Lokale nyheder


01-10-2014 05:37
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Vejle Boldklub er tæt på at være reddet. Klubben meddeler, at man er 75 procent i mål med en redningsplan. Man har tilsagn om 18 millioner kroner.

Ren sportsligt gik det godt i går for Vejle Boldklub der spillede sig videre i DBU Pokalen efter en 2-1-sejr over Vejgaard fra Jyllandsserien.

I Champions League, vandt Bayern München 1-0 over CSKA Moskva

Manchester City spillede1-1 med Roma.

Barcelona tabte i Frankrig til Paris Saint Germain med 3-2 og APOEL Nicosia spillede 1-1 Ajax.

Herning og Gentofte og topper isligaen, mens SønderjyskE i aftes vandt hjemme i lokalopgøret med 4-2 over Esbjerg Energy.
30-09-2014 10:10
Første lokalopgør spilles I Vojens

Forfatter: Henrik Lauridsen
Kampen om region i ishockey spilles i aften i SE Arena i Vojens når SønderjyskE tager i mod Esbjerg Energy men hvordan ligger de 2 hold til hinanden i år:Sagde sportschef i SønderjyskE. Søren Stockfish til E-Sporten.dk


Lyt her

29-09-2014 05:36
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Det blev til 1-1 for SønderjyskE for fjerde gang i de sidste fire Superliga-kampe, da FC København var forbi i Sydbank Park i Haderslev.

EfB fik også kun 1 point, da Brøndby i aftes var forbi Esbjerg, kampen endte 2-2.

KIF Kolding København ser ud til at kunne nå meget langt i årets Champions League i håndbold.

I går fik de danske mestre i hvert fald en flyvende start på gruppespillet med en imponerende hjemmesejr på 35-21 over Flensburg-Handewitt, som vandt turneringen i sidste sæson.Det blev kun til uafgjort for Sønderjyskes håndboldherrer, da holdet spillede sin første kamp efter afgørelsen på den såkaldte bødekassesag.

Udekampen mod HC Midtjylland endte 26-26. Pointet kom i hus uden Christopher Huus og Andreas Nielsen var de 2 første der sad ude med karantæne.

Ribe Esbjerg sikrede sig to gode point ved ude at slå Skanderborg med 19-13.

Efter en skidt 1. halvleg vendte Team Esbjergs kvinder skuden og sikrede den ventede sejr på 35-29 hjemme over Ringkøbing.
26-09-2014 09:07
En institution tager sin sidste tur

Forfatter: Kim Hansen


I morgen er det slut for en institution i Esbjerg. Englandsfærgen tager nemlig sin sidste tur mellem Esbjerg og Harwich.Passagerruten tager sin sidste tur i morgen da DFDS har valgt at lukke den på grund af en ny svovlafgift pr 1. januar vil pålægge virksomheden en byrde på 20 mio. kroner om året.De ansatte på Englandsbåden har alle fået tilbudt job andre steder i DFDS organisationen.


26-09-2014 08:51
Sigtet har tilstået drab på Kamilla Hantusch

Forfatter: Kim Hansen


Den 24-årige mand, der er sigtet for drabet på sin ekskæreste, Kamilla Hantusch, har ifølge Ekstra Bladet tilstået forbrydelsen.Avisen skriver, at historien er bekræftet af flere kilder, men politiet vil ikke kommentere sagen.21-årige Kamilla Hantusch forsvandt 19. juli. Først efter 11 dage blev hendes lig fundet nord for Padborg.


26-09-2014 08:48
Kommunens personale sendes på kursus

Forfatter: Kim Hansen


En del af personalet i Haderslev Kommune sendes nu på kursus.Kurset skal gøre at de 45 medarbejdere bliver bedre til at betjene borgerne når de kommer og beder om hjælp.Det er ”Politikken om god service” der nu bliver effektueret for at sikre at alle borgere der ønsker hjælp af kommunens frontline personale får det og på det plan de ønsker.De første skal på kursus fra næste uge.


26-09-2014 08:26
Krig om Tøndermarsken

Forfatter: Kim Hansen


Der er nærmest udbrudt krig om Tøndermarksen.Folk med natur og vadefugle for øje ønsker at en nyoprettet fond skal købe dele af Tøndermarsken for at sørge for at der er områder til de truede fugle.I det andet ringhjørne står digelaugene fra Tønderområdet. De mener ikke at det vil være en god ide at lade en fond fjernstyre hvad der skal ske i Tøndermarsken.


26-09-2014 08:26
Legofamilien topper stadig liste over Danmarks rigeste

Forfatter: Kim Hansen


Går du og drømmer om at have mange penge, eller måske endda at blive en af de 100 rigeste i Danmark så kan vi godt fortælle dig hvad der skal stå som minimum på bankbogen.En ny opgørelse lavet af Berlingske viser nemlig at du skal have mindst ni nuller i den saldo der er i banken.Den rigeste i Danmark er lige pt. Kirk Kristiansen familien der topper med en formue på 100 mia. kroner.Sidste år var det nok med en formue på 800 mio. for at komme med i top 100 men det er det altså ikke mere.


26-09-2014 06:28
27 medarbejdere evakueret fra virksomhed i nat

Forfatter: Kim Hansen


27 medarbejdere på en virksomhed på Parkallé i Vejen blev natten til fredag evakueret. Det skriver Newsbreak.dk.

Kort før klokken 2 fik brandvæsnet en alarm om et større udslip af ammoniak.

- Det gik heldigvis ikke så galt. Det endte med at der var tale om et mindre udslip af ammoniak og udsugningsanlægget på virksomheden fik luftet ud, fortæller vagtchef hos Syd- & Sønderjyllands Politi, Søren Strægaard, til Newsbreak.dk.

Klokken 3.15 kunne de 27 medarbejdere vende tilbage til arbejdet.


26-09-2014 06:28
Alkoholpåvirket kvinde havnede i grøften

Forfatter: Kim Hansen


Flere trafikanter på den Sønderjyske Motorvej ved Vojens fik sig noget af en overraskelse da der pludselig skete en soloulykke for øjnene af dem.En kvinde fra Århus-kanten kom kørende i sydgående spor og mistede af endnu ukendte årsager herredømmet over sin bil.Hun røg tværs over vejen fra venstre vognbane og havnede i grøften.Politiet havde en mistanke til at hun var alkoholpåvirket og tog hende derfor med til en blodprøve. Kvinden kom ikke noget alvorligt til ved ulykken.


26-09-2014 06:27
Beskæring i uddannelsespladser rammer hårdt i regionen

Forfatter: Kim Hansen


Næsten hver femte videregående uddannelsesplads, som skæres væk fra 2015, skal findes i Region Syddanmark.Det er konsekvensen af uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsens udmelding om at nedjustere i antallet af studiepladser på uddannelser, hvor der er høj ledighed.Ministerens model tager dog ikke i tilstrækkelig grad højde for hverken regionale forskelle i arbejdsmarkedet, erhvervsspecialisering og forventninger til fremtidens arbejdsmarked eller de konkrete situationer, som uddannelsesstederne står over for. Og det er problematisk i forhold til Region Syddanmark, påpeger Stephanie Lose, formand for Udvalget for Regional Udvikling.


26-09-2014 06:27
Dansk statsborger på liste over globalt eftersøgte terrorister

Forfatter: Kim Hansen


Amerikanske myndigheder mistænker en dansk statsborger for at være en del af et skandinavisk baseret netværk af ekstremister, der tilsyneladende har forbindelse til al-Qaeda, skriver Jyllands-Posten.Abdessamad Fateh er dansk statsborger og optræder på en liste over globalt eftersøgte terrorister.Fateh går ifølge avisen også under navnet Abu Hamza og er kendt i de islamistiske miljøer i Aarhus og København.Amerikanerne vil foreløbig ikke afsløre, hvorfor han er havnet på listen netop nu.


26-09-2014 06:27
Danskerne vil forbyde kviklån

Forfatter: Kim Hansen


Et overvældende flertal på to tredjedele af danskerne vil have forbudt de ofte svimlende dyre kviklån.Sker det ikke, mener fire ud af fem, at der så i stedet bør indføres et loft på lånenes renter og gebyrer. Det viser en undersøgelse, YouGov har foretaget for metroxpress.De årlige omkostninger kan overstige 1.000 procent på de lettilgængelige kviklån.Forbrugerrådet Tænk kritiserer låneudbyderne for at kalkulere med, at en del af låntagerne ikke betaler lånet tilbage og så hente det tabte hjem ved at sætte renterne skyhøjt.


26-09-2014 05:33
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
I morgen eftermiddag skal SønderjyskE møde FC København, på Sydbank Park i Haderslev.

EfB spiller først søndag aften hjemme mod Brøndby, hvor Daniel Agger for første gang kommer til provinsen.

I aften løber Esbjerg Energy for første gang i denne sæson ind i Granly Hockey Arena til en ishockeykamp i metalligaen mod Fr.Havn.

SønderjyskE skal efter tysker triumfen en tur til Hørsholm for at møde Rungsted.
25-09-2014 13:12
Cyklist ramt af bil ved uheld

Forfatter: Kim Hansen


Der skete i morges et færdselsuheld på Sønderbro i Varde.Ifølge politiet var trafikken lige på dette tidspunkt hårdt belastet og det gav mindre forsinkelser for flere.Uheldets implicerede var en cyklist og en bilist.Cyklisten fik mindre knubs ved sammenstødet med bilen, oplyser politiet på twitter.


25-09-2014 13:11
2,4 mio. til projekt ”unge på sporet”

Forfatter: Kim Hansen


Projektet ”Unge på Sporet” i Haderslev får nu rigtigt vind i sejlene. Der er nemlig blevet bevilget 2,4 mio kroner fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.Projektet er et samarbejde mellem mange foreninger og erhvervslivet i kommunen. Formålet med projektet er at fremme trivsel og mental sundhed blandt de unge i kommunen.Omdrejningspunktet for projektet bliver et fysisk værested, som skal skabe rammen om samvær og netværk for sårbare unge.


25-09-2014 13:11
Håndboldspillere har fået straf for uetisk opførsel

Forfatter: Kim Hansen


Der er nu faldet en afgørelse i en sag om matchfixing hvor SønderjyskE og BSV er hovedpersonerne. Afgørelsen siger at der ikke er tale om decideret matchfixing men om anden uetisk opførsel.Otte spillere fra BSV har fået en spilledags karantæne og en både på 1000 kroner pr spiller.Det samme har det meste af holdet der tegnede SønderjyskE i sidste sæson.Straffen for SønderjyskE skal være udestået senest til december, så derfor kan SønderjyskEs cheftræner selv bestemme hvornår de enkelte spillere skal sidde ude.


25-09-2014 13:11
Menneskesmuglerne bliver ved

Forfatter: Kim Hansen


Der går efterhånden ikke en dag hvor vi ikke kan fortælle om at der igen er blevet standset en bil fyldt med personer der ønsker at søge asyl i Danmark.I går var det en 24 årig mand med hollandsk statsborgerskab der blev stoppet på motorvejen ved Kolding Syd afkørslen.Den 24-årige hollænder blev anholdt, sigtet for menneskesmugling og fremstillet i grundlovsforhør. Retten i Kolding valgte at give manden en straksdom på 30 dages fængsel samt indrejseforbud i Danmark i seks år.Politiet har desuden anholdt endnu en menneskesmugler i morges.


25-09-2014 13:10
Politiet efterlyser bil. Har du set den?

Forfatter: Kim Hansen


Syd og Sønderjyllands politi vil rigtig gerne have hjælp til at finde en stjålet lilla Kia Sorento. Bilen og en trailer er blevet stjålet i Kolding og blev til formiddag brugt til et indbrud.De to gerningsmænd i bilen kørte til en cafe på Stranderød i Gråsten og begyndte at fylde tomme flasker på traileren. Det blev dog opdaget af personalet der forsøgte at spærre tyvene vejen.Tyvene tog flugten ad en blind vej men måtte vende og smed her traileren. Da de kom tilbage truede de ejeren af den spærrende bil så vedkommende flyttede den og lod dem køre videre i høj fart.Bilen har registreringsnumret AJ 63 981.Har du set den så kontakt politiet på 1-1-4.


25-09-2014 06:35
To mænd anholdt i stjålet bil

Forfatter: Kim Hansen


To mænd blev i nat standset af en politipatrulje på Tøndervej i Aabenraa. De to mænd kom kørende i en bil der viste sig at være stjålet i Kolding.Yder mere så havde føreren drukket for meget til at sidde bag rattet i bilen.De blev begge anholdt og taget med på stationen.De er begge fra Kolding-egnen, oplyser politiet.


25-09-2014 06:34
Minister tvivler på, at Danmark er størst leverandør af Syrienkrigere

Forfatter: Kim Hansen


Danmark og Belgien er de to lande, der sender flest såkaldte foreign fighters til blandt andet Syrien, set ud fra størrelsen på befolkningerne. Det viser tallene i hvert fald.Men måske kan Danmarks toprangering på den kedelige hitliste skyldes, at vi bare er bedre til at holde regnskab med, hvor mange der forlader landet og tager til Mellemøsten, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S).Ellers har jeg svært ved at se nogen anden forklaring på, hvorfor det forholder sig sådan i Danmark, siger Mogens Jensen.


25-09-2014 06:34
Søren Gade har fået tilbudt flere folketingskredse

Forfatter: Kim Hansen


Der gik ikke mange minutter fra, at det blev officielt, at Søren Gade stoppede som direktør for Landbrug &Fødevarer, til de første tilbud om en opstillingskreds til Folketinget tikkede ind på hans telefon. Det skriver Dagbladet Holstebro.Men selvom han er glad for opbakningen, afviser den tidligere forsvarsminister, at han er på vej tilbage i dansk politik. I hvert fald ikke for nuværende, som han siger.


25-09-2014 05:40
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
SønderjyskE sendte i går jyllandsserieholdet fra Esbjerg IF92 ud af pokalturneringen med en 3-0-sejr, hvor Marvin Pourie blev dobbelt målscorer.

1. divisionsholdet Brønshøjs fik i går en pokalsejr over OB og det var måske en sensation, men der er mere for danmarksserieholdet SC Egedals resultat i aftes er en kæmpesensation.

For nummer 10 i Danmarksserie pulje 1 slog nemlig Superligaens nummer tre, FC Nordsjælland, ud af pokalturneringen efter et drama, der - efter 1-1 i regulær spilletid - måtte ud i straffesparkskonkurrence for at finde sin afgørelse.Sønderjyske gjorde fornem reklame for dansk ishockey med en sensationssejr over Krefeld i Champions Hockey League i Tyskland.

Med tre mål i tredje periode vendte de danske mestre 1-2 til 4-3 og slutter på tredjepladsen i Gruppe J uanset resultatet af returkampen mod tyskerne 7. oktober i SE Arena.KIF Kolding København vandt i aftes helt uden problemer 37-29 i Lemvig i håndboldligaen som fra weekenden får nyt navn, for der skrives håndboldhistorie, når holdene i de bedste danske håndboldligaer, for både herrer og damer, fra weekenden løber på banen til kampe i Boxerligaerne.


24-09-2014 11:51
SønderjyskE ishockey skal igen i CHL ilden

Forfatter: Henrik Lauridsen
SønderjyskE ishockey skal igen i aften spille i Champions Hockey League, ude mod Tyske Krefeld, og det bliver et direkte opgør om tredjepladsen i gruppen. Men kan man godt, sætte sig op til sådan en kamp:

Sagde Sportschef i SønderjyskE, Søren Stockfish til Globusnyhederne.


Lyt her

24-09-2014 05:35
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
EfB er videre i pokalen efter en smal 1-0 sejr på udebane over danmarksserieholdet fra Lindholm.

Superliga-topholdet Randers var en tur i Kolding, hvor det blev til en sejr på 7-1 over Kolding Boldklub.

Silkeborg var også på besøg i regionen hvor FC Sønderborg fik en lussing på 7-0 på Alsie Express Park.

SønderjyskE skal i DBU Pokalen i eftermiddag en tur til Esbjerg og møde Jyllandsserieholdet IF 92.

På søndag skyder KIF Champions League-sæsonen i gang med et brag af et opgør mod Flensburg hjemme i Kolding.

Men allerførst gælder det i aften Lemvig i Herre håndboldligaen
23-09-2014 13:29
Treårige pige fundet i god behold

Forfatter: Henrik Lauridsen


Hunde og en helikopter var sat ind i eftersøgningen af en lille tysk 3 årige pige, som tidligere i dag blev efterlyst i Blåvand.Men lidt efter middag blev den treårige pige fundet i god behold af et tysk ægtepar cirka 6,5 km fra campingpladsen, hvor hun forsvandt, oplyser Politiet på Twitter.


23-09-2014 10:00
Lastbilchauffør døde af hjerneblødning

Forfatter: Kim Hansen


I går morges fandt man en livløs mand på rastepladsen Hylkedal ved Kolding. Det viste sig at være en polsk lastbilchauffør.Manden blev undersøgt og man har nu kunnet konstatere at der ikke er noget kriminelt bag mandens død.Ifølge newsbreak.dk er manden nemlig død af en hjerneblødning.


23-09-2014 08:12
Banegårdsplads skal have den helt store tur

Forfatter: Kim Hansen


Nu renoveres Esbjergs største kollektive trafikknudepunkt, Banegårdspladsen, til glæde for de mange rejsende, som hver dag bruger området.Målet er at skabe tæt sammenhæng mellem busterminal, banegård og tilgrænsende byområder, at gøre omstigningsmulighederne mellem transportformerne mere attraktive, komfortable og overskuelige samt lette adgangen til/fra knudepunktet for såvel busser, fodgængere og cyklister.På mandag vil formand for Teknik & Byggeudvalget Anders Kronborg tage det første spadestik til renoveringen ved terminalbygningen.Projektet forventes at stå helt færdigt med udgangen af 2015, og vil til den tid have kostet 16,1 mio. kroner.


23-09-2014 08:12
Vejdirektoratet bygger ny rundkørsel ved sort plet Krydset

Forfatter: Kim Hansen
mellem Tøndervej og Aabenraavej i Øster Lindet ombygges nu til en rundkørsel. Ombygningen sker fordi stedet er udpeget som en sort plet - altså en lokalitet med flere uheld end forventet.Krydset ombygges til en rundkørsel med fire ben, idet der bygges en ny vej til Hovgårdsvej i Øster Lindet.Rundkørslen vil gøre det nemmere for trafikanterne at orientere sig mod deres medtrafikanter. Desuden har rundkørslen en hastighedsdæmpende effekt, fortæller projektleder i Vejdirektoratet Dorthe Hvid:Vejdirektoratet forventer, at rundkørslen kan udføres i foråret/sommeren 2015.


23-09-2014 08:12
DSB beholder alligevel klapsædebilletten

Forfatter: Kim Hansen


Efter en instruks fra transportminister Magnus Heunicke (S) har DSB besluttet alligevel ikke at droppe salget af den billigste rabatbillet til toget, den såkaldte klapsædebillet. Det oplyser DSB til Berlingske Nyhedsbureau.DSB havde ifølge Politiken ellers planer om at afskaffe billetten, der i tre år har gjort det muligt for unge og studerende at rejse på tværs af landet med tog for 89 kroner.


23-09-2014 08:11
To syrere fik straksdom for menneskesmugling

Forfatter: Kim Hansen


En 52-årig syrisk mand og en 50-årig syrisk kvinde fik mandag eftermiddag en straksdom på hver 30 dages fængsel for menneskesmugling. De ankede ikke dommen, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.Retten i Sønderborg dømte de to syrere for at have smuglet fem syriske statsborgere til Danmark, tre voksne og to børn.Ulovlighederne blev opdaget, da en patrulje fra Udlændingekontrolafdelingen i Padborg fik øje på den bil, som syrerne kørte i på motorvejen.


23-09-2014 08:11
Vælgerne vægter sundhed, ældre og skole tungere end dagpenge

Forfatter: Kim Hansen


Bedømt på den seneste tids højspændte politiske debat om dagpengesystemet, skulle man måske tro, at det også var dagpengene, der lå vælgerne mest på sinde.Men det er det tilsyneladende ikke, viser en måling lavet af A&B Analyse for Altinget.Her svarer vælgerne på, hvordan de ville prioritere den milliardpulje, som regeringen har afsat til ekstra velfærd.Og de peger ikke på dagpenge, men derimod sundhed, ældre og folkeskolen som de vigtigste områder.


23-09-2014 08:11
Gidsel nævner Danmark i ny video fra Islamisk Stat

Forfatter: Kim Hansen


Terrorgruppen Islamisk Stat har offentliggjort en ny video med et britisk gidsel, hvor Danmark bliver nævnt. Det skriver tv2.dk.I den knap seks minutter lange video nævner den britiske journalist, der ses siddende ved et skrivebord i en orange dragt, Danmark som ét af flere lande, der er en del af kampen mod IS.Han siger videre, at vurderingen af, at det kræver 15.000 soldater at bekæmpe IS, er latterlig lav.Det er den anden video på en uge, IS offentliggør med det britiske gidsel.


23-09-2014 05:42
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
AaB fik i aftes et nyt nederlag, da mestrene tabte 0-1 til FC Vestsjælland i mandagskampen i superligaen.Landspokalturneringen går i gang i eftermiddag for Esbjerg som skal møde Danmarksserieholdet Lindholm i Nørresundby.
22-09-2014 11:45
Vejle Boldklub på randen af konkurs

Forfatter: Kim Hansen


Bestyrelsen bag VB Alliancen Holding APS har taget sit gode tøj og har forladt skuden der nu sejler i en retning og det er mod konkurs.Bestyrelsen kan ikke se hvordan budgettet for resten af 2014 skal komme til at holde og derfor vil man hellere melde ud nu end sætte alle i et skidt lys.Det er kun fem måneder siden at klubben sidst var i en situation hvor man blev reddet på målstregen af en aktieemission.


22-09-2014 11:34
Terrorplaner mod EU kommissionen afværget

Forfatter: Kim Hansen


Et stort antal personer fra Belgien er rejst til Syrien for at tilslutte sig ekstremisterne. Ifølge tv2nyhederne er tallet i omegnen af 400.Det kan nu også ses i selve landet hvor man har afværget terrorhandlinger mod selveste EU-Kommissionen.Der er blevet foretaget anholdelser i både Haag og Bruxelles og her har man fundet skudsikre veste og andet terrorrelateret materiale.Planerne om terror skulle ikke være rettet nogen specifik kommissær men skulle slå så mange mennesker ihjel som muligt.


22-09-2014 11:10
To sigtet for menneskesmugleri fremstilles i grundlovsforhør

Forfatter: Kim Hansen


En 52-årig syrisk mand og en 50-årig syrisk kvinde vil i dag kl. 12.00 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg.De er sigtet for overtrædelse af udlændingelovens, ved søndag eftermiddag at have smuglet fem syriske statsborgere til Danmark, tre voksne og to børn. Det blev opdaget, da en patrulje fra Udlændingekontrolafdelingen i Padborg spottede den bil, de kørte i på motorvejen.


22-09-2014 10:46
Vognmænd bruger magneter på lastbilernes tacograf

Forfatter: Kim Hansen


En vognmand fra Toftlund er kommet voldsomt i uføre, da han er blevet konfronteret af TV2 i en udsendelse om magneter på lastbilernes gearkasse.Magneten gør at chaufførerne kan køre længere uden det bliver registreret i tacografen, der holder styr på om chaufførerne overholder kørehviletidsreglerne.I et klip, der kan ses på tv2.dk, starter vognmanden med at nægte at de bruger magneter. Men til sidste, efter at være blevet konfronteret med mails sendt fra hans mailadresse, der beviser at han har forlangt at chaufførerne skulle køre med magneten aktiveret, giver han journalisten ret i at det foregår i branchen.Hvor stort omfanget med brug af magneter vides ikke.


22-09-2014 09:23
Mulig brandstifter på spil

Forfatter: Kim Hansen


Endnu engang har politiet været ved at efterforske en sag som kunne tyde på at der er en brandstifter på fri fod i Vejen-området.Politi- og brandfolk blev i weekenden tilkaldt til en voldsom brand i en stor mængde halmballer lidt udenfor Rødding. Halmen fik lov at brande ud under kontrollerede forhold.Ifølge lln-press.dk har der i en periode været flere påsatte brande syd for Brørup, og der kan være tale om den samme person der har sat ild til halmballerne i Tornum.


22-09-2014 09:14
Martinsen ude i fire til seks uger

Forfatter: Kim Hansen
SønderjyskE damehåndbolds Nadja Martinsen skal holde en fire til seks ugers pause på grund af en slem rygskade hun har pådraget sig i weekenden.Ifølge jv.dk skete skaden midt under kampen hvor hun slår sin ryg. Ingen turde røre ved Nadja da det kunne have fatale konsekvenser.Men for at føre spot til skamme så måtte den lidende spiller vente en hel time på at ambulancen kom. Men ambulancefolkene turede ikke rører Nadja heller. Så Nadja måtte ligge flere minutter mere på halgulvet og vente på en læge.Hun blev kørt til sygehuset hvorfra melding om at der ingen brud var på ryggen kom senere på aftenen.Kampen blev aflyst efter episoden.


22-09-2014 08:53
Politiassistent anholdt for overdragelse af euforiserende stoffer

Forfatter: Kim Hansen


En 39-årig politiassistent ansat ved Syd og Sønderjyllands politi er blevet suspenderet.Det er sket efter at han er blevet mistænkt for overdragelse af euforiserende stoffer.Politiassistenten har været anholdt og afhørt, men anklagemyndigheden vurderede ikke at der var nogen grund til at politiassistenten skulle varetægtsfængsles.Politiet kan ikke sige mere i sagen lige nu da den stadig er under efterforskning.


22-09-2014 07:52
Mand fundet livløs på rasteplads

Forfatter: Kim Hansen
Der er her til morgen fundet en livløs mand på rasteplads Hylkedal ved Kolding på den Sønderjyske Motorvej E45.Ifølge Sydøstjyllands politi har man spærret adgangen til rastepladsen fordi man er ved at efterforske sagen.Manden blev fundet livløs, men på trods af førstehjælp på stedet afgik manden ved døden.Der holder en del lastbiler på rastepladsen så derfor vil det tage noget tid at få alle afhørt, og derfor kan man ikke sige noget endnu om varigheden af spærringen.


22-09-2014 07:51
Mand overfaldet på åben gade. Kan du hjælpe?

Forfatter: Kim Hansen


Syd- og Sønderjyllands politi har i går haft en kedelig episode i Vejen hvor en person er blevet overfaldet og sparket.Den uheldige FCK fan var kommet hjem med toget sent i går aftes og gik hjem ad.Da han nåede krydset Fredensgade / Rolighedsvej blev han slået ned bagfra af to personer. De slog og sparkede løs på manden der var røget i asfalten.Det hele skete så hurtigt at den forurettede ikke nåede at se gerningsmændene derfor vil politiet gerne høre fra folk der måske har set noget og kan hjælpe.Episoden skete omkring kvarter i midnat. Politiet kan kontaktes på servicenumret 1-1-4.


22-09-2014 07:50
Mand hjalp politiet med at fange indbrudstyve

Forfatter: Kim Hansen


To personer sidder lige nu i arresten hos politiet for at begå indbrud i et hus ved Nustrup.Politiet blev alarmeret af en vågen borger der havde bemærket at der gik et par mænd rundt med lommelygter ved huset.Da betjentene kom frem kunne de anholde de to mænd, der er kendte af politiet i forvejen.Hvad der skal ske med dem nu skal afgøres senere i dag.


22-09-2014 07:50
Mand død efter sammenstød med traktor

Forfatter: Kim Hansen


En ældre mand mistede i weekenden livet efter han var kørt frontalt ind i en traktor på Krusåvej ved Løgumkloster da han kom kørende i sin bil, det skriver jv.dk.Ulykken skete lørdag eftermiddag hvor manden blev kørt på sygehuset i Aabenraa. Her afgik han i løbet af aftenen ved døden.Ifølge avisen kørte manden usikkert og slingrende lige inden ulykken.


22-09-2014 07:50
DSB sløjfer klapsædebilletten

Forfatter: Kim Hansen


Fra 7. oktober vil man ikke længere have mulighed for at købe DSBs billigste rabatbillet til unge - den såkaldte klapsædebillet.Klapsædebilletten har i tre år gjort det muligt for unge og studerende at rejse på tværs af landet med tog for 89 kroner.DSB begrunder afskaffelsen af klapsædebilletten med, at man er i gang med en større oprydning i billetsystemet, der skal gøre det nemmere og billigere for DSB og for kunderne at finde de rigtige billetter, skriver Politiken.


22-09-2014 07:49
Ny form for fodboldfusk er kommet til Danmark

Forfatter: Kim Hansen


Kriminelle har fundet en ny måde at svindle sig til penge gennem væddemål på fodboldkampe, skriver Politiken.Den nye metode handler om at fifle med indrapporteringer fra opgørene.De kriminelle bestikker eller presser vedkommende, der opdaterer live fra kampene til for eksempel at indberette et forudbestemt antal gule kort.Politiken kender til fire danske kampmeddelere, der har modtaget tilbud om at tjene gode penge for at fuske med indrapporteringen.


22-09-2014 07:49
Helsingør-færge kolliderede med molen i Helsingborg Havn

Forfatter: Kim Hansen


Scandlines-færgen Mercandia, der sejler mellem Helsingør og Helsinborg i Sverige, kolliderede søndag aften med molen i Helsingborg Havn.En passager og et medlem af besætningen er kørt på sygehuset med mindre skader, skriver Helsingborgs Dagblad.Det er endnu uklart, hvorfor påsejlingen skete, men der er ifølge avisen indgivet en anmeldelse om uagtsomhed i skibstrafikken.Tekniske undersøgelser vil blive gennemført mandag.


22-09-2014 07:49
Politiets teori om dødsbrand: Far dræbte toårig og begik selvmord

Forfatter: Kim Hansen
Politiet i Østjylland efterforsker en gårdbrand i landsbyen Stangerum nord for Gjerlev søndag som et drab.Det oplyser politiets vagtchef søndag aften, efter at have identificeret de omkomne, der er i familie med hinanden. Det skriver bt.dk.Ifølge politiet er der tale om en 45-årig mand og en dreng på to år.Ifølge BTs oplysninger arbejder efterforskerne ud fra den teori, at den 45-årige mand dræbte sin toårige søn, før han selv begik selvmord.


22-09-2014 07:49
Danske virksomheder og myndigheder ramt af hackerangreb

Forfatter: Kim Hansen


Store danske virksomheder som Novozymes og offentlige myndigheder som Søfartsstyrelsen og Erhvervs- og Vækstministeriet har de seneste år været udsat for succesfulde hackerangreb. Det skriver DR Nyheder.Ifølge DR Nyheder er der tale om industrispioner, som går målrettet efter virksomhedernes forretningshemmeligheder. Det kan koste både omsætning og arbejdspladser.Flere hackerangreb mod vestlige virksomheder kan spores tilbage Kina.
22-09-2014 05:46
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Esbjerg fik et enkelt point ude mod Hobro i Superligaen ved at spille 1-1.

Det samme gjorde SønderjyskE i kampen mod OB.Det var med blandede følelser for regionens to hold, at ishockeysæsonen gik i gang.

På hjemmebane vandt de regerende mestre SønderjyskE. 5-2 over Odense.

Esbjerg Energy startede med en svær udekamp mod Herning og tabte med hele 7-1.SønderjyskE-træner Morten Henriksen forbereder sig på, at det meste af hans hold kan få karantæne.

En afgørelse i sagen, hvor spillerne modtog 15.000 kroner fra Bjerringbro/Silkeborg for at slå Skanderborg i grundspillets afsluttende kamp i sidste sæson, er på vej. Og dommen kan blive ubehagelig for SønderjyskE skriver jv.dk.SønderjyskE's imponerende stime på ni hjemmesejre i træk i ligaen, sluttede i weekenden, da holdet tabte 22-26 i Broager Sparekasse Skansen til BSV.

KIF Kolding København vandt topkampen over Skjern 30-27.

Ribe-Esbjerg vandt hjemme i Ribe 24-19 over Lemvig.Ligakvinderne fra Team Esbjerg vandt igen ude mod Skive med 36-23.

Nicki Pedersen sluttede i år med bronze i kampen om den individuelle EM-titel i speedway. Løbet blev vundet af til Emil Sayfutdinov.
19-09-2014 10:36
Svære opgaver for regionens hold i Superligaen

Forfatter: Henrik Lauridsen


I Superligaen i fodbold kan man vel sige EfB kommer på en svær opgave i morgen eftermiddag ude mod Hobro, mens SønderjyskE skal en tur til Fyn hvor OB venter søndag eftermiddag.


19-09-2014 10:30
Kamp på isen igen fra i aften

Forfatter: Henrik Lauridsen
I aften starter den nye ishockey sæson herhjemme, Esbjerg Energy starter ude mod Herning mens de forsvarende mester fra SønderjyskE spiller hjemme mod Odense:

Sagde Sportschef i SønderjyskE, Søren Stockfish til Globusnyhederne.


Lyt her

19-09-2014 07:32
Det bliver et nej til løsrivelse

Forfatter: Kim Hansen


Cirka 60 procent af stemmerne i Skotland er nu talt op og der tegner sig et billede af at skotterne ikke ønsker at løsrive sig fra Storbritannien.Godt 55 procent af de optalte stemmer siger nemlig nej til løsrivelse.Der er også kommet meldinger fra Downing Street 10 i London der indikerer at man fra premierministerens side er glad for hvordan valget ser ud til at ende.


19-09-2014 06:32
Fire rækkehuse brudt op af tyv

Forfatter: Kim Hansen


Politiet vil meget gerne have hjælp til at opklare en række indbrud begået i fire rækkehuse i Frejas Have i Haderslev.Det er ikke normalt at en indbrudstyv tager så mange huse i et bestemt område på en gang, men det skete altså i går i tidsrummet mellem 17 og 22.Tyven er kommet ind ved at bryde terrassedøre op til lejlighederne og på den måde komme ind og få fat i hovedsageligt smykker.Hvis du kan hjælpe politiet i denne sag så ring til dem på servicenumret 114.


19-09-2014 06:31
Skotsk hovedstad syder af forventningsfulde vælgere

Forfatter: Kim Hansen


Den skotske hovedstad Edinburgh syder lige nu af forventning.Mange skotter benyttede aftenen til at taget på pub og følge slagets gang og stemmeoptællingen, der her til morgen vil vise, om Skotland vrister sig løs af Storbritannien.Som det ser ud lige nu bliver det til et meget smalt nej.


19-09-2014 06:31
To rekrutter overfaldet på vej hjem

Forfatter: Kim Hansen


To rekrutter fra militærskolen i Varde blev i nat overfaldet på vej hjem fra byen.De to rekrutter kom gående af Kræmmergade da de bliver overfaldet.

Den ene bliver slået med en flaske og sparket den anden bliver slået med de bare næver og bliver ligeledes sparket på.Overfaldet fandt sted omkring klokken fire i morges.Politiet vil meget gerne have hjælp her også, så hvis du har set noget så ring edelig til dem på servicenumret 1-1-4.


19-09-2014 06:31
Skotsk hovedstad syder af forventningsfulde vælgere

Forfatter: Kim Hansen


Den skotske hovedstad Edinburgh syder lige nu af forventning.Mange skotter benyttede aftenen til at taget på pub og følge slagets gang og stemmeoptællingen, der her til morgen vil vise, om Skotland vrister sig løs af Storbritannien.Som det ser ud lige nu bliver det til et meget smalt nej.


19-09-2014 06:31
Fagbosser vil smække kassen i for Thorning

Forfatter: Kim Hansen


LO-forbund melder nu på stribe, at de overvejer at droppe partistøtten til Socialdemokraterne på grund af frustration over S-toppen i den ophedede dagpengedebat.El-forbundets formand, Jørgen Juul Rasmussen, forklarer eksempelvis, at han sammen med et flertal i sin hovedbestyrelse overvejer helt at droppe den mangeårige praksis med at give Socialdemokraterne økonomisk støtte. I stedet vil El-forbundet nu bruge pengene på kampagner med egne mærkesager, skriver Berlingske.


19-09-2014 05:28
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
FC København havde svært ved at nedbryde HJK Helsinkis defensiv, men så smed Ståle Solbakken Nicolai Jørgensen i kamp. På en halv time nettede han to gange.

De to scoringer var nok til en 2-0-sejr, FC København er med sejren førende i Europa Leauges gruppe B med tre point. Torino og Club Brugge har hver et, da de spillede 0-0.AaB faldt fuldstændig sammen i Europa League og tabte 6-0 til Steaua Bukarest. Alle mål faldt i anden halvleg.

Den sidste og afgørende afdeling om årets individuelle EM-titel i speedway køres i aften i Polen hvor Nicki Pedersen stadig vil kører for sin chance.


18-09-2014 09:16
Valg i Skotland, og hvad så?

Forfatter: Kim Hansen


Hvis der sidder en politiker ved siden af dig lige nu og ser lidt oppustet ud, er det nok mest af alt fordi han holder vejret mens han venter på en indikation på hvordan valget i Skotland vil falde ud.Skotland skal nemlig i dag tage stilling til om man ønsker selvstændighed.Et ja til selvstændighed vil nemlig, ifølge flere eksperter, trække moderlandet Storbritannien længere væk fra EU og det vil få store økonomiske konsekvenser.Hvordan valget falder ud ved vi først i morgen engang, da de målinger man har lavet op til valget har svinget frem og tilbage med meget få procenter.


18-09-2014 09:06
Børn får sikker skolevej

Forfatter: Kim Hansen


I Løgumkloster er Vejdirektoratet nu gået i gang med at etablere en helle og belysning på Grænsevej i den sydvestlige del af byen.Den nye helle vil øge sikkerheden for børn, der cykler til og fra skolerne i Løgumkloster da de med hellen kan krydse vejen af to gange.Samtidig bliver der lavet en hastighedsbegrænsning på stedet på 70 km/t.Tønder Kommune planlægger også at lukke en del af Kalhavevej for trafik. Det vil reducere trafikmængden betydeligt og dermed gøre strækningen mere cyklistvenlig.


18-09-2014 06:29
Sløsede patienter straffes med gebyr

Forfatter: Kim Hansen


Sløsede patienter kan nu for første gang opleve at blive straffet med en bøde, hvis de udebliver fra behandlinger eller undersøgelser på sygehuset uden at melde afbud.Efter flere års tilløb sættes der i begyndelsen af det nye år gang i et omstridt forsøgsprojekt på to afdelinger på hospitaler i Region Midtjylland, hvor der ved udeblivelser vil blive opkrævet et gebyr fra patienterne på formentlig i omegnen af 500 kroner, skriver Berlingske.


18-09-2014 06:28
Mand sigtet for blufærdighedskrænkelse

Forfatter: Kim Hansen


Syd- og Sønderjyllands Politi har anholdt en 26-årig mand fra Rostock i Tyskland og sigtet ham for ni tilfælde af blufærdighedskrænkelse.Han kontaktede kvinder på gaden eller i butikker og opfordrer dem til sex. Samtidig fulgte han efter dem. Manden var dog ikke truende overfor kvinderne.Han blev anholdt i Esbjerg efter en episode i en forretning. Han er sigtet og afhørt og derefter løsladt.Der vil senere komme et retsligt efterspil.


18-09-2014 06:28
Venstres kontanthjælpsloft vil kun give 100 nye job

Forfatter: Kim Hansen


Venstres planer om en genindførsel af et kontanthjælpsloft vil ikke have den effekt, som partiet ønsker, skriver Information.Beregninger fra Beskæftigelsesministeriet og Finansministeriet viser, at besparelsen ved at genindføre kontanthjælpsloftet blot vil være på 80 millioner kroner om året, og det vil kun give 100 ekstra job.Kontanthjælpsloftet en del af en samlet finansiering på 600 millioner kroner, som Venstre ønsker at bruge på at sænke skatten for de laveste arbejdsindkomster og sikre, at man kan holde fast i den ønskede nulvækst.


18-09-2014 06:27
Igen fandt politiet våben i nattelivet

Forfatter: Kim Hansen


Det undrer stadig politiet hvad det er der får folk til at gå rundt med en ulovlig kniv i nattelivet.Igen i nat blev en mand, denne gang fra Sønderborg, stoppet og man fandt en låsbar kniv med et for langt blad.Manden kunne ikke redegøre for hvorfor han gik rundt i byen med kniven.Den blev konfiskeret af politiet og manden kan se frem til en bøde.


18-09-2014 06:27
Brand åd hal og biler

Forfatter: Kim Hansen


En voldsom brand raserede i går aftes en hal på Bakken i Toftlund.Ifølge politiet stod der en del biler i hallen som led voldsom skade ved branden.Hallen var opført i træ med ståltag. Derfor blev varmen ret voldsom på stedet.Det er ikke lykkedes at finde frem til brandårsagen så derfor skal brandteknikere kigge nærmere på det senere.


18-09-2014 06:27
Enighed om Region Syddanmarks 2015-budget

Forfatter: Kim Hansen


Medlemmerne af Venstre, Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance er enige om Region Syddanmarks budget for næste år.Politikerne bag budgettet har dog valgt at pille fire ting ud af det sparekatalog.Det betyder blandt andet, at samarbejdet med den tyske akutlægehelikopter i Nibøl fortsætter og at de tre udrykningslæger i Vejle, Fredericia og på Vestfyn fortsætter.Resten af spareforslagene forventes således at give en samlet besparelse på omkring 120 mio. kr.


18-09-2014 05:18
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
SønderjyskEs Johan Absalonsen træner med igen, efter han blev skadet mod FC Midtjylland for en måneds tid siden. Han træner dog ikke for fuld damp, men håber på at være klar til udebanekampen mod OB på søndag.Igen i aftes blev der spillet kampe i Champions League. Bayern München slog Manchester City 1-0 på et mål et minut før tid - mens Roma storsejrede mod CSKA Moskva med hele 5-1.

Barcelona vandt 1-0 hjemme over Apoel FC, Ajax og Paris SG delte i en1-1 kamp, det samme gjorde sig gældende for Chelsea og Schalke 04 som også spillede1-1.

Den tidligere landstræner Ulrik Wilbek kalder Ribe/Esbjerg-målvogteren Sebastian Frandsen for sæsonens bedste indkøb og ser ham som kommende landsholdsmålmand. Klubbens sportschef mener, Sebastian Frandsen kan blive målmand i en af Europas top fem-klubber.

Meget tyder på, håndboldlandstræner Jan Pytlicks må undvære sin anfører.

Med kun to en halv måned til EM-slutrunden i Ungarn og Kroatien er Line Jørgensen i går blevet opereret for en meniskskade, og ifølge FCM Håndbolds hjemmeside ventes hun ude indtil efter jul.
17-09-2014 14:07
Borgmesteren flytter kontoret ud i byen

Forfatter: Kim Hansen


Ombygning på Tønder Rådhus betyder, at borgmesterkontoret og direktionen midlertidigt rykker ud af Rådhuset og ind i Allégade 15 i Tønder.Baggrunden for den midlertidige udflytning er, at borgmester- og direktionsgangen skal bygges om i forbindelse med den kommende udvidelse af Tønder Rådhus.Ombygningen af borgmester- og direktionsgang vil vare knap to måneder. Borgmester, sekretærer, direktion og direktionsstaben kan således vende tilbage til nyindrettede omgivelser på Rådhuset i midten af november.


17-09-2014 09:38
Mand slog sygeplejerske og falckredder

Forfatter: Kim Hansen


En 27-årig mand fra Viborg er blevet sigtet for to voldsepisoder, skriver Newsbreak.dk.Manden blev i går ved 17.30-tiden bragt ind på skadestuen i Kolding, da han formentlig var påvirket af euforiserende stoffer.- Da han kommer ind på skadestuen skubber han en sygeplejerske og slår en falckredder i ansigtet, fortæller Carsten Andersen fra lokalpolitiet i Kolding, til Newsbreak.dk.Den 27-årige mand er nu sigtet for de to voldsepisoder og kan se frem til et retsligt efterspil.


17-09-2014 08:59
Vandprøve kan være falsk forurenet

Forfatter: Kim Hansen


Det er stadig usikkert om vandet der bliver pumpet ud fra Løgumgårde Vandværk er forurenet.Formand Peter Nielsen fortæller til globusnyhederne at der er blevet taget prøver både på vandværket og ude på nettet. Og af en eller anden mærkelig grund er det kun prøven taget på vandværket der har et forhøjet kimtal.Der blev i går taget nye prøver som man får resultaterne af engang i morgen, for at se om det har været en forurening i glasset prøverne blev taget med eller om der virkelig er noget galt med vandet.Man skal stadig koge vandet for en sikkerheds skyld.


17-09-2014 08:29
Igen fyringer hos tårnproducent

Forfatter: Kim Hansen


Der bliver ikke produceret så mange vindmølletårne på virksomheden Valmont SM i Hjordkær ved Rødekro som der skulle.Derfor har virksomheden igen fyret ansatte.Denne gang er det 29 mennesker der må sige farvel til deres faste job.Ifølge tvsyd.dk er problemet at der ikke er solgt et eneste vindmølletårn til Vestas i år.Det er omkring en måned siden at virksomheden sagde farvel til 27 andre.


17-09-2014 08:04
Pas på med at opdatere til iOS 8

Forfatter: Kim Hansen


Når Apple i dag frigiver sin opdatering til sine telefoner og iPads kaldet iOS 8, skal du nok lige tænke dig om hvis du overvejer at opdatere.Der er nemlig fundet en alvorlig fejl i systemet der gør at f.eks. omstilling til telefonsvareren ikke virker.Det er TDC og Telmore der advarer op fejlen som på nuværende tidspunkt er konstateret på TDC’s netværk.TDC har skrevet til Apple og det er bekræftet at fejlen vil blive rettet i en kommende opdatering.


17-09-2014 06:42
Væltede med byggelift

Forfatter: Kim Hansen


En ung maler slap tilsyneladende billigt fra en arbejdsulykke ved Hansens Hotel i Vejen i går eftermiddag, hvor han væltede med en lift, der kørte ud over en trappe, skriver lln-press.dk.Den unge mand var snarrådig og hoppede ud af liften, så han ikke blev ramt. Han slap derfor med mindre skader i benet.I liften stod der noget maling, som blev kastet ud over området og bl.a. ramte nogle biler.


17-09-2014 06:41
Morfar erkender skyderi i Fogedretten

Forfatter: Kim Hansen


Den 67-årige mand, som er blevet anholdt efter tirsdagens skyderi ved Fogedretten i København, har erkendt, at det var ham, der skød. Det oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra Københavns Politi til BT.Skuddramaet kostede en 57-årig advokat livet, som repræsenterede en 31-årig far, som kæmpede for samvær med sit treårige barn.Den 67-årige, der er morfar til barnet, mødte op til retsmødet med en riffel, som han affyrede seks gange mod henholdsvis den nu afdøde advokat samt barnets far, der er bragt på Rigshospitalets Traumecenter.


17-09-2014 06:41
Endnu en bilist sprænger alko-skalaen

Forfatter: Kim Hansen


Endnu engang har politiet måtte spærre øjnene op under en spirituskontrol.Denne gang var det en kvinde der blev stoppet ved Bylderup Bov der var ved at sprænge skalaen.Den 42-årige kvinde pustede alkometeret over 2 og hun blev taget med for at få taget en blodprøve.Det var et vidne der havde bemærket at kvinden kørte meget usikkert og derfor ringede til politiet.Tilbage i august blev en 26-årig mand fra Årre stoppet i en kontrol. Han pustede også alkometret højt op og der blev udtaget blod.Svarene på den prøve er nu kommet tilbage og han ramte også totallet. Hans bil er nu blevet beslaglagt.Hvad der sker for kvinden fra i nat vides ikke endnu.


17-09-2014 06:41
De er bedst men bliver nu straffet

Forfatter: Kim Hansen


Tænk engang at man kan blive straffet for at være effektiv. Sådan er realiteterne for Høreklinikken på Sønderborg Sygehus.Høreklinikken har knoklet for at få ventetiden ned på et acceptabelt niveau der nu ligger på 14 dage, men det bliver ikke påskønnet af region syddanmark der skal spare 10 mio. på området.Besparelserne betyder at man nu bliver nødt til at lukke afdelingerne i Tønder, Haderslev og Aabenraa, samtidig med at man skal spare på personalesiden.


17-09-2014 05:29
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Den mest vindende håndboldspiller i dansk klubhåndbolds historie er Boris Schnuchel, der i sommers stoppede på KIF's ligahold.

Derfor har KIF Kolding København nu valgt at hylde den mangeårig KIF-profil, som bliver hædret i forbindelse med kampen mod Skjern på lørdag i TREFOR Arena Kolding.

Liverpool skuffede spillemæssigt, men slog alligevel Ludogorets i deres comeback i CL med 2-1.Udvalgte resultater fra åbningen af Champions League.Olympiakos-Atl. Madrid 3-2

Juventus-Malmö FF 2-0

Real Madrid-Basel 5-1

Dortmund-Arsenal 2-0

Den tidligere storsponsor i Brøndby og hovedmand bag håndboldprojektet AG København Jesper 'Kasi' Nielsen går nu også ind i Formel 1.

Hans firma Endless Jewelry bliver sponsor for Lotus, der har danskeren Marco Sørensen som udviklingskører. Det skriver forretningsmanden på sin Facebook-profil.


16-09-2014 11:52
Politiet ved hvem voldsmand er

Forfatter: Kim Hansen


Det er lykkedes lokalpolitiet i Varde at finde frem til hvem den unge mand, der slog og sparkede en billetkontrollør i Oksbøl tilbage i sidste måned, er.Politiet opfordrede den unge mand til at melde sig selv da man havde gode billeder af ham. Men det skete ikke.Derfor blev billederne offentliggjort og der er kommet otte henvendelser.De otte henvendelser har nu gjort at politiet ved hvem manden er og man leder nu efter ham.


16-09-2014 11:52
To skudt på åben gade

Forfatter: Kim Hansen


Politiet er lige nu massivt til sted foran fogedretten i Hestemøllerstræde i København.Årsagen er et skyderi tidligere på dagen hvor to personer er blevet ramt.Politiet har anholdt en i forbindelse med sagen.En person er død ved skudepisoden.Hvad der ligger til baggrund for skyderiet vides endnu ikke.


16-09-2014 06:32
Vindmølletransport havareret

Forfatter: Kim Hansen


Omkring midnat gik det igen galt med en vindmølletransport syd for Ribe.Denne gang væltede transporten dog ikke og det er heller ikke i rundkørslen denne gang, men lidt længere ude af Haderslevvej.Denne gang er det noget til fastgøring af vindmøllen der er knækket og transporten skal læsses om.Politiet er på stedet og har etableret omkørsel, men kan du finde alternative ruter er det en god ide, samtidig vil køretiden også være væsentlig længere her til morgen.Politiet regner ikke med at der er fri passage før omkring middag igen på stedet.


16-09-2014 06:32
Igen udenlandsk chauffør stoppet med høj promille

Forfatter: Kim Hansen


Det lykkedes igen politiet at stoppe en spirituspåvirket lastbilchauffør der havde fået alt for meget.Episoden fandt igen sted på motorvej E45 og igen var det en udenlandsk chauffør denne gang fra Rumænien. Chaufførens promille var tre gange så høj som det tilladte og havner dermed i nærheden af 1,5.Chaufføren fik inddraget førerretten på stedet, oplyser politiet på twitter.


16-09-2014 06:32
Kog vandet inden brug

Forfatter: Kim Hansen


Et forhøjet kim-tal gør at de forbrugere der får vand fra Løgumgårde Vandværk skal koge vandet inden brug.Man skal specielt være opmærksom på hvad man bruger vandet til hvis det kommer ind i kroppen, altså når man børster tænder eller laver mad.Du kan se mere på vores hjemmeside: globusnyhederne.dk.Vandværket arbejder på at løse problemet.Herunder følger en liste over, hvornår vandet anbefales kogt, og hvornår det kan bruges, som det er.Madlavning

◦Til drikkevandsbrug (inklusiv kaffe, te, saft mm.) skal vandet altid koges

◦Grønsager og frugt, der skal spises rå, skylles i afkølet kogt vand

◦Kartofler, grønsager, spaghetti mv., der koges mindst 1 min. inden det spises, tilberedes som sædvanligt, fordi bakterierne dør efter et minuts kogningPersonlig hygiejne

◦Tandbørstning skal ske med kogt vand

◦Vandet kan godt bruges til bruse- og karbad, hvis det ikke kommer i munden

◦Hænderne kan vaskes som sædvanligt, men før madlavning bør hænderne vaskes i kogt, afkølet vandOpvask

◦Opvaskemaskine bruges som sædvanlig

◦Opvask i hånden skal foregå med kogt vand, da der kan ske smitte via hænder eller genstandeRengøring

◦Køkkenborde, køleskabe og lignende overflader, der kommer i kontakt med madvarer, skal rengøres i kogt vand. Rengøringsklud lægges til vask efter brug

◦Rengøring af overflader, der normalt ikke kommer i kontakt med madvarer, kan foregå som normaltTøjvask

◦Hvis vandet er klart og farveløst, kan det godt bruges til maskinvask.


16-09-2014 05:28
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Tommy Bechmann og Mads Hvilsom scorede målene, da SønderjyskE og Hobro spillede 1-1 i mandagskampen i Superligaen.Team Esbjerg og FCM Håndbold tørnede sammen i aftes, og efter en tæt og intens kamp endte det med 21-21.

En der ikke var med i den kamp var Team Esbjergs målfarlige hollænder Estavana Polman som er blevet scannet, og det er en drilsk lyskenskade som holder hende udenfor i de næste fire uger.


15-09-2014 13:48
Forligspartier siger ja til forslag om ni skoledistrikter

Forfatter: Kim Hansen


I dag blev fire partier enige om Esbjerg Kommunes budget for 2015 og overslagsårene 2016-2018. I forliget indgår forslaget om at samle ledelsen af skoler, SFO’er og klubber i ni distrikter i kommunen.Distrikterne er i forslaget inddelt som følgende:

1. Hjerting Skole.

2. Tjæreborg Skole, Kvaglundskolen og Skads Skole.

3. Bakkeskolen, Boldesager Skole og Spangsbjerg Skole.

4. Præstegårdsskolen, Rørkjær Skole og Danmarksgades Skole.

5. Fourfeldtskolen og Ådalskolen.

6. Vittenbergskolen, Vadehavsskolen, Ansgar Skole og Gredstedbro Skole.

7. Bakkevejens Skole, Nordre Skole, Egekratskolen, Vejrup Skole og Gørding Skole.

8. Sønderrisskolen og Bryndum Skole.

9. Vitaskolen og Studie 10.Før skoledistrikterne bliver endeligt fastlagt, skal forslaget igennem en høringsfase.Udvalgsformand Jakob Lose understreger, at der i kommunens socialt udsatte områder fortsat vil blive afsat midler til udvidede tilbud om kontingentfri klubber.


15-09-2014 13:21
Russerne kommer – russerne kommer

Forfatter: Kim Hansen
Med den anspændte situation mellem Europa og Rusland skal man nok passe på med at sige ”Russerne kommer”. Men der er ikke desto mindre det der sker lige for tiden.De rige russere har nemlig fået øjnene op for hvor dejligt det er i syddanmark.Ifølge dr.dk/syd er det et initiativ fra Legoland der har gjort at antallet af russiske turister er fordoblet siden 2011.Om den tendens fortsætter afhænger dog meget af situationen i Ukraine.


15-09-2014 13:12
Mand anholdt efter trusler på livet

Forfatter: Kim Hansen


Det startede allerede tidligt i morges og har varet frem til godt middag. Politiet afspærrede et område i bydelen Sædding i Esbjerg hvor en 49-årig mand havde fremsagt trusler på livet overfor en anden mand.Den 49-årige havde noget udestående med sin ekskæreste og hendes nye kæreste. Det var ved konfrontationen her at truslerne opstod.Politiet blev tilkaldt og afspærrede området og har anholdt manden.


15-09-2014 12:22
Del af boligområde afspærret

Forfatter: Kim Hansen
En del af et beboelsesområde i Sædding er pt spæret af på grund af politimæssig efterforskning.Politiet oplyser at man efterforsker på stedet på grund af trusler. Ifølge vores oplysninger er der tale om et ægteskabeligt skænderi der eskalerede til voldsomme trusler.Der er ingen tidshorisont på hvornår afspærringen ophører.
15-09-2014 11:59
Tilsyn med afløb på landbrug

Forfatter: Kim Hansen


Det sker ind i imellem, at der sker forurening af jord eller vandløb, fordi en landmand ikke har været opmærksom på reglerne omkring indretning af afløb.Derfor tager Landbrugsafdelingen i Sønderborg kommune på besøg hos en stribe landbrug i de kommende uger.De fleste landbrug har godt styr på miljøforholdene, men afløbsområdet er et af de områder, hvor landbrugsafdelingen ofte ser muligheder for forbedringer.


15-09-2014 11:35
Rådhusudvidelse kommer nu i udbud

Forfatter: Kim Hansen


Nu sker der igen noget i forhold til udvidelsen af rådhuset i Tønder.Fra på fredag er der nemlig mulighed for at virksomheder kan se udbudsmaterialet på den ca. 3000 m2 store tilbygning der er planlagt.Byggeriet er så stort så loven siger at det skal i EU-udbud.De indkomne bud vil blive åbnet fredag den 17. oktober og lige efter nytår går byggearbejdet i gang, og der er planlagt rejsegilde den 6. juli 2015.


15-09-2014 09:08
Nyt brandvæsen står klar til nytår

Forfatter: Kim Hansen


Der er skub i etablering af det fælleskommunale Sydvestjysk Brandvæsen mellem Fanø, Varde og Esbjerg kommuner.Ifølge beredskabsinfo.dk skal det hele stå klar til årsskiftet.Planen er, at sammenlægningen bliver endeligt godkendt i alle tre kommuner i denne måned.Alle de nuværende medarbejdere er blevet varslet og vil blive tilbudt at fortsætte i den nye virksomhed.


15-09-2014 06:57
Borgerlige partier foreslår en fastfrysning af grundskyld

Forfatter: Kim Hansen


SKATs problemer med ejendomsvurderinger har skabt for stor usikkerhed hos boligejerne, og derfor må grundskylden fastfryses, indtil et nyt vurderingssystem er på plads i 2017.Sådan lyder opfordringen fra de borgerlige partier til regeringen, skriver Politiken mandag.Partierne mener, at de forkerte ejendomsvurderinger har skabt en så usikker situation omkring boligejerne, at der er behov for, at man fastfryser boligskatten, så boligejerne ved, hvad de skal betale.


15-09-2014 06:56
S: Fantastisk med en socialdemokratisk statsminister i Sverige

Forfatter: Kim Hansen


Mens Socialdemokraterne herhjemme kæmper med dårlige meningsmålinger og vælgerflugt, går det straks bedre i Sverige, hvor de svenske vælgere gav den rødgrønne blok - med Socialdemokraterna i spidsen - godt og vel 43 af procent af stemmerne. Dermed bliver Stefan Löfven ny svensk statsminister.Det vækker glæde hos de danske socialdemokrater, hvor EU-ordfører Morten Bødskov kalder resultatet for »fantastisk«.Han understreger, at de svenske socialdemokraterne har vundet på en bedre vision for fremtidens Sverige.


15-09-2014 06:56
Litauisk chauffør med promille på 3,5 gav problemer

Forfatter: Kim Hansen


Der har været travlt hos politiet, specielt har en person givet anledning til opmærksomhed.Det hele startede med at han væltede med sin lastbil på motorvejen mellem frakørsel 74 og 73. Det resulterede i at motorvejen var både delvist og helt lukket i en del timer i går.Manden kom ikke noget til ved uheldet men han blev alkotestet og han havde en promille på 3,5. Han blev taget med på stationen og hans vognmand blev kontaktet. Det resulterede i at den Litauiske mand blev fyret på gråt papir og stod nu uden penge, mad eller sted at sove.Han blev sluppet fri fra politiet men ganske kort tid efter lavede han ballade i Frøslev, så politiet måtte igen af sted og fik ham anholdt.Han har nu tilbragt natten i detentionen i Aabenraa og lokalpolitiet skal i dag kigge nærmere på sagen.


15-09-2014 05:18
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Så lykkes det endeligt for EfB at få 3 point i Superligaen da vestjyderne sejrede 3-0 hjemme over FC Vestsjælland.

SøndejyskE står for mandagskampen mod oprykkerne fra Hobro.

SønderjyskE er klar til semifinalerne i ishockeyspillernes pokalturnering Metal Cuppen, efter 2-2 i Herlev og en flot 7-0 sejr i hjemme i Vojens i weekenden.

Kvartfinalerne spilles i januar.KIF Kolding København havde store vanskeligheder mod Mors/Thy. Men vandt dog 23-19 efter en god slutspurt.

SønderjyskE vandt en smal sejr over GOG på 35-34 i Skansen.

Ribe-Esbjerg HH leverede en absolut toppræstation, da holdet vandt hjemme mod Bjerringbro-Silkeborg med hele 30-18.

Topscorer for Ribe-Esbjerg HH blev Mathias Helt Jepsen med otte mål.Hos kvinderne spiller Team Esbjerg i aften hjemme mod FC Midtjylland

Over 18.000 tilskuere fik masser af flot speedway, spænding og drama for alle pengene, da der lørdags blev afviklet grandprix på den legendariske bane i Vojens.

Svenske Andreas Jonsson, vandt meget overraskende løbet hvor danske Peter Kildemand blev nummer 2.

Greg Hancock, der ikke var med i Vojens på grund af en skade, fører fortsat kampen om VM-titlen. Tai Woffinden og Krzystof Kasprzak deler andenpladsen, mens Nicki Pedersen er nummer fire.

Det næste grandprix køres i Stockholm om to uger.

For 3 gang vandt Tinkoff-Saxo-kaptajnen Alberto Contador årets Vuelta a España.


12-09-2014 13:32
Billeder af voldsmand nu offentliggjort

Forfatter: Kim Hansen


Syd og Sønderjyllands politi har nu offentliggjort billeder af den mand der tilbage i slutningen af sidste måned overfaldt en togkontrollør på strækningen mellem Varde og Nørre Nebel.Manden beskrives som dansk, 20-25 år, Ca. 190 cm høj og slank af bygning. Han har mørkt kort hår og var iført brunlige camouflagebukser og mørk trøje og så bar han runde solbriller.Du kan se billedet på vores facebookside: facebook.com/globusnyhederne.Manden var i øvrigt sammen med en slang pige, formenligt kæresten, da overfaldet fandt sted.Kan du genkende manden så kontakt politiet i Varde på servicenumret 1-1-4.


12-09-2014 13:27
Byrødder skal betale penge tilbage til kommune

Forfatter: Kim Hansen


Syv byrådspolitikere skal til lommen. De har fået udbetalt for meget som kompensation for tabt arbejdsfortjeneste, skriver newsbreak.dk.Syv byrådspolitikere i Kolding har tilsammen fået udbetalt 94.000 kroner for meget i tabt arbejdsfortjeneste, skriver Lokalavisen Kolding.Revisionsfirmaet Deloitte har gennemgået Kolding Kommunes udbetalinger af kompensation for tabt arbejdsfortjeneste. Og opgørelsen viser, at syv byrådspolitikere samlet har fået udbetalt 94.000 kroner for meget. De penge skal nu betales tilbage til Kolding Kommune.Alle syv byrådspolitikere har accepteret, at betale pengene tilbage.


12-09-2014 11:23
Kæmpe mediehus-fusion på vej

Forfatter: Kim Hansen
Den helt store avisfusion bliver formenligt en realitet når Syddanske Medier, Fynske Medier og Jyske Medier fusionerer til Jysk Fynske Medier, hvis konkurrencestyrelsen godkender det.Med fusionen ønsker mediehusene at sikre sig til fremtiden der ikke tegner lyserødt for den trykte presse.Allerede nu melder virksomhederne ud af der vil komme fyringer, på trods af at direktørerne i samlet flok forklarer at dette ikke gøres på grund af dårlig økonomi i virksomhederne.Redaktionelt er ønsket at fortsætte med de lokale aviser som nu og med dagbladene i et styrket format.


12-09-2014 09:51
Brand på Rockwool

Forfatter: Kim Hansen


Brandfolkene fra både Vamdrup og Lunderskov blev omkring halv ti kaldt til Rockwool i Vamdrup.Ifølge vagtchef Jesper Duus fra Sydøstjyllands politi var der gået ild i en container på den store virksomhed.Grunden til at man tilkaldte assistance fra Lunderskov er ifølge vagtchefen at man kører med livrem og seler når der meldes om ild løs på de store virksomheder i byen.


Facebook
Globusnyhederne
Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter