22-05-2017 11:38
Kulturministeren spørger dig til råds om dansk medieindhold

Kulturminister Mette Bock lancerer i dag www.antennerneude.dk, hvor alle frem til september kan komme med input til, hvilket dansk medieindhold, de vil se, lytte til eller læse på tv, i radio, aviser eller på nettet fremover.

Kulturministeren har ”Antennerne Ude” for at lytte til borgernes input og ideer til fremtidens danske medieindhold forud for de politiske forhandlinger om et nyt medieforlig.

”Jeg vil gerne have en åben, offentlig samtale om fremtidens danske medieindhold. I vores medievirkelighed går alting rasende stærkt. Forskellen i mediebrug generationerne imellem har aldrig været større, og udenlandske medier som Facebook, YouTube og Netflix tager både opmærksomhed og ressourcer fra det danske indhold." siger ministeren.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

22-05-2017 11:18
Danmarks smukkeste bondegård er fundet

Med 21 procent af stemmerne er slægtsgården Klægager i Ballum i Tønder Kommune valgt som "Danmarks smukkeste bondegård" af danskerne skriver jv.dk

Gården vinder blandt 15 kandidater over hele landet.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

22-05-2017 11:14
Efterforskning af ulykke på Sønderborg Havn i gang

I lørdags blev flere unge forbrændt ved et arrangement på Sønderborg Havn. Her blev der brugt brændbar væske, som ramte de unge med forbrændinger til følge.

Lokalpolitiet i Sønderborg er nu i gang med efterforskningsarbejdet, og der kommer til at gå nogen tid, før der kan drages konklusioner. Blandt andet skal der afhøres en række vidner samt mennesker, der har været involveret i arrangementet. Hvis man mener at have informationer i sagen og endnu ikke har haft kontakt til politiet, kan man ringe på 114.

Politiet kan derfor ikke udtale sig om, hvorvidt der kan blive tale om strafansvar i sagen. Vi har heller ikke mulighed for at give yderligere oplysninger om de tilskadekomnes tilstand.

Sønderborg kommune har et kriseberedskab. Her kan man få støtte og hjælp, hvis man har brug for det efter ulykken.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

22-05-2017 10:56
Sting giver endnu en koncert i Danmark

Sting er tydeligvis glad for Danmark.

Sidste år spillede han på Smukfest, om godt en måned besøger han Sønderborg og nu har han også meldt sin ankomst i hovedstaden.

Det sker, når han lægger vejen forbi Royal Arena på Amager den 24. september i år med sin ’57th & 9th World Tour’. Det oplyser koncertarrangør Live Nation.

Billetsalget til koncerten i Royal Arena starter på mandag klokken 10.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

22-05-2017 10:52
Politiet advarer mod tricktyve i Mercedes

Syd- og Sønderjyllands Politi advarer mod fem meget velklædte udenlandske mænd i en sølvgrå Mercedes E på engelske nummerplader, der mandag formiddag forsøger at lokke penge fra forbikørende omkring Agerskov.

Tricktyvene forsøger at vinke bilister ind ved rundkørslen Hellevadvej - Rangstrupvej i Agerskov

- De forsøger at få forbikørende bilister til at stoppe op og optræder aggressivt, hvis de bliver afvist, skriver TV SYD.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

22-05-2017 10:51
Sundhedsskadelige varer og kemi kan købes længe efter forbud

Selv efter et forbud er vedtaget i EU, bliver varer med skadelige stoffer ikke fjernet fra hylderne med det samme, skriver Videnskab.dk.

Miljøstyrelsen erkender i et interview med Videnskab.dk, at der kan ”gå flere år,” før produkter med ulovlige og potentielt skadelige stoffer bliver fjernet fra butikkerne.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

22-05-2017 08:34
Erhvervslivet efterlyser afløser for pensionsplan

Dansk Erhverv, Dansk Industri og Dansk Arbejdsgiverforening mener, at der skal findes en anden løsning, der skal få flere til at blive længere på arbejdsmarkedet.

Regeringen opgav i aftes at hæve pensionsalderen, fordi der ikke var politisk opbakning til forslaget, som ellers stod i regeringsgrundlaget.

- Vi ser frem til at se det udspil, som regeringen nu varsler på området, og vi håber selvfølgelig, at det vil indeholde forslag, som giver flere danskere lyst til at blive længere på arbejdsmarkedet, siger Jacob Holbraad, adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening til DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

22-05-2017 08:16
Befolkningen stiger i 2 små landsbyer i Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommunes befolkningsstatistik fra årene 2006 til 2016 viser for de fleste byer og landsbyer i kommunen kun mindre udsving.

Men det ser anderledes ud i Vilslev og Lustrup i den gamle Ribe Kommune, der fik man markant flere nye indbyggere i løbet af de 11 år statistikken dækker skriver jv.dk

Fællesspisning og byfest kan være med til at lokke beboer til byerne.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

22-05-2017 08:14
Voldelige elever på Hansenberg i Kolding

Arbejdsmiljøet på tømreruddannelsen på Hansenberg i Kolding er så belastet, at Arbejdstilsynet har udstedt to påbud til skolen om at forbedre det skriver jv.dk

Det ene påbud blev udstedet, fordi skolen ikke er god nok til at forebygge, at de ansatte udsættes for fysisk og psykisk vold fra eleverne.

Man kan læse i tilsynsrapporten, at ansatte er blevet groft forulempet. Blandt andet forsøgte en elev at nikke en ansat en skalle. Den ansatte faldt om på gulvet, og eleven tog kvælertag på ham.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

22-05-2017 07:45
Nyrup anklager Finansministeriet: Svigtede totalt i Dong-sag

Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen retter kritik mod Finansministeriets håndtering af Dong-salget i magasinet Ræson.

Ifølge statsministeren er der nogle iøjnefaldende huller, som kun kan forklares ved, at Finansministeriet har været fremme med den store censor-tuschpen. - Det foruroliger mig, siger Poul Nyrup til Ræson.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

22-05-2017 06:30
Regeringen dropper at hæve pensionsalderen

Forslaget om at hæve danskernes pensionsalder er ikke længere på regerings bord.

Regeringen ville have danskerne til at blive længere på arbejdsmarkedet, men det foreslag er nu droppet.

Det skriver Jyllands-Posten.

VLAK-regeringen har indtil nu planlagt at hæve pensionsalderen med seks måneder fra 67 til 67,5 år, men det forslag droppes altså på grund af manglende opbakning hos Folketinget.
Af: Mike Forde
Kilde: Jyllands-Posten

22-05-2017 06:30
Voldsom ulykke stopper dansk racerløb

Det skulle have været næstsidste løb i afslutningen på en fantastisk løbsweekend i Aarhus, men under finalen i Danish Superturisme Turbo kørte to biler sammen, hvorefter den ene bil kørte ud i hegnet mod tilskuerne.

Ulykken betød, at den sidste finale måtte aflyses, og tre personer blev kørt på skadestuen til nærmere tjek.

To af dem var tilskuere, mens den sidste var en af de frivillige fra Classic Race Aarhus.

De to biler kom kørende på langsiden på strandvejen, hvorefter de kørte sammen, så den ene bil kom ud af balance.

Da bilen var på vej tilbage mod midten af vejen, blev den ramt en gang til, så den kørte op over betonafgrænsningen ud mod tilskuerne og ødelagde hegnet over flere meter.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

22-05-2017 06:30
Mand trampet ihjel af ko

En 64-årig mand er søndag blevet trampet ihjel af en ko.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ulykken skete ved Broager, da manden med en kammerat og sin hund krydsede en mark.

- Afdøde havde en hund med sig, der var i en snor, som han havde bundet rundt om livet. Koen ser hunden og løber hen mod den, siger vagtchef Søren Strægaard til BT.

- Hunden kommer til skade med sin pote, hvorefter den løber om bag ejeren, der vælter. Koen kommer derefter og tramper på manden.

Den 64-årige afgik ved døden i helikopteren på vej mod hospitalet i Flensborg, mens mandens kammerat slap uden skader.

Til Ekstra Bladet siger vagtchefen, at den dræbte mand kommer fra Frederiksberg i København.

De pårørende er underrettet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

22-05-2017 06:30
Facebook-manual lækket: Sex, vold og selvskade kan tillades

Videoer af dyremishandling skal slettes på Facebook, hvis de forherliger mishandlingen. Men bruges videoerne til at skabe opmærksomhed om problemet eller til at fordømme det, så skal de ikke slettes.

Det fremgår af lækkede dokumenter med regler og guidelines for, hvad brugere må poste på Facebook, som avisen The Guardian er kommet i besiddelse af.

The Guardian har set mere end 100 interne manualer, som giver indsigt i, hvordan Facebook modererer debatter om emner som vold, hadtaler, terrorisme og porno, skriver Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

22-05-2017 06:30
Stafet For Livet i Esbjerg

I weekenden deltog 3.735 deltagere fordelt på 69 hold i årets Stafet for Livet I Esbjerg.

Der er blevet indsamlet 1.203.800 kr. siger de foreløbige tal.

Pengene går til Kræftens Bekæmpelse.
Af: Mike Forde

22-05-2017 05:49
Færre arbejder sort

Ifølge en analyse fra Rockwoolfondens Forskningsenhed er der tegn på, at det sorte arbejde stagnerer, og at færre udfører gør-det-selv-arbejde i hjemmet.

Hvert år arbejder danskerne sort for, hvad der svarer til mellem 34 og 59 milliarder kroner.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

22-05-2017 05:48
Dansk Folkeparti vil have pigtråd mellem Danmark og Tyskland

Dansk Folkeparti have et tre meter højt pigtrådshegn med bevægelsessensorer på den dansk-tyske grænse, skriver Politiken.

Dermed ønsker partiet at kopiere Ungarns system på grænsen til Serbien, der også giver mulighed for at indespærre asylansøgere.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

19-05-2017 12:27
Tidligere K-minister sammenligner DF med Ku Klux Klan

Dansk Folkeparti i Danmark kan sammenlignes med den ekstremistiske og racistiske bevægelse Ku Klux Klan (KKK) i USA.

I hvert fald hvis man spørger den tidligere konservative minister Henning Dyremose, der i Radio24syv torsdag drog parallellen. Til stor forargelse blandt DF'erne på Christiansborg.

- Manden må jo være bindegal, siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

Ordføreren opfordrer på det kraftigste Dyremose til at trække udtalelsen tilbage og beklage den.
Af: Mike Forde
Kilde: Radio24Syv

19-05-2017 11:53
Sverige dropper anklager mod Assange

Den svenske anklagemyndighed, der har efterforsket Wikileaks-stifter Julian Assange for anklager om voldtægt, dropper anklagen og dermed orden om at anholde ham.

Det skriver den svenske avis Expressen. Assange har afvist at tage til Sverige og lade sig afhøre, da han er bange for at blive udleveret til USA, hvor han er mistænkt for spionage.

Assange har fået asyl i Ecuador og siden 2012 opholdt sig på landets ambassade i London.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

19-05-2017 11:26
Slut med løb på den nye Lillebæltsbro

Vejdirektoratet har afsluttet sin evaluering af de trafikale konsekvenser af halvmaraton henover den Ny Lillebæltsbro.

Konklusionen er, at der ikke i fremtiden bliver givet tilladelse til løb på broen.

"Vi er naturligvis meget kede af, at så mange trafikanter blev fanget i lange køer på grund af afspærringen af den ene halvdel af broen", siger afdelingsleder Søren Carlsen Kjemtrup fra Vejdirektoratet.
Af: Mike Forde
Kilde: Fyens.dk

19-05-2017 10:45
Meget trafikeret motorvejs-strækning får ny asfalt

Fra den 23. maj og cirka tre uger frem skal den slidte asfalt på Esbjergmotorvejen ved Korskroen udskiftes.

Arbejdet finder sted i begge retninger mellem frakørselsrampe 72 Bramming og frakørselsrampe 75 Esbjerg N.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.

Arbejdet vil blive udført som aften- og natarbejde mellem klokken 17.00 – 07.00 dog først fra kl. 20.00 på rejsedage op mod helligdage.

Udenfor arbejdsperioderne vil alle spor være åbne for normal trafik.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

19-05-2017 10:22
Plejefamilier oplever at børn svigtes

Mere end hver tredje familieplejer mener ikke, at deres plejebarn har modtaget et ’passende tilbud fra kommunen’ i forbindelse med, at barnet fyldte 18 år.

Det fremgår af en ny undersøgelse, lavet af Socialpædagogernes Landsforbund, som TV 2 i dag kan offentliggøre.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

19-05-2017 10:00
Vejdirektoratet vil give robotbiler egen bane på E45

Selvkørende biler kan få deres egen vejbane på motorvejen på udvalgte strækninger.

Det forudser Vejdirektoratet, der allerede er ved at teste, hvor godt bilerne læser vejstriber og skilte.

I denne uge er der planlagt en gennemkørsel af ruten i mørke og regnvejr.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

19-05-2017 09:40
Over 170.000 gange It-koks rammer danskerne

På mindre end et år har KMD i mindst 172.117 tilfælde leveret forkerte oplysninger eller satser til danske arbejdsløse, der er omfattet af kontanthjælpsloftet og 225-timers reglen.

Det viser et svar til Folketingets Beskæftigelsesudvalg fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), skriver Avisen.dk.
Af: Mike Forde
Kilde: Avisen.dk

19-05-2017 09:10
Danmark har verdens 24.-bedste sundhedsvæsen

Det danske sundhedsvæsen er nummer 24 i verden, når det kommer til at forhindre dødsfald.

Det viser en ny undersøgelse lavet af sundhedstidsskriftet The Lancet, skriver netmediet videnskab.dk.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

19-05-2017 08:43
Rotter på Fanø

Fanøs status som rottefri ø er i fare efter det første fund i 30 år af en rotte på vadehavsøen.

Der er fundet en rotte på den nordlige del af Fanø. Det oplyser Fanø Kommune på sin hjemmeside.

Fanø Kommune har straks sat en undersøgelse i gang, der skal konstatere om der er tale om en enkelt rotte eller en bestand skriver TV Syd.

Mandag kommer to mand og en rottehund fra Esbjerg Kommunes rottebekæmpelse til Fanø for at lede efter eventuelle spor af flere rotter på øen.


Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

19-05-2017 08:38
Syrien-kriger på kontanthjælp i Danmark

En dansk Syrien-kriger er tre gange draget i krig, mens han har fået udbetalt kontanthjælp.

Det skriver Ekstra Bladet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har nu indkaldt 12 borgmestre til møde om, hvad man kan gøre ved problemet.
Af: Mike Forde
Kilde: Ekstra Bladet

19-05-2017 08:38
Flere rammes af papegøjesyge

Papegøjesyge ser ud til at være i fremmarch.

Det fremgår af nye tal fra Statens Serum Institut, der dækker 2015-16.

Det skriver Fagbladet 3F.

Seniorforsker Søren Anker Uldum fra Statens Serum Institut mener, at mange flere rammes, men kun har lette symptomer.

I nogle tilfælde udvikler sygdommen sig voldsomt. Sidste år fik én blodforgiftning, og en anden blev ramt af nyresvigt.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

19-05-2017 07:00
Guldsjakal bag mindst 11 angreb på lam og får i Sønderjylland

En guldsjakal har angrebet mindst 11 lam og får i Sønderjylland.

Det viser dna-undersøgelser ifølge Miljøstyrelsen.

De mange angreb får myndigheden til at overveje, om der skal ske en regulering af guldsjakal-bestanden.

I april viste en dna-prøve, at et lam var blevet nedlagt og dræbt af en guldsjakal hos en sønderjysk fåreavler skriver TV Syd.

Det var tredje gang, at guldsjakal blev konstateret i den danske natur siden 2015, men første gang, at dyret beviseligt har dræbt et husdyr herhjemme.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

19-05-2017 07:00
To personer varetægtsfængslet i narkosag

Syd- og Sønderjyllands Politi fremstillede torsdag den 18. maj 2017 to mænd på henholdsvis 43 og 29 år i et lukket grundlovsforhør ved Byretten i Esbjerg.

Begge mænd, der er fra Esbjerg-området, blev varetægtsfængslet.

De er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 191 vedrørende narkotikahandel.

Den ene af de sigtede er medlem af Bandidos i Esbjerg.

Det kan ikke udelukkes, at der vil komme yderligere anholdelse i sagen.

Politiet kan af hensyn til efterforskningen ikke udtale sig yderligere på nuværende tidspunkt.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

19-05-2017 06:30
Indvandreres børn halter efter i skolen

Børn af indvandrere halter efter etnisk danske børn, når det gælder det faglige niveau i skolerne.

Det viser en Pisa Etnisk-undersøgelse.

Det skriver både Jyllands-Posten og Berlingske fredag.
Af: Mike Forde
Kilde: Jyllands-Posten

19-05-2017 06:30
Tilbagekaldelse: Risiko for søm i kapers på glas

Unifood Import A/S tilbagekalder et parti kapers på glas, da der er risiko for, at der er små søm i produktet.

Glassene er blevet solgt i Rema 1000-, Coma- og Løvbjerg-butikker i hele landet i perioden slut-august 2015 og frem til januar 2017, oplyser Fødevarestyrelsen.
Af: Mike Forde

19-05-2017 06:30
Forbyd alkohol til gymnasiefester

Øl, Breezers og vin er en del af de fleste gymnasiefester.

De unge kan købe de alkoholfyldte drikkevarer helt lovligt på gymnasierne, selvom de er under 18 år og ikke må købe dem på restauranter og diskoteker.

53,3 procent i Region Syddanmark mener, at det skal være forbudt for gymnasierne at sælge alkohol til unge under 18 år skriver TV Syd.

Det viser en meningsmåling som analyseinstituttet Voxmeter har lavet for Blå Kors.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

19-05-2017 06:30
New York-borgmester: Intet tyder på påkørsel var terror

Der er intet, der tyder på, at det var terror, da en mand i en rød Honda kørte ind i en folkemængde ved Times Square i hjertet af New York.

Det siger New Yorks borgmester Bill de Blasio på et pressemøde ved Times Square.

Påkørslen skete omkring klokken 18 dansk tid og mindst en person er dræbt, og 22 er såret.

Føreren af køretøjet er blevet pågrebet, og det bliver nu testet, om han er påvirket af alkohol.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

18-05-2017 11:16
Chris Cornell er pludselig død

Den amerikanske rockstjerne Chris Cornell er død, 52 år gammel ifølge AP. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Musikeren har været forsanger i rockbandet Soundgarden. Det er en repræsentant for familien, der fortæller om det pludselige dødsfald, skriver AP.

Chris Cornell var også manden bag temaet til James Bond filmen "Casino Royal"
Af: Mike Forde
Kilde: Berlingske

18-05-2017 10:34
Minister starter undersøgelse for at redde museer

En lang række museer har lånt penge i Arbejdsmarkedets Feriefond og står til at skulle betale dem tilbage. Men lånene, som løb over 25 år, blev af mange opfattet som tilskud.

Nu står Vadehavscentret til at skulle betale otte millioner kroner tilbage, mens 1864-musset på Dybbøl Banke skylder to millioner og Vikingecentret i Ribe, lånte 10 millioner tilbage i 1990’erne.

Dengang sagde beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen , at han ville se nærmere på sagen.

I dag meddeler ministeren så, at det er nødvendigt at starte en undersøgelse af sagen for at få mere viden, før det er muligt at komme med et løsningsforslag, der skal redde kulturinstitutionerne fra at gå bankerot. Det skriver TV Syd.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

18-05-2017 10:30
Sygeplejerske får 12 års fængsel for drabsforsøg

Den 32-årig sygeplejerske Christina Hansen er idømt 12 års fængsel for fire drabsforsøg begået mod patienter på Nykøbing Falster Sygehus.

Det har Østre Landsret netop afgjort, dagen efter kvinden blev fundet skyldig i drabsforsøgene.

Derudover fratages hun retten til at arbejde som sygeplejerske.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-05-2017 10:00
Vejen-skole samler ind til Uganda

Hele ugen har eleverne på Grønvangskolen i Vejen arbejdet med at fremstille ting af genbrugsmaterialer, som skal sælges i dag på en stor bazar på skolen.

Pengene skal bruges til at hjælpe andre:

LYD: UGANDA1

Det fortæller Mikkel fra 8. årgang.

Alle kan komme forbi og hjælpe med at støtte - Bazaren på Grønvangskolen i Vejen har åbent fra 16-20.


Lyt her
Af: Mike Forde

18-05-2017 09:42
Vestager giver Facebook millionbøde for at vildlede EU

Facebook får bøde på 825 millioner kroner for at have givet EU forkerte eller vildledende oplysninger ved overtagelsen af WhatsApp, siger Margrethe Vestager.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-05-2017 09:41
Kohberg får underskud for millioner

Brødproducenten Kohberg får et underskud for 2016 på 28,7 millioner kroner. Det sker på baggrund af en omsætning på 942 millioner.

Det oplyser Kohberg Bakery Group. Administrerende direktør Peder Christensen kalder det utilfredsstillende og forklarer blandt andet underskuddet med hård konkurrence og stigning i råvarepriser.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-05-2017 08:29
Region afviser at undersøge spørgsmål i Carl Holst-sag

Region Syddanmark afviser nu at undersøge, hvilke og hvor mange politikere, der - under dække af anonymitet - lod sig udspørge af advokatfirmaet Kromann Reumert til en meget omtalt advokatrapport om tidligere regionsrådsformand Carl Holst. Det fortæller Radio24syv.

Kromann Reumert brugte en række nuværende og tidligere medarbejderes anonyme udsagn til at fælde en hård dom over Venstres daværende formand for regionen, Carl Holst, i en kritisk advokatrapport. Rapporten var i november 2015 årsag til, at Carl Holst måtte søge orlov fra Folketinget.
Af: Mike Forde
Kilde: Radio24Syv

18-05-2017 07:56
Brand i togvogn

Der gik tidligt torsdag morgen ild i en udrangeret togvogn, der står på et sidespor på stationen i Rødekro.

Branden blev anmeldt klokken 05.01, hvor meldingen lød på, at der stod flammer og røg ud fra en togvogn på stastionen i Rødekro..

Både politi og brandfolk mødte talstækt frem på meldingen om brand i tog. Det viste sig dog hurtigt, at der ikke var mennesker i togvognen - eller i nærheden, da der alene var tale om udrangeret togvogn, der stod på et sidespor og blev brugt til lager.

- Branden er opstået i en batterikasse og skaderne er materielle. Men vi tager altid melding om brand i tog meget alvorlig, siger vagtchef Erik Lindholdt, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

18-05-2017 07:35
WHO: Danske unge har let adgang til alkohol

Danmark får dumpekarakter i en undersøgelse fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO), når det kommer til at begrænse unges adgang til alkohol.

Undersøgelsen får flere organisationer til at gå sammen med en fælles appel til politikerne om at hæve aldersgrænsen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-05-2017 07:18
Højhuse kan være på vej midt i Esbjerg

Politikere i Esbjerg Byråd så gerne at der i fremtiden blev opføret byggerier i op til 15 etager og 50 meters højde flere steder i Esbjergs bymidte skiver jv.dk

Det viser et forslag til Kommuneplan 2018-30, som Plan & Miljøudvalget netop har oversendt til byrådet med anbefaling.

Hvis den godkendes efter offentlig høring, går den specifikke lokalplanlægning i gang.


Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

18-05-2017 07:14
Nyt system til Skat koster over en milliard kroner

Der er afsat 1,1 milliard kroner til udviklingen af et nyt, digitalt system til at inddrive skatter. Ministeriet oplyser, at der i marts 2017 var ansat 93 medarbejdere i Skatteministeriets Implementeringscenter for Inddrivelse (ICI), der står for tilblivelsen af det nye inddrivelsessystem.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-05-2017 07:12
Landmændenes indtjening stiger syv milliarder kroner

De danske landmænd har udsigt til den bedste indtjening i mange år.

Stigende mælke- og svinepriser løfter bundlinjen næsten syv milliarder kroner og trækker erhvervet ud af en årelang dyb indtjeningskrise.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-05-2017 07:00
Tønder og Aabenraa samarbejder om løb for rigtige mænd

Kommunerne Tønder og Aabenraa går nu sammen om Rigtige Mænd Løbet onsdag den 24. maj.

Det fælles løb for deltagere fra de to sønderjyske kommuner finder sted i Rødekro.

I samarbejde med Dansk Firmaidrætsforbund i Tønder og Rødekro Håndbold havde de to sønderjyske kommuner planlagt at arrangere hver sit løb som kulmination på den populære tv-serie Rigtige Mænd på DR. Her har seerne gennem nogle uger kunnet følge et hold seje håndværkeres anstrengelser for at styrke formen gennem motion og sund levevis.

Det er stadig muligt for alle mænd i Tønder og Aabenraa kommuner at tilmelde sig Rigtige Mænd Løbet i Rødekro. Tilmelding skal ske senest 21. maj.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

18-05-2017 07:00
Ingen kan løbe fra ansvar i møgsager fra Skat

Ingen partier eller eks-skatteministre kan løbe fra et ansvar for Skats mange møgsager.

Det mener Benny Engelbrecht, der var skatteminister fra 2014-2015.

"Alle har et medansvar, både vi der har været ministre, og de politiske partier, der har været med i aftaler gennem tiden, for at vi står, hvor vi står i dag", skriver han i en kommentar til Ritzau.

En kommission skal kigge på skandalerne i Skat.

Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

18-05-2017 07:00
SF får ny næstformand

Lise Müller er blevet udpeget til posten som SFs nye næstformand, skriver formand Pia Olsen Dyhr på Twitter.

Lise Müller sidder i Regionsrådet, er opvokset på Fyn og bor i Gentofte.

Hun overtager posten fra Tonni Hansen og skal dele den med partiets anden næstformand, Signe Munk
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-05-2017 07:00
Par af samme køn afløser manden i trafiklyset i Flensborg

I Flensborg er der nu en lysregulering, hvor det ikke længere hedder; rød man stå, grøn mand gå.

I krydset mellem Storegade og Rådhusgade er det i stedet to kvindelige og to mandlige par, der signalerer, hvornår man må gå over gaden.

Overborgmester Simone Lange siger til Flensborg Avis, at lysreguleringen skal sende et signal om mangfoldighed.

- Vi ønsker som kommune at kræve respektfuld omgang med hinanden, siger hun til Flensborg Avis.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Syd

18-05-2017 07:00
Knallertrazzia i Esbjerg

Politiet gjorde i går en ekstra indsats for at fange ulovlige knallerter tre steder i Esbjerg.

Stederne er udvalgt efter, hvor politiet har fået flest henvendelser om knallertproblemer.

Et af stederne var i Kvaglund-kvateret.

Og indsatsen gav gevinst. I alt blev 28 personer sigtet for 56 lovovertrædelser, der talte fejl og mangler på køretøjet, snak i mobiltelefon under kørsel og spritkørsel skriver TV Syd.

Derudover fik 10 en bøde for at kunne køre for stærkt.


Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

18-05-2017 06:35
Forhandlinger om ægdonation brudt sa

Forhandlinger mellem Danske Regioner og Sundhedsministeriet om finansieringen af ægdonation er efter et år brudt sammen. Det skriver DR P4 København.

Det rammer blandt andet Rigshospitalet, hvor over 100 kvinder, der ønsker at donere æg, er blevet afvist, fordi hospitalet ikke har penge til at betale kvinderne.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

18-05-2017 06:34
Facebook afslører par i socialt bedrageri

En 35-årig mand fra Næstved er blevet idømt ni måneders betinget fængsel efter at være fundet skyldig i socialt bedrageri.

Samme straf fik hans et år yngre kone, men hun skal afsone tre af månederne, da hun tidligere er dømt efter præcis samme paragraf i straffeloven.

Det skriver Sjællandske.
Af: Mike Forde
Kilde: Sjællandske

18-05-2017 06:30
Salg af Dong får skarp kritik

Finansministeriets håndtering af salget af energiselskabet Dong får en usædvanlig skarp kritik af Rigsrevisionen og Statsrevisorerne.

Dermed bliver der igen sat fokus på sagen, som har ført til hård kritik fra især Enhedslisten og SF af Socialdemokratiets daværende finansminister, Bjarne Corydon.

Han solgte med opbakning fra et flertal i Folketinget Dong alt for billigt til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, har kritikken lydt
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

18-05-2017 06:30
Mand fra Als bag misbrug af ung pige

En 43-årig mand fra Als er tiltalt at have misbrugt en pige seksuelt, da hun var 13 og 14 år.

Det skriver JydskeVestkysten.

Sagen var planlagt som en tilståelsessag i Retten i Sønderborg tirsdag, men efter manden forklaring stod det klart, at manden ikke erkender forsæt til de seksuelle overgreb, som han anklages for.

Derfor skal sagen nu behandles som en domsmandssag.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

18-05-2017 06:30
Esbjerg eller Horsens skal vinke farvel til Superligaen

Esbjerg fB var torsdag aften på besøg hos AGF på Ceres Park i Aarhus i Superligaens nedrykningsspil. De to holds første opgør endte 0-0.

Gårsdagens kamp endte med en AGF sejr på 3-1.

Dermed skal Esbjerg ud i play off mod AC Horsens om 13. og 14. pladsen.

En 14. plads er ensbetydende med nedrykning til 1. division.

13. pladsen får en ekstra chance og skal spille mod andenpladsen fra 1. division om, hvem der skal spille i Danmarks bedste række næste sæson.
Af: Mike Forde

18-05-2017 05:31
Lig i Vejle Fjord er efterlyst person

Det lig, der onsdag er blevet fundet i Vejle Fjord, er en 28-årig polsk mand, der har været efterlyst af politiet siden 15. januar.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi, der nu skal undersøge liget.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-05-2017 05:30
Alternativet vil gøre cpr-numre kønsneutrale

Alternativet vil gøre cpr-numre kønsneutrale, skriver Information.

Ifølge Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner er de kønsbestemte sidste fire cifre noget, som de lider under hver dag.
Af: Mike Forde
Kilde: Information

17-05-2017 11:18
Landsretten frifinder sygeplejerske for drab

Østre Landsret finder det ikke bevist, at den 32-årige sygeplejerske Christina Hansen har dræbt tre patienter.

I stedet er hun dømt for fire drabsforsøg.

Dermed omstøder landsretten dommen fra byretten, hvor sygeplejersken blev dømt for tre drab samt et drabsforsøg og fik fængsel på livstid. Det er et enigt nævningeting, der er nået frem til den afgørelse.

Christina Hansen blev tiltalt for tre drab og et drabsforsøg på ældre patienter på sygehuset i Nykøbing Falster.

Sygeplejersken er samtidig dømt for tyveri af medicin fra hospitalet, ligesom hun er fundet skyldig i at give sin dengang syvårige datter sovemedicin.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

17-05-2017 10:53
EfB kæmper for liga-overlevelse i aften

Esbjerg skal i aften skal forsøge at veksle 0-0 på hjemmebane til en samlet sejr over AGF.

Taberen ender i nedrykningsfinalen mod AC Horsens og kan rykke direkte ud af Superligaen.

EfB-træner Lars "Lungi" Sørensen er optimistisk.

"Vi dominerede AGF og skabte chancer i 70 minutter i den første kamp, og jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke skulle kunne gøre det samme igen", siger han.

Kampen begynder klokken 18.
Af: Mike Forde

17-05-2017 10:19
Mange vil sige farvel til Thorleif

Med 22.000 billetter til salg og et forsalg, der lyder 17.637, har Sønderborg Sommer Revy allerede solgt 80 procent af samtlige billetter til årets revy "Når enden er god".

Man skal hen omkring den 20. juni, før der er en reel mulighed for selv at vælge en plads i teatersalen skriver TV Syd.

Det er et af de allerbedste forsalg, revyen nogensinde har haft.

Leif Maibom har på forhånd meddelt, at det er hans sidste år på scenen i Sønderborg, hvilket betyder også et farvel til Thorleif.

Revyen spiller på Sønderborg Teater i perioden 31.maj til 29.juli.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

17-05-2017 09:31
Psykisk syge børn og unge fastspændes jævnligt

Det sker med jævne mellemrum, at et barn eller en ung mod sin vilje fastspændes til en seng på en af landets psykiatriske afdelinger.

Det viser en ny rapport om børn og unge i psykiatrien fra Folketingets Ombudsmand.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

17-05-2017 09:26
Bilka advarer mod fup-sms

Rigtig mange danskere modtager i disse dage en mystisk sms, der skal forestille at være et gavekort til Bilka.

Men beskeden er det rene fup, advarer supermarkedskæden.

»Der er ikke tale om en sms fra Bilka. Vi advarer imod den på Facebook, hvor vi den seneste uge har modtaget henvendelser om den. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at nogle trælse typer forsøger at narre uskyldige mennesker ved at bruge vores brands troværdighed,« siger Pressechef hos Dansk Supermarked Mads Hvitved Grand til B.T.
Af: Mike Forde
Kilde: BT

17-05-2017 07:56
Ny hovedpineskole er sidste chance

Rigtigt mange af os har ondt i hovedet en gang imellem. For de fleste er det heldigvis noget, der går over igen.

Det er ikke tilfældet for 100.000 danskere, der har så voldsom og vedvarende hovedpine, at den er blevet en fast del af tilværelsen.

For at hjælpe dem, har Region Syddanmark siden januar tilbudt patienter med hovedpine og kronisk hovedpine at komme på en såkaldt hovedpineskole på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg skriver DR Syd.

Hovedpineskolen er et tværfagligt behandlingstilbud med undervisning af både sygeplejersker, psykolog og fysioterapeuter.

Det er den anden hovedpineskole i landet. Udover Esbjerg har man også et tilbud på Rigshospitalet.

Hovedpineskolen kan ikke fjerne smerterne, men den giver patienterne redskaber til at ændre oplevelsen af den.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Syd

17-05-2017 07:29
Kemifirmaer registrerer ikke vigtig data om farlige stoffer

Kemifirmaer skal selv dokumentere, at deres kemikalier ikke er sundheds- og miljøskadelige.

Men i størstedelen af firmaernes registreringer af stoffer mangler der vigtig data, og derfor ender farlige stoffer på markedet, uden at nogen ved det, skriver Videnskab.dk.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

17-05-2017 07:27
Fakta-kunder skal selv scanne varer på mobilen

Efter et forsøg i udvalgte butikker vil Coop i løbet af i år lade kunder i Fakta-butikkerne selv scanne varer ind med deres mobiltelefoner.

I løbet af 2018 skal systemet være rullet ud i alle koncernens 410 Fakta-butikker, skriver Finans.dk.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

17-05-2017 07:13
SuperBrugsen stopper al salg af buræg

Coop standser al salg af buræg i SuperBrugsen i denne uge.

Det sker som led i en planlagt udfasning af buræg, skriver Coop i en pressemeddelelse.

Efter planen skulle buræg være fortid i butikkerne senest i 2020, men den deadline er altså nu rykket frem.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

17-05-2017 07:00
Våbnestraf skæpes

Minimumsstraffen for ulovlig våbenbesiddelse fordobles fra et til to år. Det har Folketinget vedtaget i dag.

Samtidig betyder den nye lov, at hvis man idømmes en fængselsstraf, der tidligere ville blive takseret til to års fængsel, vil den dømte nu blive idømt tre års fængsel.

Skærpelsen er en del af regeringens bandepakke.

I 2016 blev der skudt 54 gange i det offentlige rum med tilknytning til rocker- og bandekonflikter.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

17-05-2017 07:00
Dansk statsborger anholdt for folkedrab

En dansk statsborger er blevet anholdt for at have deltaget i folkedrabet i Rwanda, oplyser anklagemyndigheden.

Det afrikanske land ønsker den 49-årige mand udleveret til en straffesag.

Manden er mistænkt for blandt andet at have deltaget i massakrer i en kirke og på et universitet, hvor flere end 1.000 mennesker blev slået ihjel.

Om udleveringen faktisk vil ske, er endnu uafklaret.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

17-05-2017 07:00
Mange henvendelser efter Kundby

Sagen fra vestsjællandske Kundby om en 17-årig pige, der i dag blev dømt for at planlægge terror mod to skoler, har givet travlhed hos ekstremisme- og radikaliseringsenheden hos Midt- og Vestsjælland Politi.

Det fortæller Kaj Schmidt, politikommissær og leder af enheden.

"Vi har i kølvandet på sagen fra Kundby fået flere henvendelser på piger, hvor man frygter, at de er blevet radikaliseret eller på vej til at blive radikaliseret", siger han.

Af: Mike Forde

17-05-2017 07:00
Gigantisk forårsrengøring på Esbjerg Havn

Folketinget har afsat intet mindre end 265 millioner kroner til en gigantisk forårsrengøring af Esbjerg Havn.

Forurenet havbundsmateriale, kaldet sediment, fra visse af havnens bassiner kan dermed deponeres på en måde, der ikke belaster det naturfølsomme vadehav.

Samtidig skal der rettes op på flere års efterslæb, hvor besejling af havnen har været udfordret på grund af den manglende oprensning.

Den samlede løsning varetages i en aftale mellem Staten, Esbjerg Havn og Esbjerg Kommune.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

17-05-2017 06:30
Store besparelser på vej mod de svageste i Esbjerg

En netop offentliggjort budgetanalyse af voksenhandicapområdet i Esbjerg Kommune viser et underskud på området på 143 millioner kroner frem mod 2021, skriver TV SYD.

Der er derfor lavet en genopretningsplan, der betyder serviceforringelser på 84 millioner kroner på handicapområdet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

17-05-2017 06:30
Efter kritik fra Europarådet: Danmark ændrer ikke sin udlændingepolitik

Europarådets racismekomité får ikke Danmark til at ændre et komma i sin udlændingepolitik.

Det fastslår integrationsminister Inger Støjberg (V) efter komitéens kritik.

Den vil have Danmark til at droppe smykkeloven, lempe familiesammenføring og overveje integrationsydelsen.
Af: Mike Forde

17-05-2017 06:30
Grønland klager over Danmark til FN

Grønland har med et hidtil uset træk indklaget den danske regering for tre forskellige FN-organer, der efterforsker krænkelser af menneskerettighederne, skriver Dagbladet Information.

I klagerne, der blev indleveret til FN’s særlige rapportører under FN’s Menneskerettighedsråd i april, anklages Danmark for at svigte sit ansvar for oprydning efter USA’s militære installationer i Grønland og for ikke at sikre Grønland et rimeligt økonomisk udbytte af Thule-basen i Nordvestgrønland.
Af: Mike Forde

17-05-2017 06:30
Det går godt for Normal

Butikskæden Normal, der blandt andet sælger parallelimporteret shampoo, kosmetik og slik, har på rekordtid etableret sig i Danmark, og omsætningen vokser kraftigt.

Selskabets nye regnskab viser således en fremgang i salget fra 324 millioner kroner i 2015 til 665 millioner sidste år.

Det skyldes i høj grad, at antallet af butikker er vokset fra 25 til 76 på et år.

Normal er blandt andet stiftet af filmmanden Søren Fauli.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

17-05-2017 06:30
Masser af asfaltarbejde over hele kommunen

Sommerhalvåret er den tid på året, hvor asfaltmaskiner rykker ud på veje og stier for at forbedre underlaget for biler og cykler.

I år udfører Aabenraa Kommune samlet set asfaltarbejder for 17,5 mio. kroner.

Der er tale om en blanding af større og mindre asfaltarbejder, som bliver gennemført i en prioriteret rækkefølge. Det kan ikke undgås, at trafikken bliver generet af asfaltarbejderne skriver Lokalavisen Aabenraa.

På listen over asfaltarbejder er bl.a. hele Genner by og den østlige halvdel af Felsted samt Ringvej ved Bolderslev og Sønderborgvej mellem Kruså og Rønshoved.

Arbejdet går i gang i denne uge.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen

17-05-2017 05:30
Energy henter rutineret back i Østrig

Esbjerg Energy henter den 27-årige canadiske back Nick Crawford hos østrigske Dornbirner Bulldogs, hvor han i de tre seneste sæsoner har spillet i alpeligaen EBEL.

- Efter tre år i Østrig ønsker Nick Crawford nu at kickstarte karrieren. Han har gennem sit netværk og sin agent hørt om Esbjerg Energy og træner Mark Pederson og han har besluttet, at han gerne vil til Esbjerg og den danske Metal Liga. Han ønsker at højne sit niveau og jeg er ikke i tvivl om, at vi har gjort et scoop, fortæller sportschef Søren Mathiasen fra Esbjerg Energy.

Af: Mike Forde

16-05-2017 11:44
Eksamensfag offentliggjort i nat

I nat blev det offentliggjort, hvilke fag eleverne på Esbjerg Gymnasium skal til eksamen i.

I den anledning havde Esbjerg Gymnasium inviteret skolens afgangsklasser på pizza skriver jv.dk

Allerede i morgen tager de første elever tager hul på eksamensperioden.

Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

16-05-2017 11:21
Der gives psykologhjælp efter røveri

De ansatte hos Shell i Billund har det nogenlunde efter aftenens røveri lyder det fra indehaver Laila Fasterholdt Busborg til jv.dk.

Ingen af de 3 der var på arbejde i aftes var udsat for fysisk vold, men Falck Healthcare er blevet kontaktet i forbindelse med psykolog hjælp.

Hos Shell glæder de sig over, at de to røvere kun slap af sted med otte-ti kartoner cigaretter og lidt penge.


Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

16-05-2017 10:38
Tyve kan få liv på samvittigheden

Tyveknægte har valgt at stjæle den livsgivende hjertestarter fra Damms Gård i Felsted.

Hjertestarteren er forsvundet indenfor den seneste uge skriver Lokalavisen Aabenraa.

Hjertestarteren ligger i en gul taske, og har mærket Samaritan PAD , så finder nogen den henkastet eller hensat et sted, må de meget gerne aflevere den til politiet eller til akutgruppen i Felsted, så den kan komme tilbage på sin vante plads.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Aabenraa

16-05-2017 10:06
Politiet indlægger langt flere psykisk syge

Politifolk bruger mere og mere tid på at indlægge psykisk syge imod deres vilje.

Antallet af tvangsindlæggelser, hvor politiet medvirker, er steget med hele 80 procent i forhold til 2007. Det skriver fagbladet Dansk Politi.

Sidste år deltog politiet ved 4271 tvangsindlæggelser. I 2007 var antallet 2569.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

16-05-2017 09:45
17-årig pige er skyldig i forsøg på terror

Den 17-årig pige i Kundby-sagen kendes skyldig i forsøg på terror. Den skulle ske i form af bombeangreb mod Sydskolen i Fårevejle og den jødiske Carolineskolen i København.

Derudover kender retten hende skyldig i vold mod pædagog.

Det er nævninge og dommere enige om skriver tv2.dk
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

16-05-2017 08:33
Sønderjyder rotter sig sammen mod høje elpriser

Hvis du vil have det billigste el på markedet, så er det ikke ligegyldigt, hvilket elselskab du vælger.

For selvom nye regler, der trådte i kraft for et år siden, skulle sænke prisen på el, så er det modsatte sket.

Nu er cirka 2.000 syd- og sønderjyske husstande gået sammen i et elforbund for at forsøge at tvinge elselskaberne til at tilbyde en bedre pris.

Indtil videre er det lykkedes at sikre den enkelte husstand en besparelse på 700 kroner om året. Det fortæller Morten Sinding, der har stiftet Elforbundet.dk til DR Syd.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Syd

16-05-2017 07:14
Din robotplæneklipper kan være dødsensfarlig for pindsvinet

Pindsvin er nataktive, og det giver problemer på de plæner, hvor robotplæneklippere arbejde om natten.

Stikkende pigge som forsvar hjælper ikke meget, når fjenden er skarpe knive i en robotplæneklipper.

Pindsvinenes Venner har den seneste tid modtaget flere lemlæstede pindsvin, som har været i nærkontakt med de automatiske plæneklippere skriver DR Nyheder.

Det går typisk galt, fordi mange lader robotplæneklipperen køre om natten, hvor pindsvinene, som de nataktive dyr, de er, netop bruger natten til at gå på jagt efter snegle, biller og edderkopper, som dyrene typisk finder i græsplænen.

Pindsvinene opfatter ikke robotplæneklipperen som en fare, fordi den ikke lugter. I stedet trykker de sig blot ned i græsset.

Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

16-05-2017 07:00
Samuelsen vil undersøge, om udviklingsbistanden skal omlægges

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) vil undersøge, om dansk udviklingsbistand skal omlægges, så der i fremtiden bliver lagt mere vægt på støtte til iværksættere.

Det siger han efter et udenrigsministermøde i Bruxelles, hvor EU-landene har brugt en stor del af tiden på at forberede et topmøde med Afrika i november.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

16-05-2017 07:00
Region lukker for adgang til ansattes Gmail i kampen mod hackerangreb

Medarbejderne i Region Syddanmark har fået lukket adgang til deres webmail som for eksempel Gmail og Hotmail.

It-afdelingen i regionen har lukket sikkerhedshuller efter det store hackerangreb, der har lagt tusindvis af computere ned verden over skriver DR Syd.

Web-baserede mailkonti kan lukke den frygtede 'Wannacry'-kode ind.

Regionens medarbejdere er blevet bedt om at opføre sig fornuftigt på deres computere. Så de ved, hvad de skal gøre, så deres computere ikke bukker under for angreb.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Syd

16-05-2017 07:00
Krammebamser skaber tryghed på børneafdeling

408 udgaver af krammebamserne Theo og Thea blev mandag leveret til Børneafdelingen på Kolding Sygehus. De skal skabe tryghed blandt hospitalets yngste patienter.

De bløde tøjdyr bliver udleveret gratis til børn, der skal i narkose eller specialiserede udrednings- eller behandlingsforløb skriver TV Syd.

Ligesom det indlagte barn får bamsen også et armbånd med sit navn om håndleddet – og Theo og Thea er heller ikke bange for hverken plaster eller en nål i poten. På den måde skaber bamserne kontakt mellem børn og personale.

Der bliver i alt uddelt 39.000 krammebamser fra TrygFonden til landets hospitaler.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

16-05-2017 06:35
Påvirket mand taget 2 gange i nat

En 32-årig mand blev i nattaget for at køre bil påvirket af stoffer hele to gange.

Politiet stoppede ham første gang i Brørup, hvorefter han blev kørt til Kolding Sygehus for at få taget en blodprøve. Han blev derefter løsladt, men en time senere var den gal igen.

- En time efter han var blevet løsladt, stoppede vi ham igen på Esbjergmotorvejen. Hans ven havde hentet bilen til ham, siger Søren Strægaard, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

16-05-2017 06:34
Politiet søger vidner til røveri af tankstation

Politiet leder efter vidner, der kan have set de to maskerede mænd, mandag aften truede sig til flere pakker cigaretter på en Shell-tankstation på Grindstedvej i Billund.

De to bar mørkt tøj og talte dansk. Politiet har endnu ikke et overblik over, hvordan de to mænd flygtede fra stedet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

16-05-2017 06:33
Britisk barnemorder død bag tremmer

En af Storbritanniens mest berygtede barnemodere Ian Brady, der dræbte fem børn sammen med den medsammensvorne Myra Hindley, er død 79 år gammel.

Det skriver BBC. Brady og Hindley, der døde i fængslet i 2002, torterede og dræbte fem børn i 1960’erne i en sag, som chokerede England. Et af børnene er aldrig blevet fundet.
Af: Mike Forde
Kilde: BBC

16-05-2017 06:30
To maskerede mænd truede med pistol og kniv: Ville have cigaretter

Mandag aften truede to maskerede mænd sig til flere pakker cigaretter på en Shell-tankstation på Grindstedvej i Billund.

Den ene havde en pistol, mens den anden havde en kniv, skriver JydskeVestkysten.

Politiet søger nu vidner.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

16-05-2017 06:30
Minister åbner for skattekommission efter pres fra DF og S

Karsten Lauritzen (V) vil hurtigst muligt indkalde til drøftelser om en undersøgelseskommission af Skat.

Regeringen går mere op i at se fremad end bagud, har svaret tidligere lydt, når skatteminister Karsten Lauritzen (V) er blevet spurgt til muligheden for at nedsætte en undersøgelseskommission af kriserne i Skat.

Men efter et fælles krav fra Folketingets to største partier, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, er ministeren klar til at "gå konstruktivt til værks".

Han vil hurtigst muligt indkalde til drøftelser om en kommission, siger han til Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

16-05-2017 05:29
Clinton lancerer ny organisation: Vil finansiere modstandsgrupper mod Trump

Den tidligere præsidentkandidat for Demokraterne, Hillary Clinton, har mandag løftet sløret for, hvad hun fremover vil bruge sin energi på:

En organisation, der vil finansiere 'modstandsgrupper' mod Donald Trump, skriver CNN.
Af: Mike Forde
Kilde: CNN

16-05-2017 05:28
Psykiatrien ringer oftere til politiet

Ansatte i psykiatrien ringer oftere til politiet end tidligere.

Fra 2010 til 2016 steg opkaldene fra otte psykiatriske hospitaler fordelt over hele landet med 19,7 procent. Det viser aktindsigter, som Fagbladet FOA har fået fra politiet
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

15-05-2017 11:21
Fødevarestyrelsen tjekker mad-buffetter

Når vi går ud og spiser om sommeren, er det ofte buffetterne, der lokker, så mor kan spise laks, børnene kylling og far spareribs.

Derfor er det også nu, at Fødevarestyrelsen rykker ud i hele landet bevæbnet med termometer, prøvesæt og gode råd, så gæsternes maver ikke kommer på overarbejde efter besøget på restauranten eller røgeriet skriver DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

15-05-2017 10:56
Nye versioner af global computervirus er allerede i omløb

Virussen WannaCry, der har ramt hele verden, er allerede blevet opdateret flere gange, skriver selskabet Bitdefender.

Dermed kan endnu flere computere, der ikke er blevet opdateret med Microsofts seneste tiltag, blive ramt.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

15-05-2017 10:55
Viste sin numse på Eurovision-scene: Nu risikerer han fængsel

Den mand, der i weekenden løb op på scenen til Eurovision og viste sin nøgne numse, kan ende i fængsel i op mod fem år.

Det oplyser Ukraines indenrigsminister ifølge Daily Mail.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

15-05-2017 10:54
Narkohunden Pablo er fundet

Narkohunden Pablo er fundet, efter han i torsdags - for anden gang - blev stjålet fra sin hundegård i det nordlige Aarhus.

Et tip ledte politiet til Sabro, hvorefter en patrulje fandt Pablo bag en låst dør.

To mænd fra Sønderborg er anholdt og sigtet for tyveri, oplyser Østjyllands Politi.Af: Mike Forde
Kilde: TV2

15-05-2017 08:39
Dyrere parkeringsbøder skal finansiere klagenævn

Senest fra og med næste sommer bliver muligt at gå til et uafhængigt klagenævn og forsøge at få omstødt en parkeringsbøde.

Men bilisterne kommer indirekte selv til at betale for klageadgangen i form af højere bødetakster.

Det fortæller to af de største parkeringsselskaber, Q-Park og Apcoa, til Finans.

Det er nemlig parkeringsselskaberne, der skal betale for driften af det nye klagenævn, og den udgift skal tjenes hjem igen.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

15-05-2017 08:27
Dømte slipper: Skat mangler at inddrive bøder for milliarder

På fem år har politiet og de danske domstole sendt over 300 ubetalte bøder fra private og virksomheder, som for eksempel har begået groft skattesvig, bedrageri eller afpresning, videre til inddrivelse hos Skat.

Men ud af 1,7 milliarder bødekroner er det kun lykkedes Skat at inddrive 13 millioner, skriver DR.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

15-05-2017 07:59
Dyr cykel stjålet i Varde

Søndag eftermiddag kort før klokken 17 fik ejeren til en moutain bike af mærket Specialized Epic Expert World Cup til 65.000 kroner stjålet sin cykel på Torvet i Varde.

Cykelejeren kommer ud fra en adresse på Torvet, og ser i samme øjeblik en ung mand bryde låsen til cyklen op, og stikke afsted med cyklen.

Det lykkes cykeltyven at flygte på cyklen. Selvom ejeren forsøger at løbe tyven op, forsvinder vedkommende via Brogade og Storegade mod Varde Å.

Mountain biken er af mærket Specialized Epic Expert World Cup og koster 65.000 kroner. Den er sort med grå skrift og har tyrkise håndtag.

Cykeltyven beskrives som en ung mand på mellem 15 og 20 år gammel. Vedkommende var iført en sort flagrende jakke og mørke bukser skriver TV Syd.

Syd- og Sønderjyllands Politi vil meget gere høre fra vidner til tyveriet, eller kender til cyklen. Politiet kontaktes på 1-1-4.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

15-05-2017 07:54
Flere borgere har ikke råd til medicin

Flere af landets apotekere oplever hver uge, at det kan være svært for økonomisk dårligt stillede at have penge nok til deres receptpligtige medicin.

Det viser en ny rundspørge som Danmarks Apotekerforening har gennemført, skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

15-05-2017 07:53
Flertal på Christiansborg: Børn af syge asbestarbejdere skal kompenseres

Et politisk flertal kræver nu, at børn af asbestarbejdere skal have kompensation, hvis de udvikler lungehindekræft, skriver Avisen.dk.

Siden 2016 har det været muligt for ægtefæller og samlevere til asbestarbejdere, der bliver syge, at søge en økonomisk kompensation.
Af: Mike Forde
Kilde: Avisen.dk

15-05-2017 07:52
Nissan ramt af hackerangreb

Nissan er blevet ramt af det verdensomspændende hackerangreb, der har skabt kaos i flere end 150 lande.

Hos bilgiganten er emailsystemtet påvirket, men angrebet ikke haft en ødelæggende effekt, oplyser en talsmand til nyhedsbureauet AP, skriver Ekstra Bladet.
Af: Mike Forde
Kilde: Ekstra Bladet

15-05-2017 06:30
49-årig kvinde død i bådulykke

En 49-årig kvinde er omkommet, efter en lystbåd tidligt søndag morgen sejlede frontalt ind i en bøje ved sejlrenden ud for Esbjerg Havn.

- I sejlbåden befinder sig en mand og en kvinde. På vej ud af havneløbet påsejler de en bøje frontalt. Her bliver de kastet voldsomt rundt i båden, og begge kommer til skade, skriver TV 2.

Manden, som ligeledes er 49 år, slap med mindre alvorlige skader.

Båden er blevet slæbt ind til Esbjerg, hvor den vil blive undersøgt af politiet og Søfartsstyrelsen, oplyser Ritzau
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

15-05-2017 06:30
Hver tredje ramt af smerter på jobbet

Mere end hver tredje dansker er ramt af smerter på jobbet.

Den gruppe, der er hårdest ramt, er malere efterfulgt af frisører og kosmetologer samt gartnere og landmænd.

Det viser en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der har kortlagt arbejdsmiljø og helbred efter interview med 50.000 lønmodtagere i forskellige fag, skriver Avisen.dk.
Af: Mike Forde
Kilde: Avisen.dk

15-05-2017 06:30
Rektorer: Snydepelse skal straffes hårdere og gå hele året om

Hårdere straffe og mere kontrol skal skræmme gymnasieelever fra at snyde til eksamen.

- Det er nødvendigt at stramme op overfor snyd, for der er nogle unge mennesker, der bruger nogle midler, de ikke har lov til og får nogle karakterer, de ikke har fortjent, siger Anne Birgitte Rasmussen, formand for Danske Gymnasier, til DR Nyheder.

12 rektorer siger til TV 2, at de oplever snyd under eksamen som et stigende problem, og 40 procent af 1.100 gymnasieelever svarer, at de er enige eller meget enige i, at det er nemt at snyde under eksamen.

Rektorerne peger på, at det kan være internetadgangen, der frister eleverne til at snyde.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

15-05-2017 06:30
WHO bekræfter nyt udbrud af Ebola

Verdensorganisationen WHO bekræfter et nyt udbrud af den dødelige sygdom Ebola.

Der er fundet mindst 125 tilfælde af sygdommen i Demokratiske Republik Congo.

Et så stort udbrud er ikke set siden 2013- 2016, hvor 28.000 blev smittet og 11000 af dem døde som følge af sygdommen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

15-05-2017 06:30
Ribe-Esbjergs slutspil er slut for denne gang.

Ribe-Esbjergs slutspil er slut for denne gang.

Et 26-31-nederlag i semifinalen til Skjern lukkede sæsonen for årets store håndboldoverraskelse, Ribe-Esbjerg.
Af: Mike Forde

15-05-2017 06:30
EfB og AGF delte

6305 tilskuere så Esbjerg og AGF spille 0-0 i den første playoff-kamp om nedrykning fra superligaen. Men trods de manglende mål fik tilskuerne en livlig og dramatisk kamp.

Der spilles returopgør i Aarhus på onsdag.
Af: Mike Forde

11-05-2017 12:41
Maling kastet mod Christiansborg

I nat blev der kastet maling mod hoveddøren i Rigsdagsgården på Christiansborg.

Døren blev spærret af, og politiet er nu ved at efterforske sagen.

Ritzau skriver, at kameraer har fanget maskerede personer, der kastede malingen i løbet af natten.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

11-05-2017 11:07
DF får lov at anke annoncesag til Højesteret

Danks Folkeparti har fået tilladelse af Procesbevillingsnævnet til at anke en injuriesag til Højesteret.

Det drejer sig om en annonce, hvor partiet skrev navne og kommuner på 685 personer og nævnte, at en af dem er til fare for Danmarks sikkerhed.

Partiet er dømt for injurier i Byretten og Landsretten.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

11-05-2017 11:06
Henrik Qvortrup er en fri mand

Tidligere chefredaktør på Se og Hør Henrik Qvortrup har nu udstået den ubetingede del af den fængselsdom, han fik i Se og Hør-sagen.

Han har lagt en video på sin Facebookside af, at han får fjernet sin fodlænke.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

11-05-2017 10:00
God ide at planlægge, hvornår I kører i bededagsferien

Trafikken vil fra i eftermiddag være intens flere steder i Syd- og Sønderjylland.

Især ved grænsen, ved Vestkysten, og på motorvejene vil der i perioder være tæt trafik.

Mange danskere vælger at tage i sommerhus eller på familiebesøg, og den øgede trafik vil hovedsageligt kunne mærkes på tværs af landet mellem Sjælland og Jylland.

Derudover kan trafikanter forvente tæt trafik i de store sommerhusområder og på Sønderjyske Motorvej til og fra Tyskland, oplyser Vejdirektoratet.

I store bededagsferien afholdes også Korskro Hestemarked, og det vil give perioder med tæt trafik og risiko for forlænget rejsetid på E20 Esbjergmotorvejen ved afkørsel 73 Korskro samt på rute 11 Ølufvad Hovedvej.

Især fredag vil der i området være pres på vejene i tidsrummet klokken 11-16, skriver Vejdirektoratet.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

11-05-2017 08:34
Brand i lagerhal

Natten til torsdag gik der ild i en lagerhal på Hermesvej i Padborg.

Branden opstod i en tagkonstruktion i lagerhallen. Vagtcehfen ved Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser til TV SYD, at der ikke har været fare for hverken mennesker eller dyr.

Vagtchefen oplyser, at branden er slukket torsdag morgen klokken 06,00.

Der er i følge Brand og Redning Sønderjylland sket omfattede skader på bygningen.


Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

11-05-2017 07:47
Imam meldt til politiet efter prædiken på Nørrebro

Imam Mundhir Abdallah er nu blevet meldt til til politiet efter hans prædiken i Masjid Al-Faruq-moskéen på Nørrebro.

Det er Det Jødiske Samfund, der står bag anmeldelsen.

Formand Dan Rosenberg Asmussen forklarer til Ritzau, at man har vurderet, at prædikenen opfordrer til drab på jøder.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

11-05-2017 07:42
Knap 44.000 boliger har ikke noget bad

43.832 boliger i Danmark har stadig ikke bad eller adgang til et.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

11-05-2017 07:42
Flertal står bag hasteindgreb op fjernvarmeområdet

Hundredtusindvis af fjernvarmekunder risikerer fremover renteregninger i milliardklassen.

Dansk Folkeparti og De Radikale oplyser over for Jyllands-Posten, at de er parate til at stemme for et hasteindgreb fra klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V).
Af: Mike Forde
Kilde: Jyllands-Posten

11-05-2017 07:00
EU: Roaming må ikke bruges som undskyldning for prisstigninger

EU-Kommissionen gør nu klar til at komme de danske telekunder til undsætning, fordi EU’s nye roaming-regler på det danske marked bliver brugt som grund til, at priserne på mobil-abonnementer stiger.

Det skriver Ingeniøren, der har modtaget et notat fra kommissionens danske kontor, hvor det står, at:

"Kommissionen vil understrege, at roaming ikke kan bruges som undskyldning for prisstigninger."

Baggrunden er de prisstigninger på 10 eller 20 kroner, som langt hovedparten af de danske mobilselskaber har bebudet på de mest udbredte abonnementer.

Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

11-05-2017 07:00
Holsted Tigers vandt

Og så til Speedway - Holdkaptajn hos Holsted Tigers, Nicki Pedersen og holdkammeraterne havde ikke problemer med at besejre lokalrivalerne fra Grindsted på hjemmebanen i Holsted - Det blev til en sejr på hele 49-35.

De forsvarende mestre fra Region Varde var også i speedwaytøjet onsdag aften, men det var nu kun for en kort bemærkning.

Holdet var en tur i Fjelsted på Fyn, men dommer Jesper Steentoft valgte at aflyse matchen efter bare to heats, da banen simpelthen havde fået for meget regn i løbet af dagen. Dermed skal der findes en ny dato til matchen.
Af: Mike Forde

11-05-2017 06:30
Kampagne for hpv-vaccine

Bedre sent end aldrig.

Sådan siger Thomas Larsen, overlæge ved Aalborg Universitetshospital, om Sundhedsstyrelsens nye kampagne, der skal give nuanceret og faktuel viden om hpv-vaccinen mod livmoderhalskræft.

I samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og Lægeforeningen har Sundhedsstyrelsen søsat den nye indsats, og deres vision er, at tilliden til vaccinen genskabes, og at flere danske piger bliver vaccineret.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

11-05-2017 06:30
Minister revser unge, der køber opgaver: Tag jer sammen

Det er direkte dumt, at firmaer tjener penge på at sælge færdige opgaver til gymnasieelever.

Det skriver undervisningsminister Merete Riisager (LA) på sin profil på Facebook.

- Det er ikke ulovligt at sælge et produkt, der er med til at gøre unge mennesker dummere og dårligere rustet til fremtiden, men det må da være ekstremt utilfredsstillende at tjene sine penge på den måde.

- Og for de unges vedkommende: Tag jer sammen! Hvis I vil klare jer godt i livet er viden og vedholdenhed helt afgørende parametre, skriver ministeren.

Merete Riisager skriver dog ikke, hvorvidt hun vil sætte ind overfor det.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

11-05-2017 06:30
Slemme tømmermænd øger risiko for misbrug

Får du ofte slemme tømmermænd, er du i større risiko for at udvikle et alkoholmisbrug sammenlignet med personer, der ikke får tømmermænd, selv om de har drukket samme mængde alkohol.

Det viser et studie fra Statens Institut for Folkesundhed.

Studiet er foretaget ved en systematisk gennemgang af international forskning på området.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

11-05-2017 06:30
2 butikker lukker i Borgen

I slutningen af juli lukker 2 butikker i Borgen i Sønderborg.

Det er Vila og Pieces der siger farvel, og Tiger - eller Flying Tiger Copenhagen, som det nu hedder - overtager lokalerne.

Pieces i Sønderborg har haft en femårig kontrakt på lokalet i Borgen. En kontrakt, som skulle udløbe i efteråret 2018, men nu er den blevet opsagt. Så vidt JydskeVestkysten erfarer, skyldes lukningen et manglende overskud og et godt tilbud fra Tiger, som var meget interesseret i netop denne placering i Borgen.

Borgen kommer fra oktober til at rumme 47 butikker mod de nuværende 48 foruden spisestederne.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

10-05-2017 10:29
87-årig dræbt i ulykke

En 87-årig mandlig cyklist blev dræbt i en færdselsulykke i går morges, da han blev ramt af en bil på Nollundvej ved Grinsted. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Bilen blev ført af en 26-årig kvinde, som ifølge politiet var uden skyld i ulykken.
Af: Mike Forde
Kilde: VAFO

10-05-2017 10:17
Borgmestre må afhjælpe chikane

Landets borgmestre må gå forrest for at bekæmpe sexchikane blandt kvindelige byrådsmedlemmer, siger Venstres ligestillingsordfører til Ritzau.

Det sker efter en rundspørge fra Berlingske har vist, at 75 kvindelige byrådsmedlemmer landet over oplever chikane.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

10-05-2017 09:36
S vil have lavet fire nye skattecentre

Socialdemokraterne vil have etableret fire nye skattecentre rundt omkring i landet - to i Jylland, et på Fyn og et på Sjælland eller Lolland-Falster.

Det siger partiets finansordfører, Benny Engelbrecht.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

10-05-2017 09:32
Danfoss omsatte for knap 11 milliarder

Danfoss voksede med 11 procent i første kvartal, hvor selskabet omsatte for 10,7 milliarder kroner.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

10-05-2017 08:16
Mødregrupper skal integrere nydanske kvinder

Mødregrupper handler ikke bare om bleer og babymos. Det kan også være vejen til bedre integration.

Derfor satser flere kommuner på særlige mødregruppe-tilbud til kvinder med udenlandsk baggrund.

I Haderslev begyndte man i sidste uge et helt nyt projekt for arabisk-talende kvinder. Her kan kvinderne mødes og udveksle egne erfaringer og ved hjælp af en tolk lære om dansk forældrekultur, opdragelse, madvaner og institutionsophold skriver DR Syd.

Også I Vejen har man stort held med at få nydanske kvinder med forskellig baggrund til at komme i den internationale mødregruppe Mama Mia.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Syd

10-05-2017 08:12
Hver fjerde kvindelige byrådsmedlem har oplevet sexchikane

75 af 312 kvindelige byrådsmedlemmer svarer ja til, at de har oplevet 'verbale krænkelser eller kommentarer, de opfatter som sexistiske'. Det er knap hver fjerde.

Det viser en rundspørge, som Berlingske Research har foretaget blandt alle landets byrådsmedlemmer.
Af: Mike Forde
Kilde: Berlingske

10-05-2017 07:54
Kritik af det danske sundhedsvæsens operationer af børns kønsorganer

Amnesty International retter kritik mod danske operationer på små børns kønsorganer. Herunder de operatoner, hvor det er svært at tyde kønnet på barnet.

Ifølge Amnesty skal børn, født med anderledes kønsorganer, ikke opereres.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

10-05-2017 07:52
Danmark langt bagud på hpv-vacciner

Hvis man ser på de piger, der er født i 2003, er Danmark meget langsommere end vores naboer til at få gennemført hpv-vacciner skriver tv2.dk

Kun 17 procent af de danske piger er færdigvaccinerede, mens det gælder 73 procent i Sverige og 84 procent i Norge.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

10-05-2017 07:51
Rektorer vil straffe snyd hårdere

Gymnasieskolerne rektorforening, Danske Gymnasier, kunne godt tænk sig at kunne give hårdere straffe, når elever køber sig til opgaver.

Rektorerne er i øjeblikket i dialog med Undervisningsministeriet om skrappere sanktioner, når elever snyder med opgaver skriver tv2.dk

En mulig straf kan være, at eleverne skal gå et helt år om, hvis det bliver opdaget, at de ikke selv har lavet den opgave, de har afleveret.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

10-05-2017 07:00
B&O siger farvel til 59 medarbejdere

Bang & Olufsen afskediger 59 ansatte på virksomheden hovedkontor i Struer.

Det fortæller TV MidtVest.

Det er anden gang inden for 13 måneder, at producenten af luksuselektronik må skære ned i staben.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

10-05-2017 07:00
Danmark vil muligvis øge antallet af soldater i Afghanistan

Danmarks forsvarsminister ser positivt på at øge antallet af soldater i Afghanistan, hvis der er behov for det.

- Vi vil øge antallet af soldater i Afghanistan, hvis der er behov for det. Men det har vi ikke taget stilling til endnu, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) på pressemøde med sin amerikanske kollega, Jim Mattis.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

10-05-2017 07:00
Landbetjent sløset med beslaglagt narko

En tidligere landbetjent er i dag ved Retten i Kolding idømt tre måneders betinget fængsel med samfundstjeneste for dokumentfalsk og stillingsmisbrug.

Landbetjenten har blandt andet skrevet et falsk brev på vegne af Retten i Horsens og opbevaret hittegods forkert. Blandt andet våben og narkotiske stoffer blev ikke opbevaret ordentligt.

Landbetjenten valgte i forbindelse med sagen at opsige sin stilling, og han arbejder ikke længere hos Sydøstjyllands Politi.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

10-05-2017 07:00
Cirkus politianmeldt for vanrøgt

Cirkus Trapez er blevet politianmeldt for vanrøgt af to heste.

Det skete umiddelbart efter den 26. og 27 april, hvor cirkusset var i Grindsted og Varde skriver jv.dk.

Flere besøgende udtrykte bekymring over to hestes stand.

Efterfølgende er debatten blusset op på Facebook, og Dyrenes Beskyttelse, Hestens Værn og Fødevarestyrelsen har modtaget talrige bekymrede henvendelser.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

10-05-2017 06:30
Hundredevis søger i sikkerhed efter nedstyrtet atomanlæg

Hundredvis af arbejdere på et atomanlæg i USA har søgt i sikkerhed, efter at en tunnel med atommateriale er styrtet sammen.

Der er ingen tegn på radioaktivt læk på amerikansk atomanlæg, siger myndighederne ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det oplyses ikke, hvilke myndigheder der er tale om. Anlægget ligger 275 kilometer sydøst for Seattle. Der er ingen meldinger om tilskadekomne.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

10-05-2017 06:30
Syddansk flertal for at droppe sag mod Carl Holst

Det ser ud til, at Venstre-politikeren Carl Holst slipper for at blive hevet i retten af Region Syddanmark.

Ifølge flere medier er der nu et flertal for at droppe en eventuel erstatningssag mod den tidligere regionsformand for misbrug af skattekroner.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

10-05-2017 06:30
Snart kan du klage over p-bøder til et uafhængigt nævn

Folketinget har pålagt den private parkeringsbranche at oprette et klagenævn for parkeringsafgifter.

Det bliver fremover muligt at få sin parkeringsbøde vurderet af et uafhængigt klagenævn skriver Ritzau.

Et bredt flertal i Folketinget vedtog tirsdag, at de private parkeringsfirmaer sammen skal oprette et uvildigt klagenævn, der kan tage stilling til parkeringsafgifter på offentligt tilgængelige, private p-pladser.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

10-05-2017 06:30
Der skal ryddes op i uddannelsestilbud

Regeringen vil rydde op i junglen af uddannelsestilbud, der møder landets svageste unge, når de ikke umiddelbart er klar til en ungdomsuddannelse, skriver DR Nyheder.

For at sikre, at også de omkring 50.000 unge under 25 år, der hverken er i job eller i gang med en ungdomsuddannelse, får en ungdomsuddannelse, skal seks forberedende uddannelsestilbud barberes ned til ét: Den Forberedende Grunduddannelse.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

10-05-2017 06:30
Alvorligt uheld ved Skærbæk

To biler kørte tirsdag eftermiddag frontalt sammen på hovedvej A 11 ved Skærbæk.

- En personbil med en 74-årig mand kommer af ukendte årsager over i modsatte kørebane, og kører frontalt ind i en modkørende varebil, der føres af en 25-årig mand fra Gråsten-området, skriver TV Syd.

Den 74-årige kom alvorligt til skade og blev med lægehelikopter fløjet til Odense Universitetshospital.

Der er ingen meldinger om, at den modkørende skulle være kommet alvorligt til skade.

Hovedvej A 11 var hele eftermiddagen på grund af uheldet spærret for trafik.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

10-05-2017 06:30
Ribe-Esbjerg overvejer at få cheftrænerduo

I fremtiden skal Ribe-Esbjergs succesfulde håndboldherrer måske trænes af en ligestillet trænerduo.

Det siger bestyrelsesmedlem Johnny Nim efter cheftræner Claus Uhrenholts offentlige undren over, at det fortsat er uklart, om han også skal stå i spidsen for holdet i næste sæson.

"Vi har fået Jan Leslie på banen, og det har gjort det lidt mere vanskeligt omkring, hvem som skal være høvding, og hvem som ikke skal være høvding", siger Johnny Nim.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

09-05-2017 11:53
Partier giver 300 millioner til sociale indsatser

Regeringen og satspuljepartierne er blevet enige om at udmønte 300 millioner kroner til sociale indsatser til udsatte børn, unge og voksne.

Partierne sætter blandt andet fokus på efterværn, så anbragte unge fortsat får hjælp, efter de er fyldt 18 år.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

09-05-2017 11:29
Danfoss-direktør langer ud efter Uber-aftale

Det var et pragteksempel på, hvordan man ikke skal gøre, da der tidligere på året skulle findes fælles politisk fodslag om en ny taxilov, der enten skulle give plads eller give sparket til den digitale taxitjeneste Uber.

Resultatet blev en ny taxilov og et farvel til Uber. En fejlhåndtering, mener Niels B. Christiansen, der er topchef hos Danfoss og formand for Digitalt Vækstpanel, som i dag offentliggør 33 anbefalinger til, hvordan Danmark bør omfavne den hastige digitale omstilling - skriver DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

09-05-2017 11:27
Rolling Stones kommer til Danmark

Der er masser af god musik af glæde sig til, selv når festivalsæsonen er forbi.

Og nu er det også annonceret, at selveste Rolling Stones kommer til Danmark til efteråret.

3. oktober giver de engelske rock-bedstefædre koncert i Telia Parken. Koncerten er et led i bandets turné 'Stones - No filter'.

Billetter til efterårskoncerten i København sættes til salg 17. maj
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

09-05-2017 10:00
Flere syddanske førstehjælpere skal hjælpe ved hjertestop

Flere og flere overlever et hjertestop, fordi førstehjælpere hurtigt kommer til hjælp med hjertemassage og hjertestarter.

Der er dog stadig potentiale for, at endnu flere kan overleve et hjertestop.

Som den første region vil Region Syddanmark nu rekruttere førstehjælpere over hele regionen, som via regionens vagtcentral kan kaldes ud til hjertestop.

Det foreslår regionens præhospitale udvalg.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

09-05-2017 09:10
Frostkold morgen: -3,2 i Sønderjylland

Det er efterhånden ved at være sent på sæsonen med nattefrosten, men i nat var den der altså igen.

De laveste temperaturer faldt i Jylland langs den midtjyske højderyg, og bundproppen denne morgen blev Skrydstrup med -3,2 grader.

Også på Sjælland og Bornholm dykkede termometret ned i de blå nuancer, dog kun med en enkelt minusgrad.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

09-05-2017 08:51
Opsagt - Trods succes

Claus Uhrenholt har ført Ribe-Esbjerg frem til semifinalerne i håndboldligaen. Samtidig er han blevet opsagt.

Det er ikke mig, der har trukket det i langdrag - det er Ribe-Esbjerg. Derved har man mere eller mindre sat en pistol for panden af mig.
Claus Uhrenholt siger han til TV2 Sport.

Mens Uhrenholt og Ribe-Esbjerg er i dialog om fremtiden, så har et flertal i klubbens bestyrelse valgt at opsige succestræneren med virkning fra udgangen af september.

Af: Mike Forde
Kilde: TV2

09-05-2017 07:51
To vigtige sportskampe støder sammen søndag

Søndag bliver en kaotisk dag i og omkring Blue Water Arena i Esbjerg og sætter byens mange sports-interesserede i en kattepine.

På nøjagtig samme tid skal byens to sportslige flagskibe i vigtige kampe mindre end 100 meter fra hinanden.

Ribe-Esbjerg spiller klokken 16 semifinalekamp mod Skjern i kampen om håndbold-DM, mens Esbjerg fB nøjagtig samtidig møder AGF i en livsvigtig kamp om at redde livet i superligaen.

Ribe-Esbjergs kamp i Blue Water Dokken har været fastsat længe og er fuldstændig udsolgt med 4.116 tilskuere på pladserne.

I aftes blev Esbjerg fBs første kamp mod AGF om at undgå nedrykning fra superligaen fatsat til at spilles nøjagtig samtidig på Blue Water Arena.

Det betyder, at op mod 20.000 mennesker på samme tid skal møde op i samme område i Esbjerg, finde parkering og overvære de to vigtige sportskampe skriver Tv syd.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

09-05-2017 07:00
Tørrede figner tilbagekaldes

Fødevarestyrelsen har tilbagekaldt et parti af tørrede figner fra Spanien på grund af for højt indhold af svampegiften aflatoxin i produktet.

De tørrede figner forhandles i Meny, Spar, Kiwi, Min Købmand samt købmænd og kiosker udenfor kæde.

Figner fra det nævnte parti bør kasseres eller leveres tilbage til butikken, hvor de er købt.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

09-05-2017 07:00
Far skuffet over landsrettens afgørelse

Esbjerg svigtede tre piger, som blev udsat for seksuelle overgreb. Men Vestre Landsret afgjorde i gåt, at kommunen ikke skal betale erstatning.


Afgørelsen skuffer en af pigernes far – og i organisationen Børns Vilkår, som har 10 lignende sager på vej.

Den såkaldte Esbjerg-mand blev i 2011 idømt syv års fængsel for seksuelle overgreb på børn gennem 20 år. De tre piger, som han forgreb sig på i 2007, 2008 og 2010. Hver af pigerne krævede 50.000 kr. i erstatning af kommunen fordi den havde overhørt indberetninger.

- Der er ingen sejrherrer i den her sag, siger borgmester Johnny Søtrup (V) til TV SYD. Det er en tabersag for os, såvel som for pigerne.

- Spørgsmålet er, om det er godt nok, siger Per Petersen, far til en af pigerne, som har lagt sag an mod kommunen. Det synes vi ikke, at det er.

De tre sagsøgere har fire uger til at overveje, om sagen skal ankes til Højesteret.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

09-05-2017 07:00
Nu rykker dagplejen ud i det fri

Skovbørnehaver har vi kendt i mange år. Men nu rykker dagplejen også ud i det fri.

I Haderslev er børnene i en dagpleje uden for hele dagen.

Majbritt Holzmann står bag den private dagpleje i Haderslev, hvor børnene er ude - fra de bliver afleveret, og til de bliver hentet. Og dagplejen er populær, så der er venteliste til pladserne.

- Vi synes, det er vigtigt, at børnene får røde æblekinder. Får den friske kulør. Vi har ikke alle de der baktusser, som man tit kan have indenfor. Vi har næsten aldrig syge børn, og det er simpelthen fordi vi er udenfor, siger hun til TV SYD.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

09-05-2017 06:53
Tre gange så mange unge får diagnosen depression

Flere og flere unge bliver diagnosticeret med depression.

Fra 2000 til 2013 er andelen af unge i alderen 15 til 19 år, som er blevet udskrevet fra en psykiatrisk klinik med en depressionsdiagnose, tredoblet.

Det viser et nyt forskningsprojekt fra Rigshospitalet. S

Selvom tallene går fire år bagud, er der god grund til at antage, at billedet formentlig er det samme i dag, da salget af antidepressiv medicin i 2016 lå på samme høje niveau.

Professor Lars Vedel siger til DR Nyheder, at han hæfter sig ved, at de unge piger og drenge i den periode af deres liv er i puberteten, og at de derfor er særligt sårbare.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

09-05-2017 06:47
Undersøgelse: 43 procent afleverer syge børn

En ny undersøgelse blandt FOA's medlemmer med børn viser, at 43 procent inden for det seneste år har afleveret et sygt barn i et pasningstilbud.

Det skriver Fagbladet FOA.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

09-05-2017 06:30
Succesrig trænerduo fortsætter i Esbjerg

Assistent-træner Thor Dresler forlænget aftalen med Esbjerg Energy med to år, hvilket betyder at de danske ishockeymestre i den kommende sæson fortsætter med Mark Pederson som cheftræner og den 38-årige Herlev-dreng som assistent.

- Jeg er faldet godt til hos Energy og jeg synes, at alt er gået rigtigt godt. Jeg har mødt nogle gode mennesker, som jeg har værdsat at arbejde sammen med, og folk i klubben har både været rigtigt hjælpsomme, søde og rare. Så har det været en fornøjelse at arbejde med Mark Pederson og jeg har lært meget i de to sæsoner, hvor jeg har været i Esbjerg, fortæller Thor Dresler.

Thor Dresler spillede som aktiv mere end 500 kampe i Danmarks fornemste række og opnåede mere end 100 kampe i Allsvenskan. Herudover har Energy-assistenten repræsenteret Danmark mere end 40 gange ved VM.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

09-05-2017 06:30
Store mængder narko beslaglagt i 2016

Der er fortsat stor efterspørgsel efter amfetamin, hash, ecstasy, heroin og kokain.

I 2016 beslaglage politiet 3,8 ton af hash, den største mængde siden 2003, og 345 kilo amfetamin, den største mængde siden 2000.

Det fremgår af den årlige rapport fra Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC).
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

09-05-2017 06:30
Mand dræbt i arbejdsulykke

En 62-årig mand fra Nordjylland mistede mandag livet i en arbejdsulykke på Esbjerg Havn.

Ulykken skete i forbindelse med, at en 10 tons tung og 49 meter lang vindmøllevinge skulle læsses af.

Den 62-årige var chauffør i en følgebil. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.


Af: Mike Forde
Kilde: TV2

09-05-2017 05:28
EfB fik uafgjort mod OB

Esbjerg spillede mandag 1-1 hjemme mod OB.

Resultatet ændrer ikke ved, at vestjyderne slutter sidst i nedrykningsspillets pulje 1 og nu kan se frem til to playoffkampe mod AGF i kampen for overlevelse.

Første playoff-kamp spilles i Esbjerg i weekenden.
Af: Mike Forde

09-05-2017 05:27
DF vil have totalforbud mod vandscootere

DF mener, at weekendens ulykke, der kostede to unge kvinder livet, kunne være undgået, hvis ikke EU-domstolen i 2010 havde pålagt Danmark at tillade vandscootere.

Derfor kræver partiet nu, at reglerne rulles tilbage skriver tv2.dk
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

09-05-2017 05:26
Søren Krarup i modvind

Søren Krarup, der var medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti fra 2001 til 2011, er kommet i kraftig modvind for kommentaren "jeg ville aldrig stemme på den der lille bøssedreng, var jeg lige ved at sige," om Frankrigs nyvalgte præsident, Emmanuel Macron, i 'Debatten' på DR1.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

08-05-2017 10:54
Firben i middagsmaden

Grønt er godt og sundt, men i weekenden blev det alligevel lidt for grønt for en familie fra Ikast.

Da faderen i familien var i gang med at gøre grøntsagerne klar til aftensmaden, fandt han nemlig et 12 centimeter langt firben, som tilsyneladende havde taget turen fra Italien som blind passager. Det skriver TV MidtVest.

Broccolien er købet i den lokale Rema 1000.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Midtvest

08-05-2017 10:22
Regeringen vil lempe og forenkle reglerne for frivilligt arbejde

Ledige på dagpenge og efterlønnere kan fortsat arbejde frivilligt uden at miste offentlige ydelser.

Regeringen har forlænget forsøget, som udløb i april i år.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

08-05-2017 09:52
SSW bevarer tre mandater trods tilbagegang i stemmer

Det danske mindretals parti SSW har i morges fået sikkerhed for, at de bevarer deres tre mandater i Landdagen i Slesvig-Holsten trods tilbagegang i antallet af stemmer ved søndagens valg.

SSW har opnået 3,3 procent af stemmerne mod 4,6 for fem år siden - men bevarer altså sine tre mandater skriver TV Syd.

Valgdeltagelsen ved søndagens valg var på 64,2 procent mod 60,2 procent ved valget for fem år siden.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

08-05-2017 09:49
Skolegade renoveres mellem Kirkegade til Jyllandsgade

I dag spærres strækningen fra Kirkegade til Jyllandsgade på Skolegade.

DIN Forsyning og Esbjerg Kommune graver gaden op for at renovere kloaksystemet.

Arbejdet skal være færdigt inden den 1. september 2017, men allerede den 25. juni skal busserne igen kunne bruge strækningen og der åbnes også for ærindekørsel. Indtil da kører linje 1- 6 omkørsel via havnen.

Renoveringen af strækningen i Skolegade vil skabe et mere harmonisk gadebillede i forhold til den renovering, som er sket i sidegaderne Kirkegade og Jyllandsgade. Det færdige resultat skal skabe et flot og sammenhængende udtryk, når man færdes i området.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Esbjerg

08-05-2017 09:40
Udgifter til Femern-forbindelse runder 4,5 milliarder kroner

Ni år efter at Folketinget sagde god for en fast forbindelse mellem Tyskland og Danmark under Femern Bælt, er starten på opførslen fortsat to-tre år væk.

Alligevel har udgifterne allerede rundet 4,5 milliarder kroner.

Det fremgår af det seneste regnskab for Femern A/S, der er offentliggjort i starten af maj, oplyser Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

08-05-2017 08:46
Cyklister lever længere

Det er endda meget sundt at cykle, hævder britiske forskere

Hvis du cykler frem for at bruge passiv transport til og fra arbejde, har du 45 procent lavere risiko for at få kræft, 46 procent lavere risiko for at få hjertesygdom og 40 procent lavere risiko for tidlig død.

Det fortæller britiske forskere fra University of Glasgow i et nyt studie. Resultatet er baseret på en analyse af transportvaner og sygdomshistorik for 264.337 briter.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Esbjerg

08-05-2017 08:44
Kun hver 10. får ja til feriehjælp

Dansk Folkehjælp, der giver udsatte familier feriehjælp, har i år fået 5.000 ansøgninger, men kun hver 10. får tilbudt et ophold i en feriebolig.

- For hver feriebolig, vi kan stille til rådighed for en familie, står der ti ansøgere, siger generalsekretær Klaus Nørlem til DR Nyheder.

Han ser flere årsager til, at antallet af ansøgere til feriehjælp er steget, blandt andet indførelsen af det såkaldte kontanthjælpsloft sidste år. - Cirka 45 procent af ansøgerne til feriehjælp siger, at de er berørt af det nye kontanthjælpsloft, siger han.

Også hos Dansk Røde Kors oplever man en stigende efterspørgsel fra trængte familier efter en økonomisk håndsrækning.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

08-05-2017 08:16
Etniske danskere siver kun langsomt væk fra folkekirken

En opgørelse fra kirkeminister Mette Bock (LA) viser ifølge Information, at det hovedsageligt er indvandring, der har fået folkekirkens procentvise medlemstal til at falde markant.

Folkekirken har det seneste årti mistet syv procent af sine medlemmer.

Tallet er nu nede på, at tre ud af fire danskere i dag er medlem.
Af: Mike Forde
Kilde: Information

08-05-2017 07:27
AGF venter Esbjerg i første nedrykningsrunde

Uanset hvilke resultater Esbjerg og Horsens opnår i deres kampe i aften ligger det allerede nu fast, at Esbjerg fB skal møde AGF i den første playoff-runde om at undgå nedrykning fra superligaen, mens AC Horsens skal møde Viborg.

Dent første opgør mod AGF kamp spilles i Esbjerg fredag, lørdag eller søndag og med returkamp i onsdag den 17. maj. Kamptidspunkterne offentliggøres i aften-

Kl. 19 møder Esbjerg hjemme OB i sidste runde i gruppespillet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

08-05-2017 07:14
Slagteri ansætter igen efter fyringsrunde

I september sidste år havde 31 fyrede ansatte på slagteriet Tican i Ansager sidste arbejdsdag.

Men nu har slagteriet ansat flere end 15 medarbejdere siden fyringsrunden, og i øjeblikket søger slagteriet efter sommerferieassistance skriver jv.dk
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

08-05-2017 07:11
Boligmarkedet når højeste niveau siden finanskrisen

Opsvinget på boligmarkedet fortsætter, og for første gang siden sommeren 2008 når den gennemsnitlige kvadratmeterpris på parcelhuse 13.000 kroner.

Det viser Boligsidens markedsindeks for april.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

08-05-2017 07:00
Postbesparelse presser små virksomheder

Hvis du får leveret fødevarer fra små lokale gårde eller mindre butikker, så er det måske snart slut med det.

Postnord har nemlig besluttet at stoppe med forsendelse af fødevarer til private kunder.

En af dem, der rammes af besparelsen, er Als Pølser.

Medejer Lillian Petersen tror endnu ikke, at virksomheden er lukningstruet, men hun håber, at der kan findes en løsning.

Als Pølser er nemlig meget afhængig af at få fragtet sine varer skriver DR Syd.

Postnord stopper fødevareforsendelser som en del af en spareplan. Firmaet skal spare 2,3 milliarder kroner frem mod 2019.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Syd

08-05-2017 07:00
Euroen stiger efter Macron-sejr

Efter offentliggørelsen af en sejr til Emmanuel Macron i det franske præsidentvalg, handles euroen for første gang i et halvt år til over 1,1 dollar.

Det viste indikationer fra Electronic Broking Services (EBS), søndag aften kort før valgstederne lukkede.

Den 39-årige Macron er tilhænger af EU. Han har modsat Le Pen slået til lyd for, at Frankrig skal løse problemer i fællesskab med Europas øvrige lande.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

08-05-2017 07:00
Stort tulipanoptog i Ribe

Når tulipanoptoget bevæger sig igennem Ribes gader på den sidste dag af Tulipanfesten, så er det i år med flere nyheder og et samlet set større optog, end der har været de forgangne år skriver jv.dk

Sammenlagt kommer optoget til at bestå af 17 deltagende foreninger, virksomheder, musikkorps med mere.

Tulipanoptoget sted på søndag 14. maj kl. 12.30. Optoget starter ved Føtex .
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

08-05-2017 06:35
Hver tredje franskmand undlod at stemme

En tredjedel af de stemmeberettigede franskmænd undlod at træffe en beslutning om, hvorvidt Emmanuel Macron eller Marine Le Pen skulle være Frankrigs næste præsident.

Det er den højeste andel i næsten et halvt århundrede.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

08-05-2017 06:30
Regeringen ønsker Macron tillykke med valgsejr

Både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) hilser valget af Emmanuel Macron som ny fransk præsident velkommen.

Han bringer masser af håb og optimisme, lyder det i en skriftlig kommentar fra Anders Samuelsen
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

08-05-2017 06:30
Tre fængslet efter skyderi ved sygehus

Tre personer er søndag blevet varetægtsfængslet efter et skyderi ved sygehuset i Grindsted lørdag aften.

De skal være frihedsberøvet til 31. maj, har en dommer bestemt.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

08-05-2017 05:32
Nu vil regeringen have færre unge på skolebænken

Siden 1993 har skiftende regeringer holdt fast i, at 95 procent af alle unge skal fuldføre en ungdomsuddannelse.

Men nu vil regeringen viske tavlen ren og slette målsætningen, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten mandag.

I stedet søsætter regeringen en ny målsætning, hvor målet sænkes til, at ni af ti unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse, inden de fylder 25 år.

Samtidig skal andelen af de unge under 25 år, som hverken er i arbejde eller uddannelse, halveres inden 2030, fortæller undervisningsminister Merete Riisager
Af: Mike Forde
Kilde: Jyllands-Posten

08-05-2017 05:30
Det danske mindretal må forlade regeringen i Slesvig-Holsten

Gruppeformand for mindretalspartiet SSW, Lars Harms, er lettere skuffet efter aftenens valgresultat ved Landdagsvalget.

SSW kunne nemlig ikke hente mere end 3,4 procent af stemmerne og fortsætter derfor ikke i regeringen sammen med socialdemokraterne i SPD.

Det var oppositionspartiet CDU, der blev valgets største parti med 32,5 procent af stemmerne skriver TV Syd.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

05-05-2017 12:57
Tyskland vil forbyde tyrkere at stemme om dødsstraf

Tyskland vil forbyde landets tyrkiske statsborgere at stemme ved en mulig folkeafstemning i Tyrkiet om en genindførelse af dødsstraf.

Det siger Steffen Seibert, der er talsmand for den tyske regering til nyhedsbureauet dpa.
Af: Mike Forde
Kilde: dpa

05-05-2017 12:54
Udsolgt til DM-semifinale

Ribe Esbjergs håndboldherrer får maksimal støtte hjemme i Blue Water Dokken mod Skjern Håndbold.

Billetterne til DM-semifinalen søndag 14. maj blev sat til salg på klubbens hjemmeside i formiddags.

"På tre kvarter var samtlige siddepladser væk, så der har virkelig været run på", siger Cecilie Winther fra Ribe-Esbjergs administration.

Blue Water Dokken bliver efter alt at dømme fyldt til bristepunktet med 4.100 tilskuer.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

05-05-2017 12:52
50-årig dømt for trusler mod Esbjerg Kommune

En 50-årig mand er ved Retten i Esbjerg blevet idømt 10 måneders fængsel for trusler mod Esbjerg kommune og politiet.

Det oplyser anklagemyndigheden i Syd- og Sønderjylland.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

05-05-2017 12:45
Danske F-16 til Baltikum

Danmark sender fire F-16 jagerfly til Baltikum for at overvåge luftrummet i Estland, Letland og Litauen.

Det oplyser udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Ministrene orienterede fredag Udenrigspolitisk Nævn om beslutningen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-05-2017 10:14
Foreningsdanmark har det svært

2.557.970 - så mange medlemmer løber, dribler, danser og svømmer rundt på baner, i haller og på veje i Foreningsdanmarks i alt11.665 foreninger.

Idrætsforeningeerne har i mange år været en grundpille i vores samfund. Men de er pressede - også i vores del af landet.

Foreningerne peger især på tre store udfordringer i en helt ny statusundersøgelse, som Syddansk Universitet har lavet i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund (DIF), DGI og Dansk Firmaidrætsforbund.

Den største udfordring er at finde og fastholde frivillige til bestyrelse og udvalg skriver TV Syd.

På andenpladsen kommer udfordringen med at rekruttere og fastholde medlemmerne.

Og på tredjepladsen er udfordringen med at finde og fastholde frivillige trænere og instruktører.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

05-05-2017 08:23
Naser Khaders bog trækkes tilbage efter afskrift

Forlaget People Press trækker bogen Hjertet Bløder fra 2015 af folketingsmedlem Naser Khader (K) og journalist samt forfatter Stig Matthiesen tilbage.

Det skriver Weekendavisen fredag.

Mindst 11 af bogens i alt 75 små kapitler indeholder længere passager, som efter alt at dømme er skrevet af efter bøger, artikler og opslagsværker, som på intet tidspunkt nævnes i bogen.

De to forfattere strides om, hvem der har ansvaret for afskriften.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-05-2017 08:22
TV-kunder forlader stadig TDC i stor stil

TDC omsatte for 5,2 milliarder kroner i første kvartal.

Dermed fortsætter omsætningsnedgangen for selskabet, da TV-kunderne fortsætter med at forsvinde.

I årets tre første måneder forsvandt 22.000 af slagsen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

05-05-2017 08:06
Film fastholder interesse for besættelsen

I 1995 blev 50-året for Danmarks befrielse markeret. Dengang var forudsigelserne om danskernes historieinteresse ikke ligefrem positive.

- Man mente, at interessen for tiden omkring besættelsen, krigen og befrielsen ville dø ud. Men det er faktisk gået lige modsat, siger Henrik Lundtofte, der er leder af Sydvestjyske Museers Historiske Samling fra Besættelsestiden, til TV SYD.

Det er blandt andet film som Flammen og Citronen, Hvidstengruppen, 9. april, Fuglene Over Sundet og Under Sandet, der tager udgangspunkt i besættelsen og 2. verdenskrig, der har trukket folk op af sofaen og ind i biograferne.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

05-05-2017 08:04
Nu kommer Google til Sønderborg med kameraet

Synes du at billedet af dit hus på Google Streetview er lidt forældet, så er der håb forude.

Googles fotovogn, der tager billeder af de fleste større veje til Google Maps, vender nemlig snart tilbage til Sønderborg-området.

Det oplyser Google.

Ifølge søgegiganten kommer foto-bilen til Sønderborg på et tidspunkt i perioden maj til oktober skriver Lokalavisen Sønderborg.

Når fotovognen kommer, kan den måske passende tage et billede af Sønderborgs byskilt, så Google kan lære at byen altså hedder Sønderborg og ikke “Sonderberg”, som koncernen selv skriver.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Sønderborg

05-05-2017 07:56
Kulturminister åbner for Netflix som public service-udbyder

Kulturminister Mette Bock (LA) åbner nu for, at internationale streamingtjenester som for eksempel Netflix kan byde ind på at producere statsstøttet medieindhold, hvis det får unge til at bruge mere public service-indhold.

Det skriver netavisen Altinget.
Af: Mike Forde
Kilde: Altinget

05-05-2017 07:44
Brand på Agerskov Efterskole

Syd- og Sønderjyllands Brandvæsen måtte torsdag aften rykke ud til en brand på Agerskov Efterskole

Alarmen gik klokken 22.22, og var en brand i en sauna i skolens svømmehal.

- Branden er opstået i nogle elektriske installationer i saunaen, siger Claus Skovgaard, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

Skolens elever var hurtigt evakueret af lærerne før brandvæsenets ankomst, og skolens indkvarteringsområde er uberørt af branden, så eleverne kunne hurtigt vende tilbage til deres opholdsområde.

Lærerne fortjener stor ros for deres indsats, skriver Brand og Redning Sønderjylland på deres hjemmeside.

Vagtchef Claus Skovgaard oplyser, at der er ingen tilskadekomne ved branden.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

05-05-2017 07:40
Færre arbejdsulykker bliver anerkendt

Halvdelen af alle arbejdsulykker, der i 2016 blev anmeldt til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, bliver ikke anerkendt som arbejdsskader.

Antallet er styrtdykket siden Ankestyrelsen indførte bagatelgrænsen i 2013 på baggrund af en dom i Højesteret, viser nye tal fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring ifølge Ugebrevet A4.
Af: Mike Forde
Kilde: Ugebrevet A4

05-05-2017 07:00
Politiet efterlyser gerningsmand til umotiveret vold

Politiet beder offentligheden om hjælp til at finde gerningsmanden bag et umotiveret overfald i Esbjerg tilbage i april.

Den 16. april i år blev en kvinde umotiveret slået ned af en endnu ukendt gerningsmand. Hændelsen skete ud for Ved Skoven 44 i Esbjerg omkring klokken 22.00.

Esbjerg Lokalpoliti er stadig på jagt efter mandens identitet.

Manden beskrives som grønlandsk af udseende, 20 til 25 år, 170 til 180 centimeter høj, spinkel til almindelig af bygning og tilbagestående, mørke øjne. Han var ifølge signalementet iført en grå, ternet hættetrøje og et par hvide Nike Free sko.

Gerningsmanden var i følgeskab med en kvinde, der beskrives som grønlandsk af udseende, 20 til 25 år, kraftig ag bygning, brunt, halvlangt pagehår. Hun bar desuden på en rullemadras.

Kan du genkende personerne, eller har du andre oplysninger i forbindelse med sagen, som kan hjælpe politiet, bedes du kontakte Esbjerg Lokalpoliti på 1-1-4.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

05-05-2017 06:30
Borgmester vil tale med naboer til politiskole

Naboerne til den planlagte politiskole i Vinding i Vejle bliver ringet op af borgmester Jens Ejner Christensen.

Det sker i kølvandet på, at de ikke er blevet fortalt, at den kommende politiskole vil byde på støj fra megafoner, sirener og skud.

"Jeg vil tilbyde dem et møde, hvor vi kan tale om sagen. Jeg er ked af, at det ikke er kommet i dialog med naboerne", siger borgmesteren.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

05-05-2017 06:30
Rift om Ribe-Esbjerg-billetter

Her til formiddag åbner Ribe-Esbjerg for billetsalget til klubbens DM-semifinale i håndbold mod Skjern.

Samtlige billetter vil blive sat til salg på Ribe-Esbjergs hjemmeside klokken 10, og koordinator Cecilie Winther forventer et massivt pres på systemet skriver jv.dk

I forbindelse med tv-kampe er der plads til 2.540 i Dokken i Esbjerg.

Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

05-05-2017 06:30
Udsatte unge har gavn af brobygningsforløb

Brobygningsforløb på erhvervsskoler viser positive effekter.

Ikke alene hjælper det flere unge i gang med en erhvervsuddannelse – og ud af kontanthjælpssystemet.

De unge fastholdes også i uddannelsen, oplyser Beskæftigelsesministeriet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

05-05-2017 06:30
Fødevarestyrelsen advarer: Ketchup kaldes tilbage

Coop Danmark A/S tilbagekalder partier af Coop tomatketchup og X-tra tomatketchup på grund af risiko for gæring i produktet.

Det oplyser Fødevarestyrelsen. I alt er 24.000 kilo tomatketchup blevet trukket tilbage.Af: Mike Forde
Kilde: TV2

05-05-2017 06:30
Derfor havde mange lys i vinduerne i går

I går aftes var der mange, der tændte lys i vinduerne for at mindes, at det var præcist 72 år siden, Danmark blev befriet fra den tyske overmagt.

Men de fleste af lystænderne var ikke selv i live dengang i 1945, hvor danskerne kunne smide mørklægningsgardinerne ud. Så hvordan har traditionen overlevet så længe?

Det har historiker Peter Brunbech et bud på. Han er leder HistorieLab - det nationale videnscenter for historie- og kulturarvsformidling.
- En del af forklaringen er nok, at alle kan være med. Det er nemt at stille et lys i vinduet, og det ser godt ud, siger han til DR Nyheder.

Han tror desuden, at 4. maj er en særlig dag, fordi der er vide rammer for, hvad den er et udtryk for. En levedygtig tradition er nemlig ofte en, hvor alle kan lægge noget forskelligt i den, forklarer han.
- Nogle sætter et lys i vinduet og tænker på fred, mens andre for eksempel tænker på kampen for frihed, siger han.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-05-2017 06:30
Våbendepot fundet på Rødding Højskole

En gammel kuffert fyldt med frihedskæmpernes våben blev i går 72 år efter krigens afslutning fundet på loftet på Rødding Højskole.

Våbene var sandsynligvis gemt af en lærer, der var frihedskæmper skriver jv.dk

Det var ansatte på skolen, der under renovering af et loft fandt en kuffert fyldt med våben.

Højskolen er i gang med at renovere gavlen på pedelbygningen. Her blev loftet afspærret under en renovering tilbage i 1960'erne, men i forbindelse med arbejdet blev der adgang til loftet igen.

Kufferten viser sig blandt andet at indeholde forskellig ammunition, gamle håndgranater og reservedele til maskingeværer.

Man er sikker på at det var eb tidligere lærer på skolen, Johannes Rosendahl, der gemte kufferten.

Johannes Rosendahl dannede i januar 1945 en modstandsgruppe, som lavede jernbanesabotage

Fundet af kufferten betød, at politiet kontaktede Hærens ammunitionsryddere, som kom og hentede den.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

04-05-2017 12:25
Københavns Bustrafik og Papuga Bus har købt Bjert Busser.

Københavns Bustrafik og Papuga Bus har købt Bjert Busser.

Både ledelsen og de mange dygtige chauffører i Bjert Busser forbliver de samme.

Dermed bliver Bjert Busser en del af et af Danmarks største busselskaber.

Driften fortsætter på samme måde som i dag.

Af: Mike Forde

04-05-2017 11:43
Prins Philip træder tilbage

Den britiske dronning Elizabeths mand, 95-årige prins Philip, har besluttet sig for at træde tilbage fra sine royale pligter.

Det oplyser det britiske kongehus i pressemeddelelse.

Beslutningen træder i kraft fra efteråret 2017.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

04-05-2017 11:20
Kronprinsesse Mary modtager hæderspris

Kronprinsesse Mary vil modtage en hæderspris den 16. maj for "at forbedre kvinders vilkår i Danmark og udlandet".

Det oplyser organisationen bag konferencen Womenomics Business Conference CPH.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

04-05-2017 10:47
Verdensklasse-speedway i Esbjerg

Esbjerg Motorsport er vært for Speedway Grand Prix World Championship Qualifying Round, som finder sted på lørdag 6. maj på Granly Speedway Arena klokken 14.00.

Bortset fra det Danske Grand Prix, som køres i Horsens, er løbet i Esbjerg det største internationale løb på dansk grund i hele 2017.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Esbjerg

04-05-2017 09:55
10.000 mennesker forventes til aftenens lysfest

Den 4. maj vil Danmarks befrielse igen i år blive markeret med et stort arrangement i Haderslev.

Selvom det i år er 72 år siden, at befrielsesbudskabet strømmede ud af radioen, mørklægningsgardinerne blev revet itu, og folk strømmede ud i gaderne, så trækker lysfesten stadig tusindvis af folk til.

Haderslev Kommune og Haderslev Kaserne har de seneste par år fornyet Haderslev Lysfest med et lysshow, som vises på kasernes mure. Det tiltrækker rigtigt mange mennesker, og op mod 10.000 mennesker fandt sidste år vej til arrangementet, og gør begivenheden til Danmarks største befrielsesfest.

Haderslev Lysfest blev holdt første gang i 1950
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

04-05-2017 09:40
Carl Holst skaber oprør

Venstre i Esbjerg har genvalgt Carl Holst til folketingskandidat. Nu har den tidligere gruppeformand, Bjarne Steiner, meldt sig ud af partiet.

Bjarne Steiner siger, han ikke har noget personligt mod Carl Holst, men han reagerer på, at befolkningen ikke støtter op om ham.

"Jeg melder mig ud af partiet. Det er den sværeste beslutning, jeg nogensinde har truffet, men jeg vil ikke føre valgkamp for Carl Holst", siger Steiner til jv.dk
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

04-05-2017 08:53
Borgmester afslører omfattende morfin-misbrug

Et omfattende morfin-misbrug fik den daværende Fredericia-borgmester Thomas Banke til at kollapse flere gange. Alligevel genopstillede han som borgmesterkandidat i byen og valgt ind i Venstres hovedbestyrelse.

Det fortæller han ifølge Ekstra Bladet i en ny bog.
Af: Mike Forde
Kilde: Ekstra Bladet

04-05-2017 08:44
Bil og traktor stødte sammen

En bilist måtte torsdag morgen bringes til sygehuset efter et færdselsuheld på Sommerstedvej ved Jels.

Ifølge LLN Press's oplysninger skete uheldet i forbindelse med en overhaling. Personbilen overhalede en traktor, der efterfølgende drejede til venstre ad Ørstedvej.

Meldingen lød på fastklemte, så Jels frivillige Brandværn blev tilkaldt, men bilisten kom ud, uden brandfolkene skulle klippe i bilen.
Af: Mike Forde
Kilde: LLN

04-05-2017 08:39
Britisk dronning indkalder ansatte til hastemøde

Den britiske dronning Elizabeth har torsdag indkaldt sin stab til et usædvanligt hastemøde.

Rygterne om årsagen har svirret, men der er ifølge en række britiske medier intet, som tyder på, at det handler om dronningens helbred.

Af: Mike Forde
Kilde: TV2

04-05-2017 08:14
Røde partier skeptiske over for Pinds uddannelsesreform

Socialdemokratiet kommer ikke til at lægge stemmer til regeringens udspil om et nyt bevillingssystem til de videregående uddannelser.

Det siger uddannelsesordfører Mette Reissmann (S). Også De Radikale og SF er skeptiske over for forslaget skriver tv2.dk
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

04-05-2017 07:56
Hjertemassage og brug af hjertestartere sikrer et liv uden mén

Ved et hjertestop er det altafgørende, at den eller de personer, der yder førstehjælp, gør det i en fart og gerne i kombination med en hjertestarter skriver DR Nyheder.

Det sætter ny dansk forskning nu en tyk streg under.

Hurtig hjælp fra vidner ikke bare øger overlevelseschancerne markant. Den overlevende person har også langt større chance for at vende tilbage til sin normale tilværelse uden nogen mén.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-05-2017 07:36
Ny træner i TM Tønder kan blive en tidligere spiller

En af TM Tønders tidligere spillere er højt på listen over kandidaterne til at overtage jobbet som cheftræner skriver jv.dk

Det er Torben Sørensen, der de seneste to sæsoner har stået i spidsen for fynske Otterups hold i 1. division og har en fortid på stregen for TM Tønders hold, da de spillede i næstbedste række.

TM Tønder skal have ny cheftræner, fordi Claus Lyngsøe har valgt at stoppe i klubben.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

04-05-2017 07:16
App skal sende flere frivillige ud til hjertestop

Hvis en mand falder om med hjertestop tæt på det sted, du befinder dig, så kan du få en melding på telefonen, der gør det muligt for dig at komme til undsætning.

Det er meningen med en app til telefonen, som Region Syddanmark vil have endnu flere frivillige førstehjælpere til at benytte sig af.

Det skriver JydskeVestkysten.

I dag bruger cirka 500 frivillige såkaldte akuthjælpere og nødbehandlere appen. Ambitionen i Region Syddanmark er at firdoble det antal.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

04-05-2017 07:00
Facebook styrker kontrol med videoer efter drab og selvmord

Facebook vil ansætte 3.000 nye medarbejdere over det næste år til at "vurdere de millioner af indberetninger, som det sociale medie modtager hver uge" om liveudsendelser eller videoer.

Det sker for at forhindre drabs- eller selvmordsvideoer.

Det fortæller Mark Zuckerburg, stifter af Facebook, ifølge nyhedsbureauet Reuters.
Af: Mike Forde
Kilde: Reuters

04-05-2017 07:00
Flere smittes med gonoré

Flere og flere danskere er de seneste år blevet smittet med kønssygdommen gonoré. Det oplyser Statens Serum Institut.

3.259 tilfælde i 2016 er mere end en seksdobling i løbet af bare seks år.

Hvis sygdommen ikke opdages, kan det have store konsekvenser.

Kvinder kan få underlivsbetændelse og har risiko for at blive sterile, mens testiklerne kan blive ramt hos mænd.

Den bedste beskyttelse mod gonoré er et kondom.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

04-05-2017 07:00
Holst kandidat til folketinget

Venstre i Esbjerg Omegnskreds har onsdag aften valgt Carl Holst som deres kandidat til det næste folketingsvalg.

- Jeg har det rigtig godt. Det er ikke nok bare at blive genopstillet, der venter stadig et stort arbejde i forhold til både at gøre mig fortjent til både befolkningen, borgerne og vælgernes opbakning. Det vil jeg gøre, hvad jeg kan for at gøre mig fortjent til, siger Carl Holst til TV SYD.

Venstres retningslinjer siger, at folketingskandidaterne skal være valgt senest et år efter det seneste folketingsvalg. I dette tilfælde skulle Esbjerg Omegnskreds altså have haft valgt sin kandidat sidste år.

Men på grund af politisagen mod Carl Holst, angående en række sager i hans tid som regionsrådsformand for Region Syddanmark, blev der søgt om udsættelse, indtil efterforskningen var færdig.

Ved folketingsvalget i 2015 fik Carl Holst 12.135 personlige stemmer.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

04-05-2017 07:00
Drenge har hentet 2,8 læringsår på DrengeAkademiet

Resultaterne af DrengeAkademiet i Esbjerg Kommune har nu været igennem hænderne på en ekstern forsker, og de 34 drenge har faktisk klaret sig endnu bedre, end meldingen først lød.

På 12 dages camp i Rendbjerg løftede de deres faglige niveau med hele 2,8 læringsår, og de er stadig på vej.Af: Mike Forde
Kilde: Presse

04-05-2017 06:53
Danmark får kommandoen for Nato-flåde i Nordatlanten

Fra årsskiftet bliver Danmark øverstkommanderende for en af Natos to stående flåder – flåden i Nordatlanten.

Området får større bevågenhed grundet den øgede russiske tilstedeværelse langs de baltiske lande, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen til DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-05-2017 06:53
Frivillige i headspace løb med Frivillighedsprisen

Det blev de frivillige i headspace, et rådgivningscenter for børn og unge der har det svært, som løb med Region Syddanmarks Frivillighedspris.

Røde Kors i Esbjerg fik prisen ”Den Gode Idé” for deres indsats med at strikke varme, skridsikre sokker til patienter med dårligt blodomløb i benene på Sydvestjysk Sygehus.

En dommerkomité, der blandt andet indeholder repræsentanter for lokale frivilligorganisationer, står bag udvælgelsen af de to vindere.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

04-05-2017 06:30
Faldskærmsudspringer sad fast under fly

En mand fik onsdag viklet sin faldskærm ind i et fly, som han sprang ud fra ved Struer i Midtjylland.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi ifølge TV Midtvest.

Efter at flyet havde cirkuleret rundt ved flypladsen i Struer i cirka en halv time med manden hængende nedenunder, lykkedes det at få landet flyet.

Manden er i live, oplyser politiet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Midtvest

04-05-2017 06:30
Ærespris til Lise Nørgaard

For første gang nogensinde uddeler Den Danske Publicistklub, der blev stiftet i 1880, en ærespris.

Den går til 99-årige Lise Nørgaard.

- Lise Nørgaard har igennem et langt - meget langt - liv lagt kolossal flid, nysgerrighed og fortælleglæde i at informere danskerne om både fortid, nutid og fremtid, sagde Per Mikael Jensen, der er formand for Den Danske Publicistklub og medlem af juryen onsdag.

- Med imponerende fokus har hun skrevet sig ind i danmarkshistorien gennem sit virke på Roskilde Dagblad, Dagbladet Politiken, Ugebladet Hjemmet og Berlingske Tidende, lød begrundelsen videre.

Lise Nørgaard er journalist, forfatter og debattør. Hun fylder 100 år 14. juni.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

04-05-2017 06:30
Canadisk tovejs-center til Esbjerg Energy

Esbjerg Energy henter den 25-årige canadiske center Michael Fine til den kommende sæson.

Den 183 cm høje forward er født i Toronto-forstaden North York, der er beliggende i den canadiske provins Ontario. Michael Fine har hentet den sidste del af sin ishockeyopdragelse på Ryerson University i Toronto, som han repræsenterede fra 2012 til 2017.Af: Mike Forde
Kilde: Presse

04-05-2017 06:30
App skal sende flere frivillige ud til hjertestop

Hvis en mand falder om med hjertestop tæt på det sted, du befinder dig, så kan du få en melding på telefonen, der gør det muligt for dig at komme til undsætning.

Det er meningen med en app til telefonen, som Region Syddanmark vil have endnu flere frivillige førstehjælpere til at benytte sig af.

Det skriver JydskeVestkysten.

I dag bruger cirka 500 frivillige såkaldte akuthjælpere og nødbehandlere appen. Ambitionen i Region Syddanmark er at firdoble det antal.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

04-05-2017 05:31
Ny straf til studier uden jobudsigt

Et nyt bevillingssystem skal fordele pengene til videregående uddannelser. Heri indgår et kvalitets- og resultattilskud, som udgør 10 procent af det samlede beløb, som universiteter, professionshøjskoler og erhvervsakademier får.

Procentsatsen vil dog kun blive udbetalt, hvis de studerende ikke er mere end tre måneder forsinket på deres uddannelse.

Det skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

04-05-2017 05:30
Vojensdreng vender hjem til SønderjyskE

De kan næsten ikke få armene ned igen hos det lyseblå ishockeyflagskib, SønderjyskE.

Klubben kan nemlig ønske velkommen tilbage til Vojensdrengen Steffen Frank, der efter 2 sæsoner i ind- og udland vender hjem.

Steffen Frank har underskrevet en toårig kontrakt med SønderjyskE.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

04-05-2017 05:26
Krise i PostNord spidser til

PostNords krise slår fuld igennem på virksomhedens omdømme.

Selskabet indtager en klar bundplacering i en ny stor måling af 100 af landets største selskabers image. Det skriver Finans.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

03-05-2017 12:15
Politikere ser ud at beholde deres kritiserede pensionsordning

Tre års tovtrækkeri om politikernes pension ser nu ud til at få en ende.

Alt tyder nemlig på, at politikerne i Folketinget beholder deres pensionsordning, der i årevis er blevet kritiseret for at være for lukrativ. Kun pensionsalderen ser ud til at blive sat op skriver DR Nyheder.

Enhedslisten og SF har i forløbet foreslået, at politikerne skulle over på en lavere arbejdsmarkedspension, men det har Venstre og Socialdemokraterne været imod.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-05-2017 12:13
Hus- og lejlighedspriser steg i februar

Der er stadig fuld smæk på lejlighedspriserne, mens husmarkedet er mere afdæmpet.

Det viser friske tal fra Danmarks Statistik.

I februar steg lejlighedspriserne med 1,9 procent i forhold til januar, mens priserne på huse steg med 0,8 procent.

Over tre måneder steg lejlighedspriserne med 2,4 procent, mens huspriserne faldt med 0,5 procent.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

03-05-2017 12:10
I Tønder står hvert 10. hus tomt

Antallet af tomme huse stiger, viser ny rapport.

Tønder Kommune er en af de kommuner i landet, hvor der er sket den største stigning i antallet af tomme huse skriver DR Syd.

- Det er desværre en udvikling, som vi godt var klar over, er i gang, og det er jo ganske alvorligt, lyder det fra borgmester i Tønder Henrik Frandsen (V).

Han fortæller, at de tomme huse er en af de højeste prioriteringer på borgmesterkontoret. Til trods for flere initiativer er det nemlig ikke lykkes at bremse tendensen.

Ifølge borgmesteren handler det især om, at mange har en overdrevet opfattelse af, hvor langt der er til arbejdspladser.
- Tønder ligger langt fra motorvej og Trekantområdet. Så mange tænker, der er langt til de steder, hvor der er mange arbejdspladser. Men det tager kun 20 minutter til motorvejen og 45 minutter til Trekantområdet, fortæller han.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Syd

03-05-2017 12:09
Pirater bekymrer danske rederier

En bølge af piratangreb ved Afrikas vestkyst bekymrer Danmarks Rederiforening.

Ifølge en ny rapport blev antallet af piratangreb i Guineabugten sidste år fordoblet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

03-05-2017 09:23
Boligskatteaftale nedbringer folks flyttelyst

Folk vil være mindre opsatte på at flytte bolig i 2021, efter der tirsdag blev indgået en ny boligskatteaftale, vurderer Torben Strøm, formand for Dansk Ejendomsmæglerforening.

- Boligskatteaftalen forringer mobiliteten for danskerne. Det er der ingen diskussion om, siger han til ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

03-05-2017 08:33
Sirenerne hyler klokken 12

Hvert år den første onsdag i maj tester myndighederne det nationale sirenevarslingssystem og det betyder, at sirenerne hyler landet over i dag kl. 12.

Men også mobiltelefonen kommer til at bimle hos tusindvis af borgere, når varslingssystemet testes senere i dag, fortæller Lars Aabjerg Pedersen, der er projektleder i Beredskabsstyrelsens center for krisekommunikation.

- Vi har udviklet en sms-varsling, som er begrænset til døve og hørehæmmede, som på den måde kan få advarslerne på sms og for alle andre har vi app'en Mobilvarsling, hvor beredskabsmeddelelserne også bliver sendt ud og hvor man kan tilmelde sig de områder, man gerne vil have dem fra, siger Lars Aabjerg Pedersen.

App'en Mobilvarsling blev lanceret i februar 2016 og siden er den blevet downloadet over 150.000 gange.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

03-05-2017 08:29
Der støvsuges i Haderslev forud for lysfest

I morges skulle alle smidte cigaretskodder og andet affald samles og fjernes fra gaderne i Haderslevs centrum, så byen står ren og fin til årets lysfest i morgen.

Det var Haderslevs butikker, der sammen med Haderslev Kommune var i kamp mod cigaretskodder i Haderslev skriver TV Syd.

Haderslev markerer tradition tro Danmarks befrielse i morgen den 4. maj - og så skal byen skal være pæn og ren og fri for cigaretskodder.

Derfor var Haderslev kommunes nyindkøbte store støvsuger i gang og Haderslevs borgere med kost og skovl samt fejebakker.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

03-05-2017 08:27
Ejendomsmæglere: Det kan gå hen og gå grueligt galt for boligejeren

En del af den nye boligskatteaftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre er, at det, man i fremtiden skal betale i grundskyld, indefryses.

Pengene skal så først betales, når man fraflytter boligen. Den kommer til at gælde i årene fra i årene fra 2018 til 2020.

Dansk Ejendomsmæglerforening, der dækker 95 procent af branchen, kalder det aftalens ”hurdle” og advarer mod, at boligejerne kan komme galt afsted, hvis de ikke er forsigtige.

- Det kan jo gå hen og gå grueligt galt, hvis man sælger sin bolig og har store beløb indefrosset i ejendommen, siger formand Torben Strøm til DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-05-2017 08:18
Skoleledere stærk utilfredse med gulerod på en halv milliard

Regeringen vil belønne folkeskoler, der på kort tid kan hæve elevers snit, men det kalder skoleledere både nedladende og kortsigtet, skriver Politiken.

Hvis 120 udvalgte folkeskoler kan sænke andelen af elever, der får under 4 i dansk og matematik i gennemsnit ved afgangsprøverne i 9. klasse, kan de få andel i en pulje på i alt 500 millioner kroner.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

03-05-2017 08:09
Læger er mest stressede

Læger er den jobgruppe med mest stress.

Det viser spørgeskemaundersøgelsen ’Arbejdsmiljø og Helbred i Danmark 2016’, som gennemføres hvert andet år.

Jord- og betonarbejdere er mindst stressede ifølge undersøgelsen, som skal danne grundlag for forbedring af arbejdsmiljøet på danske arbejdspladser.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

03-05-2017 07:00
DF: Forstår ikke udfasning af grænsekontrol

EU-Kommissionen kræver, at Danmark og fire andre lande i løbet af de kommende seks måneder udfaser den midlertidige grænsekontrol.

Danmarks midlertidige grænsekontrol mod Tyskland blev indført 4. januar 2016. Siden er den blevet forlænget ad flere omgange.


Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, ser EU-Kommissionens krav om at udfase den danske grænsekontrol som "uforståeligt".

"Jeg synes, det er uforskammet og respektløst over for Danmark og de andre europæiske lande, som har god erfaring med den grænsekontrol, som vi har kørt med i et stykke tid", siger han til Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

03-05-2017 07:00
Partier uden for aftale er utilfredse: - Vil skabe ulighed

De tre partier uden for aftalen om boligskat, Enhedslisten, Alternativet og SF, er ikke imponerede over den nye boligskat. Det skaber ulighed, lyder det. Blandt andre fra Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper.

Hun kalder det i en skriftlig kommentar "forkasteligt" at bruge penge fra det råderum, der er i dansk økonomi, til boligskatterabatter.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

03-05-2017 07:00
Disse Kiwi-butikker overlever som Meny eller Spar

Supermarkedskæden Kiwi meddelte fredag, at den lukker alle sine 103 butikker i Danmark som konsekvens af discountkrigen herhjemme.

Samtidig forlød det dog fra moderselskabet Dagrofa, at flere af butikkerne ville blive lavet om til virksomhedens to øvrige supermarkedskæder, Spar og Meny.

Tirsdag har Dagrofa så udsendt en pressemeddelelse, hvor det offentliggøres hvilke butikker, der overlever under nyt navn. Der er tale om i alt 29 butikker, hvoraf størstedelen bliver til Spar-købmænd.

I vores område er det kun butikken i Kolding og Haderslev, som overlever og bliver til Spar.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

03-05-2017 06:30
Aftale om boligskat

Indefrysning af grundskyldsstigningen frem til 2021 og et "knæk" på ejendomsværdiskatten ved vurderingspriser på 7,5 millioner kroner.

Det er hovedpunkterne i den boligskatteaftale, som regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre netop har indgået.

Knækket på ejendomsværdiskatten betyder, at boliger med en vurderingspris på mere end cirka 7,5 millioner kroner beskattes hårdere end dem under.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

03-05-2017 06:30
Nu er Danmarks billigste slot solgt

Efter 30 dage med nedsat pris er det nu lykkedes at finde en ny ejer til det historiske Grøngrøft Slot ved Gråsten.

Først blev det sat til salg til 22,5 millioner kroner, senere blev det sat ned til 15 millioner kroner, men først nu hvor slottet blev udbudt til en pris på 7,5 millioner kroner, er slottet endelig blevet solgt.

Det historiske slot byder på et boligareal på 1.124 kvadratmeter og dertil kommer 300 kvadratmeter kælder, skriver Boliga i en pressemeddelelse.

Hvem der er den nye ejer, og hvor meget den endelig salgspris den lyder på, er endnu ikke blevet offentliggjort.

Hvad slottet skal bruges til i fremtiden, er også stadig en hemmelighed.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

03-05-2017 06:30
Nyt center skal gøre læger bedre til at tale med patienter

I går åbnede Center for Patientkommunikation ved Sygehus Lillebælt. De vil blive bedre til at snakke med patienterne.

Når man er indlagt og sidder til konstultation med lægen, så kan det nogle gange være svært at forstå, hvad lægen siger.

Det vil de gøre noget ved på Sygehus Lillebælt. De har længe forsket i området, og det nye center skal danne ramme om forskningen. De er nemlig opmærksomme på, at det er et område, patienterne mener, de skal forbedre skriver TV Syd.

Centeret skal også skabe et netværk, så hospitaler i Region Syddanmark bliver bedre til at dele deres viden om, hvordan sygehuse bliver bedre til at kommunikere med patienter.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

03-05-2017 06:30
Frygt for at besparelser kan gå ud over svage

En proteindrik, der indeholder de vigtigste proteiner og vitaminer, er blevet en eftertragtet vare blandt patienter i Region Syddanmark.

I et forsøg på at spare penge har regionen nemlig indskærpet overfor læger, at de skal holde igen med at skrive recepter på den ernæringsvigtige drik. Det har givet en besparelse på seks millioner kroner.

Besparelserne møder kritik fra formand for Kost- og Ernæringsforbundet Ghita Parry.
- Sparekampagnen lader sultne patienter i stikken og svækker dem yderligere, siger hun til DR Syd.

Hun vurderer, at besparelsen på sigt kan blive dyr for regionen. Uden proteindrikkene vil et behandlingsforløb nemlig tage længere tid.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Syd

03-05-2017 06:30
Trump og Putin vil samarbejde om Nordkorea

Donald Trump og Vladimir Putin vil samarbejde om at få gang i en diplomatisk proces i Nord-Korea, oplyser Kreml.

Det er de to statsledere blevet enige om i en telefonsamtale i går.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

03-05-2017 06:00
Colin Vock vender tilbage til Energy

En gammel kending forstærker Esbjerg Energy i den kommende sæson, da Colin Vock vender tilbage til Vestjylland efter 3 år i Frederikshavn.

31-årige Colin Vock var ligaens mest scorende spiller, da han optrådte for Esbjerg Energy tilbage i sæsonen 2013/2014
Af: Mike Forde

02-05-2017 12:21
1,4 millioner børn sulter på grund af tørke i Somalia

Regnen lader stadig vente på sig i Somalia, og det bliver sværere og sværere for befolkningen at skaffe mad nok.

Det betyder, at den humanitære organisation Unicef har måttet opdatere estimaterne for, hvor mange børn der kommer til at sulte som følge af tørke og manglen på mad.

Den nyeste prognose lyder nu, at antallet af børn, der bliver ramt, er fordoblet i løbet af de første måneder i 2017, så det nu vil ramme 1,4 millioner børn.


Af: Mike Forde
Kilde: TV2

02-05-2017 11:42
Skrald tømmes i Kolding igen

De 24 skraldemænd hos Meldgaard Miljø A/S i Kolding, der i går nedlagde arbejdet, gik i morges i arbejde igen. Det oplyser Meldgaard Miljø A/S.

Skraldemændene er gået i gang med at samle affald ind hos de 5.600 husstande, der efter planen skulle have fået tømt deres skraldespand i går skriver jv.dk.

Når de er færdige med denne rute, går de i gang med dem, der står til at få hentet skrald i dag.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

02-05-2017 11:39
Nødtelefoner nedtages efter stærkt faldende brug

Vejdirektoratet nedtager nødtelefonerne langs det overordnede vejnet i løbet af i år.

Det sker fordi brugen af telefonerne i de senere år styrtdykket til et niveau, hvor de kun meget sjældent bruges til nødkald, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

02-05-2017 11:37
Årets landsby kan blive fra Syddanmark

Over Jerstal i Haderslev Kommune og Ansager i Varde Kommune konkurrerer med Vallekilde i Odsherred Kommune i finalen om at blive Årets Landsby 2017.

Med temaet Den Digitale Landsby har bedømmelseskomiteen haft særligt fokus på samspillet mellem bosætning, demokratisk dannelse og digitalisering,

Vinderen af Årets Landsby 2017 bliver kåret til sommer.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

02-05-2017 10:30
Fugle driller de badene ved Sædding Strand

I februar besluttede Plan & Miljøudvalget, at der skulle flere undersøgelser til for at finde frem til kilden til den dårlige badevandskvalitet omkring Guldager Møllebæks udløb til havet ved stranden mellem Sædding og Hjerting. Undersøgelserne er nu gennemført, og pilen peger på fuglene som den store synder, når det drejer sig om badevandskvaliteten.

Målinger har vist forhøjede niveauer af bakterier, som sandsynligvis stammer fra fugleekstrementer, og det får nu konsekvenser for den kommende badesæson.

"Derfor må vi desværre udvide badeforbudszonen i begge retninger. Den udvidede forbudszone dækker et større stykke langs Sædding Strand, men også den sydligste del af stranden Hjerting Syd. Men vi vurderer også, at områdets værdi med natur og dyrelivet vejer tungere end hensynet til de badene, fordi stranden ikke hører til blandt de mest attraktive", siger John Snedker, formand for Plan & Miljøudvalget.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

02-05-2017 09:34
Fængselsbetjente skal have kropskameraer

Fremover skal fængselsbetjente bære kropskameraer, når de går på arbejde og installere kameraer i deres tjenestekøretøjer.

Det sker, efter der har været et stigende antal voldelige episoder og trusler mod betjentene, oplyser Justitsministeriet til tv2.dk
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

02-05-2017 09:03
Jyske Bank fyrer 50 medarbejdere

Jyske Bank fyrer 50 medarbejdere trods rekordresultat.

Det skriver banken i sit regnskab.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

02-05-2017 08:45
Danish Crown starter kødkrig i Danmark

Danmarks suverænt største slagteri-selskab, Danish Crown, indleder nu en regulær kødkrig på det danske marked.

Det skal vende udviklingen med færre og færre slagte-svin – og flere smågrise, som køres ud af landet til opfedning i for eksempel Tyskland.

Danish Crown sætter derfor betalingen op for nye svin, der leveres til slagtning.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

02-05-2017 08:13
Fokus på udeblevne fra fogedretten

Desværre er der fortsat en del personer, der lader være med at møde op i fogedretten, når de bliver indkaldt. Det koster både tid og penge for alle involverede.

Derfor modtager skyldnere i 110 sager i disse dage brev om den forestående aktion.

På en fastsat dag i den nærmeste fremtid vil et antal betjente fra Syd- og Sønderjyllands Polti tage ud og anholde de udeblevne, uanset hvor man finder dem.

Det vil sige også på jobbet, hjemme hos familien, hos vennerne, eller når de er ude i byen. Det kommer til at ske både i Esbjerg, Varde, Vejen og Fanø Kommuner.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

02-05-2017 08:12
Flere cykler med hjelm

Der er sket en markant stigning i antallet af børn og unge, der bruger cykelhjelm.

Det viser en ny tælling på skoleveje i 27 byer – blandt andet Esbjerg, Haderslev, Ribe og Aabenraa - som Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har gennemført.

Ifølge de landsdækkende tal brugte 69 procent af de 10-12-årige cykelhjelm i 2015. Det tal steg sidste år til 76 procent, viser målingen, som blev gennemført i 2. halvår af 2016.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

02-05-2017 07:52
Nu kan du søge stillingen som generalkonsul i Flensborg

Nu er stillingen som ny generalkonsul i Flensborg officielt slået op.

Det er den post, som tidligere kulturminister Bertel Haarder afslog at tage imod ved dannelsen af VLAK-regeringen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

02-05-2017 07:38
Stigende antal indvandrere ryster DF

Nye tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet viser, at en femtedel af den danske befolkning enten vil være indvandrer eller efterkommere i 2060.

Står det til Dansk Folkeparti skal det tal bringes betragteligt ned. Det siger Martin Henriksen til TV 2.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

02-05-2017 07:15
Milena Penkowa sigtet for brud på lægeregler

Ifølge Ekstra Bladet er hjerneforskeren Milena Penkowa sigtet i en sag, der omhandler brud på lægereglerne og på straffeloven.

Det er Sundhedsstyrelsen, der mener, at Penkowa ikke skal have lov til at drive lægevirksomhed fra sin bopæl uden den nødvendige autorisation.
Af: Mike Forde
Kilde: Ekstra Bladet

02-05-2017 07:00
Ingen hvilehus til trætte chauffører

Først fik transportvirksomheden Contrans et ja til at bygge et hvilehus til deres udenlandske chauffører. Men efter halvanden uges voldsom kritik af tilladelsen har Venstre og Konservative mandag morgen omgjort beslutningen på et byrådsmøde.

Det skriver JydskeVestkysten.

I sidste uge trak Contrans sin ansøgning tilbage trods godkendelsen. Og det er ifølge Koldings borgmester, Jørn Petersen, grunden til, at tilladelsen nu er omgjort.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

02-05-2017 07:00
Frederiksen vil ikk hæve pensionsalderen.

Mette Frederiksen vil ikke være med til at hæve pensionsalderen.

Det var et af hendes budskaber, da hun i går eftermiddag var på talerstolen til et 1. maj-møde i Gryden i Esbjerg

Også byrådsmedlemmerne John Snedker fra Socialdemokratiet,Diana Mose Olsen fra SF og Sarah Nørris Christensen fra Enhedslisten var på talerstolen i Esbjerg.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

02-05-2017 07:00
Mere affald bliver genbrugt

Affaldsmængderne i Syd- og Sønderjylland ligger konstant omkring 600.000 tons.

Det tal skal være mindre skriver TV Syd.

Det svarer til, at hver enkelt syd- og sønderjyde gennemsnitligt smed 703 kilo affald ud.

Men nye indsamlingsordninger betyder, at større mængder bliver genbrugt. Til gavn for samfundet – og til gavn for miljøet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

02-05-2017 07:00
Danmarks bedste cykelrytter skal findes i Sydjylland

Et samarbejde mellem Vejen Bicycle Club, Grindsted Cykelmotion og Billund Kommune har sørget for, at DM Ugen i cykling 2017 skal afgøres i Grindsteds bymidte.

DM Ugen starter officielt onsdag den 21. juni og fortsætter fire dage frem.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

02-05-2017 06:30
Carl Holst genvælges onsdag

Onsdag aften er Carl Holst efter alt at dømme genvalgt som Venstres kandidat til det næste folketingsvalg for Esbjerg Omegnskreds.

Den holder opstillingsmøde i morgen aften i Tjæreborg, hvor den tidligere regionsrådsformand er eneste kandidat skriver jv.dk

Opstillingen kommer, efter at Rigsadvokaten har meddelt, at der ikke vil blive rejst en straffesag mod Carl Holst.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

02-05-2017 06:30
Solceller satte ny rekord

Det klare og kølige forårsvejr giver solcellerne optimale betingelser, og mellem klokken 13 og 14 satte de rekord i går.

Effekten lød på 670 MW, hvilket svarede til 17 procent af det danske elforbrug på det tidspunkt.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

02-05-2017 06:30
Kristian Jensen vedkender sig ansvar for skatteskandale

Finansminister Kristian Jensen (V) svarer på S-formand Mette Frederiksens kritik af, at han som mangeårig skatteminister bærer hovedansvaret for Skats mange skandaler skriver tv2.dk

- Jeg tager min del af ansvaret på mig, og så synes jeg bare, at det ville klæde Mette Frederiksen at anerkende, at Socialdemokraterne har ansvar for de 3,5 år, de sad i regering.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

02-05-2017 06:30
Sæson for brande efter ukrudtsbrændere

Det er blevet varmere, så det kribler i fingrene hos haveejerne. Det har brandvæsenet i Aabenraa fået at føle med tre udrykninger til brande efter brug af ukrudtsbrændere de sidste dage.

Et generelt råd er også, at man kun bruger ukrudtsbrænderen, når jord og planter er fugtige. Pas på i tørre perioder. Eller ved kraftig blæst.

Hold afstand til hække, plankeværker og bunker af tørre blade.

Beredskabsstyrelsen har gjort op, at der de sidste 10 år har været mindst 1.540 brande, som er antændt af ukrudtsbrændere.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

02-05-2017 05:36
Stor gevinst i Nordsøen er pludselig forsvundet

I 2008 gav indtægterne fra det Nordsøolie en rekordstor indtjening på 36 milliarder kroner til statskassen, men sidste år var beløbet nede på to milliarder kroner.

Det skyldes ifølge Børsen, at der bliver pumpet mindre olie og gas op af undergrunden, og at oliepriserne har været lave i en længere periode
Af: Mike Forde
Kilde: Børsen

02-05-2017 05:35
Tvivl stopper ofre i at søge hjælp efter voldtægt

Tvivl stopper ofre i at søge hjælp efter voldtægt

Efter et overgreb kan mange ofre blive fyldt med tvivl om, hvorvidt de overhovedet har været udsat for et overgreb.

Det kan forhindre dem i at søge den nødvendige hjælp, fortæller ledende psykolog ved Center for Voldtægtsofre på Aarhus Universitetshospital, Rikke Sophie Bak, til Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

01-05-2017 12:09
Skrald afhentes ikke i dag i Kolding

Skraldemændene fra Melgaard Miljø A/S har i dag nedlagt arbejdet i hele Kolding Kommune.

Arbejdsnedlæggelsen skyldes en intern uoverensstemmelse i Meldgaard Miljø A/S. Alle borgere der får hentet affald om mandagen, får ikke hentet affald i dag.

Hvornår arbejdet bliver genoptaget er endnu uvist skriver jv.dk
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

01-05-2017 12:08
Slutspils-topscorer stopper i Esbjerg

Den mest producerede spiller i Metal Ligaens slutspil, den 30-årige Energy-kaptajn Brock Nixon, har spillet sin foreløbigt sidste kamp i den gule Esbjerg-trøje.

Det har ikke været muligt at forlænge aftalen med den sympatiske canadier, der søger nye udfordringer.

Brock Nixon har spillet to år hos Esbjerg Energy og oplevede at have sin væsentlige andel i to danske mesterskaber i de to seneste sæsoner.

I dette års slutspil er Nixon noteret for 19 point i 18 kampe, fordelt på tre mål og 16 oplæg til scoringer.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

01-05-2017 11:11
Flere studerende i Syddanmark

Går man med en forestilling om, at København og Aarhus er de eneste steder i landet, hvor man kan finde et levende studiemiljø med et bredt udvalg af uddannelser, så kan man godt tro om igen.

Siden 2005 er antallet af uddannelser og studerende i alle regioner gået frem, og det gælder ikke mindst Syddanmark skriver jv.dk

Her er den årlige tilgang af studerende nu over 17.000 mod 10.000 for ti år siden.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

01-05-2017 09:35
Fiskerne kommer mindre til skade på havet

I løbet af de seneste årtier er de danske fiskere blevet langt bedre til at passe på sig selv og hinanden.

Det viser ny nordisk forskning, som Syddansk Universitet blandt andet står bag.

Forskningen viser, at antallet af arbejdsulykker er faldet markant fra 1997 til 2016. Det gælder særligt dødsulykker og alvorlige arbejdsulykker skriver DR Nyheder.

Omkring år 2000 var andelen af arbejdsulykker inden for fiskeriet tre gange højere end gennemsnittet for alle danske arbejdspladser. I 2014 var andelen på niveau, mens der nu sker færre ulykker inden for fiskeriet.

Der sker flest ulykker på de større trawlere, og mange af ulykkerne involverer fiskere, der har været på et fartøj i under ét år.

Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

01-05-2017 09:13
Nyt samarbejde skal hente manpower fra hovedstaden til Esbjerg

Det har i mange år været et problem, at ledige akademikere bor i de store universitetsbyer og i eller omkring København.

Men i andre dele af landet har det været vanskeligt at tiltrække de højtuddannede medarbejdere.

Derfor har Jobcenter Esbjerg indgået en aftale med jobcentret i Lyngby-Taarbæk Kommune om at forsøge at forbedre mulighederne for at rekruttere arbejdskraft til Esbjerg og Fanø kommuner - Det skriver jv.dk

Det er bl.a.planen, at der skal arrangeres events, hvor Lyngby-Taarbæk sender ledige afsted til større arrangementer og møder med virksomheder i Esbjerg.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

01-05-2017 08:48
Apple på vej mod 1700 milliarder kroner i kontanter

Teknologigiganten Apples kontantbeholdning forventes at toppe 250 milliarder dollar, hvilket svarer til cirka 1700 milliarder kroner, når selskabets regnskab for første kvartal offentliggøres tirsdag.

Det skriver Wall Street Journal.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

01-05-2017 08:28
Politiet udfører landsdækkende hastighedskontrol

I den første uge af maj udfører alle landets politikredse en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

01-05-2017 08:14
Borgmestre kræver ret til at fravælge leverandører i skattely

Mindst 20 borgmestre vil have lov til at kunne fravælge private leverandører, der har placeret placeret ejerskab i lande, som karakteriseres som skattely.

Det viser en rundspørge foretaget af avisen Kommunen.

Sådan lyder det, efter avisen i april afslørede, at 32 af de 1.000 største kommunale leverandører har ejerskab placeret i skattelylande.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

01-05-2017 08:10
Fødselsdag: 110 år med Sand’s Restauration

I 1907 slog Sand's Restauration for første gang dørene op. Den gang var placeringen i Exnersgade, men det er uden tvivl på adressen Jyllandsgade 19, at de fleste esbjergensere og andet godtfolk har nydt bakskuld, stjerneskud og andre gastronomiske lækkerier gennem årene.

Den 1. maj fylder Sand's 110 år, så selv om meget forandrer sig i Esbjergs midtby i disse år, så er der altså stadig nogle ting, som forbliver for bestandig.

Og sådan skal det bare være, fortæller indehaver Pernille Leth Dahl: ”Sand's er jo indbegrebet af historie. Det er nærmest en institution i Esbjerg, og rigtig mange har en eller anden ting, de forbinder med Sand's siger hun til Lokalavisen Esbjerg.

Sand's Restauration fejrer de 110 år den 1. maj med en reception fra kl. 15.00-17.00. Receptionen vil bære præg af de sidste 110 år, og alle er velkomne.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Esbjerg

01-05-2017 08:01
Politiet finder en mand livløs under en knallert

Syd- og Sønderjyllands Politi måtte søndag aften give hjerte-lunge massage, da de kom ud til en mand, der lå livløs under sin knallert.

Klokken 19,47 bliver en patruljevogn kaldt ud til Borrevej i Sundsmark i Sønderborg. En 69-årig mand ligger livløs under sin knallert uden vejrtrækning.

De to politibetjente give livreddende hjerte-lungemassage, og får gang i mandens vejrtrækning inden ambulancen når frem. Manden er nu bragt til hospitalet.

- Ingen har tilsyneladende set, hvad der er sket forud for manden falder af knallerten, men vi regner ikke med, der ligger en ulykke bag episoden, men at det er et hjertetilfælde eller anden sygdom, siger Erik Lindholdt, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

01-05-2017 07:55
Arbejderne stemte på blå blok ved sidste folketingsvalg

Til trods for at det 1. maj er arbejderpartierne, der går på talerstolene rundtom i landet, viser en undersøgelse af det seneste folketingsvalg, at hele 53 procent af alle arbejderstemmer ved sidste folketingsvalg gik til blå blok.

Det skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

01-05-2017 07:53
Statsministeren omfavner LO-top i 1. maj-hilsen

Den danske fagbevægelse påtager sig et reelt samfundsansvar og formår at se ud over egne, snævre interesser, lyder statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) 1. maj-hilsen til LO-toppen i Ugebrevet A4.

1. maj er dog en ’ekskluderende og monopoliserende' kampdag, mener Løkke, som føler et skæbnefællesskab med arbejderne og gerne vil være en del af festen.
Af: Mike Forde
Kilde: Ugebrevet A4

01-05-2017 07:50
Røde partier indgår alliance om nej til højere pensionsalder

Arbejdernes internationale kampdag er en passende dag til at sætte megafonen for munden og skærpe kravet om at droppe regeringens ønske til en højere pensionsalder.

Det mener Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten, som har indgået en alliance om at sige nej til højere pensionsalder skriver tv2.dk
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

01-05-2017 07:00
Lægeforening: Rygestop på sygehuse giver ikke mening

Det giver ikke meget mening med et totalstop for rygning på landets sygehuse ifølge Lægeforeningen, der dog gerne vil gerne bidrage til, at der kommer mindre røg.

Debatten er blusset op på grund af et forslag fra Danske Regioners formand om et totalforbud.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

01-05-2017 07:00
Regioner mørklægger ambulancekørsler med lang ventetid

Når en ambulance kaldes til en anden region, end den har hjemme, tager det til 84 procent af områderne længere tid, end når regionens egne ambulancer kører dertil.

Alligevel medregner regionerne ikke ’naboambulancernes’ kørsler, når de offentliggør data for, hvor længe ambulancen er om at nå frem, skriver Ekstra Bladet på baggrund af aktindsigter i de danske regioner.
Af: Mike Forde
Kilde: eb.dk

01-05-2017 07:00
Ledere sidder for meget i møde

Hvis det i ugens løb kan være svært at få øje på din chef eller leder, så prøv at kig i mødelokalet. Ledere og chefer i det offentlige og private bruger nemlig flere timer på at sidde i møder end før.

De danske ledere bruger i gennemsnit knap 12 timer om ugen på at deltage i møder. Det er en stigning på rundt regnet to timer siden 2015, viser en ny undersøgelse fra fagforeningen Lederne.

Når chefen holder møde, skal medarbejderne i højere grad passe sig selv. Og det kan blive et problem i bestemte virksomheder, mener Lars Møldrup, der er formand for Lederne i Sydvestjylland.
- Hvis man har mange ledere i sin virksomhed, som sidder i mødelokalet, går det ud over den medarbejdernes præstation og produktionen, siger han til DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Syd

01-05-2017 07:00
Forældre deler og køber mere brugt til deres børn

Småbørnsforældre køber i stigende grad brugt, når det gælder tøj, barnevogne og legetøj til deres børn.

Siden januar sidste år har app'en Reshopper, hvor forældre kan handle brugte børneting lokalt, fordoblet medlemstallet.

Appen har over 270.000 brugere, og samlet set blev der sidste år handlet for godt 100 millioner kroner.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

01-05-2017 06:30
30-årig spritbilist drak whisky mens han ventede på politiet ved Varde

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi stivede en 30-årig spirtituspåvirket bilist sig af med at indtage en slurk fra en flaske whisky inden politiet nåede frem, efter han havde bakket ind i en medtrafikant i Alslev syd for Varde.

Vagtchefen hos Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser til TV 2, at der er tale om en 30-årig mand fra Litauen og at hans promille blev målt til over 2.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

01-05-2017 06:30
Aalborg i DM-semifinaler i håndbold

Aalborg Håndbold er som det sidste hold klar til semifinalerne i slutspillet hos herrerne efter sejr over Skjern.

Aalborg møder Bjerringbro-Silkeborg. Skjern skal op imod Ribe-Esbjerg.
Af: Mike Forde

01-05-2017 06:30
Medie: Tyrkiet kalder rådgiver på ambassade i Danmark hjem

Det vakte opsigt, da den religiøse rådgiver ved den tyrkiske ambassade i fredags i Kristeligt Dagblad bekræftede, at ambassaden har overvåget dansk-tyrkere og skoler.

Nu har det tilsyneladende fået konsekvenser for den religiøse rådgiver, Adnan Bülent Baloglu.

Han er nemlig blevet kaldt hjem til direktoratet for religiøse anliggender i Ankara i Tyrkiet. Det skriver det dansk-tyrkiske medie Kuzey.dk ifølge Kristeligt Dagblad.
Af: Mike Forde
Kilde: Kristeligt Dagblad

01-05-2017 06:30
Tre fængslet for vold efter 50-årig mands død i Vejle

Tre personer er efter et grundlovsforhør søndag blevet varetægtsfængslet i en sag fra Vejle, hvor en 50-årig mand søndag blev fundet død i en lejlighed.

De er blevet fængslet for vold med døden til følge. En fjerde person er blevet løsladt efter at være blevet afhørt i retten, oplyser vicepolitiinspektør Carsten Thostrup, Sydøstjyllands Politi.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

01-05-2017 06:30
Brøndby udsætter FCK-guldfest med 1-1 mod Sønderjyske

Brøndby var i lang tid bagud, da Sønderjyske søndag aften gæstede Brøndby Stadion i Alka Superligaens mesterskabsspil, men hjemmeholdet kom tilbage og fik 1-1.

En Sønderjyske-sejr havde betydet, at FC København var blevet danske mestre, men en guldfest må som minimum udsættes til næste runde.

Brøndby har nemlig 15 point op til FCK på førstepladsen med 15 point tilbage at spille om. Sønderjyske fik med søndagens resultat sit første point i mesterskabsspillet, hvor holdet fortsat er på sjettepladsen.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

28-04-2017 11:44
Praktiserende læger må vente på ny overenskomst: Forhandlinger brudt sammen

De praktiserende læger skal fortsætte arbejdet under de samme vilkår, som de arbejder under i dag.

Natten til fredag brød forhandlingerne om en ny overenskomst mellem Praktiserende Lægers Organisation, PLO, og Regionernes Lønnings- og takstnævn, RLTN, sammen.

Parterne har forhandlet i et halvt års tid om en ny overenskomst for de praktiserende læger og deres omkring 2.100 klinikker landet over skriver DR Nyheder.

Aftalen ville ifølge regionerne have sikret bedre lægedækning i hele landet, bedre hjælp til kronikerpatienter og tættere samarbejde mellem hospital og almen praksis.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

28-04-2017 11:37
SønderjyskE forlænger med Gibson

Ishockeyholdet Sønderjyske har forlænget aftalen med den canadiske angriber Greg Gibson. Aftalen løber frem til sommeren 2018.

26-årige Gibson kom til Sønderjyske i januar og har siden været en vigtig del af holdets offensiv. Han kom til klubben i Vojens fra tyske Bietigheim Steelers.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

28-04-2017 11:28
17-årig pige erkendte sig skyldig i terrorsigtelse

En 17-årig pige, fra Kundby, som er anklaget for at planlægge bombeangreb mod to skoler, erkendte sig tilbage i januar 2016 sig skyldig i den terrorsigtelse, der blev rejst mod hende.

Det er kommet frem fredag ved Retten i Holbæk. Erkendelsen faldt ved grundlovsforhøret, som fandt sted dagen efter pigens anholdelse.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

28-04-2017 11:27
Kiwi lukker i Danmark

Discountkæden Kiwi lukker i Danmark.

Det oplyser dagligvarekoncernen Dagrofa.

KIWI-kæden har 103 butikker fordelt over hele landet.

Cirka 30 af butikkerne konverteres til enten SPAR eller MENY, mens resten lukkes.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

28-04-2017 08:41
Vejspærring i forbindelse med ByNight i Sønderborg

I forbindelse med ByNight i Sønderborg i aften spærres Jernbanegade ved Mariegade og Æblegade spærres ved Bjerggade.

Dele af Perlegade og Østergade, som normalt kun er åbent for trafik i én retning, spærres helt for kørende trafik skriver Lokalavisen Sønderborg.

Spærringerne gælder fredag den 28. april fra frem til 22.30.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Sønderborg

28-04-2017 08:39
Følelsen af ensomhed rammer oftest i selskab med andre

Følelsen af at være ensom rammer oftest, når vi sidder i selskab med mennesker, som vi ikke kender.

Således svarer hver sjette i en ny undersøgelse, at de ofte eller meget ofte føler sig ensomme til arrangementer, hvor de ikke kender andre.

Det er analysefirmaet Wilke, som har lavet undersøgelsen for Mary Fonden og Folkebevægelsen mod Ensomhed.

Kommunikationschef i Mary Fonden Heidi Krumhardt Mortensen er overrasket over, at ensomheden rammer i selskab med andre.

- Det er tankevækkende, for det er der, vi kan gøre noget - ved at få øje på dem, der står alene, siger hun.

Undersøgelsen kommer i forbindelse med, at kampagnen "Danmark spiser sammen" afholdes i denne uge. Her sættes fokus på, hvordan man kan mødes omkring måltidet.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

28-04-2017 08:35
Gamle skolenavne vender tilbage i Esbjerg

Der tegner sig et flertal på 16 mandater for at lade byrådet beslutte, at Esbjerg Kommunes folkeskoler skal have deres gamle navne tilbage i størst muligt omfang skriver jv.dk

Tilbage i 2015-2016 blev 25 skoler nedlagt for på papiret at genopstå som ni skoler med en række afdelinger, efter et oplæg fra et konsulentfirma og skoleforvaltningen - navne som de færreste har taget til sig.

Men nu tegner der sig altså et flertal i byrådet, der vil give skolerne deres gamle navne tilbage.


Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

28-04-2017 08:34
Tandlæger slår snus-alarm: Unge får skader på tandkød og tænder

Landets tandlæger oplever en stigning i antallet af unge, der bruger snus.

En ny undersøgelse foretaget blandt 527 tandlæger viser, at 27 procent af de adspurgte har oplevet en stigning i antallet af patienter med snusskader i løbet af de sidste to år.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

28-04-2017 08:03
Nu er der snart reddere nok til de syddanske ambulancer

Ni måneder efter Ambulance Syd, der drives af Region Syddanmark, overtog ambulancedriften fra det konkursramte Bios, har selskabet stort set nået sin idealbemanding.

Noget Regionsrådsformand, Stephanie Lose, glæder sig over:

LYD:Lose

Ambulance Syd har siden slutningen af juli sidste år haft ansvaret for ambulancedriften på Fyn og i Sydvest- og Sønderjylland.

Lyt her
Af: Mike Forde

28-04-2017 07:57
Erdogan-modstandere i Danmark bliver overvåget

Rapporter om tyrkiske myndigheders overvågning af tyrkere i Europa har skabt stor opmærksomhed blandt vestlige regeringer - også i Danmark.

Hidtil har den tyrkiske ambassade i Danmark dog ikke ønsket at forholde sig til et dokument om overvågning af tyrkere i Danmark.

Dokumentet er sendt fra ambassaden i København til Tyrkiet i efteråret. Det skete efter bestilling fra den tyrkiske regering.

Det er Kristeligt Dagblad, der har fået dokumentet udleveret.
Af: Mike Forde

28-04-2017 07:55
20-årig alvorligt kvæstet af jernbjælke

En 20-årig ung mand er fløjet til Odense Universitetshospital efter en arbejdsulykke i Sdr. Vilstrup ved Haderslev.

Den unge mand blev livsfarligt kvæstet ved ulykken, da han fik en tung jernbjælke ned over sig.

Meldingerne torsdag aften er, at han nu er uden for livsfare, skriver TV SYD.

Nu skal Arbejdstilsynet klarlægge årsagen til ulykken.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

28-04-2017 06:30
HPV-indberetninger blev halveret sidste år

Bunkerne med indberetninger om formodede bivirkninger fra HPV-vacciner skrumpede til mere end halv størrelse i 2016.

Hvor der lå 822 indberetninger i 2015, modtog Lægemiddelstyrelsen 307 i 2016.

Det oplyser Lægemiddelstyrelsen i en årsrapport om bivirkninger ved medicin og vacciner.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

28-04-2017 06:30
Efter 55 år med veterantog kan det snart være slut

I 55 år har en gruppe entuasiaster skruet og banket på veterantog i den gamle remise i Lunderskov.

Lige nu er de ved at lægge sidste hånd på drejeskive og dieselmaskiner. Alt skal være nemlig være klar til jubilæumsturen den 2. juli, som skal køres på banen mellem Vejle og Jelling skriver TV Syd.

Men det bliver muligvis ikke kun en festdag. Efter 40 år med veterantog på strækningen, kan det nemlig blive sidste tur til sommer. Årsagen er, at BaneDanmark etablerer et nyt signalsystem med udstyr, som ikke findes til de gamle lokomotiver.

Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

28-04-2017 06:30
EfB til Randers uden Palsson

Esbjerg FB lader en småskadet Victor Palsson stå over til superligakampen ude mod Randers FC i aften.

"Vi vil hellere have ham klar til de kommende kampe, men det er da ærgerligt, at han ikke kan spille. Vi vil jo gerne følge op på vores gode præstation i 3-1-sejren over Horsens i sidste runde", siger EfB-cheftræner Lars Lungi Sørensen til jv.dk.

Unge Mark Brink træder ind i EfB's startopstilling i stedet for Palsson.
Af: Mike Forde

28-04-2017 06:30
DF kræver dobbelt op på kamp mod skattely

Dansk Folkeparti ønsker at fordoble det beløb, som skattevæsnet årligt bruger på at bekæmpe skattely, fra 10 til 20 millioner kroner.

Det siger skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF) forud for et møde hos skatteminister Karsten Lauritzen (V) fredag.

Her skal ministeren mødes med folketingspolitikerne for at drøfte, hvordan Danmark kan bekæmpe sindrige konstruktioner, der har til formål at snige penge under skattevæsnets radar.

- Der er en stigende brug af skattelykonstruktioner. Det synes vi simpelthen ikke er i orden. Derfor er der brug for, at vi sætter kraftigt ind, siger Dennis Flydtkjær.

Han henviser til, at den eksisterende bevilling til kamp mod skattely udløber til nytår.

Det vil DF undgå. Og samtidig er der altså brug for at fordoble beløbet, mener partiet.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

28-04-2017 05:12
Politibil og personbil i færdselsulykke på landevej

En patruljebil med to betjente og en personbil stødte sammen torsdag aften på Aabenraavej ved Øster Gasse ved Skærbæk.

Sammenstødet skete i høj fart, og begge biler er totalskadede, men alle fire personer kunne efterfølgende selv stige ud af bilerne, oplyser Erik Lindholdt, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands politi til TV SYD.

- Alle fire personer er kørt til skadestuen i Aabenraa til tjek, da sammenstødet var meget voldsomt, men ingen er alvorligt tilskadekomne, siger Erik Lindholdt.

Bilinspektøren har været på stedet for at undersøge de nærmere omstændigheder omkring ulykken. Årsagen til uheldet kendes endnu ikke.

Aabenraavej har været spærret for kørsel i begge retninger, men skulle igen klokken 22.20 være farbar, oplyser vagtchefen.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

27-04-2017 21:41
Nu søger regeringen snart en ny generalkonsul i Flensborg

Stillingen som dansk generalkonsul i Flensborg bliver snart slået offentligt op. Det oplyste udenrigsminister Anders Samuelsen, (LA), på et samråd på Christiansborg torsdag eftermiddag.

Han oplyste også, at stillingen bliver på åremål, fem år, med mulighed for forlængelse, og at kvalifikationerne bl.a. skal være kendskab til og interesse for det danske mindretal i Sydslesvig samt for grænseregionen og tyske samfundsforhold foruden gode kommunikative evner på dansk, tysk og engelsk.

Til september stopper den nuværende generalkonsul, Henrik Becker Christensen, efter 19 år på posten.

I november sidste år gjorde statsminister Lars Løkke Rasmussen, (V), regning uden vært, da han via pressen meddelte, at kultur- og kirkeminister indtil da, Bertel Haarder,(V), skulle afløse Becker Christensen i Flensborg.

Men værten var i denne forbindelse en stærkt kritisk offentlighed i det danske mindretal, som protesterede så kraftigt imod at pludseligt at skulle sige farvel til afholdte Becker Christensen og hans frue, Grethe Marie Bay, blot fordi en ministerkabale skulle gå op på Christiansborg, at det endte med, at Bertel Haarder takkede nej tak til generalsekretærjobbet.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

27-04-2017 10:36
Nu kan du få en P-Plads på Broens parkeringsplads

Parkeringspladser i indre by i Esbjerg er i høj kurs.

Derfor kan borgere med parkeringsbehov i Esbjerg leje en af Broen Shoppings helt præcist 704 pladser for 375 kroner per måned skriver jv.dk

Bilen må så holde der døgnet og året rundt.

Tilbuddet kommer igennem parkeringsselskabet OnePark, som Broen Shopping har indgået aftale med, og hvorigennem man nu kan abonnere på en parkeringsplads.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

27-04-2017 10:15
Fyringer på vej hos Siemens i Tinglev

Om præcis et år vil 40 ansatte hos Siemens Wind Power i Tinglev stå uden job skriver jv.dk

For her lukker den store vindmølleproducent sit distributionscenter, der siden 2008 har haft til huse i den tidligere containerfabrik på Bjerndrupvej.

Afskedigelserne sker som led i en overordnet strategisk beslutning om, at Siemens Wind Power ikke længere selv skal have distributionscentre.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

27-04-2017 09:52
Danskerne er tossede med at købe genbrug på nettet

Det hitter som aldrig før at købe genbrug på nettet.

Danskernes stigende lyst til at købe brugt på nettet mærker man blandt andet på en af landets største genbrugssider, Den Blå Avis.

Sidste år oprettede brugerne på DBA 19 millioner varer på hjemmesiden, og det er næsten en fordobling af de 10 millioner annoncer, der var i regnskabsåret 2012/2013.

- Når vi spørger danskerne, er det stadig det med at gøre en god handel, som er grund nummer et til at købe brugt, fortæller kommunikationschef hos DBA Sofie Folden Lund til DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

27-04-2017 09:25
It-kriminelle kræver løsepenge for at genåbne filer

Der er gang i cyberspionage og fjendtlige angreb hos industrien, den offentlige sektor og på uddannelsesinstitutioner. Det viser den årlige undersøgelse, som Verizon har lavet om internetkriminalitet.

Mens cyberspionage nu udgør 21 procent af alle analyserede brud på datasikkerheden, så er angreb med ransomeware steget med 50 procent i forhold til sidste år.

Typen af disse it-brud ligger nu på en femteplads, hvor de tilbage i 2014 var helt nede på en 22.-plads skriver Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

27-04-2017 08:56
Tour de France til Sønderborg

Danmark opretholder ansøgningen om at få Tour De France til landet og satser stærkt på at få prologen og to etaper til Danmark i 2020 eller 2021.

Bag ansøgningen står regeringen, regioner og kommuner, herunder Sønderborg Kommune skriver Lokalavisen.

Danmarks bud er, at prologen cykles i det indre København. Første etape cykles fra Roskilde til Odense og tredje etape fra Vejle til Sønderborg. Der er en årelang tradition for at Tour de France starter uden for Frankrigs grænser, men der er mange om buddet. Erhvervsministeriet vurderer dog, at chancerne for at tiltrække Touren til Danmark er gode.

Sønderborg Kommune skyder 10 mio. kr. ind i interessentskabet. Prisen for at få tourstarten til Danmark vurderes at være 90 - 100 mio. kr.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Sønderborg

27-04-2017 08:34
EfB tilhører fortsat toppen i talentudvikling

Esbjerg fB tilhører fortsat eliten inden for talentudvikling i dansk klubfodbold.

Dansk Boldspil-Union har meddelt klubben, at den også i sæsonen 2017-2018 har A-licens, der er det højeste niveau i DBU's talentsystem.

Det skriver EfB i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

27-04-2017 08:18
Ulovlig el og vvs bliver ikke straffet

Vandskade, personskade eller brand. Konsekvenserne ved ulovlige vvs- og elinstallationer kan være voldsomme.

Alligevel er der de seneste tre år kun blevet udskrevet bøder i hver tredje af de knap 200 sager om ulovlige installationer, som dansk politi har behandlet.

Det lave antal bøder får skarp kritik fra installatørernes organisation, Tekniq.

- Der skal i Sikkerhedsstyrelsen være en kontant reaktion overfor dem, der bryder loven, siger foreningens underdirektør, Simon O. Rasmussen til DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

27-04-2017 07:55
Energiselskab belønner tab med millionbonus

Topchefen i SE-koncernen, Niels Duedahl, belønnes med en millionbonus, selv om den sydjyske energi- og telekoncern må nedskrive sin store kabel-tv-satsning med et milliardbeløb.

Det erfarer Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

27-04-2017 07:33
Nordea truer Sverige med at flytte til Danmark eller Finland

Den nordiske storbank Nordea har hjemme i Sverige, men da den svenske regering barsler med en ny afgift på finanssektoren, overvejer banken at flytte til et af de andre nordiske lande.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

27-04-2017 07:13
Norwegian får milliardunderskud i første kvartal

Lavprisselskabet Norwegian får et underskud på 1,5 milliarder norske kroner i første kvartal mod et underskud på 800 millioner kroner i samme kvartal sidste år.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

27-04-2017 07:00
Grøn minus koncert

Hver sommer slænger over 150.000 danskere sig på grønne plæner rundt omkring i landet, når Grøn Koncert kommer forbi bl.a. Esbjerg og Kolding med mad, øl og musik.

Men denne sommer bliver det ikke Grøn Koncert, som de mange gæster kan besøge, for festivalturnéen har nemlig valgt at skifte navn. Konceptet skal fra nu af blot hedde Grøn.
Af: Mike Forde
Kilde: presse

27-04-2017 07:00
Babysæl og bromance i ordbogen

På fredag 28. april tilføjes 881 nye ord til Den Danske Ordbog.

På listen over de nye ord findes blandt andet 'snotabe', 'cowboytoast', 'disruption', 'jobparat', 'yndlingsperversion', 'babysæl' og 'bromance'.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

27-04-2017 07:00
Flere pædagoger skal hjælpe udsatte børn

Flere pædagoger i vuggestuen og børnehaven kan være med til at sikre, at udsatte børn ikke får sociale, personlige og læringsmæssige problemer resten livet.

Det mener regeringen, som derfor foreslår, at bruge en stor del af en pulje på 580 millioner kroner til, at daginstitutioner med flest udsatte børn kan ansætte flere uddannede pædagoger over de næste fire år.

- Vi kan se, at der er børn, som sprogligt er mere end to år bagud, når de starter i skole, siger børne- og socialminister Mai Mercado til DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

27-04-2017 07:00
Elever i Rødding vinder priser for deres vilde ideer

Tanken er fri på Rødding Friskole, og den udmønter sig i gode, vilde ideer.

I går fik en af skolens elever, August Seeberg fra 5. klasse, prisen for den vildeste ide i konkurrencen ”Unge forskere for folkeskolen”, som er Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence.

August fik prisen for sin ide om, hvordan vi kan leve med klodens stigende vandstande og overbefolkning. Han har formuleret tanken om det flydende økologiske landbrug. Derfor høstede han i går en præmie på 10.000 kr., som han modtog af Prins Joachim. Pengene går til klassens kasse på Rødding Friskole skriver TV Syd.

August er ikke den eneste fra Rødding friskole, der udmærkede sig ved talentfinalen i går i Forum i København. Freja S. Nielsen fra 0. klasse blev den bedste i sin aldersgruppe, og to andre elever fra Rødding Friskole blev blandt de 15 bedste i deres aldersgruppe.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

27-04-2017 07:00
Michelin-kok skal løfte museums cafe

For et par år siden sagde cafeen på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg farvel til de klassiske fiskefiletter med pommefriter.

Og nu har menukortet fået endnu et løft opad.

Kokken Rasmus Grønbech, som arbejder på en restaurant med Michelin-stjerne, har udviklet en ny menu sammen med museets folk. En menu, der bruger flere af de råvarer, som bliver dyrket, fisket og produceret i lokalområdet.

Over to dage er der blevet talt køkkenmanifest og udviklet nye menuer til museets restaurant. Torsdag kulminerer arbejdet med en præsentation af nogle af de nye menuer for inviterede gæsterne.

Projektet på Fiskeri- og Søfartsmuseet er blevet til i et samarbejder med Sydvestjyske Smagsoplevelser og den nationale organisation FOOD.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

27-04-2017 06:30
Tvunget orlov, nej tak

Hverken EU eller den danske stat skal blande sig i, hvordan forældre fordeler deres barselsorlov mellem sig.

Det siger Karen Ellemann, minister for ligestilling og nordisk samarbejde.

"Den danske regering er stor tilhænger af, at danske forældre fordeler forældreorloven mellem sig, og vi ser gerne, at flere fædre tager mere orlov. Men vi er ikke tilhængere af, at hverken EU eller den danske stat blander sig i, hvordan familierne fordeler orloven", siger hun.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

27-04-2017 06:30
Problemer med at købe DSB-billet

Det var i går eftermiddags ikke muligt at købe en togbillet hos DSB.

En teknisk fejl betød, at alle salgskanaler var nede. Fejlen lagde også DSB's hjemmeside og Rejseplanen ned og dele af DSB's interne kommunikation.

Det betød, at flere billetkontrollører en overgang ikke var vidende om situationen og derfor stadig tjekkede, om de rejsende havde en billet. En eventuel afgift vil dog blive refunderet.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

27-04-2017 06:30
Ny regeringsdannelse kostede 18 millioner

Liberal Alliances og Konservatives indtræden i regeringen sidste år har betydet ekstraudgifter for 17,9 millioner kroner til blandt andet at oprette nye ministersekretariater og genoprette Økonomi- og indenrigsministeriet.

Det skriver Altinget.
Af: Mike Forde
Kilde: Avisen.dk

27-04-2017 05:37
Speedway-sæsonen er i gang

Esbjerg Vikings fik en super fin indledning på den nye speedwaysæson, da holdet sendte Grindsted sendt hjem med en øretæve på hele 52-35.

Niels-Kristian Iversen, der igen i denne sæson er Esbjergs store stjerne, blev topscorer med 13 point, men også de øvrige kørere på Esbjerg-holdet leverede varen.

Holsted Tigers holdkaptajnen Nicki Pedersen tankede masser af selvtillid i årets sæsonåbner på Moldow Speedway Arena, hvor gæsterne fra Slangerup blev sendt hjem med et nederlag på 46-38.
Af: Mike Forde

27-04-2017 05:35
Løsning på Postnord-krise trækker ud

En løsning på Postnords akutte behov for en milliardindsprøjtning trækker ud, skriver Politiken.

Ledelsen i Postnord havde håbet, at det torsdag ville blive afklaret, om ejerne ville bidrage til selskabets kapitalbehov på 2,3 milliarder kroner. Men finansminister Kristian Jensen (V) siger, at en politisk løsning først er realistisk omkring sommer.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

27-04-2017 05:30
Lille dreng cyklede rundt på trafikeret vej i Esbjerg

På en af de mest trafikerede gader, Frodesgade i Esbjerg cyklede en lille dreng i går aftes på sin sorte to-hjulede cykel.

Flere bilister ringede til politiets vagtcental, som hurtigt var fremme.

- Da de kom derud, cyklede han midt på gaden, fortæller vagtchef Erik Lindholdt, Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD. Han kunne ikke rigtig fortælle, hvor gammel han var, og han viste skiftevis fire og fem fingre frem for at fortælle sin alder til politiet.

Det viste sig dog, at han er seks år.

På bagsædet i en patruljevogn fandt han hjem til bopælen, som ligger 2½ kilometer fra det sted, hvor han blev fundet.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

26-04-2017 11:00
Politiet holder øvelse i Vestjylland

Politiet gennemfører frem til klokken 18.00 en øvelse med forsvarets Fennec-helikoptere i Syd- og Sønderjyllands Politis område.

Øvelsen finder dels sted nær det nedlagte rådhus i Nr. Nebel, dels ved det nedlagte vandrehjem i Oksbøl, hvor der vil blive gennemført starter, landinger samt fløjet i lav højde, hvilket kan medføre støjgener i området.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

26-04-2017 10:38
Flere registrerede magtanvendelser i folkeskolen

Antallet af registrerede magtanvendelser i landets folkeskoler er de seneste tre år mere end fordoblet.

Det dækker for eksempel over, at en lærer tager fat i en elev eller fastholder barnet.

I gennemsnit havde hver kommune i 2013 registreret 30 magtanvendelser, mens det i 2016 var 64.

Det viser en aktindsigt, som DR Syd har foretaget blandt landets 98 kommuner, hvoraf 84 har svaret. Heraf er der 22 kommuner, som har registreret magtanvendelser siden 2013.

På Bohrskolen i Esbjerg sker de fleste tilfælde af registrerede magtanvendelser over for elever, som har en diagnose - for eksempel ADHD, oplyser Lisbeth Beyer, der er koordinator for specialgrupperne på skolen.

For eksempel er lærerne nødt til at stille sig imellem, hvis to elever kommer op og slås, og det tæller som en magtanvendelse.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Syd

26-04-2017 10:08
Nets klar med ny version af dankortet

Nets præsenterer sit eget bud på et dankort, man kan tage med sig på mobiltelefonen.

Ifølge Børsen vil betalingsselskabet torsdag præsentere en foreløbig version af den app, man fremover kan betale sine varer med i supermarkedet.

Appen kan bruges, uanset hvilken bank man er kunde i.
Af: Mike Forde
Kilde: Børsen

26-04-2017 09:40
Fire ud af fem familier i Danmark har en smartphone

I dag ejer fire ud af fem familier i Danmark en eller flere smartphones.

I takt med at smartphonen findes i mange lommer, er ejerskabet af blandt andet mp3-afspillere og gps'er gået tilbage. Det viser tal fra Danmarks Statistik.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

26-04-2017 07:59
P-hus skal renoveres

Hvis man plejer at holde på det midterste dæk i p-huset ved Skrænten i Aabenraa, skal man finde et andet sted at sætte sin bil frem til torsdag 11. maj.

Det midterste dæk bliver nemlig spærret af på grund af renovering skriver Lokalavisen Aabenraa.

Det vil sige, at der i den periode er en tredjedel mindre plads at parkere på af p-husets 450 p-pladser, så der henvises til øvrig parkering i området bl.a. ved Sønderjyllandshallen, hvor der dagligt er ledige pladser.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Aabenraa

26-04-2017 07:37
Esbjerg og Grindsted forventer en tæt sæsonpremiere

Esbjerg Vikings er favoritter på hjemmebane, men Grindsted har planer om at gøre åbningsmatchen tæt, når de to ambitiøse hold i aften åbner 2017-sæsonen i Metal Speedway League.

Esbjerg kan ikke køre fra favoritværdigheden på hjemmebane, men de forventer en svær match, og den analyse er Grindsteds semifinalister fra 2016 helt enige i skriver Lokalavisen Esbjerg.


Af: Mike Forde

26-04-2017 07:35
Leasingbiler med store rabatter koster statskassen dyrt

Når bilfirmaer, bilimportører og leasingfirmaer sælger biler til hinanden med store rabatter, koster det statskassen dyrt.

Det skriver Finans.dk, som har analyseret data fra Skats motorregister.

Der er blandt andet blevet solgt Hyundai Tucson-biler for omkring 91.000 kroner inklusiv registreringsafgift, selv om bilen har en listepris på 314.995 kroner hos forhandlerne.

Den lave værdi betyder, at der kun bliver indbetalt 40.697 kroner i registreringsafgift, mens statskassen ifølge FDM ville indkassere omkring 162.866 kroner i afgift, hvis den var blevet solgt til en almindelig forbruger.

Ifølge Finans.dk er det ikke et enestående tilfælde.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

26-04-2017 07:13
Ulandsmillioner samler støv efter færre asylansøgere

Over en milliard ulandskroner til verdens fattigste kan være på vej tilbage til udviklingsbistanden. Det skriver netavisen Altinget.

I slutningen af marts sænkede man prognosen for antallet af asylansøgere i 2017 fra 10.000 til 5000. Dermed skal der bruges færre penge end afsat.

Det vil ifølge Altingets beregninger formentlig kunne sende minimum en milliard kroner tilbage til verdens fattige i år.

Hos Red Barnet pointerer generalsekretær Jonas Keiding Lindholm, at det bør gå stærkt med at få sendt penge retur.

Lige nu er de store internationale humanitære budgetter til lande som Mali, Syrien og Sydsudan "grotesk underfinansieret," siger han til Altinget:
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

26-04-2017 07:00
Politiet lover at bringe orden i våbenrod

Rigspolitiet lover at sætte alle kræfter ind på at få bedre overblik over, hvor politiets våben befinder sig.

Det sker, efter at Rigsrevisionen har tjekket politiet efter i sømmene.

Undersøgelsen har ført til hård kritik fra de politisk udpegede Statsrevisorer.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

26-04-2017 07:00
Hver 5. betjent ved grænserne er fra Syd- og Sønderjylland

Syd- og Sønderjyllands Politi afleverer ca. hver femte betjent, der vogter en af de danske grænser mod Tyskland. Det viser et svar fra justitsminister Søren Pape Poulsen til Folketingets Retsudvalg.

Hver dag vogter 120 betjente de danske grænser, og 25 af dem er tilknyttet Syd- og Sønderjyllands Politi. Det svarer til ca. hver femte.

Fyns Politikreds leverer næstflest med 16 mand pr. dag, mens Sydøstjyllands Politikreds deler tredjepladsen med 15 mand dagligt sammen med Nordjylland og Østjylland
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

26-04-2017 07:00
Der er brug for moderne dagpengeregler

Selvstændige, freelancere og honorarlønnede har brug for mere moderne dagpengeregler.

Det mener beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, der i dag har fået overrakt en række anbefalingerne til nye dagpengeregler for selvstændige. Arbejdsgruppen er nedsat af regeringen.

Ministeren forventer, at der kan lande en politisk aftale inden for en måneds tid. Han håber på bred politisk opbakning og regner med, at aftalen kommer til at læne sig op ad anbefalingerne.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

26-04-2017 06:58
Markant flere børn bliver sendt tidligere i børnehave

46 ud af 98 danske kommuner sender børn fra vuggestue eller dagpleje over i børnehave, inden de er fyldt tre år. Det skriver Fagbladet FOA.

Tallet er baseret på en rundspørge blandt kommunerne, som Bureau 2000 har lavet for FOA. Ifølge fagbladet rykkede kun hver ottende kommune børn under tre år op i børnehaven i 2008.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

26-04-2017 06:30
Store prisforskelle på børnepasning

Der er store prisforskelle mellem den billigste og dyreste børnehaveplads.

I år ligger Ishøj Kommune i top med en pris på 2.180 kr. om måneden, mens Struer har landets billigste takst på 1.399 kr. om måneden, skriver Jyllands-Posten.
Af: Mike Forde
Kilde: Jyllands-Posten

26-04-2017 06:30
Mulighed for torden og skypumper

I dag kan vi få torden og skypumper.

Især i Syd- og Østjylland, på Fyn samt på Sydsjælland kan man være heldig at få øje på en eller flere skypumper i løbet af dagen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

26-04-2017 06:30
Mandø ønsker offentlig transport

På Mandø er der 36 fastboende indbyggere - og så har øen i Vadehavet et par hundrede tusinde turister og gæster om året.

Af hensyn til både de fastboende og øens gæster ønsker Mandø Fællesråd, som repræsenterer beboerne nu én eller anden form for offentlig transport til øen skriver jv.dk

Det blev vedtaget på den nyligt afholdte generalforsamling i fællesrådet. Den offentlige transport skal ses som et supplement til to eksisterende traktorbusselskaber.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

26-04-2017 06:30
Regeringen har endnu ikke taget stilling til blasfemiparagraffen

Regeringen har endnu ikke taget stilling til, om blasfemiparagraffen skal afskaffes. Det oplyser justitsminister Søren Pape Poulsen under debat i folketingssalen i går.

Her har Enhedslisten stillet forslag om netop dette.

Pape, hvis parti ligesom regeringspartneren LA tidligere har talt for en afskaffelse, siger, at regeringen først vil hente erfaringer fra blandt andet Norge og Holland.

Disse lande har for nylig fjernet forbud mod blasfemi.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

26-04-2017 06:30
Falck rykker to store vagtcentraler til Kolding

Falcks vagtcentral i Skejby, der i dag beskæftiger 60 mand, bliver flyttet til Kolding "hurtigst muligt".

Derudover flytter den internationale central, der beskæftiger 30 mand i Vejle, også til Kolding.

"Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvor mange arbejdspladser der flytter til Kolding", siger Morten Jeppesen, kommunikationsdirektør i Falck.

Rednings-giganten beskæftiger over 38.000 medarbejder på verdensplan.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

26-04-2017 05:31
Cykelhold træder i pedalerne for børn og unge i sorg

Sidste år mistede 925 børn og unge under 28 år i Syd- og Sønderjylland en eller begge forældre. En af de organisationer, der er der for at hjælpe er Børn, Unge og Sorg. Dem cykler Team Giv Håb hvert år Danmark rundt for at samle penge ind til.

I år har Syd- og Sønderjylland for første gang et hold med på Team Giv Håbs tur rundt i landet. Holdet tæller i alt 38 ryttere og 10 teknikfolk skriver TV Syd.

Det er femte år i træk, at Team Giv Håb cykler penge ind til den gode sag.

I år håber man at kunne samle 1 million kroner ind til organisationen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

25-04-2017 12:14
Skarpt hjørne rundet for fedmeoperationer i Esbjerg

Siden samtlige syddanske fedmeoperationer rykkede til Sydvestjysk Sygehus tilbage i 2014 har der været travlt.

Igår var patient nummer 1.000 under kniven skriver jv.dk

Ifølge avisen fejrede med det med....kage:)
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

25-04-2017 11:51
Haderslev-butikker vil stå sammen mod udsalgspres

Der er efterhånden udsalg i en eller anden form nærmest året rundt.

Den udvikling vil en række små butikker i Haderslev nu forsøge at kæmpe imod.

Nøgleordet hedder samarbejde og fokus på kundeservice, kvalitet og oplevelser.

Planen er, at butikkerne ud over et praktisk samarbejde om for eksempel åbningstider og udsalg vil lave fælles events og henvise til hinanden, når de ikke selv kan opfylde kundens behov skriver DR Syd.

Der er tale om et bredt samarbejde på tværs af branchen i Haderslev, og de fleste af byens specialbutikker er med.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Syd

25-04-2017 11:25
Lastbil og personbil kørt sammen

I formiddags skete der et uheld nord for afkørsel 76 ved Padborg, hvor en lastbil og personbil kørte sammen.

Jv.dk skriver at, der ikke skete nogen personskade ved uheldet.

Men der var en del vragdele, der gjorde at motorvejen en overgang var helt spærret.

Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

25-04-2017 10:55
Besøg på museer faldt med 10 procent sidste år

Ser man på de museer, der hørte under statslige museer både i 2015 og 2016, er besøgstallet faldet med 10 procent sidste år.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Det kan hænge sammen med, at nogle af de mest besøgte statslige museer, Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst, genindførte betaling for entre i sommeren 2016, fordi økonomien var for dårlig.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

25-04-2017 10:34
Lotte Friis stopper karrieren

Den danske svømmestjerne Lotte Friis har indstillet sin professionelle karriere. Det fortæller hun til DR Sporten.

- Jeg stopper min svømmekarriere fra dags dato. Det har bestemt ikke været en nem beslutning, men jeg føler, det er nu, jeg skal tage den beslutning, hvis jeg ikke skal spilde min egen tid eller svømmeunionens, siger Lotte Friis til DR Sporten.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

25-04-2017 08:57
Kæmpe indsats mod svenske pædofile: 50 anholdt

Svensk politi har i løbet af morgenen gennemført en stor razzia mod pædofile.

Det skriver Svenska Dagbladet, 50 personer er anholdt, og der er beslaglagt en meget stor mængde børneporno, oplyser politiet.

Materialet skal nu gennemgås for at fastslå, om nogle af de anholdte selv har begået overgreb mod børn.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

25-04-2017 08:28
Tysk rockerklub er kommet til Danmark

Den tyske rockerbande Guerilla Nation har slået sig ned i Danmark, oplyser politiet.

Det skriver Ekstra Bladet.

Banden har markeret sig i Tyskland som meget voldelig.
Af: Mike Forde
Kilde: Ekstra Bladet

25-04-2017 07:36
EM i badminton i Kolding er udsolgt på finaledagen

Hvis du endnu ikke har sikret dig billet til finalerne søndag ved EM i badminton, er det for sent. Alle 2500 billetter er udsolgt. Men det er endnu muligt at sikre sig adgang til alle de andre dage ved mesterskabet, som spilles i Sydbank Arena i Kolding.

- Vi har udsolgt søndag. Samtidig ser det rigtig godt ud fredag og lørdag. Alt i alt ser billetsalget faktisk rigtig godt ud, fortæller Jonas Kildegaard Rasmussen fra Badminton Danmark til TV SYD.

Sport Event Denmark, Kolding Kommune, Badminton Danmark og Trekantområdet er værter for mesterskaberne, der begynder i dag og slutter søndag.

Badminton Danmarks målsætning ved mesterskabet er at sikre sig 18 ud af de mulige 30 medaljepoint. En guldmedalje giver tre point, sølv giver to og bronze ét point.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

25-04-2017 07:14
Rapport: Tøvejr ved Arktis giver kæmpe problemer

Tøvejr ved Arktis smelter permafrosten under bygninger og veje fra Sibirien til Alaska.

Det resulterer i højere vandstande og ændrede temperaturmønstre længere mod syd.

Det fremgår af en ny international klimarapport, der bliver offentliggjort af Arktisk Råd tirsdag. Den viser, at der skal bruges op til 90 billioner dollars frem mod år 2100.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

25-04-2017 07:00
Laver kopi af Danmarks Første Kirke i Ribe.

Ribe Vikingecenter står bag rekonstruktionen af Ansgars kirke fra 860. Den menes at være Danmarks allerførste kirke.

Der findes ikke konkrete spor af kirken. Men Ribe Vikingecenter har så megen viden om kirkebyggeri i det 9. århundrede, at de mener at kunne give et kvalificeret bud på, hvordan kirken så ud.

Ansgars Kirke er en del af projektet ”Danmarks Første Kristne”, hvor udgravningerne begyndte i 2015 skriver TV Syd.

Hele projektet, "Danmarks første kristne", er støttet af A.P. Møller og hustrus fond til almene formål.


Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

25-04-2017 07:00
Regioner lover at finde penge til ægdonation hurtigt

Der er penge på vej, så landets offentlige fertilitetsklinikker kan foretage ægudtagninger og give ægdonorer en højere økonomisk kompensation end tidligere.

Sådan lyder det fra Ulla Astman, formand for sundhedsudvalget i Danske Regioner.

- Det er rigtig synd for dem, der er involveret, og derfor skal vi have løst det her hurtigst muligt, siger hun.

Udmeldingen kommer efter, at DR har kunnet berette, at bl.a. Rigshospitalet må afvise kvinder, der ønsker at donere deres æg.

Årsagen er, at Folketinget sidste år ændrede loven, så kvinder, der ønsker at donore æg, fremover får 7.000 kroner i økonomisk kompensation i stedet for 2.400 kroner. Det gjorde man for at nedbringe ventelisterne på at modtage donoræg.
D
er fulgte dog ikke penge med til, at fertilitetsklinikkerne kunne honorere donorerne eller udføre selve behandlingen. Det har betydet, at Rigshospitalet trods lange ventelister har takket nej til 100 kvinder, der ville donore æg.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

25-04-2017 07:00
Sygeplejersker må fortsat bære religiøse symboler

Læger, sygeplejersker og andre ansatte på sygehusene, må fortsat bære et kors om halsen eller et tørklæde på hovedet.

Det står klart mandag aften efter regionsrådets møde skriver jv.dk

Forslaget om at forbyde sundhedspersoner i Region Syddanmark at gå med synlige religiøse, politiske og ideologiske symboler i arbejdstiden blev stillet af Liberal Alliance og Nye Borgerlige.

Men de fandt altså ingen opbakning i salen fra de øvrige partier.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

25-04-2017 06:36
Sydbank har mistet over halvdelen af sine kommune-kunder

Danske Bank og Nordea er landets foretrukne banker blandt Danmarks 98 kommuner med markedsandele, som langt overstiger andelen på privatkundemarkedet. Især Sydbank med hovedsæde i Aabenraa mister i stigende grad kommunerne som kunder. Det viser en rundspørge, som Finans har foretaget blandt landets 98 kommuner.

Sydbank har mistet seks kommuner som kunder inden for de seneste fem år og må ifølge rundspørgen i dag nøjes med at være bankforbindelse for fire kommuner.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

25-04-2017 06:34
Valgforbund skal udfordre Venstre i Esbjerg

Socialdemokraterne har indgået valgforbund til det kommende kommunalvalg i Esbjerg med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet.

De fem parter forpligter sig til at mødes, så snart stemmerne er talt op ved valget 21. november. Det kan faktisk indkaldes allerede fra kl. 21, står der i aftalen.

Aftalen indeholder 10 overordnede politiske temaer, som de forpligter sig til at medvirke til. Desuden åbner den mulighed for, at flere partier kan melde sig, hvis de er enige i indholdet af aftalen skriver TV Syd.

Partierne vil føre hver deres valgkamp, men respektere de fire andre partiers synspunkter.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

25-04-2017 06:30
Salat tilbagekaldes: Risiko for glaskår i poserne

Selskabet Torup Bakkegaard & Orelund tilbagekalder Lollo Bionda-salat, der er risiko for, at der er glasskår i poserne.

Det meddeler selskabet i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

25-04-2017 06:30
Forsvaret undlod at skifte kodeord, da hacker-angrebet blev opdaget

Forsvaret undlod at skifte kodeord, da det blev opdaget, at det var lykkedes hackere at trænge ind i dets mailsystem.

Dermed kunne hackerne fortsætte med at tømme Forsvarets ansattes mailbokse, selv om angrebet var blevet opdaget.

Det fremgår af en ny rapport fra Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

25-04-2017 06:30
Nu åbner der igen posthus i Hjerting

Fra 1. maj får borgerne i Hjerting igen deres eget posthus, når Fakta på Havborgvej i Hjerting slår dørene op for postbetjening. Det skriver PostNord i en pressemeddelelse.

I forbindelse med etableringen af det nye posthus bliver Pakkeboksen, der i dag står i Fakta i Hjerting, taget ned 25. april for i stedet at gøre plads til posthuset og pakkereolerne.

Det betyder, at pakker til Hjerting-borgerne fra 25. april og frem til åbningen af posthuset 1. maj midlertidigt bliver lagt til afhentning på posthuset hos Fakta i Sædding skriver Lokalavisen Esbjerg.

Når det nye posthus åbner hos Fakta i Hjerting, vil kunderne kunne hente og sende pakker og breve samt købe frimærker og pakkeporto i hele butikkens åbningstid alle ugens dage fra kl. 8.00-21.00.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Esbjerg

25-04-2017 06:30
To personer anholdt for indbrud

To litauiske personer på henholdsvis 27 og 24 år blev mandag efter et lukket grundlovsforhør ved Byretten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for tyveri.

De to personer blev anholdt søndag, efter at Udlændingekontrolafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi stoppede deres køretøj på den Sønderjyske Motorvej, nær grænsen til Tyskland

Da bilen blev undersøgt, viste den sig at indeholde flere tyvekoster fra en række indbrud i Vestjylland, blandt andet Tarm.

Tyvekosterne omfatter blandt andet fladskærme, computere, dyre cykler med videre.

Politiet kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse yderligere af hensyn til efterforskningen.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

25-04-2017 05:34
Ny rapport: Skat kan vinke farvel til 80 milliarder

Skat og kommuner må regne med at vinke farvel til op mod 80 milliarder kroner ud af i alt 100 milliarder kroner, som danskerne skylder i skat, parkeringsafgifter, fartbøder, moms og licens.

Det skønner revisionsfirmaet PwC i en ny rapport, som Skatteministeriet har bestilt, skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

25-04-2017 05:32
Elton John ramt af alvorlig sygdom: Aflyser alle koncerter frem til juni

Musikeren Elton John har tilbragt to dage hospitalet, efter at han havde pådraget sig en alvorlig sygdom, mens han var på turne i Sydamerika.

Alle hans koncerter er aflyst indtil 3. juni, lyder det i en meddelelse fra hans management.

Han forventes at komme sig fuldkommen. Det skriver Mirror.

Det betyder at koncerten midt i juni i Sønderborg umiddelbart ikke er i fare for at blive aflyst.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

24-04-2017 12:03
Spis ensomheden væk

”Danmark Spiser Sammen” er en national kampagne arrangeret af Ældre Sagen og Folkebevægelsen mod ensomhed. Spiseriet skydes i gang mandag den 24. april og varer hele uge 17.

- Vi er vant til at mødes om måltidet. Det er en del af vores kultur. Derfor er det fælles måltid i hverdagen et godt afsæt, når vi skal gøre en forskel. I måltidet oplever vi nærvær, nyder maden og samværet med hinanden, og her styrker vi gamle fællesskaber og etablerer nye, skriver Ældre Sagen i en pressemeddelelse.

Man kan få en bid brød på Ældre Sagens 215 lokalafdelinger, der arbejder sammen med efterskoler, virksomheder og privatpersoner.

Herudover er der en lang række steder i Syd- og Sønderjylland, hvor der også er rig mulighed for at stille sulten i godt selskab - på hjemmesiden danmarksspisersammen.dk kan du se hvor.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

24-04-2017 12:00
Vi smiderfejlfrit elektronik ud

Vi smider bunkevis af elektronik-apparater ud, selv om de egentlig sagtens kunne tåle at blive brugt lidt mere.

Det viser en ny undersøgelse af kasseret elektronik fra Syddansk Universitet.

Undersøgelsen viser, at hvert fjerde husholdningsapparat, som vi smider ud, faktisk fungerer upåklageligt skriver DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

24-04-2017 11:56
Yousee hæver prisen for 800.000 kunder

Afskaffelsen af de udskældte roamingafgifter gør det billigere at tale i mobil i udlandet, men til gengæld bliver mobilabonnementet hos YouSee 10-20 kroner dyrere for de 800.000 mobilkunder.

Det skriver Berlingske Business.
Af: Mike Forde
Kilde: Berlingske

24-04-2017 08:10
Verdens politikere lykønsker Macron

Flere udenlandske medier udtrykker bekymring efter søndagens første valgrunde i det fransk præsidentvalg, mens verdens politikere lykkeønsker Macron.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er en af dem.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

24-04-2017 08:08
Danish Crown genoptager arbejdet

Jens Hansen, der er pressechef hos Danish Crown, oplyser, at driften er gentoptaget på de slagterier, der fredag var ramt af arbejdsnedlæggelser som følge af resultatet af urafstemningen om overenskomsterne for de kommende tre år.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

24-04-2017 07:00
Pave Frans: Flygtningelejre minder om nazisternes koncentrationslejre

Flere flygtningelejre rundt om i Europa minder om nazisternes koncentrationslejre fra Anden Verdenskrig.

Sådan lød en opsigtsvækkende udtalelse fra den katolske kirkes overhoved, pave Frans, lørdag under et besøg i en romersk kirke, skriver Reuters.
Af: Mike Forde
Kilde: Reuters

24-04-2017 07:00
Mette Frederiksen om S-værdier: Det vigtigste er lighed

I de næste 20 år er det Socialdemokratiets topprioritet at skabe lighed i det danske samfund.

Det siger partiformand Mette Frederiksen på et stormøde i Odense søndag.

Her fremlagde partiet sit udkast til et principprogram.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

24-04-2017 06:30
DF vil øge spionage og give hackere igen af samme skuffe

Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen er ikke overrasket over, at Forsvaret har været udsat for hackerangreb i 2015 og 2016 af Rusland.

- Svaret må være, at vi bliver bedre og bedre til det selv, siger han til Ritzau.

DF vil øge spionage og give hackere igen af samme skuffe
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

24-04-2017 06:30
Salg af økologi er steget markant i Sydjylland

Når danskerne tager på indkøb, så bliver der brugt flere penge på økologiske varer.

I hvert fald når man ser på nye tal som Dansk Supermarked og Coop har oplyst til Økologisk Landsforening.

Det er særligt i Jylland, at salget er steget - og på landsplan ligger Sydjylland helt i top.

I 2016 brugte sydjyderne 350 millioner kroner mere på økologi, end de gjorde i 2015, viser opgørelsen. Det er en stigning på 53 %.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

24-04-2017 06:30
TM Tønder overlever i ligaen

TM Tønder vandt i går over Skive og sikrer sig overlevelse i Danmarks bedste håndboldliga.

Klokken kvart i fem i går eftermiddags lød fløjten i Tønder. Den altafgørende kamp mod Skive sluttede med en sejr til Tønder. 29-24 stod der på måltavlen.

TM Tønder skulle vinde for at overleve i ligaen, og det lykkedes altså.

Det var den tredje kamp mellem Tønder og Skive, og begge hold havde en sejr med i bagagen.

Af: Mike Forde

24-04-2017 06:30
Claus Hjort forventer ingen russisk indrømmelse af hackerangreb

Russiske statshackere stod i 2015 og 2016 bag adskillige hackerangreb mod det danske forsvar.

Sådan lyder det i en ny rapport for Center for Cybersikkerhed, som er et organ under Forsvarets Efterretningstjeneste.

Men til trods for, at rapporten specifikt udpeger de russiske statshackere APT28, også kendt som Fancy Bear, som gruppen bag angrebene, tror forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) ikke, at der vil komme nogen erkendelse fra Putin og co skriver DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

24-04-2017 06:30
Ribe-Esbjerg kan dufte DM-semifinale

Ribe-Esbjerg har fundet melodien i håndboldherrernes slutspil, og lørdag fortsatte klubben succesen.

I et særdeles tæt opgør hjemme mod TTH Holstebro vandt Ribe-Esbjerg 25-22 og bookede det syvende point i slutspillet i 888 Ligaen.

Kampen handlede om hvilket hold, der skulle have fordel af selv at kunne sikre en DM-semifinale.

Den tilhører Ribe-Esbjerg nu.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

24-04-2017 06:27
Det endelige resultat: Macron vinder første runde

Frankrigs indenrigsministerium har tidligt mandag morgen offentliggjort det endelige resultat fra valgets første runde søndag.

Resultatet viser, at Macron får 23,75 procent af stemmerne, mens Le Pen får 21,5 procent.

De går begge videre til anden runde.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

24-04-2017 06:25
Hver fjerde nyuddannede ingeniør står uden job

Vi har efterhånden hørt det en del gange, at virksomhederne skriger på ingeniører. Men selvom der er stor efterspørgsel, så ender mange ingeniørstuderende alligevel i arbejdsløshed skriver DR Nyheder.

Tal fra Akademikernes A-kasse viser nemlig, at en fjerdedel af dem, der har været færdiguddannede i op til et år, stadig står uden arbejde.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

24-04-2017 06:23
SE leverer stort overskud

Efter tre år med store underskud kan det syd- og sønderjyske forsyningsselskab SE nu præsentere et overskud på knap en milliard i 2016-regnskabet skriver jv.dk

965 millioner kroner før skat lyder overskuddet på.

Med årets resultat er egenkapitalen i SE steget til knap 11 milliarder kroner, og de samlede aktiver i selskabet er på 15,3 milliarder kroner.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse/jv.dk

24-04-2017 06:22
Flest dødsulykker sker i landbruget

Landbruget er det erhverv i Danmark, hvor flest mennesker dør på jobbet.

Erhvervet stod for hele 11 af de 33 dødsulykker, der var på danske arbejdspladser sidste år.

Det viser en aktindsigt, som Avisen.dk har foretaget hos Arbejdstilsynet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

24-04-2017 06:21
Milliarderne ruller ind i den danske spilbranche

Den danske spilindustri er i stor fremgang, og nu melder branchen om nye vækstforventninger, skriver Finans.

I løbet af de næste tre år ventes de danske spilfirmaer samlet set at fordoble salget, så den samlede omsætning kommer op i nærheden af 2,5 mia. kr.


Af: Mike Forde
Kilde: Finans

24-04-2017 05:19
Frankrig: Valg

De første prognoser fra det franske præsidentvalg viser, at det er Emmanuel Macron og Marine Le Pen, der går videre til anden runde af valget. Og især sidstnævnte afføder vrede i Frankrig.

Søndag aften gik tusindvis af unge studerende på gaden i Paris for at protestere mod partilederen fra Front National.
Af: Mike Forde
Facebook
Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter