Lokale nyheder


24-04-2014 14:06
Drukneulykke satte skub i sikringstiltag

Forfatter: Kim Hansen


Den dødsulykke der skete i midten af december sidste år på havnen i Haderslev, hvor en mand kørte i havnen og druknede, satte gang i tankerne om hvordan man kunne spærre af så det ikke skete igen.Og nu er projektet færdigt og der er sikret med store pullerter. De er ifølge jv.dk sat op for enden af Chr. X’s vej.Ifølge avisen har det hele tiden været planen at der skulle være en sikring på stedet. Man var bare ikke blevet enige om udformningen da ulykken skete.Den ekstra sikring man nu har lavet har ikke tynget budgettet for projektet. Man har nemlig sparet en del penge da man rensede kanalen op, da der slet ikke var den store mængde forurening som først troet.Kilde: jv.dk

24-04-2014 13:59
Nyt projekt vil få besøgende på landet

Forfatter: Kim Hansen
Zynergi Netværket, under Sønderjysk Landboforening, vil nu til at gøre mere ud af at fortælle folk, og specielt børnefamilier, hvad der kan opleves på landet.Med projekt ”Farm Zafari” vil man nu guide alle, som måske ikke lige kommer på en gård til hverdag, hen hvor man kan prøve at klappe en ko eller en gris og se hvordan det egentligt foregår.Projektet drejer sig dog ikke kun om landbrug. Allerede nu har man på www.visithaderslev.dk lag masser af aktiviteter ind fra små fødevareproducenter, fremstillingsvirksomheder, overnatningssteder som f.eks. bondegårdsferie og meget mere.

Projektet er støttet af Landdistriktspuljen.


24-04-2014 13:37
Mand slap heldigt fra uheld med lastbil

Forfatter: Kim Hansen
Der skete i går eftermiddag et færdselsuheld på motorvejen ved Kolding hvor en lastbil og en personbil var indblandet.Ifølge dagens.dk kom en 60-årig mand fra Ribe kørende i sin bil i anden vognbane.Ved indfletningen kom en udenlandsk lastbil lige tæt nok på og ramte bilen der endte i grøften.Manden i bilen slap uden fysiske skader.Kilde: dagens.dk

24-04-2014 09:36
Brand i vindmølle

Forfatter: Kim Hansen


Da brandfolkene fra Rødding i går eftermiddag rykkede ud, var det til en brand i en vindmølle.Branden opstod omkring klokken halv fire.Vindmøllen var placeret på Harrebyvej og branden kunne ses på god afstand da den forgik oppe i styrehuset.Årsagen til branden er endnu ikke sikker, men et par teknikere hvad skiftet en sikring i møllen og derefter begyndte det at ryge ud af toppe på den.


24-04-2014 09:35
Romaer forsøger igen heldet på motorvej

Forfatter: Kim Hansen


Lokalpolitiet i Kolding advarer endnu engang mod romaer på motorvejen ved Kolding.Ved 9-tiden i dag er der observeret romaer ved Kolding V-afkørslen, skriver kolding-netavis.dk.- Vi vil igen gerne advare mod at stoppe, når romaere står i vejsiden og vifter med arme og ben, siger Kaj Hundrup fra lokalpolitiet i Kolding.Han tilføjer, at folk gerne må ringe til nærmeste politi på 1-1-4, når man ser romaer i vejsiden.Romaerne forsøger at sælge værdiløst guld.


24-04-2014 08:42
Få gratis fodboldbillet

Forfatter: Kim Hansen


Der er lagt op til et brag af en kamp, når Viborg gæster Sydbank Park og SønderjyskE næste søndag, og mon ikke der venter en sæsonrekord lige om døren.Sydbank inviterer nemlig alle til gratis fodbold.Gratis billetter til kampen kan afhentes efter først til mølle fra i morgen kl. 10.00 i udvalgte afdelinger hos Sydbank.Sæsonkortholdere og medlemmer i SønderjyskErhvervsklub, Fodbold, får naturligvis adgang til kampen ved forevisning af medlemskortet/sæsonkortet.Gratis billetter til kampen kan afhentes i nedenstående afdelinger hos Sydbank:Aabenraa afd. Nord, Haderslev, Vojens, Rødekro, Tinglev, Padborg, Tønder, Skærbæk, Sønderborg, Nordborg, Augustenborg, Gråsten og Broager.


24-04-2014 07:04
Flere brande inden for ganske kort tid i nat

Forfatter: Kim Hansen


Både politi og brandfolk fik i nat travlt i Aabenraa.Først kom der en melding om ild løs i den nordlige ende af byen. Det viste sig at der var ild i en affaldscontainer.Kun tyve minutter efter blev alarmen slået igen. Denne gang var det i den sydlige ende af byen.Beredskabet blev delt i to og en gruppe sendt af sted. Da de kom frem var der voldsom gang i flammerne i et garageanlæg.Her blev flammernes bytte tre biler plus en kassevogn der blev voldsomt medtaget i bagenden. Ydermere fik varmen fra flammerne et skur i en børnehave til at selvantænde.


23-04-2014 13:45
Vand? Det skal der da snakkes om

Forfatter: Kim Hansen


Aabenraa kommune går nu aktivt ind i dialoger med lokale om vedligeholdelse af vandløb.Senest mødte borgmester Thomas Andresen og formand for Teknik og Miljø Bent Sørensen op til generalforsamling i Hjordkær-Bolderslev-Uge Vandløbslaug.Her kunne medlemmer og andre interesserede stille direkte spørgsmål til politikerne inden generalforsamlingen.Mange af deltagerne benyttede lejligheden til at kunne snakke direkte og lige ud af posen til de to politikere.


23-04-2014 13:28
Igen har politiet været ude med hastighedsmåleren

Forfatter: Kim Hansen


Syd og Sønderjyllands politi har dagen igennem haft den automatiske trafikkontrol ude på vejene i regionen.Blandt andet så har man gjort holdt på Lufthavnsvej i Esbjerg. Her må man køre 60 km/t og det havde en del overset.296 passerede fotovognen, de 12 blev målt og to af dem fik et klip. Den højeste hastighed blev målt til 81 km/t


23-04-2014 12:12
Ung mand kørte direkte ind i politimotorcykel

Forfatter: Kim Hansen


Da der Skærtorsdag var stort træf af motorcykler og andre med hang til olie på fingrene i Esbjerg, havde politiet også blokken med.Det blev til i alt 155 forseelser hvoraf de 24 var med en motorcykel i emnefeltet. Her blev uddelt alt lige fra bøder til klip og synsindkaldelser.En ung mand kom kørende på en knallert og kørte direkte ind i en af politiet motorcykler. Knallerten blev derfor kigget efter og det kunne konstateres at den var konstruktivt ændret så den kunne køre hurtigere. Føreren overtrådte i øvrigt også både ubetinget vigepligt og højre vigepligt.Hverken knallertkører eller politimand kom noget til ved uheldet.


23-04-2014 10:07
Mand smed bowlingkugle og havegrill efter politiet

Forfatter: Kim Hansen


En mand gik i går helt amok efter et retsmøde i Retten i Kolding. Han gik ud og skar dækkene op på nogle biler der holdt ude foran retsbygningen, skriver dagens.dk.Herefter stak manden af til en lejlighed i Utzonsgade i Kolding.Da politiet kom frem smed han blandt andet en bowlingkugle og en havegrill efter dem. Der blev tilkaldt en forhandler til at hjælpe betjentene, men det fik ham bare om muligt længere op i det røde felt.Han begyndte nu at true med at begå selvmord og kastede et stort fladskærms-tv ud af vinduet. Politiet valgte derfor at storme lejligheden og anholde manden.Manden skal nu igen en tur i retten.


23-04-2014 10:07
Bussemændene kan ikke komme på toilet

Forfatter: Kim Hansen


Har du hang til at gå på toilet en gang i timen skal du ikke søge jobbet som buschauffør.Det bliver nemlig svære og svære at komme på et offentligt toilet i Syd og Sønderjylland.Ifølge Hans Peter Jensen fra Thykjær i Jels er det et stigende problem for både lokalruter, men også for ture f.eks. mellem Haderslev og Tønder, der tager knap to timer.Problemet er at kommunerne på stribe lukker de offentlige toiletter. Der er dog toiletter på de større stationer og f.eks. også i Toftlund, men her skal man så samtidig have punge frem og smide en to-krone i døren.Det er vognmandens opgave at sørge for at medarbejderne kan komme på toilet hvert 10’ende minut, men aben bliver flyttet over på kommunernes skuldre.


23-04-2014 07:51
Solbriller og brillestel stjålet i nat

Forfatter: Kim Hansen


Det er i løbet af nattetimerne lykkedes for en eller flere indbrudstyve at komme ind i en optiker i Sædding Centret i Esbjerg.Ifølge vagtchefen hos Syd og Sønderjyllands politi var man kaldt til stedet i morges omkring klokken 5.Da man kom frem kunne man konstatere at der var stjålet brillestel og solbriller for mellem 30 og 40.000 kroner.Hvis man bliver tilbudt et par meget billige solbriller eller mærkevarebrillestel vil politiet gerne have et ring. Det gælder også hvis man har set noget mistænkeligt omkring Sædding Centret i nat. Man kan ringe på 1-1-4.


23-04-2014 06:34
Morgensporten

Forfatter: Kim Hansen


Team Esbjerg spiller i aften pokalkamp mod FCM. men Esbjergs træner, Lars Frederiksen, raser over, at kampen skal ligge midt i et stramt kampprogram med mange store kampe, i weekenden skal Team Esbjerg jo spille anden vigtige semifinale kamp mod Viborg og i begyndelsen af maj gælder det EHF Cup finalen.Chelsea rykkede i aftes nærmere en plads i årets finale i Champions League efter 0-0 på udebane mod Atlético Madrid i det første semifinaleopgør.


23-04-2014 06:34
Slog mand i hovedet med stor kæde

Forfatter: Kim Hansen


Uoverensstemmelser mellem to mænd ført i går aftes til en voldsepisode.Episoden fandt sted i Nørregade i Haderslev hvor den ene mand slog den anden med en låsekæde til en knallert.Den fourettede kom til skade på kroppen men også i hovedet efter slagene fra kæden.Et vidne havde optaget hele episoden på sin telefon og politiet kunne derudfra genkende gerningsmanden der var kørt fra stedet på sin knallert.Gerningsmanden blev anholdt og har tilbragt natten i detentionen.


22-04-2014 13:29
Bilist ligger i koma

Forfatter: Kim Hansen


Den bilist der i søndags kørte galt, ved en voldsom ulykke på Styrtom syd for Aabenraa, ligger stadig i koma, oplyser JV.dk.Manden kom ifølge avisen kørende med høj fart på Flensborgvej da det gik galt og han mistede herredømmet over den.Den ramlede så kraftigt ind i et træ at den ældre bil blev delt i flere stykker.Ifølge avisen er der taget en blodprøve af føreren, men der er ingen mistanke om at han skulle være spirituspåvirket.


22-04-2014 13:11
Påsken har budt på mange indbrud

Forfatter: Kim Hansen


Politiet har i løbet af påsken traditionen tro fået mange henvendelser om indbrud i private hjem. I år har man oven i købet fået flere end sidste år.Værst har det set ud i Aabenraa hvor der var 27 anmeldelser. I Esbjerg kunne man nøjes med 16 og på Fanø er man gået helt fri.I alt er der registreret 87 indbrud i år. Sidste år var tallet helt nede på 65.


22-04-2014 10:19
Nu skal Den Nye Lillebæltsbro have ny asfalt på hele sydsiden

Forfatter: Kim Hansen


I dag går Vejdirektoratet i gang med de indledende arbejder, der skal give Den Nye Lillebæltsbro et helt nyt lag asfalt i broens sydside.Frem til tirsdag den 29. april vil broen blive stribet op i nye vognbaner, så der bliver plads til at udføre asfaltarbejdet, mens trafikken ruller.I løbet af denne uge vil der derfor gradvist blive flyttet rundt på vognbanerne og på trafikanterne.Fra morgenstunden den 29. april vil trafikken så køre på en helt ny måde. Der vil under hele asfaltarbejdet sommeren over være to smalle vognbaner i østgående retning og tre smalle vognbaner i vestgående retning.Vejdirektoratet forventer, at arbejdet varer frem til begyndelsen af august, men da asfaltarbejde er vejrfølsomt, kan en meget våd sommer forsinke arbejdet.Hastighedsbegrænsningen bliver 80 km/t i hele arbejdsperioden og i alle fem spor.


22-04-2014 09:22
Der gøres plads til modulvogntog

Forfatter: Kim Hansen


Nu bliver der gjort plads til at de helt store modulvogntog kan komme mere rundt i landet end indtil nu.Her i regionen betyder det at man skal til at lave om på et par vejstrækninger og heriblandt også rundkørsler på strækningen Aabenraa - Tønder og Vejle - Esbjerg.Hvert modulvogntog erstatter rundt regnet tre almindelige lastbiler, så det kommer også til at påvirke mængden af lastbiler og på den måde også deres miljøbelastning, siger projektleder i Vejdirektoratet, Poul Pilgaard.


22-04-2014 09:17
Skur udbrændte totalt

Forfatter: Kim Hansen


Beredskabet fra Kolding kommune rykkede søndag ud til ild i et skur tæt ved en skov i Hjarup.Ifølge vagtchefen hos Sydøstjyllands politi var der tale om et skur der skulle rykkes ned alligevel, men branden var ret voldsom.Flammerne kunne have fået fat i de tørre blade der ligger på jorden og den kunne have spredt sig, men en hurtig indsats fra brandfolkene begrænsede branden til skuret.Branden var opstået på grund af nogle gløder der var kommet da man havde benyttet en vinkelsliber.


22-04-2014 09:11
Politiet jager igen skyldnere

Forfatter: Kim Hansen


Syd og Sønderjyllands politi begynder nu igen at lade op til en rundtur hos folk der skylder penge og som ikke er mødt op i fogedretten.Man har tidligere lavet lignende aktioner hvor man er mødt op på skyldnerens bopæl, arbejde eller andet steds for at få neglene i vedkommende. Og det endda med stor succes.Aktionerne kommer denne gang til hovedsageligt at ske i Esbjerg, Varde, Vejen og Fanø kommuner, oplyser politiet.Vil man undgå den uheldige situation at blive hentet i en politibil skal man møde op hos fogedretten i Esbjerg inden torsdag i tidsrummet mellem klokken 10 og 12.


22-04-2014 07:07
45-årig mand fængslet i fire uger

Forfatter: Kim Hansen


Retten i Esbjerg har fængslet 45-årig mand fra Fredericia i fire uger efter grundlovsforhør.Manden er sigtet for med en kniv at have truet lokomotivføreren i et tog fra Fredericia til Esbjerg. Han erkendte de faktiske forhold, men mener ikke, at der var tale om en kapring i lovens forstand. Han kærede ikke kendelsen om fængsling.


22-04-2014 06:44
Voldsom ulykke satte en prop i påsketrafikken

Forfatter: Kim Hansen


En voldsom ulykke søndag aften satte en prop i trafikken på Flensborgvej syd for Aabenraa.En mand i slutningen af 20’erne kom kørende i en bil. Han mistede herredømmet over den og den kørte af vejen hvor den ramte et træ og blev voldsomt ødelagt.Redningsfolkene knoklede i lang tid med at gøre manden stabil inden man kørte direkte til Odense Universitets Hospital.Seneste melding, som politiet har fået, er at manden overlevede den voldsomme ulykke hvor bilen nærmest blev delt i to.


16-04-2014 13:32
En epoke afsluttes i Esbjerg

Forfatter: Henrik Lauridsen


Langfredag er det, traditionen tro, tid til Striben-Esbjergs ”Grand Opening” – dagen hvor tusindvis af streetracere fra hele landet og Nordtyskland skyder sæsonen i gang.Men dette års løb bliver mere end bare end åbning, det bliver også et farvel til Striben-Esbjergs mange år på Esbjerg Havn skriver dagens.dk.Gennem mere end 8 år har Striben-Esbjerg holdt til på Esbjerg Havn. Her har de varmet asfalten og brændt gummi af til utallige ulovlige og lovlige arrangementer, men nu er den årelange epoke forbi. Med Semcos nye domicil på Molevej og streetracernes forhåbning om en bane på Korskro i 2015, betyder det et farvel til Esbjerg Havn.


16-04-2014 11:45
Traktordrenge skabte ravage

Forfatter: Søren Klinkby


Lokalpolitiet i Tønder er i øjeblikket på jagt efter tre unge mænd, der i nat lavede ravage med en traktor i Bedsted nær Tønder. Politiet fik i løbet af natten flere opkald fra borgere, der klagede over vild traktorkørsel, som tre unge mænd på en grøn John Deere traktor skulle stå bag, det skriver jv.dk

En patruljevogn lagde vejen forbi, men det lykkes ikke at finde frem til hverken traktor eller besætning.

Til morgen fik politiet så en melding om en efterladt havareret traktor ved Branderup.

Traktoren havde tilsyneladende mistet så meget olie, at den ikke kunne fortsætte sin kørsel.Kilde: www.jv.dk

16-04-2014 11:44
Pas på dig selv i haven

Forfatter: Henrik Lauridsen
Med påsken følger mange fridage så mange haveejere er på vej til at gribe spade, hækkesaks og trillebør. Men med de første weekender med havearbejde, følger også en række følgeskavanker hvis man ikke passer på sig selv:

Sagde fysioterapeut i Falck Healthcare Laura Höger til Globusnyhederne


Lyt her

16-04-2014 11:43
Færdsel og parkering ved markeringen af 150 års dagen for slaget ved Dybbøl

Forfatter: Henrik Lauridsen


Når sikkert i tusindvis af mennesker på fredag den 18. april tager til Dybbøl Banke, så skal bilen blive enten i selve Sønderborg eller på en af de store parkeringspladser, der er indrettet til formålet.Der er nemlig ikke parkeringspladser ude ved selve banken i forbindelsen med markeringen af 150 års dagen for slaget ved Dybbøl. Derimod kører der shuttlebusser fra P-pladser ved Ingolf Nielsen Vej (Ved Kraftvarmeværket/Omfartsvejen), og fra Ringriderpladsen.Der er dog indrettet cykelparkering ved banken.Du kan finde alle informationer om afspærringer og trafik på Sønderborg kommunes hjemmeside.


16-04-2014 10:31
Buen genåbner som gågade med plads til busser og cyklister

Forfatter: Henrik Lauridsen


Den del af Buen, i Kolding der har været lukket fra den 1. marts, bliver som planlagt åbnet som gågade i dag 16. april.Selvom strækningen genåbner som gågade, vil der være mulighed for, at busser og cyklister kan passere under hensyntagen til fodgængerne. Til gengæld vil strækningen være permanent lukket for bilisterne, som det er besluttet af byrådet.Selvom Buen genåbner, er arbejdet på strækningen ikke helt slut. Den sidste finish med det øverste lag asfalt kan først lægges i løbet af forsommeren.


16-04-2014 10:31
Legoland får nye biler

Forfatter: Henrik Lauridsen


Når Legoland kickstarter årets eventkalender, kan børnene glæde sig til at prøvekøre nye, flotte køretøjer. Parken i Billund har nemlig for første gang siden åbningen af parken i 1968 skiftet de gamle trafikskolebiler ud, og derfor har børnene til Kør Smukt-weekenden mulighed for at være blandt de første, der prøvekører de nye smarte biler.Der er blevet arbejdet på at udvikle de nye trafikskolebiler i halvandet år. siger den ansvarlig for den tekniske del af Trafikskolen Kurt Bolding til dagens.dk.Kør Smukt weekenden afholdes i Legoland den 26.-27. april


16-04-2014 07:16
Gerningsmand til voldsepisode fundet

Forfatter: Søren Klinkby


I går morges kunne du i Globusnyhederne høre om en voldepisode i en lejlighed i Augustenborg, hvor to mænd på henholdsvis 45 og 29 år, havde været udsat for vold og hvor den 29-årige havde fået slået en tand ud.

Nu har politiet fået fat i gerningsmanden, der i øvrigt selv henvendte sig til politiet. Der er tale om en 32-årig mand fra lokalområdet. Han sidder nu i arresten og skal videre vurderes med henblik på en evt. fremstilling.


16-04-2014 06:52
E45 var lukket i næsten to timer

Forfatter: Søren Klinkby
Motorvej E45 blev ved elleve tiden i aftes lukket i knap to timer på grund af et færdselsuheld. En 20-årig kvinde var kommet ud i rabatten, da hun kom kørende i den nordlige retning.

I forbindelse med hun vil rette køretøjet op, mistede hun herredømmet over bilen og tog turen tværs over motorvejen, ind i midterrabatten, hvorefter hun blev kastet tilbage på kørebanen.

I første omgang gik anmeldelsen på alvorlig personskade, men det viste sig heldigvis ikke at være tilfældet. Kvinde blev efterfølgende kørt til observation natten over.


16-04-2014 06:51
Politiet anholdte tyve

Forfatter: Søren Klinkby
I aftes fik politiet en anmeldelse om noget tyveri fra et skur på grænsevejen ved Aabenraa, hvor anmelder havde set to personer gå ind og stjæle en buskrydder.

Anmelder fulgte efter de to ungersvende og observerede deres færden.

Da patruljen kom frem, traf de en 16-årig pige og en 19-årige mand i forbindelse med buskrydderen. Det skal dog vises sig, at det ikke var det eneste de havde på samvittigheden.

Politiet fandt nemlig også et jagtgevær samt ammunition, som de erkender at have stjålet i forbindelse med et indbrud i weekenden, hvor også en riffel blev en del af tyvenes udbytte. Riflen var de dog ikke i besiddelse af mere, men det lykkedes betjentene at finde frem til den hos en 50-årig mand i nabolaget.

Alle tre personer blev derfor anholdt.


15-04-2014 13:18
Dybbøl Mølles vedligeholdelse har fået penge af en anonym

Forfatter: Henrik Lauridsen


Markeringen af 150-året for Slaget på Dybbøl har fået en anonym bidragyder. Grænseforeningen har endnu ikke startet op for salget af årets Dybbølmærke til landsindsamlingen for Dybbøl Mølles vedligeholdelse, men foreningen kan nu glæde sig over, at en gavmild sjæl har valgt at donere 100.000 kroner til møllen oplyser Jv.dk.Bidragyderen er en sønderjyde bosat i København som er stolt over sin sønderjyske baggrund.


15-04-2014 13:08
Skat får kritik for razziaer på motorvejen

Forfatter: Henrik Lauridsen


Skats razziaer på motorvejene er livsfarlige for bilisterne.Det mener flere vognmands-foreninger, efter en razzia ti kilometer nord for den tyske grænse i fredags førte til tre ulykker, hvor én person blev hårdt kvæstet.Problemet at der ikke skiltes tydeligt nok, og at nogle trafikanter dermed ikke når at bremse op.Kort sagt er der for få advarsler om at trafikken bremser. Det siger Ole Bang, der er formand for Sønderjysk Vognmandsforening til DR Syd- Det kan ikke være rigtigt, at der sker uheld bare fordi der er razzia. Men der var alt for få skilte i fredags. Folk, der kører på motorvejen, forventer jo ikke, at trafikken lige pludselig standser helt op, siger han.


15-04-2014 11:13
Ny app giver hurtigt overblik over hvad der sker i dit lokalområde

Forfatter: Henrik Lauridsen
En ung iværksætter Katrine Jung fra Vejen har en vision om at få flere syddanskere til at kaste sig ud i flere spontane oplevelser.Derfor har hun udviklet Before You GoGo, hvor brugerne kan få besked, hvis der er en koncert nærheden, en teaterforestilling eller en anden event i byen hvor der stadig er billetter skriver TV Syd.Koldinghus, Godset og Mungo Park teatret i Kolding er blandt de foreløbig 20 annoncører der har meldt sig.Before You GoGo er tilgængelig både på Google Play og i App Store.


15-04-2014 09:57
Direktør blev fyret, men ansat igen

Forfatter: Søren Klinkby
En fodfejl fra Sydtrafiks bestyrelsen har betydet at de har, måtte fyre direktøren for efterfølgende at ansætte ham igen.

Lønpakken han fik dengang, kostede op mod 25 procent mere end reglerne for aflønning af fastansatte direktører tillader - regler der er fastsat af Kommunernes Landsforening det skriver TV SYD.

Derfor var man nødsaget til at fyre ham. Efterfølgende blev stillingen genopslået og nu har Sydtrafik ansat den direktør, de fyrede for en måned siden.


15-04-2014 09:51
De unge er for dårlige til digital post

Forfatter: Søren Klinkby
Er du ung i Haderslev kommune og ikke har tilmeldt dig NemID, så er det på høje tid du kommer i gang. Fra 1. november i år vil al kommunikation med det offentlige nemlig foregå digitalt. Mens der har været sat rigtig stor fokus på at lære de ældre at bruge NemID og digital post, så halter de unge efter.

Derfor vil der blive gjort en ekstra indsats over for de unge i form af konkurrencer, men også i form af et rejsehold som skal ud og hjælpe de unge med den digitale postkasse og fortælle dem om mulighederne.

I Haderslev er der 14,7 procent blandt de 15-24-årige, der har oprettet en digital postkasse, mens aldersgruppen 25-34 er oppe på 30,7 procent.


15-04-2014 06:29
Mand fik slået tand ud

Forfatter: Søren Klinkby
Politiet fik kort før klokken 01.00 i nat en anmeldes om en voldepisode i en lejlighed i Augustenborg. To mænd på henholdsvis 45 og 29 år, havde været udsat for vold hvor den 29-årige blandt andet havde fået slået en tand ud. Begge personer måtte en tur forbi skadestuen og Politiet er nu på jagt efter den formodede gerningsmand.


15-04-2014 06:28
Vindmøllevinge skabte problemer

Forfatter: Søren Klinkby
En stor vindmøllevinge skabte i går store problemer for trafikanterne på E45. Nær Aabenraa det skriver Tv-Syd

En hydraulikslange var sprunget og det havde fået køretøjet til at vælte. Derfor måtte der en større kran til for at få fjernet vindmøllevingen.


14-04-2014 13:18
Ingen byggesagsgebyr ved større telte i en overgangsperiode

Forfatter: Henrik Lauridsen
Der har været usikkerhed blandt brugerne og udlejere af større telte i Esbjerg KommuneOpsætning af større telte kræver som hovedregel en byggetilladelse med en efterfølgende regning for byggesagsbehandling til følge. Men staten har en ny certificeringsordning på vej på området. Ordningen er imidlertid forsinket.- Vi tager konsekvensen af den usikkerhed der har været, og indtil certificeringsordningen er på plads, vil Esbjerg Kommune ikke opkræve byggesagsgebyr for byggetilladelser til telte, der bruges i forbindelse med arrangementer af kortere varighed, siger John Snedker formand for Plan & Miljøudvalget.En tommelfingerregel er, at hvis der er tale om telt til ca. 150 personer eller flere, kræver det tilladelse.


14-04-2014 12:44
Ingen cirkus i Toftlund i dag

Forfatter: Henrik Lauridsen


Cirkus Dannebrog skulle i dag have givet forestilling i Toftlund, men cirkusdirektør Agnete Louise Enoch fortæller, at cirkus desværre må aflyse.På grund af blæsten er det ikke muligt at sætte teltet op, og samtidig er sportspladsen, hvor teltet skulle have stået, meget våd og blød.- Så vi er bange for, at den bliver helt ødelagt, hvis vi bruger den, siger Agnete Louise Enoch til jv.dk.Hun forsikrer, at dem, der havde købt billet til forestillingen kan få pengene tilbage. De kan dog også vælge at vente med at bruge billetten til september, hvor Cirkus Dannebrog vender tilbage til Toftlund.


14-04-2014 11:56
Smykker fundet bag en hæk i Sønderborg

Forfatter: Henrik Lauridsen
Mangler du herre- eller damesmykker, som sandsynligvis er stjålet i Sønderborg eller Sønderborgs opland, så er det måske dem, der er blevet indleveret som hittegods på politistationen i Sønderborg.Smykkerne er indleveret den 31. marts i år. De blev fundet bag en hæk på Ørstedsgade/Bygtoften i Sønderborg. Mener du, det kan være dine ting, kan du henvende dig til afdelingen for hittegods på politistationen.

14-04-2014 10:38
Bly i drikkevand undersøges

Forfatter: Henrik Lauridsen


På tre ældre ejendomme på Kongevej i Sønderborg har Sønderborg Kommune fundet et blyindhold i drikkevandet, der overskrider de gældende grænseværdier. De tre ejendomme er Arresthuset, Sønderborg Statsskole og Ahlmann-Skolen. Men blyindholdet er det farligt:Sagde geolog Per Mørch Christensen fra Vand & Jord i Sønderborg Kommunetil Globusnyhederne.


Lyt her

14-04-2014 10:19
Kvinde fra Kolding er blevet en halv million fattigere

Forfatter: Henrik Lauridsen


I slutningen af 2013 kom en 56 årig kvinde fra Kolding på Facebook i kontakt med en person, som hun fattede interesse for. De to skrev sammen i en periode, og manden forklarede, at han var ingeniør, og at han manglede nogle penge til materialer - helt præcist en halv million kroner.Kvinden fik stor sympati for manden, så hun overførte de mange penge, til manden. Politiet gør ikke noget ved sagen, og pengene er tabt for kvinden.- Hvordan kan man finde på det? Vi har sagt det før, men jeg vil meget gerne have lov til at sige det igen. Man skal lade være med at overføre penge ud af landet, til folk man ikke kender, siger Poul Steffensen, vicepolitikommissær ved Sydøstjyllands Politi til jv.dk.


14-04-2014 09:33
Kanonslag fjernet fra Torvet i Tønder

Forfatter: Henrik Lauridsen


I går lidt over middag fik politiet en anmeldelse om, at der lå tre store kanonslag spredt på Torvet i Tønder. Politiet afspærrede området og sendte billeder af kanonslagene til bomberydderne fra EUD.- Ud fra de billeder vi så sender dem, der kan de se, at det kan godt håndteres af Hjemmeværnet, fortæller vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Kjeld Jørgensen til jv.dk.Et par timer senere var afspærringen og kanonslagene fjernet på Torvet.


14-04-2014 09:25
Borgerne er for dårlige til at benytte akuttelefonen

Forfatter: Søren Klinkby
Borgerne i Region Syddanmark er for dårlige til at bruge den nye akuttelefonen som blev indført den 1. april. En tredjedel møder nemlig fortsat direkte op på skadestuerne det viser en rundringning foretaget af TV-SYD. Hvis man har brug for hjælp, skal man først ringe til akuttelefonen, i stedet for at gå direkte ind på en skadestue. Poul-Erik Svendsen der er formanden for Sundhedsudvalget i Region Syddanmark, erkender at ordningen ikke fungerer optimalt endnu og at man nu vil sætte yderligere fokus på akuttelefonen. Nummeret er 70 11 07 07.


14-04-2014 08:23
Cyklisten dræbt i trafikulykke

Forfatter: Søren Klinkby


En 76-årig mand fra Ribe blev i går dræbt i en trafikulykke i Ribe.

Manden blev dræbt, da han blev påkørt af en bil med en påspændt trailer, som kørte på Omfartsvejen ved Kammerslusen. Her cyklede den ældre mand ud foran bilisten. Cyklisten blev efterfølgende bragt på sygehuset, men hans liv stod ikke til at redde.


13-04-2014 06:35
SønderjyskE forlænger med ishockeytræner

Forfatter: Kim Hansen
Den populære assistenttræner, Christopher Straube, har forlænget kontrakten med det lyseblå ishockeyflagskib.Han kom til Vojens sidste sommer som et trænermæssigt ubeskrevet blad; men medbragte trænerlicens og en lang karriere som topspiller med ikke mindre end 800 kampe i de tyske ligaer som bagage.Christopher Straube er faldet godt til i Danmark og hos SønderjyskE, og sportschef Søren Stockfisch glæder sig også over, at det er lykkedes at forlænge samarbejdet med den populære assistenttræner:- Christopher Straube har leveret et stykke gedigent og solidt arbejde. Han har en dybt professionel tilgang til tingene, og er i alle sammenhænge en super god support for cheftræner Dan Ceman.Det har også fungeret glimrende med hans rolle som assistenttræner på talentholdet.Christopher Straube har allerede givet tilsagn om, at han deltager i spillernes sommertræning, hvor vi vil fokusere på en yderligere optimering af sæsonforberedelserne.

Jeg er overbevist om, at både etablerede spillere og de mange talenter vil få stor gavn af hans tilgang til den fysiske træning, understreger Søren Stockfisch.Christopher Straube trives i Sønderjylland, og glæder sig over kontraktforlængelsen:- Jeg vil gerne takke Dan Ceman, Søren Stockfisch og Peter Douris (cheftræner for talentholdet, red.) for en meget begivenhedsrig, første sæson i SønderjyskE.Jeg er glad og stolt over, at jeg kan fortsætte samarbejdet med alle i og omkring klubben i endnu en sæson, slutter Christopher Straube.


11-04-2014 13:56
Se køerne danse

Forfatter: Kim Hansen


Otte sønderjyske kvægproducenter åbner søndag stalddørene. Det sker i forbindelse med den traditionelle økodag, hvor økokøerne lukkes ud på marken efter en lang vinter i stalden.Hvis du vil ud og kigge på de glade køers dans kan du komme til det i Broager, Løgumkloster, Rødekro, Vojens, Skærbæk, Christiansfeld og Rødding.De nøjagtige adresser kan findes på www.økodag.dk.Det er i år tiende gang, der inviteres ud på landet til økodag, og de seneste år har der været et stort opløb af børn og voksne, som har set »køerne danse«, når de i ren kådhed over den friske luft, solen og smagen af forår laver spjæt på vej mod markens friske græs.


11-04-2014 13:28
Kommunale bygninger får solceller

Forfatter: Kim Hansen


Esbjerg Kommune har længe ønsket solceller på de kommunale bygninger, men investeringen har ikke været rentabel på grund af lovgivningen.Den forhindring har en statslig solcellepulje løst ved at give dispensation til en række kommunale solcelleprojekter.Esbjerg fik 13 ud af 23 ansøgninger godkendt og sikrede sig 0,8 MW ud af puljen på 20 MW.


11-04-2014 11:56
Bank vil ikke leje ud til fagforening

Forfatter: Kim Hansen


Arbejdernes Landsbank i Kolding er kommet i modvind efter at man har ønsket at udleje første sal i sin bygning i Kolding. Dem der ønskede at leje den var nemlig Det Faglige Hus i Esbjerg.Fagforeningen har længe ønsket at finde nye lokaler i Kolding og lokalerne over banken var helt ideelle.Men da man stod og skulle skrive under på kontrakten blev det hele annulleret da banken pludselig ikke længer ønskede at udleje.Ifølge Johnny Nim fra Det Faglige hus er det fordi banken er bange for at LO vil begynde at blande sig i bankens forretning. Men ifølge Peter Froulund fra banken er det slet ikke sådan det hænger sammen.Han giver dog ret i at beslutningen er kommet meget pludseligt, fordi man selv ønsker at bruge etagen til eget formål. Hvad der skal være der kan han ikke udtale sig om. 


11-04-2014 11:02
To heste løb rundt på motorvejen

Forfatter: Kim Hansen


Det kunne være gået helt galt på den Sønderjyske motorvej ved Øster Løgum i formiddags da to heste løb rundt på vejen.De to heste blev dog ret hurtigt vist i retningen af en mark og væk fra vejen. På marken blev de så indfanget igen.Det skal undersøges om der er tale om uforsvarlig indhegning. I sådan et tilfælde vil det give en bøde til ejeren.


11-04-2014 11:00
Cirkus aflyser forestilling i aften

Forfatter: Kim Hansen


Har du købt billet til Cirkus Dannebrogs forestilling i aften i Padborg skal du have fat i telefonen, for forestillingen er aflyst.Årsagen er at cirkuspladsen er alt for blød til at de store køretøjer kan komme der ind uden at sætte fast.Hvis du allerede har billetter til i aften kan du kontakte Cirkus Dannebrog og få billetten byttet om til i morgen hvor de er i Tønder eller så pengene refunderet.


11-04-2014 07:55
Trafikkaos efter ulykke med lastbil og personbil

Forfatter: Kim Hansen


Der er sket et uheld på Haderslevvej ved Skodborg.Politiet fortæller at det drejer sig om at en personbil har ramt en lastbil.Ifølge vidner på stedet er der lidt trafikal kaos omkring uheldsstedet som er lige ved rundkørslen i retning mod Vejen.Uheldet skete klokken 7.40.De første melder lyder på at alle er kommet ud af køretøjerne og ikke skulle være kommet noget til.


11-04-2014 06:44
Hjælp politiet: Bankrøver efterlyses

Forfatter: Kim Hansen


Da Sydbank i Jernbanegade i Kolding i går var udsat for et bankrøveri kørte gerningsmanden ned af Låsbygade og han er ikke set siden.Ingen vidner kunne fortælle hvor manden ellers er kørt hen, derfor vil politiet i Kolding opfordre folk, der endnu ikke har talt med politiet om den her cyklende overvægtige mand, til at ringe til dem.Røveren beskrives som sagt som overvægtig eller kraftig af bygning. Han er mellem 25 og 30 år og så havde han en sort eller mørkeblå jakke på, hvor der på ærmet stod PEAK med hvid skrift.Han havde blå bukser og sorte sko på da han stak af fra banken.Han kørte på en meget iøjefaldende gul cykel da han stak af fra banken.Du kan ringe til politiet i Kolding på servicenumret 1-1-4.


11-04-2014 06:44
Paragraf i lejekontrakt var ugyldig

Forfatter: Kim Hansen


En skovdyrker fra Tinglev har nu endeligt fået sat punktum i en sag hvor han har fastansat en vikar han havde lejet hos et vikarbureau.Skovdyrkeren var blevet så glad for vikaren der kommer fra Ungarn, at han efter lejeaftalens udløb valgte at fastansætte ham.Det mente vikarbureauet var imod kontrakten og forlangte derfor at få 125.000 kroner af skovdyrkere. Det mente skovdyrkeren dog ikke var fair og derfor søgte han hjælp hos Sønderjysk Landboforening.Foreningen kørte sagen for skovdyrkeren og han kan nu ånde lettet op. Dommen siger at en bestemt klausul i lejekontrakten var ugyldig og derfor må den ungarske arbejder fortsætte hos skovdyrkeren.


11-04-2014 06:43
Morgensporten

Forfatter: Kim Hansen


I aften skal SønderjyskE en tur til Herning i den 4. DM finale i ishockey. Herning fører serien 2-1 i kampe, men SønderjyskE kan med en sejr udligne serien og tage hjemmebanefordelen tilbage. 5. finalekamp spilles i Vojens på søndag.Også i aften skal SønderjyskE´s superligamandskab på hjemmebane i aktion og der er brug for 3 meget vigtige point mod en direkte nedrykningskonkurrent FC Vestsjællland.FC København er klar til klubbens niende pokalfinale efter en samlet 2-1-sejr over FC Nordsjælland. Nu venter så AaB, i Pokalfinalen som spilles i Parken 15. maj.


11-04-2014 06:43
Slotsvej i Gram åbner igen

Forfatter: Kim Hansen


Slotsvej i Gram har været spærret for gennemkørsel i de sidste par måneder, og bilister har derfor kørt på en midlertidig vej, men i dag åbner Slotsvej igen.Grunden til den midlertidige omkørsel er, at der bliver arbejdet med et stort naturprojekt og at arkæologerne har skullet have tid til at foretage udgravninger.Der kommer ikke asfalt på Slotsvej i første omgang.Der skal lige repareres lidt kantsten og cykelsti, inden der kan asfalteres. Hvornår det sker, er endnu ikke planlagt, og det kan ikke afvises, at det bliver nødvendigt at spærre af igen.Den midlertidige vej bliver derfor liggende lidt endnu.


10-04-2014 12:53
Endnu en kommune skifter det gamle gadelys ud

Forfatter: Kim Hansen


Nu og i løbet af de kommende år skifter Varde Kommune gadelys og armaturer ud med nyt materiel.I øjeblikket er det private selskab EL:CON i gang i Varde by udenfor voldene, hvor flere stier og mindre veje allerede har fået monteret de nye lyskilder.Det nye lys er ikke alene mere energivenligt. Det er også mere moderne, og det lever op til de nyeste standarter på området. Fx bliver det muligt at skrue op og ned for lysstyrken i forbindelse med større arrangementer.Der ventes også en større økonomisk gevinst ved udskiftningen.


10-04-2014 12:17
Ung mand anholdt for at sætte ild

Forfatter: Kim Hansen
En kun 16-årig dreng er, ifølge Flensborg Avis, blevet anholdt efter at der i nat opstod en voldsom brand i den gamle fiskerihavn i Flensborg.Politi og brandvæsen blev kaldt til havnen hvor man kunne konstatere at to sportsbåde stod i lys lue ved en bådebro af træ.Et vidne havde truffet den unge mand ikke langt fra havnen hvor han havde sagt at han var ude at løbe en tur og ikke havde noget med branden at gøre. Det synes vidnet dog var lidt underligt da han gik i gummistøvler.De to både led voldsom skade samtidig med at to andre både blev berørt.Den anholdte er kendt af politiet i forvejen.Kilde: Flensborg Avis

10-04-2014 12:01
Konfirmander skal forberedes i weekenden og ferier

Forfatter: Kim Hansen


Den nye skolereform der træder i kraft efter sommerferien får betydning for elever der går til konfirmationsforberedelse.I Haderslev har kommune, skoleledere og præster været i tæt dialog om hvordan man løser problemet med at eleverne nu pludselig skal være i skolen meget længere.Løsningen de er kommet frem til er at flere af de unge måske vil komme til at skulle sige fra til fritidsaktiviteter eller fritidsarbejde i en periode, for undervisningen vil komme til at ligge på skæve tider som f.eks. i weekender og på skolefrie dage.Den endeligt udformning af planen er lige nu på tegnebrættet.


10-04-2014 07:18
Nye arbejdspladser til lærere på vej

Forfatter: Kim Hansen


5.000 kroner. Så meget har Haderslev kommune sat af pr. lærer når der i løbet af sommerferien skal indrettes nye arbejdspladser til dem på skolerne.Der er godt 550 lærere i Haderslev og de skal alle have en plads hvor de, når den nye skolereform træder i kraft efter sommerferien, kan arbejde og forberede sig.Men selvom kommunen har afsat et stort millionbeløb til arbejdspladserne har man valgt at sige at man ikke vil blande sig i hvordan de enkelte skoler vil indrette sig.Der er lagt op til at det er ledelsen og medarbejderne der sammen skal finde den mest optimale løsning for arbejdspladsernes udformning.


10-04-2014 06:30
Ælle bælle – kommunen vil tælle

Forfatter: Kim Hansen


Fra tirsdag efter påske og 14 dage frem vil der være folketælling i Haderslev kommune.Her vil kommunen tælle og kategorisere de borgerhenvendelser, de får. Der vil ikke blive gemt noget om borgeren, kun hvad henvendelse drejede sig om.Resultatet af tælleugen vil give kommunen en pejling om hvorvidt bemandingen på de forskellige poster er som den skal være.Kommunen beklager allerede nu at der kan komme forlængede ekspeditionstider i de 14 dage optællingen står på, men håber på forståelse da man vil komme ud med nogen tal der gerne skulle få det hele til at glide lettere fremadrettet.


10-04-2014 06:30
Hurtig ekspedition for røver

Forfatter: Kim Hansen


Mandag begik han røveri. Tirsdag blev han anholdt og onsdag fik han dom og blev sendt direkte til afsoning.Så hurtigt har ekspeditionen af den 39-årige røver fra Esbjerg, der røvede Sparekassen i Lunde ved Varde, været.Ifølge en pressemeddelelse fra politiet har manden haft økonomiske vanskeligheder med noget gæld og hans eneste måde at komme af med det på var ved at begå et røveri.Pengene fra røveriet er over alle bjerge.


10-04-2014 06:29
Mørke klumper ved strandene på Als var ikke olie

Forfatter: Kim Hansen


Intet tyder på, at de mørke klumper, som midt i sidste uge drev ind på kystområdet fra Drejet ved Kegnæs og strækningen op til Fynshav indeholder olie” Vi har ud fra oplysningerne fra det tyske beredskab vurderet, at substansen er plantefedt, og at klumperne kan bortskaffes til Sønderborg Kraftvarmeværk”, fortæller beredskabschef Bjarne Neerman.Alene i weekenden har Brand & Rednings frivillige brandfolk brugt mere end 600 mandetimer på at få ryddet strandene for de fedtede klumper, så strandene igen er pæne og rene.


09-04-2014 09:45
En person på sygehuset; Hjul punkterede under overhaling

Forfatter: Kim Hansen


Politiet blev i morges kaldt ud til et færdselsuheld på motorvejen mellem afkørsel Vejen Ø og Lunderskov i vestgående retning.En bil havde været ved at overhale en anden bil og pludselig punkterede den overhalende bil ryger ud i grøften og ruller rundt.Personen i bilen slap heldigt fra uheldet uden større skader, men blev dog kørt til observation på sygehuset for at sikre at der ikke er hjernerystelse eller lignende.


09-04-2014 09:20
Vi cykler til arbejde 2014

Forfatter: Henrik Lauridsen


Nu skal der trædes i pedalerne. 1. maj skydes kampagnen Vi cykler til arbejde 2014 nemlig i gang, og din arbejdsplads kan stadig nå at være med i Haderslev Kommune:Sagde Dorte Evald, koordinator fra Haderslev i bevægelse til Globusnyhederne.


Lyt her

09-04-2014 09:07
Kobbertyve taget af politipatrulje

Forfatter: Kim Hansen


To tyve blev i nat stoppet af politiet i Sønderborg.Det viste sig at de havde beriget sig ved at stjæle 27 kg kobber samt en afdækningsplade til en transformerstation.De to mænd kommer fra Sønderborg og Egernsund og er henholdsvis 17 og 35 år.De blev begge taget med ind på stationen i Sønderborg og har afventet nærmere sagsbehandling af lokalpolitiet i dag.


09-04-2014 06:52
Metalværksted udbrændte totalt

Forfatter: Kim Hansen


Omkring klokken halv seks i går eftermiddag udbrød der en voldsom brand på et metalværksted på Alslev Møllevej ved Varde.Ifølge politiet har man endnu ikke kunne finde frem til brandårsagen.Branden var så voldsom at værkstedet nedbrændte totalt og brandfolkene kunne intet gøre andet end at sørge for at ilden ikke spredte sig.Brandfolkene kunne først begynde at pakke sammen omkring klokken 22.Ingen mennesker skulle være kommet til skade ved branden.


09-04-2014 06:52
Kommune lukker plejeboliger som aldrig før

Forfatter: Kim Hansen


De ældre i Tønder kommune er generelt mere raske og rørige end tidligere og tilpasser sin bolig så de kan blive hjemme længere end tidligere. Det betyder at der står rigtig mange plejeboliger ledige og pengene fosser ud af kassen hos kommunen.Det koster kommunen ikke mindre end 2 mio. kroner om året at holde disse ubeboede boliger klar til hvis der skulle komme en beboer, og det mener Sundhedsudvalget er for meget.Derfor skal man nu ind og kigge på hvad man kan gøre så de penge kan bruges på noget andet.Siden 2011 er der lukket omkring 30 pleje og ældreboliger i Tønder kommune, hvilket svarer til et helt plejecenter.


08-04-2014 14:32
Sparekasserøver fra Lunde anholdt

Forfatter: Kim Hansen


Klokken 12.41 i dag kunne lokalpolitiet i Varde anholde den mand, som i går formiddags begik røveri mod Nørre Nebel Sparekasses afdeling i Lunde ved Varde.Den 39-årige mand bor i Esbjerg-området, men har tilknytning til Varde. Manden har aflagt fuld tilståelse.Han har forklaret, at han havde gæld. Derfor er udbyttet fra røveriet også allerede væk.Den 39-årige vil blive fremstillet i retten i Esbjerg i morgen.


08-04-2014 12:55
Naturfredningsforening vælter plan om kæmpe spejderlejr

Forfatter: Kim Hansen
Noget kunne tyde på at Danmarks Naturfredningsforening igen vil sætte en stopper for et godt projekt for regionen.Først fik man halet en sag fra Tønder Kommune i langdrag, så en virksomhed der ville bruge Rømø Havn til udskibning af vindmøller, måtte finde en alternativ plads.Nu ser det ud til at foreningen også sætter en kæp i hjulet for planerne om at afholde den store spejderlejr ved Sønderborg.Ifølge tvsyd.dk har foreningen i starten af sidste uge startet en fredningssag på det store område hvor sergentskolen før havde træning.Danmarks Naturfredningsforening mener at lejren vil have så stor miljøbelastning af det ikke kan genoprettes.Lige nu er alle i gang med at finde alternative pladser til den store lejr.


08-04-2014 12:55
Gyllevogn væltede

Forfatter: Kim Hansen


En gyllevogn gav tidligere på dagen problemer da den væltede på Østervej ved Kalvslund.Oprydningen på stedet medførte at beredskabet var nødsaget til at bede politiet om at spærre vejen af for at de kunne gøre ordentligt rent.Ingen personer skulle være kommet noget til ved ulykken og der skulle heller ikke være sket større forurening.


08-04-2014 12:55
SE præsenterer godt regnskab

Forfatter: Kim Hansen


Med en stigning i omsætningen og et driftsresultat på 741 mio. kr., fortsætter energi- og telekoncernen SE sin solide økonomiske vækst.Det er især opkøbet af Stofa, der har bidraget til væksten, men også en generel stigning i hele SE’s forretning, herunder 20.000 nye fiberkunder, har haft stor betydning.Det kommende års arbejde består i at få alle SE's aktiviteter til at spille optimalt sammen. Denne opgave kommer i kølvandet på en voldsom turbulent overgang for alle private fiberkunder fra SE til Stofa.


08-04-2014 08:49
Tømrer må ikke længere slå søm i

Forfatter: Kim Hansen


Det bliver nok ikke de bedst uddannede tømrer der kommer fra EUC Syd i Sønderborg i fremtiden. Det er nemlig blevet besluttet at de ikke længere må slå søm i under uddannelsen, i hvert fald ikke udendørs under den overdækkede arbejdsplads bag skolen i Sønderborg, uden lyddæmpende foranstaltninger.Det er, ifølge jv.dk, naboerne der har klaget til kommunen tilbage i 2012 over støjen, og nu har kommunen så fået lavet støjmålinger og der er udstedt flere påbud.Men det er ikke kun gener fra sømhamring der genere naboerne. Også leveringen af mælk i aften og nattetimerne er generende.Ligeledes har målingerne vist at et testområde for scootere og knallerter skal flyttes. Det samme skal et hydraulik-undervisningslokale.Kravene skal efterkommes inden for seks uger.Kilde: jv.dk

08-04-2014 07:28
Endnu en kommune sætter SFO-prisen ned

Forfatter: Kim Hansen


Som vi kunne fortælle i sidste uge her i Globusnyhederne, så sætter Haderslev kommune prisen for at have børnene i SFO ned med 4-500 kroner om måneden. Og nu følger Esbjerg også med.Her bliver det dog et begrænset nedslag i prisen på 225 kroner i forhold til i dag.I Haderslev var der nedslag i prisen til alle, i Esbjerg er det, ifølge jv.dk, begrænset til de forældre der har børn i både morgen-, eftermiddags- og feriemodul.Årsagen til prisnedslaget i begge kommuner er den samme. Der bliver nemlig færre timer hvor børnene skal være i SFO’en efter ferien på grund af den nye skolereform, da de i stedet skal være i skolen til ca. klokken 14, hvor de i dag typisk har fri mellem 12 og 13.


08-04-2014 07:28
Betjente løb indbrudstyv op

Forfatter: Kim Hansen


Det lykkedes i nat en patrulje fra Syd og Sønderjyllands politi at fange en indbrudstyv i Esbjerg.Alarmen var gået på Myretuevej hvor både en politipatrulje og en vægter mødte op.Da de nåede frem kunne de se gerningsmanden løbe væk fra stedet og betjentene satte efter. Efter lidt løb lykkedes det for betjentene at indhente indbrudstyven.Det viste sig at gerningsmanden have knust en rude for at komme ind i ejendommen.


08-04-2014 07:28
Kendt dyrepark skifter navn

Forfatter: Kim Hansen


Givskud Zoo skifter navn til ZOOTOPIA. Det er en sammenskrivning af ordene zoo og topia. Zoo betyder »dyr« og topia betyder »sted«, og det gør ifølge dyreparkens direktør, Richard Østerballe, ZOOTOPIA til dyrenes sted, skriver dagens.dk.»Præcis dét koncept og dét idegrundlag vil vi gerne have, at Givskud Zoo og dermed ZOOTOPIA udvikler sig på,« siger han i en pressemeddelelse.Parken er i gang med en udviklingsplan, der indebærer en udbygning af ZOOTOPIA frem mod 2019, hvor stedet har 50 års jubilæum.


07-04-2014 13:04
Røveri mod sparekasse

Forfatter: Kim Hansen


Nørre Nebel Sparekasses afdeling i Lunde ved Varde blev her til formiddag udsat for et røveri.Klokken 10.35 kom en maskeret mand ind i sparekassen, og med en kniv truede han sig til et kontant beløb.Derefter løb han ud til en mindre blågrøn bil og kørte fra stedet – det vides ikke med sikkerhed i hvilken retning.Manden beskrives foreløbigt således:

• Kraftig af bygning

• Iført en lilla hættetrøje og grå joggingbukser

• Rødmønstret tørklæde for ansigtet inde i sparekassen, men umaskeret udenfor.

• Taler dansk uden accent eller speciel dialektSyd- og Sønderjyllands Politi vil gerne høre fra mennesker, der måske har set noget i forbindelse med røveriet. Henvendelser på telefon 1-1-4 til lokalpolitiet i Varde.


07-04-2014 12:40
Kommune tabte sag om drikkevandsprøve

Forfatter: Kim Hansen
Haderslev Kommune har tabt en sag mod en borger fra Fole ved Gram, der nægtede at tage en ny vandprøve fra egen vandbrønd, blot fordi analyseresultatet, ikke var sendt direkte fra laboratoriet til kommunen.Prøven var taget som egenkontrol og sendt videre til kommunen umiddelbart efter modtagelsen. Det var ikke godt nok for kommunen der forlangte en ny prøve, hvilket ville koste borgeren op mod 1.500,- kr.Ifølge Dansk Brøndejerforening er Haderslev-sagen ikke enestående.Lyt Wisti WistisenFortalte formad for Dansk brøndejerforening, Wisti Wistisen til Globusnyhederne.


Lyt her

07-04-2014 08:45
Lufthavn bygger ud

Forfatter: Kim Hansen


Esbjerg Lufthavn er inde i en rigtig god udvikling med stigende omsætning og et øget antal flyvninger.Den positive udvikling har øget aktivitetsniveauet, og der er blevet købt flere køretøjer, som bl.a. bruges til snerydning og tung fragt.Det nyindkøbte udstyr står pt. udendørs når det ikke bruges, på grund af pladsmangel.Derfor vil lufthavnen nu opføre en hal på 30 x 30 meter og med en højde på 5,5 meter så materiellet kan komme under tag.Prisen på den nye bygning havner på 2 millioner kroner, og dem har Teknik & Byggeudvalget bedt byrådet om at finde og bevilge dem som et lån.


07-04-2014 08:19
Frækt tyveri og indbrud hos gammel dame

Forfatter: Kim Hansen


En tyv forsøgte fredag aften at snyde sig ind hos en 91-årig dame i Sønderborg.Lidt efter ni ringende han på hos kvinden og udgav sig for at være hjemmehjælper. Men den troede kvinden ikke på, og hun valgte derfor at lade hoveddøren forblive lukket, skriver tvsyd.dk.Manden brækkede derfor i stedet kvindens terrassedør op og gennemgik hendes ejendele, alt i mens hun var hjemme.Ifølge den 91 årige kvinde stak manden dog af uden at få noget med sig.Ifølge kvinden var manden iført grå hættetrøje og med blå og hvidstribede bukser.Igen skal der lyde en opfordring til at man ikke lukker fremmede ind.Kilde: tvsyd.dk

07-04-2014 08:15
Bil ramt af eksploderet postkasse

Forfatter: Kim Hansen


Flere postkasser blev i weekenden sprængt i luften på Vestbanevej i Varde.Politiet står uden synderlige spor af gerningsmændene.Ud over at beboerne på vejen skal ud og investere i nye postkasser skal en af beboerne regne med at pengepungen bliver tømt for en kort stund.Vedkommendes bil blev nemlig ramt af en flyvende postkasse.Politiet vil gerne høre fra folk der måske ved hvem der står bag narrestregerne. Hvis du ved noget kan du ringe på servicenumret 1-1-4.


07-04-2014 08:07
Kvinde forsvandt i tåge og højvande

Forfatter: Kim Hansen


I går blev politi og beredskab sat i sving med en eftersøgning på Fanø.En kvinde blev fanget af tåge og højvande da hun var ude på en løbetur på Fanø Strand.Da kvinden havde været væk i længere tid end sådan lige beregnet blev politiet alarmeret og man gik i gang med at lede efter hende.Kvinden kom dog selv på ret kurs igen og eftersøgningen kunne aflyses.


07-04-2014 07:31
Nye chauffører til ambulancer og lægebiler

Forfatter: Kim Hansen


Region Syddanmark ønsker, at flere forskellige firmaer byder ind på opgaven med at køre ambulancer. Derfor har regionen delt det udbud, som netop er sendt ud, op i fire geografiske områder.De fire geografiske områder svarer til dækningsområderne for Odense Universitetshospital, Sygehus Lillebælt, Sydvestjysk Sygehus og Sygehus Sønderjylland.Udbuddet omfatter både ambulancekørsel, kørsel med akutlægebiler og akutbiler og liggende patienttransport.Der er tale om en ti-årig kontrakt pr. område med start 1. september 2015, og med mulighed for at afslutte kontrakten efter fem år.I dag har Falck opgaven med at køre alle ambulancer i Region Syddanmark.


04-04-2014 09:48
SFO’en bliver billigere for nogen efter sommerferien

Forfatter: Kim Hansen


Det bliver billigere for forældre i Haderslev Kommune at have deres børn i SFO efter sommerferien.Som følge af folkeskolereformen bliver skoledagene længere, og åbningstiderne i SFO’en bliver kortere.Udvalget for Børn og Familier har derfor besluttet, at forældrebetalingen sættes ned.For børn, der kun skal gå i SFO om eftermiddagen, ændres forældrebetalingen fra 1.640 kroner til 1.214 kroner om måneden i 11 måneder. For børn, der både skal gå i SFO om morgenen og om eftermiddagen, ændres forældrebetalingen fra 2.051 til 1.518 kroner om måneden i 11 måneder.Udgifterne til den lavere forældrebetaling finansieres af de midler, der er afsat i forbindelse med folkeskolereformen.


04-04-2014 08:01
Ribe har fået ny biskop

Forfatter: Kim Hansen


Ribe Stift har fået ny biskop. Det blev den 52-årige provst Elof Westergaard fra Silkeborg der trak det længste strå.Elof Westergaard har ellers været en noget omdiskuteret herre i kampen om bispesædet. Elof er nemlig blev kaldt kætter i tidsskriftet Tidehverv af en af sine præstekollegaer.På trods her af blev det til en komfortabel valgsejr. Elof Westergaard fik 769 stemmer mod Ivan Poul Madsens 245 og Thala Juul Holms 178.Elof Westergaard overtager posen som biskop i Ribe den 1. juni hvor han overtager efter Elisabeth Dons Christensen der har siddet i 10 år.


04-04-2014 07:16
Mand i livsfare efter trafikulykke

Forfatter: Kim Hansen


En 75-årig mand er i livsfare efter en trafikulykke på Aabenraavej, syd for Haderslev.Ulykken skete i går eftermiddag, skriver dagens.dk.Syd- & Sønderjyllands Politi formoder, at den ældre mand fik et ildebefindende under kørslen. Bilen kørte på tværs af vejen og endte i et træ.Manden pådrog sig alvorlige kvæstelser og han er i livsfare.


04-04-2014 07:16
Mand kravlede hen over tag med skruetrækker i hånden

Forfatter: Kim Hansen


Politiet i Esbjerg blev i går kontaktet af en bekymret borger der havde set en mand kravle hen over et tag mod nogle vinduer i Frodesgade.Da politiet kom frem og fik fat i manden viste det sig at være ganske harmløst.Manden havde nemlig smækket sig ude af sin lejlighed og ville nu prøve at komme ind gennem et vindue.


04-04-2014 07:16
Håndværkerne er gået fra halvfærdigt slagteri

Forfatter: Kim Hansen


En tvist mellem den totalentreprenør, der står for byggeriet af det nye kreaturslagteri i Holsted og Danish Crown, har nu fået en del af håndværkerne til at stoppe arbejdet.Umiddelbart får det ingen betydning for den igangværende indkøring af slagteriet, men det betyder, at den endelige færdiggørelse af byggeriet kan trække ud.Uenigheden mellem de to parter bunder i den plan, der ligger for den endelige færdiggørelse. På en række områder står parterne med en vidt forskellig opfattelse af, hvad der er færdigt, og hvad der ikke er. Det har medført en tvist af økonomisk karakter.Danish Crown vil nu prøve at finde en løsning på situationen så hurtigt som muligt.


Facebook
Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter