Lokale nyheder


24-11-2014 06:33
Endnu et røveri mod kiosk

Forfatter: Kim Hansen


Der blev lørdag begået røveri mod en kiosk på Amagervej i Esbjerg.En mand på 155 centimeter kom ind i butikken og truede med et stikvåben, personalet til at udlevere værdier til en endnu ikke offentliggjort værdi.Manden beskrives som misbrugertype på 155 cm. Han havde overskæg da han begik røveriet og så bar han blå jeans og en grøn jakke.Politiet har fået ret gode overvågningsbilleder fra gerningsstedet. Politiet vil dog stadig gerne høre fra folk der har været i området ved kiosken og som måske har observeret denne mindre mand med overskæg.Har du set noget så ring til politiet på 1-1-4.


24-11-2014 06:32
Mange indbrud i regionen i weekenden

Forfatter: Kim Hansen


Hele regionen har været voldsomt hårdt ramt af indbrud her i weekenden, bare natten til i dag har der anmeldt syv, fortæller vagtchefen hos politiet til Globusnyhederne.Politiet var så heldig at et par tyve ikke var hurtige nok til at komme væk da de begik indbrud i en villa på Ringkøbingvej i Varde i weekenden.Den ene af de to blev annholdt men den anden, der beskrives som mørkhåret mand på ca. 20 år og 180 cm høj iført blåt tøj under indbruddet, slap væk.Den anholdte blev fremstillet i grundlovsforhør og her fængslet i fire uger.


24-11-2014 06:32
Kommuner frabeder sig forskellige befolkningsgrupper

Forfatter: Kim Hansen


En overvægt af Tjetjenere og Romaer har nu fået Haderslev og Sønderborg kommuner til at sende et brev til Udlændingestyrelsen.I brevet har man frabedt sig flere af disse befolkningsgrupper.I Haderslev er det Tjetjenerne og i Sønderborg er det Romaer.Årsagen er at de to befolkningsgrupper simpelthen giver for mange problemer.


24-11-2014 05:22
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Jakob Ankersen lavede hattrick, da EfB vandt 4-2 over Hobro, i Superligaen i fodbold. SønderjyskE tabte 1-0 til Brøndby.

SønderjyskE tabte hjemme mod Fr. havn med 1-0 men fik et overtids point i Aalborg lørdag aften i Metal Ligaen i ishockey.

Esbjerg Energy fik 2 point efter en overtids sejr mod Unibet Stars Gentofte hjemme i Esbjerg, og vandt så ude med 5-0 over Herlev.

KIF Kolding København måtte nøjes med 30-30 mod Wisla Plock.

Men de ligger stadig lunt i svinget til at snuppe andenpladsen i sin Champions League-gruppe.Team Esbjerg er videre til 1/8-finalerne i EHF Cuppen.

I går vandt pigerne hjemme i Blue Water Dokken med 35-26 over slovenske Zagorje.

Team Esbjerg vandt også den første kamp mod Zagorje. Det opgør vandt Lars Frederiksens hold med 33-22, så holdet er dermed videre med en samlet score på 68-48.

Der er lodtrækning til næste runde i EHF Cuppen i morgen.


23-11-2014 09:47
Person dræbt: Nu kører togene igen

Forfatter: Redaktionen
Regionaltogene mellem Esbjerg, Fredericia og Aarhus samt IC-tog til Sønderborg kører igen, efter dele af togtrafikken søndag morgen blev indstillet efter en personpåkørsel på Kolding Station. Det oplyser vagtchef Jørn Lindhardt fra Sydøstjyllands Politi.

»Vi har lige åbnet togtrafikken igen,« siger vagtchefen klokken 09.15.

En person blev søndag morgen omkring klokken syv påkørt og dræbt af et tog på Kolding Station.

Mens politiet var i gang med oprydningen, blev der i stedet indsat togbusser på flere strækninger.

Kilde: BNB

23-11-2014 08:47
Person kørt over af tog

Forfatter: Redaktionen
En person er søndag morgen blevet kørt over af et tog på Kolding Station, skriver Newsbreak.dk.

Politi og redning er nu i gang med at rydde op efter dette, oplyser DSB.

Indtil videre holder togene og venter på at de må køre videre.

Kilde: Newsbreak.dk

21-11-2014 06:38
Danske kvinder skal undersøges for købemani

Forfatter: Kim Hansen


Julehandlen kan godt blive en ekstra dyr affære for en særlig type danske kvinder.Det er dem, der lider af ukontrollabel indkøbstrang - også kaldet købemani. Det skriver Politiken.Trangen kan føre til økonomisk ruin, og nu vil et hold forskere forsøge at blive klogere på, hvad der påvirker kvinderne, når de er på shoppetur.I forsøget skal 50 kvinder blandt andet udstyres med elektroder, som måler hjerneaktiviteten under indkøbsturen.

//BNB//


21-11-2014 06:38
Røveri mod købmand

Forfatter: Kim Hansen


Det lykkedes i går aftes for en røver at sikre sig et ukendt pengebeløb ved et røveri mod Min Købmand i Bylderup Bov.Røveriet sket lige omkring lukketid hvor gerningsmanden kom ind og truede med en pistollignende genstand.Røveren beskrives som lille og tæt bygget. Han er mellem 50 og 55 år og bar camouflagetøj. Under røveriet havde han en strikket hue på.Syd og Sønderjyllands politi vil meget gerne i kontakt med vidner der kan hjælpe med at finde gerningsmanden. Man kan kontakte dem på servicenummeret 1-1-4.


21-11-2014 06:38
Så er der saltet flere steder

Forfatter: Kim Hansen


Det er ved at være vinter. I hvert fald hvis du spørger vejdirektoratet.De har nemlig haft saltbilerne ude at køre i vores region her i nattetimerne.Faktisk er der blevet saltet i Esbjerg, Ribe, Vejen og Haderslev.Temperaturerne har flere steder lige været nede og vende under frysepunktet og det fortsætter de næste par dage.


21-11-2014 05:28
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Efter landsholdspausen i fodbold ruller 15 runde i superligaen i weekenden, hvor EfB hjemme møder oprykkerne fra Hobro i morgen eftermiddag.

SønderjyskE skal på en svær udebane opgave mod Brøndby søndag eftermiddag.

SønderjyskE får i aften mulighed for at rejse sig efter det store1-8 nederlag til Herning. Når Frederikshavn kommer i Se Arena i Vojens.

Esbjerg Energy spiller også hjemme i aften og det er imod Unibet Stars Gentofte.

Ribe-Esbjerg fik et point i hjemmekampen mod Skjern. En kamp som endte i et vildt drama, hvor begge hold i løbet af det sidste halvandet minut brændte straffekast. Facit blev 29-29.


20-11-2014 08:39
Dame snydt af falsk supporter

Forfatter: Kim Hansen


Hvis du bliver ringet op af en person som på gebrokken engelsk/indisk udgiver sig for at være fra Microsoft og fortæller at din computer er ved at være "in danger", så læg røret på.En midaldrende kvinde hoppede desværre i.Det betød, at hun fik hævet 3.500 kroner på sit Mastercard. Så vær opmærksom oplyser lokalpolitiet i Varde til Lokalavisen Varde.


20-11-2014 08:38
Hund snuste sig frem til tyv

Forfatter: Kim Hansen


Haderslev kommune har på det sidste været hårdt plaget af indbrud i private hjem. Og i går var ikke nogen undtagelse.Men i går var der et vidne der var vågen og fik ringet til politiet.Politiet kom frem og satte efter bilen i retning mod Over Jerstal fra Vojens. Det lykkedes at få bilen standset syd for Over Jerstal og de fire tyve stag af i alle retninger.Efter en travetur på godt 10 km. lykkedes det dog for en af politiets hundefører at finde frem til den ene af tyvene.


20-11-2014 08:37
Danmark har nu en nationalret

Forfatter: Kim Hansen


Danmarks nationalret er blevet fundet.Fødevareminister Dan Jørgensen har nu afsløret hvad der er blevet kåret til Danmarks Nationalret. Og med mere end 23.000 stemmer har Stegt Flæsk med Persillesovs sikret sig pladsen som Danmarks Nationalret.Ifølge Dan Jørgensen er rigtig mange af de afgivne stemmer til stegt flæsk kommet fra vores region.


20-11-2014 08:37
Der er spor at gå efter i sag om hæveautomater

Forfatter: Kim Hansen


Der har nu været hele fire episoder med sprængning af hæveautomater. Senest var altså natten til i går i Gørding.Men nu mener politiet at man er på rette vej. Der er nemlig flere spor at gå efter.Politiet vil dog ikke endnu sætte sig fast på at der er nogen sammenhæng mellem de fire episoder.Ved det seneste tilfælde i Gørding fik man ikke nogen penge med sig.


20-11-2014 05:32
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
TV 2 og DR sender VM-håndbold i januar, med aftalen kan hele befolkningen se VM i herre- og kvindehåndbold på DR og TV 2 både i 2015 og i 2017.KIF Kolding København har nu spillet 27 kampe i træk uden nederlag.

I aftes blev det til en 30-26 sejr i Kolding over Team Tvis Holstebro.

SønderjyskE spillede en forrygende kamp, da de hjemme i Skansen slog topholdet fra Aalborg med 27-21.

I aften spiller Ribe-Esbjerg HH hjemme mod Skjern Håndbold.Selvom der i aftes var tale om en topkamp i kvindernes håndboldliga så knuste Team Esbjerg, Viborg med 32-21 i en kamp, hvor bredden blev afgørende og med sejren har Team Esbjerg taget afstand i toppen.


19-11-2014 12:39
Gram vil sættes på Danmarkskortet

Forfatter: Henrik Lauridsen
Vil du sætte dit præg på fremtidens Gram i Haderslev Kommune, Har du gode ideer til konkrete projekter, der kan skabe udvikling og nye spændende oplevelser? Så er muligheden der i morgen når Vision Gram og More Mojn stiller skarpt på muligheder og visioner for Gram og omegn:

Sagde Byrådsmedlem og formand for indsatsudvalget for Gram, Signe Knappe til Globusnyhederne.


Lyt her

19-11-2014 12:38
Meget træt indbrudstyv i Kolding

Forfatter: Henrik Lauridsen


En 28-årig mand fra Kolding var tilsyneladende godt træt, da begik indbrud i en bolig i Brændkjærgade i Kolding.

Manden blev opdaget af beboerne, der kontaktede politiet. Beboerne kunne fortælle, at der havde været indbrud i boligen og tyven lå og sov på en sofa på første salen, skriver Newsbreak.dk.

En patrulje kunne herefter anholde indbrudstyven. Manden er blevet løsladt igen, da politiets jurister har vurderet, at der ikke er grundlag for varetægtsfængsling.


19-11-2014 12:37
Mystik om Kvindes død ved Oksbøl

Forfatter: Henrik Lauridsen


I morges modtog politiet en anmeldelse om et dødsfald i Vrøgum nord for Oksbøl.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at en mand har fundet sin kone død på på Agervænget i Vrøgum. Politiet kalder dødsfaldet mistænkeligt, men vil ikke uddybe før de har efterforsket sagen yderligere skriver jv.dk.

19-11-2014 09:32
Apoteket mangler 300 meter

Forfatter: Kim Hansen


Godt 1.500 borgere i Gram er gået til modangreb for at bevare apoteket i byen.Apoteket står nemlig til at miste et stort tilskud og det betyder at man vil være nødt til at lukke.Det er regeringens plan om at gennemføre en modernisering af apotekerne der kan komme til at koste flere apoteker i regionen livet.Det er blandt andet et krav om afstand til en større by med apotek der gør at man i Gram kan se frem til en lukning. Grænsen hedder nemlig 10 km og Gram apotek har 9,7 km til Rødding hvor der også er apotek.


19-11-2014 09:32
Mand død efter påkørsel

Forfatter: Kim Hansen


Den mand der kort før klokken halv otte i morges blev påkørt på Nørregade i Brørup er død, oplyser politiet til Globusnyhederne.Politiet har hele morgenen været ved at undersøge stedet og spærrede Nørregade af for trafik mens undersøgelserne foregik.Ifølge jv.dk blev manden påkørt da han ville krydse vejen men blev ramt og kastet over i modsatte vejbane hvor han blev ramt af endnu en bil.


19-11-2014 06:45
Politiet fartmåler også efter mørkets frembrud

Forfatter: Kim Hansen


Selv om aftenen har Syd og Sønderjyllands politi patruljer ude for at tjekke hastigheden hos os bilister.Og det var der åbenbart også grund til i går aftes på Sønderborgmotorvejen.Her blev to bilister målt til henholdsvis 174 og 186 km/t hvor man må køre 130.Det kommer til at koste dyrt for dem begge, oplyser politiet.


19-11-2014 06:45
Igen er der sprængt en hæveautomat

Forfatter: Kim Hansen


Det er igen lykkedes for ukendte gerningsmænd at sprænge en hæveautomat.Denne gang er det gået ud over en hæveautomat der sad i væggen hos Spar Købmanden i Gørding.Som det har været tilfældet i de tidligere sager har man se et mørk bil køre fra stedet, skriver politiet på twitter.Hvor stort et udbytte, og om tyvene overhovedet fik noget med sig ved man ikke endnu.


19-11-2014 06:44
Mand faldt ud af vindue på sygehus

Forfatter: Kim Hansen
En 82-årig mand, som var indlagt på Sønderborg Sygehus, faldt lørdag 5-7 meter ned fra 2. sal på sygehuset.Ulykken skete ganske kort tid efter at han var blevet indlagt på sygehuset.Manden blev først kørt til Aabenraa men senere overført til Odense hvor han ligger i respirator, da han har brækket næsten hver en knogle i kroppen og fået skader på organer.Familien kræver nu en undersøgelse af sagen. Politiet er også blevet informeret.


19-11-2014 06:43
Identitetstyve sender flere på den sorte gældsliste

Forfatter: Kim Hansen


Flere og flere ender i RKI-registret over dårlige betalere, fordi identitetstyve har misbrugt deres personlige oplysninger til at stifte gæld. Det skriver Metroxpress.På bare seks år er antallet af ofre for identitetstyverier, som ender i i RKI-registret, mere end fordoblet. Det oplyser Experian, der administrerer registret.Datatilsynet har nu åbnet for, at man frivilligt kan tilmelde sig registret, så forsøg på at optage lån i éns navn bliver blokeret.

//BNB//


19-11-2014 05:21
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Danmark kollapsede i 2. halvleg og tabte 2-0 til Rumænien i den sidste træningskamp i årI Metal Ligaen i ishockey fik SønderjyskE historiske tæv i SE Arena. Herning slettede en ti år gammel rekord og bankede sønderjyderne med 8-1.

Anderledes gik det for Esbjerg Energy som bankede Rødovre på udebane med 8-2.I aften er der topkamp hos damerne i håndbold, hvor Team Esbjerg for alvor kan trække fra i ligaen med en sejr i Viborg.

Team Esbjerg ligger pt. nummer 1 mens Viborg ligger nummer 2.
18-11-2014 06:47
Røveri mod dagligvarebutik

Forfatter: Kim Hansen


Der blev i går aftes begået røveri mod Netto på Tarp Hagevej i Esbjerg.Ifølge politiet kom en sjusket mand ind og truede med en kniv.Ud over at manden så sjusket ud var han iklædt en grå hættetrøje.Da han stak af fra røveriet skete det til fods via Grandly Alle.Kan du hjælpe politiet i denne sag er du velkommen til at kontakte lokalpolitiet i Esbjerg på servicenummeret 1-1-4.


18-11-2014 06:46
Nu ændres magtfordelingen i Folketinget

Forfatter: Kim Hansen


Et nyt forslag med opbakning fra alle partier ændrer nu magtfordelingen på Christiansborg.Folketinget gør nemlig op med regeringens monopol på de betydningsfulde formands- og næstformandsposter i Folketingets udvalg.Forslaget betyder ifølge Information, at posterne fremover fordeles ud fra størrelsen på regeringen og oppositionen.Ifølge folketingsformand Mogens Lykketoft kan man derved forhindre, at et lille flertal sætter sig på alt for mange af posterne.

//BNB//


18-11-2014 06:46
Rotter indtager skole

Forfatter: Kim Hansen


Rotter og børn er en meget dårlig kombination. Det ved man også på Vita-Skolen i Esbjerg der lige nu er under en voldsom stor ombygning efter fusion.Men da håndværkerne begyndte at prikke til kloarken væltede rotterne frem af alle huller.Kampen blev straks sat ind og flere klasser er flyttet til en anden skole, for at undgå kontakt med rotterne.På skolen er man nu i gang med kemikalier og fæller for at få bugt med rotterne.


18-11-2014 06:46
Mand kørte rundt med kniv i påvirket tilstand

Forfatter: Kim Hansen


Politiets færdselspatruljer har haft lidt at se til i nat. De to værste episoder udspillede sig i Ribe og Bodum i nat.I Ribe blev politiets patrulje opmærksom på en bil der kørte rundt med mistænkelige nummerplader på. De fik den stoppe og i den sad en mand fra Esbjerg.Det viste sig at han havde stjålet nummerpladerne der sad på bilen han kørte rundt i.I Bodum blev en 19-årig mand fra Haderslev stoppet. Han blev testet og det viste sig at han var for påvirket til at kunne køre bil.Yder mere så havde han en enhåndsbetjent kniv i bilen.


18-11-2014 06:45
SMS satte valgrygter i gang

Forfatter: Kim Hansen


Mandag aften blev en SMS-besked delt på det sociale medie Twitter, hvor det fremgik, at statsministeren vil udskrive valg tirsdag klokken 12.Afsenderen skulle være Politiken, der havde »erfaret« oplysningen.Efterfølgende har Politiken dog på det kraftigste afvist at være beskedens afsender.»Den er IKKE sendt fra os!« skriver Politiken på Twitter.Avisen oplyser også, at den ikke ved, hvad der er sket, men at der arbejdes på at finde ud af det.

//BNB//


18-11-2014 06:45
SF vil have særlån til Danmarks yderområder

Forfatter: Kim Hansen


Borgere, der ikke kan sælge deres huse, fordi ingen kan få lov at låne til boligkøb i deres område. Og virksomheder på landet, der heller ikke kan låne penge.Det er den slags lånekvaler, der nu får SF til at fremsætte et forslag om særlige lån i Danmarks yderområder. Det skriver Politiken.Hvis folk på landet ikke kan få lån hos realkreditselskaberne, så må regeringen hjælpe, mener SF.Partiet foreslår, at der bliver oprettet et særligt realkreditinstitut, der tager sig af udlån til yderområder.

//BNB//


18-11-2014 05:35
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
SønderjyskE har skrevet en etårig kontrakt med islandske Baldur Sigurdsson. Han er udset til at tage over efter landsmanden Hallgrimur Jonasson, der skifter til OB.Det Danske fodbold landshold skal efter 3-1 sejren over Serbien i fredags i aften i kamp igen i en træningskamp mod Rumænien på udebane.

I går var det præcis syv måneder siden, at SønderjyskE-spillerne løftede DM-trofæet i SE Arena efter en 4-2-sejr over Herning i den syvende og sidste finale.

I aften kommer de så igen denne gang dyster finaleholdene i en topkamp.

Esbjerg Energy skal en tur til Sjælland for at møde Rødovre.


17-11-2014 06:45
91-årig kvinde jagede tricktyve ud

Forfatter: Redaktionen
En 91-årig kvinde mistede lørdag aften omkring 1.000 kroner ved et tricktyveri i hendes hjem i Kolding.

En udenlandsk talende mand bankede på døren hos kvinden, der bor på Fru Jyttes Vej i Kolding.

– Han fortalte, at han skulle tjekke vandet og kom fra et vvs-firma, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Kent Midtgaard Hansen, til Newsbreak.dk.

Kvinden lukkede manden ind, men fattede pludseligt mistanke, da der var endnu en person inde i hendes hjem.

– Hun jagede dem ud, forklarer vagtchefen.

Efterfølgende fandt kvinden sit dankort på gulvet og der var forsvundet omkring 1.000 kroner i kontanter.

Kilde: Newsbreak.dk

17-11-2014 06:44
Husbrand kostede en hund livet

Forfatter: Redaktionen
En voldsom brand brød lørdag ved 11.10-tiden ud i et hus på Møllevej i Fovslet nær Kolding.

– Huset var overtændt, da brandvæsnet nåede frem, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Henrik Dam, til Newsbreak.dk.

Steppingvej var indhyllet i et tyk røg og trafikken blev kortvarigt stoppet i begge retninger.

Brandvæsnet måtte bruge en del timer inden slukningsarbejdet var afsluttet.

En hund mistede livet i branden, mens to hunde blev reddet ud af flammerne. I følge politiet var der ingen hjemme i huset, da branden startede.

En person blev behandlet i en tilkaldt ambulance. Men der skete ingen personskade, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Brandårsagen er endnu ukendt og skal undersøges nærmere.

Kilde: Newsbreak.dk

17-11-2014 06:43
Fri adgang til at snage i dit privatliv

Forfatter: Kim Hansen


Danmarks Statistik har ingen som helst kontrol med, om deres 450 medarbejdere snager i følsomme oplysninger om danskerne.De ansatte kan nemlig, uden det registreres, gå ind på alle levende og dødes cpr-numre og se følsomme oplysninger - eksempelvis sygdomme, indkomst, domme og børn.I 2011 krævede Rigsrevisionen øjeblikkelig opstramning af sikkerheden. Men ifølge en ny rapport fra Rigsrevisionen skete det ikke.Formand for statsrevisorerne Peder Larsen retter derfor en skarp kritik, skriver metroxpress.

//BNB//


17-11-2014 06:43
Flydrama i marts blev aldrig undersøgt

Forfatter: Kim Hansen


De danske myndigheder har aldrig undersøgt flydramaet i marts, hvor et SAS-fly med 132 passagerer om bord var tæt på at kollidere med et russisk militærfly. Det skriver Berlingske.Havarikommissionen mente ikke, at de to fly var tæt nok på at kollidere, men det er uacceptabelt, mener en af landets førende eksperter i flysikkerhed Hans Christian Stigaard.Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, er så forarget over sagen, at han kalder transportminister Magnus Heunicke i samråd.

//BNB//


17-11-2014 06:42
Spillehal røvet

Forfatter: Kim Hansen


Natten til søndag blev der begået et væbnet røveri mod spillehallen Monte Carlo i Kruså.En mand kom ind og truede med en kniv. Han fik udleveret kontanter og strøg afsted på en mindre motorcykel eller større knallert syd over med retning mod grænsen.Manden bekrives som almindelig af bygning og ca. 180 cm. høj. Under røveriet var han iklædt en blå kedeldragt, styrthjelm og maske.Hvis du kan hjælpe med noget i denne sag så kan du kontakte lokalpolitiet i Aabenraa på servicenummeret 1-1-4.


17-11-2014 06:42
Mand fundet død i å

Forfatter: Kim Hansen


Det lykkedes lørdag for eftersøgningsgruppen at finde den forsvundne Ejvind Stage fra Bramming.Ejvind Stage blev efterlyst i sidste uge.Efter flere dage uden held lykkedes det lørdag omkring middag at finde en person i Sneum å ved Bramming, og det viste sig at være Ejvind Stage.


17-11-2014 05:21
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Han har markeret sig stærkt i SønderjyskEs centrale forsvar, og har med sin udprægede vindermentalitet haft en stor andel i klubbens flotte præstationer i de seneste, to sæsoner.

Niels Lodberg havde kontraktudløb til nytår; men er blevet enig med klubben om at forlænge kontrakten sæsonen ud.

Der kan dog sagtens blive tale om en yderligere forlængelse af samarbejdet, røber sportschef Hans Jørgen Haysen:

SønderjyskE tabte i boxerligaen til et bedre Holstebro hold med 34-28.

Ribe-Esbjerg havde derimod point for øje i Nykøbing Mors, men vestjyderne måtte rejse hjem med et nederlag på 19-18.

26! Så mange gange har KIF Kolding København forladt banen uden nederlag i træk. Den 26. ubesejrede kamp blev endda til en sejr, da de regerende danske mestre slog HC Midtjylland med 30-24.Team Esbjerg tog i weekenden et godt skridt videre til 1/8-finalerne i EHF Cuppen, ved på udebane at slå slovenske Zagorje med 33-22.


14-11-2014 07:24
Prisen på ejendomsvurderings-koks: 15,6 milliarder kroner

Forfatter: Kim Hansen


Hundredtusinder af klager over Skats fejlagtige ejendomsvurderinger risikerer at koste staten 15,6 milliarder kroner. Det vurderer Finansministeriet og Skatteministeriet i et fortroligt notat, som Berlingske er kommet i besiddelse af.Regerings­notatet konkluderer, at det er nødvendigt at se på, hvordan man kan ændre loven, så færre boligejere klager over forkerte vurderinger.Skatteminister Benny Engelbrecht har ellers afvist, at regeringen vil begrænse klageadgangen.

//BNB//


14-11-2014 07:22
Der opstod i nat en voldsom brand på Løjt Skole

Forfatter: Kim Hansen
Der opstod i nat en voldsom brand på Løjt Skole.

Vagtchef Ole Åmand fra Syd og Sønderjyllands politi informerer:Lyt Ole ÅmandSagde Ole Åmand fra Syd og Sønderjyllands politi til Globusnyhederne. Branden skule være opstået i billedkunstlokalet.


14-11-2014 05:21
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Det ulmer mellem DBU-toppen og landstræner Morten Olsen inden den vigtige EM-kvalkamp mod Serbien i aften i Beograd.

En kamp der spilles uden tilskuer, men vises på Kanal 5.

I aften er der lokalopgør i Metal Ligaen i ishockey, når SønderjyskE som pt. ligger nummer 1 skal en tur vest på og møde Esbjerg Energy i Granly Hockey Arena.

Ingen kan slå KIF Kolding København i denne sæson, i aftes gik det udover Wisla Plock med en sejr på 29-28 i Polen.

I slutningen af kampen var både Kim Andersson og franske Cyril Viudes uheldige, og begge spillere blev efterfølgende kørt på skadestuen for at blive tjekket.


13-11-2014 06:30
Regeringen vil begrænse klagemuligheder for boligejere

Forfatter: Kim Hansen
Din lejlighed er 88 kvadratmeter. Men i ejendomsvurderingen står der, at den er 80 kvadratmeter.I situationer som den, må du gerne klage over vurderingen. Men mener du også, at lejlighedens pris er sat helt skævt, så må du ikke klage.Sådan lyder regeringens forslag til et nyt system for ejendomsvurderinger.Skatteminister Benny Engelbrecht forklarer, at det nye system skal bygge på objektive kriterier.Derfor vil det være svært at klage over andet end objektive forhold, siger han til Politiken.

//BNB//

13-11-2014 06:30
Ny aftale skal sikre flere billige boliger

Forfatter: Kim Hansen


Studerende, sygeplejersker og andre med små indtægter skal også kunne få tag over hovedet i de store byer.Derfor skal der bygges flere boliger; og de skal være til at betale.Sådan lyder målsætningen i en ny aftale mellem regeringen, SF og Enhedslisten. Det skriver Politiken.Med aftalen får kommunerne ret til at øremærke op til en fjerdedel af kommende byggegrunde til at bygge almene boliger.Det er et stort gennembrud i kampen for billige boliger, mener Enhedslisten.

//BNB//


13-11-2014 06:29
Morgensporten

Forfatter: Kim Hansen


Team Esbjerg tog i går aftes mod Randers i Damernes Håndboldliga. Gæsterne lagde hårdt ud eller også var det bare Esbjerg der hang i bremsen, for ved halvleg stod der 16-17 til gæsterne. Men så skete der noget. Kampen endte 34-28 til Team Esbjerg.


13-11-2014 06:29
Logisk parkering kan koste dig dyrt

Forfatter: Kim Hansen


Pas på med hvordan du parkerer. Det kan nemlig komme til at koste dig dyrt.En borger i Esbjerg kommune har nemlig fået en bøde for at holde med det ene hjulpar ude i rabatten på en villavej uden for bykernen.Jv.dk fortæller i dag om hvordan en mand bare ville lette passagen i villakvarteret og derfor parkerede med det ene hjulpar ude i rabatten. Men så kom p-kontrollen forbi og han fik en bøde for det.Kommunen mener det er helt i orden da det ifølge parkeringsreglerne i byen ikke er tillagt at parkere med hjulene på fortove og i rabatarealer.


13-11-2014 06:29
Lokalplan i vejen for asylcenter på sygehus

Forfatter: Kim Hansen


Der kommer ikke til at være et asylcenter på det gamle sygehus i Haderslev.Årsagen er at der forefindes en lokalplan som siger at området forbeholdes til offentlige formål, nemlig til sygehus og sådanne institutioner som det er naturligt at placere i tilknytning hertil.Ifølge kommunen kan der ikke dispenseres her for uden der laves en helt ny lokalplan for området, hvilket vil tage ca. 1 år.Derfor har kommunen nu meddelt Udlændingestyrelsen at det ikke kan lade sig gøre med et asylcenter.


12-11-2014 12:28
Kampvalg trak flere vælgere til

Forfatter: Kim Hansen


Der var i går kampvalg til menighedsrådet i Løgumkloster og det benyttede flere sig af.Godt en tredjedel af alle der kunne stemme i Løgumkloster mødte op og afgav stemmen.Det er en fremgang i forhold til sidste valg. Her stemte 29,7 procent, i går var tallet på 33,34 procent.Løgumkloster var det eneste sted der var kampvalg i hele landet, skriver tvsyd.dk.


12-11-2014 12:27
Gyllevogn lagde sig ned i grøft

Forfatter: Kim Hansen


En gyllevogn lavede tidligere i dag voldsom ravage på Teglværksvej ved Nørre Nebel.Den væltede rundt i grøften og 30 tons gylle truede med at løbe ud.En hurtig indsats fra både brandvæsnet, Beredskabsstyrelsen og den lokale bondemand gjorde dog at ingen gylle slap ud.Først efter flere timer var der fri passage på stedet igen.


12-11-2014 12:27
Flere pædagoger på vej til Sydjyske børn

Forfatter: Kim Hansen


Sydjyske børn kan godt begynde at glæde sig. Der er flere pædagoger på vej.SF har sammen med regeringen netop afsat 1 mia. kr. til flere pædagoger over de næste fire år.Ifølge beregningerne vil investeringen gøre det muligt at ansætte godt 600 ekstra pædagoger i landets institutioner.Til forskel fra 2013-aftalen er pengene nu øremærkede, så kommunerne skal dokumentere, at de bruger dem på mere personale.


12-11-2014 12:27
Blotter på spil i Bramming

Forfatter: Kim Hansen


To teenagere fik sig noget af en ubehagelig overraskelse i går aftes.De var på vej ind på stationen i Bramming da en mand pludselig sprang ud foran dem og trak sine bukser ned for derefter at begynde at rive i tissemanden.Herefter forsvandt han.Ifølge tvsyd.dk er det ikke første gang inden for de seneste par dage at der er fundet blotterepisoder sted på banegården i Bramming. Også fredag har politiet fået en anmeldelse.


12-11-2014 06:44
Igen brand på gammel Shell-grund

Forfatter: Kim Hansen


Klokken 5.20 i morges startede en brand på den gamle Shell-grund i Sydbanegade i Kolding. Det er blot to dage siden, der sidst var brand her, skriver newsbreak.dk.Sydøstjyllands Politi mener, at branden igen er påsat:– Vi er ret sikre på at branden er påsat, siger vagtchef Svend Pedersen til Newsbreak.dk.Søndag aften var der ild i et gammelt garageanlæg på den samme grund. Også den brand menes at være påsat.


12-11-2014 06:37
Slagteri stod i flammer

Forfatter: Kim Hansen


Det så voldsomt ud, på afstand, da der i går aftes udbrød brand på slagteriet i Blans.Ifølge vidner på stedet stod der høje flammer op af bygningen, men ifølge vagtchefen hos politiet kan det snyde lidt da branden var opstået i et ventilationsanlæg.Branden har kostet dyrt på materiel, men ingen personer kom noget til.Årsagen til branden skal nu undersøges nærmere.


12-11-2014 06:36
Moral er godt, men er dobbeltmoral dobbelt så godt?

Forfatter: Kim Hansen


Betal 15.000 kroner og få unik adgang til regeringstoppen.Det er virkeligheden, efter Socialdemokraterne har oprettet et hemmeligt erhvervsforum, skriver Berlingske.Forummet ligner Venstres og de Konservatives pengeindsamlingsklubber, som Socialdemokraterne i årevis har kritiseret for manglende åbenhed.Enhedslisten kalder sagen »pinlig« og »dobbeltmoralsk«. Men Socialdemokraternes partisekretær, Lars Midtiby, understreger, at partistøtteloven overholdes.

//BNB//


12-11-2014 06:36
El-sælgere lyver ved telefonsalg

Forfatter: Kim Hansen


”Hej, vi er et nyt firma på elmarkedet og vi samarbejder med SE om at give dig den billigste strøm”.Sådan lyder det i mange telefoner lige for tiden, men SE advarer nu om at de ikke har nogen aftale med de folk der ringer rundt og prøver på at lokke os forbrugere i en voldsom dum fælde.Det viser sig nemlig at de falske el-sælgere slet ikke gør det billigere for os forbrugere, tvært i mord.Så opfordringen fra SE er klar, i hvert fald hvis de siger at de samarbejder med SE, at man afviser og lægger på, for der er ingen aftaler.


12-11-2014 06:36
Klippekort til ældre kan give ekstra goder

Forfatter: Kim Hansen


Et langt bad, en tur i parken eller ekstra tid til at få lavet sin livret. Det er den mulighed, som landets svage ældre nu får.Regeringen, SF og Enhedslisten er nemlig på vej med en velfærdspakke til 1,6 milliarder. Og den indeholder blandt andet et såkaldt hjemmehjælps-klippekort til de svageste ældre.De må selv bestemme, hvad de vil bruge klippekortet til. Hvor mange klip der så er på det kort er ikke på plads endnu.Forslaget vil blive præsenteret senere i dag.

//BNB//


12-11-2014 06:36
Firma bag skandaleramte helikoptere løber fra milliardaftale

Forfatter: Kim Hansen


Firmaet bag Forsvarets skandaleramte EH-101-helikoptere, det britisk-italienske AgustaWestland, er ved at løbe fra en milliardaftale med den danske stat. Det skriver Metroxpress.Helikopterleverandøren har meddelt, at den ikke har tænkt sig at indgå nye industrisamarbejder og modkøbsaftaler.Det skulle ellers sikre arbejdspladser i den danske forsvarsindustri.Enhedslistens forsvarsordfører, Nikolaj Villumsen, vil nu tage sagen op med forsvarsministeren.

//BNB//


12-11-2014 06:36
Første prøve viste ikke tegn på ebola

Forfatter: Kim Hansen


Den patient, som i aftes blev sat i isolation på Hvidovre Hospital på grund af mistanke om ebola, er testet negativ. Det oplyser hospitalets vicedirektør, Torben Mogensen.Patienten har været i Vestafrika og har efter hjemkomsten fået influenzalignende symptomer.Statens Serum Institut har analyseret prøver fra patienten og kunne før midnat konstatere, at der ikke er tegn på ebola.Der skal dog muligvis tages en ekstra prøve, før ebolasmitte helt kan udelukkes.

//BNB//


12-11-2014 05:20
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Esbjerg Energy vandt ude 5-2 over Fr.Havn, mens SønderjyskE vandt hjemme 6-2 over Rungsted og ligger nu igen i toppen af Metal Ligaen i ishockey.Team Esbjergs kvinder får efter en række lette kampe nu igen muligheden for at spille mod et lige hold, når Randers kommer på besøg i Dokken i aften.


11-11-2014 13:31
Skader på både er omfattende efter brand

Forfatter: Kim Hansen


Skaderne er ret omfattende efter at der sent i går eftermiddag brød ild løs i en presenningshal opført på havnen i Højer.Da politiet tidligere i dag brød afspærringen kunne ejerne af bådene der stod i hallen inspicere bådene og mindst tre både kommer nok ikke ud at sejle igen, mens et par andre skal have en kærlig hånd.Årsagen til branden er formentligt en halogenlampe som stod i hallen da man var i gang med at reparere en båd.
11-11-2014 13:31
Voldsom ulykke mellem lastbil og personbil

Forfatter: Kim Hansen


Randersvej i Esbjerg var tidligere i dag skueplads for et større uheld.En lastbil og en personbil var her impliceret i et uheld der var så voldsom at der blev spærret af i længere tid.Flere personer skulle være bragt til sygehuset, men tilstanden på dem er stadig ukendt.Omstændighederne omkring uheldet er ukendt, oplyser politiet.


11-11-2014 09:50
Ung pige sigtet i forbindelse med brand

Forfatter: Kim Hansen


Politiet har sigtet en 16-årig pige for forsætlig brandstiftelse efter branden på døgninstitutionen i Frørup ved Christiansfeld. Det oplyser Brian Abild fra lokalpolitiet i Kolding til Newsbreak.dk.Branden startede i går ved 16-tiden.Et værelse udbrændte og resten af førstesalen fik store skader, oplyste indsatsleder hos Kolding Brandvæsen, Christina Fischer, i går til Newsbreak.dk.Ingen person kom noget til ved branden.


11-11-2014 09:50
Igen indbrud i storcenter

Forfatter: Kim Hansen


Der har i nat været indbrud i Kolding Storcenter.Kort før klokken 3 opdagede en vagt to mænd på en bordeaux eller sort knallert køre fra Kolding Storcenter.Det blev konstateret, at mændene var brudt ind via orange gade og herefter i et parfumeri, hvor der var stjålet parfumer.Hvor meget der blev stjålet er endnu ikke opgjort, oplyser lokalpolitiet i Kolding til Newsbreak.dk.


11-11-2014 06:54
Brand i presenningshal med både

Forfatter: Kim Hansen


Det gik ud over tre både da der sent i går eftermiddag udbrød brand i en opbevaringshal af presenning i Højer.Branden opstod da man var i gang med at vedligeholde en af bådene.Højer brandvæsen blev kaldt til stedet og fik styr på ilden. Men som sagt så måtte tre både lide under flammerne.Årsagen til branden er endnu ikke helt sikker.


11-11-2014 06:54
Brand raserede døgninstitution

Forfatter: Kim Hansen


Der udbrød mandag ved 16-tiden brand i en døgninstitution for unge piger på Skovrupvej i Frørup ved Christiansfeld, skriver newsbreak.dk.Sidebygningen, der brændte, rummede værelser for de anbragte piger.Alle personer var ude af huset, da brandvæsnet nåede frem. Branden var hurtigt slukket. Et værelse udbrændte og resten af 1. salen er stærkt skadet, fortæller indsatsleder Christina Fischer fra Kolding Brandvæsen til Newsbreak.dk.Brandårsagen er endnu ukendt.


11-11-2014 06:53
Regeringen vil inddrage pas fra mulige Syrien-krigere

Forfatter: Kim Hansen


Det kan være rigeligt til at fratage en dansk statsborger passet, at vedkommende sympatiserer med ekstreme ideologier og udtrykker ønske om at rejse til Syrien.Det fremgår af et udkast til et nyt lovforslag, som regeringen har sendt i høring.Ifølge Information fremgår det af forslaget, at ytringer på sociale medier kan få betydning i vurderingen af, om en person skal fratages passet.Direktøren i tænketanken Justitia finder forslaget betænkeligt.

//BNB//


11-11-2014 06:53
Regeringen viser tegn på opblødning i dagpengeslagsmålet

Forfatter: Kim Hansen


Finanslovforhandlingerne blev indledt med en kold skulder til SF og Enhedslisten, da regeringen blankt afviste at pille ved dagpengesystemet.Men nu har regeringen tilsyneladende blødt sin kurs op.Flere kilder oplyser til Jyllands-Posten, at regeringen er klar til at møde de røde partier i et kompromis om endnu en midlertidig ydelse til de ledige, som opbruger deres dagpengeret.Ifølge avisens oplysninger skal der være tale om en kontanthjælpslignende ydelse.

//BNB//


11-11-2014 06:53
Elever bestemmer over lærernes frokost

Forfatter: Kim Hansen


Erhvervsskolen Hansenberg i Kolding kommer nu under voldsom kritik, efter det er kommet frem at det er eleverne der bestemmer om lærerne har betalt eller ikke betalt frokost.Lokalavisen Kolding har fundet ud af at lærernes arbejdstid bliver bestemt ud fra elevvurderinger og det bliver af en ekspert kaldt ”hul i hovedet” og dårlig ledelse.På skolen erkender man at grundlaget skal diskuteres med lærernes tillidsrepræsentant.


11-11-2014 06:53
Ung mand hårdt kvæstet efter ulykke

Forfatter: Kim Hansen


En kun 21-årig mand blev i går voldsomt medtaget da han kørte galt på omfartsvejen ved Sønderborg.Manden der er fra Gråsten kom kørende på vejen og mistede af ukendte årsager herredømmet over sin bil. Han kom ud i rabatten og bliver slynget ud af bilen.Ifølge politiet blev manden først kørt til Aabenraa men senere overført til Odense universitetshospital.


11-11-2014 06:52
Mange skoler bryder loven om lektiehjælp

Forfatter: Kim Hansen


Hvis Mads og Mette ikke vil gå i skolens lektiecafé, så har skolerne pligt til at tilbyde dem et fritidstilbud.Det er dog langt fra alle skoler, som har et alternativ til lektiehjælpen.Det viser en undersøgelse fra pædagogernes fagforening, BUPL, som flere end 200 af landets skolefritidsledere har deltaget i.Af dem svarer hver femte, at deres skole ikke har et alternativ.Undervisningsminister Christine Antorini understreger ifølge Politiken, at det er i strid med loven.

// BNB//


11-11-2014 05:34
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
SønderjyskE Ishockey får tilført erfaring og rutine på målmandspositionen i skikkelse af Pasi Häkkinen, der tiltræder med omgående virkning. Den 37årige finne har underskrevet en kontrakt, der foreløbigt gælder for to måneder med mulighed for forlængelse.

SønderjyskE spiller hjemme i aften i SE Arena mod Rungsted i Metalligaen i ishockey.Esbjerg Energy jagter den første ude sejr i ordinær spilletid. Når holdet i dag tager den lange tur til Frederikshavn.

Esbjergenseren Camilla Pedersen er kommet i fornemt selskab. Triatleten er nomineret som Årets Sportskvinde 2014.

Hvem, der løber med den ærefulde titel som Årets Sportsnavn 2014, offentliggøres den 10. januar 2015.


10-11-2014 06:54
Kvinde udsat for vold i Esbjerg-lejlighed

Forfatter: Kim Hansen


En 40-årig kvinde blev natten til søndag udsat for vold i kvindens lejlighed i Esbjerg.Kvinden blev ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi tildelt flere knytnæveslag. To personer - en mand og en kvinde - blev efterfølgende anholdt og sigtet for vold. De to blev senere løsladt, men sigtelsen opretholdes, oplyser vagtchef Henrik Sønderskov fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

//BNB//


10-11-2014 06:54
Flere danskere anerkender fattigdom

Forfatter: Kim Hansen


Findes der fattige mennesker i Danmark? Ja, det mener et stigende antal danskere.Ifølge en ny meningsmåling 55 procent af danskerne, at der er fattigdom herhjemme. For to år siden mente kun 48 procent, at der findes fattige i Danmark, og den udvikling vækker glæde i organisationen Dansk Folkehjælp.Anerkendelse af problemet er første skridt på vejen til at løse det, siger generalsekretær Klaus Nørlem.

//BNB//


10-11-2014 06:53
Rumæner fængslet i fire uger for databedragerier

Forfatter: Kim Hansen


En 57-årig rumænsk mand er blevet fængslet i fire uger.Manden er sigtet for adskillige tilfælde af databedrageri. Bedragerierne er sket ved, at manden har afluret kunders pinkode i forretninger. Derefter er deres Dankort blevet stjålet og brugt til hævninger i automater og til betaling i forretninger.Det erkendte han også i retten.


10-11-2014 06:53
Mand kom i politiets klør flere gange

Forfatter: Kim Hansen


En 48-årig mand anholdt og sigtet for tyveri af tøj i en sportsforretning i Varde. Men politiet måtte have fat i ham igen tre timer senere.Denne gang sad han og sov i en bil. Problemet var, at det ikke var hans bil, og han ikke kunne gøre rede for, hvorfor han sad i en fremmed persons bil.Han risikerer nu også at blive sigtet for biltyveri. Desuden er politiet ved at undersøge ham lidt nærmere, fordi signalementet af ham svarer til en mand, der sættes i forbindelse med en voldelig episode.


10-11-2014 06:53
Kraftig røg fra gammel Shell-grund

Forfatter: Kim Hansen


Der bredte sig i aftes en tyk røg i Sydbanegade i Kolding, der udbrød nemlig brand i et gammelt garageanlæg, beliggende på den gamle Shell-grund.- Der var gået ild i noget gammelt inventar, fortæller vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi til Newsbreak.dk.Brandårsagen er endnu ukendt men undersøges nærmere.


10-11-2014 05:20
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
EfB måtte endnu en gang se 3 point forsvinde da det blev til et nederlag på 3-2 mod Randers

SønderjyskE derimod fik hjemme 3 point ved at vinde 2-1over OB.Det danske ishockeylandshold afsluttede firenationersturneringen i Stavanger med at besejre værterne, Norge.

Danmark vandt 3-2 efter straffeslag, og dermed slutter Danmark med to sejre og et nederlag i turneringen, nederlaget var til Letland i den første kamp.I weekenden skrev Backprofilen, Simon Kristiansen, under på en toårig kontraktforlængelse med SønderjyskE Herrehåndbold.KIF Kolding København virker fuldstændigt urørlige i håndboldligaen i år, i weekenden gik det udover SønderjyskE i skansen. KIF vandt hele 28-19.

Der var derimod spænding til det sidste, da Ribe-Esbjerg HH spillede hjemme mod Aalborg Håndbold.

Men det var nordjyderne der vandt med 26-24.Hos kvinderne vandt Team Esbjerg på Fyn over HC Odense med 31-23


07-11-2014 15:27
30-årig mand fra Brørup skal i fængsel

Forfatter: Søren Klinkby
En 30-årig mand fra Brørup fik i dag en dom på fængsel i et år for bl.a. at have solgt amfetamin det skriver TV-Syd

Manden der blev anholdt i aftes havde 40 gram amfetamin og 1,9 gram kokain på sig. Den 30-årige tilstod også at have solgt 160 gram amfetamin siden 1. august.


07-11-2014 15:26
Rumænsk mand fængslet for databedrageri.

Forfatter: Søren Klinkby
En 57-årig rumænsk mand er i dag af dommeren ved Retten i Sønderborg blevet fængslet i fire uger. Manden er sigtet for adskillige tilfælde af databedrageri. Bedragerierne er sket ved, at manden har afluret kunders pinkode i forretninger. Derefter er deres Dankort blevet stjålet og brugt til hævninger i automater og til betaling i forretninger. Det erkendte han også i retten.


05-11-2014 11:57
Skyderi i Esbjerg

Forfatter: Henrik Lauridsen


Det var ikke personer med relation til bande- eller rockermiljøet, der var involveret i skyderiet i Strandbygade i aftes i Esbjerg.

Det fastslår vicepolitiinspektør Hans Roost, der er leder af afdelingen for organiseret og økonomisk kriminalitet ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Der er tale om et opgør mellem to personer, der har nogle uoverensstemmelser, og de har hver især nogle venner bag sig, men jeg kan afvise, at der skulle være rocker- eller andre banderelationer involveret, siger Hans Roost til jv.dk.


05-11-2014 09:48
DI Sønderjyllands Initiativpris gik i år til??

Forfatter: Henrik Lauridsen
Det blev ipnordic med base i Gråsten, som i år strøg til tops, da DI Sønderjyllands Initiativpris i går blev uddelt for 20. gang.Sagde Direktør i ipnordic Thorben Jensen til Globusnyhederne


Lyt her

05-11-2014 09:35
Lene Espersen: Det er et endegyldigt farvel

Forfatter: Kim Hansen


Når Lene Espersen forlader Christiansborg for i stedet at kaste sig over et nyt job i det private, lukker hun døren til livet som folkevalgt bag sig for altid.Det siger hun i et interview med Go’morgen Danmark, hvor hun gør det klart, at hun ikke vil påtage sig en ministerpost, hvis de borgerlige vinder næste valg og de Konservative kommer i regering.»Jeg har prøvet det hele,« siger hun om sit politiske liv, der blandt andet har budt på flere ministerposter.

//BNB//


05-11-2014 09:35
Mere strejke på vej på tyske togbaner

Forfatter: Kim Hansen


Deutsche Bahn varsler nu igen strejke på skinnerne. Det sker i forbindelse med overenskomstforhandlingerne der kører lige for tiden.Det er den længste strejke i DB’s historie der venter med start fra i nat klokken 2 og frem til mandag morgen klokken 4.Hvordan det hele får indflydelse på togtrafikken er der ingen der præcist ved endnu, men DSB opfordrer alle der skal syd over til at følge med på dsb.dk eller bahn.de.


05-11-2014 09:34
Obama må tage mod valgtæsk

Forfatter: Kim Hansen
Republikanerne vinder Senatet efter sejre på stribe

Præsident Obama og hans demokratiske partifæller har måttet tage imod mavepuster efter mavepuster ved nattens midtvejsvalg.En lang række medier melder onsdag morgen, at republikanerne har vristet mindst syv sæder i Senatet fra Demokraterne - de havde kun brug for seks for at få flertal i Senatet.I forvejen har republikanerne et komfortabelt flertal i Repræsentanternes Hus, som partiet har udbygget ved tirsdagens valg. Det betyder, at præsident Obama får hele Kongressen imod sig.

//BNB//


05-11-2014 06:47
Nødblus over bugt var øvelse

Forfatter: Kim Hansen


Der foregik en store øvelse i Oksbøl i går aftes, og det var der mange der reagerede på.Blandt andet så ringede folk til politiet og fortalte at de kunne se nødraketter ude over Ho bugt.Det viste sig dog at det drejede sig om signalblus fra øvelsen i Oksbøl.


05-11-2014 06:47
Hund antændte emhætte

Forfatter: Kim Hansen


Syd og Sønderjyllands politi samt beredskabet i Agerskov blev i aftes kaldet til en mindre brand i Agerskov.En emhætte stod i flammer.Årsagen skulle findes i den firbenede ven i huset der gerne ville have et kødben der lå i en pose ved komfuret.Under forsøget på at nå posen fik hunden tændt for en kogeplade og plastikposen begyndte at brænde og det spredte sig til emhætten.En hurtig indsats gjorde dog at branden ikke spredte sig yderligere.


05-11-2014 06:47
Akutjobordningen har det skidt

Forfatter: Kim Hansen
Akutjobordningen har det rigtig skidt. Det viser en ny opgørelse som Jyllands-Posten har kigget på.Ifølge avisen er der slået knap 31.000 akutjob op men kun 700 af dem er blevet besat af folk der er på vej ud af dagpengesystemet.Regeringen afsatte 115 mio. der skulle udbetales som bonus til de virksomheder der ansatte en person der var på vej ud af dagpengesystemet. Men herfra er der kun udbetalt lidt over 13 mio. kroner.


05-11-2014 06:47
Lene Espersen forlader Folketinget

Forfatter: Kim Hansen


Efter 20 år i dansk politik bliver Lene Feltmann Espersen 1. december administrerende direktør for brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder.Lene Espersen afløses i Folketinget af 31-årige Daniel Rugholm, der er viceborgmester i Hjørring og tidligere har siddet som suppleant i den konservative folketingsgruppe.


05-11-2014 06:46
Endnu en ung pige voldtaget

Forfatter: Kim Hansen


En 16-årig pige fra Tønder-området har anmeldt, at hun blev voldtaget under en fest for unge i Kongeåhallen i Gredstedbro i lørdags.Voldtægten skulle have fundet sted på et stisystem bag hallen. Gerningsmanden beskrives som:

• Dansk af udseende

• 30-40 år

• 190-200 cm høj og almindelig til buttet af bygning

• Mørkt kort hår

• Mørke bukser og mørk jakke med lynlås samt knapper

• Taler rigsdanskPolitiet vil gerne tale med vidner, der måske har set manden enten før, under eller efter festen eller som ved, hvem han kan være. Man kan ringe på telefon 114.


05-11-2014 06:46
Politisk flertal klar til opgør med satspuljen

Forfatter: Kim Hansen


Et opgør med det omstridte puljesystem, hvor politikerne fordeler et milliardbeløb til udsatte grupper som misbrugere, voldsramte kvinder og psykisk syge er på vej.Socialdemokraterne vil ifølge socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil have stort set hele puljen lagt ind under de mere sikre rammer på finansloven.Enhedslisten og SF støtter forslaget, mens Dansk Folkeparti erklærer sig positiv uden at ville tilslutte sig en præcis model, skriver Politiken.

//BNB//


05-11-2014 05:44
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Den 22-årige Esbjerg angriber, Mick van Buren, er rejst hjem til Holland, hvor han på fredag skal opereres for sportsbrok, en svækkelse af lyskebåndet som følge af overbelastning.

Van Buren vil derefter ikke kunne spille fodbold i seks til otte uger, og han er dermed ude resten af efterårssæsonen. Han vil være helt klar til at genoptage træningen sammen med holdkammeraterne 8. januar oplyser jv.dk.

U21-landsholdstræner Jess Thorup har udtaget 3 EfB'ere: Jonas Knudsen, Jeppe Andersen og Ryan Johnson Laursen når holdet

møder Tjekkiet og Italien den 14. og 17. november
04-11-2014 14:39
16-årig pige har anmeldt voldtægt i Gredstedbro

Forfatter: Kim Hansen


En 16-årig pige fra Tønder-området har i går anmeldt, at hun natten til lørdag omkring midnat blev voldtaget.Voldtægten fandt sted under en fest for unge i Kongeåhallen i Gredstedbro på et stisystem bag hallen. Pigen har fortalt, at gerningsmanden væltede hende omkuld og slog hende i hovedet.Han beskrives som:

• Dansk af udseende

• 30-40 år

• 190-200 cm høj og almindelig til buttet af bygning

• Mørkt kort hår

• Mørke bukser og mørk jakke med lynlås samt knapper

• Taler rigsdansk

Syd- og Sønderjyllands Politi vil gerne tale med vidner, der måske har set manden enten før, under eller efter festen eller som ved, hvem han kan være. Også vidner der har set eller hørt noget af betydning for sagen vil politiet gerne høre fra. Man kan ringe på telefon 114.


04-11-2014 10:21
Borgmester inviterer igen tilflyttere til officiel velkomst

Forfatter: Kim Hansen


Det var en overvældende succes sidste år da borgmester Johnny Søtrup fra Esbjerg inviterede alle nylige tilflyttere til et velkomstarrangement på Rådhuset. Og derfor gør man det nu igen.I år bliver arrangementet afholdt den 4. december i Esbjerg, men i år har man valgt at udvide med et lignende arrangement i Ribe den 8. december.Ved arrangement får man masser af brugbar information om kommunens mande muligheder og tilbud. Lige ledes er der lidt godt til hals og gane.


04-11-2014 10:21
Østergaard vil integrere asylansøgere på kort ophold

Forfatter: Kim Hansen


Flygtninge, der kun opholder sig i Danmark i ét år, skal fortsat integreres i det danske samfund. Det mener de Radikales leder, Morten Østergaard.Han siger til DR, at integration er godt for dem og det danske samfund.Udmeldingen kommer, efter regeringen på grund af det øgede antal flygtninge, der strømmer til Danmark i år, har lagt op til at stramme opholdsreglerne for såkaldte »krigsflygtninge«, så de fremover får en særlig tidsbegrænset opholdstilladelse på ét år.

//BNB//


04-11-2014 10:21
DR-chef gav Eurovision-opgave til kunde i sit eget firma

Forfatter: Kim Hansen


Endnu et skelet rasler nu ud af Eurovision-skabene.Metroxpress kan afsløre, at den ansvarlige for byggeriet ved Eurovision, tidligere DR-chef Morten Pankoke i strid med udbudsreglerne indgik en kontrakt på 1,5 millioner kroner med entreprenørfirmaet NCC om at fjerne jord og etablere kørevej til showet. Det skete, mens NCC var kunde i hans private firma Pankoke Consult.Morten Pankoke selv har ifølge avisen ingen kommentarer til anklagen.

//BNB//


04-11-2014 10:20
Stor succes med brobizz i Billund

Forfatter: Kim Hansen


Billund Lufthavn har stor succes med at tilbyde hurtig parkering uden at man skal have kreditkort eller kontanter op af lommen.Samarbejdet med BroBizz har kørt et stykke tid nu og det viser sig nu at rigtig mange benytter sig af den hurtige betalingsform.Ca. hver femte parkering foretaget på arealet ved lufthavnen bliver betalt med BroBizz’en.Antallet af BroBizz-pladser udvides derfor nu betragteligt med 1500.


04-11-2014 10:20
Mand nægter voldtægt

Forfatter: Kim Hansen


Efter flere ugers intens efterforskning har politiet nu efterforskningsmæssigt lagt låg på en sag om voldtægt ved Koldinghus tilbage i slutningen af oktober.Dengang anmeldte en kun 16-årig pige at hun var blevet voldtaget på et grønt område ved Koldinghus af en mand hun havde mødt på en bar om natten.Politiet har nu haft den 19-årige mand til afhøring og han nægter sig skyldig i voldtægt.Det er nu op til juristerne at finde ud af hvordan sagen videre skal forløbe.


04-11-2014 10:20
Sydjysk fodlænke-kø skal afvikles

Forfatter: Kim Hansen


121 står lige nu på venteliste til at afsone med fodlænke i Syd og Sønderjylland. Samtidig kan Kriminalforsorgen ikke overholde egne seks ugers frister for hvornår lænken skal sættes på og mange venter op til 13 uger før det er sket.Det får nu SF’s lokale retsordfører Karina Lorentzen til at reagere. Retsordføreren vil nu have justitsministeren til at garantere, at der kommer styr på området:-Vi skal ikke have en ventekø, der bare vokser og vokser. Så jeg vil tage sagen op med ministeren, så vi kan få afviklet køen og få både antallet af fodlænker og ansatte til at passe med antallet af afsonere, siger Karina Lorentzen.


04-11-2014 05:28
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
AaB hentede i aftes en arbejdssejr i Superligaen over Silkeborg med 2-0.SønderjyskE har spillet 1-1 i otte af sæsonens 13 kampe - og syv gange i de seneste otte kampe. Oddset-spillerne har luret SønderjyskE's fornemmelse for 1-1-kampe, og det koster Danske Spil dyrt.

Morgensporten tror nu ikke på en 1-1 kamp i Haderslev når OB kommer på besøg på søndag.Fodbold VM 2022 i Qatar bliver med større og større sandsynlighed en event, som skal spilles om vinteren.

Ifølge The Guardian har FIFA i øjeblikket to perioder på tegnebrættet, mellem januar og februar 2022 eller november og december 2022, da vejret i Qatar er for varmt og uudholdeligt til fodboldspil i sommerperioden.


03-11-2014 13:31
Togene kører igen mellem Vejle og Skanderborg

Forfatter: Kim Hansen
Der kører igen tog mellem Vejle og Skanderborg, idet politiet har afsluttet deres arbejde i sporene ved Vejle. Det skriver DSB på sin hjemmeside.Kort inden middag oplyste Sydøstjyllands Politi, at en mand var blevet dræbt af et tog på strækningen nord for Vejle. Politiet vurderer ikke, der er tale om en kriminel handling.Mellem Aarhus og Fredericia kører der færre tog indtil klokken 16.00, ligesom der kan være længere rejsetid på strækningen.

//BNB//


Facebook
Globusnyhederne
Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter