Lokale nyheder


03-08-2015 13:02
Igen brand på grund af ukrudtsbrænder

Forfatter: Kim Hansen

Der opstod tidligere i dag en brand på Ørstedsvej i Ribe.

Ifølge Syd og Sønderjyllands politi var der gået ild i et udhæng på en butik.

Årsagen skal igen findes i brugen af en ukrudtsbrænder.

Politiet advarer gang på gang mod at bruge flammekasterne, specielt lige nu hvor alt er så tørt som det er, selvom det fornyligt har givet lidt vand.

Det koster i øvrigt mindst en bøde, hvis man kommer til at brænde noget ned når man bruger ukrudtsbrænderen.

03-08-2015 12:49
Tyve har haft travlt i Sønderborg

Forfatter: Søren Klinkby
Ukendte tyve har natten til i dag haft travlt i Sønderborg området, hvor de er brudt ind i ejendomme for at berøve.

Et af stederne vågnede en kvinde i sin seng, da en tyv pludselig stod i soveværelsesdøren og lyste hende i ansigtet.

Det lykkedes tyven at slippe af sted med beboerens computer, en mobiltelefon og nogle smykker.

På Sundgade fik to tyve benene på nakken, da alarmen gik inde i huset og på Damhaven lykkedes det en tyv at knuste en rude i en fordør, men valgte dog at flygte, da den vågen beboer råbte efter ham, det skriver Jyske Vestkysten

03-08-2015 12:35
Billige færger på dagsordenen

Forfatter: Søren Klinkby
Noget tyder på at det kan gå hen og bliver billigere at tage færgen fra de 27 danske småøer.

Den nye venstreregering vil nemlig gøre det billigere at sejle til og fra øer. Finansordfører Jakob Jensen, bekræfter at det er højt oppe på dagsordenen og at det er noget der kigges på i forbindelse med finanslovsarbejdet, det skriver dr.dk

03-08-2015 11:19
Formand afviser problemer med ambulancekørsel

Forfatter: Søren Klinkby
Borgere og sundhedsminister Sophie Løhde kan sove roligt om natten, når det gælder ambulancekørslen i Region Syddanmark.

Det siger formanden for udvalget for den præhospitale indsats i regionen, Thyge Nielsen. Udmeldingen kommer fra formanden efter sundhedsministeren nu vil have en redegørelse for, hvordan regionen vil få ambulancekørslen til at hænge sammen, når Bios til september overtager ambulancekørslen fra Falck, det skriver TV-2 Nyhederne

03-08-2015 10:17
Politiet igen til stede ved skolestart

Forfatter: Søren Klinkby
Syd- og Sønderjyllands Politi vil som tidligere være massivt til stede ved skolerne i starten af skoleåret. Det gælder både ATK-vogne, patruljer og motorcykelbetjente.

I 2014 var der 136 kontroller i forbindelse skolestart. Og heldigvis har det vist sig, at antallet af rapporter ved kontrollerne har haft en faldende tendens. Så tænk over hvor hårdt du træder på speederen når de små igen er at finde på vejene.

03-08-2015 10:07
Stress giver dårlig hukommelse

Forfatter: Søren Klinkby
Hvis du ofte oplever situationer som: Hvor lagde jeg mine nøgler? Hvad er det nu, jeg skal i dag? Og hvad er det nu, hun hedder? Så tyder noget på at du muligvis er stresset.

Ny forskning fra Arbejdsmedicinsk Klinik på Regionshospitalet Herning, viser nemlig at stress kan forårsage dårlig hukommelse, det skriver Kristeligt Dagblad.

Forskeren bag undersøgelsen er nu ved at undersøge, om den dårlige hukommelse er forbigående eller kan sætte varige spor.

03-08-2015 10:00
Skoler har svært ved at få besat lærestillinger

Forfatter: Søren Klinkby
Her en uge før skolestart har mange skoler svært ved at få besat lærerstillinger.

Ifølge lærerformand Anders Bondo, så har halvdelen af kommunerne svært ved at få besat lærerstillinger op til skolestart.
Eksempelvis på en skole i Tårnby havde halvdelen af lærerne sagt op, da ferien startede og går man ind på skolens hjemmeside vil man opleve at skolen søger én bestemt faggruppe i klynger - nemlig lærer, det skriver eb.dk

I og med det kun er en uge til skolestart, så kan det for nogle skoler muligvis blive kaotisk at få besat alle lærestillinger.

03-08-2015 09:48
Dansker druknet i Bulgarien

Forfatter: Søren Klinkby
En 55-årig dansk mand har mistet livet i en drukne ulykke i Sortehavet ud for Bulgarien, det skriver Ekstra Bladet.
Borgerservice i Udenrigsministeriet bekræfter dødsfaldet overfor TV 2.
De pårørende er også underrettet.

03-08-2015 09:47
Bilsalget steg i juli

Forfatter: Søren Klinkby
Det går fremad med salget af nye biler.

Ifølge tal fra Autobranchen Danmark, så steg salget af nye biler i juli måned med 14 procent i forhold til samme måned sidste år.
Fremgangen skyldes først og fremmest en stigning på 30 procent i antallet af leasede biler, det skriver TV-2 Nyhederne.

03-08-2015 09:46
Cykelrytter testet positiv for doping

Forfatter: Søren Klinkby

Den 37-årige Cykelrytter, Tom Danielson fra cykelholdet Cannondale-Garmin, er blevet testet positiv for brug af doping.
Det oplyser rytteren selv på Twitter, hvor han blandt andet skriver: - I aften har været en af de værste aftener i mit liv.
Cykelrytteren erklærer sig uskyldig.

03-08-2015 09:45
Post Danmark 2015

Forfatter: Søren Klinkby
Sidste års vinder af cykelløbet Post Danmark rundt Michael Valgren havde egentlig meldt fra, men stiller nu alligevel op for Tinkoff-Saxo. Nyheden vækker selvfølgelig begejstring hos arrangørerne.
Post Danmark rundt kan i øvrigt fejre 25 års jubilæum i år. Starten går i morgen fra Struer og løbet slutter som altid med opløb på Frederiksberg søndag den 8. august.

03-08-2015 07:37
Anders Tesgaard opereret i ansigtet

Forfatter: Kim Hansen

Lægerne på Odense Universitets Hospital har foretaget en større operation, hvor de har opereret Anders i ansigtet efter de brud han havde pådraget sig ved ulykken under Race Across America tilbage i slutningen af juni måned.

Operationen gik godt, og uden betydelige komplikationer, lyder det på Anders Tesgaards Facebook side. Anders Tesgaard ligger fortsat i koma.

03-08-2015 07:37
Indkøbscenter på tvangsauktion

Forfatter: Kim Hansen

Hjerting Bycenter kommer nu på tvangsauktion, efter en begæring fra Advokatfirmaet Kromann Reumerts afdeling i Århus. Det skriver Jyske Vestkysten.

Ifølge Avisen er det ikke lykkedes, at finde en ny lejer, efter at Fakta rykkede ud for omkring halvandet år siden. Dermed står mere end halvdelen af centrets godt 2.000 kvadratmeter stadig tomme.

Tvangsauktionen finder sted ved Retten i Esbjerg på onsdag kl. 10.

03-08-2015 07:37
Indbrudstyv vækkede beboer med lys i hovedet

Forfatter: Kim Hansen

En kvinde der bor på Østerkobbel i Sønderborg blev noget forskrækket da hun i nat pludselig vågnede af at en mand lyste hende direkte i hovedet med en lommelygte.

Det viste sig at være en indbrudstyv der var kommet ind i huset.

Kvinden gav en råb fra sig og tyven forsvandt fra stedet med blandt andet en computer og en mobiltelefon.

03-08-2015 07:36
Morgensporten

Forfatter: Kim Hansen
Så skete det igen i går. Sidste sæsons bronzevindere fra Brøndby tabte til Hobro efter 90 minutter på grønsværen i Brøndby. Kampen endte 2-0 og det betyder at Brøndby, efter 14 dage i superligaen, ikke har vundet nogen kampe endnu.

I går spillede SønderjyskE mod FCK på Haderslev Stadion og det var ikke nogen glædeskamp for hjemmebanefansene. Her lykkedes det FCK at vinde hele 1-3 over de lyseblå.

En tydeligt skuffet Niels Frederiksen dumper Esbjergs sæsonstart efter et nederlag 2-1 fredag aften i Viborg. EfB står nu med et enkelt point efter tre kampe, skriver bold.dk.

03-08-2015 07:36
Minister går ind i ambulancesag

Forfatter: Kim Hansen

Den nye Sundheds- og Ældreminister Sophie Løhde går nu ind i sagen om ambulancekørslen i Region Syddanmark.

BIOS står stadig og mangler rigtig mange reddere for at nå op på de mere end 500, der ifølge region Syddanmark er optimalt.

Politiken skriver i sin avis i dag at ministeren vil sørge for at vi borgere i Region Syddanmark kan være helt trygge hvis vi bliver syge og har brug for akut hjælp.

Ministeren har bedt sit ministerium om at kontakte Region Syddanmark for at få en status på situationen hurtigst muligt.

03-08-2015 07:36
Esbjergs skoler skal lære af verdens bedste

Forfatter: Kim Hansen

Esbjerg Kommunes skoler skal nu hente erfaring fra verdens bedste skoler.

Skolevæsenet i den canadiske stat Ontario er anerkendt som et af verdens bedste, og derfor ser Esbjerg Kommune i den retning, når skolereformens visioner skal føres ud i livet.

Her i august tager syv canadiske skoleeksperter turen til Esbjerg, hvor de deler ud af viden og erfaring, som kan bidrage til udviklingen af Esbjerg Kommunes skoler.

31-07-2015 16:50
Priser på afbudsrejser rasler ned med 50 procent – i Jylland

Forfatter: Mike Forde
Afbudsrejser fra de jyske lufthavne rasler ned i pris. Jyderne kan igen finde afbudsrejser til under 2.000 kroner for både fly og hotel i en uge. Det viser et spritnyt pristjek, rejsesøgemaskinen Travelmarket har lavet for TV 2.

- Det er absolut en god pris, når vi stadig er i højsæsonen, så det er en rigtig god nyhed for jyderne, der har gavn af, at der er flere pladser, end efterspørgslen kan bære, siger direktør hos Travelmarket Ole Stouby og peger på, at de jyder, der rejser fra Aalborg lige nu kan finde en afbudsrejse i en uge til 1.799 kroner, mens den billigste pris for to uger siden lød på 3.598 kroner – et prisfald på 50 procent

31-07-2015 16:31
Kolding dropper boliggaranti til studerende

Forfatter: Mike Forde
Der kommer så mange studerende til Kolding som aldrig før. Men selvom byen kan glæder sig over en masse nye indbyggere, så bliver det svært at få plads til de mange studerende.

Lige nu har Kolding 952 ungdomsboliger, og selvom det tal kommer til at stige en anelse til efteråret, så er det langt fra nok til, at kommunen tør love tag over hovedet til de mange kommende studerende. Det skriver TV Syd.

Kolding har tidligere haft en boliggaranti, der sikrede de nye studerende en bolig, der var til at betale, men tilgangen til de koldingensiske studier har været så stor, at kommunen nu må give op.

Som en midlertidig løsning er det tidligere plejecenter Kløverhøj indrettet til studieboliger, inden et igangværende byggeri står færdigt med nye studieboliger til november.

Alene Syddansk Universitets afdeling i Kolding er gået fra 1.300 fuldtidsstuderende i 2010 til omkring 2.000 i 2015.

31-07-2015 15:14
Ribe Dyrskue fylder 150 år

Forfatter: Mike Forde
Dyrskuer er ikke noget nyt fænomen, og særligt ikke i Ribe. Her bliver der fredag holdt dyrskue på Hovedengen i Ribe, ligesom der er blevet holdt dyrskue i byen de sidste 150 år.

På dyrskuet vil det været muligt at se alt fra moderne landbrugsmaskiner til heste, køer og får, og hvert år plejer op mod 9.000 mennesker at besøge det store dyrskue.

31-07-2015 14:03
Vragdel stammer med sikkerhed fra en Boeing 777

Forfatter: Mike Forde
Et nummer på den fundne flyvragdel i Det Indiske Ocean bekræfter, at vragdelen stammer fra en Boeing 777, som er samme type fly som det forsvundne passagerfly, MH370.

Det oplyser de malaysiske myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

Vragdelen stammer fra en flyvinge, der blev fundet på øen Réunion i Det Indiske Ocean onsdag.

Vragdelen er siden blevet sendt til undersøgelse i Frankrig, hvor eksperter i løbet af de næste dage skal undersøge, om den med sikkerhed stammer fra passagerflyet, der forsvandt sporløst i marts sidste år med 239 mennesker ombord.

31-07-2015 13:53
Politiet: Ingen forbrydelse bag dødsfald

Forfatter: Mike Forde
Der ligger ifølge Sydøstjyllands Politi ingen forbrydelse bag det lig af en mand, som blev fundet tidligere fredag ved Kolding Fjord. Der er tale om selvmord, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

31-07-2015 13:50
Mand fra Vejen tiltalt for drab på hustru

Forfatter: Mike Forde
En 28-årig mand fra Vejen er nu blevet tiltalt for at have dræbt sin 29-årige hustru den 22. oktober 2014.

Manden er tiltalt for om eftermiddagen at have kvalt kvinden og bag efter sat ild til liget i lejlighedens badeværelse. Han er derfor tiltalt for både manddrab efter straffelovens paragraf 237, for usømmelig omgang med lig efter straffelovens paragraf 139 stk. 1 samt for forvoldelse af ildebrand efter straffelovens paragraf 181 stk. 1.

Den 28-årige blev anholdt samme dag og har siden siddet varetægtsfængslet.

Straffesagen er berammet til at begynde i retten i Esbjerg den 17. september. Der er afsat fem retsdage med afslutning den 28. september.

31-07-2015 10:47
Dødsfald rejser kritik af manglende hjertestarter

Forfatter: Mike Forde
En hjertestarter kunne måske have reddet Niels Christian Sørensens liv.

Men da han forleden fik et hjertestop på Billund Plejecenter, var der ingen hjertestarter i nærheden.

Billund Kommune har nemlig besluttet, at der ikke skal være hjertestartere på kommunens plejecentre, skriver tv2.dk.

Niels Christian Sørensens enke kritiserer beslutningen.

Hun siger, at et byråd ikke skal kunne bestemme, om der skal være hjertestarter eller ej på et plejecenter.

31-07-2015 10:33
Esbjerg sælger U21-landsholdsspiller til udlandet

Forfatter: Mike Forde
Superligaklubben Esbjerg sælger U21-landsholdsspilleren Jonas Knudsen til en udenlandsk klub, meddeler klubben i en meddelelse til Københavns Fondsbørs.

31-07-2015 08:41
Nu indrettes Danmarks højest placerede toiletter -

Forfatter: Mike Forde
254 meter. Eller hvad der svarer til seks Rundetårn stablet ovenpå hinanden.


Så langt er der fra toppen af Storebæltbroens pyloner og ned til bunden, hvor broens eneste toiletter hidtil har været placeret.

Men sådan er det ikke længere.

Lige nu er et større arbejde med vedligeholdelse af hovedkablerne i gang, og Sund & Bælt har nu taget konsekvensen af, at det har været alt for besværligt for folkene fra engelske Spencer Group, når de har skullet træde af på naturens vegne.

Derfor har man nu installeret to toiletter i toppen af Storebæltsbroens pyloner.

Hvor arbejdsfolkene tidligere skulle alle 254 meter ned i bunden af pylonerne, kan de derfor nu nøjes med at gøre holdt i toppen..

Toiletterne er samtidig forbrændingstoiletter, så de er nemmere at tømme end campingtoiletterne. Det, der bliver tilbage, er bare lidt aske, skriver Sund & Bælt.

Arbejdet i toppen af Storebæltsbroen forventes at være færdigt i starten af efteråret.

31-07-2015 08:23
Livløs person fundet ved Kolding Fjord

Forfatter: Mike Forde
Tidlig fredag morgen har Sydøstjyllands Politi fundet en livløs person ved Fjordvej i Kolding.

Politiet vil endnu ikke bekræfte om der er tale om en ulykke, eller yderligere beskrivelse af den fundne person.

Sydøstjyllands Politi har fredag morgen afspærret Fjordvej ved Skolebakken i Kolding.

31-07-2015 08:22
Forsvundet 95-årig kvinde fundet i god behold

Forfatter: Mike Forde
Den 95-årige kvinde, som politiet i Syd- og Sønderjylland har ledt efter siden i går eftermiddags, er fundet i god behold.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi her til morgen på Twitter.

Kvinden er lettere dement og forsvandt fra sin bopæl på Vestervang i Brørup i det sydlige Jylland. Politiet ledte efter hende hele natten, og i morges blev der sat en helikopter ind i eftersøgningen.

31-07-2015 08:02
Antallet af ynglende stære er halveret i Danmark

Forfatter: Mike Forde
Hvis du er typen, der holder af at tage ud og se 'sort sol' ved Vestkysten, altså det fænomen hvor flere hundrede tusinde stære samles og tegner fascinerende mønstre på himlen, så skal du nyde det, mens du fortsat har muligheden.

For i løbet af fire årtier er antallet af ynglende stære mere end halveret i Danmark. Det viser punkttællinger foretaget af Dansk Ornitologisk Forening gennem de seneste 40 år.

Den tilbagegang af ynglende stære er der flere årsager til. Men den mest oplagte årsag er mangel på føde, siger Mark Desholm, der er leder af den naturfaglige afdeling ved Dansk Ornitologisk Forening til DR Nyheder.

31-07-2015 07:37
Ny undersøgelse: Tøjvask er stadig kvindernes domæne

Forfatter: Mike Forde
Mændene går fortsat i en lang bue uden om vasketøjskurven og overlader helst tøjvasken til kvinderne. Faktisk står kvinderne for hele 70 pct. af al tøjvask i de danske hjem. Det viser en ny undersøgelse, som M3 Research har foretaget for hvidevareproducenten Bosch.

Den gode nyhed til alle mænd er, at vaskemaskiner er mere brugervenlige og intuitive end nogensinde før, så de kan være helt trygge ved at give sig i kast med at ordne vasketøj.

Eksempelvis findes i dag flere moderne maskiner med intelligente doseringssystemer og automatisk pletfjerning, der selv fjerner de mest almindelige pletter. Vaskemaskinen tilpasser således automatisk temperatur, tromlens rotation, vandmængde og tid ud fra plettypen.

31-07-2015 07:30
Film og bøger slår intimitet i hotelsengen

Forfatter: Mike Forde
Når vi tager på ferie, flygter vi gerne fra en travl hverdag med vores bedre halvdel. Men at tage på hotelophold er tilsyneladende ikke ensbetydende med, at intimitet med partneren står øverst på ”to-do”-listen.

Således svarer knap 6 ud af 10 (59 pct.) danskere, at de gerne bruger tiden i hotelsengen med fjernsyn eller film, mens 58 pct. af os foretrækker en god bog. Film og bøger slår altså romantik i sengen, som halvdelen (55 pct.) foretrækker at bruge tiden på.

31-07-2015 07:26
Mette Frederiksen har vundet danskernes tillid

Forfatter: Mike Forde
Formand for Socialdemokraterne Mette Frederiksen (S) slår både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og tidligere formand og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), når det gælder vælgernes tillid.

Det viser den første megafon-måling siden Folketingsvalget i juni, skriver Politiken.

Således svarer kun 18 procent af de adspurgte, at Lars Løkke Rasmussen er den mest troværdige, mens 50 procent svarer Mette Frederiksen.

27 procent mener ikke, at der er nogen forskel på de to.

En måling fra dagen før valget viser, at 31 procent pegede på den nuværende statsminister, som den mest troværdige politiker, mens 46 procent pegede på Helle Thorning-Schmidt. Dermed slår Mette Frederiksen altså også sin forgænger.

31-07-2015 07:17
9-årig dreng i undertøj efterlyst i nat - ville i Fakta

Forfatter: Mike Forde
En niårig autistisk dreng forsvandt fra sit hjem i Esbjerg tidligt fredag morgen. Han er nu blevet fundet i god behold. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi til TV 2.

- Han forsvandt sidst på natten, eller det er ihvertfald det indtryk at forældrene har fået. Han er stået op og har taget sit løbehjul og er smuttet, siger vagtchefen til TV 2.

Den niårige dreng kom trillende hen af fortorvet ved patruljens ankomst. Han forklarede efterfølgende, at han havde været i Fakta.

Drengen hedder Gustav og blev beskrevet som 145 cm høj og kraftig af bygning. Han var kun iført underbenklæder, da han forsvandt fra sit hjem på Frihedsvej i Esbjerg. Drengen kørte afsted på et sort løbehjul.

31-07-2015 07:11
Helikopter leder efter 95-årig dement kvinde

Forfatter: Mike Forde
Politiet har her til morgen sat en helikopter ind i eftersøgningen af en 95-årig dement kvinde, der har været forsvundet siden i går eftermiddags.

Kvinden forlod sin bopæl på Vestervang i Brørup og er lettere dement. Derfor har politiet ledt intensivt efter hende hele natten.

Helikopteren er sat ind for at støtte eftersøgningen på landjorden, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi til bt.dk.

31-07-2015 07:04
Hård kamp om fremtidens piloter

Forfatter: Mike Forde
De kommende år bliver der hård kamp om piloterne.

En prognose fra flyproducenten Boeing viser, at der på verdensplan bliver brug for 558.000 nye piloter i løbet af de næste 20 år, skriver Berlingske Business.

Det bliver svært at skaffe de nødvendige piloter i Europa, vurderer Jan Herlev Christoffersen, som står for rekruttering af piloter til Norwegian.

Vi konkurrerer med Asien, og de kan slet ikke skaffe nok piloter. Specielt i Kina tilbydes piloter ekstremt høje lønninger, siger han.

31-07-2015 07:03
Populær fantasy-serie fortsætter i yderligere tre sæsoner

Forfatter: Mike Forde
Hvis man har set Game of Thrones, ved man nok, at der fortsat er en hel del ubesvarede spørgsmål, der kræver svar, før serien kan slutte.

Og noget tyder på, at der bliver behov for en hel afsnit til afklare, hvem der i sidste ende kan sætte sig i den eftertragtede jerntrone i Westeros.

I hvert fald siger siger programchef fra HBO, kabelnetværket, der sender serien, at der er udsigt til yderligere tre sæsoner, skriver Reuters.

I øjeblikket skydes den sjette sæson, der ventes at få premiere i løbet af foråret 2016.

31-07-2015 06:56
Ingen traktorer på Alssundbroen alligevel

Forfatter: Mike Forde
Chr. X"s bro i Sønderborg bliver spærret for biler fra den 8. til den 20. august fordi, der skal ny belægning på broen.

Man har fra kommunens side tidligere skrevet, at Alssundbroen i samme periode bliver nedklassificeret til almindelig landevej, således at traktorer kan passere fra Vestermark til Aabenraavej uden særlig tilladelse. Det skriver Lokalavisen Sønderborg.

Men det vil Vejdirektoratet ikke tillade. Traktorer må kun passere over Alssundbroen under politieskorte, og det har politiet ikke ressourcer til. Der er derfor fundet en anden løsning, så traktorer fortsat kan passere Chr. X"s bro, mens belægningsarbejdet udføres.

31-07-2015 06:54
EfB klar til tæt kamp mod oprykkere

Forfatter: Mike Forde
Efter AaB og FC København venter oprykkerne fra Viborg FF for Esbjerg fB, der ligesom fredagens modstander blot har et point efter de to første spillerunder i Alka Superliga.

EfB-cheftræner Niels Frederiksen afviser, at opgaven i Viborg nødvendigvis er nemmere at løse end de to foregående mod tidligere mesterhold.

Kampen mellem EfB mod Viborg FF spilles i aften kl. 18.00 på Energi Viborg Arena.

31-07-2015 06:49
Læreruddannelsen gør op med blakket ry

Forfatter: Mike Forde
Læreruddannelsen var for dem, der ikke var gode nok til andre studier.

Sådan har kritikken lydt de seneste år, men nu tyder noget på, at udviklingen er ved at vende.

I år kan læreruddannelsen prale af seks procent flere ansøgere end året før, og samtidig er karaktersnittet steget ved en stor gruppe af ansøgerne.

Ifølge en ekspert kan forklaringen være, at man sidste år gjorde det til et krav, at ansøgere skulle have karakteren syv. Det kan have haft en selvforstærkende effekt, vurderer han overfor Berlinske.

31-07-2015 06:48
Rundhåndede russiske turister svigter Danmark

Forfatter: Mike Forde
Russere er blandt de turister, der lægger flest penge i Danmark. Men hver femte russer er forsvundet på et år.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som hotel- og restaurationsbranchens hovedorganisation, Horesta, har lavet en beregning på.

31-07-2015 06:41
Forsvundet dreng fundet igen

Forfatter: Mike Forde
Syd- og Sønderjyllands Politi efterlyste tidligere i morgen en niårig autistisk dreng, der havde forladt sin bopæl på Frihedsvej i Esbjerg natten til fredag.

Han var kun iført benklæder, og han vaR taget afsted på et sort løbehjul.

Den niårig dreng er nu fundet igen. Drengen er hjemme på sin bopæl i god behold, oplyser politiet.

31-07-2015 06:39
Danskerne vil ikke have flere flygtninge

Forfatter: Mike Forde
Der er for mange flygtninge i Danmark, og der er ikke plads til flere.

Den opfattelse har 44 procent af danskerne, viser en ny Megafon-måling, der er blevet foretaget for TV 2.

32 procent mener, at det nuværende niveau er passende, mens 16 procent er af den opfattelse, at der er plads til endnu flere.

Regeringen og Dansk Folkeparti har siden valget gennemført flere tiltag, der skal sætte en stopper for strømmen af flygtninge.

31-07-2015 06:37
Listria-ramte sandsynligvis selv skyld i smitten

Forfatter: Mike Forde
Der er ikke noget, der tyder på, at fiskeproducenten Hjerting Laks har begået fejl efter, at én person er død og i alt fire personer er blevet smittet med listeria.

Fødevarestyrelsen har undersøgt Hjerting Laks' produkter i flere butikker, men der er ikke fundet forhøjede niveauer af listeria i nogle af produkterne. Derfor er det sandsynligt, at smitten skyldes forkert håndtering af fisken. Det skriver TV Syd.

Fødevarestyrelsen bruger derfor lejligheden til at opfordre folk til at håndtere fisk korrekt, så man ikke bliver syg.

31-07-2015 06:36
Badevandet i Kolding er i orden

Forfatter: Mike Forde
Prøver af badevandet ved Kolding viser, at der ikke er nogen grund til bekymring. Skiltene, som fraråder badning, vil derfor blive fjernet hurtigst muligt. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

I starten af uge 31 var der ellers bekymring for, om kraftigt regn kunne havde skyllet kloakvand ud i fjorden og forurenet badevandet ved henholdsvis Rebæk Strand og Fjordbadet Lyshøjalle. Derfor valgte kommunen at fraråde badning.

Generelt er kvaliteten af badevandet i Kolding Kommune udmærket, så hvis sommervejret vender tilbage her i weekenden, som meteorologerne har spået, kan man altså roligt tage sig en dukkert.

30-07-2015 15:20
Èn person er nu død efter at være smittet med listeria

Forfatter: Mike Forde
Tidligere i dag blev det meldt ud i en pressemeddelelse fra Fødevarestyrelsen, at fire personer var blevet smittet med listeria fra produkter, der stammer fra fiskeproducenten Hjerting Laks.

Statens Serum Instistut siger til Ekstra Bladet, at en af listeria-patienterne har mistet livet på grund af bakterien. Instituttet oplyser, at der er tale om en ældre person.

30-07-2015 14:54
Danskerne må ty til alternative ferieformer på grund af sommervejret

Forfatter: Mike Forde
Sommervejret svigter os, og med næsten alle charter- og afbudsrejser udsolgt, oplever alternative ferieudbyderer fremgang i salget af ture til de danskere, der stadig sidder midt i regnvejret herhjemme.

Hos Lalandia kan administrerende direkør Jan Harrit fortælle, at de i år har mange flere feriebookinger end sidste år, og at salget af dagsbilletter er steget med op til 10 procent. Det skriver Berlinske.

Også hos DFDS Seaways er sommersalget steget med 50 procent i år.

30-07-2015 13:34
Fire personer syge med listeria fra Hjerting Laks

Forfatter: Mike Forde
Fire personer er blevet ramt af listeria efter at have spist produkter fra fiskeproducenten Hjerting Laks. Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Hjerting Laks blev også sidste år sat i forbindelse med et mindre udbrud af listeria med samme bakterietype.

30-07-2015 13:32
Bilist flygtede fra uheld lige ved siden af politistation

Forfatter: Mike Forde
En kvinde i en rød bil, muligvis en Opel, kørte væk, da hun havde ramt en anden bilist. Det skete i krydset ved Frodesgade og Kirkesgade i Esbjerg, lige ved siden af politistationen, så politiet opsnappede hurtigt, at der var noget galt.

- Vi hørte et ordentligt brag, og det var en af mine kolleger, der var opmærksom på situationen, hvor en kvinde kørte inde i en anden bil, gassede op og kørte væk fra stedet. Vi kunne se fra stationen, at det var en kvinde, der sad i den røde bil, siger Erik Lindholdt, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi til jv.dk

Kvinden kørte i retning mod Strandby Plads, da hun gassede op og kørte væk fra krydset.

30-07-2015 13:30
Stedfar får fængselsdom for misbrug

Forfatter: Mike Forde
En 39-årig mand har erkendt at misbruge sin nu 17-årige steddatter seksuelt og er blevet idømt tre et halvt års fængsel. Det har Retten i Herning bestemt.

Overgrebene, som har inkluderet adskillige tilfælde af samleje, fandt sted i den vestjyske by Videbæk.

30-07-2015 13:17
Carl Holst's "efterløn" fra regionen var ikke meningen

Forfatter: Mike Forde
Forsvarsminister Carl Holst (V) overtræder ikke nogen regler, når han modtager en årsløn på 833.040 kroner fra Region Syddanmark ved siden af lønne for den ministerpost, han fik for nylig.

Men det var ikke meningen med den bekendtgørelse, der giver ham ret til pengene oven i sin ministerløn. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Tværtimod blev der i 2005 indsat en bestemmelse for at undgå denne type situationer. Den daværende indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ville nemlig undgå, at borgmestre og amtsborgmestre kunne få dobbelt løn i et år, hvis de i 2007 blev valgt til borgmestre og regionsformænd i de nye kommuner og regioner.

Det fremgår af en aktindsigt, som Vejle Amts Folkeblad har fået hos Indenrigsministeriet.

Indenrigsministeriet forklarer i en mail til avisen, at ”Ministeriet indsatte bestemmelsen i bekendtgørelsen for at imødegå situationer, der efter ministeriets opfattelse kunne virke stødende”.

Høringssvarene i sagen viser, at ingen formentlig tog højde for, at en regionsrådsformand kom i Folketinget.

30-07-2015 12:29
Politiets specialister i aktion på Langelandsvej i Esbjerg

Forfatter: Mike Forde
På en ellers stille sommeraften måtte politiet i Esbjerg pludselig sent onsdag aften have en ganske særlig gruppe betjente på gaden.

Knap en halv time før midnat modtog ordensmagten en anmeldelse om, at en 49-årig mand havde forskanset sig i en bolig på Langelandsvej med et jagtgevær. Forinden havde manden proppet patroner i geværet og truet sin kæreste på livet efter et større skænderi. Det skriver Lokal Avisen Esbjerg.

Anmeldelsen om våben på stedet fik politiet til at sende sin særlige indtrængningsgruppe til Langelandsvej. Den indledte forhandlinger med manden, der endte med, at han selv forlod boligen og blev anholdt.

Da politiet efterfølgende undersøgte hjemmet fandt de flere andre våben i form af riffel og jagtgevær.

30-07-2015 12:28
Prisen på kalvekød, mælk og øl rasler ned

Forfatter: Mike Forde
Hvis du endnu ikke har fundet ud af, hvad der skal serveres til aftensmaden, så kan kalvekød, frosne grøntsager og øl være et godt bud.

Prisen på netop de varegrupper er nemlig det seneste år raslet ned, viser helt nye tal fra Danmarks Statistik. Og derfor er der mange penge at spare i supermarkederne, fortæller forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen.

- Der skal i hvert fald nogle flere mælkeprodukter ned i kurven, hvis man er en prisbevidst forbruger. Derudover skal man huske kalvekød, øl og sodavand, da det er de fødevarer, der er blevet billigere siden sidste år, siger Ann Lehmann Erichsen til DR Nyheder.

30-07-2015 12:26
Et glas rødvin kan bekæmpe tarmkræft

Forfatter: Mike Forde
Et stort glas rødvin er godt for helbredet.

Ny britisk forskning har igennem museforsøg fundet ud af, at stoffet resveratrol, der findes naturligt i rødvin, kan forebygge kræft i tyktarmen. Vel at mærke i en mængde på blot fem milligram, der svarer til et stort glas rødvin om dagen, skriver Videnskab.dk.

30-07-2015 09:56
Kun én drømte om at blive produktionsteknolog

Forfatter: Mike Forde
Mens tusindvis af unge drømmer om en fremtid som læge, jurist eller sygeplejerske, er der omvendt få, der ønsker at tage en uddannelse på de danske erhvervsakademier.

Det fremgår af årets tal fra Den Koordinerede Tilmelding.

Mens 2.627 har søgt ind på medicinstudiet på Syddansk Universitet, er der kun en enkelt, som har søgt ind på uddannelsen som produktionsteknolog på Erhvervsakademi Kolding. Også uddannelsen som VVS-installatør ligger i bunden.

30-07-2015 09:46
Ryanair dropper retssag

Forfatter: Mike Forde
​Der bliver alligevel ingen retssag mellem Ryanair på den ene side og SAS og 3F på den anden, skriver branchemediet standby.dk.

Det irske lavprisflyselskab har opgivet sin anke til Østre Landsret mod SAS Ground Handling og 3F, efter at flere medlemmer fra 3F i marts forsinkede den første afgang i Københavns Lufthavn fra Ryanair i nogle timer

30-07-2015 09:34
Sløjt sommervejr får os til at drikke færre øl

Forfatter: Mike Forde
Vi drikker færre øl, når sommeren byder på regn og rusk.

Sommervejret anno 2015 er ikke ølvejr lyder det fra bryggerierne.

- Det rammer os, det er der slet ingen tvivl om. Når det er koldt ude, så er det ikke så spændende at nyde en pilsner, siger administrerende direktør for Thisted Bryghus, Aage Svenningsen til DR Nyheder.

30-07-2015 09:31
Så mange kom ind på uddannelser i Syd

Forfatter: Mike Forde
Natten mellem onsdag og torsdag blev spændingen udløst for rigtig mange unge, der fik svar på, om de er optaget på landets universiteter. Region Syddanmark har stor fremgang i studerende.

I alt kommer der 5.932 studerende til det sønderjyske. Det er en stigning på 283 i forhold til optaget i de samme kommuner året før, en stigning på hele 5 procent. Det skriver TV Syd.

De nye studerende fordeler sig således

Esbjerg: 1.687
Haderslev: 338
Kolding: 1.237
Sønderborg: 601
Aabenraa: 289

30-07-2015 09:28
Fængselstegninger flyder på nettet

Forfatter: Mike Forde
Over 350 sider med dybt fortrolige plantegninger og billeder af Ringsted Arrest flyder på nettet til fri afbenyttelse for flugthungrende indsatte eller folk, der vil have ram på nogle af de varetægtsfængslede bag tremmerne. Det skriver Ekstra Bladet.

De over 350 sider viser blandt andet den eksakte inddeling af arresthusets 17 celler, kabelføringen og ventilationssystemer i bygningen. Derudover ligger 50 fysiske billeder fra arresten også på nettet.

30-07-2015 09:21
Minister: Studerende skal være mere mobile

Forfatter: Mike Forde
Hver fjerde unge uddannelsessøgende er ikke kommet ind på et studie, men det rekordhøje tal er ikke et tegn på, at der er noget galt med optagelsessystemet.

Sådan lyder det fra uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V), der afviser en række eksperters forslag om at ændre på optagelsessystemet på de videregående uddannelser.

30-07-2015 07:32
Andenplads til Valgren i Kolding

Forfatter: Mike Forde
Tour de France-rytteren Michael Valgren var med fremme, men Tinkoff-Saxo rytteren blev slået af Mads Würtz Schmidt fra coloQuick ved onsdag aftens gadeløb, Spar Nord Grand Prix, i Kolding.

Sidste års danske mester og den tidligere junior-verdensmester i enkeltstart kom ind på sidste omgange sanmen med Mads Baadgaard Rahbek fra Team TREFOR-Blue Water. På den afsluttende stigning kørte Mads Würtz Schmidt fra sine to konkurrenter, og han kunne derfor køre alene til mål.

Torsdag er der gadeløb i Hadsten, hvor vinderen af årets Tour de France, englænderen Chris Froome (Team Sky), stiller til start.

30-07-2015 07:09
Dette studie er sværest at komme ind på

Forfatter: Mike Forde
Man skal have hovedet skruet overordentligt godt på, hvis man har planer om at læse et af de ti studier, som har årets højeste adgangskvotienter.

I nat klokken 00.01 offentliggjorde Uddannelses- og Forskningsministeriet adgangskravene til de videregående uddannelser. Og de ti studier, som er sværest at komme ind på i år, kræver alle et karaktergennemsnit fra gymnasiet på 11 eller derover for at blive optaget. Det skriver DR Nyheder.

Helt i top ligger ’International Business’ på Copenhagen Business School (CBS). Her skal man have et karaktergennemsnit på hele 12,3 for at blive optaget, hvilket er en stigning i forhold til sidste år. Her skulle man skulle have et snit på 12,1 for at blive lukket ind.

1.253 personer har i år søgt om at blive optaget på uddannelsen, men kun 175 er blevet lukket ind.

30-07-2015 07:07
Efter psykiater-sag: Haderslev vil også kulegrave sager

Forfatter: Mike Forde
Nu går også Haderslev Kommune i gang med at kulegrave kommunens brug af psykiateren Piet Casier, der flere gange har modtaget alvorlig kritik fra myndighederne og for nylig blev dømt for at fejldiagnosticere en kvinde i Norddjurs Kommune.

Det oplyser Rune Larsson, der er direktør i Erhvervs - og Borgerservice i Haderslev Kommune.

Det er vigtigt for os, fordi der nu er blevet sået tvivl ved det grundlag, som vi har truffet vores afgørelser på. Og det er vi nødt til at afprøve, siger Rune Larsson.

Haderslev Kommune oplyser i en aktindsigt, DR Syd har fået, at kommunen første gang betalte Piet Casier for udfærdigelsen af en speciallægeerklæring i april 2007. Og senest i november 2008.

30-07-2015 07:05
Udvikling: Borgermøder om udviklingsplaner

Forfatter: Mike Forde
Esbjerg Byråd inviterer til borgermøder om Kommuneplanstrategi 2018-30 for at skabe debat om kommunens fysiske udvikling.

I august afholdes der borgermøder i Ribe, Esbjerg og Bramming, og sideløbende foregår debatten på kommunens Facebookside. Læs mere på www.esbjergkommune.dk

30-07-2015 06:55
Flere danskere får problemer på bilferien

Forfatter: Mike Forde
Antallet af danske feriebilister, der får problemer med bilen på udlandsrejsen, er steget voldsomt denne sommer. Det skriver dr.dk

Det mærker SOS International, der tager imod opkaldene fra de strandede bilejere.

I den første uge af juli var antallet af henvendelser fra nødstedte bilister 40 procent højere end sidste år. Indtil nu har denne sommer budt på flere end 6000 sager.

30-07-2015 06:53
Dumpede skoleelever får en chance mere

Forfatter: Mike Forde
Ti unge fra Sønderborg bruger i denne uge ferien på intensive dansk- og matematikkurser på Fagbooster-camp. Kurset er for unge, der endnu ikke har bestået fagene i folkeskolen. Håbet er, at de kan blive optaget på den erhvervsskole, de så gerne vil ind på. Det skriver TV Syd.

Flere steder landet over er der i løbet af sommeren fagbooster-camps for unge, der gerne vil bestå folkeskolens afgangsprøve i dansk og matematik, men til trods for at der ikke er mange tilmeldte, ser kurserne ud til at være en succes.

Fagbooster-camp'en for eleverne fra Sønderborg slutter fredag d. 31. juli

30-07-2015 06:51
Politiet: Ballademagere frygter pebersprayen

Forfatter: Mike Forde
Politiets peberspray virker så skræmmende på ballademagere, at alene tanken om, at den vil blive brugt, får dem til at falde ned og rette sig efter det, politiet siger.

Det er i hvert fald politiets egen forklaring på, at brugen af peberspray sidste år faldt for tredje år i træk. 810 gange tog politiet pebersprayen i brug sidste år mod 1149 gange i 2013.

Det er et fald på 29,5 procent.

30-07-2015 06:49
Danskernes Parti vil samle utilfredse DF'ere op

Forfatter: Mike Forde
Folk i Aabenraa er blandt de 15.000 husstande i landet, der har fået materiale fra Danskernes Parti i postkassen. Partiet vil i Folketinget, og det kræver 20.000 vælgererklæringer.

Løbesedlerne og vælger-erklæringerne bliver primært omdelt i Dansk Folkepartis vælgerhøjborge, herunder Aabenraa, hvor Dansk Folkeparti ved det seneste folketingsvalg fik omkring 30 procent af stemmerne. Det er helt bevidst, at Danskernes Parti fisker stemmer, de steder hvor DF står stærkt.

Vi forventer, at mange vælgere, der har stemt Dansk Folkeparti føler sig skuffede over, at partiet har ført en slap udlændingepolitik.

Vi vil selvfølgelig samle de skuffede DF'ere op og give dem nyt håb, siger partileder Daniel Carlsen, der er tidligere erklæret nazist til Jyske Vestkysten.

30-07-2015 06:41
Boeing: Vragrest stammer fra samme flytype som MH370

Forfatter: Mike Forde
Ifølge den amerikanske flyproducent Boeing stammer den vragrest, der onsdag er fundet ud for øen Reunion i Det Indiske Ocean, med stor sandsynlighed fra flytypen 777.

Det er samme flytype som passagerfly MH370 fra Malaysia Airlines, der forsvandt sporløst i marts 2014 på vej fra Kuala Lumpur til Beijing med 239 mennesker om bord.

30-07-2015 06:39
Gymnasieelever bekymret over høje adgangskrav

Forfatter: Mike Forde
Der er ikke plads til mange brølere i gymnasietiden, hvis man som studerende vil blive optaget på de mest populære blandt landets videregående uddannelser.

På hele 38 uddannelser skal man eksempelvis score over 10 i karaktersnit på gymnasiet for at komme ind, mens der enkelte steder stilles så høje krav som et snit, der bevæger sig over 12. Det skriver Berlinske.

Og den slags skrappe krav kan både bekymre og stresse landets gymnasiestuderende, lyder advarslen fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

30-07-2015 06:37
Koldings viceborgmester får plads i regionens sundhedsudvalg

Forfatter: Mike Forde
Koldings nuværende viceborgmester Søren Rasmussen (DF) skal nu også sidde i Region Syddanmarks Sundhedsudvalg. Det sker, fordi partifællen Susanne Eilersen blev valgt til Folketinget i juni.

Søren Rasmussen udtaler selv i en pressemeddelelse, at han har fået den post, han helst ville have.

– Jeg er meget glad at skulle i Sundhedsudvalget. Regionens vigtigste opgave er jo at sikre velfungerende sygehuse, og derfor er det ubetinget det mest interessante udvalg, siger han til TV Syd.

Søren Rasmussen er udover Sundhedsudvalget også kommet i Regionens Ligestillingsudvalg - og bliver desuden næstformand for i Den videnskabsetiske Komité.

30-07-2015 06:36
Buschauffør overfaldet i Ribe

Forfatter: Mike Forde
En buschauffør blev i aftes overfaldet på stationen i Ribe, da han skulle til at sætte kursen mod Tønder. En bil kørte op bag ved bussen, hvorefter to mænd steg ud og antastede chaufføren ved førervinduet.

- Den ene af mændene hev chaufføren hårdt i kraven, mens den anden slog ud efter chaufføren med en knytnæve, som han forsøgte at undgå, forklarer vagtchef hos Sydjyllands Politi Henrik Sønderskov til TV Syd.

De to mænd var angiveligt utilfredse med chaufførens kørsel. Da de ikke fik fat i ham, truede de ham på livet - og smadrede efterfølgende hans telefon.

Chaufføren ringede selv til politiet, som nu har indledt en sag mod de to mænd.

29-07-2015 13:38
Person påkørt i Guldager: Flugtbilist fundet i Sønderris

Forfatter: Mike Forde
En bilist anmeldte klokken 08.11 onsdag morgen, at vedkommende var blevet påkørt bagfra af en sort Volvo stationcar på Præstemarksvejs i Guldager.

Føreren af den sorte Volvo var kørt fra stedet uden at give sig til kende, hvilket naturligvis hverken er i orden eller god stil. Det skriver Lokalavisen Esbjerg.

Politiet fandt imidlertid hurtigt Volvoen, der stod parkeret i Fiskenes Kvarter med relativt store skader på fronten. Politiet fandt også frem til chaufføren, som nu er sigtet.

Der skete ingen alvorlig personskade ved ulykken.

29-07-2015 13:34
Mobilpungen er guf for lommetyve

Forfatter: Mike Forde
Hver sjette dansker har deres mobiltelefon liggende i en mobilpung sammen med penge, kreditkort og forskellige identifikationskort. Og fire ud af ti gemmer også nøglekortet til deres NemID i den lille, aflange taske. Det viser en ny Gallup-undersøgelse.

Mobilpungen er selvfølgelig praktisk, men når alt er samlet på ét sted, gør man sig til et oplagt mål for lommetyve. Det siger Kim Rud-Petersen, der er koncerndirektør i Gjensidige Forsikring til Berlinske.

29-07-2015 10:56
Kryb-i-ly Kro er voldsomt røgskadet efter brand

Forfatter: Mike Forde
Omkring 200 gæster på en af Jyllands ældste og mest kendte kroer - Kryb-i-Ly Kro ved Taulov i Sydøstjylland - er natten til onsdag blevet evakueret efter en brand, der sendte store mængder røg gennem bygningen.

- Vi kan konstatere, at branden er startet i kælderen, og vi formoder, at det er sket i nærheden af en sauna. Men vi kan ikke komme ind i kælderen endnu, fordi der er for varmt, siger leder af lokalpolitiet Peter Balsgaard til Ritzau.

- Hotellet er ikke voldsomt brandskadet, men det har fået voldsomme røgskader. Det kan være alvorligt, fordi der kan gå lang tid, før røglugten er forsvundet, siger han.

Ingen personer kom til skade i forbindelse med branden.

Politiet er begyndt efterforskningen og er i øjeblikket i gang med at afhøre hotellets personale. Undersøgelsen af kælderen, hvor branden er opstået, kan dog tidligst begynde torsdag på grund af de høje temperaturer, oplyser politiet.

29-07-2015 10:53
Udlændinge køber danske sommerhuse i stor stil

Forfatter: Mike Forde
De seneste år er der kommet til at stå Kirsti og Gerhard på stadig flere postkasser uden for danske sommerhuse.

Selv om dansk lov forbyder udlændinge at købe sommerhuse, findes der en undtagelse, som hundredvis har benyttet de seneste år, skriver dr.dk.

Undtagelsen betyder, at udlændinge kan søge dispensation, hvis de kan påvise en særlig tilknytning til Danmark.

Sidste år gav Justitsministeriet 251 udlændinge lov til at købe fritidshus i Danmark.

29-07-2015 10:42
Efter omstridt psykiater-sag: 124 borgeres sager skal gennemgåes igen

Forfatter: Mike Forde
124 borgere i Esbjerg skal have kigget deres sager i kommunen efter i sømmene.

Borgerne er blevet undersøgt af psykiateren Piet Casier, der for nylig er blevet dømt for at fejldiagnosticere en kvinde i Norddjurs Kommune.

Dommen har skabt tvivl om kvaliteten af psykiaterens arbejde for Esbjerg Kommune, siger socialdemokraternes medlem af Social & Arbejdsmarkedsudvalget Ulla Koman-Mejer.

- Vi bliver nødt til at dykke ned i hver eneste sag for at se, om vores borgere er blevet behandlet korrekt, siger Ulla Koman-Mejer til DR Nyheder.

29-07-2015 10:39
Lær at være forældre før barnet kommer i Haderslev

Forfatter: Mike Forde
I Haderslev Kommune kan førstegangsforældre nu komme på et kursus, der forbereder dem på forældrerollen. Kurset hedder Klar til barn og er både for den kommende mor og far.

Kurset er gratis og består af fem undervisningsgange, hvor der hver gang bliver taget et nyt tema op.

Det er kommunens sundhedsplejersker, der selv står for kurset, men der vil også være eksterne undervisere, der kommer med gode råd til børnefamilier.

Første ”Klar til Barn”-kursus er planlagt til at starte i begyndelsen af september.

29-07-2015 10:37
Beskæftigelsen stiger i Danmark

Forfatter: Mike Forde
Beskæftigelsen steg med 4600 fra april til maj i år og er nu oppe på 2.605.334 personer. Det viser tal fra Danmarks Statistik, skriver Ritzau.

29-07-2015 10:36
Fire ud af ti tjenere oplever sexchikane på jobbet

Forfatter: Mike Forde
Når landets tjenere balancerer med flere tallerkener igennem en propfyldt restaurant, må de ifølge en ny undersøgelse ofte finde sig i at få en lummer kommentar med på vejen.

Ifølge en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark har 37 procent af landets tjenere nemlig oplevet sexchikane på jobbet, skriver Fagbladet 3F.

Nu vil brancheforeningen for hoteller og restauranter, Horesta, samarbejde med 3F om at få gjort noget ved problemet.

29-07-2015 07:47
Dansk design sælger i Indien og Rusland

Forfatter: Mike Forde
Dansk design er populært i Indien og Rusland, hvor den hastigt voksende middelklasse køber modetøj, smykker eller sko.

Dansk modebranches eksport til til de to lande er således vokset med 50 procent fra 2013 til 2014, viser en ny analyse. Det skriver Ritzau.

29-07-2015 07:45
E20 ved Korskro spærret efter uheld

Forfatter: Mike Forde
Omkring klokken 6.30 onsdag morgen skete der et færdselsuheld på Esbjergmotorvejen vestgående retning ved frakørsel 73 Korskro.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi om på Twitter.

Køretøjerne holder i nødsporet, og politiet har nu valgt at spærre motorvejen og lede trafikken af og på igen ved frakørsel 73 Korskro på grund af oprydningsarbejdet.

29-07-2015 07:29
Nyt dansk mobilselskab donerer overskud til velgørenhed

Forfatter: Mike Forde
Frivilligt arbejde, direktørløn på 30.000 kroner og 100 kroner til velgørenhed for hver ny kunde, er konceptet

Priskrigen er hård for teleselskaber i Danmark, og derfor kan det være en fordel at tænke ud af boksen.

Det har det nye mobilselskab Greenspeak gjort, da virksomheden er opstået på et ønske om at donere overskuddet til velgørende formål ved at "vende sparegrisen på hovedet".

Greenspeak donerer 100 kroner til velgørenhed for hver ny kunde, og derudover skal kunderne stemme om, hvem overskuddet skal gå til ved afstemninger hvert kvartal

29-07-2015 07:24
Andelshavere kan ikke få grønt håndværkerfradrag

Forfatter: Mike Forde
Hvis har en andelsbolig og gerne vil gøre den mere klimavenlig med nye vinduer og bedre isolering, kan du se langt efter det grønne håndværker fradrag, skriver Politiken.

Men ejer man for eksempel en lejlighed eller et parcelhus, giver boligjobordningen mulighed for at søge om op til 15.000 kroner i personligt skattefradrag, hvis boligen skal renoveres.

Der er tale om en urimelig forskelsbehandling, mener landsformand Hans Erik Lund fra Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation.

29-07-2015 07:15
Ishockey: Energy forlænger med lokale drenge

Forfatter: Mike Forde
Esbjerg Energy har forlænget aftalerne med den 21-årige back Rasmus Vad Christensen og den 22-årige center Lasse Bang.

Begge spillere udviklede sig yderst positivt og spillede en vigtig rolle, da vestjyderne i sidste sæson sikrede det første medaljesæt til esbjergensisk ishockey siden guldet i 2004

29-07-2015 07:13
Sociale medier afgør dit næste job

Forfatter: Mike Forde
Skal du til at søge job, kan det godt betale sig at give din Facebook-, Twitter-og LinkedInprofil en overhaling.

Virksomheder bruger nemlig i højere grad sociale medier, når de skal bedømme ansøgere, eller når de jagter nye medarbejdere og talenter, skriver Berlingske Business.

På din profil på de sociale medier, kan din måske kommende arbejdsgiver nemlig danne sig et indtryk af, hvem du er som person.

29-07-2015 07:12
Politiet opfordrer folk til at holde øje med naboens hus

Forfatter: Mike Forde
Når din nabo rejser på sommerferie og lader huset stå tomt, er der ofte nem adgang for indbrudstyve.

Derfor opfordrer flere politikredse og Rigspolitiet til, at man kontakter politiet, hvis man ser noget mistænkeligt, skriver Jyllands-Posten.

Nabohjælpen kan nemlig forhindre indbrud.

Og hvis naboen endda tømmer postkassen eller putter skrald i skraldespanden, så det ser ud som om, der er nogen hjemme, kan det skræmme tyvene væk.

29-07-2015 07:04
Tre indlagt efter hotelbrand

Forfatter: Mike Forde
200 gæster måtte i nat evakueres fra en brand på hotel Best Western Kryb i Ly på Kolding Landevej ved Taulov, der ligger mellem Fredericia og Kolding.

Alarmen gik klokken tre i nat efter en kraftig røgudvikling i hotellets kælder.

Politiet oplyser, at tre personer er kørt på skadestuen på grund af røgpåvirkning. Det skriver DR Nyheder.

Fredericia Brandvæsen rykkede ud til branden, men slukningsarbejdet, var besværligt, da branden var i kælderen, og der måtte røgdykkere til, for at komme i nærheden af flammerne.

Desuden blev der tilkaldt forstærkning fra brandvæsnet i Middelfart, og ved fælles indsats var branden under kontrol ved fem-tiden i nat.

Brandårsagen er endnu ukendt, men vagthavende hos politiet oplyser, at der er mistanke om, at den er opstået i en sauna i hotellets kælder.

29-07-2015 07:02
Carl Holst forsvarer sig på Facebook

Forfatter: Mike Forde
Tirsdag aften har Carl Holst for første gang kommenteret kritikken af, at han modtager et eftervederlag på i alt 833.040 kroner for virket som regionrådsformand.

Det sker i et opslag på hans Facebook-profil, hvor Carl Holst forsvarer sig og fastholder, at han med god ret modtager vederlaget oven i lønnen som forsvarsminister.

29-07-2015 07:00
Eksperter: Antallet af uddannelser bør begrænses

Forfatter: Mike Forde
843 forskellige uddannelser.

Så mange har de unge, som har sendt en ansøgning til en videregående uddannelse, kunne vælge imellem.

Men det er alt for mange, siger eksperter til Politiken.

Antallet er alt for uoverskueligt, og kan med fordel skæres ned til det halve, lyder det blandt andet fra Torben Theilgaard, der er vejleder og centerchef ved Studievalg København.

De unge får svar på deres ansøgninger i morgen.

29-07-2015 06:58
Peter Christensen fra Venstre stopper i politik

Forfatter: Mike Forde
Tidligere finansordfører for Venstre, Peter Christensen, blev efter 14 år i Folketinget ved folketingsvalget i juni ikke genvalgt, og det tager han nu konsekvensen af.

Ifølge TV 2 har Peter Christensen meddelt til Aabenraa-kredsens bestyrelse, at han trækker sig fra politik.

Under formandsopgøret i Venstre sidste år var Peter Christensen en af Lars Løkke Rasmussen (V) støtter.

Han var desuden blevet spået en fremtid som finansminister i en blå regering efter valget.

29-07-2015 06:49
Brand på Kryb-i-ly kro: 200 er evakueret

Forfatter: Mike Forde
Omkring 200 gæster på en af Jyllands ældste og mest kendte kroer - Kryb-i-ly Kro ved Taulov i Sydøstjylland - er natten til onsdag blevet evakueret efter en brand, der sendte store mængder røg gennem bygningen.

Branden blev anmeldt klokken 03.38, og brandvæsnet i Fredericia har med hjælp fra kolleger i Middelfart fået kontrol over flammerne. Det oplyser Sydøstjyllands Politi klokken 05:15 til Ritzau.

Branden opstod i kælderetagen på det stråtækte hotel. Årsagen kendes endnu ikke, men den er muligvis opstået i en sauna.

Kryb-i-ly Kro ligger på Kolding Landevej ved Taulov. Kroen har været overnatnings- og udskænkningssted siden 1610 og ligger på det, der kunne betegnes som en hovedfærdselsåre før motorvejenes tid.

29-07-2015 06:46
Læskedrikke øger risiko for sukkersyge

Forfatter: Mike Forde
Du skal passe på med at drikke for meget sodavand, hvis du vil undgå at få sukkersyge.

Et nyt studie viser nemlig, at man har 13 procent højere risiko for at udvikle diabetes 2, hvis man drikker eksempelvis sodavand og saft hver dag.

Resultaterne får Diabetesforeningen til at opfordre politikerne til at genindføre sukkerafgiften, der blev afskaffet fra 1. januar 2014.

Det nytter ikke at lukke øjnene. Vi står over for en diabetesepidemi, siger Henrik Nedergaard, foreningens direktør til Berlinske.

29-07-2015 06:45
Vildfarende køer i Esbjerg

Forfatter: Mike Forde
Cirka 30 køer er indfanget efter, at de løb rundt på kørebanen på Gl.Liftrupvej i Esbjerg N tirsdag aften. Syd- og Sønderjyllands Politi efterlyste ejeren til køerne, som ikke dukkede op. Det skriver TV Syd.

Efter en lille times tid med kaos på vejen blev køerne indfanget - og de er nu bag indhegning igen.

29-07-2015 06:43
Møgvejr i Syd-og Sønderjylland

Forfatter: Mike Forde
Tirsdag eftermiddag og aften drev flere skybrud ind over Syd- og Sønderjylland. Og det er langt fra første gang det sker denne sommer, der i følge DMI er den koldeste i 19år.

Lørdag satte både Flyvestation Skrydstrup og Horsens Centralrenseanlæg nedbørsrekorder.

Ved Skrydstrup faldt der ikke mindre end 27,4 millimeter vand på en halv time, hvilket overgik alle andre steder i landet.

Middeltemperaturen for sommeren indtil videre har ligget på kølige 14,1 grader - og det er 1,5 grader under dét, som vi gennemsnitligt har været vant til i de seneste 25 år

28-07-2015 16:15
Fundet ubåd er fra 1916

Forfatter: Mike Forde
Det svenske forsvar bekræfter, at den fundne ubåd i svensk farvand er den russiske Catfish-ubåd, der forliste i 1916, skriver avisen Expressen med henvisning til Försvarsmaktens hjemmeside.

28-07-2015 15:15
Pamela Anderson går ind i sag om drab på grindehvaler

Forfatter: Mike Forde
Hollywood-stjernen Pamela Anderson går nu ind i den højlydte kamp mod drab på grindehvaler. I et brev til Statsminister Lars Løkke Rasmussen beder den barmfagre skuespillerinde om, at Danmark gør noget ved sagen.

På Færøerne har den årlige jagt på grindehvaler vakt vrede blandt miljø- og dyreaktivister, der ikke bryder sig om, at færingerne dræber hvalerne. Og nu er den 48-årige Pamela Anderson altså også blevet harm over den gamle færøske tradition.

28-07-2015 14:39
Flere vælger at sælge boligen selv

Forfatter: Mike Forde
Flere og flere vælger ejendomsmægleren fra og sælger huset selv. De vil ikke betale for ejendomsmægleren. Derfor benytter de sig af blandt andet Facebook for at komme af med boligen og dermed spare penge til skiltning og annoncering – Det skriver DR Nyheder.

Tal fra internetportalen Boliga selvsalg viser, at knap 3500 af boligsidens brugere har stået for hushandlen selv de seneste to år.

Fra Boligas side er man ikke i tvivl om, at flere hussælgere har fået øjnene op for at klare salget selv, og hun bekræfter stigningen.

-Vi er efterhånden vant til at færdes på nettet. Her ordner vi vores bankforretning og leder efter bolig. Det er derfor også naturligt at sælge via nettet, forklarer Majken Madsen. Hun er projektmanager i Boliga.

28-07-2015 14:35
Uheld på motorvejen med stjålen trailer og narko i blodet

Forfatter: Mike Forde
Klokken kvart over syv tirsdag morgen fik politiet anmeldelsen om, at en varebil lå i buskads ved motorvejen i nordgående retning ved Rødekro.

- Føreren havde mistet herredømmet og var endt i buskadset. men ulykken var sket noget tidligere, så føreren var der ikke, fortæller vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt til TV SYD.

Ud over, at varebilen var kørt galt, så var den ikke indregistreret, men kørte i stedet rundt med stjålne nummerplader. Bag på varebilen var spændt en stjålen trailer.

28-07-2015 14:34
Værnepligtige af begge køn skal dele værelse

Forfatter: Mike Forde
Der bliver ikke meget pigefnidder eller mandehørm på kasernerne i Nørresundby og Skive, når det nyt hold værnepligtige gør sit indtog på mandag.

Her er det nemlig blevet besluttet, at de nye rekrutter skal bo på samme værelse, uanset om de er mænd eller kvinder. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

De to kaserner skal være de første i Danmark til at teste, hvad der sker, når mandlige og kvindelige rekrutter bor sammen, og håbet er, at det vil skabe bedre sammenhold.

28-07-2015 14:33
Advarsel! Ny flåt-Borrelia i Danmark

Forfatter: Mike Forde
Skovflåten er et af de mest frygtede dyr i Danmark. Nogle af de små blodsugende mider bærer nemlig rundt på bakterien Borrelia, og hvis man bliver bidt af dem, risikerer man at blive smittet med borreliose, der i værste fald kan give hjernebetændelse og lammelser.

Heldigvis efterlader Borrelia-bakterier i mange tilfælde et afslørende rødt udslæt, der vokser sig større end en tokrone, så infektionen kan opdages hurtigt og behandles med antibiotika.

Men nu har forskere i Danmark fundet en ny Borrelia-art kaldet Borrelia miyamotoi, der giver nogle helt andre symptomer, og det gør det sværere for lægen at lure, at patienten er smittet med borreliose. Det skriver Ekstra Bladet.

28-07-2015 13:19
En del ældre mister rettigheder ved digitaliseringen

Forfatter: Mike Forde
Det er et stort problem for mange ældre, at flere breve fra det offentlige nu kun sendes digitalt.

Digitaliseringen begrænser ligefrem en del ældres rettigheder, konkluderer Institut for Menneskerettigheder i en ny rapport. Det skriver Jyllands-Posten.

Ældre Sagen mener, det skal gøres muligt at søge en generel fritagelse for det digitale, så de ældre ikke som i dag skal søge både om fritagelse fra digital post og derefter stykvis søge om fritagelse på andre områder. Det vil øge trygheden, lyder det fra digitaliseringskonsulent Linda Lützau Nielsen.

Herudover bør hjemmesider gøres mere brugervenlige, så de ældre, der gerne vil bruge de digitale løsninger, får lettere ved det, mener Ældre Sagen.

28-07-2015 13:17
Familie glemte, hvor bilen stod: Anmeldte tyveri til politiet

Forfatter: Mike Forde
Lokalpolitiet i Kolding modtog mandag klokken 15.30 en anmeldelse om brugstyveri af en bil på Kolding Storcenters parkeringsplads. Familien, der anmeldte tyveriet, oplyste, at det drejede sig om en sølvmetallic personbil med en masse ting på bagsædet. Bilen var helt og aldeles forsvundet.

Det skriver jv.dk

Familien var naturligvis noget ærgerlige over tyveriet, men ærgrelsen varede kun tre kvarter.

Klokken 16.15 kunne de nemlig foretage et nyt opkald til politiet. Det viste sig nemlig, at bilen slet ikke var stjålet. Familien var blot gået ud af en anden indgang, end den de kom ind ad. Da det gik op for familien, fandt de bilen, lige præcis hvor de havde parkeret den

28-07-2015 13:14
Slange fanget på kundetoilet i Føtex

Forfatter: Mike Forde
Det var en noget overraskende fangst, der tirsdag blev gjort i en Føtex på Vesterbro i København.

Ude på kundetoilettet blev der nemlig fundet en spillevende slange. En krabat på 40 centimeter som en gæst efter alt at dømme havde glemt, oplyser vagtchef ved Københavns Politi, Henrik Brix til Berlinske.

Politiet mener, at der er tale om en kornsnog. Det kan dog også være en rottesnog.

Den bliver nu indleveret til dyreinternatet.

28-07-2015 13:13
Kolonihavebrand ser ud til at være påsat

Forfatter: Mike Forde
Klokken lidt i ni tirsdag morgen fik Syd- og Sønderjyllands Politi en anmeldelse om brand i et kolonihavehus i Vejen. Da brandvæsnet nåede derud var huset overtændt, og det brændte ned til grunden.

Men den patrulje, der kom ud til branden, fandt det underligt, at der var opstået brand midt i den våde, danske sommer. Derfor gik de en runde for at se, om der var sket noget i de omkringliggende kolonihavehuse.

- Her ser de, at der har været indbrud i et af de andre kolonihavehuse, fortæller vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindhardt, til TV SYD.

Noget tyder altså på, at branden er påsat i forbindelse med indbruddet. Så hvis der er nogen, der har set eller hørt noget i området, må de meget gerne kontakte os med oplysningerne på 1-1-4, siger vagtchefen.

28-07-2015 11:36
SF: Vi må tage F16-mekanikernes ord meget, meget alvorlig

Forfatter: Mike Forde
Når Folketinget til oktober skal beslutte, om den danske mission mod Islamisk Stat i Irak skal forlænges, må F16-mekanikernes nye advarsel veje tungt i debatten.

Sådan lyder reaktionen fra SFs forsvarsordfører og tidligere udenrigsminister, Holger K. Nielsen (SF), efter flere af mekanikernes tillidsmænd i tirsdagens Berlingske advarer om udbrændthed, sygdom og kampfly i dårlig stand på basen i Kuwait.

28-07-2015 11:21
Den Tapre Landsoldat udsat for hærværk

Forfatter: Mike Forde
Omkring klokken tre natten mellem lørdag og søndag blev Den Tapre Landsoldat i Fredericia udsat for hærværk. En flok på syv unge mænd tog en klatretur på statuen, og den ene af mændene kunne ikke dy sig for at brække et blad af den gren, soldaten holder.

Og det ærgrer museumsinspektør på Museerne i Fredericia, Vibeke Kaiser-Hansen.

- Det er ærgerligt, at man ikke kan have kulturarv til at stå i fred. Sidste år restaurerede vi statuen, og nu skal vi så til at reparere på ny, siger hun til TV SYD.

Heldigvis er bladet blevet fundet af en borger, og det er nu afleveret til politiet.

28-07-2015 11:19
Vicevært fik døren sparket ind

Forfatter: Mike Forde
Umiddelbart er der ikke stjålet noget. Sådan lyder meldingen tirsdag morgen fra vagthavende ved politiet i Esbjerg efter at det ellers er gået ret voldsomt for sig på Mølleparkvej i Esbjerg i løbet af natten. Det skriver Lokalavisen Esbjerg.

En - eller flere - ukendte gerningsmænd har mellem kl. 22.00 og 07.00 sparket flere døre ind for at skaffe sig adgang til en viceværts kontor i en kælder på Mølleparkvej i Esbjerg.

28-07-2015 10:24
Tesgaard er fortsat i koma - bilist er sigtet for ulykken

Forfatter: Mike Forde
Han havde mindre fart på end han måtte, men alligevel er en 52-årig amerikansk mand nu sigtet for den ulykke, der den 25. juni med ét rev Anders Tesgaard ud af ekstremløbet Race across America og sendte esbjergenseren ud i en maratonkamp for liv og førlighed. Det skriver JydskeVestkysten.

Ifølge avisen er manden sigtet for at miste kontrollen over sin store pickup truck, hvorefter han påkørte Anders Tesgaard.

Den amerikanske bilist er ikke enig i politiets konklusion, og sagen skal nu for retten.

Imens ligger Anders Tesggard fortsat i koma på Odense Universitetshospital efter at han i forrige uge blev fløjet i lægefly fra USA til Danmark

28-07-2015 08:54
Røde Kors: Integrationen afhænger af »danske venner«

Forfatter: Mike Forde
De danske kommuner er dybt afhængige af frivillige hænder til at hjælpe med integrationen, når flygtninge kommer til Danmark. Det viser en rundspørge foretaget af Politiken Research.

Og det er et billede, Røde Kors kan genkende, fortæller generalsekretær Anders Ladekarl til Berlinske.

Det er helt afgørende for integrationen, at flygtninge får danske venner, der kan hjælpe dem til at forstå og blive en del af det danske samfund, forklarer han.

28-07-2015 08:00
Fællestillidsrepræsentant for flymekanikere: Vi bliver syge, stressede og mangler folk

Forfatter: Mike Forde
De mekanikere, der skal sørge for at vedligeholde de danske F-16 kampfly er kørt ned efter mange måneders hårdt arbejde med indsatsen i Irak.

Det gør fjorten tillidsrepræsentanter nu opmærksom på i et brev til statsminister Lars Løkke Rasmussen og de øvrige partiledere på Christiansborg.

For de vil have Danmark til ikke at forlænge indsatsen, når den nuværende aftale udløber til oktober, skriver Berlingske Tidende.

Henrik G. Christiansen er fællestillidsrepræsentant ved Fighter Wing Skrydstrup i Vojens, og han er bekymret over det, han ser.

- Vi mangler en del flymekanikere. Vi mangler over 30 mand. Det er omkring 20 procent af styrken. Det vil sige, at de, der er tilbage, skal løbe meget hurtigere. Vores mandskabsstyrke er jo sat til at arbejde i 12 måneder og ikke mere, siger han til DR Nyheder.

28-07-2015 07:51
Danskerne flår sidste-øjebliks-mad ned fra hylderne

Forfatter: Mike Forde
Danskerne er vilde med supermarkedernes tilbud på madvarer, der er tæt på udløbsdatoen. Det viser nye tal og erfaringer fra Dansk Supermarked og Coop.

Det bliver revet væk. Når vi lukker butikkerne, er der ikke flere af disse varer tilbage, og det er lige meget, om det er i Irma eller i Fakta. Det er noget kunderne er rigtig glade for, siger miljøchef hos Coop Signe Freese til TV 2.

Vi startede med vores indsats mod madspild for et par år siden. Lige siden vi startede med det, har der været positiv respons og ligefrem efterspørgsel - kunderne spørger ofte til, hvornår vi fylder op med tilbudsvarer igen, hvis der ikke er flere på hylderne, siger hun.

28-07-2015 07:45
Fodboldskole styrker de unge i Kolding og Haderlsev

Forfatter: Mike Forde
I Kolding og Haderslev skal en fodboldskole være med til at styrke de unge i udsatte boligområder.

Over sommeren skal en række fodboldskoler landet over hjælpe unge, som bor i belastede boligområder. I denne uge går det løs i Kolding og Haderslev.

Det er langt fra alle børn i Danmark, der af økonomiske årsager har mulighed for at deltage på en fodboldskole. Derfor afholder DBU i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og lokale fodboldklubber for femte år i træk særlige fodboldskoler for børn, der bor i udsatte boligområder

28-07-2015 07:29
Antallet af discountbutikker falder for første gang

Forfatter: Mike Forde
For først gang nogensinde falder antallet af discountbutikker i Danmark.

Flere kæder har skåret ned i antallet af forretninger, og andre kæder er ikke vokset så meget som forudset.

Den overraskende udvikling kan tyde på, at discountbølgen herhjemme har toppet.

Aktuelt er der 1573 discountbutikker i Danmark, hvilket er otte færre end for et år siden - og det er første gang siden 1985, da discount blev udbredt herhjemme, at der er sket et fald, skriver Finans tirsdag.

28-07-2015 07:20
Danske læger kan skifte hjerteklap uden operation

Forfatter: Mike Forde
Hjertelæger fra Aarhus Universitetshospital har som de første i verden udviklet en teknik, der gør det muligt at udskifte en defekt hjerteklap uden at skære i patienten.

Den nye metode betyder, at patienter, der skal have udskiftet hjerteklappen, slipper for en stor operation og i stedet kan nøjes med et langt mindre indgreb, fortæller overlæge Jens Erik Nielsen-Kudsk til Berlinske.

Hidtil har det været nødvendigt at åbne patientens brystkasse, når den defekte hjerteklap skulle udskiftes med en ny.

28-07-2015 07:05
Tjek af bremser skal forhindre dødsulykker

Forfatter: Mike Forde
Snart sætter høsten ind, og så vil landbrugskøretøjerne fylde på vejene.

Men mange landmænd glemmer at tjekke bremserne på påhængsvognene bagpå traktoren, inden de triller af sted. Og det kan gå gruelig galt.

Eksempelvis skete der 27 ulykker i 2013, hvor traktorer eller motorredskaber var involveret.

Derfor sætter Færdselsgruppen, som er et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, Danske Sukkerroedyrkere, Dansk Maskinhandlerforening, Danske Landbrugsmaskinfabrikanter og Danske Maskinstationer og Entreprenører, i denne uge fokus på bremserne på landmændenes vogne.

Det er positivt med dette initiativ, for ulykker med landbrugskøretøjer ender oftere med dræbte, siger Søren Knudsen, der er politikommissær i færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi til DR Syd.

28-07-2015 07:02
DFDS sejler igen på Den Engelske Kanal

Forfatter: Mike Forde
Det danske rederi DFDS genoptager tirsdag færgesejladsen mellem Calais og Dover på Den Engelske Kanal, skriver Reuters.

Sejladsen blev indstillet i weekenden efter en arbejdskonflikt på havnen i Calais, der blandt andet førte til, at en af DFDS' færger blev beskudt med nødraketter.

28-07-2015 07:01
Krigstraumer: Soldater truer Forsvaret med retssag

Forfatter: Mike Forde
Mange soldater med krigstraumer har ventet på at få sat punktum i deres arbejdsskadesag i årevis, men nu er tålmodigheden ved at slippe op.

Deres advokat har i et åbent brev til Forsvaret og forsvarsminister Carl Holst (V) nu truet med at slæbe Forsvaret i retten. Det skriver Avisen.dk.

28-07-2015 06:50
Beskyttede sommerjob i Danfoss Universe er et hit

Forfatter: Mike Forde
Oplevelsesparken Universe og Den Beskyttede Beskæftigelse i Sønderborg Kommune fik på rekordtid i juni sat et pilotprojekt på skinner.

Det betyder, at der netop nu er ni borgere, der arbejder som oplevelsespraktikanter i Universe.

Parkens gæster, medarbejderne og ikke mindst praktikanterne selv er vilde med projektet.

De ni medarbejdere kommer fra henholdsvis Østerlund-Værkstedet, Naturværkstedet, Alssund-Værkstedet og Jobcentret.

Pilotprojektet fungerer seks uger i højsæsonen og slutter 7. august. Herefter evalueres det med henblik på at fortsætte og udvide det.

28-07-2015 06:48
Ambulanceselskab mangler over 200 reddere

Forfatter: Mike Forde
Hollandske Bios, som overtager ambulancedriften i det meste af Syddanmark om 35 dage, skal trykke speederen i bund, hvis selskabet skal nå at ansætte det antal reddere, der ifølge Region Syddanmark skal til for at levere et "tilfredsstillende niveau", skriver Fyens Stiftstidende.

Hidtil har Region Syddanmark, som er ansvarlig for ambulancedriften, afvist at sætte tal på, hvor mange reddere Bios behøver for at løse opgaven på Fyn og i Syd- og Sønderjylland.

Men i en kendelse fra Klagenævnet for Udbud fra februar vurderer regionen, at den operatør, som overtager ambulancerne i de tre områder, skal have 558,2 fultidsansatte reddere for at kunne levere et "tilfredsstillende niveau".

Det tal er 238 højere, end det antal reddere, som Bios aktuelt har på lønningslisten.

28-07-2015 06:41
Størst nedskæring på ældreområdet da DF var støtteparti

Forfatter: Mike Forde
Dansk Folkeparti har kritiseret SR-regeringen for at spare på de ældre, men der blev sparet mere, da Dansk Folkeparti var støtteparti for VK-regeringen.

Det viser en gennemgang foretaget af Politiken Research.

Kommunernes udgift per borger over 65 år faldt med 11,8 procent fra 2008 til 2011, mens den faldt med 9,2 procent med Helle Thorning-Schmidt som statsminister.

Dansk Folkeparti har ellers forklaret, at partiet har stemt for nedskæringer på ældreområdet i kommunerne, fordi SR-regeringen har givet kommunerne for få penge.

28-07-2015 06:40
Fremmed ubåd fundet i svensk farvand

Forfatter: Mike Forde
Dykkere har fundet en fremmed ubåd mindre end tre kilometer fra den svenske kyst, skriver den svenske avis Expressen mandag aften.

Ubåden bærer ikke umiddelbart præg af at være skadet. Det vurderes, at der kan være besætning om bord.

Tomas Ries fra Forsvarshøjskolen siger, at fundet tyder på, at det er en hemmelig mission, som er slået fejl,

Ubåden er cirka 20 meter lang, og den undersøges netop nu af det svenske forsvar.

27-07-2015 16:33
Miljøminister for langbenet til miljørigtig ministerbil

Forfatter: Mike Forde
Lars Christian Lilleholt (V) er en høj mand.
2,03 meter måler den nyudnævnte miljø- og energiminister helt præcist, og en sådan skikkelse gør sig dårligt i en Tesla el-bil.

Af samme grund har ministeren set sig nødsaget til at udskifte den lille, men miljørigtige bil, som den tidligere miljøminister Martin Lidegaard (R) indkøbte i 2013, med en Audi A8, skriver Ekstra Bladet.

Audi’en er i øvrigt lånt fra Handels- og Udviklingsministeriet.

27-07-2015 16:33
Pas på tasketyve i Varde

Forfatter: Mike Forde
Tasketyve er på spil i Varde.

Politiet advarer mod nogle tasketyve, der huserer i Varde.

De har flere gange forsøgt at hugge ældre kvinders tasker ved Kvickly i Varde.

De kører i en rød stationcar med engelske nummerplader.

27-07-2015 16:32
Tusindvis af betjente kan smide skiltet og pensioneres

Forfatter: Mike Forde
Det danske politi er lige nu truet af en reel pensionsbombe. Ud af de 10.520 betjente i Politiforbundet er 1280 over 60 år, hvilket betyder, at de i princippet kan smide politiskiltet fra sig nu og gå på pension.

27-07-2015 15:18
Grøn Koncert - Så mange kom til Esbjerg og Kolding

Forfatter: Mike Forde
Muskelsvindfonden har nu offentliggjort besøgstallet til de grønne koncerter.

Og i Kolding kom der 14.500 tilskuere, mens koncerterne i Esbjerg havde 15.000 tilskuere. Begge steder er det nøjagtigt det samme antal tilskuere som i 2014.

- Det gode resultat tilskriver vi, at Grøn Koncert er blevet en kulturtradition i både Esbjerg og Kolding, hvilket vi er glade og stolte af, siger Jamilla Sophie Alvi, der er kommunikationschef i Muskelsvindfonden

27-07-2015 14:19
Fagforeninger: Syge fyres tidligere

Forfatter: Mike Forde
Hjemmehjælpere med dårlig ryg og skolelærere med stress skal ikke regne med lang tid i sygesengen, før de risikerer en fyreseddel.

Sådan lyder det fra en lang række fagforeninger, som nu slår alarm. Det skriver Avisen.dk.

Danmarks Lærerforening, FOA”s Social- og Sundhedsafdeling, Dansk Sygeplejeråd, Jordemoderforeningen og HK Kommunal siger alle til Avisen.dk, at de kommunale og regionale arbejdsgivere er blevet hurtigere til at fyre medarbejdere, der er langtidssyge.

27-07-2015 14:17
Smart maling skal stoppe de tissetrængende

Forfatter: Mike Forde
Der skal tilsyneladende mere end bøder og truslen om straf til for at få tissetrængende til at holde sig.

Særligt når der er fest i gaden, kan der være langt til den sunde fornuft. Og det må den første og bedste mur så bøde for.

Men i San Francisco og Hamborg har myndighederne fået nok. Derfor maler de udsatte vægge med en maling, der har en helt speciel evne: den 'tisser' tilbage, hvis du tisser på den. Det skriver DR Nyheder

27-07-2015 11:59
Ny cykelsti mellem Kolding og Christiansfeld

Forfatter: Mike Forde
Der sker store ting i forbindelse med Christiansfelds udnævnelse til verdenskulturarv. Først skulle der en stor p-plads til, og nu vil Kolding Kommune bygge en supercykelsti til byen.

Kolding Kommune forventer, at der hver dag vil køre 1500 flere cyklister end nu på ruten i det sydlige Kolding, samt at antallet af daglige cykelture omkring Christiansfeld vil stige med 300. Det skriver Tv Syd.

Supercykelstien vil forbinde Kolding med de sydlige forstæder og altså fortsætte ned til Christiansfeld.

Efter planen begynder arbejdet med supercykelstien i år, og skulle gerne være afsluttet ved udgangen af 2016.

27-07-2015 10:57
Skolebørn får computersprog på skoleskemaet

Forfatter: Mike Forde
Skolebørn skal efter sommerferien lære at kigge ind i motorrummet på computeren og tale samme sprog som hjemmesider, apps og robotter.

Det skal ske som en del af fysik-undervisningen i de ældste klasser. Og det er vigtigt, for eleverne taler mere med deres computer end de taler tysk, siger formand for IT-vejlederne på de danske skoler, John Klesner til DR Nyheder.

27-07-2015 10:53
Kirke opfordrer borgerne til at hjælpe flygtninge

Forfatter: Mike Forde
Borgerne skal engagere sig og hjælpe de flygtninge, der kommer til landet. Sådan lyder opfordringen fra Tylstrup Kirke ved Christiansfeld. Det skriver Jydske Vestkysten.

Som det første menighedsråd i Danmark opfordrer Kirken i Tylstrup borgerne til at tage sig af de flygtninge, der kommer til området fra lande som Syrien og Eritrea.

- Vi har gjort det, fordi der er behov for, at flere flygtningefamilier får kontakt med danskerne. Det vil fremme integrationen, siger Mogens Mogensen, der er formand for menighedsrådet i Tylstrup Kirke til Jydske Vestkysten.

Han understreger, at opfordringen ikke er partipolitisk, men at arbejdet med at hjælpe flygtninge går under begrebet diakoni, som er en betegnelse for kirkens sociale arbejde.

27-07-2015 10:52
Tryg badning for alle i Sønderborg

Forfatter: Mike Forde
Det er dejligt at kaste sig ud i bølgen den blå og for langt de fleste er det også bare sjovt og forfriskende – men for nogen ender det galt. Det vil TrygFonden nu gøre noget ved.

Som noget nyt i år er livreddere fra TrygFondens LivredderPulje på stranden i cirka tre-fire timer på Sønderborg Strand, hvor børn og voksne har mulighed for at komme i praktik som livreddere og prøve livreddernes udstyr.

Børnene kan også tage Livreddertesten sammen med deres forældre. Det kræver nogle fysiske øvelser, og at de kan svare på nogle spørgsmål om badesikkerhed.

Børnene skal for eksempel padle på et rescueboard, deltage i en redningsaktion og kaste med redningskranse.

Det sker fredag den 31. juli fra klokken 10.

27-07-2015 10:40
Dagplejere er mest bekymrede for at blive arbejdsløse

Forfatter: Mike Forde
Børnenes smil og glæde er ikke altid nok til at fjerne mavepinen.

Det oplever mange nordjyske dagplejere. De er nemlig den faggruppe, som er mest bekymret for at blive arbejdsløse.

Det viser Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljøs seneste gennemgang af arbejdsmiljøet i Danmark.

27-07-2015 07:47
Flensborg har stor turist-succes

Forfatter: Mike Forde
Flensborg oplever, ligesom resten af Slesvig-Holsten, stor vækst i turismen. Antallet af gæster steget med 60% skriver Flensborg Avis.

Onsdag blev de foreløbige turisttal for 2015 offentliggjort, og de viste, at der i maj måned var 773.000 overnattende gæster, samt over 2,7 millioner overnatninger på overnatninger campingpladser og større overnatningssteder med ti eller flere senge. Det er en stigning på over 14%.

Stigningen i by-turismen har de kunnet mærke i Flensborg de seneste år. Alene i år er antallet af turister steget med godt 11%.

I 2014 havde Flensborg 255.268 gæster.

27-07-2015 07:33
Fagligt svage elever får bedre karakterer i gymnasiet

Forfatter: Mike Forde
To ud af tre af de fagligt svageste elever, der blev studenter i 2014, har fået højere karakterer til studentereksamen, end de fik ved folkeskolens afgangsprøve.

Det viser nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, skriver Politiken.

Og dermed viser prøvekaraktererne fra folkeskolen altså ikke, hvordan det kommer til at gå eleverne sidenhen, siger chefanalytiker ved Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Mie Dalskov Pihl. Hun er imod et karakterkrav på 4 i dansk og matematik for adgang til gymnasiet.

27-07-2015 07:31
Nethandlende skal være opmærksomme på kopivarer

Forfatter: Mike Forde
Når du handler tøj eller sko på nettet, er der god grund til at være ekstra opmærksom på, om der er tale om kopivarer.

En ny rapport fra EU viser, at kopivarer af tøj, sko og accessories er mere udbredt end nogensinde.

Hos Forbrugerstyrelsen opfordrer man købere til at holde øje med, om hjemmesiden ser professionel ud.

Fupmagere kan typisk gennemskues ved, at hjemmesiden har et dårligt sprog, eller at priserne er mærkelige skæve.

27-07-2015 07:20
Sønderjyder fik mest regn

Forfatter: Mike Forde
Det regnede meget i lørdags. Især i Sønderjylland, hvor der eksempelvis faldt 72 millimeters regn i Skrydstrup. Det er, hvad der normalt falder på en måned.

Men alligevel har der ikke været de store problemer med den megen regn.

Der har således ikke været oversvømmelser at rykke ud til, siger Jens Roland, vagthavende officer i Beredskabsstyrelsen, til ritzau.

Falck har dog haft en del at lave, nemlig omkring 70 vandskader, først og fremmest i det sydlige Jylland, siger vagthavende Sandra Kronmann fra Falck ifølge ritzau.

27-07-2015 07:13
Små marginaler afgjorde sæsonens første hjemmekamp i Esbjerg

Forfatter: Mike Forde
Det var FCK der trak det længste strå i sæsonens første superliga kamp på Blue Water Arena.

Københavnerne forlod Esbjerg med en 2-1 sejr, hvilket ærgrer cheftræner Niels Frederiksen.

Han mener dog, at det var de små marginaler der afgjorde kampen

27-07-2015 07:11
Hver sjette dansker har været udsat for sexisme

Forfatter: Mike Forde
Go røv! Et andet sjofelt tilråb. Eller måske lige frem en berøring over balderne.

Den slags sexisme i hverdagen har hver sjette dansker over 18 år oplevet. Det viser en måling, som Epinion har foretaget for DR Nyheder.

Især er det kvinder, der har oplevet sexisme. Af de adspurgte svarer hver 4. kvinde og hver 14. mand, at de har været udsat for sexisme i hverdagen.

27-07-2015 07:09
Danske politikere får tre protestmails i minuttet om grindedrab

Forfatter: Mike Forde
På Færøerne har den årlige jagt på grindehvaler stået på i nogle dage, og det har traditionen tro vakt vrede blandt dyreaktivister.

Organisationen Sea Shepherd fører an i kampen og opfordrer aktivister verden over til at sende protestmails til danske folketingspolitikere. Og den opfordring er nået bredt ud. Det skriver Berlinske.

Politikere fra begge sider i folketingssalen melder om overfyldte indbakker. Socialdemokraten Mette Gjerskov får tre protestmails i minuttet.

27-07-2015 07:00
Flere bilister var påvirket af narko

Forfatter: Mike Forde
Det er i nattens løb lykkedes politiet, at standse to bilister der var påvirkede af narko i Esbjerg. Begge bilister har måttet aflevere en blodprøve til politiet.

27-07-2015 06:59
Velgørenhed: Brandfolk rejser gennem Europa

Forfatter: Mike Forde
Tre brandfolk fra Sønderborg drager mandag morgen ud på løbet Carbagerun 2015 Danmark i en gammel Chevy Astro Van fra 1992, der er ombygget til at ligne en brandbil.

I Carbagerun skal deltagerne på fem dage køre 3.000 kilometer gennem 10 lande i en bil, der er over 15 år gammel.

De tre brandfolk, Daniel Havmand, Nikolai Sørensen og Casper Pedersen, benytter løbet til at sætte fokus på kræftramte brandfolk.

"På trods af alle de forholdsregler, vi tager, når vi er på indsats, er der nemlig stadig en forhøjet risiko for at vi en dag vil blive ramt af kræft," fortæller de til Lokalavisen Sønderborg.

Derfor samler de i Team 112 penge ind til Brandfolkenes Cancer Forening og forsøger samtidigt at skabe opmærksomhed omkring kræftramte brandfolk.

Man kan følge Team 112 på www.facebook.com/team112carbagerun og www.sonderborg-brand.dk

27-07-2015 06:56
Noma lukker fra januar

Forfatter: Mike Forde
Den verdenskendte Restaurant Noma i København lukker til januar ned i ti uger, oplyser køkkenchef og medejer René Redzepi på restaurantens hjemmeside.

Personalet åbner i stedet en såkaldt pop up-restaurant på havnen i den australske storby Sydney.

27-07-2015 06:54
Mange vindmøller tæt på kysterne kan være på vej

Forfatter: Mike Forde
Bliver der ikke grebet ind fra politikernes side, er der udsigt til mange store vindmøller nær landets kyster.

Det skriver Jyllands-Posten.

Politikerne på Christiansborg har allerede godkendt et udbud med flere end 100 store vindmøller i havmølleparker nær kysten, men det antal kan mangedobles på grund af en anden ordning, som administreres af Energistyrelsen. Den såkaldte åben dør-procedure.

Med denne ordning er der reelt intet loft over, hvor mange vindmøller der kan stilles op fire kilometer fra land.

27-07-2015 06:44
Whitney Houstons datter er død

Forfatter: Mike Forde
Den afdøde sangstjerne Whitney Houstons eneste datter, Bobbi Kristina Brown, er død efter at have ligget i kunstigt koma i månedsvis. Det bekræfter familien ifølge NBC News og Entertainment Tonight.

27-07-2015 06:43
Ekskæreste sprøjtede med peberspray

Forfatter: Mike Forde
En 25-årig mand fra Esbjerg sprøjtede peberspray i hovedet på både sin ekskæreste og tre af hendes familiemedlemmer, da de var i gang med en bodeling.

Ifølge TV SYD, valgte ekskæresten, at tage de tre familiemedlemmer med til bodelingen, da hun var nervøs for sin ekskæreste.

Men det endte altså med, at de alle fire blev sprøjtet i ansigtet, og Politiet siger til TV SYD, at den 25-årige mand nu bliver sigtet både for vold og for at have en peberspray.

27-07-2015 06:42
DF er med til at skære i ældreplejen i kommunerne

Forfatter: Mike Forde
Mens Dansk Folkeparti taler om bedre forhold og garantier til de ældre, er partiets medlemmer med til at stemme nedskæringer igennem i kommunerne.

Det skriver Politiken.

Samlet set har Dansk Folkeparti været med til at stemme for nedskæringer i 57 ud af de 66 kommuner, hvor udgifterne per ældre borger er blevet sænket, viser en gennemgang lavet af Politiken Research.

Næstformand Peter Skaarup (DF) afviser dog, at partitoppen lover de ældre noget, som partifæller i kommunerne ikke kan leve op til.

27-07-2015 06:41
Lastbilchauffør stoppet med promille over 2,0

Forfatter: Mike Forde
En lastbilschauffør fra Polen har søndag mistet retten til at køre på de danske veje, efter en alkoholtest har vist, at han sad bag rattet med en promille på over 2,0. Det skriver Berlinske.

Chaufføren blev standset i sit sættevogntog på motorvej E45 nord for Aabenraa. Kort forinden havde politiet modtaget en anmeldelse fra en bekymret borger.

Den polske chauffør er anholdt og sigtet for spirituskørsel og vil blive afkrævet et depositum og indkaldt til et senere retsmøde.

22-07-2015 07:32
Troede det var mavepine, men hun var gået i fødsel

Forfatter: Kim Hansen

Det var noget af en omvæltning der pludselig kom i 33-årige Camilla Karlsens liv da hun fornylig var en tur på skadestuen i Kolding.

Hendes mor havde overtalt hende til at tage der ind fordi hun havde voldsomt ondt i maven.

Beskeden fra lægen på skadestuen var ikke til at tage fejl af: Du er gravid og er ved at gå i fødsel.

Camilla fortæller ifølge tvsyd.dk at hun ikke anede at hun var gravid. Hun havde droppet p-pillerne for et stykke tid siden og troede egentligt at det var derfor at der var gået kuk i hendes cyklus.

Fire timer efter Camilla fik beskeden fødte hun en sund dreng på 2700 gram og 49 cm.

22-07-2015 07:32
Mærkedag for dræbte på Utøya

Forfatter: Kim Hansen

Det er i dag fire år siden at alle lærte navnet Anders Behring Breivik at kende. Manden der i løbet af ganske få timer dræbte 77 mennesker og sårede 158 ved først at springe en bombe i centrum af Oslo og efterfølgende skyde løs på øen Utøya.

Mens politiet dannede sig et overblik over situationen i byen gik drabsmanden i land på øen Utøya og skød løs på Arbejderparties unge medlemmer der holdt sommerlejr på øen.

Da politiet kom til øen overgav Breivik sig med det samme og blev året efter dømt til 21 års forvaring for sine ugerninger.

22-07-2015 07:31
Politiets opfordring: Træn med dine børn i trafikken

Forfatter: Kim Hansen

Efter hånden begynder skolestarten for mange nye elever at nærme sig. Det betyder også at der er mange nye i trafikken.

Derfor slår politiet nu på tromme for at forældre med børn der starter i skole efter sommerferien, kommer ud i trafikken.

Her skal man sammen med sit barn øve at gebærde sig iblandt biler, cykler og andre gående på vej til og fra skole.

Der sker mange uheld lige når skolerne starter efter sommerferien, flest fordi mange nye trafikanter ikke er helt sikre på hvordan man skal gøre.

Samtidig er det også et opråb til forældre der skal til at aflevere børn i skolen efter ferien. Pas nu på de små nye i trafikken.

22-07-2015 07:31
Grækenland skal igen stemme om reformer

Forfatter: Kim Hansen

Igen i dag skal Grækenlands parlament stemme om en omgang reformer.

For et par dage siden blev der stemt for den reformpakke som gjorde at der blev strammet voldsomt op på skatte- og pensionsområdet.

Den afstemning gav et overvældende resultat da 229 af de 300 medlemmer stemte ja.

Resultatet betød også at Alexis Tsipras måtte rokere rundt på ministerposterne da finansministeren valgte at gå. Samtidig betød det et farvel til flere af de ministre der ikke havde stemt for reformen.

21-07-2015 11:36
Kolonihavehus nedbrændt

Forfatter: Kim Hansen

Der opstod tidligere i dag en brand i et kolonihavehus på Djævlekløften i Kolding.

Ifølge vagtchefen hos Sydøstjyllands politi er brand formenligt opstået i et område af huset hvor der både er noget gas men også elektriske installationer.

Heldigvis er ingen kommet noget til ved branden, der har brændt kolonihaven helt ned og forårsaget skade på et andet nærtliggende hus.

Brandårsagen skal findes via tekniske undersøgelser på stedet senere.

21-07-2015 09:34
Mange har ikke fået børnepengene i denne omgang - endnu

Forfatter: Kim Hansen

Der har været væsentlige problemer i Skats it-systemer og det har givet problemer med udbetalingen af børnepenge i denne måned, skriver newsbreak.dk.

Nogen fik dem i fredags mens andre ikke har fået dem endnu.

Ifølge Skat selv vil de sidste børnepenge blive udbetalt i løbet af i dag og i morgen.

Hvad det er for tekniske problemer man har været ramt af har Skat ikke oplyst.

21-07-2015 09:34
Vi vælger biografen frem for streaming

Forfatter: Kim Hansen

Man skulle tro at streamingtjenester som Netflix og HBO har fået os danskere til at smække numsen i sofaen og hellige os stuealteret når det kommer til en aften med hygge.

Men nye tal viser faktisk at biograferne mærker fremgang.

Rigtig mange danskere har i år valgt at læne sig tilbage i de bløde sæder i biografens mørke og nyde en film med cola og popcorn.

Faktisk regner man med at biograferne i år vil runde 15 mio. solgte billetter, hvilket vil være den største biografsæson i 34 år.

21-07-2015 09:34
Mand gav politiet noget at se til

Forfatter: Kim Hansen

En mand fra Esbjerg fik en del opmærksomhed fra politiet både i aftes men også sent i nat.

I aftes blev manden stoppet både beruset og narkopåvirket i en bil. Men det var ikke det eneste for han var allerede frakendt førerretten. Ligeledes fandt man en klump hash på ham.

De forseelser betød at bilen blev konfiskeret.

Nogen timer senere var den så gal igen. Her var manden brudt ind i et skur hvor han var ved at stjæle en motorcykel og en knallert.

Nu venter der manden en tur foran en dommer og formenligt en fængselsstraf.

21-07-2015 09:33
Bankrøver stadig på fri fod

Forfatter: Kim Hansen

Den bankrøver der i går formiddag begik røveri mod Arbejdernes Landsbank i Sønderborg er stadig på fri fod.

Manden kom ind i banken, gik op til kassen og fremviste her en stor kniv med et rødt skæfte.

Pengene blev udleveret og manden løb ned af Jernbanegade i retning mod Butikscentret Borgen.

Politiet har en meget kort beskrivelse af gerningsmanden som på gerningstidspunktet var iført en mørk anorak samt mørke bukser. Til at dække hovedet bar han en hvid skimaske.

Manden beskrives i øvrigt som ca. 180 cm høj.

Politiet vil meget gerne høre fra folk der måske kender til manden eller som så noget ude på gaden foran banken under røveriet.

21-07-2015 09:33
Morgensporten

Forfatter: Kim Hansen
Der blev gået til stålet for begge mandskaber, da AaB og Esbjerg spillede 1-1 i sæsonåbningen af Alka Superligaen i går i Aalborg.
AaB var spillemæssigt dominerende i størstedelen af kampen, men Esbjerg var konstant farlige på kontra. Kampen bar præg af mange straffespark og hårde dueller.
Esbjerg tager i næste runde af Superligaen i mod FC København.

Cykelholdet Team Cult Energy ser lige ned i afgrunden. Det blev bekræftet i går da holdet sportsdirektør Michael Skelde overfor DR Nyheder fortalte at holdet stopper pr. 13. september hvis der ikke kommer ny kapital til.
Holdet har været nævnt i sammenhænge med Bjarne Riis men der er ikke nogen der sådan lige viser at Riis står klar til at blive ny holdejer.
Team Cult Energy har haft Bjarne Riis inde over som rådgiver da han tidligere har stået i en lignende situation.

21-07-2015 09:33
Majslabyrint-jubilæum udsættes til næste år

Forfatter: Kim Hansen

Igennem de sidste ni år har der været tradition for at LHN har lavet en majslabyrint som store og små har kunne boltre sig i.

Men i år er man nødt til at aflyse dette.

Det skulle ellers have været jubilæum i år, men den dårlige sommer gør at majsene slet ikke er kommet op i de højder der er nødvendige.

Derfor udsættes jubilæet til næste år og der vil man også skulle finde en ny mark til labyrinten, da der skal graves grus på det sted hvor labyrinten har været indtil nu.

20-07-2015 13:06
Bro spærres det meste af august

Forfatter: Kim Hansen

Fra den 8. og frem til den 20. august skal man finde alternative ruter i Sønderborg hvis man plejer at køre over Kong Christian d. X’s bro.

Belægningen på broklapperne er nemlig så slidt at den er begyndt at smuldre ned på trafikanterne der holder og venter når broklapperne er åbne.

Udskiftningen kan kun ske om sommeren hvor det er varmt nok til at ned nye belægning kan hærde.

Det vil være muligt at passere broen hvis man kommer gående, kører på cykel eller knallert. Alle andre skal udenom.

20-07-2015 13:06
BIOS er klar til at køre ambulancerne

Forfatter: Kim Hansen

Ambulancerne kommer til at køre med BIOS som navn på siden.

Nu melder man officielt ud at mandskabet er på plads til at man kan få en vagtplan til at løbe rundt, men man mangler stadig godt 100 reddere for at få en optimal vagtplan til at køre.

Ifølge tvsyd.dk har BIOS været nødsaget til at hente reddere syd for grænsen. En del af de tyske reddere er derfor lige nu på kursus for at lære dansk, så man kan køre ambulancerne.

BIOS skal køre ambulancerne i store dele af regionen fra 1. september.

20-07-2015 13:05
Tankskib og færge stødt sammen

Forfatter: Kim Hansen

Har du booket plads på færgen mellem Frederikshavn og Gøtteborg kan det godt være at du lige skal kontakte Stena Line inden du kører hjemmefra.

Færgen Stena Jutlandica var i nat nemlig impliceret i en kollision på åbent vand i den svenske skærgård.

Her stødte et tankskib og færgen sammen.

Der er ingen meldinger om tilskadekomne ved ulykken, der gav en hul i siden på færgen.

Ifølge flere medier er der ikke lækket olie eller andet fra tankskibet.

Myndighederne i Sverige er nu ved at undersøg forløbet.

20-07-2015 13:05
Pas på med at lade tjeneren ”tage” dit kort på ferien

Forfatter: Kim Hansen

Rigtig mange danskere er ikke specielt påpasselige når det kommer til betalinger på restauranter nå de er på ferie.

En ny undersøgelse viser at mange danskere gerne overlader kreditkortet til en fremmet tjener på en restaurant når der skal betales, og det kan gå hen og blive en ret dyr affære.

Der er nemlig folk der oplever at kortet bliver kopieret, når tjenere lige går ud bagved for at køre kortet gennem maskinen.

Opfordringen er derfor klar til alle når de skal betale: Kræv at de kommer ind med maskinen til bordet, eller gå med ud bagved og se når kortet køres igennem maskinen.

20-07-2015 10:18
Pige voldtaget på marked

Forfatter: Kim Hansen

Efter et veloverstået Vorbasse Marked stikker der kun en enkelt alvorlig politimæssig sag ud af døgnrapporten.

Ifølge jv.dk er der tale om en voldtægt af en kun 16-årig pige.

Voldtægten skulle være foregået natten mellem lørdag og søndag hvor pigen var på vej fra festpladsen til campingpladsen.

Her antastede fire mænd med jysk dialekt den unge pige og en af dem lavede fuldbyrdet voldtægt mod hende, mens de andre holdt hende fast.

Pigen tog selv kontakt til markedets vagter der kontaktede politiet.

Pigen er blevet undersøgt på Center for Voldtægtsofre.

Ifølge avisen er pigen ikke fra lokalområdet.

20-07-2015 09:48
Vikingspil satsede rigtigt

Forfatter: Kim Hansen

Knap 17.000 gæster har den forgangne månedstid lagt turen forbi Jels og set årets vikingespil.

Ifølge tvsyd.dk har man modtaget mange roser for årets forestilling der er vendt tilbage til de tidligere tiders forestillingstyper.

De sidste fire år har man forsøgt sig med tidsrejser og andet i vikingespillet, men det har ikke fanget publikummet.

Næste år er det 40 år siden at man startede med vikingespil i Jels og der sidder David Owe i instruktørstolen.

20-07-2015 09:42
Søgemaskine sikrer stiftere mia. gevinst

Forfatter: Kim Hansen

Mon ikke det er blevet til en ekstra lille en i weekenden for de to stiftere af Google-søgemaskinen Larry Page og Sergey Brin? Fredag præsenterede Google nemlig et imponerende kvartalsregnskab.

Regnskabet blev taget rigtigt godt i mod af investorerne der kvittererede med at sikre Google-aktierne en stigning på 16 procent.

Det betyder at de to stiftere, der samlet ejer 14 procent af aktierne i Google, tjente omkring 27 mia. kroner på bare den ene dag.

20-07-2015 09:42
Beboer i hus anholdt under brand

Forfatter: Kim Hansen

I går lidt i seks blev brand og redning i Vejen samt politiet kaldt til brand på Vesterled.

Branden virkede noget mystisk og flere ting peget på at politiet hellere måtte tage kløerne i husets ejer.

Der skete ingen personskade i forbindelse med branden.

20-07-2015 09:42
Designerstole stod på spisesedlen i weekenden

Forfatter: Kim Hansen

Om der er nogen sammenhæng eller om det er helt tilfældigt at det lige er gået ud over huse med designerstole hen over weekenden ved politiet ikke, men i hvert fald så her 23 designerstole blevet stjålet fra huse i Ribe, Esbjerg og i Aabenraa i løbet af weekenden.

Det er især Arne Jacobsen’s 7’er der er blevet stjålet.

Men også Wegner-stole står på listen over stjålne effekter.

Politiet advarer mod at man lader sig friste af en billig designerstol, for er den billig er den højest sandsynligt også stjålet.

20-07-2015 09:42
Bryggeri havnet i stor svindelsag

Forfatter: Kim Hansen

Den danske bryggerigigant Carlsbergs datter selskab i Malawi er kommet i en frygtelig modvind, skriver Politiken.

To medarbejdere er blevet sagt op og en chef har taget sit gode tøj og er gået, efter det er kommet frem at der er blevet svindlet for mio. af kroner i finansafdelingen i datterselskabet.

Ifølge tv2nyhederne er det svindel med oppustede priser på råvarer og tjenesteydelser.

Sagen er først blevet opdaget da der blev kaldt revisorer til Malawi for at tjekke op på mistanken om snyd der var kommet til veje via Carlsbergs whistelblowersystem.

Svindlen kan have stået på i længere tid end først antaget og have en del folk impliceret.

20-07-2015 09:41
Tinkoff-Saxo ned med en i dag

Forfatter: Kim Hansen

Under dagens Tour De France må det danske hold Team Tinkoff-Saxo køre med en følgebil mindre end normalt.

Det sker efter at løbsledelsen har tildelet sportsdirektør Sean Yates en dags karantæne efter en episode på søndagens etape.

Her kastede en af Tinkoff-Saxo holdets mekanikere en flaske efter en kameramotorcykel der ifølge holdet kørte for tæt på samt holdt i vejen for cykelrytteren der skulle have hjælp.

20-07-2015 09:41
Græske banker er nu åbne igen

Forfatter: Kim Hansen

Ifølge Nyhedsbureauet AFP’s twitterprofil åbnede de græske banker igen tidligt i morges.

Det sker efter at bankerne har holdt lukket de sidste tre uger og der har været sat begrænsning på hvor mange penge grækerne og turisterne har kunnet hæve om dagen i hæveautomaterne.

Det er den nye reformaftale med EU der gør at bankerne nu igen åbner op for filialerne.

Årsagen til lukningen og begrænsningerne var at man frygtede at grækerne ville tømme bankerne for kontanter i panik over den økonomiske situation i byen.

20-07-2015 09:41
Musiker klar til generationsskifte af have

Forfatter: Kim Hansen

Der er meget store planer for Mariehaven i Ansager.

Benny Engelbrecht, der står bag både haven men også de mange arrangementer der er der om året, har indledt et generationsskifte der skal få hele Ansager by med i projektet.

Ifølge jv.dk er der med generationsskiftet også planer om at udvide haven til næste dobbelt kapacitet. Det skal ske ved at bygge et par broer over åen, der går langs haven, og inddrage et område på den anden side af åen.

Sammen med udvidelsen ligger der også planer klar om at der selvfølgelig skal flere arrangementer til haven og heriblandt udenlandske kunstnere der skal tiltrække turisterne til byen.

17-07-2015 07:36
Grøn koncert er kommet godt fra start

Forfatter: Kim Hansen

Den traditionsrige Grøn Koncert startede ud i Kolding i går i rigtigt flot vejr og med masser af glade gæster.

Der var faktisk så mange gæster at man nærmest ikke kan få armene ned hos folkene bag de grønne koncerter.

700 frivillige gav de godt 14.500 betalende gæster en rigtig god oplevelse og dem kommer der flere af de næste par dage.

I dag besøger karavanen Randers, men allerede den 23. er der musik her i området igen hvor Grøn Koncert lander i Esbjerg.

17-07-2015 07:22
Database om krigsfanger er væk

Forfatter: Kim Hansen

En database indeholdende informationer om de fanger danske soldater udleverede i Irak til irakkerne under Irakkrigen er blevet væk.

Det er den endelige konklusion i en rapport fra den gruppe der skulle undersøge sagen.

Godt 300 fanger blev udleveret men man har kun kunnet finde frem til hvad der er sket med godt 70 af dem.

Ifølge flere internationale konventioner er det Danmark der har ansvaret for at føre tilsyn med de fanger der er overdraget.

17-07-2015 06:46
Islandsk flyselskab udvider i Billund

Forfatter: Kim Hansen

Det islandske flyselskab Primera Air, som har base i både København og Billund Lufthavn, vil til vinter udvide antallet af flyafgange fra Billund Lufthavn. Det skriver Ritzau ifølge tv2nyhederne.

Udmeldelsen kommer dagen efter, at det blev officielt, at det irske flyselskab Ryanair lukker sin base i netop Billund Lufthavn.

Det betyder blandt andet, at tre af Ryanairs fire vinterruter lukker helt.

17-07-2015 06:46
Danmark taber sag om salg af snus

Forfatter: Kim Hansen

Nu er det helt slut for salg af snus i Danmark.

Danmark har været lidt af en bølle blandt eu-landene for salget af snus blev forbudt i EU helt tilbage i 1992, men siden da har Danmark tilladt at der blev solgt snus.

Nu har Danamark så tabt en retssag og loven som Folketinget fornylidt har vedtaget betyder at snus ikke længere må sælges i Danmark heller.

EU-Domstolen har dømt Danmark for at tilsidesætte sine forpligtelser i henhold til EU-retten, ved i 13 år at have tilladt salget af løs snus.

17-07-2015 06:46
Gerningsmand var alene og nu død

Forfatter: Kim Hansen

Den mand, der i går eftermiddag amerikansk tid dræbte fire marinesoldater på en militærbase i byen Chattanooga i Tennessee USA, boede i området. Det oplyser FBI ifølge tv2.dk til Reuters.

Forbundspolitiet slår samtidig fast, at man ikke vil komme med flere detaljer om gerningsmanden på nuværende tidspunkt, udover at han formentlig handlede på egen hånd.

Manden kom ind på en militærbase og begyndte at skyde om sig i to forskellige bygninger.

Manden blev ifølge flere medier skudt af en indsatsstyrke.

17-07-2015 06:46
Morgensport

Forfatter: Kim Hansen

Set med danske øjne var det en fin dag i kampen om pladser i Europa League i går.
FC København hentede en pligtsejr på 2-0 hjemme over Newtown.

Randers FC spillede 0-0 hjemme mod Elfsborg og Brøndby vandt med 1-0 på udebane over PFF Beloe.

17-07-2015 06:45
Mand fængslet for våbenbesiddelse.

Forfatter: Kim Hansen

Syd og Sønderjyllands politi tog i går et drastisk skridt for en 26-årig mand der nu kan se frem til en stor plet på straffeattesten. Manden blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg.

Her var han sigtet for overtrædelse af straffeloven ved at have været i besiddelse af en salonriffel.

Manden blev af Retten varetægtsfængslet i fire uger.

Den 26-årige valgte at kære kendelsen.

17-07-2015 06:45
Listeriakilde fundet i køkken

Forfatter: Kim Hansen

Elbo-Køkkenet i Erritsø ved Fredericia, der leverer mad til ældre i Fredericia, Kolding, Haderslev og Middelfart kommuner, har flere gange haft problemer med listeriabakterier.
Men trods massiv efterforskning er det ikke lykkedes at finde ud af, hvordan der er kommet listeriabakterier i maden.

Indtil nu, skriver tvsyd.dk.

Det seneste spor efter listeria blev fundet ved en gulvrist og i et afløb, skriver Fredericia dagblad på sin hjemmeside.
Derfor blev der kigget på kloakkerne, hvor det viste sig, at der manglede udluftningsventiler.

Problemet er nu afhjulpet, så det skulle ikke ske mere.

16-07-2015 07:15
Ny fysik til Esbjerg Energy

Forfatter: Kim Hansen

Den 26-årige canadiske ishockeyspiller Matthew Pistilli skifter til sølvvinderne fra Esbjerg Energy, skriver newsbreak.dk.

Pistilli, som er født i Montréal og spiller sin første sæson i Europa efter adskillige år i American Hockey League (AHL), skal tilføre Esbjerg fysik til den kommende sæson.

16-07-2015 07:15
Bilproducent trækker igen kæmpe antal biler tilbage

Forfatter: Kim Hansen

Den japanske bilfabrikant Toyota har tilbagekaldt op mod 625.000 hybridbiler.

Det er primært biler i Prius-modellen produceret i perioden mellem 2010 og 2014, der trækkes tilbage.

Årsagen er en fejl i bilernes softwaresystem, skriver nyhedsbureauet AFP ifølge Yahoo News.

Toyota Danmark oplyser at det i Danmark drejer sig om cirka 700 biler.

Har man en Toyota med den omtalte fejl, vil man modtage et brev, der opfordrer til at kontakte nærmeste Toyota-værksted.

16-07-2015 07:15
Stram ballerne

Forfatter: Kim Hansen

Lige nu kører alt for mange rundt med for løse baller. Og det kan gå hen og blive dyrt. Vi snakker her om de halm og wrapballer der ligger på landmændenes vogne.

Høstsæsonen nærmer sig og man kan allerede nu se store transporter af baller i nærmest Morten Kork idyl, men det er både farligt og kan komme til at koste kassen hvis man bliver standset af politiet med for løse baller.

For nyligt har en dom betydet at en landmand der kørte med for løse baller må sig tak for kaffe med både bøde og frakendelse af kørekortet.

16-07-2015 07:15
Grisetransport væltede

Forfatter: Kim Hansen

I alt fire smågrise døde, da en grisetransport i aftes væltede på Hjerndrup Landevej sydvest for Christiansfeld, skriver newsbreak.dk.

To døde i uheldet, mens to andre smågrise blev aflivet. I alt 73 grise slap løs, da hængeren væltede. De blev indfanget af Kolding Brandvæsen.

I følge politiet skyldtes uheldet uopmærksomhed fra lastbilchaufføren hvor hængeren kom ud i rabatten.

Undervejs tog grisetransporten også et elskab og en postkasse med sig i faldet.

Lastbilchaufføren slap uskadt.

15-07-2015 09:55
Vorbasse: Parkering på fortove koster 1500,- i bøde

Forfatter: Mike Forde
Husk nu, at det ikke længere er lovligt at parkere med hverken to eller fire hjul på fortovene nogle steder i Danmark.

Således heller ikke i Vorbasse – og da slet ikke i markedsdagene den 16.-18. juli.

Her vil p-kontrollen rundt om i byen formentlig være intens, for der kommer mange penge i bødekassen på de tre markedsdage. Det skriver Billund-online.dk

Bøden for at parkere med hjulene på fortovet ligger lige nu på 1500 kroner – hvilket rigtig mange måtte betale ved sidste års marked.

Det er muligt at parkere helt lovligt på nogle afgrænsede områder i gå-afstand fra markedspladsen. Det koster til gengæld 50 kroner – penge som de lokale foreninger i Vorbasse tjener til klubkassen.

15-07-2015 09:51
Fanø: Placer bådflygtninge i kommuner væk fra havet

Forfatter: Mike Forde
En række af landets ø-kommuner oplever problemer med traumatiserede bådflygtninge, der har svært ved at bo ved vandet efter en voldsom færd over Middelhavet i skrotklare skibe. Det skriver Newsbreak.dk

En af disse danske ø-kommuner er Fanø, hvor man mener, at det ville være optimalt, hvis kommunen ikke modtog personer, der er flygtet med båd.

15-07-2015 09:49
Ferievikarer bliver snydt af digitale svindlere

Forfatter: Mike Forde
Det er ikke kun dig og mig, der kan få snydemails og Nigeria-breve.

Den digitale form for svindel har også fundet vej til danske virksomheder:

Det er sommerferie, og virksomhedens bogholder er gået på ferie. Men afløseren modtager en mail med opkrævning af et større beløb fra et firma i udlandet, og til betaling med det samme. Men på grund af den manglende erfaring hos afløseren kan det ende koste dyrt. Det skriver Avisen.dk

Syd- og Sønderjyllands Politi har i disse dage fokus på snydemails, og de såkaldte Nigeria-breve.

Førhen var de kun rettet mod private, men i følge specialkonsulent i Det Kriminalpræventive Sekretariat i Syd og Sønderjyllands Politi, Christian Østergaard, så oplever mange firmaer nu at modtage de falske opkrævninger.

15-07-2015 09:45
Skoleelevers lejrskoler spares væk

Forfatter: Mike Forde
Bål og fællessang på lejrskolen husker de fleste fra skoletiden. Men den slags ture bliver der færre og færre af for de elever, der går i folkeskole nu.

Skolerne sender nemlig ikke børnene på lejrskole så ofte som tidligere.

Det er økonomien, der er årsag til, at lejrskoleturene fravælges, siger Finn Juel Larsen, der næstformand for foreningen Skole og Forældre til DR Nyheder.

Og det er ærgerligt, når der ikke er råd, mener han.

- Der er ingen tvivl om, at det har overordentlig stor betydning for klassens trivsel og det sociale miljø. Ja, jeg vil næsten sige, at de har en uerstattelig betydning netop for vores børns trivsel, og vi kan ikke erstatte det med noget andet, siger forældrenes næstformand.

15-07-2015 09:33
Pindsvineplejere slår alarm: Flere pindsvin er forgiftede og dør

Forfatter: Mike Forde
Har du bidt mærke i, at du ikke har set så mange pindsvin i år, som du plejer?

Så kan det skyldes, at stadig flere pindsvin dør og desværre af uforklarlige årsager.

Det har nu fået de frivillige pindsvineplejere landet over til at slå alarm.

Formand for Pindsvinevennerne i Danmark, Karin Kjær-Hansen, fortæller til DR Nyheder, at alle plejerne får nogle mystiske tilfælde af pindsvin indleveret:

- De kommer ind med mørkerøde tunger, og de er påvirkede af smerte. De dør efter én til to dage, hvis ikke de dør med det samme, siger hun.

Det er usikkert, hvad der helt præcis er årsagen til pindsvinenes død, men ifølge Karin Kjær-Hansen kan det være sneglegift.

15-07-2015 09:30
Danske firmaer bruger længere tid på afgifter

Forfatter: Mike Forde
Flere danske virksomheder bruger mere og mere tid på at administrere afgifter, som staten har pålagt dem. Det viser en rundspørge blandt lederne i 113 danske virksomheder, som analysehuset Wilke har foretaget for Jyllands-Posten.

Over halvdelen af toplederne svarer, at der over de seneste fem år er kommet flere administrative byrder i forbindelse med afgifter. Lidt over hver tredje oplever samme niveau, mens under en procent oplever, at de har fået mindre administration.

15-07-2015 09:29
Ældre er bedst til at bruge lægen på nettet

Forfatter: Mike Forde
Knap hver anden ældre over 60 år har prøvet at forny recepten på medicin over internettet.

Det samme gælder kun for hver tredje unge mellem 18 og 29 år.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion på vegne af Danske Regioner og PLO. Det skriver Dagens Pharma.

15-07-2015 09:28
Turisterne strømmer til Christiansfeld

Forfatter: Mike Forde
Da Christiansfeld for halvanden uge siden kom på Verdenskulturarvslisten, begyndte en sand strøm af turister at valfarte til byen.

I hvert fald hvis man skal tolke på de mange mennesker i bybilledet og besøgstallet for Christiansfeld Centeret, der er byens viden- og informationscenter.

- I ugen efter optagelsen har vi haft 275 besøgende dagligt. Sidste år i juli havde vi i gennemsnit 66 personer inde dagligt, fortæller Annemette Løkke Berg, der er leder af Christiansfeld Centeret til TV Syd.

Altså er antallet af turister steget med fire gange, siden UNESCO optog byen på listen.

15-07-2015 09:18
Vejret: Dårlige chancer for varme i juli

Forfatter: Mike Forde

Vejrguderne giver ikke meget håb om 'rigtigt' sommervejr for de mange danskere, som har valgt at holde sommerferie herhjemme i juli.

De overvejende vestlige vinde med en blanding af sol og byger fortsætter resten af juli.

Faktisk giver prognoserne kun omkring fem procent chance for, at temperaturen generelt når op omkring 25 grader i de sidste to uger af juli.

15-07-2015 09:17
EfB har fået en ny anfører

Forfatter: Mike Forde
EfB har fået en ny anfører for superligaholdet nemlig Magnus Lekven.

Den 27-årige nordmand afløser den ni år ældre Hans Henrik Andreasen, der ikke længere kan påregne en plads i startopstillingen.

15-07-2015 09:17
Flere besøgende til ringridning i Sønderborg

Forfatter: Mike Forde
Vejret spiller en væsentlig faktor, når det gælder besøgstal til Ringriderfesten i Sønderborg.

Det gode vejr lokkede 34.400 betalende gæster ud på festpladsen mod 28.000 i 2014.

15-07-2015 08:10
Billund Lufthavn presses af billige fly fra Hamborg

Forfatter: Mike Forde
Meldingen om, at flyselskabet Ryanair dropper sin base i Billund kommer på et kritisk tidspunkt for den jyske lufthavn.

I løbet af det seneste år er der nemlig opstået priskrig mellem Billund og Nordtyskland lufthavn i Hamborg - en krig, som Hamborg i mange tilfælde vinder, skriver Berlingske.

En gennemgang viser, at en lang række destinationer er billigere at rejse til via Tyskland.

15-07-2015 08:10
Ordblindhed opdages først på de videregående uddannelser

Forfatter: Mike Forde
En ny undersøgelse, som Danmarks Evalueringsinstitut har lavet for Hovedstadens Ordblindeskole, viser, at 46 procent af de 207 adspurgte studerende først blev testet og fik at vide, at de var ordblinde, da de begyndte på en videregående uddannelse.Det skriver DR.

15-07-2015 06:55
Lastbilvognmænd kræver mere politi

Forfatter: Mike Forde
Lastbilvognmændenes organisation (FDL) kræver mere synligt politi. På tide, at der sættes ind over for spritpåvirkede udenlandske chauffører, skriver kontorleder Jens Groot, i FDL-Nyt.

En række sager, hvor udenlandske chauffører er afsløret med store promiller vækker vrede. Senest en sag fra Aabenraa, hvor en udenlandsk chauffør var ved at køre i havnen og måtte stoppes midt i et vejkryds med en tårnhøj promille. Det skriver TV Syd.

15-07-2015 06:53
Prinsesse brækkede arm under ferie i Gråsten

Forfatter: Mike Forde
Fire-årige prinsesse Josephine brækkede søndag venstre arm ved et uheld under den kongelige families ferie på Gråsten Slot. Det skriver ugebladet Her og Nu på sin hjemmeside.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys yngste datter var til ridning i det lokale Gråsten Ridecenter, da uheldet skete, noterer ugebladet videre.

Hun blev kørt til traumecentret på sygehuset i Aabenraa, men blev sendt videre til Odense Universitetshospital.

Prinsessen er tilbage i Gråsten – og har det godt, oplyser Kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby.

- Prinsesse Josephine brækkede armen ved et rideuheld i Gråsten i søndags. Hun har nu armen i gips og har det godt, siger hun i en kort kommentar til Her og Nu.

15-07-2015 06:51
Hvad skal der ske med de tomme hotelbygninger i Jels?

Forfatter: Mike Forde
Jels Lokalråd og naboerne til de tomme hotelbygninger i Jels er af Vejen Kommune blevet bedt om at komme med holdninger og eventuelle forslag til hotellets fremtid som kan ende med at det bliver revet ned.

15-07-2015 06:50
Amatørarkæologer gør de fleste fund af danefæ

Forfatter: Mike Forde
Når danefæ bliver gravet op af jorden, er det sjældent arkæologer, som har gjort fundet, men derimod amatører.

De er helt afgørende for, hvor mange fund der bliver gjort i Danmark, skriver Politiken.

Senest var det en ung amatørarkæolog, der opdagede nogle guldringe i Boeslunde på Vestsjælland, og det fik arkæologer til at udgrave området og finde 2.000 guldspiraler.

Flere professionelle arkæologer siger, at langt over halvdelen af museernes fund bliver gjort af privatpersoner.

15-07-2015 06:33
Pillefyr skyld i brand på strandhotel

Forfatter: Mike Forde
Det var et overophedet pillefyr, som var årsag til en brand på Emmerlev Klev Strandhotel torsdag i sidste uge, oplyser leder af lokalpolitiet i Tønder, Svend Erik Paulsen.

Dermed er sagen lukket fra politiets side skriver jv.dk.

15-07-2015 06:31
Med to timers mellemrum er to motorcyklister fra Esbjerg kørt galt

Forfatter: Mike Forde
Med to timers mellemrum er to motorcyklister fra Esbjerg kørt galt. Den ene blev dræbt, da han ramte en parkeret bil på Skolebakken i Esbjerg, mens den anden er overført med helikopter til Odense efter ulykke ved Oksbøl.

Ulykken i Esbjerg skete kl. 17.18. En 21-årig mand kørte på Skolebakken og kørte ind i en parkeret bil. En tilkaldt læge erklærede ham død på stedet, oplyser vagtchef Ole Aamann til TV SYD. De pårørende er underrettet.

Ved 19.30-tiden mistede en 25-årig mand herredømmet over en lånt motorcykel i en højre-kurve på Præstegårdsvej i Oksbøl. Han kørte ud over en skrænt og endte i noget buskads på en mark.

- Han var ved bevidsthed, og er måske sluppet lettere fra uheldet. Han blev dog overført med læge-helikopter til Odense, fortæller vagtchefen.

- Vi flyver mere flere i dag, hvor vi har muligheden for hurtige overførslen, forklarer ham

15-07-2015 06:30
For tung bagage i campingvognen kan være farligt

Forfatter: Mike Forde
Skal du på kør selv-ferie med campingvogn, er det vigtigt, at du pakker den rigtigt.

Det er nemlig ikke kun ulovligt, hvis campingvognen er for tung, det er også farligt, skriver FDM i en pressemeddelelse.

Campingvognens totalvægt og last må aldrig overskrides, og derfor er det vigtigt at få vejet sin campingvogn, når man har læsset den med kufferter og campingstole.

En for tung campingvogn kan give øget risiko for slinger på vejen, hvilket kan være farligt.

15-07-2015 06:29
Fire nye dommere skal nedbringe bunker af sager i landsretterne

Forfatter: Mike Forde
I foråret søgte Dommerudnævnelsesrådet fire dommere, der skal bekæmpe bunkerne af sager, som har hobet sig op i Østre Landsret og Vestre Landsret de seneste år.

De fire dommere er nu udpeget, skriver Jyllands-Posten.

Med de ekstra dommere kan landsretterne nu oprette en ekstra afdeling i 2015 og 2016 til den såkaldte »bunkebekæmpelse«.

Målet er at sagsbehandlingstiderne kan blive kortere.

10-07-2015 17:30
Endelig en sejr til Cavendish

Forfatter: Mike Forde
Årets 7. Etape i Touren fra Livarot til Fougères bød på 190,5 flade kilometer. Lige, hvad feltet trængte til efter en stressende første uge.

I går forlod Tony Martin løbet i den gule trøje.

Dagens etape blev vundet i en sprint af Marc Cavendish – og så er Chris Froome igen i den gule trøje.

10-07-2015 16:32
Lyntog kører igen mellem Nyborg og Odense

Forfatter: Mike Forde
Et overgravet kabel har betydet, at der siden i formiddag har været indsat togbusser mellem Nyborg og Odense, men nu kan DSB igen begynde at køre med lyntog på strækningen.

Dog med omkring 25 minutters forsinkelse. De almindelige InterCity-tog ventes at kunne køre omkring klokken 18, og indtil da skal passagerer i disse tog stadig med bus. Det skriver DSB på sin hjemmeside.

10-07-2015 14:17
Regeringen indgår aftale med S, R og DF

Forfatter: Mike Forde
Venstre-regeringen har indgået en aftale med S, R og DF om gensidig opbakning til fremtidige aftaler, som en siddende regering indgår med kommuner og regioner.

10-07-2015 14:15
Overfaldet af ekskæreste

Forfatter: Mike Forde
Et forlist forhold endte helt galt for en kvinde fra Esbjerg, da hun kvart i ti torsdag aften ville hente sine ting fra den lejlighed, hvor hun havde boet med sin ekskæreste.

- Ekskæresten kommer hjem, da hun er på vej ind i lejligheden. Han overfalder hende og sparker hende i ryggen, siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Jan Stokholm til TV Syd.

Efter at have sparket kvinden går ekskæresten ud til hendes bil og begår hærværk mod den.

Kvinden slipper i mellemtiden væk og manden bliver anholdt kort efter.

- Han er kendt for nogle lignende voldssager og er faktisk løsladt på prøvetid, så nu skal han fremstilles i grundlovsforhør, siger Jan Stokholm.

10-07-2015 14:14
Sporet mellem Vamdrup og Vojens spærres i 3 uger

Forfatter: Mike Forde
Når sporet mellem Vamdrup og Vojens bliver spærret den 13. juli og tre uger frem, så er det startskuddet til sidste etape af det 20 kilometer lange dobbeltspor mellem de to byer. Det skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

Ud over at anlægge dobbeltspor mellem Vamdrup og Vojens benytter Banedanmark lejligheden til at ombygge sporene på en række stationer i Sønderjylland.

Derfor vil sporet være spærret for passagertrafik på hele strækningen mellem Lunderskov og Padborg fra den 13. juli kl. 5.15 til 10. august kl. 17.40. Der vil i stedet blive indsat togbusser.

10-07-2015 13:27
Ringriderfesten i Sønderborg er børnenes fest

Forfatter: Mike Forde
Det er de mere end 100 år gamle traditioner, der gør Ringriderfesten i Sønderborg til noget helt specielt. Med deltagelse af op mod 500 heste og ryttere og omkring 40.000 besøgende er begivenheden landsdelens største rytter- og folkefest. Men selvom festen har mange traditioner, kommer der også nye tiltag, fx er der kommet flere aktiviteter for børnene. Det skriver Tv Syd.

Festen har bl.a. sit eget Børneland, som kun er vokset de sidste fem år. I år får landet sit helt eget actionhjørne med MTB-bane, en syv meter høj klatrevæg og et skydetelt med ægte luftgeværer, som bliver brugt til OL og internationale konkurrencer.

Ringriderfesten har da også både ringridning for børn til hest og på cykel. Ringridningen til hest foregår samtidig med de voksnes ringridning for børn i alderen 10-15 år, og cykelringridningen er for alle børn, der hellere vil dyste på den tohjulede end den firbenede.

Cykelringridningen er vokset støt de senere år, og alle 150 pladser er revet væk allerede inden festen går i gang i år.

10-07-2015 13:24
Grøn Koncert-ledere har uddannet sig i sikkerhed

Forfatter: Mike Forde
Der er styr på sikkerheden, når årets første udgave af Grøn Koncert 2015 løber af stablen i Kolding torsdag 16. juli.

130 ledere fra Muskelsvindfondens sikkerhedscrew har nemlig været med på Danmarks første sikkerhedsuddannelse hos Københavns Brandvæsen.

Her har de blandt andet lært at kortlægge risici og reducere dem ved at tænke og handle forebyggende.

Uheld undgår vi jo ikke, men vi plejer at være gode til at undgå de alvorligere af slagsen, siger Jacob Bostrup, der er leder af Muskelsvindfondens frivillighedskontor.

10-07-2015 13:23
Fødevarestyrelsen samler 130 medarbejdere i Vejen

Forfatter: Mike Forde
Fra første september 2016 bliver de 130 sydjyske medarbejdere i Fødevarestyrelsen samlet på ét kontor i Vejen frem for to afdelinger i Vejle og Esbjerg. Det skriver Tv Syd.

- For det første håber jeg, at det vil give en anden synergi medarbejderne imellem, og give et større udbytte af de erfaringer, de får i hverdagen.

-For det andet, så sparer det os for fire millioner kroner årligt. Så det er ønsket om at få samling på tropperne og ikke et fravalg af Esbjerg og Vejle, der har drevet værket. Fødevarestyrelsen har været meget glad for at have kontorer i de to byer, siger direktør i Fødevarestyrelsen, Esben Egede Rasmussen, til styrelsens hjemmeside.

Fødevarestyrelsen flytter ind i DONG's lokaler på Søndergade 50.

10-07-2015 12:09
Skidt for Danmark: Albanien får alligevel point for 'drone-kampen'

Forfatter: Mike Forde
Den internationale sportsdomstol, CAS, omstøder Uefas dom og tildeler tre point til Albanien efter drone-skandalen i Danmarks EM-gruppe.

Det skriver Ekstra Bladet fredag og citerer det albanske fodboldforbund på dets Twitter-profil

Dermed rykker Albanien op på siden af Danmark med 10 point i kvalifikationsgruppen, men albanerne har spillet en kæmp færre end Danmark.'

Dog har Danmark en bedre målscore og er dermed fortsat nummer to i gruppen, tre point efter duksen Portugal.

10-07-2015 10:23
Frivillige vil fylde fattige maver

Forfatter: Mike Forde
Ingen skal gå sultne i seng i Kolding. Det skal et nyt madprojekt være med til at sikre. Kolding Madhjælp vil nemlig samle mad ind til familier, der ikke har så meget at gøre med.

Samtidig er det en oplagt mulighed for at få ryddet ud i bunden af fryseren og gøre en god gerning på samme tid, mener manden bag projektet, Lars Skouboe fra Kulturlogen i Kolding.

- Meningen er, at du kan komme og aflevere frossen eller konserveret mad, som du ikke selv kan spise, hvorefter en anden så kan få glæde af det, siger han til DR Nyheder.

10-07-2015 10:22
Ryanair flytter base fra København til Kaunas

Forfatter: Mike Forde
Ryanair bekræfter, at de flytter deres base i København til Kaunas i Litauen den 14. juli for at undgå fagbevægelsens sympatistrejker.

Det skriver Ryanair i en pressemeddelelse.

10-07-2015 09:59
Danskerne flygter fra den kolde sommer

Forfatter: Mike Forde
Hvis du overvejer at skifte den våde danske sommer ud med en tur til Middelhavet, så skal du ikke vente alt for længe.

Det er meldingen fra tre af landets førende charterselskaber, der for øjeblikket langer hundredvis af rejser over disken.

- Telefonerne er rødglødende. Vejret gør, at folk er tæt på at gå i panik og bare vil ud at rejse og ned til varmen, siger direktør Bjarke Hansen fra det Ringkøbing-baserede Primo Tours til DR Nyheder.

10-07-2015 09:56
15-årige må gå på værtshus i Haderslev

Forfatter: Mike Forde
Der er ingen grund til panik, hvis man er under 18 år og gerne vil tilbringe en hyggelig aften med vennerne i byen i Haderslev - på et sted med udskænkning.

Et enigt byråd har netop nikket ja til en ny restaurationsplan.

Den betyder, at unge under 16 år i selskab med en myndig person indtil klokken 24 må opholde sig på et sted, hvor der er udskænkning, lige som unge over 16 år kan opholde sig på restaurationer, hvor der er udskænkning. Det skriver jv.dk

10-07-2015 09:39
Ringriderfesten: Blæsten kan blive en udfordring

Forfatter: Mike Forde
Skulle der være ringridere, der synes, det slet ikke er nogen sag at plante lansen præcis, når der rides gennem galgen, så kan det ske, at det bliver lidt sværere ved ringridningen i Sønderborg, der starter i dag.

Nogle af de mere hardcore ringridere brugte en del af deres onsdag aften på at prøve, om de kunne finde en teknik, der virker i blæsevejr.

Ingen af dem ville afsløre, om det lykkedes. Det skriver SønderborgNyt.dk

Det er ikke alene heste og ryttere, der udfordres af blæst. Det samme bliver musikerne.

Onsdag aften fik Sønderborg Pipes & Drums trænet på den kommende eksercerplads – og fordi de havde besluttet at gå rundt, så fik de trænet i kategorierne med-, mod,- og sidevind.

Det store rytteroptog kan opleves her klokken 11.30 hvor det traditionen tro starter fra Slotspladsen.

10-07-2015 09:32
Danskerne er gode til at betale deres gæld

Forfatter: Mike Forde
Gammel gæld kan være en klods om benet, der gør det svært at komme videre. Men nu viser det sig, at danskerne er blevet bedre til at bringe gælden ud af verden.

Der er høvlet næsten en milliard kroner af gælden inden for det seneste år, oplyser virksomheden Experian, der står for RKI-registret over dårlige betalere.

Det er godt nyt, men det skal tages med et forbehold, lyder det fra direktør Jens Hjortflod til Berlinske. Antallet af registrerede dårlige betalere er nemlig samtidig steget en anelse med 0,1 procent.

10-07-2015 08:12
Ansatte i private børnehaver får 100.000 kroner mindre i løn

Forfatter: Mike Forde
Børnene er de samme. Arbejdet er det samme. Kommunen betaler det samme i tilskud.

Men lønnen er lavere, og de får ingen pension. Flere og flere børn bliver passet i private daginstitutioner. Mange har ikke overenskomst, og det betyder i de mest ekstreme tilfælde en forskel på over 100.000 kroner i årsindtægt for en pædagogmedhjælper, skriver Avisen.dk.

10-07-2015 08:11
Voldsom biljagt i Esbjerg

Forfatter: Mike Forde
En påvirket billist, der kører 140 kilometer i timen gennem byen, rammer en lygtepæl og taber et hjul. Det lyder som et klokkeklart uheld med noget nær fatale konsekvenser. Men trods den giftige cocktail endte nattens biljagt uden personskader.

Den 19-årige mand, der kørte bilen blev spottet af betjentene i Frodesgade i Esbjerg midtby. Men han ville ikke tale med dem og tog i stedet flugten ud ad Stormgade med halsbrækkende fart. Biljagten fortsatte ud omkring Bilka, inden den gik ind mod byen igen. I alt kørte bilen over for rødt fem gange.

Først da den 19-årige mand ramte en lygtepæl med bagenden af sin bil og slog et bagdæk af, fik politiet standset ham.

- Med i bilen var også en 19-årig pige. Hun er blevet hentet af sin far her til morgen, siger Jan Stokholm til TV Syd.

Den 19-årige mand skal nu afhøres, inden han bliver sigtet for en hel del overtrædelser af færdselsloven.

10-07-2015 06:34
Naturbrand på Rømø

Forfatter: Mike Forde
Brandfolk fra Rømø og Skærbæk er i gang med at slukke en naturbrand på Rømø. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

10-07-2015 06:33
Listetyv på spil i Sønderborg

Forfatter: Mike Forde
Inden for få timer havde tre ældre ubehageligt besøg af en listetyv

Tyven brugte samme fremgangsmåde alle tre steder: Ind gennem et vindue, stjæle synlige værdier og så hurtigt væk igen. Det gik ud over tre ældre, der lå og sov i deres lejligheder på henholdsvis Grundtvigs Allé, Tandsbjerg og Ved Skellet.

- De ligger så tæt og indbruddene er så ens, at det næsten må være samme gerningsmand, siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Jan Stokholm til TV SYD.

Indbruddene skete mellem 00:30 og 03:00. Det ene af stederne dirkede tyven et vindue op, mens han de to andre steder kastede en sten ind gennem ruden for at få den op.

- Det vækker naturligvis beboerne, men tyven er væk igen, inden de når at opfatte, hvad der sker, siger Jan Stokholm

10-07-2015 06:27
K i kovending: Vi kan alligevel godt stemme for øget grundskyld

Forfatter: Mike Forde
Udmeldingen var torsdag klar fra De Konservatives finansordfører, Brian Mikkelsen: Partiet ville ikke stemme for regeringens kommuneaftale, fordi et aktstykke betyder stigende grundskyld for boligejere.

I dag er budskabet en anelse moderet, skriver Berlingske.

De Konservative vil nu gerne stemme for aktstykket, hvis partiet vel og mærke kan få håndslag på, at boligejerne bliver kompenseret i finansloven.

10-07-2015 05:55
Rullende kagemand rykker ud i Esbjerg

Forfatter: Mike Forde
En kagemand, sodavand og klassen på besøg.

Sådan burde alle børnefødselsdage se ud, men for mange økonomisk trængte børnefamilier, kan en børnefødselsdag for klassen eller børnehaven være svær at overskue.

Det ved man alt om i Mødrehjælpen, der for nogle år siden søsatte 'Den rullende kagemand”. Her rykker frivillige fra organisationen ud til trængte familier med alt, hvad der hører sig til til en børnefødselsdag - lige fra servietter over flag til selvfølgelig kagemand.

Sidste år hjalp Mødrehjælpens Lokalforening i Esbjerg 62 familier med at gøre fødselsdagen til en god oplevelse for familiens yngste. Det er mere end dobbelt så mange som året før, hvor man hjalp med at holde 28 børnefødselsdage. Det skriver Lokalavisen Esbjerg.

10-07-2015 05:47
Danskerne sænkede farten i forårstrafikken

Forfatter: Mike Forde
Danskerne har kørt langt pænere på vejene i løbet af foråret.

Nye tal fra Vejdirektoratets Hastighedsbarometer viser, at gennemsnitshastigheden på vejnettet i foråret 2015 er faldet sammenlignet med samme periode sidste år.

Det er især i de store byer og på landevejene, at trafikanterne satte tempoet ned. Rigspolitiet mener, det blandt andet skyldes, at der er sat 75 flere fotovogne på vejene i 2015.

10-07-2015 05:46
Enhedslisten beskylder DF for løftebrud om ældremilliard

Forfatter: Mike Forde
Enhedslisten beskylder nu Dansk Folkeparti for løftebrud om ældremilliarden.

I den aftale om kommunernes økonomi, som skal vedtages i Finansudvalget fredag, sløjfes ældremilliarden med støtte fra Dansk Folkeparti skriver Berlinske.

Enhedslisten finansordfører Pelle Dragsted er uforstående over for, at Dansk Folkeparti vil stemme for en kommuneaftale, der vil forringe vilkårene for ældre danskere og kalder det klart løftebrud.

10-07-2015 05:44
Afrikansk angrebs-es til SønderjyskE

Forfatter: Mike Forde
Superligaklubben SønderjyskE opruster endnu en gang i angrebet med tilgangen af Emmanuel Arnold Okwi, som netop har bestået det obligatoriske lægetjek i Haderslev.

Den 22årige angriber er en stor profil hos Simba SC i Tanzania og i hjemlandet Uganda, hvor han siden 2011 er noteret for 35 officielle landskampe og imponerende18 mål.

Cheftræner Jakob Michelsen har fra sin tid i Tanzania et indgående kendskab til den hurtige angriber, og det er bl.a. via hans netværk, at kontakten, ifølge sportschef Hans Jørgen Haysen, kom i stand.

10-07-2015 05:41
Vanvidsbilist kørte meget stærkt ved Varde

Forfatter: Mike Forde
Politiet fik fat i en af de rigtigt slemme fartdjævle, da de tjekkede hastigheder på Ringkøbingvej ved Varde torsdag aften. Det skriver jv.dk

Ud for Sækbæk Kro kom en 21-årig mand fra Varde drønende forbi med ikke mindre end 184 kilometer i timen.

Hastighedsbegrænsningen er 80 på landevejen, så den unge mand kan vinke farvel til sit kørekort og en betragtelig del af sine spareskillinger.

En anden bilist blev standset med 106 kilometer i timen på stedet. Det er lige nøjagtigt lige nok til, at han får et klip i kørekortet.

10-07-2015 05:38
"Ja tak" til to-sprogede byskilte syd for grænsen

Forfatter: Mike Forde
Mens politikerne i Syd- og Sønderjylland har afvist al snak om tosprogede byskilte nord for den dansk-tyske grænse, så dukker der flere op syd for grænsen.

I social- og kulturudvalget i Glücksburg (Lyksborg) ved Flensborg har alle partier taget positivt imod et forslag om tysk-danske byskilte ved indfaldsvejene, skriver Flensborg Avis.

Debatten om tosprogede byskilte blussede for alvor op i foråret nord for grænsen. Haderslevs borgmester Hans Peter Geil (V) tog sågar sagen i egen hånd og lod et enkelt skilt udskifte med et dansk-tysk skilt, hvorpå der både stod Haderslev og Hadersleben. Men efter en heftig lokal debat blev skiltet ødelagt og fjernet, og dermed var debatten slut.

I Tønder nåede politikerne endda at drøfte sagen indgående, inden svaret blev nej - i begge tilfælde til stor fortrydelse for det tyske mindretal nord for grænsen.

Syd for grænsen derimod har Flensborg i årevis skiltet med bynavnet på begge sprog, og nu lader det til, at Lyksborg på initiativ fra det danske mindretals parti, Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW), vil skrive både Glücksburg og Lyksborg på byskiltene.

10-07-2015 05:36
Danske unge føler sig presset til at drikke

Forfatter: Mike Forde
24 procent af danskere over 18 år, der drikker alkohol, har følt sig presset til at drikke mere alkohol, end de egentlig havde lyst til.

Og zoomer man ind på aldersgruppen 18-29, svarer hele 42 procent, at de har følt det pres, skriver metroxpress.

Direktør for Alkohol &Samfund Johan Damgaard Jensen mener, at vi skal arbejde med vores alkoholkultur og gøre det nemmere at sige »Nej, jeg ønsker ikke at drikke alkohol.«

10-07-2015 05:35
Danmark er klar til at give Grækenland nødhjælp

Forfatter: Mike Forde
Danmark vil tage sin del af ansvaret for at hjælpe den græske befolkning med humanitær nødhjælp, hvis landet ender med at forlade eurozonen og dermed kastes ud i en endnu dybere økonomisk og social krise.

Det fastslår udenrigsminister Kristian Jensen forud for EU-topmødet på søndag, hvor Grækenlands skæbne ventes at blive afgjort, skriver Berlingske.

Kristian Jensen mener ikke, at den græske befolkning skal bøde for skiftende regeringers fejlslagne politik

09-07-2015 17:54
Styrt lige før mål i dagens Tour-etape

Forfatter: Mike Forde
Der ventede rytterne en afslutning med en 850 meter lang stigning på dagens 6. Etape i Tour De France, med en gennemsnitlig stigning på 7 %, som herefter flader ud de sidste 400 meter inden mål.

En etape der var skræddersyet til de sprintere, som også kan køre hurtigt, når det går opad. Flere favoritter styrtede 1 km før mål – bl.a. Tony Martin.

Dagens etape vinder blev Styrbar fra Quickstep og Tony Martin tager endnu en dag i gult trods styrt.

09-07-2015 16:02
Region Syddanmark ansætter fem udenlandske læger

Forfatter: Mike Forde
Polen, Frankrig, Portugal og Spanien. Det er de fire lande Region Syddanmarks fem nye udenlandske praktiserende læger kommer fra.

Den 1. september 2015 træder de ind af døren i lægepraksis i Rudkøbing, Gørding, Esbjerg og Grindsted.

Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Region Syddanmark har 819 praktiserende læger og med de fem nye læger fra udlandet er der nu 18 udenlandske praktiserende læger ansat i regionen – og af dem har syv investeret i egen praksis eller købt sig ind i en eksisterende. Det skriver TV Syd.

09-07-2015 16:00
»Vi redder ikke regeringen, hvis ikke vi også får indflydelse på aftalen«

Forfatter: Mike Forde
Mens de øvrige partier i rød blok afviser at ville hjælpe Venstre-regeringen til et flertal for kommuneaftalen, vil de Radikale ikke afvise at lægge stemmer til. Det skriver Berlinske.

Regeringen er kommet i knibe, efter de Konservative har meddelt, at man ikke vil stemme for kommuneaftalen, der skal behandles i Folketinget i morgen, fordi aftalen tillader grundskylden at stige for visse boligejere.

Radikale kræver indflydelse på aftalen, hvis partiet skal sikre regeringens flertal.

09-07-2015 14:55
Landmand efterlader kone og tre børn efter arbejdsulykke

Forfatter: Mike Forde
En 39-årig landmand, der torsdag omkom i en mælketank i Strellev ved Ølgod, efterlader sig kone og tre børn. Flaget er på halv ved gården. Det skriver jv.dk

Syd- og Sønderjyllands Politi formoder, at der er tale om en arbejdsulykke.

Gården fik torsdag tømt sin store mælketank af stål. Herefter kravlede landmanden ned i den - sandsynligvis i forbindelse med en inspektion.

Da han gjorde det, gik der en automatisk rensningsproces i gang, hvor syre og vand sprøjtes ind i tanken og dens rørsystem. Landmanden kunne øjensynligt ikke komme op, da det skete, og blev senere fundet død i tanken.

09-07-2015 14:52
Prinsgemalen og Ghita Nørby læser digte op i Augustenborg

Forfatter: Mike Forde
Den 30. juli gæster Regentparret og Prinsesse Benedikte Galleri Nørballe i Augustiana på Augustenborg Slot i forbindelse med sommerens kunstudstilling med Prinsgemalens “Åbent Hjerte”.

Klokken 18.30 vil Prinsgemalen læse sine digte højt sammen med skuespiller Ghita Nørby. Prinsgemalen vil læse digtene på fransk, mens Ghita Nørby læser den danske oversættelse. Det skriver Sønderborgnyt.dk

Aftenen er en udendørs sommerfest i skulpturparken, og der er offentlig, gratis adgang. Publikum opfordres til at medbringe picnic-kurv og tæpper.

Regentparret ankommer til Augustiana klokken 18.00.

09-07-2015 14:46
Mand sigtet for at sætte ild til Politibil

Forfatter: Mike Forde
Der blev i nat sat ild til en af politiets biler, som stod på parkeringspladsen mellem politigården i Kirkegade i Esbjerg på den ene side og Esbjerg rådhus på den anden side.

En lukket trailer med en del indbo, der tilhører en borger i nærheden, udbrændte samtidig.

Politiets personale blev opmærksom på branden klokken 02.55 i nat, da de hørte en form for eksplosion og den efterfølgende hurtige udvikling af branden.

Det er politiets opfattelse, at branden er påsat – formentlig med brændbar væske. Det skriver TV Syd.

Syd- og Sønderjyllands politi anholdt ved fem-tiden i morges så en 53-årig mand, der er mistænkt for brandstiftelse. Han vil blive fremstillet i grundlovsforhør i retten i Esbjerg i dag. Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre ved retsmødet

09-07-2015 14:44
Mobilen på sommerferie: SMS er stadig konge

Forfatter: Mike Forde
Sommerferien er skudt i gang, og de kommende uger drager vi ud i verden på jagt efter sol, afslapning og oplevelser.

Og mobilen er naturligvis med. Ikke nødvendigvis fordi vi skal tjekke nyheder eller mails, men der skal jo sendes hilsner hjem og lægges strandbilleder på Facebook eller Instagram.

Mange af os sender fx en besked hjem til familie eller venner, når vi er sikkert ankommet til feriedestination. Det gælder næsten to ud af tre ferierende danskere – og flere kvinder end mænd.

Næsten 75 % giver beskeden på sms, mens kun 12 % ringer, og 11 % bruger de sociale medier.

09-07-2015 13:32
Voldsomt vejr lukker færgerute

Forfatter: Mike Forde
Med vindstød af stormstyrke sejler færgerne ikke mellem Fynshav og Bøjden på Fyn.

- Det er et spørgsmål om, at færgen skal kunne komme sikkert ud og ind i havnene. Og det kan de ikke i det her vejr, siger presseansvarlig Annette Timmermann til TV Syd fra selskabet Færgen, der står bag ruten.

Siden klokken ni i formiddag har færgerne holdt sig i havn. Og der bliver de indtil tidligst klokken 15 i eftermiddag.

- Vi håber på at kunne sejle der igen. Vejret kan jo drille, men vi plejer at ramme med vores prognoser, siger Annette Timmermann.

09-07-2015 13:29
Forskere: Kaffen gør dig hverken rask eller syg

Forfatter: Mike Forde
Drik du roligt en kop kaffe mere.

Der nemlig ingen risiko for, at de høje mængder koffein giver livsstilssygdomme som eksempelvis sukkersyge eller fedme.

Omvendt kan kaffe heller beskytte dig mod livsstilssygdommene.

Det viser ny, overraskende forskning fra Københavns Universitet og Herlev og Gentofte Hospital.

09-07-2015 13:22
Regeringen mister flertal: Konservative blokerer for kommuneaftalen

Forfatter: Mike Forde
Venstre-regeringen kan meget vel have udsigt til sit første nederlag.

Det Konservative Folkeparti bakker nemlig ikke op om den aftale om kommunernes økonomi for 2016, som regeringen forleden indgik med kommunernes forening, KL.

Partiet meddeler til Jyllands-Posten, at det vil stemme imod, fordi aftalen medfører stigende grundskyld for nogle boligejere.

- Når der er et borgerligt flertal, skylder vi at sende det signal til boligejerne, at nu bliver der sat en prop i det hul. Boligskatterne bør ikke stige under en borgerlig regering, siger finansordfører Brian Mikkelsen til avisen.

09-07-2015 13:21
Mand snittet i ansigtet med kniv

Forfatter: Mike Forde
En 25-årig mand fra Esbjerg blev onsdag eftermiddag overfaldet og snittet i ansigtet med en kniv uden for Bilka i Stormgade. Manden har fået snitsår i ansigtet.

Offeret vil ikke selv fortælle politiet, hvad der er sket. Derfor søger politiet vidner til episoden, som skete klokken 16.52. Manden blev efterfølgende behandlet på sygehuset for sine skader.

09-07-2015 13:19
Det var ikke fejl på stemmesedlen, der kostede Legarth genvalg

Forfatter: Mike Forde
Det var ikke en fejl på stemmesedlerne, der kostede de Konservatives spidskandidat i Sønderjylland, Mike Legarth, genvalg til Folketinget ved valget 18. juni. Godt nok stod han ikke øverst på sedlen, der ved en fejl var oplistet alfabetisk, men det havde ingen betydning for resultatet.

Det slår social- og indenrigsminister Karen Ellemann fast i en meddelelse til Folketinget.

Det blev Brian Mikkelsen, der blev valgt i Folketinget foran Mike Legarth.

09-07-2015 13:18
39-årig druknet i mælketank

Forfatter: Mike Forde
En 39-årig landmand fra Strellev ved Ølgod blev i morges fundet død - druknet i en mælketank. Det skriver jv.dk

Hvad der præcis er sket, vides endnu ikke, men Syd- og Sønderjyllands Politi formoder, der er tale om en arbejdsulykke.

Derfor er arbejdstilsynet også tilkaldt, fortæller vagtchef Klaus Skovgaard.

Den 39-årige afdøde mand havde bopæl på gården.

09-07-2015 10:51
Børn må vinke farvel til snobrød og boldspil uden frivillige

Forfatter: Mike Forde
Skolernes sommerferie lig med snobrød, sport og spil på landets sommerlejre.

Men der ville slet ikke være nogen fodbold-, håndbold- eller spejderlejr, hvis det ikke var for de mange frivillige, der hvert år bruger deres fritid på vores børn.

Det fortæller Bjarne Ibsen, der er professor ved Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund ved Syddansk Universitet.

- De er simpelthen helt afgørende. Uden frivillige ville hovedparten af al foreningsliv i Danmark falde sammen, siger han til DR Nyheder.

09-07-2015 10:49
Kvinde stjal for 3.700 kroner i Føtex i Esbjerg

Forfatter: Mike Forde
Tirsdag var det to unge piger på bare 13 år, der gav den som butikstyve i Føtex i Smedegade i Esbjerg.

Onsdag var det så en 46-årig kvinde herfra byen, der var lidt for langfingret samme sted.

Kvinden forsøgte at forlade forretningen gennem kassen, men hun var forinden blevet luret af personale, der fik hende stoppet.

På sig havde kvinden en imponerende mængde varer til en værdi af i alt 3.700 kroner. Det var kosmetik, tekstilvarer og sko, som kvinden havde forsøgt at stjæle. Det oplyser Lokalavisen Esbjerg.

09-07-2015 10:48
Storm blev fundet ca, 2,8 kilometer fra hjemmet

Forfatter: Mike Forde
- Vi fandt Storm ca. 2,8 kilometer fra hans bopæl.

Han havde det godt. Jeg skulle hilse fra hans familie, som siger han også i dag har det godt.

Familie har brug for nærvær efter denne store oplevelse. Jeg skulle hilse og takke fra familien, siger Finn Bernth Andersen fra Nordsjællands Politi, under et pressemøde kl. 10 torsdag formiddag om den toårige dreng Storm.

09-07-2015 10:47
Blæsten generer trafikken på broerne

Forfatter: Mike Forde
Det er med at holde begge hænder på rattet, hvis du skal over en af de store broer i bil i dag.

Et kraftigt blæsevejr trækker ind over landet, og det giver problemer på blandt andet Storebæltsbroen, Øresundsbroen og Vejlefjordbroen.

På Vejlefjordbroen og Øresundsbroen fraråder man kørsel med høje og lette køretøjer, mens trafikinformatørerne på Storebæltsbroen foreløbig nøjes med at advare trafikanterne mod blæst, der kan påvirke kørslen.

09-07-2015 08:23
Flere tusinde mennesker ledte efter Storm

Forfatter: Mike Forde
2500 mennesker eftersøgte i går stier og veje for at finde 2-årige Storm, der var forsvundet fra sit hjem i boligområdet Sophienlund i Hillerød. Det skriver dr.dk

Drengen blev fundet lidt efter klokken 2 i nat, efter at en mindre menneskehær af frivillige var mobiliseret. Nordsjællands Politi havde efterlyst drengen på de sociale medier, hvor beskeden spredte sig med lynets hast.

Foreningen Missing People Danmark koordinerede samarbejdet med politiet og de mange tusinde frivillige

09-07-2015 08:20
Forsvarets fortrukne kampfly er ikke testet i luften

Forfatter: Mike Forde
Det er ikke hver dag, man køber et nyt transportmiddel uden lige at prøve det først.

Ikke desto mindre er Forsvaret tæt på at spendere 30 milliarder kroner på nye kampfly, uden flytypen er blevet testet i luften af danske piloter.

SFs forsvarsordfører, Holger K. Nielsen (SF), finder det dybt kritisabelt, at flyet kun er blevet »fløjet« i simulator, og han frygter en ny indkøbsskandale, som man kender fra DSB og de stillestående IC4-tog. Det skriver Berlinske.

Indenfor et par måneder ventes Folketinget at træffe beslutningen om, hvilket kampfly Forsvaret skal indkøbe.

09-07-2015 08:18
Populært projekt i børnetandplejen fortsætter

Forfatter: Mike Forde
Da skoleklokken ringede sommerferien ind i juni, kunne Sønderborg Kommunes 4. klasseselever gå kloge hjem, ikke kun på bøger, men også på deres tænder.

Hele det sidste skoleår, skoleåret 2014/2015, er børnene i 4. klasse nemlig blevet undervist i god tandpleje.

Det er første gang, at tandplejen i Sønderborg kører dette projekt, hvor to repræsentanter fra tandplejen tager ud og fortæller børnene om sunde tænder og sunde vaner, og hvordan de to hænger sammen.

Projektet tager en runde mere i det nye skoleår

09-07-2015 06:58
Ryanair vil lukke base i Billund Lufthavn

Forfatter: Mike Forde
Ryanair vil lukke deres base i Billund Lufthavn som konsekvens af det danske fagforbunds trusler om at udbrede deres sympatikonflikt til Billund lufthavn, skriver check-in.dk.

Ryanair har tidligere bekræftet ved Michael O'Learys pressemøde den 3. juli, at selskabets Billund-base vil lukke, hvis den bliver brugt af de danske fagforeninger..., skriver Ryanairs kommunikationsafdeling i en email til CHECK-IN.dk.

09-07-2015 06:55
Hver anden er arbejdsløs to år efter Legos udflytning

Forfatter: Mike Forde
For to år siden blev de første ansatte ved Lego fyret, fordi ledelsen i koncernen flyttede pakkeriet til Tjekkiet.

Det har ramt mange af de nu 380 tidligere Lego-ansatte hårdt. Godt halvdelen af de fyrede var organiseret i 3F, og blandt dem er hver anden stadig uden arbejde.

Det fortæller Hans Jørgen Thomsen, der er leder af a-kassen i 3F Varde-Billund til tv2.dk

09-07-2015 06:53
Blæsende dag i vente

Forfatter: Mike Forde
DMI advarer om kuling med vindstød af stormstyrke hele dagen.

Særligt på vestkysten skal man i dag holde godt fast, hvis man skal udenfor. I Varde, Esbjerg og Tønder kommuner varsler DMI om voldsomt vejr allerede fra morgenstunden til sidst på eftermiddagen.

Vinden ligger på omkring 25 meter i sekundet.

Fra ni-tiden kan folk i Aabenraa og Sønderborg også forvente en solid rusketur, når de går udenfor. Her står blæsevejret på indtil 19-tiden i aften.

09-07-2015 06:49
Skoleelever slubrer energidrik i sig

Forfatter: Mike Forde
Læskedrikke med opkvikkende indhold er særdeles populært blandt danske skoleelever.

Det tyder en undersøgelse fra Slagelse Kommune i hvert fald på, skriver Jyllands-Posten.

I undersøgelsen svarer 17 procent af drengene og 8 procent af pigerne i 5. til 10. klasse, at de drikker energidrik mindst to dage om ugen.

Energidrikkenes koffeinindhold kan for børn give bivirkninger som for eksempel søvnløshed, kvalme, hovedpine, uro og hjertebanken.

09-07-2015 06:40
Klagesager skrumper hos DSB

Forfatter: Mike Forde
Har du rejst med DSB i foråret, er du blevet mere end 30 minutter forsinket, og har du gjort brug af DSBs rejsetidsgaranti, så er der godt nyt på vej.

DSB har nemlig behandlet en stor del af de rekordmange henvendelse, selskabet har modtaget fra forsinkede kunder i foråret efter omfattende sporarbejde særligt omkring påske på Vestfyn.

Helt konkret har DSB svaret 10.599 kunder, som alle har benyttet sig af rejsetidsgarantien, og sagsbehandlingstiden er nu nede på de normale ti dages svartid, oplyser DSB.

09-07-2015 06:38
Konflikten mellem fagbevægelsen og Ryanair optrappes nu. 23. juli går det løs i Billund.

Forfatter: Mike Forde
Konflikten mellem fagbevægelsen og Ryanair optrappes nu. 23. juli går det løs i Billund.

Serviceforbundet og Ryanair mødtes igen i går hvor de skulle forsøge at finde en løsning på den konflikt, som parterne er havnet i.

Men det lykkedes ikke at blive enige om en overenskomst, og dermed optrappes konflikten.

LO udsender nu endnu en sympatikonfliktvarsel, hvilket betyder at også lufthavnene i Billund og Aarhus vil blive omfattet af konflikten. Det siger LO's næstformand, Lizette Risgaard til TV Syd

- LO's medlemsforbund har nu besluttet at gå den vej, som Arbejdsretten har givet grønt lys til, for at få en overenskomst. Det vil sige, at nu bliver der sendt sympativarsler ud. Sympatihandlingerne vil træde i kraft i Billund og Aarhus 23. juli, siger hun.


09-07-2015 06:35
Krigsfangeundersøgelse bliver stoppet

Forfatter: Mike Forde
Der kommer ikke til at være et overblik over de danske styrkers behandling af krigsfanger i Irak og Afghanistan.

Ifølge Information har regeringen nemlig valgt at stoppe den krigsfangeundersøgelse, der var en del af Irak og Afghanistan-kommissionen, som er blevet stoppet af regeringen.

Det fremgår af en kommentar fra Forsvarsministeriet til Information.

09-07-2015 06:12
Fejl på stemmeseddel kan have kostet Legart valget

Forfatter: Mike Forde
Der var en fejl på stemmesedlerne i Vejen og Haderslev i Sønderjylland, hvor kandidaterne fra De Konservative var opstillet alfabetisk og ikke med spidskandidaten, Mike Legart, øverst.

Mike Legart manglede 51 stemmer for at blive valgt ind, så i stedet gik mandatet til Brian Mikkelsen. Det fremgår af den betænkning, som Udvalget til Valgs Prøvelse har lavet over folketingsvalget.

De nye oplysninger ryster De Konservatives formand i Sydjyllands Storkreds, Kurt Bjørndal, som mener, at fejlen på stemmesedlerne kan have kostet Mike Legart de 51 stemmer, som han manglede for at blive valgt ind.

Kurt Bjørndal fortryder nu, at han ikke krævede omvalg, da han blev bekendt med fejlen allerede ved valgets afholdelse.

09-07-2015 06:09
Unge truede med pistol i Ulkebøl

Forfatter: Mike Forde
Politiet har anholdt fire unge mænd, efter de havde chikaneret en familie onsdag aften.

Det var en familie i Ulkebøl ved Sønderborg, det gik ud over.

Der er angiveligt også affyret et skud mod et vindue, men det er ikke gået gennem ruden, så politiet regnet med, at der er tale om en luftpistol.

De fire anholdte mænd er i alderen 20-25 år, oplyser politiet til TV SYD.

09-07-2015 06:08
Antallet af druknede falder

Forfatter: Mike Forde
I 2013 druknede 48 personer i ulykker i Danmark. Det er et godt stykke under gennemsnittet de seneste år, lyder det i Trygfondens Nationale Druknestatistik. Men mænd på 45 år og opefter fylder meget i statistikken.

09-07-2015 06:07
Toårig dreng fundet i live efter massiv eftersøgning

Forfatter: Mike Forde
Den toårige dreng Storm, der forsvandt fra Hillerød onsdag aften omkring klokken 19 er fundet.

Nordsjællands politi bekræfter overfor TV 2, at han er fundet i live - men kold: - Vi har ledt efter ham siden kl 20, hvor det blev anmeldt, og en hundepatrulje fandt ham i et skovområde et par kilometer fra hans hjem, siger Søren Christensen, Politikommissær i Nordsjællands Politi og fortsætter: -

Han er i live, afkølet, og derudover kan jeg ikke sige mere om hans tilstand, da han er fundet for ganske kort tid siden.

08-07-2015 17:41
Anden sejr til André Greipel i Touren

Forfatter: Mike Forde
Der skulle blot køres 12 kilometer af dagens flade 5.etape i Tour de France, før kaos nok engang brød løs.

På forhånd havde blandt andre Alberto Contador udtalt sig frygtsomt om etapen, som han anså for farligere end gårsdagens etape på brosten.
Spanieren fik ret.

Et styrt, der blandt andet involverede en håndfuld ryttere fra Cofidis, hvis franske supersprinter Nacer Bouh-anni blev hårdest ramt bl.a. med en hjernerystelse og det franske håb måtte udgå.

24 km før mål skete der igen et massestyrt på den regnvåde vej.

Dagens etape vinder blev André Greipel og Tony Martin er stadig manden i den gule føretrøje.

08-07-2015 16:26
To spaniere skal seks år i fængsel for narkosmugling

Forfatter: Mike Forde
Retten i Sønderborg har idømt to spanske statsborgere seks års ubetinget fængsel for at forsøge at indsmugle knap to kilo kokain til Danmark - for at overdrage det til andre, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

De to mænd er 51 og 64 år og blev anholdt i grænseområdet 23. april i år under en tilfældig kontrol.

De knap to kilo kokain blev fundet skjult i de to mænds bil. Foruden fængselsdommen er de to spaniere blevet udvist med indrejseforbud for bestandig.

08-07-2015 16:03
Ryanair dropper Billund

Forfatter: Mike Forde
Ryanair opgiver at have base i Billund Lufthavn. Det vil sige, at flyselskabet ikke længere vil have personale og et fly stationeret i Billund.

Det oplyser velinformerede kilder til Avisen.dk.

Beslutningen betyder, at omkring 20 stewardesser og 10 piloter ikke længere skal bo i Billund og arbejde ud derfra. Alt i alt forsvinder der altså umiddelbart omkring 30 arbejdspladser fra den midtjyske by.

I selve lufthavnen kan der også forsvinde jobs med at håndtere Ryanairs fly og passagerer.

08-07-2015 15:16
Elev i trampolinulykke: Efterskole skal betale erstatning

Forfatter: Mike Forde
Adventure Efterskolen i Broager i Sønderjylland skal betale erstatning til en tidligere elev, der kom til skade på en trampolin. Eleven ville lave en baglæns saltomortale, men faldt ned på nakken, og var sygemeldt gennem længere tid.

Nu har Vestre Landsret, i modsætning til Retten i Sønderborg, dømt Adventure Efterskolen til at betale 116.310 kroner i erstatning til den nu 22-årige mand. Det skriver TV Syd.

Eleven mødte på efterskolen i august 2009. I sin velkomst opfordrede forstanderen eleverne til at bruge de trampoliner, der var stillet op på skolens plæne.

Det var en god måde at træne til at blive gode springgymnaster, mente han

08-07-2015 14:46
Populært projekt i børnetandplejen tager anden runde i det nye skoleår

Forfatter: Mike Forde
Da skoleklokken ringede sommerferien ind i juni, kunne Sønderborg Kommunes 4. klasseselever gå kloge hjem, ikke kun på bøger, men også på deres tænder.

Hele det sidste skoleår, skoleåret 2014/2015, er børnene i 4. klasse nemlig blevet undervist i god tandpleje. Det er første gang, at tandplejen i Sønderborg kører dette projekt, hvor to repræsentanter fra tandplejen tager ud og fortæller børnene om sunde tænder og sunde vaner, og hvordan de to hænger sammen.

Projektet tager en runde mere i det nye skoleår.

08-07-2015 13:37
Mødet mellem fagbevægelsen og Ryanair varede otte minutter

Forfatter: Mike Forde
»Nej, nej, nej«. Svaret fra Ryanair var det samme i dag, som det hele tiden har været. Flyselskabet nægter at tegne overenskomst for de ansatte.

For kort tid siden holdt Serviceforbundet møde med Ryanair, hvor man truede med at udvide konflikten til også at gælde lufthavnene i Billund og Aarhus. Men mødet varede kun otte minutter, for Ryanair var ikke til at snakke med, lyder det fra John Dybart, der er formand for Serviceforbundet.

08-07-2015 13:31
Danskerne drukner i bøder

Forfatter: Mike Forde
Aldrig er der blevet brugt så meget blæk på at udfylde bødeformularer.

Faktisk bliver der hver dag året rundt udskrevet bøder for seks milioner kroner.

På bare fem år er statens bødepengekasse fordoblet, og i år har staten budgetteret med bødeindtægter på over to mia. kroner. Det er mere end nogensinde før, skriver Berlingske.

08-07-2015 13:29
Ulykkesbus er bjærget og Hellevadvej genåbnet

Forfatter: Mike Forde
Hellevadvej i Rødekro er nu genåbnet, efter at have været spærret i knap halvanden time i forbindelse med bjærgningen af en bus. Det skriver jv.dk

Det var på Hellevadvej, at en bus i går blev påkørt og røg ned ad skrænt.

Der var tale om en svensk bilist, der ikke overholdt sin ubetingede vigepligt. Bilen fortsatte i stedet ligeud og ramte forhjulet på en bybus, som herefter røg ud over en skrænt og endte i en dyb grøft.

Samtlige involverede slap lykkeligvis heldigt fra ulykken.

08-07-2015 13:01
Sønderjyder står bag ny bydel i Kina

Forfatter: Mike Forde
I Sønderborg sidder der en ingeniør og tegner en hel kinesisk bydel.

Kineserne har store problemer med at få plads i byerne og sætte energiforbruget ned. Men måske har de en løsning i Sønderborg.

I hvert fald er ingeniør Torben Esbensen i disse dage ved at lægge sidste hånd på en hel ny bæredygtig bydel i Haiyan.

- Vi ser på, hvordan husene skal bygges, og på hvordan energiforsyningen til området skal være. Vi kigger på vandforsyning, affaldshåndtering og trafik, siger rådgivende ingeniør Torben Esbensen til DR Nyheder.

08-07-2015 12:59
Tyr savner ejer nær Haderslev

Forfatter: Mike Forde
Det sker jævnligt at politiet efterlyser ejeren til heste, køer og andre dyr, der dukker op og ofte er til fare for trafikken.

Denne gang er det en ung tyr, der tilsyneladende er gået hjemmefra uden at give besked til sin ejer.

Lige nu går han rundt på en mark ved Marstrup, men desværre ikke på den rigtige mark og derfor efterlyser politiet nu en ejer.

08-07-2015 11:12
Dårlig nyt fra Anders Tesgaard

Forfatter: Mike Forde
Ny scanning viser, at den 41 årige ekstremcykelrytter fra Esbjerg har flere skader på hjernen.

Anders Tesgaard blev for knap 14 dage siden påkørt bagfra af en pickup truck. Han manglede på det tidspunkt stadig 700 kilometer af løbet Race Across America.

08-07-2015 10:40
Eurovision 2016 skal afholdes i Globen i Stockholm

Forfatter: Mike Forde
Eurovision Song Contest 2016 skal afholdes i Globen i Stockholm.

Det skriver den svenske tv-station SVT, som skal arrangere showet.

- Jeg ser frem til at byde hele Europa velkommen til Stockholm og en af verdens største tv-begivenheder. Eurovision Song Contest er både en musikfest og en folkefest, og i Stockholm skal vi byde på begge dele, siger SVT's chef Hanna Stjärne.

08-07-2015 10:39
Politiet advarer mod asfalt-arbejdere

Forfatter: Mike Forde
Det er igen blevet sæson for britiske asfaltarbejdere, der kører rundt i villakvartererne og tilbyder forskellige håndværksopgaver.

Syd og Sønderjyllands Politi har fået flere henvendelser fra borgere, der er blevet opsøgt af britiske arbejdere, der tilbyder at udføre forefaldende opgaver. Det skriver TV Syd.

Ifølge politiet er det ofte arbejde, der er af dårlig kvalitet. Til gengæld så er priserne meget høje. Derfor opfordrer politiet til at sige nej tak til de gode tilbud.

De britiske arbejdere er bl.a. set i Aabenraa og Sønderborg området.

08-07-2015 10:37
Nye energimærker er på vej til hvidevarer

Forfatter: Mike Forde
Forbrugerne kan ikke længere regne med EU's energimærkning, som er 20 år gammel. Mærkningen varierer fra én produktgruppe til en anden og giver ikke altid køberne af eksempelvis vaskemaskiner det rette indtryk af maskinens energiforbrug. Det skriver dr.dk

Et A på køleskab eller støvsuger betegner ikke nødvendigvis den mest energisparende model. Derfor fremlægger EU-Kommissionen 15. juli et forslag, der skal stramme betydeligt op på den ellers succesfulde ordning.

08-07-2015 10:23
Ny type snyd med rejsekortet

Forfatter: Mike Forde
Trafikselskabet Sydtrafik slås med en ny type snyd blandt passagerer. Det skriver DR Nyheder.

Det drejer sig om kunder med rejsekort. De tjekker ind forrest i bussen og kan så tjekke ud bag i bussen, lang tid inden de reelt står af. Er man rigtig fræk, kan man tjekke ud bag i bussen umiddelbart efter at være stået på.

Det kaldes en nulrejse, og den koster lige præcis nul kroner.

08-07-2015 10:21
Blotter på spil i Esbjerg

Forfatter: Mike Forde
Det er kun ganske få dage siden, at en midaldrende mand blottede sig i Nørregade. Ham fik politiet fat på, og sådan gik det også tirsdag eftermiddag, da en 42-årig mand blottede sig for to kvinder i Skolegade. Det skriver Lokalavisen Esbjerg

Mand sad i en bil og kaldte de to kvinder hen til sig. Da de kom tæt på, blottede han sig for dem. Kvinderne var i stand til at give politiet så god en beskrivelse af manden, at han kort efter kunne anholdes.

Den 42-årige blotter blev afhørt og er nu sigtet for blufærdighedskrænkelse.

08-07-2015 10:20
Private ældreplejefirmaer bukker under på stribe

Forfatter: Mike Forde
Flere ældre oplever, at det lige pludselig ikke kommer en hjemmehjælper på besøg længere - eller at maden ikke blive leveret til døren. 40 af landets kommuner har oplevet, at private firmaer, der står for ældreplejen, er gået konkurs, viser en rundspørge, som DR har foretaget.

Det går ikke alene ud over de ældre, men også kommunerne, der skal stå klar med et dyrt beredskab, indtil et nyt firma kan overtage opgaven.

08-07-2015 10:18
To gader ensrettes i forbindelse med ringriderfesten i Sønderborg

Forfatter: Mike Forde
Traditionen tro bliver der lidt trafikale udfordringer i forbindelse med ringriderfesten i Sønderborg. Langt de fleste er velkendte – men der kommer et par nye til i år.

Således ensrettes såvel Hertug Hans Vej som Sundquistsgade fra i da til og med mandag. De ensrettes i hver sin retning, så reguleringerne vil ikke medføre de store omveje: Hertug Hans Vej ensrettes i retning MOD Kongevej, mens Sundquistsgade ensrettes i retning MOD Ringgade.

De velkendte reguleringer, der ligesom de nye skiltes tydeligt.

Generelt opfordres alle til – af hensyn til trafikafviklingen – at bruge gåben eller cykel i ringriderdagene, og til at være tålmodige og give sig tid til at nyde synet, når optogene passerer.

08-07-2015 10:17
Nye kræfter overtager lægeklinik i Ribe

Forfatter: Mike Forde
Fra 1. september 2015 vil der være en fast læge tilknyttet den regionale lægeklinik i Saltgade 18 i Ribe, da Rune Pallesen overtager klinikken.

Praktiserende læge Niels Nørmark har drevet lægeklinikken de seneste to år og har sammen med tre faste lægevikarer på skift taget imod patienterne. Situationen bliver en anden fremover, hvor patienterne vil møde den samme læge, Rune Pallesen, hver gang.

08-07-2015 09:08
Fodbold: Jerry Lucena tager et år mere

Forfatter: Mike Forde
Jerry Lucena debuterede for Esbjerg fB den 25. april 1999 og har siden spillet 281 kampe i den blå-hvide trøje.

Nu forlænger han og EfB aftalen med et år, så den løber frem til 30. juni 2016.

Samtidigt vil Jerry Lucena blive tilknyttet et elitehold som assistenttræner og lette overgangen for unge spillere, der træner med superligatruppen.

08-07-2015 09:06
Fire af de mest besøgte attraktioner i Danmark ligger i Sydjylland.

Forfatter: Mike Forde
Fire af de mest besøgte attraktioner i Danmark ligger i Sydjylland. LEGOLAND er med godt 1.700.000 den tredje meste besøgte. Tivoli i København er fortsat på førstepladsen.

Selvom landets mange turistattraktioner i 2014 fik færre besøg end året før, så har 2014 været et rigtig godt år for flere af de mest populære sydjyske attraktioner. Det skriver TV Syd.

Ikke overraskende så er LEGOLAND i Billund fortsat et meget populært sted for mange turister. Det samme gælder Aquadome Lalandia Billund, der med 617.347 besøgende er kommet op på en samlet 8. plads.

Også Givskud Zoo er med på listen over de 50 mest besøgte. I 2014 har 300.054 besøgt løverne og de andre dyr i parken og det rækker til en placering som nr. 21. I besøgstal er det dog et fald på godt 5 procent i forhold til året før.

Museet på Koldinghus har denne gang også sneget sig med på listen. De er nr. 46 med 124.238 besøgende. Det er over 20 procent flere besøgende end året før.

08-07-2015 09:06
Venstre parerer kritik: SU-modtagere er jo heller ikke fattige

Forfatter: Mike Forde
Regeringen ønsker at sende et signal til menneskesmuglere og illegale indvandrere, og det er baggrunden for, at man nu vil halvere integrationsydelsen og begrænse adgangen til børnecheck og folkepension.

Sådan lyder det fra Venstre, efter Institut for Menneskerettigheder onsdag retter en skarp kritik af asylstramninger, der ifølge organisationen risikerer at skubbe mange indvandrere under fattigdomsgrænsen.

08-07-2015 07:13
Fremtidens ferie er fjernlokal

Forfatter: Mike Forde
Flyt ind hos en familie langt, langt væk fra Danmark, og arbejd som bartender i den lokale strandbar. Sådan lyder opfordringen, hvis man vil være såkaldt ’firstmover’ – en der prøver nye ting af, der kan blive en trend i fremtiden. Det skriver DR Nyheder.

Udlandsrejsen er igen en meget populær ferieaktivitet, men skal man være en ’firstmover’, står der ikke solbadning og swimmingpool på programmet.

I stedet er det helt nye at rejse til fjerne destinationer som Sydamerika og flytte ind hos en lokal familie. En såkaldt fjernlokal ferie

08-07-2015 07:04
Lille interesse for bygherrekonkurrence i Vejen

Forfatter: Mike Forde
Med et tilbud om salg af 2,2 hektar byggegrunde uden mindstepris på Gormsvej, har Vejen Kommune udskrevet en bygherrekonkurrence.

Men ved fristens udløb var der kun et enkelt bud på det nye boligprojekt.

Om det bud og projekt, som kommunen nu har modtaget, er det helt rigtige, skal en styregruppe første tage stilling til.

08-07-2015 07:03
Ringridning: Ungdomsscene kommer under telttag

Forfatter: Mike Forde
I år flytter Sønderborg Ringriderfests udendørs Ungdoms Scene indendørs i Buddy Holly Teltet, der er en nyskabelse på pladsen. Det skriver Lokalavisen Sønderborg.

Her optræder i år nogle af tidens hotte navne: USO, Kongsted og Johnson. Der er gratis adgang til fredagens koncert. Det eneste der kræves er, at deltagerne har betalt entrebilletten til Ringriderpladsen – 30 kr.

08-07-2015 07:00
Kammeradvokaten skal vurdere straf mod Eurovision-ledelse

Forfatter: Mike Forde
Det er en ommer.

Erhvervsstyrelsen kasserer Wonderful Copenhagens egen advokatundersøgelse, der for et par uger siden konkluderede, at ledelsen i fonden havde brudt loven, men ikke skulle straffes for Eurovision-skandalen.

Styrelsen beder nu Kammeradvokaten lave en uvildig undersøgelse, viser metroxpress’ aktindsigt.

Sagen er fra sidste år, hvor Wonderful Copenhagens projektselskab var i store økonomiske problemer.

08-07-2015 06:59
Diabetesforeningen: Drop low carb-kuren

Forfatter: Mike Forde
Det er skønne spildte kræfter, hvis du dropper kulhydraterne i ris, pasta og brød. Du kan lige så godt bare følge de almindelige kostråd.

Sådan lyder anbefalingen fra Diabetesforeningen til landets 320.000 diabetikere på baggrund af en ny rapport fra Sundhedsstyrelsen. Det skriver Berlinske,

Rapporten viser, at det ikke gør nogen forskel om du følger kuren eller ej. Og så kan man lige så godt bare følge de almindelige kostråd, lyder rådet fra Lisa Heidi Witt, der er diætist i Diabetesforeningen.

08-07-2015 06:50
EfB-spillernes reservefar er død

Forfatter: Mike Forde
Ejvind B. Jensen er død. Han blev 84 år. Det skriver jv.dk

Ejvind blev i 1996 udnævnt til æresmedlem i EfB på grund af sin kolossale indsats for klubben.

Han fulgte 1. holdets kampe til det sidste.

08-07-2015 06:46
Priser på sommerhuse på højeste niveau i fire år

Forfatter: Mike Forde
Sommeren har kun i glimt vist sig fra sin pæneste side, hvis man er til sol og hedebølge. Alligevel kan sommerhusejere, der går i salgstanker, lune sig ved, at priserne på sommerhuse ligger på det højeste niveau i næsten fire år. Det skriver DR Nyheder.

Salgsprisen på sommerhuse stiger fortsat støt, og i juni lå den én procent højere end måneden før og 4,1 procent højere end samme måned sidste år, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for juni.

I snit koster en kvadratmeter sommerhus nu 14.252 kroner. Og det er den højeste pris siden august 2011.

08-07-2015 06:45
Lejlighedsbrand i Kolding var bål i baggård

Forfatter: Mike Forde
Tre brandbiler med udrykning, ambulance, politibiler med blå blink og en fæl, brændt lugt.

Det fik tirsdag aften omkring 22.50 mange beboere nær krydset Agtrupvej/Haderslevvej i Kolding til at følge med fra stuevinduerne og gå nysgerrigt på gaden.

Men det der var alarmeret som en formodet lejlighedsbrand, viste sig i stedet at være et bål i en baggård på Agtrupvej, oplyser politiet til TV SYD.

Ilden blev slukket, alarmen blev afblæst og opbudet af udrykningskøretøjer kunne kort efter forlade stedet.

08-07-2015 06:44
Akut syge venter længere på ambulance

Forfatter: Mike Forde
Akut syge, som ringer 112 for at få hurtig hjælp, må vente stadig længere på, at ambulancen når frem.

Over hele landet vokser antallet af ambulancekørsler kraftigt, og det får de såkaldte responstider til at stige, skriver Berlingske.

I nogle områder er ventetiderne så lange for de allermest syge, som er truet på deres liv eller førlighed, at de ikke overholder de mål, som politikerne har fastsat.

Lars Engberg, formand for Danske Patienter, siger, at politikerne må gøre noget.

08-07-2015 06:28
Ny Tønder-sag

Forfatter: Mike Forde
Tønder har været plaget af en 10 år gammel sag om sexmisbrug af børn.

Nu er en ny sag dukket op.

Tønder kommune har begået alvorlige fejl i en sag om omsorgssvigt overfor børn. sagen om omsorgssvigt i Tønder får konsekvenser for to chefer.

08-07-2015 06:26
Fagbevægelse klar til at udvide flykonflikt til Jylland

Forfatter: Mike Forde
Hidtil har det udelukkende været Københavns Lufthavn, der rammes, hvis striden mellem Ryanair og fagbevægelsen ender med en konflikt om få dage.

Nu melder fagbevægelsen sig klar til at udvide konflikten til Billund Lufthavn og Aarhus Lufthavn. Det skriver Berlinske.

Om det skridt tages, afhænger af et møde onsdag mellem fagbevægelsen og flyselskabet.

Siger Ryanair fortsat nej til at forhandle, er det ifølge John Dybart, formand for Serviceforbundet, sandsynligt, at man inddrager de to jyske lufthavne i konflikten.

08-07-2015 06:25
Hjem-IS chauffører bliver chikaneret

Forfatter: Mike Forde
Hjem-IS chauffører må stoppe med at køre i nogle ghettoer i Danmark, på grund af tyveri, chikane og enkelte tilfælde overfald på chauffører, oplyser Hjem-IS direktør Fran k Waller til Metroxpress.

08-07-2015 06:24
Uheld med bus ved Rødekro

Forfatter: Mike Forde
I går eftermiddag skete der et voldsomt sammenstød mellem en bil og en bybus i Rødekro. Det fortæller vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Ole Aamann.

Han kan dog fortælle, at samtlige involverede slap heldigt fra ulykken.

De har selvfølgelig fået nogle knubs, men ikke noget behandlingskrævende.

07-07-2015 17:40
Tony Martin vandt og er i gul i Touren

Forfatter: Mike Forde
De frygtede, berygtede og for få elskede brosten var på programmet på 4. Etape af Tour De France på Tourens længste etape på 223,5 km.

Der var heldigvis ikke de store styrt i dag.

Det blev Tony Martin, der vandt dagens etape….og han tager samtidig den gule føretrøje fra
Chris Froome.

07-07-2015 16:26
Flere menneskesmuglere knaldet

Forfatter: Mike Forde
Politiet har anholdt 27 menneskesmuglere i første halvår af 2015.

Det er væsentligt flere end første halvår 2014, hvor der blev anholdt 19 menneskesmuglere, oplyser Udlændingekontrolafdelingen i Padborg.

Smuglerne kommer fra mange lande: Fem syrere, to fra Holland, to fra Storbritannien, to fra Tyskland, to fra Sverige, to fra Afghanistan og to fra Danmark.

De blev anholdt for at smugle 256 voksne og 126 børn ind i Danmark.

De kommer fra Syrien, Marokko, Eritrea og Afghanistan.

Smuglerne bliver dømt ubetinget fængsel fra 30 dage og opefter.

Alle bliver herefter udvist og må ikke komme ind i Danmark de følgende seks år.

07-07-2015 16:25
Varme gav travlhed for livredderne

Forfatter: Mike Forde
Sidste uges varme lokkede tusindvis af danskere til strandene for at blive kølet ned.

Og det gav travlhed for livredderne.

Fem gange vurderede livreddere fra TrygFonden, at badegæster var i livsfare og måtte reddes i land. Men overordnet set var danskerne gode til at følge rådene om at bade under opsyn, det skriver Berlinske.

Trygfondens livreddere er på pletten på 37 strande og havnebade landet over indtil 15. august.

07-07-2015 14:53
Dronningen kommer og fejrer Christiansfeld

Forfatter: Mike Forde
I anledning af, at Christiansfeld er kommet på UNESCOs verdensarvsliste, vil dronning Margrethe besøge byen.

Det sker den 29. august.

Kolding kommune håber, at dronningen vil holde en tale.

Dronningen fik først at vide, at der var sat to timer af hende - men hun har selv bedt om tre.

Det endelige program bliver lagt efter sommerferien.

07-07-2015 14:52
Dansk 11-årig frygtes druknet

Forfatter: Mike Forde
Dykkere har siden mandag ledt forgæves efter en 11-årig dansk dreng i en sø tæt på Cannes i Frankrig.

Ifølge flere franske medier faldt drengen mandag eftermiddag overbord fra en vandcykel.

Talsmanden for det franske lokalpoliti siger til den franske avis Var-Martin, at drengen muligvis har slået hovedet i forbindelse med faldet

07-07-2015 14:18
Stort prisfald på benzin og diesel i de kommende dage

Forfatter: Mike Forde
Efter at prisen på benzin er steget 40 øre siden 24. juni, er der nu udsigt til, at det går den anden vej med endnu større hast. De lavere priser vil vare resten af sommerferien, spår økonom.

I løbet af de kommende dage ventes benzinprisen at falde med 30-40 øre.

Allerede onsdag mærker dieselbilisterne de faldende priser, da prisen på en liter diesel går ned med 10 øre, meddeler de store benzinselskaber.

07-07-2015 14:14
261 kandidater søger plads på Designskolen

Forfatter: Mike Forde
261. Så mange kandidater har søgt plads på Designskolen i Kolding som første prioritet. Det er 20 færre end i 2014.

Det viser nye tal, som Uddannelses- og Forskningsministeriet netop har offentliggjort. Det skriver jv.dk

På trods af det lille fald i antallet af ansøgere er der stadig kamp om pladserne for de håbefulde kandidater. Sidste år blev kun 72 optaget på Designskolen.

07-07-2015 14:12
Hjælp med integrationen: Giv en brugt cykel!

Forfatter: Mike Forde
Har man en gammel cykel, som man ikke længere bruger eller som man har tænkt sig at kassere, fordi den trænger til en kærlig hånd, så smid den ikke ud.

Man kan i stedet give cyklen til Kontakten i Grindsted, der er en forening for integration af flygtninge og indvandrere. Det skriver jv.dk

Det betyder ikke noget, om cyklen har brug for lidt reparation, Kontakten bliver glad for den uanset stand. Specielt børnecykler er der mangel på.

07-07-2015 14:09
Døde grævlinger på vejen er et godt tegn

Forfatter: Mike Forde
Hvis man kører på motorveje og landveje, vil man for tiden ofte kunne se en død grævling ligge på kørebanen. Og selv om det kan være trist at støde på trafikdræbte dyr, så er der måske grund til at glæde sig lidt alligevel.

For flere trafikdræbte grævlinger betyder som regel, at der generelt er flere grævlinger i vores natur.

- For tiden ser vi mange grævlinger, der ligger i vejkanten og er blevet kørt ned. Og det kan vi tage som et udtryk for, at der er mange grævlinger, som færdes i vores landskab specielt om natten, siger vildtkonsulent hos Naturstyrelsen Vadehavet Ole Noe til DR Nyheder.

07-07-2015 14:06
Politiet finder tyvekoster under ransagning

Forfatter: Mike Forde
Af ukendte årsager kom politiet i nat på sporet af en mand midt i 30'erne fra Esbjerg. Ordensmagten blev gjort opmærksom på, at han måske havde noget at skjule, og kl. 04.20 blev han anholdt.

Tirsdag formiddag har politiet så ransaget hans hjem, og her gemte sig ganske rigtigt flere tyvekoster. Blandt andet en offroad crosser, der forrige nat blev stjålet nord for Varde.

Under ransagningen fandt politiet også en påhængsmotor til en båd, der også er efterlyst efter et tyveri.

Vagthavende ved politiet i Esbjerg er sparsom med oplysninger i sagen, men oplyser dog, at der fortsat arbejdes med flere andre ting fundet under ransagningen. Det skriver Lokalavisen Esbjerg.

Selv nægter manden at have stjålet tingene, men siger, at han har købt dem.

07-07-2015 14:04
Ung mand anholdt for ballonflyvning - med en havestol

Forfatter: Mike Forde
Den 26-årige Daniel Boria fra Canada blev i weekenden anholdt af canadisk politi efter at have fløjet rundt med 150 heliumballoner bundet fast til en havestol.

Han blev sigtet for livsfarlig adfærd og risiko for ødelæggelse af ejendom til under 5000 dollar.

07-07-2015 13:03
Pas på teltet: Voldsomt blæsevejr har kurs mod Danmark

Forfatter: Mike Forde
Det gælder i den grad om at få spændt bardunerne på forteltet og tage løse genstande med ind fra campingpladsen inden et kraftigt blæsevejr rammer Danmark natten til torsdag og torsdag.

Især ved kysterne, hvor rigtig mange ferierende danskere opholder sig, og nok navnlig ved Den Jyske Vestkyst, er der udsigt til masser af blæst, når et kraftigt lavtryk torsdag passerer lige nord om Danmark.

07-07-2015 12:55
Dansk ægtepar forulykket på tysk motorvej

Forfatter: Mike Forde
Et dansk ægtepar er blevet hårdt kvæstet ved en trafikulykke i Tyskland, bekræfter borgerservice overfor TV 2.

Ifølge Ekstra-Bladet skete ulykken på den tyske motorvej A20 nær Hamborg. Der skal være tale om en 50-årige mand og hans 53-årige kone. De er bragt til hospitalet. De pårørende er underrettet.

07-07-2015 11:01
Ryanair truer eksperter

Forfatter: Mike Forde
Eksperter og fagfolk har fået besked fra Ryanair om, at de kan få en retssag på halsen, hvis de igen udtaler sig om flyselskabet, skriver Avisen.dk.

Ryanair vil på ikke finde sig i, at der sættes spørgsmålstegn ved sikkerheden på koncernens fly.

Truslen kommer i kølvandet på en høring 7. maj. Her havde en komité under Europa-Parlamentet bedt eksperter og fagfolk om at udtale sig.

07-07-2015 10:55
Nye offentlige toiletter i Sønderborg

Forfatter: Mike Forde
Der er afsat to mio. kr. i budgettet til bedre offentlige toiletter i Sønderborg Kommune de næste fire år.

I forbindelse med projektet har Sønderborg Kommune udarbejdet en oversigt over alle offentlige toiletter i kommunen, og herefter er det drøftet mellem socialudvalget og Handicaprådet, hvor der er behov for, at toiletterne ikke blot renoveres men også bliver tilgængelige for handicappede, fx kørestolsbrugere.

Ud over tilgængeligheden er der også skelet til standarden og mulighederne for at fremtidssikre toiletterne.

Arbejdet er mundet ud i en politisk bevilling på to mio. kr., der betyder, at toiletterne ved Dybbøl Mølle, ved Emmashave i Gråsten og ved Nordborg Butikscenter renoveres i år. Næste år kommer turen til Havnbjerg Butikscenter, Centerparkeringen i Gråsten, Mosevej i Guderup og Svanereden i Købingsmark.

Endelig følger Broager Busstation, Alnor Strandpark og Vemmingbund Strand i 2017-2018.

07-07-2015 10:46
Campylobacter fundet i kyllingelår

Forfatter: Mike Forde
Kig en ekstra gang på pakken, hvis du har kyllingelår i fryseren, som skal på grillen i aften.

Danpo har nemlig fundet bakterien campylobacter i et parti kyllingelår fra mærket X-tra, som er blevet solgt i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli’Brugsen i bakker med 600 gram.

Kyllingelårene er produceret 23. juni og mindst holdbar til 3. juli.

Campylobacter i kroppen kan føre til maveproblemer, influenza og feber.

07-07-2015 10:45
Kriminaliteten falder

Forfatter: Mike Forde
Kriminaliteten falder fortsat.

Det viser tal fra første halvår, oplyser rigspolitiet.

For eksempel er antallet af indbrud i private hjem faldet med 16 procent i forhold til samme periode 2014. Også almindelige tyverier og røverier er der langt færre af, skriver Ritzau.

07-07-2015 09:22
Tour-chefen forsvarer omstridt etapeafbrydelse

Forfatter: Mike Forde
Der var langt fra alle, der kunne se fornuften, da Tour de France-ledelsen på mandagens 3. etape neutraliserede løbet i forbindelse med et alvorligt styrt, der involverede en lang række ryttere.

Men løbsdirektør Christian Prudhomme står fast på, at det var en korrekt beslutning, som blev taget af sikkerhedsmæssige årsager på et tidspunkt, hvor der ikke var fuld klarhed over konsekvensen af styrtet.

I en kortfattet meddelelse forklarede løbsledelsen efter etapen, at løbet blev sat på pause, fordi alle læger og ambulancer var optaget af at tilse de tilskadekomne ryttere.

I dag køres 4. Etape, der blandt andet byder på en masse brosten.

07-07-2015 09:20
Mange vil være finansøkonomer

Forfatter: Mike Forde
Erhvervsakademi SydVest oplever stor interesse for Finansøkonomuddannelsen, som begynder i Sønderborg efter sommerferien.

45 heraf 29 1. prioriteter har søgt ind på den nye Finansøkonomuddannelse. Det skriver Lokalavisen Sønderborg

Sønderborg Kommunes borgmester, Erik Lauritzen glæder sig over, at uddannelsen kommer godt fra start og ser frem til at få finansøkonomer til området.

07-07-2015 09:16
Esbjerg-rederi solgt for milliard beløb

Forfatter: Mike Forde
Kapitalfondene 3i Infrastucture og AMP Capital har købt rederiet Esvagt, som Mærsk har ejet 75 procent af.

Det fortæller 3i i en meddelelse tirsdag morgen.

Rederiet Esvagt har sit hovedkvarter i Esbjerg og leverer sikkerhedsydelser offshore til boreplatforme.

Esvagt har opereret siden 1981 og har i øjeblikket mere end 800 medarbejdere samt en flåde på 43 fartøjer.

07-07-2015 09:15
Strandet pukkelhval druknede i net

Forfatter: Mike Forde
Det var ikke naturlige årsager, der tog livet af den strandede pukkelhval på stranden i Thy.

Det konkluderer konservator Abdi Hedayat fra Statens Naturhistoriske Museum ifølge dr.dk, efter han sammen med et hold udsendte eksperter mandag skeletterede pukkelhvalen.

Hvalen havde nemlig et reb om halen og er formentligt blevet viklet ind i noget net og er druknet, fortæller konservatoren.

Det er godt 110 år siden, at der sidst er skyllet en pukkelhval op på dansk strand.

07-07-2015 07:13
Larm flere steder i Esbjerg fra i aften

Forfatter: Mike Forde
Det kommer til at larme dag og nat flere steder i Esbjerg, når Din Forsyning fra tirsdag aften ved midnatstid og frem til torsdag aften gennemfører den hidtil største operation på fjernvarmenettet.

Tirsdag klokken 24 starter den største operation på det lokale fjernvarmenet - endda på mest kritiske sted. Din Forsyning lukker hovedtransmissionsledningen mellem Esbjerg og Varde frem til torsdag aften klokken 19 - cirka to døgn - for at udføre fem opgaver.

Især larm fra området ved Adgangsvejen og Stormgade på Esbjerg Havn, hvor man skal bryde betonkasserne, som indeholder de gamle hovedledninger fra 1979. Der er tale om en nødvendig udskiftning af dårlige rør på et af fjernvarmen mest kritiske steder, tæt ved Esbjergværket.

Din Forsyning og entreprenørerne har cirka 30 mand i gang på de fem projekter, som også inkluderer et stort arbejde på Hjertingvej, hvor man forbereder Esbjerg Strand.

07-07-2015 07:08
Hver dag kommer 13 mennesker til skade i byggeriet

Forfatter: Mike Forde
Byggeriet er en af Danmarks farligste arbejdspladser.

Hver eneste dag året rundt sker der i gennemsnit 13 arbejdsulykker i byggeriet.

Og antallet af ulykker har ligget nogenlunde stabilt på godt 4.500 ulykker om året. Det viser tal fra Arbejdstilsynet.

07-07-2015 07:06
Ferie til børn er ingen selvfølge

Forfatter: Mike Forde
For mange børn er ferie ikke lig med spændende oplevelser og samvær med familien. En del af dem er i denne uge samlet i Lintrup.

Børn der har en hverdag, der gør dem udsatte, er i uge 28 samlet på Røde Kors lejr. Formålet er, at give dem varige minder og noget af den omsorg og nærvær, som de ikke som en selvfølge, får til daglig.

Det er Ungdommens Røde Kors, der inviterer børn med på ferie og for flere af de 70 børn mellem 7 og 13 år, er det første gang, de får den oplevelse. Det skriver TV Syd

Ungdommens Røde Kors har siden 1964 inviteret børn på ferielejr. I år bliver mere en 1300 børn tilbudt et ophold på en af årets ferielejre.

07-07-2015 07:01
200.000 danskere lider af uhelbredelig sygdom

Forfatter: Mike Forde
Har du daglig hoste og slim i luftvejene, og rammes du oftere af lungebetændelse end vennerne? Så bør du søge læge, skriver metroxpress.

Flere end 200.000 danskere formodes at være ramt af den dødelige lungesygdom KOL, uden at de selv er klar over det.

Det er katastrofalt, fordi KOL er en sygdom, der ikke kan helbredes, men man kan bremse dens udvikling, siger bestyrelsesformand i Danmarks Lungeforening, Johannes Flensted-Jensen.

07-07-2015 06:54
For tæt kørsel gav uheld ved Vejen og Haderslev

Forfatter: Mike Forde
Med få minutter mellemrum i går eftermiddags fik Syd- og Sønderjyllands Politi melding om større færdselsuheld med flere
involverede biler på henholdsvis motorvejen ved Vejen og på Moltrup Landevej ved Haderslev.

Flere blev sendt til undersøgelse på sygehuset.

Folk kører for tæt og for hurtigt i myldretiden, siger vagtchef Ole Aamann til TV SYD

07-07-2015 06:52
Bios har kontrakt på 30 af 36 udrykningsteder

Forfatter: Mike Forde
På en måned har det hollandske BIOS fået kontrakter med 30 lejemål til deres ambulance-stationer. I alt skal der være 36 udrykningssteder i Region Syddanmark, når BIOS overtager kørslen 1. september. Det skriver Tv Syd

I Syd- og Sønderjylland er der truffet nye lejeaftaler i Grindsted, Bramming, Løgumkloster og Rødding, skriver selskabet på sin hjemmeside.

I Skærbæk og Toftlund har BIOS to lokaliteter i spil og vil snarest vælge, hvor deres ambulancer skal stå.

Fire steder – i Billund, Brørup, Haderslev og Faaborg – er der lavet aftaler, som dog ikke er underskrevet endnu.

07-07-2015 06:51
Danske kvinder får børn senere

Forfatter: Mike Forde
Antallet af danske kvinder, som føder senere, er stigende, viser tal fra Danmarks Statistik ifølge Jyllands-Posten.

I 2014 blev der således født 2.223 børn af mødre, som var 40 år eller derover. Det er en stigning på 12 procent i forhold til for syv år siden.

Når man er ældre end 45, kan man ikke blive behandlet for barnløshed i Danmark.

I stedet kan man tage til udlandet for at få hjælp, og det er en væsentlig forklaring på, at flere kvinder får børn senere.

07-07-2015 06:50
Reglerne overholdes ikke i unges fritidsjob

Forfatter: Mike Forde
En butiksansat havde fået piskesmæld på sit arbejde.

Chefen mente, hun ikke skulle have løn under sygdom og i øvrigt skulle komme tilbage på job efter en uge.

Det er et af eksemplerne på, hvad unge møder i fritidsjob.

Ifølge en rapport fra Jobpatruljen står det værst til i Østjylland, hvor 87 procent af de unge under 18 i 2014 havde et fritidsjob, hvor reglerne ikke blev overholdt. Det skriver metroxpress.

07-07-2015 06:26
Stort overskud fra Stafet for Livet i Esbjerg

Forfatter: Mike Forde
Overskuddet fra Stafet for Livet 2015 i Esbjerg er nu endelig opgjort, og resultatet er imponerende: 900.000 kr. er der indsamlet i de 24 timer, stafetten varede skriver jv.dk.

07-07-2015 06:25
Tønder Kommune har fritaget sin børn- og ungechef for tjeneste,

Forfatter: Mike Forde
Tønder Kommune har fritaget sin børn- og ungechef for tjeneste, og han kan forvente at blive afskediget. Samtidig har direktøren for området bedt om at fratræde sin stilling for ikke at forstyrre den undersøgelse, der er sat i gang.

Kommunen har konstateret alvorlige fejl og svigt i en enkelt konkret sag inden for børne- og ungeområdet.

Derfor har kommunen hyret et privat konsulentfirma til at undersøge, om der er sket fejl i andre sager også.

Kommunen har besluttet at opsige børn- og ungechef Henrik Mølholm. Og han er fritaget for tjeneste indtil afskedigelsessagen er færdig.

- Der er tale om en personalesag. Derfor kan jeg ikke give flere oplysninger, slutter borgmester Laurids Rudebeck til TV SYD.

07-07-2015 06:23
Venstre i kovending om milliardregning til elkunder

Forfatter: Mike Forde
Venstre freder nu den grønne energiaftale fra 2012, som partiet ellers har kritiseret indædt for at være både dyr og skadelig for erhvervslivets konkurrenceevne.

Det skriver Finans tirsdag. Den grønne elafgift - kaldet PSO-afgift - ventes at koste elkunderne 7,1 milliarder kroner i år.

07-07-2015 06:22
Børn har også brug for ferie

Forfatter: Mike Forde
Hver femte synes, det er okay, at forældre tager på ferie, mens deres børn passes i institution. Det viser en undersøgelse fra analysebureauet Wilke, skriver Avisen.dk.

Men børnene har brug for ferie, fastslår eksperter.

De har brug for at komme ned i gear og slappe af, siger Bente Boserup, chef for Børns Vilkårs Børnetelefon.

Hun understreger, at man ikke behøver at planlægge en masse aktiviteter for børnene. Det kan være, man bare er hjemme og tager sig ekstra god tid.

07-07-2015 06:21
Mange mennesker deltog i Christianfeld fest

Forfatter: Mike Forde
Ca. 2000 mennesker deltog i går eftermiddags fejring i Christiansfeld, skønner Kolding Kommune. De fortærede en kæmpe-honningkage med motiver fra byen. Og der blev brug for reservekagerne.

Den store kage havde 1200 stykker. Så de slog slet ikke til…

Fejringen var afslutning på weekendens optagelse på UNESCOs Verdensarvsliste.

Borgmester Jørn Pedersen (Venstre) benyttede lejligheden til at lancere en ide, som opstod så sent som søndag: En mini-streamer, som alle borgere i Christiansfeld allerede kan få udleveret i dag. Det skriver Tv Syd

- Det skal ikke kun være på skiltene ude ved motorvejen, at vi skal gøre opmærksom på det her, sagde han.

06-07-2015 17:41
Spansk sejr på Mur de Huy

Forfatter: Mike Forde
Joaquim Rodriguez vandt 3. etape af Tour de France, der blev kørt fra fra Antwerpen til Huy mandag.

Etapen var præget af et voldsomt massestyrt, der blandt andet kostede tre ryttere videre deltagelse i verdens største cykelløb.

06-07-2015 15:25
Græske banker forbliver lukket

Forfatter: Mike Forde
De græske banker har holdt lukket siden sidste mandag, og der er foreløbig intet, der tyder på, at de åbner foreløbig.

Ifølge kilder som Reuters har talt med vil det senere på mandagen blive bekendtgjort, at de græske banker holder ferie mindst fem dage mere.

06-07-2015 15:25
Mange glemmer at vaske hænder

Forfatter: Mike Forde
Det er langt fra alle, der vasker hænder efter et visit på det lille hus i arbejdstiden.

Næsten hver femte indrømmer i en måling, som YouGov har lavet, at det der med vand og sæbe af og til glipper efter toiletbesøget.

Det er ikke bare skidt, mener Rådet for Bedre Hygiejne. Det giver også bakterierne en stor bane at boltre sig på, understreger Claus Malta Nielsen, rådets næstformand til Newsbreak.dk.

God håndhygiejne er en nøglefaktor i forhold til at forebygge mange infektioner i hverdagen, siger han.

06-07-2015 15:14
Højesteret stadfæster dom mod tidligere boksepromotor

Forfatter: Mike Forde
Højesteret stadfæster en dom mod tidligere boksepromotor Bettina Palle, som kommer til at betale en erstatning på omkring 1,6 millioner kroner i sagen om bokseren Johny Jensen, der fik hjerne- og synsskader og måtte stoppe karrieren i 2008.

06-07-2015 15:13
Tysk minister tegner dyster fremtid for Grækenland

Forfatter: Mike Forde
Den tyske økonomiminister Sigmar Gabriel forklarer ifølge Reuters, at det græske nej til EU's hjælpepakke er et nej til unionens reglement.

Han vurderer, at Grækenland kan ende med at blive insolvent.

06-07-2015 14:23
I.P. Nielsen Fonden uddeller 315.000 kr.

Forfatter: Mike Forde
Blandt 58 ansøgere har bestyrelsen for I.P. Nielsen Fonden valgt 14, som kan glæde sig til både at møde Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte og til at modtage penge, når fonden d.3. august har sin årlige uddeling, som i år finder sted på Sandbjerg Gods ved Sønderborg.

I alt uddeles der 315.641 kr., hvilket er det største beløb, fonden endnu har uddelt.

Det er ottende gang, der foretages uddeling, og Prinsesse Benedikte, der er fondens protektor, har glædet såvel modtagere som bestyrelsen ved at deltage hvert eneste år.

Modtagerne i år er – ud over de to nævnte – Landsbylauget Dynt-Skelde-Gammelgab, Sønderborg Roklub, Holbøl Foredrags- og Idrætsforening, Bov IF fodbold, Haderslev Musikskole, Bov IF bowling, Kelstrup Naturskole, Fodboldklubben SUB Sønderborg, Fårhus Ungdomsskole, Dynthuset, Naturskolerne i Sønderborg og Gråsten Roklub

06-07-2015 14:22
Virksomheder i Vestdanmark styrkes

Forfatter: Mike Forde
Den nye samarbejdsaftale, der er blevet indgået mellem de tre vestdanske regioner, har til formål at lette virksomheders deltagelse i projekter og aktiviteter i hele Vestdanmark – fra Grenen i nord til Langeland i syd.

Med den nye samarbejdsaftale er der skabt klare linjer om eksempelvis finansiering af virksomhedernes deltagelse i andre regioners aktiviteter.

Hvis en aktivitet indeholder konkret støtte vil det være den region, der afholder aktiviteten, der skal finansiere virksomhedernes deltagelse – uanset hvilken region virksomheden end måtte høre hjemme i.

Aftalen understøtter den regionale specialisering og synergi mellem vækstindsatserne.

06-07-2015 14:14
Danmarks største honningkage serveres i Christiansfeld

Forfatter: Mike Forde
Borgerne i Christiansfeld er i dag med til at fejre den nye status som UNESCO verdensarv. På torvet bliver der serveret honningkage og der bliver skålet i champagne.

Borgmester Jørn Petersen kommer også forbi og holder en tale i anledning af udnævnelsen.

Festen den starter klokken 15.00.

06-07-2015 14:13
Død pukkelhval skyllet i land i Thy

Forfatter: Mike Forde
En syv meter lang pukkelhval er skyllet op på stranden i Thy i Nordvestjylland. Det skete i sidste uge, og nu er erksperter på vej til stranden for at skære den døde hval op.

Hvalen er rådden, men forskerne vil gerne skære skelettet ud og bruge det til en udstilling, oplyser TV Midt/Vest.

Det er over 110 år siden, der sidst skyllede en pukkelhval op på en dansk strand.

06-07-2015 10:54
Måske skal du have penge tilbage fra Skat?

Forfatter: Mike Forde
Hvis man har importeret en brugt bil mellem 27. april 2008 og 31. december 2011, kan man have betalt for meget i registreringsafgift.

Det skyldes, at det såkaldte radiofradrag på 1.000 kr. er nedskrevet med bilens værditab.

Det er nu muligt at søge om at få genoptaget beregningen af registreringsafgiften

SKAT har i perioden behandlet omkring 200.000 importanmeldelser af biler. SKAT skønner, at registreringsafgiften kan være beregnet forkert for ca. 115.000 biler. Man kan selv tjekke om, man har betalt for meget i registreringsafgift påskat.dk/radiofradrag.

06-07-2015 10:30
Byggemarked betaler 75.000 kroner i bøde

Forfatter: Mike Forde
Nogle gange lyder et tilbud for godt til at været sandt. Og hos byggemarkedet jem &fix stemte et tilbud på et drivhus da heller ikke helt overens med sandheden.

Derfor har byggemarkedet nu betalt en bøde på 75.000 kroner for vildledende markedsføring.

Jem &fix kørte fra 2009 til 2014 en reklame for et drivhus til 1.995 kroner, men undlod dog at oplyse, at fragten kostede 599 kroner. En udgift man ikke kunne slippe for, da man ikke selv kunne hente drivhuset.

06-07-2015 10:21
Politiet leder efter røgbombemand i Kolding

Forfatter: Mike Forde
I fredags blev en ung mand overfaldet af to andre mænd i en taxa på Bredgade i Kolding.

Efterfølgende har den ene af gerningsmændene, en 18-årig mand, været forbi offerets adresse og kaste en røgbombe.

I politiets søgen efter gerningsmanden ledte de på en adresse på Låsbygade, hvor han muligvis kunne opholde sig.

Her fandt de 100 gram hash, som tilhørte den anden af de to gerningsmænd fra fredagen i taxaen. Det skriver jv.dk

Politiet leder stadig efter manden med røgbomben.

06-07-2015 10:19
Psykologhjælp kan hjælpe til med at blive gravid

Forfatter: Mike Forde
Ufrivilligt barnløse kan med fordel sætte sig i stolen hos en psykolog for at tale om deres problemer.

Et nyt studie viser nemlig, at psykologisk behandling for par i fertilitetsbehandling kan hjælpe dem med at blive gravide. Det skriver Berlinske.

I studiet blev der kigget på virkningen af psykologisk behandling af for eksempel stress eller depression, og om det påvirker chancen for at blive gravid.

Og det viser sig altså, at chancen for at blive gravid bliver øget med cirka 50 procent.

06-07-2015 10:18
Bil rammer jernbanebom i Ribe

Forfatter: Mike Forde
Den ene jernbanebom ved overkørslen Nørremarksvej i Ribe fik tidligt mandag morgen revet den ene bom af.

Ifølge vagthavende ved Syd og Sønderjyllands Politi Erik Lindholdt så fik politiet klokken 07.15 anmeldelsen fra den kvinde som kørte ind i bommen. Hun har til politiet forklaret, at det var solen der blændende hende under kørslen, oplyser politiet til TV SYD.

Heldigvis så lykkedes det for den kvindelige bilist at få bilen væk inden lokaltoget mellem Bramming og Tønder, det passerede forbi.

Banedanmark arbejer på stedet.

06-07-2015 09:54
Stigning i tvangsauktioner på 13 procent

Forfatter: Mike Forde
I juni blev der bekendtgjort 303 tvangsauktioner mod 268 måneden før, når der er korrigeret for normale sæsonudsving. Det svarer til en stigning på 13 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

06-07-2015 09:53
Dalgaard skal score for SønderjyskE

Forfatter: Mike Forde
En angriber der kan score mål, har stået allerøverst på ønskelisten hos Sønderjyske og nu er det måske lykkedes at finde den rette.

Thomas Dalgaard scorede i sin tid i Viborg FF mål på samlebånd og gjorde flere gange også det onde ved sønderjyderne.

Han har efter et ophold i hollandske SC Heerenveen og OB underskrevet en toårig kontrakt med SønderjyskE

06-07-2015 09:51
Mange har svært ved ny teknologi

Forfatter: Mike Forde
Har du kæmpet med at få fjernsynet til at vise de rigtige kanaler og telefonen til at ringe til de rigtige numre?

Så er du ikke alene. Ifølge en ny undersøgelse siger næsten halvdelen af os, at teknologien er blevet så kompliceret, at vi ikke kan følge med. Det skriver Søndagsavisen.

Fremkomsten af smart-TV og lignende gadgets betyder, at det er helt andre ting, man som forbruger skal sætte sig ind i, siger Erling Madsen, der kommunikationschef i branchen for Forbrugerelektronik.

06-07-2015 09:39
Gjesing Ringvej i Esbjerg lukkes i 3 uger

Forfatter: Mike Forde
Esbjerg Kommune beklager at man bliver nødt til at lukke Gjesing Ringvej ved Stormgade (Bilka-krydset) i de tre uger 29, 30 og 31.

Der skal bygges en gangsti/cykelsti-tunnel under Gjesing Ringvej, så man sikkert og uhindret kan komme over Esbjergs mest trafikerede kryds.

Tunnelen er en del af den nye SUPERcykelsti, som skal gøre det hurtigere og lettere at tage cyklen fra Esbjerg Nord til centrum/havnen om morgenen og om eftermiddagen.

06-07-2015 08:17
Rytteragent: Bjarne Riis overvejer nyt cykelhold

Forfatter: Mike Forde
Den tidligere holdejer Bjarne Riis har talt med rytteragenten Baden Cooke om at starte et nyt cykelhold.

Det oplyser den australske agent til Ekstra Bladet på et tidspunkt, hvor der florerer en del rygter om Riis' fremtid.

- Bjarne har hverken bekræftet eller afvist, at han vil lave et hold, men han har sagt, at det er en mulighed, siger Cooke til Ekstra Bladet.

Bjarne Riis blev i slutningen af marts strittet ud af Tinkoff-Saxo, som han tidligere var holdejer for.

06-07-2015 08:15
Bøder i strandkanten på Rømø

Forfatter: Mike Forde
Politiet måtte her i weekenden gribe til bødeblokken 31 gange.

Det var ikke kun turisterne der her i weekenden tog turen til Rømø. Politiet var også tilstede og holdt et godt øje med de mange mennesker og biler på stranden ved Lakolk.

Og tilsyneladende har der været rigeligt at se til, for i løbet af lørdag og søndag er der blevet skrevet 31 rapporter. Bl.a. for slalom og cirkel kørsel på stranden, fortæller politiet.

06-07-2015 08:13
Ferien til Grækenland er ikke i fare

Forfatter: Mike Forde
Søndag stemte det græske folk nej til kreditorernes reformkrav, og selv om det ifølge økonomer kan udløse stor usikkerhed på de finansielle markeder, behøver danske feriegæster med billet til en græsk ø ikke at være bekymrede.

Rejseekspert Stig Elling fra Bravo Tours forsikrer overfor Berlinske, at de cirka 25.000 danskere, der lige nu holder ferie på de græske ferieøer, ikke vil mærke noget.

Stig Elling råder dog til at man tager ekstra kontanter med, og måske et ekstra kreditkort.

06-07-2015 07:14
Esbjerg Energy henter canadisk målmager

Forfatter: Mike Forde
Selvom sommeren er over os, så er ishockeyholdene i gang med at forstærke sig til den kommende sæson på isen.

Esbjerg Energy har lavet aftale med canadisk spiller, der ifølge beskrivelsen har en medfødt målnæse. Det skriver TV Syd.

Den 28 årige Brock Nixon kommer fra den lille by Russell, der ligger i den sydvestlige del af Manitoba i det centrale Canada. Nixon er skolet på University of Calgary og har repræsenteret Colorado Eagles i East Coast Hockey League.

Og han er samtidigt en spiller, som cheftræner Mark Pederson fra Esbjerg Energy har stor tiltro til.

06-07-2015 07:13
HPV-vaccinerede piger: Vi blev ikke advaret om bivirkninger

Forfatter: Mike Forde
80 procent af de piger, der har modtaget vaccinen mod HPV, blev ikke advaret om mulige bivirkninger ved den omdiskuterede vaccine. Det viser en rundspørge fra Radio 24syv.

Kun hver femte blev advaret om bivirkninger som kløe, kvalme og feber. Ingen af de adspurgte piger eller deres forældre blev advaret om mulige alvorlige bivirkninger som kronisk hovedpine, træthed og lammelser.

Læge Jeppe Schroll fra Nordic Cochrane Center kalder det problematisk.

06-07-2015 06:51
3-årig kørt ned af campingvogn på Rømø

Forfatter: Mike Forde
Det gik lørdag eftermiddag galt, da en tysk familie skulle flytte bil og campingvogn fra tidevandet ved Lakolk Strand på Rømø. Det gik ud over deres 3-årige datter.

Mens manden pakkede strandsagerne, skyndte kvinden sig at sætte sig ind i bilen og køre den længere væk fra vandet, der i små bølger hastigt nærmede sig familien. I virakken havde forældrene desværre ikke styr på, hvor deres tre-årige datter var. Hun befandt sig formodentligt mellem bilen og campingvognen - og hun blev først ramt af campingvognen for derefter at blive kørt over af den. Det skriver bt.dk.

Den tre-årige pige blev hastet til Odense Universitetshospital, men slap nænsomt fra den uhyggelige oplevelse uden alvorlige skader. Moderen alarmerede selv politiet kl. 15:10 - og kørte ambulancen i møde, hvor en helikopter kom til og fløj pigen til Odense.

06-07-2015 06:50
Flere vil gerne være lærere

Forfatter: Mike Forde
Der er kommet flere danskere, som gerne vil ind på læreruddannelsen. Det skriver Berlinske.

Det viser de foreløbige optællinger for søgningen til professionshøjskolernes uddannelser, hvor læreruddannelsen er den professionsuddannelse, som har oplevet den største stigning i antallet af ansøgninger i forhold til sidste år.

Formand for professionshøjskolernes uddannelsespolitiske udvalg, rektor Erik Knudsen, glæder sig over, at antallet af ansøgninger til læreruddannelsen er steget. Den reform af læreruddannelsen, som blev indført i sommeren 2013, ser nu ud til at virke, mener han.

06-07-2015 06:48
Nu er finnerne Europas lykkeligste

Forfatter: Mike Forde
Kampen om at være de lykkeligste i Europa er benhård. Mens danskerne længe har tronet på toppen af lykkelisterne, har finnerne nu vippet os af pinden, i hvert fald ifølge en ny opgørelse over lykkeniveauet i europæiske lande.

Her er det nemlig vores nordiske naboer i Finland, som løber med præmien som Europas lykkeligste. Det står at læse i rapporten »Happiness Equality Index – Europe 2015«, som udgives af det danske Happiness Research Institute, skriver Berlingske.

06-07-2015 06:38
DSB indsætter togbusser mellem Odense og Fredericia

Forfatter: Mike Forde
Togtrafikken mellem Odense og Fredericia er mandag fra kl. 10.30 til kl. 15.00 indstillet i begge retninger. Det skyldes, at Banedanmark skal udskifte en defekt skinne mellem Middelfart og Fredericia.

Banedanmark har planlagt udbedringen af den defekte skinne til om formiddagen og tidlig eftermiddag, så det generer passagererne mindst muligt.

Områdechef Rene Hestbæk beklager de gener, arbejdet medfører og opfordrer passagerer til at holde sig opdateret på www.dsb.dk og www.rejseplanen.dk.

06-07-2015 06:37
Grækenland stemte klart nej

Forfatter: Mike Forde
Med samtlige stemmer optalt, står det klart, at grækerne med et overvældende flertal siger nej til betingelserne i redningsplanen fra de internationale kreditorer.

Ifølge de græske myndigheder endte afstemningen med 61,31 procent til nej-siden og 38,69 procent til ja-siden.

Resultatet er for mange overraskende, da meningsmålinger havde spået næsten dødt løb.

EU-præsident Donald Tusk har indkaldt eurozone-lederne til hastemøde tirsdag.

06-07-2015 06:36
Aabenraas borgmester udsat for hærværk

Forfatter: Mike Forde
Aabenraas borgmester fik natten til søndag smadret sin bil. Han mener selv, at det er politisk motiveret.

- Jeg er mest irriteret over, at jeg nu også er med på listen over politikere, der har været udsat for hærværk.

Sådan siger borgmester Thomas Andresen fra Aabenraa til jv.dk, efter hans bil natten til søndag blev ødelagt.

Bilens bagrude blev knust, men der er ikke stjålet noget fra bilen. Netop det faktum gør borgmesteren ret overbevist om, at der ligger andet end tilfældigheder bag hærværket.

- Jeg tror, at det er politisk motiveret, da det virker åndssvagt, hvis det ikke var, når der ikke er stjålet noget. Jeg er 99 procent sikker på, at det er politisk, siger han.

06-07-2015 06:34
Skybrudet blev væk

Forfatter: Mike Forde
Det varslede skybrud, der skulle ramme landet søndag aften og nat, blev ikke til noget. Men varmen den er forsvundet og mere almindeligt dansk vejr venter mandag.

Bortset fra enkelte lokale regnskyl så har Syd og Sønderjylland ikke været udsat for store mængder regn i løbet af aftenen og nattens løb. Det oplyser DMI, der samtidig afblæser alarmen om flere skybrud i denne omgang.

Det tætteste vi i denne omgang kom skybruddet, var Sydfyn hvor de mest dramatiske konsekvenser blev nogle kloakdæksler, der røg af på grund af vandmasserne.

Men som sagt varmen den er væk og i dag, kan det lige frem være en god ide at huske en lille trøje. For det kommer til at blæse og temperaturen er altså en helt anden.
Facebook
Globusnyhederne
Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter