Lokale nyheder


02-09-2014 08:05
Mindre skat mere service, kan det lade sig gøre?

Forfatter: Kim Hansen


Bor du i Haderslev kommune kan det være at du ikke skal betale så meget i skat fremover. I borgmester HP Geils budgetforslag er der nemlig lagt op til at skatten skal sættes ned.Det kan lyde som utopi at det kan lade sig gøre at sætte skatten ned men samtidig sætte flere penge af til både børneområdet og til folkeskolerne og samtidig at holde fokus på at afvikle kommunens gæld.Men det er hvad der er lagt op til i borgmesterens budgetforslag der skal behandles første gang i byrådet senere på måneden og vedtages i oktober.


02-09-2014 07:39
Billetluge-lukning giver bekymrende panderynker

Forfatter: Kim Hansen


Det er slut med at købe billet hos en kompetent person i billetlugen på Esbjerg banegård. DSB har nemlig valgt at lukke for billetsalget og flytte muligheden til Seven/11 kiosken på banegården.Ud over at kunne købe billet i kiosken kan man også købe billet i selvbetjeningsautomaten på banegården.Det er for at spare penge, at DSB vælger denne løsning. Også i Vejle, Fredericia og Roskilde bliver der lavet en alternativ løsning.Den nye løsning har, ifølge dr.dk/syd, vakt harme hos ÆldreSagen, som mener at ældre nu vil fravælge toget af frygt for at gøre noget forkert, da man er overladt til sig selv.


02-09-2014 07:26
Undersøgelse skal finde fast grund under bro

Forfatter: Kim Hansen


En broforbindelse mellem Als og Fyn rykker nu måske endnu tættere på.De tre aktører, Faaborg-Midtfyn kommune, Sønderborg Kommune og Regionen har nemlig fået mulighed for at få jordbundsforholdene undersøgt til en fordelagtig pris.Rambøll har nemlig et skib i området der kan undersøge ned i ti meters dybde til en pris på 75.000 pr aktør og det har man takket ja til.Undersøgelse skal undersøge flere byggelinjer for på den måde at slå fast om man skal gå videre med projektet og bruge penge på en udvidet undersøgelse af havbunden.


02-09-2014 07:12
Ledige bruger vagtlægen dobbelt så meget som beskæftigede

Forfatter: Kim Hansen


Er du i arbejde men din nabo er ledig, så er sandsynligheden for at din nabo ringer til vagtlægen dobbelt så stor i forhold til dig.Det er forskningsenheden for Almen Praksis ved Aarhus Universitet der konkluderer den store forskel i en ny rapport.Resultatet undrer flere steder da man skulle mene at de ledige kunne bruge dagtilbuddet hos lægerne da de ikke skal have fri fra arbejdet.


02-09-2014 07:12
Boligejere varmer op til rentefest

Forfatter: Kim Hansen


Rentens dramatiske nedtur er ved at sætte skub i en flodbølge af låneomlægninger, hvor boligejere i stor stil begynder at bytte gamle boliglån ud med nye.Det er de fastforrentede lån med pålydende renter på fire og fem procent, som nu kan lægges om til 2 eller 2,5 procents lån med en pæn gevinst.Konverteringen kan blive et scoop for samfundsøkonomien da boligejerne vil få flere penge at gøre godt med eller få en kortere afviklingsperiode på sine lån.


02-09-2014 07:00
NemID fungerer igen

Forfatter: Kim Hansen


Havde du også problemer med at komme ind og betale regninger eller kigge på din skattemappe i går aftes så er du ikke alene.En stor del af NemID brød nemlig sammen i går aftes og der gik nogen timer inden man hos Nets havde lokaliseret hvor problemet var.Man fik det dog rettet og systemet skulle her til morgen køre stabilt igen.Nu skal man til at undersøg hvad der gjorde at systemet brød sammen.


02-09-2014 07:00
Bekæmpelse af væggelus skrider frem

Forfatter: Kim Hansen


Bekæmpelsen af væggelus i boligområdet på Gl. Vardevej i Esbjerg skrider planmæssigt fremadDen første uge i bekæmpelsen er gået helt efter planen og der lyder positive toner fra både rengørings- og skadedyrsvirksomhederne.På trods af lidt startvanskeligheder og udfordringer med plads til opbevaring er tidsplanen overholdt.Esbjerg Kommune er nu ved at lægge sidste hånd på en endelig tidsplan for de sidste opgange.


02-09-2014 07:00
Engelbrecht bliver ny skatteminister

Forfatter: Kim Hansen


Socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht, bliver i dag fremvist som ny skatteminister.Han er den femte skatteminister i Helle Thorning-Schmidts regeringstid og afløser Morten Østergaard, som efter Margrethe Vestagers udnævnelse til EU-kommissær skal være indenrigs- og økonomiminister.Den 44-årige Benny Engelbrecht, der er valgt i Sønderborg, beskyldes, af venstres Torsten Schack Pedersen, for ikke at have haft den store mødeaktivitet i Skatteudvalget som han har siddet i i en længere periode.


02-09-2014 05:32
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
SønderjyskE har fået forstærket offensiven i skikkelse af angriberen Marvin Pourié, som skifter fra FC København på en lejeaftale gældende for den resterende del af sæsonen.

Også Mees Junior Siers kommer til SønderjyskE den 26-årige hollandske højre back har lavet en aftale for resten af efteråret med SønderjyskE.

Sønderjyske´s næste kamp i Superligaen er hjemme på mandag mod Hobro som i aftes vandt mandagskampen hjemme mod FC Vestsjælland med 3-1.

I aften spiller Esbjerg Energy første runde i pokalturneringen mod Herlev Eagles på udebane. Hvis Esbjerg Energy vinder kampen gælder det Sønderjyske i anden runde af Metal Cup.
01-09-2014 17:00
Hollandsk forsvarsspiller til SønderjyskE

Forfatter: Kim Hansen


Superligaklubben SønderjyskE har med omgående virkning hentet Mees Junior Siers hos hollandske Helmond Sport.Den 26årige forsvarsspiller har tidligere prøvetrænet i SønderjyskE, hvor han ifølge sportschef Hans Jørgen Haysen gjorde et godt indtryk hos den sportslige ledelse:Mees Junior Siers har underskrevet en kontrakt, der løber til den 31. december 2014, og parterne har aftalt en option for en yderligere forlængelse af samarbejdet.


01-09-2014 14:26
Bro spærres hel nat

Forfatter: Kim Hansen


Egernsundbroen er for øjeblikket ved at få ny asfaltbelægning. Det arbejder medfører, at broen frem til 3. oktober kun kan passeres i ét spor i hver retning.En enkelt nat vil asfaltarbejdet imidlertid medføre, at broen spærres helt for kørende trafik.Det er natten mellem torsdag og fredag.Spærringen etableres for at gennemføre en justering af broens rigler.


01-09-2014 12:23
Borgmester glad for hurtig proces

Forfatter: Kim Hansen


”Det er dejligt at se, når tingene går stærkt, og der sker noget”, sådan lyder borgmester HP Geils kommentar til at der nu allerede er liv i skattecentret i Haderslevs gamle lokaler.Der er Skatteankestyrelsen der er flyttet ind i de fornemme bygninger på havnen i Haderslev. Afdelingen i Haderslev erstatter den mindre afdeling i Kolding.Borgmesteren er specielt glad for at der nu kommer flere kommunale arbejdspladser til Haderslev kommune.


01-09-2014 12:18
Jagerpiloter og mekanikere vender hjem

Forfatter: Kim Hansen


Efter fire måneder vender piloter og mekanikere af fire danske F-16 flyvere hjem i dag til Skrydstrup fra Baltikum.Fly med piloter landede kort før halv elleve og i løbet af eftermiddagen vil et stort Herkules transportfly lande med de knap 50 andre der var med på missionen.De mange folk har været en del af Baltic Air Policing og de har nu overgivet opgaven til en tysk delegation.


01-09-2014 12:09
Person påkørt af tog

Forfatter: Kim Hansen


DSB sætter busser ind på strækningen mellem Vejle og Skanderborg.Det sker efter at en person er blevet påkørt af toget ved Hedensted.Politiet betragter ulykken som et selvmord.Hverken politiet eller DSB kan oplyse noget tidspunkt for, hvornår man kan forvente normal togdrift på strækningen igen.


01-09-2014 10:08
Politi undersøger brand

Forfatter: Søren Klinkby
Politiet skal i dag undersøge to brande i Agerskov der muligvis kan være påsat. Den første brand brød ud søndag aften, hvor en lagerhal ved skolen blev voldsom beskadiget, det skriver TV-Syd.

Ved fire-tiden i morges blussede ilden op igen og derfor skal politiet nu undersøge mystikken omkring brandene


01-09-2014 10:05
Region Syddanmark overtager lægevagten

Forfatter: Søren Klinkby
Bor du på Fanø og skal i kontakt med lægevagten i aften og nattetimerne, så er det fra i dag Region Syddanmark du får fat på - og fra nytår også på lørdage og søn- og helligdage det skriver TV-Syd. Det betyder, at turister og fastboende på Fanø skal huske at ringe til det regionale telefonnummer, hvis de kommer til skade efter kl. 16


01-09-2014 09:58
Varmeværk kom med positive regnskabstal

Forfatter: Søren Klinkby
Varmeværks forbrugere i den lille by Hejnsvig i Billund kommune må i disse dage være glade borgere. Hejnsvig Varmeværk kom nemlig ud af regnskabsåret 2013/2014 med et resultat der sender næsten 1,4 millioner kroner tilbage til forbrugerne. Og det udløser en historisk lav varmepris i Hejnsvig.

På seks år er varmeprisen i Hejnsvig faldet fra 812 kr. pr megawatt til 400 kroner det skriver jv.dk


01-09-2014 05:37
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
SønderjyskE var i weekenden på Sydbank Park i Haderslev meget tæt på de 3 point men Randers ville det anderledes da de i overtiden scorede til 1-1.

FC Midtjylland sørgede for i Superligaen at Esbjerg ikke fik point med fra heden ved at vinde 2-0.

KIF Kolding København indledte Håndboldligaen med en ude sejr på 25-16 over Bjerringbro/Silkeborg.

SønderjyskE formåede ikke at hente point ude mod Mors-Thy Håndbold

her blev det til et nederlag på 18-19 og Ribe-Esbjerg delte med Aarhus Håndbold ved at spille 29-29.

Speedwaykører Niels-Kristian Iversen har kørt sit sidste grandprix i denne sæson.

Lørdag aften styrtede han i det polske grandprix i Gorzow sammen med nummer et fra VM-stillingen, Greg Hancock, Iversen har et overrevet korsbånd, overrevne ledbånd samt yderligere skader på knæet, så 2014 er færdig for ham.

Nicki Pedersen er bedste dansker på tredjepladsen med 19 point til toppen. Det næste grandprix køres i Vojens om to uger.

Caroline Wozniacki er klar til kvartfinalen ved grand slam-turneringen US Open.

Hun vandt over den russiske tennisstjerne Maria Sharapova i 3 sæt.

I kvartfinalen skal hun møde italienske Sara Errani.
29-08-2014 12:59
Køb af kaserne giver penge i kassen

Forfatter: Kim Hansen


Sønderborg kommune og Forsvaret er blevet enige om en aftale om at kommunen vil købe den gamle kaserne i Sønderborg, med overtagelse så hurtigt som muligt.Aftalen skal godkendes i Folketingets Finansudvalg og på byrådsmødet på onsdag i Sønderborg.Med aftalen kommer også en indtægt til kommunen for at leje bygningerne ud til midlertidigt asylcenter.


29-08-2014 12:20
To ud af tre skoler skal lukke

Forfatter: Kim Hansen


Større skoler skal gøre at Esbjerg Kommune kommer til at spare 83 mio. kroner og der kan komme til at ske rigtig meget på kort tid.For ifølge Lokalavisen Esbjerg skal de 27 skoler der er i kommune lægges sammen til ni. Det vil sige at to ud af tre skoler skal lukkes og børnene stuves sammen i større enheder.Man har været igennem et omfattende sparekatalog der har tre scenarier og de to af dem kan slet ikke give de besparelser man har brug for.


29-08-2014 11:49
Ny træner til lokalt håndboldhold

Forfatter: Kim Hansen
Når Team Esbjergs piger tørner ud i ligaen på onsdag på udebane i Holstebro bliver det med en ny men erfaren assistenttræner.Klubben fortæller nemlig på sin hjemmeside at de har skrevet en kontrakt med den tidligere KIF Kolding København-mand Lars Krogh-Jeppesen.Lars Krogh-Jeppesen kommer senest fra en stilling i KIF, hvor han var assistenttræner, salgsansvarlig og manager, men han ønsker nu at udvide horisonten indenfor kvindehåndbold.Cheftræner for Team Esbjerg hedder stadig Lars Frederiksen.Kontrakten med Lars Krogh-Jeppesen løber i den kommende sæson.


29-08-2014 10:29
Kommune garanterer at grøfter er i orden

Forfatter: Kim Hansen


Der har været en del skriverier på sociale medier efter det voldsomme regnvejr i sidste weekend, der blandt andet gav problemer i Tønder-området.Men kommunen skyder nu tilbage. For mange har på de sociale medier ytret sig om at det var dårlig vedligeholdelse af blandt andet vandløb. Men det passer ikke.Kommunen overholder, ifølge egne udsagn, alle regler for grødeskæring og forklarer at man altså ikke kan gøre meget når der falder 50 mm regn på 24 timer.I øvrigt så minder kommunen om at private også har et ansvar for at holde deres vandløb og grøfter rene og i orden.


29-08-2014 10:10
Rekord forsøg i Vamdrup

Forfatter: Henrik Lauridsen
I Superbrugsen i Vamdrup er Delikatesse og Slagter i gang med at forberede, et rekord forsøg til Guinness rekordbog:

Sagde Mia Skaarup Delikatesse leder til Globusnyhederne

Forsøget vil foregå i nat og så vil pålægsfirkanten på 42 kvm blive solgt i morgen mellem kl. 10 - 13 i Superbrugsen i Vamdrup.


Lyt her

29-08-2014 09:31
Søværnsskibe kigger forbi Haderslev

Forfatter: Kim Hansen


Tilbage i 2010 adopterede Haderslev kommune de to uddannelsesfartøjer Alholm og Ertholm og de kigger nu forbi byen.Besøget finder sted fra den 5. til 7. september ved Honnørkajen i Haderslev.Men for en del elever fra VUC Syd bliver det ikke et helt almindeligt besøg. De har nemlig fået lov at sejle med skibet fra Årøsund til Honnørkajen.Lørdag er der åbent skib hvor alle der har lyst kan komme ombord på skibene og kigge med.


29-08-2014 09:03
Vulkan gået i udbrud

Forfatter: Kim Hansen


Igen er der sket et vulkanudbrud i Island. Det er vulkanen Bardarbunga der her til morgen er gået i udbrud, skriver tv2nyhederne.Placeringen af vulkanen kan betyde at der bliver sluppet en masse aske ud og derfor har myndighederne i Island lukket luftrummet omkring øen.Som det ser ud lige nu er det kun rejsende til Island der er ramt. De fly der flyver over Island på ruten kan sagtens finde alternative ruter.Bardarbungas sidste udbrud var i 1910. Det seneste store vulkanudbrud i Island, der lammede flytrafikken, fandt sted i 2010.


29-08-2014 07:47
Mand løsladt efter mistanke om ildspåsættelse

Forfatter: Kim Hansen


Kort tid efter en voldsom brand på Gaden 37 i Ballum i onsdags blev husets ejer anholdt sigtet for forsætlig ildspåsættelse.Manden blev fremstillet i grundlovsforhør men her valgte dommeren at afvise anklagerens krav om fængsling men sagen efterforskes.Dommerens kendelse blev straks kæret til landsretten og manden skal nu afvente den afgørelse der formenligt kommer i dag.Mandens kone har fortalt at huset skulle lejes ud og at der allerede forelagde en underskrevet lejekontrakt.


29-08-2014 07:19
Bil og trehjulet knallert i voldsomt uheld

Forfatter: Kim Hansen


Politi og redning blev i går aftes kaldt til et færdselsuheld i krydset Varbergvej / Chr X’s Vej.En personbil og en trehjulet knallert var her kørt sammen.Manden på den trehjulede knallert havde ikke overhold sin ubetingede vigepligt og kørte lige ud foran personbilen.Manden på knallerten blev så hårdt medtaget at politiet ikke kunne snakke med ham og han blev fragtet til Odense Universitetshospital.


29-08-2014 07:18
Sønderborg Kommune køber kasernen

Forfatter: Kim Hansen


Der er nu indgået en købsaftale mellem Sønderborg Kommune og Forsvaret om køb af Sønderborg Kaserne.Aftalen indebærer, at overtagelsen vil ske snarest muligt. Aftalen skal behandles på byrådsmødet på onsdag.Med købet har Sønderborg Kommune således nu overtaget alle bygninger og arealer, som tidligere blev benyttet af Sergentskolen.Prisen for kasernen kan endnu ikke offentliggøres da sagen skal behandles i Finansudvalget.


29-08-2014 07:18
Søren Pape har ikke løftet Konservative

Forfatter: Kim Hansen


De Konservatives formandsskift var ikke en mirakelkur for partiet.Det viser en ny meningsmåling, som Megafon har lavet for Politiken og TV2. Søren Pape Poulsen har nemlig endnu ikke skrabet flere vælgere til. Det skriver bt.dk.Partiet ligger i dag på samme niveau som i juni med 5,3 procent af stemmerne, skriver Politiken.Ifølge målingen går Venstre frem og er igen Danmarks største parti med 23,4 procent, mens Socialdemokraterne går tilbage og til 20,9 procent.


29-08-2014 07:18
Flere springer ud på arbejdspladsen

Forfatter: Kim Hansen


At være homo- eller biseksuel er ikke et så stort tabu over for ens kollegaer på arbejdspladsen som førhen.Det viser en undersøgelse blandt 562 homo- og biseksuelle og transpersoner i Danmark, skriver Avisen.dk.I undersøgelsen, som non-profit-organisationen Q-factor står bag, svarer 82 procent, at de er fuldstændig åbne eller semi-åbne på arbejdspladsen. I 2011 lå tallet på 70 procent.


29-08-2014 07:18
Anholdelse af spritbilist udviklede sig voldsomt

Forfatter: Kim Hansen


Det kom til at gå noget mere voldsomt for sig end normalt når politiet anholder en person for spirituskørsel, da en patrulje sent i går aftes stoppede en bilist nær sin bopæl i Kruså.Manden fik lov at gå ind til sin samlever og fortælle at han lige skulle med på stationen, men det fik samleveren til at gå helt amok.Ifølge newsbreak.dk gik samleveren ud og skældte og smældte overfor betjentene. Den ene betjent blev oven i købet ridset med en lighter og bidt af samleveren.Pludselig kom familiens søn ud for at blande sig. Yder mere blev parrets hund revet med af stemningen og bed den anden betjent, der forsøgte at få styr på spritbilisten.Det hele endte med en sigtelse til samleveren for vold mod tjenestemand og spritbilisten blev sigtet for at køre i påvirket tilstand og for at køre i frakendelsestiden.


29-08-2014 07:17
SF langer ud efter de Radikale i dagpengedebat

Forfatter: Kim Hansen


Det er de Radikale, som står med ansvaret for, at der ikke kan findes en løsning for de 40.000 danskere, der er faldet ud af dagpengesystemet. Sådan lyder det fra SFs formand, Pia Olsen Dyhr.Hun siger til Jyllands-Posten, at de Radikale blokerer for en løsning, og at en stor del af Socialdemokraterne også ønsker ændringer.Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen, henviser til regeringsgrundlaget, hvor det blev aftalt ikke at pille ved dagpengereglerne.


29-08-2014 05:30
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
FC Midtjylland kom frem til flere store chancer, men miraklet udeblev, da Panathinaikos vandt 2-1 i Herning. FC Midtjylland tabte samlet 2-6.

På søndag i Superligaen skal EfB så en tur til Herning og møde FC Midtjylland, mens SønderjyskE i morgen hjemme møder Randers.

SønderjyskE spillede fornyelig sine to første kampe i Champions Hockey League, og holdet gjorde en god figur, men i aftes i en træningskamp i Aalborg tabte SønderjyskE 4-2,

- Det var simpelt hen under al kritik. Ingen intensitet og intet hårdt arbejde. Det bliver ikke sjovt at komme til træning i dag, sagde cheftræner Dan Ceman efter den tamme indsats i det nordjyske til jv.dk.

Cheftræner i SønderjyskE herrehåndbold, Morten Henriksen er frustreret over fløjspilleren Andreas Toudahl er ude på ubestemt tid, efter han har fået en diskusprolaps. Skaden gør at holdet er presset på fløjen inden sæson starten.

I aftes vandt Region Varde for anden dag i træk over Grindsted.

Denne gang blev det til en storsejr på 54-31. med sejren er Region Varde, der i aften får besøg af Slangerup, på en delt tredjeplads i speedwayligaen.
28-08-2014 12:52
Ikke helt enighed i Sønderborg om spejderlejr i 2017

Forfatter: Henrik Lauridsen
Et flertal i Sønderborgs byråd vil gerne give 37 mio. kroner til Spejdernes Lejr, der kommer til Sønderborg i 2017."Det er ikke fordi vi ikke vil have en spejderlejr, men vi frygter, at det her kan ende som Grand Prix-skandalen", siger Borgmesterkandidat for Venstre i Sønderborg Kommune Peter Hansen (V) med henvisning til det Eurovison Grand Prix i København, der endte med enorme ekstraregninger skriver Lokalavisen Sønderborg."Da vi fik forelagt idéen før jul, fik vi at vide, at det ville koste op mod 20 mio, kroner. Allerede der syntes vi, at det var mange penge, men vi nikkede ja. Nu er prisen så 37 mio. kroner. Det svarer til, at kommunen giver hver spejder 1.000 kroner i hånden, når de kører over broen."Udover økonomien er han også bekymret for investeringerne i infrastruktur i området.


28-08-2014 07:58
Mand fundet død

Forfatter: Kim Hansen


En mand er blevet fundet død i et skovområde i Bække ved Vejen. En forbipasserende fandt manden og kontaktede politiet.Syd- og Sønderjyllands Politi kan ikke oplyse, hvem den døde mand er, eller hvor længe han har været død.Siden 20. juni har en 28-årig polsk mand fra Bække været meldt savnet. Men det vides altså endnu ikke, om det er ham, der nu er blevet fundet i skoven skriver BT.


28-08-2014 07:58
Billetkontrollør overfaldet

Forfatter: Kim Hansen


En billetkontrollør på Vestbanen blev i går eftermiddag udsat for et groft overfald af en mandlig passager som stod på toget i Billum. Da manden skulle vise sin billet spyttede han på billetkontrolløren, og da han efterfølgende var stået af, begyndte han at kaste sten mod toget.Ifølge jv.dk stod manden senere på toget igen og udsætter billetkontrolløren for to knytnæveslag og et spark i ryggen.Hele episoden blev filmet med overvågningskamera. Han beskrives som dansker og mellem 20-25 år, 185-190 centimeter høj og slank af bygning. Han har mørkt hår og var iført brunlige camouflage-bukser og mørke runde solbriller.


28-08-2014 07:57
Antallet af bombetrusler stiger

Forfatter: Kim Hansen


Sidste år blev der 58 gange truet om at sprænge en bombe i Danmark. Det er det højeste niveau siden 2008. Det viser tal fra Rigspolitiet, skriver Jyllands-Posten.Et såkaldt fagudvalg under Rigsadvokaten har set på det høje antal af bombetrusler og strafferammen for dem, og på den baggrund forsøger Statsadvokaten nu at forhøje straffen.En bombetrussel koster ofte samfundet dyrt, men straffen for truslen giver i dag typisk maksimalt 30 dages betinget fængsel.


28-08-2014 07:57
Døende børn skal kunne være hjemme i den sidste tid

Forfatter: Kim Hansen


400 børn og unge bliver hvert år ramt af en uhelbredelig og dødelig sygdom som for eksempel kræft. I hvert femte tilfælde kan man ikke gøre andet, end at lindre smerterne i den sidste tid.Regeringen foreslår som en del af sit finanslovudspil, at der sættes 60 millioner kroner af frem til 2018, så uhelbredeligt syge unge og børn under 18 kan få smertebehandling derhjemme i stedet for på hospitalet. Det skriver Metroxpress.Kræftens Bekæmpelse roser udspillet fra regeringen.


28-08-2014 05:13
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Nedslagtningen af de danske hold i Europa fortsatte i aftes for uformindsket styrke, da FC København på udebane blev slået med 4-0 af Bayer Leverkusen i kvalifikationen til gruppespillet i Champions League.KIF Kolding København var en for stor mundfuld for TM Tønder i aftes i Tønder. Derfor vandt gæsterne sikkert med 34-17 og er videre i pokalturneringen.SønderjyskE havde ikke problemer med at spille sig videre til kvartfinalen i pokalturneringen.

SønderjyskE vandt kampen 36-14 over Åstrup-Hammelev-Grenaa, der til dagligt spiller i 3. division.De forsvarende mestre i Speedway Esbjerg satte i aftes Holsted på plads på egen bane med 46-38 og snuppede også bonuspointet. Det betyder, at Esbjerg er toer i tabellen med 19 point, mens Holsted topper med 20 point.

Region Varde vandt i Grindsted en dramatisk match med 45-39.

Grindsted har nedlagt protest efter en turbulent afvikling af matchen.

De to hold køre allerede igen i aften bare i Outrup.

Mads Conrad Petersen fra Vejen og Mads Pieler fra Kolding tabte ottendedelsfinalen ved VM i badminton i Ballerup Super Arena til et indonesisk par.

Danskerne vandt første sæt med 21-17, men tabte de to efterfølgende med 19-21, 19-21.
27-08-2014 15:16
Parcelhusbrand i Ballum

Forfatter: Søren Klinkby
Fire lokale brandværn i Tønder kommune blev middagstid kaldt til brand i et parcelhus i Ballum. Antændelsen var så voldsom, at brandfolkene ikke kunne forhindre huset i at udbrænde, skriver jv.dk Brandårsagen skal nu undersøges nærmere.


27-08-2014 11:01
Svær opgave for TM Tønder:

Forfatter: Henrik Lauridsen


I aften står Claus Lyngsøe for første gang i spidsen for TM Tønder i en betydningsfuld kamp, og det er noget af en mundfuld, der venter i Tønderhal 2. Holdet møder nemlig KIF Kolding København i pokalturneringen.

27-08-2014 10:58
Bilhandler bedraget i Varde

Forfatter: Henrik Lauridsen


En bilforhandler i Varde må nu kigge langt efter en Citroen, som han havde solgt til en østeuropæer.

Kort tid efter købet er såvel bil som mand nemlig forsvundet ud af landet.

"Vi regner med at bilen var købt med henblik på bedrageri," fortæller Ken Glavind fra politiet i Varde til Lokalavisen Varde.

Bilen var købt via en kreditaftale.


27-08-2014 08:50
Muslimsk skole i Esbjerg

Forfatter: Søren Klinkby
En muslimsk skole er på vej i Esbjerg.

Der er blevet ansøgt om at oprettet en privatskole der henvender sig til forældre og børn med muslimsk baggrund det skriver jv.dk

Undervisningsministeriet skal dog først godkende skolens vedtægter der skal indsendes til februar. Man forventer 50 og 100 elever på skolen i det første år fordelt på klassetrin fra 1. til 6. klasse.


27-08-2014 07:34
Kvindelig bilist bragede sammen med motorcyklist.

Forfatter: Søren Klinkby
En 52-årig motorcyklist fra Sønderborg oplevede i aftes, det der er en hver motorcyklists mareridt. En kvindelig medtrafikant overså formentlig cyklisten og kørte ud for ubetinget vigepligt. Episoden sket på Stemmildvej ved Bylderup bov. Motorcykellisten blev efterfølgende kørt til Aabenraa sygehus med smerter i benet.


27-08-2014 05:27
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
AaB snorksov flere gange mod APOEL Nicosia og tabte returen med hele 4-0 i gruppespillet til Champions League. Dermed må de danske mestre nøjes med Europa League-gruppespil.Direktør i KIF Kolding København Jens Boesen afviste i går, at klubben skulle være i gang med at hente landsholdsspilleren Rasmus Lauge hjem fra Tyske Kiel på en lejeaftale for resten af sæsonen.

Verdensklasse Håndbold kommer her til regionen når det danske kvindelandshold lørdag den 11. oktober møder de brasilianske verdensmestre i Blue Water Dokken i Esbjerg.

Det er i træningsturneringen Golden League, hvor Danmark også skal møde Frankrig og Norge.

Nicki Pedersen kæmper, en brag kamp i øjeblikket for at blive klar til lørdagens grandprix i Gorzow i Polen.

Pedersen slog sin højre skulder kraftigt i fredags, men den øjeblikkelige VM-treer får daglige behandlinger, og det går fremad.

Nicki Pedersen rejser dog til Polen og vil forsøge at køre selvom han i øjeblikket ingen følelse har i sin ene håndflade og i tre af fingrene.
26-08-2014 13:10
Efterlyst kvinde fundet i god behold

Forfatter: Kim Hansen


Den kvinde der i går forsvandt fra et plejecenter i Nordborg er dukket op i god behold.Kvinden blev efterlyst i medierne og det gav pote, fortæller vagtchef Søren Stræggaard fra vagtcentralen i Esbjerg.Kvinden opholdte sig i en lejlighed i Sønderborg og har det fint, lyder det fra vagtchefen.


26-08-2014 12:57
Stor bygning laves til lejligheder

Forfatter: Kim Hansen


Efter flere års tilløb er der nu endegyldigt sat underskrift på salgskontrakten af Klostergården i kolding.Ifølge newsbreak.dk er det ejendomsselskabet Domea der er kommet med det bedst tilbud.De eksisterende bygninger vil blive revet ned og der vil blive bygget 95 nye boliger. Hertil vil der blive opført et grønt byforum med mulighed for leg og afslapning.Domeas købstilbud lyder på 24 millioner kroner.Handlen er betinget af, at kommunen udarbejder og vedtager en lokalplan som kan muliggøre projektet.


26-08-2014 08:13
Vi vil have bedre offentlig service

Forfatter: Kim Hansen


Mere end hver tredje af os danskere ønsker at den kommende finanslov giver bedre offentlig service. Det viser en undersøgelse Jyllands Posten har fået lavet.Det ønske bliver dog skarpt forfulgt af ønsket fra hver fjerede dansker, om skattelettelser. To ting der ikke kan lade sig gøre på samme tid.Ifølge Jesper Petersen, der er finansordfører for Socialdemokraterne, er der med denne undersøgelse bevis for at der ikke er opbakning til nul-vækst i Danmark.


26-08-2014 07:31
Flere ventes at miste dagpengene næste år

Forfatter: Kim Hansen


En af regeringens helt store hovedpiner kan også næste år få det til at dundre i tindingerne.Regeringen skønner nemlig ifølge Jyllands-Posten i sit finanslovforslag, at 6.666 ledige næste år vil miste deres dagpenge.De vil ifølge regeringens skøn slutte sig til de flere end 5.300 ledige, der i år skønnes at miste dagpengene.Regeringen afviser ikke desto mindre at ændre så meget som et komma i dagpengereformen i forbindelse med næste års finanslov.


26-08-2014 07:30
Bøder og afgifter for millioner på vej til danskerne

Forfatter: Kim Hansen


Så er der dårligt nyt til trafikanter, der har for meget smag for fart eller for lidt styr på parkeringsreglerne.Regeringen venter nemlig ifølge Jyllands-Posten, at fart- og parkeringsbøder for alvor vil skæppe i statskassen næste år.Ifølge avisen fremgår det af regeringens finanslovforslag, at regeringen venter en stigning i indtægter fra blandt andet fartsyndere på mere end 600 millioner kroner.Det skyldes blandt andet, at den automatiske trafikkontrol vil være fuldt udbredt.


26-08-2014 07:30
Sygehusene skal spare 300 mio.

Forfatter: Kim Hansen
Den stramme økonomiaftale, som regionerne indgik med regeringen lige før sommerferien, betyder, at Region Syddanmark fra næste år, bliver nødt til at overgå til rammestyring af sygehusene.Det betyder, at det enkelte sygehus får et fast budget til et fast aktivitetsniveau.Hidtil har det været sådan, at hvis et sygehus havde flere planlagte patienter end aftalt, fik sygehuset også ekstra penge for det.Det er der ikke finansiering til i økonomiaftalen. Aftalen ligger i stedet op til at der skal effektiviseres for 300 mio. kroner og findes besparelser.


26-08-2014 07:30
Kæmpe forskel i pris for ambulancekørsel

Forfatter: Kim Hansen


Efter næsten 100 år som leverandør af ambulancetjeneste til borgerne på Fyn og i den sydlige del af Jylland står Falck til at miste denne opgave fra 1. september 2015.Det er resultatet af Region Syddanmarks udbud af ambulancetjenesten, som fremover skal udføres af henholdsvis den hollandske operatør BIOS og den danske operatør Responce.Den hidtidige omsætning i ambulancetjenesten i Region Syddanmark udgør omkring fire procent af Falck-koncernens samlede omsætning.De vindende hollandske bud var mere end 15 procent lavere end Falcks bud.


26-08-2014 07:30
Forsvunden pige fundet igen

Forfatter: Kim Hansen


En pige valgte i fredags at forlade Dybbøl Efterskole uden at fortælle hvor hun gik hen.Hun blev derfor eftersøgt og både skole, familie, venner og politi var ude at lede efter hende.Da hun så blev efterlyst i medierne lykkedes det at få kontakt til pigen, der havde en telefon med sig men som ikke var tændt.Årsagen til hvorfor pigen var gået sin vej er ikke offentligt kendt endnu.


26-08-2014 07:30
To nye selskaber skal køre ambulancerne

Forfatter: Kim Hansen


BIOS Ambulance Service Danmark A/S og Responce A/S skal køre de syddanske ambulancer fra 1. september 2015 og ti år frem.Det besluttede regionsrådet i Region Syddanmark på sit møde mandag eftermiddag.Dermed kommer der to nye ambulance-aktører på banen i regionen. I dag har Falck opgaven med at køre alle Region Syddanmarks ambulancer.


26-08-2014 07:30
Kvinde efterlyst – har du set hende?

Forfatter: Kim Hansen


Syd og Sønderjyllands politi beder os efterlyse en 69-årig kvinde.Kvinden er sidst set på et plejecenter i Nordborg og er formentligt kørt med taxa til Sønderborg, forklarer vagtchefen ved Syd og Sønderjyllands politi.Kvinden hedder Heinke Langelund og er 160-165 cm høj. Hun er spinkel af bygning og så havde hun en fleece trøje på da hun gik. Muligvis har hun røde bukser og røde sko på også. Ligeledes har hun medbragt sig sin rollator.Politiet frygter at Heinke er faldet et sted og ligger hjælpeløs. Derfor lyder opfordringen til alle i Sønderborg og opland lige holder øje med udhuse, skure, grøfter og lignende og lige giver politiet en melding på 1-1-4, hvis man har set Heinke.


26-08-2014 05:39
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Det er totalt ødelæggende for sporten, så jeg håber virkelig, at de straffes benhårdt.Ordene kommer fra EfB's Niels Erik Søndergård i kølvandet på den seneste matchfixing-skandale, hvor fire spillere fra Hvidovre IF og to andre er sigtet for at have spillet på egne kampe og derfor nu er sigtet efter straffelovens bedrageriparagraf.SønderjyskEs sportschef Hans Jørgen Haysen, håber også, at endnu en trist matchfixing-sag kan får spillerne til at tænke yderligere over, hvordan de skal gebærder sig skriver jv.dk.Mads Conrad Petersen fra Vejen og Mads Pieler fra Kolding klarede den første svære test ved VM i badminton i Ballerup.21-18, 21-18 vandt de danske mestre efter to sæt, der blev lige så tætte som forventet.Danskerne skal nu op mod et indonesisk par, der er nummer 13 på verdensranglisten.


25-08-2014 12:16
Kvinde fundet død på strand

Forfatter: Kim Hansen


En 73-årig kvinde blev i går meldt savnet af sin familie.Kvinden var gået fra sit hjem i Hjerting ved Esbjerg og havde ladet alle døre og vinduer ulåste.Kviden er formentligt fundet død på stranden ved Hjerting tidligere i dag. Kvinden skal nu identificeres endeligt.Der er ikke noget der tyder på at der er sket noget kriminelt, oplyser vagtchefen hos Syd og Sønderjyllands politi til Globusnyhederne.


25-08-2014 09:38
Hel by skal gøres trådløs

Forfatter: Kim Hansen


Christian Haugk fra socialdemokraterne i Kolding vil nu lave trådløst internet til alle i Kolding.Han skriver på facebook at ” Kolding skal på nettet via WI-FI i lygtepæle. Internet er en del af moderne infrastruktur”.Forslaget skal nu taget op i Byrådet og finansieringen skal findes i samarbejde med TREFOR, som i forvejen leverer lys til lygtepælene.


25-08-2014 09:24
12.000 danskere kan være smittet med svine-MRSA uden at vide det

Forfatter: Kim Hansen


Mellem 6.000 og 12.000 danskere er smittet med multiresistente svinebakterie MRSA CC398 uden at vide det, viser beregninger foretaget af to førende MRSA-eksperter, der betegner det som sikkert, at flere danskere vil dø som følge af smitten.Beregningerne er lavet på baggrund af tal fra den seneste rapport fra det danske overvågningsprogram for multiresistente bakterier, Danmap, og tal fra seruminstituttets stafylokoklaboratorium.Indtil videre har fire personer herhjemme mistet livet som følge af smitte med svine-MRSA.


25-08-2014 09:23
Ældre kvinde gået hjemmefra – har du set hende?

Forfatter: Kim Hansen


Syd- og Sønderjyllands politi efterlyser en ældre kvinde der formenligt søndag er gået fra sit hjem i Hjerting ved Esbjerg.Damen beskrives som 73 år, 160 cm høj og spinkel af bygning. Hun har skulderlangt krøllet lyst hår.Hun er formentligt gået hjemmefra i en lyseblå jakke.Kvinden har for nylig fået opereret sine øjne for stær, så hun er derfor meget svagtseende, og kan gå med forbindingerHar du set en kvinde der kan passe på beskrivelsen måske gående forvirret rundt, bedes du kontakte politiet på servicenummeret 1-1-4.


25-08-2014 09:23
Teleselskab skærper mobilkrigen

Forfatter: Kim Hansen


Og så er der gode nyheder til alle mobilkunder. For fra i dag vil alle – uanset om de er Telmore-kunder eller ej – kunne oprette sig som mobilkunder hos Telmore og få den første måned gratis. Det skriver Berlingske.Ikke blot er selve mobilabonnementerne med tale og data gratis, det er også den såkaldte Telmore Play-pakke, som ellers koster 100 kroner ekstra oven i mobilabonnementet.TDCs lavprismobilselskab Telmore åbner altså en helt ny flanke i den mobilkrig, som selskaberne ellers officielt gennem over to år har forsøgt at stoppe.


25-08-2014 09:23
Grænseoverskridende pumpeassistance var en succes

Forfatter: Kim Hansen


Weekendens kamp mod højvande og truende oversvømmelser ved Tønder, er den hidtil største i det grænseoverskridende beredskabssamarbejde, der blev etableret for tre år siden. Beredskabschefen roser de tyske kolleger for deres indsats.

Masser af vand og vind gav travlhed langs vestkysten i weekenden, og ikke mindst i Tønder-området.Vandet pressede sig på alle steder og flere steder kom det også inden døre.Derfor blev der tilkaldt assistance fra kollegaer syd for grænsen der stillede talstærkt op og hjalp med at pumpe vand ud af både privat- og erhvervsejendomme.


25-08-2014 09:22
Boligområde ramt af væggelus

Forfatter: Kim Hansen


Der er konstateret væggelus i boligområdet på Gl. Vardevej i Esbjerg. Derfor går kommunen nu ind i en aktiv bekæmpelse i samarbejde med flere relevante aktører i området.Væggelusene blev første gang konstateret i en af kommunens lejligheder for ca. 2½ måned siden, hvor man allerede sprøjtede denne og de tre omkringliggende lejligheder første gang.Også værestedet Refugium blev dengang sprøjtet og skal igen i denne uge.De første tiltag har vist sig ikke at komme problemerne med væggelus til livs, hvorfor en større bekæmpelse nu sættes i værk i de godt 150 berørte lejligheder.


25-08-2014 09:22
Efterskoleelev forsvundet siden fredag

Forfatter: Kim Hansen


En 17-årig pige forsvandt i fredags fra Dybbøl Efterskole i Ragebøl.Både skole, familie og politi har ledt efter pigen siden men har ikke hørt noget.Pigens telefon var tændt et kort stykke tid efter at man første gang forsøgte at kontakte hende via den, men så blev den slukket og har ikke været tændt siden.Politiet har ingen formodning om at hun skulle være gået over grænsen, så hun er ikke efterlyst via Interpol.Men er der nogen der har set den 17-årige pige, der er af afrikansk afstamning, mørk i huden og har kort mørkt hår og er almindelig af bygning, så skal man kontakte politiet på servicenummer 1-1-4.


25-08-2014 09:22
Rød minilæsser stjålet på gård

Forfatter: Kim Hansen


Ukendte gerningsmænd stjal natten til lørdag en rød minilæsser af mærket Wiedemann 1130, årgang 2005. Den blev stjålet fra en gård på Københovedvej 11 i Københoved mellem Rødding og Skodborg.- Minilæsseren stod lukket inde i laden. Og selv om vi var fire personer hjemme og tre hunde, så hørte ingen noget. For det larmer ellers meget, når porten til laden åbnes, fortæller Lisbeth Lorentzen fra gården til Newsbreak.dk.Spor fra minilæsseren afslører, at tyvene har fået den kørt omkring 500 meter ned af en markvej og ud til hovedvejen, hvor minilæsseren formentlig er blevet læsset på et køretøj.Minilæsseren har særlige kendetegn. Det er et orange anhængertræk og et overfaldsgreb i fronten. Stelnummeret er 20856885.Har du set minilæsseren, kan du kontakte Lisbeth Lorentzen på 3030 0629 eller Syd- & Sønderjyllands Politi på 1-1-4.


25-08-2014 09:21
Kvinde fik stjålet pung af tricktyv

Forfatter: Kim Hansen


En 52-årig kvinde fra Kolding blev i går formiddag udsat for et tricktyveri ved Kolding Storcenter, skriver Newsbreak.dk.En mand i en bil forstyrrede kvinden, der var ved at læsse varer i sin bil på parkeringspladsen. Kvinden havde en taske stående på forsædet. Herfra blev der stjålet en sort læderpung, der indeholdt forskellige betalingskort.Manden beskrives som østeuropæisk af udseende, 35-40 år, sort hår og han talte gebrokkent dansk og engelsk. Han kørte i en nyere sort personbil.Tyveriet skete mellem klokken 11 og 11.10 i går.


25-08-2014 09:21
Arbejdsulykke på Danfoss – gods faldt ned over kvinde

Forfatter: Kim Hansen


En voldsom arbejdsulykke ramte i nat en kvindelig ansat på Danfoss.Kvinden var i gang med at flytte rundt på nogen materialer der var på paller da et eller andet gik helt galt.Tingene på pallerne væltede rundt og ramte kvinden der fik flere skader på kroppen.Arbejdstilsynet skal nu undersøge sagen nærmere.


25-08-2014 05:49
Kvinde fik stjålet pung af tricktyv

Forfatter: Redaktionen
En 52-årig kvinde fra Kolding blev søndag formiddag udsat for et tricktyveri ved Kolding Storcenter, skriver Newsbreak.dk.

En mand i en bil forstyrrede kvinden, der var ved at læsse varer i sin bil på parkeringspladsen. Kvinden havde en taske stående på forsædet. Herfra blev der stjålet en sort læderpung, der indeholdt forskellige betalingskort.

- Manden spurgte om vej og virkede meget forstyrret. Men vi tror, at han har været i ledtog med en medgerningsmand. Denne mand har skullet distrahere den 52-årige kvinde, siger vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Martin Rasmussen, til Newsbreak.dk.

Manden beskrives som østeuropæisk af udseende, 35-40 år, sort hår og han talte gebrokkent dansk og engelsk. Han kørte i en nyere sort personbil.

Tyveriet skete mellem klokken 11 og 11.10.

Kilde: Newsbreak.dk

25-08-2014 05:28
Rød minilæsser stjålet på gård

Forfatter: Redaktionen
Ukendte gerningsmænd stjal natten til lørdag en rød minilæsser af mærket Wiedemann 1130, årgang 2005. Den blev stjålet fra en gård på Københovedvej 11 i landsbyen Københoved mellem Rødding og Skodborg.

- Minilæsseren stod lukket inde i laden. Og selv om vi var fire personer hjemme og tre hunde, så hørte ingen noget. For det larmer ellers meget, når porten til laden åbnes, fortæller Lisbeth Lorentzen fra gården til Newsbreak.dk.

Spor fra minilæsseren afslører, at tyvene har fået den kørt omkring 500 meter ned af en markvej og ud til hovedvejen, hvor minilæsseren formentlig er blevet læsset på et køretøj.

Minilæsseren har særlige kendetegn. Det er et orange anhængertræk og et overfaldsgreb i fronten. Stelnummeret er 20856885.

Tyveriet er meldt til politiet.

Har du set minilæsseren, kan du kontakte Lisbeth Lorentzen på 3030 0629 eller Syd- & Sønderjyllands Politi på 1-1-4.

Kilde: Newsbreak.dk

25-08-2014 05:24
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Esbjerg fB har fået en spiller tilgang i det man har hentet den 23-årige svenske offensiv-spiller Robin Söder i IFK Göteborg. I den kommende weekend spilles der igen bold i Superligaen hvor SønderjyskE hjemme på lørdag møder Randers

EfB skal ude forsøge at slå de stærke FC Midtjylland på søndag

SønderjyskE tabte sin anden kamp i Champions Hockey League med 4-1 hjemme i Se Arena mod de svenske mestre fra Skellefteå.

På torsdag spiller SønderjyskE en træningskamp i Aalborg, og torsdagen efter gælder det udekampen mod Skellefteå, hvor efter turen går videre til Helsinki, lørdag den 6. september.

Nicki Pedersen var i weekenden impliceret i et grimt styrt, da han kørte løb i Tarnow i Polen.

Nicki Pedersen ramlede sammen med Rune Holta og fløj derefter af speedwaycyklen og ind i barrieren med stor kraft.

Skulderen måtte efterfølgende sættes på plads af to omgange.

Derfor er det endnu uvist, om Nicki Pedersen bliver i stand til at køre grandprix i den kommende weekend i Gorzow i Polen.

De danske guldfisk har svømmet sig til endnu et EM-guld i Berlin.

Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen, Jeanette Ottesen og Pernille Blume var hurtigst i vandet på 4x100 meter medley og vandt i tiden 3.55,62 minutter, der er ny europa-rekord.

Det er Danmarks sjette guldmedalje ved EM - og den niende medalje i alt.


22-08-2014 14:49
Patruljer jagtede dansk bil på kryds og tværs af grænsen

Forfatter: Kim Hansen


En fælles dansk-tysk eftersættelse fandt i nat sted frem og tilbage over den dansk-tyske grænse.En dansk patrulje spottede ved 01.30 tiden en Hyundai, der øjensynligt var påsat stjålne nummerplader. De forsøgte at standse bilen, men det ville føreren ikke.Han forsøgte at køre fra patruljen. Under sin flugt kørte føreren flere gange over grænsen til Tyskland og tilbage igen. Ligeledes kørte han flere gange ind i patruljebilerne.Det lykkedes klokken 02.45 patruljerne at stoppe bilen på A7. Føreren viste sig at være en 24-årig dansk mand fra Padborg. Han var påvirket af narkotika.


22-08-2014 13:04
Hallgrimur Jonasson skifter til OB

Forfatter: Kim Hansen
Forsvarsspilleren Hallgrimur Jonasson skifter i vinterpausen til OB.Ifølge sportschef Hans Jørgen Haysen fra SønderjyskE ville klubben gerne have forlænget kontrakten med den islandske landsholdsspiller:

- Ja, vi ville gerne fortsætte samarbejdet med Hallgrimur Jonasson, og havde da også tilbudt ham en kontraktforlængelse. Han valgte i stedet tilbuddet fra OB, hvilket er en del af gamet.Hallgrimur Jonasson er en både professionel og seriøs spiller, og vi ved, at han i de resterende kampe i efteråret vil levere samme helstøbte indsats, som han har gjort det i de seneste tre år for SønderjyskE, slutter Hans Jørgen Haysen.


22-08-2014 13:00
Meget aggressiv salmonellabakterie i æg

Forfatter: Kim Hansen


Det er en ganske aggressiv form for salmonella de æg som Hedegaard Food har trukket tilbage, er inficeret med.Derfor har man ikke kun tilbagekaldt almindelige æg i papbakker, men også pasteuriserede æg.Det drejer sig om produkter der er pakket i tiden fra og med 28. juli til og med 11. august.Æggene kommer fra en hønefarm på Grindsted-egnen.Har man nogen af produkterne stående fra Hedegaard Food skal man enten smide dem ud eller aflevere dem i den butik man har købt dem i.


22-08-2014 12:45
Rådhusudvidelse bliver voldsomt forsinket

Forfatter: Kim Hansen


På trods af at Museum Sønderjylland ikke ønsker at grave yderligere i området hvor rådhuset i Tønder skal udvides bliver byggeriet voldsomt forsinket.Det var oprindeligt meningen at medarbejderne skulle rykke sammen i det nye udvidede rådhus i august næste år. Men det bliver altså først til december.Årsagen er at sagen med Museum Sønderjylland satte alt hvad der hedder planlægning og licitering i bero. Men nu køre tingen videre igen.


22-08-2014 12:15
Prins Joachim åbnede Danish Crown i Holsted

Forfatter: Kim Hansen


I dag blev Danish Crowns nye kreaturslagteri i Holsted officielt erklæret åbent. Det var Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, der huggede snoren over til slagteriet.Slagteriets åbning blev overværet af omkring 220 gæster, der blev vidne til Prins Joachims officielle klipning af båndet, som i dagens anledning var skiftet ud med en huggeblok, en kødøkse og en lædersnor.Efter en kort instruks i kødøksen og overhugning fortsatte Prinsen ind på første officielle rundvisning på slagteriet.


22-08-2014 12:04
Yderligere fire personer er smittet med listeriabakterien.

Forfatter: Kim Hansen


Statens serum institut får lige for tiden løbende prøver ind der viser at flere er smittet med den frygtede listeriabakterie.Det viser sig nu at endnu fire er konstateret smittet med den helt samme bakterie som er sporet tilbage til det kødpålæg der blev trukket tilbage i sidste uge.Ifølge instituttet vil der komme flere som konstateres smittet da der i næste uge kommer endnu flere resultater tilbage.Ilat er nu 28 smittet med bakterien. 13 personer er døde af den.


22-08-2014 08:18
Lastbil driller stadig trafikken i Ribe

Forfatter: Kim Hansen


Trafikken glider stadig meget langsomt på omfartsvejen ved Ribe ved rundkørslen ved Ribe syd.Årsagen er at en godt 180 tons tung vindmølletransport kørte i stykker sent i går aftes i rundkørslen.Ifølge trafikken.dk vil arbejdet med at bjerge lastbil og gods vare til tidligst klokken 14 i eftermiddag.Vejdirektoratet opfordrer til at man finder en alternativ rute. Der er politihjemmeværn på stedet for at dirigere den trafik der er på stedet.


22-08-2014 08:13
Ung mand fik beslaglagt bil

Forfatter: Kim Hansen


En ung mand valgte i aftes at køre rundt i en bil selvom han ikke havde noget kørekort.Det betød at politiet beslaglagde bilen.Manden skal nu møde i retten hvor sagen skal endeligt afgøres. Politiet bemærkning på twitter var at han her nok kommer på cykel.


22-08-2014 08:10
Stort politi og rocker ryk-ind i lille landsby

Forfatter: Kim Hansen


Et ukendt antal politibetjente vil være til stede i Bylderup Bov i dag.Årsagen er at der skal holdes en fest hvor der er inviteret et stort antal rockere, der ifølge jv.dk er medlemmer af Devil’s Choice.Politiet vil dog ikke ud med hvordan man vil blande sig i mængden og hvor mange betjente der vil være til stede.Men en ting er sikkert og det er at beboerne i Bylderup Bov ikke skal være bange for de mange gæster. Politiets opfattelse er at de mange rockere ikke kommer til byen for at genere beboerne men for at feste med hinanden.


22-08-2014 07:00
Tilbagekald af buræg pakket i en 15 styks pakning

Forfatter: Kim Hansen


Fra en hønebesætning ved Grindsted har Hedegård Foods modtaget nogen æg med salmonella.Derfor tilbagekalder virksomheden nu bakker med 15 Buræg der er mærket med 3DK19056 leveret af autorisationsnummer 5219.Æggene er pakket fra og med 28. juli til og med 11. august.Varerne er solgt i Netto, Føtex, Rema, Liva og Bilka butikker.Æggene skal enten kasseres eller returneres til butikken.


22-08-2014 06:36
Royal åbning af slagteri

Forfatter: Kim Hansen


Det bliver med royal tale, når der er officiel åbning af Nordeuropas største kreaturslagteri, Danish Crowns nye kreaturslagteri i Holsted til 700 millioner kroner i dag klokken 10.30.Prins Joachim taler ved åbningshøjtideligheden klokken 11.


22-08-2014 06:28
Risiko for lange køer: Vindmølletransport brudt sammen

Forfatter: Kim Hansen


Skal du forbi Ribe her til morgen, så skal du vælge din rute med omhu. En vindmølletranport er nemlig brudt sammen i rundkørslen ved Haderslevvej og Haulundvej, og den ene halvdel af rundkørslen er spærret. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.Den 180 tons tunge vindmølletransport knækkede sammen omkring klokken 23.20 torsdag. Og der skal en helt speciel type kran til at flytte den tunge forhindring, så det er ikke kun i morgentrafikanter, man risikerer at ramme kødannelse.


22-08-2014 06:27
Unges forbrugsgæld er skudt i vejret

Forfatter: Kim Hansen


Drømmen om en ny bil, et dyrt anlæg eller noget tredje får en del unge til at tage et forbrugslån. Og i løbet af det seneste år er den gennemsnitlige forbrugsgæld for unge faktisk vokset markant.Det viser en ny undersøgelse fra Nordea, skriver Jyllands-Posten.Mens færre unge optager forbrugslån, så er gælden til gengæld steget med over én milliard kroner siden sidste år.Det er de unge mænd, der har lånt større beløb, mens de unge kvinders gæld er næsten uændret.


22-08-2014 06:27
Forsker: Våbentransport til Irak kan øge truslen mod Danmark

Forfatter: Kim Hansen


Det kan få betydning for den nationale sikkerhed, at Danmark efter alt at dømme i den nærmeste fremtid sender et transportfly til Irak med våben.Det vurderer terrorforsker dr. Max Abrahms fra Northeastern Universitet i Boston, skriver Politiken.Ser man på historien, er Danmarks tidligere engagement i Irak også velkendt, påpeger han.


22-08-2014 05:29
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
FC Midtjylland får mere end almindeligt svært ved at nå gruppespillet i dette års Europa League efter et 4-1 nederlag på udebane mod græske Panathinaikos.

SønderjyskE var på vej til at lave den helt store overraskelse da man førte med 3-0 og 4-1 i premieren i Champions League Hockey mod finske IFK Helsinki, men tabte 5-4 efter overtid og straffeslag og må nøjes med et enkelt point.

I den anden kamp i puljen vandt de svenske mestre fra Skellefteå 2-1 ude over tyske Krefeld.

I morgen eftermiddag spiller SønderjyskE kamp to i Champions Hockey League, hvor svenskerne kommer på besøg.

Grindsted og Region Varde skulle have kørt speedway onsdag aften men matchen blev aflyst, og ny dato er i stedet nu på onsdag den 27. august.

Men de to hold mødes allerede i aften, når Grindsted gæster Region Varde.

Den danske svømmer Mie Ø. Nielsen vinder delt guld i 100 meter ryg ved EM på langbane i Berlin.

Hun sluttede i nøjagtigt samme tid som Katinka Hosszu fra Ungarn. De svømmede i tiden 59,63 sekunder.

Der var også EM-guld i 200 meter butterfly hvor Viktor Bromer sikrede sig den første danske herremedalje i otte år.
21-08-2014 14:22
Vandværk prøver igen med renovering

Forfatter: Kim Hansen


Rise Vandværk forsøgte tidligere på ugen at udføre en reparation på forsyningsledningen til vandværkets kunder. Men det lykkedes ikke fordi vandet fra himlen gav så store problemer at man måtte opgive.Derfor har man nu lavet nye tiltag så man kan komme i gang med arbejdet i morgen i stedet.Derfor lukker man for forsyningen i den sydlige del af Rise Bygade, i Fællesgade og Søst Bygade.Lukningen vil være mellem klokken 9 og 14 i morgen.


21-08-2014 13:44
Mand mistede livet ved trafikulykke

Forfatter: Kim Hansen


Det kostede en 44-årig mand livet da han tidligere i dag var indblandet i et trafikuheld tæt ved Sønderborg.Ifølge jv.dk holdt manden stille ved Ulkebøl da han skulle ind af en sidevej. Det overså en buschauffør og drønede lige direkte op bag i bilen.Sammenstødet var så kraftigt at personbilen blev slynget rundt og endte i grøften.


21-08-2014 12:29
Betjent fandt stjålet traktor

Forfatter: Kim Hansen


Normalt forsvinder en stor traktor ikke sådan lige fra jordens overflade. Men det var ikke mindre det der skete natten til onsdag i Tyvse ved Tønder.Men allerede senere på dagen blev traktoren fundet igen. Det var en nærbetjent fra Nordborg der gjorde fundet på Banevej i Nordborg.Her stod også en campingvogn som man valgte og ransage. I den fandt man en stor mængde hjerteformede varmedunke fra firmaet Daily Delight. Yder mere fandt man en stor mængde cd’ere og dvd’ere som alt formodes at være tyvekoster.Traktoren er i øvrigt blevet genforenet med retsmæssige ejer.


21-08-2014 11:34
Tophockey i aften i Vojens

Forfatter: Henrik Lauridsen
I aften gælder det for SønderjyskE i Europas fornemste ishockeyturnering, Champions Hockey League, hvor modstanderen hedder IFK Helsinki i SE Arena i Vojens:

Sagde sportschef Søren Stockfisch fra SønderjyskE til Globusnyhederne.


Lyt her

21-08-2014 11:22
Corydon skal i samråd om DONG-salg

Forfatter: Kim Hansen


Fik regeringen et dansk tilbud, der kunne matche det fra Goldman Sachs, dengang en stor del af aktierne i DONG Energy blev sat til salg?Det spørgsmål kræver Dansk Folkeparti et klart svar på fra Bjarne Corydon, og partiet har derfor kaldt finansministeren i samråd om sagen.Det sker efter, at en DR-dokumentar onsdag beskrev, at det danske pensionsselskab ATP kom med et tilbud, som kunne matche det fra den amerikanske investeringsbank, der anklages for at sende penge i skattely.


21-08-2014 11:17
To F-16 jagere fik problemer under landing

Forfatter: Kim Hansen
Falck i Vojens blev kort før klokken 11 kaldt af sted til flyvestationen i Skrydstrup.Årsagen var at en F-16 pilot havde meldt om problemer med et næsehjul.Den kom dog sikkert ned på jorden uden problemer. Men lige efter meldte en anden F-16 pilot at han havde fået motorproblemer.Derfor blev brandfolkene på pladsen og ventede til den anden flyver var landet. Det sket også uden de store problemer.


21-08-2014 08:44
Ny fast dato for kæmpe marked

Forfatter: Kim Hansen


I mange år har Vorbasse Marked været afholdt anden sidste fredag i juli og har derfor sommetider ramt ind i uge 30. Men det bliver der nu lavet om på.Ifølge jv.dk er det er problem for mange af de frivillige hjælpere at markedet sommetider rammer uge 30, da flere der er begyndt på arbejde igen.Men også kræmmerne har bedt om at det bliver flyttet da der er mange andre markeder de også gerne vil på i uge 30, men ikke vil gå glip af Vorbasse Marked.Derfor er det nu blevet bestemt at markedet fremover bliver afholdt i uge 29.


21-08-2014 08:09
Bank er godt tilfreds med regnskabet

Forfatter: Kim Hansen


- Sydbank har vækst i udlånet, indtægterne stiger i et meget konkurrencepræget marked og nedskrivningerne falder, siger administrerende direktør Karen Frøsig i sin kommentar til det nyligt fremlagte regnskab.I sidste kvartal af 2013 måtte banken nedskrive 500 millioner kroner, hvoraf nedskrivninger på landbrug udgjorde knap halvdelen. Men siden er landbrugsjord steget i værdi og det har man brugt til at polstre andre steder, forklarer direktøren til Børsen.Også den generelle spareplan der tidligere blev indført er med til at holde humøret højt på Peberlyk i Aabenraa.


21-08-2014 08:08
Ung far sælger IS-stickers

Forfatter: Kim Hansen


En familiefar med palæstinensisk baggrund der bor i København har i fuld offentlighed solgt stickers med logoet fra Islamisk Stat, der blandt andet står bag terror og massehenrettelser i Syrien og Irak, oplyser Radio24Syv.Ifølge radioen, der har talt med manden, havde han ikke tænkt over at logoet på stickerne signalerede støtte til Islamisk Stat.Flaget er islamisk men bliver sat i forbindelse med gruppen Islamisk Stat.Manden risikerer nu at få en sigtelse for terror.


21-08-2014 08:08
Store forskelle på erhvervsskolers frafald

Forfatter: Kim Hansen


Uddannelse skal gerne ende med et eksamensbevis, men på landets erhvervsskoler er der stor forskel på, hvor mange studerende der når i mål.På de erhvervsskoler, der er bedst til at fastholde eleverne, gennemfører 80 procent. På andre er det kun 40 procent, viser en undersøgelse fra Rockwool Fondens Forskningsenhed ifølge Politiken.Professor og medforfatter til undersøgelsen Jørgen Grønnegård Christensen fra Aarhus Universitet kalder det uacceptabelt, at der er så stor forskel på frafaldet.


21-08-2014 08:08
Evakuerede ved metrobyggeri venter stadig på at komme hjem

Forfatter: Kim Hansen


Beboerne fra den ejendom på Nørrebro, der tirsdag blev evakueret efter et jordskred i forbindelse med metrobyggeriet, har heller ikke kunnet tilbringe natten i deres lejligheder.De vil nemlig tidligst i løbet af torsdag få svar på, hvornår de kan vende hjem, oplyser Københavns Politi.Der ventes nemlig på en godkendelse fra bygningsinspektøren i Københavns Kommune.51 personer blev evakueret fra tre opgange i forbindelse med jordskreddet.


21-08-2014 08:08
Kystlivredderne har haft travlt i år

Forfatter: Kim Hansen


Det har været en usædvanlig travl sommer for TrygFondens kystlivreddere.Især ved Henne Strand har der været flere alvorlige redningsaktioner, hvor badeturister har været i livsfare.Ved Henne Strand blev adskillige badeturister fanget i farlige situationer på grund af helt særlige vejr og vindforhold med revlehuller og sidevind.


21-08-2014 08:07
Kvinde død efter brand i lejlighed

Forfatter: Kim Hansen


En brand i en lejlighed i en etageejendom på Skovvejen i Kolding kostede i aftes en 29-årig kvinde livet, skriver Newsbreak.dk.- Der blev sendt røgdykkere ind og de fandt en 29-årig kvinde, der var død samt en 32-årig mand, som hun boede sammen med, fortæller vagtchef Svend Pedersen, til Newsbreak.dk.Den 32-årige mand er svært tilskadekommet.Politiet hælder til en teori om, at en tabt cigaret i en sofa startede branden, men det skal undersøges nærmere i dag.


21-08-2014 08:07
Falske Euro-sedler i omløb i regionen

Forfatter: Kim Hansen


Som forretningsdrivende i Aabenraa og opland skal man holde øjnene rigtig godt åbent lige for tiden. Flere gange har politiet nemlig modtaget anmeldelser om at forretninger, specielt restauranter, har modtaget falske 200 Euro-sedler.Sedlerne er særdeles vellignende og det er svært at spotte med det blotte øje om den er ægte eller falsk.Politiet opfordrer alle butikker til at være opmærksom på om man modtager en falsk seddel og, hvis man gør, straks kontakter politiet.


21-08-2014 05:30
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
AaB har næppe før haft så stor en chance for at spille sig i fodboldens forjættede land Champions League end i år.

Nordjyderne var klart bedre end et tamt Apoel-hold fra Cypern i den første playoff-kamp, men alligevel gik det galt. Gæsterne udnyttede deres eneste skud mod mål og fik 1-1 med hjem og den store chance for CL-bold i Aalborg er pludselig blevet markant mindre.

Esbjerg Motorsport imponerede igen på hjemmebane for anden runde i træk. Denne gang gik det ud over Holstebro, der blev sendt hjem med et nederlag på hele 58-29.

Slangerup Speedway Klub tabte i aftes hjemme til Dansk Metal Speedway Leagues førerhold, Holsted Speedway Klub, i en tæt match.

Holsted vandt 43-40.

Match mellem Grindsted og Region Varde blev aflyst

Men de to hold mødes allerede i morgen, når Grindsted omvendt gæster Region Varde.

Det blev til en guld medalje da Rikke Møller Pedersen i aftes vandt finalen i 100 meter bryst ved EM i svømning i Berlin.


Facebook
Globusnyhederne
Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter