribende fortællinger.

Også lokalt er der i øjeblikket masser af initiativer, hvor der samles ind til det gode formål og hjælpe kræftforskningen endnu mere på vej.

Knæk Cancer-ugen kulminerer i et stort indsamlingsshow i weekenden.

Af: Michael Ehrhorn

21-10-2019 12:02
Husk at tjekke cykellygterne

Sender du hver morgen dit barn ud i trafikken, eller hopper du selv på jernhesten inden solen bryder frem. Så skal du til at være opmærksom.

I de kommende uger og måneder bliver det nemlig mørkt om morgenen, og her er det meget vigtigt lige at tjekke cykellygterne.

Hvert år kommer mange unge og ældre nemlig galt afsted i mørket, fordi de ikke kan ses af de noget større køretøjer.

Af: Michael Ehrhorn

21-10-2019 11:59
Politiet roser bilister

Nu er der ros fra politiet. I forbindelse med ferien i sidste uge skulle rigtig mange ud på vejene i weekenden, og det fik politiet til at advare om massiv kø.

Nu er meldingerne dog, at det hele faktisk forløb rigtig godt. Folk viste hensyn til hinanden, og trafikken gled trods masser af biler fint afsted.

Mange tyskere har i øvrigt ferie over en længere periode, så der vil stadig i den kommende tid være en del tyskere på de syd- og sønderjyske veje.

Af: Michael Ehrhorn

21-10-2019 11:47
Masser af indbrud i weekenden

I sidste uge havde rigtig mange danskere efterårsferie, og af samme grund var rigtig mange ikke hjemme. Derfor var ugen også en meget populær indbrudsuge.

Og noget tydede på, at en række tyve i Kolding og omegn lige ville på et sidste rov i weekenden. I hvert fald bød på weekenden på hele otte lokale indbrud.

Kolding, Christiansfeld, Hejlsminde og Tved var bare nogle af de steder, der blev ramt af ubehageligheder i weekenden.

Af: Michael Ehrhorn

21-10-2019 11:07
Mads Mikkelsen-film bremses

I denne uge skulle den danske filmstjerne Mads Mikkelsen have taget hul på optagelserne af en ny film om den kendte norske forfatter Karl Ove Knausgård. Men optagelserne er foreløbig sat på pause.

Ifølge Deadline har Netflix aflyst optagelserne, fordi Karl Ove Knausgård selv har trukket håndbremsen på projektet.

Udover Mads Mikkelsen havde filmen hyret den Oscar-vindende instruktør Alexander Payne. Det var også den norske bestseller-forfatter Erlend Loe, der havde skrevet manuskriptet
Af: Michael Ehrhorn

21-10-2019 10:57
Mand kørte 197 i timen på landevej

Det gik fuldstændig galt, da politiet i går målte hastigheder på en fokusstrækning i Vejen Kommune, det skriver politiet på Twitter.

Her kom en bilist nemlig blæsende med skræmmende 197 kilometer i timen. Det skete på Lunderskovvej ved Vejen, hvor den tilladte hastighed er 80 kilometer i timen.

Udover det voldsomme vanvid blev 50 bilister snuppet søndag på strækningen.
Af: Michael Ehrhorn

21-10-2019 10:56
Mand sigtet to gange

En 23-årig mand fra Bramming blev i aftes sigtet af politiet. Det gjorde han for at køre rundt i en uregistreret bil, der havde nummerplader på, men de stammede fra en anden bil.

Meget bedre blev det ikke af, at føreren også var påvirket af narko.

Endnu værre blev tingene senere på aftenen. Manden havde nemlig intet lært, og han blev igen truffet af politiet. Stadig på falske plader og stadig påvirket af stoffer, og det kostede en dum runde en nye sigtelser.
Af: Michael Ehrhorn

21-10-2019 10:21
Ny direktør fundet til VUC Syd

Bente Lyck-Damgaard bliver ny direktør for VUC Syd.

Hun kommer til VUC Syd efter efter 15 år som vicedirektør på EUC Syd i Sønderborg.

Fra 1. december skal Bente Lyck-Damgaard stå i spidsen for at genopbygge og videreudvikle VUC Syd, der længe har kæmpet med økonomiske problemer.
Af: Marianne Thorø

21-10-2019 09:46
Betaler mere end 2 mia for vacciner

Det er den helt store tegnebog der har været fremme hos biotekvirksomheden Bavarian Nordic.

Firmaet har netop købt to vacciner til den nette sum af 2,2 mia kroner.

Bavarian Nordic har købt rettighederne til to produkter, der bruges til beskyttelse mod henholdsvis hundegalskab og flåtbåren hjernebetændelse.
Af: Marianne Thorø

21-10-2019 09:15
Stillestående beskæftigelse i Danmark

Beskæftigelsen i Danmark stod igen i august stort set stille

Omkring 200 personer flere blev lønmodtagere, men da der i alt er omkring 2,79 millioner lønmodtagere i Danmark, er status stort set uændret.

Danmarks Statistik, der fører statistikken over antallet af lønmodtagere, noterer sig da også, at det danske arbejdsmarked efter en længere jobfest, nu er frosset til.

– I august var der for tredje gang ud af de seneste fire måneder et stort set uændret antal lønmodtagere sammenlignet med måneden før, skriver Danmarks Statistik.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

21-10-2019 07:30
Skal samle erfaring med el-løbehjul

El-løbehjul er blevet et hit landet over, men de små motoriserede køretøjer har også givet travlhed på landets skadestuer.

Skadestuerne advarer nu mod løbehjulene, der har givet smadrede tænder hos dem, der kører på dem og skader hos dem der falder over dem, fordi de skødeløst smides rundt på fortovene.

Nu skal transportminister Benny Engelbrecht mødes med en række kommuner for at samle erfaringer med el-løbehjulene, inden nuværende forsøgsordning med dem skal evalueres i begyndelsen af det nye år.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

21-10-2019 06:13
Vanvidsbilist ved Vejen

En vanvidsbilist var i går eftermiddags på spil ved Vejen.

Her holdt politiets fotovogn parkeret på Lunderskovvej, da en bilist kom blæsende med hele 197 km/t - hvor man må køre 80.

Lunderskovvej er lige præcis en strækning som politiet holder ekstra øje med på grund af fartglade bilister - som der blev taget 50 af i går mens fotovognen holdt der.

Bilisten, der ramte de 197 km/t ender med en ubetinget frakendelse af kørekortet.
Af: Marianne Thorø

21-10-2019 05:46
38-årige fængslet for børneporno

En 38-årig mand fra Haderslev blev i weekenden varetægtsfængslet i fire uger for børneporno.

Politiet mener han står bag delingen af 70 pornografiske billeder og flere videoer af en fem-årig pige.

Sydjyllands Politi ønsker ikke at fortælle hvilken relation den 38-årige har til den fem-årige pige.
Af: Marianne Thorø

21-10-2019 05:28
Brexit-farcen fortsætter i Storbritannien

Brexit-farcen fortsætter i Storbritannien.

I weekenden skulle den aftale der var indgået mellem EU og premierminister Boris Johnson have været til afstemning i parlamentet, men i stedet stemte parlamentet ja til et ændringsforslag, som skal tvinge premierministeren til at bede EU om udsættelse af brexit.

Derfor kom sidste uges indgåede aftale aldrig til afstemning.
Af: Marianne Thorø

21-10-2019 05:09
Britta skal for retten på torsdag

På torsdag begynder retssagen mod den svindelsigtede Britta Nielsen og ifølge hendes forsvarer ser den 65-årige kvinde frem til at skulle forklare sig i sagen.

- Hun er selvfølgelig spændt, og så ser hun frem til at komme med sin forklaring og sin udlægning af hele den situation, hun er havnet i, siger forsvarer Nima Nabipour.

Britta er tiltalt for groft bedrageri, embedsmisbrug og dokumentfalsk for i alt knap 117 mio kroner.
Af: Marianne Thorø

21-10-2019 05:01
Skoler skifter til Aula fra i dag

De fleste folkeskoler landet over skifter i dag forældreintra ud med den nye kommunikationsplatform, Aula.

Og mens folkene bag systemet selv lovpriser det og kalder en forenkling af det forældre og elever er vant til og som de godt kan glæde sig til, er holdningen en anden i flere af de kommuner, der har været testkommune på Aula siden sommerferien.

Her er tilbagemeldingen fra forældrene at de faktisk foretrækker det notorisk udskældte forældreintra og at de mindre ressourcestærke måske ikke vil have tålmodigheden til at komme på Aula.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

18-10-2019 11:20
Mette F forstår ikke hvorfor EU vil have mere

Statsminister Mette Frederiksen står uforstående overfor EU kommissionens forslag om at EU-landenes administrationsbidrag skal stige til 1,1 pct af bruttonationalindkomsten.

- Vi bliver et land mindre, og så burde administrationsudgifter falde, ikke stige. Så jeg synes, vi skal gå lidt mere hårdhændet til de her budgetforhandlinger, lyder det fra Mette Frederiksen, der har allieret sig med regeringscheferne fra Sverige, Holland og Østrig i at fastholde bidraget på én procent.

Af: Marianne Thorø

18-10-2019 11:12
19 timers flyvetur fra New York til Sydney testes

Kl. 21 i aften amerikansk tid indledes en noget speciel flyvetur.

Det er det australske luftfartsselskab Qantas der tager hul på en historisk flyrejse fra New York til Sydney. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Det bliver den første af tre ture, der skal teste, hvordan turen, der varer 19 timer uden stop, påvirker passagerer og personale om bord.
Af: Marianne Thorø
Kilde: AFP

18-10-2019 10:58
Virksomheder får brexit-vejledning

Det kan være en utaknemmelig opgave for små og mellemstore virksomheder i Danmark at gennemskue, hvordan de skal forberede sig på brexit.

Et vejledningsprogram skal forberede mindre eksportvirksomheder på brexit.

Det er Danmarks Erhvervshuse der hjælper med vejledning.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

18-10-2019 10:53
Fremtidsforsker: Kød forsvinder ikke helt fra middagsbordet

Er du en af dem der sætter stor pris på et godt stykke kød, så behøver du ikke frygte for en kødløs fremtid.

Det mener fremtidsforsker Marianne Levinsen i kølvandet på meldingen om danskernes stigende forbrug af plantefars.

Hun mener ifølge ritzau i stedet at vi nok ender som en nation af flexitarer, hvor folk spiser mere grønt og mindre kød, for eksempel kun ved særlige lejligheder eller i weekenden.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

18-10-2019 08:05
Norske medier udsat for hackerangreb

Flere norske medier blev i går udsat for det, de selv mistænker for et hackerangreb. Det gik blandt andet udover Dagbladet, Se og Hør og tre andre Aller-ejede sider.

Medierne valgte i den forbindelse at lukke ned for deres sider, efter hackerne havde været ind og ændre på ordlyden i nogle artikler.

Eksempelvis blev den norske statsminister Erna Soelberg i en artikel om indbrud i biler citeret for at sige at "Pædofili er okay, så længe der ikke kommer sæd på barnet"
Af: Marianne Thorø

18-10-2019 07:51
Vi genbruger og sjusker med adgangskoder

Center for Cybersikkerhed advarer mod faste skift af adgangskoder, fordi det i sidste ende forringer sikkerheden.

"Når vi skifter adgangskoder, så ændrer vi dem til noget, der minder meget om det tidligere. På den måde bliver sikkerheden ikke bedre, men faktisk dårligere." fortæller THOMAS LUND-SØRENSEN, CHEF FOR CENTER FOR CYBERSIKKERHED til DR Nyheder.

Han opfordrer derfor til at man dropper de regelmæssige adgangskode-skift og i stedet vælger et længere password som en ekstra sikkerhed.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

18-10-2019 07:14
Musikskolechef Jesper Ry bliver Årets Forbillede

Ved uddelingen af årets Danish Music Awards i går aftes fik Jesper Ry, der er Musikskolechef i Haderslev, prisen som "Årets Forbillede" for sit arbejde med at få musikken ud på folkeskolerne i Haderslev Kommune.

For fire år siden satte han et forsøg i gang, hvor elever i kommunens folkeskoler skulle have undervisning i et instrument.

Det er nu udbredt til samtlige folkeskoler og betyder, at Haderslev Kommune er det første sted i landet, hvor alle børn i 3. og 4. klasse lærer at spille på et instrument i skoletiden. Indtil videre har 1400 børn fået glæde af projektet.


Af: Mike Forde
Kilde: Presse

18-10-2019 06:09
Fodboldspiller Ken Ilsø erkender kokainmisbrug

Fodboldspiller Ken Ilsø, der blandt andet har en fortid i Sønderjyske, stopper karrieren.

Den 32-årige spiller, der senest har spillet i den australske klub Adelaide United, har truffet beslutningen efter han er blevet idømt to års karantæne, efter at han 27. januar i år blev testet positiv for et stof, der findes i kokain.


Af: Marianne Thorø

18-10-2019 05:33
Flertal vil have statsstøtte til boligforbedringer

Hvis det stod til en stor del af danske boligejere, skulle vi have statsstøtte til at foretage klimaforbedringer af vores boliger.

Det er budskabet fra godt 60 pct. af de adspurgte i en undersøgelse foretaget for Nybolig.

Det får Nybolig til at konstatere at boligejerne gerne vil gøre deres boliger mere grønne, men at man samtidig ønsker at få et økonomisk skub fra staten.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

18-10-2019 05:04
EUs regeringschefer siger ja til brexit-aftale

EU’s stats- og regeringschefer har givet deres opbakning til den nye brexit-aftale, som i går blev indgået mellem EU og Storbritannien.

Aftalen er stort set den samme som den tidligere premierminister Theresa May fik afvist tre gange i det britiske parlament.

Kun den del der handler om grænsen mellem Irland og Nordirland, er blevet ændret.

Aftalen skal nu blot godkendes i det britiske parlament.
Af: Marianne Thorø

18-10-2019 04:59
Supermarkeder sælger mindre kød og mere plantefars

Danskernes forbrug af vegetariske fødevarer som plantefars, linsebøf og lignende forarbejdede madvarer stiger.

Således er forbruget tredoblet fra 2012 til 2019, viser tal fra Coop Analyse ifølge Børsen.

Samtidig er danskernes forbrug af fersk kød faldet med fem procent fra 2015 til 2018 opgjort i kroner per kunde.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Børsen

17-10-2019 11:47
Aftale om Brexit på plads

EU og Storbritannien er blevet enige om en Brexit-aftale. Det fortæller EU-kommissionsformand Jean-Claude Juncker på Twitter.

Juncker kalder det en "fair og balanceret aftale", som de 27 EU-medlemslande nu skal drøfte og godkende i de kommende dage.

Inden aftalen kan blive en realitet skal den også godkendes i det britiske parlament.
Af: Marianne Thorø

17-10-2019 10:57
Politiet har intet spor af stenkaster

Trods to grundige eftersøgninger på en 700 meter lang strækning omkring en motorvejsbro på E45 ved Christiansfeld har politiet ikke fundet spor, der tyder på nogen kriminel handling, da bil en bils soltag blev ødelagt.

Både onsdag eftermiddag og aften var motorvej E45 lukket i begge retninger omkring motorvejsbroen ved afkørsel 66 Christiansfeld, mens politiets hunde og teknikere forsøgte at finde den genstand, der ved middagstid i går ramte en sydkørende personbil, hvorved soltaget blev ødelagt.

Det ligger fast, at soltaget pludselig krakelerede og faldt ned i bilen til stor forskrækkelse for den 56-årige bilist og den kvindelige passager.

Politiet konkluderer, at glastaget er blevet ødelagt ved et uheld, der kan skyldes spændinger i glasset eller er ramt af noget, der er faldet ned fra motorvejsbroen uden at efterlade sig spor.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

17-10-2019 10:54
Forældre vil fjerne skrammer eller eksem på skolefotos

Forældre vil fjerne skrammer eller eksem på skolefotos

Flere forældre vil have deres børns skolefotos redigeret.

Det skriver DR, der har talt med flere skole- og institutionsfotografer, som beretter om opkald fra forældre, som vil have retoucheret deres børns billeder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

17-10-2019 10:17
Vi er vilde med at sortere affald

To ud af tre danskere sorterer mere affald end for to år siden. Det viser en undersøgelse fra Ingeniørforeningen, IDA

Det får formanden for IDA, Thomas Damkjær Petersen til at konkludere at vi har forstået, at kampen mod klimaforandringer ikke kun udkæmpes på politisk plan, men at vi alle har et ansvar.

Mens vi er blevet rigtig gode til at få sorteret det daglige affald, opfordrer Thomas Damkjær Petersen, til at vi også skal fokusere mere på, hvordan vi får genanvendt endnu mere elektronisk affald.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

17-10-2019 08:50
Hårdere straffe for vold øger presset på fængsler

De danske fængsler og arresthuse bliver presset, hvis regeringen som ventet får vedtaget sit lovforslag om at begrænse brugen af samfundstjeneste og i stedet sender flere voldsdømte i fængsel i sager om simpel og grov vold.

Det vurderer formanden for Fængselsforbundet, der bl.a. repræsenterer fængselsbetjentene, Bo Yde Sørensen. Ifølge ham er der ikke flere ledige celler, siger han til Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

17-10-2019 07:57
Vi får flere betting-reklamer

Vi danskere udsættes for flere og flere betting-reklamer på tv'et.

En opgørelse fra Kantar Gallup adfacts viser, at der i 2012 i gennemsnit på radio og tv var 426 reklamespots om betting per døgn.

Sidste år var det 937 i døgnet mens vi indtil nu i år er blevet bombarderet med lige knap 1200 bettingreklamer i døgnet.
Af: Marianne Thorø

17-10-2019 07:47
Danske boligejere tager rekordmange realkreditlån

Aldrig før har de danske boligejere taget så mange nye realkreditlån, som de gjorde i tredje kvartal. Ifølge tal fra Finans Danmark, interesseorganisation for finanssektoren, blev der i perioden juli, august og september taget nye lån for 200 milliarder kroner.

Det er 26 milliarder kroner mere end den nu forhenværende rekord fra første kvartal i 2003.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

17-10-2019 06:30
I dag skal der bages i mange hjem

Torsdag i Efterårsferien er en helt særlig dag.

I dag er det nemlig "Den Store Bagedag" - En dag hvor man skal være sammen med børnene fortæller manden bag, Lars Møller:

LYD: Bag1

Og det er kun fantasien, der sætter grænser:

LYD: Bag2

Fortalte manden bag Den Store Bagedag, Lars Møller
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

17-10-2019 06:15
Sølvskat fra Vejle vokser

I løbet af en uge er sølvskatten fundet i Vejle vokset fra 800 mønter til 1600 mønter.

Det skriver TV SYD.

De første sølvmønter blev fundet på Uhrhøj Bakke for to og et halvt år siden, og siden forrige mandag har arkæologer ved VejleMuseerne udgravet omkring 1600 mønter.

Mønterne stammer fra begyndelsen af 1400-tallet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

17-10-2019 05:19
Firmaer forsøges svindlet hver dag

Hver dag modtager politiets nye center mod it-relateret kriminalitet, LCIK, 1-2 anmeldelser om forsøg på at svindle virksomheder, skriver Politiken.

Betroede ansatte får af falske topchefer, direktører eller advokater besked på at overføre penge i den tro, at de hjælper ledelsen.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

17-10-2019 05:12
Motorvej var spærret igen

Sønderjyske Motorvej var igen i går aftes spærret i begge retninger ved frakørsel 66 Christiansfeld.

Det skyldtes, at politiet var i gang med at efterforske en episode, hvor en bil blev ramt af "et eller andet" på sit soltag, da den kom kørende ad motorvejen.

Motorvejen blev i første omgang lukket i begge retninger ved middagstid i går, og det skabte massiv køkørsel.

Motorvejen er her til morgen åben igen.

Sydøstjyllands Politi oplyser dog, at de ikke er færdige med efterforskningen endnu.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

17-10-2019 05:07
Brexit aftale er pludselig tæt på

EU og Storbritannien er tæt på en Brexit-aftale.

Det er ikke muligt at få oplyst hvad aftalen indeholder af nye ting, men det er nu op til den britiske regering at få flertal for aftalen derhjemme.

Briterne står lige nu til at forlade EU om 14 dage uden en aftale.
Af: Marianne Thorø

16-10-2019 14:18
Åbent brev til regionspolitikere

Borgergruppen, der arbejder for oprydning efter Grindstedværket, beder nu regionspolitikerne i Syddanmark om at kigge i retning af pensionsmidler for at skaffe penge til oprydningen.

De såkaldte PAL-midler består af gevinsten fra danskernes pensionsmidler og i år vurderes puljen til at lande på 43,5 mia kroner.

Disse penge bruges sædvanligvis til at nedbringe det offentliges gæld, men Borgergruppen i Grindsted så gerne at regionspolitikerne arbejdede på at dirigere disse penge over i oprydningen efter generationsforureningerne, som eksempelvis den i Grindsted.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

16-10-2019 10:42
Advarsel om bank

Hvis du overvejer at låne penge for at komme igennem resten af måneden, så skal du i hvert fald undgå én specifik låneudbyder.

Finanstilsynet advarer nemlig på sin hjemmeside mod PrivatBanken, der formidler lån på hjemmesiden www.privatbanken.dk.

Selskabet er nemlig hverken registreret i Danmark eller at finde på den adresse i Aalborg, som står opgivet.

Derudover har banken heller ikke tilladelse til at udøve aktiviteter omfattet af lov om finansiel virksomhed.
Af: Marianne Thorø

16-10-2019 10:29
EU's anti-svindel kontor overdrager Meld-sag til Bagmandspolitiet

EU’s anti-svindel kontor (Olaf) overdrager nu sag om Meld og Feld til Bagmandspolitiet.

4,35 millioner kroner er kanaliseret til uretmæssige aktiviteter, skriver EU-myndigheden i sin rapport.

Morten Messerschmidt (DF), der tidligere var formand for den europæiske alliance Meld, siger ovenpå EU’s anti-svindel kontors afgørelse:

"Jeg er glad for, at Olaf efter fire år rent faktisk er kommet frem til en afgørelse. Nu ser jeg frem til, at Bagmandspolitiet behandler sagen. Jeg er noget tryggere ved dansk politi end det cirkus, jeg har været udsat for (…) Jeg mener ikke, at jeg har begået noget strafbart" siger han til DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

16-10-2019 10:19
Flugtbilist fra Karup Flyvestation fundet

Den flugtbilist, der i sidste uge påkørte og dræbte en 22-årig værnepligtig ved Flyvestation Karup, er nu fundet.

Det er en 71-årig mand, som delvist erkender sig skyldig. Han har dog til politiet forklaret at han troede det var et rådyr han havde ramt.

I en overvågningsvideo kunne politiet se en streamer på bilen og på den måde identificere en virksomhed. Gennem denne blev der fundet frem til den 71-årige mand. På hans bopæl holdt bilen med skader på front og forrude og bilen skal nu undersøges nærmere af politiets teknikere
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

16-10-2019 10:16
Oplysninger om forsvars-ansatte lå på nettet

Gennem fem år lå personlige oplysninger om 255 ansatte i Forsvaret frit tilgængelige på internettet.

Oplysninger som navne, telefonnumre, e-mail-adresser og brugernavne til en af Forsvarets platforme lå således ude på nettet - hvilket først blev opdaget i marts i år. Der havde de ligget på nettet i fem år.

Ekspert i it-sikkerhed Peter Kruse vurderer over for Radio24syv, at lækagen er alvorlig, da oplysningerne kan bruges til at hacke Forsvaret.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Radio24syv

16-10-2019 08:48
Midaldrende og ældre kommer til skade på deres elcykel

I 2018 kom 344 trafikkanter på elcykler til skade i trafikuheld.

I over halvdelen af disse uheld, var den forulykkede 55 år eller derover. Samme aldersgruppe stod for 26 pct. af alle uheld på almindelige cykler i 2018.

Det skriver Danmarks Statistik i en ny undersøgelse.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

16-10-2019 08:05
Industriens Uge sætter fokus på en industri-karriere

For fjerde år i træk er Trekantområdets virksomheder, uddannelsesinstitutioner og kommuner i uge 44 værter for Industriens Uge.

Her sættes der fokus på, hvordan produktionsvirksomheder i højere grad kan være med til at synliggøre de mange attraktive karriereveje i industrien.

Det sker med cirka 40 forskellige arrangementer spredt ud over Trekantområdet i Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

16-10-2019 07:13
Mand får 40 dages fængsel for at true Zenia Stampe

39-årig mand skal 40 dage i fængsel for at true Zenia Stampe på Instagram.

Manden skrev ifølge Sjællandske til Radikales folketingsmedlem, at hun burde have sparket sit hoved i stykker.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

16-10-2019 05:15
Politisk interesse for Als-Fyn Broen

Als Fyn Broen, som i årevis har boblet som en vision hos lokale politikere fra Sønderborg Kommune og Faaborg Midtfyn Kommune, står foran et afgørende gennembrud efter at en række centralt placerede folketingsmedlemmer er begyndt at presse på for at få projektet højere op på den politiske dagsorden.

Meldingen fra flere af de blå trafikordførere får nu transportminister Benny Engelbrecht til at love, at han vil udarbejde et beslutningsgrundlag, inden forhandlingerne om fremtidens infrastruktur går i gang i løbet af næste år.

- Als Fyn Broen er klart et tema, som vil indgå i drøftelserne, siger ministeren til TV 2/Fyn.

Det er uvist, hvor meget en statslig forundersøgelse vil koste, men tidligere vurderinger har lydt på omegnen af 20 millioner kroner.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

16-10-2019 05:14
Færdselssyndere får afslag på statsborgerskab

Færdselsbøder har siden valget 5. juli forhindret flere udlændinge i at få statsborgerskab, selv om de lever op til alle andre kriterier.

Før valget sagde det ansvarlige udvalg, Indfødsretsudvalget, ja til de fleste færdselssyndere, mens alle de 29 sager, der har været efter valget, har fået afslag.

Det skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

16-10-2019 05:13
Regeringen vil sende flere direkte i fængsel for vold

Voldsforbrydere skal i højere grad sendes direkte i fængsel og i mindre grad idømmes samfundstjeneste, end tilfældet er i dag.

Sådan lyder et lovforslag fra regeringen, skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

16-10-2019 05:13
Voldsforbrydere skal i fængsel fremfor samfundstjeneste

Voldsforbrydere skal i højere grad sendes direkte i fængsel og i mindre grad idømmes samfundstjeneste, end tilfældet er i dag.

Sådan lyder et lovforslag fra regeringen, skriver Politiken.

Justitsminister Nick Hækkerup vil især begrænse brugen af samfundstjeneste der hvor gerningsmanden tidligere er dømt for personfarlig kriminalitet, eller hvis skaderne har været ret voldsomme.
Af: Marianne Thorø

16-10-2019 05:09
Fire gange så mange overlever hjertestop som i 2001

Siden 2001 er der sket en firedobling i antallet af folk, der overlever et hjertestop i Danmark. Men der er også samtidig sket en firedobling i antallet af folk, der hjælper, hvis de ser, at en person er ramt af et hjertestop.

Det viser en rapport fra Dansk Råd for Genoplivning og Trygfonden.

I dag træder helt almindelige borgere til og hjælper med førstehjælp i 77 procent af alle tilfælde af hjertestop i Danmark.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

16-10-2019 04:54
Isolationsfængsling er på flere områder ulovligt

Brugen af langvarig isolation er steget eksplosivt i de danske fængsler de senere år. Men jurister tvivler ifølge Information på, at det foregår lovligt.

Hvis den danske indsatte klager over isolationen, bør der nemlig ske en udskydelse af isolationen indtil klagesagen er afgjort, men det sker, ifølge flere jurister, ikke.

Derfor når den indsatte typisk at afsone sin straf i isolation, inden klagesagen er afgjort. Og dét er problematisk i forhold til Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, der er skrevet ind i dansk lovgivning.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Information

16-10-2019 04:47
UC Syd får flere studerende

Antallet af studerende på UC Syd stiger. Ikke meget, men dog en stigning.

I Esbjerg er der således kommet 17 flere studerende på to år, mens der samlet set i Kolding, Haderslev og Aabenraa er kommet 45 flere UC Syd-studerende.

Rektor på UC Syd, Birthe Friis Mortensen, glæder sig i en pressemeddelelse over det stigende antal studerende på trods af faldende ungdomsårgange.
Af: Marianne Thorø

15-10-2019 13:13
KIF jubler over sejr

Håndboldklubben KIF Kolding hentede noget så sjældent som en sejr på udebane, da man slog Mors Thy ude med 32-28.

En sejr der kommer efter en meget svær sæsonstart, og af samme grund luner den særligt meget.

- Det her var en forløsning, for det er vigtigt for os at få nogle succeser, så vi kan se, at de ting, vi gør, er de rigtige. Hvis vi taber med otte hver gang, er det svært at blive ved med at tro på det, sagde assistenttræner Andreas Toudahl til jv.dk efter kampen.
Af: Michael Ehrhorn

15-10-2019 12:58
Radioen skal advare om vejarbejde

Du har sikkert prøvet at sidde I en bi log pludselig fået melding over radioen, at der er sket et uheld længere fremme. Noget der nu skal være endnu mere avanceret.

Fremover skal radioen nemlig afbrydes af trafikmelding, hvis der eksempelvis er vejarbejde forude. Hvert år sker der nemlig mange uheld i forbindelse med vejarbejde.

Det er firmaet Warning Systems, der i samarbejde med Syddansk Innovation og Vejdirektoratet tester advarselssystemet SafeTrack. I første omgang testes det på Sjælland, men planen er at udrulle til hele landet.

Af: Michael Ehrhorn

15-10-2019 12:25
Butik blev gennemrodet

Det var ikke noget rart syn, som personalet i en butik i Torvegade i Esbjerg tirsdag morgen kunne møde ind til.

En rude var nemlig blevet knust ind til tøjbutikken, og det hele var blevet gennemrodet.

Ifølge politiet er der bblevet stjålet penge fra butikken, men heldigvis i den lavere afdeling. 600 kroner er væk lyder meldingen.
Af: Michael Ehrhorn

15-10-2019 12:16
Regnvejret blev kontrolleret i Kolding

I weekenden gav det masser af vand i hele landet, og Kolding var ingen undtagelse. Her faldt der i gennemsnit 50 liter vand på hver eneste kvadratmeter.

Derned blev Blue Koldings nye store investeringer omkring regnvand testet for alvor. Noget der gik rigtig godt.

kloakkerne bestod den første klimatest takket være de nye og udvidede regnvandsbassiner ved Riberdyb, Paabyvej, Klintevej, Bellevuegade og Enevold Sørensensvej i kombination med nye og større rør for eksempel til rørledningsbassinet under Skamlingvejen, siger direktøren for BlueKolding Per Holm til jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

15-10-2019 11:12
Pas godt på huset i ferien

Har du efterårsferie i øjeblikket? Det er der en del danskere, der har, og mange udnytter ferien til at tage et sted hen.

Af samme grund oplever politiet som vanligt rigtig mange indbrud i øjeblikket. Derfor kommer man nu med en række gode råd.

Tænd lys udenfor og klip hækken, og gør desuden døre og vinduer svære at bryde op. Undgå desuden hæleri ved at købe tyvekoster, og ring 114 ved mistanke om tyveri. Et godt råd er desuden at blive nabohjælper.
Af: Michael Ehrhorn

15-10-2019 11:09
Stort computer-system udløber

Hvis du bruger meget tid på din computer, så skal du til at være opmærksom. I hvert fald hvis du har styresystemet Windows 7 eller måske Office 2010-pakken installeret.

Windows 7 udløber nemlig om tre måneder, mens Office 2010 udløber om 12 måneder. Noget der altså kommer til at få betydning.

Efter udløb kræver det nemlig en særlig supportaftale at få sikkerhedsopdateringer.
Af: Michael Ehrhorn

15-10-2019 10:52
Mand dømt for at bringe betjente i fare

En 33-årig mand, som er islandsk statsborger, og som bor i Aabenraa-området, blev mandag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt halvandet års ubetinget fængsel for at bringe seks betjentes liv i fare.

Han fik også advarsel om en udvisning til Island, og hele dommen falder som følge af en dramatisk biljagt på Sydals tilbage u juli 2019.

To betjente standsede manden, men da de åbnede døren, satte bilen i fart, og betjentene blev slæbt 10 til 15 meter hen ad jorden. Efterfølgende skabte også biljagten store fare.
Af: Michael Ehrhorn

15-10-2019 10:47
Harley Davidson stopper motorcykler på el

Vi skal tænke mere grønt og klimavenligt, og det gør man også hos motorcykelkæmpen Harley Davidson. Dog ikke uden problemer.

Harley-Davidson stopper produktionen og leverancerne af selskabets el-motorcykler på grund af problemer med opladningen.

Samtidig anbefaler Harley-Davidson, der har satset stort på el-motorcyklen, sine kunder ikke at oplade de elektriske motorcykler derhjemme. Det skriver Wall Street Journal ifølge TV2.

Af: Michael Ehrhorn

15-10-2019 10:44
Hyundai investerer i selvkørende biler

Kunne du godt tænke dig at have en elbil stående ude i indkørslen. Eller måske endnu bedre en bil, der kan køre helt af sig selv.

Det kan måske snart blive aktuelt, for nu opruster en af de helt store på markedet i den retning.

Den sydkoreanske bilgigant Hyundai vil investere knap 35 milliarder dollar i moderne bilproduktion. Det skriver Reuters. Bilproducenten vil blandt andet styrke sin produktion af elbiler og selvkørende biler.
Af: Michael Ehrhorn

15-10-2019 10:41
To kørt på sygehuset efter brand i tørretubler

Der kan godt være godt smæk på en tørretumbler, men det var alligevel lige i overkanten på Carstensgade i Tønder i aftes.

Her blev en tørretubler så varm, at den begyndte at udvikle røg, og så måtte Brand og Redning tilkaldes til etageejendommen, hvor der kom styr på situationen.

To personer i lejligheden blev kørt til observation på sygehuset, men meldingen var heldigvis hurtigt, at de var sluppet meget billigt.
Af: Michael Ehrhorn

15-10-2019 10:38
Ung mand gik amok på beværtning i Ribe

En 16-årig ung mand fra Christiansfeld havde ikke en alt for heldig bytur, da han havde bevæget sig hele den lange vej til Ribe.

Af ukendte årsager blev manden nemlig så vred, at han valgte at smadre en rude på en beværtning i byen.

Den slags er ikke billigt, og nu venter et formentlig dyrt efterspil. Den unge mand blev nemlig både anholdt og sigtet efter episoden.
Af: Michael Ehrhorn

15-10-2019 10:14
Jyder har bedre adgang til idrætshaller end københavnere

Nye tal viser, at der i 2019 er flere end 1600 store idrætshaller i landet. I kommunerne omkring København er der typisk under 2 haller per 10.000 indbygger, mens der i en del kommuner i Jylland er over 5 idrætshaller per 10.000 indbygger.

Det skriver Danmarks Statistik.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

15-10-2019 08:38
Danske fængselsceller er mindre end Europarådets torturkomité anbefaler

Flere danske fængsler har problemer med at leve op til anbefalinger fra Europarådets torturkomité.

De mindste celler er syv kvadratmeter, og det er tre kvadratmeter mindre, end den anerkendte torturkomité anbefaler, hvis der er indkvarteret to personer.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

15-10-2019 08:36
Grænsekontrol har kostet mindst 1,25 milliarder kroner

Regningen for grænsekontrol i Sønderjylland og ved færgeforbindelsen i Rødby og Gedser fortsætter med at vokse

Det har kostet statskassen mindst 1,25 milliarder kroner at have grænsekontrol fra den blev indført 4. januar 2016 og frem til juni måned i år.

Det fremgår af den seneste opgørelse fra Justitsministeriet, skriver DR.


Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

15-10-2019 05:58
Hver anden efterkommer vil have religionskritik forbudt

Det skal være slut med oplysningstidens ideal om religionskritik, mener knap halvdelen af efterkommere af ikkevestlige indvandrere bosat i Danmark.

Tallet stammer fra et notat fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Det skriver Kristeligt Dagblad.
Af: Mike Forde
Kilde: Kristeiligt Dagblad

15-10-2019 05:57
Minister glæder sig over EU-kompromis om fiskekvoter

Ved et ministerrådsmøde i Luxembourg mandag aften er EU-landene blevet enige om at reducere fiskekvoterne i Østersøen.

For Danmark betyder dagens forhandling, at torskekvoten bliver reduceret med 60 procent, og sildekvoten bliver reduceret med 65 procent.

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

15-10-2019 05:52
Politiet trak våben under anholdelse

En 40-årig mand bevæbnet med to knive blev i går anholdt af politiet i en beboelsesejendom i Ribe.

Politiet måtte trække en tjenestepistol ved anholdelsen, men den blev ikke affyret, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi.

Politiet vurderer, at manden er psykisk syg. Ingen kom til skade.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

15-10-2019 05:37
Lær at flyve helikopter i Vamdrup

En ny helikopterskole er åbnet i Vamdrup.

Nu kan man lære at flyve i helikopter hos Vamdrup Lufthavn.

QualityCopter hedder virksomheden, der uddanner privat og erhvervspiloter til helikopterbranchen.

Skolen betegner sig selv som et nytænkende læringskoncept, hvor den enkelte elev får skræddersyet sit uddannelsesforløb.

Prisen for et Privat Pilot Certifikat med henblik på at uddanne sig videre til Erhvervs Pilot er 194.000 kroner.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

15-10-2019 05:32
Motorvej var spærret i myldretiden

En personbil kørte ved 16.30-tiden op bag i en lastbil på den sønderjyske motorvej. Uheldet skete midt i myldretiden i det sydgående spor og resulterede hurtigt i lange køer.

- Føreren af personbilen er til observation på sygehuset, men der er sandsynligvis ikke tale om personskade, fortæller vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt til TV SYD.

Uheldet skete mellem afkørsel 70a Rødekro og 70b Aabenraa N og ved 19 tiden kunne trafikken kører normalt igen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

15-10-2019 05:00
IS-krigere med dansk pas udgør trussel for Danmark

Regeringen vil tage passet fra fremmedkrigere med dobbelt statsborgerskab, fordi de truer Danmarks sikkerhed.

Sådan lyder det fra udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

Regeringen har mandag foreslået at indføre en lov, der gør det muligt administrativt at tage passet fra fremmedkrigere, der har dobbelt statsborgerskab. Det vil sige uden om domstole.

- Vi frygter, at nogle fremmedkrigere med dansk pas rejser til Danmark, og det vil udgøre en trussel for den danske befolkning. Derfor vil vi forhindre, at de kommer, siger han.

Konkret går frygten på den seneste udvikling i Syrien, hvor Tyrkiet har angrebet områder, som tidligere har været kontrolleret af kurdere.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

14-10-2019 19:31
Tilbagekalder pasta efter insektrisiko

Dagrofa tilbagekalder Gestus Fusilli-pastaskruer i etkilos pakker, da der er risiko for at få insekter med i købet.

Pastaen har en “bedst før-dato” på 11.04.2021 og er blevet solgt i Meny, Spar, Let-Køb, Min Købmand, Liva samt enkelte andre købmænd uden for kæde.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

14-10-2019 12:18
Vi skylder flere penge

Skylder du penge? Det er der flere og flere, der kan svare ja til.

Listen over det offentliges tilgodehavender voksede i 2018 for fjerde år i træk. Største post er gælden til skattemyndighederne, hvor både virksomheder og borgere øgede deres gæld med over en milliard kroner.

Det viser Danmarks Statistiks gennemgang af skattegælden ifølge TV2.
Af: Michael Ehrhorn

14-10-2019 12:16
Indbrud hos transportvirksomhed

I weekenden har der været indbrud hos en transportvirksomhed på Albuen i Kolding.

Der er endnu ikke nogen oplysninger omkring, hvorvidt der er stjålet noget fra stedet, men politiet er i øjeblikket inde over sagen.

En dør for enden af en udendørstrappe var blevet brudt op og flere skabe og skuffer blev gennemrodet.
Af: Michael Ehrhorn

14-10-2019 12:13
Efter voldsomt drabsforsøg: Offer er nu afhørt

I starten af september blev Kolding ramt af et voldsomt drabsforsøg, da en 26-årig kvinde blev stukket ned på Skovvej i skubbet ud fra en altan på 1. sal.

På mirakuløs vis overlevede kvinden, og siden har politiet ventet på at kunne afhøre den 26-årige Louise Thagaard.

Nu oplyser politiet, at kvinden er blevet afhørt. Man ønsker dog ikke at komme nærmere ind på, hvilke oplysninger politiet har fået, og hvordan man arbejder videre med sagen.
Af: Michael Ehrhorn

14-10-2019 12:12
17-årig brød ind hos ekskæresten

En 17-årig mand var ikke helt kommet sig over kærestesorgerne, da han i weekenden skaffede sig adgang til en adresse på Peder Gydes Vej i Esbjerg.

Her lagde manden sig i sengen ved siden af sin ekskæreste, men det var hun ikke sådan alt for glad for.

Politiet blev tilkaldt og hentede personen, der blev sigtet for ulovlig indtrængen.

Af: Michael Ehrhorn

14-10-2019 12:10
Solgården solgt for 66 millioner

På Sdr Havnegade i Kolding ligger en meget markant rød bygning med solceller på toppen. Solgården som den hedder har tidligere været Andelsbolig, men det er slut nu.

Nu er det en boligfond, som administreres af Thylander Gruppen, der er ejer. Fonden har netop købt Solgården for 66 millioner kroner, det skriver jv.dk.

Andelsboligforeningen har valgt at opløse sig selv med henblik på salg af ejendommen, fordi andelshaverne i Solgården ligesom mange andre andelshavere har oplevet, at det er blevet svært at sælge andelslejligheder.
Af: Michael Ehrhorn

14-10-2019 12:07
Bauhaus plaget af nøje planlagte indbrud

I Bauhaus i Gjesing havde man i sidste uge en rigtig dyr uge. Her blev der nemlig stjålet værktøj til værdier for over 100.000 kroner.

Tyverierne stod på over flere dage, og flere gerningsmænd var med i de udspekulerede tyverier, hvor der blev samarbejdet tæt omkring kosterne.

Gerningsmændene er set flygte i en grøn Mazda ved det ene indbrud. Politiet har mistanke til en 45-årig mand, som ventes anholdt og afhørt.
Af: Michael Ehrhorn

14-10-2019 12:02
Ribe-Esbjerg jubler over TV-tid

Ribe-Esbjerg skal noget mere i fjernsynet. Det er blevet besluttet efter at håndboldherrerne har fået en helt forrygende start på sæsonen i den bedste række.

Ribe-Esbjerg HH er med bare et enkelt nederlag nummer to i ligaen, og det betyder mere TV-tid i den kommende tid. Noget der skaber glæde:

- Vi tjener ikke mange penge på tv-transmissionerne, men de er til gengæld vigtige for vores sponsorer, siger bestyrelsesmedlem i Ribe-Esbjerg HH, Johnny Nim fra Det Faglige Hus til jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

14-10-2019 11:32
Psykiatri-pladser står tomme

Lige nu er der 135 pladser i psykiatrien, der er tiltænkt de særligt farlige og sårbare patienter. Der er dog bare lige et enkelt problem.

Lige nu står hver tredje seng nemlig tom, og det er noget, der koster meget dyrt i kommunerne og hos regionerne. Noget som Formand for danske regioner Stephanie Lose vil have ændret:

- Jeg håber, at man i finansloven kan finde de midler, der skal til for at sikre, at de særlige pladser kan overgå til at være en del af den almindelige psykiatri, siger Stephanie Lose til DR.
Af: Michael Ehrhorn

14-10-2019 11:29
Pasta kaldes tilbage

Hvis du har købt pasta i supermarkedet på det seneste, så lyt lige med her. Der er nemlig risiko for, at du kan blive nødt til at levere det tilbage.

Dagrofa tilbagekalder Gestus Fusilli i et kilos-poser, da der er risiko for insekter i produktet. Det oplyser Fødevarestyrelsen ifølge TV2.

Pastaen er ikke egnet til at spise og skal kasseres eller leveres tilbage.
Af: Michael Ehrhorn

14-10-2019 11:26
Fire personer slap heldigt fra alvorlig ulykke

Fire personer skal nok ikke spille lotto i denne uge, efter at de var involveret i et voldsomt færdselsuheld i weekenden.

På den sønderjyske motorvej nord for Kliplev-afkørslen kom bilen ud af kontrol, og efter påkørsel endte den på taget uden for vejbanen. Noget der så ganske voldsomt ud.

Fire personer fik ifølge politiet knubs i forbindelse med uheldet, men heldigvis kom ingen alvorligt til skade.
Af: Michael Ehrhorn

14-10-2019 11:24
DM-vinder: Det har været overvældende

Jens Peder Skønager fra Ribe er blevet nærmest landskendt gennem de seneste dage. Det er han efter at han i weekenden tog sejren ved DM i kæmpegræskar:

LYD

Det siger Jens Peder Skønager. 446 kilo lød årets vindergræskar på, og den vægt satser han på at slå næste år.

LYD

Udtaler DM-vinderen.
Lyt her
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

14-10-2019 10:21
Bedring men stadig problemer omkring togene

Hvis du skulle med toget i morges, så var der store problemer på strækningen Esbjerg til Taulov. Nu ser det dog heldigvis bedre ud endnu - Dog ikke perfekt.

Regionaltogene, som kører mellem Esbjerg og Fredericia, standser nemlig igen i Taulov. Det sker, efter at et væltet træ ved Taulov skabte problemer for morgentogene.

Der er stadig meldinger om forsinkelser på 10-15 minutter. Det oplyser DSB.
Af: Michael Ehrhorn

14-10-2019 10:17
Verdensnaturfonden klager over vildsvinehegn

70 kilometers vildsvinehegn langs den dansk/tyske grænse ventes at stå færdigt om godt en måned. Det betyder dog ikke, at kampen for at forhindre det er færdig.

Der er nemlig kommet godt smæk på debatten igen, efter at det er kommet frem, at flere rådyr er omkommet på grund af det nye hegn.

Verdensnaturfonden (WWF) har netop indklaget hegnet til Bern-konventionen, som beskytter vilde dyr og deres levesteder, det skriver TV Syd
Af: Michael Ehrhorn

14-10-2019 10:15
Vejret gav masser af uheld

Uge 42 er kommet i gang efter en rigtig våd weekend, hvor vandmasserne væltede ned over det syd- og sønderjyske.

Det overbelastede kloaknettet flere steder, hvor der var oversvømmelser. Noget der også gav massive udfordringer i trafikken, det skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

Weekenden bød nemlig på et hav af uheld, hvor bilerne skøjtede rundt i vandmasserne, mens også den kraftige vind gav anledning til problemer.
Af: Michael Ehrhorn

14-10-2019 09:44
Ministre i EU kræver stop for våbensalg

I et forsøg på at bremse Tyrkiets militære offensiv mod kurdere i det nordlige Syrien, kræver ministre i EU fælles fordømmelse og samlet budskab om stop for salg af våben til Tyrkiet.

Danmark har siden 2018 stoppet alle nye tilladelser til våben til Tyrkiet, der kan blive brugt i Syrien.

Udenrigsminister Jeppe Kofoed (S) opfordrer andre EU-lande til at følge den danske linje.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

14-10-2019 09:13
Børn med feberkramper har øget risiko for epilepsi og psykisk sygdom

Knap hvert tredje barn, der har haft gentagne feberkrampeanfald, udvikler senere psykisk sygdom. Det viser et nyt registerstudie fra Center for Registerforskning og Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet ifølge Jyllands-Posten.

Forskerne kalder resultaterne opsigtsvækkende og overraskende.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

14-10-2019 08:23
Regeringen lover flere ressourcer til politiet

Regeringen vil afsætte flere ressourcer til politiet.

Det er meldingen fra Jeppe Bruus, retsordfører for Socialdemokratiet, efter at Jyllands-Posten har kunnet fortælle, at knap hver tredje indbrudssag bliver henlagt uden efterforskning.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

14-10-2019 08:21
Danske forbrugerne kan betale for meget for strøm

Der er risiko for, at store danske elselskaber udnytter deres monopoler til at sætte priserne på strøm for højt. Det konkluderer tre nye rapporter fra Forsyningstilsynet ifølge Politiken.

– Vi har ikke fundet tegn på noget ulovligt, men vi kan konkludere, at reguleringen af selskaberne ikke er skrap nok, siger Carsten Smidt, direktør i Forsyningstilsynet, til avisen.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

14-10-2019 08:21
Verdensnaturfonden kræver vurdering af omstridt vildsvinehegn

Kampen om Danmarks omdiskuterede vildsvinehegn langs grænsen til Tyskland fortsætter.

Verdensnaturfonden (WWF) har netop indklaget hegnet til Bern-konventionen for at tvinge den danske regering til at lave en grundig videnskabelig undersøgelse af hegnets påvirkning af vilde dyr i området.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

14-10-2019 05:13
Hver anden over 65 skipper influenzavaccine

I 2017 kostede influenza cirka 1.600 danskere livet. Alligevel halter det med at få taget influenzavaccinen for mange ældre, viser tal fra Statens Seruminstitut.

Det er kun omtrent halvden af alle danskere over 65, der lader sig vaccinere mod influenza.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

14-10-2019 05:00
13 trafikdræbte til nu i oktober

Alene de første 12 dage af oktober er der ifølge TV 2 blevet dræbt 13 personer i trafikken, og indtil videre lyder det tragiske tal på 117 trafikdræbte til og med august.

Tallene for september og oktober er endnu ikke officielt opgjort.

Sidste år blev mistede 171 livet i trafikulykker.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

11-10-2019 11:47
Premierminister snupper Fredsprisen for næsen af Greta

Det blev den etiopiske premierminister, Abiy Ahmed, der modtager Nobels fredspris 2019.

Han får prisen for at skabe fred med Etiopiens mangeårige fjende, nabolandet Eritrea.

Abiy Ahmed får prisen foran blandt andet den svenske klimaaktivist Greta Thunberg, som også var blandt forhåndsfavoritterne.
Af: Marianne Thorø

11-10-2019 10:51
Flere mænd end kvinder bruger solarie

Flere mænd end kvinder er i dag solariebrugere, viser ny undersøgelse.

Det er et skifte i forhold til i 2008, hvor 25 procent af danskerne gik i solarium, og dobbelt så mange kvinder som mænd var solariebrugere.

Sidste år var andelen af kvindelige solariebrugere faldet til 12 procent, mens 15 procent af mændene tog kunstig sol.

Det fremgår af undersøgelsen, som Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne står bag.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

11-10-2019 10:50
Naboer til havvindmøller får bedre chance for at blive hørt

Når der fremover skal opføres havvindmølleparker tæt på de danske kyster, får lokale borgere og sommerhusejere nu bedre mulighed for at blive hørt.

Energistyrelsen har ændret processen for at give tilladelse til at bygge vindmøller på havet.

Borgerne får fremover mulighed for at blive hørt og give indsigelser, efter at der er blevet lavet en rapport, der ser på konsekvenserne for miljøet i det konkrete projekt.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

11-10-2019 10:43
Dødsulykke på Varde Landevej

En man er i morges blevet dræbt i en færdselsulykke på Varde Landevej.

Ulykken er sket mellem Nordenskov og Starup.

Syd- og Sønderjyllands Politi fortæller at to personbiler er stødt frontalt sammen, og at en mand er død.

Det drejer sig om en 23 årig mand fra Give.

Føreren af den anden bil, en 40 årig mand fra Varde er kommet lettere til skade.


Af: Mike Forde
Kilde: Politi

11-10-2019 10:16
Laveste antal indenrigspassagerer i mange år

Antallet af rejsende på indenrigsruter i Danmark har kurs mod at lande på det laveste niveau i 14 år.

Det skriver branchemediet Check-in.dk.

I år er der udsigt til at antallet af passagerer på ruterne internt i Danmark lander på 1,475 mio - og det er ikke set lavere siden 2005.

Ifølge chef for trafikprognoser i Københavns Lufthavn, Thomas Thessen, skyldes faldet enten en mindre efterspørgsel efter at flyve, eller at flyselskaberne udbyder færre sæder til salg eller højere priser.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Check-in.dk

11-10-2019 08:45
Hver anden elev i 5. og 8. klasse mistrives

Hver anden skoleelev i 5. og 8. klasse oplever tegn på mistrivsel.

Det viser tal fra en undersøgelse lavet af Børns Vilkår og Egmontfonden.

51 procent af de i alt 1522 adspurgte elever fra skoler over hele landet har hver uge mindst ét symptom på mistrivsel såsom hovedpine, søvnløshed, eller ondt i maven.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

11-10-2019 06:33
Obduktion bekræfter: 58-årig blev påkørt

Den 58-årige mand, der døde tirsdag i Nordborg, blev ramt af en bil. Det viser obduktionen af manden.

Manden blev fundet død klokken 10.24 på Ringvej i Nordborg. Obduktionen viser, at manden er død af sine hovedskader meget kort tid efter påkørslen.

Syd og Sønderjyllands Politi fortæller, at manden formodentlig er blevet ramt af bilens sidespejl.

Føreren beskrives som en yngre mand, formodentlig mellem 25 og 30 år gammel, lys i huden og muligvis iført en hvid T-shirt.

Syd- og Sønderjyllands Politi vil gerne tale med alle, der mener at vide, hvor bilen er og hvem, føreren kan være. Politiet vil ligeledes gerne vide, om nogen har set en lignende bil i området tirsdag.

Politiet kan kontaktes på nummeret 1-1-4.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

11-10-2019 06:22
Kommune og politi går sammen om cybersikkerhed

Oktober er national cybersikkerhedsmåned, og i den anledning går Syd- og Sønderjyllands Politi og Esbjerg Kommune sammen om at fortælle, hvordan man bedst undgår digitale fælder udtænkt af it-kriminelle.

Metoderne er mange - bl.a. snyde sms'er, fup telefonopkald, kontakt via sociale medier og phishing e-mails, der forsøger at lokke oplysninger ud af borgerne.

Derfor opfordrer både politi og kommune alle borgere til at være skeptiske, når man bliver bedt om at udlevere personlige oplysninger. Derudover henvises til en app med navnet Mit Digitale Selvforsvar, som advarer om nyeste kendte forsøg på fusk ligesom man også kan få at vide hvad man skal gøre hvis skaden er sket.
Af: Marianne Thorø

11-10-2019 05:52
Mistænkeligt dødsfald på landejendom

Syd-og Sønderjyllands Politi har sent torsdag eftermiddag fundet en død person i en lade på en landejendom ved Haderslev.

Politiet skriver, at de efterforsker sagen som et mistænkeligt dødsfald.

Ifølge politiet er personen endnu ikke identificeret, og de pårørende er derfor heller ikke underrettet.

Syd- og Sønderjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke flere informationer i sagen.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

11-10-2019 05:42
Wammen vil sikre grønne regnemodeller i Finansministeriet

Finansministeriet skal spille en langt mere central rolle i den grønne omstilling. Det mener finansminister Nicolai Wammen, der vil sikre grønne regnemodeller. Det skriver Berlingske.

Det betyder at hver gang der udregnes en økonomisk konsekvens af en finanspolitisk beslutning, skal klima- og miljøeffekten også vurderes.

Omvendt skal man vurdere de samfundsøkonomiske effekter og mulige konsekvenser af diverse klima- og miljøpolitiske forslag.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Berlingske

11-10-2019 05:36
SAS finder fejl på to Boeing-fly

SAS har fundet fejl i 2 af 31 Boeing 737NG-fly, som skulle tjekkes for revner.

Det oplyser SAS' fungerende pressechef, Troels Karlskov, til netmediet check-in.dk.

De to fly er derfor taget ud af drift.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

11-10-2019 05:19
Sociale medier skal hurtigere fjerne ulovligt indhold

Det skal ikke længere være ofrene, der står med opgaven at få fjernet ulovligt og krænkende indhold fra sociale medier.

Flere røde partier er klar til at lave en lov, der pålægger eksempelvis Facebook til hurtigt at fjerne ulovligt indhold.

Sådan en lov er der allerede i Frankrig og Tyskland, og herhjemme er der fra blandt andet Red Barnet opbakning til en lov om sociale mediers ansvar i sager om digitale krænkelser.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

11-10-2019 05:00
Regeringen er på vej med sin tredje undskyldning for statsligt svigt

Til sommer er det planen, at statminister Mette Frederiksen giver en undskyldning til de 22 såkaldte eksperimentbørn fra Grønland.

Og på sigt kommer det også på tale at give dem, der var på særforsorgens institutioner, en undskyldning.

Det siger socialminister Astrid Krag til P1-programmet Slotsholmen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

11-10-2019 04:55
Lastbil forsvandt fra ulykkessted

Endnu en flugtbilist har været på spil i den danske trafik. Denne gang var det en lastbilchauffør der kørte videre fra et uheld ved Gredstedbro uden at give sig til kende

Lastbilchaufføren overholdt ikke sin vigepligt da han kørte fra Darumvej ud på Varde Hovedvej, hvor han ramte en personbil, der røg i grøften. Bilens 58-årige mandlige fører slap heldigvis fra ulykken uden fysiske skader.

Den efterlyste lastbil har et førerhus med rødlige og orange farver og havde en orange presenning over lasten.

Alle oplysninger kan gives til politiet på tlf 1-1-4.
Af: Marianne Thorø

10-10-2019 13:46
Butikscenter og REMA klar i 2021

Byggeriet er så småt gået i gang ved Bauhaus ved siden af Kolding Storcenter. Her skal der nemlig opføres et nyt storcenter og en REMA 1000, og det bliver ikke småt.

Et cirka 10.000 kvadratmeter stort butikscenter er i vente, og det vil blandt andet vil rumme en Rema 1000-butik på 1200 kvadratmeter.

Byggeriets første etape ventes at stå klar i 2021, og hvilke butikker, som det nye center udover REMA 1000 skal indeholde, vides endnu ikke, det skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

10-10-2019 13:25
Pas på huset i ferien

Skal du en tur på ferie, når efterårsferien snart sætter ind? Det skal mange, for det er en meget populær uge at tage afsted i. Desværre er det også en meget populær uge for indbrudstyvene.

Derfor er politiet ude med nogle gode råd til, hvordan man bedst muligt sikrer sit hus, når man ikke er hjemme.

Et af rådene er at melde sig til Nabohjælp-ordningen. Andre gode tips er at få huset til at se beboeligt ud. Blandt andet ved at have lys tændt eller en bil stående i indkørslen.
Af: Michael Ehrhorn

10-10-2019 13:10
Stjålne cykler fundet i ukrainsk varevogn

Hvis du har været så uheldig at have fået stjålet din cykel inden for den senere tid, så kan din cykel være blandt de mange som tysk politi har fundet i en kassevogn.

Bilen, der var forsynet med ukrainske nummerplader blev standset, da den var på vej sydpå ad den tyske A7-motorvej, og indeholdt ikke færre end 53 nye eller næsten nye cykler, der var skilt ad.

Et tjek af cyklernes stelnumre afslørede at flere af dem var stjålet i Danmark.
Af: Marianne Thorø

10-10-2019 13:07
Tyrkiet truer med at åbne porten

Tyrkiet er gået ind i Syrien med blodige angreb, og det kan give voldsomme flygtningestrømme. I forvejen har Tyrkiet massevis af syriske flygtninge, og nu kommer der en trussel mod Europa.

På tv siger Tyrkiets præsident Erdogan, at han vil åbne porten for flygtninge til Europa.

- Hvis I fortsætter med at kalde os en invasionshær, vil vi let kunne åbne portene til Europa og lade flygtninge strømme (gennem Tyrkiet, red.), siger Recep Tayyip Erdogan ifølge nyhedsbureauet Rudaw English.
Af: Michael Ehrhorn

10-10-2019 11:46
Vejen er Danmarks bedste

Nu er der imponerende hæder til Vejen Kommune, der er blevet kåret til Danmarks bedste.

Når det gælder gode forhold for lastbiler og transport af gods, er Vejen Kommune den allerbedste. Det mener brancheorganisation ITD, der står for kåringen.

Gode tilkørselsforhold og parkeringspladser til lastbiler er nogle af de vigtigste forhold, der har sikret Vejen den flotte hæder.
Af: Michael Ehrhorn

10-10-2019 11:43
Store værdier stjålet fra villa

En eller flere indbrudstyve havde heldet med sig, da man havde udset sig en villa på Grydehøjvej i Bov.

Det var nemlig ikke småting, der blev stjålet fra stedet.

Der blev stjålet diverse smykker, højtalere, parfumer, seks Arne Jacobsen-stole, gulvstager, to Kaj Bojesen-papegøjer, to lamper og en Louis Vuitton-taske. Værdien er ukendt men formentlig temmelig høj.


Af: Michael Ehrhorn

10-10-2019 11:21
Eksperter mener ATP er ved at udhule sig selv

Pensionsordningen ATP, som 5,2 mio. danskere er tvunget til at betale til, er ifølge Finans under hårdt pres.

Faktisk mener finansielle eksperter, at der skal gribes ind, hvis ikke ATP skal udhule sig selv.

Ca. 2 mio. danskere har udover folkepensionen kun udsigt til midler fra ATP i alderdommen. ATP udgør typisk hvad der svarer til ca. en tredjedel af folkepensionens grundbeløb.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Finans

10-10-2019 11:15
Fortsat aktivitet på regionens vaskerifaciliteter i Vejle

Der skal også fremover drives vaskeri på Region Syddanmarks vaskeri i Vejle, der ellers stod til lukning 1. januar 2020.

Det står klart, efter De Forenede Dampvaskerier (DFD) har skrevet under på en aftale med Region Syddanmark om at leje regionens vaskerifaciliteter i Vejle til produktion af beklædning og linned.

Det forventes at give beskæftigelse til 25-30 medarbejdere.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

10-10-2019 10:49
Mary tager med børnene til Schweiz

I går kom det frem, at kronprinseparrets børn næste år skal på skole i Schweiz. Nu er der så mere nyt omkring det.

Kronprinsparrets fire børn vil opholde sig i Schweiz i 12 uger, mens Kronprinsesse Mary i perioden primært vil opholde sig sammen med børnene i Schweiz.

Kronprinsen vil være sammen med familien, når der er muligheder for det. Det skriver hoffet i en pressemeddelelse.
Af: Michael Ehrhorn

10-10-2019 10:46
Tønder-tyv taget på fersk gerning

Politiet handlede meget effektivt og hurtigt, da man i en forretning i Tønder lykkedes med at anholde en 53-årig mand.

Manden havde begået tyveri i butikken, og med en god indsats lykkedes det altså at få fat i ham, mens han var i forretningen.

Nu venter formentlig et dyrt efterspil.
Af: Michael Ehrhorn

10-10-2019 10:43
Rejsegilde på ny Haderslev-skole

I Haderslev får man sig snart en spritny skole. Byggeriet af Erlev Skole er i fuld gang, og nu er man kommet så langt, at borgerne snart kan komme helt tæt på.

Den 13. november 2019 er der rejsegilde på den nye skole, og elever, medarbejdere og alle andre interesserede har mulighed for at komme helt tæt på byggeriet og se det tage form.

Arrangementet starter klokken 13 med taler af blandt andet borgmester H. P. Geil, inden man selv kan gå rundt og se den nye skole.
Af: Michael Ehrhorn

10-10-2019 10:28
Kæmpe forurening ved Himmark bekræftet

Forureningen på Himmark Strand på Als er nu kortlagt, og som ventet er der tale om en massiv olieforurening.

Ud fra ca. 250 jordprøver og 65 vandprøver er tale om i omegnen af 300 tons olieforurening på den nordalsiske strand, sådan lyder det i en rapport fra Region Syddanmark.

Udover det er der også fundet store mængder opløsningsmidler. I alt er mængden af klorerede opløsningsmidler estimeret til at udgøre ca. fire tons.

Fundet betød, at restriktionerne for ophold på stranden blev udvidet, og der blev indført et egentligt badeforbud. Det frarådes også at fiske ud for stranden.


Af: Michael Ehrhorn

10-10-2019 09:46
Regeringen indfører grænsekontrol fra Sverige

Regeringen vil nu indføre midlertidig grænsekontrol for rejsende fra Sverige til Danmark.

Det sker ifølge DR Nyheder i kølvandet på de seneste måneders bombeangreb og bandeskyderier i hovedstaden.

Med grænsekontrollen kommer der punktvis kontrol ved færgelejet i Rønne, Helsingør, Frederikshavn og Grenaa samt ved Øresundsbroen og ved togtrafik fra Sverige til Danmark.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

10-10-2019 09:00
Danmarks ældste skolebygning fylder 250 år

I denne uge fejrer Starup-Øsby Skole og Børnehus i Haderslev Kommune, at de har Danmarks formentlig ældste skolebygning, der stadig bruges til skole.

LYD: KIM1

Det fortæller Skoleleder Kim Christiansen, der ser frem til en spændende dag på skolen:

LYD: KIM2

Starup-Øsby Skole og børnehus er en folkeskole og daginstitution i Haderslev. Skolen med tilhørende vuggestue og børnehave er delt på to matrikler. Der går i alt over 500 børn på skolen.
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

10-10-2019 08:23
Rekordmange børn samler ind til Børnetelefonen

85.000 børn i 1500 institutioner går i dag sammen for at gøre en forskel for de mange børn og unge, der hver dag har det svært og rækker ud efter en voksen at tale med.

Det sker, når Bag for en Sag 2019 afholdes.

Overskuddet går til, at endnu flere kan få hjælp på BørneTelefonen. I år sker det med flere tilmeldte end nogensinde før.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

10-10-2019 08:21
Kæmpe sølvskat fundet få meter fra cykelsti

I Vejle har man fundet en skat fra Middelalderen. I løbet af den seneste tid har VejleMuseerne pillet mindst 800 sølvmønter fra omkring år 1400 frem fra en skrænt få meter fra en cykelsti op ad Uhrhøjbakken.

Ifølge arkæolog Kasper Terp Høgsberg, som gravede skatten frem, er der tale om en sæk mønter i en krukke, som en gang blevet gravet ned i skrænten.

Det skriver Vejle Amts Folkeblad.
Af: Mike Forde
Kilde: VAFO

10-10-2019 06:30
Der er for mange brådne kar i transportbranchen

Sagen om dokumentfalsk med fragtbreve i transportvirksomheden H. P. Therkelsen i Padborg, er kun en af 10 større sager i løbet af den seneste måned om overtrædelser af reglerne.

Den seneste sag – og alle de andre andre sager - viser, at der er brug for stærk myndighedskontrol af branchen.

Det er helt tydeligt, at branchen ikke selv kan rydde op i de brodne kar, siger Jan Villadsen, formand for 3F’s Transportgruppe til Jan Villadsen til Fagbladet 3F.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

10-10-2019 05:33
Danske fly skal tjekkes efter fund af revner i fly

Et amerikansk og et brasiliansk flyselskab har taget i alt 13 Boeing 737 NG-fly ud af drift, efter at der er blevet fundet tegn på revner i flyene.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge branchemediet check-in.dk har FAA også krævet, at 38 skandinaviske Boeing 373 NG-fly skal tjekkes for revner.

Der er ifølge mediet tale om både SAS- og Jet Time-fly. Jet Time er et dansk charterselskab.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

10-10-2019 05:32
Ludomani-hotline får mange flere opkald end ventet

Egentlig havde StopSpillet regnet med hver måned at høre fra 30 mennesker, som frygter, at de er blevet afhængige af at spille om penge.

Men efter ni måneders drift har over 60 mennesker i snit ringet hver måned.

Det skriver Politiken torsdag.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

10-10-2019 05:14
Fjerde dom faldet i samme sag

Retten i Esbjerg har idømt en 40-årig rumænsk statsborger et års ubetinget fængsel for indbrudsforsøg i to forretninger i Toftlund og Agerbæk. Samtidig udvises han af Danmark med et indrejseforbud i seks år.

Indbrudsforsøgene fandt sted for præcis et år siden, hvor den 40-årige sammen med tre andre forsøgte at bryde ind i de to forretninger gennem taget. I begge tilfælde blev de dog opdaget inden de slap ind.

Den ene af dem blev allerede dengang fanget med det samme og senere dømt, mens to andre fik dom i juli. Den 40-årige her blev udleveret fra Rumænien efter en international arrestordre og med dommen i denne uge er alle fire tyve dømt i sagen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

10-10-2019 05:07
Danmark danner ny koalition med EU-lande om at spare penge

Danmark har dannet en koalition med Østrig, Sverige og Holland i et forsøg på at holde udgifterne til EU så lave som muligt.

De fire lande, som kalder sig "de sparsommelige fire", går efter at holde EU-landenes indbetaling til det fælles budget på maksimalt en procent af bruttonationalproduktet (bnp) i de igangværende forhandlinger.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

10-10-2019 05:00
Regeringen har stadig intet alternativ til Lindholm

Den tidligere regerings planer om at placere udvisningsdømte, kriminelle flygtninge og indvandrere på øen Lindholm er skrottet.

Et alternativ er dog endnu ikke fundet.

Det siger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i Folketinget, efter at udlændinge- og integrationsordfører for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, har spurgt til regeringens planer.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

09-10-2019 15:02
Rival opkøber faldet rejsekæmpe

Nu er der omsider lidt godt nyt til mange af de ansatte, der er kommet i klemme i forbindelse med Thomas Cook-konkursen.

Den britiske rejsearrangør Hays Travel køber nemlig alle Thomas Cooks 555 butikker.

Købet ventes at redde op mod 2500 jobs. Rejseselskabet Thomas Cook gik konkurs i september.
Af: Michael Ehrhorn

09-10-2019 13:38
Dygtig hund fik færten af tyv

Man hører af og til om nogle imponerende dygtige politihunde, og nu er der endnu et stærkt firbenet eksempel i Felsted.

En politihund her fulgte sporet af en indbrudstyv, der havde smidt tyvekoster fra sig og var væltet i et bed.

Kort efter kunne politiet anholde en mand med mudder på bukserne og en bil fyldt godt op med tyvekoster. Tyven havde haft travlt med seks indbrud samme nat, og det koster fire måneders betinget fængsel og vilkår om samfundstjeneste.
Af: Michael Ehrhorn

09-10-2019 13:20
Muligt terrorangreb i Tyskland

Mindst to personer er dræbt i et skyderi i en synagoge i Halle i Tyskland. Det skriver tysk politi på Twitter.

- Flere skud er affyret. Gerningsmanden er flygtet fra stedet i et køretøj, skriver politiet.

Ifølge den tyske avis Bild skal gerningsmanden have angrebet synagogen med en maskinpistol og kastet en håndgranat. Han er stadig på fri fod og er flygtet fra stedet. Alle borgere i Halle opfordres til at blive inden døre.
Af: Michael Ehrhorn

09-10-2019 12:03
Kronprinsebørn skal på skole i Schweiz

Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys fire børn, prins Christian, prinsesse Isabella og tvillingerne prinsesse Josephine og prins Vincent, skal på et kortere skoleophold i Schweiz i begyndelsen af næste år.

Det bekræfter Kongehuset overfor Avisen.dk, men der er ikke meldinger omkring, hvor længe børnene skal være afsted.

Kronprins Frederik og Prins Joachim var i sin tid selv på skoleophold i udlandet, da de i begyndelsen af 80'erne var på kostskole i Frankrig.
Af: Michael Ehrhorn

09-10-2019 12:01
Nr. Hostrupvej er åben igen

Tidligere på dagen skete der en alvorlig ulykke på Nr. Hostrupvej ved Rødekro, da en scooter og en bil kørte sammen.

En 18-årig knallertfører kom i den forbindelse alvorligt til skade, og han blev sendt til Odense Universitetshospital med helikopter.

Igennem flere timer var vejen spærret for al trafik, men nu melder Sydjyllands Politi på Twitter, at Nr Hostrupvej igen er farbar.
Af: Michael Ehrhorn

09-10-2019 11:57
Sønderjysk Anders And lige på trapperne

I morgen bliver nærmest en juleaften for Anders And-fans her i det Syd- og Sønderjyske. Her udkommer der nemlig et helt særligt blad.

I den nye udgivelser besøger Anders And og co. nemlig Sønderjylland, og det bringer de ikoniske figurer forbi blandt andet Dybbøl Mølle og Vadehavet.

I det nye Anders And skal der også prøves kræfter med det sønderjyske kagebord, hvor Anders And kommer under kompetent lære hos Mette Blomsterberg.
Af: Michael Ehrhorn

09-10-2019 11:55
Vognmænd fik rap over nalderne

Det kostede to udenlandske vognmænd dyrt, da Tungvognscenter Syd, Sydøstjyllands Politi standsede to lastbiler ved Kolding tirsdag den 8. oktober.

Efter undersøgelser af de to lastbiler viste de tekniske undersøgelser, at der var blevet manipuleret med de to lastbilers forureningsbegrænsede udstyr.

Det udløste bøder til de to vognmænd på tilsammen ca. 60.000 kr. for manipulation. Derudover skal de to lastbiler forbi et værksted for at blive lovliggjort, inden de må køre videre.
Af: Michael Ehrhorn

09-10-2019 10:51
Netto tilbagekalder opladere

Hvis du har købt en oplader i Netto på det seneste, så skal du nok lige lytte med her.

Nohro ApS tilbagekalder to ladere til mobiltelefon, der er solgt som spotvare i Netto. Det drejer sig om ladere af typen "Vægoplader i tekstillook" med bestemte stregkoder.

De to opladere tilbagekaldes på grund af risiko for overophedning og elektrisk stød. Produktet kan leveres tilbage til butikken, hvor penge gives retur.
Af: Michael Ehrhorn

09-10-2019 10:48
Lokale virksomheder får hjælp til Brexit

Hvis Storbritannien ender med at forlade EU uden en aftale, kan det få stor betydning for os her lokalt i Syd- og Sønderjylland. Det er nemlig noget, der kan ramme de lokale virksomheder.

Derfor skal der nu gives hjælp, det melder Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Erhvervsministeren præsenterer i dag regeringens handlingsplan, som blandt andet indeholder initiativer for knap 50 mio. kroner til at sikre små og mellemstore virksomheder den blødest mulige landing i tilfælde af et ’no deal’ Brexit.
Af: Michael Ehrhorn

09-10-2019 10:45
Skoleelever skal være opfindere

Hvis du har børn på en af distriksskolerne i Tønder, Toftlund eller i Skærbæk, så bliver de ganske kreative i den kommende tid.

For første gang nogensinde skal de lokale skoler nemlig deltage i Projekt Edison, der er en opfinderkonkurrence for de unge. Her er målet at skabe værdifulde fællesskaber.

I første omgang er det de lokale skoler, der skal dyste om den bedste opfindelse. Vinderen vil gå videre til en landsfinale.
Af: Michael Ehrhorn

09-10-2019 10:41
Alvorlig ulykke ved Rødekro

Tidligere på dagen er der sket et meget alvorligt færdselsuheld på Nr. Hostrupvej ved Rødekro. Her er en scooter og en bil kørt sammen.

På scooteren sad en 18-årig mand, der er kommet alvorligt til skade. I forbindelse med uheldet er han blevet fløjet med helikopter til Odense Universitetshospital.

De pårørende til den unge mand er underrettet, mens der skal foregå tekniske undersøgelser på ulykkestedet.
Af: Michael Ehrhorn

09-10-2019 10:17
Knuthenborg overtager pensionerede elefanter

Det bliver Knuthenborg Safaripark der overtager de fire elefanter, som staten tidligere i år købte for 11 mio kroner hos 2 danske cirkusser.

De fire elefanter blev opkøbt som følge af et forbud mod at holde eksotiske dyr i cirkus.

De fire pensionerede elefanter vil i Knuthenborg få 150.000 kvadratmeter at boltre sig på.
Af: Marianne Thorø

09-10-2019 10:13
DK hæver bidrag til Den Globale Fond

Danmark hæver bidraget til Den Globale Fond til i alt 350 mio.

Det fortæller minister for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn.

Det er en forøgelse på 50 mio til fonden, der arbejder for at bekæmpe aids, tuberkulose og malaria og som ifølge sin egen side har reddet 32 mio menneskeliv på den konto siden 2002.


Af: Marianne Thorø

09-10-2019 08:26
Stor filmfestival hylder Jørgen Leth med ærespris

Jørgen Leth kan se frem til at modtage en fornem ærespris, når verdens største dokumentarfilmfestival, IDFA, løber af stablen i november i Holland.

82-årige Leth vil her modtage en såkaldt “Lifetime Achievement Award” ved prisuddelingen.

Det skriver IDFA på sin hjemmeside.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

09-10-2019 08:25
Godt sommervejr har givet rekordmange overnatninger

Det gode sommervejr har været med til at give rekorder for både de danske hotelovernatninger og feriehusovernatninger.

Det oplyser Danmarks Statistik.

Siden sommeren 2009 er antallet af hotelovernatninger steget fra knap 3,5 millioner overnatninger til rekordhøje 5,8 millioner overnatninger i sommeren 2019 – en stigning på 68 pct.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

09-10-2019 06:00
Politiet efterlyser flugtbilist

Syd- og Sønderjyllands Politi beder offentligheden om hjælp til at finde en flugtbilist, der tirsdag formiddag kørte en 58-årig mand ihjel i Nordborg.

Kort før anmeldelsen hørte et vidne påkørslen og så en lysegrå SUV-lignende bil køre ad Ringvej mod øst.

Den lysegrå bil er ikke fundet, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi tirsdag eftermiddag i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: Politi

09-10-2019 05:45
Socialdemokrat lover flere tandlæger

Uddan flere tandlæger.

Sådan lyder anbefalingerne fra Tandlægeforeningen, efter den har offentliggjort en ny undersøgelse, som viser, at der er akut mangel på tandlæger i det Syd- og Sønderjyske.

Tirsdag aften sagde Socialdemokratiets skatteordfører, Troels Ravn, til TV SYD, at han lover at arbejde for at uddanne endnu flere tandlæger.

- Vi anerkender problemstillingen, og vi skal være sikre på, at uanset hvor man bor henne i landet, så kan man komme til en tandlæge, siger Troels Ravn.

Alligevel kan socialdemokraten ikke fortælle, hvornår man kan forvente at se endnu flere tandlægestuderende på skolerne, end man kan i dag.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

09-10-2019 05:40
Spritkørsel på el-løbehjul kan give fængsel

157 mennesker er sigtet for spritkørsel på el-løbehjul i Danmark indtil videre i år.

Første gang koster den forseelse 2000 kroner, anden gang må man af med 4000 kroner, mens det giver fængselsstraf tredje gang, man bliver taget med for meget alkohol i blodet på et løbehjul.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

09-10-2019 05:35
Storstilet forsvarsprojekt skrottes

Forsvaret trækker nu stikket på et storstilet kommando- og kontrolsystem, der indtil videre har kostet mere end 476 millioner kroner alene i Danmark.

Heraf har den danske statskasse betalt 97,4 millioner kroner, mens Natos fælleskasse har betalt resten. Det fortæller DR Nyheder.

Hele projektet gik i gang tilbage i 1994 og softwaren til systemet er aldrig siden blevet installeret, og betegnes nu som forældet.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

09-10-2019 05:05
Retsligt opgør om panserglas

Aarhus-virksomheden Panzer Glas hævder, at man var de første til at sende panserglas på markedet, og at man har eneret til at benytte ordet i sin markedsføring.

På den baggrund hiver de andre virksomheder, der bruger det, i retten.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

09-10-2019 05:00
Statsminister bebuder massivt øget overvågning

Statsminister Mette Frederiksen gør i et interview med Berlingske det klart, at regeringen vil lægge op til en “massivt” øget overvågning i det danske samfund.

Konkret vil regeringen foreslå, at politiet skal opsætte “markant mere tv-overvågning” i form af 300 flere kameraer.

Politiet skal kunne sætte kameraerne op på eget initiativ i hele landet.
Af: Mike Forde
Kilde: Berlingske

08-10-2019 13:47
Dræbt i ulykke: 58-årig mand fra Nordborg

Tidligere på dagen skete der en forfærdelig ulykke på Ringvej i Nordborg, da en person blev påkørt af et køretøj og blev dræbt.

Nu står det så klart, at der er tale om en 58-årig mand fra Nordborg-området. De pårørende er blevet underrettet omkring den tragiske hændelse.

Politiet efterlyser fortsat en grå SUV-lignende bil, der stak af fra stedet. Politiet kan kontaktes på telefon 114.
Af: Michael Ehrhorn

08-10-2019 13:44
Udsigt til massiv kø ved grænsen

Inden længe er det efterårsferie, og det bringer rigtig mange danskere ud på bilferie. Her skal man være opmærksom omkring den dansk/tyske grænse, hvor der kan være op mod en halv times kø.

Den første lørdag i ferien kommer især tyskerne, der skal ind i Danmark til at holde i kø på grund af grænsekontrollen. Den anden lørdag bliver det så danskernes tur, når de skal hjem igen.

Politiet opfordrer bilister til at køre uden for de mest travle trafik-tidspunkter, mens det er en god ide at orientere sig om situationen hjemmefra.
Af: Michael Ehrhorn

08-10-2019 13:27
Landsforening får overvældende støtte efter ministers opfordring

Det vælter ind med penge til landsforeningen Spædbarnsdød, der siden i går formiddags har modtaget mere end 100.000 kroner i støtte.

Pengene er kommet ind i en lind strøm efter kultur- og kirkeminister Joy Mogensen opfordrede til at give penge til foreningen i stedet for at betænke hende med en blomst i kølvandet på hun natten til lørdag selv fødte en død datter.
Af: Marianne Thorø

08-10-2019 13:24
Jysk fængsel dømt for ydmygende behandling af indsat

En mand, der var varetægtsfængslet i en sag om hvervning til terror, blev gennem otte måneder udsat for daglig nedværdigende og ydmygende behandling i Enner Mark Fængsel ved Horsens.

Det har retten i Horsens afgjort.

Samtidig har retten afgjort at Kriminalforsorgen skal betale 25.000 i erstatning til manden for de daglige kropsvisiteringer.
Af: Marianne Thorø

08-10-2019 13:21
Vismænd: Væksten aftager i DK

Den økonomiske vækst i Danmark ventes at aftage til næste år som følge af høj usikkerhed og lavere vækst på de danske eksportmarkeder.

Det vurderer formandskabet for Det Økonomiske Råd - de såkaldte økonomiske vismænd.

Blandt årsagerne til den høje usikkerhed nævnes situationen i Storbritannien på grund af brexit og den handelspolitiske usikkerhed i USA på grund af konflikten med Kina.
Af: Marianne Thorø

08-10-2019 12:12
Tvivl om en startplads inden nøglekamp

Lige nu er der landskamppause i fodboldens verden, og her står Danmark overfor en voldsomt vigtig kamp mod Schweiz i håbet om en EM-billet.

Nu afslører landstræner Åge Hareide så, at han næsten har styr på sine startende til den kamp:

- Jeg har egentlig kun ét ubesvaret spørgsmål omkring startopstillingen. Vi må se, hvordan spillerne reagerer i forhold til hinanden, så vi ved, hvem der passer bedst sammen til kampen. Det svar får vi i løbet af ugen, siger Åge Hareide til DR Sporten.
Af: Michael Ehrhorn

08-10-2019 11:34
Person dræbt i Nordborg - bil efterlyses

Syd- og Sønderjyllands Politi leder lige nu efter en ældre, grå SUV efter en ulykke i Nordborg.

Her blev en person i formiddag påkørt og dræbt ved ulykken, der skete på Ringvej i Nordborg.

Alle oplysninger kan gives til det lokale politi på tlf 1-1-4.
Af: Marianne Thorø

08-10-2019 10:53
Danmarks første OL-atlet er udtaget

Næste år venter en stor sportsfest, når der skal afholdes OL i Tokyo. I den kommende tid skal flere atleter så forsøge at sikre deres plads, og nu er den første klar.

Nu er der nemlig sat navn på, hvem Danmarks første OL-deltager til legene i Tokyo bliver.

Der er tale om den kvindelige bueskytte Maja Jager, der har sikret pladsen efter en god VM-præstation og en anbefaling fra Bueskydning Danmark.
Af: Michael Ehrhorn

08-10-2019 10:51
Det er blevet sværere at sælge lejligheden

Hvis du står overfor at skulle sælge din lejlighed, så skal du nok væbne dig med tålmodighed.

Selv om antallet af lejligheder med til-salg-skilte er blevet mindre, er det blevet sværere at sælge lejligheden. Det tager i gennemsnit 171 dage at sælge en lejlighed, skriver TV2.

Det er et en stigning på tre uger sammenlignet med for et år siden. Til gengæld går det lettere med at sælge huse. Det viser tal fra Finans Danmark, finanssektorens interesseorganisation.
Af: Michael Ehrhorn

08-10-2019 10:41
LEGO vil genanvende klodser

Billund-giganten LEGO går højt op i at være grønne og gode mod miljøet. Noget som man nu går endnu mere aktivt ind i.

Det danske legetøjsfirma vil nu forsøge at få flere til at genanvende selskabets poulære klodser. I USA bliver det derfor nu muligt at sende koldser gratis til skoler i landet.

Det skriver nyhedsbureauet AP i dag.


Af: Michael Ehrhorn

08-10-2019 10:38
Ulovlige knallerter snuppet i Sønderborg

Hvis man har en ulovlig knallert stående derhjemme, så skal man håbe på, at man ikke var i Sønderborg i går. Der havde politiet nemlig stor kontrol mod ulovlige knallerter.

Desværre var der en hel del at komme efter der, og det endte ud i syv sigtelser mod seks personer.

Fem knallerter var ændret til at kunne køre hurtigere end tilladt. En enkelt kom helt op på 66 kilometer i timen, og nogle meget pinlige forældre måtte kontaktes.
Af: Michael Ehrhorn

08-10-2019 08:55
Kræver at biobrændsel fremstilles af svinefedt

Regeringens støttepartier kræver, at første generation af biobrændsel til biler bliver udfaset, fordi det fremstilles af afgrøder, som kan spises.

Efter 2020 skal biobrændsel udelukkende fremstilles af affaldsprodukter som eksempelvis svinefedt, og bilister skal betale regningen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

08-10-2019 07:58
B & O fyrer direktøren

Den danske elektronik-producent Bang & Olufsen har fyret sin direktør Henrik Clausen

Det oplyser den ikoniske dansk virksomhed i en meddelelse.

Fyringen kommer efter et særdeles hårdt år for den danske virksomheden. I stedet indtræder Kristian Teär fra Logitech på posten.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

08-10-2019 07:34
Nu har Saturn og ikke Jupiter flest måner

Saturn har overhalet Jupiter som planeten med flest måner, vurderer amerikanske forskere, ifølge BBC.

De har opdaget 20 nye måner omkring Saturn, så planeten ifølge forskerne har i alt 82 måner.

Siden 1990’erne har Jupiter med 79 måner haft status som planeten med flest måner.
Af: Mike Forde
Kilde: BBC

08-10-2019 07:08
Det tager længere tid at sælge lejligheder

Selv om antallet af lejligheder med til-salg-skilte er blevet mindre, er det blevet sværere at sælge lejligheden.

Det tager i gennemsnit 171 dage at sælge en lejlighed. ¨

Det er et en stigning på tre uger sammenlignet med for et år siden.

Til gengæld går det lettere med at sælge huse. Det viser tal fra Finans Danmark, finanssektorens interesseorganisation.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

08-10-2019 05:25
Danske virksomheder hårdt ramt af europæisk afmatning

Mørke skyer er trukket ind over store økonomier i Europa, og i Danmark har den globale nedtur sat sine spor i den danske industriproduktion, der er faldet med 1,6 procent over de seneste tre måneder.

Selvom Danmark generelt oplever vækst, er enkelte danske virksomheder nemlig hårdt ramt af europæisk vækstafmatning.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

08-10-2019 05:24
Fulde Oktoberfest-deltagere fik inddraget kørekortet

Flere hundrede mennesker har fået inddraget deres kørekort ved årets Oktoberfest i München.

De fulde gæster kørte nemlig rundt på el-løbehjul og dét sidestilles i Tyskland med at køre bil eller motorcykel.

I løbet af Oktoberfesten fra den 19. september til 4. oktober brugte politiet i øvrigt også en del tid på at fjerne ulovligt parkerede løbehjul.
Af: Marianne Thorø

08-10-2019 05:12
Lang ventetid på afgørelser i patientklager

Folk, der klager over de danske sygehuse, må i snit vente 14,5 måneder på en afgørelse fra Styrelsen for Patientklager. Det er næsten et halvt år længere, end hvad styrelsen selv har som mål.

Det skriver Politiken.

Direktør i Danske Patienter, Morten Freil, kalder det bekymrende - både fordi mange patienter ikke kan få afsluttet et alvorligt kapitel i deres liv, og fordi systemet ikke kan lære af fejlene.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Politiken

08-10-2019 05:03
FN fattes penge

Hvis verdensorganisationen FN skal kunne udbetale løn til sine 37.000 ansatte i slutningen af denne måned, skal der ske noget i en fart.

Lige nu kører FN med et underskkud på omkring halvanden milliard kroner, fordi medlemslandene kun har indbetalt 70 pct af det der er brug for til årets budget.

Det svarer til en mangel på kontanter på 230 millioner dollar i slutningen af september.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

08-10-2019 04:54
Formand: God ide at fjerne krav om lægehenvisning

Flere partier ønsker at fjerne et krav om diagnose og lægehenvisning i ordning om gratis psykologhjælp til unge.

Og det er rigtig fornuftigt, lyder det fra formanden for Dansk Psykolog Forening, Eva Secher Mathiasen.

Ifølge hende kan der på den måde spares tid, så borgeren hurtigere kommer til psykologen og får den nødvendige hjælp.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

08-10-2019 04:51
Endnu et uheld på Obbekærvej

Obbekærvej mellem Ribe og Rødding var igen i aftes rammen om et trafikuheld. Tidligere i går kørte en akutlægebil galt på strækningen og i aftes blev tre mænd slynget ud af en bil i forbindelse med et solouheld ved Ribevej.

Hvordan uheldet skete, vidste politiet sent i aftes endnu ikke, men faktum er at en af de tre mænd er kommet alvorligt til skade.

Obbekærvej var i aftes spærret nogle timer mens oprydningsarbejdet stod på og politiets teknikere arbejdede på stedet.


Af: Marianne Thorø

07-10-2019 14:46
Telia oplever store problemer

Mobilselskabet Telia oplever en rigtig mandag denne mandag. Lige nu er der nemlig store problemer ude hos kunderne, der ikke kan ringe ud eller modtage opkald.

Der meldes også om store problemer omkring SMS og MMS, der heller ikke kan afsendes korrekt, som de skal.

Telia oplyser, at man arbejder hårdt på at løse fejlen.
Af: Michael Ehrhorn

07-10-2019 14:31
Permanent fartkontrol på Storebæltsbroen

Har du ofte en meget tung højre fod, når du kører rundt ude på vejene, så skal du til at passe på. I hvert fald hvis du skal passere Storebæltsbroen eller en tur til Sverige.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) vil indføre permanent fartkontrol på dele af Storebæltsbroen og i tunnelen på Øresundsbroen.

Tiltaget kommer, fordi for mange bilister kører for hurtigt, det skriver Ekstra Bladet.
Af: Michael Ehrhorn

07-10-2019 14:28
Hasteindkaldelse i Folketinget

Udenrigspolitisk Nævn i Folketinget har fået en hasteindkaldelse.

Flere partier i Folketinget er bekymret over, at USA vil trække sine tropper ud af Nordsyrien og samtidig ikke vil stå i vejen for, at Tyrkiet invaderer området, der er kontrolleret af kurdere.

Derfor er Udenrigspolitisk Nævn blevet hasteindkaldt. Bag indkaldelsen står Venstre, Enhedslisten, SF og Alternativet.
Af: Michael Ehrhorn

07-10-2019 14:27
Mand udvist efter kiks-tyveri

En 30-årig tjekkisk mand er ved Retten i Sønderborg blevet idømt 40 dages fængsel samt udvisning af Danmark i seks år. Det er han af en noget spøjs grund.

I weekenden blev manden nemlig pågrebet i REMA 1000 i Kruså, hvor han havde smadret en rude og derfor vakt en del opsigt.

Inde fra butikken var tjekken i fuld gang med at stjæle cigaretter og kiks, og det får altså nu hammeren til at falde.
Af: Michael Ehrhorn

07-10-2019 13:55
Egernsundbroen spærres

Fra mandag klokken 22.15 til tirsdag morgen klokken 05.00 skal du ud på en omvej, hvis du skal passere Egernsundbroen.

Det skal du fordi broen i det tidsrum spærres og lukkes for al trafik.

Egernsunbroen lukkes fordi broens klapsider skal sandblæses og males. Man gør det om natten for at tage mest muligt hensyn til trafikale gener.
Af: Michael Ehrhorn

07-10-2019 13:52
Tyskland opfordrer danskere til at huske trafikregler

Meget snart er det efterårsferie, og det muligvis, at du skal ud og køre på de tyske motorveje. Det er der nemlig hvert år tusindvis af danskere, der skal i efterårsferien.

Det får dog også tyske ADAC til at opfordre danskerne til at sætte sig ind i trafikreglerne.

Blandt andet skal man som i Danmark holde til højre, og gør man ikke det, kan det koste en bøde på 80 euro. Ved kø skal man køre ud i siden af vejen for at give plads til redning, og så har 58 tyske storbyer indført krav om miljømærke.
Af: Michael Ehrhorn

07-10-2019 12:08
Joker smadrer rekorderne

Lige nu kører filmen Joker i biograferne verden over, og den film er populær. Så meget at den nu har sikret sig den bedste oktober-åbning nogensinde.

I den første weekend i nordamerikanske biografer anslås det, at filmen har indtjent omkring 93,5 millioner dollar. Det svarer til omkring 635 millioner kroner.

På verdensplan har "Joker" ifølge nyhedsbureauet dpa indtjent 234 millioner dollar svarende til knap 1,6 milliarder kroner.

Af: Michael Ehrhorn

07-10-2019 11:54
Staten uddeler 519 millioner til trængte kommuner

Landet over er der rigtig mange kommuner, der er godt pressede på økonomien. Det gør, at i alt 31 kommuner nu får støtte fra staten.

Samlet er 519 millioner kroner fordelt, og en af topscorerne er her i det Syd- og Sønderjyske.

Aabenraa Kommune er på en 9. plads over de kommuner, der har fået mest støtte. I Aabenraa får man tildelt 13,9 millioner kroner.
Af: Michael Ehrhorn

07-10-2019 11:52
Tolke-succes skal indvies

Fremover skal forskellige sprog ikke være nogen hindring, hvis du skal en tur på hospitalet.

Onsdag 9. oktober bliver Det Fællesregionale Akuttolkecenter officielt indviet. Akuttolkecentret, der bliver drevet af Region Syddanmark, skal sørge for tolkning til akutte patienter på både sygehuse og hos lægevagten i alle regioner i hele Danmark.

Faktisk har der været åbnet for telefonerne siden den 1. oktober, men det er altså onsdag, at man officielt er klar til indvielse.
Af: Michael Ehrhorn

07-10-2019 11:07
Svensk kongehus afskærer børn

Nu er der spøjst nyt fra Sverige.

Sveriges kong Carl Gustaf har besluttet, at prinsesse Madeleines og prins Carl Philips børn ikke længere tilhører kongehuset. Det skriver flere svenske medier.

Det drejer sig om Madeleines tre børn og Carl Philips to børn.
Af: Michael Ehrhorn

07-10-2019 11:05
Børn påvirkes af idealer på sociale medier

Når børn og unge i dag går på de sociale medier, støder de ofte på bikinibilleder og tynde kroppe, der presser børnene til, hvordan de skal se ud.

Det er et stort problem, fordi det giver børnene en forkert opfattelse af, hvordan man bør se ud. Noget som en ny workshop fra TV2-regionerne vil sætte fokus på, og det er der brug for:

- På Instagram ser jeg billeder af kendte, der prøver at vise meget af det frem, som de synes er pænt ved dem selv. Jeg tror, de gør det, fordi de godt kan lide, hvordan de ser ud, men det påvirker også andre, for så tænker man, at man også selv gerne vil se sådan ud, siger Sofie Høegholm, der går i 6D på Lyshøjskolen i Kolding til TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

07-10-2019 10:59
Nattefrost flere steder i Syd- og Sønderjylland

Mandag morgen var en kold en af slagsen, og flere steder var der tidligt meldinger om nattefrost. Noget der gør, at politiet opfordrer til at skifte til vinterdæk.

Nattefrosten kommer noget tidligere end sidste år, men du behøver ikke umiddelbart at frygte for, at den vil blive hængende alt for længe.

I løbet af de kommende dage vender vejret nemlig rundt, og vi kommer op i nærheden af 15 grader og et pænt stykke over nattefrost.
Af: Michael Ehrhorn

07-10-2019 10:53
Kulturministeren har født død datter

Statsministeriet har i en pressemeddelelse bekendtgjort at kulturminister Joy Mogensen, der gik på barsel i fredags, er nedkommet med en dødfødt pige.

- At miste et barn er et helt ubærligt tab, og alle vores tanker er selvfølgelig hos Joy. Vores opgave nu er at give hende al den støtte og hjælp, som vi overhovedet kan, og sikre hende ro til, at hun kan bearbejde sorgen. Det beder jeg om, at alle vil respektere, siger statsminister Mette Frederiksen.
Af: Marianne Thorø

07-10-2019 10:30
Akutlægebil på afveje ved Ribe!

Her til formiddag kom en akutlægebil på afveje på Obbekærvej mellem Sdr. Hygum og Ribe.

På en strækning, hvor der ellers er en hastighedsbegrænsning på 50km/t på grund af asfaltarbejde, røg bilen af banen og rullede 300 meter ind over en mark.

Der er umiddelbart ikke kommet nogen alvorligt til skade ved ulykken.

Akutlægebilen var på vej mod et hjertestop og en anden bil blev sendt afsted istedet for.
Af: Mike Forde

07-10-2019 09:03
Sygeplejersker ansættes hos praktiserende læger

Siden 2011 er der ansat otte procent flere sygeplejersker og seks procent flere lægesekretærer hos de praktiserende læger, viser nye tal fra Dansk Sygeplejeråd.

Ifølge Jes Søgaard, professor i sundhedsøkonomi, er uddelegeringen af arbejdsopgaver nødvendig pga. manglen på læger.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

07-10-2019 07:02
Danskere gav 16 millioner kroner til Røde Kors

Danskerne var flittige til at spytte i bøssen, da Røde Kors i går havde sin landsindsamling.

I alt samlede de henved 25.000 frivillige landet over 16 millioner kroner ind - nogenlunde samme niveau som sidste år.

– Det er vi supergodt tilfredse med. Vi har ikke haft en katastrofe at læne os op ad, som altid giver noget mere i en indsamling, og dels er konkurrencen steget voldsomt meget, siger generalsekretær Anders Ladekarl.
Af: Marianne Thorø

07-10-2019 05:42
50 mio. afsættes til minerydning i Syrien

Danmark afsætter 50 millioner kroner til minerydning i det nordøstlige Syrien samt genopretning af basal infrastruktur, oplyser udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

– Skal kampen vindes, er det vigtigt, at vi får ryddet miner og får nogle basale ting til at fungere, siger han.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

07-10-2019 05:41
Fly sikkerhedslandet

Et fly er søndag eftermiddag sikkerhedslandet i Sønderborg .

Det skriver Ekstra Bladet, som har været i kontakt med Sønderborg Lufthavn, der dog ikke vil udtale sig om sagen.

Beredskabsinfo bekræfter også sikkerhedslandingen i Sønderborg.
Af: Mike Forde
Kilde: Ekstra Bladet

07-10-2019 05:07
Antidoping Danmark nægtes adgang til politiets træningscentre

På syvende år nægtes Anti Doping Danmark adgang til politiets egne træningscentre og således har betjentene frit spil, hvis de vil skyde en ulovlig genvej til store muskler. Det skriver Politiken.

Politiforbundets formand Claus Oxfeldt kalder det principielt vigtigt at få en aftale med AntiDoping Danmark på plads.

- Doping er ulovligt, og vi kan ikke tåle, at politifolk doper sig. Derfor er det kun på sin plads, at vi gør, hvad vi kan for at have et værn mod det i form af kontroller i politiets motionscentre, siger Claus Oxfeldt til avisen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Politiken

07-10-2019 05:00
EL-kandidatliste uden Pernille Skipper

Enhedslisten har på sit årsmøde valgt kandidaterne til næste folketingsvalg.

Pernille Skipper står ikke på listen, fordi hun falder for partiets rotationsordning.

Rune Lund, Eva Flyvholm, Søren Egge Rasmussen, Søren Søndergaard og Rosa Lund har de fem øverste pladser.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

07-10-2019 04:59
R vil åbne for mere udenlandsk arbejdskraft

De Radikale kommer med et klokkeklart krav til den nye regering: Der skal åbnes for mere udenlandsk arbejdskraft.

Det siger partiets politiske leder, Morten Østergaard, i et interview med Børsen.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye er helt enig i at danske virksomheder, som "lever op til deres forpligtelser", hurtigt og ubureaukratisk skal kunne tiltrække kvalificeret udenlandsk arbejdskraft.

Enhedslisten er til gengæld bekymret for at det så vil blive nemmere at udnytte mennesker i en fattig situation.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Børsen

04-10-2019 13:58
Kvinder udsættes for psykisk vold

Vold i hjemmet er desværre stadig en alt for stor del af hverdagen for rigtig mange danskere. Noget som desværre også kan aflæses i nye tal fra Socialstyrelsen.

98 procent af kvinderne på krisecentrene rundt omkring bekræfter, at de har været udsat for psykisk vold.

23 procent af de kvindelige ofre har desuden oplevet fysisk vold i mellem 5 og 10 år eller mere.
Af: Michael Ehrhorn

04-10-2019 13:30
E-cigaretter frarådes

Er du også lidt usikker på følgerne, når du suger løs på en e-cigaret? Så skal du nok lige lytte med her.

De amerikanske myndigheder fraråder brugen af e-cigaretter. Det samme er tilfældet i Danmark.

Nye tal fra USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse, CDC, kobler nu e-cigaretter til flere dødsfald og mere end 1000 sygdomstilfælde. Dermed er tallet mere end fordoblet på to uger.

Helt præcist er der registreret 1080 tilfælde af lungerelaterede sygdomme - i 19 af dem har det resulteret i dødsfald. Det skriver CNN.
Af: Michael Ehrhorn
Kilde: Tv2

04-10-2019 13:16
Skoleelever mødes om fremtiden

På onsdag i næste uge skal op mod 1.600 skoleelever i Tønder og Omegn ud af klasselokalerne. Det skal de fordi de skal kigge ind i fremtiden.

Den 9. oktober mødes de unge mennesker i Tønder Sport- og Fritidscenter, hvor de gennem 42 stande kan blive klogere på ungdomsuddannelserne og erhvervslivets mulighed.

Det er 9. og 10. klasserne, der deltager i uddannelsesmessen, men som noget nyt i år er også 8. klasserne budt med.
Af: Michael Ehrhorn

04-10-2019 13:09
Greta Thunberg er bookmakernes favorit til Nobelprisen

Spørger man bookmakerne, så bliver det den 16-årige svenske klimaaktivist Greta Thunberg der løber med Nobels Fredspris i næste uge.

Det er i hvert fald Thunberg der er laveste odds på lige foran den etiopiske premierminister, Abiy Ahmed, der har formålet at skabe fred med nabolandet Eritrea.
Af: Marianne Thorø

04-10-2019 12:00
Schackenborg skal være mere tilgænglig

Schackenborg Slot skal være mere tilgængeligt og mere åbent.

Sådan lyder en af ambitionerne fra Schackenborgs nye administrerende direktør, Trine Jakobsen, der tiltrådte sit nye job på slottet i midten af august.

Et nyt tiltag, skal netop understøtte den strategi, er nu sat i søen. Trine Jakobsen vil gøre slottet tilgængeligt for lokalbefolkningen gennem en ny vennekreds af frivillige.

Hun understreger overfor jv.dk, at det ikke handler om at få gratis arbejdskraft til at løfte opgaverne.

Det handler om, at vi skal skabe et fællesskab, hvor man deltager, fordi man simpelthen ikke kan lade være lyder det fra den nye direktør.

Det er tanken, at de frivillige i vennekredsen skal hjælpe til ved arrangementer, bidrage med idéer og hjælpe med at håndtere slottets gæster.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

04-10-2019 11:43
Pølser tilbagekaldes

Nu er der vigtig pølsenyt.

Fødevarestyrelsen oplyser i en pressemeddelelse, at de tilbagekalder koldrøgede snack- og ølpølser produceret af Deli Drengene APS efter fund af listeria hos producenten.

Der er tale om pølser med både chili, hvidløg, emmentaler ost og krydderier. Pølserne er solgt i dagligvare- og specialbutikker i hele landet.

Af: Michael Ehrhorn

04-10-2019 11:39
Lægerne skal spørge mere ind

De praktiserende læger landet over har ofte meget travlt, men fremover skal det være en langt mere nærværende oplevelse, når du besøger din syd- og sønderjyske læge.

De praktiserende læger vil i fremtiden spørge mere ind til patienternes vaner for at forebygge flere livsstilssygdomme og mental mistrivsel.

Det fremgår af den plan for almen praksis, som Praksisplanudvalget i Region Syddanmark i dag sender i høring.

Af: Michael Ehrhorn

04-10-2019 11:38
Lastbil og bil i stor ulykke

Tidligere på fredagen blev politi og ambulance kaldt til et alvorligt færdselsuheld på Flensborg Landevej ved Tinglev. Her var en lastbil kørt ind i en personbil.

Heldigvis kom der hurtigt meldinger om, at alle personer var hjulpet ud af bilerne, men vejen måtte delvist spærres i forbindelse med redning og oprydning.

Senere kunne politiet melde, at der ikke var alvorlig tilskadekomst i forbindelse med uheldet. To personer blev dog kørt på sygehuset, hvor de skulle tilses.
Af: Michael Ehrhorn

04-10-2019 10:49
1651 klip for mobil bag rattet

Nu giver det et klip i kørekortet at bruge håndholdt mobil bag rattet, men det har tilsyneladende ikke skræmt bilisterne.

På tre uger har 1651 bilister fået et klip i kørekortet for at bruge eksempelvis mobil bag rattet. Det skriver Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

Den 10. september i år trådte en ny sanktion i kraft, så det nu koster et klip i kørekortet at bruge blandt andet håndholdt mobil bag rattet.
Af: Michael Ehrhorn
Kilde: TV2

04-10-2019 10:48
Rådyr dør ved vildsvinehegn

Ved den dansk/tyske grænse har man fået det famøse vildsvinehegn, der blev mindre end først besluttet for at forhindre, at dyr kom til skade.

Nu viser det sig dog, at flere rådyr allerede har oplevet at sidde fast i hegnet, og så er den eneste vej frem aflivning:

- Det er første gang, jeg hører om det konkret i forbindelse med vildsvinehegnet. Det er dog en kendt problemstilling, at det sker i forbindelse med hegn i det åbne land, siger skovridder Bent Rasmussen fra Naturstyrelsen til jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

04-10-2019 10:43
Politichef bad ansatte lyve om teledata

De ansatte i Rigspolitiets Telecenter blev i slutningen af marts bedt om at lyve om den voksende teleskandale. Ordren kom fra deres chef, skriver Berlingske.

Chefen blev kort efter overflyttet til en anden afdeling - netop fordi medarbejderne var blevet om at lyve.

I den redegørelse justitsminister Nick Hækkerup orienterer om i dag fremgår det desuden at en tidligere ansat i Rigspolitiet har fortalt at det i årevis har været kendt stof, at teledata kunne være forkerte.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Berlingske

04-10-2019 10:18
Hver fjerde unge mener det er OK at tjekke mobil bag rattet

Netop i disse uger hvor politiet har stor fokus på uopmærksomme bilister, viser det sig at mere end hver fjerde unge, mener det er OK at tjekke mobilen bag rattet.

I en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik mener 27 procent af 18-35-årige, at det er okay at tjekke mobilen mens man kører.

Seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik kalder det "et voldsomt højt tal", fortæller DR Nyheder.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

04-10-2019 09:15
SønderjyskE henter finsk back

SønderjyskE Ishockey har en ny mand med på holdkortet til aftenens kamp mod Herning Blue Fox.

Sportschef Kim Lykkeskov har netop underskrevet en kontrakt med den 27-årige finske back Konsta Mäkinen, der tiltræder med det samme.
Af: Marianne Thorø

04-10-2019 08:23
Antal af tvangsauktioner går den rigtige vej

Antal af tvangsauktioner går den rigtige vej

I september var der 192 tvangsauktioner, viser tal fra Danmarks Statistik.

Dermed har der indtil videre i gennemsnit været 186 tvangsauktioner om måneden i 2019.

Forsætter tendensen resten af 2019, skal man tilbage til 2007 for at finde et lavere månedligt gennemsnit.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-10-2019 05:52
Regeringen holder, hvad den lovede

Statsminister Mette Frederiksen (S) siger under Folketingets åbningsdebat, at regeringen vil gennemføre det, den har lovet.

– Jeg kan berolige alle med, at vi mener stadig det, vi sagde før valget, og vi agter at gennemføre det, siger hun.

Hun henviser blandt andet til besparelser på konsulentydelser i det offentlige og en fjernelse af uddannelsesloftet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-10-2019 05:05
Ministerium kendte til forkerte teledata i månedsvis

Teledata-skandalen tager nu en ny drejning. Det viser sig nemlig nu at flere topfolk i Justitsministeriet allerede i marts vidste den var gal med de it-systemer i Rigspolitiet, som gør teledata letlæselig for politiets efterforskere.

Men først i juni blev Folketinget og daværende justitsminister Søren Pape Poulsen orienteret, fortæller DR Nyheder.

Hans afløser Nick Hækkerup har indkaldt til pressemøde i dag for at præsentere en redegørelse i sagen.
Af: Marianne Thorø

04-10-2019 05:00
Gymnasier får mulighed for at fordele elever lokalt

Når der næste år skal fordeles elever til landets almene gymnasier (stx), får gymnasierne mulighed for at præge sammensætningen af elever.

Det er resultatet af en bred politisk aftale i Folketinget, der er indgået torsdag.

Aftalen skal sikre en mere ligelig fordeling af elever i gymnasierne. Det oplyser Børne- og Undervisningsministeriet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-10-2019 19:44
Minister går på barsel

Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) går på barsel i morgen.

Det meddeler Statsministeriet i en pressemeddelelse.

- Statsministeren har derfor indstillet til Hendes Majestæt Dronningen, at minister for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn i denne periode fungerer som kulturminister, og at transportminister Benny Engelbrecht i denne periode fungerer som kirkeminister, lyder det fra Statsministeriet.

Det var ventet, at ministeren ville gå på barsel i denne måned, og hun forventer at være på orlov i 'nogle måneder'.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-10-2019 14:49
Microsoft tilbage på mobilmarkedet

Nu er der rigtig interessante nyheder på mobilmarkedet. Efter et par år med fravær melder Microsoft sig nemlig tilbage i kampen med modellen Surface Duo.

Der er tale om en Android-telefon med to skærme, hvor man så kan køre forskellige apps sideløbende. Man kan også samle den som en bog og bruge den som en stor skærm.

Mobilen ventes at udkomme i 2020, og endnu mangler der altså flere detaljer, før man kan løfte sløret endeligt.
Af: Michael Ehrhorn

03-10-2019 14:47
SønderjyskE med spændende udspil til e-superligaen

Det bliver igen sønderjyderne Jamal ”Banzy” Ahmad Al-Badry, Magnus Rabeck og Niels Kjær Østergaard-Nielsen, der skal repræsentere SønderjyskE i eSuperligaen. Holdet bag holdet bliver også styrket.

Udover det velkendte hold bliver holdet bag styrket, mens e-sporten skal bredere ud i Syd- og Sønderjylland.

Thomas Bjørn-Lüthi har arbejdet i kulissen i de første sæsoner, men nu bliver han ansat som rådgiver, og han skal blandet andet hjælpe med at opbygge E-sporten i landsdelen i samarbejde med flere foreninger og samarbejdsklubber.
Af: Michael Ehrhorn

03-10-2019 13:37
Flot pris til Alsie Express

Sønderborg-flyselskabet Alsie Express har fået flot hæder gennem en stor pris. Man er nemlig blevet kåret til det bedste indenrigs flyselskab i Danmark.

Prisen blev uddelt til Danish Travel Awards i København, hvor den nytiltrådte direktør i Alsie Express, Dennis Rybasch, og flyselskabets tidligere direktør og nu bestyrelsesformand, Lone Marie Koch tog imod hæderen.

400 branchefolk var samlet i Cirkusbygningen i København til den årlige prisuddeling i rejse- og luftfartsbranchen.
Af: Michael Ehrhorn

03-10-2019 13:35
Brand på virksomhed i Bredebro

Tidligere på dagen skulle det gå meget stærkt, da politi og brandvæsen blev kaldt til brand i en industribygning på Visbyvej i Bredebro.

Ved ankomst fik brandfolkene dog med effektiv indsats hurtigt styr på branden, der kom under kontrol og blev slukket.

Der kom ingen personer til skade i forbindelse med branden, men der skete skader på bygningen.
Af: Michael Ehrhorn

03-10-2019 13:34
Vandflaske skyld i uheld

En kvindelig bilist kom galt afsted, da hun var ude at køre på de syd- og sønderjyske landeveje. I bunden af bilen lå nemlig en vandflaske, som kvinden meget gerne ville have fat i under kørslen.

Det resulterede dog i, at hun kom over i den modsatte vejbane, hvor en modkørende blev ramt.

Heldigvis kom ingen alvorligt til skade ved uheldet, men kvinden fik en bøde på 2.500 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet.
Af: Michael Ehrhorn

03-10-2019 12:59
Flertal skrotter regeringens planer om lavere tilskud til friskoler

Et flertal uden om regeringen vil ikke sænke tilskuddet til de frie og private grundskoler fra 76 til 71 - som regeringens finanslovsforslag ellers lægger op til, skriver altinget.dk.

Et flertal bestående af de radikale, Konservative, DF og Venstre bakker i stedet op om Liberal Alliances forslag, der pålægger regeringen at fastholde procenten på de 76.
Af: Marianne Thorø

03-10-2019 11:50
Voldsom nedgang for Bang og Olufsen

Har du elektronik stående derhjemme af mærket B&O. Det bliver der efterhånden færre og færre, der har, det skriver TV2.

Bang & Olufsen havde i sit første kvartal en omsætning på 419 millioner kroner, hvilket var et fald på 30,3 procent i forhold til første kvartal året før.

For at rette op på salget planlægger elektronikvirksomheden blandt andet en række nye produktlanceringer og udrulningen af over 100 butikskoncepter i andet kvartal, viser nyt regnskab.
Af: Michael Ehrhorn

03-10-2019 11:43
Den fynske motorvej spærres

Hvis du skal krydse Fyn i weekenden mellem lørdag klokken 18.00 og søndag formiddag klokken 09.00, så husk at tage den positive stemning med og godt med tålmodighed.

Der lukkes den fynske motorvej nemlig ned, da der skal udvides spor, mens en bro skal udskiftes.

Bilisterne ledes af ved Odense V, hvor de så ledes ind gennem Odense ud til afkørsel 52 på motorvejen. Den seance ventes at give op mod halvanden times kø.
Af: Michael Ehrhorn

03-10-2019 11:15
Venstre hopper med på 70 pct reduktion

Venstre tilslutter sig målet om at reducere drivhusgasser med 70 procent i 2030.

Det sagde partiformand Jakob Ellemann-Jensen under Folketingets åbningsdebat i dag.

– Et dansk klimamål må ikke resultere i, at vi skubber udledningen af drivhusgasser og arbejdspladser ud af landet, lød det fra Ellemann-Jensen.
Af: Marianne Thorø

03-10-2019 11:10
Store problemer med e-boks

Hvis du skal ind og tjekke din e-boks i dag, så risikerer du at opleve problemer.

Der er nemlig store driftsforstyrrelser på e-Boks. Det oplyser e-Boks, som arbejder på at identificere fejlen.

Fejlen betyder blandt andet, at man ikke kan åbne tilsendte dokumenter.Af: Michael Ehrhorn

03-10-2019 11:04
37-årig sigtet for at bryde ind på ejendom

En 37-årig mand fra Haderslev kom i noget uheldig kontakt med politiet, da han blev anholdt på en adresse på Nørregade i Haderslev.

Det gjorde manden, fordi han uden at have tilladelse havde skaffet sig adgang til en forladt ejendom.

Bare fordi ejendommen er forladt må man dog ikke bryde ind i den, og manden sigtes nu for husfredskrænkelse.
Af: Michael Ehrhorn

03-10-2019 10:39
Marathon-måling gav masser af sager

Politiets fotovogn havde onsdag noget af en marathonmåling på fokusstrækningen Kongeåvej i Vejen Kommune. Hele 20 timer i træk blev der målt hastigheder.

Desværre gav det rigtig god mening, for intet mindre end 109 bilister røg i fælden. De kan se frem til en trist men velfortjent hilsen i eboksen.

Ni bilister får desuden klip for hastigheder mellem 122 og 124km/t i 80zonen.
Af: Michael Ehrhorn

03-10-2019 10:36
Skoler får hård kritik for indsats mod mobning

År efter år kommer der heldigvis større fokus på mobning på de danske skoler. Desværre er det dog ikke lig med, at indsatsen mod mobning bliver bedre og bedre.

Det viser en aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået hos den danske klageinstans mod mobning.

Ud af 150 klagesager er afgørelsen gået imod skolerne i halvdelen af tilfældene siden 1. august 2017, hvor klageinstansen blev oprettet. Samtidig er der givet påbud i 41 procent af sagerne.
Af: Michael Ehrhorn

03-10-2019 10:34
Dansk pølse og ost rammes af toldforhøjelse

USA's forhøjede toldsatser mod EU kommer også til at ramme Danmark - især eksporten af mejeriprodukter og svinekød.

Ifølge Landbrug & Fødevarer vil det ramme pølser og skinke, mens det på mejeriområdet især er blåskimmelost, smør og formentlig også havartiost, der rammes.

Samlet set udgør disse varer eksport til USA for 400 mio kroner om året, skriver ritzau.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

03-10-2019 10:09
En halv mio fartbøder uddelt sidste år

Rigspolitiet uddelte sidste år en halv mio fartbøder - det er en lille nedgang fra 2017.

Men meget tyder på at der kunne uddeles langt flere bøder.

I en undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn svarer to ud af tre at de mindst en gang om året kører for hurtigt på motorvejen.

Det samme gør sig gældende for tre ud af fire på landevej og hver anden i byerne.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

03-10-2019 08:20
Projekt skal lære børn at begå sig på nettet

Trygfonden og politiet går sammen i et projekt, der skal hjælpe unge til at begå sig på nettet.

Projektet “Den Sikre Side” er målrettet børn i 7. klasse, der af politiet og SSP-konsulenter bliver undervist i sikker adfærd på nettet
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-10-2019 08:19
Lov skal stoppe sprøjtning ved vandboringer

Inden 2022 skal alle områder omkring drikkevandsboringer gennemgås for rester af sprøjtegifte, oplyser Miljø- og Fødevareministeriet.

Ministeren er klar med et forbud, hvis ikke brugen af sprøjtemidler ved boringerne ikke er stoppet i 2022, men frivillige aftaler prøves først.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-10-2019 05:28
SF og radikale kræver 500 mio til flere pædagoger

Både SF og de radikale kræver nu en halv milliard kroner til flere pædagoger i daginstitutionerne.

Pengene skal falde til næste år og så skal beløbet stige til en milliard i de efterfølgende to år.

SF kræver mindst én voksen per tre børn i vuggestuer og én voksen per seks børn i børnehaver.
Af: Marianne Thorø

03-10-2019 05:12
Tidligere minister Lone Dybkjær er alvorligt syg af kræft

Den tidligere toppolitiker og statsministerfrue Lone Dybkjær er alvorligt syg af kræft.

Det fortæller hun i et program på Radio24syv.

Lone Dybkjær fik allerede i 2011 konstateret brystkræft.

Sygdommen har nu bredt sig til lunger og lever, og ifølge Lone Dybkjær er mulighederne efterhånden "tyndet ud".
Af: Mike Forde
Kilde: radio24syv

03-10-2019 05:03
USA forhøjer told på EU-varer

USA vil sætte tolden i vejret på en række varer produceret i EU. Det vil ske fra 18. oktober.

Det vil blandt andet ramme eksporten af fly, der pålægges en told på 10 procent.

Samtidig vil USA indføre told på 25 procent på andre varer, heriblandt nogle landbrugsvarer.
Af: Marianne Thorø

03-10-2019 05:00
SF: Regeringen begår løftebrud

SFs gruppeformand, Jacob Mark, er stærkt forundret over at Mette Frederiksens regeringen har fremlagt et finanslovforslag, som lægger op til at videreføre uddannelsesloftet.

– Det er et klokkeklart løftebrud, siger Jacob Mark til DR.

Han kalder det hyklerisk, at regeringen taler om, at de vil gøre de unge mindre stressede, og så viderefører man det, som man ved presser de unge.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

02-10-2019 15:09
Tre idømt fængsel for opholdsforbud og bandevold

Tre mænd på henholdsvis 23, 25 og 29 år blev onsdag ved et nævningeting ved Retten i Esbjerg idømt mellem to et halvt års og tre et halvt års ubetinget fængsel for banderelateret vold af særlig rå, brutal eller grov karakter.

Som konsekvens af den banderelaterede, alvorlige kriminalitet blev de tre også idømt et opholdsforbud i Esbjerg by i en periode på mellem fire et halvt år og fem et halvt år, der træder i kraft efter afsoning.

Den 23-årige blev desuden udvist af Danmark for bestandigt.
Af: Michael Ehrhorn

02-10-2019 14:56
Det er ved at være vinterdæk-tid

Vi er godt i gang med oktober, og det betyder jo oftest, at det kan blive rimelig godt og grundigt koldt.

Når man ser på statistikkerne siden 1880, er oktober da også oftest garant for årets første nattefrost, og det får politiet til at komme med en opfordring.

Den går på at skifte til vinterdæk, inden du kommer til at skøjte rundt på de syd- og sønderjyske veje. God tur.
Af: Michael Ehrhorn

02-10-2019 14:51
Alsik skal have ny direktør igen

Hotel Alsik i Sønderborg har kun været åbent i et halvt års tid, men nu skal der for tredje gang være rokade i toppen af det store hotel.

Bitten & Mads Clausens Fond ønsker selv at overtage driften, og derfor er direktør Henrik Bille Pedersen fratrådt kort før den forgangne weekend, det skriver Jydske Vestkysten.

Han afløses i en overgangsperiode af John Ankjær fra hotelrådgiverfirmaet Telling & Nesager. Han skal være topchef nummer tre - indtil en mere permanent løsning er fundet.
Af: Michael Ehrhorn

02-10-2019 13:34
Kongehuset får lønforhøjelse

Nu er der godt nyt for kongehuset, der kan se frem til lønforhøjelse, det skriver TV2.

Dronning Margrethe tildeles 87,6 millioner kroner i 2020. Det fremgår af regeringens finanslovsudspil, der præsenteres onsdag.

I beløbet indgår en årlig ydelse på 1,3 millioner kroner til prinsesse Benedikte. I seneste finanslov var der afsat 85,9 millioner kroner i statsydelse.
Af: Michael Ehrhorn

02-10-2019 13:33
Frøs indfører negative renter for erhvervskunder

Forleden kom Sydbank i stor modvind, da man valgte at indføre negative renter for erhvervskunder. Nu gør Frøs det samme, og det er en konsekvens af mange år med lave renter.

LYD

Det siger Henning Dam, der er adm. Direktør i Frøs.

Det store spørgsmål er nu, om Frøs frygter en kundeflugt blandt erhvervskunderne

LYD

Understreger direktøren.

Lyt her
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

02-10-2019 13:33
Mand sigtet for grov vold

En lokal 49-årig mand er sigtet for grov vold, efter han natten til tirsdag endte i slagsmål på Centralhalle i Tønder. Han er tidligere dømt tre gange for grov vold.

Manden var i går i grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg, hvor man skulle klarlægge, hvad der skete, og hvad manden skal sigtes for.

Manden forklarede i Retten, at han i noget tid har holdt sig langt væk fra alkohol, og at byturens udskejelser derfor slog ekstra hårdt.

Af: Michael Ehrhorn

02-10-2019 13:17
Lønforhøjelse til den kongelige familie

Der er lønforhøjelse på vej til Dronning Margrethe og den kongelige familie.

Ifølge regeringens udspil til en finanslov skal Dronningen næste år tildeles 87,6 mio i apanage - det er 1,7 mio mere end i år.

Resten af familien kan ifølge udspillet se frem til 29,8 mio næste år til deling. Langt de fleste af pengene går dog til Kronprins Frederik og hans familie.
Af: Marianne Thorø

02-10-2019 12:51
Dronningen kommer til Varde

Hendes Majestæt Dronningen kommer til Varde.

Det sker i forbindelse med en parade på Varde kaserne den 24. oktober, hvor Dronningen vil indvie og overdrage Efterretningsregimentets nye Myndighedsfane.

Myndighedsfanen er en Dannebrogsfane, som er den militære enheds sjæl og fungerer som samlingspunkt for soldaterne.
Af: Marianne Thorø

02-10-2019 12:00
Sydbank vil ikke låne penge ud til andelsboligkøbere

Sydbank vil som udgangspunkt ikke længere låne penge ud til køb af andelsboliger i landets to største byer.

Det fortæller Karen Frøsig, administrerende direktør i Sydbank, til erhvervsmediet Finans.

Årsagen er, at banken ikke kan acceptere, at kunderne ender med at skylde så mange penge væk, at gælden med stor sandsynlighed bliver større end værdien af andelsboligen, hvis renten begynder at stige.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

02-10-2019 11:10
Friskoler skal skæres ned

Regeringen vil reducere tilskuddet til friskolerne fra 2021, fremgår det af regeringens udspil til en finanslov.

Koblingsprocenten for de frie grundskoler skal tilbagerulles fra de nuværende 76 procent til 71 procent, det skriver TV2 onsdag.

Regeringen vurderer, at den vil tjene 0,3 milliarder kroner årligt på tilbagerulningen.
Af: Michael Ehrhorn

02-10-2019 11:09
Anders And besøger Sønderjylland

Der er stadig stor kærlighed til det ikoniske blad Anders And, og nu er der rigtig gode nyheder til de syd- og sønderjyske fans.
Senere i oktober udkommer der nemlig et nyt Anders And-blad, hvor Anders And og co. Besøger Sønderjylland.

Blandt andet kommer Anders And forbi Dybbøl Mølle og en række andre vigtige steder i landsdelen, og bladet udkommet fra forlaget Egmont den 10. oktober.

Af: Michael Ehrhorn

02-10-2019 10:56
Politihund med imponerende indsats

Politihunden Bravo fra Aabenraa levede i den grad op til sit navn under en aktion i Haderslev, det skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

To mænd havde stjålet en motorcykel, og mens den ene blev pågrebet, lykkedes det den anden gerningsmand at stikke af.

Politihunden Bravo fik snust sig gennem Haderslevs gader og standsede så pludselig ved en etageejendom, hvor den meget gerne ville op på 1. sal. Det var godt ramt, for det var præcis der, gerningsmanden gemte sig.
Af: Michael Ehrhorn

02-10-2019 10:25
EU vil gøre op med brug og smid væk kulturen

EU vil nu gøre op med "brug og smid væk-kulturen" og kræver således at producenter af husholdningsapparater som vil sælge deres varer i EU, skal gøre deres produkter mere holdbare.

Producenterne skal kunne levere reservedele til apparaterne i op mod 10 år for at undgå at forbrugerne bliver tvunget til at købe nyt inden for kort tid efter garantiens udløb.

Produkterne skal også være mere energivenlige, fremgår det af en pressemeddelelse fra EU-Kommissionen.
Af: Marianne Thorø

02-10-2019 07:50
Afgifter på bæreposer og engangsservice fordobles

Nu er der endnu en grund til at tage dit eget indkøbsnet med til supermarkedet.

Regeringen vil nemlig fordoble afgifterne på bæreposer af plast og papir samt på engangsservice. Det fremgår ifølge Ritzaus oplysninger af regeringens udspil til finanslov.

Prisen for plast- og papirbæreposer ventes at stige med cirka 50 øre, mens engangsservice vil stige ca. 16 procent.
Af: Marianne Thorø

02-10-2019 06:33
Forskere påviser fodboldtrænings-effekt for prostatapatienter

Motionsfodbold for mænd med prostatakræft har en klinisk betydning for patienterne, og det kan forebygge mange hospitalsindlæggelser.

Det slår en gruppe forskere fra Universitetshospitalernes Center for Sundhedsfaglig Forskning ved Rigshospitalet fast i et nyt forskningsprojekt.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

02-10-2019 05:35
Kommuner fravælger ledige pædagogiske assistenter

En stribe af landets kommuner fravælger at ansætte ledige pædagogiske assistenter og ansætter i stedet flere ufaglærte.

Og det kan blive et problem for regeringens valgløfte om minimumsnormeringer i danske daginstitutioner, skriver Politiken.

Ifølge regeringen og støttepartiet SF er de pædagogiske assistenter en af nøglerne til, hvordan minimumsnormeringer i landets dagtilbud i 2025 kan nåes.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Politiken

02-10-2019 05:19
Regeringens støttepartier vil indføre ny streamingskat

De radikale vil tvinge streamingtjenester til at bidrage mere til produktionen af ny dansk tv-fiktion og foreslår derfor forud for de kommende finanslovsforhandlinger at indføre en ny skat på fem procent af abonnementsprisen.

Det skal ifølge partiet indbringe 50 millioner kroner årligt.

Det skriver Politiken. SF og Enhedslisten bakker op.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

02-10-2019 05:17
Penge til velfærd i Tønder

Det er et solidt flertal, der står bag Tønder Kommunes oplæg til næste års budget.

Og der er tale om et 2020-budget med investeringer i velfærd, støtte til lokale initiativer og et stort anlægsbudget, lyder det i en pressemeddelelse.

Det har været væsentligt for forligskredsen at sætte fokus på udviklingen af kernevelfærden til borgerne. Det betyder blandt andet, at der investeres yderligere i udviklingen af børn og skoleområdet, at man fokuserer på en værdig og god ældrepleje,
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

02-10-2019 05:11
Ny slagter lukker i Rødekro

Efter flere kølenedbrud har ny slagter i Rødekro ikke haft råd til at forny varelageret og derfor lukker 29-årige Mike Århof Rødekro Slagter.

Slagteren åbnede midt i juni.

Det har ikke været muligt for den unge slagter at låne penge i banken, så han kunne fortsætte, og hans forsikring har heller ikke kunnet redde ham ud af problemerne skriver jv.dk
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

02-10-2019 05:10
Regeringen vil bruge 5 milliarder på velfærd og uddannelse

Næste år skal der flere penge til velfærden og landets uddannelser, hvis det står til regeringen.

Samlet set vil regeringen bruge cirka 5,4 milliarder kroner til et løft af velfærd og uddannelse i 2020.

Det fremgår af regeringens udspil til næste års finanslov.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

02-10-2019 05:09
Regeringen sløjfer pulje til hurtigere internet

I tre år har boligejere og virksomheder i tyndt befolkede områder i Danmark kunnet søge støttekroner til hurtigere internet.

Men det skal være slut, hvis det står til regeringen, der ikke vil forlænge puljen til omtrent 100 millioner kroner.

Det fremgår af regeringens udspil til finansloven for næste år.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

02-10-2019 05:08
Sidste bud på en brexitaftale

Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, vil fremlægge forslag til en ny brexitaftale med EU i løbet af i dag.

Det oplyser premierministerens kontor sent tirsdag aften, skriver nyhedsbureauet AFP.

I udtalelsen understreges det, at der er tale om “et endeligt tilbud”, og at alternativet er ingen aftale.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

01-10-2019 15:16
Ny kampagne skal sætte fokus på vejarbejde

Hvis du kører forbi en strækning med vejarbejde, så bliver du altid bedt om at sætte farten ned. Alligevel er der dagligt bilister, der ikke ligefrem respekterer de mennesker, der arbejder på vejene.

Det skal en ny kampagne fra Rådet for Sikker Trafik være med til at sætte fokus på. Målet er, at bilisterne vil vise mere hensyn til vejarbejdet.

Hvert år sker der massevis af uheld, fordi der køres for stærkt ved vejarbejde, og de arbejdendes liv sættes også i fare.
Af: Michael Ehrhorn

01-10-2019 14:06
Førstfødte har bedre tænder

Hvis du ikke er specielt glad for en tur til tandlægen, så skal du håbe på, at du er den førstfødte i søskendeflokken.

En ny undersøgelse fra Momentum viser nemlig, at man som førstfødt har bedre tænder end sine søskende, da der er mere fokus på tænderne ved første barn.

Mens det kun er lidt over en tredjedel af førstefødte, der har haft et hul i tænderne som 15-årig, gælder det samme for knap halvdelen af dem, der er født som nummer tre eller senere.
Af: Michael Ehrhorn

01-10-2019 13:52
Mange såret i Finland

I Finland har der tidligere på dagen været åbnet ild omkring en skole og et supermarked. I den forbindelse er mindst en person dræbt, mens mange er blevet såret.

Det vides endnu ikke, om skyderierne har karakter af et decideret angreb, eller hvad motivet i det hele taget er.

Globusnyhederne følger op, når der kommer nyt i den sag
Af: Michael Ehrhorn

01-10-2019 13:04
Cigaret-initiativ virker

Efter et år med skjult tobakssalg i Netto, Føtex og Bilka er der røget 50 millioner færre cigaretter over disken.

Det årlige salg lå forinden tiltaget på godt 500 millioner cigaretter.

Regeringen lægger op til at indføre krav om skjult tobakssalg i samtlige supermarkeder og kiosker i Danmark i de kommende finanslovsforhandlinger.
Af: Michael Ehrhorn

01-10-2019 13:01
Mette Frederiksen fokuserede på genforeningen

Næste år siger kalenderen 2020, og der fejres genforeningen i hele landet og især i det syd- og sønderjyske.

Noget der også var et tema ved åbningstalen i dag i Folketinget fra statsminister Mette Frederiksen:

- Næste år markerer vi også 100-året for, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark. Ikke med krig og vold. Med ved en fredelig folkeafstemning. Gennem tillid. Det er dén tillid, som også i dag er kilden til samarbejdet i grænselandet. Et internationalt forbillede. Det er den tillid, vores gode og solide forhold til Tyskland står på i dag, fastslog Mette Frederiksen.
Af: Michael Ehrhorn

01-10-2019 12:59
Alvorlige sigtelser mod 28-årig

En 28-årig mand fra Sønderborg-området skal en tur i Retten i Sønderborg i en sag, der umiddelbart er ganske alvorlig.

Han er nemlig sigtet for frihedsberøvelse, afpresning og vold. Hvis han ender med at være skyldig i alle anklager, kan der vente en ganske hård straf, men i dag er der i første omgang tale om grundlovsforhør.

Der er begæret lukkede døre ved Retten i Sønderborg.
Af: Michael Ehrhorn

01-10-2019 12:57
Mand i Retten for vold

En 49-årig mand fra Tønder er i dag en tur i grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg. Det er han efter en noget vild bytur.

På en restauration i Tønder blev manden nemlig meget sur på en anden mand, som han endte med at udøve vold imod.

Endnu er det sparsomt med yderligere informationer i den sag.
Af: Michael Ehrhorn

01-10-2019 12:50
50 mio færre cigaretter solgt i Sallings butikker

For præcis et år siden valgte Netto, føtex og Bilka at gemme cigaretterne lidt væk fra kundernes blikfang. Og det har nu betydet at der i Salling Group som sådan er røget 50 mio færre smøger over disken hos disse butikker.

Salling Group valgte at skjule tobakken for at medvirke til, at færre unge begynder at ryge, så på den baggrund er de nye tal gode nyheder for virksomheden og dens ambitioner om en røgfri generation i 2030.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

01-10-2019 11:00
IT-sikkerheden skal hæves

Føler du dig ofte usikker, når du færdes på internettet. Dette r der mange, der gør, og nu skal der ske noget.

Danskernes digitale sikkerhed skal nemlig have et løft. National cybersikkerhedsmåned i oktober ruster danskerne til en hverdag med flere og flere digitale trusler.

På politiets hjemmeside kan man finde gode råd til, hvordan man trygt kan færdes på nettet, og hvordan man undgår de meget almindelige trusler der.

Af: Michael Ehrhorn

01-10-2019 10:56
Yousee-kunder misser landsholds- og superligakampe

Er du kunde hos Yousee, så kan du fra nytår ikke længere se Discoverys kanaler.

Yousee har nemlig i går opsagt aftalen med Discovery, som lukker for signalet til årsskiftet.

Dermed kan Yousee-kunder ikke længere se herrelandsholdets kampe i fodbold eller for den sags skyld kampe fra den danske superliga.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

01-10-2019 10:56
Brand-offer er identificeret

I sidste uge blev Padborg ramt af en tragedie, da en spillehal gik op i flammer. I den forbindelse blev en person fundet død i spillehallen.

Politiet er fortsat i gang med at efterforske årsagen til branden, og hvordan det kunne gå så galt. Nu er der så omsider positive nyheder, hvis man kan påstå at der er det i sagen.

Det er nemlig lykkedes at få identificeret den afdøde, og de pårørende er underrettet. Politiet har ikke yderligere kommentarer i den forbindelse.

Af: Michael Ehrhorn

01-10-2019 09:22
Danske Bank lukker skandaleramt filial

Danske Bank har nu endeligt lukket og slukket sine sidste aktiviteter i den estiske filial, der har været centrum for bankens hvidvaskskandale.

Den estiske filial er tirsdag trådt i likvidation, oplyser Danske Bank.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

01-10-2019 08:59
Slut med Café Kridt i Tønder

Efter at have været lukket i snart 2 uger er det nu kommet frem at Café Kridt i Tønder er erklæret konkurs.

Det skriver jv.dk

Det har ikke været et stort nok kundegrundlag.

Café Kridt i Tønder er en del af Café Kridt-kæden, der har restauranter i Haderslev, Aabenraa, og altså indtil nu, også i Tønder.


Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

01-10-2019 06:48
Venstre går frem i ny måling

Venstre kommer igennem intern ballade og formandsskifte, uden at blive straffet af vælgerne.

En ny måling, som Epionion har lavet for DR, viser, at 24,6 procent af vælgerne vil stemme på Venstre.

Partiet fik 23,4 procent af stemmerne ved valget i juni
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

01-10-2019 06:11
28-årig blev holdt fanget af jævnaldrende

En 28-årig mand fra Aabenraa-området er anholdt og sigtet for frihedsberøvelse, kvalificeret vold og afpresning mod en jævnaldrende mand.

Det var offerets mor, der i nat henvendte sig til politiet, da hun frygtede for hendes søn, efter hun var blevet bedt om at betale for sønnens frigivelse.

Nogle af de oplysninger, som moderen gav, førte politiet til en adresse i Rødekro, hvor både offer og voldsmand befandt sig.

Den 28-årige mand, der blev holdt fanget, blev kørt til behandling på skadestuen. Det fortæller TV2 Nyhederne.
Af: Marianne Thorø
Kilde: TV2 Nyheder

01-10-2019 05:33
Ordblinde kæmper med fordomme

Danske ordblinde elever kæmper ikke bare med bogstaverne på papiret - de kæmper også med fordomme fra klassekammerater og lærere, der ofte anser dem for værende mindre begavede.

En ny undersøgelse fra Nota, som er Danmarks bibliotek for personer med læsevanskeligheder, viser, at syv ud af ti ordblinde i høj eller nogen grad oplever fordomme.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

01-10-2019 05:22
Forsøgsprojekt vil hjælpe PTSD-ramte veteraner i job

Der kan være hjælp at hente for veteraner med posttraumatisk stress, PTSD, når det at finde et job, virker som en uoverkommelig opgave.

Et nyt samarbejde mellem Kolding, Vejen og Fredericia kommuner og Psykiatrisygehuset skal gøre det nemmere for krisveteraner med PTSD at få fodfæste på arbejdsmarkedet.

Det er Region Syddanmarks Afdeling for Traume- og Torturoverlevere, der står bag det toårigt forsøgsprojekt, som i går har fået grønt lys af Regionsrådet i Region Syddanmark.

Afdelingen for Traume- og Torturoverlevere i Region Syddanmark skal sammen med veterankoordinatorer fra kommunale jobcentre hjælpe krigsveteranerne ud i jobs, som passer til den enkelte veteran.

Jobmulighederne for krigsveteraner bliver tilpasset efter den enkeltes behov, og kan derfor være et praktikforløb hos en virksomhed, fleksjob eller et job med almindelige vilkår.

Forsøgsprojektet bliver i 2020 udvidet til Haderslev, Aabenraa og Sønderborg kommuner skriver TV Syd.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

01-10-2019 05:20
Kørelærere er tilfredse med beslutning

Dansk Kørelærer-Union har set frem til, at Færdselsstyrelsen skulle overtage køreprøverne, men den plan har regeringen i går aflyst.

Unionen er dog glad for, at området bliver hos politiet. Problemet har været, at ventetiden på køreprøver nogle steder har været meget lang.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

01-10-2019 05:19
S vil ikke genåbne Irak-kommissionen

S ikke vil genåbne kommissionen, der skulle undersøge beslutningen for Danmarks deltagelse i krigen i Irak, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

For tre år siden talte Mette Frederiksen for en åbning, mens udenrigsordfører Nick Hækkerup var tøvende tidligere på året
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

01-10-2019 05:08
Minimumsnormering kan ikke sikres kun med faglært personale

Hvis regeringen skal indfri løftet om normeringer i daginstitutionerne, så kræver det en fordobling i antallet af pædagogstuderende.

Ifølge dagens udgave af Politiken skal 111 procent flere søge ind på uddannelsen de næste to år, for at målet skal nåes inden 2025.

Derfor vil det kræve ufaglærte pædagoghjælpere og ansatte med en pædagogisk grunduddannelse, hvis målet skal realiseres, lyder vurderingen.
Af: Marianne Thorø

30-09-2019 14:54
Lig i Padborg stadig ikke identificeret

I sidste uge blev en spillehal i Padborg ramt af en kraftig brand, og i den forbindelse blev en person fundet død i brandtomten.

Nu melder politiet så i en pressemeddelelse, at man stadig er i gang med at undersøge omstændighederne omkring den voldsomme brand. Ikke mindst hvordan den startede.

Det er på nuværende tidspunkt ikke lykkedes at identificere den afdøde.
Af: Michael Ehrhorn

30-09-2019 14:47
Højsæson for påkørsel af hjorte indledes

Dyrenes Beskyttelse går ind i højsæsonen for opkald omkring påkørte hjorte.

Således forventes der over de næste tre måneder henved 4000 henvendelser til vagtcentralen 1812 fra trafikanter, der har påkørt en hjort.

For at lette lidt på presset opfordrer Dyrenes Beskyttelse til at man holder ekstra godt øje med hjortene, der især er aktive omkring solopgang og solnedgang. Tag farten af de steder, der skiltes for dyrevildt, og generelt omkring skov, eng, og levende hegn, lyder det gode råd.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

30-09-2019 14:30
Vi Elsker 90erne klar med tre nye navne

Næste år vender super-succesen Vi Elsker 90'erne tilbage til Aabenraa, og nu kan vi afsløre tre nye navne på et program, der i den grad er startet stærkt ud.

2 Unlimited er klar til at vælte Aabenraa, og det samme er legendariske DJ Sash. Helt fra Florida kommer også Captain hollywood project.

I forvejen pryder East 17, Coolio og Faithless plakaten, og torsdag sættes de første early bird-billetter til salg til lave priser.
Af: Michael Ehrhorn

30-09-2019 13:16
S og V er imod SF forslag

SFs forslag om at normalisere folketingsmedlemmers pensionsforhold, så de mere ligner den almindelige danskers, får bred opbakning fra partierne i Folketinget.

Men de to store partier - Socialdemokratiet og Venstre - er imod forslaget, skriver Berlingske.

SFs gruppeformand Jacob Mark kalder det "hyklerisk" at især Socialdemokratiet forsvarer 'en oldgammel model' med langt mere lukrative forhold for folketingsmedlemmer end for den almindelige lønmodtager.
Af: Marianne Thorø

30-09-2019 12:03
Niels Frederiksen: Ikke ufortjent at SønderjyskE vinder

Søndag aften var en stor aften på Sydbank Park i Haderslev, hvor SønderjyskE besejrede Brøndby med 2-1 i Superligaen.

En kamp hvor SønderjyskE spillede rigtig godt, og det anerkender Brøndby-træner Niels Frederiksen:

LYD

Siger Niels Frederiksen til Globusnyhederne.
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

30-09-2019 12:02
Ærøfærgen dropper sejlads

Ærøfærgerne aflyser sejladsen resten af dagen på ruten Søby-Fynshav på grund af den kraftige blæst.

Det oplyser Ærøfærgerne på deres hjemmeside.

Det ventes dog, at man i morgen tirsdag kan genoptage driften.
Af: Michael Ehrhorn

30-09-2019 11:59
1,8 millioner på vej til Rømø

På Rømø har man en særdeles smuk natur, og den skal der passes godt på. Derfor har Rømø Udviklingsplan kastet de første bolde i luften, der skal forbedre dit besøg på øen.

Over perioden frem til 2023 har Tønder Kommune bevilget 1,8 mio. kr. til etablering og formidling af et sammenhængende stisystem på Rømø. Målet er at sikre borgere og turister endnu bedre adgang til øens naturområder.

Udover det gives der tilsagn til, at man skal have løst nogle af de mange trafikproblemer, der er på Rømø.
Af: Michael Ehrhorn

30-09-2019 11:55
Tre nye flyruter fra Billund

Nu er der rigtig gode nyheder til dig, der godt kan lide at rejse. Flyselskabet Norweigan er nemlig klar til at åbne intet mindre end tre nye ruter fra Billund.

I vinterhalvåret får du nemlig mulighed for at flyve til både Gran Canaria, Malaga og Salzburg fra Billund Lufthavn.

- Ruterne fra Billund gør det nemt for vores jyske passagerer, der kan flyve direkte til den spanske sol eller de sneklædte østrigske alper. Vi glæder os til at byde dem velkommen om bord, siger Magnus Maursund fra Norweigan til jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

30-09-2019 11:16
September blev utoligt våd

Synes du også, at det har regnet rigtig meget i september. Hvis du synes det, er der faktisk noget om snakken.

Fra starten af september til og med søndag er der faldet 126 millimeter regn, og det gør det til den vådeste september siden 2001, hvor der nåede at falde 137 millimeter.

Det skriver TV 2 Vejret.

Af: Michael Ehrhorn

30-09-2019 11:14
Pas på fotovognen i uge 40

Hvis du skal ud og køre på de syd- og sønderjyske landeveje i denne uge, så let lige foden lidt fra speederen og overhold fartgrænserne.

Ellers risikerer du nemlig et rødt lys, der pludselig blinker inde fra vejkanten.

Politiet oplyser nemlig, at man sender fotovogne ud til fokusstrækningerne i Aabenraa, Tønder og Vejen Kommune. Der måles fra tidlig morgen til sen aften.
Af: Michael Ehrhorn

30-09-2019 11:04
15.000 på højkant for Tønder-bands

Inden længe kan et band fra Tønder og omegn juble over et musiklegat på 15.000 kroner. Det er nemlig førstepræmien i en sang-/performerkonkurrence i oktober.

Tre bands er blevet valgt til finalen, der bliver en koncert på Hagges i Tønder. De tre bands er Mallemuk, Ida Tonnesen og Villads Aalling Group.

Der er 10.000 kroner til nummer to og 5.000 til tredjepladsen. De tre bands er valgt blandt hele 13 ansøgere.
Af: Michael Ehrhorn

30-09-2019 10:59
Greko: Ekstra fedt at slå Brøndby

I aftes var en af de rigtig store på Sydbank Park i Haderslev, da SønderjyskE på hjemmebane slog Brøndby IF med 2-1 i 3F Superligaen.

En sejr der kom i hus efter en svær periode på resultatfronten, og at man vender stimen mod Brøndby er ekstra særligt. Det mener midtbanespiller Christian Greko Jakobsen:
LYD

Siger Christian Greko Jakobsen til Globusnyhederne
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

30-09-2019 10:11
Huse stiger stadig mere i pris end ejerlejligheder

Juli måned i år blev den ottende måned i træk hvor priserne på huse steg mere end prisen på ejerlejligheder - målt i forhold til samme måned året før.

Det viser nye tal for Danmarks Statistik.

På landsplan var den årlige stigning på enfamiliehuse i juli på 3,3 procent, mens ejerlejligheder faldt med 2,1 procent i forhold til juli året før.
Af: Marianne Thorø

30-09-2019 09:10
IKEA tilbagekalder hagesmække

IKEA har nu valgt at tilbagekalde en hagesmæk med navnet MATVRÅ i blå og rød.

Det sker efter koncernen har modtaget to rapporter om, at knappen på hagesmækken kan falde af. Det giver risiko for at børnene kommer til sluge den og i værste fald bliver kvalt.

Kunder der har købt den røde eller blå hagesmæk kan levere den tilbage til IKEA og få pengene retur - også uden kvittering.
Af: Marianne Thorø

30-09-2019 07:23
Uopmærksomme bilister er skyld i ulykker ved vejarbejde

For høj hastighed og uopmærksomhed blandt trafikanter er blandt de hyppigste årsager til ulykker ved vejarbejder på de danske veje.

Derfor kan trafikanterne fra i dag møde kampagnen "Stil skarpt - Vejarbejde kræver fokus" flere steder, hvor politiet vil være til stede med fartmåling.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

30-09-2019 07:00
Mand anholdt efter større aktion i Sønderborg

Ved en større politiaktion på Rådmandsløkken i Sønderborg er en 37-årig mand blevet anholdt for ulovlig besiddelse af skydevåben.

Da manden var bevæbnet rykkede politiet ganske usædvanligt ud i skudsikre veste, men anholdelsen skete udramatisk, fortæller vagthavende ved Syd- og Sønderjyllands Politi.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

30-09-2019 06:30
16 ton ostevalle truede bæk

16 tons valle løb søndag aften ukontrolleret ud ved en forureningsulykke på Hoptrup Hovedgade i Hoptrup ved Haderslev.

Det blev i første omgang meldt ud, at ostemassen havde retning mod Hoptrup Bæk. Heldigvis har vagtchefen ved 22-tiden søndag aften opdateret på Twitter, at vallen i stedet løb i et markdræn, og at der ikke er konstateret valle i bækken eller de tilstødende vandløb. Af samme årsag var miljøvagten i færd med at afslutte sagen på stedet.

Vagtchefen fortæller, at vallen ikke er giftig for mennesker, men at den kan være fedtet og kan lugte grimt.

Mens den ikke er skadelig for mennesker, så skulle den dog være skadelig for fisk, fortæller vagtchefen til Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

30-09-2019 05:13
5G netværk kan forhindre politiet i aflytning

Politiet risikerer at miste muligheden for at aflytte kriminelle, når det nye 5G-mobilnetværk rulles ud i de kommende år.

Sådan lyder advarslen fra EU’s antiterrorkoordinator ifølge Jyllands-Posten.

Her frygter man at al kommunikationen på nettet bliver krypteret på en ny måde og dermed utilgængelig for politiet.

Samtidig betyder 5G-teknologien, at telefoner vil koble sig på flere master på en gang.
Af: Marianne Thorø

30-09-2019 05:00
Regeringen afsætter 100 mio til opkvalificeringspakke

Flere ledige skal i job og derfor afsætter regeringen nu 100 mio kroner til en såkaldt opkvalificeringspakke.

En tredjedel af pengene går til en pulje, der giver kommunerne mulighed for at give tilskud til, at mere erfarne ansatte i private og offentlige virksomheder kan tage en hel erhvervsuddannelse som et jobrotationsforløb.

I dag kan de erfarne ansatte kun tage enkeltstående kurser, men fremover skal det altså være hele uddannelser.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

30-09-2019 04:57
Dansk plastaffald dumpes i Asien

Tusindvis af containere fyldt med plastaffald, som danskerne har sorteret til genanvendelse, bliver hvert år fragtet ud af landet.

Ifølge TV2-dokumentaren ‘På sporet af dansk plastaffald’ bliver en del af det dumpet i Malaysia, mens en anden del brændes under ukontrollerede forhold på fabrikker i Indonesien.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

27-09-2019 15:08
Danmark bliver vært for VM

Hvis du er meget glad for cykling, så er der gode nyheder nu. Når kalenderen rammer 2024, kommer et stort stævne nemlig til Danmark.

Om fem år bliver Danmark nemlig vært for VM i banecykling. Eventet bliver afholdt i Ballerup Super Arena, det skriver TV2.

Danmark har også haft VM i 2010 hvor Alex Rasmussen triumferede samt i 2002.
Af: Michael Ehrhorn

27-09-2019 15:03
Beredskabet afvarsler brand i Padborg

Tidligere på dagen blev beboerne i Padborg bedt om at gå inden døre og lukke døre, vinduer og ventilation. Det blev man fordi der var opstået en meget voldsom brand på Industrivej i en spillehal.

Nu melder beredskabet så, at branden er under kontrol. Af samme grund afvarsler man nu de meldinger, der blev givet tidligere på dagen, og borgere kan igen færdes udendørs.

Vis dog fortsat hensyn til arbejdet på stedet, der altså fortsætter noget tid endnu.
Af: Michael Ehrhorn

27-09-2019 13:51
Morten Spiegelhauer lover nye afsløringer

I aftes var der afsløringer for alle pengene, da Operation X på TV2 dykkede ned i den store udbytteskandale omkring SKAT, hvor milliarderne fossede ud af Danmark.

Nu er der kommet fokus på bagmændene, men her stopper det ikke. Det siger Morten Spiegelhauer i en spørgrunde med TV2's brugere:

- Vi er i fuld gang med nye afsløringer i øjeblikket, og det kommer ikke til at gå stille for sig, svarede Morten Spiegelhauer en bruger på TV2.
Af: Michael Ehrhorn

27-09-2019 13:43
55 nye lege til syge børn

Skulle du gå hen og være så uheldig, at du får et barn indlagt, så skal det fremover være en bedre oplevelse.

Der er nemlig en masse nye lege på vej, der skal hjælpe børnene godt igennem turen på sygehuset.

Rigshospitalet har udviklet en digital platform, PlayPedia, med 55 lege, som både læger, sygeplejersker og portører, der har med børn at gøre, har været med til at udvikle. Legene skal udbredes i hele landet
Af: Michael Ehrhorn

27-09-2019 13:35
Regeringen halverer støtten til vindmøller og solceller

Regeringen har besluttet at halvere støtten til at bygge vindmøller og solcelleparker i Danmark.

I stedet skal pengene gå til andre grønne formål.

Det oplyser klima- og energiminister Dan Jørgensen.
Af: Marianne Thorø

27-09-2019 13:15
Udvist mand dømt og udvist igen

Hvis man har fået besked på at tage sit tøj og gå, så er det oftest en rigtig dum idé at komme tilbage.

En 26-årig polsk mand er ved Retten i Sønderborg idømt et år og tre måneders fængsel for syv gange at have overtrådt indrejseforbud i Danmark.

Den polske mand er også udvist af Danmark i 12 år fra udrejse.
Af: Michael Ehrhorn

27-09-2019 12:50
Beredskabsmeddelelse vdr. branden i Padborg

Dette er en beredskabsmeddelelse fra Syd og Sønderjyllands Politi

Der er udbrudt brand i en bygning beliggende Industrivej nr. 5A i Padborg.

Branden udvikler røg der er sundhedsskadelig ved indånding. Advarslen vedrører borgere i området omkring- og øst for brandstedet. Præciseret øst for Industrivej og syd for omfartsvejen i Padborg .

Personer i det berørte område skal søge indenfor og lukke døre, vinduer og ventilationsanlæg.

Der opfordres til at videreformidle denne meddelelse til andre personer i området.

Kontakt kun Politi og 112 i akutte tilfælde.

Der udsendes yderligere via DR, TV2, samt TTV og Politi.dk

Næste beredskabsmeddelelse udsendes snarest!
Af: Michael Ehrhorn

27-09-2019 12:43
Vestas fyrer også

Vindmølleproducenten Vestas fyrer 590 ansatte i Danmark og Tyskland.

Det sker ifølge en pressemeddelelse fordi kunderne efterspørger andre type vindmøllevinger end tidligere.

Meldingen fra Vestas kommer dagen efter at rivalen Siemens Gamesa varslede en fyringsrunde på op mod 600 ansatte i Danmark.
Af: Marianne Thorø

27-09-2019 12:10
Vi Elsker 90´erne vender tilbage

Nu er der rigtig gode musikalske nyheder i Aabenraa. Efter stor opbakning i år, vender Vi Elsker 90'erne-karavanen nemlig tilbage til byen næste år.

Det sker den 6. juni, og arrangørerne glæder sig til at komme retur. Arrangørerne lærte en masse i år, som de vil forbedre til næste år.

De første billetter til festivalen sættes til salg på torsdag den 3. oktober, og de første navne er allerede offentliggjort. Coolio, East 17 og Maxi Jazz (Faithless) kommer, og de resterende navne afsløres løbende.
Af: Michael Ehrhorn

27-09-2019 12:08
Ældre skal undgå indlæggelser

1.600 ældre bor i dag på de forskellige plejecentre rundt omkring i Sønderjylland, og nu skal der bedre vilkår for dem.

Et nyt projekt skal nemlig forhindre, at op mod 70 procent af de ældre ved akut sygdom bliver indlagt på et hospital.

- Hvis man er svækket på sine sanser i forvejen, bliver man let mere forvirret og bange, bruger mange kræfter på sådan en indlæggelse. Og de sygdomme, man iøvrigt har med sig, kan finde på at blusse op, siger Christian Backer Mogensen, der arbejder på den fælles akut modtagelse hos Sygehus Sønderjylland til TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

27-09-2019 12:04
Spillehal og hotel brænder

Tidligere på fredagen rykkede brandvæsnet talstærkt ud, da der blev anmeldt en større brand i Padborg. Den melding viste sig at holde stik ved ankomst.

Branden raser hos en spillehal og et hotel, og i forbindelse med slukningsarbejdet er Industrivej og Toldbodsvej blevet spærret for al trafik.

Afspærring bliver først ophævet, når branden er slukket. Der kan gå en rum tid, så man skal benytte motorvejsovergangen ved Frøslev.
Af: Michael Ehrhorn

27-09-2019 11:54
Facebook skjuler likes i Australien

Facebook er begyndt et forsøg med at skjule antallet af likes på opslag i Australien.

Det betyder at det kun er brugeren selv, der kan se reaktionerne på ens opslag.

Forsøget har til hensigt at dæmpe presset, som folk kan føle på grund af sociale medier.
Af: Marianne Thorø

27-09-2019 11:08
Fortsat spærret omkring Alssundgymnasiet

Fredag morgen klokken 06.49 modtog rektor på Alssundgymnasiet i Sønderborg en melding om en bombetrussel mod gymnasiet. Noget der resulterede i, at skolen blev lukket ned hele dagen, mens Grundtvigs Allé blev spærret foran gymnasiet.

Nu melder politiet, at vejen fortsat er afspærret. Man er stadigvæk i gang med at søge efter mistænkelige genstande, og tidshorisonten er ukendt.

Elever, undervisere og andet personale på Alssundgymnasiet nåede ikke at møde ind fredag morgen, og de har alle fået besked på at blive hjemme.
Af: Michael Ehrhorn

27-09-2019 11:06
Melding om stor brand i Padborg

Sydjyllands Politi melder på Twitter, at man fredag formiddag er til brand på Industrivej i Padborg. Der er ikke yderligere informationer omkring, hvor det brænder.

Beredskabet har fået en melding fra en borger omkring en større brand, og dermed er der sendt en del mandskab til stedet.

Politiet har ikke yderligere informationer omkring branden på nuværende tidspunkt

Af: Michael Ehrhorn

27-09-2019 10:23
Dansk EU-bidrag kan stige med to mia kroner

Hvis Storbritannien forlader EU-samarbejdet uden en aftale 31. oktober, er der ikke er nogen garanti for, at briterne tager del i EU-budgettet for 2020, som det ellers er planen.

Det betyder at de andre EU-lande stiger i EU-bidrag og dét kan efterlade Danmark med en ekstraregning på op til næsten 2 mia kroner.

Det skriver finansminister Nicolai Wammen ifølge Altinget i et svar til Folketingets Europaudvalg.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Altinget

27-09-2019 10:09
Overskud hos øko-landmænd halveret

Danmarks økologiske landmænd fik sidste år et overskud på 462.000 kroner.

Det er en halvering fra året før, fortæller Danmarks Statistik.

Årsagen til det reducerede overskud er lavere priser på økologiske varer samt den meget tørre sommer i 2018.
Af: Marianne Thorø

27-09-2019 07:28
Bombetrussel mod gymnasie i Sønderjylland

En bombetrussel er fredag morgen blevet sendt på mail til Alssundgymnasiet i Sønderborg.

Politiet har evakueret gymnasiet og afspærrer stedet.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, der ikke har flere oplysninger netop nu.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

27-09-2019 06:53
Regeringen dropper omstridt vejprojekt ved Mariager

Der bliver alligevel ikke nogen omfartsvej ved Mariager.

Transportministeriet oplyser til TV 2, at en investering på 12 millioner kroner til en forundersøgelse af Mariager Omfartsvej, som ellers var aftalt i finanslovsaftalen mellem den tidligere VLAK-regering og Dansk Folkeparti, nu droppes.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

27-09-2019 05:26
Briterne er selv skyld i Brexit uden aftale

EU gør alt for at få en aftale i hus med briterne. Det siger EU's kommissionsformand, Jean Claude Juncker, i et interview med den tyske avis Augsburger Allgemeine.

Derfor er det Storbritanniens egen skyld, hvis de ender med at forlade EU en aftale, siger han.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

27-09-2019 05:20
Flere hundrede senge kan stå tomme på nye supersygehuse

Flere hundrede senge kan stå tomme på nye supersygehuse.

Det viser en embedsmandsorientering, der er sendt til politikerne i Region Hovedstaden, skriver Berlingske.

I orienteringen forklares det ikke, hvorfor der kan komme så stor ledig kapacitet.

I alt 16 supersygehusprojekter er ved at blive opført over hele landet,
Af: Mike Forde
Kilde: Berlingske

27-09-2019 05:19
Fængsler har i flere tilfælde sjusket med persondata

Kriminalforsorgen har i flere tilfælde ikke levet op til persondataforordningen.

Det viser et skriftligt svar fra justitsminister Nick Hækkerup (S) til SF’s retsordfører, Karina Lorentzen, som har spurgt, hvordan Kriminalforsorgen efterlever persondataforordningen.

Datatilsynet har i et enkelt tilfælde rejst "alvorlig kritik" af Kriminalforsorgens behandling af personoplysninger
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

27-09-2019 05:18
Tre unge mænd løsladt igen

De tre unge mænd på 18, 21 og 22 år der i denne uge blev anholdt efter indbrud, groft hærværk og ildspåsættelse på Rømø ohg i Rødding er alle løsladt igen.

De har alle tre erkendt deres rolle i sagen og derudover er sagerne med politiets ord så godt belyst i form af sikring af spor fra gerningsstederne, at politiet ser sagerne som opklarede.

Derfor var der ingen grund til at holde de tre bag tremmer, så de er nu løsladt indtil deres sag kan komme for retten.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Twitter

27-09-2019 05:13
Vejle kommune er nu større end Esbjerg

Vejle har nu overgået Esbjerg som landets femtestørste kommune.

De nyeste befolkningstal fra kommunerne viser at der nu er 115.607 borgere i Vejle kommune og det er 124 personer mere end i Esbjerg.

Selvom overhalingen er historisk, peger begge kommuners borgmestre ifølge TV Syd på, at de hellere vil have et fodboldhold i Superligaen.
Af: Marianne Thorø

27-09-2019 05:09
Ingen tjekker om vi har ret til håndværkerfradrag

I flere år har boligejere kunnet modtage håndværkerfradrag stort set uden at blive tjekket, om de reelt havde ret til det.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Over de seneste otte år, hvor ordningen har eksisteret, er der givet en samlet skatterabat på 8,9 mia kroner til danskerne i boligjobordningen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau Finans

26-09-2019 14:57
Lastbil bragede ind i bro

Tidligere på dagen kom der en noget dramatisk melding fra politiet på Twitter. En lastbil med højt læs havde påkørt jernbanebroen på Rute 32 Kongeåvej ved Brogård i Vejen Kommune.

Vejen måtte spærres fuldstændig af, og bilisterne blev bedt om at finde alternative ruter. Heldigvis kom der hurtigt en melding på, at ingen personer var kommet noget til.

Banedanmark har allerede været ude og undersøge broen, og der er kun tale om kosmetiske skader. Der er også ryddet op og vejen er åben igen.
Af: Michael Ehrhorn

26-09-2019 14:22
Jacques Chirac er død

Den tidligere franske præsident Jacques Chirac er afgået ved døden. Det oplyser familien til nyhedsbureauet AFP.

- Jacques Chirac døde denne morgen omgivet af sin familie - fredfyldt, siger hans svigersøn Frederic Salat-Baroux til AFP.

Chirac, der var Frankrigs præsident fra 1995 til 2007, blev 86 år gammel. Han er blandt andet kendt for nogle meget kontroversielle atomprøvesprængninger i Stillehavet, der medførte store protester.
Af: Michael Ehrhorn

26-09-2019 14:14
Naboer til flystøj hørt på Christiansborg

Naboer til Flyvestation Skrydstrup fik i dag mulighed for at tale deres sag på Christiansborg, det skriver TV Syd. De kæmper for sikre en rimelig erstatning til husejere, som påvirkes af støjgener fra de nye F35 kampfly.

Igennem længere tid har naboerne bedt forsvarsministeren komme med en model omkring erstatning, men det er altså ikke sket endnu.

Meldingen fra Christiansborg er dog, at politikkerne lyttede interesseret torsdag, og nu håber man så på, at det kan ende ud i handling.
Af: Michael Ehrhorn

26-09-2019 14:08
Støttepartier sender krav til finanslov

I næste uge kommer Regeringen med første udkast til en kommende finanslov. Allerede nu står støttepartierne dog klar med flere krav til netop den.

SF vil gerne have minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver, mens man også vil have gratis psykologhjælp til unge. Enhedslisten går ind med krav om millarder til psykiatrien og billigere offentlig transport.

De Radikale vil gerne have mere gjort på klimaområdet. Man spiller ud med en ny flyafgift og en finanslov, der ifølge partiet skal være den grønneste nogensinde.
Af: Michael Ehrhorn

26-09-2019 11:53
Mand står frem efter muligt ulveangreb

I går kom der en noget vild melding fra politiet. Her kunne man nemlig fortælle, at en mand i Hjelmrode ved Aabenraa var blevet bidt i benet - muligvis af en ulv.

Manden hedder Zijad Jakupovic, og han tør ikke at lægge hovedet på blokken i forhold til, at der var tale om en ulv. For ham er det dog vigtigt at stå frem:

- Min kone sagde, at det kunne have været vores eget barn. Jeg tænkte, at et barn ikke selv kunne redde sig ud af situation, som jeg kunne. Så kunne jeg havde gået med dårlig samvittighed over, at jeg ikke reagerede på det, siger Zijad Jakupovic til TV Syd.

Af: Michael Ehrhorn

26-09-2019 11:47
Masser af sigtelser efter biljagt

I går måtte politiet ud i en stor biljagt efter en VW, og jagten endte efter stort drama ved Abild.

Nu regner det så ned med sigtelser mod en 24-årig mand efter episoden. En mand der i øvrigt er kendt af politiet.

- Han er blevet sigtet for et hav af overtrædelser på færdselsloven - blandt andet for at køre modsat vej i en rundkørsel undervejs. Derudover kørte han under påvirkning af euforiserende stoffer og blev fundet i besiddelse af stoffer, ligesom han også er sigtet for overtrædelse af våbenloven, da vi i bilen fandt et baseballbat og en strømpistol, siger Jens Peter Rudbeck fra Syd- og Sønderjyllands Politi til TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

26-09-2019 11:42
Kritik af håndtering af udlændinge

Ombudsmanden udtaler kritik af Udlændingestyrelsen og Rigspolitiet, fordi udlændinge på tålt ophold i en lang periode ikke har fået revurderet deres afgørelse om opholds- og meldepligt.

Det oplyser ombudsmanden ifølge TV2.

Afgørelserne skal revurderes hvert halve år, men udlændinge på tålt ophold har ikke fået revurderet deres afgørelser i over et år.
Af: Michael Ehrhorn

26-09-2019 11:03
Ny post til Løkke - Ingen til Kristian Jensen

Venstres folketingsgruppe på Christiansborg har fordelt poster, og det betyder nye roller til tidligere formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen.

Lars Løkke Rasmussen skal sidde i udenrigspolitisk nævn, mens der ikke er nogen poster til Kristian Jensen i denne omgang.

Den mere frie rolle på Christiansborg er noget, som Kristian Jensen selv har efterspurgt.

Af: Michael Ehrhorn

26-09-2019 10:59
Antibiotika-forbrug til fisk er fordoblet på ét år

De danske dambrug og havbrug har skruet brugen af antibiotika i vejret.

Sidste år blev der brugt 3,6 tons antibiotika - året før var forbruget under det halve.

Det viser tal, som Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet har regnet sig frem til i en ny rapport.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

26-09-2019 10:59
Syddanmark er Europamestre

Nu er der meget stor ros til Region Syddanmark hele vejen fra Europakommissionen.

Her har man nemlig udnævnt Syddanmark som en af Europamestrene, når det gælder at sikre borgere en værdig og sund alderdom.

Vores område har fået fire-stjerner inden for sund og aktiv aldring. Som en ekstra fjer i hatten er de fire stjerner suppleret med en særlig udmærkelse ”Special recognition for excellence”. Kun fem andre europæiske regioner har fået tildelt fire stjerner suppleret med denne særlige udmærkelse – og Region Syddanmark er den eneste region i Norden.
Af: Michael Ehrhorn

26-09-2019 10:44
Spritbilist fra Nordborg

I nat fik politiet mistanke til en bil, der var ude at køre en meget sen nattetur på de syd- og sønderjyske landeveje.

I bilen sad en ung mand på 19 år fra Nordborg, og det viste sig at være en temmelig god idé, at politiet hev fat i netop ham.

Den unge mand var nemlig påvirket af spiritus, og af den ret oplagte grund blev han også anholdt af politiet. Nu venter et formentlig dyrt efterspil for den 19-årige bilist.

Af: Michael Ehrhorn

26-09-2019 10:42
Sushi-kæde erstatter Jensens Bøfhus

Den kriseramte bøfkæde Jensens Bøfhus lukker og slukker på Torvegade i Esbjerg. Det står nu klar efter at man for noget tid siden meldte ud, at en anden meget gerne måtte overtage lejemålet.

Nu står det så klart, hvem der kommer til at overtage de tomme lokaler, og genren forbliver mad. Det bliver nemlig Nara Sushi, der rykker ind i Torvegade.

Nara Sushi vil forsøge at indtage Esbjerg efter kæmpe succes i Vejle. Her serverer man frisk sushi til frokostpriser, hvor man kan spise ned til 158 kroner pr. person.

Af: Michael Ehrhorn

26-09-2019 10:33
Læger udstiller patienter i facebook-gruppe

En række danske læger har i en lukket Facebook-gruppe med over 11.000 læger delt oplysninger om patienter, som gør det muligt at identificere patienterne. Det skriver Radio24syv.

I gruppen deler lægerne oplysningerne for enten at udtrykke deres utilfredshed med en bestemt arbejdsopgave eller for at spørge andre til råds om håndteringen af en bestemt patient eller sag

Og det er ulovligt, fastslår Kent Kristensen, der er ekspert i sundhedsjura på SDU ifølge Radio 24syv.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Radio 24syv

26-09-2019 10:24
Nettos ejer skærer 200 stillinger

200 stillinger bliver nedlagt hos Salling Group, der blandt andet ejer Føtex, Bilka og Netto, oplyser selskabet.

Der er tale om stillinger i administrationen.

Nogle af de berørte ansatte vil få tilbudt et andet job i Salling Group.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

26-09-2019 06:31
Regeringen vil fjerne omprioriteringsbidraget

Regeringen foreslår at stoppe de årlige faste besparelser på uddannelse - det såkaldte omprioriteringsbidrag.

Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

De 300 mio kroner, der skulle være fundet ved omprioriteringsbidraget, skal ifølge regeringen i stedet findes fra skat på mobiler, bo- og gaveafgift og aktieudbytte, lyder det i forslaget.
Af: Marianne Thorø

26-09-2019 05:43
LA støtter mål om 70 procents reducering af CO2

Liberal Alliance er klar til at støtte regeringens målsætning om at reducere drivhusgasserne med 70 procent i 2030, siger klimaordfører Ole Birk Olesen til Altinget.

LA er tredje parti fra blå blok, som støtter regeringens målsætning. De første var K, og derefter fulgte DF.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

26-09-2019 05:19
Lettelser på job-betalt telefon fjernes

Fremover skal der ikke gives skattelettelser til dem, der får deres telefon betalt af arbejdsgiveren.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) i en video på Facebook.

Om en uge præsenteres regeringens finanslovsforslag, og i dag fortæller Socialdemokratiet hvordan det skal finansieres.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

26-09-2019 05:07
Svindlere kan trække udgifter til svindel fra i skat

To mænd, der stod bag et netværk, der har trukket milliarder ud af Danmark i den såkaldte udbytteskattesag, har indgået forlig med Skattestyrelsen.

MEN mændene har fået lov til at trække de udgifter fra som de har haft i forbindelse med svindlen. Det fortæller Operation X på TV2.

Så af de anslået 4,1 mia kroner de har snydt danskerne for, ender netværket kun med at tilbagebetale 1,6 milliarder kroner til den danske stat i forbindelse med forliget.
Af: Marianne Thorø

26-09-2019 05:00
Fisker fik ni kilo kokain i trawlet

En nu 27-årig erhvervsfisker fik i april 2017 ni kilo kokain i sit trawl, da han fiskede i Nordsøen. Syv kilo blev solgt, men to år senere blev han anholdt.

I går blev han idømt otte års fængsel ved Retten i Esbjerg, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

26-09-2019 04:50
Tre mænd anholdt for Rømø-indbrud og brand i Rødding

Tre mænd på 18, 21, og 22 år er blevet anholdt i forbindelse med indbrud og særdeles groft hærværk i tre sommerhuse på Rømø samt påsatte brande i køretøjer flere steder i Rødding.

Syd- og Sønderjyllands Politi slog kløerne i de tre unge mænd i aftes efter de havde været på spil på Rømø og i Rødding.

Politiet er fortsat i gang med efterforskningen og kan derfor i øjeblikket ikke udtale sig yderligere.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

26-09-2019 04:44
Nu kommer strandede danske Spies-passagerer hjem

De sidste 17 danske Spies-passagerer, som stadig befinder sig i udlandet, bliver transporteret hjem til Danmark i dag.

Det siger Spies-direktør Jan Vendelbo til tv2.dk

I går er 148 passagerer desuden transporteret hjem fra Madeira.

Dem der har haft ekstraomkostninger i forbindelse med det her, de bliver kompenseret, siger Jan Vendelbo til TV 2.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

25-09-2019 16:06
Otte års fængsel for narko og våben

En 27-årig mand fra Vejen blev onsdag ved en domsmandsret ved Retten i Esbjerg idømt otte års ubetinget fængsel i en større sag om narkotika og våben.

Den 27-årige blev dømt for at have været i besiddelse af cirka ni kilo kokain tilbage i april 2017, ligesom manden efterfølgende havde været i besiddelse af hovedparten af mængden, syv kilo, med henblik på videresalg.

Den 27-årige kom i besiddelse af kokainen i forbindelse med sit hverv som erhvervsfisker i Nordsøen, hvor stoffet var havnet i trawlet.
Af: Michael Ehrhorn

25-09-2019 14:46
Sønderjysk mand måske bidt af ulv

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog tirsdag aften klokken 21.49 anmeldelse om, at en 26-årig mand fra Hjelmrode i Aabenraa Kommune var blevet bidt i buksebenet af et større, ulvelignende dyr og havde pådraget sig rifter i læggen.

Hændelsen fandt sted nær anmelderens have. Manden var gået ud i området for at se, hvad der var sket, efter at hans hund var blevet skræmt.

Her stødte anmelderen på dyret, som han beskriver som ulvelignende, cirka 70 - 80 centimeter høj, havde grå/hvid farve og et stort hoved.

DNA-prøver skal nu klarlægge, hvorvidt der var tale om en ulv.
Af: Michael Ehrhorn

25-09-2019 14:35
Discovery raser over Yousee

TV-giganten Yousee og Discovery Networks fortsætter med at være i åben krig.

Yousee har i dag sendt et nyhedsbrev ud til sine kunder, hvor man skriver, at Discovery-kanalerne som Kanal 5, 6'eren og Eurosport fortsat vil være en del af Bland Selv-universet.

Den er sendt ud til trods for, at Discovery i dag melder ud, at kanalerne på ingen tænkelig måde kommer til at blive en del af Yousee's bland selv-pakker.
Af: Michael Ehrhorn

25-09-2019 14:34
Fnat-frygt på Esbjerg-gymnasium

Lige nu er der noget nær kaos på Rybners Tekniske Gymnasium i Esbjerg. Her ønsker flere elever gymnasiet lukket ned, da man i øjeblikket kæmper med fnat-angreb.

Indtil videre afvises det dog, at skolen skal lukkes ned, indtil fnatmiderne er væk.

Den ramte afdeling af skolen har fået en omfattende om rengøring, og flere sofaer er blevet afspærret, så eleverne ikke kommer til at sætte sig, hvor fnatmiderne muligvis befinder sig.


Af: Michael Ehrhorn

25-09-2019 14:19
Masser af bilister røg i fælden

Fotovognen havde en god men også lidt skræmmende dag på Lunderskovvej i dag og i mandags. Sammenlagt blev det nemlig til hele 54 sager på fokusstrækningen.

Fire bilister kørte så stærkt, at det koster et klip i kørekortet. En enkelt brugte mobilen under kørslen, og det koster altså også et klip med de nye regler.

Fokusstrækningen Lunderskovvej er bare en af mange, hvor der på det seneste har været stor gevinst.
Af: Michael Ehrhorn

25-09-2019 14:15
Vild biljagt til Tønder

Tidligere på dagen har der været en meget dramatisk politijagt fra Øster Højst til Tønder. Her satte politiet efter en mørk BMW i høj fart.

Da det endelig lykkedes politiet at stoppe bilen, stak to mænd af fra stedet til fods, men de blev fanget og anholdt.

Efterfølgende viste det sig, at de to mænd var påvirket af euforiserende stoffer og i øvrigt ikke havde kørekort. De er nu sigtet i sagen.
Af: Michael Ehrhorn

25-09-2019 12:35
Antallet af asylansøgere falder

Antallet af asylansøgere i Danmark falder.

I årets første otte måneder har 1676 personer søgt asyl - og det er betydeligt færre end på samme tidspunkt sidste år.

Her havde 2300 på nuværende tidspunkt i år søgt asyl i Danmark, viser tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.
Af: Marianne Thorø

25-09-2019 12:10
Dårlige klimanyheder i ny rapport

Nu er der rigtig skidt nyt omkring klimaet.

En ny rapport fra FN's Klimapanel (IPCC) konkluderer, at klodens ismasser smelter hurtigere end nogensinde før, det skriver TV2.

Afsmeltningen vil føre til et stigende antal oversvømmelser og ekstreme hændelser som følge af klimaforandringerne, lyder konklusionen.
Af: Michael Ehrhorn

25-09-2019 12:09
Kasper Asgreen skal jagte VM-hæder

Onsdag eftermiddag er der VM i Enkeltstart inden for cykelsporten, og her ligner Kolding-rytteren Kasper Asgreen bedste danske bud på et topresultat.

Inden starten er forventningerne da også spændte omkring det danske megatalent:

- Kasper er i gang med at finde en måde at angribe et VM på. Han har en klar ambition om at vinde det på et tidspunkt. Om han allerede er klar til en medalje i år, det må tiden vise, siger landstræner Anders Lund til TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

25-09-2019 12:05
Ung mand kørte påvirket og uden kørekort

Det meste var galt, da en ung mand på 29 år var ude at køre en tur på de sønderjyske landeveje. Her blev han stoppet af politiet, og det var nok i virkeligheden meget godt.

Den 29-årige herre blev nemlig mistænkt og sigtet for at køre under påvirkning af euforiserende stoffer, men her stoppede den uheldige biltur ikke.

Det viste sig nemlig, at bilisten egentlig slet ikke burde være bilist. Han havde nemlig slet ikke noget kørekort, og nu venter et formentlig dyrt efterspil.
Af: Michael Ehrhorn

25-09-2019 12:01
Broen i Vejen samler ind til udsatte

Hvert eneste år gør Broen i Vejen en stor forskel for udsatte børn og unge i Vejen Kommune. Blandt andet hjælper man til med at betale kontingent og udstyr til sociale aktiviteter, og sidste år blev hele 120 børn hjulpet.

Søndag håber den frivillige forening så på ny støtte, når man afholder et stort musikarrangement på Jels Voldsted i samarbejde med Troldkærskolen.

Denis McLaughin kommer og spiller irsk folkemusik, mens Strygfri spiller både dansk og ikke mindst sønderjysk folkemusik. Al overskud fra arrangementet går til arbejdet med de unge, og der er stadig ledige pladser at få fat i.
Af: Michael Ehrhorn

25-09-2019 11:02
Danske Bank chef i Estland fundet død

Den tidligere chef for Danske Banks estiske afdeling Aivar Rehe er fundet død. Det oplyser estisk politi ifølge flere medier.

Bankdirektøren har været eftersøgt siden mandag hvor han forsvandt fra sit hjem.

Selvom hans filial gennem flere år var omdrejningspunktet for omfattende hvidvask, var der ingen mistanke rettet mod ham.
Af: Marianne Thorø

25-09-2019 10:59
Danmarks største cykelløb gæster Tønder

I weekenden bliver der godt gang i gaderne i Tønder og omegn, når intet mindre end Danmarks største cykelløb kommer til byen. Hele 700 ryttere er tilmeldt, hvoraf seks af dem er lokale her fra området.

De mange cykelryttere kommer til Tønder fra hele landet samt Sverige, Norge og Tyskland.

Mere end 100 A-licens ryttere stiller op på ruten, hvor der venter fem omgange og dermed 138 kilometer, og A-feltet vil forventelig omkring klokken 17.30 krydse målstregen og sætte punktum for lørdagens løb.
Af: Michael Ehrhorn

25-09-2019 10:57
578 bilister fik klip i kørekortet for brug af mobil

I sidste uge blev 578 bilister landet over sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen.

Det skriver DR.

I uge 38 gennemførte Rigspolitiet en landsdækkende kampagne mod uopmærksomhed i trafikken.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

25-09-2019 10:51
Tre sydjyske kommuner fik nej til fritagelse for nationaltests

Sønderborg, Vejle og Esbjerg kommuner har fået afslag på deres ansøgninger om dispensation fra de nationale tests i folkeskolen.

I alt havde ti kommuner landet over søgt om at blive fritaget fra at teste deres elever, men det får de ikke lov til, lyder beskeden fra børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil.

Det giver ifølge ministeren ikke mening at fritage kommunerne, mens regeringen arbejder på et nyt system.
Af: Marianne Thorø

25-09-2019 10:41
Påvirket ung mand havde stoffer i bilen

En ung mand blev i aftes stoppet af politiet, da han kørte rundt i sin bil i Rødding-området. Noget der viste sig at være en rigtig god idé.

Manden var nemlig påvirket af stoffer under kørslen, og han blev af samme grund anholdt. Udover det valgte politiet at lave en ransagning af bilen, og det var også en god idé.

Her fandt man nemlig en mængde euforiserende stoffer, og bilisten blev taget med til blodprøve. Han kan også se frem til at blive retsforfulgt.
Af: Michael Ehrhorn

25-09-2019 10:40
Enhedslisten kræver billigere tog- og busbilletter på finansloven

Hvis det står til Enhedslisten skal billetpriserne på offentlig transport i Danmark sænkes med 30 procent allerede fra årsskiftet.

Det bliver partiets hovedkrav til de kommende finanslovsforhandlinger.

Politisk ordfører Pernille Skipper kalder det ´fuldstændig idiotisk i en klimatankegang' at man i dag kan komme billigere med flyveren til London end man kan komme fra Aalborg til København med toget.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

25-09-2019 10:39
Kroghs Autoophug vinder Gazelleprisen

Hvert år modtager flere stærke virksomheder i det syd- og sønderjyske den eftertragtede Gazellepris. En hæder der nu også tilfalder Kroghs Autoophug i Gram.

En særdeles sund virksomhed der altså nu hædres, og det er ikke uden at have ydet flot, at man modtager prisen.

En gazelle er en virksomhed, som i løbet af fire regnskabsår hvert år har haft positiv vækst og samlet set mindst fordoblet omsætningen over de fire år.
Af: Michael Ehrhorn

25-09-2019 10:13
De sydjyske pendlere kører længere

Pendlerne fra Sydjylland tilbagelægger flere og flere kilometer for at komme på arbejde.

I 2017 kørte pendlerne i alt 15,8 mio kilometer om dagen (!!) - det svarer til at køre fra Kolding til Rom cirka 8.300 gange. Det er en stor stigning i forhold til 2002, hvor tallet lød på 10,9 mio km om dagen.

Især pendlerne fra Haderslev kører langt for at komme til og fra arbejde, viser undersøgelsen fra Dansk Byggeri. Her ligger gennemsnitstallet på 55 km om dagen.
Af: Marianne Thorø

25-09-2019 09:48
Skoler dropper koloni og lejrskole

Mange skoler og børnehaver dropper den ugelange lejrtur eller erstatter den med korte weekendophold.

Det viser en DR-rundringning til 30 koloniudlejere i hele landet.

En af begrundelserne fra skolerne er, at de ikke har råd til turen på grund af besparelser.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

25-09-2019 07:54
Mattel lancerer kønsneutral dukke

Legetøjsproducenten Mattel, der blandt andet står bag Barbie-dukkerne, lancerer i dag en kønsneutral dukkekollektion.

Legetøjet kommer til at hedde Createable World og giver mulighed for at sammensætte dukkerne med forskelligt tøj, tilbehør og hår.

Formålet med de kønsneutrale dukker er ifølge Mattel at åbne folks øjne for, at børn af alle køn kan få noget ud af at lege med dukker.
Af: Marianne Thorø

25-09-2019 07:38
Der udskrives mindre antibiotika

De praktiserende læger er blevet mere tilbageholdende med at udskrive antibiotika til patienterne.

Faktisk har lægerne reduceret forbruget af antibiotika med 18 procent siden 2011.

Det viser en ny opgørelse, som Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet står bag, skriver Ritzau.
Af: Marianne Thorø

25-09-2019 05:31
Minister vil straffe krænkere i Forsvaret

Forsvaret skal have mulighed for at straffe ansatte der begår 'kønskrænkende adfærd' overfor deres kolleger.

Det mener forsvarsminister Trine Bramsen.

Ministeren vil blandt andet have undersøgt om det kan lade sig gøre at fjerne muligheden for forfremmelse eller afvise ønsker om intern videreuddannelse, hvis man som ansat i Forsvaret krænker sine kolleger.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

25-09-2019 05:11
Seniorpension kan ikke søges fra nytår

Ældre nedslidte borgere får ikke som planlagt mulighed for at søge seniorpension fra 1. januar, oplyser beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Det kan ikke lade sig gøre, hvis kommunerne skal afgøre ansøgningerne.

Aftalen blev indgået af den tidligere regering, DF og R.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

25-09-2019 05:07
Nyt pædagogisk redskab skal erstatte nationale tests

Det skal være slut med nationale tests i de mindste klasser i folkeskolen.

Sådan lyder det fra Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, der i Politiken lægger op til, at et nyt pædagogisk redskab i stedet skal vurdere, hvad eleverne kan.

Det er tanken at gennemføre de nationale tests for dette skoleår, men allerede næste år skulle det nye system gerne være klar.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Politiken

25-09-2019 05:03
Demokrater vil stille Trump for rigsretten

Demokraterne i USA vil nu tage de indledende skridt til en rigsretssag mod præsident Donald Trump. Det fortalte formanden for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, i aftes dansk tid.

Det sker efter afsløringen af at Trump har forsøgt at presse Ukraines præsident til at finde belastende oplysninger om demokraten og præsidentkandidaten Joe Biden og hans søn Hunter Biden.
Af: Marianne Thorø

25-09-2019 05:00
Gymnasieelever skal vejledes om erhvervsuddannelser

SF mener, at gymnasieelever skal kunne få vejledning om erhvervsuddannelser, og at loven derfor skal ændres.

I dag må Studievalg Danmark, der vejleder gymnasieelever i valg af uddannelse, kun vejlede om videregående uddannelser, og det skal ifølge SF ændres.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

24-09-2019 15:13
Dronningen valgt som dansk Oscar-bud

Filmen 'Dronningen' med Trine Dyrholm i hovedrollen, er af den danske oscarkomité valgt som det danske bud på en Oscar.

Det fortæller Det Danske Filminstitut.

- Vi ser 'Dronningen' som et originalt dansk bidrag, der med sin amerikanske distributør i ryggen har chancen for at sætte et aftryk i konkurrencen om en oscarnominering, siger formand for den danske oscarkomité Claus Ladegaard i en pressemeddelelse.
Af: Michael Ehrhorn

24-09-2019 13:27
Sophie Løhde ny politisk ordfører

Venstre har på et gruppemøde på Christiansborg netop valgt Jakob Ellemann-Jensen og Sophie Løhde som henholdsvis gruppeformand og politisk ordfører.

Indtil i dag var det Kristian Jensen, der var gruppeformand, og Jakob Ellemann-Jensen, der var politisk ordfører. Men efter formandsskiftet i weekenden skulle folketingsgruppen fordele pladserne på ny.

Karsten Lauritzen bliver ny gruppenæstformand i Venstre, fortæller DR Nyheder.
Af: Marianne Thorø

24-09-2019 13:16
Lionel Messi er verdens bedste fodboldspiller

Verdens bedste mandlige fodboldspiller er argentiner og hedder Lionel Messi. Det står klart efter at troldmanden fra FC Barcelona i aftes blev kåret til verdens bedste af FIFA.

Messi vandt prisen foran Virgil van Dijk fra Liverpool og Cristiano Ronaldo fra Juventus. Førstnævnte Van Dijk var ellers af mange bookmakere spået at være favorit.

Lionel Messi har igennem de seneste mange år duelleret med Cristiano Ronaldo om at være bedst i verden.
Af: Michael Ehrhorn

24-09-2019 13:08
Google og LEGO hylder Venner

I søndags var det præcis 25 år siden, TV-serien Venner for første gang løb over skærmen. En serie som stadig er kult og populær, og i forbindelse med jubilæet hylde Venner nu yderligere.

Danske LEGO har lanceret et nyt sæt på mere end 1900 klodser, hvor man kan bygge den ikoniske café Central Perk fra serien.

Også Google vil lege med. Når man i denne tid googler en af karaktererne efterfulgt af ordet Venner eller Friends, vil Google komme op med en lille animation til den pågældende karakter.
Af: Michael Ehrhorn

24-09-2019 11:49
Suspendering af britisk parlament var ulovlig

Brexit har været et stort kaos, og nu er der endnu et kapitel til det hele. I dag har den britiske premierminister Boris Johnson nemlig fået læsterlige klø.

Boris Johnson og hans regering handlede nemlig mod loven, da han besluttede at suspendere det britiske parlament.

Det har den britiske højesteret tirsdag afgjort.
Af: Michael Ehrhorn

24-09-2019 11:46
Brunt vand i Sønderborg

Hvis du skal have vand fra hanen i dag i Sønderborg, så skal du lige være opmærksom. Flere steder er vandet nemlig lidt brunligt.

Gravearbejde nær Kær har ramt en stor vandledning, som lige nu bliver repareret. Rødbrunt vand i hanerne kan forekomme i hele Sønderborg

Det rød/brune vand skulle forsvinde, hvis man lader vandet løbe lidt.
Af: Michael Ehrhorn

24-09-2019 11:41
Tønder Kulturuge åbner med vildskab

Hvis du er til vildskab, så venter der spændende nyheder i den kommende weekend. Lørdag tages der nemlig hul på Tønder Kulturuge med et vildt arrangement i Løgumkloster.

Tema for årets Tønder Kulturuge er "Vildskab". Dette års åbning af Tønder kulturuge vil foregå i hele tre smukke bygninger som præger Løgumkloster: Den gamle Biograf, Klosterkirken og den nyopførte havesal på Refugiet.

Rummene bliver fyldt med samvær, nærhed, kunst, sang og musik samt med kaffe og kage i glasgangen i Klostret - alt sammen med afsæt i årets tema.
Af: Michael Ehrhorn

24-09-2019 11:37
Dræbt cyklist er nu identificeret

Tidligere på dagen skete der en meget alvorlig ulykke på Marstrupvej ved Vojens. En cyklist blev ramt af en bilist, og cyklisten afgik i den forbindelse ved døden.

Nu er det lykkedes for politiet at identificere den dræbte, der var 44 år og fra Haderslev. I bilen sad en ung mand på 21 år, også fra Haderslev.

På personbilen, der er en VW Golf, kan man se, at cyklen er blevet ramt af højre forlygte, og cyklisten er blevet slynget op i forruden - også i højre side, skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

24-09-2019 11:00
Danske Bank-chef kan være i livsfare

Skandalerne omkring Danske Bank bliver flere og flere, og nu tager det hele en ny og meget dramatisk drejning. Chefen for Danske Banks estiske afdeling er nemlig pist forsvundet.

Og det er noget rigtig skidt, for det kan betyde, at han er i stor fare, det skriver TV2.

Danske Bank-chefen kan være i livsfare i øjeblikket, det fortæller Kristjan Lukk, der er talsmand for det estiske politi, tirsdag til Bloomberg.
Af: Michael Ehrhorn

24-09-2019 10:57
Der er kommet flere lastbiler på vejene

Hvis du har indtrykket af, at lastbilerne fylder mere og mere på vejene, har du fuldstændig ret.

Sidste år steg kørslen med de lange køretøjer herhjemme med 1,7 procent – og på motorvejsnettet med 3 %.

Det viser de nyeste tal fra Vejdirektoratet, som især oplever en stigning i de internationale vejgodstransporter fra grænsen i Sønderjylland, over Øresundsbroen og de der kommer med færgeruterne over Øresund og Femern.

Sidste år kørte der i snit 6.400 lastbiler ind i Danmark hver eneste dag.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

24-09-2019 10:53
Marstrupvej er åben igen

Tidligere på tirsdagen skete der en tragisk ulykke på Marstrupvej ved Vojens, da en cyklist blev påkørt af en bil og afgik ved døden.

Siden ulykken har der bilinspektører på stedet, der har haft til opgave at lave tekniske undersøgelser på stedet. Det har også betydet, at Marstrupvej har været spærret.

Nu melder Sydjyllands Politi så på Twitter, at vejen igen er åben, og at trafikken ventes at glide normalt igen efter store problemer.
Af: Michael Ehrhorn

24-09-2019 10:22
Der bør lukkes for nye tilladelser til Nordsøen

Staten bør af hensynet til klimaet lukke for nye tilladelser til oliefirmaer, som ønsker at udvinde olie og gas i Nordsøen.

Det mener De Radikale og SF ifølge DR Nyheder.

- Når man hiver olie op af Nordsøen, så forbruger man jo olien, og den bidrager altså til et øget CO2-udslip, siger SF-formand Pia Olsen Dyhr.

Staten tjente sidste år otte milliarder kroner fra Nordsøen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

24-09-2019 07:43
Gang i sommerens boligsalg

Ifølge tal fra Boligsiden, der er en boligportal, som samler al information om boligannoncer- og salg fra landets ejendomsmæglere, blev der i august solgt 4.324 villaer og rækkehuse.

Det er det højeste antal for den måned siden 2011, skriver Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

24-09-2019 07:36
Cyklist død i trafikulykke

Syd- og Sønderjyllands Politi er lige nu til stede ved det, de kalder et alvorligt færdselsuheld på Marstrupvej ved Ravnsbjergforte mellem Hoptrup og Vedsted.

Her er en cyklist blevet kørt ned og desværre afgået ved døden.

Politiet skriver, at der er en del trafik ved ulykkesstedet, og begge retninger er spærret på grund af ulykken.
Af: Mike Forde

24-09-2019 06:25
Nasa vil sende folk til Månen igen

Senest i 2024 vil den amerikanske rumfartsadministration Nasa og flyproducenten Lockheed Martin bringe astronauter tilbage til Månen.

Det oplyser NASA, der har øremærket næsten tre milliarder dollars - svarende til godt 20 milliarder kroner - til formålet.

Missionerne er en del af Nasas plan om at udforske Månen yderligere for så senere at sende astronauter til Mars.
Af: Marianne Thorø

24-09-2019 05:43
Spies sender gæster afsted igen i dag

Hvis du står og skal på en rejse med Spies i dag, så er der godt nyt til dig.

Efter at have knoklet hele dagen i går efter konkursen i Thomas Cook er Spies nu klar til at sende gæster afsted igen i dag.

For dem der står og venter på at komme hjem, vil man modtage en sms omkring hjemrejsetidspunkt, meddeler Spies på sin hjemmeside.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

24-09-2019 05:41
Billund Lufthavn er verdens bedste til at udvikle flyruter

Selvom dagen i går bød på en konkurs af de helt store i rejsebranchen, var der brede smil og glæde i Billund Lufthavn.

Lufthavnen har vundet VM i ruteudvikling og markedsføring i kategorien ”op til 4 millioner passagerer”.:

- Jeg kan kun takke vores gode medarbejdere for at løfte hver af deres opgaver til næste niveau. Og så er vi selvfølgelig også taknemmelige for vores partnerskaber – uden flyselskaber er der ingen lufthavn lyder det fra Jan Hessellund, adm. direktør, Billund Lufthavn

Strategien har, ifølge lufthavnsdirektøren, indtil videre givet Billund Lufthavn to titler som europamester og nu som verdensmester i deres kategori.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

24-09-2019 05:40
Donald Trump mener, han burde få en Nobelpris

- Jeg ville få en Nobelpris for en masse ting, hvis de uddeler dem retfærdigt, hvilket de ikke gør, siger siger USA's præsident, Donald Trump, til det amerikanske medie Politico, inden et møde med Pakistans premierminister,
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

24-09-2019 05:17
Flygtningetilbud i fare

Et tilbud til torturofre og et, der hjælper dem med dagligdagens problemer er truet af lukning, fordi Haderslev Kommune skal spare.

De koster tilsammen 2,5 millioner kroner om året, men alle kroner tæller, når der er hul i kommunens kasse.

- Det er et forkert sted at spare. De her mennesker, de går bare til andre med deres problemer, deres børns skole, sygehuset, socialforvaltningen og bruger deres tid i stedet, siger centerleder Niels Stigaard Ravn fra Rehabiliteringscentret Verdande, Haderslev til TV Syd.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

24-09-2019 05:13
Først influenzavaccine fra 1. november

Først fra 1. november kan man i år få den gratis influenzavaccine, hvis man er over 65 år og særligt udsat.

Tidligere er den givet fra 1. oktober, men det har været svært at få leveret vaccinen, og desuden er det et problem, at epidemier kommer sent, hvor virkningen er aftaget.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

24-09-2019 05:12
Spies har fået flyttet leasingkontrakter

Rejseselskabet Spies meddeler på sin hjemmeside, at flyvningen genoptages i dag, efter at ejeren, Thomas Cook, er gået konkurs.

‘Hvis du har bestilt rejse med udrejse tirsdag, vil dit fly afgå som planlagt. Venter du på at komme hjem, vil du modtage et hjemrejsetidspunkt pr. sms.’

Spies-fly er kommet hurtigt på vingerne igen, fordi det lykkedes at flytte leasingkontrakterne til flyene ud af moderselskabet, siger direktør Jan Vendelbo.

– Vi har fået flyttet de fly, som var registreret i Thomas Cook Airlines i England over til vores nordiske flyselskab, siger han til DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

23-09-2019 15:06
Torpedokedel sprunget i luften på Rømø

Hvis du befandt dig i nærheden af Mandø lidt tidligere på dagen, så kan du have hørt et meget højt brag. Det viste sig et komme fra intet mindre end en torpedokedel.

Torpedokedlen var blevet fundet i vandet vest for Mandø i vandet, og den kunne man altså ikke bare lade ligger.

Kedlen blev derfor sprunget under sikre forhold, selvom det umiddelbart lød meget højt.
Af: Michael Ehrhorn

23-09-2019 14:59
Bilist overhalede politiet

En 44-årig mand havde lige rigeligt fart på, da han kørte på hovedvejen ved Endrup.

Så travlt at han fuldstændig overså, at han overhalede færdselspolitiet, som indledte en måling af ham.

Den endte på mindst 129 km/t, og efter den usmarte handling blev manden idømt en bøde på 3.500 kr. og betinget frakendt kørekortet
Af: Michael Ehrhorn

23-09-2019 11:57
Spies stopper for salg af rejser

Rejseselskabet Spies stopper omgående for salget af alle rejser. Det gør man efter at flyselskabet Thomas Cook mandag blev erklæret endeligt konkurs.

En konkurs der ikke kun får konsekvenser for de, der altså gerne vil bestille en rejse. Flere turister er nemlig fanget på deres feriemål, og lige nu hjælper andre selskaber med at få dem hjem.

Ifølge eksperter behøver Thomas Cook-konkursen ikke at betyde, at Spies ryger med i faldet, det skriver TV2.
Af: Michael Ehrhorn

23-09-2019 11:55
Stor indbrudssag fortsætter i Sønderborg

Retten i Sønderborg tager i dag hul på det videre forløb i en meget stor indbrudssag.

Fire mænd er tiltalt for omfattende indbrud og hæleri i Sønderborg Kommune. Over 3.000 koster er beslaglagt i sagen, hvor der ventes dom den 22. november. Mændene er 16, 18, 19 og 33 år.

Alle indbrudstyverier – på nær et – har fundet sted i Sønderborg Kommune, og hændelserne har fundet sted i perioden fra september 2018 og frem til marts 2019. De er også sigtet for vidnetrusler, brud på færdselsloven og for at have stoffer.

Af: Michael Ehrhorn

23-09-2019 11:52
Kvinde lukkede hunden ud og får bøde

En kvinde fra Rødding-egnen kan se frem til at få en træls meddelelse inde i e-boksen. Det bliver nemlig en hilsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Hun er idømt en bøde for gentagne gange at have lukket sin meget store hund ud på offentlig vej, uden at hun holdt øje med den eller selv var til stede.

Heldigvis var hunden god af hjerte og gjorde ingen fortræd, men den skabte alligevel utryghed nok til, at der nu laves en bødesag.
Af: Michael Ehrhorn

23-09-2019 11:10
Gravide mødre får dobbelt gavn af vaccine

Når en gravid kvinde bliver influenzavaccineret, beskytter vaccinen både hende selv og hendes barn mod sygdommen. Det viser et nyt studie fra Statens Serum Institut ifølge TV2.

Ifølge forskerne bag har gravide kvinder, der bliver influenzavaccineret, 64% lavere risiko for at få influenza.

På samme måde har deres nyfødte børn 57% lavere risiko for at blive syge, lyder konklusionen, der er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Journal of Internal Medicine.
Af: Michael Ehrhorn

23-09-2019 11:04
Flypassagerer påvirkes af Thomas Cook-kollaps

I Billund rejser rigtig mange passagerer hver dag med Thomas Cook Airlines, der blandt andet er flyselskabet bag Spies. Nu er det dog slut.

Efter tid med økonomisk kaos er Thomas Cook mandag gået konkurs, og det har allerede haft store konsekvenser. Lokalt er flere blevet ramt af aflysninger, mens andre er strandet på ferien.

I øjeblikket er nogle af Spies' konkurrenter ude for at hjælpe de nødstedte passagerer.
Af: Michael Ehrhorn

23-09-2019 11:04
Person ramt af tog ved Vejle

En person blev i formiddags ramt af toget ved Vejle Station.

Det betød at togtrafikken blev indstillet på strækningen mellem Skanderborg og Vejle/Fredericia, og der blev i stedet indsat togbusser .

Personen, der blev påkørt af toget er død, oplyser politiet, der ikke har flere oplysninger om den tragiske hændelse.
Af: Marianne Thorø

23-09-2019 10:58
Strømmen gik i Gråsten og Rinkenæs

Mandag morgen må siges at have været en rigtig mandag morgen i Rinkenæs og Gråsten. Her reagerede flere borgere inden for kort tid på, at de ikke havde nogen strøm.

Det viste sig at gælde en stor del af borgerne i de to byer, og årsagen viste sig ifølge politiet at være en meget træt mandags-transformator.

Transformatoren blev genstartet, og nu skulle der atter være strøm, liv og glade dage i Rinkenæs og Gråsten.
Af: Michael Ehrhorn

23-09-2019 10:53
Bilist gemte sig under instrumentbrættet

En bilist i Syd- og Sønderjylland kan se frem til en stor bøde fra politiet, da han i weekenden kørte et pænt stykke over de tilladte 80 kilometer i timen på landevejen.

Bilisten havde så det uheld, at en fotovogn stod klar til at fotografere, og det opdagede bilisten i god tid. Reaktionen på det var dog noget spøjs og egentlig decideret farlig.

I stedet for at sænke farten valgte bilisten nemlig at gemme sig under instrumentbrættet under kørslen, men trods det slipper personen altså ikke for en bøde.
Af: Michael Ehrhorn

23-09-2019 08:26
Vaccine beskytter både mor og barn

Når en gravid kvinde bliver influenzavaccineret, beskytter vaccinen både hende selv og hendes barn mod sygdommen.

Det viser et nyt studie fra Statens Serum Institut.

Ifølge forskerne bag har gravide kvinder, der bliver influenzavaccineret, 64% lavere risiko for at få influenza.

På samme måde har deres nyfødte børn 57% lavere risiko for at blive syge, lyder konklusionen, der er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Journal of Internal Medicine.
Af: Marianne Thorø

23-09-2019 07:12
1400 passagerer til og fra Kastrup er påvirket af Thomas Cook-kollaps

Rejsegiganten Thomas Cooks skandinaviske afdeling må indstille flytrafikken fra mandag morgen efter moderselskabets konkursbegæring.

Det skriver Thomas Cook Airlines Scandinavia i en pressemeddelelse. Ifølge kommunikationschef Lisbeth Nedergaard bliver omkring 1400 passagerer til og fra Kastrup mandag påvirket.

Langt de fleste er Spies-rejsende.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

23-09-2019 07:00
Pressede modkørende ud i grøften

I lørdags fik Politiet en anmeldelse om to biler, der kørte om kap på en landevej ved Løgumkloster.

Anmelderen var blevet presset ud i grøften, da to biler kom kørende imod ham i begge vognbaner med høj fart.

Senere så anmelderen de to biler og førerne i Løgumkloster og tilkaldte politiet.

I starten ville ingen af de tre involverede samarbejde med politiet og hidsede sig op overfor betjentene, hvilket resulterede i tre anholdelser for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Herefter vidste det sig, at den ene fører, en 17-årig, to gange før var blevet taget i at køre bil. Da den 17-årige samtidig kunne bevise, at han havde købt bilen, konfiskerede politiet bilen på stedet.

Føreren bliver udover overtrædelse af ordensbekendtgørelsen sigtet for hensynsløs kørsel og kørsel uden kørekort, hvilket ifølge vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi formentlig ender i bødestraf.

Samtidig vil den 17-årig ikke kunne erhverve sig et kørekort foreløbig.

Alle tre involverede er blevet løsladt.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

23-09-2019 06:56
Kriminalforsorgen dumper på egne mål om resocialisering

Kriminalforsorgen dumper på egne mål om resocialisering

Kriminalforsorgens indsats for at få indsatte på ret køl igen halter, hvis man ser på dens egne mål for såkaldt resocialisering.

Fra 2015-2018 har Kriminalforsorgen sat sig selv 13 delmål om resocialiserende fokuspunkter, og heraf er otte ikke opfyldt.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

23-09-2019 06:01
Kristian Jensen stifter ny virksomhed

Den nu tidligere næstformand i Venstre, Kristian Jensen, har stiftet en ny virksomhed.

Den har fået navnet Kr. Jensen foredrag mv, og som navnet antyder, er foredrag et omdrejningspunkt i virksomheden.

- Jeg har stor lyst til at fortælle om forskellige ting. Mit virksomhedsprojekt skal køre parallelt med mit arbejde i Folketinget og de opgaver, som jeg bliver sat til at løse af Venstres ledelse. Virksomheden skal drives i det omfang, der er tid og plads til, siger Kristian Jensen til Finans.dk.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

23-09-2019 06:00
Kæmpestore forskelle i prisen på varme

Nu skal der igen varme i radiatorerne - og de fleste syd- og sønderjyder må regne med at skulle betale mere for varmen.

I Grindsted har borgerne landsdelens laveste fjernvarmepris - her koster det 7.400 kroner at varme et gennemsnitshus på 130 kvadratmeter op. I den anden ende ligger Gram, hvor det koster 20.784 kroner at varme et tilsvarende hus op.

Tallene kan læses i årets fjernvarmestatistik, som netop er offentliggjort af Forsyningstilsynet.

For landet som helhed stiger fjernvarmeprisen i gennemsnit med 800 kroner i forhold til sidste år skriver TV Syd.

En af forklaringerne på årets prisstigning er bortfaldet af det såkaldte grundbeløb, som staten har ydet i tilskud til værker, som leverer både varme og elektricitet.

Det er blandt andet forklaringen på, at varmeforbrugerne i Gram har fået en prisstigning på næsten 11 procent oveni en i forvejen høj varmepris.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

23-09-2019 05:29
Gymnasieelever skal fordeles særlige kriterier

Hvis det står til regeringen, så skal gymnasierne fra næste skoleår have mulighed for at fordele eleverne mellem sig efter blandt andet bopæl, karakterer, og samfundslag.

- Regeringen mener, at det er afgørende for sammenhængskraften i vores samfund, at elever møder hinanden på tværs af samfundslag, religion og etnicitet, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil til tv2.dk
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

23-09-2019 05:28
Gymnasieelever skal fordeles jævnt

Fra næste skoleår skal gymnasierne have mulighed for at fordele eleverne mellem sig efter blandt andet bopæl, karakterer, og samfundslag.

Det mener børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, der foreslår at ændre fordelingsreglerne for gymnasierne, så eleverne bedre afspejler befolkningssammensætningen.

I dag er kriterierne for optagelse angivet i loven og bekendtgørelsen fra ministeriet, men det skal altså ifølge minsteren i stedet være blandt andet den enkelte gymnasierektor der fastsætter de lokale regler for fordeling af eleverne.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

23-09-2019 05:08
Pensionsbranchen klar med 350 milliarder

Den danske pensionsbranche forpligter sig til at investere yderligere 350 milliarder kroner frem mod 2030 i den grønne omstilling.

Der er blandt andet tale om investeringer i bæredygtig energiinfrastruktur som kan bidrage til løsningen af klimaudfordringen.

Det bliver Mette Frederiksens budskab på en konference i New York i dag. Skriver Statsmnisteriet i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

23-09-2019 05:08
Spies' ejer er gået i betalingsstandsning

Rejseselskabet Thomas Cook gik i nat i betalingsstandsning. Selskabet har lige nu 600.000 rejsende rundt omkring på udenlandske destinationer.

Selskabet ejer danske Spies, men herfra har meldingen været at man som rejsende skal vide at Spies er et sundt selskab, og man er dækket af en rejseforsikring i tilfælde af en konkurs.
Af: Marianne Thorø

23-09-2019 05:00
Lars Løkke indikerer at han er ved at skrive en bog

I et opslag på Instagram indikerer tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen , at han er ved at gå i gang med at skrive en bog.

Det tilhørende billede viser et rødt hus og solen, som er ved at bryde igennem dis.

Når solen bryder frem. Bruger nogle dage i Sverige på at få hul på en bog, jeg længe har haft i tankerne, skriver Lars Løkke på Instagram.

Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

23-09-2019 04:59
Vanvidsbilist gennem Mølby

Vanvid!!

Sådan betegner Sydjyllands politi situationen efter man i går satte en fartmåler op i landsbyen Mølby i Haderslev kommune.

Her havde utrygge borgere bedt politiet komme og der var i den grad noget om snakken om fartglade bilister gennem byen. Således overholdt 60 bilister ikke hastighedsgrænsen på 50 km/t og 18 af dem får udover en bøde også et klip i kørekortet.

Derudover kan tre se frem til en betinget frakendelse af kortet, ligesom politiet også traf en enkelt vanvidsbilist, der mister sit kort efter at være blevet målt til 105 km/t gennem byen.
Af: Marianne Thorø
Jørgen Hansen Biler - Kia Rio
Facebook
Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter