Lokale nyheder


22-08-2014 14:49
Patruljer jagtede dansk bil på kryds og tværs af grænsen

Forfatter: Kim Hansen


En fælles dansk-tysk eftersættelse fandt i nat sted frem og tilbage over den dansk-tyske grænse.En dansk patrulje spottede ved 01.30 tiden en Hyundai, der øjensynligt var påsat stjålne nummerplader. De forsøgte at standse bilen, men det ville føreren ikke.Han forsøgte at køre fra patruljen. Under sin flugt kørte føreren flere gange over grænsen til Tyskland og tilbage igen. Ligeledes kørte han flere gange ind i patruljebilerne.Det lykkedes klokken 02.45 patruljerne at stoppe bilen på A7. Føreren viste sig at være en 24-årig dansk mand fra Padborg. Han var påvirket af narkotika.


22-08-2014 13:04
Hallgrimur Jonasson skifter til OB

Forfatter: Kim Hansen
Forsvarsspilleren Hallgrimur Jonasson skifter i vinterpausen til OB.Ifølge sportschef Hans Jørgen Haysen fra SønderjyskE ville klubben gerne have forlænget kontrakten med den islandske landsholdsspiller:

- Ja, vi ville gerne fortsætte samarbejdet med Hallgrimur Jonasson, og havde da også tilbudt ham en kontraktforlængelse. Han valgte i stedet tilbuddet fra OB, hvilket er en del af gamet.Hallgrimur Jonasson er en både professionel og seriøs spiller, og vi ved, at han i de resterende kampe i efteråret vil levere samme helstøbte indsats, som han har gjort det i de seneste tre år for SønderjyskE, slutter Hans Jørgen Haysen.


22-08-2014 13:00
Meget aggressiv salmonellabakterie i æg

Forfatter: Kim Hansen


Det er en ganske aggressiv form for salmonella de æg som Hedegaard Food har trukket tilbage, er inficeret med.Derfor har man ikke kun tilbagekaldt almindelige æg i papbakker, men også pasteuriserede æg.Det drejer sig om produkter der er pakket i tiden fra og med 28. juli til og med 11. august.Æggene kommer fra en hønefarm på Grindsted-egnen.Har man nogen af produkterne stående fra Hedegaard Food skal man enten smide dem ud eller aflevere dem i den butik man har købt dem i.


22-08-2014 12:45
Rådhusudvidelse bliver voldsomt forsinket

Forfatter: Kim Hansen


På trods af at Museum Sønderjylland ikke ønsker at grave yderligere i området hvor rådhuset i Tønder skal udvides bliver byggeriet voldsomt forsinket.Det var oprindeligt meningen at medarbejderne skulle rykke sammen i det nye udvidede rådhus i august næste år. Men det bliver altså først til december.Årsagen er at sagen med Museum Sønderjylland satte alt hvad der hedder planlægning og licitering i bero. Men nu køre tingen videre igen.


22-08-2014 12:15
Prins Joachim åbnede Danish Crown i Holsted

Forfatter: Kim Hansen


I dag blev Danish Crowns nye kreaturslagteri i Holsted officielt erklæret åbent. Det var Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, der huggede snoren over til slagteriet.Slagteriets åbning blev overværet af omkring 220 gæster, der blev vidne til Prins Joachims officielle klipning af båndet, som i dagens anledning var skiftet ud med en huggeblok, en kødøkse og en lædersnor.Efter en kort instruks i kødøksen og overhugning fortsatte Prinsen ind på første officielle rundvisning på slagteriet.


22-08-2014 12:04
Yderligere fire personer er smittet med listeriabakterien.

Forfatter: Kim Hansen


Statens serum institut får lige for tiden løbende prøver ind der viser at flere er smittet med den frygtede listeriabakterie.Det viser sig nu at endnu fire er konstateret smittet med den helt samme bakterie som er sporet tilbage til det kødpålæg der blev trukket tilbage i sidste uge.Ifølge instituttet vil der komme flere som konstateres smittet da der i næste uge kommer endnu flere resultater tilbage.Ilat er nu 28 smittet med bakterien. 13 personer er døde af den.


22-08-2014 08:18
Lastbil driller stadig trafikken i Ribe

Forfatter: Kim Hansen


Trafikken glider stadig meget langsomt på omfartsvejen ved Ribe ved rundkørslen ved Ribe syd.Årsagen er at en godt 180 tons tung vindmølletransport kørte i stykker sent i går aftes i rundkørslen.Ifølge trafikken.dk vil arbejdet med at bjerge lastbil og gods vare til tidligst klokken 14 i eftermiddag.Vejdirektoratet opfordrer til at man finder en alternativ rute. Der er politihjemmeværn på stedet for at dirigere den trafik der er på stedet.


22-08-2014 08:13
Ung mand fik beslaglagt bil

Forfatter: Kim Hansen


En ung mand valgte i aftes at køre rundt i en bil selvom han ikke havde noget kørekort.Det betød at politiet beslaglagde bilen.Manden skal nu møde i retten hvor sagen skal endeligt afgøres. Politiet bemærkning på twitter var at han her nok kommer på cykel.


22-08-2014 08:10
Stort politi og rocker ryk-ind i lille landsby

Forfatter: Kim Hansen


Et ukendt antal politibetjente vil være til stede i Bylderup Bov i dag.Årsagen er at der skal holdes en fest hvor der er inviteret et stort antal rockere, der ifølge jv.dk er medlemmer af Devil’s Choice.Politiet vil dog ikke ud med hvordan man vil blande sig i mængden og hvor mange betjente der vil være til stede.Men en ting er sikkert og det er at beboerne i Bylderup Bov ikke skal være bange for de mange gæster. Politiets opfattelse er at de mange rockere ikke kommer til byen for at genere beboerne men for at feste med hinanden.


22-08-2014 07:00
Tilbagekald af buræg pakket i en 15 styks pakning

Forfatter: Kim Hansen


Fra en hønebesætning ved Grindsted har Hedegård Foods modtaget nogen æg med salmonella.Derfor tilbagekalder virksomheden nu bakker med 15 Buræg der er mærket med 3DK19056 leveret af autorisationsnummer 5219.Æggene er pakket fra og med 28. juli til og med 11. august.Varerne er solgt i Netto, Føtex, Rema, Liva og Bilka butikker.Æggene skal enten kasseres eller returneres til butikken.


22-08-2014 06:36
Royal åbning af slagteri

Forfatter: Kim Hansen


Det bliver med royal tale, når der er officiel åbning af Nordeuropas største kreaturslagteri, Danish Crowns nye kreaturslagteri i Holsted til 700 millioner kroner i dag klokken 10.30.Prins Joachim taler ved åbningshøjtideligheden klokken 11.


22-08-2014 06:28
Risiko for lange køer: Vindmølletransport brudt sammen

Forfatter: Kim Hansen


Skal du forbi Ribe her til morgen, så skal du vælge din rute med omhu. En vindmølletranport er nemlig brudt sammen i rundkørslen ved Haderslevvej og Haulundvej, og den ene halvdel af rundkørslen er spærret. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.Den 180 tons tunge vindmølletransport knækkede sammen omkring klokken 23.20 torsdag. Og der skal en helt speciel type kran til at flytte den tunge forhindring, så det er ikke kun i morgentrafikanter, man risikerer at ramme kødannelse.


22-08-2014 06:27
Unges forbrugsgæld er skudt i vejret

Forfatter: Kim Hansen


Drømmen om en ny bil, et dyrt anlæg eller noget tredje får en del unge til at tage et forbrugslån. Og i løbet af det seneste år er den gennemsnitlige forbrugsgæld for unge faktisk vokset markant.Det viser en ny undersøgelse fra Nordea, skriver Jyllands-Posten.Mens færre unge optager forbrugslån, så er gælden til gengæld steget med over én milliard kroner siden sidste år.Det er de unge mænd, der har lånt større beløb, mens de unge kvinders gæld er næsten uændret.


22-08-2014 06:27
Forsker: Våbentransport til Irak kan øge truslen mod Danmark

Forfatter: Kim Hansen


Det kan få betydning for den nationale sikkerhed, at Danmark efter alt at dømme i den nærmeste fremtid sender et transportfly til Irak med våben.Det vurderer terrorforsker dr. Max Abrahms fra Northeastern Universitet i Boston, skriver Politiken.Ser man på historien, er Danmarks tidligere engagement i Irak også velkendt, påpeger han.


22-08-2014 05:29
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
FC Midtjylland får mere end almindeligt svært ved at nå gruppespillet i dette års Europa League efter et 4-1 nederlag på udebane mod græske Panathinaikos.

SønderjyskE var på vej til at lave den helt store overraskelse da man førte med 3-0 og 4-1 i premieren i Champions League Hockey mod finske IFK Helsinki, men tabte 5-4 efter overtid og straffeslag og må nøjes med et enkelt point.

I den anden kamp i puljen vandt de svenske mestre fra Skellefteå 2-1 ude over tyske Krefeld.

I morgen eftermiddag spiller SønderjyskE kamp to i Champions Hockey League, hvor svenskerne kommer på besøg.

Grindsted og Region Varde skulle have kørt speedway onsdag aften men matchen blev aflyst, og ny dato er i stedet nu på onsdag den 27. august.

Men de to hold mødes allerede i aften, når Grindsted gæster Region Varde.

Den danske svømmer Mie Ø. Nielsen vinder delt guld i 100 meter ryg ved EM på langbane i Berlin.

Hun sluttede i nøjagtigt samme tid som Katinka Hosszu fra Ungarn. De svømmede i tiden 59,63 sekunder.

Der var også EM-guld i 200 meter butterfly hvor Viktor Bromer sikrede sig den første danske herremedalje i otte år.
21-08-2014 14:22
Vandværk prøver igen med renovering

Forfatter: Kim Hansen


Rise Vandværk forsøgte tidligere på ugen at udføre en reparation på forsyningsledningen til vandværkets kunder. Men det lykkedes ikke fordi vandet fra himlen gav så store problemer at man måtte opgive.Derfor har man nu lavet nye tiltag så man kan komme i gang med arbejdet i morgen i stedet.Derfor lukker man for forsyningen i den sydlige del af Rise Bygade, i Fællesgade og Søst Bygade.Lukningen vil være mellem klokken 9 og 14 i morgen.


21-08-2014 13:44
Mand mistede livet ved trafikulykke

Forfatter: Kim Hansen


Det kostede en 44-årig mand livet da han tidligere i dag var indblandet i et trafikuheld tæt ved Sønderborg.Ifølge jv.dk holdt manden stille ved Ulkebøl da han skulle ind af en sidevej. Det overså en buschauffør og drønede lige direkte op bag i bilen.Sammenstødet var så kraftigt at personbilen blev slynget rundt og endte i grøften.


21-08-2014 12:29
Betjent fandt stjålet traktor

Forfatter: Kim Hansen


Normalt forsvinder en stor traktor ikke sådan lige fra jordens overflade. Men det var ikke mindre det der skete natten til onsdag i Tyvse ved Tønder.Men allerede senere på dagen blev traktoren fundet igen. Det var en nærbetjent fra Nordborg der gjorde fundet på Banevej i Nordborg.Her stod også en campingvogn som man valgte og ransage. I den fandt man en stor mængde hjerteformede varmedunke fra firmaet Daily Delight. Yder mere fandt man en stor mængde cd’ere og dvd’ere som alt formodes at være tyvekoster.Traktoren er i øvrigt blevet genforenet med retsmæssige ejer.


21-08-2014 11:34
Tophockey i aften i Vojens

Forfatter: Henrik Lauridsen
I aften gælder det for SønderjyskE i Europas fornemste ishockeyturnering, Champions Hockey League, hvor modstanderen hedder IFK Helsinki i SE Arena i Vojens:

Sagde sportschef Søren Stockfisch fra SønderjyskE til Globusnyhederne.


Lyt her

21-08-2014 11:22
Corydon skal i samråd om DONG-salg

Forfatter: Kim Hansen


Fik regeringen et dansk tilbud, der kunne matche det fra Goldman Sachs, dengang en stor del af aktierne i DONG Energy blev sat til salg?Det spørgsmål kræver Dansk Folkeparti et klart svar på fra Bjarne Corydon, og partiet har derfor kaldt finansministeren i samråd om sagen.Det sker efter, at en DR-dokumentar onsdag beskrev, at det danske pensionsselskab ATP kom med et tilbud, som kunne matche det fra den amerikanske investeringsbank, der anklages for at sende penge i skattely.


21-08-2014 11:17
To F-16 jagere fik problemer under landing

Forfatter: Kim Hansen
Falck i Vojens blev kort før klokken 11 kaldt af sted til flyvestationen i Skrydstrup.Årsagen var at en F-16 pilot havde meldt om problemer med et næsehjul.Den kom dog sikkert ned på jorden uden problemer. Men lige efter meldte en anden F-16 pilot at han havde fået motorproblemer.Derfor blev brandfolkene på pladsen og ventede til den anden flyver var landet. Det sket også uden de store problemer.


21-08-2014 08:44
Ny fast dato for kæmpe marked

Forfatter: Kim Hansen


I mange år har Vorbasse Marked været afholdt anden sidste fredag i juli og har derfor sommetider ramt ind i uge 30. Men det bliver der nu lavet om på.Ifølge jv.dk er det er problem for mange af de frivillige hjælpere at markedet sommetider rammer uge 30, da flere der er begyndt på arbejde igen.Men også kræmmerne har bedt om at det bliver flyttet da der er mange andre markeder de også gerne vil på i uge 30, men ikke vil gå glip af Vorbasse Marked.Derfor er det nu blevet bestemt at markedet fremover bliver afholdt i uge 29.


21-08-2014 08:09
Bank er godt tilfreds med regnskabet

Forfatter: Kim Hansen


- Sydbank har vækst i udlånet, indtægterne stiger i et meget konkurrencepræget marked og nedskrivningerne falder, siger administrerende direktør Karen Frøsig i sin kommentar til det nyligt fremlagte regnskab.I sidste kvartal af 2013 måtte banken nedskrive 500 millioner kroner, hvoraf nedskrivninger på landbrug udgjorde knap halvdelen. Men siden er landbrugsjord steget i værdi og det har man brugt til at polstre andre steder, forklarer direktøren til Børsen.Også den generelle spareplan der tidligere blev indført er med til at holde humøret højt på Peberlyk i Aabenraa.


21-08-2014 08:08
Ung far sælger IS-stickers

Forfatter: Kim Hansen


En familiefar med palæstinensisk baggrund der bor i København har i fuld offentlighed solgt stickers med logoet fra Islamisk Stat, der blandt andet står bag terror og massehenrettelser i Syrien og Irak, oplyser Radio24Syv.Ifølge radioen, der har talt med manden, havde han ikke tænkt over at logoet på stickerne signalerede støtte til Islamisk Stat.Flaget er islamisk men bliver sat i forbindelse med gruppen Islamisk Stat.Manden risikerer nu at få en sigtelse for terror.


21-08-2014 08:08
Store forskelle på erhvervsskolers frafald

Forfatter: Kim Hansen


Uddannelse skal gerne ende med et eksamensbevis, men på landets erhvervsskoler er der stor forskel på, hvor mange studerende der når i mål.På de erhvervsskoler, der er bedst til at fastholde eleverne, gennemfører 80 procent. På andre er det kun 40 procent, viser en undersøgelse fra Rockwool Fondens Forskningsenhed ifølge Politiken.Professor og medforfatter til undersøgelsen Jørgen Grønnegård Christensen fra Aarhus Universitet kalder det uacceptabelt, at der er så stor forskel på frafaldet.


21-08-2014 08:08
Evakuerede ved metrobyggeri venter stadig på at komme hjem

Forfatter: Kim Hansen


Beboerne fra den ejendom på Nørrebro, der tirsdag blev evakueret efter et jordskred i forbindelse med metrobyggeriet, har heller ikke kunnet tilbringe natten i deres lejligheder.De vil nemlig tidligst i løbet af torsdag få svar på, hvornår de kan vende hjem, oplyser Københavns Politi.Der ventes nemlig på en godkendelse fra bygningsinspektøren i Københavns Kommune.51 personer blev evakueret fra tre opgange i forbindelse med jordskreddet.


21-08-2014 08:08
Kystlivredderne har haft travlt i år

Forfatter: Kim Hansen


Det har været en usædvanlig travl sommer for TrygFondens kystlivreddere.Især ved Henne Strand har der været flere alvorlige redningsaktioner, hvor badeturister har været i livsfare.Ved Henne Strand blev adskillige badeturister fanget i farlige situationer på grund af helt særlige vejr og vindforhold med revlehuller og sidevind.


21-08-2014 08:07
Kvinde død efter brand i lejlighed

Forfatter: Kim Hansen


En brand i en lejlighed i en etageejendom på Skovvejen i Kolding kostede i aftes en 29-årig kvinde livet, skriver Newsbreak.dk.- Der blev sendt røgdykkere ind og de fandt en 29-årig kvinde, der var død samt en 32-årig mand, som hun boede sammen med, fortæller vagtchef Svend Pedersen, til Newsbreak.dk.Den 32-årige mand er svært tilskadekommet.Politiet hælder til en teori om, at en tabt cigaret i en sofa startede branden, men det skal undersøges nærmere i dag.


21-08-2014 08:07
Falske Euro-sedler i omløb i regionen

Forfatter: Kim Hansen


Som forretningsdrivende i Aabenraa og opland skal man holde øjnene rigtig godt åbent lige for tiden. Flere gange har politiet nemlig modtaget anmeldelser om at forretninger, specielt restauranter, har modtaget falske 200 Euro-sedler.Sedlerne er særdeles vellignende og det er svært at spotte med det blotte øje om den er ægte eller falsk.Politiet opfordrer alle butikker til at være opmærksom på om man modtager en falsk seddel og, hvis man gør, straks kontakter politiet.


21-08-2014 05:30
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
AaB har næppe før haft så stor en chance for at spille sig i fodboldens forjættede land Champions League end i år.

Nordjyderne var klart bedre end et tamt Apoel-hold fra Cypern i den første playoff-kamp, men alligevel gik det galt. Gæsterne udnyttede deres eneste skud mod mål og fik 1-1 med hjem og den store chance for CL-bold i Aalborg er pludselig blevet markant mindre.

Esbjerg Motorsport imponerede igen på hjemmebane for anden runde i træk. Denne gang gik det ud over Holstebro, der blev sendt hjem med et nederlag på hele 58-29.

Slangerup Speedway Klub tabte i aftes hjemme til Dansk Metal Speedway Leagues førerhold, Holsted Speedway Klub, i en tæt match.

Holsted vandt 43-40.

Match mellem Grindsted og Region Varde blev aflyst

Men de to hold mødes allerede i morgen, når Grindsted omvendt gæster Region Varde.

Det blev til en guld medalje da Rikke Møller Pedersen i aftes vandt finalen i 100 meter bryst ved EM i svømning i Berlin.


20-08-2014 11:12
Ryanair skærer voldsomt i antallet af afgange

Forfatter: Kim Hansen


Det kommer til at gå hårdt ud over Billund Lufthavn at det irske flyselskab Ryanair har valgt at sløjfe en stor del af ruterne ud af danmark når vintertrafikprogrammet træder i kræft.Der flyver i dag 18 afgange fra billund lufthavn. Men det bliver reduceret til kun fire afgange. Man vil flyve til Tenerife, Budapest, London og Malaga fra Billund. Fra Århus bliver der reduceret med fire ruter så kun ruten til London beholdes.Grunden til den kraftige nedskæring skal sandsynligvis findes i en ny dobbeltbeskatningsaftale mellem Danmark og Irland der gælder fra 1. januar.


20-08-2014 08:41
Dybe panderynker hos bryggerigigant

Forfatter: Kim Hansen


Normalt kan man godt få ondt i hovedet af at drikke Carlsberg. Men det er nu noget helt andet der giver hovedpine på direktionsgangen i bryggerivirksomheden.Striden om Ukraine og de russiske handelssanktioner giver nemlig voldsom nedgang i eksporten og derfor nedjusterer Carlsberg nu forventningerne til året.Det er de russiske handelssanktioner der gør at der ikke sendes øl til det russiske marked. Men også Ukraine har skruet ned for import af de danske dråber.Helt skidt ser det dog ikke ud for Carlsberg der kunne præsentere et overskud før skat på 3,2 milliarder kroner for første halvår af 2014.


20-08-2014 08:31
Regionsrådsformand blev folketingskandidat

Forfatter: Kim Hansen


Det bliver, som ventet, muligt at stemme på regionsrådsformand Carl Holst ved det kommende folketingsvalg.Carl Holst blev i går aftes formelt præsenteret som ny Folketingskandidat for Venstre i Esbjerg Omegnskreds.Opstillingen betyder også at Carl Holst forlader posten som formand for Region Syddanmark. Hvornår det sker vides ikke men dog senest til september næste år.


20-08-2014 08:25
Bil og havetraktor brændte inde i lade

Forfatter: Kim Hansen
Omkring klokken fem i morges blev beredskabet i Esbjerg kaldt til en brand på Marbækfårdsvej i Esbjerg.Her lød meldingen på bygningsbrand. Det viste sig at det var en lade hvori der stod en bil og en havetraktor.Alle tre ting udbrændte, skriver politiet på twitter.Brandårsagen er stadig ukendt, men den skal undersøges nærmere.


20-08-2014 06:43
Kitesurfere samlet op af helikopter – en er erklæret død

Forfatter: Kim Hansen


Det var to kitesurfere, en far og en søn, der i går ved middagstid kom i vanskeligheder ud for Ørby Strand nord for Haderslev Fjords udmunding.Sønnen observerede fra land, at hans far havde problemer og ville ud for at hjælpe. Men undervejs måtte han opgive, da han selv kom i vanskeligheder.Der blev blandt andet tilkaldte en helikopter. Og det var den der først fik sønnen samlet op og efterfølgende fandt faderen.De blev begge fløjet til Odense Universitets Hospital, hvor den 60-årige far blev erklæret død kort tid efter ankomsten.Det vides endnu ikke, hvad årsagen til ulykken er.


20-08-2014 06:43
Flere skoler med nul sager

Forfatter: Kim Hansen


- Det er glædeligt, at vi kan kontrollere ved flere skoler og ikke skulle skrive en eneste rapport. Det siger lederen af færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt.Mandag var der 0-sager ved Kliplev skole, i Vestergade i Rødekro samt ved Fladhøjskolen i Rødekro. De andre steder blev det til enkelte selesager og en sag om manglende kørekort.Hastighedsmålerne var også ude at køre og specielt i Padborg har trafikanterne svært ved at lette foden fra speederen. Her kan 39 personer glæde sig til en hilsen fra rigspolitiet. Ni får oven i købet et klip i kortet. Den højeste fart her i 50 km zone blev målt til 79.


20-08-2014 06:43
Mand gik rundt i byen med kniv

Forfatter: Kim Hansen


Man skal have en rigtig god undskyldning hvis man skal gå rundt med en lommekniv på gaden. Og den skal være ekstra god hvis den kan låses.En mand fra Sydals blev i nat mødt af politiet på Alsion i Sønderborg og kunne netop ikke gøre rede for hvorfor han havde den kniv på sig.Kniven blev konfiskeret og manden blev sigtet for at have kniven på sig.


20-08-2014 06:43
Søren Pape gik stik imod egne juristers anbefalinger

Forfatter: Kim Hansen


Det kan godt være at man ikke kendte navnet Søren Pape Poulsen inden sommerferien. Men nu er der vist ikke mange der kan være i tvivl om hvem han er. Og igen trækker de Konservatives nye leder, Søren Pape Poulsen, overskrifter.Han handlede nemlig kort før sommerferien stik imod sine egne og eksterne juristers vurdering, da han med stemmer fra K, V og DF fik ophævet et forbud mod en butik, der i en årrække har drevet almindelig detailhandel på en adresse, hvor det ikke er lovligt.Lektor i forvaltningsret Sten Bønsing siger, at den tidligere borgmester og de øvrige byrådsmedlemmer, som stemte forslaget igennem, kan blive mødt med både et straffeansvar og et erstatningsansvar, skriver Jyllands-Posten.


20-08-2014 06:42
Landsbyråd sælger byggegrunde til EN krone

Forfatter: Kim Hansen


Står du lige og mangler en byggegrund, og behøver den ikke lige at ligge lige inde midt i byen, så hør godt efter her.Landsbyrådet i den lille by Fole ved Gram, har nemlig købt fem byggegrunde i byen, og dem sælger de nu til en krone stykket.Fole er en lille landsby i en positiv udvikling og med egen friskole. Det aktive landsbyråd har gjort meget for at få folk til at bosætte sig i byen og det nye tiltag er aldrig set før i landet.Byggegrundene bliver sat til salg fra på lørdag klokken 12 ved et arrangement men rundvisning i byen og lidt vådt og tørt til de fremmødte.


20-08-2014 05:31
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
FC København overvandt en tysk chokstart og førte med 2-1 over Bayer Leverkusen efter 13 minutters spil. Da kampen sluttede, var det dog tyskerne, som kunne hæve armene og juble.

Leverkusen vandt nemlig i aftes playoff-kampen til Champions League med 3-2 i Telia Parken, og FCK har dermed et særdeles vanskeligt udgangspunkt inden returopgøret.I aften køres der igen i speedwayligaen Esbjerg kører hjemme mod Holstebro.

Holsted ude mod Slangerup og så er der lokalopgør i Grindsted hvor Region Varde.Den danske svømmer, Jeanette Ottesen, svømmede i aftes finale i 50 meter butterfly ved EM i Berlin og fik sølv.

Svenske Sarah Sjöström, der er indehaver af alle rekorder i disciplinen vandt guld.

19-08-2014 09:45
Listeria-skandalen kan gøre fødevarekontrollen dyrere

Forfatter: Kim Hansen
Hvordan kunne 12 mennesker dø efter at være blevet smittet med listeria, selv om fødevarekontrollerne kørte efter bogen?Måske skal bogen skrives om, mener fødevareminister Dan Jørgensen, der har iværksat en gennemgang af listeriaindsatsen, hvor alle procedurer skal granskes.Søgelyset retter sig især mod virksomhedernes egenkontrol.Der gik tre måneder, fra lammerullepølsen blev trukket tilbage, til fødevarekontrollen igen lukkede Jørn A. Rullepølser. I mellemtiden havde der været utallige pletfrie kontroller og prøvetagninger uden antydningen af listeria, skriver Berlingske.


19-08-2014 09:45
Langt flere end ventet er faldet ud af dagpengesystemet

Forfatter: Kim Hansen
Langt flere end ventet er faldet ud af dagpengesystemet i årets første seks måneder. Det viser en opgørelse fra AK-Samvirke ifølge Jyllands-Posten.9.900 har i denne periode mistet dagpengeretten.Direktør i AK-Samvirke Verner Sand Kirk venter på den baggrund, at årstallet når op på mindst 17.000, hvor Beskæftigelsesministeriets seneste prognose lød på 8.000-14.000 for 2014.Dagpengespørgsmålet vil blive bragt op til intern diskussion, når Socialdemokraterne holder sommergruppemøde fra på tirsdag.
19-08-2014 09:44
Lastbil gav trafikproblemer

Forfatter: Kim Hansen
En lastbil skabte i går aftes ved 22-tiden problemer for bilister der skulle gennem rundkørslen for enden af motorvejen ved Esbjerg.Lastbilen havde nemlig fået en defekt hydraulikslange og der rendte en del hydraulikvæske ud på kørebanen.Ifølge politiet var det nødvendigt at spærre af for trafikken en kort overgang så beredskabet kunne komme til at rydde op.
19-08-2014 09:44
Motorvej giver høj hastighed forbi skole

Forfatter: Kim Hansen
Motorvejen mellem Kliplev og Sønderborg er ikke det rene guf for alle.Faktisk har en nylig optælling vist at trafikken gennem Nybøl og forbi Nybøl skole er steget og det er hastigheden også.Ifølge jv.dk er der tale om at mere end 70 procent af de biler der kører gennem byen kører for stærkt, og hele ni procent kører over 75 km i timen i en 50 km zone.Beboerne er ved at samle underskrifter ind for at få et lyssignal op i byen som fodgængere kan trykke på for at komme over gaden.Politisk har man ikke før hørt om problemet men vil gerne kigge på sagen.


19-08-2014 09:44
52-årig dansk cyklist dræbt på Lanzarote

Forfatter: Kim Hansen


En dansk statsborger har mistet livet på den spanske ferieø Lanzarote. Det bekræfter Udenrigsministeriets Borgerservice.Der er med al sandsynlighed tale om en 52-årig kvinde.Et øjenvidne fortæller til lokale medier, at kvinden blev ramt af en bil med høj hastighed, da hun og hendes mand kom kørende på en landevej på mountainbikes.Kollisionen dræbte angiveligt kvinden på stedet, mens hendes mand skulle være kommet alvorligt til skade ved ulykken.


19-08-2014 09:44
Mærsk opjusterer forventningerne igen

Forfatter: Kim Hansen
Der er godt nyt fra Esplanaden.Danmarks største virksomhed, A.P. Møller - Mærsk, opjusterer forventningerne til 2014. Koncernen venter nu et nettoresultat på 4,5 milliarder dollar mod en tidligere forventning til helåret på omkring 4,0 milliarder dollar, skriver business.dk.Første kvartal bød også på en opjustering fra Mærsk.


19-08-2014 09:44
Regeringen vil fordoble fradragsloftet for faglige kontingenter

Forfatter: Kim Hansen
Der er udsigt til en skattelettelse, når regeringen som en del af sit finanslovforslag vil sætte fradragsloftet for faglige kontingenter op fra 3.000 kroner til 6.000 kroner. Det skriver DR Nyheder.Ifølge regeringen vil det betyde, at omkring 1,3 millioner lønmodtagere vil få flere penge til sig selv.Eksempelvis vil et medlem af Dansk Metal spare 900 kroner om året, og ifølge statsministeren vil det kunne mærkes i mange LO-familier.Forslaget vil koste 500 millioner kroner.


19-08-2014 09:43
Mand faldt ud af gravemaskine

Forfatter: Kim Hansen


Kort før klokken otte i morges skete der en arbejdsulykke på Strandbygade i Esbjerg.Ifølge vagtchef Søren Stræggaard fra politiet er der tale om et uheld med en gravemaskine, der af endnu ukendte årsager vælter. Føreren af gravemaskinen ryge ud af den og lander nede i det hul han var ved at grave.Manden blev kørt til sygehuset i Esbjerg hvor man kunne konstatere at han har fået skader på en arm og et ben.Arbejdstilsynet skal kigge nærmere på episoden i dag.


19-08-2014 09:43
Politiet delte masser af klip ud

Forfatter: Kim Hansen


Politiets Færdselsafdeling var i går ude og lave kontrol flere steder i Kolding. Og det endte med temmelig mange klip i kørekort, skriver netavisen Newsbreak.dk.Kontrollerne fandt sted på Lærkevej, Nordre Ringvej og ved motorvejsafkørsel Kolding V.Ved motorvejsafkørselen fik 42 bilister et klip i kørekortet og tre fik betingede frakendelser. På Lærkevej og Nordre Ringvej fik 12 bilister et klip i kørekortet. Her blev der i alt udskrevet 18 bøder.I forbindelse med kontrolaktionerne ville en 18-årig mand på en knallert ikke stoppe. Politiet fik ham dog stoppet og det viste sig, at han var påvirket af euforiserende stoffer.


19-08-2014 05:44
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Forårssæsonen 2014 var en rigtig god periode for EfB, der i aftes

offentliggjorde sit regnskabet for årets første seks måneder, og det viser et overskud før skat på 9,3 millioner kroner mod et underskud på 1,9 millioner kroner i første halvår 2013.

Superligaens store overraskelse fra Hobro holder fast i toppen og ligger nummer 2 efter 0-0 mod FC Nordsjælland i aftes.

Sportschef i SønderjyskE. Olivera Kecman arbejder for fuld damp med sammensætningen af truppen til den kommende håndboldsæson.

Ikke færre end syv spillere er nu skrevet på det lyseblå holdkort, og flere er på vej.

Danmark var bedst i EM-finalen på 4x100 meter fri i svømning, men blev straffet af en tyvstart. Det kostede en diskvalifikation.

Afgørelsen faldt først efter de fire danske svømmepiger havde været i bassinet og leveret en forrygende svømning. Sejren gik i stedet til de svenske piger.

Dermed startede EM i Berlin med en gigantisk dansk skuffelse.


18-08-2014 13:05
Vandværk lukker og slukker for vandet

Forfatter: Kim Hansen


Rise vandværk skal i morgen i gang med en større reparation af forsyningsledningen der forsyner den sydlige del af Rise Bygade samt Fællesgade og Søst Bygade.Derfor vil vandforsyningen være lukket mellem klokken 9 og 14 i morgen, oplyser vandværket til Globusnyhederne.Lukningen sker udelukkende på grund af en reparation af vandforsyningssystemet.


18-08-2014 07:39
Ung mand skudt seks gang, to af dem ramte i hovedet

Forfatter: Kim Hansen


Uroen fortsætter med fornyet styrke i Ferguson, Missouri i USA.Det er nemlig kommet frem at den ubevæbnede sorte teenager Michael Brown blev skudt seks gange, hvoraf to af skuddene ramte ham i hovedet, oplyser TV2 Nyhederne.Det er Michael Browns families advokat der har offentliggjort de foreløbige oplysninger fra obduktionsrapporten.Oplysningerne har angiveligt fået flere demonstranter til at skyde mod politiet og kaste med kanonslag. Samtidig er politiet gået i allerhøjeste alarmberedskab.


18-08-2014 07:19
Ø overrendt af turister

Forfatter: Kim Hansen


En massiv kampagne på fastlandet har gjort at turisterne er valgfartet til den lille ø Årø i Haderslev Fjord.Den gode sommer har givet ualmindeligt mange besøgende til øen. Færgen har sejlet i pendulfart og virksomhederne på øen jubler.Det er over de seneste par år at man har kunnet mære en stigende interesse for øen. Siden 2012 er antallet af folk, der har sejlet med færgen, steget med over 50 procent.


18-08-2014 07:11
Slæbebåd så igen dagens lys

Forfatter: Kim Hansen


Der er gået næsten to uger siden at en slæbebåd blev trukket ned af et stort russisk sejlskib under Tall Ship Races i sejlranden i Esbjerg havn. Men nu er den kommet til overfladen igen.I går lykkedes det bjærgningsmandskabet at få båden slæbt under vandet hen til kajen hvor en stor kran stod klar til at hæve båden helt op til overfladen.Det var meningen at en stor sejlende kran skulle hæve båden men den kunne ikke komme på grund af dårlige vejrvarsler. Derfor valgte man den anden måde med at slæbe den sunkne båd ind til kajen.


18-08-2014 06:28
Bestyrelsesformand trækker sig efter MGP-skandale

Forfatter: Kim Hansen


Eurovision Song Contest på Refshaleøen skulle have kostet 34,6 millioner kroner. I stedet kom festen til at koste 112 millioner kroner. Nu tager bestyrelsesformand i Wonderful Copenhagen Michael Metz Mørch konsekvensen og trækker sig fra sin post. Det skriver Politiken.Formand for Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen oplyser til avisen, at hun er tilfreds med Michael Metz Mørchs beslutning.


18-08-2014 06:28
Fogh ser militæroffensiv i Irak som nødvendigt

Forfatter: Kim Hansen


Som følge af oprørsgruppen Islamisk Stats fremmarch i Irak og Syrien står det nu så slemt til, at det internationale samfund er nødt til at gribe militært ind i Irak. Det siger NATOs afgående generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, i et interview med DR Nyheder.Hidtil er det kun USA, der har assisteret den irakiske hær militært i kampen mod oprørsgruppen. Imens bidrager en række andre lande, heriblandt Danmark, med humanitær hjælp.


18-08-2014 06:28
Islandsk vulkan truer med ny askesky

Forfatter: Kim Hansen
Den islandske vulkan Bárðarbungas ulmen er tiltaget kraftigt i løbet af weekenden.Ifølge Icelandic Met Office har man siden klokken tre natten til lørdag målt uro i undergrunden og mere end 200 jordskælv ved vulkanen. De største skælv er blevet målt til 3,4 og 3,5 på Richter skalaen, skriver eb.dk.Målingerne indikerer bevægelser i magmaen, hvilket i sidste ende kan betyde et vulkanudbrud og muligvis askesky som vi så for år tilbage.


18-08-2014 06:27
Morgensporten

Forfatter: Kim Hansen
Esbjerg fik i weekenden kun et point med fra Nordjylland ved at spille 1-1 mod AaB i Superligaen. SønderjyskE led sit andet nederlag ude mod Brøndby på 2-0.Holsteds Nicki Pedersen var rigtig godt kørende, da der i går eftermiddags blev kørt speedway grandprix i Daugavpils i Letland.

Nicki Pedersen sluttede på 18 point og blev nummer to i løbet efter polske Krzystof Kasprzak. Greg Hancock blev nummer tre, mens Kenneth Bjerre, landede på fjerdepladsen.

Det næste grandprix køres i Polen om to uger. Derefter er der løb på Vojens Speedway Center lørdag den 13. september.


18-08-2014 06:27
Familie reddet ud af brandene hus

Forfatter: Kim Hansen
Der opstod i nat en voldsom brand i en villa på Knud Skovvej ved Fjelstrup.I villaen lå en far og sov med sine tre børn.De nåede dog alle tre ud af det brændende hus, fortæller vagtchefen hos Syd og Sønderjyllands politi.Man har ikke nogen forklaring på branden endnu, men man har en mistanke til en lampe i stuen eller tørretumbleren. Det skal dog undersøges nærmere.Huset blev så medtaget af branden at familien er blevet genhuset, og er ellers ikke kommet noget til.


15-08-2014 16:53
Politiet efterlyser 19-årig kvinde

Forfatter: Søren Klinkby
Syd- og Sønderjyllands Politi beder offentligheden om hjælp til at finde en 19-årig psykisk ustabil kvinde, som har forladt Sygehus Sønderjylland i Aabenraa. Kvinden der senest, er set iført blå bukser og en hvid bluse er af kinesisk afstamning, 160 centimeter høj, almindelig af bygning og har langt sort hår. Den efterlyste er ifølge politiet ikke farlig, men de frygter at hun kan forvolde skade på sig selv, hvis ikke hun bliver fundet hurtigst muligt det skriver jv.dk Har du oplysninger der kan hjælpe politiet, så kan de kontaktes på servicenummeret 114


15-08-2014 14:01
Kendt ansigt tilbage i Frøs

Forfatter: Henrik Lauridsen


Frøs Herreds Sparekasse får ny privatkundedirektør og det er et kendt ansigt, som vender tilbage.

Bente Graae er nemlig tilbage efter to år som direktør i Udbetaling Danmark som privatkundedirektør og ansvar for HR-område i sparekassen.


15-08-2014 14:00
En mus blev til en rotte

Forfatter: Henrik Lauridsen


Fakta i Sankt Jørgens Gade i Sønderborg åbner igen i morgen, for nu er det endelig lykkedes at fange dyret, der i sidste uge gravede hul i en pakke rugbrød.Først troede man det var en mus. Men da den gik i fælden var den lidt større, da der var tale om en rotte.- Det var en strejfer. Vi har nu fået sikret hele butikken, så der forhåbentlig ikke igen kommer en rotte indenfor, udtaler salgschef i Fakta, Jesper Jensen til jv.dk.


15-08-2014 12:06
SønderjyskE udlejer Mikael Uhre til Skive

Forfatter: Henrik Lauridsen


SønderjyskE har med omgående virkning udlejet Mikael Uhre til NordicBet Liga klubben Skive IK.

Lejeaftalen udløber ved det kommende årsskifte, og er ifølge sportschef Hans Jørgen Haysen et vigtigt og rigtigt skridt for den talentfulde angriber:

- Mikael Uhre er en meget spændende og talentfuld spiller, der dog lige nu og her ikke indgår i vores startformationer. Derfor er det vigtigt for hans fortsatte udvikling, at han kontinuerligt får spillet nogle kampe på højt niveau.

Her har Skive IK været meget imødekommende og løsningsorienteret, og de får da også en dygtig spiller, som kan indgå i deres offensive formationer med det samme.

- Det er et både vigtigt og rigtigt skridt for Mikael Uhres fodboldkarriere. Han har talentet og potentialet til at spille på øverste hylde, og jeg er overbevist om, at vi til nytår får en endnu bedre spiller tilbage i SønderjyskE, understreger Hans Jørgen Haysen.


15-08-2014 11:30
Lagoniskolen udsender meddelelse til forældre

Forfatter: Henrik Lauridsen
Lagoniskolen i Vojens udsender i dag en intern meddelelse til forældre til skolens elever. Her vil de komme med en status på den fysikulykke, der tidligere på ugen sendte seks af skolens elever på skadestuen med alvorlige forbrændinger.- Det er simpelthen for at informere om, hvad der foregår lige nu. Vi kan ikke sige noget om, hvad der skete under fysiktimen, fordi politiet stadig er i gang med at efterforske sagen. Men vi kan godt fortælle, hvad politiet har gjort og hvad de vil gøre mere i sagen, siger skoleleder Lisanette Qvortrup til TV SYD.Meddelelsen er blevet offentliggjort til middag på skolens interne forældreside, Skoleintra.


15-08-2014 06:58
Bilist havde promille på 3,38

Forfatter: Søren Klinkby
Politiet gjorde store øjne da de i aftes standsede en bilist i EsbjergFøreren af bilen blev nemlig målt til en promille på ikke mindre end 3,38 - hvilket normalt føre til bevidstløshed og mulig død.Han var dog i stand til at tale med betjentene.Manden fik på stedet inddraget kørekortet samt sin bil beslaglagt.


15-08-2014 05:25
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen


En truende spillerstrejke blandt Danmarks professionelle fodboldspillere er afblæst. Det bekræfter spillerforeningens talsmand Martin Retov overfor TV 2.

Både spillere, trænere og ledere i en række danske topklubber blev i nat enige efter mange timers forhandlinger.

I Superligaen i fodbold skal EfB i morgen en tur til Aalborg for at hente den første sejr i ligaen mod mestrene fra AaB og SønderjyskE skal en tur til Sjælland på søndag for at møde Brøndby.

SønderjyskE Ishockey spillede i aftes sin første træningskamp i Herning, det endte 3-3.

I morgen gælder det så Esbjerg i SE Arena.

Kampene er vigtige forberedelse til den første Champions Hockey League kamp mod IFK Helsinki som spilles i Vojens på torsdag.

Spillerne fra KIF Kolding København kommer til at opleve håndbold fra den ene yderlighed til den anden fra i dag og i morgen.

I aften spiller de danske mestre træningskamp mod 2. divisionsholdet Team HK Køge og i morgen eftermiddag gælder det så opvisningskampen mod Champions League-mestrene fra Flensburg/Handewitt.

I aftes indledte Team Esbjerg træningsturneringen Skjern Bank Cup med en storsejr på 37-25 over Ringkøbing.

I morgen spiller Team Esbjerg anden kamp i træningsturneringen. Her bliver modstanderen Team Tvis Holstebro.

I Speedwayligaen køres der i aften 2 matcher, Holstebro mod Grindsted

Og Region Varde møder hjemme Munkebo.


14-08-2014 16:48
Polsk mand varetægtsfængslet

Forfatter: Søren Klinkby
Den polske mand som politiet bragte til standsning på motorvejen i morgens og som sad bag rattet i en stjålen lastbil med en teleskoplæsser på ladet, er efter et grundlovsforhør i Sønderborg varetægtsfængslet i 4 uger.


14-08-2014 14:27
Region Syddanmark ikke uden om listeria

Forfatter: Henrik Lauridsen
Mindst fem patienter fra Region Syddanmark er blevet smittet med listeria i det seneste udbrud. I alt 20 patienter over hele landet er alvorligt ramt, oplyser Statens Serum Institut.Smitten er især farlig for patienter med alvorlige sygdomme som f.eks. cancer, blodsygdomme, diabetes og hos patienter i immundæmpende behandling. Gravide er der desuden risiko for abort eller dødsfødsel. Der er dog ingen gravide blandt de smittede i dette udbrud.


14-08-2014 14:26
Billund samler en million kroner ind

Forfatter: Henrik Lauridsen


Den lukningstruede travbane i Billund har samlet en million kroner fra lokale investorer og støttemedlemmer til den fortsatte drift.

- Vi har lavet et flot stykke arbejde med at få flere til at købe aktier og få medlemskab af støtteforeningen, og vi kan se, at der også er øget politisk opbakning til banen, siger Billund Travs direktør Christian Hundebøll til TV SYD.


14-08-2014 14:25
Igen p-vagt i Haderslev

Forfatter: Henrik Lauridsen
Så skal der igen styr på p-skiven i vinduerne og parkeres inden for stregerne. Der er kommet en ny p-vagt i Haderslev Kommune.

Den nye p-vagt vil holde et vågent øje med parkeringen i hele kommunen.


14-08-2014 13:29
Nigeriansk mand muligvis bagmad i narkoring

Forfatter: Søren Klinkby
En 39-årig nigeriansk mand fremstilles i øjeblikket i et grundlovsforhør for lukkede døre i retten i Esbjerg.

Politiet betragter manden som bagmand i en narkoring.

Han er sigtet for at have indsmuglet godt tre kilo ren kokain fra blandt andet Spanien og fået solgt knap seks kilo opblandet kokain i Esbjerg-området.

Han sigtes også for at have forsøgt at indsmugle og sælge yderligere tre kilo kokain fra Spanien til Danmark oplyser politiet.


14-08-2014 10:10
Borgerne skal mere på banen

Forfatter: Kim Hansen


Tønder Kommune tager nu hul på en række borgerdialogmøder, der lægger op til at involvere borgerne mere i udviklingen af lokalområderne og resten af kommunen.Det første dialogmøde finder sted i Skærbæk på torsdag.Der er foreløbigt planlagt tilsvarende dialogmøder i Løgumkloster, Toftlund og Tønder.


14-08-2014 08:53
Stjålet lastbil standset på motorvej

Forfatter: Kim Hansen


Det lykkedes tidligt i morges at standse en lastbil på vej sydover med en teleskoplæsser på ladet.Bag rettet sad en udlænding.Ifølge politiet var lastbil og teleskoplæsser stjålet på Amager i nat.Den udenlandske chauffør er nu i politiets varetægt.


14-08-2014 08:35
Spruthandel på nettet snyder statskassen for millioner

Forfatter: Kim Hansen


Statskassen snydes for millioner i afgifter på især øl, vin og spiritus, når tusindvis af danskere køber ind i netbutikker med adresse i Tyskland, skriver Politiken.I modsætning til afgiftsfriheden, når man kører bilen til en butik syd for grænsen skal der betales afgift af varerne, når de købes online og man får dem bragt hjem. Det er tilmed ens eget ansvar at anmelde købet til Skat.Formanden for Folketingets Skatteudvalg, Venstres Mads Rørvig, kræver nu den ny grænsehandelsdille undersøgt.


14-08-2014 07:51
Skolekontroller giver penge i statskassen

Forfatter: Kim Hansen


66.000 nye skolebørn er startet i skole i Danmark i denne uge. Og dem hjælper politiet sikkert på vej. Og det har mange trafikanter også fået at mærke.ATK Bilen var i går placeret ved Starup Skole på Årøsund Landevej ved Haderslev. Her blev 31 målt til at køre for stærkt. Det udløste 2 klip hvoraf den ene kørte 78 km/t hvor man må køre 50.Men der er dog også mange der husker de små. For politiet fik ikke lov at skrive bøder ud ved hverken Over Jerstal skole, Digeskolen i Højer eller ved Overbygningen i Tønder.Kontrollerne fortsætter de kommende dage.


14-08-2014 07:34
Sygehuse og dagligvarebutikker på listerialiste

Forfatter: Kim Hansen


Listeriaudbruddet vokser og flere butikker og virksomheder, ja sågar sygehuse, kommer nu på listen over virksomheder som han have haft det kontaminerede kød inden for væggene.I går blev Rema-1000, Bilka og Føtex sat på listen. Ikke fordi de har solgt varer der kommer direkte fra Jørgen A Rullepølser, men fordi at de har solgt pålæg fra Delika der har skåret Jørgen A Rullepølser op på samme maskine.Yder mere har Odense Universitets Hospital erkendt at have haft Jørgen A Rullepølser på bordet på Patienthotellet hvor blandt andet gravide opholder sig.Også DFDS har solgt rullepølser og serveret pølse fra Jørgen A Rullepølser.Flere danskere har allerede mistet livet på grund af den dødelige bakterie.


14-08-2014 06:50
Område ved Nationalbanken afspærret

Forfatter: Kim Hansen


I går aftes rykkede det helt store beredskab ud til Nationalbanken i København. Grunden var at en borger havde ringet ind til vagtcentralen og fortalt at han havde set en mand stå og rode med noget der kunne ligne en rørbombe og så forsvinde.Ammunitionsrydderne blev kaldt til stedet og fandt den mistænkelige genstand.Heldigvis viste det sig at det kun var en stykke rør fra en varmeveksler.Et større område var blevet afspærret og skabte trafikale gener.


14-08-2014 06:50
Voldsom brand i lade fyldt med halm

Forfatter: Kim Hansen


En voldsom brand opstod i nat på Skast vest for Bredebro.Branden blev opdaget af en tilfældig forbipasserende der kørte ind til gården og fik banket beboeren op.Branden var opstået i en lade med masser af hø og halm og ifølge vagtchefen og politiet er halvdelen af halmen og høet brændt op og det har kostet dyrt på laden.Brandfolkene vil være på stedet det meste af morgen og formiddagen for at efterslukke.


14-08-2014 06:50
Regeringen vil have flere til at overleve kræft

Forfatter: Kim Hansen


Alt for mange danskere dør af kræft. Derfor lægger regeringen nu op til at give sundhedsvæsnet en samlet tilførsel på fem milliarder kroner, hvoraf en milliard skal gå til at opdage kræft tidligere.Som en del af det foreløbige udspil skal den praktiserende læge have lettere adgang til at henvise direkte og bestille tid til undersøgelser på sygehuset inden for ganske få dage.Derudover lægges der også op til, at antallet af patienter, der overlever en kræftsygdom, skal stige med 25 procent frem mod 2025.


14-08-2014 05:22
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Spillerforeningen og Divisionsforeningen mødes i disse dage i forligsinstitutionen for at forsøge at afværge den konflikt, der hænger som en sort sky over dansk fodbold. Bliver parterne ikke enige i overenskomstforhandlinger inden midnat, vil forligsmanden sandsynligvis sætte en konflikt i gang.

SønderjyskE Ishockey spiller i aften sin første træningskamp i Herning og det er vigtige forberedelse til den første Champions Hockey League kamp mod IFK Helsinki som spilles i Vojens næste torsdags.

Esbjerg Energy meldte i sidste uge ud at deres spillertrup til den kommende sæson var på plads.

Profilen Lasse Holgaard står ikke på spillerlisten, og det er der en god grund til.

Den 25-årige forward, der har spillet over 300 ligakampe og også optrådt på landsholdet, har nemlig valgt at indstille karrieren.

Lasse har fået tilbudt et fuldtidsjob i en bank, og det har han valgt at satse på.

Vejrguderne var ikke helt med i Speedwayligaen i aftes for der blev kun kørt otte af de normale 14 heats, da Holsted i aftes tog imod Holstebro.

Moldow Speedway Arena, fik så meget vand at matchen måtte stoppes af hensyn til kørernes sikkerhed.

På det tidspunkt førte Holsted med cifrene 28-20. Reglerne siger, at de resterende point i matchen så skal fordeles ligeligt mellem holdene, så i sidste ende kom Holsted-sejren til at lyde på 46-38.


13-08-2014 13:38
Fakta butik leder efter en mus

Forfatter: Henrik Lauridsen
En Fakta butik i Sønderborgs har nu været lukket i fem dage på grund af en sulten gnaver.Et enkelt lille hul i en rugbrødspakke har forårsaget den helt store musejagt i Fakta på Sankt Jørgens Gade i Sønderborg.Der satses på at butikken vil kunne åbne igen på fredag eller lørdag. Selv om det måske ikke lykkes at finde frem til gnaveren skriver jv.dk.

13-08-2014 13:03
Nyt vandløb rundt om Gram Slot indviet i dag

Forfatter: Henrik Lauridsen
Miljøminister Kirsten Brosbøl var i dag med til at åbne et helt nyt vandløb rundt om Gram Slot som kan kommer til at give nyt liv til både fiskene og mulighederne for naturturisme:

Sagde Skovrider Bent Rasmussen fra Naturstyrelsen til Globusnyhederne.


Lyt her

13-08-2014 13:03
Skole får påbud efter ulykke i fysiktime

Forfatter: Henrik Lauridsen


Arbejdstilsynet har øjeblikkeligt fulgt op på ulykken i en fysiktime på Lagoniskolen i Vojens i går.

Tilsynet har udstedt et såkaldt strakspåbud til skolen, skriver jv.dk onsdag.

Det indebærer, at skolen med det samme skal indføre foranstaltninger, så det hindres, at noget lignende sker igen.

Seks piger fra en 8. klasse blev forbrændt i går, da et forsøg gik helt galt i en fysiktime.

To af de piger, som kom til skade ved ulykken, måtte overføres til behandling på Rigshospitalets brandsårsafdeling.

De havde fået anden- og tredjegradsforbrændinger på ansigt, mave, lår og bryst skriver Lokalavisen Haderslev.


13-08-2014 09:02
Hantusch bliver begravet i morgen

Forfatter: Kim Hansen


Der vil i morgen blive holdt begravelse for Kamilla Hantusch, der i sidste uge blev fundet dræbt ved motorvejsafkørselen ved Kliplev efter 14 dage.Familien er, ifølge dr.dk/syd, klar over at tragedien har fået meget bevågenhed på både sociale medier men også i pressen generelt og derfor regner man også med at rigtig mange, som man ikke kender, vil møde op ved begravelsen.Kamilla Hantusch boede i Padborg sammen med sit lille barn.Begravelsen vil i øvrigt foregå i Bov kirke.


13-08-2014 08:48
Natur og pengepung har nydt godt af ombygning

Forfatter: Kim Hansen


Et dambrug i Fole har i tæt samarbejde med Miljøministeriet givet den lokale å tilbage til naturen.Tidligere havde Fole Dambrug en opstemning i åen, så laks og snæbel ikke kunne komme forbi på vej til deres gydepladser længere oppe i åsystemet.Men en ombygningen af dambruget har gjort at man i dag er koblet helt fra åen, der har fået sit gamle fald og frie strøm tilbage.Med ombygningen er produktionen mere end fordoblet.


13-08-2014 07:03
Kommune advarer om kommunal mad med listeria

Forfatter: Kim Hansen


35 hjemmeboende borgere i Esbjerg Kommune har i sidste uge fået leveret platter med rullepølse, som eventuelt kan indeholde bakterien listeria.Kommunen opfordrer derfor borgerne til at smide platten med rullepølse ud.Kommunen ringede i går til alle de berørte borgere, som de kunne få fat i, for at gøre dem opmærksom på problemet og for at fortælle hvad de skulle gøre.Også kommunens plejecentre advares mod at bruge rullepølsen og opfordres til at levere eventuelle restpartier tilbage.


13-08-2014 06:35
Mand varetægtsfængslet for trusler på livet

Forfatter: Kim Hansen


Hele 13 gange har en mand truet offentligt ansatte. Og det kom han i går i fængsel for da han blev fremstillet i grundlovsforhør i Esbjerg.Manden blev varetægtsfængslet i fire uger for at have truet pædagoger, pædagogmedhjælpere, socialrådgivere, fængselsbetjente og politibetjente. Ydermere er han blandt andet sigtet for at have truet et vidne.Den sigtede er fra Esbjerg. Han nægter sig skyldig og ville ellers ikke udtale sig i retten.


13-08-2014 06:34
PKA må tage milliontab på genbrugsvirksomhed

Forfatter: Kim Hansen


En investering i virksomheden Genan, der genbruger dæk, giver pensionsselskabet PKA et tab på 830 millioner kroner. Det skriver Jyllands-Posten.Det har fuldstændig sparket benene væk under PKA, at situationen er så dybt alvorlig, siger PKA-formand Bent Hansen, som også er formand for Danske Regioner.PKA administrerer pensionsopsparinger på vegne af cirka 260.000 ansatte i social- og sundhedssektoren, men tabet rammer ifølge pensionsselskabet ikke medlemmerne.


13-08-2014 06:34
Folkeskoler mangler uddannede lærere

Forfatter: Kim Hansen


Titusindevis af børn bliver hver dag undervist af skolelærere, som ikke er uddannet til at undervise i faget. Politikerne har ellers bestemt, at 90 procent af undervisningen i 2018 skal ske af undervisere, som er klædt så godt fagligt på, at det svarer til linjefagsniveau.Men der er lang vej igen, og det bekymrer ifølge Ugebrevet A4 forældreorganisationen Skole og Forældre.Børn risikerer at gå ti år i skole uden at få det optimale ud af undervisningen, fordi lærerne mangler linjefag i de fag, de underviser i, siger formand Mette With Hagensen.


13-08-2014 05:35
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
SønderjyskE’s Johan Absalonsens skade mod FCM i søndags betyder, at han er sat ud af spil i den næste måneds tid.I speedwayligaen har Holsted i aften revanche til gode hjemme mod Holstebro.

Sidst de to hold mødtes, vandt Holstebro nemlig med 47-40.


12-08-2014 15:06
Seks elever forbrændt i fysikforsøg

Forfatter: Søren Klinkby
Seks elever blev sidst på formiddag forbrændt i et fysikforsøg på Lagoniskolens ungeunivers i Vojens. Fire af eleverne var så alvorlig forbrændt at, de måtte køres kørt på sygehus.

Ifølge politiet er der formentligt tale om 2. gradsforbrændinger.

Fysikklassen 8a har efter uheldet været samlet og der er tilbudt psykologisk bistand til både elever og lærere.

Politiet og arbejdstilsynet vil nu undersøge forløbet.


12-08-2014 08:48
Bliv betalt for at handle ind

Forfatter: Kim Hansen


Hvis du vælger at tage en strøg tur i Kolding i morgen og støder på en der vil give dig lidt kontanter, er det ikke en aprilsnar.Lidl i Kolding ønsker nemlig at få flere kunder i butikken og derfor sender de nu flere medarbejdere i gågaden med kolde kontanter så man kan betale kunderne for at prøve noget nyt.Det er en gammel indgroet vane hos danskere at udenlandske discountforretninger ikke er ”værd” at handle i. Derfor vil Lidl nu betale kunderne for at prøve deres butik.


12-08-2014 07:52
Fransk klub jagter Jakob Ankersen

Forfatter: Henrik Lauridsen


Den franske fodboldklub Lille har set sig varm på Esbjerg-profilen Jakob Ankersen.

Da vestjyderne i aftes spillede 0-0 mod Silkeborg, havde de en repræsentant siddende på tilskuerpladserne for specifikt at følge ham.

- Det lyder ikke dårligt. Fransk fodbold er meget interessant. Kommer der et tilbud fra dem, vil jeg helt sikkert gerne høre, hvad de kan tilbyde, sagde Jakob Ankersen til BT.


12-08-2014 07:14
De Konservatives nye leder gav ulovlig støtte til fodboldklub

Forfatter: Kim Hansen


Borgmester og kommende formand for de Konservative Søren Pape Poulsen var drivkraft, da Viborg Kommune ydede millionstøtte til fodboldklubben Viborg FF.Men ifølge Statsforvaltningen var støtten uforsvarlig, uklar og ulovlig, skriver Politiken.Eksperter vurderer, at kommunen risikerer en straf. Professor emeritus ved CBS Niels Blomgren-Hansen sammenligner handlen med Farum-sagen, hvor tidligere borgmester Peter Brixtofte ydede ulovlig støtte til en fodboldklub.


12-08-2014 06:55
Bil brændt af i grønt område

Forfatter: Kim Hansen


Politiet fik sent i nat en melding om en bilbrand i Guldager.Da man kom frem kunne man konstatere at der stod en bil i et grønt område i Guldager. Bilen var brændt ned.Det skal nu undersøges nærmere hvad der er sket siden bilen var gået i brand og hvad den lavede i det grønne område.


12-08-2014 06:54
Gammel kirkekro skadet af brand

Forfatter: Kim Hansen


En ubeboet ejendom på Rødding Kirkevej blev i nat voldsomt hærges da der udbrød brand i en lade.Ifølge vagtchefen hos Syd og Sønderjyllands politi er taget på den vestlige del af bygningerne brændt igennem.Ilden var ret voldsom da der på loftet var en del tørt halm.Brandtomten skal undersøges nærmere så man kan finde frem til brandårsagen.


12-08-2014 06:34
Lynet slog ned i opvaskemaskine

Forfatter: Kim Hansen


En beboer på Kokspangvej i Esbjerg fik sig noget af et chok da der i går aftes pludseligt begyndte at lugte af røg i huset.Der blev ringet til brandvæsnet og de kunne konstatere at der var røgudvikling fra en opvaskemaskines elinstallation.Ifølge vagtchefen hos Syd og Sønderjyllands politi er der formenligt tale om et lynnedslag der er gået i de elektriske installationer.


12-08-2014 06:26
60.000 vil næste år have mistet dagpengene

Forfatter: Kim Hansen
Et stort antal arbejdsløse danskere må indstille sig på at få markant færre - eller ingen - penge ind på kontoen.Mindst 60.000 arbejdsløse vil nemlig ifølge en prognose fra a-kassernes brancheorganisation, AK-Samvirke, ved udgangen af næste år have mistet deres dagpenge.Ifølge de seneste tal fra a-kasserne er der i dag mindst 42.000 ledige, der ikke kan få dagpenge.Regeringen fastslog søndag, at den ikke vil ændre dagpengereformen i forbindelse med næste års finanslov.


12-08-2014 06:25
Ny portal giver lån til udkantsområder

Forfatter: Kim Hansen


En ny låneportal har tilsyneladende ramt et hul i markedet. UdenomBanken.dk formidler nemlig lån til danskere, som har haft svært ved at få boliglån i banker og realkreditinstitutter. Det skriver Politiken.Låntagerne har ofte en god økonomi, men får alligevel afslag på lån. Det skyldes typisk, at deres hus ligger i et udkantsområde, hvor det vurderes, at det vil være svært at sælge igen.Minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen byder initiativet velkommen.


12-08-2014 06:25
Grønt lys for asylcenter i Sommersted

Forfatter: Kim Hansen


Et flertal i Haderslev Kommunes økonomiudvalg har nu har givet grønt lys for, at de bygninger, der hidtil husede Sommersted Efterskole, bliver indrettet til et midlertidigt asylcenter for syriske flygtninge.Etableringen og driften af asylcentret varetages af Jammerbugt Kommune, Haderslev Kommune er dermed ikke involveret i driften af asylcentret.Det er forventningen, at skolen vil blive taget i brug i løbet af nogle uger, og at der fra starten vil være ca. 100 beboere, som vil være familier med børn, stigende til ca. 180 beboere.


Facebook
Globusnyhederne
Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter