16-07-2018 19:59
Boligmangel i Kolding midtby sender købere til nabobyerne

Ejendomsmæglere i Kolding er begejstrede over kommunens overvejelser om at bygge et nyt ”superrådhus” og omdanne de bygninger i Kolding midtby, som de kommunale forvaltninger i dag har til huse i, til boliger.

Ifølge viceborgmester, Søren Rasmussen, DF, vil kommunale bygninger kunne laves om til lejligheder, hvis Kolding Kommune beslutter at bygge nyt rådhus og rykke samtlige forvaltninger sammen i ét nyt byggeri, skriver TV Syd.

Ejendomsmægler Brith Ankjær, EDC Poul Erik Bech i Kolding, bekræfter behovet for den type boliger i midtbyen. Men de findes ikke, og derfor sender ejendomsmæglerne interesserede kunder til nabobyerne, hvor netop de lejligheder kunderne efterspørger, findes.
Af: Christian Kjeldsen

16-07-2018 19:58
Dobbelt så mange udbrud af afrikansk svinepest i Polen

Mens diskussionen om et vildsvinehegn langs den dansk-tyske grænse foregår, viser nye tal, at antallet af udbrud af afrikansk svinepest er steget dramatisk i Polen i 2018, skriver TV SYD.

De nye tal er offentliggjort af det tyske Forbundsforskningsinstitutet for Dyresundhed, FLI.

Mens der i 2017 blev registreret i alt 822 tilfælde af afrikansk svinepest i både vildsvin og tamsvin i Polen, er tallet for første halvår af 2018 dobbelt så højt. 1.606 tilfælde af sygdommen er indtil 11. juli registreret i Polen.

Sygdommen er endnu ikke nået til Tyskland og dermed nærmere den danske grænse. Men de mange udbrud i Polen øger risikoen for, at sygdommen når Danmark og dermed truer eksporten af svinekød til en værdi af 11 milliarder kroner årligt.
Af: Christian Kjeldsen

16-07-2018 19:56
Ukendt genstand rammer bil på Sønderjyske Motorvej

En bil er mandag aften blevet ramt af "noget" på E45, også kendt som Sønderjyske Motorvej, skriver Ritzau.

Bilen blev ramt af noget, der blev kastet ud fra en bro ved Hovslundvej nord for Rødekro. Ingen personer er kommet til skade.

- Den er ramt af noget, der er hoppet hen ad kølerhjelmen og sprunget op på forruden, fortæller vagtchef Søren Strægaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Ritzau.

Politiet prøver mandag aften med hunde at finde frem til den genstand, der blev kastet. Derfor er motorvejen afspærret i begge retninger mellem afkørslerne 69 og 70.
Af: Christian Kjeldsen

16-07-2018 08:26
Bøderegn for overtrædelse af afbrændingsforbud

Borgerne overtræder stadig forbuddet imod afbrænding, der har været i kraft siden den 2. juli i stort set alle landets kommuner. Og nu har Politiet fået nok, og udsteder bøder på 5.000 kroner.

En 78-årig mand trodsede søndag eftermiddag afbrændingsforbuddet, da en afbrænding i hans have bredte sig til en nærliggende kornmark, hvor 50 kvm korn gik op i flammer.

I Esbjerg var måtte Politiet en tur ud på Mellemvangs Alle, hvor der var bål i en baghave, og det er forbudt lyder den løftede pegefinder fra Politiet ifølge Jyske Vestkysten.

Af: Christian Kjeldsen

16-07-2018 08:25
Sydbank : vi mangler IT-folk

Hvis man har en uddannelse indenfor IT, skal man ringe til Sydbank i Aabenraa. Her har man nemlig problemer med at skaffe nok kvalificerede medarbejdere, skriver Jyske Vestkysten.

Ifølge bankens HR-direktør Else Guldager, er det især specialister og erfarne projektledere, der kan være svære at få fat i.

Hos konkurrenten Kreditbanken, der også har hovedsæde i Aabenraa, oplever bankdirektør Lars Frank Jensen endnu ikke problemer med at finde de rigtige medarbejder.e Men siger dog til avisen, at flere dele af banksektoren HAR problemer med at finde folk.

Af: Christian Kjeldsen

16-07-2018 08:23
GISP ! 30 grader i morgen - men regn på vej.....

Varmen fortsætter men senere på ugen kommer der regn. Tirsdag kan runde 30 grader, mens onsdag kommer en frontzone indover Danmark og den vil give tiltrængt regn.

DMI kan endnu ikke sige noget om, hvor regnbygerne vil ramme og hvor meget regn, der vil komme.

Torsdag og fredag ser det igen overvejende tørt ud, men temperaturen tager et lille nøk nedad til mellem 18 og 23 grader. Den vil dog stige henimod den kommende weekend igen.

Af: Christian Kjeldsen

16-07-2018 08:23
Så er der sæson for

Sommeren er over os, og chefen er måske rejst på ferie. Det får flere svindlere på banen, som forsøger at lokke penge ud af virksomheder med såkaldt direktørsvindel.

Syd- og Sønderjyllands Politi advarer mod svindlen, hvor svindlere sender falske fakturaer til bogholderen.

Svindlen kan også foregå ved, at gerningsmanden sender falske e-mails til den økonomiansvarlige, som foregiver at komme fra en chef eller kollega, hvor de beder om, at der skal overføres et større beløb til en konto.
Af: Christian Kjeldsen

16-07-2018 08:22
Sommerferie : vi glemmer ALT om DYRE vandskaber

Sommeren og ferierejser er over os, og det betyder, at mange danskere har taget stilling til, hvordan de sikrer deres hjem mod indbrud. Dog er det stadig de færreste danskere, der har taget stilling til at sikre deres hjem mod vandskader.

Hvert år oplever over 65.000 vandskader på brugsvand og centralvarmeanlæg i hjemmet, som kunne have været undgået. I gennemsnit koster det kunderne over 40.000 kroner.

De mest omkostningsfulde skader sker ofte, mens familien er på ferie eller ikke opholder sig i huset i en længere periode.
Af: Christian Kjeldsen

16-07-2018 06:01
Danskerne stadig vilde med "industriferien"

Selvom begrebet industriferie blev afskaffet for flere år siden, er ugerne 29, 30 og 31 stadig i høj kurs, når det handler om at slukke boremaskinen og tage hjem på et velfortjent afbræk. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F blandt 900 af fagforbundets medlemmer.

Ifølge Anette Therkelsen, som er forsker i turisme på Aalborg Universitet, er det især danskernes vaner, der spiller ind i valget af ferieuger samt, at mange af 3F’erne har børn i skolealderen. Og det er ifølge hende meget almindeligt, at de så vælger at tilpasse deres ferie efter børnenes.

Af: Christian Kjeldsen

16-07-2018 06:00
Flot Esbjerg-indsats imod FCN

Oprykkerne fra Esbjerg skød søndag den nye sæson i Superligaen i gang, da holdet spillede 1-1 ude mod FC Nordsjælland.

Esbjerg var presset godt i bund i første halvleg, men kom bedre med efter pausen og formåede at spille godt op med sidste sæsons bronzevindere.

Træner John Lammers mener, at holdet fik vist, at det er stærkt nok til Superligaen på trods af en svag første halvleg.

Esbjerg tager lørdag eftermiddag imod Vendsyssel FF, der iøvrigt slog OB med 3-2 i sæsonpremieren.

Af: Christian Kjeldsen

13-07-2018 12:16
Sydjyske kommuner bryder loven

Det kniber for flere sydjyske kommuner at overholde loven på børnehandicap-området. Det gælder både alt for lange sagsbehandlingstider og ingen kontrol af egne mål.

Sønderborg kommune har en sagsbehandlingsfrist på ti uger - alligevel ventede en familie i Sønderborg fire måneder på en afgørelse. Men kommunen ved ikke hvor længe borgerne reelt venter, for de registrerer nemlig slet ikke om de lever op til deres egne mål. Det gør de heller ikke i hverken Tønder, Haderslev, Varde eller Esbjerg, viser en rundspørge foretaget af DR Syd.

- Det er manglende respekt for borgerne. De regler er lavet for at borgerne kan se, hvad der sker, og hvor længe man kan forvente, at sagerne varer, siger formanden for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen til DR Syd.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

13-07-2018 10:08
Bandekriminalitet koster kassen

Bandekriminaliteten i Danmark koster de danske skatteborgere mindst 315 millioner kroner om året. Det viser den første undersøgelse af sin slags over omkostninger til bander og rockere i retsvæsenet.

- Det er jo et enormt tal. 315 millioner kroner. Det kunne man have brugt på børn, skoler eller at reparere huller i vejene. Det understreger, at det er vigtigt, at vi fortsætter kampen mod banderne og kriminaliteten, siger retsordfører hos Dansk Folkeparti, Peter Kofod Poulsen (DF).

Undersøgelsen fokuserer på udvalgte udgifter til registrerede bandemedlemmer i blandt andet fængsler, domstole og politiet samt udgifter til ofre for berigelseskriminalitet.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

13-07-2018 10:03
Travl weekend i vente i Billund Lufthavn

Den kommende weekend bliver en af de mest travle i Vestdanmarks internationale lufthavn i Billund. Flere end 40.000 passagerer skal igennem lufthavnen fredag, lørdag og søndag fordelt på 370 flyankomster og -afgange.

- Vi forventer at vores højsæson peaker her i weekenden, for indtil nu i juli har vi set en lille fremgang i antallet af afrejsende passsagerer, men vi ved endnu ikke hvordan tropevejret i Danmark påvirker trafikken i denne weekend, siger marketingschef i Billund Lufthavn, Jesper Klausholm til BillundOnline.dk

Han opfordrer de der skal afsted fra Billund Lufthavn her i sommerferien til at komme i god tid.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Billundonline

13-07-2018 09:47
Kolding Getdown løber af stabelen i morgen

For 5. år i streg vender den årlige graffitifest. Kolding Getdown, i morgen lørdag tilbage til Råværket på Esbjergvej i Kolding.

Her vil 45 malere fra hele landet komme og dekorere væggene på Råværket, og samtidig er scenen proppet med klassisk hiphop og musikere fra det meste af Danmark.

Siden 2013, hvor Kolding Getdown startede, har adskillige skatere, breakdancere, og mere klassiske streetart-udøvere været med på programmet.

Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

13-07-2018 07:07
Vi vil vildt gerne købe sommerhus

Flere danskere ønsker at investere i et sommerhus - flere end der var sidste år på samme tidspunkt. Det viser ejendomsmæglerkæden Homes køberbarometer, der er baseret på en spørgeskemaundersøgelse blandt 2000 danskere.

Og det er især de nye skatteregler på området, der øger danskernes interesse for at købe sommerhus. De nye regler hæver bundfradraget fra 21.400 kr. til 40.000 kr. ved udlejning gennem bureau:

- Det ser ud til at motivere mange, at man nu kan få et betydeligt tilskud til at eje et sommerhus ved at leje det ud nogle uger om året, siger Henrik Hauthorn Jensen fra Home.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

13-07-2018 06:56
Landmænd får lov at bruge foder fra brakmarker

En afstemning blandt EU-landene har givet landmændene lov til at høste brakmarkerne og bruge græsset og anden biomasse som foder til dyrene. Græsset på brakmarkerne må ellers først høstes 1. august, men afgrødet må ikke bruges som foder.

Men tørken overalt i Europa har fået EU til at lempe på reglerne - blandt andet på opfordring fra danske landmænd.

- Det er sund fornuft, at vi i en situation, hvor tørken betyder mangel på foder, udviser fleksibilitet og bruger den foder, der er tilgængelig, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

13-07-2018 06:32
Højtlæsning for børn øger læselysten

Hvis du læser højt for dine børn, så sætter du gang i en positiv spiral, der øger børnenes læselyst - også som voksne. Det peger en ny undersøgelse i Danmarks Biblioteksforening på.

45 procent svarer, at de som børn fik læst højt af deres forældre en eller flere gange om ugen. Og hele 90 procent af deltagerne med børn svarer at de i dag selv læser eller har læst højt for deres mindre børn.

- Undersøgelsen viser, at læses der højt for én som barn, kan det sætte gang i en positiv spiral, så man som voksen selv bliver bedre til at læse for sine egne børn, siger formanden for Danmarks Biblioteksforening, Steen Bording Andersen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

13-07-2018 06:24
Fald i gæster til Statens Museum for Kunst

Det har slet ikke givet flere penge i kassen hos Statens Museum for Kunst for to år siden indførte entrebetaling for at komme ind på museet. Antallet af publikummer er nemlig faldet siden gæsterne igen skulle betale for at komme ind.

I 2015 da det var gratis at komme ind lå publikumstallet på 451.000 årligt, men sidste år kom blot 334.000 forbi Statens Museum for Kunst. Men at besøgstallet er faldet med 25 pct er ikke kommet bag på ledelsen, der i stedet er overrasket over at andelen af gæster, der betaler fuld entré, ikke har været så stor som forventet, siger direktør for Statens Museum for Kunst Mikkel Bogh til Politiken.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Politiken

13-07-2018 06:00
Rumænere svindlede for 450.000 kr

Retten i Esbjerg har nu sat punktum i en kæmpe svindelsag mod en gruppe rumænere der gennem længere tid har svindlet sig gennem det meste af Syd- og Sønderjylland.

I november satte politiet kløerne i seks rumænere, der havde lejet sig ind i et sommerhus i Blåvand, mens de kørte ud i Syddanmark og aflurede især ældre menneskers pin-kode til dankortet, stjal kortet og efterfølgende hævede på det.

Fire af dem fik dom tidligere på året og nu har retten idømt de sidste to henholdsvis to år og et år og ni måneders fængsel for omkring 100-150 forhold og for at have bedraget for omkring 450.000 kroner.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

13-07-2018 05:43
Ryanair strejker

Skal du flyve på sommerferie med Ryanair i slutningen af juli, så kan din sommerferie være i fare.

Piloterne hos Ryanair har nemlig varslet strejke og det vurderes til at kunne ramme hundredetusinder af rejsende på tværs af Europa den 25. og 26. juli.

Ifølge Flyvebranchens Personale Union (FPU) i Danmark vil strejken ramme flytrafikken hårdt og kan også ramme danske afgange.

Piloterne strejker for at få bedre løn- og arbejdsvilkår.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Berlingske

12-07-2018 09:29
Forsyningsbygning bliver dyrere

Der skal kastes flere millioner efter byggeriet af det nye domicil til Din Forsyning i Esbjerg.

Byggebudgettet på 60 millioner kroner holder ikke alligevel, fordi bygningens klimaanlæg ikke er godt nok til at sikre en ordentlig arbejdstemperatur for de henved 150 ansatte.

Derfor skal der nu ekstra to millioner kroner til så det rigtige anlæg kan installeres, skriver JV.dk
Af: Marianne Thorø
Kilde: JV.dk

12-07-2018 09:03
Idrætssommerskoler hitter landet over

Mens de danske skoler ligger øde hen, er der fuld gang i de forskellige idrætssommerskoler rundt om i landet. Over 40.000 børn deltager denne sommer på de mest populære idrætssommerskoler indenfor eksempelvis fodbold, basketball og golf.

- Vi har et konstant fokus på at få børn til at dyrke idræt, og det er en stor fornøjelse at se, at så mange børn vælger at tilbringe deres sommer på én af de mange sommeridrætsskoler. Denne her måde at tilbringe sin ferie på er en god start på et aktivt liv, hvor børnene også forhåbentlig får smag for alt det gavnlige ved at dyrke idræt i fællesskaber, siger udviklingschef i Danmarks Idrætsforbund, Anne Pøhl,
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

12-07-2018 06:51
Pride blev en succes

Det blev en sand folkefest med flere hundrede mennesker da Fanø i går debuterede med sin allerførste pride - et optog der hylder homoseksualitet og andre forskelligheder. Det skriver jv.dk

Baggrunden for priden var et voldeligt overfald på en ung homoseksuel der var på vej ti Fanø med sin kæreste, der kyssede ham på kinden. Det blev for meget for en albansk mand, der kaldte det ulækkert og det hele endte i vold mod den unge mand. Det fik en beboer på Fanø til at tage initiativ til priden, der tænkes at blive en årligt tilbagevendende begivenhed.

Af: Marianne Thorø
Kilde: JV.dk

12-07-2018 06:08
Rekordmange kasseres ved session

De unge danske mænd erklæres i stor stil uegnet til militærtjeneste og når dermed ikke længere end sessionslægen, når de indkaldes til værnepligt. Det skriver Berlingske.

Sidste år blev 48 pct kasseret - en kæmpe stigning siden 1995 hvor mindre end 30 procent blev erklæret uegnet.

Det er især psykiske diagnoser som angst, depression eller ADHD, der får sessionslægen til at sende de unge mænd ud til højre i stedet for ind til hæren.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Berlingske

12-07-2018 06:01
Forskere finder vaccine mod tuberkulose

Danske forskere fra Statens Serum Institut har fundet en ny vaccine, der virker på mennesker med tuberkulose.

- Disse resultater er et gennembrud, og jeg ser her et signal, som virkelig giver begrundet optimisme om, at sygdommen kan bekæmpes, siger forskningsdirektør på Statens Serum Institut, Peter Lawætz Andersen, der er en af forskerne bag opdagelsen.

I flere år har forskere verden over forsøgt at finde en ny vaccine mod tuberkulose, da Calmette-vaccinen primært kan bruges til vaccination af børn og i øvrigt aftager efterhånden som man bliver ældre.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Jyllandsposten

12-07-2018 05:44
Brandmænd forhindrede storbrand

Adskillige slukningskøretøjer og brandfolk rykkede sent i aftes ud til Nørreskoven i Esbjerg til hvad der lignede en storbrand under opsejling.

Her var der opstået ild i en bunke oplagrede træstammer på et åbent græsareal. Men en solid indsats fra brandfolkene betød at flammerne ikke bredte sig fra bunken af stammer til resten af den store skov i Esbjerg. En vindstille aften modsat de foregående aftener var formentlig også med til at forhindre en storbrand, fortæller jv.dk
Af: Marianne Thorø
Kilde: JV.dk

11-07-2018 12:57
Observatør skal lure filmende fodboldspillere

Filmende fodboldspillere i den danske superliga skal stoppes. Derfor vil der fra den kommende sæson sidde en observatør og gennemse alle kampene direkte i tv for at fange situationer hvor en spiller forsøger at filme sig til fri- eller straffespark.

- Med det her tiltag forsøger vi at opnå en større ensartethed i forhold til hvilke sager, der tages op i Fodboldens Disciplinærinstans – og samtidig ønsker vi at sætte ekstra fokus på ’film’, som er med til at sætte spillet i miskredit, siger turneringschef i Divisionsforeningen Peter Ebbesen i en pressemeddelelse.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

11-07-2018 11:22
Killinger efterlades i sommerhuset

Hvis du vælger at fodre omstrejfende katte mens du er i sommerhus i Danmark skal du også tage ansvar for dem efter ferien. Sådan lyder opfordringen fra Dyrenes Beskyttelse, der hvert år får flere tusinde henvendelser ind på deres vagtcentral 1812 om efterladte killinger, som sommerhusgæster har fodret i løbet af deres ferie - og derefter forladt.

- Selv om det virker som en god gerning at fodre sultne killinger, gør man i virkeligheden kattene en bjørnetjeneste. De vænner sig nemlig hurtigt til at blive fodret, men når feriegæsterne så forlader sommerhuset, står katten tilbage og skal på ny forsøge at finde sin egen føde igen, forklarer familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse. Jens Jokumsen.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

11-07-2018 10:50
Lad nu være med at filme ulykker

Syd- og Sønderjyllands Politi må nu igen ud og hive fat i kraven på folk, der har en tendens til at filme ulykker og derefter offentliggøre video og billeder på de sociale medier. Det sker efter flere vidner i går hev mobilen frem og filmede da en 25-årig psykisk syg mand i aftes faldt ned fra fjerde sal i Sønderborg, hvor han var kravlet ud af et vindue i en kvistlejlighed. Det fortæller TV Syd.

Manden faldt ned og kom alvorligt til skade - alt imens flere stod og filmede med mobilen. Derfor opfordrer politiet af etiske årsager til, at billederne ikke lægges på de sociale medier.

For en måned siden blev en 36-årig mand fra Padborg sigtet for at have taget fotos med sin mobil af en alvorlig ulykke og offentliggjort billederne på sociale medier.
Af: Marianne Thorø
Kilde: TV Syd

11-07-2018 10:18
Næsten halvdelen har følt sig snydt hos mekanikeren

Hvis du nogensinde har hentet din bil hos mekanikeren med en nagende følelse af, at du er blevet snydt, så er du ikke alene.

Hele 44 procent af danske bilister erkender nemlig, at de har følt, at en mekaniker har snydt dem. Det viser en undersøgelse foretaget for sammenligningstjenesten Samlino.dk.

Undersøgelsen afslører også, at hele 17 procent af de adspurgte kvinder mener, at de er blevet behandlet dårligere på grund af deres køn, når de har indleveret deres bil til reparation.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

11-07-2018 10:13
Mortergranat indleveret på genbrugsplads

Genbrugspladsen på Bronzevej i Kolding er noget uventet blevet lukket ned onsdag formiddag efter en kunde indleverede en mortergranat - formentlig fra krigens tid.

- Skive Kaserne har set billeder af granaten og vurderer, at der ikke er høj risiko for fare, men at pladsen skal spærres af, fortæller driftsleder Rasmus Vestergård.

Ifølge ham var det en ældre borger der afleverede granaten til genbrugspladsen, men valgte heldigvis at overlade den til personalet fremfor at smide den i småt brændbart.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

11-07-2018 08:34
Brand i Almind ved Kolding

En voldsom ildebrand i en lagerbygning i Almind ved Kolding truede i går med at brede sig og dermed sætte gang i en stor naturbrand.

Politiet modtog flere anmeldelser om branden lidt over midnat, og frygten var at den overtændte lagerbygning skulle sætte ild i de omkringliggende naturarealer.

Men det lykkedes de lokale brandfolk at få styr på flammerne og slukke ilden ved tre-tiden i nat, oplyser politiets vagtchef.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Ritzau

11-07-2018 08:15
Billigere store biler sviner mere

Ændringerne i bilafgifterne har øget salget af de såkaldte SUV'ere som Nissan Qashqai eller en Toyota Land Cruiser. Det har ført til en væsentlig højere CO2-udledning, viser tal fra Danmarks Statistik.

Her vurderer man, at nye biler solgt efter afgiftsændringerne samlet set udleder mellem to og tre procent mere CO2, når man sammenligner med udledningen fra nye biler, der blev solgt før ændringerne af bilafgifterne.

Det får nu Bilbranchen til at opfordre politikerne på Christiansborg til at se på de omdiskuterede bilafgifter endnu en gang og i stedet basere registreringsafgiften på nye biler efter hvor meget den forurener fremfor prisen.

Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

11-07-2018 06:34
UDLAND: Drengene har det godt

De fodbolddrenge og deres træner, der i går som de sidste blev reddet ud af en grotte i Thailand, har det ifølge lægerne godt.

De er ikke underafkølede, lyder det på et pressemøde her til morgen.

Den første gruppe reddede drenge har ingen infektioner, og de har det fint, lyder meldingen desuden.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

11-07-2018 06:01
Fængslerne er proppede

Landets fængsler og arresthuse er fyldt til bristepunktet og flere steder må de indsatte dele celler - eller ligefrem afsone i fængslernes værksteder, it-rum eller besøgslokaler.

Pladsmanglen skyldes at antallet af indsatte faldt markant i 2014, hvilket fik Kriminalforsorgen til at lukke flere fængsler og arresthuse midlertidigt. Men nu er udviklingen vendt og især bandemedlemmer fylder cellerne.

Derfor planlægger Kriminalforsorgen at åbne 150 nye pladser, fordi det vurderes, at antallet af indsatte vil forblive højt.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Berlingske

10-07-2018 11:27
Ekstra millionstøtte til OL-deltagere

47 danske atleter har fået mere luft i økonomien frem mod OL i 2020. De kan nemlig se frem til at dele en ekstra støtte på 12 mio kroner, fordi de har resultatpotentiale - altså at Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund vurderer, at de kan nå en top otte-placering, fortæller DR.

Blandt modtagerne af pengene som kommer fra Salling Fondene og KIRKBI A/S er OL-medaljetagere som Sara Slott Petersen og Pernille Blume.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

10-07-2018 09:49
4 ud af 10 holder ikke tre ugers sommerferie

4 ud af 10 danskere holder ikke tre ugers sommerferie, viser en ny undersøgelse og dét bekymrer formanden for de ansattes råd i Ingeniørforeningen, IDA, Juliane Marie Neiindam:

- Eksperter i stressforebyggelse peger på, at det gør dig til en bedre kollega, medarbejder eller chef, når du holder tre ugers sammenhængende sommerferie. Det er en basis-ingrediens i en sund og afbalanceret work-life-balance, og hvis vi skal holde længe på arbejdsmarkedet, så skal det også være muligt at hente inspiration og energi andre steder end på jobbet, siger Juliane Marie Neiiendam.

Undersøgelsen viser også at fem pct af danskerne slet ikke holder ferie i sommermånederne, men på andre tider af året.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

10-07-2018 08:19
Strandgæster reddet af livreddere

Landets livreddere har været i aktion flere gange i den senere tid hvor især fralandsvinden har drillet badende strandgæster og surfere.

- Når der er fralandsvind, skal badedyr og luftmadrasser blive på land. Man kan lynhurtigt drive for langt ud fra kysten til, at man selv kan komme tilbage, siger chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning, Anders Myrhøj.

Eksempelvis måtte livredderne ved Hvidbjerg Strand ud og hente en kitesurfer, der var drevet ca 400 meter ud for kysten efter at have mistet sin kite og board 150 meter ude. Ved Hvide Sande kom en windsurfer i problemer efter at masten knækkede og livredderne måtte ud og hente den udmattede windsurfer tilbage på land.
Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

10-07-2018 08:05
Marked tager brand-forholdsregler

Den knastørre natur og det aktuelle afbrændingsforbud fra beredskabet får nu et af landets største markeder i Vorbasse til at tage nogle forholdsregler forud for markedet i næste uge.

- På campingpladserne oprettes et område hvor det er tilladt at bruge grill, hvis man sådan en med. Dette område vil være åbent i tidsrummet 17-20, hvor der vil være ekstra opsyn i forhold til brandfare. Alle former for grill udenfor dette område er strengt forbudt og det vil medføre øjeblikkelig bortvisning og politianmeldelse, hvis dette ikke overholdes, skriver Vorbasse Marked i en pressemeddelelse.

Derudover opsættes 500 spande med sand overalt på selve markedspladsen, hvor rygere kan skodde deres cigaretter. På markedspladsen er det desuden ikke tilladt for kræmmere at anvende nogle former for grill.
Af: Marianne Thorø
Kilde: BillundOnline

10-07-2018 08:00
Mange mener vi bruger for få penge på forsvar

40 pct af danskere mener at Danmark bruger for få penge på forsvar og egentlig burde overholde Natos målsætning om at bruge to pct af bruttonationalproduktet BNP på militær. Det viser en ny Epionions-undersøgelse foretaget for DR.

Alligevel har regeringen ikke planer om at finde flere penge til militær, fordi der i forvejen i det nyeste forlig på området er tilført 12,8 mia kroner frem til 2023. Det bringer andelen af BNP op på 1,3 pct.

Det danske forsvarsbudget er blevet højaktuel forud for topmødet i Nato, som begynder i morgen, skriver DR.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR

10-07-2018 07:58
Unge holder til ved tennisbaner

Kolding kommune går nu ind i sagen om den gruppe unge mennesker, der holder til ved de gamle tennisbaner i Christiansfeld. Flere borgere har henvendt sig til kommunen med mistanken om at de unge drikker, ryger hash og laver ballade.

Derfor vil flere instanser i kommunen nu mødes efter sommerferien for at se på eventuelle udfordringer og om kommunen har det rigtige sted til de unge:

- Vi skal diskutere, om vi kan tilbyde dem noget, der er bedre, siger miljøchef ved Kolding kommune, Jakob Weber, til jv.dk
Af: Marianne Thorø
Kilde: JV.dk

10-07-2018 07:22
Der er flere lærepladser i byggeriet

2018 er begyndt rigtig godt hvad angår antallet af lærepladser i byggeriet i Syddanmark.

I 2014 var der knap 1.360 aftaler om lærepladser i byggeriet i Syddanmark, men når dette år er omme forventer Dansk Byggeri, at der er aftalt godt 2.180 lærepladser. Dermed bliver der skabt godt 800 flere lærepladser i forhold til for fem år siden i region Syddanmark.

- Det er dejligt at se, det er gået op for virksomheder, at vi har et stort problem med at skaffe nok faglærte. Vi er ikke i mål endnu, for der går stadig flere på pension, end der bliver uddannet, siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland Michael Mathiesen.

Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

10-07-2018 07:18
Vikingespil er en sællert

Årets vikingespil på friluftsscenen i Jels er et sandt tilløbsstykke. Fire næsten udsolgte forestillinger i den forgangne weekend havde mere end 5.500 publikummer på pladserne.

I alt skal vikingespillet Ulvesommer opføres 17 gange, og der venter en publikumsrekord forude, hvis den store interesse fortsætter.

- Vi har solgt helt utrolig mange billetter i forsalg i år, Hvis billetsalget fortsætter så flot, så tror jeg på, at vi kan overgå sidste års rekordsæson, hvor vi havde over 20.000 gæster inde og se forestillingen, konstaterer formanden for Jels Vikingespil. Bruno S. Bennedsen, overfor JV.dk.
Af: Marianne Thorø
Kilde: JV.dk

10-07-2018 07:13
Pizzamand risikerer udvisning efter 25 år

Efter 25 år i Danmark risikerer indehaveren af Jimmys Køkken på Fanø at blive udvist af landet. Det sker på baggrund af at han fire gange er rejst hjem til Iran på kortere ophold.

Udlændingeloven siger nemlig, at man ikke må rejse til sit hjemland de første 10 år efter man har fået permanent opholdstilladelse. Så formodes det nemlig at man ikke længere risikerer forfølgelse i hjemlandet.

Den truende udvisning har sat gang i en underskriftsindsamling på Fanø og indtil videre er der kommet 600 underskrifter i hus, skriver Jydske Vestkysten.
Af: Marianne Thorø
Kilde: JV.dk

10-07-2018 07:08
Udviklingshæmmede blev glemt

To udviklingshæmmede beboere på to sjællandske bosteder var uden mad, drikke og medicin i henholdsvis to døgn og otte timer, da personalet glemte borgerne.

Begge tilfælde ligger tilbage til sidste år da det private plejebureau Habitus glemte de to borgere. Det skriver fagbladet FOA der har fået aktindsigt i de to sager.

- Det lyder fuldstændigt forrykt. Der må være et kaos i organiseringen af det her botilbud, hvis man i næsten to døgn kan glemme en person, der har brug for endog meget hjælp, siger politisk konsulent i landsforeningen for udviklingshæmmede, LEV, Thomas Gruber til DR.
Af: Marianne Thorø
Kilde: FOA

10-07-2018 07:00
DF-forslag om forældrestraf kan lade sig gøre

Selvom det ikke er en dansk tradition at straffe nogen for andre forbrydelser, så tror professor i strafferet ved Københavns Universitet, Jørn Vestergaard alligevel godt at det kan lade sig gøre at gennemføre Dansk Folkepartis forslag om at straffe forældrene for børns seksuelle overgreb mod andre:

- Retsteknisk kan det sikkert godt lade sig gøre at skrue en bestemmelse sammen om et strafansvar for forældre, der lader stå til i forhold til deres børns kriminalitet eller ligefrem bakker op om den slags, skriver Jørn Vestergaard i en kommentar til Berlingske.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Berlingske

10-07-2018 06:33
Danskerne indtager danske sommerhuse

Skal du bruge sommerferien i år i et sommerhus i Danmark? Så er du langt fra den eneste. Branchen kan nemlig melde stort set alt udsolgt i de kommende ferieuger og selvom det stadig er tyskerne der mest er at finde i de danske sommerhuse, så er det antallet af danske overnatninger, der stiger mest i disse år.

I 2017 lå tallet omkring fem millioner danske overnatninger i sommerhusene, og det var 6,7 procent flere end i 2016.

- Der er en trend mod Danmark. Vi ser rigtig mange danskere, der skal vise Sommer-Danmark til deres børn og børnebørn, siger Jan Haapanen fra udlejningsbureauet Novasol til TV2 Nyhederne.
Af: Marianne Thorø
Kilde: TV2

10-07-2018 06:18
400 sengepladser fjernet fra sygehusene

På fire år er der blevet mindst 400 senge færre på landets medicinske sengeafdelinger og dermed er det blevet markant sværere for os at blive indlagt på de afdelinger, der hovedsagligt beskæftiger sig med alderdoms-sygdomme, hjerte- kredsløbssygdomme og lungesygdomme. Det oplyser DR.

Det er især den voksende ældre-gruppe, der benytter de medicinske afdelinger. Derfor er det helt bevidst når regionerne skruer ned for antallet af sengepladser, mener formanden for Sundhedsudvalget hos Danske Regioner:

- Det er ikke meningen, at man skal ligge og komme sig inde på sygehuset, sådan som man gjorde i tidligere tider. Udviklingen går i retning af, at vi laver de her højt specialiserede sygehuse, hvor man kommer ind og får en supergod behandling, og så kommer man hjem igen, siger Karin Friis Bach til DR.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR.dk

10-07-2018 06:09
Forældre skal kunne straffes for børns ugerninger

Det skal være muligt også at straffe forældrene på lige fod med børnene, hvis deres børn begår seksuelle overgreb. Sådan lyder et nyt forslag fra Dansk Folkeparti efter en række sager i Nordsjælland. Her er seks drenge under 18 år sigtet for at stå bag en række voldtægter og voldtægtsforsøg mod flere piger af forskellig etnicitet. Det fortæller Berlingske

DF's Martin Henriksen vil lade underretninger danne indikation for om forældrene har svigtet deres opdragelsesrolle - og på den måde bevise at forældrene har forsømt deres opgave som forældre og er ansvarlige for, at deres barn er blevet på den måde, som det er blevet.

- Så skal der være mulighed for at straffe forældrene, siger Martin Henriksen til Berlingske.
Af: Marianne Thorø
Kilde: Berlingske

09-07-2018 11:04
Flere overnatninger i maj end ellers

Antallet af overnatninger på danske hoteller, feriecentre, campingpladser, vandrerhjem og i lystbådehavne steg i maj måned med 9 pct i forhold til samme måned sidste år. Det fortæller Danmarks Statistik.

Forklaringen skal findes flere steder: maj 2018 var en måned med ekstraordinært høje temperaturer, pinsen lå i år i maj og så gav afholdelsen af VM i ishockey i Herning og København også anledning til stor fremgang i antallet af overnatninger fra de deltagende nationer.

Af: Marianne Thorø
Kilde: PM

09-07-2018 09:50
Bekymrede økonomer trods stigning i eksport

Selvom danske virksomheders salg af varer til udlandet i maj steg med 2,5 pct, så er flere økonomer dog bekymrede for at eksporten er kommet for langt ned i gear.

Forud for stigningen er nemlig gået et halvt år udelukkende med fald i eksporten:

- Set over de seneste tre måneder er vareeksporten faldet med 2,0 procent i forhold til de foregående tre måneder. Det betyder, at en af Danmarks vigtige vækstmotorer ikke trækker på alle cylindre, og det er primært op til privatforbruget og investeringerne at trække dansk vækst i år, skriver cheføkonom Signe Roed-Frederiksen fra Arbejdernes Landsbank i en kommentar.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

09-07-2018 08:06
Har du styr på forsikringerne?

Er du på vej på ferie, er det vigtigt, at du tjekker, om der er styr på både rejseforsikring og sygesikring.

Sundhed.dk anbefaler at man - uanset hvor man rejser hen i verden - sikrer at rejseforsikringen dækker eventuel sygdom og skade, så man ikke pludseligt står med udgifterne for fx hjemtransport pga. akut sygdom.

- Rejser du inden for EU bør du medbringe dit blå EU-sygesikringsbevis for at kunne dokumentere, at du har ret til behandling, i tilfælde af at du kommer til skade eller bliver syg, oplyser Sundhed.dk

Af: Marianne Thorø

09-07-2018 07:36
Unge på landet fritidsjobber mest

Det der med fritidsjob, ja det er især de unge på landet der har det.

Tal fra Danmarks Statistik viser at det især er de helt unge fra øer som Læsø, Samsø, Ærø, Fanø og flere jyske landkommuner, der knokler i et fritidsjob, mens de 13 til 15-årige i storbyerne sjældent har et job efter skoletid.

Forklaringen er både traditioner og nød, mener arbejdsmarkedsforsker Jonas Felbo-Kolding fra Københavns Universitet:

- Nogle steder har der været tradition for at give en hånd med på landet. Børnene har hjulpet til i høsten, eller når kutteren kom ind med fisk. Det kan have skabt forskellige normer for, hvor meget og hvornår børn skal begynde at arbejde, siger han til Politiken.
Derudover peger han på, at der på øerne og på landet nok er et større behov for at tjene sine egne penge fordi indkomsten typisk er lavere end i byerne.
Af: Marianne Thorø
Kilde: ritzau

09-07-2018 07:15
Flere overtræder afbrændingsforbud

Det er knastørt over det meste af landet, men alligevel blæser flere sydjyder på det indførte afbrændingsforbud. Således var Syd- og sønderjyllands politi alene i går ude ved omkring 10-15 personer, der enten havde tændt bål, havde gang i en grill eller brændte af på en anden måde.

- Det er direkte ubetænksomt, for det medfører en stor fare. Der er jo en grund til, at vi har det her afbrændingsforbud, siger politiets vagthavende Ivan Gohr Jensen til TV Syd

En overtrædelse af afbrændingsforbuddet koster 1500 kroner.
Af: Marianne Thorø
Kilde: JV.dk

09-07-2018 07:08
Skæv fordeling af støtte

For et par måneder siden slog Landsforeningen Danmark på Vippen fast at der er en markant skæv fordeling af støtte til scenekunst i Danmark - og det vil to sydjyske folketingskandidater nu gøre noget ved.

Hele 69 pct af statsstøtten lander i hovedstaden, mens der blot er otte pct støtte til Region Syddanmark, og det er ikke godt nok, mener Socialdemokraternes Anders Kronborg og Venstres Claus Christensen:

- Der er jo ikke noget helt unaturligt i, at hovedstaden får den største bid, men man skal da ikke have hele osten. Vi betaler alle skat til staten, men vi får uforholdsmæssigt lidt gavn af det på kulturområdet, siger Anders Kronborg til Jydske Vestkysten.
Kronborg og Claus Christensen vil derfor nu sætte mere fokus på den voldsomme skævvridning.

Af: Marianne Thorø
Kilde: Jv.dk

09-07-2018 06:04
Fire reddet ud af grotte

Verdens øjne er i disse dage rettet mod Thailand, hvor myndighederne stadig forsøger at redde en stor gruppe drenge og deres fodboldtræner ud af en grotte. Fire af drengene blev reddet ud i går ved at blive spændt fast til erfarne dykkere, der førte dem gennem vandet ud af grottesystemet. Drengene var medicinsk bedøvet for ikke at gå i panik undervejs.

Det 90 mand store redningshold med dykkere fra 13 lande går nu i gang med at få de sidste otte drenge og træneren ud af grotten.
Af: Marianne Thorø

09-07-2018 05:58
Flere sigtelser for sex-forbrydelser

Politiet har i årets første tre måneder sigtet lige så mange for seksualforbrydelser, som de gjorde i hele 2017. Seksualforbrydelser kan være eksempelvis blufærdighedskrænkelser, pædofili, voldtægt og hævnporno.
Kommunikationsdirektør hos Rigspolitiet, Anders Frandsen, kalder det en voldsom stigning, som især skyldes kriminalitet på nettet:

- Sigtelserne i 2018 dækker særligt over hævnpornosager, hvor man deler pornografisk materiale af en person uden tilladelse, såvel som sædelighedsforbrydelser, der begås online. Det dækker f.eks. over personer, der bestiller børneporno i andre lande og kan sidde og livestreame det – såkaldt ’rape on demand, forklarer Anders Frandsen til Politiken.
Af: Marianne Thorø

09-07-2018 05:49
Mand kravlede ind til løverne

En ukendt mand kravlede i går eftermiddags over et fem meter højt hegn ved Odense Zoo. Dermed var der kun et enkelt hegn mellem den ukendte mand og parkens løver, som manden begyndte at fodre med pølser - alt imens en stor gruppe voksne og børn forundret kiggede på.

Manden, der havde en tatoveret mave og var iført cowboyshorts, sad øverst på det inderste hegn, da han fodrede løverne med pølserne, men en dyrepasser i nærheden fik dyrene væk fra manden på hegnet, efter de havde hoppet op ad hegnet for at slå ud efter manden med deres poter.

Herefter forsvandt manden samme vej som han var kommet ind og forsvandt ad en offentlig sti, der ligger udenfor zoologisk have langs Odense Å.
Af: Marianne Thorø
Kilde: DR.dk

06-07-2018 11:00
Forsinket Sankhans bål

Om det var ualmindelig dårlig timing i forhold til Sankthans eller bare en drevet lyst til at tænde et stort bål vides ikke.

Det var dog præcis hvad det skete i St. Jyndevad, og det lokale brandvæsen måtte rykke hurtigt ud, da naturen er knastør, og der lige nu er forbud mod afbrænding i Danmark.

Brandfolkene fik da også hurtigt kontrol over ilden og det store bål, skriver jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

06-07-2018 10:58
Papes forlovede gjorde tilnærmelser

Justitsminister Søren Pape Poulsens (K) mandlige forlovede havde tilsyneladende svært ved at håndtere, at en slovakisk mand ikke gengældte hans tilnærmelser under en bytur i København.

Det fortæller den 34-årige slovak fredag i Københavns Byret, hvor han er tiltalt for at have slået Papes kæreste i ansigtet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

06-07-2018 10:40
Brintbiler til Sønderborg

Seks nye brintbiler og en helt ny brintfyldestation er på vej til Sønderborg.

Det står klart efter, at Folketinget har bevilget penge til byen, der skal være blandt de byer, der går forrest inden for miljøvenlig transport.

Brintbiler er endnu ikke så udbredte i Danmark, men i fremtiden er det planen, at de skal kunne konkurrere med og endda køre længere end el-bilerne, der lige nu er på vej frem for alvor.
Af: Søren Klinkby

06-07-2018 10:22
Brand i skib med vindmøller udvikler voldsom røg

En brand i et vindmølleskib på Esbjerg Havn udvikler voldsom rød, der driver væk fra Esbjerg By.

Sydvestjysk Brandvæsen er ankommet til branden ved Tauruskaj i Esbjerg med to slukningstog.

Flere personer er blevet røgforgiftet i forbindelse med branden.

Skibet, EEMS Dundee, er et hollandsk indregistreret fragtskib, skriver JV.dk.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

06-07-2018 10:20
Tur til ære for syge børn

Der kommer snart til at skulle trædes hårdt i pedalerne, når cykelholdet Team X i Esbjerg skal cykle til italienske Verona for at samle penge ind til syge børn.

Med det formål har cykeleklubben været på flere klubber, og i øjeblikket har man samlet 200.000 kroner sammen, som der kan søges om.

Team X får typisk sponsorater for reklame på deres trøjer, og pengene går ubeskåret til syge børn i Esbjerg og omegn.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

06-07-2018 10:18
Kvinder blev udsat for røveri på bordel

Det viser sig, at det var på bordel i Sig, at to spanske kvinder sent torsdag aften blev udsat for et røveri, hvor to maskerede og bevæbnede mænd truede sig til mobiltelefoner, PC og kontanter, oplyser Syd og Sønderjyllands Politi, som stadig søger vidner i sagen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

06-07-2018 10:00
De unge flytter ud af byen

De unge søger ofte mod byerne, når studierne skal passes, og der skal mere liv i gaden.

Nu viser en ny undersøgelse fra Danmarks Statistik dog, at det i højere og højere grad bliver attraktivt for de unge at bo uden for byen, og at mange gør brug af den mulighed.

Det er særligt oplandet til de større byer, der lige nu oplever vækst, skriver DR.
Af: Søren Klinkby
Kilde: DR

06-07-2018 09:40
Strejke rammer rejsende

Hvert år flyver mange danskere med lavprisselskabet Ryanair, når de skal en tur på ferie, men har du planer om det inden for nærmeste fremtid, kan det meget vel blive uden den normale service.

Kabinepersonalet hos Ryanair i Italien, Spanien, Portugal og Belgien går nemlig i strejke i slutningen af juli, skriver TV2.

Strejken kommer som følge af voldsomme uenigheder mellem Ryanair og flere parter, og endnu vides det ikke, hvordan de danske rejsende rammes.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

06-07-2018 09:20
Kvinde fra Kolding sexkrænket på Roskilde

Den skulle have været en fantastisk oplevelse med en af verdens bedste rappere, men i stedet blev Roskilde-koncerten med Eminem en ubehagelig affære for en 24-årig kvinde fra Kolding.

Under koncerten blev hun angiveligt befølt i skridtet og under tøjet af en fremmed mand.

Kvinden har anmeldt episoden.
Af: Søren Klinkby

06-07-2018 09:07
Ida og William er de populæreste navne

For første gang er Ida det mest populære pigenavn til nyfødte piger.

Det viser navnestatistikken fra Danmarks Statistik.

I 2017 fik 16 ud af 1000 nyfødte piger navnet Ida. Sidste år var Sofia i top. Hos drengene er William mest populært. Sidste år var det Viktor, der er nummer 5.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

06-07-2018 09:06
Pædofilidømte mænd går efter deres egne døtre og steddøtre

B.T. har gennemgået alle domme for voldtægt, forsøg på voldtægt og andet seksuelt forhold end samleje fra 1. Januar 2016 til 8. Maj 2017.

I perioden er der i alt faldet dom over 95 gerningspersoner, og i 28 tilfælde er der tale om pædofili-sager.

I 19 ud af de 28 pædofilisager er ofret for det seksuelle overgreb gerningspersonens eget barn, stedbarn eller plejebarn.
Af: Mike Forde
Kilde: BT

06-07-2018 09:05
Håndværkere fyret efter brutal vold mod lærling

De fire unge håndværkere, der ved retten i Kolding 18. juni blev dømt for brutal vold mod en lærling, er nu blevet fyret fra det firma, hvor alle var ansat, mens overgrebene fandt sted.

Det oplyser faglig sekretær i 3F Kolding,Poul Laverenz Sørensen, til Fagbladet 3F.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

06-07-2018 09:04
SKATs inddrivelse fører til manglede udbetaling af børnebidrag

Enlige forældre har manglet børnebidrag, fordi SKAT ikke har inddrevet pengene hos barnets anden forælder. Det fremgår af en undersøgelse, som ombudsmanden netop har offentliggjort.

Undersøgelsen viser, at de manglende børnebidrag steg gennem 2016 og 2017 og i maj 2017 udgjorde i alt ca. 215 mio. kr. Stigningen skyldes ifølge SKAT i vidt omfang nedlukningen af inddrivelsessystemet EFI i 2015.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

06-07-2018 09:00
Nyt kontorhus på vej til Kolding

I Kolding kan man måske meget snart byde velkommen til et nyt kontorhus på 1.800 kvadratmeter.

Det er Kolding-entreprenøren Adsbøll, der planlægger at bygge et kontorhus tæt på Kolding Storcenter, hvor parkeringsmulighederne og placeringen tæt på motorvejen er optimale.

Byggeriet ventes at blive i tre etager, og når det står klart, kan man meget vel bygge yderligere et, skriver jv.dk
Af: Søren Klinkby

06-07-2018 08:40
Kommune tilbagekalder mad efter skræmmende fund

I Tønder Kommune har man fået travlt med at tilbagekalde mad til ældre borgere, der er udleveret i kommunens fælleskøkken.

Årsagen er, at omkring 100 borgere har fået udleveret retter, der kan indeholde hård plast eller splinter af plast i maden.

Indtager man maden risikerer man skader i mundhulen, svælget og fordøjelsessystemet, forklarer kommunen ifølge TV Syd.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

06-07-2018 08:20
Parken malet af unge

Hvis du er i nærheden af Byparken i Esbjerg, så har du sikkert opdaget, at den i dag har været mere farvet end normalt.

Det er elever mellem 7 og 10 år, der har brugt kalkmaling til at danne kunst på græsset i Byparken, og det sker i forbindelse med en sommerskole, skriver TV Syd.

Værket er en del af Esbjerg Kunstmuseum der afholder sommerbilledskole.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

06-07-2018 08:00
Usikre jernbaner kan lukkes ned før tid

Et sted mellem otte og tolv år. Så lang tid stod flere usikre jernbaneoverskæringer til at vente på sikring eller nedlæggelse, selvom en ulykke i Varde forleden kostede to personer livet.

Årsagen er et signalsystem, der skal rulles ud, før overgangene kan nedlægges eller sikres, men nu kan der være hjælp før tid.

Ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern er tidshorisonten for banen mellem Esbjerg og Struer sikret senest i 2023, mens det er 2026 eller før for strækningen Tønder til Bramming.
Af: Søren Klinkby

06-07-2018 06:13
Øget sikkerhed koster indsatte eksamener

På grund af sikkerhedsmæssige årsager har Kriminalforsorgen lukket det netværk, som fanger i de lukkede fængsler har haft adgang til, skriver Jyllands-Posten. .

Det har blandt andet sat en stopper for fjernundervisning af de indsatte og aflyste eksamener.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

06-07-2018 06:12
Borgerne anmelder voldtægt som aldrig før

I januar, februar og marts i år modtog politiet 252 anmeldelser om voldtægt.

Det er en stigning på 36 procent i forhold til samme kvartal sidste år og det højeste antal anmeldelser, der er målt i politiets statistikbank, som går tilbage til 2007, skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

05-07-2018 12:05
Ni døde efter at have spist frosne majs fra Ungarn

Frosne majs produceret i Ungarn er skyld i et større udbrud af listeria flere steder i Europa med ni omkomne.

Coop fik i går beskeden, og trak straks frosne majs fra producenterne Greenyard Frozen Hungary Kft. og Pinguin Foods Hungary Kft. tilbage. Majsene skal kasseres.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-07-2018 10:40
Rekordmange brande

Lige nu er der forbud mod afbrænding landet over, da naturen de fleste steder er knastør.

Det forhindrer dog ikke mange brande i at bryde ud, og faktisk har der været rekordmange af slagsen i maj. 800 siden maj for at være præcis.

Beredskabet håber nu på, at det nye afbrændingsforbud kan forhindre mange af de brande, der ellers ville være opstået.
Af: Søren Klinkby

05-07-2018 10:20
Danske Bank får klø efter afsløringer

Danske Bank har fået store klø af både kunder og på fondsbørsen, efter at det er kommet frem, at banken har hvidvasket i Estland.

Ifølge DR er der foretaget mistænkelige overførsler for i omegnen af 53 millioner kroner.

Skandalen omkring Danske Banks hvidvaskning er en af de største i historien, og onsdag faldt banken tre procent i værdi på fondsbørsen.
Af: Søren Klinkby

05-07-2018 10:00
Danskere skal hjælpe fodboldhold ud af grotte

Et fodboldhold er blevet fundet i en grotte i Thailand, efter at hele verden har krydset fingre for dem.

Nu gælder det om at få drengene ud, og til den mission hjælper danske specialister i dykning på smalle passager.

Ifølge redningsarbejderne er det realistisk at få de unge drenge ud, selvom det fortsat ventes at blive meget svært. Drengene skal blandt andet have dykkerundervisning.
Af: Søren Klinkby

05-07-2018 09:40
Ulv set i Aabenraa

Forestil dig at være ude at gå en tur i skoven, og du så pludselig møder en stor ulv.

Det var hvad der skete for Anette Brink fra Aabenraa, da hun gik tur med sin engelske bulldog i Hjelm Skov, skriver jv.dk.

Den usædvanlige oplevelse for Anette til at gå i chok, men hun har ikke droppet de fremtidige ture i skoven efter mødet med den potentielle ulv.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

05-07-2018 09:24
Turistmagnet hårdt ramt af afbrændingsforbud

Jernalderlandsbyen Hjemsted ved Skærbæk er hårdt ramt af afbrændingsforbuddet, da den ikke må affyre de romerske krigsmaskiner, som er nogle museets populære attraktioner.

Både katapulten, som er et angrebsvåben og skyder med ildkugler, og den berømte ballista, der er et forsvarsvåben og skyder med spyd, affyres næsten alle dage i juli. Men da er der lige nu er forbud mod at bruge ild, så kan man ikke se de spektakulære maskiner i brug.

I Hjemsted - Danernes Verden kan familier også komme og holde ferie på en af de otte rekonstruerede jernaldergårde. Her er der også forbud mod brug af åben ild uden for, men de ferierende gæster, som alle lever - næsten - som i jernalderen, må godt tænde op i ildstederne inde i husene.

Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

05-07-2018 09:20
Kolding-borgmester besøgte Dronningen

Kolding-borgmester Jørn Pedersen har været på fint besøg i København, hvor han har besøgt selveste Hendes Majestæt Dronningen.

Besøger markerede borgmesterens tak for, at han har modtaget Ridderkorset.

Under besøget talte borgmesteren og dronningen ifølge Jydske Vestkysten om regentens nylige besøg i Kolding, hvor byens jubilæum og udstillingen Magtens Smykker blev markeret.
Af: Søren Klinkby

05-07-2018 09:00
Kolding-svømmer tog guld

Fem svømmere fra Kolding Svømmeklub har været til de danske mesterskaber, hvor de har været oppe imod nogle af landets største talenter.

Her var der især imponerende takter fra Koldings Cille Christensen, der ifølge jv.dk kom hjem med intet mindre end tre medaljer.

Cille vandt guld i 800 meter fra, mens det blev til bronze i både 100 og 200 meter butterfly.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

05-07-2018 08:53
Venstre overvejer hjælp til tørkeramt landbrug

Venstre overvejer, om der skal politisk hjælp til tørkeramte landmænd, oplyser fødevareordfører Erling Bonnesen.

Onsdag holdt erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer et ekstraordinært møde om tørken, og her kom en liste af ønsker til politikerne frem.

Blandt andet at landbrugsstøtten, der ellers skulle udbetales til december, fremrykkes. Og at betalingsfristerne for moms udsættes.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

05-07-2018 08:40
Esbjerg-kamp brager sammen med VM-finalen

Om kun lidt over en uge skal Esbjerg fB for første gang i aktion i Superligaen, når oprykkerne på udebane møder FC Nordsjælland.

Kampen spilles den 15. juli, og her er der tale om noget af en dag for de EfB-fans, der vælger at tage turen til Farum.

Opgøret falder nemlig samme dag som finalen i VM-fodbold, og det er noget, der møder kritik fra flere fans - Også fra andre af de klubber, der skal i aktion den 15. juli.
Af: Søren Klinkby

05-07-2018 08:20
Holsted uddelte klø til Esbjerg

Onsdag aften var der kamp i bunden af den danske speedwayliga, da Holsted og Esbjerg bragede sammen.

Det blev en noget ensidig forestilling, som Holsted endte med at vinde med hele 51-36.

Med nederlaget til Esbjerg er holdet nu isoleret i bunden af ligaen.
Af: Søren Klinkby

05-07-2018 08:00
Dement kvinde forsvandt igen

Onsdag aften var der nervøsitet i Esbjerg, da 90-årige Grethe forsvandt fra plejehjemmet på Spangsbjerggade.

Det er ikke første gang, politiet måtte ud og lede efter Grethe, og heldigvis blev hun igen fundet hurtigt.

Denne gang blev hun fundet ved slagteren på Kronprinsensgade.
Af: Søren Klinkby

05-07-2018 07:33
17 årig tyv pågrebet i Haderslev

En ung mand var i nat for anden nat i træk på tyvetogt i Haderslev.

Han nåede dog ikke langt før han, på vej ind af et åbent vindue, blev opdaget og tilbageholdt af vidner.

Da politiet nåede frem erkendte den 17-årige, at han havde stjålet otte mobiltelefoner samme sted sidste nat og nu ville gentage succesen.

Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

05-07-2018 07:32
Kvndelige jurister får ni millioner mindre over et arbejdsliv

Kvinder, som i dag søger ind på jura på universitetet, får i løbet af arbejdslivet 9,3 mio. kroner mindre end deres mandlige studiekammerater.

Uligheden gælder 39 af 44 uddannelser undersøgt af Institut for Menneskerettigheder og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-07-2018 07:31
Nyt tolkegebyr kritiseres af læger

Det er ikke længere gratis for flygtninge og indvandrere, der har boet her i mere end tre år, at få tolk med til læge eller hospitalet, og det kritiseres af lægerne.

Regeringen, DF og S har vedtaget tolkegebyret, så det koster 334 kroner ved lægebesøg og 1.675 ved indlæggelse.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-07-2018 07:30
1.900 offentlige virksomheder har ikke praktikanter nok

Næsten 1.900 offentlige virksomheder, fire ud af fem, står til at få en bøde på op til 27.000 kroner, fordi de ikke har nok praktikanter.

Det viser den seneste opgørelse, efter at praktikaftalen trådte i kraft ved årsskiftet og indførte en bøde-eller-bonus-ordning.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

05-07-2018 07:00
Skarpe søm på legeplads syd for Rudbøl skulle kvæste småbørn

En eller flere ukendte gerningsmænd har begravet spidse søm i sandet på en legepladsen i byen Neukirchen lige syd for den dansk-tyske grænse ved Rudbøl.

Byens viceborgmester kalder det en målrettet aktion og forklarer, at sømmene var begravet med spidserne opad for enden af en rutschebane, i en sandkasse, og hvor børnene springer ned fra et klatrestativ.

Det skriver JydskeVestkysten.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

05-07-2018 06:30
Medicin kaldes tilbage

Lægemidelstyrelsen har kaldt medicin tilbage, der har til formål at sænke blodtrykket, skriver TV2.

Medicinen kaldes tilbage, da det indeholder aktivstoffet valsartan, og her kan der være urenheder.

Den blodtrykssænkende medicin kan være solgt i flere år i Danmark.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

05-07-2018 06:30
Politiet afviser vildt rygte

I Danmark er der ulve, og der er også mange konspirationer omkring, hvordan de er kommet hertil.

En af dem florerer lige nu på de sociale medier, hvor det forlyder, at politiet ved grænsen har stoppet en varevogn med bedøvede ulve.

Den historie er Sydjyllands Politi dog nu ude og afkræfte på Twitter.
Af: Søren Klinkby

05-07-2018 06:30
Fanø-festival aflyst

Igennem flere år har Fanø stolt kunne byde velkommen til Godtfolk-festivalen, der byder på danske og internationale topnavne inden for folkemusik.

Det bliver der dog ikke noget af i år.

Godtfolk-festivalen har valgt at aflyse 2018-udgaven, da det økonomiske grundlag ifølge jv.dk er væk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

05-07-2018 06:30
Esbjerg Kommune i modvind

I marts 2016 blev Anelle Sørensen fra Esbjerg ramt af en blodprop, der har givet hende voldsomme mén efterfølgende.

Det til trods mente Esbjerg Kommune ikke, at hun var forhindret i at kunne varetage et job. Hun blev derfor frataget sine sygedagpenge, melder jv.dk.

Anelle Sørensen ankede og fik medhold, og samlet har den opslidende kamp kostet hende 73.000 kroner.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

05-07-2018 06:30
Virksomhed tilbage efter storbrand

Lakvirksomheden Noerlak i Vamdrup blev truet på eksistensen, da en voldsom brand forleden ramte virksomhedens base.

Allerede dagen efter branden hjalp Business Kolding dog med at finde nye lokaler, og det betyder overlevelse for Noerlak.

Branden kostede skader for et to-cifret millionbeløb, men Noerlak kan nu være i de midlertidige rammer, inden brandtomten bliver til nybyggeri, skriver Jydske Vestkysten.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

05-07-2018 06:23
Landbruget beder om hjælp til at håndtere tørken

Landbruget beder om hjælp til at håndtere tørken

Tørkeramt landbrug foreslår at fremrykke landbrugsstøtte og lempe foderregler som håndsrækning under tørken.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

05-07-2018 06:19
17-årig pige overfaldet og forsøgt voldtaget

Onsdag formiddag ved 10-tiden blev en 17-årige pige overfaldet og forsøgt voldtaget i Sønderborg.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, der efterlyser en mand som greb ind og skræmte overfaldsmanden på flugt.

Overfaldet fandt sted på en grussti bag Mølleparkens Plejehjem i Sønderborg. Den 17-årige har oplyst til politiet, at hun blev overfaldet af en udenlandsk mand på 25 til 30 år.

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer vidner til at melde sig med deres oplysninger på telefon 1-1-4.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

04-07-2018 12:27
Efterlyst kænguru er vendt tilbage

Kænguruen, der tidligere var efterlyst, fordi den var stukket af fra en gård i Ansager, er tilbage hos sin ejer i god behold.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

04-07-2018 12:26
Advokat dømt for læk af fortrolige oplysninger

Vestre Landsret har idømt advokat Hans Boserup 60 dages betinget fængsel og frakendt ham retten til at virke som advokat i et år.

Landsrettens afgørelse er en stadfæstelse af en dom fra Retten i Sønderborg.

Advokaten er blandt andet dømt for at have videregivet fortrolige oplysninger fra lukkede retsmøder i forbindelse med en voldtægtssag, skriver Ritzau
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

04-07-2018 11:00
England brød forbandelsen

Der er nok ikke ret mange intakte neglerødder tilbage hos de engelske fodboldfans denne onsdag.

Landets fodboldlandshold har stolte traditioner for at ryge ud af slutrunder efter straffesparkskonkurrence, og tirsdag lignede det præcis det scenarie, man på ny kunne frygte efter 1-1 i ordinær tid mod Columbia.

En sejr på 4-3 i straffesparkskonkurrencen gør dog, at England nu er klar til kvartfinalen ved VM, hvor modstanderen bliver Sverige, der er sidste hold tilbage fra Skandinavien.
Af: Søren Klinkby

04-07-2018 10:58
Skole skærper sikkerhed efter eksamens-ulykke

For to uger siden blev en elev forbrændt, da han var til eksamen på Humlehøj-Skolen i Sønderborg. Nu lover skolen, at der skrues op for sikkerheden.

Den 16-årige Ali Mushin var til eksamen i naturfag, da der under et forsøg gik ild i hans tøj, efter han havde hældt sprit over nogle varme kul. Derfor gav Arbejdstilsynet skolen et strakspåbud om at øge sikkerheden.

Skolen svarer, at der ikke er gennemført forsøg ved de efterfølgende eksamener. Desuden blev eksamen flyttet til et andet lokale.

Sikkerheden skærpes også ved den daglige undervisning efter sommerferien, understreger skolen i svaret til Arbejdstilsynet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

04-07-2018 10:56
Glemte at anmelde fusion i 2012

Energiselskaberne SEAS-NVE og Syd Energi (i dag kaldet SE) har hver betalt en bøde på fire millioner kroner for ikke at have anmeldt en fusion i 2012 til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

De overtog selskabet ChoosEV, der leverer ladeløsninger til elbiler, og nu hedder Clever.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-07-2018 10:40
Lærere underviser trods manglende uddannelse

Når historiebogen skal støves af eller atlasset skal en tur ned foran klassen, så foretrækker de fleste, at der står en uddannet lærer bag.

Det er dog langt fra tilfældet på flere af skolerne i Esbjerg Kommune.

Har viser nye tal ifølge Jydske Vestkysten, at man i nogle tilfælde for eksempel kun har en historielærer til 14 procent af historietimerne, mens man har kørt et helt år uden en geografi-lærer.

Noget der nu får Esbjerg Kommune til at planlægge en kortlægning af problemerne.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

04-07-2018 10:20
DF mødes i Sønderborg

Når Dansk Folkeparti denne sommer byder velkommen til årets landsmøde, bliver det med de smukke rammer i Sønderborg som baggrund.

Det har Folketingets formand Pia Kjærsgaard offentliggjort på Facebook.

Ifølge partiet ligger der ikke en bevidst strategi bag, at årets møde kort før næste Folketingsvalg afholdes netop i Sønderjylland og Dansk Folkepartis egen højborg.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

04-07-2018 10:00
Kæmpe opbakning til madskoler

Børn der står i kø for at proppe broccoli og andre sunde sager i munden.

Det lyder som en drøm for mange forældre - Og en urealistisk en af slagsen. Det er dog virkelighed på 14 syd- og sønderjyske madskoler, hvor der i den grad er kamp om pladserne.

Ifølge TV Syd er der ikke mange ledige pladser for børn, der gerne vil på madskole i området, og flere steder har man endda meldinger om børn, der har været for sent ude og måtte gå forgæves.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

04-07-2018 09:40
Mariehøns på de danske strande

Du har sikkert været en tur på stranden i det varme danske sommervejr, og hvis du her er stødt på en del mariehøns, så er du næppe alene.

Ifølge TV2 søger rigtig mange mariehøns nemlig lige nu mod kyster og strande, da vejrforholdene er gode, mens netop føden er det samme netop her.

De små dyr flyver dog ikke ud over åbent vand, og af samme grund er de inde på stranden blandt de mange badegæster, lyder det.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

04-07-2018 09:20
Skød med gaspistol ved forsorgshjem

Det var en noget anderledes opgave der ventede politiet, da man sent om aftenen blev kaldt ud til Forsorgshjemmet på Exnersgade i Esbjerg.

Her havde en mand angiveligt affyret skud med en pistol, og det viste sig at holde stik, da politiet nåede frem.

Den 25-årige mand havde skudt med en gaspistol, som han blev sigtet for. Udover det havde han en ulovlig kniv og kokain i lommen, som han ifølge jv.dk også sigtes for.
Af: Søren Klinkby

04-07-2018 09:00
Mange millioner på vej til Kolding-iværksætter

Der er ikke meget at sige til, hvis smilene har været ekstra brede hos 42-årige Søren Aarslev Sundahl fra Kolding fra starten af denne uge.

For tre år siden solgte han sit SMS-firma til norske Link Mobility, og nu er der nye millioner på vej til iværksætteren, skriver Jydske Vestkysten.

En amerikansk kapitalfond har nemlig budt 3,4 milliarder kroner på Link Mobility, som Søren ejer ti procent af. Han har udsigt til 266 millioner kroner, hvoraf halvdelen ventes at blive trukket ud, mens den anden halvdel skal investeres.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

04-07-2018 08:40
Tysk sejler død ved Årøsund

En hyggetur med vennerne endte tirsdag tragisk for en tysk lystsejler, der var taget på søtur ved Årøsund.

På et tidspunkt sprang manden i vandet for at bade, men her blev han formentlig grebet af strømmen.

En helikopter blev sendt afsted til stedet, men den 50-årige mands liv stod ikke til at redde.
Af: Søren Klinkby

04-07-2018 08:20
Sverige er i kvartfinalen

Danmark er desværre færdige ved sommerens VM i fodbold, men tirsdag var der omvendt succes til vores svenske naboer.

Sverige besejrede i en tæt kamp Schweiz, der blev sendt fra banen med nederlag på 1-0.

Dermed står Sverige nu til en noget overraskende kvartfinalekamp efter at have slået blandt andet Tyskland ud i VM-gruppespillet.
Af: Søren Klinkby

04-07-2018 08:07
Kænguru er stukket af fra sin indhegning

En kænguru er stukket af fra sin indhegning på Gårdevej i Ansager ved Varde.

Politiet oplyser til TV 2, at kænguruen ikke er farlig.

Hvis du har set den, bedes du ringe til Syd- og Sønderjyllands Politi på 1-1-4.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

04-07-2018 08:00
Politiet leder efter pige

Tirsdag aften var der stor bekymring på psykiatrisk afdeling i Esbjerg, da en bare 15-årig pige forlod stedet.

Det satte en større eftersøgning i gang, da politi og pårørende frygter, at pigen kan være til fare for sig selv.

Hun beskrives ifølge jv.dk som 167 cm høj, almindelig af bygning med rødt mellemlangt hår. Hun er iført en sort trøje med hvide prikker, en grå cardigan, grå joggingbukser og hvide strømper. Hun har ingen sko på.
Af: Søren Klinkby

04-07-2018 07:39
Pensionister skal kunne arbejde mere

Ældresagen foreslår, at folkepensionister skal kunne arbejde mere uden at blive trukket i pensionen.

Grænsen ønskes sat op fra 60.000 til 100.000 kroner.

Både regeringen og DF er positiv over for forslaget. S er positiv, men forslaget har ikke førsteprioritet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-07-2018 07:34
Pape kaldes i nyt samråd i sag om hvidvask

Tirsdagens nye afsløringer om hvidvask gennem en af Danske Banks udenlandske filialer får SF til at indkalde til endnu et samråd om sagen.

Det oplyser partiets erhvervsordfører, Lisbeth Bech Poulsen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-07-2018 06:30
Sommervejr resten af juli

Hvis du nyder solen, stranden og de lune sommergrader, så er der rigtig godt nyt til dig.

DMI har nemlig offentliggjort en helt ny prognose for resten af juli, og her fortsætter takterne.

Resten af juli ventes ifølge DMI solrig og med stadig mulighed for tørke og hedebølge.
Af: Søren Klinkby
Kilde: DMI

04-07-2018 06:30
Forbud bliver landsdækkende

Som den sidste syd- og sønderjyske kommune har Sønderborg nu også meldt sig til afbrændingsforbuddet, og fra onsdag bliver det permanent.

Fra onsdag morgen er der nemlig afbrændingsforbud i hele Danmark - Det blev besluttet tirsdag på et møde mellem beredskaberne.

Forbuddet gælder både bål og grill. men enkelte steder må man gerne bruge eksempelvis gasgrill på fast underlag.
Af: Søren Klinkby

04-07-2018 06:30
Skuespiller og instruktør gæster Kolding

I morgen bliver der åbnet op for Sommer ved Søen i Kolding, og koncerterne vil blandt andet byde på amerikansk stjernedrys.

Amerikanske James Intveld, der er skuespiller og filminstruktør kigger nemlig forbi, og i Kolding skal han optræde som musiker, skriver jv.dk.

James Intveld har blandt andet spillet med i Cry Baby, hvor han spillede sammen med navne som Johnny Depp og Iggy Pop.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

04-07-2018 06:30
Ny forpagter til kendt festhus

Ribes populære festhus Brorsonsminde får ny forpagter, når Lise Frederiksen fra Café Quedens overlader tøjlerne til stedets tidligere køkkenchef.

Dermed bliver det fra 1. august Tobias Skovmose, der skal stå i spidsen for Brorsonsminde.

Her skal den nye forpagter forsøge at drive sjælene fra det populære festhus videre, skriver Jydske Vestkysten.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

04-07-2018 06:30
SønderjyskE slog mestrene

SønderjyskE banker på til den nye sæson i Superligaen, og tirsdag blev formen testet mod ingen ringere end de danske mestre fra FC Midtjylland.

Det blev en god affære for SønderjyskE, der vandt kampen med flotte 2-1.

Nyindkøbet Mart Lieder åbnede for SønderjyskE, inden Nicki Zimling i 2. halvleg øgede til 2-0. For FC Midtjylland kom Frederik Brandhof på tavlen.
Af: Søren Klinkby

04-07-2018 06:17
Forhindret i at flyve på ferie? Sådan får du dine penge tilbage

Du behøver ikke vinke farvel til alle de penge, du har betalt for din forestående sommerferierejse, hvis du pludselig bliver ramt af sygdom eller må ændre planer, og du ikke har en afbestillingsforsikring, der dækker.

Det fortæller politisk rådgiver hos Forbrugerrådet Tænk, Vibeke Myrtue Jensen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-07-2018 06:16
Roskilde Festival har fokus på at forebygge seksuelle krænkelser

Efter de seneste års historier om seksuelle overgreb på festivalen har Roskilde Festival i år valgt at fokusere på at forebygge overgreb og krænkelser.

Festivalen er blandt andet i dialog med Rigshospitalets center for overgreb, politiet og har selv socialarbejdere på festivalpladsen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

04-07-2018 05:49
Mand dræbt i bilsammenstød

En 58-årig mand mistede livet, da han natten til onsdag kom kørende i sin bil på motorvejen mellem Aabenraa Nord og Haderslev Syd.

Ulykken skete klokken 00:45, da manden mistede kontrollen over sin bil og kørte ind i autoværnet. Dermed landede bilen på taget eller på siden, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Derefter blev bilen ramt af en anden bil bagfra. Chaufføren i denne bil var naturligvis chokeret og blev bragt på sygehuset, men slap derudover med mindre skader.

Syd- og Sønderjyllands Politi har ikke noget bud på, hvorfor tragedien skete, men den betragtes som et solouheld. Onsdag morgen går bilinspektøren i gang med at undersøge årsagen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

04-07-2018 05:47
Psykisk syge får det bedre ved at komme i job

Arbejdsmarkedet er i mange tilfælde lukket land for psykiatriske patienter, men i en række kommuner får et parløb mellem jobcentre og psykiatri dem i arbejde.

Og erfaringer fra danske kommuner og international forskning viser, at det at have et job i sig selv kan afhjælpe psykiske problemer, skriver Kristeligt Dagblad.
Af: Mike Forde
Kilde: Kristeligt Dagblad

04-07-2018 05:46
15-årig pige fra Aabenraa er fundet i god behold

Den 15-årige pige, som Sydjyllands Politi tidligere meldte savnet i Aabenraa, er fundet i god behold.

Pigen havde forladt Aabenraa psykiatriske børneafdeling.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-07-2018 11:00
Dambåden gik på grund

Hvis du var med dambåden Dorothea i Haderslev i weekenden, ja så fik du dig måske lidt af en oplevelse med hjem.

Stor trafik i dammen gjorde nemlig, at Dorothea måtte sejle uden om en række vandcykler, og pludselig gik båden på grund, skriver Jydske Vestkysten.

Passagererne måtte hjælpe med at skubbe båden fri, og efter en smule kaos lykkedes det med smil på læben at bringe Dorothea sikkert i "havn".
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

03-07-2018 11:00
Flere unge køber stoffer på Facebook

Handlen med stoffer på sociale medier er stigende, vurderer politi og eksperter, som DR har talt med.

50 unge fra mere end 25 byer over hele landet forklarer ligeledes, at det er nemt at få fingre i alt fra mdma til svampe ved at bruge fx Facebook.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-07-2018 10:40
Thailandsk fodboldhold fundet i live

I de seneste dage har folk verden over holdt vejret og sendt tanker i retning mod en grotte, hvor et thailandsk fodboldhold har været spærret inde.

Sideløbende er vandet steget, men en massiv indsats har gjort det muligt at komme længere og længere ind, og nu er de unge mennesker efter en hel uge i uvished fundet i live.

Der venter dog fortsat et stort arbejde med at få holdet ud igen, lyder meldingen fra flere medier.
Af: Søren Klinkby

03-07-2018 10:20
Nu kan du klage over din p-bøde

Der er ikke noget, der kan spolere den gode sommerstemning som en p-bøde på 750 ærgerlige kroner.

Hører du til typen, der synes, at det er dybt uretfærdigt, får du fremover muligheden for at klage.

Fra juli og frem er der nemlig blevet indført et nyt parkeringsklagenævn, som både FDM og Forbrugerrådet Tænk bakker op omkring, og som skal give muligheder, når bilisterne har loven på deres side overfor p-vagterne.
Af: Søren Klinkby

03-07-2018 10:09
Færre mister livet i arbejdsulykker

Selvom der sidste år blev anmeldt 42.344 arbejdsulykker, er der sket et fald i antallet af de alvorlige af slagsen.

I alt mistede 25 livet, og det er et fald på 10 procent, skriver Avisen.dk. I 2012 var tallet 40 og i 1980’erne var det gennemsnitligt 80 om året.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-07-2018 10:00
Brasilien og Belgien er videre

Ved VM i Rusland fortsætter begivenhederne, selvom Danmark er røget ud, og mandag spillede Brasilien og Belgien sig videre i den store turnering.

Brasilien havde ikke de store problemer med at vinde 2-0 over Mexico, mens det var noget sværere for Belgiens favoritter at avancere.

Mod de enorme underdogs Japan var Belgien nede med 2-0 helt inde i anden halvleg, men et comeback blev leveret, og i overtiden scorede Belgien sejrsmålet til 3-2.
Dermed mødes netop Belgien og Brasilien nu i kvartfinalen.
Af: Søren Klinkby

03-07-2018 09:40
Ødelagt strandpromenade bliver ikke klar til turisterne

26 millioner kroner. Det har ikke været helt billigt at lave den nye strandpromenade i Sønderborg, men i marts 2018 blev den helt ødelagt, da store mængder vand skyllede op.

Nu er det kommet frem, at promenaden ikke bliver klar til sommerens turist-boom.

Million-projektet bliver nemlig først repareret hen mod efteråret, skriver Jydske Vestkysten.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

03-07-2018 09:20
Esbjerg-dekoratør kæmpede med i toppen

Der blev gjort en rigtig god figur, da Søren Starup Kaaris fra Blomsterhuset i Gormsgade i Esbjerg i weekenden var til DM i moderne blomsterkunst.

I selskab med nogle af landets bedste bindere og dekoratører blev det til en flot fjerdeplads for Søren Starup Kaaris, der dog blev slået af blandt andet den nye Danmarksmester Katharina Abrechtsen fra Vejle.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

03-07-2018 09:00
Kim Larsen kommer til Gram

I december kom det frem, at en af Danmarks største artister nogensinde, Kim Larsen, måtte indlede en hård og sej kamp mod prostatakræft.

Det satte for en tid en stopper for sangerens koncerter, og mange gæster var i tvivl omkring, hvorvidt Larsen ville komme på scenen, når han på fredag er sat til at spille foran 8.500 mennesker på Gram Slot.

Ifølge arrangørerne kan man dog ånde lettet op, for Kim Larsen er topklar til at give den gas i det sønderjyske fredag aften, skriver jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

03-07-2018 08:40
Nye forbud mod afbrænding

Hvis du har nydt din grill eller et hyggeligt bål i den seneste tid, så må du snart væbne dig med tålmodighed, hvis den succes skal gentages.

Langt de fleste syd- og sønderjyske kommuner har nemlig mandag valgt at genindføre forbud mod al afbrænding.

Faktisk er det kun Sønderborg, der indtil videre tøver men et forbud, mens kommuner som Kolding og Esbjerg har lukket ned med totalforbud mod åben ild.
Af: Søren Klinkby

03-07-2018 08:20
Tog skabte kaos ved Kolding

Det er knastørt mange steder landet over, og i flere kommuner har man reageret ved at genindføre forbud mod afbrænding.

Det var dog ikke afbrænding, der mandag betød flere brande i naturområderne mellem Lunderskov og Vamdrup.

Det var i stedet et tog, hvis varme gjorde, at der gik ild på skråningen flere steder på strækningen.
Af: Søren Klinkby

03-07-2018 08:00
Sønderborgs nye rute godt fra start

Mandag var der stor premiere i Sønderborg, da flyselskabet Alsie Express havde debut på et fly til Bornholm.

Turen tog 60 minutter, og det alsiske fly blev modtaget til hyldest i Rønne.

I første omgang flyves en række testflyvninger til Bornholm for at se, om efterspørgslen er der. Ifølge TV Syd kom den nye rute dog godt fra land.
Af: Søren Klinkby

03-07-2018 07:54
Mand kører kvinde ned på parkeringsplads

En 30-årig mand er blevet anholdt for med vilje at køre en ti år ældre kvinde ned på en parkeringsplads i Søndergade i Tistrup mellem Varde og Ølgod.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en kortfattet pressemeddelelse.

Efter påkørslen stak manden af til fods.

Senere på eftermiddagen meldte han dog sig selv til politiet og blev anholdt.
Den 40-årige kvinde er indlagt til observation, men skulle ikke være kommet alvorligt til skade.

Manden og kvinden kender hinanden i forvejen, men det fremgår ikke, hvad deres relation er.

Politiet sigter manden for grov vold.

Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

03-07-2018 07:33
Trafik steget med 40-45 procent på belastede, danske veje

Trafikken på de mest belastede vejstrækninger i Danmark er steget med op mod 40-45 procent på ti år, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

03-07-2018 07:13
Byer og ikke landet er humlebiers foretrukne hjem

Humlebier vil hellere bo i byen end på landet, viser en undersøgelse lavet af The Royal Society.

Og det giver god mening, siger Rasmus Ejrnæs fra Aarhus Universitet.

– Der masser af levesteder og føde, så de almindelige bier har det godt i byerne.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-07-2018 06:52
Kæmpe bøde til Bilka i Sønderborg

Fødevarestyrelsen fandt på et besøg i Bilka i Sønderborg den 20. juni otte stykker chokolademousse i køledisken.

Chokolademoussen var tilbagetrukket på grund af risiko for samling af mug under lågene og skulle derfor have været fjernet fra køledisken.

Bilka fik den første tilbagekaldelse af produktet den 15. juni.
Det resulterede i en bøde på 80.000 kroner for ikke at have fjernet chokolademoussen skriver jv.dk

Men det er ikke første gang Bilka får en bøde af Fødevarestyrelsen.

I marts 2017 fik Bilka i Sønderborg en bøde og en sur smiley fra Fødevarestyrelsen, der også gjaldt en tilbagetrukket vare. Her var der tale om 49 dressing-produkter.

Det endte også i en bøde på 80.000 kroner for forkert håndtering af fødevarer.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

03-07-2018 06:51
Der er udtalt mangel på ingeniører i Danmark

Danske virksomheder skriger på ingeniører, viser en rundspørge som ingeniørforeningen IDA har lavet blandt sine topledere.

18 procent svarer, at de forventer at udlicitere job til udlandet for at kunne løse opgaver.

I 2013 var det kun 13 procent, der mente, at det var nødvendigt.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

03-07-2018 06:30
Vaccine kan virke bedre end ventet

Mæslinger, fåresyge og røde hunde. Det er som hovedregel de tre sygdomme, som dit barn beskyttes imod, når det får en MFR-vaccine.

Nu viser det sig dog, at vaccinen kan fungere endnu bedre, hvis den som anbefalet gives to gange i de tidlige år, skriver TV2.

Statens Serum Institut afslører i ny undersøgelse, at MFR-vaccinen også slår mange infektionssygdomme ned, og at den dermed er bedre end ventet for børnene.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

03-07-2018 06:30
Fuld mand ville køre fuld mand hjem

Det er særdeles usmart at køre i bil, når man har drukket for meget alkohol. Det fik to mænd at mærke på den hårde måde i Gram forleden.

En 31-årig mand fra Ribe kørte galt i sin personbil, som fik store gader, men manden slap uskadt, og han ville gerne hurtigt væk.

Han kontaktede derfor en 27-årig kammerat, der kom og hentede ham. Desværre var kammeraten også påvirket af alkohol, og de sigtes nu begge af politiet.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

03-07-2018 06:30
Esbjerg får 42 millioner kroner ekstra

De fleste kan godt lide at få lidt mere end på kontoen, end man havde regnet med, og det kan man også godt lide i Esbjerg.

Af samme grund er smilene formentlig meget brede politisk i øjeblikket, for kommunen får væsentligt flere penge i "særligt finansieringstilskud" fra regeringen, end man havde regnet med.

42 millioner kroner for at være præcis. og med den opgradering får kommunekassen tilført 106 millioner i 2019, skriver jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

03-07-2018 06:30
Tyve skar hul i taget

Når tyve gerne vil ind på en ejendom, så går de ofte langt i deres bestræbelser, hvis missionen ikke umiddelbart lykkedes.

Det gjorde den ikke umiddelbart på et autoværksted når Kolding, men i stedet valgte tyvene en noget utraditionel løsning. Der blev nemlig skåret hul i værkstedets tag, og så var der fri adgang til værkstedet på Mosebakken.

Endnu er det ikke klarlagt, om eller hvor meget der er blevet stjålet, skriver jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

03-07-2018 06:30
Energiforlig guld for Esbjerg

På Christiansborg har politikerne vedtaget et nyt energiforlig, der blandt andet skal sikre, at der kommer flere havvindmølleparker i Danmark.

Noget som umiddelbart er en rigtig god nyhed for Esbjerg.

Selvom møllernes placering er endnu ukendt, ventes man nemlig ikke at kunne komme uden om Nordsøen, og det betyder, at endnu flere møller og ordrer skal skippes over kajen på Esbjerg Havn i de kommende år, melder Jydske Vestkysten.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

03-07-2018 06:04
Flest stoler på blå blok i udlændingepolitikken

På trods af at Socialdemokratiet har fulgt regeringens linje i flygtninge- og indvandringsspørgsmål siden sidste valg, er det stadig blå blok, som flest stoler på til at styre politikken på området.

Det skriver Jyllands-Posten baseret på en meningsmåling, som avisen har fået foretaget af analyseinstituttet Norstat.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

03-07-2018 05:22
Kosteskaftsagen: Tre dømte anker

Tre af de fire håndværkere, der for to uger siden blev fundet skyldige i grov vold mod en lærling, har anket dommen til landsretten. Det skriver Fagbladet 3F.

Den 18. juni afgjorde en enig domsmandsret ved Retten i Kolding, at de fire håndværkere var skyldige i grov vold mod den unge lærling, som blandt andet blev mishandlet med et kosteskaft.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

02-07-2018 12:06
Tørken slår til igen

Efter endnu en periode uden regn er naturen igen så knastør, at tre kommuner i Syd- og Sønderjylland nu genindfører det afbrændingsforbud, som blev aflyst kort før Sankt Hans.

I en pressemeddelelse oplyser Sydvestjysk Brandvæsen, at afbrændingsforbuddet genindføres fra i eftermiddag gældende for Fanø, Esbjerg og Varde.

Hos Trekant Brand holder man også øje med situationen. Ifølge beredskabsdirektør Jarl Vagn Hansen vurderer man i løbet af formiddagen, om afbrændingsforbuddet skal genindføres.

Hos Brand og Redning Sønderjylland og hos Sønderborg Brand og Redning overvejer man, om der skal genindføres afbrændingsforbud i Tønder, Aabenraa, Haderslev og Sønderborg kommuner.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

02-07-2018 12:04
Kæmpekrav mod Region Syddanmark efter ambulancekaos

Region Syddanmark har modtaget en stævning fra Rabobank.

Den hollandske bank stillede en bankgaranti på 55 millioner kroner på vegne af det nu krakkede selskab Bios, som i sommeren 2015 overtog ambulancekørslen i Sønderjylland, Sydvestjylland og på Fyn.

Siden kørte det hele af sporet, og da Bios Danmark i 2016 gik konkurs, krævede Region Syddanmark at få de 55 millioner kroner udbetalt. Regionen fik pengene, men allerede dengang tog Rabobank forbehold for udbetalingen. Nu vil hollænderne gerne have pengene tilbage.

Kammeradvokaten varetager sagen for regionen. Region Syddanmark står fortsat fast på, at trækket på garantien var ”både berettiget og rimeligt”.

Bios Danmark havde fra begyndelsen svært ved at finde medarbejdere nok til at klare ambulancekørslen. Og regionen fastholder, at garantien netop skulle sikre dækning af ethvert tab.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

02-07-2018 10:40
Unge er mest stressede

Regeringen har i denne uge valgt at udnævne et stresspanel, der skal komme med anbefalinger til, hvordan vi som samfund modvirker, at flere og flere rammes af stress.

Men hvem er det, man skal sigte imod?

Ifølge DR viser nye undersøgelser, at især de unge fortsat er hårdt plaget af stress, mens også syge og arbejdsløse lider af stress ved ikke at være del af fællesskabet.
Af: Søren Klinkby
Kilde: DR

02-07-2018 10:20
Vi beskytter vores børn for meget

Overbeskyttende forældre - Ja måske endda curlingforældre.

De udtryk har du sikkert hørt før, og der er noget om snakken. Forældre beskytter nemlig deres børn alt for meget i dag, og det er giftigt for deres indlæring og fremtid.

Det mener Helle Marie Skovbjerg, professor i leg på Designskolen i Kolding. Hun understreger, at børn skal have lov til at lære, at verden er farlig i stedet for konstant at blive overbeskyttet, skriver Jyllands Posten.
Af: Søren Klinkby
Kilde: JP

02-07-2018 10:00
Kolding-skole tager affære efter fravær

For højt fravær er noget, som mange skoler slås med, og de bekymrende tendenser har også ramt Bakkeskolen i Kolding.

Her skal en ny strategi dog sætte en stopper for fraværet, skriver jv.dk.

Når en elev begynder at være meget væk, skal der gøres brug af fagpersoner, som kommunen har til at hjælpe elever, der ikke kommer i skole. Også elevens lærere samt ATK-lærere skal hjælpe.

Initiativet kommer efter store fraværsproblemer på Bakkeskolen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

02-07-2018 09:50
Regler for studenterkørsel skal ses igennem

Kristian Pihl Lorentzen, V-transportordfører, kalder det oplagt at Færdselssikkerhedskommissionen ser nærmere på reglerne for studenterkørsel. En 19-årig mand faldt lørdag ud af en vogn.

– Når der sker en ulykke, skal man se på, om gældende regler er tilstrækkelige, siger han
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

02-07-2018 09:40
Ny opfindelse kan redde din iphone

Rigtig mange af os har formentlig prøvet at tabe vores mobiltelefon og opleve de smerteligt lange sekunder der går, før man ved, om den overlever faldet.

Nu er der måske en sikkerhed på vej.

Philip Frenzel, der er tysk studerende, har udviklet en bachelor-idé, der kan vise sig at blive en millionforretning for ham.

Et særligt cover på din iphone skal nemlig kunne registrere, når du taber den, og fangearme udløses, så de tager fra i faldet ligesom en airbag, skriver Ekstra Bladet.
Af: Søren Klinkby
Kilde: EB

02-07-2018 09:20
Gris løs i Esbjerg

Det hænder, at nogle bliver væk, og politiet må ud med en efterlysning på de sociale medier.

Alligevel var det en noget særlig af slagsen, politiet søndag sendte ud på Twitter.

En gris var nemlig stukket af, og politiet opfordrer til at ringe 114, hvis man ser grisen i Esbjerg eller omegn.
Af: Søren Klinkby

02-07-2018 09:10
Millioner skal hjælpe truede bier og sommerfugle

To projekter i Syd- og Sønderjylland får del i de godt 10 millioner kroner, som Den Danske Naturfond lige nu uddeler til lokale kræfter, der vil gøre en ”særlig indsats” for den danske natur.

De to projekter ligger begge vest for Kolding, og har det tilfælles, at de gennem naturpleje skal skabe livsgrundlag for sjældne insekter og planter.

555.000 kroner er bevilget til genopretning af Kragelund Mose nord for Vejen. Hedemosen er tidligere blevet brugt til udvinding af tørv og er siden groet til. Det betyder, at mange af de arter, der naturligt burde vokse i området, er truede.

I et andet projekt skal 12,2 hektar landbrudgjord på Asbølgaard vest for Kolding laves om til urørt natur med kratskov og mindst én sø. Også her er det planen at etablere næringsfattig jord, i håb om at sjældne planter vil indtage området. Projektet får tilskud på 885.700 kroner fra Den Danske Naturfond. Formålet er over en periode på 10 år at skabe levesteder for blandt andet vilde bier og sommerfugle.

De to projekter er valgt ud blandt 72 projektansøgninger. 15 projekter er sluppet gennem nåleøjet og kan nu se frem til støtte fra Naturfonden.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

02-07-2018 09:08
Landsdækkende spirituskontrol begynder

Mandag begynder en måned lang landsdækkende spirituskontrol i trafikken, hvilket blandt andet skyldes sommerens mange sociale arrangementer, fortæller Rigspolitiet.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

02-07-2018 09:00
Danfoss i strid om 250 millioner kroner

En strid om penge. Det er ikke noget, der som sådan er noget unormalt i, men der er alligevel noget særligt over den strid, der lige nu kører mellem Danfoss og milliardær Aage Søndergaard Nielsen.

Familien Nielsen solgte i 2016 Sondex til Danfoss, og Danfoss har allerede betalt mere end en milliard kroner.

Ifølge familien mangler man dog endnu godt 250 millioner kroner, og lige nu strides parterne omkring, hvorvidt pengene skal falde, da de var betinget af præsentationer efter salget, skriver jv.dk.
Af: Søren Klinkby

02-07-2018 08:40
Fremragende placering for Kevin Magnussen

Hvis du har fulgt med i Formel 1 i weekenden, så er der en god chance for, at du har siddet med et smil på læben.

Weekendens løb i Østrig blev nemlig et suverænt et af slagsen for den danske racerkører Kevin Magnussen, der sluttede på en fornem femteplads.

I det hele taget havde Magnussens Haas-mandskab et godt løb. Team-kollegaen Romain Grosjean sluttede som nummer fire.
Af: Søren Klinkby

02-07-2018 08:20
Melding om spøgelsesbilist

Når man kører i bil på motorvejen, er en af de værste scenarier at støde på en bilist, der kører i den forkerte retning.

Sådan en var der meldinger om søndag på den sønderjyske motorvej, hvor en spøgelsesbilist angiveligt kørte rundt omkring Bov.

Politiet tog straks ud og gennemkørte strækningen, men der blev ikke fundet spor efter bilisten.
Af: Søren Klinkby

02-07-2018 08:00
Afbrændingsforbud igen

Efter en noget ustadig periode blev Sankt Hans Aften reddet, da mange af kommunernes afbrændingsforbud blev ophævet.

Nu er sommeren dog tilbage for fulde drøn, og fra mandag den 2. juli indføres der igen forbud mod afbrænding flere steder.

Blandt andet i Esbjerg, Varde og Fanø, og forbuddet er altså et totalforbud med afbrænding.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

02-07-2018 08:00
Danmark ude af VM efter KÆMPE drama

Hold nu fast det var spændende!

1/8 finalen blev desværre endestationen for Danmark ved VM i Rusland, da holdet tabte til Kroatien efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

Danskerne kom ellers foran efter bare et minut ved Mathias Zanka Jørgensen, men det blev hurtigt modsvaret med en kroatisk udligning.

Opgøret sluttede 1-1, og efter en forlænget spilletid med blandt andet brændt straffespark fra kroaterne var det 50/50, da det hele endte med straffesparkskonkurrence. Her var kroaterne dog skarpest og sikrede med 3-2 avancement til kvartfinalerne ved VM i Rusland.
Af: Søren Klinkby

02-07-2018 07:40
Det blier dyrere at stifte andelsboligforening

Det bliver dyrere at låne penge til nye andelsboliger. En ny lov betyder, at kun 40 procent af lånene i en ny andelsboligforening må være afdragsfrie.

Tidligere var det op til 80 procent.

Lovændringen sker for at gøre andelsboligforeningerne mere robuste økonomisk.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

02-07-2018 07:27
Nordea køber Gjensidige Bank

Nordea køber Gjensidige Bank, der er en af Norges førende onlinebaner. Banken er næststørst på det norske marked.

Nordea har betalt 5,5 milliarder norske kroner for banken.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

02-07-2018 07:25
Jarlov: Ikke flere udflytninger af arbejdspladser

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) siger i et interview med finans.dk, at han ikke kan ideen i flere store udflytninger af statslige arbejdspladser.

– Det skal også være fagligt forsvarligt, siger Jarlov, som vil stå i spidsen for arbejdet med at lave en hovedstadspolitik.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

02-07-2018 07:23
Dannevirke og Hedeby bliver international kulturarv

Vikingebyen Hedeby og det historiske voldsanlæg Dannevirke i Nordtyskland blev i weekendenoptaget på Unesco-verdensarvslisten.

Det besluttede Unesco på et møde i Bahrains hovedstad, Manama, ifølge nyhedsbureauet dpa.

Med beslutningen ligger der i dag 43 Unesco-verdensarvsliste-monumenter i Tyskland. Den tyske Unesco-chef, Maria Böhmer, siger til dpa, at dette er frugten af 14 års arbejde.

Dannevirke anses for at være det mest kendte forhistoriske forsvarsværk, hvis historie strækker sig fra jernalderen til 1864. Det består af omkring 30 kilometer vold fordelt på en række forgreninger, der tilsammen spærrer Jylland af på det smalleste sted.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

02-07-2018 06:30
Elev efterlyser sikkerhed efter ulykke

Det gik helt galt, da 16-årige Ali Muhsins fra Humlehøj-Skolen i Sønderborg forleden skulle til eksamen i fysik.

Under eksamen blev eleven voldsomt forbrændt, da et forsøg gik galt, og han måtte hastes med helikopter til Rigshospitalet.

Overfor TV2 udtaler den 16-årige sig nu. Ali Muhsins efterlyser større sikkerhed og instruktioner fra skolen, mens han frygter, at hans liv vil være ændret for altid.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

02-07-2018 06:30
Stor ros til kæmpeevent i Esbjerg

I weekenden har over 3.000 topatleter fra 36 lande deltaget i EM i OCR, der er et militært inspireret forhindringsløb.

For første gang nogensinde blev EM afholdt uden for Holland, og det var Esbjerg, der løb med æren af at værre arrangører.

Efter weekendens strabadser er der stor ros til Esbjerg fra præsidenten for OCR, der ifølge jv.dk kalder begivenheden for et "verdensklasse-event".
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

02-07-2018 06:30
Ingen frygt for at mangle vand i Kolding

Danmark er i gang med en kanonsommer, hvor sommerdagene og de høje temperaturer står i kø.

Det har givet udfordringer flere steder i landet, hvor borgerne opfordres til at spare på vand til plænen, badebassinet og bilvasken.

Det problem bliver dog ikke aktuelt i Kolding, bekræfter Lars Skjerning, vandforsyningschef i Trefor Vand overfor jv.dk. Han understreger, at Kolding er godt rustet til perioden med varmt vejr - Også i længere tid af gangen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

02-07-2018 06:30
Bøderegn i Esbjerg

Det gik hedt for sig, da en nattefest i Skolegade i Esbjerg i weekenden kom ud af kontrol.

Her var der bøder til op mod syv personer, der var noget utilfredse med, at politiet var på stedet.

Det medførte en del trusler, ukvemsord og andre ubehageligheder, og politiet svarede prompte igen ved at uddele i alt ni bøder.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

02-07-2018 06:30
Politiet efterlyser tyv

En 71-årig kvinde kom i weekenden galt afsted, da hun blev udsat for tricktyveri i Sdr. Bjert.

En mand henvendte sig til kvinden, og han spurgte om vej til kirken. Da manden forsvandt havde kvinden dog uden at opdage noget fået stjålet dankort, hvor der nåede at blive hævet 17.000 kroner, inden kortet blev spærret.

Syd- og Sønderjyllands Politi vil gerne have hjælp til at finde gerningsmanden. Manden beskrives som 28-30-årig, 170-175 centimeter høj, almindelig af bygning og med sort, kort hår. Han bar en hvid skjorte og talte engelsk.
Politiet kan kontaktes på telefon 114.
Af: Søren Klinkby

02-07-2018 06:30
Unge med angst kan få gratis psykologhjælp

En forsøgsordning med gratis psykologhjælp til unge i alderen 18 til 20 år trådte i kraft søndag.

Tilbuddet gælder unge med let til moderat depression og angst, som skal henvises til ordningen af egen læge, skriver Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

29-06-2018 11:16
Lastbil kørte uretmæssigt gennem dansk grænsekontrol

En tysk lastbilchauffør forsøgte tidligt fredag morgen at passere grænsekontrollen i Kruså.

Men lastbiler må slet ikke bruge overgangen, skriver Sydjyllands Politi på Twitter. Lastbilen ramte og rev dele af et telt, der står på stedet, ned, og chaufføren fik stukket en bøde på 200 euro i hånden.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

29-06-2018 11:00
Karakterbonus skal afskaffes

Lige nu springer studenterne ud i massevis, og de kan fejre, at hårdt slid og knoklen omsider er slut.

Undervejs på studierne har mange af eleverne dog været presset, fordi karakterræset har stået på. Blandt andet har der hos flere været pres fordi, man må gange sit snit med 0,8, hvis man inden for to år søger videre på en videregående uddannelse.

Den bonus er Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers nu klar til at se på, da han langt fra mener, at den nuværende ordning er optimal og tværtimod øger presset på de unge.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

29-06-2018 10:40
Tyve brød ind i tom villa

Når man har fået stjålet noget, føler man sig ofte godt og grundigt snydt, men rollerne var helt byttet rundt, da tyve besluttede at bryde ind i et hus i Agerskov.

Her havde de ikke lige tænkt over, at huset var til salg, og at det derfor stod helt tomt.

Der var af samme grund ikke det helt store udbytte at slippe afsted med, men tyvene slæbte alligevel en varmepumpe med fra huset, melder politiet.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

29-06-2018 10:30
Ribe Biogas siger undskyld

Torsdag var der en del lugtgener i Ribe, da der var udslip fra det kun fire år gamle anlæg ved Ribe Biogas. Noget der fik flere borgere på mærkerne.

Gassen var i sig selv lugtfri, men svovlbrinten gjorde, at udslippet alligevel skabte voldsomme lugtegener.

Ribe Biogas beklager i en udtalelse til Jydske Vestkysten, og man skal nu undersøge, hvordan fejlen kan ske på så nyt et anlæg som det i Ribe.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

29-06-2018 10:07
0-årig mister livet i trafikulykke

En 20-årig sønderjysk mand er død efter han var involveret i en trafikulykke tidligt fredag morgen i Haderslev.

Det oplyser fungerende politikommissær Kristian Harbo Sørensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi til BT.

De pårørende er underrettet.
Af: Mike Forde
Kilde: BT

29-06-2018 10:00
Legat for modetøj

Nyuddannede Lili Uyen Thuy Pham fra Designskolen i Kolding har modtaget et legat på 25.000 kroner.

En hæder hun har fået efter en idé, hvor Lili Uyen Thuy Pham blander billigt tøj fra H & M med andet tøj og genskaber det til eksklusivt modetøj.

Hvert år udser Nationalbanken en person fra designskolen til et legat, og i år blev det Lili Uyen Thuy Pham, skriver TV Syd.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

29-06-2018 09:40
Strakspåbud til skole efter ulykke

Sikkerheden skal forbedres, og der skal gøres noget med det samme.

Sådan lyder det strakspåbud, som Arbejdstilsynet har langet efter Humlehøj-Skolen i Sønderborg, efter at en elev i sidste uge blev voldsomt forbrændt under en fysik-eksamen.

Eleven bar hverken forklæde eller briller under forsøget, om Humlehøj-skolen er ifølge jv.dk gået i gang med at forbedre forholdene.

Eleven blev efter ulykken fløjet med helikopter til brandsårsafdelingen på Rigshospitalet.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

29-06-2018 09:20
Flere døde under skyderi på redaktion i USA

Af frygt for terror sikrer mange medier sig ekstra godt i disse år, men torsdag aften var der meldinger om skyderi på avisen Capital Gazette USA.

Flere af avisens journalister bekræftede episoden på Twitter, hvor der også blev meldt om flere døde.

Endnu kendes motivet for skyderiet ikke.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

29-06-2018 09:00
Hastigheden sættes op

Du har sikkert taget dig selv i at bande over, at du nogle steder kun må køre 80 kilometer i timen på en åben landevej, hvor hastigheden sagtens kunne hæves til 90.

Nu får du snart lov at køre stærkere på 17 landevejsstrækninger landet over, mens hastigheden også sættes op på fire motorvejsstykker.

Lokalt betyder det, at hastigheden mellem Korskro og Årre hæves fra 80 til 90 kilometer i timen, mens det samme gør sig gældende på strækningen mellem Varde og Skjern.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

29-06-2018 08:49
Pakke mod unge kriminelle er på plads

Regeringen, DF og S er enige om at oprette et ungdomskriminalitetsnævn, der skal afgøre sager, der involverer børn og unge mellem 10 og 17 år.

Det sker som del af en ny pakke, der skal styrke indsatsen for unge kriminelle.

Den kriminelle lavalder er fastholdt på 15 år, understreger justitsminister Søren Pape Poulsen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

29-06-2018 08:40
Øl-krisen afblæst

Lige nu er der sommerstemning for alvor med alt fra festivaler til studenterhuer og VM i fodbold.

Noget som giver en enorm stigning i øl-salget, og leverandørerne af kulsyre i Europa har advaret om, at man ikke længere kan følge med.

Du behøver dog ikke at frygte for din fadøl foreløbig. Inden for få dage ventes det danske niveau omkring øl-produktionen at være tilbage på normalen, mens der stadig varsles krise steder som Storbritannien og Norge.
Af: Søren Klinkby
Kilde: DR

29-06-2018 08:20
Tulipanfest med festligt overskud

Årets tulipanfest i Ribe blev afviklet i noget nær perfekte omgivelser, og festen var mere omfattende, end den plejer at være.

Alligevel er der stadig grund til at smile hos arrangørerne, der trods flere udgifter end normalt kan glæde sig over et gyldent overskud.

Et overskud der lyder på 650.000 kroner, og det meste er allerede overrakt til de arrangerende foreninger, Ribe Håndboldklub, Ribe Boldklub og Ribe Badminton Club, skriver jv.dk
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

29-06-2018 08:00
Sur smiley til kendt kro

Det kan blive en dyr fornøjelse, når fødevarerkontrollen er på besøg, og det blev det også for gourmetkroen Tyrstrup Kro forleden.

To gange i træk er der blevet fundet mad i et fryserum, der ikke har været overdækket, og det koster nu en sur smiley og en bøde på 5000 kroner, skriver Jydske Vestkysten.

Ifølge kroen er der sket en menneskelig fejl, og problemerne er rettet op igen, lyder det.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

29-06-2018 07:24
Usikkerhed om strømkabler skal i jorden

Først var det alt for dyrt. Nu kan det slet ikke lade sig gøre teknisk at lægge strømkabler ved Vestkysten ned i jorden.

Det kom frem på et samråd i Folketinget torsdag.

- I første omgang var meldingen, at det ville være svært og vanskeligt - og forbundet med store tekniske udfordringer, og så kommer der en melding fra Energinet om, at de faktisk vurderer, at det vil være forbundet med meget, meget stor usikkerhed, om det overhovedet ville kunne lade sig gøre at drive en ledning af den her længde, sagde energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) til TV SYD efter samrådet.


Ministeren var kaldt i samråd af Enhedslistens Henning Hyllested. Han undrer sig over, at Energinet ifølge ministeren ikke mener, det vil kunne lade sig gøre at lægge strømkablerne i jorden i stedet for at hænge dem op i 35 meter høje master.

- Det er ikke længere økonomien, der gør det. Nu er det pludselig teknikken, der ikke kan lade sig gøre. Jeg tror, de har skiftet argumentation, for den med økonomien holder ikke længere, siger Henning Hyllested til TV SYD.

Den omdiskuterede højspændingsforbindelse fra Holstebro til den dansk-tyske grænse har vakt massiv folkelig modstand. Det er kommet bag på energiministeren.

Ministeren opfordrer til, at berørte borgere møder op til borgermøderne og sender forslag ind til ministeriet.


Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

29-06-2018 07:23
Ferie sydpå kan starte med 110 km vejarbejde

På strækningen mellem byen Neumünster og Hamburg i Tyskland er der vejarbejde på 110 af 120 kilometer, fordi motorvejen skal udvides med to ekstra spor.

Den tyske bilistorganisation Adac anbefaler, at man undgår at ramme Hamburg i myldretiden på sommerens store rejsedage.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

29-06-2018 06:30
Jydske Vestkysten ramt af fyringer

Torsdag var der store sparedag hos Jysk Fynske Medier, der blandt andet er koncernen bag Jydske Vestkysten.

Stillinger skulle nedlægges, og i alt skulle mediehusene samlet finde 18 millioner kroner på det redaktionelle område.

Det betød fyresedler til i alt fem medarbejdere, mens otte fik frivillig aftrædelse. Jysk Fynske Medier nedlægger desuden flere deltidsstillinger.
Af: Søren Klinkby

29-06-2018 06:30
Festival kæmper stadig med billetsalget

Lige nu spiller musikken for fulde drøn på Kløften Festival, hvor der dog er ekstra meget spænding netop i år.

Festivalen, der varer frem til lørdag, har nemlig solgt 500 billetter for lidt i forsalg, og dem skal man meget gerne hente på de enkelte dage, hvis festivalen skal være sikker på at give overskud, skriver TV Syd.

Kløften Festival har solgt 7.500 billetter, og Haderslev-festivalen kæmper en hård kamp mod den fynske stormagt Tinderbox.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

29-06-2018 06:30
Kæmpestjerne på vej til Ribe-Esbjerg

Håndboldklubben Ribe Esbjerg HH er særdeles offensive, efter at man har solgt profilen Jacob Holm til tyske Füchse Berlin for et stort beløb.

Nu vil klubben på indkøb i selveste Flensburg Handewitt, der i denne sæson vandt det tyske mesterskab for første gang i 14 år.

Målet er ifølge jv.dk ingen ringere end kaptajn Jacob Heinl, der har vundet både Champions League, EHF Cup og altså mesterskabet med Flensburg Handewitt.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

29-06-2018 06:30
Ødelagde trafikken og kørte påvirket

Onsdag var der kaos på motorvejen ved Kolding i myldretiden, da en bil med trailer kørte galt og tabte store mængder byggeaffald ud på vejen.

Det resulterede i en spærret motorvej og timelange køer, og manden bag uheldet var ifølge jv.dk en 28-årig bilist.

Han blev testet for både spiritus og narkotika, og begge dele var han påvirket af. Han kan nu ifølge politiet se frem til en sigtelse.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

29-06-2018 06:30
FM-signalet overlever

Nu er der gode nyheder til dig, der godt kan lide at skrue godt op for radioen, når du eksempelvis kører i bil.

Det har nemlig længe set ud til, at radiosignalet FM ville lukkes ned som led i medieforhandlingerne, men det kommer ikke til at ske.

Ifølge TV2 melder flere politiske kilder fra medieforhandlingerne, at FM-signalet får lov at overleve, og det gør det altså minimum til 2023, hvor en ny medieaftale skal forhandles.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

29-06-2018 06:30
Mand varetægtsfængslet for forsøg på manddrab

En 31-årig mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Han er sigtet for forsøg på manddrab tirsdag mod en jævnaldrende kvinde i Bramming.

Han nægter sig skyldig i drabsforsøg men erkender vold med kniv og flere knytnæveslag. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

29-06-2018 06:30
DF lancerer nyt krav om statsborgerskab

Fredag er partierne indkaldt til nye forhandlinger om en indfødsretsaftale efter flere ugers stilstand.

Dansk Folkeparti mener, at tre måneders fængsel for personfarlig kriminalitet kunne udelukke statsborgerskab på livstid.

Det skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

28-06-2018 12:27
Gasudslip giver lugtgener nord for Ribe

I et stort område nord for Ribe har der kunnet og kan stadig lugtes gas.

Det drejer sig om et biogas udslip hos Ribe Biogas, Koldingvej 19 ved Ribe.

Det har mange mennesker kontaktet myndighederne om.

Biogassen i udslippet er ikke farlig, den giver lugtgener, og det kan den gøre op til en kilometer fra stedet.

Der vil de næste op til to uger forekomme mindre kontrollerede udslip af gas, der kan give nye lugtgener afhængig af vejret og vindretningen. Der vil også forekomme kontrolleret afbrænding af overskydende gas. Det sker via en fakkel, der kan give en cirka fire meter høj flamme.

Ribe Biogas sørger for, at der er døgnvagt på anlægget.

Af: Mike Forde

28-06-2018 11:09
Kløften starter i dag

I dag starter 3 dage med en masse god musik og stemning, når årets Kløften Festival begynder i Haderslev.

I mange år har det traditionsrige Karneval også rundet Kløften - men det sker ikke i år på grund af sikkerhedsmæssige årsager:

LYD:

Lyder det fra Anette Latch fra Karneval i Haderslev:

Erik Koch fra Kløften glæder sig igen over at mange danske navne er klar på plakaten i år:

LYD:

Kløften Festival varer frem til på lørdag
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

28-06-2018 11:00
Website anklaget for fusk

Hvis du planlægger at bruge internetbutikken Queensshop.dk, kan det være en god idé lige at vente lidt.

Ifølge BT er der et hav af klager mod sitet, der anklages for ikke at levere varer, selvom de er betalt, mens man heller ikke altid betaler for varer, der returneres.

Ifølge avisen er der lige nu mindst ti sager, hvor Queensshop.dk undersøges.
Af: Søren Klinkby
Kilde: BT

28-06-2018 10:40
Vejr-rekorderne står for fald

Der er nok ikke ret mange, der vil tillade sig at klage over den danske sommer indtil videre, og ser man på juni, står rekorderne for fald.

Juni 2018 ender som den varmeste i 26 år, mens det bliver den mest nedbørfattige i 22 år.

Sommeren bliver desuden den mest solrige i mindst ni år, og lige nu fortsætter det gode sommervejr så langt øjet rækker.
Af: Søren Klinkby
Kilde: Ekstra Bladet

28-06-2018 10:25
DSB: Aflyste tog skyldes maskeret arbejdsnedlæggelse

Et sygefravær, der er tre gange så stort som normalt og har ført til en række togaflysninger, er ifølge DSB en maskeret arbejdsnedlæggelse.

Derfor vil DSB i dag bringe sagen for Tjenestemandsretten og Arbejdsretten, oplyser DSB's pressetjeneste til TV 2.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

28-06-2018 10:24
Tredjepart kan have fået adgang til Ticketmasters kunder

Ticketmaster skriver i en mail til danske kunder, at en ukendt tredjepart kan have fået adgang til deres personlige informationer eller betalingsoplysninger.

Derfor skal alle skifte kodeord og opfordres til at overvåge kontoudskrifter for muligt bedrageri eller identitetstyveri.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

28-06-2018 10:20
Uenighed om overvågning i Aabenraa

500.000 kroner. Det er hvad Aabenraa Kommune har sagt ja til at give til en ny legeplads, der skal skyde op for de 2-6-årige i Genforeningshaven.

Den nye legeplads skabte glæde i byrådet, hvor der dog også var bekymring fra nogle.

Området omkring Genforeningshaven har nemlig været plaget af hærværk, og det førte til et krav om overvågning. Noget som dog ikke gik igennem i byrådet, der dog ikke piller ved bevillingen på 500.000 kroner.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

28-06-2018 10:00
Mand onanerede foran 80-årig kvinde

En 80-årig kvinde i Esbjerg fik sig noget af en ubehagelig oplevelse, da hun gik forbi en bænk på Randersvej.

Her sad en mand, der da han så kvinden tog sit lem frem og lavede onani-lignende bevægelser i retning mod hende.

Kvinden skyndte sig væk, og efter en anmeldelse er politiet stadig på udkig efter manden. Han beskrives ifølge jv.dk 40 og 45 år. Han skulle være omkring 180 centimeter høj med en almindelig kropsbygning og have et dansk udseende. Han har mellemlangt brunt hår. Han var iført en kort mørkeblå bluse med røde striber og mørke bukser.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

28-06-2018 09:40
Elcykler kritiseres kraftigt

Fra på søndag skal det være lovligt at køre med de nye super el-cykler på cykelstierne, og her kommer det til at gå stærkt.

Cyklerne kan køre op til 45 kilometer i timen, og det skaber bekymring hos øvrige cyklister og nu også hos cyklistforbundet.

Forbundet har kaldt de nye cykler og initiativet for decideret 'tankeløst, uansvarligt og ekstremt usikkerhedsskabende, skriver DR.
Af: Søren Klinkby
Kilde: DR

28-06-2018 09:20
Sigtes for drabsforsøg

Onsdag måtte politi og ambulancer haste til Bramming, hvor en 31-årig kvinde var blevet overfaldet.

Det viste sig senere at være et knivoverfald, og den 31-årige gerningsmand kan nu se frem til et grundlovsforhør torsdag, hvor han sigtes for drabsforsøg.

Offeret er indlagt på sygehuset i Esbjerg, men hun meldes uden for livsfare.
Af: Søren Klinkby
Kilde: Twitter

28-06-2018 09:00
Motorvejen måtte spærres

Et stort færdselsuheld på motorvejen skabte onsdag eftermiddag store problemer i myldretiden ved Kolding Ø.

Uheldet betød, at motorvejen i en længere periode måtte lukkes helt ned, inden det ene spor endelig kunne genåbnes.

Med det ene spor åbent var der dog fortsat mindst 30 minutters forsinkelse omkring Kolding.
Af: Søren Klinkby

28-06-2018 08:47
Kabeltyve blev taget på vej over hegnet

Tre polske mænd blev i nat opdaget, da de var kravlet over hegnet til Solar på Industrivej i Vejen for at stjæle kabler.

Det skete kort efter klokken 01.30 - og de tre tyve havde da allerede kastet en del kabelskrot over hegnet til senere borttransport i løbet af natten.-

Der er tale om en 38-årig mand, mens den anden anholdte, der endnu ikke er endelig identificeret, er noget yngre.

Kabler er et eftertragtet mål for tyve, der afsætter kablerne, der indeholder kostbare metalller, til skrothandlere, der ikke er så nøjeregnende med, hvor kablerne kommer fra.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

28-06-2018 08:40
Lokal bagersvend til New York

Vojens, Haderslev, Aabenraa, Fredericia og Kolding. Den 31-årige bagersvend Søren Nissen har været vidt omkring, og i godt ti år har han repræsenteret Lagkagehuset.

Nu rykker den nybagte far dog pælene op.

Han skal nemlig til næste destination, der er intet ringere end New York. Her skal han lede et centralbageri, der skal levere til de to Lagkagehuset-bagerier, som åbner på Manhattan i New York til oktober.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

28-06-2018 08:38
14 overkørsler sikres tidligst i 2026

14 farlige jernbaneoverkørsler, bliver først sikret eller nedlagt mellem 2026 og 2030, skriver fagbladet Ingeniøren. Årsagen er et forsinket signalsystem.

Ifølge Banedanmarker det 11 overkørsler mellem Skanderborg – Skjern, 2 mellem Bramming-Tønder og 1 mellem Esbjerg – Struer.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

28-06-2018 08:20
Kæmpe donation redder krisecenter

Esbjerg Krisecenter var i knæ, da det kom frem, at en kasserer i støtteforeningen havde begået underslæb for 95.000 kroner.

Herefter blev støtteforeningen straks nedlagt, og aktiviteterne skulle nu styres af Esbjerg Krisecenter selv.

Nu er der dog godt nyt for det pressede center. Egsgaard-familien, der står bag Telesikring-koncernen, er ifølge jv.dk kommet til undsætning og har doneret et lige så stort beløb som det tabte.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

28-06-2018 08:00
Fyringer hos Jysk Fynske Medier

Avisbranchen er i knæ i disse år, og det går især ud over mange af de lokale udgivelser. Noget der på ny slår hårdt torsdag formiddag.

Her skal Jysk Fynske Medier nemlig spare 90 millioner kroner - Heraf 18 millioner på det redaktionelle område, skriver Journalisten.

Det ventes at ende ud i fyringer af journalister for Jysk Fynske Medier, der står bag udgivelser som Jydske Vestkysten, Fyens Stiftstidende og Vejle Amts Folkeblad. Hvor mange ansatte, der mister jobbet melder Journalisten.dk ikke noget om.
Af: Søren Klinkby
Kilde: Journalisten

28-06-2018 07:00
Færre togafgange på Fyn og i Jylland på grund af "ekstraordinært stort sygefravær"

Torsdag og fredag kører der færre tog i Jylland og på Fyn.

DSB begrunder det med, at der er "ekstraordinært stort sygefravær hos lokomotivpersonalet".
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

28-06-2018 06:30
Verdensmestrene er ude

Danmark er videre ved VM i Rusland, og fra nu af venter der kun klassemandskaber, hvis Danmark skal drømme om mere i turneringen.

Helt sikkert er det dog nu, at vi ikke kommer til at skulle bekymre os om en kamp mod de forsvarende verdensmestre fra Tyskland.

Tyskland røg nemlig ud onsdag allerede efter gruppespillet. 2-0 tabte holdet til Sydkorea, og sammen med netop Sydkorea er tyskerne ude, mens Mexico og Sverige er videre til 1/8 finalerne.
Af: Søren Klinkby

28-06-2018 06:30
Sprogprøver fra 0. klasse

Hvis dit barn går i klasse med mange børn fra udsatte familier, så kan du fremover opleve, at børnene sprogtestes allerede fra 0. klasse.

Politikerne på Christiansborg har vedtaget sprogprøver i 0. klasse for 44 af landets folkeskoler, hvor 30 procent eller flere af eleverne kommer fra udsatte familier.

Prøverne træder i kraft næste år, men allerede fra sommer har 24 af skolerne meldt sig til et forsøg, skriver TV Syd.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

28-06-2018 06:30
Kvinde overfaldet i Bramming

Syd- og Sønderjyllands Politi fik onsdag en anmeldelse om, at en kvinde var blevet overfaldet i Bramming. En melding der fik flere patruljer til at sætte mod byen.

Det viste sig at holde stik, og allerede en time efter overfaldet blev en formodet gerningsmand anholdt, der skriver TV Syd.

Kvinden er blevet indlagt på Esbjerg Sygehus, hvor hendes tilstand er ukendt.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

28-06-2018 06:30
Kolding Kommune trues efter sag om gratis kompost

To gange om året. Så ofte skal borgerne i Kolding Kommune kunne hente gratis kompost fra genbruugspladsen, og det er et tiltag, der har gjort mange borgere glade.

Knapt så begejstrede er man hos Dansk Erhverv.

Her mener man, at Kolding Kommune forvrider konkurrencen ved at uddele gratis kompost, og herfra overvejer man ifølge jv.dk at køre en tilsynssag mod Kolding Kommune.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

28-06-2018 06:30
Stor nordisk konkurrence i Esbjerg

Hvis du er i Esbjerg og omegn i de kommende dage, så er der gode muligheder for at støde ind i en række forskellige nordiske nationaliteter.

Torsdag begynder Nordisk Idrætsudveksling nemlig, og i år er det med Esbjerg som vært.

Fra torsdag og frem til 2. juli vil der blive afholdt forskellige konkurrencer i området, og udover danskerne deltager tre venskabsbyer, som er Eskilstuna fra Sverige, Stavanger fra Norge og Jyväskylä fra Finland.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

28-06-2018 06:30
Alarm i England: Vi løber tør for øl

Midt i sommervarmen og VM-feberen oplever briterne problemer med ølproduktionen.

Allerede nu er der mange steder indført restriktioner, så restauranter og barer kun kan købe ti kasser øl og fem kasser med cider og sodavand per levering.

Det hele skyldes mangel på CO2; den gas, der gør, at øl og sodavand ikke smager fladt og kedeligt.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

27-06-2018 20:01
Ny måling: Alternativets mandater bliver tungen på vægtskålen

Hvis der var valg i morgen, ville Alternativet få valgt syv mandater ind i Folketinget og dermed stå med de helt afgørende mandater i forhold til, hvem landets statsminister skal være.

Sådan ser scenariet i hvert fald ud, når man ser på den seneste meningsmåling, som Epinion har foretaget for DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

27-06-2018 11:00
Superstudent skal ikke bruge sit snit

28 gange 12-tal i karakterbogen. Det lyder voldsomt, men det er høsten for 19-årige Kimi Cardoso Kreilgaard, der kan tage et snit på 13,1 med sig fra Varde Gymnasium.

Det er dog ikke et snit, som superstudenten har tænkt sig at bruge, skriver DR.

Drømmen er nemlig at læse fysiske fag på Niels Bohr Instituttet, hvor man kan specialisere sig i blandt andet kvantefysik, astrofysik, geofysik og meteorologi. Her optages alle ansøgere oftest, og senest var der endda ledige pladser på studiet, der altså nu kan se frem til en superstudent ombord.
Af: Søren Klinkby
Kilde: DR

27-06-2018 10:57
Flere vælger at føde hjemme

Flere vælger en hjemme- eller klinikfødsel, viser tal fra Sundhedsdatastyrelsen. I 2017 var tallet 2.000 kvinder, mens det i 2012 var 771.

Sidste år advarede fødselslægerne om udviklingen på området, fordi op til 46 procent af hjemmefødende overflyttes til hospitalet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

27-06-2018 10:40
Arbejdspladser forbyder nøgne kvinder

På mange af de arbejdspladser, hvor der er klar overvægt af mænd, kan man opdage, at der på væggen hænger kalender med meget let påklædte kvinder.

Noget der har været traditioner for i mange år, men den er på vej ud, skriver TV2.

Flere og flere arbejdspladser forbyder eller frabeder sig nemlig billeder af de nøgne kvinder på væggene, mens enkelte stadig mener, at de hører til på eksempelvis et værksted.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

27-06-2018 10:39
Sommeren byder på trafikkaos ved Elbtunnel

Motorvejstunnellen under Elben ved Hamborg bliver i juli totalt afspærret i begge retninger.

Det er nødvendigt som forberedelse til, at motorvejen syd for tunnellen skal udvides fra seks til otte spor.

Første gang spærres tunnellen om natten mellem lørdag den 7. juli og søndag den 8. juli. Anden afspærring finder sted natten mellem den 28. og 29. juli.

Det vil trods spærringen fortsat være muligt at krydse Elben.

Vejen er dog lang og besværlig, idet trafikken ledes gennem selve Hamborg og via broerne over floden - så der må forventes kø og langsomkørsel.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

27-06-2018 10:20
Opdagede ikke færdselsuheld

Når man kører i bil, kan man godt komme til at sidde i sin egen verden og lukke alt andet ude, og det kan også ske, når man kører en tonstung lastbil.

Det måtte en 53-årig mand sande, da han var involveret i et færdselsuheld ved Skrydstrup med en svinetransport. Han i hvert fald ingenting.

Lidt af en bedrift, da anhængeren på vognen bøjede 25 meter autoværn. Det fik manden dog at vide, da han senere blev stoppet på rastepladsen ved Enderupskov.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

27-06-2018 10:08
V: En splittet opposition går til valg

Britt Bager, politisk ordfører for V, kalder det paradoksalt, at S-leder Mette Frederiksen snakker om at samle landet, når hun ikke kan samle oppositionen.

Uffe Elbæk (AL) meldte i gå ud, at partiet hverken vil pege på Lars Løkke eller Mette Frederiksen som statsminister.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

27-06-2018 10:00
Stor forskel på piger og drenges seksualitet

Når man er mellem 16 og 20 år, så er drenge og piger stort set lige aktive seksuelt.

Alligevel er der meget stor forskel på, hvordan synes er på de unge og sex, skriver DR Nyheder.

Hos drengene kan man i højere grad bredt fortælle om sine erfaringer, mens piger hurtigt bliver betragtet som billige og urene. Det viser en ny rapport, som er lavet af Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE som dog trods dette viser, at begge køn har stort set samme erfaring med sex.
Af: Søren Klinkby
Kilde: DR

27-06-2018 09:40
91-årig guide viser rundt

Christiansfeld er blevet en del af Unescos verdensarv, og det har givet ekstra travlhed i byen, hvor der lige nu er mange byvandringer.

Det kan dig være svært at følge med, hvis man er gangbesværet, men det skal et nyt initiativ nu lave om på.

Nu melder 91-årige Ellen Hansen sig nemlig klar til at vise rundt, og hun bruger selv rollator, og kan derforr give byvandring i et langt mere roligt tempo, skriver jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

27-06-2018 09:20
20-årig kørte påvirket

En 20-årig mand kom ikke alt for heldigt afsted, da han besluttede sig for at køre bil på Granlunden i Esbjerg.

Her blev manden nemlig stoppet af en patrulje, der hurtigt mistænkte ham for at køre påvirket rundt.

Det viste sig at holde stik, for en prøve viste narko, og så blev mandene anholdt og taget med på stationen. Han er igen blevet løsladt, men kan nu se frem til at blive sigtet for kørsel påvirket af narkotika.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

27-06-2018 09:00
Store dommerproblemer

Når du selv snører støvlerne eller kører dit barn til fodbold, så bliver det mere og mere sjældent, at du vil se en ung person bag fløjten som dommer.

Antallet af unge dommere falder nemlig dramatisk, og det kan skabe store problemer inden for bare to år, advarer Dansk Boldspil Union overfor DR.

DBU vil gerne uddanne omkring 400 dommere årligt, men i år regner man ikke med mere end 300. Noget der kan skyldes de tilråb og det stigende pres, der hviler på dommerne.
Af: Søren Klinkby

27-06-2018 08:40
Ribe kræver bedre forhold

Babysvømning, kurbad og welness. Det lyder ikke dårligt, og det er de forhold, som borgerne gerne vil have i Ribe Svømmehal, når politikerne til efteråret tager hul på forhandlingerne om et nyt budget.

Siden marts har en underskriftindsamling kæmpet for bedre forhold i Ribe Svømmehal, og allerede nu er der samlet 1.400 signaturer.

De er nu blevet afleveret til udvalgsformand May-Britt Andrea Andersen, der lover at arbejde for sagen ved efterårets forhandlinger.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

27-06-2018 08:23
Dannevirke skal have verdensarvsstatus

Netop nu mødes UNESCO-repræsentanter i Bahrain for at bestemme, hvilke nye steder, der får status som verdensarv.

På bordet ligger også et forslag fra Tyskland om at give forsvarsanlægget Dannevirke status som verdenskulturarv.

Det danske mindretals kulturelle hovedorganisation Sydslesvigsk Forening (SSF) er med i ansøgningen, der skal give et af danmarkshistoriens største nationale symboler den eftertragtede internationale status. Beslutningen ventes at falde på lørdag.

Også vikingebyen Hedeby står som forslag til UNESCOs verdensarvsliste.

Her i vores område har Jelling-monumenterne, Christiansfeld og Vadehavsområdet allerede status som verdensarv.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

27-06-2018 08:21
Hurtige elcykler skal køre på cykelstier

Trods kraftig kritik bliver det fra søndag lovligt at køre på cykelstierne på de hurtige elcykler, der kan køre op til 45 kilometer i timen.

Desuden fjernes krav om kørekort og nummerplade og alderskravet sænkes fra 18 til 15 år. Cyklisten skal fortsat have cykelhjelm på.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

27-06-2018 08:20
Kolding kan spare 30 millioner

Kan man skære 30 millioner kroner på seniorområdet, uden at det går ud over den service, som de ældre får.

Det vil mange nok tvivle på, men det er præcis det, som en ekstern analyse nu viser, at Kolding Kommune kan spare ved at blive mere effektive, skriver Jydske Vestkysten.

Der kan især spares penge omkring planlægningen, mens der også er millioner at hente omkring sygefravær.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

27-06-2018 08:00
Danmark skal møde Kroatien

Tirsdag var der fodbold-jubel, da Danmark med 0-0 mod Frankrig spillede sig videre i 1/8 finalen ved VM i Rusland.

Og her bliver det en rigtig svær opgave, der venter de danske spillere. Landsholdet skal nemlig op mod Kroatien, der tirsdag aften sikrede sig sejren i Gruppe D foran Argentina, Nigeria og Island.

Mødet med Kroatien bliver mødet med en række af verdens bedste fodboldspillere. Kroaterne har nemlig spillere med fra klubber som FC Barcelona, Real Madrid og Liverrpool FC.
Af: Søren Klinkby

27-06-2018 06:30
Advarsel mod farlige bolde

Det kan virke ret uskyldigt, når dit barn peger på en plastikbold, som derefter købes med hjem for at lege med.

Nu advares der dog mod netop plastikbolde, der er solgt i butikker landet over. Forbrugerrådet har nemlig fundet ud af, at Ftalater fra seks bolde, der bruges når plastik skal omdannes til bolde, kunne være hormonforstyrrende og ødelægger kvinders evne til at få børn.

Plastikken i boldene kan desuden udstøde dampe, der kan være skadelige ved indånding eller optagelse gennem huden, melder TV2.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

27-06-2018 06:30
Kampfly bliver forsinket

En lang række spritnye F35 kampfly skal leveres til Danmark i 2022, men den plan bliver nu forsinket.

Det meddelte forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen tirsdag, og årsagen er, at en ny hangar ved Flyvestation Skrydstrup bliver forsinket.

Forsinkelsen betyder, at de nuværende F16 kampfly skal være på vingerne i yderligere et halvt år, inden de nye ventes at komme til Skrydstrup i foråret 2023.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

27-06-2018 06:30
Tiltalt for at bedrage sin ven

Der findes mange gode og endda unikke venskaber, og så findes der de venner, der bare ikke holder. I sidstnævnte kategori finder man en 35-årig mand, der i denne uge er tiltalt ved Retten i Kolding.

Manden er tiltalt for at have narret sin nabo til at tegne kontrakter, lån og indgå kreditaftaler for et beløb i omegnen af 200.000 kroner.

Der er dog formentlig tale om grov udnyttelse, da naboen er hjerneskadet, og i retten erkendte den 35-årige tiltalte, at naboen var et "let offer".
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

27-06-2018 06:30
Boliger går som varmt brød

Bor du i Esbjerg, og går du med tanker om at sælge dit hus, så er det bestemt ikke noget dumt tidspunkt at gøre netop det.

I årets første fem måneder har rekordmange boliger nemlig skiftet hænder i byen. Fra 1. januar til udgangen af maj måned har i alt 424 villaer og lejligheder i Esbjerg Kommune skiftet ejer, hvilket er ny rekord, skriver Jydske Vestkysten.

Rekorden gør også, at konkurrencen mellem Esbjergs ejendomsmæglere meldes "skærpet".
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

27-06-2018 06:30
Nye EfB-ansigter havde første arbejdsdag

Der har været gang i svingdøren hos Esbjerg fB på det seneste, og tirsdag mødte to nye ansigter for første gang ind til træning forud for den nye sæson i Superligaen.

Det var Markus Halsti, der er hentet til fra FC Midtjylland, mens også klubbens nye assistenttræner Johnny Mølby var at finde på træningbanen, melder jv.dk.

Ifølge avisen ligner det dog et farvel til Ben Aziz Zagre fra Burkina Faso, efter at forsvarsspilleren ellers har jagtet chancen for mere på Blue Water Arena.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

27-06-2018 06:30
Uffe Elbæk spiller sig selv på banen som statsminister

Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, spiller nu sig selv på banen som statsministerkandidat i det folketingsvalg.

Han er nemlig træt af det, han betegner som “præsidentvalgkampen”, hvor vælgerne kun kan vælge mellem Venstres og Socialdemokratiets statsministerkandidater.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

27-06-2018 06:30
Kræftpatienter skal til Sønderborg

Fremover skal sønderjyske kræftpatienter til Sønderborg Sygehus, hvis de skal have medicinsk behandling. Det er et af resultaterne, efter regionsrådet har fordelt opgaverne mellem sygehusene i Sønderborg, Aabenraa og Tønder.

De tre sygehuse udgør tilsammen Sygehus Sønderjylland.

Regionsrådet har også besluttet, at sønderjyske hjertepatienter skal til Aabenraa for at få medicinsk behandling. Mens sygehuset i Tønder skal tage sig af de sønderjyder, som kan behandles og sendes hjem samme dag.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

26-06-2018 20:20
Topper EU-statistik: Dyrest at være dansker

Danmark er det dyreste EU-land at leve i, viser ny analyse fra Eurostat.

Danmark en suveræn topscorer med 141,5 point på EU’s indeks, hvor 100 er EU-gennemsnittet.

Bulgarien tager bundplaceringen med 48,4 point på indekset.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

26-06-2018 13:00
ISOVER i Vamdrup runder tretusind dage uden arbejdsulykker

ISOVER i Vamdrup har nået en særlig milepæl, nemlig 3.000 dage uden en eneste ulykke med fravær.

Men der har også været fokus på området fortæller sikkerhedschef Hans Orehøj:

LYD: ISOVER1

Og sådan en milepæl skal markeres fortæller sikkerhedschefen:

LYD: ISOVER2

ISOVER udvikler og producerer isoleringsløsninger til den danske byggeindustri.
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

26-06-2018 11:00
Tyverier ved kirkegården

Tyverier sker desværre mange steder i landsdelen, men i Aabenraa har en eller flere ukendte gerningsmænd fået en noget speciel vane.

De begår nemlig tyverier fra biler, der holder parkeret ved kirkegården, og i weekenden gik det ud over en vil på Næstmark og yderligere en på Gammeldam.

Parkeringspladserne ved kirkegården er offentlige, men problemet er nu så stort, at der må sættes skilte op, skriver jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

26-06-2018 10:51
Regeringen bakker op om Ørsteds frasalg

Regeringen bakker op om Ørsteds frasalg af den danske elforretning, men vil stille krav til en mulig køber. Det siger finansminister Kristian Jensen (V) ifølge Ritzau.

Staten ejer 50 procent af Ørsted, der tidligere hed Dong Energy.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

26-06-2018 10:40
Tæskede datter og udvises

Et forældrepar fra Syrien kan se frem til en tur i fængsel, inden de skal udvises af Danmark.

Det har retten bestemt, efter at parret, der var bosat i Sønderborg havde tæsket deres datter, fordi hun angiveligt havde vist tendenser på at være lesbisk.

Noget som forældrene mente bragte skam over familien, skriver Jydske Vestkysten.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

26-06-2018 10:20
Danmark på storskærm

Det er nok ikke gået din næse forbi, at Danmark i dag spiller en temmelig afgørende fodboldkamp ved VM, hvor Frankrig er modstanderen.

Og har du lyst til at se kampen et andet sted end i sofaen derhjemme, så byder Kolding på ny storskærm, boder og masser af aktiviteter på Akseltorv.

Selve kampen starter klokken 16:00, og vinder Danmark eller spiller vi uafgjort, er det lig med en plads i ottendedelsfinalerne ved VM i Rusland. Taber Danmark skal man håbe på, at Australien ikke vinder puljens anden kamp mod Peru.
Af: Søren Klinkby
Kilde: DR

26-06-2018 10:00
Stor svømmestjerne til Kolding

Den danske svømmer Rikke Møller Pedersen har fået stjernestatus i de danske bassiner, mens hun på flotteste vis har repræsenteret Danmark ved flere OL og blevet verdensmester i 200 m. brystsvømning.

Nu rykker den erfarne svømmer så til Kolding, hvor hun fremover skal være knyttet til Kolding Svømmeklub og Slotssøbadet som konsulent.

Rikke Møller Pedersen bliver også medlem af Kolding Svømmeklub, som hun stiller op for, når der til juli er DM i svømning.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

26-06-2018 09:40
Ny kunst på Kolding Havn

I de kommende år vil man løbende kunne opleve ny kunst, når man går rundt på Marina Syd i Kolding, og nu er den første skulptur klar.

Fjordens Træ hedder den nye skulptur, som er lavet af drivtræ.

Det er kunstneren Johannes Rannes fra designbureauet Ny Dansk Bølge, der ifølge jv.dk har fået ideen til at samle grene og kviste skyllet op på land til kunst på Marina Syd.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

26-06-2018 09:20
Kendt reklamebureau rykker ind på havnen

Inden længe kommer der nye ejere i en historisk bygning på Esbjerg Havn, når Provianten bliver hjemsted for en stor virksomhed.

Det er design- og strategibureauet Moove Advertising ApS der rykker ind, og det sker allerede den 1. juli, lyder det i en pressemeddelelse.

Moove har netop fået nye ejere i skikkelse af Jan Willendrup og Kenneth Lindner, og det er de to erfarne erhvervsfolk, der nu bringer firmaet indenfor i Provianten.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

26-06-2018 09:00
Nu gælder det for Danmark

Klokken 16:00 bliver det alvor for Danmarks fodboldlandshold, når Frankrig venter i den afgørende kamp for at gå videre til VM.

Sejr eller uafgjort vil være nok for de danske spillere mod de franske superstjerner, men selv hvis Danmark taber, er der håb. Så kræver det "blot", at Australien ikke vinder over Peru.

Danmark ventes til kampen at starte med den tidligere Esbjerg-profil Martin Braithwaite, mens også Jonas Knudsen med fortid på Blue Water Arena er med i truppen til kampen.
Af: Søren Klinkby

26-06-2018 08:40
13,1 i gennemsnit

Lige nu vælter det frem med studenter, og hvert år er der nogle af dem, der sprænger karakterskalaen i stumper og stykker.

En af dem, der bliver svær at overgå i år kommer fra Varde Gymnasium.

Kimi Cardoso Kreilgaard har fået 12 i det hele, og med et ekstra fag på A-niveau og en bonus ved at søge hurtigt videre lander hendes snit på voldsomme 13,1. Mandag bestod Kimi Cardoso Kreilgaard den sidste eksamen i faget AT - Selvfølgelig med et 12-tal i huen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

26-06-2018 08:20
Borgmester vil lukke dødsovergangen

Forleden udspillede en frygtelig tragedie sig i Sig ved Varde, da en minibus kørte sammen med et tog. En ulykke der kostede to personer livet.

Overgangen var ikke sikker, og den skulle egentlig være lukket. Det er dog blevet udskudt tidligere, og som det ser ud nu, vil der ikke blive gjort noget før tidligst næste år.

Nu vil Varde-borgmester Erik Buhl dog havde lukket overkørslen her og nu, så man undgår flere ulykker, skriver TV Syd.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

26-06-2018 08:00
Store billetproblemer på Kløften

Høj sol, lune temperaturer, god stemning og masser af musik. Sommer er lig med festival, og der er efterhånden mange om buddet, når det handler om at tiltrække gæster.

Noget som man for alvor kan mærke på Kløften Festival i Haderslev i år. Her skal man gerne sælge 8.000 billetter for, at det hele kan løbe rundt, men kort før starten på torsdag er der kun solgt 7.000 billetter, skriver TV Syd.

Det er især hård konkurrence fra den fynske festival Tinderbox, der er med til at presse Kløften, der dog fortsætter salget frem til og efter starten torsdag.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

26-06-2018 07:55
Stadig forskelle i seksuelle normer mellem køn

Piger og drenge i 16-20 års-alderen er lige seksuelt aktive.

Men mens drengene roligt kan fortælle om seksuelle udfoldelser, går pigerne stille med dørene af frygt for at blive stemplet.

Det viser en rapport som Ligestillingsministeriet har bestilt fra forskningscenteret VIVE.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

26-06-2018 07:53
Rådgivningscenter til demensramte og pårørende åbner i dag

Det første af to rådgivnings- og aktivitetscentre for mennesker med demens og deres pårørende er klar til at tage imod i Fredericia.

Demensfællesskabet Lillebælt er et nyt rådgivnings- og aktivitetscenter for mennesker med demens og deres pårørende med lokalafdelinger i både Fredericia og Kolding.

Centret blev en realitet, da Fredericia Kommune og Kolding Kommune sidste efterår fik 2.529.000 kr. fra Sundhedsstyrelsen. Nu er første afdeling klar i Sundhedshuset i Fredericia.

Afdelingen i Sundhedscenter Kolding åbner den 4. juli.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

26-06-2018 07:47
Kommission udpeget til at undersøge læreres arbejdstid

Fem medlemmer er udpeget til en kommission, der skal se på lærernes arbejdstid frem mod næste gang overenskomstforhandlinger.

Kommissionen består af en lærer, en skolechef, en højesteretsdommer, en forskningschef og en professor.

Det oplyser Danmarks Lærerforening. Arbejdet begynder til august.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

26-06-2018 06:30
Coop indfører nye bæreposer

Når du fremover tager på indkøb i butikker som Kvickly, SuperBrugsen og Fakta, så kan du meget vel komme hjem med en anderledes bærepose.

Coop Danmark har nemlig indført en ny bæredygtig bærepose, der er lavet af sukkerrør og uden olie.

Den nye bærepose skal kunne genbruges af kunderne, der med den slipper for fremover at købe plastikposer og dermed skåner miljøet.
Af: Søren Klinkby

26-06-2018 06:30
Esbjerg fB henter EM-helt

I Esbjerg fB har man kæmpet hårdt for at finde en ny assistenttræner, inden tilværelsen tilbage i Superligaen bliver alvor.

Nu står det så klart, hvem den nye assistent bliver, og Esbjerg bekræfter, at det drejer sig om en af de danske EM-helte fra 1992.

Klubben bekræfter en aftale med Johnny Mølby, der heller ikke er ukendt i Superliga-sammenhæng, hvor han har stået i spidsen for klubber som AC Horsens og Viborg FF.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

26-06-2018 06:30
Politiet søger vidner efter brand

Weekenden blev dramatisk på Dannersvej i Kolding, hvor der blev meldt om brand i en bil tæt på den nærliggende skole.

Den melding skulle vise sig at holde stik, og politiet leder lige nu efter vidner, der kan have tip om gerningsmændene.

Ifølge Jydske Vestkysten har et vidne på en altan set flere personer luske rundt om bilen, inden den brød i brand natten til søndag, og det får nu politiet til at søge efter folk, der kan have set noget mistænkeligt i området.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

26-06-2018 06:30
Mand i kritisk tilstand efter ulykke

En 84-årig mand er i kritisk tilstand efter en alvorlig ulykke mandag, hvor han i sin bil stødte sammen med en bus i Hovslund.

Bilen røg en tur ind på en mark, mens buschaufføren ikke kom noget til under sammenstødet.

Der var ikke nogen passagerer med bussen, da uheldet skete.
Af: Søren Klinkby

26-06-2018 06:30
Sydjyske skoler giver højere årskarakterer

På mange danske gymnasier er der stor forskel på, hvad man giver eleverne i årskarakter i forhold til, hvad der scores til eksamen.

Det viser en undersøgelse, som DR har lavet på tværs af landet.

På Tønder Gymnasium scorer eleverne eksempelvis 0,7 højere i årskarakter, end de gør til eksamen. På Esbjerg Gymnasium er det tal 0,5, mens Kolding Gymnasium sammen med eksempelvis Alssund Gymnasiet i Sønderborg scorer 0,4 højere i årskarakter.
Af: Søren Klinkby
Kilde: DR

26-06-2018 05:23
Borgerne vil have efterlønnen nu

44.600 danskere har siden januar sagt ja tak til regeringens tilbud om at få deres efterlønsindskud udbetalt.

– Virkeligheden er desværre, at efterløn er en ordning under afvikling, siger Verner Sand Kirk, der er direktør i Danske A-kasser.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

25-06-2018 11:40
SønderjyskE tabte første test

Lørdag var det alvor - eller næsten da - for Superligaklubben SønderjyskE, der har taget hul på forberedelserne til den nye sæson.

Første testkamp var i vente forud for sæsonstarten i midten af juli, og det var AC Horsens, der tog imod.

Desværre for SønderjyskE blev det en meget uskøn kamp, som AC Horsens vandt 2-0. Samtidig en kamp der bar temmelig meget præg af, at opstarten ikke for alvor er inde i sin afgørende fase endnu.
Af: Søren Klinkby

25-06-2018 11:20
Fokus på spiseforstyrrelser i Sønderborg

Når man er ramt af spiseforstyrrelse, så hjælper det ikke ret meget at være indlagt. Den erfaring har man gjort sig i Sønderborg Kommune, hvor der nu er handling.

Kommunen vil bruge tre millioner kroner hvert år på at hjælpe spiseforstyrrede i deres eget hjem, og lige nu er 12 kvinder og en mand tilknyttet tilbuddet i Sønderborg og omegn, skriver Jydske Vestkysten.

Et antal, som kommunen håber vil stige i de kommende år i takt med mere fokus, da man gerne vil hjælpe endnu flere af de, der rammes, med deres problemer.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

25-06-2018 11:00
Ny vanvittig kørsel

149 kilometer i timen. Det ved de fleste mennesker godt, at man ikke må køre på en motorvej, og endnu flere ved, at den i hvert fald slet ikke går på en landevej.

Det var der dog en bilist, der så stort på i weekenden på Aabenraavej ved Vejen. Uheldigvis for synderen røg bilisten dog en tur i politiets fartfælde, og nu kan personen glæde sig til en ny køreprøve og teoriprøve inden for nærmeste fremtid.

33 bilister kørte for stærkt på Aabenraavej, hvor syv modtager et klip i kørekortet gennem deres e-boks.
Af: Søren Klinkby
Kilde: Twitter

25-06-2018 10:40
Danske chauffører snyder miljøet

Lastbiler der kører rundt i Danmark skal gerne være miljøvenlige, og der er regler for, hvor meget, bilerne må udlede.

Alligevel viser det sig, at 23 procent af 800 kontrollerede lastbiler havde installeret en lille snydeboks, der slår miljø-systemet fra, og som sender store mængder såkaldte kvælstofoxider ud i luften, afslører DR Nyheder.

Kontrollen var primært rettet mod udenlandske chauffører, men DR afslører, at også lastbiler i Danmark og Sverige får lavet snydebokse for at slippe uden om miljøkravene.
Af: Søren Klinkby
Kilde: DR

25-06-2018 10:35
Ny dansk-norsk flyrute fra Billund

I dag ffik en ny direkte rute mellem Bergen og Billund luft under vingerne. Ruten vil blive fløjet tre gange om ugen året rundt.

Det er flyselskabet Widerøe, der fra i dag sender fly direkte fra Bergen til Billund. Den nye rute skal blandt andet gøre det lettere for erhvervslivet at rejse frem og tilbage ikke mindst i forhold til de mange links, der er mellem olieindustrien i Bergen og Vestdanmark.

Widerøe er et norsk flyselskab, der med 1,5 millioner passagerer er Nordens største regionale flyselskab.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

25-06-2018 10:33
Mette Bock aflyser tur til Rusland

Kulturminister Mette Bock tager alligevel ikke til Rusland og VM i fodbold.

Det skyldes medieforhandlingerne, skriver hun på Facebook.

Minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde Eva Kjer Hansen erstatter hende.
Af: Mike Forde

25-06-2018 10:20
Det ligner en flot sommer

Maj var fantastisk vejrmæssigt, og det samme var starten af juni. Siden har skyer og byer dog præget, og det store spørgsmål er nu, om du kan holde solbrillerne og liggestolen fremme, eller om det klassiske danske sommervejr tager over.

Hvis du er til at være udendørs i varme grader, så ligner årets sommer lige noget for dig.

I ene sæsonprognose fra DMI meldes der om højtryk, der placerer sig således, at sommeren hovedsageligt vil blive lunere og med flere soltimer end normalt, og at du godt allerede nu kan glæde dig til ture på stranden og lune aftener foran grillen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: DMI

25-06-2018 10:00
14-årige starter mini-virksomhed

Hvis dine børn i en tidlig alder gerne vil tjene deres egne penge, så er det bedste råd nok, at de skal tage at søge sig et fritidsjob.

Det var dog ikke nok fra 14-årige Lasse Eriksen i Almind nær Kolding. Den 31. maj havde han premiere på sin mini-virksomhed i Kolding, hvor han og lillebroderen vasker biler for en skilling, skriver Jydske Vestkysten.

Lasse Eriksen var ikke så meget til et almindeligt job, og i stedet har den unge gut nu haft 10-12 biler igennem den private bilvask. En bilvask hvor han tager 50 kroner samt muligheder for tilkøb af indvendig vask og støvsugning.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

25-06-2018 09:40
Jul i juli?

Søndag var den den 24. juni, og udover at være en glimrende sommerdag markerede søndagen, at det nu er et halvt år til juleaften.

Noget du næppe gider at spilde ret mange tanker på, men bliv ikke forskrækket, hvis du i den kommende uge ser juletræer, julehytter og glade julemænd i Ribes bymidte.

Ribe har nemlig vundet æren af at være Årets Juleby i 2018, og det markeres i den kommende weekend. Her er der blandt andet besøg af 45 julemænd fra Dansk Julemands Laug.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

25-06-2018 09:20
Skinker spærrede rundkørslen

Du har helt sikkert prøvet at holde i kø i trafikken, men du har formentlig ikke prøvet det af den grund, at store mængder skinker spærrede vejen.

Det skulle da lige være, hvis du i weekenden kørte i bil omkring Esbjerg-rundkørslen ved Tjæreborgvej og Esbjergmotorvejen.

Her var en lastbil nemlig væltet med skinker, og de skulle fjernes med håndkraft. Noget som resulterede i trafikale problemer det meste af lørdagen.
Af: Søren Klinkby

25-06-2018 09:00
Tyve slap væk med dyre stole

I weekenden blev der gjort en særdeles ærgerlig opdagelse i en villa på Skjoldsgade. Her havde det nemlig været indbrud, hvor tyve havde brudt en dør op og skaffet sig adgang til huset.

Udbyttet blev seks hvide stole fra Arne Jacobsen, der har en samlet værdi af 20.000 kroner.

Endnu er der ikke spor efter, hvem der har stjålet stolene i Esbjerg.
Af: Søren Klinkby

25-06-2018 08:45
Musik ved søen fik 162.552 kr i overskud

Holdet bag Musik ved Søen i Sdr.Omme, der blev afholdt sidste weekend, kan med stolthed fortælle at de nu har fået talt pengene sammen, og overskuddet blev på 162.553,- kr.

Pengene er blevet overrakt til Børnecancerfonden/Team Rynkeby Vestjylland.
Af: Mike Forde

25-06-2018 08:40
Stor opbakning til Unesco-projekt

I Christiansfeld er man stolte over at kunne kalde sig Unesco-by, og for at det kan lade sig gøre, kræver det borgernes engagement.

I byen er der flere, der hjælper til i forhold til at formidle byen og dens historie udadtil, men nu er der også oprettet et ambassadørkorps.

Korpset har netop haft sit første møde, og ifølge jv.dk var målet, at der skulle komme 15 personer til starten. Opbakningen til Unesco-eventyret var dog så stor, at hele 40 mennesker dukkede op og meldte sig klar til at brande byen udadtil.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

25-06-2018 08:40
Høsten bliver begrænset men meget tidlig

Kornet får små, skrumpne kerner i år, vurderer Troels Toft, sektordirektør for planter i Seges, der er et videnscenter for landbruget.

Landmændene er i gang med at høste, og det er 14 dage tidligere end normalt. Det er aldrig blevet høstet så tidligt før.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

25-06-2018 08:39
Dansk underskud på 6,3 milliarder kroner

Danmark havde et underskud på de offentlige finanser på 6,3 milliarder kroner i første kvartal.

Det skyldes blandt andet nyt skøn for skat på afkast af pension, skriver Danmarks Statistik.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

25-06-2018 08:20
Fugle-panik i Danmark

Der er næppe noget meget mere afslappende end at høre fuglene synge om morgenen, når man vågner, eller når man strækker ben på en god gåtur.

Men faktisk står det rigtig skidt til med fuglene.

Ifølge Kristeligt Dagblad er omkring ene fjerdedel af alle fuglearter herhjemme truet, og det er især manglende plads til fuglene, der skaber problemer, fordi naturen ganske enkelt bliver behandlet for dårligt.
Af: Søren Klinkby
Kilde: Kristeligt Dagblad

25-06-2018 08:00
Royal Run kostede for Esbjerg-løb

Omkring 500 løbere stillede i weekenden til start i Esbjerg til City Half.

Mange løbere, men faktisk var det håbet blandt arrangørerne, at i hvert fald 1000 personer ville snøre løbeskoene og komme afsted.

Det skete dog ikke, og overfor TV Syd melder folkene bag løbet, at det lave deltagertal kan skyldes en pakket løbskalender med især stort fokus på Royal Run, der markerede Kronprinsens 50 års fødselsdag.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

25-06-2018 06:30
Bedrager for retten

Mandag begynder en omfattende sag ved Retten i Kolding, hvor en 35-årig mand står tiltalt for bedrageri og afpresning, skriver jv.dk.

Sagen drejer sig om hele 28 anklagepunkter, og bliver manden kendt skyldig i dem alle, har han bedraget andre for op mod 600.000 kroner.

Den 35-årige mand skulle blandt andet have udgivet sig for at være en 13-årig pige, der gennem SMS'er har indbudt andre mænd til sex og efterfølgende truet med at offentliggøre korrespondancen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

25-06-2018 06:30
Tidligere Esbjerg-spiller kan starte inde

I morgen spiller Danmark sin afgørende kamp ved VM i Rusland, når Frankrig venter i en kamp, der kan sende det danske mandskab videre til 1/8 finalerne.

Til kampen har Yussuf Poulsen karantæne, og det kan meget vel åbne op for den tidligere Esbjerg-spiller Martin Braithwaite.

Braithwaite ventes ifølge flere medier at starte inde i kampen, hvor Danmark møder et af verdens bedste mandskaber og en af favoritterne til VM-titlen.
Af: Søren Klinkby

25-06-2018 06:30
Forbud skal indføres i fængslerne

Overfald på betjente i landets fængsler er desværre ikke nogen lille tendens, og en ny dille er angiveligt brudt ud omkring overfaldene.

Den handler om, at fangerne kan putte konservessdåser i en sok, som de så kan bruge til at overfalde personalet med.

Nu skal der handling til fra politisk hold, hvor Socialdemokratiet vil forbyde konservesdåser i de danske fængsler, skriver TV2.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

25-06-2018 06:30
Humlehøjskolen undersøges efter ulykke

I sidste uge gik det helt galt, da en dreng skulle til eksamen i fysik på Humlehøj-Skolen i Sønderborg.

Et forsøg med sprit gik helt galt, og der gik ild i drengens tøj. Han måtte efterfølgende flyves til Rigshospitalets afdeling for brandsår.

I denne uge skal Arbejdstilsynets dom så falde omkring sikkerheden ved eksamen i Sønderborg. Ifølge Jydske Vestkysten blev der hverken båret forklæde eller beskyttelsesbriller.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

25-06-2018 06:30
Kolding talent rykker til Brøndby

Det handler om at slå til på det rigtige tidspunkt.

Netop det gjorde 15-årige Thomas Vejbæk fra Kolding IF, da han til et DBU-træf i sommerferien sidste år blev opdaget af selveste Brøndby IF.

Nu skal jagtens sættes ind på drømmen, og ifølge jv.dk rykker Thomas Vejbæk i næste måned til Brøndby på permanent basis.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

25-06-2018 06:02
Igen styr på trafikinfo på skærme

Der er igen styr på skilte og højttalerudkald i hele landet, oplyser DSB på Twitter.

Siden torsdag har en netværksfejl været skyld i, at passagerne har fået vist forsinkelser på stationernes infoskærme.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

22-06-2018 11:20
Fysikforsøg gik galt og helikopter måtte tilkaldes

Lige nu er det eksamenstid, og i forbindelse med det kom en 9. klasses elev helt galt afsted, da han skulle op i Fysik på Humlehøjskolen i Sønderborg.

Her gik et forsøg galt, og eleven blev voldsomt forbrændt. Der blev ydet førstehjælp fra personalet på skolen, inden der blev tilkaldt både ambulance og redningshelikopter.

Eleven blev fløjet til Rigshospitalet i København, hvor han stadig er indlagt på brandsårsafdelingen, skriver Jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

22-06-2018 11:00
Gratis jord i Kolding

Havesæsonen er i fuld gang, og for mange ejere betyder det, at der skal køres kompost til.

I Kolding Kommune skal den mission nu være lettere, for fremover skal man to gange om året kunne hente gratis kompost til haven og altankasserne på kommunens genbrugspladser.

Der er i første omgang tale om et forsøg, som man i Kolding gerne vil køre forår og efterår, skriver jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

22-06-2018 10:40
DF blokerer for salg af TV2

Hver eneste dag er du formentlig blandt de millioner af seere, der tuner ind på TV2, og snart kan TV-kanalen blive delvist privat ejet, da man fra politisk hånd arbejder på et salg - Eller gør man?

Nu går Dansk Folkeparti nemlig ind og blokerer for et salg, da de vil have TV2 til at blive på statens hænder. Årsagen er, at regeringen ikke tilstrækkeligt er kommet med gode argumenter for, hvorfor man skulle sælge, skriver DR.

Ifølge regeringen skal man i første omgang sælge 40 procent af TV2, da der er brug for nye øjne i en tid, hvor markedet for TV er i kontant forandring.
Af: Søren Klinkby
Kilde: DR

22-06-2018 10:24
Masser af cyklister på vejene lørdag

Omkring 5.500 cyklister deltager i weekenden i Danmarks største cykelevent, når DGI Hærvejsløbet lørdag afvikles.

Løbet er uden konkurrence. Det er uden vindere. Fokus er på fællesskabet, og man møder op som et hold og forbliver et hold i løbet af dagen

Alle bilister opfordres til at være opmærksomme på, at der er mange cyklister på vejene fra Flensborg over Aabenraa, Vojens og Vejen til Viborg.

Løbet afsluttes med byfest i Viborg.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

22-06-2018 10:21
Utætheder skyld i højere varmepriser i Gram

Da Vojens Fjernvarme indviede verdens største damvarmelager i 2015, blev teknologien hyldet som fjernvarmens nye håb.

Men i dag, hvor der er bygget fem sådanne lagre i Danmark, har fire af dem problemer med utætheder og våd isolering, så varmen forsvinder ud i den blå luft. Det skriver fagbladet Ingeniøren.

Ifølge Ingeniøren har i alt fem fjernvarmeselskaber investeret 540 millioner kroner i at kunne lagre solvarme i overdækkede kunstige søer, men fire af de fem lagre er utætte, og det vælter økonomien i projekterne.

Utæthederne koster fjernvarmeselskaberne et varmetab på 35-40 procent, og hos Gram Fjernvarme er det hovedårsagen til, at varmeprisen er steget med 70 procent fra 2017 til april i år.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

22-06-2018 10:20
Krisehjælp og genhusning efter brand

Torsdag brød en kraftig brand ud i Kolding, da der gik ild i Overmarksgården, der er et sted for socialt udsatte og hjemløse. Hjemmet har 40 døgnpladser og fire herbergpladser.

Branden har været så kraftig, at samlingsstedet er udbrændt, mens værelserne ikke er til at bo i på grund af skaderne.

Der arbejdes derfor med genhusning til alle beboere, der også alle er blevet tilbudt krisehjælp, skriver Jydske Vestkysten.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

22-06-2018 10:00
Tysk skuffelse over Danmark

70 kilometer. Det er temmelig langt, og det er præcis længden på det hegn, der mellem Danmark og Tyskland skal holde vildsvin ude af Danmark.

Hegnet skaber dog frustration i den tyske kommune Harreslev, hvor borgmester Martin Ellemann ikke er blevet informeret om beslutningen, før han læste om den i medierne.

Borgmesteren anerkender Danmarks suverænitet på området, men han frygter, at hegnet har til formål at holde mere end blot vildsvin ude, melder TV Syd.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

22-06-2018 09:40
Lettere kår for udlændinge kan presse Danmark

Onsdag blev Danmark godt og grundigt trynet i EU, hvor en række nye regler går imod danske ønsker, mens der sikres bedre vilkår til udlændinge fra andre EU-lande.

De nye regler betyder blandt andet, at udlændinge efter bare en måned har ret til dagpenge, mens børnepenge ikke bestemmes af tidligere indkomst.

Der bliver også øremærket barsel til fædre, og de nye regler vil ifølge beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) være med til at presse den danske velfærdsmodel mærkbart.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

22-06-2018 09:20
Store overskridelser i Aabenraa

Hvis du bor tæt op af en befærdet vej, så kender du nok godt til følelsen af, at nogle mennesker kører alt, alt for stærkt. I Aabenraa var bekymringen blevet så stor, at politiets fotovogn måtte sættes ind.

Det skete på Tøndervej i Aabenraa, og det skulle vise sig, at de utrygge borgere havde en sag. I løbet af bare en dag blev 63 bilister blitzet, og det kostede 9 klip i kørekort.

Helt galt gik det for en enkelt, der kørte 90 kilometer i timen i en 50-zoner. Bilisten kan nu se frem til en tur til kørelærer.
Af: Søren Klinkby
Kilde: Twitter

22-06-2018 09:00
Fokus på barnedrømmen

Hvis du har børn i Esbjerg Kommune, så kommer der måske snart endnu mere fokus på det at jagte sine drømme og kæmpe for det, man gerne vil.

Kommunen har lavet en fire-årig aftale med foreningen Barnedrømmen, der har gang i projektet "Go Creative". Her skal børnene have en anderledes indgang til eksempelvis kultur og kunst.

Forløbet skal testes på en række skoler, og håbet er, at når børnene arbejder med kulturelle og kreative læringsforløb i skole og dagtilbud, kan det styrke deres tro på egne evner og dermed forbedre deres muligheder i livet, skriver Jydske Vestkysten.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

22-06-2018 08:40
Bilister stoppet på gågaden

I Ribe er der hver dag mange bilister, der benytter sig af vejen ved Dagmarsgadebroen. Den vej er dog spærret i øjeblikket, og det betyder, at man skal finde alternative veje.

Mange bilister har derfor valgt at køre ind over gågaden for at komme rundt, og torsdag stoppede politiet hele 13 biler i færd med dette.

Noget der vækker politisk harme i byen, da det ifølge politikere ikke tager længere tid at tage den lovlige Ringvej, skriver jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

22-06-2018 08:20
Stadig fine muligheder for landsholdet

Det danske fodboldlandshold måtte nøjes med 1-1, da holdet torsdag mødte Australien ved VM-slutrunden i Rusland. Trods det er chancerne for videre deltagelse dog stadig gode.

Peru tabte nemlig til Frankrig, og dermed er Peru færdige i turneringen.

Det betyder, at Danmark kan spille sig i 1/8 finalen med uafgjort eller sejr i den sidste kamp over Frankrig. Hvis Danmark taber, er vi afhængige af, at Australien ikke vinder over Peru.
Af: Søren Klinkby

22-06-2018 08:00
Omdiskuteret overkørsel overlever

I flere uger har utilfredse borgere spærret vejen på HIllerup Markvej ved Varde, fordi der var planer om at lukke vejen omkring jernbaneoverskæringen, som blev vurderet usikker.

Nu har kampen dog givet pote for de utilfredse borgere.

Nu er det nemlig besluttet at stille Hillerup Markvej i bero sammen med to andre overgange, og først i 2020 skal det besluttes, hvad der skal ske, når signalprogrammet til den tid rulles ud.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

22-06-2018 07:18
Ekstra skiltning ved dødsoverkørsel

Efter dødsulykken tirsdag, hvor to personer blev dræbt ved en usikret jernbaneoverkørsel nær Varde, vil der nu blive opsat ekstraordinær skiltning.

Det sker dels ved jernbaneoverkørslen ved Sig nær Varde, dels ved 25 andre usikrede overkørsler.

Det oplyser Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Det var målet, at de 26 usikrede jernbaneoverkørsler skulle have været sikret eller nedlagt inden udgangen af 2018.

Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

22-06-2018 06:30
Rådhus-røveri kan være opklaret

I december var der ikke mange smil på rådhuset i Sønderborg.

Her havde der været indbrud, og to uvurderlige lysekroner med henholdsvis 9 og 15 PH lamper var blevet stjålet.

Nu er det lykkedes Østjyllands Politi at anholde og fremstille en 42-årig mand for retten, der er sigtet for tyveriet. Under ransagning på en række adresser er der fundet lampedele, der meget vel kan stamme fra Sønderborg Rådhus, skriver TV Syd,
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

22-06-2018 06:30
Brand i Kolding kan være påsat

Torsdag udbrød en kraftig brand på Overmarksgården i Kolding, der er et sted for socialt udsatte og hjemløse.

Efter branden blev flere personer med bopæl på stedet meldt savnet, men de første gennemsøgninger i bygningen gav ikke noget resultat.

Nu er meldingen, at branden meget vel kan være påsat, og at årsagen stadig efterforskes.
Af: Søren Klinkby

22-06-2018 06:30
Genbrugscenter mangler penge

Bor du i Kolding Kommune, så kan du være blandt de mange der glæder sig til, at byen får et nyt genbrugscenter.

Et center der i december sidste år blev sat 36 millioner kroner af til, men det er ikke længere nok.

På grund af bedre økonomiske tider presses prisen op til 42,6 millioner kroner, og dermed er dele af projektet sat i bero - Det drejer sig om en ny administrationsbygning.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

22-06-2018 06:30
Kasserer mistænkt for underslæb

I Esbjerg Krisecenter har man set sig nødsaget til at anmelde en kasserer, der arbejder i støtteforeningen til centret.

Anmeldelsen sker på grund af mistanke om underslæb for op til 100.000 kroner - 95.000 kroner for at være præcis.

Kassereren er straks blevet bortvist, mens til aktiviteter for centrets kvinder og børn håndteres fremover direkte af krisecentret, skriver jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

22-06-2018 06:30
Mand fra bandemiljø handlede med narko

En 22-årig man fra Esbjerg er blevet sigtet og varetægtsfængslet i fire uger for handel med narkotika.

Manden blev ifølge jv.dk anholdt onsdag efter en længerevarende efterforskning mod bandemiljøet i Esbjerg.

Grundlovsforhøret skete for lukkede døre, og det vides derfor ikke, om manden nægter sig skyldig.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

22-06-2018 05:57
Nu må vi sælge mad til hinanden en gang om ugen

Fødevarestyrelsen ændrer på vejledningen, så alle private nu én gang om ugen må udbyde måltider til andre private. Det skriver Politiken.

Før hed reglen 10 gange om året og var tænkt til folk, der har madboder på loppemarkeder og lignende.
Af: Mike Forde
Kilde: Politikken

21-06-2018 16:04
Bo Spellerberg stopper i KIF

16 sæsoner med store triumfer og få nedture. 16 sæsoner med sublimt håndboldspil, entusiasme og engagement og med viljen til at vinde. Og undervejs også et par diskussioner med dommerne og med det postyr det har afstedkommet.

Alt det har kendetegnet Bo Spellerberg, som nu i karrierens efterår snupper et udlandseventyr med et ophold i den schweiziske liga.

I de 16 sæsoner fra sommeren 2002 til 2018, hvor Bo har spillet for KIF har klubben været i ni DM-finaler. De seks endte med DM-guld, tre endte med DM-sølv. Bo har været i fire pokalfinaler – alle endte med guld til KIF.


Af: Søren Klinkby
Kilde: KIF

21-06-2018 12:30
Thyra Frank vil undersøge personalemangel

Fire ministre, blandt dem ældreminister Thyra Frank (LA), der trues med fyring af flere partier, vil have undersøgt manglen på personale i ældreplejen.

Regeringen vil blandt andet have overblik over søgning og frafald på uddannelserne sosu-assistent, sosu-hjælper og sygeplejerske.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

21-06-2018 11:25
Transportministeren kaldes i samråd

Socialdemokratiets finansordfører Benny Engelbrecht kalder nu transportminister Ole Birk Olesen (LA) i samråd om den forsinkede sikring af usikrede jernbaneoverskæringer.

Det sker efter et tog og en minibus tirsdag kolliderede ved en jernbaneoverskåring ved Sig nord for Varde.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

21-06-2018 11:00
Jysk Rejsebureau åbner i Kolding

Fra 2019 bliver det nemmere for rejselystne syd- og sønderjyder at få personlig rejserådgivning i Kolding, det skriver jv.dk.

Her går Jysk Rejsebureau nemlig med planer om at åbne op, og det er et firma, der er kendt for at sælge og skræddersy rejser til hele verden.

Lige nu er Jysk Rejsebureau på jagt efter både lokaler og de rette medarbejdere.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

21-06-2018 10:40
Ingen sejre til lokale speedwayhold

I aftes blev der kørt speedway flere steder lokalt, hvor både Esbjerg Vikings og Region Varde var i aktion.

På udebane med Grindsted blev det uafgjort 42-42 mellem Grindsted og Varde, mens det ikke gav noget udbytte for Region Varde, der var på fynsk visit.

Her endte Varde med at tabe 46-38 til Fjelsted.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

21-06-2018 10:20
Efter alvorlig ulykke: Bilist udenfor livsfare

Tidligere på ugen måtte en redningshelikopter forbi Tønder, hvor et alvorligt færdselsuheld udspillede sig i krydset ved Aabenraavej øst for byen.

En ældre bilist kørte ud fra en grusvej, hvor en anden bilist blev påkørt og sad fastklemt.

Nu er meldingen dog fra politiet, at bilisten er uden for livsfare, efter at han blev behandlet hurtigt efter flyveturen til Odense Universitetshospital.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

21-06-2018 10:00
Butikker raser i Sønderborg

Byen hvor alt går i kage, ingen plan ingen aktion men undskyldninger og vand ud af ørene og cirkus Sønderborg Kommune.

Det er nogle af de skilte, du lige nu kan opleve, hvis du tager en tur på gågaden i Sønderborg.

Her er flere butiksejere dybt frustrerede over renoveringen af gågaden, som de mener har store omkostninger for butikkerne, mens der ingen plan, struktur eller ordentlig tidsplan er, det skriver jv.dk
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

21-06-2018 09:40
Superhurtigt internet på vej

Når du sidder hjemme og scroller igennem internettet eller streamer en god film, er kvaliteten ofte høj i takt med et godt internet.

Nu bliver det hele dog endnu bedre.

TDC har prøvekørt et helt nyt 5G internet, der skulle være 65 gange hurtigere end det nuværende 4G netværk, der er det bedste herhjemme. 5G er nu klar til at komme fra laboratorie og ud til kunderne, og det vil være noget, der kan mærkes for alvor, skriver TV2.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

21-06-2018 09:28
Ministeroverdragelse samtidig med VM-kamp

Den nye forsvarsminister, Rasmus Jarlov (K), har afbrudt sin tur med forsvarsudvalget i USA.

Klokken 12.30 præsenteres han for dronning Margrethe, og klokken 14, når Danmark møder Australien ved fodbold-VM, får han overdraget ministeriet af partifællen Brian Mikkelsen.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

21-06-2018 09:20
Mand kørte skateboard på motorvejen

Det var en noget bizar episode, der onsdag udspillede sig på den sønderjyske motorvej ved Rødekro. Her blev politiet kaldt ud til en mand, der angiveligt kørte skateboard på motorvejen i sydgående retning.

Det viste sig at holde stik, og manden blev standset af politiet.

På Twitter melder politiet, at der var tale om en russer, der efterfølgende blev vejledt lidt om den danske færdselslov.
Af: Søren Klinkby

21-06-2018 09:00
Voldsom opbakning til kvindeløb

Hvis du befandt dig i Kolding i går, så er der nok en stor chance for, at du fik kvindelige løbere at se.

Geografisk Have dannede nemlig rammen om årets kvindeløb, og det blev en markant succes.

Ifølge Jydske Vestkysten var op mod 800 kvinder til start onsdag på ruten, som 500 kvinder sidste år fandt vej til.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

21-06-2018 08:40
Dødsovergangen lukkes først næste år

Tidligere på ugen mistede to personer livet, da en minibus og et tog stødte sammen ved en jernbaneovergang i Sig ved Varde.

Overgangen skulle egentlig være lukket, men arbejdet med at lukke landets farlige overgange med begrænset sikkerhed er trukket ud.

Vurderingen er, at dødsovergangen ved Sig ulykken til trods først lukker tidligst i 2019, skriver TV Syd.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

21-06-2018 08:34
S og SF er også parat til at vælte Thyra Frank

S og SF stemmer for, hvis DF gør alvor af truslen om at stille et mistillidsvotum til ældreminister Thyra Frank.

Begge partier mangler især at se en indsats fra Thyra Frank i forhold til udfordringen med at skaffe hænder nok i hjemmeplejen. Ifølge SF ligger området underdrejet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

21-06-2018 08:32
Seks flyselskaber har ingen overenskomst med ansatte

6 ud af 25 flyselskaber, der opererer i Danmark, har ingen overenskomst med sine ansatte.

Det skriver Luftfart.nu.

Et af flyselskaberne uden overenskomst er Alsie Express i Sønderborg.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

21-06-2018 08:20
Danmark i afgørende duel

I eftermiddag skal Danmark spille sin måske mest afgørende kamp ved VM, når Australien venter. En kamp hvor Danmark med en sejr kan spille sig meget tæt på videre deltagelse ved slutrunden.

To tidligere Esbjerg-spillere er en del af det hold, der torsdag går ind til kampen mod Australien. Martin Braithwaite har spillet i angrebet i Esbjerg fB, mens også Jonas Knudsen har fortid på Blue Water Arena.
Af: Søren Klinkby

21-06-2018 08:00
Stor ros til sydjyske kommuner

De Syd- og Sønderjyske kommuner er særdeles erhvervsvenlige. Det vurderer Dansk Byggeri, der har lavet en vurdering af landets 98 kommuner.

Især Aabenraa klarer sig rigtig godt, og kommunen er på en aktuel 9. plads over landets mest erhvervsvenlige.

9 ud af 12 sønderjyske kommuner er at finde i den bedste halvdel. I Kolding er man nummer 38, mens Esbjerg indtager en 43. plads


Af: Søren Klinkby

21-06-2018 07:00
Rigsrevisionen blåstempler udflytning

Udflytningen af 3899 statslige arbejdspladser har foregået "hensigtsmæssigt" på trods af lavere produktivitet.

Det konkluderer Rigsrevisionen i en undersøgelse af udflytningen.

Det er der dog ikke sket uden et tab i produktivitet.

Rigsrevisionen har udtaget fire udvalgte institutioner til undersøgelse. Her har tre af dem haft svært ved at nå deres mål for produktion, til trods for at målene var sænket på grund af udflytningen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

21-06-2018 06:30
Snart bliver flere af dine varer dyrere

Når du fremover tager ud for at købe en flaske Jack Daniels, et på cowboybukser eller måske en Harley Davidson, så kan det blive noget dyrere, end det er i dag.

EU vil nemlig gengælde den straftold, som USA har sat overfor Europa på stål og aluminium, og det skal allerede træde i kraft den 22. juni.

Som gengældelse vil EU lave højere told på en række amerikanske varer, og det vil grundlæggende blive dyrere at være forbruger, skriver TV2.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

21-06-2018 06:30
Det går stærkt for Esbjergs nye ishockeyhal

Forestil dig en ishockeybane uden bander, uden tribuner omkring og uden tag.

Nogenlunde sådan ser den tidligere Granly Hockey Arena ud i Esbjerg lige nu, hvor der i øjeblikket kun er beton og de bærende elementer tilbage.

Det hele går dog fremad med en ny arena, der ventes klar til slutspillet i den nye sæson. I uge 27 begynder monteringen af elementer, og i november skal taget efter planen være tæt, skriver jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

21-06-2018 06:30
Snart kan det nye parkeringshus bygges

Hvis du kører rundt i Esbjerg, så har du nok prøvet, at det ikke altid er lige let at finde en parkeringsplads.

Drømmene om et nyt p-hus har dog længe været i spil i Danmarksgade, og det kan sikre hele 400 nye parkeringspladser.

Nu er planerne blevet godkendt politisk, og byggeriet af p-hus med 400 p-pladser og ny toiletbygning er næsten klart til start, skriver Jydske Vestkysten.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

21-06-2018 06:30
Bekræftet: Patienter smittet med pølseforgiftning

En brunch med efterfølgende frokost gik forleden helt galt for 11 personer, der måtte indlægges med symptomer på mulig pølseforgiftning.

En alvorlig bakterie, og flere af de 11 er fortsat indlagt. Nu har Statens Serum Institut undersøgt patienternes bakterie på mus, og her kan det med sikkerhed konkluderes, at der var tale om pølseforgiftning.
Af: Søren Klinkby

21-06-2018 06:30
Uheldskryds skal igennem forsøgsordning

60-80 uheld på bare otte år. Rigtig mange bilister og cyklister kommer hvert år galt afsted i Kolding-krydset ved Skovbogade, Vejlevej og Vestre Ringgade.

Et sted der særligt om morgenen er meget trafikeret og svært at overskue, og det skal der nu gøres noget ved i en forsøgsordning, skriver jv.dk.

I første omgang bliver der tale om et forsøg af to ugers varighed. Her vil adgangen til og fra Skovbogade blive reguleret, så det kun bliver muligt for bilisterne at køre ud på Vejlevej og svinge til højre mod Vestre Ringgade.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

21-06-2018 06:30
Sankthans også reddet i Kolding

Bor du i Kolding eller omegn, så har du måske gået og været lidt trist over, at sankthansbålet ikke har haft nogen udsigter i år på grund af afbrændingsforbud.

Nu er der dog godt nyt, for Kolding Kommune er nu også blandt de kommuner, der har valgt at ophæve forbuddet mod afbrænding, og dermed kan heksen alligevel sendes godt afsted trods aflysninger flere steder.

Santhansaften finder sted lørdag aften.
Af: Søren Klinkby

21-06-2018 06:30
Brian Mikkelsen stopper som minister

Brian Mikkelsen (K) stopper som erhvervsminister og som medlem af Folketinget - han skal i stedet være ny administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Det er mindre end to måneder siden, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gennemførte sin sidste regeringsrokade. Dengang blev der ikke ændret på Konservatives ministerhold. I en pressemeddelelse ønsker statsministeren Brian Mikkelsen tillykke.

- Brian Mikkelsen har i mange år været en dygtig og engageret minister, siger Lars Løkke Rasmussen (V) i pressemeddelelsen

Løkke udtaler i pressemeddelelsen, at han i morgen vil gå til Dronningen for at "justere regeringens sammensætning".
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

20-06-2018 20:16
Nye regler: Tredje gang må problemulve skydes

Regeringen strammer nu efter eget udsagn grænsen for, hvornår den ellers fredede ulv er en såkaldt problemulv og derfor må skydes.

Det skriver Jyllands-Posten.

Så hvis en ulv gentagne gange kommer inden for 50 meters afstand af menneskelig beboelse, eller hvis den gentagne gange forcerer et "ellers velholdt hegn" for at dræbe husdyr, så skal den kunne skydes.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

20-06-2018 12:23
Arbejdet på Den gamle Lillebæltsbro står stille på anden uge

Arbejdet med at renovere Den gamle Lillebæltsbro er gået helt i stå og kommer tidligst i gang i weekenden eller næste uge. Det oplyser Vejdirektoratet.

Entreprenørerne gik i gang med arbejdet den 22. maj inden for plankeværket, som effektivt skiller vejbane og cykel/gangstien fra hinanden. Indtil videre er asfalten raspet op, men så nåede man ikke videre, fordi en af de ansatte i slutningen af maj pludselig fik et kraftigt stød under arbejde på broen.

I sidste uge stoppede arbejdet helt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed.

For fodgængere, cyklister og de, som deltager i Bridgewalking, er der ingen risiko i at færdes på broen. Der har udelukkende været strømproblemer på byggepladsen.

Der er afsat 20 uger til arbejdet på broen - og der er allerede gået fem uger, uden at arbejdet for alvor er kommet videre.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

20-06-2018 12:21
Selvmordsmanual kan ej fjernes ved lov

En liste med flere hundrede almindelige medicintyper, der kan bruges til selvmord blev for en måned siden offentliggjort af en gruppe læger, der går ind for aktiv dødshjælp.

Og selv om mange politikere ønsker at fjerne den, har lægerne loven på deres side.

Det skriver Avisen Danmark.Af: Mike Forde
Kilde: Avisen

20-06-2018 12:20
It-fejl hos Yousee afslører tusinder af hemmelige numre

Yousee har ‘ved en fejl’ flyttet 10.000 fastnetkunders hemmelige numre og/eller adresser fra et lukket it-system over i deres åbne database 118.dk, hvor de har ligget til fri afbenyttelse i helt op til 11 uger.

Det oplyser selskabet til Version2. Ramte kunder er blevet tilbudt et nyt nummer.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

20-06-2018 12:16
Store kæder stopper salg af farligt legetøj

Top-Toy, der har BR og Toys'r'Us i Danmark, stopper med at sælge alle squishies skumprodukter i alle koncernens butikker i hele Norden.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse, efter Miljøstyrelsen har konstateret skadelig kemi i 12 af produkterne.

Også Salling Group, der ejer Føtex, Bilka og Netto, stopper salg af det indtil nu meget populære skumlegetøj.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

20-06-2018 11:00
Sønderjyderne undervurderer hackere

Har du nogensinde oplevet at blive hacket, eller har du modtaget trusler online. I så fald er du langt fra alene.

Cirka halvdelen af sønderjyderne har nemlig prøvet at blive udsat for hacking og online trusler, det viser en ny undersøgelse fra Yougov.

Alligevel undervurderer vi ifølge eksperter risikoen. Danskerne er nemlig langt mere bange for kriminalitet som identitetstyveri, men chancen for forsøg på at franarre dig dine oplysninger er langt mere realistisk ifølge undersøgelsen, og det har fået Stofa til at lave en kampagne, der nu skal oplyse danskerne om hacking og hvor let, det er.
Af: Søren Klinkby

20-06-2018 10:40
Talenterne skal blive i Aabenraa

Hvis du dyrker sport på eliteplan, så er det måske ikke lige Aabenraa, du ser de bedste muligheder for at tage det næste skridt op af karrierestigen.

Det vil Aabenraa Kommune dog nu lave om på. Byen har planer om et talentudviklingsprogram, der skal forsøge at holde elitesportsudøverne i byen.

Det skal blandt andet ske gennem en collegeordning med kost og logi, og Elite Aabenraa er lige nu på vej ind i en afgørende fase for drømmene, skriver jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

20-06-2018 10:20
Nye boliger på vej i Esbjerg

Hvis du bor i Esbjerg, så vil du måske snart kunne se gravemaskiner og stilladser lige overfor biblioteket i Nørregade.

Ermic Ejendomme I/S, der ejer den store ejendom med både boliger og erhverv vil nemlig gerne bygge nye boliger i gården i sammenhæng med hovedbygningen, og i alt er der tale om 14 nye boliger.

En sag som Teknik og Miljø i Esbjerg Kommune har taget op, fordi byggeriet vil kræve ændringer i lokalplanen, skriver jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

20-06-2018 10:00
Garagebrand udviklede kraftig røg

Hvis du kørte på hovedvej 170 ved Christiansfeld i går, så kan du meget vel have fået en trafimelding omkring nedsat sigtbarhed.

Det skyldes kraftig røg fra en brand, som brød ud i en garage på Seggelund Hovedvej.

Branden kom relativt hurtigt under kontrol, men husets beboer måtte sande, at garagen udbrændte totalt. Branden formodes ikke at være påsat.

Af: Søren Klinkby

20-06-2018 09:40
Bommen aldrig lukket ved overgang for dødsulykke

Tirsdag skete en alvorlig ulykke mellem et tog og en minibus, der kostede to personer livet i Sig ved Varde.

Jernbaneoverskæringen skal krydses for at komme ind til et naturområde, som mange borgere bruger. Bommene ved skinnerne skal dog styres manuelt, og reglen er, at bommen altid skal være lukket.

Det er den dog aldrig. Sådan lyder meldingen fra en nabo til ulykkestedet, der overfor JV.dk beskriver, at bilister i lang tid blt har orienteret sig til begge sider, inden de krydsede skinnerne, hvor det altså tirsdag endte fatalt for en 55-årig mand og en 80-årig kvinde.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

20-06-2018 09:20
Der Nordschleswiger stopper som papiravis

Om få år vil det ikke længere være muligt at slå op i papirudgaven af den dansk/tyske avis Der Nordschleswiger.

Internettet og færre brugere på papir presser generelt avisbranchen, og det er tidligere kommet frem, at Nordschleswiger havde planer om at ændre strategi.

Ifølge Bund Deutscher Nordschleswiger, der er det tyske mindretals paraplyorganisation, vil avisen stoppe på papir i februar 2021. Man fortsætter dog på nettet og med et månedligt magasin.
Af: Søren Klinkby

20-06-2018 09:00
Statsministeren besøgte Danfoss

Danfoss i Nordborg har netop haft fint besøg fra dansk politik, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen og den nye uddannelses og forskningsminister Tommy Ahlers kiggede forbi.

Under besøget var smilene brede, men årsagen til besøget var alvorlig.

Her skulle politikerne nemlig have et indblik i nogle af de problemstillinger, der er omkring udenlandsk arbejdskraft på en virksomhed som Danfoss.
Af: Søren Klinkby

20-06-2018 08:58
Togdriften er normal igen efter tragisk ulykke

Tirsdag aften blev togtrafikken mellem Varde og Skjern genoptaget efter, at der var ryddet op efter ulykken ved Sig, hvor to mennesker mistede livet.

Ulykken skete omkring klokken 13, da en minibus ville passere den ubevogtede jernbaneoverskæring ved Vardevej, der krydser jernbanen mellem Sig og Tistrup, hvorved de to personer i minibussen blev dræbt på stedet.

Der er tale om en 55-årig mand og en 80-årig kvinde. Minibussen var ikke fra lokalområdet, hvor det er alment kendt, at jernbaneoverskæringen er ubevogtet med manuelle bomme, som trafikanter på vejen selv skal løfte og sænke.

Det indgår nu i undersøgelserne om bommene stod åbne, da bussen kom til overskæringen.

Den endelige havarirapport foreligger sandsynligvis først om et års tid.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

20-06-2018 08:57
Scandinavian Star-branden skal undersøges for forsikringssvindel

SF og Dansk Folkeparti vil en gang for alle have kulegravet mordbranden på Scandinavian Star.

De vil nedsætte en kommission til at undersøge de danske myndigheders ageren i sagen og efterforske om forsikringssvindel var motivet til at sætte skibet i brand. Det skriver Fyens Stiftstidende.
Af: Mike Forde

20-06-2018 08:56
Lægerne udskriver mindre antibiotika

Lægerne udskrev 6,7 procent mindre antibiotika fra 2015 til 2017. Især forbruget af antibiotika til børn er faldet, viser tal fra Sundhedsdatastyrelsen.

De seneste år har der været meget fokus på, at for meget antibiotika kan skabe modstandsdygtige bakterier.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

20-06-2018 08:40
Danmark og Tyskland får venskabsår

År 2020 bliver et år fyldt med aktiviteter i Syd- og Sønderjylland. Her vil man nemlig markere 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark, og den idé er også Tyskland med på.

Kulturminister Mette Bock har været en tur i Berlin, hvor der er givet håndslag på, at 2020 skal være et kulturelt venskabsår mellem Danmark og Tyskland.

Markeringen kommer til at ligge i forlængelse af en tre-årig kulturindsats i Tyskland.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

20-06-2018 08:20
Julemærke-afvisning bekymrer ikke

Det lykkedes ikke for Kolding at skaffe de nødvendige midler til et nyt julemærkehjem, der ellers skulle have haft fine rammer på Landerupgård ved Sdr. Vilstrup.

Folkene bag måtte dog opgive, men det bekymrer ikke ejeren af Landerupgård, skriver jv.dk.

Flere lejere er nemlig allerede i gang med deres aktiviteter på stedet, og de drømmer nu om at udvide, lyder det.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

20-06-2018 08:00
Dræbte ved togulykke identificeret

Den togulykke, der tirsdag ramte Sig ved Varde kostede to personer livet, og de to er nu blevet identificeret.

Ifølge politiet er der tale om en 80-årig kvinde og en 55-årig mand. Yderligere er to personer fra toget behandlet for muligt piskesmæld.

Årsagen til ulykken mellem toget og en minibus kendes endnu ikke.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

20-06-2018 07:40
Prinsesse Elisabeth er død

Prinsesse Elisabeth er tirsdag aften afgået ved døden. Det oplyser kongehuset. Prinsessen sov stille ind klokken 18.15 efter længere tids sygdom. Hun blev 83 år.

Prinsessen var omgivet af sin nærmeste familie, oplyser kongehuset.

Prinsesse Elisabeth indgik i arvefølgen til den danske trone som nummer 12 og boede sine sidste år på Sorgenfri Slot.

Oplysninger om bisættelsen vil blive udsendt senere.
Af: Mike Forde

20-06-2018 07:00
Mand kendt skyldig i overfald med kniv på campingplads

En 54-årig mand har tirsdag fået en anbringelsesdom ved Retten i Esbjerg for drab og drabsforsøg på en campingplads i Vejers Strand.

Det skriver JydskeVestkysten.

En 64-årig mand blev stukket ihjel. Også en 69-årig blev udsat for knivstik. Han døde senere.

Syd- og Sønderjyllands Politi fik alarmopkaldet om overfaldet omkring klokken 08.30 den 24. maj sidste år.

Men allerede aftenen inden overfaldet kontaktede campingpladsens ejer politiet to gange, fordi man mente, at den dengang 53-årige viste tegn på at være psykisk syg.

Efter at have undersøgt opkaldene nærmere i maj, oplyste politiet, at det på baggrund af oplysningerne givet i samtalerne ikke var politiets vurdering, at manden var så psykisk syg, at han kunne tvangsindlæggelses.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed har ifølge JydskeVestkysten afvist en klage over politiets håndtering i forbindelse med lejrchefens bekymring.

Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

20-06-2018 06:30
Efter dødsulykke: Overgang var ikke sikret

Tirsdag skete en frygtelig ulykke på en jernbaneovergang ved Sig, hvor et tog stødte sammen med en minibus. Et sammenstød der kostede to personer livet.

Der er tale om en 80-årig kvinde og en 55-årig mand, ingen af de dræbte er fra lokalområdet

Overgangen ved Sig var en af de overkørsler, som ikke var sikret med eksempelvis lys og lyd, mens bilisterne selv skulle holde øje med og styre bommene.

Banedanmark har efter politisk initiativ planlagt at lukke eller ændre de usikre overgange, men den løsning er trukket ud.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

20-06-2018 06:30
Blodbad på VUC

På VUC Syd er man blevet ramt af den ene skandalesag efter den anden, mens rygterne omkring en mulig lukning også har været fremme.

En ny ledelse på VUC har sat sig i selen for at rydde op, og tirsdag blev der meldt en massiv fyringsrunde ud.

VUC Syd har fyret 47 ansatte - heraf 31 hf-undervisere. I alt nedlægges der 71 stillinger. Trist, men nødvendigt, understreger ledelsen overfor jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

20-06-2018 06:30
Sankthans reddet i Esbjerg

AFLYST! Det har været meldingen fra flere af de arrangører i det syd og sønderjyske, der har traditioner for at invitere til sankthansaften med bål, båltaler og hvad der ellers hører sig til.

Inden du ærgrer dig alt for meget over, at det ikke bliver til noget bålfest i år, er der måske alligevel håb.

Flere kommuner har tirsdag valgt at ophæve afbrændingsforbuddet, og blandt de steder, hvor heksen nu må sendes trygt mod Bloksbjerg er Esbjerg, Varde og Fanø.
Af: Søren Klinkby

20-06-2018 06:30
SønderjyskE-stortalent stopper karrieren

21 år. Det er normalt ikke i den alder, at fodboldspillere stiller støvlerne på hylden, men nu sker det for et ungt talent fra SønderjyskE.

Mikkeel Hedegaard, der har spillet flere Superligakampe for SønderjyskE er gennem karrieren blevet ramt af fire hjernerystelser, og det fører nu til, at det unge talent siger stop.
Af: Søren Klinkby

20-06-2018 06:30
6 stjerner til Kolding-udstilling

6 stjerner, 6 stjerner og lige 6 stjerner mere. Der er stor hæder til udstillingen "Magtens Smykker", der kører på Koldinghus i denne tid, og det høster den ene gode anmeldelse efter den anden.

Politiken og Kristelig Dagblad er bare nogle af de mange medier, der hylder udstillingen, og de gode anmeldelser har enorm PR-værdi, lyder det fra arrangørerne overfor Jydske Vestkysten.

Magtens Smykker-udstillingen er en del af markeringen af Koldinghus' 750 års jubilæum.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

20-06-2018 06:30
Succes med madinitiativ i Kolding

Laver du mad sammen med dine børn i køkkenet? Nogle familier gør meget ud af at hygge med de små omkring netop dette, men der er fortsat mange steder, hvor det halter.

I Kolding Kommune får man nu gode tilbagemeldinger på et initiativ, hvor Mødrehjælpen inviterer familier en tur i køkkenet med deres børn.

Foreløbig har mellem syv og otte familier taget imod tilbuddet, der har til formål at skabe inspiration og tip til nye måder at lave mad på derhjemme. Måder, der inddrager børnene mere, skriver jv.dk. Initiativet er samtidig en god måde at møde nye mennesker og spise sammen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

20-06-2018 06:30
Banker blæser på kreditvurdering i ren iver

Flere danske pengeinstitutter forsømmer deres pligt til at foretage en grundig kreditvurdering i deres iver efter at låne penge ud til andelsboligkunder.

Dybt problematisk, mener Finanstilsynet
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

20-06-2018 06:30
I dag er iværksætterne i fokus i Haderslev

I dag inviteres der til konference om fremtidens iværksætteri i Haderslev kommune.

Morten Riis fra StartHer, som bag konferencen mener at der er et behov.

LYD: Iværk01

Konferencen er åben for alle.

LYD:Iværk02

Der er gratis entre og starter klokken 09.30 på VUC Syd i Haderslev


Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

20-06-2018 05:47
590 statsansatte har fået lækket følsomme privatdata

I 20 dage hen over årsskiftet lå hundredevis af statsansattes cpr-numre, navne, funktioner og ansættelsessted ved en fejl frit tilgængeligt på internettet.

Det drejer sig om 590 ansatte i danske fængsler, heriblandt mange fængselsbetjente, skriver Politiken.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-06-2018 14:36
To personer dræbt i togulykke

Et tog ramte tirsdag eftermiddag en minibus med to personer ved en ubevogtet jernbaneoverskæring på Vardevej nord for Sig ved Varde.

De to personer i minibussen er dræbt ved ulykken. Men ifølge politiets foreløbige oplysninger er der ikke flere tilskadekomne.

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog anmeldelsen klokken 13.10.
Af: Søren Klinkby
Kilde: Politi

19-06-2018 11:20
Stigende mangel på arbejdskraft

Hvis du har et job, så er du del af et billede af, at det i øjeblikket går rigtig godt med opsvinget i Danmark. Det giver dog også problemer, da flere brancher melder om problemer med at skaffe arbejdskraft.

I foråret i 2018 lå antallet af de såkaldte forgæves rekrutteringer i offentlige og private virksomheder ifølge jv.dk på det højeste niveau i 10 år. Det viser en analyse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

I den første del af 2018 har der været 16.800 forgæves rekrutteringer, og det er ni procent flere end i foråret sidste år.
Af: Søren Klinkby

19-06-2018 10:40
Presset svømmehal kan overleve

Hvis du er en af de brugere, der går og ærgrer dig over, at svømmehallen i Tinglev har givet op og står foran lukning, så er der måske lys i mørket.

Nu går Aabenraa Kommune nemlig ind og blander sig, og det kan betyde en sidste chance til den trængte svømmehal.

En markedsundersøgelse skal nu forsøge at finde ud af, hvad det er for nogle tilbud, der efterspørgses i den lukningstruede svømmehal.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

19-06-2018 10:32
Vi drikker mindre, men ryger mere

Vi drikker mindre, men ryger mere

Mens der bliver solgt mindre alkohol, så stiger salget af cigaretter i Danmark. Sidste år blev der solgt 1.065 cigaretter per borger i Danmark, en stigning på 5,6 procent.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik ifølge Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-06-2018 10:24
Dårlig tyskkarakter skal ikke ødelægge tandlægedrøm

Hvis du gerne vil være tandlæge, skal en dårlig karakter i tysk ikke ødelægge den drøm.

Det er tanken bag et nyt forslag, som rektorerne på Roskilde Universitetet og Danmarks Tekniske Universitet samt Dansk Erhverv står bag.

For de vil nemlig lave om på optagesystemet, når man er på vej videre fra gymnasiet til en videregående uddannelse, så karaktererne, der er relevante for den videre vej, vægter langt tungere.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-06-2018 10:21
Brændt fabrik kæmper for at overleve

Mandag eftermiddag blev en medarbejder forbrændt på hænderne, da han forsøgte en slukke en brand på virksomheden Noerlaks værksted i Vamdrup. Dagen derpå er den gode nyhed, at han slipper for varige mén.

- Han fik anden grads forbrændinger på sine arme og hænder, men det går ikke permanent ud over hans førlighed. Det er jo det vigtigste i en svær situation, og ingen er kommet mere alvorligt til skade, siger Carsten Noer, som ejer Noerlak sammen med sin datter.

Han har travlt med at redde virksomheden efter branden, som blev anmeldt mandag ved 15-tiden. En gnist fra værkstedets sprøjteanlæg sprang ned i en tønde med fortynder, så der gik ild i det, og det lykkedes ikke at få bugt med flammerne i første omgang.

Han fortæller, at Arbejdstilsynet allerede var på stedet i aftes. Der er stadig spærret af efter branden.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

19-06-2018 10:20
Vanvittig kørsel

Der er næppe mange bilister, der mener, at det er en god idé at køre for stærkt, selvom du sikkert selv har prøvet at have travlt og trykke lidt for hårdt på speederen.

Det tog dog fuldstændig overhånd for en bilist, der kom kørende på Haderslevvej omkring Gram.

Heldigvis var politiet på plads med en fotovogn, der målte bilisten til 185 kilometer i timen et sted, hvor der måtte køres 80. På Twitter betegner Syd- og Sønderjyllands Politi forseelsen som vanvittig.
Af: Søren Klinkby
Kilde: Twitter

19-06-2018 10:00
Ambulancebehandlere skal uddannes i Esbjerg

Går du med en Ambulancebehandler i maven, så kan du snart uddanne dig til netop det i Esbjerg.

Fra den 1. januar vil Rybners i Esbjerg nemlig være en af de to uddannelsesinstitutioner i landet, der udbyder uddannelsen som Ambulancebehandler.

Den melding kommer efter en nedlæggelse af erhvervsuddannelsen til leder, og i stedet blev uddannelsen som Ambulancebehandler sendt i udbud af undervisningsminister Merete Riisager.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

19-06-2018 09:40
Bagspiller tæt på KIF

Håndboldklubben KIF Kolding blev forleden reddet økonomisk, og det betyder, at klubben nu igen må gå i gang med at skrive kontrakt med spillere.

Nu erfarer Jydske Vestkysten, at en forstærkning er på vej.

Der er tale om bagspilleren Martin Mauer Larsen i Skanderborg, og den tidligere ungdomslandsholdsspiller er løsnet af sin kontrakt. Han ventes at skifte allerede denne sommer.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

19-06-2018 09:20
Vadehavscentret efterlyser effekter

Ligger du tilfældigvis inde med en ringtogger, jagtredskaber, fiskeriredskaber eller måske hvalknogler, så vil Vadehavscentret meget gerne høre fra netop dig.


Centret er lige nu i gang med at indrette den sidste del af den permanente udstilling, hvor man vil vise historien i vadehavsområdet, og nu bedes borgerne om hjælp.


Vadehavscentret mangler nemlig flere effekter, som man kan bruge på den nye udstilling, skriver Jydske Vestkysten.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

19-06-2018 09:00
Minister og udvalg inviteret til overkørsel 26

Det startede egentlig med utilfredse borgere, der luftede deres utilfredshed, og nu er det en sag helt oppe på ministerens bord.

Igennem uger blokerede utilfredse borgere overkørslen ved Hillerup Markvej ved Ribe, der stod foran lukning, og som borgerne mente ville fjerne en vigtig transportkilde fra området.

Nu har det konservative byrådsmedlem May-Britt Andrea Andersen inviteret transportminister Ole Birk Olesen(LA) og transportudvalget til Ribe for at blive klogere på områdets særlige forhold, skriver jv.dk.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

19-06-2018 08:40
Sønderborg-bygning kan vinde stor pris

Hvor i Danmark finder man det bedste renoveringsprojekt. Måske er det i Sønderborg, hvor Multikulturhuset er nomineret til den store RENOVER-pris og 100.000 kroner.

Multikulturhuset er det gamle havnepakhus, der er blevet renoveret samt en moderne nybygning, der i alt dækker 5.500 kvadratmeter. Bygningen rummer bibliotek, børnebibliotek, tysk bibliotek og en kunstskole.

Vinderen af renover-prisen findes den 6. september.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

19-06-2018 08:20
Medarbejder forbrændt under storbrand

Mandag eftermiddag opstod en alvorlig brand hos firmaet Noerlak i Kolding, der arbejder med blandt andet lakering af lastbiler.

Det var en gnist, der antændte en tønde med fortynder, og da branden opstod, forsøgte en medarbejder at få tønden ud, skriver TV Syd.

I stedet gik der ild i både tønder og medarbejderens hænder, og han er blevet forbrændt på begge hænder i forbindelse med branden, der har skabt så store skader, at byggingen nu formentlig må rives ned.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

19-06-2018 08:00
Patienter forstår ikke alvorlig madforgiftning

Rundstykker, ost, pålæg og syltetøj. Det lyder umiddelbart ret klassisk og ufarligt at servere, men det gik helt galt, da pensionister skulle spise sammen i Sønderborg hos Rasmus Caspersen, som TV Syd har talt med.

I alt måtte 11 personer indlægges med en alvorlig bakterie, der var mistænkt at være en pølseforgiftning, men endnu ved ingen præcist, hvad der skete.

Tirsdag er fire af patienterne blevet udskrevet, mens resten fortsat er indlagt.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV Syd

19-06-2018 07:51
Sommeraftener er højsæson for spritkørsel

Juli måned er værre end julefrokosttiden, når det gælder kørsel med sprit i blodet.

I 2017 toppede antallet af sigtelser for spirituskørsel i juli måned, hvor 587 ikke var klar til et pust, da politiet bankede på ruden, mens 478 blev taget med en for høj promille til at køre bil i december måned.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-06-2018 07:50
Regeringen skrottede sprøjteforbud ved drikkevandsboringer

Under forhandlingerne om en pesticidstrategi sidste år droppede daværende miljøminister Esben Lunde Larsen (V) sprøjteforbuddet, så blandt andet landmænd fortsat kan sprøjte med pesticider tæt på drikkevandsboringer.

Ministerens egne embedsmænd havde ellers i flere notater fremhævet netop et sprøjteforbud som den bedste sikring af grundvandet mod sprøjtemidler, oplyser Radio24syv.
Af: Mike Forde

19-06-2018 07:00
Læger skal gøre mere ved uforklarlige smerter

De 300.000 danskere, der lever med uforklarlige smerter, skal fremover have bedre behandlingsmuligheder.

Det anbefaler Sundhedsstyrelsen i ny rapport om såkaldte funktionelle lidelser.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-06-2018 07:00
Sønderjyske unge holder mest fast i dialekten

Unge i Sønderjylland holder i langt højere grad fast i den dialekt, de har lært af deres forældre og bedsteforældre, end unge nordjyder og bornholmere.

Det viser ny forskning fra Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab på Københavns Universitet.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

19-06-2018 06:30
2,5 millioner får ny forskudsopgørelse

Hvis du får en melding fra SKAT i de kommende dage, så er der ingen grund til at smide den direkte i skraldespanden.

2,5 millioner danskere modtager nemlig en ny forskudsopgørelser, da der er vedtaget nye regler på skatteområdet.

Regler der betyder, at du med tilbagevirkende kraft får højere fradrag, skriver BT.
Af: Søren Klinkby
Kilde: BT

19-06-2018 06:30
Voldsom brand i Vamdrup

Mandag udbrød en større brand i maler- og lakvirksomheden Noerlak på Østermarksvej 7-11 i Vamdrup.

Branden var så kraftig, at naboejendommen måtte evakueres, mens huse i vindretningen blev bedt om at lukke døre og vinduer på grund af farlig røg.

Hen på aftenen blev branden i Vamdrup meldt under kontrol, og endnu vides det ikke, hvordan den startede.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

19-06-2018 06:30
Dømt for grov mishandling

Mandag eftermiddag var det dommens time i Retten i Kolding, der skulle afgøre skæbnen for ansatte i et håndværkerfirma, der stod mistænkt for grov mishandling og overgreb mod en lærling.

Lærlingen var blandt andet blevet skudt med en sømpistol, mens der også er blevet stukket et kosteskaft op i hans endetarm.

Dommen lød på otte måneders ubetinget fængsel til de tiltalte, der i Retten hævdede, at offeret selv havde medvirket til den grove stil på arbejdspladsen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

19-06-2018 06:30
Esbjerg fB i gang igen

Lige nu er fodbold-Danmarks øjne rettet mod Rusland og VM-slutrunden, men har ikke forhindret Superliga-oprykkerne fra Esbjerg fB i at sætte gang i forberedelserne til den nye sæson.

Første træningspas bød på hårde tests for de nykårede Superliga-spillere, som bestemt ikke blev sparet.

Første runde i Superligaen for Esbjerg fB venter den 15. juni ude mod FC Nordsjælland, der vandt bronze i sidste sæson.
Af: Søren Klinkby

19-06-2018 06:30
Børn skal passes på skæve tidspunkter

I en travl hverdag med skæve arbejdstider kan det være svært at få det hele til at passe. Blandt andet omkring børnepasningen inden for dagtilbuddenes normale åbningstider.

Ændringer i Dagtilbudsloven betyder dog nu, at man i Esbjerg Kommune skal kunne tilbyde pasning uden for dagtilbuddenes åbningstid, hvis forældrene kan dokumentere et behov, skriver jv.dk.

Sagen behandles i 11. time og vil give en ekstra regning til kommunen.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

19-06-2018 06:30
Superligaen får yngste dommer nogensinde

Når Syd- og Sønderjyderne i den kommende sæson tager på stadion for at følge SønderjyskE og Esbjerg fB i Superligaen, bliver der en helt ny dommer at opleve.

24-årige Mikkel Redder skal nemlig dømmer Superliga-fodbold i den kommende sæson, og dommeren fra Aalborg bliver den yngste af slagsen nogensinde i den bedste danse række.
Af: Søren Klinkby

19-06-2018 06:30
Chokolademousse solgt i hele landet bliver kaldt tilbage

Et parti Princip Chokolademousse bliver kaldt tilbage i hele landet, da der er konstateret risiko for mugdannelse.

Chokolademoussen er solgt i Bilka- og Føtex-butikker i hele landet. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelse.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

18-06-2018 12:33
Politiet kræver mindre muskelmasse hos nye elever

Hvis du gerne vil ind på politiskolen, kan det fremover lade sig gøre uden at løbe helt så hurtigt og løfte helt så tunge vægte.

For politiet vil gerne have flere til at søge ind hos dem, og derfor lemper de nu på de fysiske krav til optagelsesprøven.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

18-06-2018 11:54
Børn vil hellere chatte end snakke om mobning, selvskade og sorg

Da rådgivningstilbuddet Børnetelefonen åbnede i 1987, ringede de fleste børn ind for at få hjælp til deres problemer.

Men i dag er chatbeskeder børn og unges foretrukne måde at lufte deres bekymringer på.

I 2017 modtog Børnetelefonen 1.400 flere chatbeskeder end opkald.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

18-06-2018 11:20
Campingpladser raser mod autocampere

I fjerner vores livsgrundlag. Sådan lyder den kontante melding fra flere campingpladser nu, og den er sendt af sted mod de turister, der overnatter ulovligt i autocampere - Eksempelvis ved flere danske strande.

Det fjerner ifølge TV2 en vigtig indtægt for campingpladserne, der angiveligt har mistet mere end 1 million pladser i forhold til tidligere.

Nu kræves der politisk handling, der skal sikre, at autocampere ikke kan holde frit og overnatte steder, hvor det egentlig er ulovligt.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

18-06-2018 11:00
Grækenland advarer mod for mange turister

I Grækenland har man i mange år kæmpet med økonomien, og en vigtig indtægt for landet er turisme.

Det er dog ved at tage overhånd. I Grækenland er der nu tre turister for hver græker, og det får nu flere feriedestinationer til at advare mod, at man ikke kan rumme flere turister, det skriver Ekstra Bladet.

Endnu er der fra politisk hold ikke kommet en reaktion på turisme-problemerne i Grækenland.
Af: Søren Klinkby
Kilde: Ekstra Bladet

18-06-2018 10:20
Tricktyveri i Aldi

En kvinde kom uheldigt afsted, da hun søndag tog på en ellers helt almindelig tur i Aldi på Kongevejen i Tønder.

Under indkøbet blev hun fulgt tæt af en mand og en kvinde, og den mistænkelige adfærd gjorde, at kvinden blev særlig opmærksom. Alligevel kunne hun ved kassen konstatere, at hendes pung var blevet stjålet.

Den kvindelige mistænkte kørte fra stedet i en ældre sølvgrå Mercedes, mens manden forsvandt i en hvid personbil, muligvis af mærket Nissan, skriver Jydske Vestkysten.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv

18-06-2018 10:00
Kraftig brand i kolonihavehus

I weekenden måtte de lokale brandfolk i aktion, da der blev kaldt til brand i et kolonihavehus på Thomsens Alle i Esbjerg.

Det viste sig at holde stik, for ved ankomst var huset overtændt.

Brandvæsnet gik i gang med arbejdet på at forhindre spredning til andre huse, og det lykkedes. Efter en effektiv indsats kunne Syd- og Sønderjyllands Politi melde på Twitter, at branden var slukket.
Af: Søren Klinkby

18-06-2018 09:40
Vågen nabo reddede ægtepar fra tyveri

Syd- og Sønderjyllands Politi har stor ros til en nabo i Esbjerg, der var vågen, da to rumænske mænd var på besøg hos et ældre ægtepar.

Rumænerne blev tilbageholdt og afleveret til en patrulje, og det viste sig at være en rigtig god idé.

Det ældre ægtepar havde nemlig fået afluret pinkoder i et supermarked, og efterfølgende forsøgte de rumænske mænd at få fingrene i kortet.
Af: Søren Klinkby
Kilde: Twitter

18-06-2018 09:20
Nu skal flystøjen måles

I årtier er det blevet holdt hemmeligt, at flyene fra Flyvestation Skrydstrup har overskredet støjgrænserne ved blandt andet en skole og en børnehave i området.

Nu skal støjen fra kampflyene undersøges i dybden, mens der også skal måles oftere.

Forsvaret er lige nu i gang med at designe et system, der skal kunne overvåge flystøj, og det forventer man at have klar et sted mellem 2019 og 2020.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

18-06-2018 09:00
To drenge låst inde i legeland

Tiden flyver afsted, når man er barn i et legeland, og ofte er man ikke klar til at skulle med hjem til lukketid.

Det var to 11-årige drenge heller ikke, da de i weekenden besøgte Legeborgen i Varde, det skriver jv.dk.

Drengene gemte sig ved lukketid klokken 18:00, og de fik lov at lege videre i en times tid, inden de blev fanget af en alarm og hentet ud.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

18-06-2018 08:52
Socialrådgivere bruger for meget tid på bureaukrati

De danske socialrådgivere bruger i dag alt for meget tid på bureaukrati. Det mener Majbrit Berlau, formand for Socialrådgiverforeningen.

– Bureaukratiet fylder så meget i dag, fordi man har bygget beskæftigelsesloven op omkring mistillid til jobcentrene og de arbejdsløse, siger hun ifølge Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

18-06-2018 08:51
Flere i bedring efter pølseforgiftning

Syv af de elleve, som søndag blev indlagt med symptomer på en såkaldt pølseforgiftning, er mandag morgen i bedring.

Det oplyser lægelig direktør på Sygehus Sønderjylland Bjarne Dahler-Eriksen.

De resterende fire er indlagt på andre sygehuse, og Bjarne Dahler-Eriksen kan derfor ikke berette om deres tilstand.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-06-2018 08:40
Kolding skal være mere ren

Når du fremover går rundt i bymidten i Kolding, så skal det være en langt renere by, du kan se dig omkring i.

Det mener Kolding Kommune, der har sat tre millioner kroner af i de kommende år til, at rengøringen skal være mere synlig, mens der er mennesker på gågaden, og butikkerne har åbent.

Netop butikkerne skal også inddrages og være mere aktive, mens der skal opsættes såkaldte intelligente skraldespande.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

18-06-2018 08:23
Stak to personer ned på campingplads - nu skal psykisk syg for retten

En 54-årig psykisk syg mand skal mandag for retten i Esbjerg, tiltalt for drab og drabsforsøg på en campingplads ved Vejers Strand sidste sommer.

Her blev to gæster stukket ned med kniv - begge døde efterfølgende.

Lejrchefen fortalte til flere medier, at hun dagen inden hændelsen havde kontaktet politiet og gjort opmærksom på sin bekymring for manden.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

18-06-2018 08:20
Flyselskab vil fjerne vinduerne

Hvert år sætter mange danskere sig ind i en flyvemaskine, og en del af em rejser med det store flyselskab Emirates.

Hvis du i fremtiden skal rejse med netop det selskab, så kan du komme ud for, at der ikke er nogen vinduer i flyet.

Sådan er planerne hos Emirates, der vil erstatte vinduerne med en virtuel skærm, der skulle være lige så god som den virkelige oplevelse ved at kigge ud af vinduet.
Af: Søren Klinkby
Kilde: TV2

18-06-2018 08:00
Tidligere Esbjerg-profil får gave af landsholdet

Du kan næppe undgå at have opdaget, at der lige nu er VM i fodbold, og på det danske hold har Jonas Knudsen og Martin Braithwaite begge fortid i Esbjerg fB.

Netop Jonas Knudsen blev far for første gang kort inde i slutrunden, men meldingen lød på, at han ikke forlod VM-lejren for at se sit nybagte barn.

Efter lørdagens sejr over Peru fik Knudsen dog en stor barselsgave af landsholdet, der havde arrangeret en tur til Danmark og tilbage, så den tidligere Esbjerg-spiller kunne se sit barn, inden han mandag er tilbage hos landsholdet igen.
Af: Søren Klinkby

18-06-2018 07:00
Hpv-vaccine: Markant fald i kræftforstadier hos unge piger

Hpv-vaccinen virker. Det konkluderer forskere fra Københavns Universitet ifølge Jyllands-Posten.

Forskerne har fulgt den første årgang af vaccinerede piger født i 1993.

De har 40 % færre tilfælde af svære celleforandringer end den 10 år ældre årgang, der ikke fik gratis vaccine.
Af: Mike Forde
Kilde: JyllandsPosten

18-06-2018 07:00
Sønderjyder hårdt ramt af ond bakterie

En alvorlig bakterie kaldet botulismus, der i Danmark også kendes som pølseforgiftning, koster lige nu 11 mennesker en tur på hospitalet - Heraf flere på intensivafdelingen.

På Sønderborg Sygehus har man indkaldt ekstra personale til det, der kaldes en "krisesituation".

Lige nu ved man ikke, hvad smittekilden er, men det formodes, at flere af de smittede har spist sammen. Lige nu arbejdes der på at hente modgift i udlandet til patienterne, der pt. befinder sig i hhv. Sønderborg, Odense og Flensborg, mens en var på ferie, da sygdommen brød ud.
Af: Søren Klinkby
Kilde: Ekstra Bladet

18-06-2018 06:30
To kamphaner måtte indlægges

I weekenden blev to mænd så uenige på Måde Industrivej i Esbjerg, at de endte i et større slagsmål med hinanden.

Der var dog ingen af dem, der for alvor vandt den duel, og begge fik de store skader og måtte indlægges.

En 50-årig mand fik store skader i hovedet, mens den 53-årige slagsbror formåede at brække både fod og hånd. De blev fremstillet i grundlovsforhør uden selv at være til stede, da man ikke kunne forlade sygehuset. De to mænd er dog fortsat ikke sigtet for noget.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

18-06-2018 06:30
Bilræs på Striben blev opløst

Striben i Esbjerg har længe været ramme for bilræs, men på det seneste har der været en større pause, hvor man har fundet andre steder at køre ræs.

I weekenden var omkring 100 biler dog igen klar på Striben, og det endte ud i, at politiet måtte tilkaldes.

Da patruljen ankom var der dog kun godt 50 biler tilbage, og ifølge Jydske Vestkysten forduftede de hurtigt ved politiets ankomst.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

18-06-2018 06:30
Nu må spejdere endelig bruge mark

I 2015 fik spejderne i Hejls ved Kolding lov til at bruge den mark og de 35.000 kvadratmeter, der grænser op til byens spejderhytte.

En naboklage betød dog, at glæden måtte udskydes, og i halvandet år har spejderne kæmpet for at få ret til at bruge marken.

Den har de nu endelig fået, da sagen er faldet ud til deres fordel, og i weekenden blev der sat pæle i jorden på spejdernes nye grund.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

18-06-2018 06:30
Plejehjemsbeboere skal i cirkus

I Kolding Kommune kan 320 plejehjemsbeboere godt begynde at glæde sig. De skal nemlig i cirkus sammen med børn og børnebørn, det skriver Jydske Vestkysten.

Det er Seniorudvalget i Kolding Kommune, der har brugt 150.000 kroner på at give oplevelsen til de ældre, der kan få minder for livet.

Udvalgsformanden oplyser overfor avisen, at donationen til de ældre ikke er noget, der vælter det økonomiske læs.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

18-06-2018 06:30
Sankthans stadig i fare

Efter en weekend med regn er der måske en smule håb for de mange, der nyder et sankthansbål, når sankthansaften løber af stablen i den kommende weekend.

Det er dog ikke nødvendigvis et håb, man skal klynge sig alt for meget til.

Det er nemlig fortsat meget tørt derude, og der skal fortsat en del regn til, hvis det overhovedet skal komme i spil at diskutere det afbrændingsforbud, der lige nu gælder i mange af de danske kommuner - Herunder flere i Syd- og Sønderjylland.
Af: Søren Klinkby

18-06-2018 06:30
Flot overskud i Sønderborg

Det går særdeles godt for Sønderborg-virksomheden Nik-Servodan, der udvikler og producerer lysstyring. Virksomheden kom nemlig ud af 2017 med et stærkt resultat, skriver jv.dk.

Niko-Servodan kom ud af 2017 med et overskud på 13,7 millioner kroner, og det er mere end to millioner kroner bedre end resultatet i 2016

Allerede nu forventes der også et positivt resultat for 2018, lyder det.
Af: Søren Klinkby
Kilde: jv.dk

18-06-2018 06:30
Folkemødet sætter besøgsrekord

Folkemødet 2018 sluttede tidligere i dag. Med omkring 110.000 besøgende har Folkemødet i år sat besøgsrekord.

Den rekord blev slået allerede i går, da besøgstallet rundede 100.000.

Ifølge politiet er Folkemødet forløbet meget roligt med kun få lovovertrædelser.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder/Ritzau

18-06-2018 06:30
Flere landmænd mangler kvalificeret arbejdskraft

22,3 % af de danske landmænd mangler kvalificeret arbejdskraft. I 2010 var det blot 2,2 % af landmændene. Værst står det til indenfor svineproduktion, mejeri og fjerkræ.

Ifølge Landbrug og Fødevarer er løsningen at gøre det lettere at få udenlandsk arbejdskraft til Danmark.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

18-06-2018 06:30
To-årig dreng omkommet i tragisk ulykke

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi er en to-årig dreng søndag fundet livløs i en brønd på en landejendom nær Aabenraa.

Drengen var meldt savnet i forbindelse med et familiearrangement på ejendommen.

Politiet betegner hændelsen som en tragisk ulykke. De nærmeste pårørende er underrettet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2
Facebook
Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter