16-10-2018 14:13
Løgismose-kyllinger tilbagekaldes

Hvis du har nogle kyllingelår af mærket Løgismose til at ligge i fryseren, så skal du lige tjekke dem en ekstra gang. Fynske Løgismose tilbagekalder nemlig et stort parti kyllingelår på grund af et for højt indhold af campylobacter.
Kyllingerne er solgt i Netto-butikker i hele landet og Føtex Food-butikker, der forhandler Løgismoses produkter.

Der er tale om ferske lår med sidste anvendelsesdato 8. oktober, så det er kun hvis du har smidt dem på frost siden købet at du skal være opmærksom.
Af: Marianne Thorø

16-10-2018 13:47
Mus i ABC

ABC Lavpris i Rødding måtte noget uventet lukke butikken i dag. Dermed stod borgerne i Rødding reelt uden nogen dagligvarebutik i byen.

Det var fundet af en mus i butikken der fik ABC Lavpris til at lukke dørene for kunderne i nogle timer indtil det stod klart om der var flere gnavere på besøg i butikken.
Af: Marianne Thorø

16-10-2018 13:33
Institut giver tommel op til planer om værgemål

Hos Institut for Menneskerettigheder kan man rigtig godt lide regeringens planer om at ændre loven om værgemål, så de personer der er umyndiggjorte kan få lov at stemme.

- Vi har hele tiden sagt, at det er i strid med menneskerettighederne, at man fratager mennesker retten til at stemme, fordi de har et værgemål. Det hører fortiden til, at man på den måde skal kunne være en særlig god og dygtig borger for at få ret til at stemme, siger ligebehandlingschef Maria Ventegodt til ritzau.

I dag er knap 2000 danskere frataget deres stemmeret til folketingsvalg - blandt andet fordi de har brug for andre til at styre deres økonomi.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

16-10-2018 13:31
WannaCry kostede kassen

Hackerangrebet med navnet WannaCry, der især ramte Storbritannien, menes at have kostet 780 millioner kroner, skriver Computerworld.dk.

Angrebet ramte især hospitaler, og 19.000 aftaler og operationer blev aflyst.

England og USA beskylder Nordkorea for at stå bag.
Af: Marianne Thorø

16-10-2018 13:25
Spillerforening ind i sag om ekskluderede spillere

Håndbold Spiller Foreningen er nu gået ind i sagen om Ribe Esbjergs ekskludering af to spillere. Men foreningens direktør har ikke mange kommentarer til sagen:

- Jeg vil bekræfte, at vi selvfølgelig er klar over, at der en sag, og det er noget, vi kigger på med største alvor. Men mere vil vi sådan set ikke rigtig sige mere om det lige nu, siger Michael Sahl Hansen til jv.dk.

Det er fløjspiller Rasmus Nielsen og stregspiller Søren Tau, der af cheftræner Lars Walther er sendt ud af truppen i foreløbig én måned.
Af: Marianne Thorø
Kilde: JV

16-10-2018 11:29
Dom for butikstyveri/røveri

En 21-årig mand fra Tønder-området har nu fået sin straf for et simpelt butikstyveri, der endte med at blive et røveri.

Den 21-årige mand stjal for nogen tid siden en trøje i tøjbutikken Wagner i Tønder men blev opdaget af en ekspedient, der satte efter tyven. I den forbindelse trak den 21-årige tyv en kniv for at skræmme ekspedienten væk, og dermed gjorde han sig til røver.

Det har retten i Sønderborg nu takseret til 6 måneders fængsel - heri er også en reststraf på 49 dage for et tidligere forhold eftersom røveriet i Tønder skete i prøvetiden for en tidligere dom, hvor manden var prøveløsladt.
Af: Marianne Thorø

16-10-2018 11:18
UDLAND: Gidseldrama var måske terrorrelateret

Tysk politi udelukker ikke, at gidseltagningen på hovedbanegården i Köln i går, hvor fire personer blev såret, var ‘terrormotiveret’.

Myndighederne fandt et pas udstedt til en 55-årig syrisk mand, der har sagt, at han tilhører Islamisk Stat, siger Kölns vicepolitichef, Miriam Brauns ifølge DR.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

16-10-2018 10:11
Drønede lige ind i to cykelryttere

En 51-årig mand fra Bække-området er sigtet for ikke at overholde sin vigepligt efter han i går sidst på eftermiddagen kørte lige ud i to cykelryttere, der kørte på cykelstien.

Den ene af de tilskadekomne ryttere blev kørt til Kolding Sygehus, mens den anden tilsyneladende slap uskadt fra påkørslen, skriver jv.dk.
Af: Marianne Thorø
Kilde: jv.dk

16-10-2018 10:00
Umyndiggjorte kan måske stemme

En række umyndiggjorte danskere får måske mulighed for at stemme til næste års folketingsvalg. Regeringen vil nemlig ændre loven om værgemål, så flere personer med eksempelvis hæmmet psykisk udvikling eller et alvorligt svækket helbred får stemmeret. Det sker ud fra tanken om at selvom man ikke er i stand til at varetage sin egen økonomi, så kan man faktisk godt stemme ved et valg.

- At deltage i demokratiet ved at stemme til Folketinget er en stor og vigtig ting. Regeringen ønsker, at flest mulige har ret til at stemme – og personer under værgemål fortjener også at få deres stemme hørt, siger justitsminister Søren Pape Poulsen til DR.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

16-10-2018 09:22
Svindelmistænkt kvinde meldte sig syg

Da Socialstyrelsen i begyndelse af september kom på sporet af en omfattende svindel, der skulle vise sig at løbe op i 111 mio kroner, meldte den hovedmistænkte 64-årige kvinde sig syg.

Siden da har hun ikke vist sig på arbejdspladsen og politiet leder efter hende - også internationalt. Ifølge avisen Danmarks oplysninger ved bagmandspolitiet godt, hvilket land den 64-årige kvinde rejste til.

Storsvindlen har fået Socialstyrelsen til midlertidigt at standse alle udbetalinger af penge fra satspuljen til projekter for samfundets svageste grupper, fordi styrelsen ikke føler, at den har sikkerhed for, at midlerne går til de rette modtagere, skriver Avisen Danmark.
Af: Marianne Thorø

16-10-2018 09:00
Lange svartider i Sønderborg

Borgerne i Sønderborg kommune kan risikere at vente op til et halvt år på at få svar på en henvendelse til kommunen.

De lange svartider varierer fra område til område, men især indenfor børne- og handicapområdet er der lang ventetid på svar. Og det vækker vrede hos Danske Handicaporganisationer.

- Jeg hører ofte fra forældre til handicappede børn, at der går lang tid, f. eks når det gælder godkendelse til en aflastningsplads. Jeg er selv bisidder i en sag, der indtil nu har taget et helt år. Det er opslidende for hele familien. Vi risikerer i sådanne sager, at forældrene ender med at gå fra hinanden, siger formanden for Danske Handicaporganisationers afdeling i Sønderborg, Bente Rey til Jydske Vestkysten.
Af: Marianne Thorø
Kilde: JV.dk

16-10-2018 06:21
Flere hjertestartere redder flere liv

De seneste år er antallet af hjertestartere i Danmark steget kraftigt, og dermed er chancen for at overleve et hjertestop blevet markant større.

- Hvis man ikke gør noget, når man ser en person med hjertestop, er det kun tre procent, der overlever. Hvis man går i gang med at give hjertemassage, er det 12 procent, der overlever. Hvis man giver folk stød med en hjertestarter, er det op til 50 procent, der overlever, siger projektchef hos Trygfonden, Grethe Thomas.

Det er ikke bare chancerne for at overleve, der stiger markant, når en hjertestarter kommer i spil. Sandsynligheden for, at den overlevende får et normalt liv efterfølgende, er også høj.
Af: Marianne Thorø

16-10-2018 06:00
Flere tilfælde af danske bedragere

Flere tilfælde af svindel begået via telefonen får nu Syd- og Sønderjyllands Politii til at gå ud med en advarsel til borgerne. Efter lang tid med udenlandske svindlere, der vil have adgang til ens computer, er nu også danske svindlere trådt ind på scenen. Enten ved at udgive sig for at være en fagforening, der vil donere penge til vedkommende eller fra en kommune, der har opdaget borgeren har fået for lidt i pension og nu vil overføre resten. I et tilfælde blev offeret franarret 60.000 kr. – i et andet tilfælde over 50.000 kr.

- Vi kan kun gentage, at man aldrig – og vi gentager aldrig – skal give sine betalingskort-oplysninger, info om NemId eller bank-oplysninger videre til folk i telefonen. En myndighed vil aldrig nogensinde ringe og bede om den type informationer. Det vil banker og fagforeninger heller ikke, lyder advarslen fra politiet.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

16-10-2018 06:00
Ung kvinde dømt

I går faldt hammeren mod en 19-årig kvinde, der stod tiltalt i en alvorlig sag ved Retten i Sønderborg.

Den unge kvinde fik en foranstaltningsdom for to forhold i Haderslev, som gik ud over Aldi og Burger King.

Mod Aldi blev der begået røveri med hjælp fra en køkkenkniv, mens den 19-årige ved et røveri mod Burger King brugte et koben.
Af: Michael Ehrhorn

16-10-2018 06:00
SønderjyskE op på fjerdepladsen

Det går temmelig godt for SønderjyskE's håndboldherrer for tiden, og i aftes spillede holdet sig op på ligaens fjerdeplads, hvor man nu er bare to point efter topholdet GOG.

Det scenarie blev en realitet, da SønderjyskE på udebane slog Ribe Esbjerg med to mål - 23-21.

Kampen igennem var SønderjyskE pressede på ressourcerne, men trods det lykkedes det at fighte den smalle sejr i land i den lokale dyst.
Af: Michael Ehrhorn

16-10-2018 06:00
Ribe-Esbjerg vrager to spillere

Problemerne fortsætter for Ribe-Esbjerg HH, der i aftes tabte hjemme til SønderjyskE.

Nu er der så yderligere dårligt nyt for de to spillere Søren Tau og Rasmus Nielsen, det skriver jv.dk.

De to er nemlig blevet sorteret fra truppen:

- Foreløbig er det i en måneds tid, at de ikke er en del af det. Vi har valgt, at vi vil spille lidt smallere, og at vi simpelt hen skal lære hinanden bedre at kende, siger cheftræner Lars Walther til jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

16-10-2018 06:00
Esbjerg ville ikke være med

I sidste uge vandt Vejle prisen som Årets Handelsby, men det var ikke alle byer, der var med i konkurrencen om sejren.

Blandt andet havde Esbjerg valgt at stå udenfor, og det er der en særlig grund til:

- Vi synes lidt, det er forkert, at man skal betale for at være med, siger citychef i Esbjerg, Brigitta Christensen, til TV SYD.

Heller ikke Kolding deltog i konkurrencen om at blive Årets Handelsby. Også her var årsagen pengene, der ifølge byen går mod principperne.
Af: Michael Ehrhorn

16-10-2018 06:00
Drop kødet

Hvis du godt kan lide et godt stykke kød, så bliver du nok temmelig skuffet over den klima-spådom, der netop er kommet frem.

Fremover skal du helt ned på omtrent 100 gram rødt kød om ugen, hvis klimabelastningen fra fødevarer ikke skal løbe løbsk, lyder det i rapport ifølge TV2.

Rapporten kommer fra Oxford University, og en af konklussionerne er, at danskerne fremover bør skære hele 93 procent af det røde oksekød væk.
Af: Michael Ehrhorn

16-10-2018 06:00
Politiet mener at vide hvor storsvindler er

Den mistænkte storsvindler Anna Britta Troelsgaard Nielsen eftersøges lige nu i hele verden, men poltiet har en ganske god idé om, hvor hun er.

Det skriver DR Nyheder:

- Vi har gennem perioden haft en god idé om, hvor hun befinder sig henne, siger Michael Lichtenstein, vicepolitiinspektør hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), bedre kendt som Bagmandspolitiet.
Af: Michael Ehrhorn

16-10-2018 06:00
Udviklingshæmmede mærker fastfrossede satspuljemidler

Socialstyrelsen har i kølvandet på den omfattende svindelsag valgt midlertidigt at lukke ned for udbetalingen af de såkaldte satspuljemidler - og dét kan mærkes hos Udviklingshæmmedes Landsforbund.

Her har man nemlig gang i en række projekter og projektarbejderne skal have løn - betalt af satspuljemidlerne. Men de fastfrossede satspuljemidler betyder, at foreningen risikerer at mangle løn til to og en halv fuldtidsstillinger.

- Vi kan godt klare en måned – måske højst to, men så begynder det også for alvor at gøre ondt, siger projektchef i Udviklingshæmmedes Landsforbund, Jane Jensen til DR Nyheder.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

15-10-2018 13:29
Flere forsøger at få ulovlige koraller med hjem

Flere forsøger at få ulovlige koraller med hjem fra ferien.

Indtil nu i år har Miljøstyrelsen behandlet 58 sager om ulovlig import af koraller, og det er næsten en fordobling i forhold til hele 2017, hvor der var 30 sager.

I flere år har styrelsen kun haft omkring 20 sager. Korallerne bliver sendt med posten eller taget med hjem i kufferten.
Af: Marianne Thorø

15-10-2018 12:45
Bølgen af indbrud fortsætter

Indbrudstyvene i Sønderborg holder tilsyneladende ikke efterårsferie. I hvert fald er bølgen af indbrud i Alssund-området fortsat weekenden over.

På nuværende tidspunkt er der meldt om fem indbrud, men måske kan der være sat en midlertidig stopper for det. Det lykkedes nemlig politiet at slå kløerne i to tyve natten til i dag. De blev spottet på en scooter ved Egernvej i Sundsmark-området. Det viste sig at være to mænd på 37 og 35 år fra Næstved.

På sig havde den ene tyvekoster fra Kolding-området, og han blev derfor overladt til Kolding politi, mens den anden blev løsladt efter endt afhøring, fortæller jv.dk
Af: Marianne Thorø
Kilde: jv.dk

15-10-2018 10:57
Stor forskel på kørekortpris

Der er op til 2500 kroner forskel på hvad det skal koste at tage kørekort i Sydjylland. Ifølge Jydske Vestkysten koster den såkaldte lovpakke i forbindelse med kørekortet i snit 14.122 kroner i Sønderborg, mens eleverne i Kolding i snit kan nøjes med 11.664 kroner.

Det er ganske enkelt et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, siger landsformanden i Dansk Kørelærer-Union, Rene Arnt;

- Hvis der er priskonkurrence, fordi der er mange kørelærere i området, så er det jo helt naturligt, at prisniveauet generelt ligger lavere end i områder, hvor der måske ikke er den samme mængde kørelærere i forhold til markedet, siger Rene Arnt til avisen.
Af: Marianne Thorø

15-10-2018 10:40
Naive danskere snydes i stor stil

Vi danskere er måske lidt mere naive eller tillidsfulde end de er i andre lande. I hvert fald stiger antallet af danskere der falder for it-kriminelles trick.

Mens andre lande gennemskuer it-svindel, falder danskerne pladask for det, viser rapport. Således har tre procentpoint flere danskere det seneste år mistet penge til it-kriminalitet sammenlignet med 2016.
Dermed er antallet af danskere, der er blevet snydt af svindlere på nettet nu oppe på syv pct.
Af: Marianne Thorø

15-10-2018 10:29
Skattesvindler anholdt i Dubai

Sanjay Shah, der betragtes som hovedfiguren i et internationalt netværk, der fik udbetalt 12,7 mia kroner fra det danske skattevæsen i form af udbytteskat, er blevet fængslet i Dubai. Han er idømt to års fængsel for at have udstedt en gummicheck.

Det danske bagmandspoliti vil ikke kommentere fængselsdommen eller om den kan få betydning for en evt strafforfølgning i Danmark, skriver Berlingske.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Berlingske

15-10-2018 09:54
Region Syddanmark har størst stigning i lærlinge

Bygge- og anlægsvirksomhederne i Region Syddanmark har fået 12 procent flere lærlinge i praktik end for bare et år siden. Det er den højeste stigning i hele Danmark. Men tallet må gerne blive endnu højere, mener formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen fra Varde.

- Det er bestemt en udvikling i den rigtige retning, men jeg er bekymret for, om det er nok. Allerede nu kan vi i Sydjylland mærke, at der ikke er nok hænder, og om 10 år risikerer vi at mangle 17.000 faglærte på landsplan, siger Michael Mathiesen.
Af: Marianne Thorø

15-10-2018 09:46
Fotograf-sag kommer ikke i Højesteret

Anklagemyndigheden har besluttet ikke at sende sagen om en arbejdende pressefotograf på den sønderjyske motorvej videre til Højesteret.

Den 9. september 2015 vandrede en stor gruppe flygtninge fra Padborg til Sverige - hvilket pressefotografen tog billeder af og trodsede i den forbindelse politiets påbud om at forlade motorvejen. Til sidst blev han anholdt og fik en bøde på 1500 kroner. Sagen endte i byretten i Sønderborg, hvor fotografen blev frifundet - og ankesagen i Landsretten gik også i fotografens favør.

Nu har anklageren så droppet at tage sagen videre til Højesteret opg dermed står frifindelsen af fotografen ved magt.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Ritzau

15-10-2018 09:13
Cyberlandshold til EM i hacking

Forsvarets Efterretningstjeneste har udtaget et cyberlandshold af it-talenter, der skal repræsentere de rød-hvide farver ved europamesterskabet i hacking i London. Det skriver DR Nyheder.

Her skal cyberlandsholdet i to dage dyste mod hold fra 16 andre nationer.

Det er anden gang, Danmark deltager ved European Cyber Security Challenge
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

15-10-2018 09:00
Dantaxi overtages af kapitalfond

Dantaxi, som blandt andet opererer i flere sydjyske kommuner, er blevet opkøbt af den tysk-svenske kapitalfond Triton.

Handlen vil ifølge de nye ejere betyde flere taxier og bedre service til kunderne.

- Vi tror, at markedet kommer til at vokse, og vi forventer, at der løbende vil være behov for en bedre kundeoplevelse, siger Oscar Mosgaard, partner og senior industry expert i kapitalfonden Triton til Berlingske.
Af: Marianne Thorø

15-10-2018 08:30
Kan vinterbadning være en slankekur?

Flere af os tænker: de er da bindegale - når vi ser en flok vinterbadere hoppe i det iskolde vand. Men måske kan det kolde gys faktisk vise sig at være en effektiv slankekur.

En række overvægtige mænd og kvinder skal i den kommende vinter være med i et forsøg der skal vise om vinterbadning kan aktivere kroppens sunde brune fedt.

- Det brune fedt kan betragtes som en lille fabrik inde i kroppen. Hvis man kan tænde for det, så vil det bruge sukker og fedt fra blodbanen. Dermed vil man begynde at tære på det hvide fedt, siger ph. D-studerende Susanna Søberg, der står bag projektet.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

15-10-2018 08:04
Højere straffe for skattesnyd

Det er kommet bag på skatteminister Karsten Lauritzen, at straffen er en betinget dom og samfundstjeneste, hvis man har snydt med moms eller skat for mellem en halv og to mio. kroner.

Regeringen ønsker ubetinget fængsel, hvis beløbet er over en halv mio. kroner, skriver Politiken.
Af: Marianne Thorø

15-10-2018 07:16
VUC lukker i Grindsted og Varde

Til næste sommer er det slut med VUC i Varde og Grindsted. VUC Vest lukker de to afdelinger i kølvandet på den politiske beslutning om at VUC ikke længere skal tilbyde unge under 25 år forberedende kurser og kompetenceløft. Den opgave overgår fra næste skoleår til en række nye FGU-institutioner.

VUC Vest forventer i alt at miste en tredjedel af sine samlede aktiviteter til FGU-uddannelsen, og rektor på VUC Vest, Frants Regel vil heller ikke afvise, at det kan betyde fyringer.

- Vi skal i første omgang af med omkring 25 medarbejdere til FGU. Derudover forventer vi at skulle skære antallet af medarbejdere. Men vi ved ikke, hvor mange endnu, siger rektoren til jv.dk.
Af: Marianne Thorø
Kilde: jv.dk

15-10-2018 06:22
Nyt lovforslag kan tage børnechecken fra udsatte forældre

4100 forældre vil blive skåret i børnecheck som følge af, at deres børn har for meget ulovligt fravær - hvis regeringen får gennemført et nyt lovforslag på området om parallelsamfund.

- Det er vigtigt at tage fat i forældrene - også rimelig kontant - og sige, at det er altså jeres ansvar at sørge for, at jeres barn kommer i skole, siger undervisningsminister Merete Riisager.

Forslaget forpligter skolelederne til at underrette kommunalbestyrelsen, hvis en elev har mere end 15 procents ulovligt fravær. Kommunalbestyrelsen skal så træffe beslutning om at standse børnechecken.
Af: Marianne Thorø

15-10-2018 06:00
Motorcyklist død i ulykke

I går måtte vejen spærres i begge retninger, da der skete et alvorligt uheld på Kærgårdvej nord for Oksbøl.

En 81-årig motorcyklist mistede herredømmet, og i en eneulykke endte det fatalt. Trods hurtig indsats stod mandens liv nemlig ikke til at redde.

De pårørende til motorcyklisten er underrettet.

Af: Michael Ehrhorn

15-10-2018 06:00
Litauer nægtede at blive væk

En 37-årig mand tog en rigtig dårlig beslutning, da han i weekenden forsøgte at krydse den dansk/tyske grænse - Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Problemet var nemlig, at manden har indrejseforbud, og det er langt fra første gang, han bliver snuppet for at forsøge at bryde det.

Faktisk er det fjerde gang, og nu falder hammeren. Den litauiske mand skal fem måneder i fængsel, inden han udvises i yderligere seks år.
Af: Michael Ehrhorn

15-10-2018 06:00
Socialstyrelsen lukker døren

Lige nu ruller en af de største skandaler nogensinde omkring bedrageri mod Socialstyrelsen, hvor en kvinde er mistænkt for at stjæle mindst 110 millioner kroner til egen lomme.

En sag der nu får konsekvenser, for Socialstyrelsen har valgt midlertidigt at lukke ned for de tilskud, man ellers skulle fordele her i oktober:

- Vi har desværre set os nødsaget til at lukke det tilskudsadministrative system. Vi er fuldt opmærksomme på de udfordringer, det giver for tilskudsmodtagerne, og arbejder for at kunne åbne systemet - eller dele heraf - så hurtigt som muligt, skriver Socialstyrelsen i en mail til TV 2
Af: Michael Ehrhorn

15-10-2018 06:00
Voldsomme forhold på bosteder

Hvis man er ung på et bosted eller en institution, så risikerer man, at der kan være alvorlig bøvl med blanding af ny og gammel medicin og alt for høje doseringer.

Det er nemlig bare nogle af de problemer, som Styrelsen for Patientsikkerhed er stødt på, siden de sidste år begyndte at føre tilsyn med bosteder for udsatte børn og unge, det skriver DR.

På over halvdelen af alle de undersøgte institutioner og opholdssteder var forholdene så grelle, at der blev udstedt et forbud:

- Det er et højt tal i forhold til mange andre områder. Vi ser at der har været en manglende forståelse for at man havde sundhedsfaglige funktioner, siger Charlotte Hjort, chef for tilsyn og rådgivning i Styrelsen for Patientsikkerhed
Af: Michael Ehrhorn

15-10-2018 06:00
Vild weekend

Weekenden bød på en minisommer i oktober, og flere steder satte de varme temperaturer ligefrem rekord.

Blandt andet i St. Jyndevad, hvor termometeret nåede op på hele 24,3 grader. Det er den varmeste måling nogensinde på denne tid af året, og rekorden man slog på 23,5 grader har fået lov at stå siden 1949.

På landsplan blev det så varmt, at weekenden bød på det næstvarmeste vejr nogensinde på denne tid af året.
Af: Michael Ehrhorn

15-10-2018 06:00
Hviding raser over asylcenter

I Hviding er man ved at være godt trætte af byens asylcenter, hvor der bor 430 beboere fordelt over 46 nationer i den lille by, der tæller bare 1.200 indbyggere.

Faktisk har borgerne været trætte af centret længe, og nu får man uventet politisk hjælp. Esbjerg Kommunes viceborgmester Susanne Dyreborg vil nemlig have centret lukket, men det kan blive svært - Det skriver jv.dk.

Det er der nemlig ingen planer om fra Udlændingstyrelsen, der omvendt gerne vil udnytte hele kapaciteten på Asylcenter Hviding.
Af: Michael Ehrhorn

12-10-2018 13:12
Pas på med køb af miljømærker over nettet

Skal du på kør-selv-ferie ud i Europa her i efterårsferien, så er det en god ide at kigge dig for, når der skal handles miljømærker via nettet. Flere uofficielle hjemmesider tilbyder nemlig salg af miljømærker, men de er enten ugyldige eller sælges til overpris, oplyser FDM.

Eksempelvis kan man på den officielle franske hjemmeside købe et miljømærke til de franske byer til 4,80 Euro, mens uofficielle sider tager 30 Euro.

Der er på nuværende tidspunkt indført miljøzoner i udvalgte byer i Tyskland, Italien, Frankrig, Belgien og England.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

12-10-2018 10:57
Kulturelt samråd i Haderslev nedlægger sig selv

Kulturelt Samråd i Haderslev har besluttet at nedlægge sig selv. Det sker i kølvandet på byrådets beslutning om at erstatte Folkeoplysningsudvalget med tre samvirker: Idrætssamvirket, Fritidssamvirket og Kultursamvirket.

- Vi takker af på et tidspunkt, hvor kulturaktiviteterne igen er stigende i Haderslev Kommune, og overlader opgaven til Kultursamvirket, siger den nu tidligere formand for Kulturelt Samråd, Leif Schmidt.
Af: Marianne Thorø

12-10-2018 10:24
Vi skylder milliarder i skat

Danskernes samlede gæld til skat er steget. Det skriver Danmarks Statistik i en pressemeddelelse.

Den såkaldte skatterestance lød ved udgangen af 2017 på 72,3 milliarder kroner, skriver Ritzau.

Det svarer til, at hver dansker på 15 år og derover skylder 15.000 kr. i skat.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau / PM

12-10-2018 10:16
Masser af advarsler om rod i socialstyrelsen

Der har ikke manglet advarsler fra Rigsrevisionen om arbejdsgangene i Socialministeriet og Socialstyrelsen.

Det skriver Altinget, der efter svindelsagen, har gennemgået Rigsrevisionens beretninger, hvor der bl.a. advares mod manglende intern kontrol og dårlig it-sikkerhed. De første advarsler lød tilbage i 2006.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Altinget

12-10-2018 07:00
Etisk råd anbefaler ikke babyluger

Et stort flertal af medlemmerne i Det Etiske Råd ønsker ikke at anbefale, at der bliver indført babyluger i Danmark. Det skyldes blandt andet, at det er meget usikkert, hvorvidt det overhovedet vil nedbringe antallet af babyer, der efterlades i det offentlige rum.

Derudover vil det sende et forkert signal at oprette babyluger, vurderer rådets formand:

- Der er noget med babylugerne, der signalerer, at vi er ligeglade med moderen. Det er en signalværdi, jeg personligt synes er forkert, hvis vi tager moderen ud af ligningen, siger Gorm Greisen til Kristeligt Dagblad.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Kristeligt dagblad

12-10-2018 06:55
Regionens bedste Rema 1000 ligger i Kolding

Regionens bedste Rema 1000 butik ligger i Sydbanegade i Kolding. Det blev afsløret på det årlige møde for Rema 1000s 317 købmænd.

- Det er noget, vi har kæmpet for så længe. Butikken og jeg selv har været gennem en kæmpe udvikling, så det er en stor ære, når hovedkontoret ser og anerkender det arbejde, vi gør. Det er ikke kun min fortjeneste, det er lige så meget mine dygtige medarbejdere, siger en stolt købmand Espen Juul Sørensen i en pressemeddelelse.
Af: Marianne Thorø

12-10-2018 06:39
Lille hård kerne står bag voldelig adfærd på skolen

Præstegårdsskolen i Esbjerg kom på landkortet i denne uge, da det kom frem at skolen har fået flere påbud af Arbejdstilsynet fordi der sidste skoleår blev registreret 75 tilfælde af vold og krænkelser mod lærerne.
Nu viser det sig at det er en lille hård kerne på fem elever, der står bag størstedelen af tilfældene.

- Der er tale om 42 tilfælde af fysisk vold og 29 tilfælde af verbal vold, og så er seks kategoriseret som andet, oplyser skolens leder til JV.dk.

Det er dog begrænset hvilken straf eleverne kan få da en elev kun kan blive bortvist fra skolen i sammenlagt fem dage på et skoleår.
Af: Marianne Thorø
Kilde: jv.dk

12-10-2018 06:08
Tager afstand fra fart, men kører alligevel for hurtigt

3 ud af 4 danske bilister synes ikke det er socialt acceptabelt at køre 10 km/t for hurtigt på en landevej. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Rådet for Sikker Trafik.

Men i samme undersøgelse svarer 67 procent, at de faktisk jævnligt kører 90 km/t eller mere, hvor de må køre 80 km/t.

Noget kan altså tyde på, at danskerne har gode intentioner om at overholde hastighedsgrænserne, men at de i praksis ikke altid får det gjort.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

12-10-2018 06:00
Priser til Sønderborg og Tønder

I går blev handelsbyerne landet over hyldet, da der blev uddelt priser i Odeon i Odense.

Og her var der flot hæder til både Sønderborg og Tønder.

Sønderborg blev nemlig kåret som den smukkeste handelsby i hele Danmark, mens Tønder løb med titlen som den hyggeligste handelsby.
Af: Michael Ehrhorn

12-10-2018 06:00
Affaldskunst skal skabe debat

Hvis du går rundt ved Højer Sluse for tiden, så kan du støde ind i et noget anderledes syn.

Her er affald fra havet nemlig samlet og bundet sammen i et alternativt kunstværk, og håbet er at sætte fokus på et stort problem:

- Vi synes, at det er på tide, at der blev gjort en indsats for at oplyse om de skadelige virkninger om alt vores plastik, for der er jo ingen tvivl om, at plastik er et fantastisk materiale – vi har bare glemt, hvordan vi skal komme af med det igen, fortæller den ene af kunstnerne bag projektet, Jes Vagnby til TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

12-10-2018 06:00
Hjælp politiet

Hvis du bor i Sønderborg, Kolding, Esbjerg eller måske et helt andet sted i landet, og du videoovervåger dit hus, så kan du lige nu hjælpe politiet.

Politiet beder nemlig borgere om at registrere deres videoovervågning under www.politi.dk og under fanen "hjælp politiet".

Og det er ikke for at holde øje, at politiet er på vagt. Man vil nemlig gerne registrere overvågningen således, at man hurtigere kan opklare kriminalitet, hvis det sker nær et kamera.
Af: Michael Ehrhorn

12-10-2018 06:00
EfB fik bank

Det lignede egentlig på forhånd en tæt duel, da Esbjerg fB i går skulle i aktion i en testkamp syd for den dansk/tyske grænse.

Her ventede 2. Bundesligaklubben Holstein Kiel, men den duel blev alt andet end tæt.

I ly af landskamppausen fik EfB nemlig en ordentlig omgang klø, og Superligaklubben måtte rejse tilbage over grænsen med et nederlag på knusende 5-1.
Af: Michael Ehrhorn

12-10-2018 06:00
Nu ryger Korskroen

Et stykke historie i rundkørslen nær Hestemarkedet og Esbjerg er ved at være endegyldigt forbi.

Korskroen er nemlig netop nu i fuld gang med at blive revet ned, og det er et projekt, der ikke ligefrem er gratis.

Nedrivningen af den historiske kro koster nemlig 750.000 kroner, der finansieres af hhv. Staten og Esbjerg Kommune.
Af: Michael Ehrhorn

12-10-2018 06:00
Nye stenkast fra broer

Du har nok taget dig selv i at køre under en motorvejsbro med en stille frygt for at blive ramt af en sten kastet fra broen.

Det er nemlig blevet en ubehagelig tendens i Danmark, og i aftes var den gal igen på den Østjyske Motorvej ved Horsens - Oven i købet to gange.

To biler blev ramt af stenkast, men heldigvis kom ingen alvorligt til skade.
Af: Michael Ehrhorn

12-10-2018 06:00
Tvang skal sikre praktiserende læger

Manglen på praktiserende læger i Danmark er så alvorlig, at Socialdemokratiet nu vil tage et drastisk middel i brug, det skriver DR.

Fremover skal nyuddannede læger nemlig tvinges ud som praktiserende kæger i de landsdele, hvor manglen er størst:

- Vi har en alvorlig mangel på praktiserende læger, blandt andet i nogle af vores landdistrikter, og det er uholdbart, siger partiformand Mette Frederiksen
Af: Michael Ehrhorn

12-10-2018 06:00
Tidlig pubertet kan skyldes hovedpinepiller

Når kvinder i graviditeten spiser almindelige smertestillende piller som Panodil, Pamol og Pinex, kan det sende deres datter i tidligere pubertet. Det viser ny forskning fra Aarhus Universitet.

Tog moren piller i over 12 uger under graviditeten, så gik datteren i snit halvanden til tre måneder før i pubertet.

Tidlig pubertet er i en række andre studier blevet koblet sammen med øget risiko for alvorlige sygdomme som fedme, sukkersyge, hjerte-kar-sygdomme samt brystkræft.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

11-10-2018 14:00
Fængselsstraf for at bortføre og holde to mænd fanget i kolonihave

Tre unge mænd er blevet idømt i alt fem år og ni måneders fængsel for at bortførte to unge mænd fra en parkeringsplads i Gråsten og holde dem fanget i et kolonihavehus i hovedstadsområdet for at inddrive gæld.

Bortførelsen skete i november 2017.

Den ene unge mand har anket sin dom, mens de to andre overvejer. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

11-10-2018 14:00
Jyske Bank afskaffer 1000-kroneseddel i kampen mod hvidvask

Jyske Bank afskaffer 1000-kroneseddel i kampen mod hvidvask.

Det oplyser banken i en pressemeddelelse.

Kasserne i bankens afdelinger er allerede stoppet med at udlevere de store sedler. Pengesedlen kan dog stadig indbetales ved kasserne og i automaterne.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

11-10-2018 13:04
Kløften-mad går til værested

Når man har afholdt Kløften Festival, så er der år efter år masser af mad over, og det går i den grad til et godt formål.

Kløften har nemlig igen i år valgt at sende maden afsted mod udsatte, og i år går halvdelen af overskudsmaden til Værestedet Regnbuen, der hjælper folk i nød og misbrugere

Den anden halvdel går til Kolding Kommunes opsøgende team, der kæmper for at nå psykisk syge og ensomme.
Af: Michael Ehrhorn

11-10-2018 13:00
Niels Duedahl bliver topchef

Vi lægger ud med en stor nyhed i erhvervslivet, hvor SE og Eniig har valgt at fusionere, så man fremover samlet hedder Nordlys.

Nordlys får hovedsæde i Silkeborg, og topchefen her bliver Niels Duedahl, der gennem mange år har været chef hos SE.

SE og Eniig går sammen, da de begge ser store muligheder i samarbejde og udvikling. Repræsentanter fra begge side skal mødes om fusionen den 5. november, inden Konkurrencestyrelsen får sidste ord.
Af: Michael Ehrhorn

11-10-2018 11:35
Mordet på Kim Wall bliver til en miniserie

Peters Madsens mord på den svenske journalist Kim Wall bliver dramatiseret i en miniserie, som skal skabes af den danske manuskriptforfatter Tobias Lindholm.

Det skriver Sydsvenskan.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

11-10-2018 10:09
Tør sommer koster svinebønder fem årslønninger

De tørre sommermåneder kommer til at koste en gennemsnitlig svinebedrift hvad der svarer til fem årslønninger for en landmand. Det er hvad landbrugets eget videnscenter, Seges, er nået frem til.

At netop svineproducenterne er hårdt ramt, skyldes en kombination af lave afregningspriser, lave udbytter og høje foderomkostninger, vurderer Seges.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

11-10-2018 08:00
Mobilforbud er ikke nødvendigvis godt

Skolerne bør ikke forbyde mobiler i skoletiden. Det mener lektor i medievidenskab ved Aarhus Universitet, Jesper Tække, i kølvandet på undersøgelsen, der viser at hver fjerde folkeskoler beder eleverne aflevere mobilerne ved skoledagens begyndelse:

- Vi skal lære at håndtere mobiltelefonerne på en god måde, men også beherske os selv i forhold til at bruge dem. Hvis man ikke lærer det henne i skolen, så er der ikke noget sted, hvor man lærer det, siger han til Ritzau.
Af: Marianne Thorø

11-10-2018 06:51
80.000 børn og unge bager for en sag

Der kommer til at dufte af frisk bagværk i flere daginstitutioner og skoler i dag, når knap 80.000 børn og unge kaster sig ud i diverse bageprojekter i Bag for en sag. Her sælges al bagværket og pengene går til Børnetelefonen under Børns Vilkår

Og det er nødvendigt med støtte for ifølge direktøren i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, havde BørneTelefonens frivillige rådgivere sidste år mere end 50.000 samtaler med børn, der havde brug for en voksen at tale med.

- Desværre havde vi mere end dobbelt så mange henvendelser, hvor børnene ikke kom igennem. Pengene fra Bag for en Sag går til, at flere børn kan få hjælp på BørneTelefonen, siger Rasmus Kjeldahl.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

11-10-2018 06:00
Store DR-profiler fyret

I går fyrede DR mere end 200 medarbejdere, men endnu er det sparsomt med oplysninger omkring, hvem der har mistet jobbet.

Nogle markante DR-profiler melder dog ud, at de er blandt de ansatte, der fik kniven.

En af de mest markante er Jacob Riising, der efter 19 år i DR er kendt for blandt andet "Melodi Gran Prix" og "Hvem Var det Nu Vi Var".

Også Gran Prix-kommentator og oplæser Ole Tøpholm er blevet fyret, mens P1 Orientering har mistet Rasmus Mark Pedersen.
Af: Michael Ehrhorn

11-10-2018 06:00
Bank til Danske Bank

Sagen om hvidvask for milliarder i Estland har fået omverdenen til at se med skeptiske briller på Danske Bank, det skriver DR.

Det har nu i den grad fået betydning for bankens troværdighed, der i den grad må siges at ramme bunden.

Lidt over 40 procent af danskerne finder banken troværdig, mens det tidligere i år var over 70 procent.

Målingen fra Voxmeter viser desuden, at banken har mistet mellem 49.122 og 68.696 kunder i løbet af 2018.
Af: Michael Ehrhorn

11-10-2018 06:00
Fængsel for bortførelse og afpresning

3 unge mænd fra Sjælland er ved Retten i Sønderborg fundet skyldige i at have bortført, frihedsberøvet og afpresset 2 mænd fra Sønderborg i november sidste år.

Det slog Retten fast, og den beslutning koster de tre mænd fængsel, der spænder fra 1,5 til 2,5 år.

Det vides endnu ikke, om de tre mænd anker sagen.
Af: Michael Ehrhorn

11-10-2018 06:00
29-årig slipper heldigt fra voldsom ulykke

I går blev der meldt om flere trafikuheld ved Rødekro, og ved 13:30-tiden lød alarmen på alvorlig tilskadekomst.

Her blev en 29-årig kvinde hastet mod Odense med politieskorte efter sammenstød med en lastbil, men heldigvis slap den unge kvinde billigt:

- Det viste sig heldigvis, at hun er sluppet heldigt - omstændighederne taget i betragtning. Den 29-årige var fører af en personbil, der blev ramt bagfra af en anden personbil og skubbet op bag i en holdende lastbil bagerst i køen, siger vagtchef Mads Leervad Dammark, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD
Af: Michael Ehrhorn

11-10-2018 06:00
Cykelstier for 11 millioner

Fire store projekter med sikre cykelstier som formål får nu 11 millioner kroner tildelt, det skriver TV Syd.

Noget der blandt andet kommer Esbjerg, Tønder og Vejen Kommuner til gode, og det sker takket være et flertal uden om regeringen med S, DF, Enhedslisten, radikale og SF.

Projekterne er en ”opsamling” fra tidligere ansøgningsrunder, hvor de pågældende projekter ikke fik penge, da der manglede midler i cykelpuljen.

De 11 millioner kroner forudsætter kommunal medfinansiering, som dobler beløbet op.
Af: Michael Ehrhorn

11-10-2018 06:00
Massevis af fyringer i styrelsen

Det er ikke ret længe siden, at stemningen var i top, da Landbrugsstyrelsen sendte afdelingerne til Augustenborg og Tønder.

Nu er mundvigen dog vendt den modsatte vej, for i går fik i alt 16 medarbejdere at vide, at de har mistet deres arbejde. Yderligere er ni fratrådt frivilligt:

- Jeg synes, at det er uanstændigt og temmeligt tåbeligt, det som sker nu. Politikerne burde have forudset, at der ikke var penge nok med til udflytningen, siger Annette Godsvig Laursen, Formand for HK Stat Sydjylland, til TV SYD om dagens fyringer.


Af: Michael Ehrhorn

11-10-2018 06:00
Tiltrængt ny cykelsti

Der er penge på vej til at gøre lokale cykelstier mere sikre, og en pose penge indeholdende 4,4 millioner kroner skal nu hjælpe på den fem kilometer lange strækning mellem Øster og Vester Vedsted.

En strækning der i årevis har givet anledning til dybe panderynker, da vejen er særdeles usikker for cykliserne.

Af: Michael Ehrhorn

11-10-2018 06:00
Husk nu de baglygter

Selvom sommeren for en stund vender tilbage i denne uge, så er der mange steder tåge om morgenen i denne tid.

Noget der nu får politiet til at advare mod, at man glemmer at tænde baglygterne på bilen.

- Det kan hurtigt blive dyrt at spare de forkerte steder. Tændte baglygter gør ikke kørslen dyrere, men til gengæld mere sikker - ikke mindst for dig og dine kære. Og kommer man i tvivl om, baglygterne er tændte, kan man altid køre med nærlys på bilen eller konsultere sit værksted, der kan montere en anordning, der sikrer, at baglygterne altid tændes sammen med kørelyset, påpeger videpolitiinspektør Knud Reinholdt, der er leder af Færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi til TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

11-10-2018 06:00
Penge til forskning i kunstig intelligens

Danske forskere inden for kunstig intelligens kan se frem til et økonomisk rygstød til næste år. Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers er klar til at afsætte 300 millioner kroner til forskning i kunstig intelligens hvor computere populært sagt lærer at tænke selv.

- Vi skal være med helt fremme på det her område. Kunstig intelligens giver så mange muligheder for at gøre både offentlige serviceydelser og private virksomheder bedre og smartere, siger Tommy Ahlers til ritzau.

Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

11-10-2018 05:48
Mange skoler indfører forbud mod mobiltelefoner

På næsten hver fjerde folkeskole, der i en stikprøveundersøgelse har svaret på spørgsmål om deres mobilpolitik, skal eleverne aflevere deres mobiltelefon om morgenen.

Først når skoledagen er slut, får de telefonen igen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

10-10-2018 14:00
Sag om stjålne rådhuslamper endnu ikke opklaret

Det ser umiddelbart ikke ud til at det store lampekup på Sønderborg Rådhus i oktober og i julen 2017 nogensinde bliver opklaret.

Det skriver jv.dk

En del af lamperne er fundet hos en garvet kriminel mand i Århus, men han blev i går frifundet for både tyveriet og hæleri i lampesagen.

Østjyllands Politi havde ikke en sag, der var stærk nok i Retten i Aarhus.


Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

10-10-2018 14:00
Kim Larsen erindringsbog på vej

Kim Larsens erindringer udkommer snart i bogform, oplyser Politikens Forlag.

Bogen er skrevet i samarbejde med forfatteren Jens Andersen, der også har skrevet en bog om kronprins Frederik.

I bogen bliver den afdøde sangers historie fortalt af Kim Larsen selv.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

10-10-2018 11:15
Prins Nikolai har forladt sergentskolen

Prins Nikolais er stoppet på Hærens Sergentskole i Varde.

Det skriver JydskeVestkysten.

- Prinsen har stoppet sin uddannelse i Forsvaret. Det er prinsens egen beslutning, og den kongelige familie er orienteret om den, siger kongehusets kommunikationschef Lene Balleby til avisen.

Prinsen begyndte på den toårige løjtnantuddannelse 1. august.Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

10-10-2018 10:28
WHO: Støjgrænser bør være lavere

Verdenssundhedsorganisationen WHO er nu kommet med konkrete anbefalinger til hvor meget trafikstøj mennesker kan tåle. Og de er noget lavere end de grænser de danske myndigheder anvender i dag, skriver DR.

Myndighederne har en grænse på 58 decibel for trafikstøj, men ifølge WHO er 53 decibel sundhedsskadeligt. Dermed er langt flere mennesker i farezonen end hidtil antaget.

Støj over de 53 decibel giver ifølge WHO større risiko for en lang række sygdomme som for eksempel blodpropper, slagtilfælde, diabetes og stress.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

10-10-2018 10:08
120 millioner kroner til forbedringer af cykelforhold

Et flertal uden om regeringen har vedtaget at udmønte knap 120 millioner kroner til forbedringer af cykelforholdene og den kollektive trafik.

106 millioner kroner skal gå til cykelprojekter i en lang række kommuner. Det fortæller Socialdemokratiet i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

10-10-2018 09:57
20 grise døde i trafikulykke ved Vamdrup

En grisetransport væltede i morges i grøften på Kirkevej ved Vamdrup,

Ifølge jv.dk indeholdte transporten omkring 115 grise.

Mindst 20 af grisene er døde. Tre af dem er blevet aflivet af en dyrlæge på stedet.

Man arbejder på at indfange løse grise, og på at få lastbilen op fra grøften.


Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

10-10-2018 08:20
Håber på overskudsvarme fra datacenter

Udsigten til at få et kæmpe datacenter for facebook til kommunen får Dansk Fjernvarme til at håbe på at kunne anvende overskudsvarmen fra datacenteret i fjernvarmenettet.

- Jeg håber at det bliver muligt i Esbjerg og andre steder at høste overskudsvarmen til genbrug i fjernvarmen. Derfor vil vi godt appellere til, at placering og indretningen af datacentret tænkes ind i den samlede forsyningssektor fra start, så omkostningerne holdes så lave som muligt til gavn for forbrugerne, siger vicedirektør i Dansk Fjernvarme, Kim Behnke til JV.dk
Af: Marianne Thorø
Kilde: jv.dk

10-10-2018 07:43
75 tilfælde af vold på én skole

Arbejdstilsynet har givet en skole i Esbjerg påbud efter en lang række tilfælde af vold og trusler mod lærere.

Det fremgår af en aktindsigt som DR Syd har fået i sagen.

Det er især skolens yngste elever, der reagerer meget voldsomt, siger skolens leder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

10-10-2018 07:10
Tønder Brandstation sættes til salg

Kunne du tænke dig at eje din egen brandstation?

Tønder Kommune har netop udbudt byens tidligere brandstation i Jernbanegade til salg.

Det sker i en offentlig udbudsrunde uden fastsættelse af en mindstepris. Til gengæld stilles der krav om at komme med et forslag til et projekt om ejendommens fremtidige anvendelse skriver jv.dk

- Vi får valgmuligheden og kan vælge det projekt, vi synes, der er bedst, sagde borgmester Henrik Frandsen, da kommunalbestyrelsen tilbage i august sidste år besluttede, at man ville skille sig af med brandstationen.

Den har stort set stået tom, siden byens nye brandstation blev indviet og taget i brug i marts 2017.


Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

10-10-2018 06:27
Hver tredje oplever dårligt indeklima på jobbet

36 procent af fagforbundet FOAs medlemmer synes, at deres indeklima er dårligt eller meget dårligt, og fire ud af fem oplever, at det har fysiske konsekvenser.

Det viser en undersøgelse fra FOA, som blandt andet organiserer social- og sundhedshjælpere, køkkenpersonale, portører og pædagogiske assistenter.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

10-10-2018 06:00
Gigantisk svindel foregik i Danske Bank

En omfattende sag om svindel er lige nu på de flestes læber, efter at en tidligere ansat i Socialstyrelsen er mistænkt for at overfør 111 millioner kroner til sig selv.

Penge der ellers skulle være gået fra den såkaldte Satspulje til udsatte grupper i samfundet.

Nu viser det sig så, at den omfattende svindel er sket gennem en konto i Danske Bank, det skriver TV2.

Danske Bank ønsker ikke at kommentere den konkrete sag.
Af: Michael Ehrhorn

10-10-2018 06:00
Danmark misser VM

Sidste år satte det danske kvindelandshold Danmark på den anden ende, da man nåede i finalen i EM, hvor holdet dog tabte til værterne fra Holland.

Nu står det dog klart, at Danmark ikke kommer med til den kommende VM-slutrunde.

I aftes blev drømmen endegyldigt slukket, da de danske kvinder hjemme i Viborg tabte med 1-2 til netop Holland, der dermed er videre til VM med samlede cifre på 4-1 over to kampe.
Af: Michael Ehrhorn

10-10-2018 06:00
Mand fængsles og sigtes for voldtægt

En 24-årig mand fra Haderslev blev tirsdag ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for voldtægt.

Hændelsen er foregået på en privat adresse i Haderslev, og den forurettede er en 37-årig mand, der ligeledes er fra byen.

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog anmeldelsen lørdag den 6. oktober, mens anholdelsen fandt sted tidligt tirsdag morgen.
Af: Michael Ehrhorn

10-10-2018 06:00
Politiet efterlyser rumænsk lastbil

Tidligere på ugen blev den sønderjyske motorvej spærret i flere omgange - Det meste af mandagen fordi, en tankbil var væltet.

I forbindelse med det uheld mandag morgen leder politiet lige nu efter en rumænsk lastbil, der mistænkes at være skyld i uheldet:

- Det rumænske lastvognstog trak efter vidneforklaringer for tidligt ind efter en overhaling af en tankvogn.Tankvognen blev ramt af anhængeren på venstre side af førerhuset af anhængeren og kom så meget i slinger, at den væltede ind over autoværnet på motorvejens midte, siger politikommissær Lasse Bjørnskov Rasmussen, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD
Af: Michael Ehrhorn

10-10-2018 06:00
Penge til festligheder fordobles

I 2020 skal genforeningen fejres, og i den forbindelse var der fra regionalt hold sat 700.000 kroner af, som lokale initiativer kunne få del af i forbindelse med fejringen.

Den pulje er dog nu fordoblet, og faktisk er der nu 1,5 millioner kroner at feste for. Noget der er af afgørende betydning:

- Genforeningen er en af de vigtigste historiske begivenheder i Danmark, og jeg har noteret mig, at der er masser af planer, som får brug for finansiering, hvis de skal virkeliggøres, siger formanden for Region Syddanmarks udvalg for regional udvikling, Søren Rasmussen til TV SYD.
Af: Michael Ehrhorn

10-10-2018 06:00
Bøderegn i Kirkegade

Lige nu bliver der langet usædvanligt mange bøder ud til bilister, der parkerer bilen på Kirkegade i Esbjerg, det skriver jv.dk.

Årsagen er, at strækningen mellem Havneg
ade og Kongensgade er blevet til en såkaldt "cykelgade", der ganske enkelt er forbeholdt de to-hjulede.

Biler må gerne køre på vejen i lav hastighed, men parkering er ikke tilladt på en cykelvej, medmindre der er særligt afmærkede båse. Det er der ikke i den del af Kirkegade, men det er angiveligt noget, som bilisterne skal vænne sig kraftigt til.
Af: Michael Ehrhorn

10-10-2018 06:00
EfB bliver del af eSuperligaen

Superligaen er noget, man normalt forbinder med fodbold, men nu rykkes spillet fra græsplænen og ind bag skærm og spillekonsoller.

16 klubber skal nemlig være med i E-Superligaen, der er computerspillets svar på landets bedste række, og blandt holdene er Esbjerg fB:

- Vi er enormt stolte over endelig at kunne løfte sløret for eSuperliga. Flere af Superliga-klubberne har været i gang med esport et stykke tid, mens det for andre er ret nyt. Derfor er vi meget glade for samarbejdet med Dreamhack, der har mange års international erfaring med afvikling af den her type turneringer. Vi ser frem til at levere et esport-produkt af høj kvalitet, som kan matche det, der leveres på grønsværen, udtaler direktør for Superligaen A/S, Claus Thomsen ifølge jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

10-10-2018 05:40
Fjernvarmen bliver dyrere

Fjernvarmeselskaber på tværs af landet har fået grønt lys til at opkræve 1,6 milliarder kroner i ekstraregninger hos kunderne.

Det oplyser statens vagthund på området, Forsyningstilsynet, skriver Finans.

Det udløste ramaskrig på Christiansborg, da Finans sidste år afslørede, at en lang række fjernvarmeselskaber ville udnytte en rentefinte til at opkræve milliarder hos forbrugerne, uden at de får mere varme for pengene. Finten består i at udnytte en åbning i loven til at opkræve forrentning af selskabernes såkaldte historiske indskudskapital.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

10-10-2018 05:20
SF: Nej til højere billetpriser

I regeringens klimaudspil er der et ønske om flere el-busser, og de skal bl.a. finansieres med højere billetpriser

Det er SF dog lodret imod.

– Hvis vi samtidig skruer priserne i vejret for passagererne, giver det jo ingen mening siger partiformand Pia Olsen Dyhr ifølge Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

09-10-2018 11:13
Medarbejder i Socialstyrelsen mistænkt for millionsvindel

En betroet medarbejder i Socialstyrelsen under Børne- og Socialministeriet er mistænkt for gennem de seneste 16 år at have svindlet sig til 111 millioner kroner af styrelsens penge.

Og det ryster børne- og socialminister, Mai Mercado.

- Jeg er dybt rystet over, at der tilsyneladende er blevet svindlet med penge, der jo skulle gå til udsatte grupper. Det er fuldstændig uhørt, at det har kunnet ske, siger børne- og socialminister, Mai Mercado.

Sagen er nu i hænderne på Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, der oplyser at en 64-årig kvinde er efterlyst internationalt i sagen.
Af: Marianne Thorø

09-10-2018 10:49
Rumænsk lastbil årsag til omfattende uheld

Syd- og Sønderjyllands Politi leder nu efter en rumænsk indregistreret lastbil efter gårsdagens uheld på motorvejen ved Haderslev S, hvor en tankbil væltede og betød, at motorvejen måtte spærres i flere timer.

Den rumænske lastbil ramte efter en overhaling tankvognen, som kom i slinger og endte med at vælte ind over midter-autoværnet. Den rumænske lastbil fortsatte blot i nordlig retning og derfor efterlyser politiet nu lastbil og chauffør. Hængeren på lastbilen var blå og må have en skade bagpå i højre side.
Af: Marianne Thorø

09-10-2018 10:00
Landmand kæmper mod kommune, der har anlagt ulovlig vej på hans marker

Et stykke landevej ved Vejen har de sidste seks år voldt lodsejer Martin Lund Madsen store problemer. Den ligger nemlig midt i hans marker.

Gennem elektrificeringsloven, der omfatter jernbaner, eksproprierede Banedanmark i 2012 120 kvadratmeter af Martin Lund Madsens jord til en ny jernbanebro. Men Vejen Kommune ønskede at flytte broen 900 meter og lægge en ny vej på 1,4 kilometer tværs gennem lodsejerens marker.

Det mente Martin Lund Madsen var ulovligt, og det har højesteret nu givet ham medhold i. Det er nemlig ulovligt at ekspropriere jord til en vej i elektrificeringsloven.

Problemet er, at den nu ulovlige vej allerede er anlagt på Martin Lund Madsens grund.

Martin Lund Madsen har tilbudt kommunen at købe markerne for 21 millioner kroner, men det afviser kommunen. De mener nemlig, at landmanden har fået en passende erstatning på godt to millioner kroner af Banedanmark.

Nu er grænsen nået for Martin Lund Madsen skriver TV Syd.

I dag har han sat bannere op langs vejen, for nu tager han sagen i egen hånd. Hvis ikke kommunen fjerner vejen, så gør han det selv.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

09-10-2018 09:26
Flygtninge i DK har længere til opholdstilladelse

Flygtninge har markant længere vej til at opnå permanent opholdstilladelse i Danmark end i en række lande, vi normalt sammenligner os med.
Det viser en ny rapport fra Rockwool Fonden, der har undersøgt kravene i Tyskland, Norge og Holland.

Rapporten viser blandt andet, at flygtninge skal opholde sig i Danmark i tre-fem år længere end i de øvrige lande, før de kan søge om permanent ophold.

De skal også have forsørget sig selv i længere tid, og kravet til deres sprogkundskaber er markant højere end i de øvrige tre lande.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

09-10-2018 08:43
Beredskabsøvelse i Fredericia Havn

Der er ikke sket nogen katastrofe i Fredericia Havn, det er kun en øvelse i, hvordan en større miljøhændelse til søs skal håndteres.

Sydøstjylland Politi, Forsvaret, Fredericia Kommune, Naturstyrelsen, brandvæsenet, Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen deltager i øvelsen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

09-10-2018 07:12
For få kronisk syge får influenza-vaccine

Alt for få kronisk syge tager imod tilbuddet om blive vaccineret mod influenza, mener Sundhedsstyrelsen.

I sidste influenzasæson blev omkring 112.000 kronisk syge under 65 år vaccineret, men over en halv million lider af astma, kol, diabetes eller hjertesygdomme.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

09-10-2018 06:09
Halvdelen sjusker med kodeord på nettet

Vi danskere er for sjuskede med vores passwords på nettet. Ifølge en undersøgelse genbruger halvdelen af os vores passwords på nettet til eksempelvis mailkonto, bankkonto og sociale medier.

Og det gør os til nemme ofre for cyberkriminalitet, siger Thomas Lund-Sørensen, der er chef for Center for Cybersikkerhed, der ligger under Forsvarets Efterretningstjeneste,

- De kriminelle udnytter alle de digitale svagheder, der er, inklusiv vores lidt svage password-kultur, til at komme ind og tjene penge på vores data, siger han.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

09-10-2018 06:04
28.200 er røget ud af kontanthjælpssystemet på to år

Mens mange er i arbejde eller under uddannelse, står en stor del uden forsørgelsesgrundlag, viser tal.

Fra april 2016, hvor den såkaldte 225-timers-regel trådte i kraft, til juni 2018 er der blevet 28.200 færre danskere, der modtager kontanthjælp.

Det viser de seneste tal, som avisen Danmark har fået fra Beskæftigelsesministeriet.

Ifølge mediet findes der ikke nogen håndfast viden om, hvor mange af dem der er kommet i arbejde. Men tal fra 2017 fra Arbejdsmarkedsstyrelsen og Finansministeriets beregninger indikerer, at cirka en tredjedel af dem, der forlader kontanthjælpssystemet, fortsætter ud på arbejdsmarkedet.

En fjerdedel kommer på en anden offentlig ydelse, en femtedel tager en uddannelse, mens en sjettedel hverken er kommet i arbejde, uddannelse eller på en anden ydelse.

Sidstnævnte gruppe er blevet det, som regeringen kalder selvforsørgende. Dermed er de blevet en del af de cirka 160.000 danskere, der ikke har noget kendt forsørgelsesgrundlag.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

09-10-2018 06:00
Esbjerg vandt knebent

Det blev en særdeles tæt omgang, da Team Esbjerg i aftes gæstede Silkeborg Voel i dameligaen i håndbold.

Silkeborg, der traditionelt er et svært hold at møde, bød nemlig for alvor Team Esbjerg-spillerne op til dans, men det endte lykkeligt for Esbjerg, der vandt med to mål - 28-26.

Især tilbagevendte Estavana Polman sprudlede med 11 mål.
Af: Michael Ehrhorn

09-10-2018 06:00
Ikea godkendt i Esbjerg

I Esbjerg går mange borgere lige nu og glæder sig til, at IKEA kommer til byen, og nu er der godt nyt.

Plangrundlaget, der skal bane vejen for Ikeas kommende varehus i Kjersing blev nemlig vedtaget i Esbjerg Byråd mandag aften, skriver jv.dk.

Dermed er vejen nu banet for IKEA, der ventes at bruge godt 30.000 kvadratmeter til varehuset og hundredevis af P-pladser. Det hele skulle gerne være klar i 2020
Af: Michael Ehrhorn

09-10-2018 06:00
Kaos på E45

Først ved to-tiden i nat kunne politiet endelig melde alt klar på den sønderjyske motorvej, der var præget af flere voldsomme uheld det meste af dagen i går.

På et tidspunkt måtte politiet endda igen bede forbipasserende om ikke at tage billeder på uheldstedet efter flere bilister havde sænket farten for at tage billeder og videoklip af ofrene.

Ved en af ulykkerne mistede en 57-årig lastbilchauffør livet.
Af: Marianne Thorø

09-10-2018 06:00
Trafikdræbt identificeret

I går var en dag med masser af uheld på den sønderjyske motorvej, og et af dem kostede en lastbilchauffør livet.

Den dræbte var en 57-årig mand fra Nordjylland, og de pårørende er blevet underrettet.

I forbindelse med dødsulykken ved Haderslev blev yderligere to personer kvæstet og sendt på sygehuset. Deres tilstand kendes ikke.
Af: Michael Ehrhorn

09-10-2018 06:00
Mere politi lokalt

Det er ikke længe siden, at mange mindre lokalsamfund mistede deres landbetjent som led i store besparelser i politiet. Nu kan de dog måske være på vej tilbage, det melder TV2.

I hvert fald udtaler Justitsminister Søren Pape Poulsen, at politiet skal have flere ressourcer lokalt, og at de flere betjente heraf skal tættere på borgerne.

Endnu vides det dog ikke med sikkerhed, om lokalbetjentene vender tilbage og i givet fald hvor.
Af: Michael Ehrhorn

09-10-2018 06:00
Politiet skælder ud

I går var en trist dag på den sønderjyske motorvej, der blev ramt af flere uheld, hvor blandt andet en lastbilchauffør mistede livet.

Trist var det i den grad også, at flere bilister valgte at tage billeder af ulykkesstedet og de tilskadekomne, mens der kørte forbi.

Noget der desværre er set før, og nu må politiet igen ud med en kraftig advarsel på Twitter mod at opføre sig på den måde.
Af: Michael Ehrhorn

09-10-2018 05:43
Lov om håndtryk strider ikke mod konventionerne

En lov om et obligatorisk håndtryk til gengæld for statsborgerskab vil formentlig ikke stride imod konventionerne, vurderer Institut for Menneskerettigheder.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Instituttet har netop afgivet sit høringssvar til lovforslaget om, at alle ansøgere om dansk statsborgerskab til en statslig ceremoni skal give hånd til udsendte repræsentanter fra kommunen for at få tildelt statsborgerskab.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

09-10-2018 05:22
Billigere elbiler splitter S og DF

Regeringens udspil om billigere elbiler får blandede modtagelser fra Socialdemokratiet og DF.

– Det virker, som om regeringen har ladet sig inspirere af vores idéer, siger S.

– At give store afgiftslettelser på elbiler er en dyr måde at spare CO2 på, lyder det fra DF.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

08-10-2018 13:49
Dansk nødhjælp til Sulawesi

Danmark sender nødhjælp til den indonesiske halvø, Sulawesi.

Beredskabsstyrelsen har besluttet at sende vandrensningsanlæg, nødstrømsgeneratorer og flere specialister til Sulawesi, der i sidste måned blev ramt af flere jordskælv og en tsunami.

Det anslås, at 60.000 er blevet fordrevet fra deres hjem, og at mindst 1700 har mistet livet. Mere end 1,5 millioner er blevet påvirket af katastrofen.

Ud over bidraget fra Beredskabsstyrelsen bidrager den danske stat også med katastrofehjælp via Røde Kors og Red Barnet.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

08-10-2018 12:55
Ubådssagen slut - Madsen dropper Højesteret

Peter Madsen opgiver at få sin livstidsdom behandlet i Højesteret. Det bekræfter hans advokat overfor DR Nyheder.

- Han ønsker en endelig afslutning, og så håber han, at der nu kan ske en normalisering af hans afsoningsvilkår, skriver Betina Hald.

Dermed ønsker Peter Madsen ikke at gøre brug af sin sidste livline og den såkaldte ubådssag er derfor nu afsluttet.
Af: Marianne Thorø

08-10-2018 12:00
Fald i Dankort-svindel på nettet

Nye tal fra Nets viser et fald i dankort-svindel på nettet. Svindlen er faldet med næsten 50 pct fra 29 mio i første halvår 2017 til 15 mio i første halvår i år.

Forklaringen skal ifølge Nets findes i et forbedret samarbejde med politi, banker og e-handlen i øvrigt - blandt andet ordningen med at køberen modtager en sms med en kode der skal tastes ind, inden man kan gennemføre en nethandel for et større beløb.

Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

08-10-2018 11:12
Uheld spærrer motorvej frem til i eftermiddag

På motorvej E45 mellem Haderslev og Kolding i nordgående retning er der sket et uheld, og motorvejen er helt spærret i begge retninger ved afkørsel 69 Haderslev S.

Vejdirektoratet oplyser, at motorvejen først åbner i løbet af eftermiddagen.

En tankvogn med brandbar væske er væltet og har ramt autoværnet, og den formentlig skal tømmes, før den kan fjernes, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Vi er nødt til at undersøge, om vi kan rejse den væltede tankvogn, uden vi tømmer den for den brandbare væske, eller den skal tømmes, før den kan fjernes, siger vagtchef Ivan Gohr Jensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

Trafikanter kan passere uheldet i begge retninger via frakørsel 69 og køre på motorvejen igen via samme tilkørsel, men må ifølge Vejdirektoratet forvente forlænget rejsetid.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

08-10-2018 11:07
Fotovogne omdannes til politistationer

Syd- og Sønderjyllands politi er ved at omdanne to fotovogne til mobile politistationer. Vognene skal bemandes af betjente og køre ud i mindre bysamfund eller områder, hvor der eksempelvis har været mere kriminalitet end ellers i en periode.

- Vi har rigtig mange mindre bysamfund i vores politikreds, så når vi med de to nye mobile stationer kan komme i nærkontakt med borgerne på en anden måde end ved almindelig patruljering, håber vi, at rigtig mange borgere vil tage imod tilbuddet om at komme og snakke om stort og småt med de betjente, som kører ud med dem, siger politidirektør Jørgen Meyer.

Det er også tanken at køre de mobile politistationer ud ved større begivenheder som markeder eller byfester.
Af: Marianne Thorø

08-10-2018 10:00
Røde partier opfordrer til mere klimavenligt landbrug

En ny klimarapport slår fast, at der skal omfattende tiltag til for at begrænse den globale opvarmning. Især på landbrugsområdet skal der ændringer til, mener partierne i rød blok.

De radikale foreslår at udtage en tredjedel af det nuværende landbrugsareal fra intensiv drift og enten omlægge det til natur, skovdrift eller afgræsningsareal for dyr.

Også Socialdemokratiet mener at regeringen bør tage fat på landbruget, men transport-området bør der ifølge partiet også kigges på for at begrænse den globale opvarmning, skriver ritzau.

Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

08-10-2018 07:37
Flere bruger sommerhuset som helårsbolig

Flere bruger sommerhuset som helårsbolig. Således er antallet af beboede sommerhuse steget med 21,6 pct på ni år. Det viser en beregning, som Nybolig har lavet af tal fra Danmarks Statistik.

Det er især den store gruppe af seniorer, der med sommerhuset som helårsbolig kan nedbringe deres boligudgifter.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Presse

08-10-2018 06:00
Fair at holde Facebook hemmelig

Nu er det 100 procent officielt.

Esbjerg-borgmester Jesper Frost Rasmussen bekræfter, at det er Facebook, der vil bygge et stort datacenter mellem Esbjerg-motorvejen og Andrup.

Indtil videre har planerne været hemmelige, og det er fair, mener borgmesteren.

- Når en interesseret bygherre ikke er klar til at melde ud offentligt om planerne, så kan vi ikke andet end respektere det ønske, siger Jesper Frost Rasmussen til TV Syd
Af: Michael Ehrhorn

08-10-2018 06:00
EfB i top 6

Esbjerg fB er nyt hold i top 6. Det står fast efter en rigtig flot sejr i går, hvor EfB på udebane slog stærke AC Horsens med 2-1.

Esbjerg kom foran med både 1-0 og 2-0, inden AC Horsens satte tryk på frem mod slutfasen.

Trods en scoring lykkedes det dog EfB at holde stand, og med sejr på 2-1 er Esbjerg nu nummer 4 i Superligaen.
Af: Michael Ehrhorn

08-10-2018 06:00
Danmark sang farvel til Kim Larsen

I aftes blev der sunget farvel til hele Danmarks spillemand Kim Larsen.

Det skete ved en stor mindekoncert på Rådhuspladsen i København, hvor kunstnere som Caroline Henderson, Minds of 99 og mange flere optrådte med Larsens klassikere.

Egentlig skule mindekoncerten være foregået i DR Byen, men overvældende interesse fik begivenheden rykket ind på Rådhuspladsen.
Af: Michael Ehrhorn

08-10-2018 06:00
Minisommer i næste uge

Efteråret har taget godt fat i Danmark, men hvis du går og savner sommeren, så kan du godt glæde dig til denne uge.

Her kan temperaturene nemlig lande omkring sommerlige 20 grader flere dage, det skriver TV2 Vejret.

Det varme vejr i oktober kaldes for Løvfaldssommer, og det er alt andet end almindeligt for oktober måned.
Af: Michael Ehrhorn

08-10-2018 06:00
Stort besøg i Sønderborg

I går var der stort besøg i Sønderborg - Sådan ganske bogstaveligt talt.

For første gang nogensinde havde byen nemlig besøg af et krystogtskib, og det var noget, der satte hele byen på den anden ende.

Dagen igennem var der gang i butikkerne, mens der var alt fra streetfood til musik med NOAH og Sko/Torp.
Af: Michael Ehrhorn

08-10-2018 05:10
Regeringen foreslår klimamærke på fødevarer

Det skal være nemmere for forbrugerne at se, hvor meget de enkelte fødevarer belaster klimaet.

Derfor skal fødevarer mærkes med et mærkat, der tydeligt viser det.

Det foreslår regeringen som en del af sit nye klimaudspil, der ventes i den kommende uge.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

08-10-2018 05:05
Røde Kors har indsamlet 16 millioner kroner

Røde Kors har samlet omkring 16 millioner kroner ind i søndagens landsindsamling, der blandt andet gik til voldsramte kvinder i Danmark og fordrevne i Syrien.

Det oplyser nødhjælpsorganisationen i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

08-10-2018 05:00
Forbrugerrådet Tænk: Ikke alle prisportaler er til at stole på

Flere prisportaler holder ikke det, de lover - nemlig at de kan finde de billigste varer.

Sådan lyder det fra Forbrugerrådet Tænk, der har gransket junglen af prisportaler og konkluderer, at langtfra alle er til at stole på.

Det skriver Jyllands-Posten.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

05-10-2018 15:00
Kortere ventetid til genoptræning i Tønder Kommune

I Tønder Kommune er det lykkedes at reducere ventetiden til genoptræning, så borgerne de seneste måneder har kunnet påbegynde genoptræning efter sygehusophold indenfor syv dage.

- Det, at vi er lykkedes med at reducere ventetiden til genoptræning, hænger sammen med, at Træningsafdelingens medarbejdere og ledelse har været i gang med en større proces, der har resulteret i ændrede arbejdsgange og den måde, genoptræningen bliver tilrettelagt, fortæller formanden for Sundhedsudvalget Irene Holk Lund

Nedbringelse af ventetiden til under syv dage er et stort fald fra den gennemsnitslige ventetid på 21 dage, som Sundhedsdatastyrelsen har beregnet, at ventetiden var i Tønder Kommune i 2017.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

05-10-2018 14:00
Den Gamle Lillebæltsbro genåbner for biltrafik i dag

I aften er det atter muligt for biltrafikanterne at benytte sig af Den Gamle Lillebæltsbro på turen mellem Jylland og Fyn.

Her ophæver Vejdirektoratet nemlig spærringen af broen for i år.

”Vi genåbner broen som planlagt. Henover vinteren vil der stadig foregå arbejder på broen, men de vil ikke hindre biltrafikken. Vi har siden maj været i gang fra Jyllandssiden først – og her i vinter vil man opleve lidt ujævnheder, når man passerer hen over samlinger i de forskellige belægningstyper,” siger projektchef i Vejdirektoratet, Iben Maag.

Broen spærres dog allerede 1. februar igen, hvor man genoptager arbejdet på brodækket, hvis vejret tillader det.”
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

05-10-2018 14:00
Nabo overrasket over Facebook kommer til Esbjerg

Facebook er på vej med et nyt datacenter på dansk jord - og det skal ligge ved Esbjerg, skriver Avisen Danmark.

Facebook køber ifølge avisen lidt mere end to millioner kvadratmeter jord mellem Esbjerg-motorvejen og Andrup. Her skal der i etaper bygges på et areal på 250.000 kvadratmeter, svarende til cirka 40 fodboldbaner.

En af naboerne til det kommende datacenter er Martin Haugaard, der er overrasket over at høre hvem den kommende nabo bliver:

LYD: NABO3

Esbjerg er blot det fjerde sted uden for USA, hvor Facebook etablerer datacenter.
Lyt her
Af: Mike Forde

05-10-2018 12:44
Ny ø i Kbh til 20 mia

En ny ø med plads til 35.000 beboere er på vej ved København. Det er regeringen og hovedstaden, der går sammen om at realisere planerne om en ny ø der skal ligge mellem Refshaleøen og Nordhavn.

Øen skal være færdigudviklet i 2070 og kommer samlet til at stå i 20 milliarder kroner, oplyser statsminister Lars Løkke Rasmussen.
Af: Marianne Thorø

05-10-2018 11:36
Trusler i frisørsalon relaterer sandsynligvis til bandekonflikt i Esbjerg

En gruppe på fire personer kom torsdag eftermiddag ind i en frisørsalon på Nørregade i Esbjerg.

Syd- og Sønderjyllands Politi har en formodning om, at de fire har tilknytning til den ene af de to kriminelle grupperinger i byen, som er i konflikt.

De fire medbragte kniv og pistol. En ansat i salonen fik et slag i ansigtet. Ingen andre kom til skade.

Efterforskningen har på nuværende tidspunkt klarlagt, at episoden kan være en del af den verserende konflikt, og at de fire personer ledte efter personer fra den anden gruppering.

Det skete blev anmeldt torsdag klokken 15.51. Sagen bliver fortsat efterforsket, og Syd- og Sønderjyllands Politi vil meget gerne høre fra alle, der mener at have set eller hørt noget, der kan have med sagen at gøre

Syd- og Sønderjyllands Politi har i øjeblikket ikke yderligere informationer i sagen.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

05-10-2018 09:09
Nabo til datacenter: Godt det ikke er en vindmøllefabrik

Facebook er på vej med et nyt datacenter på dansk jord - og det skal ligge ved Esbjerg, skriver Avisen Danmark.

Facebook køber ifølge avisen lidt mere end to millioner kvadratmeter jord mellem Esbjerg-motorvejen og Andrup. Her skal der i etaper bygges på et areal på 250.000 kvadratmeter, svarende til cirka 40 fodboldbaner.

En af naboerne til det kommende datacenter, Martin Haugaard, fortæller at man allerede er godt i gang:

LYD: NABO1

Martin Haugaard er dog fortrøstningsfuld over for at det er et Datacenter, som bliver ny nabo:

LYD: NABO2

Esbjerg er blot det fjerde sted uden for USA, hvor Facebook etablerer datacenter.
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

05-10-2018 08:16
Toyota tilbagekalder 2,4 millioner biler

Den japanske bilproducent Toyota tilbagekalder 2,4 millioner hybridbiler på grund af en systemfejl, der kan føre til, at bilen stopper op.

Det gælder hybridbiler produceret i perioden oktober 2008 til november 2014 og tæller blandt andet eksempler af modellen Prius, skriver Reuters.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

05-10-2018 07:13
Masser af personlige oplysninger ryger de forkerte steder hen

Siden persondataforordningen blev indført 25. maj, er det væltet ind med anmeldelser til Datatilsynet om brud på sikkerheden på personlige oplysninger.

Over 1.500 anmeldelser – i gennemsnit 83 om ugen – har tilsynet måtte behandle.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-10-2018 06:55
Regeringen vil give parkeringsplads-garanti til elbiler

Som en del af et nyt luft- og klimaudspil vil regeringen give garanti for parkeringsplads til ejere af elbiler, som bor i en lejlighed.

Det skriver Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

05-10-2018 06:31
DF-formand åbner for at lade flygtninge arbejde i Danmark

Dansk Folkeparti åbner nu op for at lade flygtninge arbejde i Danmark.

- Hvis der kan laves regler, som gør, at flygtninge ikke får en tilknytning til Danmark, som gør det sværere at sende dem hjem, så er Dansk Folkeparti åbne over for at lade flygtninge arbejde, når de er i landet, siger partiformand, Kristian Thulesen Dahl til Ritzau.
Af: Marianne Thorø

05-10-2018 06:09
Facebook-datacenter til Esbjerg?

Facebook er på vej med et nyt datacenter på dansk jord - og det skal ligge ved Esbjerg, skriver Avisen Danmark.

Facebook køber ifølge avisen lidt mere end to millioner kvadratmeter jord mellem Esbjerg-motorvejen og Andrup. Her skal der i etaper bygges på et areal på 250.000 kvadratmeter, svarende til cirka 40 fodboldbaner.

Esbjerg er blot det fjerde sted uden for USA, hvor Facebook etablerer datacenter.
Af: Marianne Thorø

05-10-2018 06:00
Høj klasse fra SønderjyskE

24 mål er langt fra altid nok til at vinde en håndboldkamp, men med et rigtig godt forsvar var det rigeligt for SønderjyskE i aftes, da Nordsjælland Håndbold gæstede Skansen i Sønderborg.

Gæsterne fik nemlig kun lov at score 21 gange, og så vandt SønderjyskE kampen med 24-21.

SønderjyskE har fået en flot sæsonstart med fem sejre i syv kampe, inden der i de kommende runder venter mere tunge modstandere.
Af: Michael Ehrhorn

05-10-2018 06:00
Historisk butik lukker

En epoke slutter ved udgangen af denne måned på gågaden i Aabenraa, når garnbutikken Ret og Vrang drejer nøglen om.

Sådan lyder det fra Hjertegarn A/S, der står bag butikken.

- Der er ikke økonomi i det mere, og så har bestyreren af forretningen valgt at sige sit job op, mens den anden medarbejder går på efterløn, siger Perry Dürr, der er indehaver af Hjertegarn A/S til jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

05-10-2018 06:00
Sex med samtykke?

Kunne du forestille dig at skulle give samtykke før de natlige aktiviteter under dynen?

Det lyder måske fjernt, men nu er justitsminitster Søren Pape Poulsen klar til at hente inspiration fra andre lande, hvor man arbejder med sex og samtykke.

Det sker trods år med modstand mod netop det, men ifølge justitsministeren skal man se på mulighederne for at få flere voldtægtsforbrydere dømt, da der i dag er langt fra overgreb til straf.
Af: Michael Ehrhorn

05-10-2018 06:00
SF klar til at gå i regering

Hvis rød blok vinder det kommende folketingsvalg, så begynder der noget af en magtkamp om, hvem der skal sidde i regeringen.

Socialdemokratiet har tidligere meldt ud, at man vil alene i regering, men det holder ikke, mener SF.

SF er nemlig klar til at gå i regering, og ifølge TV2 opfordrer partiet til, at Socialdemokratiet får flere partier med i en bred aftale.


Af: Michael Ehrhorn

05-10-2018 06:00
Esbjerg vandt flot pris

Esbjerg har vundet Byplansprisen 2018 efter hård kamp mod Fredensborg og Vejle.

Det blev afgjort ved festligheder i aftes, hvor prisen blev overrakt til Esbjerg-borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Det var Esbjergs bytransformation i stor skala og sammenhængen mellem by og havn, der vandt jury-medlemmernes hjerter.
Af: Michael Ehrhorn

05-10-2018 05:53
PET: Grundvilkår ikke at fortælle om vores arbejde

Politiets efterretningstjeneste, PET, bliver kritiseret for manglende åbenhed efter fredagens store aktion.

Men hemmeligholdelse er et grundvilkår, for ellers “kan personer med onde hensigter planlægge efter det”, skriver PET’s chef, Finn Borch Andersen, i et svar til DR.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-10-2018 05:20
Tør sommer har givet lange gulerødder

Når der er tørke, så strækker gulerødderne sig langt for at finde den livgivende væske.

Den varme sommer har for mange landmænd skabt så lange gulerødder op, at de ikke passer i de standardiserede poser, skriver sn.dk.

I Lammefjorden er den længste gulerod målt til 35 cm.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-10-2018 05:19
Dansk millionærklub vokser

Ifølge Berlingske Business er der nu mere end 87.000 borgere i Danmark, der tjener en mio. kroner eller mere om året.

De fleste med millionløn er lønmodtagere – cirka 68.500 personer

Samtidig er der også blevet 10.400 færre, der tjener mindre end 200.000 kroner om året.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-10-2018 11:03
Kræftens Bekæmpelse: Fedt med højere cigaretpriser

Kræftens Bekæmpelse hilser de konservatives forslag om at hæve cigaretprisen fra 40 til 60 kroner for en pakke velkomment.

- Det er en stærk politisk udmelding, som vil betyde, at færre børn og unge begynder at ryge, siger organisationens forebyggelseschef, Mette Lolk Hanak til ritzau.

Tidligere har Kræftens Bekæmpelse foreslået, at en pakke skal koste 90-100 kroner, ligesom i Norge, og det er fortsat ambitionen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

04-10-2018 09:50
Aabenraa klar il oversvømmelser i fremtiden

Aabenraa Kommune har fået en detaljeret beredskabsplan for oversvømmelser. Nu ligger det fast, hvem der sørger for hvad ved skybrud og stormflod skriver jv.dk

Den nye beredskabsplan er lavet i samarbejde med Arwos og Brand og Redning Sønderjylland.

Da planen blev præsenteret for udvalget, foreslog Kurt Andresen (SP), at kommunen også undersøger mulighederne for at trække på beredskabet syd for grænsen, når det går rigtigt hårdt for sig med oversvømmelser.

Den mulighed skal forvaltningen nu undersøge nærmere.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

04-10-2018 09:47
Medier: Fredagsaktion skyldtes iransk mordpatrulje

Det var tilsyneladende frygten for en masse-likvidering af en række herboende iranere, der i fredags fik politi og militær til at lukke Storebæltsbroen og tjekke alle bilister. Det skriver flere medier.

Ifølge Berlingske frygtes iranske mordpatruljer at være blevet sendt til Danmark for at dræbe en gruppe iranere, der er modstandere af regimet i Teheran.

Ifølge Jyllands-Posten har et af medlemmerne i modstandsgruppen længe levet under tæt politibeskyttelse i Ringsted.

Myndighederne har ingen kommentarer til mediernes oplysninger.
Af: Marianne Thorø

04-10-2018 09:39
Støjberg: Ingen kvoteflygtninge i 2018

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg har besluttet, at Danmark ikke tager imod kvoteflygtninge i 2018.

‘Vi kæmper stadig med at få integreret de mange flygtninge, der er kommet til Danmark i de seneste år’, siger hun.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-10-2018 08:12
Minister vil have ledelse til at tage ansvar for lægefejl

Sygehuses læger og sygeplejersker skal ikke stå alene med ansvaret for fejl, hvis de har for dårlige arbejdsforhold.

Ansvaret placeres hos sygehusenes ledelse. Det fremgår af et lovforslag fra sundhedsminister Ellen Trane Nørby.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-10-2018 07:46
Selfies har kostet mindst 250 personer livet

Anslået 259 personer på verdensplan har mistet livet, mens de forsøgte at tage en såkaldt 'selfie'.

Det konkluderer et nyt studie, der har gennemgået selfie-relaterede dødsfald mellem oktober 2011 og november 2017, skriver CNN.Af: Mike Forde
Kilde: CNN

04-10-2018 06:00
Cigaretter skal være dyrere

Fremover skal det være dyrere, når du står i brugsen eller på tanken og gerne vil købe en pakke cigaretter. Helt præcist 20 kroner dyrere.

Det mener i hvert fald De Konservative, det skriver Fyens.

Forslaget kommer på baggrund af Den Nationale Sundhedsprofil, som er en rapport om danskernes sundhed, der udkommer hver fjerde år. Den seneste udgave viste, at antallet af unge rygere er begyndt at stige igen.
Af: Michael Ehrhorn

04-10-2018 06:00
Netto tilbagekalder laks

Hvis du har købt laks i Netto forleden, så skal du være opmærksom.

Food With You Aps tilbagekalder et parti Norsk røget laks med en vægt på 300 gram, da der er konstateret afvigende lugt ved åbning af pakker med sidste anvendelse den 5. oktober 2018.

Fødevarestyrelsen opfordrer til, at kunderne leverer laksen tilbage til den Netto, de har købt den fra.
Af: Michael Ehrhorn

04-10-2018 06:00
Flere spor i sag om mulig børnelokker

Syd- og Sønderjyllands Politi er i fuld gang med at efterforske en sag fra Nordborg på Als, hvor en mand mellem 50 og 60 år angiveligt har antastet to unge piger.

Nu oplyser politiet, at der er kommet flere henvendelser i sagen om mandene med orange kondisko, men man arbejder videre:

- Vi har fået flere tip og bud på konkrete personer, som vi nu efterforsker, siger politikommissær John Weber Pedersen til TV SYD.
Af: Michael Ehrhorn

04-10-2018 06:00
Krystogtskib sender Sønderborg på den anden ende

Om søndagen er butikkerne som regel lukket i Sønderborg, men nu på søndag bliver billedet et ganske andet.

Byen kommer nemlig dagen igennem til at summe af liv, når et krystogtskib med engelske gæster kommer til for første gang nogensinde.

Blandt andet kommer kokken Claus Holm til byen, mens bands som NOAH og Sko/Torp optræder.
Af: Michael Ehrhorn

04-10-2018 06:00
Mareridtet fortsætter

Det store mareridt af en sæsonstart fortsætter for Esbjerg Energy. I aftes var der store klø, da Energy på udebane gæstede de danske mestre fra Aalborg Pirates i ishockey-ligaen.

Esbjerg endte med at tabe kampen med hele 8-2, og som cifrene antyder var gæsterne ganske chanceløse kampen igennem.

Esbjerg Energy har hentet bare en sejr i de første syv kampe.
Af: Michael Ehrhorn

04-10-2018 06:00
Bil havnede på taget

I går gik det galt på Fanø, da en bil kørte galt og havnede på taget i Nordby.

Føreren, som er en 62-årig mand måtte til observation på sygehuset.

- Manden mistede herredømmet over bilen formentligt på grund af et ildebefindende eller anden sygdom, så han kørte over en cykelsti og væltede om på taget i grøften, fortalte vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Mads Leervad Danmark til jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

04-10-2018 06:00
Stort set ingen dømmes for tvangsægteskaber

Trods mere end 100 henvendelser på fire år om tvangsægteskaber, har det kun én gang ført til straf. Dengang endte med at et syrisk forældrepar blev udvist af Danmark, skriver Kristelig Dagblad.

At det ikke er blevet til flere straffe, ærgrer politikerne på Christiansborg, men hos Landsorganisationen af Kvindecentre, er formand Niels Christian Barkholt ikke overrasket over de manglende domme:

- Det er ultimativt for en kvinde at skulle sigte sine egne forældre eller familiemedlemmer, og det er en høj pris at betale, fordi hun med ét risikerer at miste alt, siger formanden til avisen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau / Kristelig Dagblad

04-10-2018 06:00
S vil ansætte 1000 flere sygeplejersker

Sundhedspersonalet på de danske sygehuse løber for stærkt. Derfor vil Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, gå til valg på at ansætte 1000 nye sygeplejersker fordelt på landets sygehuse.

- Det danske sundhedsvæsen er på mange måder effektivt og fungerer på mange stræk godt, men vi kan ikke blive ved med at presse vores læger, vores sygeplejersker og vores sosu'er. Derfor skal der simpelthen flere medarbejdere på de danske hospitaler, siger Mette Frederiksen til DR.

Socialdemokratiet forventer, at forslaget om at ansætte 1000 flere sygeplejersker vil koste omkring en halv milliard kroner.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

04-10-2018 05:44
Tønder Kommune med nyt slogan

I går eftermiddags blev Tønder Kommunes nye slogan, "Rig på tur", præsenteret af Vækstråd Tønder med formand, borgmester Henrik Frandsen i spidsen.

Det nye slogan skal øge kendskabet til Tønder Kommune skriver jv.dk

Sloganet er opstået i Tønder Kommune i samspil med de mange borgere, der er interviewet forud for arbejdet med sloganet.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

04-10-2018 05:17
DF kritiserer PET's lukkethedskultur

PET har ikke givet nogen forklaring på fredagens store politiaktion, og det kritiseres af Dansk Folkeparti.

– Der har efterhånden udviklet sig en rigtig dårlig lukkethedskultur omkring efterretningstjenestens arbejde, og det er ikke hensigtsmæssigt, siger retsordfører Peter Kofod til DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-10-2018 15:00
Skole kan ikke kræve computere

Nørreskov-Skolen i Guderup på Als handlede sidste år forkert, da man i en besked til forældre krævede, at børnene havde eget IT-udstyr med hjemmefra.

Det har ombudsmanden nu afgjort:

- Undervisningen i folkeskolen bygger på et gratisprincip. Derfor kan skolerne hverken kræve eller udtrykke forventning om, at eleverne medbringer deres eget it-udstyr, siger ombudsmand Jørgen Steen Sørensen ifølge jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

03-10-2018 14:52
Stjålet cykel til værdi af 90.000 kr

Der var i den grad jackpot til en indbrudstyv, der i aftes omkring kl. halv seks slog til mod et skur ved en villa i Langsigparken i Bramming.

Her stjal tyven en racercykel af mærket Cervélo, som har en nyværdi af intet mindre end 90.000 kroner, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.
Af: Marianne Thorø

03-10-2018 12:14
Give Sygehus solgte patientjournaler på auktion

Da Region Syddanmark lukkede Give Sygehus 1. januar besluttede sygehusledelsen at sælge en masse møbler på en auktion. Nu viser det sig at flere af møblerne der blev solgt, stadig indeholdt adskillige patientjournaler:

- Indtil videre har vi kendskab til cirka 140 opslag til journaler med navn, cpr-nummer og afdeling, som vi fik udleveret fra køberen via auktionshuset i går. Der lå også tre hele journaler med beskrivelser af patientforløb. Derudover har vi i aftes været i kontakt med en anden køber, som efter eget skøn har fået udleveret 400-500 journaler og omslag til journaler, som lå i et arkivskab, siger direktør på Sygehus Lillebælt, Dorte Crüger, til JyllandsPosten.

Hun siger til avisen at hun er frygtelig flov og ked af at det kan kunnet ske.
Af: Marianne Thorø
Kilde: JP

03-10-2018 12:00
Politiet har brug for hjælp

Syd- og Sønderjyllands Politi beder fortsat borgerne om hjælp i forbindelse med et forsøg på røveri mod Stationskiosken i Holsted den 11. september.

Her blev personalet truet med en kniv, og endnu er gerningsmanden ikke fundet.

Manden beskrives som spinkel af bygning. Han bar en mørkeblå trøje med hvid lynlås og et hvidt logo på venstre side. Han var iført mørke bukser med hvidt logo, mørke sko og en maske.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.
Af: Michael Ehrhorn

03-10-2018 10:46
'Om lidt' er Kim Larsens største hit

‘Om lidt’ er Kim Larsens bedste nummer.

Det mener i hvert fald flertallet af de knap 28.600 personer, som blandt ti udvalgte numre på dr.dk har stemt om, hvilken Kim Larsen-sang, der er deres favorit.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-10-2018 10:44
Landsret frikender også fotograf

Politikens fotograf Martin Lehmann blev 9.september 2015 anholdt efter, at politiet havde bedt pressen fjerne sig fra den gruppe flygtninge, der gik på motorvejen nord for Padborg.

Han nægtede at imødekomme påbuddet, og det var han i sin gode ret til, konkluderer både by- og landsret.

Landsrettens dom er en stadfæstelse af dom af 22. januar 2018 fra Retten i Sønderborg.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

03-10-2018 10:42
22-årig risikerer bøde for indsamling

En 22-årig kvinde fra Bramming risikerer nu en bøde for at have samlet ind til sin fars begravelse.

Indsamlingen, der er foregået på facebook skulle nemlig være anmeldt til Indsamlingsnævnet med to ugers varsel. Det er ikke sket og derfor kan det straffes med bøde, hvis nævnet mener, at indsamlingen er i strid med lovgivningen, fortæller DR Syd.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR SYD

03-10-2018 10:10
Karakterræs er stukket af

Præstationskulturen blandt de studerende er stukket af.

Det mener de studerendes formand DTU, Lars Holm, efter en undersøgelse har vist, at op mod hver anden af de studerende på landets tekniske og naturvidenskabelige uddannelser kun vil være tilfredse med at få karaktererne 10 eller 12 ved deres næste eksamen.

- Erhvervslivet er vel også ringere stillet, når hver anden studerende svarer, at der generelt er mere fokus på at få gode karakterer end på at opnå en samlet god forståelse af det faglige stof, siger Lars Holm.
Af: Marianne Thorø

03-10-2018 10:00
Danske Regioner lancerer nye idéer på sundhedsområdet

Danske Regioner og dermed også Region Syddanmark har over de seneste par uger lanceret en række sundhedsudspil, der skal gøre det nemmere at være patient og borger i regionerne.

Et af forslagene går på at lancere et 1-1-3 nummer som supplement til det eksisterende 1-1-2. 1-1-3-nummeret skal føre borgerne til lægevagten uanset, hvor de står i landet.

Og så er regionerne klar til en massiv digital satsning fortæller Formand for Danske Regioner og Region Syddanmark Stephanie Lose;

LYD:Losedig

Visionen er, at cirka hvert tredje besøg hos den alment praktiserende læge og på et hospitals-ambulatorium bliver digitalt.

Lyt her
Af: Mike Forde

03-10-2018 09:32
Dårligste høst i 35 år

Den varme og tørre sommer har betydet den dårligste kornhøst siden 1983.

Udbyttet var på 6,5 millioner ton korn, oplyser Dakofo, brancheorganisation for virksomheder inden for korn- og foderstof.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-10-2018 09:25
Nyt hus til Børnehuset Møllegade i Sønderborg

Byrådet i Sønderborg vil ny bruge 32 millioner kroner på at opføre en ny institution til Børnehuset Møllegade, der i mange år har døjet med dårligt indeklima og i dag bor i midlertidige lokaler.

Hverdagen har de seneste mange år budt på skimmelsvamp, klager over træthed og utilpashed samt flytninger med kort varsel til midlertidige lokaler skriver jv.dk

Byrådet har i budgetaftalen for 2019 afsat hele 32 millioner kroner til opførelsen af en ny daginstitution på Møllegade/Søndergade med første spadestik næste år og indflytning i 2020. Den skal desuden have tilknytning til det naturformidlingscenter, man vil etablere på Kær Vestermark.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

03-10-2018 09:00
Regering vil sænke beløbsgrænse for udlændinge

Det skal blive lettere for virksomhederne at tiltrække arbejdskraft fra udlandet.

Derfor vil regeringen sænke grænsen for, hvor meget man skal tjene om året for at få arbejdstilladelse i Danmark.

Grænsen skal sænkes fra 418.000 til 330.000 kr. for en række lande, skriver Jyllands-Posten.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

03-10-2018 07:00
Forening: God ide med 15-årige organdonorer

Det er en god ide at sænke aldersgrænsen for organdonorer fra 18 til 15 år. Det mener foreningen Organdonation - ja tak, der har stillet et borgerforslag om automatisk organdonation, som Folketinget snart skal tage stilling til.

- Når vi snakker med voksne, og der står et ungt menneske ved siden af, får vi tit en kommentar om, at de synes, at det er ærgerligt, at de ikke kan tage stilling til det, siger foreningens stifter Lasse Heidelbach til ritzau..

Foreningen mener dog ikke, at man allerede som 15-årig skal være omfattet af forslaget om automatisk organdonation. Der skal aldersgrænsen fortsat være 18 år, lyder det
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

03-10-2018 06:00
Politiet søger efter mand, som antastede to piger i Nordborg

Syd- og Sønderjyllands Politi håber på borgernes hjælp til at finde en mand, som tirsdag morgen antastede to mindreårige piger i Nordborg, der var på vej i skole.

De to piger på henholdsvis seks og 11 år befandt sig klokken 07.55 på en sti ved Flintholmvej, hvor en mand henvendte sig til dem og spurgte, om de ville med ham hjem.

Manden havde afskærmet stien, så børnene ikke kunne komme forbi, hvorefter de gik ad en anden rute til skolen.

Syd- og Sønderjyllands Politi understreger, at manden på intet tidspunkt havde taget fat i børnene, ligesom han heller ikke havde forsøgt at gøre dem noget. Politiet vil omvendt gerne i kontakt med manden, da han kan være psykisk syg – og derfor have brug for lægehjælp.

Signalement

Mand
Dansk af udseende
Talte dansk
50 - 60 år
Cirka 160 centimeter høj
Skaldet på toppen med gråt, mellemlangt hår i siderne
Spinkel af kropsbygning
Skæv i ansigtet
Var iført lang mørkegrå frakke, som gik ned til knæene, med store lyse knapper foran, mørkeblå jeans samt orange sportssko med hvide striber

Borgere, der mener at genkende den midaldrende mand, kan kontakte Politiet på telefon 1-1-4.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

03-10-2018 06:00
Sønderjyske Motorvej var kortvarigt spærret ved grænsen

Den sønderjyske motorvej mellem Tøndervej i Bov og grænsen var kortvarigt spærret ved midnatstid.

Det var nogle højspændingsledninger, som skulle tages ned skriver jv.dk

Spærringen var dog hurtig overstået.


Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

03-10-2018 06:00
Kim Larsen hyldes på Rådhuspladsen

På søndag skal Kim Larsen hyldes med et stort mindeshow, og egentlig var det meningen, at det skulle foregå i Studie 5 i DR Byen.

Overvældende interesse har dog fået DR på andre tanker, og i stedet hylder man nu hele Danmarks spillemand og poet på Rådhuspladsen.

Ifølge DR givet det god mening at rykke hyldesten, da netop Rådhuspladsen er stedet for de helt store danske helte gennem tidene.

Flere kunstnere vil søndag aften optræde og spille Larsens musik. Endnu vides det ikke præcist hvem.
Af: Michael Ehrhorn

03-10-2018 06:00
Meget snart stærekasser i Esbjerg

I går blev de første stærekasser tændt, og fremover skal de måle danskernes fart på flere strækninger landet over.

De første målere i aktion er i Måløv, men det varer ikke længe, inden de også kommer til Esbjerg.

Det kommer til at ske på Tjæreborgvej i Esbjerg - to stærekasser, der måler begge kørselsretninger.
Af: Michael Ehrhorn

03-10-2018 06:00
Advarer mod fup-SMS'er

Hvis du får en SMS i disse dage med et lidt for godt tilbud om en biografbillet, så skal du passe på.

Flere borgere bliver nemlig tilbudt billetter via SMS til bare syv kroner, men det hele er fup og svindel.

Ifølge politiet er der tale om gerningsmænd, der bare er ude efter dine kontooplysninger.
Af: Michael Ehrhorn

03-10-2018 06:00
Løkke: Valget kommer i 19

Hvis du går og glæder dig til folketingsvalget, så må du vente lidt endnu, for det kommer ikke på denne side af nytår.

Det forsikrede Statsminister Lars Løkke Rasmuussen, da han i aftes gæstede "Mød Statsministeren" på DR1.

Her blev Løkke bedt om specifikt at udtale sig omkring, om valget ville blive i år eller i 19, og her lød svaret prompte på 2019.
Af: Michael Ehrhorn

03-10-2018 06:00
Her er Holst-efterfølgeren

Det er knap to måneder siden, at Carl Holst meddelte, at han stopper i politik.

Efterfølgende har man skulle finde afløseren som kandidat.

Nu har Venstre i Esbjerg Omegn fundet en kandidat, der kan afløse den tidligere forsvarsminister som folketingskandidat i kredsen, det skriver jv.dk.

Det bliver den 59-årige Tom Eriksen, der har stillet sig til rådighed.
Af: Michael Ehrhorn

03-10-2018 05:45
Regeringen vil lade 15-årige tage stilling til organdonation

Som en del af dens lovprogram foreslår regeringen, at danskerne allerede som 15-årig skal kunne tage stilling til organdonation.

I dag skal man være 18 år for at tilmelde sig donorregistret.

Forældrene skal dog stadig have det sidste ord, når den unge er under 18 år, lyder det fra regeringen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

03-10-2018 05:06
Kim Larsens musik slår rekorder på musiktjeneste

Kim Larsens musik slog alle rekorder på den danske musiktjeneste YouSee Musik, da det søndag kom frem, at den folkekære musiker var sovet ind.

500.000 gange blev Larsens sange streamet, oplyser musiktjenesten.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

03-10-2018 05:03
Fører af stjålen Volvo sigtet for hæleri efter stor politiaktion

Den unge mand, der kørte den stjålne Volvo, som satte gang i en stor politiaktion landet over i fredags, bliver nu sigtet for hæleri.

Det oplyser mandens advokat Asser Gregersen til DR Nyheder.

Manden er sigtet for at komme i besiddelse af den sorte Volvo, som han, sammen med tre andre personer, stak af fra politiet i.

Ifølge DR Nyheders oplysninger var en trussel mod iranske personer i Danmark årsag til politiaktion fredag.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

02-10-2018 14:00
Billund Lufthavn forventer begrænset tab af passagerer

Det bliver kun et begrænset tab for Billund Lufthavn, at flyselskabet Primera Air i aftes indgav konkursbegæring.

Det oplyser lufthavnens marketingchef Jesper Klausholm.

"Der bliver fundet andre flyafgange for langt de fleste feriegæster, som skulle have fløjet med Primera Air", siger han til TV Syd.

De seneste 12 måneder har Primera Air ellers fløjet 270.000 passagerer til og fra Billund.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

02-10-2018 14:00
Regeringen vil stoppe salg af nye diesel- og benzinbiler i 2030

Står det til regeringen, skal det ikke længere være muligt at indregistrere en ny bil, der kører på ren benzin eller diesel fra 2030.

Det erfarer TV 2.

Ønsket om udfasningen sker som del af regeringens ventede klimaudspil, der præsenteres i efteråret.

Det har tidligere været fremme, at regeringspartneren, de Konservative, ønsker at stoppe salget i 2030, men statsministeren har tøvet med at sætte årstal på.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

02-10-2018 10:33
Unge går mere op i udseende end sundhed

Selvom unge i dag går langt mindre i solarium end for 10 år siden, så er der stadig mange der lægger sig i den kunstige sol - selvom de ved det kan give hudkræft.

I en ny undersøgelse fra Solkampagnen angiver 62 pct. af unge solariebrugere, at de godt ved, at de udsætter sig selv for en kræftrisiko, når de går i solarium. Det tyder derfor på, at unge solariebrugere vægter deres udseende højere end deres sundhed.

Herhjemme er modermærkekræft den mest udbredte kræftform blandt de 15-34-årige. Når unge solariebrugere får modermærkekræft, før de fylder 30 år, skyldes det i 3 ud af 4 tilfælde solariebrug.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

02-10-2018 10:04
287.000 tilmeldt gruppesøgsmål med krav om tilbagebetaling af moms på licens

287.069 personer har tilmeldt sig et gruppesøgsmål mod Skatteministeriet med krav om tilbagebetaling af moms på licens.

Det oplyser advokat Peter Lunau Larsen, der repræsenterer foreningen "Kræv Licensmoms tilbage".

Fristen for at tilmelde sig søgsmålet udløb mandag klokken 23.59, efter at Østre Landsret tidligere på året forlængede tilmeldingsfristen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

02-10-2018 09:56
Regeringen vil skærpe sanktioner for cigaretsalg til unge under 18

I regeringens lovkatalog, som lægges frem tirsdag, kommer sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) med to lovforslag om skærpede sanktionerne mod butikker, der sælger cigaretter til unge under 18 år.

Det betyder både større bøder og midlertidige forbud mod at sælge tobak.
Af: Mike Forde

02-10-2018 09:01
Konkurs-ramte passagerer kommer i luften fra Billund

De allerfleste af de passagerer, der tirsdag skulle have rejst på ferie fra Billund Lufthavn med fly fra Primera Air, der fra midnat har stoppet flyvningerne på grund af konkurs, kommer i luften og på deres planlagte ferie.

- Bravo Tours har fundet andre fly-selskaber, der overtager dagens flyvninger, så de allerfleste skulle komme på den ferie og rejse, som de har set frem til, oplyser marketingschef Jesper Klausholm, Billund Lufthavn, tirsdag morgen til TV SYD.

Der kan være enkelte passagerer, der alene har købt deres flybillet direkte hos Primera Air, som ikke kommer af sted.

På længere sigt afventer Billund Lufthavn, at Bravo Tours finder andre elskaber til at flyve deres kunder på ferie.

I de seneste 12 måneder har fly fra Primera fløjet 270.000 passagerer til og fra Billund Lufthavn.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

02-10-2018 08:37
For 43.000 kan det stadig ikke "betale sig at arbejde

I 2025 vil der stadig være 43.000 danskere, der får mindre end 2.000 kroner ud af at gå fra arbejdsløshed til job.

Det viser tal fra Finansministeriet. “Vi er ikke kommet så langt ned, som vi gerne vil, erkender finansminister Kristian Jensen
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

02-10-2018 08:31
Straf for at larme med MC eller bil

Det skal være slut med at gasse unødigt op og drøne ned gennem en stille gade med en tung fod på sømmet eller håndtaget vredet helt i bund.

Det mener interesseorganisationen Det Økologiske Råd, der vil have indført særlige zoner, hvor larm fra motorcykler eller biler skal bekæmpes med straffe til førerne.

- Kommunerne skal kunne lave stillezoner i byer eller større byområder, hvor man kan stille krav til, hvor meget trafikken må støje, siger seniorrådgiver Kåre Press-Christensen til DR.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

02-10-2018 07:13
Lampetyv kræves fængslet

En 43-årig mand fra Århus-området skal tirsdag i næste uge for Retten i Aarhus, hvor politiet vil have ham dømt for lampekuppet på Sønderborg Rådhus tilbage i december sidste år.

Her brød to mænd ind på Sønderborg Rådhus, hvor de stjal 22 unikke PH-lamper til en stor lysekrone og en bordlampe. Lamper, den verdensberømte danske designer Poul Henningsen lavede og leverede specielt til det nye rådhus i 1938.

Det er vanskeligt at opgøre værdien af unika-lamper, men Østjyllands Politi har alligevel forsøgt og opgjort dem til 330.000 kroner skriver jv.dk

I sommer blev en 43-årig mand fra Aarhus anholdt, sigtet og varetægtsfængslet for det spektakulære kup, og nu på næste tirsdag skal han i Retten i Aarhus

Sønderborg Kommune har endnu ikke fået de skærme tilbage, men det vil sandsynligvis ske, når retssagen er slut.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

02-10-2018 07:00
4 kg hash fundet i flugtbil

Politiet i Esbjerg satte i aftes efter en bil på Storegade i Esbjerg, men føreren af bilen havde ikke umiddelbart lyst til at tale med betjentene og tog derfor flugten. På Stengårdsvej var den flygtende bil ved at påkøre to personer ved fodgængerfeltet, men de to nåede at træde tilbage i sikkerhed da bilen kom blæsende.

Da politiet fik standset bilen på Stengårdsvej og anholdt den 24-årige fører, viste der sig at være en god forklaring på den manglende lyst til at tale med ordensmagten. Der blev nemlig ved en ransagning fundet ca 4 kg hash i bilen.

Den 24-årige mand er nu sigtet for narkobesiddelse og for at have bragt andres liv i fare. For at styrke sagen imod ham, vil politiet gerne tale med de to, der var ved at blive kørt ned i fodgængerfeltet på Stengårdsvej. De kan kontakte politiet på tlf 114.
Af: Marianne Thorø

02-10-2018 06:00
Flyselskab konkurs

Det har ramt rigtig mange rejsende til og fra Billund, at flyselskabet Primera Air i går aftes pludselig gik konkurs.

Den nyhed gjorde, at mange danskere ikke kunne komme hjem eller afsted på ferie, og i dag skaber det store fly-cirkus stadig problemer rundt omkring.

Lige nu kæmper andre selskaber for at finde plads til de rejsende, men de fleste charter-gæster skulle der være løsninger for på nuværende tidspunkt.
Af: Michael Ehrhorn

02-10-2018 06:00
Borgmester ikke tilfreds med højspændings-resultat

I går kom det frem, at langt det meste af det kommende højspændingsnet mellem den dansk/tyske grænse og Holstebro ikke kan graves ned, som mange ellers havde håbet.

Det viste en undersøgelse fra Energinet, men lokalt giver man ikke op, for nu skal sagen undersøges i udlandet. Det glæder Esbjerg-borgmester Jesper Frost Rasmussen sig til udfaldet af:

- Nu afventer vi de udenlandske eksperters vurderinger af sagen for at se, om de kommer frem til den samme konklusion eller har en anden opfattelse af de usikkerheder og risici, der ifølge rapporten vil være ved at grave kablet ned på hele strækningen, siger han til TV SYD.
Af: Michael Ehrhorn

02-10-2018 06:00
De unge lærte om god trafik-stil

Elever fra 8. klasserne i Vejen Kommune var mandag formiddag samlet i idrætscentret til Trafikcafé, det skriver TV Syd.

Målet var, at de unge mennesker skal blive mere sikre i trafikken, for det er den gruppe, der er meget udsat:

- Vi har lavet den her trafikcafé, fordi de her 8. klasses elever står foran deres ti farligste år i trafikken, fortæller Anders Pedersen, der er projekt- og trafiksikkerhedskoordinator i Vejen Kommune.
Af: Michael Ehrhorn

02-10-2018 06:00
Kunder skærmes mod cigaretter

I går blev der hængt ny afskærmning op ved kasserne i alle Bilka-, Salling- og Føtex-butikker landet over, det skriver TV2.

Årsagen er, at du som kunde helst ikke skal blive fristet af at købe en pakke cigaretter, når du står ved kassen, og i et forsøg på at undgå det skærmes cigaretterne nu af.

Cigaretterne er stadig til at købe, men man skal specifikt bede om dem, før kassemedarbejderen finder dem frem bag forhænget.
Af: Michael Ehrhorn

02-10-2018 06:00
SønderjyskE fik smæk i Farum

Så gik den ikke længere for SønderjyskE. Efter flere gode kampe mod topholdene var Superligaholdet fuldstændig uden chance, da man i går aftes gæstede FC Nordsjælland.

På bare et kvarter blev det 2-0 til værterne, inden SønderjyskE lidt heldigt fik 2-1 med til pausen.

I anden halvleg blev et rødt kort til Viktor Ekani dog dyrt, og så blev de sønderjyske gæster kørt over med 4-1 som slutcifre.
Af: Michael Ehrhorn

02-10-2018 06:00
For store IT-udgifter

2,5 milliarder kroner er der blevet brugt på at digitalisere undervisningen af børn i folkeskolen de sidste seks år, og det er alt for meget. Det mener man i hvert fald hos Dansk Folkeparti.

Det skriver Avisen Danmark.

DF vil som konsekvens fremsætte et beslutningsforslag i Folketinget, hvor lærerne selv skal bestemme, om de vil inddrage digitale værktøjer i undervisningen.
Af: Michael Ehrhorn

02-10-2018 05:46
Mangel på uddannede pædagoger

I gennemsnit 42 procent af de voksne, der passer børnene i landets vuggestuer og børnehaver, har ikke en pædagoguddannelse.

Det viser beregninger, som pædagogernes fagforening har lavet på baggrund af nye tal fra Danmarks Statistik, skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

01-10-2018 15:00
Billund kok nummer fire ved VM i Østersåbning

Den danske kok Jesper Knudsen fra Billund fik i weekenden en flot fjerdeplads ved VM i Østersåbning i den irske by Galway. En konkurrence han iøvrigt vandt tilbage i 2013.

Jesper Knudsen repræsenterede de danske farver efter at have vundet DM i Østersåbning ikke færre end syv gange - senest ved konkurrencen i Danmarks Skaldyrshovedstad Nykøbing Mors i oktober sidste år.

Jesper Knudsen åbnede de 30 østers på 2:58 min.

Til dagligt er Jesper kok hos LEGO i Billund.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

01-10-2018 14:25
Dårligt nyt for mastemodstandere

Nu er der dårligt nyt til de mange modstandere, der har kæmpet imod den 170 kilometer lange højspændingsforbindelse, der er planlgt fra den dansk/tyske grænse til Holstebro.

Det er nemlig kun 26 kilometer af strækningen, hvor det vil være muligt at grave forbindelsen ned.

Det er konklusionen på det analysearbejde, som energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt tidligere på året satte i gang, skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

01-10-2018 14:00
60 dages fængsel for flere kriminelle forhold

En 26-årig mand fra Rødekro-området har efter en langvarig retssag fået 60 dages fængsel, en bøde på 44.000 kroner for færdselsforseelser og kørselsforbud i tre år og seks måneder.

Han var tiltalt i ikke færre end 21 forhold, hvor det stort set drejede sig om overtrædelse af loven om euforiserende stoffer og færdselsforseelser.

Men der var også en voldsepisode i Haderslev, overtrædelse af våbenloven og hæleri. Den 26-årige nægtede adskillige forhold, men kunne også erkende en del af dem skriver jv.dk

Voldsforholdet foregik på Gravene i nærheden af værtshuset Tribunen. Her kom han i clinch med en dørmand.

Anklagemyndigheden konstaterede, at den 26-årige står bag en massiv overtrædelse af loven om euforiserende stoffer, og i fem af forholdene var det i femte gangs tilfælde.

Han fik blandt andet konfiskeret 44,9 gram hash, en totenschlæger og to krysantemumbomber.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

01-10-2018 14:00
Maritimt formidlingscenter på vej i Sønderborg

Sønderborg Kommune har fået 883.500 kroner af Nordeafonden til udviklingen af et rekreativt område på Kær Vestermark - Det skriver jv.dk.

Et maritimt formidlingscenter er en del af den helhedsplan, som tidligere er blevet lavet for Kær Vestermark.

Og så skal en 60 meter lang adgangsrampe fra Skydebanevej fører handicappede ned til den 40 meter lange bro, som skal gå ud i vandet, hvor broen ender i en platform.

"Man få et helt nyt syn på Kær Vestermark, som indtil nu har været forbeholdt de sejlende", lyder det fra Bent Albæk, der er projektleder og biolog.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

01-10-2018 13:25
Fængslet for voldtægt i Ribe

En 19-årig afgansk asylansøger er ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg blevet varetægtsfængslet i 15 dage.

Manden er sigtet for at have voldtaget en 16-årig pige lørdag aften i Ribe.

Den sigtede nægter sig skyldig.
Af: Marianne Thorø

01-10-2018 13:23
Flere handicappede skal i job

Flere handicappede skal i job. Det mener regeringen, der er klar til at kaste 120 mio efter projektet, der skal sende 13.000 personer med et større handicap i beskæftigelse frem til 2025.

De 120 mio skal fordeles på fire indsatsområder: det skal være langt lettere for handicappede at komme fra uddannelse til job, der skal være bedre uddannelsesmuligheder, der skal være en mere målrettet indsats for at få flere med handicap i job og så skal virksomhederne have mere viden om handicap og færre fordomme.

- Det skylder vi den enkelte med handicap, som både kan og vil bidrage, og de mange virksomheder, som mangler arbejdskraft, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

01-10-2018 13:00
Dagpenge er ikke nok: Flere tegner ekstra forsikringer

Trods opgangstider og medlemskab af a-kasse går stadig flere med livrem og seler og tegner en ekstra lønforsikring.

Ved årsskiftet 2018 var 273.000 personer omfattet af en ekstra lønforsikring ved siden af den almindelige arbejdsløshedsforsikring.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

01-10-2018 12:58
Kim Larsen hitter efter sin død

At Kim Larsen var folkekær, er der kun få, der vil benægte.

Men hvis man nu var i tvivl, så kan man blot skele til album- og singlehitlisterne her mandag, dagen efter hans død.

På den såkaldte top 20-liste over de mest populære albums lige nu indtager Kim Larsen således 14 pladser.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

01-10-2018 12:27
Flere vil have hjælp til at undgå social kontrol

Langt flere unge kvinder fra indvandrer-familier henvender sig til myndighederne for at få hjælp til at komme væk fra familiens sociale kontrol.

- Nogen oplever, at de bliver isolererede eller overvågede af deres forældre, mens andre oplever mordtrusler, risikerer at blive sendt på genopdragelsesrejser eller blive tvangsgift, fortæller Arhus kommunes team for æresrelaterede konflikter, der nu er udvidet fra to til tre medarbejdere for at kunne hjælpe alle, der henvender sig. Det fortæller DR.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

01-10-2018 10:04
Glæde over Nettos faldende salg af cigaretter

Salget af cigaretter er faldet med helt op til 39 procent i Netto-butikker med mange unge som kunder.

Det viser en ny gennemgang af tobakssalget i Netto, der har gemt cigaretterne væk i alle butikker.

I Kræftens Bekæmpelse er man begejstret over nedgangen i salget og ser resultatet som et bevis på, at det kan lade sig gøre hurtigt at påvirke unge til at købe færre cigaretter.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

01-10-2018 09:04
Danske Bank har udpeget midlertidig direktør

Danske Bank har udpeget Jesper Nielsen som midlertidig direktør, indtil der er fundet en permanent afløser for Thomas Borgen, som er blevet fritstillet.

Det oplyser banken i en meddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

01-10-2018 07:30
H&M vil tage penge for poser

Fremover kommer det til at koste en-tre kroner at få en pose med, når du køber tøj i H&M's butikker i Danmark.

Prisen skal være med til at reducere forbruget af poser, og overskuddet går til WWF Verdensnaturfonden.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

01-10-2018 07:13
10-årig pige efterlyses

OPDATERING - HUN ER FUNDET, skriver politiet på twitter i aftes 21.28.

Sydjyllands Politi efterlyser 10-årige Fraya Kjærgaard, der er gået fra sin bopæl i Tønder.

- Fraya er sur på hendes forældre og gemmer sig muligvis et ukendt sted i Tønder, skriver politiet, der kan kontaktes på telefon 114.

Pigen er iført en lysegrå Adidas-hættetrøje med pink logo og forvaskede jeans.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

01-10-2018 07:00
Byttehandel: terrorister for asylsøgere

Hvis Danmark skal udlevere nogle terrormistænkte iranere til Iran, så skal Iran til gengæld tage imod nogle af landets afviste asylansøgere i Danmark. Sådan lyder et forslag fra Dansk Folkeparti ifølge Berlingske.

Iran har krævet flere iranere bosat i Danmark til udlevering, fordi de mistænkes for at have del i sidste weekends blodig angreb i byen Ahvaz, hvor mindst 25 personer blev dræbt.

Socialdemokratiet er, ifølge udlændingeordfører Mattias Tesfaye, ikke afvisende over for at lade afviste asylansøgere indgå i en handel.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

01-10-2018 06:00
Stort hyldest-show for Kim Larsen

I går mistede Danmark en stor personlighed, da Kim Larsen sov ind efter længere tids sygdom. En nyhed der har påvirket hele landet.

Fra mange sider hyldes Larsen, og nu er også et stort show på vej til ære for Nationalskjalden.

Søndag den 7. oktober vil DR1 nemlig sende et stort hyldest-show, der går igennem Kim Larsens mange hits fortolket af store danske kunstnere, DR's orkester og flere andre indslag.
Af: Michael Ehrhorn

01-10-2018 06:00
Dødstallet stiger i Indonesien

Indonesien er blevet ramt af en katstrofe, da et voldsomt jordskælv og en efterfølgende tsunami ramte flere steder.

Dødstallet er allerede voldsomt, og i går aftes blev der meldt om 834 døde.

Dødstallet forventes dog at stige i de kommende dage, da det ikke er alle steder, myndighederne har kunne nå frem til endnu.
Af: Michael Ehrhorn

01-10-2018 06:00
EfB i nulløsning

I går ventede der Esbjerg fB en svær opgave hjemme på Blue Water Arena, da formstærke AGF kiggede forbi.

Kampen blev dog en fuser på måltavlen, hvor begge mandskaber lykkedes flot med at holde hinanden fra fadet.

Dermed sluttede det hele som det startede - Nemlig med 0-0 på Blue Water Arena.
Af: Michael Ehrhorn

01-10-2018 06:00
Branden undersøges

I weekenden ramte en voldsom brand en etageejendom på Mølleparkvej i Esbjerg.

Hele opgangen med 46 lejligheder blev evakueret og 10 personer måtte en tur på sygehuset til observation for røgforgiftning. En lejlighed blev voldsomt brandskadet.

Politiet er fortsat i gang med de tekniske undersøgelser, og endnu vides det ikke, hvordan branden startede.
Af: Michael Ehrhorn

01-10-2018 06:00
SønderjyskE på svær opgave

I aften skal SønderjyskE på en svær opgave i Superligaen, når holdet gæster FC Nordsjælland ude på Right to Dream Park.

Et møde med sidste sæsons bronzevindere, der også i denne sæson har vist stærke takter i flere kampe.

SønderjyskE har dog hentet fire flotte point med topholdene Brøndby og FC Midtjylland i de seneste to kampe.
Af: Michael Ehrhorn

01-10-2018 06:00
Indsats mod psykisk vold

Det er ikke altid til at få øje på, om nogen bliver udsat for psykisk vold. Men det er i den grad noget, der er brug for bliver opdaget.

Det mener ligestillingsminister Eva Kjer Hansen. Derfor lægger regeringen op til at der i de kommende satspuljeforhandlinger samlet afsættes 47 mio kroner over fire år til en voldshandlingsplan.

Ifølge ministeriet er psykisk vold den mest udsatte form for vold mellem partnere.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

01-10-2018 05:51
Savnet 10-årig er fundet igen

10-årige Fraya Kjærgaard fra Tønder, der tidligere i dag blev meldt savnet, er fundet igen i god behold. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.
Af: Mike Forde

01-10-2018 05:17
Unge huskøbere misser energibesparelser

Unge huskøbere mellem 25 og 40 år prioriterer at forbedre husets stand frem for dets energiforbrug, viser en undersøgelse fra Energistyrelsen.

Derfor begynder Energistyrelsen i dag kampagnen “Kom rigtigt fra start”, der sætter fokus på fordelene ved energiforbedringer.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

01-10-2018 05:12
Tidligere minister får nyt job

Søren Pind har fået en ny stilling, efter at han tidligere på året forlod den politiske scene og stoppede som uddannelses- og forskningsminister.

Han skal nu være partner og bestyrelsesformand i en nystartet virksomhed, der skal bekæmpe cyberangreb.

Det skriver DR og Berlingske.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

30-09-2018 19:43
Advarer mod falske SMS'er

Hvis du får en mistænkelig SMS, som opfordrer til, at du sender billeder af sine personlige papirer, så lad være.

Der er nemlig svindel i gang netop nu, og i weekenden modtog en 39-årig mand fra Rødekro en besked, hvor afsenderen udgav sig for at komme fra Københavns Politi.

Den vågne borger hoppede ikke på fupnummeret, men det får politiet til at advare andre, det skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

28-09-2018 13:32
Ribe Jernindustri går konkurs

Ribe Jernindustri blev i formiddag ved Skifteretten i Esbjerg erklæret konkurs.

De 65 medarbejdere på virksomheden er lige nu ved at blive orienteret om konsekvenserne.

"Nu er det op til kurator i boet at afsøge mulighederne for at sælge dele af virksomheden", fortæller Ribe Jernindustris direktør, Michael Boel Olesen, til jv.dk.

Hård konkurrence på radiatormarkedet fra producenter i Østeuropa og Tyrkiet er hovedårsagen til konkursen.

Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

28-09-2018 13:29
Dyrere at sende breve - billigere at sende pakker

PostNord hæver nu priserne på at sende breve.

Prisen stiger med en krone for almindelig post og med to kroner for Quickbreve - til gegæld bliver det billigere at sende pakker, det sænker PostNord prisen på.

Det skriver Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

28-09-2018 12:26
Obama: Det danske forsvar er "enestående"

USA's tidligere præsident Barack Obama roser det danske velfærdssystem, det danske design og særligt det danske danske forsvar i en tale ved erhvervsarrangement i Kolding.

Han kalder det danske militær "enestående"
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

28-09-2018 12:22
Slut med biblioteker i Ulkebøl og Dybbøl

Den 1. august 2019 lukker bibliotekerne i Dybbøl og Ulkebøl.

Det har partierne i Sønderrborg-byråd besluttet i forbindelse med budgetforliget fortæller jv.dk

Begge biblioteker har de senere år optrådt i kommunens spareplaner flere gange.

Senest i august i år, da kulturudvalget skulle finde besparelser for en million kroner på biblioteksområdet.

Dengang valgte et enigt kulturudvalg til sidst at bevare bibliotekerne i Ulkebøl og Dybbøl.

Der spares 1,6 millioner kroner ved at lukke de to biblioteker.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

28-09-2018 12:00
Ikke alle er begejstret for Obama

Lige nu taler den tidlige præsident Barack Obama på SDU i Kolding.

Men det er ikke alle der lige begejstret for Obama:

LYD: Lasse 1

Det fortæller Lasse Nielsen der har taget turen fra Roskilde for at demonstrerer.

LYD: Lasse 2
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

28-09-2018 10:58
Tørkeramte landmænd får hjælpepakke på 380 millioner kroner

Sommeren var både tør og varm, og det er gået ud over en lang række landmænd, der ikke har fået det nødvendige udbytte på deres marker.

Derfor er en kreds af partier på Christiansborg blevet enige om at komme de økonomisk pressede landmænd i møde med en hjælpepakke, der har et omfang på 380 millioner kroner.
Af: Mike Forde

28-09-2018 10:35
Klimaminister Lars Christian Lilleholt også med til Obama-Foredrag

Når Obama er klar på SDU i Kolding - er der en masse prominente gæster på tilhørerpladserne.

Bl.a. Klimaminister Lars Christian Lilleholt, som mener Obama har gjort meget for miljøet i sin tid som præsident.:

LYD: LARS

Det sagde Klimaminister Lars Chr. Lilleholt.
Lyt her
Af: Mike Forde

28-09-2018 10:30
Fængselsbetjente flygter fra jobbet

144 fængselsbetjente har frivilligt forladt jobbet i løbet af 2017. Det er en markant stigning i forhold til de foregående år, hvor gennemsnitlig 30 betjente har forladt faget.

- Det er alarmerende, at Kriminalforsorgen oplever en åreladning i denne målestok. Det minder om personaleflugt, siger formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye. Han forstår dog godt at så mange søger væk:

- Jobbet som fængselsbetjent er desværre blevet ringere. Volden stiger. Fængslerne er overfyldte. Lønnen er lav. Og der er ikke tid til at tage sig af de indsatte. I det lys er det ikke underligt, at mange vil væk, siger formanden.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

28-09-2018 10:09
Studrende inviteret til Obama-foredrag

En af de studerende, der skal ind og høre Obamas foredrag på SDU i Kolding er Andreas Haagen Birk.

Og Andreas er blevet inviteret til foredraget:

LYD: Andreas 1
LYD: Andreas 2

Det er klokken 11.45 at Barack Obama går på talerstolen på SDU.


Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

28-09-2018 09:21
Kevin Magnussen forlænger med Team Haas

Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen forlænger sin aftale med Team Haas, meddeler holdet på sin hjemmeside.

Dermed er danskeren også at finde på verdens Formel 1-baner i næste sæson. Også holdkammeraten Sebastian Grosjean har fået sin aftale forlænge
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

28-09-2018 09:00
Alzheimerforening giver tommel op til K-forslag

I Alzheimerforeningen tager direktør Nis Peter Nissen positivt imod de konservatives forslag om at udstyre hjemmeboende demente med gratis gps.

- Vi har gennem tiden hørt rigtig mange triste historier om, at mennesker med demenssygdom har forvildet sig bort og ikke er blevet fundet i tide, siger Nis Peter Nissen.

Han hæfter sig ved, at forslaget kun handler om de demente, der er raske nok til at bo hjemme. På plejecentre er det en anden sag. Her frygter Alzheimerforeningen, at gps'er kan blive brugt som en undskyldning for at skære ned på personale.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

28-09-2018 08:57
Koldings Borgmester glæder sig til at møde Obama

Koldings Borgmester Jørn Pedersen er naturligvis på plads, når Barack Obama ankommer til SDU i Kolding, hvor han skal tale en times tid for over 600 indbudte gæster.

LYD: Jørn1

Mange unge mennesker er tilstede til foredraget og Jørn Pedersen mener helt bestemt de kan blive motiveret til en karriere i byens erhvervsliv:

LYD: Jørn2

Sagde Koldings Borgmester Jørn Pedersen.
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

28-09-2018 08:50
Hver tiende opgave for politiet handler om psykisk syge

En ny opgørelse fra Rigspolitiet viser, at mere end hver tiende opgave for politiets beredskab handler om psykisk syge borgere.

Det er en fordobling på få år skriver tv2.dk
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

28-09-2018 08:38
Christian Stadil til Obama-foredrag

Erhvervsmanden Christian Stadil, der bl.a. står bag danske Hummel - er blevet inviteret til Obama-foredraget på SDU her til middag.

Et af emner som Barack Obama vil tale om er ledelse.

LYD: Stadil 1

Christian Stadil ser Obama, som et meget autentisk menneske:

LYD: Stadil 2

Barack Obama er klar på talerstolen hos SDU i Kolding klokken 11.45, hvor han vil tale en times tid.
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

28-09-2018 08:29
Tysk skole "beklager" sag om voldelig lærer

I går sendte den tyske skoleforening i Danmark en pressemeddelelse ud, hvori man kalder den verserende voldssag mod en lærer på den tyske skole i Tønder for "ulykkelig".

- Vi er meget ulykkelige over sagens udvikling. Sagen har mange nuancer og er ikke umiddelbart så enkel. Det er også begrænset, hvor meget vi kan kommentere den aktuelle sag, da den er verserende og indeholder personfølsomme oplysninger. Men der skal ikke herske nogen tvivl, at vi ikke tolererer fysisk eller psykisk vold på vores skole, siger Claus Diedrichsen, der er er direktør for de tyske skoler i Danmark, i pressemeddelelsen.

- Vi er meget kede af hele situationen - specielt i forhold til de involverede børn, forældre og den involverede lærer, tilføjer Claus Diedrichsen.

Direktøren skriver videre, at skolens ledelse ingen mistanke havde til den 40-årige lærer, der nu er tiltalt for at have udøvet vold mod fem elever gentagne gange. Anklagefuldmægtig ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Jens Lang Rask, har tidligere til JydskeVestkysten fortalt, at man forventer, at der rejses tiltale mod samme lærer for vold mod yderligere fem elever.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

28-09-2018 08:20
Prinsesse Marie møder Obama

Prinsesse Marie kaster fredag formiddag royal glans over Barack Obamas besøg i Kolding. I en pressemeddelelse har Kongehuset meddelt, at prinsesse Marie deltager i arrangementet "A Conversation with President Barack Obama" på SDU i Kolding".

Når Obama har forladt Kolding og er draget videre mod Amsterdam først på eftermiddagen, fortsætter prinsessen til Koldinghus, hvor hun skal se udstillingen "Magtens Smykker", en udstilling hvor blandt andet smykker fra det danske kongehus har været udstillet siden 6. maj i år.

På udstillingen kan prinsesse Marie blandt andet se et diadem, som hun selv har været med til at skabe, blandt de udstillede smykker. I forbindelse med prinsessens besøg på Koldinghus bliver diademet nemlig føjet til udstillingen af magtens mænds og kvinders smykker. Diademet kan - sammen med udstillingens øvrige smykker - ses indtil den 21.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

28-09-2018 07:04
40.000 passagerer rammes af Ryanair-strejke i dag

Ifølge blandt andet det norske nyhedsbureau NTB vil cirka 40.000 passagerer blive ramt af en strejke hos kabinepersonalet i lavprisselskabet Ryanair.

Kabinepersonale i Tyskland, Belgien, Portugal, Holland, Spanien og Italien samt tyske piloter strejker fredag, de har kræver bedre løn og arbejdsforhold.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

28-09-2018 06:00
K vil give gratis gps til demente

Alle kommuner bør tilbyde borgere med demens, der bor i eget hjem, en gratis gps.

Sådan lyder et forslag fra De Konservative, der mener, at det kan give øget livskvalitet for både mennesker med demens og de pårørende,

- Så kan man føle sig tryg ved, at man hurtigt finde dem igen, hvis de skulle vandre ud en sen aften uden at have fået jakke på, siger partiets sundhedsordfører Mette Abildgaard til ritzau.

I dag er det op til kommunerne selv om de vil tilbyde en gratis gps.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

28-09-2018 06:00
Flere får repatrieringstøtte

Stadig flere indvandrere og flygtninge tager imod tilbud om at rejse hjem mod kontant betaling, viser nye tal fra Dansk Flygtningehjælp ifølge Kristeligt Dagblad.

I 2014-15 fik ca 150 personer den såkaldte repatrieringstøtte men i 2016 og 17 steg tallet til over 300.

Støtten dækker udgifter til flybillet og flytning. Desuden modtager personerne et tilskud på op til 133.866 kroner til at komme på fode i hjemlandet.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Kristelig Dagblad

28-09-2018 06:00
Banker skal ranglistes efter etik

Forbrugerrådet Tænk vil lave en etisk rangliste for landets banker. Listerne vil hjælpe kunderne til at gennemskue, hvilken bank der er god for dem.

Det skriver Politiken.

Meldingen fra Forbrugerrådet Tænk kommer efter Danske Banks hvidvasksag.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Politiken

28-09-2018 06:00
Dansker på amerikansk terrorliste

Dansk-libaneseren Basil Hassan har spillet så central en rolle i Islamisk Stats droneprogram, at han er at finde på den amerikanske terrorliste. Det fortæller DR Nyheder.

Basil Hassan har i flere år været efterlyst over hele verden for attentatforsøget mod historiker og islamkritiker Lars Hedegård.

Nu er hans navn dukket op igen i forbindelse med den seneste terrorsag, hvor han af dansk politi er udpeget til at være en del af et større dansk terrornetværk. Her er i alt seks personer nu er sigtet for at have forsynet Islamisk Stat med droneudstyr.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR Nyheder

28-09-2018 05:52
Alle skal Deutsch sprechen

I Sønderjylland er tysk et nabosprog, ikke et fremmedsprog. Det har de fire kommuner – Tønder, Aabenraa, Sønderborg og Haderslev – i forskellig grad forsøgt at skabe en forståelse for hos de mindste i kommunernes skoler.

- Tyskland er vores nærmeste nabo, Danmark og Tyskland er nært forbundne både sprogligt og kulturelt - det er denne forbundenhed, vi gerne har villet understrege," siger næstformand for Børn og Skoleudvalget, Allan Skjøth, i en pressemeddelelse.

Med projektet ’Tidlig Tysk’, som har været støttet af A.P. Møller Fonden, har skoler i kommunerne allerede startet tyskundervisningen i 0. eller 3. klasse i modsætning til normalen i resten af de danske skoler - nemlig fra 5. klasse.

Tirsdag den 2. oktober afholdes der konference om projektet, hvor Tønder, Aabenraa og Sønderborg Kommune skal dele erfaringer fra projekttiden.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

28-09-2018 05:00
18 forslag til bedre arbejdsmiljø

Et ekspertudvalg, nedsat af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), lægger op til, at Arbejdstilsynet skal gå efter arbejdspladser med høj risiko for dårligt arbejdsmiljø.

Udvalget anbefaler også, at virksomhederne skal kunne tvinges til at hyre fagfolk til en opgave.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

27-09-2018 21:49
Obama indkvarteret på Hotel Koldingfjord

Hotel Koldingfjord stiller suite til rådighed for USA’s 44. præsident fra torsdag til fredag, mens han befinder sig i Kolding, hvor han, under titlen ‘A conversation with President Barack Obama’, skal tale for cirka 680 inviterede gæster.

Obama ankom med privatjet fra Helsinki, hvor han holdt tale på Nordic Business Forum. Efter han trådte ud af flyet blev han fragtet fra Skrydstrup fragtet i en BMW X5 med eskorte på yderligere fem biler og ni politimotorcykler.

Men nu har han altså stillet kufferterne på Hotel Koldingfjord, hvor han skal få nattens søvn, så han kan være frisk til i morgen kl. 11.45, hvor han er klar på SDU Kolding.

Hotellet har tidligere haft kendte personer på besøg. Det svenske kongepar, Carl XVI Gustaf og Silvia Renate Sommerslath, overnattede på hotellet i 2003, mens EU-formandsskabet i 2012 befandt sig i hotellets lokaler. Sidst men ikke mindst besøgte den tidligere polske præsident og nobelprismodtager Lech Walesa Koldingfjord i marts i år.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

27-09-2018 19:23
Obama er landet i Skrydstrup

Trods stort hemmelighedskræmmeri om Obamas rute til Kolding kan TV SYD nu afsløre, at han for et øjeblik siden er landet i Skrydstrup.

Barack Obama landede på Flyvestation Skrydstrup kl. 19.04. Her var et stort opbud af politi og sikkerhedsfolk klar til at eskortere ham videre.

Obama skal være klar på SDU i Kolding fredag formiddag klokken 11:45.

I Kolding skal Obama deltage i et arrangement, der hedder ‘A conversation with President Barack Obama’

Det er udelukkende erhvervsledere, fremtrædende personer fra lokalområdet og 200 udvalgte studerende fra SDU, som får lov at deltage.

Han skal tale om lederskab og svare på spørgsmål i en modereret samtale.

Samtalen tager 60 minutter, og så skal Obama videre til Amsterdam.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

27-09-2018 12:13
Is-arena skyder op

I Esbjerg får man om fem måneder endegyldigt en ny is-arena, og netop den begynder nu for alvor at skyde op.

Så meget at man den 8. oktober er klar til at hæge kransen op til rejsegilde.

Det er Esbjerg Kommune, der sammen med fonden Energy Lounge satte gang i projektet om en ny is-arena.
Af: Michael Ehrhorn

27-09-2018 11:56
Elev anholdt for skoletrussel

En 20-årig elev på EUC Syd i Aabenraa blev i dag klokken 09.32 anholdt på EUC Syd i Aabenraa.

Eleven har ifølge vidner truet med at ville skyde navngivne personer på skolen.

Anholdelsen foregik uden dramatik. Lige nu er politiet i gang med at efterforske hændelsen yderligere. Skolen har ikke været evakueret i forbindelse med det skete.

Af: Michael Ehrhorn

27-09-2018 11:48
Politiet efterlyser to personer

Politiet beder borgerne om hjælp til at finde en mand og en kvinde efter en stribe af butikstyverier i Syd- og Sønderjylland.

Manden beskrives som ca. 40 år, 195 cm og kraftig kropsbygning. På et af overvågningsbillederne bærer han sixpence, sort jakke og en t-shirt med teksten ”GAN”.

Kvinden er ca. 30-35 år, 165 cm, almindelig kropsbygning, langt lyst hår. På overvågningsbilledet er hun iført jeans, hvid trøje og sort jakke.
Af: Michael Ehrhorn

27-09-2018 11:13
Lån til konkurstruet uddannelsessted

Undervisningsminister Merete Riisager har bevilget uddannelsesinstitutionen VUC Syd et lån og tilbyder et lån på 5,5 millioner kroner.

Det skriver DR Syd.

Det er det midlertidige styre for den konkurstruede institution, der har ansøgt om et likviditetslån.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

27-09-2018 11:03
Elev anholdt efter trusler om skoleskyderi

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser at en 20-årig elev på EUC Syd i Aabenraa er blevet anholdt - ifølge vidner truede han med at skyde navngivne personer på skolen.

Anholdelsen foregik uden dramatik, og skolen har ikke været evakueret i forbindelse med epiosden.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

27-09-2018 10:43
Renovering af station overskrider budget med 290 millioner kroner

Tidligere transportminister Magnus Heunicke, Socialdemokraterne, og Dansk Folkepartis trafiikordfører Kim Christiansen vil nu ifølge Igeniøren bede transportministeren droppe en renovering af Ringsted Station.

Det er kommet frem, at budgettet er overskredet med mindst 290 millioner kroner, og derfor vil de to ordførere nu opfordre til en anden løsning, hvor man lægger nye skinner uden for byen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

27-09-2018 10:13
Kolleger har betydning for skilsmisse

Hvis du arbejder sammen med mange kolleger af modsatte køn, så er der større chance for, at du bliver skilt, det skriver TV2.

Det viser et nyt stort studie, hvor svenske forskere ved hjælp af registre har fulgt samtlige danske par, som blev gift mellem 1981-2002.

Forskerne har zoomet ind på, hvilke par der blev skilt, og sammenholdt det med, hvilken sektor hver enkelt arbejdede i.
Af: Michael Ehrhorn

27-09-2018 10:10
Blans-slagteri indtillet til flot pris

Danish Crown i Blans er blandt de virksomheder, der kan vinde en stor pris på mandag i Fredericia med Prins Joachim som uddeler.

Der er tale om CSR People Prize, der gives til en virksomhed, der har ydet et særligt engagement til gavn for samfundet.

Slagteriet i Blans er nomineret for sin indsats for at få flygtninge i job.

Af: Michael Ehrhorn

27-09-2018 10:00
Stoppet for narkokørsel, besiddelse af skunk og peberspray

En tjekkisk bilist blev udtaget til kontrol ved Frøslev grænse, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Manden viste sig at være påvirket af narko, og desuden var han i besiddelse af en peberspray og en mindre mængde skunk.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

27-09-2018 07:56
V-borgmestre klar til at modtage kvoteflygtninge

Flygtningesituationen er nu så meget under kontrol, at kommunerne godt kan overkomme at modtage kvoteflygtninge igen, lyder det fra flere Venstre-borgmestre.

Danmark har i mange år modtaget omkring 500 kvoteflygtninge om året, men ikke i dele af 2016 og hele 2017.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

27-09-2018 07:36
10 millioner skal afhjælpe Grindsted-forurening

Regionsrådet i Region Syddanmark har vedtaget budgetforlig for 2019 - og der er sat en pose penge af til Grindsted-forureningen.

10 af millionerne går til forureningen i Grindsted. Pengene skal bruges til at undersøge og begrænse forureningen i Grindsted Å.

Håbet er, at man med bevillingen kan præcisere, hvor det på åens strækning er mest fordelagtigt at placere det pilotprojekt, som formanden håber at kunne etablere i samarbejde med blandt andre Miljøstyrelsen og andre centrale myndigheder.

Udover de 10 millioner til Grindsted-forureningen går tre millioner kroner til den sundhedsregisterundersøgelse, der er igangsat i Grindsted på grund af forureningen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

27-09-2018 07:34
Rat stjålet fra autoforhandler i Haderslev

Når det gælder kostbart autoudstyr, så går kriminelle ikke af vejen for at bryde ind hos autoforhandlere og knuse bilernes ruder for at få fingre i rat og airbags.

Det oplever autobranchen og politiet jævnligt. Det sker også, at eftertragtede biler bliver ribbet hjemme i carporten hos private eller på en parkeringsplads.

Senest er det gået ud over en autoforhandler i Haderslev, der natten til tirsdag har fået smadret sideruderne på to BMW’er, så tyvene kunne få fat på bilernes multifunktions-rat i læder skriver TV Syd.

- Det ser ud til, at tyven er gået målrettet efter disse genstande. Vær på vagt, hvis du er på jagt efter et brugt rat - det kan være hælervarer, advarer Syd- og Sønderjyllands Politi om på Twitter.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

27-09-2018 07:30
Milliarder til kommuner

Det er ikke rimeligt, at provinskommuner, der har fået millioner af kroner for lidt i støtte fra staten på grund af manglende oplysninger om udlændinges uddannelsesniveau, ikke er blevet kompenseret.

Sådan lyder det fra Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, der er klar til at give de ramte kommuner en håndsrækning på 2 milliarder kroner, skriver Avisen Danmark.

Flere jyske og fynske kommuner har på grund af fejlen fået 1,4 milliarder kroner for lidt i tilskud i perioden fra 2015 til og med 2018, mens hovedstadskommuner er blevet uretmæssigt forgyldt.
Af: Marianne Thorø

27-09-2018 06:45
Slim til børn er fyldt med farlig kemi

Slim i alle afskygninger er populære blandt børn, men det er også fyldt med farlige kemikalier.

DR’s forbrugerprogram Kontant har haft tilfældigt udvalgte slimprodukter til analyse, og det viser sig, at flere af produkterne overskrider grænseværdien for kemikaliet boraks, der skader evnen til at få børn.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

27-09-2018 06:15
TjekDet skal tjekke fake news for Facebook

Falske nyheder på sociale medier er et stort problem for demokratiet. Men nu allierer Facebook sig med den danske faktaside, TjekDet, der forud for næste folketingsvalg i Danmark skal tjekke om de historier der florerer på facebook, er sande eller falske.

- Vi mener, at misinformation er et problem for demokratiet. Og vi vil ikke have det på vores platform. Med tiltaget forsøger vi at klæde folk bedre på til at opdage historier, der bevidst vildleder eller er designet til at se ud, som om de er rigtige nyheder, selv om de ikke er det, siger Facebooks kommunikationschef for Norden, Peter Münster, til Jyllands-Posten.
Af: Marianne Thorø
Kilde: JP

27-09-2018 06:06
Pierre Legarth: Obama-besøg er som at kysse sin kæreste

Når Barack Obama i morgen træder ind på SDU i Kolding, så skyldes det i høj grad, at flere lokale har givet økonomisk støtte til arrangementet.

En af dem der har gjort det er erhvervsmanden Pierre Legarth, og for ham giver det perfekt mening:

LYD DEL 1

Siger Pierre Legarth, der også personligt glæder sig til at møde Obama:

LYD DEL 2
Lyt her
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

27-09-2018 06:00
SønderjyskE slog sin onde ånd

Mange gange tidligere har SønderjyskE haft det særdeles svært, når FC Fredericia har været modstanderen. Også i pokalturneringen.

I aftes var der dog vigtig succes for SønderjyskE, der slog Fredericia ud af pokalen med en flot 2-0 sejr på udebane.

Mads Hvilsom sikrede en føring til SønderjyskE-mandskabet kort før pausen, og i anden halvleg var det Alexander Bah, der lukkede og slukkede.
Af: Michael Ehrhorn

27-09-2018 06:00
EfB slog stærkt 2. divisionshold

Esbjerg fB er videre til næste runde i Sydbank Pokalen. Det stod klar i aftes efter en smal sejr på udebane mod stærke Jammerbugt FC fra 2. division.

Værterne gik ind til kampen med masser af selvtillid, og i første halvleg holdt man også EfB fra at score.

Et straffespark kort inde i anden halvleg eksekveret af Adrian Petre sikrede dog Esbjerg sejren på 1-0 og videre avancement.
Af: Michael Ehrhorn

27-09-2018 06:00
Flammen-direktør smutter

Restaurant Flammen skal på jagt efter en ny direktør.

Den nuværende direktør Elias Grøftholdt Tychsen og bestyrelsen er blevet enige om, at tiden er kommet til et skifte, det skriver Flammen i en pressemeddelelse:

”Det er en fantastisk rejse vi har været på sammen, og jeg er rigtig stolt af den virksomhed, som jeg nu kan være med til at give videre”, lyder det fra Elias Grøftholdt Tychsen, der har været del af Flammen siden starten.

Indtil den nye administrerende direktør er fundet, vil Flammens HR-chef Christian Damgaard Lund være konstitueret i stillingen.
Af: Michael Ehrhorn

27-09-2018 06:00
Røddings fremtid skal udvikles

I Rødding går man nok rundt og er særligt glade for tiden. Det ligger nemlig fast, at Vejen Kommune har valgt at følge nogle af de opfordringer for byen, som man fik overdraget fra det tidligere byråd.

Et af målene i Rødding er, at der skal skabes mere liv i bymidten.

Blandt andet skal der rives bygninger ned i Vestergade, mens også den tidligere Superbrugs-bygning fjernes. Rødding Andelsboligforening er blandt hovedaktørerne i de mange nuværende planer.
Af: Michael Ehrhorn

27-09-2018 06:00
Flot hæder til Ribe-bager

Bageriet Pompei fra Ribe vandt fornem guldmedalje for bedste fuldkornshvedebrød ved onsdagens Danmarksmesterskaber i Brød og Kage i København, det skriver jv.dk.

I samme kategori blev det også til en søvmedalje, så Pompei må siges at have domineret kraftigt.

Hvis du gerne vil prøve vinderne fra konkurrencerne, så kan de købes i Ribe-bageriet fra den 28. september.
Af: Michael Ehrhorn

27-09-2018 06:00
Politiet: Derfor spærrer vi ikke byen af for Obama

Der kommer ikke til at være gener for bilisterne i form af afskæringer, når Barack Obama i morgen gæster Kolding.

LYD DEL 1

Det siger Michael Weiss, Politiinspektør hos Sydøstjyllands Politi.

Han er stolt over den politi-opgave, der er i vente, men den kommer til at kræve noget.

LYD DEL 2
Lyt her
Lyt her
Af: Michael Ehrhorn

27-09-2018 06:00
Panama Papers kan give millioner i statskassen

De danske skattemyndigheder har betalt seks mio kroner for at få fingre i de såkaldte Panama Papers - og det kan vise sig at blive en rigtig god investering for den danske stat, skriver Politiken.

Det har nemlig nu ført til at Skattestyrelsen har kunne uddele skatteregninger for 227 millioner kroner.

I alt er der foreløbig fundet 610 millioner kroner, som skulle være opgivet til skattevæsnet og flere sager skulle være undervejs.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Politiken

27-09-2018 06:00
EU-kommissionen kritiserer vildsvinehegn

EU-kommissionen kritiserer nu Regeringens planer om et vildsvinehegn langs den danske tyske grænse.

Hegnet vil skade andre dyr, og effektiviteten er ikke stor, siger EU-Kommissionen om det 80 mio kroner dyre hegn, der skal forhindre at afrikansk svinepest breder sig til Danmark.

Senest er sygdommen kommet til Belgien - ifølge Fødevarestyrelsen var det en lastbilchauffør, der bragte smitten med ind i landet, skriver JyllandsPosten.
Af: Marianne Thorø
Kilde: JP

27-09-2018 05:18
Danske Bank hjalp kunder med at undgå skat

Skattestyrelsens efterforskere har fundet frem til, at Danske Bank brugte skandaleramte og nu lukkede advokatfirma Mossack Fonseca i Panama til at hjælpe danske kunder med at undgå at betale skat, skriver Politiken.

Materialet er givet til bagmandspolitiet og Finanstilsynet.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

26-09-2018 15:00
Hjælp til hørehæmmede rykker tættere på

I dag åbnede Region Syddanmark officielt sin nye høreklinik og mulighed for få lavet røntgen-undersøgelser på sundhedscentret i Brørup.

Dermed slipper borgerne for at køre til sygehuset i Esbjerg for at få den nødvendige hjælp.

Høreklinikken forventer ca. 400 årlige konsultationer, mens målet er, at godt 5.000 patienter på sigt vil få lavet røntgen i Brørup skriver TV Syd.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

26-09-2018 15:00
Nyt gadelys i det centrale Skærbæk

Gadebelysningen i den centrale del af Skærbæk udskiftes nu til en mere tidssvarende og energibesparende type.

Moderniseringen omfatter Storegade og Jernbanegade, og EL:CON, der står for gadebelysningen i Tønder Kommune, er gået i gang med arbejdet og forventer at have det afsluttet sidst i uge 40, dvs. begyndelsen af oktober.

Det nye gadelys i Storegade og Jernbanegade bliver magen til belysningen langs stierne ved Multipladsen i Skærbæk.

Det betyder også, at det fremover vil være LED-lamper, der oplyser de to centrale gadestrækninger i byen.

LED-lamper bruger mindre energi og har længere levetid end traditionelle lamper, og fornyelsen vil derfor også give en driftsbesparelse.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

26-09-2018 14:00
40-årig lærer anklaget for vold med elever

Politiet har indtil videre rejst tiltale i fem sager mod en 40-årig lærer, der har været ansat på Ludwig Andresen Schule i Tønder.

Læreren er tiltalt for at have udsat mindst fem elever for vold i skoletiden.

Ifølge anklagerne har overgrebene fundet sted i perioden fra den 1. august 2016 - da den pågældende lærer efter JydskeVestkystens oplysninger blev ansat på skolen - til sommerferien begyndte i år fredag den 29. juni.

Den 40-årige lærer har været fritstillet fra sit arbejde siden skoleårets begyndelse, oplyser direktøren for de tyske skoler i Danmark.

Sagen mod den 40-årige lærer indledes ved retten i Sønderborg i slutningen af november.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

26-09-2018 14:00
Ikea tilbagekalder 75.000 lamper

Tilbagekaldelsen gælder lamper af navnet Calypso, skriver det svenske møbelvarehus i en pressemeddelelse.

De mange tusinde lamper tilbagekaldes, fordi flere kunder har oplevet, at lampens glasskærm falder ned og går i stykker.

Det drejer sig om lamper produceret i perioden fra 2016 uge 25 til 2017 uge 44 med datostemplerne 1625 til 1744.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

26-09-2018 10:55
S vil gøre det strafbart at rekruttere til bander

Det skal være strafbart at forsøge at rekruttere børn og unge under 18 år til en bande. Det mener Socialdemokraterne, der sammen med Dansk Folkeparti i dag mødes med justitsminister Søren Pape Poulsen til en orientering om situationen efter de seneste ugers mange skyderier i og omkring København.

- Nu har vi skærpet straffene igen og igen. Det kan der være god mening med, men vi bliver nødt til at kigge på forebyggelsen og rekrutteringen til de her bander. Vi ved, at banderne har fat i helt små børn og forsøger at gøre dem til en del af miljøet og til en del af bandekonflikten, siger Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen til DR.
Af: Marianne Thorø
Kilde: dr

26-09-2018 08:15
Nu falder der efter planen dom i ubådssagen

I dag fortsætter sagen mod Peter Madsen i landsretten, efter en domsmand forrige fredag pludselig faldt om.

Procedurerne skal gøres færdige og der skal afsiges dom.

Dog kan det ikke udelukkes, at sagen skal gå om med nye juridiske dommere og domsmænd.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

26-09-2018 06:57
Falck sælger sine lægehuse

En tilpasning af forretningen i Falck betyder at koncernen nu frasælger sine 12 lægeklinikker i Falck Lægehuse. Blandt andet de tre i Esbjerg, Varde og Grindsted.

Lægehusene overtages i stedet af Thomas Helt, der står bag Quick Care.

Ifølge Tv Syd fortsætter alle klinikkerne som hidtil og med det samme personale.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Tv Syd

26-09-2018 06:40
Ikke meget at komme efter i PET-sag

Der er ikke meget at komme efter, når Københavns Byret i dag tager hul på en historisk straffesag mod den tidligere chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET), Jakob Scharf.

Det er holdningen hos People's Press, der for snart to år siden udgav bogen "Syv år for PET", som fik sagen mod den tidligere PET-chef til at rulle.

- Det er jo ikke, fordi alle mulige hemmeligheder er blevet afsløret. Det er jo en bog, der omhandler afsluttede, lukkede og allerede beskrevne sager, siger forlagets kreative direktør, Jakob Kvist til DR, forud for dagens retsmøde.
Af: Marianne Thorø

26-09-2018 06:36
Tilskud til køb af elbiler

Personer, der køber en elbil, skal have et tilskud på minimum 50.000 kroner, uanset hvilken elbil det drejer sig om. Det forslag kommer nu fra Klimarådet, der mener flere el-biler på vejen er nødvendigt for den grønne omstilling:

- Vi foreslår et tilskud på 50.000 kroner per elbil, man køber, indtil der er solgt 20-30.000 biler. Så kan man trappe det lidt ned, siger Klimarådets formand Peter Birch Sørensen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

26-09-2018 06:20
Danskere sender milliarder til udlandets webbutikker

Vi danskere sender i stigende grad penge til udlandets webshops.

En ny rapport fra betalingstjenesten Dibs, som er en del af Nets, peger på, at halvdelen af danskerne jævnligt køber varer i udlandet over nettet, skriver Ritzau.

Sidste år handlede danskerne for over 100 mia. kroner på nettet
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

26-09-2018 06:00
Folk kørte alt for stærkt

Politiet vender ofte tilbage med fotovognen, hvis der er dårlige erfaringer med en bestemt strækning, og det gjorde de også i går i Højrup nær Arnum.

Her har bilisterne tradition for at køre stærkt, og den antagelse holdt desværre stik på ny.

På 5,5 timer, lykkedes det hele 54 bilister at aktivere blitz og kamera i fotovognen.

Det gav hele ni klip, mens en enkelt bilist kan glæde sig til en ny køreprøve
Af: Michael Ehrhorn

26-09-2018 06:00
4 af de grimme for Energy

Sæsonstarten for Esbjerg Energy i den bedste danske ishockeyliga må efterhånden betegnes som lidt af et mareridt.

I aftes tabte Energy nemlig for fjerde gang af fjerde mulige, da man ude gæstede Rungsted Seier Capitals.

Her halsede Esbjerg-mandskabet efter i store dele af kampen, og efter en frustrerende forestilling vandt Rungsted med 4-2.
Af: Michael Ehrhorn

26-09-2018 06:00
SønderjyskE tabte

SønderjyskE's ishockeymandskab løb ind i et smertefuldt nederlag i aftes, da man hjemme tabte 3-1 til Frederikshavn trods store chancer undervejs.

Første periode sluttede uden mål, inden SønderjyskE tabte den anden med 2-0. Så hjalp det ikke meget, at tredje periode sluttede 1-1.

Nederlaget var det andet i træk for SønderjyskE, der senest tabte i Odense.
Af: Michael Ehrhorn

26-09-2018 05:23
Trafikdræbt skal obduceres

Den 81-årige kvinde, som mandag eftermiddag døde i en trafikulykke ved Krogager ved Grindsted, skal obduceres.

- Ellers kan vi ikke med sikkerhed fastslå dødsårsagen, siger vagtchef Jesper Brink Jensen, Sydøstjyllands Politi.

Kvinden døde, da den ambulance, hun lå i, kørte op bag i en autocamper, som holdt bag en bus, som var i gang med at sætte passagerer af på Tingvejen ved Krogager uden for Grindsted.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

26-09-2018 05:21
Odense Universitetshospital advarer mod mæslingerisiko

En patient med mæslinger har ventet i fælles venteværelser på Svendborg Sygehus om aftenen den 19. og 22. september.

Det skriver Odense Universitetshospital i en pressemeddelelse.

De opfordrer til at ringe til egen læge hurtigst muligt, hvis man har været i venteværelset med personen og ikke tidligere har haft mæslinger før eller ikke er mæslingevaccineret.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

25-09-2018 13:04
Millioner fra Nordea-fonden

Nordea-fonden har på det seneste søgt efter initiativer, der kan styrke livet langs kysterne.

Nu har fonden uddelt lige over 25 millioner kroner, og det kommer seks syd- og sønderjyske initiativer til gavn, det skriver TV Syd.

I vores område er pengene gået til Handicapadgang til Kammerslusen ved Ribe, Hejsager Vinterbadeklub, Sønderho Havn Støtteforening, Hejlsminde Strandpark, Brørup Sande Fællesforening, Haderslev Kajakklub, Kær Vig på Als og Vinterbaderne på Fanø.
Af: Michael Ehrhorn

25-09-2018 11:22
DL: Tåbeligt med bonuspræmie til skoler

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen kalder det absurd politisk teater at der gives millioner af penge til skoler, der formår at løfte de bogligt svage elever, uden hensyntagen til hvordan de øvrige elever på skolen samlet klarer sig til eksamen. Det viser sig nemlig at flere skoler, der fik bonussen, havde elever der samlet set klarede sig dårligere ved eksamen.

Han mener ifølge DR, at bonusserne ikke styrker eleverne fagligt, men får skoler til at fokusere på test.

Liberal Alliance forsvarer bonussen med at den ikke er beregnet på middelklassen, men at skubbe elever væk af funktionel analfabetisme.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

25-09-2018 11:17
Konkurrencestyrelsen bekymrede over Trygs køb af Alka

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ikke pjattede med forsikringsselskabet Trygs opkøb af Alka Forsikring. Styrelsen er faktisk så bekymrede over handlen at hele processen nu udskydes, skriver Berlingske Business.

Tilbage i december sidste år meddelte Tryg at man ville opkøbe Alka for en samlet pris på 8,2 mia. Dermed ville Trygs danske markedsandel nå op på 22 pct.

Allerede dengang gav Forbrugerrådet over for Berlingske udtryk for dens bekymring på kundernes vegne. På langt sigt ville opkøbet komme til at betyde dårligere konkurrence og dermed højere priser for forsikringskunderne, lød det.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Berlingske Business

25-09-2018 11:10
Møbelkæder slås sammen efter stort underskud

Ilva og IDEmøbler, to møbelkæder ejet af Lars Larsen, bliver slået sammen.

Det oplyser IDdesign, der kontrollerer de to kæder, i en pressemeddelelse.

I 2018 kommer IDdesign formentlig ud med et underskud på 100 millioner kroner, så derfor lægges nu en ny strategi, der blandt andet indebærer, at 47 stillinger nedlægges. Det skriver Finans.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

25-09-2018 10:52
Bro i Sønderborg genåbnet

Kong Christian den X´s Bro i Sønderborg er blevet genåbnet efter at have været lukket for kørende trafik, da den tidligere blev påsejlet af et sejlskib.

Det oplyser Sydjyllands Politi.

Det var et tremastet tysk sejlskib der tirsdag morgen blev taget af strømmen i inderhavnen og drev over i Chr. X's Bro.


Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

25-09-2018 10:42
Lukas Fernandes stopper i SønderjyskE

Lukas Fernandes og SønderjyskE er blevet enige om at stoppe samarbejdet med øjeblikkelig virkning.

Målmanden har været sygemeldt de seneste par uger, og nu er parterne blevet enige om, at kontrakten, der løb frem til sommeren 2020, bliver ophævet med øjeblikkelig virkning.

- Jeg er meget ærgerlig over, at vi nu mister en god målmand, men Lukas har efter sin sygemelding haft et stort ønske om at komme ud af sin kontrakt på grund af personlige årsager, og det har vi nu imødekommet, siger sportschef Hans Jørgen Haysen.

Sportschefen overvejer nu, om der skal hentes en ny målmand ind, der skal supplere førstevalget Sebastian Mielitz og unge Victor Smedsrud, der fik sin debut i pokalkampen mod GVI, og som har været på bænken i de seneste kampe mod Brøndby og FC Midtjylland.

Lukas Fernandes nåede 27 superligakampe for SønderjyskE.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

25-09-2018 10:09
Vil klage til EU over naturbeskyttelse

Dansk Ornitologisk Forening og Danmarks Naturfredningsforening kritiserer regeringen og DF for at ønske at fjerne 30.000 hektar som særligt beskyttede Natura 2000-områder i Danmark.

De vil nu sende en klage til EU-Kommissionen for at forsøge at få EU til at gribe ind, skriver Ritzau.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

25-09-2018 10:04
Grænsevagter skal overnatte på kaserner fremfor hotel

Nu skal det være slut med at hjemmeværnsfolk og soldater bor på hotel, når de er udsendt som grænsevagter ved den dansk-tyske grænse. I stedet skal de bo på kaserner, og det sparer Forsvaret mange millioner kroner.

- I min verden er det helt rationelt at indkvartere på vores egne områder. Jeg er jo også skatteborger, så jeg har det rigtig godt med, at vi vælger en ressourcebevidst tilgang og ikke bruger unødigt mange skattekroner, siger oberstløjtnant fra operationsstaben i Værnsfælles Forsvarskommando, Carsten Michael Freund Møller, til jv.dk
Af: Marianne Thorø
Kilde: jv.dk

25-09-2018 09:18
Skoler fik bonus trods samlet nedgang

Selvom 61 skoler landet over i sidste uge fik en samlet bonus på knap 82 mio, fra staten fordi færre elever på skolerne fik under 4 i dansk og matematik, så var der flere skoler, hvor eleverne samlet set klarede sig dårligere ved eksamen. Det viser en analyse af karaktererne, som DR har fået aktindsigt i hos Undervisningsministeriet.

Årsagen er, at bonussen udelukkende drejer sig om at løfte de bogligt svageste elever, men hvis resten af eleverne klarer sig dårligere, betyder det intet for belønningen, skriver DR.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

25-09-2018 08:49
Venstre taler med to tunger i kampagne

I en ny reklamekampagne fremhæver Venstre, at der siden 2001 er tilført 75 milliarder kroner mere til velfærden.

Men ifølge Liberal Alliances finansordfører, Joachim B. Olsen, er der en stor skyggeside af de 75 milliarder kroner. Nemlig at man overskred demokratisk vedtagne budgetter.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

25-09-2018 08:48
Ekspert om læges selvmordsmanual: Du kan ikke være sikker på at dø

Den pensionerede læge Svend Lings mener, at det er “noget af det allervigtigste, han overhovedet har gjort”, da han lagde en vejledning til selvmord ud på internettet, som skulle hjælpe uhelbredeligt syge med at begå selvmord på en ordentlig måde.

Men ifølge toksikolog kan man ikke være sikker på at dø. I stedet kan man risikere at få hjerneskade.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

25-09-2018 08:45
Kong Christian den X´s Bro lukket efter påsejling

Broen, der går over den sydlige del af Als Sund i Sønderborg og forbinder Jylland med Als, er blevet lukket for kørende trafik.

Det skyldes ifølge Sydjyllands Politi, at broen er blevet påsejlet af et sejlskib og nu skal undersøges for skader.

Kong Christian den X´s Bro er blandt de ældste danske vejbroer.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

25-09-2018 08:31
iLoveGlobalGoals skal mobilisere unge

En ny kampagne skal mobilisere unge danskere til at være mere klimavenlige. For de unge vil nemlig gerne være mere bæredygtige og klimavenlige i deres daglige valg, men de ved ikke, hvordan de skal gøre det.

Derfor skal kampagnen iLoveGlobalGoals få de unge til at hashtagge bestemte sætninger på de sociale medier, når de eksempelvis rejser klimavenligt eller laver bæredygtige madretter og derigennem inspirerer andre unge mennesker til en lignende livsstil.
Af: Marianne Thorø

25-09-2018 08:00
Ni syd- og sønderjyske projekter får en hjælpende hånd

I foråret sendte Nordea-fonden en efterlysning ud. Med titlen ’Kysten er klar’ ledte den efter forslag til aktiviteter langs de danske kyster. Forslag, som danskerne forhåbentlig sad inde med.

Fonden endte med 308 indsendte projektidéer.

Der er godt seks millioner kroner til projekter i Syd- og Sønderjylland - og det betyder blandt andet, at Haderslev Kajakklub kan købe SUP-boards til deres Projekt Havkajak, at Sønderborg Kommune kan udvikle et rekreativt naturområde ved Kær Vig på Als, og at Hejsager Vinterbadeklub kan få en sauna.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

25-09-2018 06:41
Udenlandske kreditkort koster kassen

Det koster samfundet kassen, når du betaler med et internationalt kreditkort.

Når du svinger eksempelvis et Master Card, koster det samfundet 13,70 kroner, mens det tilsvarende tal for et Dankort er 2,40 kroner.

Det fremgår af en helt ny analyse fra Betalingsrådet under Nationalbanken, oplyser DR
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

25-09-2018 06:00
Årets bedste skolepatrulje

Når du kører på arbejde om morgenen, så møder du sikkert skolepatruljerne, der rundt omkring sørger for at få elever over vejen hver eneste dag.

Hvis der er nogen, der gør en særlig indsats, så kan de nu nomineres som Årets Skolepatrulje. Det er Rådet For Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag konkurrencen.

Årets bedste skolepatrulje får udover æren en stor fest i skolegården, DJ, fri isbil og limousinekørsel.
Af: Michael Ehrhorn

25-09-2018 06:00
Forstander tvinges til stop

Hanne Fischer fik ikke engang et halvt år på posten som forstander for Højskolen Østersøen i Aabenraa. Alvorlig sygdom i den nærmeste familie har fået hende til at sige op, det skriver jv.dk.

- En livsdrøm gik i opfyldelse for mig med ansættelsen hos Højskolen Østersøen, og jeg har mødt en gruppe engagerede højskole-mennesker, der har skabt et helt fantastisk mødested, som trækker folk til fra hele verden. Jeg har fuld tillid til, at højskolen står godt rustet til at blive en stærk spiller i fremtiden, siger Hanne Fischer i en pressemeddelelse.
Af: Michael Ehrhorn

25-09-2018 06:00
Banken flytter

Når du fremover skal besøge Handelsbanken i Esbjerg, så skal du indstille dig på at skulle et nyt sted hen.

Banken er nemlig den 8. oktober klar til at flytte i helt nye lokaler, der ligger i havne-kvarteret Esbjerg Brygge 28.

Som led i flytningen vil banken holde lukket den 5. oktober, men ellers er der ikke yderligere gener for kunderne.
Af: Michael Ehrhorn

25-09-2018 06:00
Havde kokain i lommen

En 21-årig mand fra Haderslev havde bogstavelig talt ikke helt rent mel i posen, da politiet satte sig for at tale med ham i Ribe.

I mandens lomme kunne betjentene nemlig finde næsten et gram kokain.

Stoffet blev konfiskeret, og manden blev sigtet for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer. Han kan også se frem til en ubehagelig bøde.
Af: Michael Ehrhorn

25-09-2018 05:52
Finanstilsynet kan ikke gennemgå alt Danske Banks materiale

Finanstilsynet har ikke ressourcer til at gennemgå det fulde materiale bag Danske Banks hvidvaskrapport i sin genåbnede undersøgelse.

Det oplyser direktør i Finanstilsynet, Jesper Berg, til Finans.

- Vi kommer ikke til at gennemgå alt materialet. Vi har en risikobaseret tilgang, hvor ressourceforbrug på tværs af vores opgaver skal stå mål med forventning til resultat, siger Jesper Berg.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

25-09-2018 05:35
Noah-sagen kan ende i Højesteret

Sagen mod den 31-årige Jesper Hovgaard, der i sidste uge blev idømt ni års fængsel ved Vestre Landsret i Sønderborg for vold med døden til følge mod sin kærestes 17 måneder gamle søn Noah, kan ende i Højesteret.

Den 31-åriges forsvarer, Gert Dyrn, vil søge om en såkaldt tredje-instansbevilling - en tilladelse til at få en sag prøvet for tredje gang. Byretten frifandt ham i sagen, men han blev altså idømt ni års fængsel i landsretten.

Hvis ikke den 31-årige og hans forsvarer får tilladelse til at bringe skyldsspørgsmålet i sagen for Højesteret, vil Gert Dyrn bede Den Særlige Klageret om at tage sagen op. Den Særlige Klageret kan tage straffesager op igen, hvis helt usædvanlige omstændigheder taler for det.

Den 31-årige forlod retten i Sønderborg efter dommen i mandags, men han blev senere anholdt af politiet og er nu fængslet. Han har siddet varetægtsfængslet i mere end ét år i sagen.

Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

25-09-2018 05:10
Ambulance i trafikulykke: Kvinde dræbt

En kvinde er mandag eftermiddag død ved en trafikulykke på Tingvejen ved Krogager ved Grindsted i Billund Kommune.

En bus med 15 passagerer, en autocamper og en ambulance er involveret i ulykken.

De 15 passagerer og chaufføren i bussen kommer ikke tilskade. Men chaufføren af autocamperen og ambulanceføreren er begge kommet lettere til skade og kørt til Esbjerg Sygehus.

- En kvindelig patient, der ligger på ambulancens båre, afgår ved døden, skriver TV Syd,

En bilinspektør har til aften undersøgt ulykkesstedet nærmere.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

25-09-2018 05:08
Fosfor-granat fundet på Rømø

En turist på Rømø fandt mandag en fosforgranat, der var drevet i land på Lakolk Strand.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, der måtte have hjælpe fra Forsvarets Ammunitionsryddere til at sprænge granaten.

Granaten blev sprængt uden dramatik, men med en del røgudvikling forlyder det fra politiet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

24-09-2018 14:00
Slut med smøgerne i Haderslev Kommune

Haderslev Kommunes ansatte, der ryger, skal fra 1. januar 2020 skodde cigaretterne.

Kommunen indfører røgfri arbejdsplads, og det betyder, at ingen må ryge i deres arbejdstid - Det fortæller jv.dk

Et stort flertal i byrådets økonomiudvalg besluttede i denne uge at følge en indstilling fra direktionen, som efter halvandet års drøftelser med medarbejderrepræsentanter i Hoved Med-udvalget har besluttet at indføre røgfri arbejdsplads
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

24-09-2018 13:28
Mentorer snyder med timetal

Sidste år brugte danske kommuner næsten 900 mio. kroner på at give udsatte borgere en såkaldt mentor - måske for at komme tilbage på arbejdsmarkedet eller til at komme ud af kriminalitet.

Men i en dokumentar på DR i aften vil afsløre at borgerne slet ikke får den hjælp, deres kommune betaler for.

Flere kommunale jobcentre indrømmer, at der er udfordringer med mentorordningen, og at mentorer udskriver regninger for flere timer, end de reelt bruger med borgeren.
Af: Marianne Thorø
Kilde: dr.dk

24-09-2018 13:26
Vrede forældre

Den 15. september skulle Lindeskolen i Aabenraa have mindst 14 elever for at få tilskud fra staten. Elevtallet på denne dato var nede på kun seks, og derfor måtte skolen dreje nøglen.

Det har nu skabt frustrationer blandt forældrene, det skriver jv.dk.

Blandt andet anklager en far den lukkede friskole for at have holdt informationer og tilstanden og roden i økonomien hemmelig.
Af: Michael Ehrhorn

24-09-2018 13:22
Skyldig i at uddele asylspray

Det var både racistisk og ment som et våben, da Danskernes Parti med Daniel Stokholm - Den tidligere Daniel Carlsen uddelte asylspray i Syd- og Sønderjylland.

Det har Retten i Sønderborg i dag slået fast i en dom.

Retten har fundet fire tidligere medlemmer af Danskernes Parti skyldige i racisme og overtrædelse af våbenloven. Daniel Carlsen idømmes 30 dages betinget fængsel, mens de tre medtiltalte mænd fik hver 15 dagbøder af 500 kroner.
Af: Michael Ehrhorn

24-09-2018 10:56
10 koldingensere fik en billet til Obama

I byrådssalen i Kolding blev der i formiddags trukket lod om 10 billetter til Obama-foredraget fredag på SDU.

Billetten har en værdi på knap 28.000 kroner.

Kolding Kommune havde fået i alt 27 billetter for sit tilskud på 750.000 kroner, hvilket svarer til en stykpris på 27.778 kroner.

Der deltager 680 gæster ved Obama-arrangementet. 230 af dem er studerende fra SDU og skoleelever, mens 450 er primært erhvervsfolk og inviterede gæster.

I alt 5.251 borgere har meldt sig som interesseret i at vinde billetter til Obama-eventen.

Ved sit besøg på SDU Kolding taler Obama om fremtidens iværksætteri og lederskab.

Det er en velbevaret hemmelighed, hvor meget Barack Obama får for at stille op i Kolding. Ifølge Fox Buisness og New York Post har Obama tidligere modtaget 400.000 dollar for foredrag på halvanden times varighed.
Omregnet til danske kroner svarer det til en timeløn på omkring 1,7 millioner kroner.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

24-09-2018 09:41
Flere danskere frygter fremtiden på dagpenge

Et stigende antal danskere frygter at få svært ved at klare udgifterne i hverdagen, hvis de havner på dagpenge. Det viser en undersøgelse, som Danmarks Statistik har lavet for LO-fagbevægelsen.

Og det kan ende med at være en alvorlig trussel mod den danske arbejdsmarkedsmodel, advarer professor ved Roskilde Universitet Bent Greve.

- Hvis ikke de danske lønmodtagere stoler på, at systemet kan holde hånden under dem, når de mister deres arbejde, vil de begynde at stille krav om, at det skal være sværere og dyrere for virksomhederne at skille sig af med deres medarbejdere, siger Bent Greve til avisen.dk
Af: Marianne Thorø

24-09-2018 07:35
Trods kritik slipper læger for tilbagebetaling

Flere praktiserende læger i Region Syddanmark har fået penge for blodprøver, som de ikke burde have taget.

Det konkluderer samarbejdsudvalget for almen praksis, som dog lader lægerne slippe for videre tiltale skriver jv.dk

Det har udvalget besluttet på et møde, hvor man kunne konkludere, at 55 lægepraksis har taget honorarer for ydelser, som der ikke var fagligt belæg for.

Udvalgsmedlem Bo Libergren mener ikke, det er realistisk at kræve penge for prøver, som ikke har været fagligt begrundede, retur. Blandt andet fordi det dokumentationsarbejde, som et tilbagebetalingskrav vil kræve, vil være for stort.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

24-09-2018 06:00
15.000 trodsede Knud

En herre ved navn Knud i skikkelse af en storm truede for alvor, da der gennem fire dage blev budt indenfor til Strikkefestival på Fanø.

Det dårlige vejr i lange perioder hen over weekenden betød dog ikke, at de skræmte gæster blev væk - Tværtimod.

Hele 15.000 mennesker mødte nemlig op til Strikkefestivalen samlet over fire dage.

- Det er helt forrygende, at så mange mennesker har haft lyst til at bruge weekenden på festivalen trods en besværlig opstart fredag med massiv regn og blæst, fortæller en tilfreds Christel Seyfarth til TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

24-09-2018 06:00
Mette Bock officielt spidskandidat

Den sønderjyske politiker og minister Mette Bock har kurs mod EU. Det er i hvert fald planen, meldte hun for et par uger siden.

Nu er Kulturministeren så officielt blevet valgt som Liberal Alliances spidskandidat ved valget til Europa-Parlamentet til maj næste år.

Det er resultatet af et møde, der blev afholdt i Ollerup på Fyn i weekenden.
Af: Michael Ehrhorn

24-09-2018 06:00
Brand i grillbar

I weekenden måtte brandfolkene på arbejde i Sønderborg, da der blev meldt om brand i en grillbar.

Det viste sig at holde stik, og branden blev opdaget af forbipasserende. Grillbaren ligger på Ringbakken i Sønderborg, og den var for længst lukket for kunder, da branden opstod, det skriver TV Syd.

Branden er tilsyneladende opstået ved en af de luger, som burgere og pølser langes ud af. Det skal nu nærmere undersøges, om branden er påsat, men ingen personer kom noget til.
Af: Michael Ehrhorn

24-09-2018 06:00
Brand i lejlighed

Natten til søndag opstod der brand i Esbjerg, da alarmen gik på tredje sal på Hans Tausens Vej.

En situation der kunne være gået fatalt, men det hele endte heldigt:

- Her er vi helt sikre på brandårsagen. Lejlighedens 57-årige mandlige bebeboer røg i sengen og tabte nogle gløder, der satte ild i sengetøjet. Han slap fra branden uden skader - men kan se frem til en bøde for sin uforsigtighed, siger vagtchef Nikolaj Hølmkjær til TV Syd.
Af: Michael Ehrhorn

24-09-2018 06:00
Kampen mod uønskede dyr synes tabt

Kampen mod tusindvis af uønskede dyr i den danske natur synes tabt. Det skriver Jyllands-Posten.

Det er ikke længere muligt at udrydde flere af de skadelige arter, som kommer til udefra, vurderer både jægere, organisationer og biologer.
Af: Mike Forde
Kilde: Jyllands-Posten

24-09-2018 06:00
Nu er det officielt efterår

Hvis du synes, at det for alvor er ved at blive efterår udenfor, så er det nu ganske officielt.

Det blev det nemlig helt præcis i går den 23. september klokken 03.54, hvor Solen stod i zenith over Ækvator.

Det er lig med efterårsjævndøgn, og fra nu af bliver nætterne altså gradvist længere og længere i forhold til dagene.
Af: Michael Ehrhorn

24-09-2018 05:52
Mange frygter fremtiden på Dagpenge

Et stigende antal danskere frygter at få svært ved at klare udgifterne i hverdagen, hvis de havner på dagpenge. Det viser en undersøgelse, som Danmarks Statistik har lavet for LO-fagbevægelsen, skriver Avisen.dk.

I undersøgelsen erklærer mere end fire ud af ti løn- og dagpengemodtagere sig uenige i, at dagpengesystemet giver tryghed omkring deres økonomiske situation.
Af: Mike Forde
Kilde: Avisen.dk

24-09-2018 05:24
Flere børn magter ikke at gå i skole

Flere og flere børn rammes af såkaldt skolevægring, skriver Politiken.

Med skolevævring forstås, at barnet ikke magter at gå i skole, selv om det egentlig gerne vil.

Årsagerne kan ifølge avisen være eksempelvis angst, vanskeligheder ved at danne relationer eller familieproblemer.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

24-09-2018 05:06
Måling fastholder K i ringe valgresultat

I en ny meningsmåling foretaget af Epinion for DR Nyheder står de Konservative til at få 3,4 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag.

Det er nøjagtig samme resultat som ved Folketingsvalget i 2015, der var partiets dårligste resultat de seneste 100 år.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

24-09-2018 05:00
EU vil undersøge hvidvask i Danske Bank

Sagen om hvidvask for milliarder i Danske Bank får nu EU-Kommissionen til at kræve en undersøgelse sagen, skriver Financial Times.

Kommissionen har bedt Den Europæiske Bankmyndighed (EBA) om at undersøge, hvad der gik galt med myndighedernes opsyn af Danske Bank.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

21-09-2018 14:00
Regionerne vil indføre brobygger-sygeplejersker

Danske Regioner foreslår at indsætte 1.000 såkaldte brobygger-sygeplejersker, der skal støtte borgerne i sundhedsvæsenet.
Brobyggersygeplejerskerne skal hjælpe ældre, kronikere, multisyge og psykiatriske patienter med kontakten til lægerne og sørge for, at hospitalsbehandling bliver fulgt op af den rigtige hjemmesygepleje.

Brobyggersygeplejerskerne skal kobles til patienten allerede ved indlæggelse på hospitalet og på den måde være et kendt og nærværende ansigt i et system, hvor en patient typisk vil møde mange forskellige sundhedspersoner.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

21-09-2018 11:50
Risiko for høj vandstand

I dag rammer stormen Knud en del af landet, og her går Syd- og Sønderjylland overvejende fri.

Der meldes dog nu om risiko for forhøjet vandstand helt mod vest. Sådan lyder det fra DMI, og det kan påvirke her i landsdelen.

Områderne omkring Tønder, Rømø, Ribe og Esbjerg er nogle af de steder, der meldes i risiko-zonen.
Af: Michael Ehrhorn

21-09-2018 09:03
Verdensfirmaer vil reducere plastik i havene

Flere af verdens allerstørste virksomheder har forpligtet sig til at hjælpe med at reducere mængden af plastikforurening i havene. Visionen er at 100 pct af det producerede plastik kan genbruges i 2030.

Blandt de virksomheder, der nu støtter aftalen er Coca-Cola, Ikea, Walmart og Nestlé, skriver nyhedsbureauet AFP.

Især Coca-Cola har tidligere fået kritik af miljøorganisationen Greenpeace, der hævder, at milliarder af virksomhedens engangsplastflasker hvert år ender på strande, lossepladser og i havet.
Af: Marianne Thorø
Kilde: AFP

21-09-2018 07:36
Handicappede kan ikke komme over grænsen med Sydtrafik

I dag kan handicappede i Sønderjylland bestille individuel kørsel hos det offentlige trafikselskab Sydtrafik, hvis de for eksempel skal besøge familie i Viborg, i Aarhus eller Nyborg. J

Faktisk kan de komme helt til København. For selv om Sydtrafik ikke er forpligtet til at køre hele vejen, hjælper trafikselskabet med at skifte til tog.

Men til Flensborg går det ikke. De handicappede kan kun blive kørt til grænsen og sat af dér, hvorpå de selv må arrangere videre transport skriver jv.dk

Det ønsker Sønderborg Kommunens handicapråd ændret.

I Tønder Kommune har politikerne besluttet at tilbyde handicapkørsel over grænsen fra årsskiftet. Alle partier og politiske grupperinger i kommunalbestyrelsen bakker op om en budgetaftale, der gør det muligt.

Der er dog endnu ikke sat et beløb på det nye tilbud.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

21-09-2018 07:27
Passagererne flygter fra DSB

Flere og flere vælger bilen, når de skal fra A til B, og det har konsekvenser for DSB.

For første gang i nyere tid er der over en længere periode sket et fald i antallet af passagerer, der vælger toget.

Det skriver Ingeniøren.

Samlet kørte danskere omtrent tre procent mindre med DSB sidste år end i 2013, og faldet fortsætter i år.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

21-09-2018 07:26
Kommuner vil spare milliardbeløb på børn og ældre

Kommuner landet over står til at skære noget, der ligner et milliardbeløb på kernevelfærden, i takt med at næste års budgetter falder på plads.

Særligt børnehaver, folkeskoler og ældreplejen står for skud, når kommunerne forventer at spare, viser ny rundspørge lavet af Altinget.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

21-09-2018 06:38
Radikale kræver åbne kort fra S

Hvis Det Radikale Venstre skal bringe en socialdemokratisk regering til magten, skal Mette Frederiksen fremlægge en økonomisk plan, der øger råderummet i dansk økonomi.

Sådan lyder kravet nu fra de radikales leder Morten Østergaard forud for socialdemokratiets kongres i denne weekend.

- Jeg vil gerne invitere Mette Frederiksen til at spille med åbne kort. Hvilken vej vil hun? Vil hun hellere med ned ad Dansk Folkepartis vej, så synes jeg da, at hun skulle sige det, siger Morten Østergaard til JF Medier.
Af: Marianne Thorø
Kilde: JF Medier

21-09-2018 06:15
Politiet rykker ud fra ny station

I løbet af 2019 og 2020 får Syd- og Sønderjyllands Politi nye centralt placerede lokaler i Aabenraa.

Det sker efterhånden som betjente og administrativt personale flytter til H.P. Hanssens Gade 21 og overtager den gamle TDC-bygning ved siden af byens busstation.

De nye lokaler vil både størrelses- og funktionsmæssigt passe bedre til politistationens nuværende behov. Der skal dog laves hundebure til hundeafdelingen samt carporte og hegn.

Når den gamle politigård på Haderslevvej bliver forladt, vil det være Bygningsstyrelsen, der tager stilling til, hvad der skal ske med den.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

21-09-2018 06:02
Kun en fjerdedel patientkontakt i børnepsykiatrien

Læger og psykologer i børne- og ungdomspsykiatrien bruger kun en fjerdedel af tiden på direkte patientkontakt. Det viser ny opgørelse fra Sundhedsministeriet.

Det er for lidt, mener ledende overlæge, Jesper Pedersen ifølge Information. Ifølge ham er det krav fra politisk og administrativt hold, der giver mindre tid til børnene

- Der sker voldsomme effektiviseringer, fordi der er kommet mange flere patienter. Der er også kommet flere ansatte ind, men der er en langt større tilgang af arbejdsopgaver end tilgang af personale, siger Jesper Pedersen til avisen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Information

21-09-2018 06:00
Investorer garanterer KIF Koldings overlevelse

Alt tyder på, at konkurstruslen mod KIF Kolding er afværget.

Ifølge TV 2 SPORT's oplysninger har klubbens investorer, som overtog kontrollen over Danmarks mest vindende håndboldklub i sommer, garanteret spillertruppen klubbens overlevelse på trods af konkursbegæringen mod klubben.

Garantien kom ifølge flere kilder, som TV 2 SPORT har talt med, på et spillermøde onsdag, hvor ledelsen - anført af næstformand og investor Anders Jensen - orienterede spillerne om den aktuelle situation.

På mødet garanterede investorerne, at KIF Kolding ikke går konkurs på mandag, hvor klubben ellers er indkaldt til at møde i skifteretten i Kolding, efter Håndbold Spiller Foreningen - på vegne af tre tidligere spillere Bo Spellerberg, Lars Jørgensen og Marcus Cleverly samt en fysisk træner - har begæret klubben konkurs.

Ifølge TV 2 SPORT's kilder har investorerne garanteret klubbens fremtid, og at beløbet, der skal til for at undgå konkursen, bliver betalt inden mandagens retsmøde.
Af: Mike Forde

21-09-2018 06:00
Forvirret japansk kvinde anholdt ved grænsen

En 41-årig japansk kvinde passerede grænsen uden at stoppe i forbindelse med indrejsekontrollen, og derfor blev hun anholdt. Kvinden var ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi både forvirret og nervøs.

Da kvinden blev standset, gik det op for politiet, at hun kun snakkede japansk. Derfor fik de fat i en tolk over telefonen, da de havde kvinden til afhøring på Udlændingekontrolafdeling (UKA) i Padborg.

Den japanske kvinde havde overtrådt pasloven og færdselsloven og fik derfor en bøde på 4000 kroner.

Anholdelsen fandt sted omkring klokken 16.00 torsdag.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

21-09-2018 06:00
Margrethegården fester for livet

Næste onsdag bliver en noget speciel dag på plejehjemmet Margrethegården i Ribe. Her holdes der nemlig gallafest for livet og både personale, beboere og deres ægtefæller, frivillige OG elever fra Rybners Erhvervsuddannelse er inviteret med.

Hele morgenen og formiddagen op til festen vil elever fra Rybners forkæle beboerne med hjælp til håropsætning, let makeup, neglelak osv., mens andre elever forbereder et treretters festmåltid, der serveres fra middagstid.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

21-09-2018 05:36
Filial i Estland stod for ti procent af Danske Banks overskud

I flere år stod Danske Banks skandaliserede estiske filial for en uforholdsmæssig stor del af koncernens overskud.

Det skriver Finans.

I 2008 skabte filialen i Estland 9,9 procent af hele Danske Bank-koncernens resultat før skat. I 2011 toppede niveauet med 10,7 procent.

Det betyder, at 450 millioner kroner af koncernens overskud før skat på 4,2 milliarder kroner stammede fra Estland det år.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

21-09-2018 05:11
Flere færgeafgange aflyses

Færgeselskaberne Stena Line og Color Line aflyser flere afgange fredag eftermiddag og aften på grund af stormen Knud, skriver TV2 Nord.

Det gælder afgange mellem Frederikshavn-Gøteborg og mellem Hirtshals-Larvik.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

21-09-2018 05:00
Arvesager tager for lang tid i byretterne

Det tager i gennemsnit over tre uger for landets byretter at give arvinger råderet over bankkonti, bolig og bil.

Et stort problem for de efterladte, erkender byretterne.

Det skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

20-09-2018 14:05
Gluten og diabetes kan hænge sammen

Hvis en kvinde spiser meget gluten, mens hun er gravid, kan der være en øget risiko for, at barnet senere får type 1-diabetes

Det viser et nyt studie fra Rigshospitalet, skriver DR Nyheder.

Ifølge forskerne er flere studier nødvendige, men de kalder det interessant, hvis mindre gluten kan halvere type 1-diabetes-tilfælde.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

20-09-2018 13:59
Nyt mærke på benzintanken

Bilisterne vil inden længe støde på et nyt mærke, når de trækker pistolen på en af landets tankstationer.

En ny EU-mærkningsordning betyder, at både standere og pistoler fra oktober skal være forsynet med et mærke, der angiver hvor meget bioethanol der er blandet i brændstoffet.

Det nye mærke skal gøre det lettere for bilisterne at finde den rigtige benzin og diesel til bilen i hele EU.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

20-09-2018 12:04
Ingen penge til trængt skole

Det går den forkerte vej for Produktionsskolen Meritten i Aabenraa - Både når det handler om antallet af elever og pengene i kassen.

Derfor har produktionsskolen søgt om hjælp hos Børne- og Uddannelsesudvalget. Dels økonomisk hjælp til driften og også et større beløb til renovering.

Børne- og Uddannelsesudvalget i Aabenraa tøver dog med at give pengene. Nu meldes det ifølge jv.dk, at politikerne først vil se budgetter og likviditetsoversigter fra skolen.
Af: Michael Ehrhorn

20-09-2018 10:14
Finanstilsynet genåbner undersøgelse af Danske Bank

Finanstilsynet genåbner sin undersøgelse af Danske Bank, det siger Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, til TV 2.

Det sker dagen, efter at Danske Bank fremlagde sin egen undersøgelse af hvidvasksagen fra bankens estiske filial.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

20-09-2018 10:00
Flere unge melder sig ind i politiske ungdomsorganisationer

De unge har ofte fået på hatten for ikke at interessere sig for politik, men de politiske ungdomsorganisationer får stadig flere medlemmer, og siden 2007 er der kommet godt en tredjedel flere medlemmer på landsplan.

Det er ungdomsorganisationerne, som står for valgene på skolerne. På den måde kommer eleverne i kontakt med dem, og vi kan tydeligt mærke, at der kommer tilgang efter hvert skolevalg.

Tallene taler da også for sig selv. I 2017, hvor de nyeste medlemsopgørelser er fra, var der 11.755 medlemmer af 10 ungdomsorganisationer. I 2007 var medlemstallet 8.625 skriver TV Syd.

Venstre Ungdom, VU, er dét af de 10 ungdomsorganisationer, der har flest medlemmer med 2.594 personer.

Afdelingen i Kolding er i øvrigt landets ældste VU-forening,
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

20-09-2018 09:00
Regeringen vil samle Rejseplanen og Rejsekortet i en løsning

Fremover skal din rejse med både det offentlige og private transporttilbydere kunne planlægges, bookes, og betales i én samlet app.

Det foreslår regeringen i et nyt udspil, som transport-, bygnings-, og boligminister Ole Birk Olesen (LA) har offentliggjort i dag.

Således skal Rejseplanen og Rejsekortet i fremtiden samles i én digital mobiltjeneste, der hører under ét selskab med én bestyrelse.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

20-09-2018 08:56
Unge vælger 10. klasse for at blive klar til uddannelse

Mange unge tager et ekstra år i skolen for at blive mere klar til det, der venter bagefter. Det viser en ny undersøgelse, som Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) har lavet.

Undersøgelsen konkluderer, at unge, der vælger 10. klasse, generelt oplever flere udfordringer i forhold til at gå i skole og er mere usikre over at skulle vælge ungdomsuddannelse.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

20-09-2018 08:14
Bevogtning af grænsen overtages af soldater

Bliver grænsekontrollen forlænget, vil et endnu ukendt antal af de hjemmeværnsfolk, der lige nu er ansat til at hjælpe politiet med at bevogte den dansk-tyske grænse i Sønderjylland, formentlig blive erstattet af soldater fra Forsvaret.

Det skriver jv.dk

Det forventes at ville ske i foråret 2019.

Indtil videre løber grænsekontrollen indtil 12. november 2018.

Værnsfælles Forsvarskommando oplyser, at der vil blive truffet endelig beslutning om udskiftning af mandskab ved grænsen i begyndelsen af oktober.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

20-09-2018 08:11
Der handles huse for 300 mio - om dagen!

Indtil nu i år er der i Danmark i gennemsnit købt huse for mere end 300 millioner kroner - hver eneste dag. Det er det højeste beløb i hele årtiet, viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk.

Alene i sidste måned blev der solgt 4.306 huse i Danmark, og dermed blev august 2018 den bedst sælgende måned i dette årti.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

20-09-2018 07:36
Amatørarkæologer skal uploade fund

I 2014 indleverede amatørarkæologer omkring 7.000 fund til Nationalmuseet, mens det sidste år var over 14.000.

En ny platform skal lette museernes arbejde, så amatørarkæologer uploader billeder og oplysninger om fund, hvorefter fagfolk verificerer dem.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

20-09-2018 07:00
Varde-borgere er mest tilfredse

Borgerne i Varde kommune er de borgere i Syd- og Sønderjylland, der er mest tilfredse med deres arbejde. Det viser ny undersøgelse fra Region Syddanmark.

Således giver 64,2 % af de adspurgte borgere en af topkaraktererne 8, 9 eller 10, når de bliver spurgt til tilfredsheden med deres arbejde. Førstepladsen deles med borgerne i Fanø Kommune.

Generelt er borgerne i Varde meget tilfredse med livet - både når det gælder helbred, sociale relationer, privatøkonomi, tillid til kommunen eller mulighed for fritidsaktiviteter.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

20-09-2018 06:41
Snart skal vi ringe 113 ved sygdom

Regionerne vil oprette et fælles uheldsnummer: 113 ved sygdom eller lettere skader. Det skal ikke forvekslet med alarmnummeret 112.

– I dag skal man slå nummeret på vagtlægen eller giftlinjen i den region, man befinder sig i, siger Ulla Astman (S), næstformand i Danske Regioner til DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

20-09-2018 06:34
Flere skal køre med private busser

Danskerne har taget Flixbus og andre private busruter til sig. Og snart kan endnu flere køre med de såkaldte fjernbusser, skriver Ritzau.

Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om at ændre på reglerne, så det bliver nemmere at oprette nye private ruter over længere distancer.

Det skal føre til nye ruter og 600.000 nye passagerer
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR / Ritzau

20-09-2018 06:00
Fem patruljebiler måtte stoppe mand

I går eftermiddag var det et noget dramatisk syn, der mødte bilisterne på den sønderjyske motorvej ved Aabenraa.

Her jagtede intet mindre end fem patruljevogne en bilist, som de tvang til standsning kort efter. Årsagen viste sig til være ulykkelig, det skriver TV Syd.

-Det var en ulykkelig personsag. Chaufførens pårørende kontaktede os, fordi han i ustabil tilstand var kørt afsted. De var bekymrede for hans tilstand og for hans og andre sikkerhed i trafikken. I den slags sager har vi pligt til at handle, siger Bjørn Pedersen, vagthavende ved Syd- og Sønderjyllands Politi.
Af: Michael Ehrhorn

20-09-2018 06:00
To dømt for narko

I en sag om indsmugling af narko er to personer med midlertidig opholdstilladelse netop blevet idømt otte års fængsel og udvisning for bestandigt ved Retten i Sønderborg.

Begge har siddet varetægtsfængslet frem til dommen, og de valgte begge at anke dommen.

Sagen drejer sig om to personer på henholdsvist 44 og 33 år. De blev stoppet ved grænsen tilbage i maj 2018, hvor tolderne fandt både stoffer, og flydende amfetamin i store mængder.


Af: Michael Ehrhorn

20-09-2018 06:00
Esbjerg må undvære profiler

I morgen skal Esbjerg fB igen i aktion i Superligaen, når Vejle Boldklub venter. En kamp hvor EfB må undvære flere prominente navne, det skriver jv.dk.

Emmanuel Oti Essigba, Daniel Anyembe og Rafael van der Vaart bliver nemlig ikke klar til fredag.

Emmanuel Oti har fået et tilbagefald til en forstrækning, mens Rafael van der Vaart døjer med småskader. Daniel Anyembe er småskadet, og han kan være ude i længere tid.
Af: Michael Ehrhorn

20-09-2018 06:00
Cafe Quedens lukker ikke alligevel

Forvirringen har været total omkring Cafe Quedens i Ribe i den seneste tid. Forleden blev der fundet spor efter en rotte, og det gav tidligere i september en sur smiley til stedet.

Efterfølgende valgte folkene bag Cafe Quedens at opsige lejemålet, men det sker nu ikke alligevel.

Efter et nyt kontrolbesøg har cafeen nemlig fået sin glade smiley igen, da alt var, som det skulle være. Det betyder også, at opsigelsen af lejemålet er blevet annulleret.
Af: Michael Ehrhorn

20-09-2018 05:19
Regeringen vil mindske bøvl for foreninger, der yder socialt arbejde

Socialminister Mai Mercado (K) lægger op til at fjerne det administrative besvær for især små foreninger, så det bliver nemmere for frivillige at hjælpe samfundets svageste.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

– Målet er, at det skal være nemmere og mere enkelt at være frivillig, lyder det fra ministeren.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

20-09-2018 05:11
Folketingets tre største partier åbne for at fjerne 1000 krone-seddel

Det kan snart være slut med at betale med den danske 1000 krone-seddel.

I hvert fald er Folketingets tre største partier åbne over for et forslag om at afskaffe den værdifulde seddel som led i bekæmpelsen af hvidvask og anden kriminalitet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

20-09-2018 05:04
Vildsvinehegn skal bremses

En række grønne organisationer fra Danmark og Tyskland går nu til EU for at få EU-Kommissionen til at bremse det planlagte vildsvinehegn, der skal opføres ved den dansk-tyske grænse i 2019.

Det er fuldstændigt uacceptabelt at opføre et hegn, der skærer tværs gennem et naturområde, lyder kritikken fra blandt andre Danmarks Naturfredningsforening.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

20-09-2018 05:00
Opgiver erstatningssag mod Se og Hør

Jarl-Friis Mikkelsen og Steffen Kretz opgiver erstatningssag mod Se og Hør i tys-tys-sag.

Det oplyser parternes advokat, Brian Larsen, til Ekstra Bladet.

Tidligere har EU-parlamentariker Morten Helveg tabt en sag om godtgørelse og i stedet måttet betale sagens omkostninger på 170.000 kr.
Af: Mike Forde
Kilde: EkstraBladet

19-09-2018 13:01
Politiet leder efter pårørende til mand, der blev ramt af tog

Politiet frigiver nu et signalement af manden, som onsdag mistede livet ved en togpåkørsel i Hjordkær syd for Rødekro.

Manden er nemlig ikke identificeret endnu, og derfor efterlyser politiet mulige pårørende. Han beskrives som en ældre mand mellem 60 og 70 år, dansk af udseende, almindelig af kropsbygning, og gråt, kort hår.

Han var iført en blå skjorte, sorte bukser og en sort trøje. På fødderne havde han et par blå sko af mærket Asics. Sydjyllands Politi kan kontaktes på 7611 1448.
Af: Mike Forde

19-09-2018 12:00
Togene kører igen ved Rødekro

Togtrafikken mellem Rødekro og Tinglev er normaliseret efter en personpåkørsel tidligere i dag.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser på Twitter, at det var en ældre mand, der blev ramt, og at han blev erklæret død på stedet. Han er endnu ikke identificeret.
Af: Mike Forde

19-09-2018 11:51
Vestager opgiver skattesag mod McDonalds

EU-Kommissionen opgiver skattesag mod McDonald’s og Luxembourg. Konkurrencekommissær Margrethe Vestager konkluderer, at Luxembourg ikke er skyldig i ulovlig statsstøtte til burgerkæden.

Det var ellers udgangspunktet, da undersøgelsen blev indledt i 2015.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-09-2018 10:59
Færre på offentlig forsørgelse

Antallet af offentligt forsørgede i Danmark er - når man ikke tæller SU med - faldet i andet kvartal i år med 8500 personer. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Faldet skyldes, at der i andet kvartal var 1100 færre på førtidspension, 2800 færre på efterløn og 400 færre på fleksydelse i forhold til første kvartal, skriver Danmarks Statistik.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

19-09-2018 10:35
Stor øvelse vil kunne ses og høres de næste to døgn

Der er både skibskollision, olieforurening, skibsbrand og redning af mange sårede, når en lang række myndigheder onsdag og i morgen gennemfører en stor øvelse i Vadehavet.

De skal i dag øve det tætte samarbejde i forbindelse med, at et mindre tankskib og en passagerfærge kolliderer. I morgen skal myndighederne bekæmpe olieforureningen på havet og på de kyststrækninger, hvor olien skyller ind.

Beboerne og turister på Rømø vil de næste to dage opleve stor aktivitet med masser af blå blink og udrykninger på Rømø, flyvning med helikoptere og sejlads med skibe.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

19-09-2018 10:31
6.200 kunder står bag mistænkelige overførsler

Op mod 6.200 kunder i Danske Banks estiske filial har foretaget mistænkelige overførsler, viser bankens egen undersøgelse af hvidvasksagen.

Undersøgelsen konkluderer, at der har været ‘helt uacceptable og kedelige forhold omkring vores filial i Estland’.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-09-2018 10:23
Mand dræbt af tog ved Rødekro

En ældre herre er i morges blevet dræbt af et tog ved Rødekro. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Syd- og Sønderjyllands Politi arbejder fortsat ved banelegemet, og derfor er togdriften standset.

Personen er endnu ikke identificeret skriver jv.dk

DSB fortæller, at der er sat togbusser ind på strækningen mellem Rødekro og Tinglev, der vil køre i pendulfart mellem de to stationer.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

19-09-2018 10:13
DF: Højere straffe for hashsmugling

En ny undersøgelse fra Justitsminsteriet viser at Danmark straffer besiddelse af hash til videresalg langt mildere end i Sverige og Norge. Og det er formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup noget utilfreds med. Han kræver derfor markant højere straffe i Danmark.

- Nu har vi en undersøgelse fra Justitsministeriet, der er et godt grundlag for at sige til justitsministeren: lad os så få nogle højere straffe, så vi undgår at Danmark er slaraffenland for hashsmuglere, siger Peter Skaarup til DR nyheder.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

19-09-2018 08:57
104 narkosigtelser på otte måneder

Et ekstraordinært fokus på bekæmpelse af narko i nattelivet i byerne i Syd- og Sønderjyllands politikreds har på otte måneder ført til 104 sigtelser.

Der er tale om overtrædelser af loven om salg samt besiddelse af euforiserende stoffer og politiet har været omkring og inde på diskoteker og værthuse.

Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

19-09-2018 08:54
Enhedslisten vil have Danske Bank i forhør

Står det til Enhedslisten bør Danske Bank forklare sig i en offentlig høring i Folketinget.

- Det er jo tydeligt for enhver, at Danske Bank udgør en latent trussel mod stabiliteten i den finansielle sektor. Det skal simpelthen stoppe, siger partiets finansordfører, Rune Lund.

For selv om banken i dag præsenterer sin interne undersøgelse af sagen, vil der stadig være mange spørgsmål, mener Enhedslisten.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Ritzau

19-09-2018 08:41
Danske Banks administrerende direktør fratræder sin stilling

Administrerende direktør Thomas F. Borgen har i dag meddelt bestyrelsen, at han ønsker at fratræde sin stilling i Danske Bank.

Meddelelsen kommer i forlængelse af, at Danske Bank i dag fremlægger konklusioner på undersøgelserne af forholdene i Estland.

Det skriver Danske Bank i en pressemeddelelse
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-09-2018 08:35
Tog holder stille ved Rødekro

En personpåkørsel er årsag til, at togene holder stille mellem Rødekro St. og Tinglev St.

Togbusser er på vej, og de vil være ved de to stationer ca. klokken 9.30, oplyser DSB.
Af: Mike Forde
Kilde: dsb

19-09-2018 08:31
Kommuner trodser regeringen

Frygt for massive forringelser for ældre og børn får flere af landets kommuner til at trodse regeringens krav om skattestop og gør klar til at lade skatten stige:

Eksempelvis i Odense, hvor man allerede for et par år siden lod skatten stige over nogle år. Det har været med til at sikre 493 stillinger indenfor børn, unge, ældre og handicappede. Men flere kommuner er på vej med højere skatteprocenter:

- Jeg kan høre ude i landet, at både røde og blå kommuner nu sender et vigtigt signal i år til Christiansborg om, at de er klar til at prioritere kernevelfærd frem for skattelettelser, siger Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

19-09-2018 07:43
Højere narkostraf i vore nabolande

I Sverige og Norge får man cirka 5 års fængsel for besiddelse og videresalg af 50 kilo hash, mens det herhjemme giver cirka 1 år og seks måneders fængsel. Det viser en opgørelse Justitsministeriet.

Det er for lidt, mener Peter Skaarup (DF), formand for Folketingets Retsudvalg.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-09-2018 07:28
Kræver sporten tilbage

Besparelserne på DR Sporten møder heftig kritik fra flere sider - blandt andet fra Danmarks Idrætsforbund og DR's egne sportsjournalister.

Desuden mener Dansk Folkeparti, at DR ikke overholder public service-kontrakten, når de sparer de daglige tv-sportsnyheder væk.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

19-09-2018 06:00
Vejarbejde ved rundkørslen ved Rosinfelt i Tønder

Fra i dag og cirka en uge frem udskifter Tønder Kommune den slidte asfalt i rundkørslen ved Rosinfelt i Tønder.

Resultatet bliver en mere jævn og holdbar kørebane. Samtidig bliver rundkørslen forberedt til modulvogntog med overkørselsareal i rød asfaltbelægning.

Det forberedende arbejde bliver udført i dag og i morgen, og det sker i dagtimerne, og der vil være åben for normal trafik.

Asfaltering af ny belægning vil blive udført som aften- og natarbejde fra fredag den 21.9 kl. 18.00 til lørdag den 22.9 kl. 06.00. Der vil blive spærret for gennemkørsel i rundkørslen fra alle fire sider i dette tidsrum.

Vejlukningen vurderes ikke at påvirke grænsetrafikken.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

19-09-2018 06:00
Forsvarer sigtede i sag om asylspray

Skal det være ulovligt, at tre mænd medvirkede til at udlevere en såkaldt asylspray til forbipasserende på gågaden i Haderslev, fordi de er imod asylansøgere.

Det mener anklageren ved Retten i Sønderborg, der vil have tre sigtede med tidligere partiformand for Danskernes Parti, Daniel Stokholm, dømt for grov racisme med 60 dages fængsel til følge.

Forsvareren i sagen afviser dog, at man kan straffe for racisme, da der ikke direkte har været et racemæssigt budskab, og at tidligere lignende sager bakker den påstand op.
Af: Michael Ehrhorn

19-09-2018 06:00
Sønderjyder får ikke kræftbehandling syd for grænsen

Hvis man drømmer om kræftbehandling syd for den dansk/tyske grænse på ny, så blev man skuffet, da Region Syddanmark i går lagde budgetforliget frem.

Der blev nemlig ikke plads til at tilbyde sønderjyske patienter mulighed for strålebehandling i Flensborg, det skriver jv.dk.

- Vi har haft en fælles drøftelse og er nået til enighed om ikke at genopbygge tilbuddet. Det skal ses i lyset af, at der ikke er sket så meget nyt, siden beslutningen oprindeligt blev taget, og at det ikke giver mening at skifte kurs hele tiden, siger regionsrådsformand Stephanie Lose.
Af: Michael Ehrhorn

19-09-2018 06:00
Caféliv og koncerter i Ribe

Tilbage i midten af august blev det officielt, at Ribe Bryghus var de nye ejere af den gamle remise i Ribe, der tæller et 3700 kvm stort område på Seminarievej.

Og nu løftes lidt af sløret for planerne for stedet.

Nu er der nemlig fra politisk hold blevet givet tilladelse til, at der gerne må drives cafédrift på steder. Den gamle remise kan også blive samlingspunkt for koncerter, det skriver jv.dk.
Af: Michael Ehrhorn

19-09-2018 05:49
Kiosk-røver efterlyses efter røveri i Holsted

Syd- og Sønderjyllands Politi håber på hjælp til opklaringen af et forsøg på røveri mod en kiosk i Holsted.

Politiet har udsendt en efterlysning med foto fra kioskens vide-overvågning. Politiet håber det kan lede til opklaringen af et forsøg på røveri mod Stationskiosken, Storegade 40 i Holsted, tirsdag i sidste uge.

Røveriet blev forsøgt kort før klokken 21. Her truede den ukendte gerningsmand personalet med en kniv. Han var maskeret med en sort maske med huller til øjnene.

Gerningsmanden beskrives som en spinkel mand, almindelig af kropsbygning. han var iført mørkeblå trøje med hvid lynlås foran i hele trøjens længde og hvidt logo på venstre side af brystet og mørke bukser med hvidt logo på venstre lår og mørke sko.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

19-09-2018 05:34
Ørsted sælger halv vindmøllepark for 37 milliarder

Ørsted sælger halvdelen af havvindmølleparken Hornsea 1, der er ved at blive bygget i Nordsøen, for godt 37 milliarder kroner.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Parken er færdig i 2020 og består af 174 Siemens Gamesa vindmøller.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-09-2018 18:23
Budgetforlig vedtaget med bred enighed

I Esbjerg er der nu styr på budgetterne for den kommende tid. Byrådet har nemlig med overvældende opbakning og samlet enighed vedtaget det kommende budgetforlig.

Som så mange andre steder indeholder budgettet besparelser, og der skal spares 217 millioner kroner over fire år.

Der bliver dog også plads til at dele millioner af kroner ud til de områder, der har mest brug for det, sådan lyder meldingen efter gårsdagens aftale.
Af: Michael Ehrhorn

18-09-2018 11:00
Havmiljøøvelse påvirker trafikken i Havneby på Rømø

I morgen starter den omfattende havmiljøøvelse, som varer over 2 dage i Vadehavet nær Rømø og på selve øen.

Det kommer til at påvirke trafikken flere steder i Havneby oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Man vil bl.a. i morgen kunne opleve en del udrykning på Rømø, flyvning med helikoptere samt sejlads med fartøjer.

På torsdag vil der være skibe på vandet, enkelte flyvende enheder i luften samt materiel og personale på udvalgte steder på kysten.

Politiet beder om forståelse for de gener, som øvelsen måtte medføre, lige som de beder om, at borgerne respekterer myndighedernes anvisninger.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

18-09-2018 10:51
Millioner af børn døde af mangel på vand og mad

Sidste år døde anslået 5,4 millioner børn verden over før deres 5-års fødselsdag.

Nyfødte tegnede sig for halvdelen af dødsfaldene.

De fleste af dødsfaldene skyldtes mangel på vand, ernæring og sundhedspleje. Det viser en rapport udarbejdet af Unicef og Verdensbanken
Af: Marianne Thorø

18-09-2018 10:43
Region Syddanmark sender penge til bekymrede borger i Grindsted

Region Syddanmark afsætter tre millioner kroner til en opfølgende undersøgelse af de sundhedsmæssige konsekvenser i forbindelse med forureningen i Grindsted - Det skriver jv.dk

Samtidig afsættes ti millioner, der skal være med til at reducere udledning af forurenet vand i Grindsted Å.

Forureningen i Grindsted stammer fra Grindstedværket, der i forbindelse med produktion af lægemidler udledte affaldsstoffer samt spildevand til Grindsted Å og senere til Kærgård Klitplantage ved Vesterhavet.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

18-09-2018 10:37
DR nedlægger 375-400 stillinger

DR skal som følge af medieforliget spare 420 millioner kroner om året.

Det medfører 375-400 stillingsnedlæggelser, oplyser generaldirektør Maria Rørbye Rønn. Spareplanen medfører desuden nedlæggelse af to direktørstilliner og omstruktureringer.

DR reducerer antallet af flow-tv-kanaler fra de nuværende seks til tre kanaler i 2020: DR1, DR2 og DR Ramasjang, fremgår det af public service-kontrakt.

Desuden nedlægges 3 radiokanaler.


Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

18-09-2018 10:00
107 whistleblowerhenvendelser

Finanstilsynet får flere henvendelser om mistænkelige økonomiske forhold, som hvidvask, ulovlige lån og kriminelle penge i finanssektoren.

Siden Finanstilsynet for fire år siden oprettede en whistleblower-ordning er antallet af henvendelser steget fra 6 til 107 sidste år.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

18-09-2018 09:58
Danmark er et af de sikreste lande at føde i

Danmark er et af de sikreste lande at føde i.

Nye tal fra Rigshospitalet viser, at der i 2017 døde ca. 1 ud af 1000 fostre i morens mave omkring terminen. Det er ifølge Hanne Brix Westergaard, overlæge på Nordsjællands Hospital og formand for danske fødselslæger, en af de laveste dødsrater i hele verden.

Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

18-09-2018 09:55
Campingpladser jubler over besøg

Tre måneders sommer med masser af sol og varme har sat sit tydelige spor på antallet af overnatninger på de danske campingpladser.

I juli gæstede ikke færre end 3,8 millioner mennesker de danske campingpladser, og det er en fremgang på 10,7 procent i forhold juli 2017, viser dugfriske tal fra Danmarks Statistik.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

18-09-2018 09:02
KIF Kolding begæret konkurs

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er håndboldklubben KIF Kolding mandag aften blevet begæret konkurs af tidligere spillere.

Tidligere har lønnen til flere spillere og ansatte ladet vente på sig, og det har nu medført, at klubben er blevet begæret konkurs.

TV 2 SPORT erfarer nemlig, at Håndbold Spiller Foreningen på vegne af tidligere KIF Kolding-spillere mandag aften indgav begæringen om konkurs.

KIF Kolding har vundet flere mesterskaber end nogen anden herreklub i Danmark, men nu er traditionsklubben igen presset økonomisk.

Den nuværende spillertrup har fået udbetalt den seneste løn og blev orienteret om konkursbegæringen mandag.

KIF Koldings bestyrelsesformand, Brian Stein, afviser, at klubben er blevet begæret konkurs, men at den er blevet slæbt i fogedretten.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-09-2018 09:01
Virksomheder prioriterer arbejdsmiljøet

Danske virksomheder prioriterer i højere grad end tidligere et sundt arbejdsmiljø. Det viser en undersøgelse af virksomhedernes arbejdsmiljøindsats for 2017.

- Jeg glæder mig over det billede, der tegner sig i undersøgelsen – nemlig at virksomhederne lægger større vægt på arbejdsmiljøet, for det er afgørende, at både det psykiske og fysiske arbejdsmiljø bliver bedre, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen i en kommentar.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

18-09-2018 06:00
S: Indvandrere skal aktiveres 37 timer i ugen

Står det til Socialdemokratiet skal indvandrere på offentlige ydelser aktiveres i 37 timer i ugen, hvis ikke de selv kan finde et job eller en uddannelse.

Partiet vil indføre en pligt til at bidrage i 37 timer om ugen i enten nyttejob, virksomhedspraktik, danskundervisning, jobsøgning eller en kombination, og konsekvenserne er klare, hvis man ikke møder op:

- Møder du ikke op, får du ingen ydelse, siger partiets udlændinge- og integrationsordfører, Mattias Tesfaye til Kristeligt Dagblad.
Af: Marianne Thorø
Kilde: KD

18-09-2018 05:48
Bredt forlig giver flere penge til psykiatri

Et bredt flertal i det syddanske regionsråd indgik mandag aften aftale om Region Syddanmarks 2019-budget.

Flere mobile skadestuer i psykiatrien og akut psykiatrisk udrykningstjeneste, udbredelse af personlig medicin med skræddersyet behandling til kræftpatienter samt bedre introduktion og kompetenceudvikling til medarbejderne på sygehusenes fælles akutmodtagelser, medicinske afdelinger og i psykiatrien. Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Bag forliget står Venstre, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og løsgænger Marianne Mørk Mathiesen.

Samlet set står 39 af regionsrådets 41 medlemmer bag forliget. Enhedslistens to mandater er ikke med i forliget, men overvejer om de vil tilslutte sig.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

18-09-2018 05:35
Flere unge mænd har ondt i livet

Det har længe været de unge kvinder, der har været fokus i forbindelse med stress og angst. Men problemerne er også stigende hos de unge mænd.

- Det er den evindelige forventning om effektivitet, der er problemet. Mennesker er blevet en vare, der skal producere. Det hele handler om, hvad man kan nå og opnå, og det giver dem præstationsangst, siger centerleder Søren Copsø for Headspace i Esbjerg, hvor de unge kommer for at få hjælp.

En sammenfatning af Den Nationale Sundhedsprofils tal viser, at andelen af unge mænd mellem 16-24 år i Region Syddanmark, der har dårligt mentalt helbred, er steget med 40 procent siden 2010 skriver TV Syd.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

18-09-2018 05:31
DR K og DR 2 bliver slået sammen

Ifølge TV 2s oplysninger vil DR-kanalerne DR K og DR 2 blive slået sammen.

Desuden ventes det, at to andre kanaler, DR 3 og DR Ultra, fremover bliver kanaler på nettet.

Det er et resultat af forhandlinger om en ny public service-kontrakt.

DR holder stormøde her til formiddag.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

18-09-2018 05:25
Efterlyst drabsmand fundet igen

Syd- og Sønderjyllands Politi valgte i går at efterlyse en 31-årig mand, der er i går i landsretten blev kendt skyldig i vold med døden til følge mod sin 17 måneder gamle stedsøn, Noah fra Sommersted.

Den dømte forsvandt fra retten i Sønderborg efter en dom på 9 års fængsel.

Manden ernu er fundet igen og anholdt.


Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

18-09-2018 05:11
Flygningemuseum på vej i Varde

Drømmen om et flygtningemuseum i Varde om de mange tyske flygtninge, der flygtede til Danmark i slutningen af anden verdenskrig er kommet et skridt nærmere.

Varde Kommunes byråd har i deres nye budgetaftale for 2019-22 afsat 10 millioner kroner til projektet skriver TV Syd.

Tilbage i august blev projektet også tildelt 10 millioner kroner af i alt 400 millioner, regeringen fordeler til kulturområdet.

Man forventer, at museet vil koste omkring 100 millioner kroner og ligesom Tirpitz-museet er det tegnet af arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

18-09-2018 05:10
Arbejde i studietiden fører hurtigt til et job

Studerende, som arbejder, mens de læser på universitetet, øger chancen for at komme hurtigt i arbejde.

Det viser en undersøgelse fra Dansk Industri, skriver Jyllands-Posten.

Blandt nyuddannede med lange videregående uddannelser, som arbejdede mindst 10 timer om ugen i de sidste to studieår, var 85 procent i beskæftigelse.
Af: Mike Forde
Kilde: Jyllands-Posten

18-09-2018 05:04
Styrelse fyrer - lokale arbejdspladser i fare

Landbrugsstyrelsen må i efteråret afskedige 60-70 medarbejdere. Det kan også ramme styrelsens afdeling på Augustenborg Slot.

Landbrugsstyrelsen står over for en fremtid med færre penge som følge af faldende bevillinger.

Det betyder, at styrelsen i løbet af efteråret må afskedige 60-70 medarbejdere på tværs af styrelsen. Det svarer til cirka hver 20. medarbejder. Det oplyser styrelsen mandag formiddag i en pressemeddelelse.

Samlet set står styrelsen over for et fald i bevillingen på 18 procent frem mod 2022, og allerede i 2019 reduceres styrelsens bevilling med knap 70 millioner kroner.

Styrelsen har siden maj 2016 haft en afdeling på Augustenborg Slot. Afdelingen blev oprettet som et led i regeringens ønske om at flytte statslige arbejdspladser fra København og ud i landet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

18-09-2018 05:00
Eksperter advarer mod grønne fluesvampe

Mængden af giftig grøn fluesvamp i de danske skove er eksploderet de seneste måneder.

Det beretter naturvejledere fra hele landet ifølge TV2.
Af: Mike Forde
Kilde: tv2

17-09-2018 12:57
Unfair med forskellige sanktioner

Det er ikke fair, at det regionsejede ambulanceselskab, Ambulance Syd straffes mildere end det privatejede Responce, når mobiliseringstiderne skal gøres op. Det mener de konservative i regionsrådet i Syddanmark efter Responce er blevet opkrævet mere end 20.000 kroner for at have overskredet mobiliseringstiderne med 3,4 pct. Ambulance Syd overskred med 8,3 pct men skulle ikke betale en krone i straf.

- Hvis man opererer med straf til Responce for ikke at overholde mobiliseringstiderne, må der også være en sanktion overfor Ambulance Syd. Jeg kan ikke forstå, at Responce skal behandles dårligere, siger Konservatives leder i regionsrådet, Morten Weiss-Pedersen til jv.dk
Af: Marianne Thorø
Kilde: jv.dk

17-09-2018 10:44
Den mobile tandklinik har modtaget de første patienter

Da politikerne i Tønder kommune bestemte at samle tandplejen i det gamle rådhus i Bredebro besluttede de sig også for, at mindre besøg hos tandlægen skulle kunne klares lokalt ude ved skolerne og det skulle foregå i en mobil tandklinik.

Den mobile tandklinik har nu haft de første ture i Tønder, Skærbæk og Toftlund.

- Vi er rigtig glade for at kunne fortælle, at den mobile klinik er ude at køre på skolerne. Vi er blevet taget godt imod, og børnene synes det er spændende og hyggeligt med den nye mobile tandklinik, fortæller stedfortræder Irene Holk Lund i Tønder Kommunale Tandpleje.

Der har dog været nogle startvanskeligheder for den mobile klinik. Til at begynde med stod der på indkaldelsen, at det var i bussen, og der var opringninger fra forældre som troede, at vi kørte rundt og hentede børnene. En anden udfordring var også, at der i indkaldelsen stod, at bussen holdt ved skolen.

- Det er ingen bus der kommer og henter børnene. Det er en mobil tandklinik, som er indrettet som en form for autocamper med en patientstol og røntgen, hvor det er muligt at lave mindre tandkontroller, fluorbehandlinger, kontrol af mundhygiejne og tandbørstning mv., fortæller Irene Holk Lund.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

17-09-2018 09:13
Ekstra undersøgelser ved sø i Emilie Meng-sag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser i en pressemeddelelse, at man de kommende dage vil afspærre og gennemføre nye undersøgelser af søen i Regnemark Bakker ved Borup, hvor den dræbte Emilie Meng blev fundet den 25. decemeber 2016.

Det er den ekstraordinære varme sommer, der har givet politiet mulighed for yderligere undersøgelser, da søen er delvist udtørret.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

17-09-2018 09:03
Lærer fra Tønder anmeldt for vold

Syd- og Sønderjyllands Politi er lige nu ved at undersøge anmeldelser mod en lærer fra den tyske skole i Tønder.

Ifølge forældrene til en dreng på skolen, tog læreren kvælertag og skubbede drengen, ligesom han blev udsat for mobning af læreren.

JydskeVestkysten erfarer fra et sæt forældre, der af hensyn til drengens tarv optræder anonymt, at op mod fire drenge fra skolens 3. klasse er videoafhørt i sagen.

Lederen af Ludwig Andresen Schule, Bonni Rathje-Ottenberg, vil ikke udtale sig i sagen.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

17-09-2018 08:40
Færre skal udsættes for asbest

Et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om at gøre en indsats for at færre udsættes for asbest. Det udgør nemlig stadig en sundhedsfare for ansatte i byggeriet.

Flertallet har valgt at følge 20 anbefalinger fra arbejdsmarkedets parter, der blandt andet lyder på at styrke forundersøgelserne i byggeriet og at skabe større klarhed om roller og pligter i forhold til reglerne om asbest.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

17-09-2018 07:53
FN skylder Danmark flere hundrede millioner

I mere end 20 år har Danmark haft 783 millioner kroner til gode hos FN for at have deltaget i nogle fredsbevarende missioner på Cypern, i Gaza og i Congo. Det oplyser Radio24syv, som har fået aktindsigt hos Udenrigsministeriet.

Det er mere end tvivlsomt, om Danmark nogen siden får beløbet tilbage, da en række andre FN-medlemslande ikke har indbetalt til organisationen.
Af: Mike Forde
Kilde: Radio24Syv

17-09-2018 07:50
Bagmandspolitiet efterforsker Lego-arving

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) skal nu undersøge, om Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen og hans private selskab Great Northern A/S har stjålet erhvervshemmeligheder fra en konkurrent.

Det skriver Finans.dk.

Bagmandspolitiet har overtaget sagen fra Sydøstjyllands Politi.
Af: Mike Forde
Kilde: Finans

17-09-2018 07:17
Udviklingshæmmede klarer vasketøjet

Fremover er det udviklingshæmmede der tager sig af vasketøjet i Svømmestadion Danmarks Spa- og Wellnessafdeling. Tidligere har et firma ude i byen taget sig af vasketøjet, men nu ordnes det af udviklingshæmmede i et socialt projekt, der skal få dem ud på arbejdsmarkedet.

Derudover har Sport & Event Park Esbjerg også indgået et samarbejde med Recovery Bulls, som deltager i et specialudviklet træningsforløb med socialt udsatte:

- Det er vigtigt for Sport & Event Park Esbjerg at støtte sociale projekter, hvor vi kan, og det håber vi, at vi kan udvikle endnu mere i fremtiden, siger direktør Niels Bækgaard i en pressemeddelelse.
Af: Marianne Thorø

17-09-2018 07:10
Familiefar forsvandt i ti timer

Sydøstjyllands Politi måtte i aftes ud at lede efter en 56-årig familiefar fra Polen. Manden var blevet væk fra familien, der var på udflugt i Hejnsvig ved Billund. Her var han sammen med sin søn og svigerdatter ude at plukke svampe, da han pludselig forsvandt.

Efter at have ledt efter ham i timevis, kontaktede familien politiet, der satte en eftersøgning i gang. Først klokken 2 i nat blev han fundet - gående i nødsporet på Esbjergmotorvejen - 31 kilometer væk fra hvor han sidst blev set.

Det er uvist, hvad manden har lavet i de ti timer, han var væk, men da han blev fundet, var han stærkt beruset.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

17-09-2018 06:59
Færre tog mellem Esbjerg og Aarhus

Fra i dagog til og med søndag den 30. september kører der der færre regionaltog mellem Esbjerg og Aarhus.

DSB oplyser, at ændringerne skyldes, at der er brug for flere lokomotivførere på strækningen mellem Aarhus og Aalborg, hvor Banedanmarks signalarbejde forlænger køretiden med 45 minutter.

Det betyder, at de rejsende fra Esbjerg i stort omfang skal køre med bus til Fredericia, ligesom situationen også påvirker rejsende til og fra Hedensted, Brejning og Børkop stationer.

Især DSB-kunder fra Esbjerg har været hårdt plaget hen over de seneste måneder på grund af problemerne med kørestrømsanlægget mellem Esbjerg og Lunderskov, hvor de også var henvist til togbusser.

Tjek Rejseplanen, hvor alle ændringer fremgår, lyder opfordringen mandag morgen fra DSB.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

17-09-2018 06:05
Luftforurening skader ufødte babyer

Forskere har nu påvist at et ufødt barn potentielt kan blive skadet, hvis moderen til daglig indånder forurenet luft. De forurenede partikler kan nemlig rejse fra moderens lunger og videre ned i moderkagen.

Hidtil har opfattelsen været at de skadelige stoffer i forureningen blev opfanget i luftvejene, men sådan er det tilsyneladende ikke, fortæller TV2 Nyhederne.

Blandt synderne til den skadelige luftforurening er trafik, brændeovne, stearinlys, kraftværker og skibe.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Tv2

17-09-2018 06:00
Uden kørekort, fuld og langt væk hjemmefra

Det meste var galt, da en 17-årig pige fra Als havde forvildet sig til Vejle i bil, uden kørekort og påvirket af alkohol.

Her kørte hun ind i transformator, og det betød, at 261 boliger i Vejle stod uden strøm.

Den unge pige blev anholdt af politiet, men kort efter blev hun løsladt og hentet af sine forældre.
Af: Søren Klinkby

17-09-2018 06:00
Hjemmeværnsfolk falder fra ved grænsen

88 hjemmeværnsfolk. Så mange er der afsat til at hjælpe det danske politi omkring kontrollen ved den dansk/tyske grænse.

Af dem er der dog en hel del, der stopper hurtigt igen, det skriver jv.dk.

På bare et år har 25 hjemmeværnsfolk sagt op, mens yderligere to er blevet afskediget.

Ved grænsen kalder man dog frafaldet en naturlig udvikling, og det er lykkedes at besætte stillingerne relativt hurtigt igen.
Af: Søren Klinkby

17-09-2018 06:00
Ny minisommer på vej

Sommeren er gået, efteråret er kommet indenfor, og radiatorer og vinterjakker støves så småt af rundt omkring.

Hvis du allerede savner sommeren, så er der dog rigtig godt nyt i den kommende uge,

Varm luft kommer nemlig op fra syd, og det giver især Syd- og Sønderjylland nogle varme sommerdage med helt op til 25 grader.

Det er den tropiske storm Helene, der sender varm luft i retning mod Danmark, skriver TV2.
Af: Søren Klinkby

17-09-2018 06:00
22-årig overfaldet

En 22-årig mand blev i weekenden overfaldet af to mænd, da han gik tur på en sti ved Grønlandsparken i Esbjerg.

De to mænd udsatte deres offer for både vold og et røveri, da de også stjal hans mobiltelefon.

- Vi blev tilkaldt til stedet, og måtte bringe den unge mand til skadestuen til behandling for hovedskader og muligvis en brækket næse, fortæller vagtchef Ivan Gohr Jensen til TV SYD.

Har du oplysninger i sagen kan Syd- og Sønderjyllands Politi kontaktes på telefon 114.
Af: Søren Klinkby

17-09-2018 06:00
Vold og tis

Det var ikke kedelig at være politibetjent i Esbjerg natten til søndag. Her blev hele 18 personer nemlig noteret for overtrædelser i politiets lille bog.

Blandt andet valgte en ung mand at gå i slagsmål med en dørmand, og så var der en del unge mennesker, der ikke helt kunne finde vej til byens toiletter.

En del fik nemlig bøder for at tisser på gaden, på huse og endda i kældre.
Af: Søren Klinkby

17-09-2018 06:00
Kolding tabte i Sønderborg

I weekenden var der sønderjysk lokalbrag i håndboldligaen, da KIF Kolding gæstede SønderjyskE og Broager Sparekasse Skansen.

En kamp der ikke bød på ret meget at smile af for Kolding-spillerne, for holdet kom i menneskehænder kampen igennem.

Efter 16-12 ved pausen fortsatte SønderjyskE med at klø på i anden halvleg, og da kampen var slut var det en realitet, at KIF havde tabt med 32-28 i Sønderborg.
Af: Søren Klinkby

17-09-2018 06:00
Kæmpe resultat for SønderjyskE

Den var der nok ikke mange, der havde set komme. SønderjyskE leverede i aftes en sublim indsats, da det ude blev til en sejr på hele 4-2 over Brøndby IF.

SønderjyskE kom hurtigt foran i kampen, men Brøndby kom tilbage og fik vendt tingene til 2-1. En scoring kort før pausen sendte dog SønderjyskE-spillerne i omklædningsrummet med 2-2.

Anden halvleg blev en stor oplevelse for SønderjyskE-holdet, der dominerede stort og let kunne have vundet med mere end de 4-2, der blev de flotte cifre.
Af: Søren Klinkby

17-09-2018 05:51
Kun få flygtninge fra 2015 er rejst hjem

Kun tre procent af de godt 4500 personer, som fik midlertidig beskyttelsesstatus som følge af flygtningestrømmene fra 2015 og frem, er rejst fra Danmark, skriver Kristeligt Dagblad.

Fra både Venstre og Socialdemokratiet lyder det, at det tal er alt for lavt.
Af: Mike Forde
Kilde: Kristeligt Dagblad

17-09-2018 05:50
Psykiatriske patienter vender tilbage til behandling

Antallet af genindlæggelser i psykiatrien er steget markant siden 2010.

Det viser nye tal, som Sundhedsministeriet har fået hos Sundhedsdatastyrelsen, skriver Jyllands-Posten.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

17-09-2018 05:30
Vi er for uopmærksomme i trafikken

På fire år har 55 personer mistet livet i trafikken på grund af uopmærksomhed på vejene i Sydøstjylland og Syd- og Sønderjylland.

Derfor kan du fra i dag støde på politiets kontrol, når de går i krig mod mobiltelefoner og andre ting, der distraherer bilister og lastbilchauffører i at holde øjenene på trafikken skriver TV Syd.

Omkring seks procent af alle landets bilister har så travlt med at tale i håndholdt telefon, indstille GPS og radio eller spise og drikke, at det kan distrahere dem og tage fokus væk fra vejen.

Det viser en undersøgelse politiet foretog i 2017.

Undersøgelsen viser også, at for lastbilchauffører ligger tallet oppe på cirka 15 procent, og for begge grupper kan det koste menneskeliv.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

17-09-2018 05:06
Danskerne er vilde med McDonald's

Det har aldrig gået bedre for burgerkæden McDonald’s i Danmark, end det gør i øjeblikket.

180.000 personer lægger hver dag vejen forbi en af kædens 89 danske restauranter, skriver Berlingske Business.

Det er 20.000 flere dagligt end for et år siden.
Af: Mike Forde
Kilde: Berlingske

17-09-2018 05:00
Dansk Industri slår alarm over manglende studiepladser

Samtidig med at danske virksomheder skriger på uddannede inden for teknologi, it, ingeniørkundskab, naturvidenskab og matematik, afviser flere universiteter unge, der søger ind på netop de uddannelser.

Der er ikke studiepladser nok.

Det skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken
Facebook
Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter