08-07-2016 14:45
Dansker blandt anholdt i stor europæisk svindelsag

Europol har optrevlet en international kriminel gruppe, der på tværs af landegrænser i Europa og Asien står bag produceringen af forfalskede kreditkort.

Der er danskere blandt de 105 anholdte i den komplekse sag, oplyser den europæiske politimyndighed i Haag i en pressemeddelelse.

Gruppen har ifølge politiet haft sit udspring i Malaysia med forgreninger til 14 europæiske lande. Europol vurderer, at der er svindlet for 37,5 millioner kroner.

Af: Mike Forde

08-07-2016 14:19
Fødevarestyrelsen advarer mod muslinger fra Vadehavet

Har man samlet muslinger eller østers ind fra Vadehavet, skal man tøve med at sætte tænderne i skaldyrene.

Fødevarestyrelsen oplyser, at der er fundet algegift i muslinger fisket ved Horns Rev i Vesterhavet og fraråder derfor, at man samler muslinger og østers i Vadehavet den kommende tid.

Af: Mike Forde

08-07-2016 13:50
Kommuner får nu hjælp til at fjerne grimme bygninger med.

Flere sydjyske kommuner har fået tildelt penge til forskønnelse af landsbyer. Tønder er topscorer og får flest penge.

Hvert år frem til og med 2020 bliver der indsat 1.600.000 kroner, som Tønder Kommune kan bruge til at nedrive eller istandsætte bygninger med skriver TV Syd.

Det er Erhverv- og Vækstministeriet, der netop har tildelt flere kommuner penge, der skal være med til at sætte mere gang i udviklingen i de små landsbysamfund.

Af: Mike Forde

08-07-2016 13:28
Danfoss køber danske Sondex

Danfoss og Sondex har indgået aftale om, at Danfoss køber det privatejede Sondex Holding A/S. Det meddeler Danfoss A/S i en pressemeddelelse.

Sondex er en førende global spiller på markedet for varmeoverførselsteknologier, hvor virksomheden udvikler, producerer og sælger pladevarmevekslere..

Sondex har hovedkvarter i Kolding, og selskabet har omkring 1.200 medarbejdere fordelt verden over.

Af: Mike Forde

08-07-2016 13:28
Danmark sender op mod 200 soldater til Estland

Danmark vil bidrage med op til 200 danske soldater i Natos fremskudte bataljon i Estland.

Det skriver statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Twitter.

Af: Mike Forde

08-07-2016 12:41
Stadig større søgning til UC SYD i Esbjerg

Der er stadig flere og flere, som søger ind på UC SYD, der er Sydjyllands største uddannelsesinstitution.

Især søgningen til læreruddannelsen ventede man med spænding hos UC SYD i Esbjerg. Uddannelsen har nemlig været igennem ændrede optagelseskriterier og været genstand for massiv medieomtale som følge af skolereformen, men det lader ikke til at have smittet af på søgningen til UC SYD’s læreruddannelser, som foruden Esbjerg også har til huse i Haderslev.

I Esbjerg er der en stigning på 17 ansøgere til læreruddannelsen, som har den uddannelse som første prioritet. Det svarer til en fremgang på 21 procent i forhold til sidste år.

Af: Mike Forde

08-07-2016 12:10
Colin Todd er ny EfB træner

I sidste uge fyrede EfB Jonas Dal som cheftræner.

Det blev til bare otte måneder på posten, men nu er afløseren fundet.

Colin Todd overtager med øjeblikkelig virkning det vestjyske superligamandskab skriver jv.dk

Herhjemme er Todd bedst kendt som træner for Randers FC, hvor han stoppede efter sidste sæson.

Colin Todd har været fodboldtræner i 25 år.

Colin Todd og EfB har foreløbig lavet en etårig aftale.

Af: Mike Forde

08-07-2016 11:20
Dame ville ikke forlade skadestuen

En 47-årig kvinde var blevet lidt for glad for skadestuen i Esbjerg, da hun i nat skulle bahandles dér. I hvert fald havde hun på ingen måde lyst til at forlade stedet, da hun var færdigbehandlet skriver Lokalavisen Esbjerg.

Personalet var dog ikke særlig glade for at have kvinden siddende på skadestuen, så de fik tilkaldt politiet, der kom og bortviste den uønskede gæst.

Episoden fandt sted klokken 03.18 i nat. Det oplyser politiet i Esbjerg.

Af: Mike Forde

08-07-2016 10:56
Bios skal betale sin gæld til Region Syddanmark hurtigt

Pengene skal tilbage i regionens pengekasse hurtigst muligt.

Sådan lyder det fra professor i økonomistyring Per Nikolaj Bukh ved Aalborg Universitet, efter det er kommet frem, at det hollandske ambulanceselskab ved en fejl har fået for mange penge udbetalt fra Region Syddanmark.

Regionen skal ifølge kontrakten med Bios udbetale godt 30 millioner kroner forud hver måned, men betalingen for januar er tilsyneladende gået ind på ambulanceselskabets konto to gange skriver DR Syd.

Bios er indstillet på at betale beløbet tilbage, men har på grund af en presset økonomi bedt om tid til at vurdere, hvor meget virksomheden kan betale her og nu, og hvordan den øvrige tilbagebetaling kan foregå.

Forretningsudvalget i Region Syddanmark og regionsrådet skal tage stilling til tilbagebetalingsforslaget i august.
Af: Mike Forde

08-07-2016 10:13
Jetjager standset i færdselskontrol i Nordjylland

Betjente fra Nordjyllands Politi lavede forleden færdselskontrol ved E45 ved Svenstrup, syd for Aalborg, og standsede i den forbindelse en ret speciel transport, nemlig et F-16-jagerfly.

Transporten fik lov at køre videre. Jagerflyet var et udstillingsfly, der var på vej hjem til sin faste base på Flyvestation Aalborg.

Af: Mike Forde

08-07-2016 09:37
Sommerens tre værste pletter

Når solen skinner, og der er ferietid, så er vores tøj i farezonen for at blive ramt af nogle særligt besværlige pletter.

Om sommeren spiser vi rigtigt mange is og jordbær, og vi elsker at være ude på græsplænen.

Det kan alt sammen give hårdføre pletter på vores tøj. Men moderne vaskemidler og husråd kan heldigvis få bugt med de fleste pletter.

Isens pletter kan let fjernes med et vaskepulver, der indeholder enzymer.

Frugtpletter fra jordbær får mange til at smide den hvide skjorte i skraldespanden, når sommeren er overstået. Skjorten skal bare sættes i blød med et pletfjernemiddel i 5-6 timer og derefter i vaskemaskinen.

Pletter fra græs er lidt være, men hvis du dupper med citronsaft før vask så skulle det også gå væk – Det skriver Novozymes i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde

08-07-2016 09:07
Blodprøver bliver for gamle i posten

Posten er blevet for langsom til at kunne bruges, når patienter skal sende blodprøver ind til undersøgelse. Med det nye postforlig kan breve være fem dage undervejs, og det kan ikke alle blodprøver tåle. Derfor skal man fremover aflevere prøven ved et postindleveringssted og sende det som quickbrev.

Nogle prøver kan dog godt tåle at være fem dage undervejs. Men så kan der opstå et andet problem, nemlig at prøven ikke når at blive færdiganalyseret, inden patienten møder ind på sygehuset.

Prøver, der indsendes som led i den nationale screening for tyk- og endetarmskræft, vil dog fortsat kunne lægges i de røde postkasser, oplyser Region Syddanmark

Af: Mike Forde

08-07-2016 08:20
Tyvekost fundet med GPS-hjælp

Tirsdag aften fik Henning Have A/S – Entreprenør, der ligger i Vejen, stjålet en ny pladevibrator i Taulov.

Med stor hjælp fra Care4all GPS system, og en meget hurtig og effektiv indsats fra Politiet, kunne 2 ansatte i går stoppe en Polsk indregistreret varevogn umiddelbart før tilkørselsrampen i Tårnby i København skriver firmaet på deres Facebook-side.

I bilen var pladevibratoren sammen med andre vibratorer .

Af: Mike Forde

08-07-2016 08:00
Parkens græs kommer fra Ribe

Superligaen begynder snart. Og Danmarks Nationalstadion, Parken, får i weekend helt nyt græstæppe. Det kommer fra Ribe.

Det er firmaet DLF i Spandet ved Ribe, som skal levere 8.000 kvadratmeter græs til premieren den 16. juli skriver TV Syd.

I weekenden køres rullerne til København – og så skal rødderne bare have fat.
Af: Mike Forde

08-07-2016 07:36
Fanø tager digitale midler i brug mod mistrivsel af børn og unge

Der er flere faktorer, der kan være skyld i, at børn og unge ender med at mistrives i deres dagligdag.

Det kan for eksempel være skiftende lærere i folkeskolen, ny ungdomsuddannelse eller forsvundne notater fra pædagogens kinabog, der kan medvirke til, at viden om børn med eksempelvis ADHD går tabt.

Det vil man nu forsøge at ændre på i Fanø Kommune, som i samarbejde med KMD laver en såkaldt digital stafetlog. Den skal være med til at sikre, at lige præcis vigtige oplysninger om børn, der mistrives, bliver givet videre til de rette personer eller myndigheder skriver Lokalavisen Esbjerg.

Af: Mike Forde

08-07-2016 07:31
Se og Hør sagen

Anklagemyndigheden i Se og Hør-sagen mener at kunne dokumentere omfanget af samarbejdet mellem ugebladet og tys-tys-kilden, der fra 2008 til 2011 aflurede kendte danskeres kreditkort for ugebladet Se og Hør.

Sagen kommer for retten 9. september.

Af: Mike Forde

08-07-2016 07:12
Støjberg vil studere Østrigs afvisning af asylansøgere

Den østrigske regering, der har vakt opsigt med sin benhårde grænse- og asylpolitik, har ifølge udlændinge og integrationsminister Inger Støjberg kastet et varmt blik på den danske integrationsydelse.

Derfor vil Inger Støjberg efter sommeren rejse til Østrig, hvor hun samtidig ikke vil forpasse chancen for at lade sig inspirere af Østrigs metoder til at bremse tilstrømningen af asylansøgere.

Det oplyser ministeren efter et uformelt EU-indenrigsministermøde i Bratislava i Slovakiet.

Af: Mike Forde

08-07-2016 06:30
Snigskytter dræber betjente i Dallas

11 politibetjente er blevet ramt af skud - muligvis fra to snigskytter - i den amerikanske by Dallas. Fire betjente meldes dræbt, og yderligere to er i kritisk tilstand, oplyser politiet i Dallas.

Ingen er blevet anholdt, siger David Brown, politichef i byen, i en skriftlig udtalelse. Også en civil person er blevet såret i skyderiet.

Sagen er en udløber af en ellers fredelig demonstration mod politiets behandling af sorte amerikanere.

Af: Mike Forde

08-07-2016 06:15
Ure og smykker stjålet fra guldsmed

Indbrudstyve havde natten til i går held med at bryde ind hos forretningen Ørfjell Ure, Guld & Sølv, der ligger i Sædding Centret.

Ved at afliste en rude til forretningen kunne tyvene komme ind og herfra løb de væk med en række armbåndsure af mærkerne Bering og Seiko samt ringe og øreringe i guld.

Indbruddet fandt sted klokken 03.35 natten til i går. Det oplyser politiet i Esbjerg, der gerne hører mere på 114 hvis du har set noget eller bliver tilbudt billige ure eller ringe.

Af: Mike Forde

08-07-2016 06:10
BIOS skal tilbagebetale 31 millioner til region

På et møde torsdag har ambulanceselskabet BIOS accepteret, at de skal betale 31 millioner kroner tilbage til Region Syddanmark, som ved en fejl har udbetalt for meget. Det skriver TV Syd.

Af: Mike Forde

08-07-2016 06:08
Regeringen kritiseres for nøl

Selvom Folketinget i juni vedtog en lov, der bemyndiger justitsminister Søren Pind (V) til at gøre det strafbart blot at rejse ind i og opholde sig i konfliktområder som Syrien, vil et indrejseforbud først blive indført i september.

Det møder stærk kritik fra de partier, der var med til at stemme regeringens lovforslag igennem, skriver Jyllands-Posten.

Af: Mike Forde

08-07-2016 06:07
Politiet frygter serie-brandstifter i Sønderborg

En række påsatte brande denne uge i Sønderborg har fået politiet til at øge patruljeringen i byen.

Men det er endnu ikke lykkedes at pågribe den eller de personer, der står bag brandene, oplyser Erik Lindholdt, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Torsdag aften og natten til fredag kom der yderligere to anmeldelser om brande i byen.

- Vi har fået endnu en anmeldelse om en brand. Det skete omkring midnatstid, hvor der var ild i en garage ved en boligforening på Rådyrvej, siger vagtchefen natten til fredag.

Senere på natten var der melding om brand i en container i Stenbjergparken. Politiet formoder, at begge er påsatte.

Ingen personer er anholdt, og politiet er lidt afhængige af hjælp fra borgere.

Ingen personer er kommet noget til i forbindelse med de indtil videre ni tilfælde. Ifølge JydskeVestkysten har politiet dog to gange for en sikkerheds skyld evakueret beboere.

Der er nu indsat en øget patruljering om natten skriver jv.dk

Af: Mike Forde

08-07-2016 06:03
Kommune støttede KIF ulovligt med 11 millioner

KIF Kolding København, magtfaktor i dansk herrehåndbold, havde formentlig ikke eksisteret, hvis daværende KIF Kolding ikke havde fået en ”gave” af Kolding Kommune tilbage i 2010.

Den ”gave” i form af aktier i Kolding-Hallen gav nemlig håndboldklubben en livsnødvendig økonomisk indsprøjtning.

Men nu er ”gaven” erklæret ulovlig.

I denne uge har Statsforvaltningen – den statslige myndighed, som fører tilsyn med landets kommuner og regioner – afgjort, at aktieoverdragelsen var ulovlig.

Det skriver Statsforvaltningen i en afgørelse, som TV 2 SPORT har modtaget.

Det er altså Kolding Kommune og den daværende kommunalbestyrelse, der bærer ansvaret for ulovlighederne. Spørgsmålet er nu, hvilken konsekvens afgørelsen får.

Af: Mike Forde

07-07-2016 14:02
Sparekasse leverer det bedste resultat i 144 år

Frøs Sparekasse, med hovedsæde i Rødding præsterer mere end 39 mio. kr. i overskud i første halvår 2016 - og det er rekorden i bankens historie. Resultatet er et billede på kundernes anerkendelse af, hvor vigtigt det er, at sparekassen i det syd- og sønderjyske både er lokal og digital.

Alene i første halvår tiltrak sparekassen 1.642 nye kunder oplyser pengeinstituttet i en pressemeddelelse.

Af: Søren Klinkby

07-07-2016 13:49
Tysk fængsel i fare for at styrte sammen: 500 fanger evakueret

Flere end 500 indsatte er blevet evakueret fra et fængsel i det vestlige Tyskland.

Det sker, efter at eksperter har vurderet, at dele af fængslet er så nedslidte, at de er i fare for at styrte sammen.

Fængslet er et af de ældste i Tyskland og dele af det mere end 160 år gammelt, skriver AP.

Af: Mike Forde

07-07-2016 13:28
Esbjerg Kommune overvejer søskendegaranti

I det tidlige forår vakte det større opstandelse, da konsekvenserne af Esbjerg Kommunes nye skoledistrikter for alvor blev mærkbare.

Det skete, da de kommende SFO-børn fik besked om, hvilken skole de skulle starte på den 1. april.

Opstandelsen opstod, da et mindre antal børn pludselig stod til at skulle på en helt anden skole - eller i hvert fald matrikel - end deres større søskende

Udvalgsformand Diana Mose Olsen oplyser til Lokalavisen, at der lige nu kigges på, hvad der skal til for at man kan udstede en egentlig søskendegaranti - altså at mindre søskende altid vil være sikret en plads på den skole, hvor deres ældre søskende går.

Samtidig fornemmer udvalgsformanden også, at de enkelte skolebestyrelser gerne generelt vil have mere indflydelse på deres distrikter, så det vil der blive kigget på efter sommerferien.

Af: Mike Forde

07-07-2016 12:54
Mand fra Haderslev sigtet for trusler mod politiet

Onsdag aften begik en 38-årig indbrud i et bådehus på Damstien i Haderslev.

Et vidne forsøgte at tilbageholde manden. Men så trak indbrudstyven kniv og gav flere knytnæveslag.

Politiet kom til stedet og anholdt manden. Igen trak han en lommekniv frem, men denne gang fik han ikke åbnet den.

I forbindelse med anholdelsen sparkede og spyttede manden, og under transporten truede han betjentene verbalt på livet skriver TV Syd.

Af: Mike Forde

07-07-2016 12:29
Lang optakt til biltyveri i Bramming

Ved midnatstid natten til onsdag blev der stjålet en blå VW Golf fra carporten ved en villa på Hybenvej i Bramming.

Omstændighederne omkring biltyveriet er specielle.

Tilbage i maj var der indbrud i villaen. Dengang stjal tyvene elektronik, otte spisestuestole, øl fra køleskabet og flere andre ting bl.a. reservenøglen til den blå VW Golf.

Selvom bilen nu er væk, så kan bilejeres glæde sig over at en mår, der har plaget ham længe, lå død tilbage på gerningsstedet skriver jv.dk

Af: Mike Forde

07-07-2016 11:53
Færre støjklager over havnelarm i regeringens nye planlov.

Det skulle helst lyde af vandskvulp og havmåger, men mange gange er det larm fra lastbiler og kraner, man hører, når man flytter ind i en bolig ved landets industrihavne.

For når kommunerne opfører boliger ved aktive havne, så glemmer både den og ejendomshandlerne ofte at fortælle boligkøberne, at en industrihavn er en arbejdsplads med larm og støj.
Det resulterer i mange klager.

Men i oplægget til den nye planlov, er der lagt op til, at kommunerne fremover skal sørge for at industrihavnene kan larme og støje uden at få klager.

Det er godt nyt for blandt andre virksomhederne på Aabenraa Havn.
Her håber de, at kommunens planer om et bynært havnemiljø, ikke kommer til at skade virksomhederne skriver DR Syd.

Til januar er et politisk udvalg klar med et nyt sæt retningslinjer for, hvordan kommunerne skal håndtere boligbyggeri ved landets industrihavne.

Af: Mike Forde

07-07-2016 11:20
Der skal kalorieangivelser på maden hos restauranter og cafeer

Der hersker total forvirring om, hvor mange kalorier der egentlig er i de hurtige måltider, der kan købes på restauranter og caféer.

Derfor vil Forbrugerrådet Tænk og tre andre foreninger have kalorieangivelser på menuerne. Helst frivilligt, siger direktør Lars Pram.
Af: Mike Forde

07-07-2016 10:40
Gaderæs endte galt

Det endte galt for en 19-årig ung mand fra Esbjerg, da han i nat klokken 02.09 kørte ræs mod en anden mand på Molevej i Esbjerg.

Ved et 90 graders sving fik den 19-årige mand ikke bremset nok til at kunne klare svinget og endte i stedet med at ramme en sten i vejkanten. Den unge mand kom ikke til skade, men det gjorde bilen derimod.

Det oplyser politiet i Esbjerg.

Af: Mike Forde

07-07-2016 10:29
En menneskelig fejl skyld i at Bios modtog for mange penge

Det var ikke med vilje, at Region Syddanmark betalte 30 millioner kroner for meget til Bios. Det vurderer Rikke Vestergaard, koncerndirektør i regionen.

"Jeg er dybt bekymret og kan ikke forstå, hvordan det kunne ske, Der er tale om en menneskelig fejl", siger hun til DR Fyn.

Bios og Region Syddanmark skal nu til hastemøde, hvor både fejl og tilbagebetaling skal kortlægges.
Af: Mike Forde

07-07-2016 10:14
Museum er inviteret med i stort forskningsprojekt

Der sker meget i øjeblikket hos Esbjerg Kunstmuseum.

I sidste uge kunne museet meddele, at det havde sikret godt 700.000 kroner i støtte, nu kan museet afsløre, at det skal være med til at undersøge, hvordan billedkunst påvirker den menneskelige psyke skriver Lokalavisen.

Esbjerg Kunstmuseum har i mange år forsket i, hvad folk oplever på et kunstmuseum, og udviklet forskellige formidlingstiltag, der kan åbne og påvirke mødet mellem værk og betragter.

Der er bevilget et beløb på lidt over syv millioner kroner til forskningsprojektet.

Af: Mike Forde

07-07-2016 09:37
Endnu en afroamerikaner dræbt af politiet i USA

Mens der er protester i Louisiana, USA har politiet i Minnesota skudt og dræbt en anden afroamerikansk mand.

Den unge mand blev skudt, da han strakte sig efter sit kørekort, siger hans kæreste, der var med i bilen.

Han havde fortalt politiet, at han havde et skydevåben samt tilladelse til at bære det. Det skriver BBC.

Af: Mike Forde

07-07-2016 09:21
Arla tilbagekalder mælk

Arla Foods tilbagekalder 1 liters skummetmælk, der udelukkende er solgt i REMA 1000s butikker i den sydlige del af Jylland (fra Skanderborg og sydpå) samt på Fyn.

På grund af en fejl i en tappemaskine kan mælken have afvigende smag og lugt, og der er desuden risiko for irritation ved indtag. Det skriver mejeriet i en pressemeddelelse. S

kummetmælken er produceret på Christiansfeld Mejeri den 1. juli 2016 med en mindst holdbarhedsdato til 10. juli 2016.

Af: Mike Forde

07-07-2016 09:06
Politikere rystede over fejlagtig millionudbetaling til Bios

Den Bios-kritiske venstrefløj i Region Syddanmark er dybt chokerede over, at regionen tilsyneladende har udbetalt for mange penge til ambulanceselskabet.

Region Syddanmark har sat 30 millioner kroner for meget ind på ambulanceselskabet Bios' konto i slutningen af 2015. Det kommer meget bag på regionsrådsmedlem for SF Ida Damborg.

- Jeg er dybt chokeret. Jeg håbede, at der var mere styr på, om der var hjemmel til at betale fakturaerne. Det afventer jeg en redegørelse for, for det her er ikke godt nok, siger Ida Damborg til DR Nyheder.

Region Syddanmark skal ifølge kontrakten med Bios udbetale omkring 30 millioner kroner forud hver måned. Men betalingen for januar er tilsyneladende gået ind på ambulanceselskabets konto to gange.

Af: Mike Forde

07-07-2016 08:32
Beboer går amok på asylcenter

Syd- og Sønderjyllands Politi fik kort efter midnat anmeldelse om, at en 29-årig irakisk mand var gået amok på asylcenteret i Uge.

- Han knuste ruder og smadrede et tv. Han forsøgte også at begå skade på sig selv med glasskår, oplyser vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt, til TV SYD.

Manden havde formentlig fået for meget at drikke. Derfor forsøgte flere andre beboere at fastholde ham, så han ikke forvoldte yderligere skade på sig selv eller andre.

- De ville hjælpe ham. I stedet begik han vold mod flere af de andre beboere. Utak er verdens løn, slutter vagtchefen.

Den irakiske mand blev anholdt og skal nu vurderes af politiet i forhold til en eventuel fremstilling.

Af: Mike Forde

07-07-2016 08:10
Stort ferieprojekt på Als er sat på standby

Projekt Nordals Ferieresort bliver ikke til noget foreløbig.

Efter en klage fra Danmarks Naturfredningsforening har Natur og Miljøklagenævnet netop afgjort, at miljøministeriet ikke har vurderet konsekvenserne for naturen godt nok, inden tilladelsen til projektet blev givet.

Ferieprojektet på Nordals var ellers et af de 10 kystprojekter, som regeringen har givet tilladelse til for at fremme turisme og vækst i udkantsområderne.

Afgørelsen betyder, at sagen nu skal gå om, hvis det stort anlagte projekt til 1,3 milliarder kroner skal blive til noget skriver TV Syd.

Af: Mike Forde

07-07-2016 07:55
Penge på vej til flygninge i Kolding

15 millioner yderst velkomne kroner er på vej som hjælp til flygtningesituationen i Kolding Kommune.

Pengene skal gå til etablering og klargøring af midlertidige boliger til flygtninge samt tilskud til opførelse af 200 nye billige almene boliger, der er forbeholdt flygtninge.

Pengene kommer fra de to puljer, som regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) i marts nåede til enighed om, for at gøre det lettere for kommunerne at modtage flygtninge.

Kolding Kommune var ud fra den beregnede fordeling af antallet af flygtninge kun berettiget til et tilskud svarende til 171 flygtningeboliger, men da andre kommuner ikke har udnyttet deres ramme fuldt ud, får Kolding i stedet støtte til opførelsen af 200 boliger.
Af: Mike Forde

07-07-2016 07:34
Salget af elbiler er gået i stå

Siden den 1. januar er salget af elbiler mere end halveret.

Det viser nye tal for første halvår af 2016 fra de danske bilimportører.

Regeringen besluttede i oktober at indfase afgifter på elbiler, der ellers har været fritaget.
Af: Mike Forde

07-07-2016 07:20
To lig fundet ved Frederiksværk

11 personer er blevet anholdt, efter politiet tidligere i går fandt ligene af henholdsvis en mand og en kvinde ved Frederiksværk i Nordsjælland.

Det bekræfter Nordsjællands Politi over for DR Nyheder.

Liget af manden, der var i slutningen af 20'erne, blev fundet onsdag eftermiddag i et skovområde ved Frederiksværk.

Mandens død bliver nu efterforsket som "et mistænkeligt dødsfald", fortæller politikommissæren - Kvindens død bliver derimod efterforsket som et drab.

Otte personer opholdt sig i rækkehuset, hvor kvindens lig blev fundet, og de er alle blevet anholdt.

Derudover er de tre personer, som blev fundet på mandens adresse, også blevet anholdt, fortæller efterforskningslederen.

Både de døde og de anholdte er fra Eritrea, og derfor kædes de to dødsfald sammen.

Af: Mike Forde

07-07-2016 07:13
Serie af påsatte brande fortsætter i Sønderborg

Sønderborg er hårdt ramt af formodet påsatte brande i denne uge.

I nat var der tre nye tilfælde.

Klokken 02.11 fik Syd- og Sønderjyllands Politi anmeldelse om en brand i en fritstående carport på Tandsbjerg i Sønderborg.
I alt fire carporte udbrændte og 2 lejligheder måtte evakuere på grund af røgudvikling skriver TV Syd.

Syv minutter senere fik politiet endnu en anmeldelse om en brand. Denne gang i Stenbjergparken, hvor et affaldsskur brændte ud.

Knapt en time senere skete så den foreløbigt sidste hændelse. Denne gang en brand i en container på Nørager i Sønderborg.

Alle tre brande natten til torsdag formodes at være påsatte. Dermed har der været i alt otte påsatte brande i Sønderborg i løbet af blot fire dage.

- Det er en fælles opgave at få stoppet gerningsmændene. Så vi hører meget gerne på 114 fra vidner eller borgere der har oplysninger, som kan hjælpe os med opklaringen lyder det fra politiet.

Af: Mike Forde

07-07-2016 07:00
Vi vil have nettet med på ferie

WiFi, sociale medier og streaming.

Sådan ser listen over elektroniske fornøjelser ud, når mange danskere i disse uger tager på ferie.

En rundspørge, som Voxmeter har lavet for streamingtjenesten Viaplay, afslører, at halvdelen af os ikke kan give slip på nettet, når vi holder fri. Og blandt de unge mellem 18 og 29 er det mere end seks ud af 10, der sætter WiFi højt på listen over ferienødvendigheder.

Med WiFi følger adgangen til de sociale medier og streaming af musik og film.

Også bøger - i både fysisk og digital form - er blandt de ting, vi gerne vil have med os på ferien.

Af: Mike Forde

07-07-2016 06:35
Leverbetændelse tager flere liv end aids

Leverbetændelse står bag flere dødsfald og skader end aids, tuberkulose og malaria.

Det viser en ny rapport i det anerkendte tidsskrift The Lancet. Leverbetændelse kaldes også hepatitis. 1,45 millioner mennesker døde af leverbetændelse i 2013, viser undersøgelser i 183 lande.

Af: Mike Forde

07-07-2016 06:19
Tre hjemmeværnsfolk fritaget for tjeneste ved grænsekontrol

JydskeVestkysten skriver, at tre hjemmeværnsfolk er blevet fritaget for tjeneste og sendt hjem fra grænsekontrollen ved den dansk-tyske grænse, hvor

Hjemmeværnet i øjeblikket aflaster politiet.

Det er uvist, hvad årsagen til hjemsendelsen er, men ifølge avisen kunne de ikke leve op de krav, politiet stiller til tjenestemænd.

Af: Mike Forde

07-07-2016 05:56
Kamp mellem kommuner skal få flere i arbejde

Regeringen er klar til at tage et utraditionelt redskab i brug i bestræbelserne på at få landets kommuner til at skaffe endnu flere danskere i arbejde, skriver Berlingske torsdag.

Fremover skal kommunerne måles og offentligt rangordnes alt efter, hvor gode de hver især er til at skaffe folk i arbejde.

Af: Mike Forde

07-07-2016 05:54
Region Syddanmark forærede BIOS 30 millioner kroner

Region Syddanmark har stik imod reglerne betalt 30 millioner kroner for meget til kriseramt ambulanceselskab.

Det erkender man i Region Syddanmark, der nu har indkaldt Bios til hastemøde torsdag morgen. Det skriver fyens.dk.

Af: Mike Forde

07-07-2016 05:52
Johnny Nim forlader EfB’s bestyrelse

Endnu et bestyrelsesmedlem har valgt at forlade Esbjerg fB's bestyrelse.

Klubben skriver i en pressemeddelelse, at Johnny Nim træder ud af bestyrelsen med omgående virkning.

Tidligere på sommeren udtrådte bestyrelsesformand, Leif T. Thomsen, og Flemming Haahr fra bestyrelsen.

Johnny Nim tiltrådte bestyrelsen i foråret 2012 og er altså nu fortid.

Af: Mike Forde

07-07-2016 05:27
Portugal er i EM-finalen

Portugal er videre til EM-finalen efter en sejr på 2-0 over Wales.

Finalen spilles søndag i Paris og bliver mod enten Frankrig eller Tyskland, der møder hinanden i den anden semifinale i aften.
Af: Mike Forde

07-07-2016 05:23
Tre unge sigtet for stenkast mod politiets biler

Tre unge mænd mellem 14 og 20 år er blevet sigtet for i fem tilfælde at have kastet sten mod politiets biler i Esbjerg.

Stenkasteriet har fundet sted de seneste tre uger.

Det startede med stenkast mod en ATK-bil på Degnevej i Esbjerg Øst og fortsatte mod politiets patruljevogne. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi til TV Syd.

De tre er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 191 (Vold mod tjenestemand) og straffelovens paragraf 252, der omhandler det at volde fare for nogens liv eller førlighed. De er desuden sigtet for hærværk.
Af: Mike Forde

07-07-2016 05:20
Masser af røg og skader efter stor gårdbrand

En brand på en gård mellem Grindsted og Hejnsvig har resulteret i flere udbrændte bygninger. Røgen kunne ses mange kilometer væk.

Flammerne stod allerede højt i flere staldbygninger, da Billund Brandvæsen nåede frem til en gårdbrand på Fugdalvej onsdag eftermiddag.

Derfor koncentrerede brandfolkene sig om stuehuset, fordi der på det tidspunkt var uklart, om der var nogen hjemme i huset.

Både ambulance og helikopter blev derfor tilkaldt, oplyser indsatsleder ved Billund Brandvæsen Brian Fabricius til TV SYD.

Heldigvis var der hverken dyr eller mennesker tilstede og derfor er ingen kommet til skade ved branden.

Årsagen til branden er endnu ukendt.

Af: Mike Forde

06-07-2016 14:37
Ambulancer bliver bedre bemandet

I løbet af det næste års tid vil Region Syddanmark som noget nyt bemande 13 ambulancer med paramedicinere. Fire af de 13 paramediciner-ambulancer er allerede i drift.

En paramediciner er en ambulancebehandler, som har taget yderligere uddannelse og derfor har flere kompetencer end en ambulancebehandler. En paramediciner må for eksempel give forskellige former for medicin direkte i en blodåre, det må en ambulancebehandler ikke.

Regionens fire akutbiler, der har været bemandet af paramedicinere, blev nedlagt 1. juni 2016 som følge af den besparelse, regionsrådet vedtog i foråret.

Ordningen med udrykningslæger i Fredericia og på Vestfyn ophører også.

Akutbilerne har haft base i Faaborg, Grindsted, Skærbæk og Haderslev, men er nu erstattet med fire paramediciner-ambulancer, der rykker ud fra de samme stationer.

Af: Mike Forde

06-07-2016 14:10
Offentlige toiletter i Gråsten strejker

På det værst tænkelige tidspunkt – her op til turistsæsonen – har kloakken til toiletterne ved den tidligere tankstation på Slotsgade 26 i Gråsten besluttet at strejke.

Der er i stedet opsat et midlertidigt toilet på p-pladsen over for slottet.

Det er ikke optimalt, men den løsning, der akut var mulig.

Vi har bestilt nye toiletter til en mere permanent løsning, men de kan desværre først leveres midt i august, fortæller Kristian P. Nordstrøm, jordbrugsteknolog i afdelingen Landskab & Anlæg i Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Toilettet, der leveres i august, er et tørkloset, og skal stå der i nogen tid. En større plan for områderne omkring Gråsten Slot er på bedding i et samarbejde mellem Slots- og Ejendomsstyrelsen og Sønderborg Kommune.

Den vil indebære, at der på sigt etableres en god og permanent løsning for hele området, som også omfatter nye toiletfaciliteter.
Af: Mike Forde

06-07-2016 13:42
Risiko for øget vandstand i Ribe Østerå

Et voldsomt regnvejr fra juli til august over Ribe Østerå vil betyde øget vandstand i åen.

Det skyldes den omfattende renovering, som Frislusen i øjeblikket gennemgår.

Under renoveringen bliver Frislusen tørlagt, for at arbejdet på den kan gennemføres.

Derfor lukkes så meget vand som muligt gennem de tre andre løb, som er Ydermøllen, Midtmøllen og Stampemølleåen. Det er det, som kan medvirke til, at vandstanden i Ribe Østerå kan komme til at stå højere end normalt.

Ifølge Esbjerg Kommune kan det ikke udelukkes, at den højest tilladelige vandstandshøjde kan blive overskredet, hvis juli og august måned viser sig at være to våde måneder.

De berørte lodsejere langs åen er blevet informeret om renoveringen og de mulige konsekvenser, det kan få for flodemålet.
Af: Mike Forde

06-07-2016 13:10
Esbjerg-børn på ferie med Røde Kors

Røde Kors i Esbjerg inviterer i løbet af sommeren børn og unge fra Esbjerg på en uges ferielejrophold.

De første 20 børn sendes af sted med bus på søndag.

I alt har Røde Kors i år inviteret 60 børn og unge fra Esbjerg på fire forskellige lejre skriver jv.dk.

Det er børn der af en eller anden grund ikke kommer med forældrene på sommerferie.

Børnene udvælges ved hjælp af familierådgivere, fritidspædagogiske ledere, koordinerende lærere ved skolerne i Esbjerg samt Foreningen Grønlandske Børn.

Af: Mike Forde

06-07-2016 12:36
Power kommer til Sønderborg

Expert-koncernens nye varehuskæde, Power, åbner snart i Sønderborg.

Indtil videre vides det ikke hvor, men fra Power forlyder det, at der arbejdes på, at elektronikvarehuset skal ligge nær Elgiganten skriver jv.dk

Det planlægges, at der skal åbnes 25 Power-houses i Danmark. Tre er allerede åbnet på Sjælland og et i Odense.

Det nye Power i Sønderborg vil være klar til julehandlen i 2017.

Af: Mike Forde

06-07-2016 12:07
Nu kan hunde få "all inclusive" på hotellet i ferien

Store lyse værelser med udgang til egen terrasse. Svømning, legetid og gåture.
Eller hvad med et luksusophold med "all inclusive".

Det lyder som annoncen til en familievenlig charterrejse, men opholdet er ikke tiltænkt mennesker. Det er for hunde.

Det er Storebælt Hundehotel i Vemmelev mellem Slagelse og Korsør, der tilbyder ekstra forkælelse til de firbenede, når ejerne tager på ferie skriver DR Nyheder.

Hvis man vil forkæle hunden lidt ekstra - så drop leverpostejmadder og bøf.

Det gør nødvendigvis ikke hunden mere glad. Måske får ejeren bedre samvittighed. Men hunden får bare dårlig mave.
I stedet bør man vælge leg og aktivitet fremfor leverpostejmadder.

Af: Mike Forde

06-07-2016 11:44
Lego skal have nyt hovedkvarter

Lego præsenterer planer for nyt hovedkvarter i Billund. Det bliver på 52.000 kvadratmeter, og det er det anerkendte arkitektfirma C.F. Møller, der har fået opgaven med at tegne det.

I løbet af de seneste år er antallet af medarbejdere i Billund steget markant: Alene i 2015 kom 250 nye medarbejdere til. Det skriver finans.dk.

Af: Mike Forde

06-07-2016 11:19
Det kontaktløse dankort er populært blandt danskerne

Mindre end et år efter at de første kontaktløse dankort begyndte at blive sendt ud til danskerne, har godt hver tredje modtager prøvet at bruge det til en kontaktløs betaling.

Det viser nye tal fra Nets, der dokumenterer, at danskerne i stor stil er begyndt at bruge den nye mulighed i butikkerne skriver DR Nyheder.

De kontaktløse dankort indeholder en særlig chip, der betyder, at man ikke behøver sætte dankortet i terminalen, når man skal betale.

Af: Mike Forde

06-07-2016 11:03
9.000 danske biler bryder sammen på udlandsferien

Røg fra kølerhjelmen, en motor der ikke vil starte og en ferie, der ender i nødsporet.

9.064 bilister fik sidste år fra juni til august problemer med bilen på sommerferien i udlandet. 86 procent af skaderne skyldtes mekaniske nedbrud. Det oplyser SOS International.

Tallene chokerer ikke hos Applus Bilsyn, landets største bilsynsvirksomhed. Mange får nemlig ikke forberedt bilen godt nok på den strabadserende tur til Toscana, Sydfrankrig eller Nordsverige med 1.000-1.500 km hver vej, fortæller bileksperterne.

Applus Bilsyn anbefaler, at man før bilferien får foretaget en Tilstandsattest, hvor en bilsagkyndig kontrollerer bl.a. bremser, el-anlæg, tandrem, oliestand og rustproblemer. Tjekket lokaliserer svagheder som en slidt kølerslange, som man dermed kan udskifte før afrejse.

Herudover er det en god idé at gennemgå kravene til lovpligtig sikkerhedsudstyr i bilen, som er forskelligt fra ferieland til ferieland.

Af: Mike Forde

06-07-2016 10:30
Cirkus måtte aflyse forestilling efter ulykke

Cirkus Dannebrog måtte mandag skuffe en hel del publikummer, da en ulykke betød en aflysning af aftenens forestilling i Øster Hurup.

To mænd var i gang med at sætte en tribune op, da den ene faldt 2,5 meter ned og ramte den anden. Den ene har brækket hoften, mens den anden har brækket kæben skriver tv2.dk

Af: Mike Forde

06-07-2016 10:30
Otte personer tiltales i Se og Hør-sagen

Københavns Vestegns Politi rejser tiltale mod otte personer i Se og Hør-sagen.

Desuden er der rejst tiltale mod Aller Media A/S i sagen. Det skriver politiet i en pressemeddelelse. Sagen er berammet til september
Af: Mike Forde

06-07-2016 10:08
Christiansfelds verdens-arv er en turistmagnet

Det er et år siden, Christiansfeld blev udnævnt til verdensarv af UNESCO, og turisterne har for alvor fået øje på Christiansfeld, siden byen blev optaget på Verdenskulturarvslisten.

Antallet af besøgende, der er registreret i Christiansfeldcenteret, er steget med 32.000 på et år.

I 2014 inden optagelsen på den prestigefyldte liste var der 8000 besøgende.

I 2015 besøgte 40.000 turister og kulturinteresserede byen. Og i år forventes endnu flere skriver Lokalavisen Kolding

Af: Mike Forde

06-07-2016 09:56
Sundhedsstyrelsen klar med nye anbefalinger i kampen mod kræft

Prisen på tobak skal skrues op, cigaretter og andre røgvarer skal gemmes bag disken i kiosken eller supermarkedet og folkeskoler og gymnasier skal være røgfri.

Det er bare nogle af Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger til den såkaldte Kræftplan 4, der er en national handleplan i kampen mod kræft.

Af: Mike Forde

06-07-2016 09:18
Dyrere cigaretter ville få hver tiende til at holde op

Flere gange er det blevet foreslået at hæve prisen på en pakke cigaretter for at få flere til at skodde smøgerne permanent.

Og en prisstigning vil have en vis effekt. Det viser en meningsmåling, som Megafon har foretaget for TV 2 og Politiken, hvor 12 procent svarer, at de vil lægge smøgerne helt på hylden, hvis prisen stiger med 10 kroner.

Af: Mike Forde

06-07-2016 08:56
Brexit giver uro

Frygt for ustabilitet på grund af Storbritanniens mulige farvel til EU er igen dukket op til overfladen på de globale finansmarkeder.

Det britiske pund synker onsdag på de asiatiske valutamarkeder til under 1,30 dollar. Pundet har ikke været så svagt siden 1985.

På aktiemarkederne er der også uro. I Tokyo falder det toneangivende indeks med over tre procent onsdag. Også i det øvrige Asien falder aktiekurserne.

Af: Mike Forde

06-07-2016 08:28
Ændringer på havnen i Sønderborg

Sønderborg vågner i dag op til en strøm at betonblandere på vej til havnen

Folk, som tager på lang sommerferie og først vender hjem i slutningen af august, kommer tilbage til en ny bygning på Byens Havn.

Den moderne tilbygning til Multikulturhuset vil til den tid stå færdig som ydre skal ved siden af det restaurerede Ewers Pakhus, der udgør den anden halvdel af den kommende kulturbygning på havnen i Sønderborg.

Der skal 1.100 betonelementer til for at fuldende bygningens konstruktion. De leveres fra Kolding, Aalborg, Sjælland og Hamborg.

Torsdag og fredag vil en mobilkran spærre halvdelen af Nørre Havnegade på en strækning af 50 meter. Den skal løfte ydervæggene i stueetagen på plads på langsiden ud mod gaden.

Af: Mike Forde

06-07-2016 08:08
Demente cykler en tur i barndommens gade

Demente plejehjemsbeboere i Rødekro kan nu komme ud på en virtuel cykeltur i barndommens gade.

På Rise Plejehjem har de nemlig som de første i landet taget en ny teknologi i brug. De har samlet film fra cykelture rundt i danske byer, der bliver afspillet på storskærme foran motionscykler i plejehjemmets motionsrum, som de demente beboere kører på.

Indtil videre er erfaringerne rigtig gode. Filmene hjælper ikke bare på motivationen, de hjælper også med at aktivere gamle minder skriver DR Syd.

Af: Mike Forde

06-07-2016 07:41
Uddannelse vælges med hjernen

I går ved middagstid var der ansøgningsfrist for dem, der gerne vil i gang med en videregående uddannelse efter sommerferien.

Nu er tallene gjort op, og det lader til, at de unge i høj grad har taget fremtidige jobmuligheder med i deres overvejelser. Sådan lyder meldingen fra to uddannelsesinstitutioner i Syd- og Sønderjylland.

På Erhvervsakademi SydVest oplever de blandt andet, at uddannelserne Finansøkonom og Datamatiker er mere søgt end sidste år både i Esbjerg og Sønderborg. Det er uddannelser, der er meget eftertragtede på arbejdsmarkedet i Sønderjylland skriver TV Syd.

På Sydjyllands største uddannelsesinstitution, UC SYD, oplever de også, at de unge vælger uddannelser, hvor der er gode chancer for at få arbejde
efterfølgende. Her er det særligt læreruddannelserne, som mange har søgt ind på.

Af: Mike Forde

06-07-2016 07:35
I aften spilles den første semifinale ved EM

Real Madrid-forsvareren Pepe lider af en muskelskade i øjeblikket, og han er tvivlsom til EM-semifinalen mellem Portugal og Wales i Lyon i aften.

Pepe fik stor ros efter Portugals sejr over Polen i kvartfinalen, men siden den kamp har han haft problemer med en muskel.

Portugal-Wales - som også er mødet mellem Ronaldo og Bale - fløjtes i gang klokken 21 i aften.

Af: Mike Forde

06-07-2016 07:34
Gik under jorden med sin søn: 30-årig kvinde melder sig til politiet

En 30-årig kvinde, der siden 22. juni har været efterlyst, efter at hun gik under jorden med sin lille søn, der skulle tvangsfjernes, har meldt sig til politiet.

Nordjyllands Politi var allerede i sidste uge i kontakt med kvinden, og tirsdag aften dukkede hun som aftalt opå hos lokalpolitiet i Frederikshavn. Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde

06-07-2016 07:26
Designermøbler og kunst stjålet fra villa

Adskillige designermøbler og malerier er blevet stjålet fra en villa på Baldursvej i Esbjerg. Det fortæller politiet.

Det er sket ved, at gerningsmændene har brudt en terrassedør op, hvorefter de kunne få adgang til huset og til designermøblerne samt malerierne.

Indbruddet har fundet sted på et ukendt tidspunkt fra lørdag 30. juni til mandag 4. juli, oplyser politiet i Esbjerg.
Af: Mike Forde

06-07-2016 07:10
Vi strømmer til bibliotekerne

Udvidet åbningstider, iværksættercaféer, sanglege for børn, læseklubber og udstillinger er alt sammen noget af det, der er med til at hive flere af os forbi landets biblioteker.

Besøgstallet er steget fra omkring 36 millioner til 38 millioner de seneste fem år, viser tal fra Danmarks Statistik.

Det er især bibliotekerne i Region Syddanmark og Region Hovedstaden, der oplever en fremgang skriver DR Nyheder.

Her har bibliotekerne hævet besøgstallet med henholdsvis 12 og 8 procent siden 2010.

Af: Mike Forde

06-07-2016 07:00
Regionerne køber selv disponeringssystemer

For fem år siden indgik fire af de fem regioner en kontrakt med firmaet Intergraph om levering af et nyt disponeringssystem til de regionale AMK-vagtcentraler.

Men efter talrige forsinkelser er projektet opgivet, og nu vil regionerne i stedet hver især købe disponeringssystemer til deres vagtcentraler.

Som den første region har Region Sjælland nu sendt opgaven i udbud.


Af: Mike Forde

06-07-2016 07:00
Regnskab viser millionunderskud til BIOS

Problemer med rekruttering, omskolinger og anskaffelse af materiel har været med til at give BIOS en vanskelig start, der altså nu resulterer i et regnskab, der viser et underskud før skat på 42 millioner kroner.

BIOS skriver selv i en pressemeddelelse, at det har været ekstraordinært omkostningstungt at uddanne og integrere omkring 100 tyske ambulancereddere. Samtidig er der brugt mange penge på transportudgifter til et stort antal reddere fra bl.a. Region Sjælland og Region Hovedstaden.

BIOS slår dog fast, at de er tilfredse med det første år i Danmark.

-Selvom 2015 har været et udfordrende år, også økonomisk set, så kan vi være stolte af de resultater vi har præsteret, siger adm. direktør i BIOS Danmark Morten Hansen i en kommentar til regnskabet.
Af: Mike Forde

06-07-2016 06:06
Hver anden ser supermarkedsture som en sur pligt

Knap halvdelen af verdens befolkning ser dagligvareindkøb som en sur tjans.

Det viser en ny international undrsøgelse fra Nielsen Institute, der har spurgt forbrugere i 61 lande.

Af: Mike Forde

06-07-2016 06:05
Endnu en canadier til SønderjyskE

SønderjyskEs cheftræner Dan Ceman har med signingen af Danny Hobbs nu fået den sidste ”import-spiller” på plads til holdkortets oversigt over angribere.

Den 27årige canadier blev i 2007 draftet som nr. 198 i verdens bedste ishockeyliga, NHL, af New York Rangers. Han har siden huseret i East Coast Hockey League og i flere omgange i den stærke, nordamerikanske AHL liga, hvor det er blevet til 90 kampe, og ifølge Dan Ceman har angriberen gjort sig fordelagtigt bemærket på flere områder:

SønderjyskE har tidligere meldt ud, at man starter ishockeysæsonen op med syv, udenlandske spillere. Det forventes, at den sidste, udenlandske spiller, en back, er på plads i starten af august.

Af: Mike Forde

06-07-2016 06:01
To Kolding-spillere kan fortsat drømme om OL

Landstræner Gudmundur Gudmundsson udtog i går de 28 spillere, som udgør bruttotruppen til OL i Rio.

Blandt dem var også de to KIF Kolding København spillere Bo Spellerberg og Magnus Landin, der altså nu får mulighed for at spille sig ind blandt de 14 spillere, der får en OL-billet.

Den endelige OL-trup bliver udtaget den 18. juli, og inden da skal holdet møde Brasilien den 16. juli i Kolding.

Første Ol-kamp spilles 7. august mod Argentina.

Af: Mike Forde

06-07-2016 05:58
Politiet efterlyser mand fra Bramming

Syd- og Sønderjyllands Politi efterlyser den 56-årige Erling Bargsteen fra Bramming.

Han er sidst set i går tirsdag klokken 14.30 i Bramming

Erling Bargsteen er iført blå jeans, orange eller lyserød poloshirt samt sorte lukkede sko og muligvis en jakke, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Vagtchef Henrik Sønderskov oplyser til TV SYD, at manden sidst er set ved Netto i Bramming hvor Erling Bargsteens cykel også er fundet.

Ifølge politiet bor Erling Bargsteen på en institution i Bramming.

Oplysninger kan gives til politiet på 1 1 4.

Af: Mike Forde

05-07-2016 14:44
DSB oplever problemer med app og periodekort

Tirsdag middag er der problemer med at købe togbilletter i DSBs app og mobilperiodekort, meddeler DSB. Passagerer opfordres til at købe billetter i netbutikken eller billetautomaterne på stationerne.


Af: Mike Forde

05-07-2016 14:12
Støjberg nægter at gøre prøve lettere

To ud af tre dumpede indfødsretsprøve - Støjberg nægter at gøre den lettere

Indfødsretsprøven ændres ikke.

Udlændinge skal besvare 32 af 40 spørgsmål rigtigt for at blive danske statsborgere, og de kan først komme til næste prøve i december.

Det siger integrationsminister Inger Støjberg (V) efter mødet med indfødsretsordførerne fra de borgerlige partier og Socialdemokraterne

Af: Mike Forde

05-07-2016 14:07
Jysk rejsefirma konkurs: Kunders sommerferie i fare

Rejsebureauet Hansen Rejser i Hjørring har drejet nøglen om og er erklæret konkurs, skriver Nordjyske.

Danskere, som har booket sommerferien gennem det nordjyske rejseselskab, fik ifølge avisen beskeden om konkurserklæringen mandag via e-mail.

Ifølge Finans.dk har 658 kunder indbetalt penge for en ferie, som endnu ikke er afviklet.
Af: Mike Forde

05-07-2016 13:52
EU: Danskerne får kortest tid på pension

En rapport fra EU-Kommissionen anslår, at danske kvinder i 2040 i gennemsnit vil leve 22,4 år på pension og de danske mænd kun kan forvente at leve 18,7 år på pension.

Det vil være det laveste i Europa. Det skriver Berlingske Business.

Af: Mike Forde

05-07-2016 13:38
Sønderjyske familier i campingbrand i Italien

Et tændt stearinlys, der er blevet glemt, menes at have forårsaget den voldsomme brand, hvor 2000 campinggæster måtte evakueres fra Pra delle Torri i kystbyen Caorle. Det skriver jp.dk

I hvert fald to familier fra Rødekro og Aabenraa befandt sig på campingpladsen, da den voldsomme brand brød ud.

Flere italienske medier skriver, at der er tale om en dansk familie, der har glemt at slukke stearinlyset søndag aften.
»Der er tale om en ulykke, hvor et tændt stearinlys har antændt nogle gasflasker,« siger det lokale politiet til Ekstra Bladet.

Branden er startet tidligt mandag morgen, og blev opdaget af den danske familie omkring kvart over seks.

Først hen på eftermiddagen var branden slukket igen.

Resultatet af flammerne var mindst 40 totalt nedbrændte mobilehomes. Der er dog ingen tilskadekomne på campingpladsen, da alle blev evakueret, før ilden virkelig tog fat.

Af: Mike Forde

05-07-2016 13:16
Nyt pas hitter på ø-færger

1. juni begyndte Sammenslutningen af Danske Småøer at uddele et ø-pas på overfarterne til 35 af Danmarks øer. Passet er en folder med oplysninger om alt fra den enkelte øs geografi til turistoplevelser.

20.000 eksemplarer er allerede revet væk og nu trykkes yderligere 15.000 eksemplarer, fortæller Ø-turismeambassadør hos Sammenslutningen af Danske Småøer Britta Leth til DR Nyheder.

Mere opmærksomhed på de små øer er ambitionen, så derfor ligger folderen også på færgerne til store øer som Bornholm, Fanø og Samsø.

Næste år vil Sammenslutningen af Danske Småøer trykke over 100.000 ø-pas

Af: Mike Forde

05-07-2016 12:33
Børn og unge skal sikre hinanden på nettet

Børn får tidligt deres egen telefon og tablet, og så ligger den digitale verden åben - på godt og ondt.

Helt ned fra otte års alderen begynder de at dele fotos, film og udveksle tanker og meninger med hinanden.

Men det kan være svært at navigere på nettet, og for nogle børn og unge går det galt, når de for eksempel tager nøgenfoto af sig selv eller andre og for sent opdager, at det, de troede var privat, er kommet i hænderne på de forkerte.

For at hjælpe til en mere sikker adfærd nedsætter Red Barnet en tænketank bestående af ti børn fra 12 til 18 år.

Med støtte fra eksperter i Medierådet for Børn og Unge og Center for Digital Pædagogik skal medlemmerne komme med gode råd og anbefalinger til en mere sikker adfærd på nettet.

Af: Mike Forde

05-07-2016 12:00
EU øger sikkerheden på nettet

Truslen om et hackerangreb rettet mod flere europæiske lande ad gangen er en af årsagerne til, at EU nu tager nye initiativer til at øge sikkerheden på internettet.

I dag har EU-Kommissionen offentliggjort en aftale om et nyt offentligt-privat partnerskab. Håbet er, at der bliver investeret 1,8 milliarder euro - 13,4 milliarder kroner - i projektet frem mod 2020. Det fremgår af en pressemeddelelse

Af: Mike Forde

05-07-2016 11:43
Øget salg af spiritus og cigaretter

Salget af alkohol var nogenlunde stabilt i 2015. Men spiritus har vundet frem. Samtidigt blev der røget flere cigaretter.
Af: Mike Forde

05-07-2016 11:10
Danmark satser på 10 OL-medaljer i Rio

Danmarks officielle OL-medaljemålsætning lyder på ti medaljer i Rio, meddeler Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund i en fælles pressemeddelelse. OL begynder den 5. august.

Af: Mike Forde

05-07-2016 10:39
Rocker-bander giver uro i Haderslev

Bander spiller med musklerne i det sønderjyske
For nylig var op mod 40 unge mænd fra forskellige bandegrupperinger samlet i Haderslevs bybillede, hvor de skabte uro i nattelivet med baseballbat og kamphunde.

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi bestod grupperingerne både af lokalt kendte bandemedlemmer og folk udefra, og det er nyt i området.

Den sønderjyske uro handler ifølge Michael Kjeldgaard, der er politiinspektør hos det Nationale Efterretningscenter ved Rigspolitiet om, at nogle af de kendte kriminelle har forladt området.

- Hells Angels har forladt Esbjerg, så det handler om at positionere sig. Når bander udefra viser sig sammen med en bestemt gruppe i et lokalområde, er det en måde at vise, de er stærke på, siger han til DR Syd.

Ifølge en rapport fra Justitsministeriet fra juni måned, er antallet af medlemmer i landets rockerklubber og bander ellers det laveste i fem år.

Af: Mike Forde

05-07-2016 10:27
Ny sponsor til Esbjerg Cykel Ring

MJ Rengøring tiltræder hovedsponsoraftale for Esbjerg Cykel Ring fra 1. januar 2017 til 31. december 2019.

Michael Jensen, indehaver af MJ Rengøring, ønsker at styrke interessen for cykelsporten i Esbjerg - både for licens ryttere, men også for cykelmotionisterne.
Af: Mike Forde

05-07-2016 10:25
Danmarks rigeste skovler penge ind

Danmarks 50 rigeste familier har skovlet penge ind siden finanskrisen i 2009.

Familiernes samlede formue er siden da vokset fra 167 milliarder kroner til 428 milliarder kroner i 2015. Det skriver Berlingske.

På listen optræder familier som Kirk Kristiansen, Holch Poulsen og Louis-Hansen, der står bag virksomhederne Lego, Bestseller og Coloplast.

Af: Mike Forde

05-07-2016 10:01
Mange danske familier ramt af brand på italiensk campingplads

Især danske familier blev ramt af den voldsomme brand, der mandag opstod på en campingplads tæt ved Venedig i Italien.

Bent Ove Sortsø, adm. direktør for Dansk Bilferie, vurderer, at der boede danskere i cirka 30 af de omkring 40 mobile homes, der udbrændte.

Af: Mike Forde

05-07-2016 09:38
DF truer Støjberg med 'krig', hvis indfødsretsprøve lempes

Dansk Folkeparti møder frem med en blank afvisning om at lave ændringer, når partiet i dag efter planen skal til møde med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) om sidste måneds indfødsretsprøve, skriver Politiken.

Af: Mike Forde

05-07-2016 09:29
Det vil det koste at benytte Fyn-Als forbindelsen

En ny beregning af trafikpotentialet i en fast forbindelse mellem Fyn og Als bekræfter trafiktallene i forhold til en rapport fra 2011, hvis broen som forventet skal brugerfinansieres.

I så fald er den optimale betaling cirka 60 kr. pr. tur, uanset om man taler en motortrafikvejs eller en motorvejsløsning.

Af: Mike Forde

05-07-2016 09:14
Franske flyveledere strejker igen

Flyveledere i Frankrig nedlægger igen arbejdet tirsdag, skriver standby.dk. Flyvelederstrejker betyder mange forsinkelser og aflysninger til og fra Frankrig og i fransk luftrum.
Af: Mike Forde

05-07-2016 09:13
Politiet jagter spritbilister

Alt for mange lader ikke bilen stå, når de efter en tur til stranden eller en grillaften har fået lidt for meget indenbords i sommermånederne.

Juli er nemlig den måned, hvor der sker allerflest ulykker, hvor alkohol er involveret. Der sker i gennemsnit 134 sprit-ulykker i juli sammenlignet med 68 sprit-ulykker i januar skriver TV Syd.

Derfor gennemfører politiet i perioden fra mandag den 4. juli til og med søndag den 10. juli 2016 en særlig målrettet indsats mod spiritus- og narkotikakørsel.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi fangede de tre bilister, der var påvirkede af stoffer natten til tirsdag.

Af: Mike Forde

05-07-2016 09:11
Rumsonde i kredsløb om Jupiter

Rumsonden Juno, der om bord har udstyr fra det danske DTU Space, er tirsdag som planlagt gået i kredsløb om Jupiter.

Det oplyser Nasa-missionens officielle Twitter-profil.

- Kredsløb opnået. Jeg er klar til at afsløre alle dine hemmeligheder, Jupiter. Væn dig til det, hedder det i tweetet.

Hovedmotoren på Juno blev klokken 05.18 dansk tid tændt i 35 minutter. Det skete for at bremse satellittens voldsomme hastighed, så den kunne bliver indfanget af Jupiters tyngdefelt, skriver Reuters.

Af: Mike Forde

05-07-2016 09:07
Mange plastikpartikler i danske farvande

Plastik skal væk fra mademballage og plejeprodukter.

Danske farvande rummer mange mikroskopiske plastik partikler i vandprøver fra juni. Det oplyser miljøforsker på RUC, Kristian Syberg, fra organisationen, Plastic Change i Danmark.

Af: Mike Forde

05-07-2016 08:48
Drop lektierne i sommerferien

Skoleferien er i fuld gang, og børnene har for længst smidt skoletasken over i det fjerneste hjørne af værelset.

Der skulle den også gerne blive, indtil klokken ringer ind til time igen i august, mener lektor ved Danmarks Pædagogiske Institut Ida Wentzel Winther, der forsker i børns behov for pauser.

- Ferien er et nødvendigt pusterum, hvor børnene kommer så langt væk fra hverdagen som muligt. For hvis de ikke får den pause, bliver resten af skoleåret meget tungt, siger hun til DR Nyheder.
Af: Mike Forde

05-07-2016 08:00
40 års jubilæum i Jels

Gennem 40 år har vikinger hver sommer udkæmpet blodige fægtekampe i vikingespillet i Jels.

Siden premieren i fredags har flere end 4.000 allerede set årets forestilling.

Årets jubilæumsforestilling om den mægtige Starkad har fået rosende ord med af anmelderne. Både det tekniske og skuespillerne får fine ord med på vejen skriver TV Syd.

- Med den flotte start vi har fået og med et blik på det nuværende billetsalg, så håber og tror vi på, at vi kommer over 18.000 tilskuere. Men det kunne da være rigtig sjovt, hvis vi her i jubilæumsåret kom helt op på 20.000 tilskuere", fortæller formand for Jels Vikingespil, Janus Lynggaard, til vikingespillet hjemmeside.
Af: Mike Forde

05-07-2016 07:50
Pensionsselskaber bruger rekordmange milliarder på alternative investeringer

Pensionsselskaber skyder i år rekordmange mia. i vindmøller, skove, virksomhedslån og unoterede aktier, selv om priserne på de utraditionelle investeringer aldrig har været højere.

Det viser en kortlægning af pensionsselskabernes såkaldte alternative investeringer, som Jyllands-Posten har foretaget.

Alternative investeringer er kendetegnet ved, at de rummer risici, som pensionsselskaberne ikke har erfaring med.
Af: Mike Forde

05-07-2016 07:30
MorgenSporten

To kampe mod FC Barcelona gav den spanske klub appetit på venstrebacken Lasse Andersson fra KIF Kolding København.
Nu bekræftes det, at han har fået en fireårig kontrakt.
Af: Mike Forde

05-07-2016 07:21
Ny undrsøgelse: Studerende overladt til sig selv på mange studier

På en række universitetsuddannelser er de studerende mere eller mindre overladt til sig selv.

Holdundervisning, forelæsninger og vejledning udgør tilsammen under 5 klokketimer om ugen på 62 forskellige studier, skriver Politiken tirsdag.

Det viser en ny oversigt fra Uddannelsesministeriet, som for første gang har opgjort, hvor mange lektioner de studerende på landets videregående uddannelser har.
Af: Mike Forde

05-07-2016 07:00
Kvinde har mistet sin vielsesring

En vielsesring er nok noget af det kæreste, man kan eje. Uheldigvis for en kvinde i Esbjerg lå hendes vielsesring i den pengepung, som hun fik stjålet, da hun i weekenden var en tur i Bilka i Esbjerg. Det oplyser politiet i Esbjerg.

Foruden den betydningfulde ring lå der i pungen også kvindens kort og kontanter samt et armbånd.

Vielsesringen er af guld med et mønster og en diamant. Alle værdigenstandene lå i en sort pengepung i sort skind af mærket Tommy Hilfiger.
Af: Mike Forde

05-07-2016 07:00
Fjernvarmen i Rødekro holder pause

Så gælder det om at krydse fingre for, at sommervejret arter sig, og viser sig fra den gode side.

I morgen mellem kl. 8 og kl. 16 lukkes der nemlig for fjernvarmeforsyningen i hele Rødekro by.

2500 husstande berøres af lukningen. Det er et ledningsarbejde på Østergade og Hærvejen, der gør varme-pausen nødvendig.
Af: Mike Forde

05-07-2016 05:26
Rapport: Forurening fra nabolande har dræbt 140 danskere på et år

Forurening fra nabolande har dræbt 140 danskere i 2013.

Det viser en ny rapport, som blandt andet WWF Verdensnaturfonden og HEAL, der arbejder for bedre klima og miljø i Europa, står bag.

I alt mistede 22.900 europæere livet som følge af kulforurening i 2013.

Af: Mike Forde

05-07-2016 05:22
P-piller giver færre kvinder blodpropper

På bare fem år er antallet af unge kvinder, der får blodpropper forårsaget af p-piller, reduceret med 200 om året, viser nye tal, som forsker i p-piller professor Øjvind Lidegaard har undersøgt. Det skriver metroxpress.

Af: Mike Forde

05-07-2016 05:18
Hundredevis af indbrud i kirker

Sidste år var der 461 tilfælde af tyveri, hærværk og indbrud i de danske folkekirker.

I 78 af tilfældene var der tale om tyveri, ran eller røveri. Det viser nye tal, som Kirkeministeriet har trukket ud for Fyens Stiftstidende.

Af: Mike Forde

04-07-2016 14:08
Maersk Oil truer med at lukke platform

Maersk Oil lukker Tyra-platformen i nordsøen.
Det sker hvis ikke rammebetingelserne for olieselskaber i Nordsøen forbedres, det skriver Berlingske.
Planen er ellers at en regeringsrapport skal skyde gang i forbedringsarbejdet, men den er pt. 13 måneder forsinket.
Af: Søren Klinkby

04-07-2016 14:08
Politi laver razzia mod sommerbranderter


Sommer er mange gange lig med sommerbranderter
Og det er ordensmagten opmærksom på. Derfor vil der i den kommende tid være en del razzia målrettet mod netop spiritus- og narkokørsel.
Tal fra Vejdriektoratet viser, at der i sommermånederne sker rigtig for mange spiritusulykker.
Af: Søren Klinkby

04-07-2016 14:07
VW vil ikke give erstatning

Ejer du en folkevogn og har sat snuuden op efter du skal have erstatning ovenpå dieselskandalen, så kan du godt skyde en hvid pil efter det.

VWs administrerende direktør, Matthias Mueller udtaler nemlig at firmaet vil knække halsen, hvis alle de europæiske kunder der skal have en erstatning.

Det skriver Ingeniøren med Reuters som kilde.
Af: Søren Klinkby

04-07-2016 14:06
Demostrenter fik nedrivning udskudt


I formiddags demonstrerede omkring 20 mennesker over nedrivningen af broen "Svenskeren" på Fanø.
Det lykkes under demonstrationen at få stoppet stoppet en rendegraver, som skulle rydde broen.
Nedrivningen af broen er ifølge en af demonstranterne nu udskudt til efter sommerferien, det skriver TV Syd.
Af: Søren Klinkby

04-07-2016 14:05
Lasse Andersson til FC Barcelona


Tidligere i dag kom det frem at KIF Kolding København spilleren Lasse Andersson skifter til FC Barcelona.
Den 22-årige venstreback har skrevet en fireårig kontrakt med Barcelona, det skrver DR
Af: Søren Klinkby

04-07-2016 14:05
Møller støjer ikke mere end tilladt


De to store vindmøller der er sat op i Måde i Esbjerg overholder grænseværdier for normal og lavfrekvent støj, det siger formand for Plan- og Miljøudvalget, John Snedker til Jyske Vestkysten og fortæller videre at der ikke er tydelig hørbar toner fra møllerne.
Flere borgere har ellers frygtet støjgener fra de store vinger, men ifølge VVM-undersøgelsen er der ikke grund til nogen bekymring.
Af: Søren Klinkby

04-07-2016 09:50
Tre brande på 30 minutter

Sønderborg Brand & Redning har haft en travl nat med tre brande.
Alle udryninger var til brændende containere og der var mindre end 30 minutter imellem dem.
Vagthavende indsatsleder, Søren Simonsen fortæller til TV Syd, det er atypisk, at blive kaldt ud til tre brande på så kort tid.
Politiet undersøger nu brandårsagen.
Af: Søren Klinkby

04-07-2016 08:55
Børn skal væk fra skolen

Nu hvor rigtig mange familier holder sommerferie sammen med børnene, så er det vigtigt, at børnene kommer langt væk fra skoltasken og skolen i ferieren.

Det mener lektor ved Danmarks Pædagogiske Institut Ida Wentzel Winther, der netop forsker i børns behov for pauser.
Hun siger til DR, at ferien er et nødvendigt pusterum, hvor børnene kommer så langt væk fra hverdagen som muligt. Og tilføjer at hvis de ikke får den pause, bliver resten af skoleåret meget tungt.
Af: Søren Klinkby

04-07-2016 08:45
Fastspændte nummerplader har virkning

Efter reglen om fastspændte nummerplader trådte i kraft sidste år, har politiet mærkede et fald af stjålne plader.
Ifølge DR P4 Midt & Vest, så viser tal fra Rigspolitiet at der er sket et fald på hele 27 procent i årets første kvartal i forhold til samme tid sidste år.
Af: Søren Klinkby

04-07-2016 07:59
Kommune afsætter penge af til forskønnelse


Bor du i henholdsvis Vojens, Haderslev eller Gram i Haderslev Kommune, så kan du glæde dig over at kommunen netop har afsat 750.000 kroner til udvikling og forskønnelse.
Pengene skal blandt andet gå til opfriskning af Rådhuscentret i Vojens, renovering af parkeringsareal i Gram og flytbare træer på Gravene i Haderslev.
Forskønnelserne skulle meget gerne komme by- og handelslivet til glæde lyder det i en pressemeddelelse fra kommunen.

Af: Søren Klinkby

04-07-2016 07:53
Vandforsyningen kan blive billiger for landmænd

Måske er der snart penge at spare for landmænd og andre store vandforbrugere i Esbjerg Kommune.
Kommunen har nemlig sendt en ny vandforsyningsplan i høring og den åbner op for at store forbrugere kan bruge overfladevand i driften, og dermed nedsætte deres forbrug af vand fra vandværket.

Men det er problematisk siger vandværksformand for St. Darum Vandværk, Jørgen Kjær Nielsen til TV-SYD
- Hvis en stor kunde melder sig ud, så hiver han grundlaget væk for de øvrige forbrugere og underminere dermed grundlaget for prissætningen og forsyningen i de små vandværker.

Formand for Plan- og Miljøudvalget i Esbjerg Kommune, John Snedker erkender at det kan komme til at ramme de små vandværker, men tilføjer at det ikke er rimeligt, at nogle enkelte landbrugsejendomme skal finansiere en lavere pris for forbrugerne. Han mener derimod at den nye plan giver landmændene bedre vilkår.

Af: Søren Klinkby

04-07-2016 07:52
Cyklist ramt af campingvogn

En 48-årige cyklist kom i går til skade dan han blev ramt af en venstresvingende bilist med campingvogn.
Ulykken skete ved 13.30 tiden i krydset Tøndervej/Holbergsvej i Kolding.
Bilisten var en 66-årig mand fra Horsens, det skriver newsbreak.dk.

Af: Søren Klinkby

04-07-2016 07:51
Højeste antal voldtægtsanmeldelser siden 2011

Årets Roskilde Festival er netop forbi, men under overfladen ligger der og lure en kedelig statistik.
Antallet af voldtægtsanmeldelser på årets festival, er nemlig på det højeste niveau siden 2011, det skriver TV 2. I modsætning til sidste år hvor man modtog en enkel anmeldelse, så havde politiet til og med i går eftermiddags modtaget hele fem anmeldelser efter årets festival.

Af: Søren Klinkby

04-07-2016 07:50
Verdensmester vandt 2. etape i Touren


Under gårsdagens 2. etape af Tour De France dominerede verdensmesteren, den slovakiske cykelstjerne Peter Sagan, ved at sætte de øvrige på plads på stigningen før mål og vandt dermed 2. etape af verdens hårdeste cykelløb.

Af: Søren Klinkby

04-07-2016 07:50
Magnussen blev nr. 14


I gårsdagen Formel 1-grandprix i Østrig sluttede Kevin Magnussen som nummer 14. Selvom Lewis Hamilton var ude i et sammenstød med Nico Rosberg på sidste omgang, så hev Hamilton alligevel sejren hjem.

Af: Søren Klinkby

04-07-2016 07:49
Frankrig nakkede Island

Island har virkelig vist form under EM og i aftes stødte de så sammen med Frankrig i kvartfinale. Og selv om islændingene har overrasket alt og alle, så måtte de i aftes se ydmyget af franskmændene der indkasserede en sejr på 5-2
Frankrig er dermed i semifinalen.

Også Tyskland er klar til semifinalen efter de i lørdags vandt over Italien.
De to semifinalekampe spilles på onsdag og torsdag

Af: Søren Klinkby

04-07-2016 07:48
Danskerne er blevet forsigtige med kreditkortet

”Maskinen står lige ude bagved. Jeg er tilbage om lidt”. Den sætning har tusindvis af danskere hørt på ferien, når tjeneren eller ekspedienten har taget kreditkortet med ud i baglokalet.
Den seneste tids bølge af datatyverier har dog gjort os langt mere forsigtige. Det viser en ny undersøgelse fra Deloitte.
Her siger blot 26 pct., at de ser passivt til, hvis kreditkortet fjernes fra deres synsfelt. Fornuftigt at passe på, mener ekspert i cyberkriminalitet, det skriver Ritzau

Af: Søren Klinkby

04-07-2016 07:46
Danskerne har interesse for at blive i EU

Efter England har meldt sig ud af EU, så er der virkelig sket noget bland de danske vælger.
For Lysten til at blive i EU er nemlig steget markant, det viser en meningsmålinger fortaget af Voxmeter for Ritzau.
Tallene viser også, at ønsket om en dansk folkeafstemning er dalet drastisk.
Af: Søren Klinkby

04-07-2016 07:45
Virksomheder kæmper mod hacker

IT-kriminalle finder stadig flere effektive metoder på at stjæler data, penge eller lamme driften i mange danske virksomgheder, det skriver Berlingske.
I en rundspørge svare ni ud af ti topledere således, at de oplever, en voksende tendens af hackerekriminalitet.
Også Rigspolitiet giver udtryk for den voksende tendens.
Af: Søren Klinkby

04-07-2016 07:44
Hund advarede beboer om natlig gæst

En formodet indbrudstyv må i nat have fået sig noget af et chock.
Episoden skete i Haderslev, da en en 39-årig mand blev vækket af hans hund fordi der luskede en rundt uden for huset.
Defor gik beboren selv i aktion og fik fat i den natlige gæst og holdt ham tilbage indtil politiet nåede frem, det skriver TV 2
Af: Søren Klinkby

01-07-2016 14:09
Ny SU-lov træder i kraft i dag


Sakker du lidt bagud på studiefronten så skal du lige lytte godt efter. For fra i dag vil du, ifølge BT, få frataget din SU, hvis du kommer mere end seks måneder bagud.

Det er konsekvensen af en ny lov der altså træder i kraft fra i dag.

Af: Kim Hansen

01-07-2016 14:08
Testkamp før Europa kalder


Kliplev Stadion, er normalt ikke kendt for topfodbold, men klokken 16.30 sparkes kampen mellem SønderjyskE og FC Fredericia i gang her. Kampen er en træningskamp hvor SønderjyskE blandt andet skal have formen pudset af, inden turen går ud i Europa.

Af: Kim Hansen

01-07-2016 14:08
Nye regler til håndboldspillerne


Med lidt over en måned til OL kan de danske håndboldherrer godt begynde at læse op på lektien. For når den olympiske håndboldturnering afvikles i august, bliver det med fem spritnye regler, som spillere og trænere skal holde styr på.

Blandt andet så er der lavet ændringer inde for reglen om passivt spil, der indføres et såkaldt blåt kort og så ændres der på forløbet i de sidste 30 sekunder af en kamp ved usportslig optræden.

Derud over så bliver der lavet om på reglen om en ekstra markspiller og så bliver der strammet op omkring såkaldt "filmning" på banen.

Af: Kim Hansen

01-07-2016 14:08
Pige befamlet af asiatisk mand


En kun 10-årig pige blev i går aftes befamlet udenpå tøjet da hun var på vej hjem i et sommerhus fra Hejlsminde Havn, skriver newsbreak.dk.

Pigen skreg op og det fik den asiatisk udseende mand til at fordufte. Pigen ringede herefter til sin mor der anmeldte episoden til politiet.

Manden beskrives som 40-50 år og ca 170 cm høj. Han er almindelig af bygning og har sort hår der var sat op med gele. Han var iført en hættetrøje og sorte cowboybukser. Han bare på en rygsæk der havde et logo fra Harry Potter universet med en løve på.

Genkender du manden så kontakt politiet på 114.

Af: Kim Hansen

01-07-2016 14:07
Fly sikkerhedslandede med røg i kabinen


De knap 200 passagerer der var ombord på et Norwegian fly på vej fra Sverige til Sydfrankrig, fik en utilsigtet mellemlanding i Kastrup tidligere på dagen, oplyser tv2.dk.

Der blev konstateret røg i kabinen og flyveren blev efter sikkerhedslandingen evakueret og man fandt fejlen som var i en defekt ovn.

Af: Kim Hansen

01-07-2016 14:07
Speedwaykører fritstillet


Grindsted har ifølge Metal Speedway League’s facebookside, valgt at fritstille kører Kennet Kruse Hansen.

Oplysningerne kom frem i går og fritstillingen skete også med øjeblikkelig virkning.

Af: Kim Hansen

01-07-2016 13:41
EFB var fascineret af Jonas Dal

I går opsagde EFB samarbejde med Jonas Dal og er dermed fortid i kubben.
Jonas Dal kom til EFB efter en susces rig periode hos Hobro IK

På spørgsmålet om EFB simpelhen havde for store forventninger til træneren, svare her EfB’s bestyrelsesformand, Kristoffer Jarl Kristensen. (Klik og lyt forneden)

Det er Lars Lungi Sørensen der pt. er stand-in som cheftræner
Lyt her
Af: Søren Klinkby

01-07-2016 09:14
Flertal for at ændre lov om hashkørsel

Et flertal på Christiansborg har besluttet af lempe straffen for hash-kørsel. Og det glæder SF´s tidligere retsordfører Karina Lorentzen:

Lyt Karina Lorentzen

Straffen i dag er frakendelse af kørekortet med det samme. Med ændringen bliver reglerne mere sammenlignelige med dem for alkohol.

Lyt her
Af: Kim Hansen

01-07-2016 09:11
Unge bliver snydt på jobbet – Det vil jobpatruljen gøre noget ved

Jobpatruljen kører i uge 27 og 28 rundt i Syddanmark for at tale med unge fritidsjobbere, der ofte bliver snydt på jobbet,

Alt for mange skal fx selv finde en afløser, bliver snydt for løn under sygdom eller udsættes for tunge løft. Disse ting vil Jobpatruljen oplyse om, så de unge står bedre på arbejdsmarkedet, skriver Lokalavisen Haderslev.

Det er HK og otte andre fagforbund, som står bag oplysningenskampagnen.

Af: Michael Olesen

01-07-2016 09:00
Kandidater kunne fejrer huen

Kandidat-Diminttender fra Syddansk Universitet fejrede i går på amerikansk manér, at de nu er færdige med deres kandidatuddannelser.

Alle fik udleveret en squarecap, en firkantet hat, som også uddeles under samme lejlighed i Amerika, skriver TVSYD.

Af: Michael Olesen

01-07-2016 08:25
Integrationsydelse: Flygtninge under fattigdomsgrænsen

Den nye, markant lavere ydelse til flygtninge sender mange borgere under den tidligere officielle fattigdomsgrænse i Danmark, skriver Jyllands Posten.

Aldrig før er så mange borgere sendt ned under grænsen for fattigdom.

Af: Michael Olesen

01-07-2016 08:13
Fornem pris til rosenhave

Rosenhaven i Geografisk Have i Kolding er så flot, at den nu har vundet en international pris.

Award of Garden Excellence hedder prisen, der blandt andet tildeles grundet havens unikke samling af roser, skriver TVSYD.

Det er World Federation of Rose Societies, der har udvalgt Geografisk Have.

Af: Michael Olesen

01-07-2016 08:00
Flygtninge demonstrer for sommerferie

80 syriske flygtninge demonstrerede i går foran rådhuset i Esbjerg – De vil have sommerferie, så de kan være sammen med deres børn, skriver TVSYD.

Esbjerg Kommune fortæller, at de følger lovgivningen på området.

Af: Michael Olesen

01-07-2016 08:00
Graffitimalere får ultimatum

Bissen skal skrues på over for den ulovlige graffiti i Esbjerg – På nuværende tidspunkt må der males med graffiti hos Streetmekka, der er kommunalt støttet, men hvis den ulovlige graffiti rundt omkring i byen ikke snart stopper, kan det få alvorlige følger for samarbejdet mellem kommunen og Streetmekka, mener formanden for Teknik & Byggeudvalget, Anders Kronborg, ifølge Jyske Vestkysten.
Af: Michael Olesen

01-07-2016 07:00
Verdens længste møllevinge kørte gennem Sydjylland

Det var et større projekt at få verdens længste møllevinge fragtet op gennem Jylland.

Turen startede i går aftes i Lunderskov og endte i Aalborg. På vejen måtte forskellige og autoværn pilles ned, skriver TVSYD.

Af: Michael Olesen

01-07-2016 07:00
Nyuddannede designeres afgangsprojekter kan nu ses

Hvad kan man egentlig, når man er færdig med uddannelsen som designer hos Designskolen i Kolding.

Det kan du i denne tid se på Koldinghus. Her udstilles de 52 designeres afgangsprojekter nemlig, skriver TVSYD.

Af: Michael Olesen

01-07-2016 07:00
Selvmordstruet mand blev fundet igen

Den 23 årige Ronnie Madayag Lund forsvandt i går fra sin bopæl ved Spandet Kirkevej ved Spandet. Den unge mand er psykisk syg, og derfor efterlyste politiet ham hurtigt, da man vurderede, at han var selvmordstruet.

Han blev senere fundet lettere tilskadekommet i et naturområde tæt på sin bopæl, skriver TVSYD.

Af: Michael Olesen

01-07-2016 07:00
Aldi trækker mælk tilbage

Der skal ikke være klumper i mælken, men det lige præcis det, der er fundet i sødmælken af mærket Mælkebøtte. Derfor trækkes mælken nu tilbage af Aldi.

Mælken har en holdbarhedsdato til 11/07/2016. Mælken bør enten kasseres eller leveres tilbage til butikken, hvor den er købt, skriver Newsbreak.dk.

Af: Michael Olesen

01-07-2016 07:00
Danske landmænd mister en milliard kroner

En milliard kroner i årlige eksportindtægter – Så meget har danske landmænd tabt på en enkelt uge siden det britiske EU-exit, viser en ny analyse fra Landbrug og Fødevarer ifølge Finans.dk.
Af: Michael Olesen

01-07-2016 07:00
Transseksuelle må komme i forsvaret

Nu må transseksuelle også blive en del af det amerikanske forsvar. Forbuddet ophæves nemlig med øjeblikkelig virkning, oplyser den amerikanske forsvarsminister, Ash Carter, ifølge Reuters.
Af: Michael Olesen

01-07-2016 06:25
Canadier til Esbjerg energy


Esbjerg Energy forstærker sig væsentligt på backpladserne til den kommende sæson. Senest har den 26-årige canadiske back Kodie Curran underskrevet en kontrakt med de forsvarende danske ishockeymestre.

Kodie Curran er født i Calgary og spillede i fem sæsoner for University of Calgary. Han er 188 cm høj og vejer 91 kilo.

Kodie Curran har repræsenteret Hartford Wolf Pack i American Hockey League og Greenville Swamp Rabbits i East Coast Hockey League.

Af: Kim Hansen

01-07-2016 06:24
Musikere klager til EU over YouTube


Er du en af de mange der sidder og lytter til kunstnere som Abba, Sting og Coldplay på Youtube når du keder dig, så kan det snart være fortid med den form for tidsfordriv.

De tre og 997 andre kunstnere har nemlig klaget til EU-kommissionen over at Youtube gør deres musik gratis tilgængelig på nettet og dermed fratager dem en væsentlig indkomst, skriver tv2.dk.

Det er dog ikke kun youtube der er blevet klaget over. Også andre tjenester der gør musikken gratis tilgængelig er kommet i søgelyset.

Af: Kim Hansen

01-07-2016 06:24
Ozonlaget i bedring


Indsatsen mod og Montreal protokollen der forbyder freon har nu vist sin væd.

Et forskerteam har nu endeligt bevis på at vores alles ozonlag er i bedring.

Ozonlaget er det lag i atmosfæren der beskytter os mod solens farlige uv-stråler.

Forskerne har fundet forbedringer i ozonlaget over Antarktisk, skriver videnskab.dk.

Af: Kim Hansen

01-07-2016 06:00
Ørehængerne havde publikum trods regn

Der var ikke just sommervejr over Esbjerg i går aftes, men det stoppede ikke masser af børn, der var samlet i Byparken til årets første børneunderholdning, Ørehængerne, der blev sendt afsted fra scenen i parken, skriver Lokalavisen Esbjerg.
Af: Michael Olesen

30-06-2016 16:30
Eftermiddagssporten

Når bolden bliver fedtet ind i harpiks til næste sæson, så skal KIF Kolding København igen ud i Europa. Dansk Håndbold Forbund oplyser, at KIF Kolding København har modtaget et wildcard til kvalifikationsrunderne til EHF Cuppen, der er den næstfineste klubturnering.
Kvalifikationsrunderne vil blive spillet i oktober, men allerede tirsdag den 19. juli trækkes der lod til EHF Cuppens første spillerunde.
KIF Kolding København får følgeskab af GOG og HC Midtjylland i EHF Cuppen.

Længe har det lydt, at Bjarne Riis' kommende cykelhold skal starte på højeste niveau.
Men nu siger han til Ekstra Bladet, at han er parat til at slække på ambitionerne og begynde med et prokontinentalhold i cykelsportens 2. division.
Et prokontinentalhold er billigere i drift, og det er derfor nemmere at finde tilstrækkeligt med sponsorater til.

Chris Froome, Nairo Quintana og Alberto Contador.
Det er blandt de tre Tour de France-musketerer, at vinderen af årets udgave af verdens største cykelløb skal findes.
Det forudser Brian Vandborg, tidligere cykelrytter og nuværende ekspert for TV2.
"Jeg kan se mange, som kan gå på podiet, men jeg har svært ved at se andre vinde end Froome, Quintana eller Contador. Jeg vil blive meget overrasket, hvis det er en anden, der vinder. Virkelig overrasket", siger han.

Den svømmende amerikanske legende Michael Phelps har kvalificeret sig til sit femte OL. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Det sker, efter at Phelps har sejret i 200 meter butterfly ved det amerikanske svømmeholds udtagelseskonkurrencer før OL.
"At komme med på dette hold var det, jeg virkelig ønskede", siger Phelps, der netop er blevet 31 år.
Phelps er indehaver af ikke mindre end 22 olympiske medaljer, hele 18 af medaljerne er af guld.
Af: Mike Forde

30-06-2016 15:13
EfB stopper samarbejdet med Jonas Dal

Efter gensidig overenskomst har EFB valgt at stoppe samarbejdet med Jonas Dal.

Lars Lungi Sørensen tiltræder som midlertidig cheftræner.
- Beslutningen er en konsekvens af svigtende resultater og en uenighed om den fremtidige ledelse.

Vi indleder nu en proces med henblik på at ansætte en ny cheftræner, og indtil da vil Lars Lungi Sørensen have træneransvaret, siger EfB’s bestyrelsesformand, Kristoffer Jarl Kristensen.

Lars Lungi Sørensen vil stå i spidsen for truppen, der i morgen kl. 13.00 møder AC Horsens på Esbjerg Atletikstadion.

EfB vil nu arbejde på at sammensætte det fremtidige trænerteam hurtigst muligt.

Af: Søren Klinkby

30-06-2016 14:12
Stengårdsvej forvandles fra udsat boligområde til bæredygtig bydel

Til trods for massive indsatser og investeringer i de udsatte boligområder, som mange steder har haft stor, positiv betydning for beboerne, er 25 boligområder fortsat på regeringens såkaldte ghettoliste i 2015. Det gælder også Stengårdsvej i Esbjerg.

Flere steder har indsatserne haft store positive effekter, og mange boligområder er inde i en positiv udvikling.

Realdania har imidlertid gennemført analyser, der peger på, at der er behov for en styrket koordinering og helhedstænkning i de mange indsatser. Derfor går Realdania ind i partnerskaber med lokale aktører for at løfte tre udvalgte områder.

Borgmester i Esbjerg Kommune, Johnny Søtrup glæder sig over samarbejdet omkring Stengårdsvej.

Frem til og med 2020 vil Realdania, Ungdomsbo og Esbjerg Kommune sammen udvikle strategier og konkrete projekter, der skal gøre Stengårdsvej til en bæredygtig bydel.
Af: Mike Forde

30-06-2016 13:20
Omstridt smykkelov taget i brug for første gang

For første gang siden den meget omdiskuterede smykkelov tidligere på året blev vedtaget, er den rent faktisk blevet taget i brug.

Københavns Politi meddeler, at fem udlændinge tirsdag aften blev stoppet i Københavns Lufthavn, hvor de blev frataget et større kontantbeløb. De fem personer var desuden besiddelse af falske pas.

- De blev sigtet for dokumentfalsk, anholdt og visiteret, hvorunder de blev fundet i besiddelse af dollars og euro svarende til i alt ca. 129.600 kroner. Der er tale om iranske statsborgere i alderen 26 til 35, skriver politiet i en pressemeddelelse.

I henhold til loven beslaglagde politiet alle penge over 10.000 kroner hos hver enkelt - svarende til i alt 79.600 kroner.

De fem iranere får nu behandlet deres anmodning om asyl af Udlændingestyrelsen.

Af: Mike Forde

30-06-2016 12:50
Venstre vil have Europol-aftale i år - eller spørge vælgerne igen

Regeringspartiet Venstre sætter nu en frist for, hvornår Danmark skal have indgået den parallelaftale om Europol, som skal sikre fortsat dansk deltagelse i EU's politisamarbejde.

Hvis ikke der er en aftale på plads med EU til jul, må det ifølge Venstre medføre en ny folkeafstemning, skriver Politiken.

Danmark står på grund af forbeholdet for EU's retssamarbejde til at måtte forlade Europol til maj næste år, når den nye forordning på området træder i kraft.

Af: Mike Forde

30-06-2016 12:23
Syddanske gravide er bedst til jern

Jern er et livsvigtigt mineral, som kroppen har brug for til at transportere ilt til cellerne. Det er særlig vigtigt for gravide.

Alligevel får over halvdelen af kvinder i alderen 18-50 år (53 procent) ikke jern nok gennem deres daglige kost.

Region Syddanmark skiller sig dog ud. Hele 84 procent af de gravide i regionen oplyser, at de tager et jerntilskud. Gennemsnittet for hele landet ligger på 75 procent skriver Lokalavisen Kolding.

Undersøgelsen foretaget af aminojern.dk viser, at mere end hver fjerde kvinde (27 procent) ikke er klar over, at det ikke kun er for hendes egen skyld, men også for barnets, at hun bør spise jern under sin graviditet.

Undersøgelsen viser, at næsten ingen eller kun 5 procent af de adspurgte ved, at lavere IQ kan være en af konsekvenserne ved jernmangel under graviditeten.

Af: Mike Forde

30-06-2016 11:40
Løsning af trafik-problem ved Rødekro på vej

Det er ingen hemmelighed, at Aabenraa Kommune gerne ser en løsning på trængselsproblemerne ved motorvejsafkørslen ved Rødekro.

Gennem flere år er der arbejdet på at finde en løsning, og forleden var der - igen - besøg af en transportminister for at se nærmere på forholdene.

Aabenraa Kommune har gennem længere tid samarbejdet med blandt andet Vejdirektoratet om mulige løsninger, og har nu fundet frem til en grydeklar løsning.

To nye, nordvendte ramper til og fra E45 ved Bodum kan sammen med en mindre ændring i den ene rundkørsel ved afkørsel 70 afhjælpe problemerne med kø og modulvogntog. Samlet set vil den løsning koste ca. 44,8 mio. kr skriver Lokalavisen Aabenraa.

Transportministeren kunne da også se fornuften i forslaget.

Han ville dog ikke hverken love noget eller sætte tid på, hvornår der kommer til at ske noget ved motorvejen i Rødekro.

Af: Mike Forde

30-06-2016 11:35
Siemens dømt: Skal betale erstatning til tidligere ansatte

Vindmøllefabrikken Siemens er ved Retten i Aalborg blevet dømt til at betale erstatning til tre tidligere medarbejdere, der er blevet syge af arbejdet på fabrikken.

Siemens skal betale knap en million kroner i erstatning til de tre tidligere medarbejdere.

Af: Mike Forde

30-06-2016 11:01
Smykkeloven taget i brug for første gang

Politiet har for første gang taget smykkeloven i brug.

Fem personer blev onsdag aften stoppet i Københavns Lufthavn, hvor de blev frataget værdier. De fem personer var desuden i besiddelse af falske pas

Af: Mike Forde

30-06-2016 10:48
Risiko for ferie-kø mod ved grænsen

Politiet forbereder nu trafikanterne på, at der på de store rejsedage kan opstå kø i nordgående retning ved de store grænseovergange i Padborg, Kruså og Frøslev.

For at kunne udnytte alle vejbanerne ved de store grænseovergange er der i sommerferieperioden indsat ekstra personale.

Herudover er der sammen med de tyske myndigheder sket en forbedring af skiltningen ved Frøslev.

Tiltagene er sket for at kunne afvikle trafikken så smidigt, som grænsekontrollen giver mulighed for.

Der opstår primært køer lørdag formiddag og til hen på sen eftermiddag, hvor der er udskiftning i sommerhusene og dansk ferietrafik.

På de store hjemrejsedage for danskere må der også påregnes at opstå kø ved grænsen til Danmark.

Af: Mike Forde

30-06-2016 10:13
Hadforbrydelser sker på gaden og på nettet

198 sager om hadforbrydelser blev behandlet af politiet sidste år. Det er en af konklusionerne i Rigspolitiets årsrapport vedrørende hadforbrydelser i 2015, som udkommer i dag.

Rapporten viser blandt andet, at der i 104 af sagerne lå racistiske motiver til grund for hadforbrydelsen skriver DR Nyheder.

Samtidig viser rapporten, at en stor del af de registrerede hadforbrydelser fandt sted på offentlige steder, som for eksempel på åben gade, i butikker eller i offentlige transportmidler, og at omkring hver femte hadforbrydelse fandt sted på sociale medier.

Af: Mike Forde

30-06-2016 09:57
Job som fængselsbetjent skal gøres attraktivt

Lige nu knokler landets fængselsbetjente hårdt med overarbejde og der mangler ifølge Fængselsforbundet mellem 200 og 300 kolleger.

Derfor må fængselsbetjentenes uddannelse gøres mere attraktiv, mener Kim Østerbye, formand for Fængselsforbundet ifølge DR Nyheder.

Han tror, det vil lokke flere til, hvis uddannelsen bliver en professionsbachelor.

- Unge mennesker i dag vil have papir på deres uddannelse på samme måde som sygeplejersker og pædagoger, så man kan læse videre senere, hvis man ikke giver være fængselsbetjent længere, siger Kim Østerbye.

I disse uger er der optagelsesprøve til uddannelsen som fængselsbetjent.

Hos Kriminalforsorgen erkender man, at det er en udfordring få nye folk.

Af: Mike Forde

30-06-2016 09:16
Internationale gøglere og gademusikanter indtager Esbjerg City

2015 var året for den første internationale gøgler- og gademusik event i Esbjerg.

Siden er Esbjerg City gået i samarbejde med Esbjerg Kommune og Hovedbiblioteket om at gøre eventen endnu større.

Gadegøglere og gademusikanter bliver en særdeles iøjnefaldende del af bybilledet, når de internationalt anerkendte musikere og gøglere i morgen optræder i midtbyen fra kl. 11 – 17.

Eventen byder på i alt 11 forskellige grupper og optrædener med 25 opførelser – alt sammen helt gratis for publikum! Der bydes på en spændende cocktail af oplevelser fra både Europa og Latinamerika.

Forpladsen ved Musikhuset Esbjerg, Forpladsen ved Hovedbiblioteket, Torvet og Gågaden vil danne rammen om de forskellige optrædener.

Af: Mike Forde

30-06-2016 08:30
Farvel til tyggegummiklatter

Hvis du kigger ned, når de engang går på fortovet, vil du sikkert kunne se mange gamle, indtørrede tyggegummiklatter.

Københavns Kommune har regnet ud, at fjernelsen af et stykke tyggegummi koster 10 kroner – Det bliver hurtigt til mange penge.

Men i Vejle forsøger man nu at løse problemet med "Gumdrops", der er små beholdere til gennemtygget tyggegummi – Man håber på, at det, ligesom i England, kan mindske tyggegummiaffaldet, skriver TVSYD.

Af: Michael Olesen

30-06-2016 08:00
Netto åbner helt ny butik i Esbjerg

Netto åbner netop nu en helt ny butik på Storegade 31.

Det er butikschef Deniz Christensen på 31 år, der står i spidsen for butikken.

Den nye butik har et salgsareal på 1.023 m2 og er faktisk dermed Jyllands største Netto.

Det giver mulighed for at præsentere en rigtig flot og overskuelig butik med brede gange, så der er god plads til at komme rundt for hele familien. Der er ligeledes gode parkeringsfaciliteter og tilkørselsforhold, idet der er over 100 p-pladser og butikken ligger meget tilgængeligt.

Det er borgmester Johnny Søtrup, der står for den officielle indvielse af butikken.

Af: Mike Forde

30-06-2016 07:56
Havn raseret ved tyvetogt efter bådmotorer

Tyve har i nat brudt op mod 20 skure op på Ulkebøl Krigshavn ved Sønderborg og stjålet dyre påhængsmotorer.

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog den første anmeldelse om indbrud og en stjålet påhængsmotor kl. 04,45.

Påhængsmotorer er kostbare og populært tyvegods. En motor koster nemt 50.000 kroner skriver TV SYD.

Vagtchefen hos politiet forventer, at det viser sig, at der er stjålet en hel stribe påhængsmotorer, når de forskellige bådejere får besked om det natlige tyvekogt og møder op for at tjekke deres tab.

Det er højsæson for tyveri af bådmotorer.

Selvom de fleste bådejere har sikret deres motorer med kæder og i nogle tilfælde med GPs-sporingsudstyr - og som i Ulkebøl under lås og slå i skure, så holder det ikke tyvene tilbage.

I nat i Ulkebøl har tyvene simpelthen skåret motoren fri af båden og derved også lavet stor skade på fartøjet.

Politiet har endnu ikke noget spor af tyvene.

Af: Mike Forde

30-06-2016 07:30
Ny knivlov træder i kraft på fredag

I morgen træder en ny knivlov i kraft, men hvordan kommer den til at påvirke dig?

Knivloven lemper reglerne for lovlydige borgere. Eksempelvis udvides loven med princippet om, at knive kun må medbringes på offentlige steder, når der er et anerkendelsesværdigt formål, til at omfatte alle knive og blankvåben.

Personer, der tidligere er dømt for vold osv. vil modtage hårdere straffe for overtrædelse af knivloven.

Jægere, fiskere, spejdere og friluftsfolk må fremover bære almindelig foldekiv, hvis den bruges til fornuftige dagligdags gøremål – Såsom jagt og fiskeri, skriver Newsbreak.dk.

Af: Michael Olesen

30-06-2016 07:24
Danskere dropper ferien i Tyrkiet og Egypten efter terror

Når terroren rammer som i Atatürk-lufthavnen i Istanbul tirsdag aften eller på et hotel i Egypten, som det skete i januar - så sidder det i baghovedet, når vi bladrer i charterbureauernes feriekataloger.

Det oplever man hos Star Tour, som i år tilbyder 25.000 færre hotelsenge i Tyrkiet end sidste år.

- I år har vi kunnet se et meget tydeligt skift i, hvor folk har lyst til at rejse hen. Det er især rejsemål som Tyrkiet og Egypten, som ikke længere har samme tiltrækningskraft, siger pressechef i Star Tour, Nikolai Johnsen til DR Nyheder.

Af: Mike Forde

30-06-2016 07:00
Sommerlejr: Åndehul for krigsbetaraner og familier

Danske krigsveteraner kan igen i år komme på sommerlejr hos Frydeborg i Sdr. Stenderup.

29 veteraner og deres familier er samlet i denne uge, hvilket er en ny rekord.

En af børnene fra lejren mener, at de er godt at komme ned til nogle, som har de samme problemer, skriver TVSYD.

Af: Michael Olesen

30-06-2016 07:00
Lastbilulykke spærrede motorvej

I hele fem timer og 30 minutter var motorvej E20 spærret ved Esbjerg. En lastbil kørte ved middagstid galt og endte dermed på tværs af motorvejen.

Alle spor blev frigivet i går aftes, skriver TVSYD.

Af: Michael Olesen

30-06-2016 07:00
Priserne på kørekort er meget forskellige

Hvad koster det egentlig at tage kørekort? TVSYD har undersøgt sagen, og det viser sig, at der er flere tusinde kroners prisforskel.

Faktisk er der 2.700 kroner mellem den billigste og den dyreste køreskole i Esbjerg, og det overrasker vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Niels Beier.

Han mener dog, at prisforskellene er en fordel for forbrugerne, skriver TVSYD.

Af: Michael Olesen

30-06-2016 07:00
Superpumpe skal rykke ud ved oversvømmelser

Der er ikke brug for en supermand, når oversvømmelser rammer landsdelen. Nej, der er brug for en superpumpe, og sådan en har beredskabsstyrelsen Sydjylland fået.

Den er tre gange kraftigere end de nuværende største pumper. Dermed er styrelsen klar til kamp mod fremtidens oversvømmelser i landsdelen, skriver TVSYD.

Af: Michael Olesen

30-06-2016 07:00
Mobile solceller skal gøre byggepladser grønne

Hvis du tager et smut forbi byggeriet af Rambølls nye domicilmi Esbjerg, vil du kunne se mobile solceller.

”Det er sådan, en byggeplads bruger rigtig meget strøm, så hvis man kunne få et solcelleanlæg, som kunne hjælpe med at bidrage og holde omkostningerne nede på strømforbruget, så var det en rigtig god idé”, fortæller Allan Ernstsen, der er byggeleder ved Casa, til TV SYD.

Solcelleanlægget producerer 20% af byggepladsens strømforbrug.

Af: Michael Olesen

30-06-2016 07:00
Elever får længere frikvarterer

Længere frikvarter – Det drømmer de fleste skolebørn om, og det er nu en realitet i Esbjerg. Efter massive ønsker fra elever og forældre må kommunen nu øge pauselængden med 15 minutter om dagen.

”Især i forhold til de små, så har nogle haft svært ved at nå at spise deres mad, så nu ser vi på effekten efter det kommende skoleår”, siger skolechef Henrik Schou til Jyske Vestkysten.

Tiden skæres væk fra den understøttende undervisning, og ikke den fag-opdelte undervisning.

Af: Michael Olesen

30-06-2016 07:00
10 årig dreng fra Gram forsvundet i seks timer

En 10 årig dreng fra Gram forsvandt i går ved kaffetid, og politiet måtte sætte en eftersøgning i gang.

Drengen var forsvundet på sin cykel, og han nåede faktisk at cykle rundt i seks timer, før han igen vendte tilbage til hjemmet, mens en patruljevogn holdt i indkørslen, oplyser vagtchefen hos Syd- og Sønderjyllands Politi til Globus Nyhederne.

Politiet skriver på Twitter, at der gik ren Tour de France i den.

Af: Michael Olesen

30-06-2016 06:53
Den gamle Lillebæltsbro spærret i to dage

På grund af vejarbejde er den gamle Lillebæltsbro spærret for trafik både torsdag og fredag, oplyser Vejdirektoratet.

Trafikanter bør i stedet benytte E20 og den nye Lillebæltsbro.

Af: Mike Forde

30-06-2016 06:28
Motorvejen spærres kort i aften

I aften klokken 21.30 kører verdens længste vindemølle-særtransport fra Lunderskov mod Aalborg. Transporten er cirka 60 ton og 100 meter lang.

Transporten vil køre på E45 med 45-50 km/t. Motorvejen vil blive spærret af kort ved Kolding Syd, hvor transporten har fået fem minutter til at stoppe og bakke skriver jv.dk

Der er kun ganske få centimeter mellem vingen og de trafiklys og skilte, vingen skal passere. Det betyder, at der står specialister klar til at afmontere og samle for eksempel autoværn, når transporten er kørt forbi.

Af: Mike Forde

30-06-2016 06:00
Flere tusinde biler har fejl – Skal din på værkstedet?

Der er fundet fejl i 1.500 danske biler, der nu skal en tur på værkstedet. Det drejer sig om flere Toyota-biler: Prius, Auris og Corolla fra 2006 til 2015, og Lexus CT200h, der er produceret mellem 2010 og 2012, skriver Newsbreak.dk.

De berørte bilejere vil snarest få et brev fra Toyota.

På verdensplan skal godt tre millioner biler på værksted.

Af: Michael Olesen

30-06-2016 05:53
Vigtige regler skal overholdes, hvis sommerferien går sydpå

Danske bilister skal huske at have sikkerhedsveste med i bilen, når de triller sydpå i sommervarmen.

Fra 1. juli bliver det nemlig lovkrav i Tyskland at have sikkerhedsveste med i bilen i tilfælde af en ulykke. Det skriver jp.dk.

Den tyske bilejerorganisation ADAC skriver på sin hjemmeside, at der kan være razziaer på vejene fra dag ét, og at bødestørrelsen er fastsat til 15 euro – svarende til 112 kroner.

Sikkerhedsveste, der overholder lovkravene, kan købes i supermarkeder og via hjemmesider inden afrejsen. Selv om det ifølge tyske regler kun er chaufføren, der er forpligtet til at have en sikkerhedsvest, anbefaler FDM at købe veste til alle i bilen.

Af: Mike Forde

30-06-2016 05:43
Hunde skal finde mobiltelefoner i fængslerne

Kriminalforsorgen sætter nu et nyt våben ind mod ulovlige mobiltelefoner i fængslerne.

To specialtrænede hunde er netop blevet godkendt til at snuse sig frem til mobiltelefonerne, som i årevis har været et stort problem i Kriminalforsorgens institutioner.

Samtidigt er en flok hvalpe i gang med at blive uddannet, så de kan opnå den sjældne titel: mobil-hund.

Det er første gang man i Norden har trænet hunde op til at finde mobiltelefoner, oplyser Kriminalforsorgen til DR Nyheder.

De senere år er der årligt beslaglagt op mod 1900 ulovlige mobiltelefoner i fængslerne.

Med hundenes hjælp forventer man at finde langt flere.

Af: Mike Forde

30-06-2016 05:41
DSB betaler flere millioner tilbage til togrejsende

De togrejsende er blevet bedre til at kræve penge retur, når deres rejse er forsinket mere end en halv time, skriver metroxpress.

DSB betalte sidste år 9,4 millioner kroner i godtgørelse til passagerer i forhold til rejsetidsgarantien. Året før var beløbet på knap seks millioner.

Af: Mike Forde

30-06-2016 05:34
MorgenSporten

Når bolden bliver fedtet ind i harpiks til næste sæson, så skal KIF Kolding København igen ud i Europa. Dansk Håndbold Forbund oplyser, at KIF Kolding København har modtaget et wildcard til kvalifikationsrunderne til EHF Cuppen, der er den næstfineste klubturnering.
Kvalifikationsrunderne vil blive spillet i oktober, men allerede tirsdag den 19. juli trækkes der lod til EHF Cuppens første spillerunde.
KIF Kolding København får følgeskab af GOG og HC Midtjylland i EHF Cuppen.

Selvom SønderjyskEs cheftræner Dan Ceman for øjeblikket for øjeblikket opholder sig i Canada sammen med familien, fortsætter arbejdet med at opbygge spillertruppen til den kommende ishockey-sæson.
Det er derfor nok ikke overraskende for mange syd – og sønderjyder, at den nye signing i lyseblåt bliver en spiller med canadisk pas!
Nathan Longpre har bl.a. spillet 218 kampe i den stærke, nordamerikanske AHL liga.
Han spillede i sidste sæson hos de norske sølvvindere, Lørenskog, hvor han leverede 57 points.

Jason Doyle og Nicki Pedersen var den store duel i gårsdagens match mellem Holsted og Grindsted. Først i sidste heat kunne matchen afgøres, da Grindsted vandt knebent med 43-41.

Af: Mike Forde

29-06-2016 16:30
Eftermiddagssporten

SønderjyskE Damehåndbold har skrevet en ét-årig kontrakt med Frida Blohm. Svenskeren huserer den kommende sæson på sønderjydernes venstre fløj.
- Frida er en meget spændende spiller. Hun er en hurtig og eksplosiv fløj, der kommer med svensk træningskultur og ligaerfaring i bagagen, og så er hun indstillet på hårdt arbejde. Det passer perfekt til vores værdier i SønderjyskE, forklarer cheftræner og sportschef Olivere Kecman.

Esbjerg Energy henter den 24-årige forward Jared Knight til Vestjylland og den danske Metal Liga.
- Jared slutter sig til truppen efter en flot junior karriere hos London Knights i Ontario. Herefter blev det til 160 kampe i American Hockey League og godt 20 kampe i East Coast Hockey League, fortæller cheftræner Mark Pederson fra Esbjerg Energy.

KIF Kolding København har forlænget kontrakten med en af holdets bærende spillere.
Trods sine blot 20 år er Magnus Landin fast mand på venstre fløj hos KIF.
Han havde oprindelig kontraktudløb næste sommer, men har forlænget kontrakten, så den løber i yderligere to år.

Hvis de danske cykelfans sidder og drømmer om rød-hvide etapesejre og masser af dansk repræsentation i udbrudsforsøg i dette års Tour de France, bliver de nok slemt skuffede.
For stort set alle danskere står til at få meget bundne opgaver som hjælperyttere for deres respektive hold.
"Som jeg ser det, er det kun Chris Anker Sørensen, som sådan rigtigt kan få frie tøjler. De andre, må man formode, har bundne opgaver", siger Brian Vandborg, tidligere cykelrytter og nu ekspert for TV2.

Af: Mike Forde

29-06-2016 14:20
Kirkens Korshær skaffer frivillige på en anderledes måde

Det kan være svært at skaffe frivillige hænder til velgørenhedsarbejde, for efterspørgslen på frivillig arbejdskraft er stigende i samfundet som helhed.

Kirkens Korshær i Esbjerg gør nu et forsøg på at finde gode folk med et kombineret åbent hus- og hvervnings-arrangement ved organisationens lagersalg på Snedkervej 17 på tirsdag den 5. juli fra klokken 13 skriver jv.dk.

Her smider de pølser på grillen til alle, der vil høre nærmere om, hvordan man kan blive frivillig hos Kirkens Korshær.

Af: Mike Forde

29-06-2016 14:02
Netværksgrupper skal hjælpe pressede borgmestre

Kommunernes Landsforening (KL) har efter det seneste kommunalvalg valgt at oprette netværk for alle landets borgmestre.

Det tilbud skulle gerne være med til at tage brodden af det pres, borgmestrene oplever. Det fortæller sekretariatschef i KL Solveig Jakobsen til DR Syd.

Jobbet som borgmester i de danske kommuner har nemlig udviklet sig markant siden kommunalreformen i 2007.

Engang var det et job for lokale ildsjæle. Nu indebærer det ansvar for flere tusinde medarbejdere, store budgetter og daglig pressehåndtering.

I en rundspørge som DR har lavet, svarer 14 ud af 56 borgmestre, at de har overvejet at droppe borgmesterposten, fordi jobbet fører så stort et pres med sig, at de har været bekymrede for deres helbred.

En af de borgmestre, der benytter sig af tilbuddet om en netværksgruppe, er Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen (S).
Af: Mike Forde

29-06-2016 13:46
Tyrkisk angreb rammer midt i charterturisternes højsæson

Bombeangrebene i Atatürk-lufthavnen i Istanbul rammer midt i de danske charterturisters højsæson og vil givetvis få store konsekvenser for de rejseselskaber, der sender danskere til Tyrkiet.

Det fortæller Stig Elling, der er rejseambassadør for Bravo Tours til Ritzau.

- Vi har solgt rigtig mange rejser til Tyrkiet de seneste otte dage, men anslaget i Istanbul vil nok få mange til at tænke sig om en ekstra gang, indtil der er overblik over situationen i landet, siger han.

Stig Elling vurderer, at der er over 5000 danske charterturister i Tyrkiet. Langt de fleste flyver direkte til deres destination i Middelhavsområdet.

Af: Mike Forde

29-06-2016 13:14
Frem med spaden: Din Forsyning er klar med første stik

DIN Forsyning opfører ny administrationsbygning i Kjersing, og bygningen forventes at stå klar til indflytning i sommeren 2017.

På fredag kl. 10.00-11.00 på Ulvsundvej 1 i Kjersing bliver det første spadestik til byggeriet taget. Både Vardes og Esbjergs borgmester deltager.
Af: Mike Forde

29-06-2016 12:47
Huspriser steg i april - Lejlighedspriserne faldt

Huspriserne fortsatte deres stigning i april, mens lejlighedspriserne faldt en smule.

Det viser tal fra Danmarks Statistik. På årsbasis er lejlighedspriserne dog fortsat steget med 8,9 procent og huspriserne med 3,9 procent

Af: Mike Forde

29-06-2016 12:25
Vi skal rejse og ikke frygte terror

Danskerne skal rejse ud og opleve verden - ikke frygte terror - men være opmærksomme.

Det er budskabet fra udenrigsminister Kristian Jensen (V), efter at mindst 36 mennesker er døde i et tredobbelt bombeattentat i Istanbuls lufthavn tirsdag aften skriver Ritzau.

Kristian Jensen er og var selv i Tyrkiet, da angrebet fandt sted, fordi han besøger det danske F-16 kampfly-bidrag på Incirlik-basen i Tyrkiet.

Af: Mike Forde

29-06-2016 12:00
Hotel Pauli kan nu rives ned

Hotel Pauli i Vojens kan nu rives ned – Det besluttede byrådet i Haderslev Kommune i går med 15 stemmer for og 13 imod, skriver Lokalavisen Haderslev.

Lidls plan til 43 millioner kroner kan dermed realiseres.

Af: Mike Forde

29-06-2016 11:44
Støjberg: Familiesammenføringsregler skal være stramme

Regler omkring familiesammenføring skal være stramme, mener udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Så fremover skal Udlændingestyrelsen se bort fra den såkaldte 26-års-regel ved anvendelse af tilknytningskravet. Det sker som konsekvens af en EU-dom.

Af: Mike Forde

29-06-2016 11:15
Løkke vil undgå dominoeffekt i EU efter britisk exit

Vi skal gøre, hvad vi kan, for at undgå dominoeffekter i Europa efter den britiske beslutning om at forlade EU-samarbejdet.

Det er budskabet fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) efter første dag på EU-topmødet i Bruxelles.
- Jeg har en oplevelse af, at der har været en betydelig selvrefleksion, siger statsministeren til Ritzau, efter at den afgående britiske premierminister, David Cameron, har orienteret de 27 andre EU-ledere om situationen efter den britiske exit-afgørelse.

Tre folkeafstemninger er det seneste halve år gået imod EU.

Først i Danmark, så i Holland og nu i Storbritannien.

Og det kunne have været flere, hvis der havde været flere folkeafstemninger i andre EU-lande, mener statsministeren.

Af: Mike Forde

29-06-2016 11:00
Toyota tilbagekalder millioner af biler

Toyota Motor tilbagekalder 2,87 millioner biler over hele verden, på grund af mistanke om fejl ved kontrolenheden ved udledningsgasser, skriver Reuters.

Det drejer sig om biler produceret i april 2006 til august 2015 og omfatter Prius, Auris og Corolla. Tidligere onsdag har Toyota også tilbagekaldt 1,43 millioner Prius og Lexus biler på grund af en anden fejl, som omhandler muligt airbag-svigt.

Af: Mike Forde

29-06-2016 10:46
Hansenberg får dumpekarakter

Hansenberg Gymnasium i Kolding klarer sig ikke godt i en ny gymnasie-analyse, som Dansk Erhverv står bag.

Gymnasiet er det dårligste i Region Syddanmark til at løfte elevernes faglige niveau, ifølge undersøgelsen skriver Lokalavisen Kolding.

Skolen mener dog ikke, at undersøgelsen er helt nuanceret nok.

Af: Mike Forde

29-06-2016 10:14
Øget optag på maskinmesteruddannelsen i Esbjerg

Sidste sommer måtte maskinmesteruddannelsen i Esbjerg afvise halvdelen af de kvalificerede ansøgere med gymnasiebaggrund på grund af begrænsninger fra Ministeriet.

I år er begrænsningerne dog ophævet – og skolen forventer derfor at kunne byde 40 procent flere studerende velkommen efter sommerferien. De mange kommende maskinmestre er stærkt efterspurgte i det lokale erhvervsliv skriver Lokalavisen Esbjerg.

På maskinmesteruddannelsen i Esbjerg ser man med spænding frem til den 5. juli, hvor der er ansøgningsfrist på landets videregående uddannelser. Esbjerg-uddannelsen, der ellers lukkede for optag tilbage i 2004, åbnede i august 2014 igen op for nye studerende – og sidste sommer måtte skolen afvise 50 procent af de kvalificere førsteprioritets-ansøgere.

Af: Mike Forde

29-06-2016 09:40
5000 danskere på ferie i Tyrkiet - intet tyder på danske ofre

Der er foreløbig ingen oplysninger om, at danskere er blandt de tilskadekomne i Istanbul, siger Borgerservice.

Den danske rejseekspert Stig Elling skønner, at der for tiden er omkring 5000 danskere på ferie i Tyrkiet.

Af: Mike Forde

29-06-2016 09:09
Og der må bades

Nu kan du igen hoppe i vandet ved Flovt Strand. Standen har ellers været lukket siden mandags i sidste uge, hvor colibakterier blev fundet i vandet.

Du bør dog ikke bade lige ved udløbet fra Raade Bæk, skriver TVSYD.

Af: Mike Forde

29-06-2016 08:30
Nyt OUH bliver meget dyrere end ventet

Region Syddanmarks nye universitetshospital bliver meget dyrere end ventet.

Projektforslaget til det nye Odense Universitetshospital overskrider budgettet med 1,3 milliarder kroner – Skriver Fyens.dk.

Af: Michael Olesen

29-06-2016 08:19
Rotter hos Fakta i Varde

Fakta på Nordre Boulevard ved Varde må kassere varer for flere hundrede tusinde kroner, efter flere rotter har været på besøg.

Det forventes tidligst, at butikken åbner igen på torsdag, skriver Jyske Vestkysten.

Af: Mike Forde

29-06-2016 07:49
Pressede borgmestre overvejer stop

En borgmesterkæde kan føles meget tung om halsen.

Arbejdspresset som øverst ansvarlig i en kommune er til tider så stort, at flere borgmestre frygter for deres helbred i en grad, så de overvejer helt at droppe borgmestergerningen. Det viser en rundspørge, som DR har lavet blandt alle landets borgmestre skriver DR Nyheder.

56 borgmestre har besvaret rundspørgen. Og her svarer hver fjerde, at de er bekymrede for deres helbred på grund af arbejdsmængden og presset.

Af: Mike Forde

29-06-2016 07:14
Ny femårig aftale med hummel er i vinkel

Team Esbjerg har indgået en ny femårig aftale med den danske leverandør af sportsbeklædning, hummel, der skal levere kampdragter, træningstøj og moderigtigt rejsetøj, til når holdet skal spille europæisk håndbold i den nye sæson.

Aftalen mellem Team Esbjerg og Hummel omfatter ud over beklædning også sko til spillere samt tøj til frivillige og andre med virke i klubben. Hummel er især stærk inden for teamsport som leverandør af tøj til både elite- og breddeklubber.

Af: Mike Forde

29-06-2016 07:07
Danskerne bliver væk fra hinanden på festival

En ny undersøgelse, som Wilke har lavet for teleselskabet 3, viser, at 51% af danskerne har oplevet at blive væk fra deres venner på en festival.

Hele 70% angiver, at det skyldes, at de ikke kan finde deres venner i menneskemængden blandt publikum.

Undersøgelsen giver ikke svar på, hvad man skal gøre for at finde sine venner. Men i 2015 lancerede 3 app’en Crowdsearch, der hjælper festivalgængerne på Roskilde Festival med at finde hinanden. Med Crowdsearch kan man fx se, hvilken koncert ens venner er til på Roskilde Festival.

Af: Mike Forde

29-06-2016 07:00
Klassiske biler vises frem i Ribe hver tirsdag

I sommerhalvåret kan du nyde synet af skønne klassiske biler til Ribe Classic.

Biltræffet kører nu på 9. sæson, skriver TVSYD.

Mindst 100 klassiske biler er altid at finde til træffet.

Af: Michael Olesen

29-06-2016 07:00
Selvmordstruet soldat eftersøger i Vojens

Har du set Sebastian Nielsen. Han forlod i går aftes sin bopæl i Sommersted nær Vojens.

Han er soldat, og man formoder, at han forlod sit hjem i selvmordstruet tilstand iført kampuniform, skriver TVSYD.

Hvis du har set noget – Kan du kontakte politiet på telefon 1-1-4.
Af: Michael Olesen

29-06-2016 07:00
Bekymring om atomaffald er ikke længere så stor

Han var ellers helt oppe at køre, borgmesteren i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, men det er han ikke længere.

Han var stærkt bekymret over tyskernes deponering af atomaffald nær den dansk/tyske grænse, men nu er bekymringerne ikke længere så store.

Borgmesteren var, ligesom mange andre danskere, mødt op til informationsmødet, der blev afholdt af Slesvig Holsten i går.

”Jeg er mere rolig nu. Vi har fået rigtig mange gode informationer i aften”, sagde han i går aftes til TVSYD.
Af: Michael Olesen

29-06-2016 07:00
Mobilsignal på Als er noget lort

Mobilsignalet på Als er forfærdeligt. Eksempelvis må Jørgen Bonde, der driver Skærtoft Mølle, ud af huset og op ad vejen, før han kan ringe til omverdenen.

Derfor glæder han sig nu til, at regeringens dækningskrav, som blev introduceret i går, skaber bedre dækning i hans område, skriver TVSYD.

Af: Michael Olesen

29-06-2016 07:00
Sidste mand i kæmpe kokain-sag skal nu for retten

Det skal i dag afgøres, hvad der skal ske med den syvende og sidste mand i sagen om 310 kilo kokain, der blev fundet hus virksomheden Holger Christensen i Esbjerg.

Manden er sigtet for at have deltaget i indsmuglingen. Kun belgiere og hollændere er sigtet i sagen, skriver TVSYD.

Af: Michael Olesen

29-06-2016 07:00
Ikke flere farlige jernbaneoverkørsler

12 jernbaneoverkørsler på strækningen mellem Bramming og Tønder bliver nu nedlagt, da de er alt for farlige at krydse.

Enkelte af overkørslerne bliver dog muligvis opgraderet med bomme, hvilket gør dem mere sikre, skriver TVSYD.

Af: Michael Olesen

29-06-2016 07:00
Ministre lettede lige før selvmordangreb

Et selvmordsangreb ramte i går lufthavnen i Istanbul – 10 personer meldes dræbt og mindst 20 personer såret.

To danske ministre, Forsvarminister Peter Christensen og udenrigsminister Kristian Jensen, nåede lige at lette fra lufthavnen inden eksplosionerne ramte, skriver Newsbreak.dk.

Af: Michael Olesen

29-06-2016 07:00
Disse pølser trækkes tilbage

Virksomheden, Hanegal A/S i Haderslev, trækker nu flere produkter tilbage, da enkelte utætte pakninger er fundet i partierne.

Der er tale om økologiske cocktailpølser, pepperoni, kyllingepølser og forskellige spegepølser, skriver Newsbreak.dk.

Fødevarestyrelsen fortæller, at du bør kassere eller levere varen tilbage.

Af: Michael Olesen

29-06-2016 07:00
Hårdt år for regionsrådsformanden

Et år – Så længe har Stephanie Lose nu sat på posten som regionsformand i Region Syddanmark, efter Carl Holst blev valgt ind i Folketinget.

Regionsformanden synes, at det har været et meget hårdt år med mange hårde kommentarer. Hun har dog ikke mistet lysten til at fortsætte.

”Jeg fortsætter, så længe vælgerne vil have mig. Og så længe, jeg trives i det”, siger hun til Lokalavisen Kolding.

Af: Michael Olesen

29-06-2016 07:00
Ny vaccine i kampen mod zikavirus

En ny vaccine kan måske forhindre spredningen af zikavirussen.

Det er i hvert fald lykkedes at stoppet spredningen af virussen mellem mus – Man håber, at man snart kan udvikle vaccinen til mennesker, skriver AFP.

Af: Michael Olesen

29-06-2016 06:34
Vi stjæler fra arbejdspladsen som aldrig før

1.383 medarbejdere blev anmeldt for at stjæle fra deres arbejdsplads i 2015, viser en opgørelse fra Rigspolitiet.

Det er det højeste antal registrerede anmeldelser de sidste otte år, skriver Dansk Industris erhvervsmagasin DI Business, som udkommer fredag.

Af: Mike Forde

29-06-2016 05:58
Kun halvdelen føler sig klædt på til at vælge uddannelse

Næsten halvdelen af unge, der skal vælge uddannelse, eller som har gjort det inden for de seneste to år, føler ikke, at de har været godt nok klædt på til at træffe deres valg.

Det viser en ny Epinionmåling for Uddannelses- og Forskningsministeriet, skriver Metroxpress.

Af: Mike Forde

29-06-2016 05:47
MorgenSporten

SønderjyskE Damehåndbold har skrevet en ét-årig kontrakt med Frida Blohm. Svenskeren huserer den kommende sæson på sønderjydernes venstre fløj.
- Frida er en meget spændende spiller. Hun er en hurtig og eksplosiv fløj, der kommer med svensk træningskultur og ligaerfaring i bagagen, og så er hun indstillet på hårdt arbejde. Det passer perfekt til vores værdier i SønderjyskE, forklarer cheftræner og sportschef Olivere Kecman.

Esbjerg Energy henter den 24-årige forward Jared Knight til Vestjylland og den danske Metal Liga.
- Jared slutter sig til truppen efter en flot junior karriere hos London Knights i Ontario. Herefter blev det til 160 kampe i American Hockey League og godt 20 kampe i East Coast Hockey League, fortæller cheftræner Mark Pederson fra Esbjerg Energy.

KIF Kolding København har forlænget kontrakten med en af holdets bærende spillere.
Trods sine blot 20 år er Magnus Landin fast mand på venstre fløj hos KIF.
Han havde oprindelig kontraktudløb næste sommer, men har forlænget kontrakten, så den løber i yderligere to år.


Af: Mike Forde

29-06-2016 05:45
Clinton holder stort forspring til Trump i ny måling

Ifølge en ny meningsmåling fra Reuters/Ipsos fører Demokraternes Hillary Clinton med 11 procentpoint over Donald Trump blandt 1099 amerikanske vælgere, der sandsynligvis vil stemme til præsidentvalget 8. november.

Af: Mike Forde

28-06-2016 16:30
EftermiddagsSporten

KIF Kolding København har fået en ekstra plads i EHF Cup'en.
Det betyder, at fem herrehold og seks damehold er med i de europæiske turneringer i den kommende sæson.
I sidste uge blev Team Tvis Holstebros herrer begunstiget med en plads i Champions League, hvor de gør DM-vinderne fra Bjerringbro-Silkeborg selskab.
Hos kvinderne er både Team Esbjerg og FC Midtjylland klar til Champions League.


Sønderborgdrengen Erik Nissen får adgang til det forjættede land og superligaholdet.
Den 19-årige forsvarsspiller er lige blevet student fra Haderslev Katedralskole og har afsluttet tre år på Haderslev Idrætsakademi. Nu har han underskrevet en kontrakt, som giver ham mulighed for at blive prøvet af i Sønderjyskes bruttotrup.
Erik Nissen har kontrakt til det kommende årsskifte.


Vejle Boldklub har solgt majoriteten af aktiekapitalen i VB Alliancen A/S til Andrei Zolotko.
Zolotko har sammen med en forretningspartneren Jin Chang overtaget aktiemajoriteten i den traditionsrige fodboldklub. Målet for klubben er at skabe balance mellem indtægter og udgifter.
Zolotko er 30 år og fra Moldova.
I første omgang hedder det, at man vil etablere "et nyt, sundt og bæredygtigt setup i 1. division".
Klaus Eskildsen Holding ApS ejer også en del af aktierne i selskabet bag fodboldklubben.


Englands landsholdsmanager Roy Hodgson sagde op i minutterne efter nederlaget til Island i ottendedelsfinalen ved EM i fodbold. Ikke længe efter bød den første afløser sig til.
Den tidligere landsholdsspiller Alan Shearer siger til BBC, at han allerede bød sig til, da jobbet gik til Roy Hodgson i 2012, og han vil gøre det igen denne gang.
Ifølge britiske medier er Englands U/21-landstræner Gareth Southgate favorit til at overtage Hodgsons job med Crystal Palace-manageren Alan Pardew som et andet bud. Alligevel har Shearer tænkt sig at prøve igen.

Af: Mike Forde

28-06-2016 14:08
Statsstøttede kunstnere flokkes til Fanø

Set i forhold til kommunens størrelse er Fanø den kommune, hvor der bor flest kunstnere, som modtager kunststøtte.

Kommunens andel af modtagere af kunststøtten er endda større end i København.

Det er meget positivt for kommunen, for Fanø lever af sin turisme, og de mange kunstnere er med til at skabe omtale af øen. Det mener formand for kulturudvalget i Fanø Byråd Niels Heinel fra Miljølisten overfor DR Syd.

Statens Kunstfond giver støtte til professionelle kunstnere indenfor litteratur, billedkunst, musik, scenekunst, arkitektur, film, kunsthåndværk og design.

Fonden uddeler hvert år omkring 500 millioner kroner og modtager årligt over 12.000 ansøgninger.

Det er fondens udvalg, der bestemmer, hvad der betegnes som professionel kunst.

Af: Mike Forde

28-06-2016 14:05
Homovielser er ikke i strid med grundloven

Der er ingen problemer i forhold til grundloven ved at lade folkekirkens præster vie homoseksuelle, fastslår Østre Landsret.

Med en dom i dag har retten frifundet staten for anklager om brud på grundloven i forbindelse med loven om homovielser fra 2012.

Loven sidestiller homo- og heteroseksuelle, så alle kan vælge mellem en borgerlig eller en kirkelig vielse.

En gruppe kaldet Foreningen Med Grundlov Skal Land Bygges har sagsøgt staten. Blandt andet mener gruppen, at homoloven er en krænkelse af deres religionsfrihed skriver Ritzau.

Men Østre Landsret fejer med tirsdagens dom det argument fuldstændig af banen. Hvis medlemmerne ikke kan lide vielser af homoseksuelle i folkekirken, så er der intet, som forhindrer dem i at melde sig ud og praktisere deres tro andetsteds.

Af: Mike Forde

28-06-2016 13:33
Aabenraa halter bagefter på normering

Aabenraa Kommune er den kommune i Sønderjylland, hvor der er flest børn pr. voksen i daginstitutionerne skriver Lokalavisen Aabenraa.

Det viser en ny undersøgelse fra Kora - Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, der har undersøgt tallene for BUPL.

I Aabenraa tager de voksne sig af 7,6 børnehavebørn hver, mens tallet for vuggestuebørn er 4,3. Til sammenligning er der kun 5,9 børnehavebørn og 3,4 vuggestuebørn pr. voksen i de kommuner, der har de højeste normeringer.

Af: Mike Forde

28-06-2016 13:00
Fugle ”skider” på Esbjerg-firma

Fredede terner flyver pendulfart mellem firmaet IAT på Esbjerg Havn og Vadehavet, mens deres ekskrementer hagler ned over bygningerne.

Også de ansattes biler, der holder lige udenfor, modtager havternernes klatter skriver TV Syd.

Truckførerne er nogle af de ansatte, der oplever, at ternerne angriber dem.

Det er selvfølgelig knap så slemt, når de sidder i førerhuset. Værre når de skal ud.

Der er umiddelbart ingen løsning på problemet.

Af: Mike Forde

28-06-2016 12:41
Politiet afvarsler: Brand under kontrol i Esbjerg

Den voldsomme brand på en affaldsforbrænding i Esbjerg er ved 12.30-tiden under kontrol, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, som ophæver den tidligere varsling.

Hvis man har opholdt sig i området omkring Mådevej 80, hvor branden brød ud, har indåndet røg og bliver dårlig, skal man kontakte sin læge, opfordrer politiet.
Af: Mike Forde

28-06-2016 12:26
Ombudsmanden retter kritik mod forsvarschef

Det er dybt kritisabelt, at Forsvarets chef har sagt til ansatte på Flyvestation Karup, at de vil blive fyret, hvis de kommer med ytringer om Forsvaret på sociale medier.

Det konkluderer Folketingets Ombudsmand i en udtalelse til Forsvarsministeriet, efter forsvarschefens udmeldinger er kommet frem i medierne.

Af: Mike Forde

28-06-2016 12:12
Voldsom brand udvikler giftig røg i Esbjerg: Ambulancer på vej til stedet

En stor brand hærger lige nu en affaldsforbrænding på Mådevej i Esbjerg Ø.

Ambulancer er sendt til stedet, hvor to personer er kommet til skadet, oplyser vagtchefen hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Ole Aamann, til TV 2.

- Skaderne omhandler forbrænding og røgforgiftning, lyder det fra vagtchefen.

Det er ifølge vagtchefen to containere med rensebenzin, der er gået ild i.

Politiet har udsendt en beredskabsmeddelelse, da branden udvikler røg, som kan være farlig at indånde.

Beboere i området omkring Mådevej 80 skal derfor blive inden døre og lukke vinduer og døre.

Af: Mike Forde

28-06-2016 12:07
Ungt talent til Sønderjyske

Sønderborgdrengen Erik Nissen får adgang til det forjættede land og superligaholdet.

Den 19-årige forsvarsspiller er lige blevet student fra Haderslev Katedralskole og har afsluttet tre år på Haderslev Idrætsakademi. Nu har han underskrevet en kontrakt, som giver ham mulighed for at blive prøvet af i Sønderjyskes bruttotrup.

Erik Nissen har kontrakt til det kommende årsskifte.

Af: Mike Forde

28-06-2016 11:56
Falske profiler skal afsløre pædofile

Voksne mænd, der prøver at lokke unge piger til at sende frække billeder eller mødes med dem, skal stoppes.

Det er målet for den nye forening Tryg Ungdom, der er gået ind i kampen mod pædofile, der hærger på de sociale medier skriver DR Syd.

Foreningen vil blandt andet oprette falske profiler, som skal fungere som lokkeduer. På den måde kan gruppen samle bevismateriale sammen, som vil blive overdraget til politiet.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser kommunikationsrådgiver Helle Lundberg, at politiet først kan forholde sig til foreningens indsats, når der kommer en konkret anmeldelse.

Af: Mike Forde

28-06-2016 11:46
Beredskabsmeddelelse!


Der er udbrudt brand i nogle store pallecontainere indeholdende rensebenzin ved Måde i Esbjerg.
Syd og Sønderjyllands Politi beder derfore alle borgere der er i røgfanen søge indendørs og lukke døre, vinduer og ventilationsanlæg.
Røgfanen bevæger sig i øjeblikket mod øst.

Af: Søren Klinkby

28-06-2016 11:37
Beredskabsmeddelelse - Brand i Esbjerg

Der er udbrudt brand i nogle store pallecontainere indeholdende rensebenzin ved Måde i Esbjerg.

Alle borgere der i røgfanen bedes søge indendøre og lukke døre, vinduer og ventilationsanlæg.
Af: Mike Forde

28-06-2016 11:24
Juni sætter ny varmerekord

Juni i år bliver den varmeste juni i Danmark i ni år, viser tal fra DMI.

Til og med 26. juni lå middeltemperaturen for landet som helhed på 16,1 grader, hvilket er 1,8 grader højere, end hvad danskerne normalt ville kunne forvente.

Af: Mike Forde

28-06-2016 11:21
Esbjerg nomineret til ny pris

For at sætte positivt fokus på de kommuner, der skaber de bedste vilkår for amatørkulturen, har DATS – landsforeningen for dramatisk virksomhed og AKKS - Amatørernes Kunst og Kultur Samråd taget initiativ til prisen Årets AmatørKulturKommune.

Esbjerg Kommune er nomineret til den fornemme pris.

Af: Mike Forde

28-06-2016 11:03
Asylansøger: Frustreret over flytning

Flere asylanter blev i går flyttet andre steder hen, som følge af lukninger af flere asylcentre. Det var en asylant så ophidset over, da han kom til Uge Asylcenter, så han truede med at brænde det hele ned, skriver Jyske Vestkysten.

Politiet måtte assistere. Da manden var blevet beroliget, blev han sat på et tog mod Sandholmlejeren.

Af: Mike Forde

28-06-2016 10:32
Stedfar dømt for seksuelle overgreb

En 50 årig mand har forgrebet sig på sin daværende steddatter i Kolding.

Det slog landsretten i går fast, da de stadfæstede byrettens dom, skriver Jyske Vestkysten.

Manden skal nu et år i fængsel – Han har blandt andet stukket en finger op i den 13 årige piges vagina, skriver avisen.

Til slut skal manden desuden betale 30.000 kroner i erstatning til pigen.

Af: Mike Forde

28-06-2016 10:31
Regeringen indgår aftale: Bedre mobildækning på vej

I alt 2.183 husstande, virksomheder og sommerhuse i Danmark kan se frem til bedre mobildækning inden udgangen af 2019.

Det har regeringen og teleforligskredsen - bestående af Socialdemokraterne, SF, Radikale Venstre og De Konservative - indgået en aftale om skriver tv2.dk

Af: Mike Forde

28-06-2016 10:02
Nu mødes chokerede ledere for at redde stumperne af EU

EU's chokerede stats- og regeringschefer flyver i dag ind til topmøde i Bruxelles, hvor de skal forsøge at redde stumperne og finde en vej videre frem, efter at briterne har besluttet at forlade samarbejdet.

Storbritanniens afgående premierminister, David Cameron, vil iaften orientere topmødet om den kaotiske situation i landet, efter at de britiske vælgere har forkastet EU og udløst et politisk og økonomisk jordskælv i den europæiske stormagt skriver Ritzau.

Men premierministeren, der tabte 43 års EU-medlemskab på gulvet, vil ikke komme under pres fra de 27 andre lande, der bliver i samarbejdet, for at iværksætte artikel 50 - EU-traktatens exit-paragraf - allerede på topmødet forlyder det.

Af: Mike Forde

28-06-2016 09:30
Sundhedsstyrelsen vil styrke demensindsatsen

Sundhedsstyrelsen er klar med 17 konkrete anbefalinger til, hvordan demensindsatsen styrkes, og sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) kalder især forslaget om at samle tværfaglige udrednings- og behandlingsenheder for interessant.

En tværfaglig enhed kan løfte kvalitet og forhåbentligt nedbringe ventetider, lyder det fra ministeren.

Af: Mike Forde

28-06-2016 09:13
Vagtlægekørsel bliver sendt i udbud før tid

DanTaxi, der vandt det seneste udbud, kører kun frem til 1. februar 2017 i stedet for udgangen af november 2017, som det ellers var planen.

Ifølge Trafik- og Byggestyrelsen samt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skulle Region Syddanmark i sin tid vælge DanTaxi på grund af nogle særlige regler på området, selvom deres tilbud var dyrere. Men de vurderinger er ikke korrekte, har Klagenævnet for Udbud nu afgjort. Region Syddanmark opsiger derfor aftalen med DanTaxi før tid skriver TV Syd.

Region Syddanmark har besluttet at sende en skriftlig kritik af den rådgivning, som regionen har fået, til Trafik- og Byggestyrelsen og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Af: Mike Forde

28-06-2016 08:35
Esbjerg Kommune skal have ny skolechef

Esbjerg Kommunes skolechef Henrik Schou har opsagt sin stilling og tiltræder til august en direktørstilling i Tønder Kommune.

Børn & Kulturs direktør, Jørn Henriksen, understreger, at den udvikling, der i de seneste år er sat i gang i Esbjerg Kommunes folkeskoler, vil fortsætte, og processen med at finde en ny skolechef bliver straks sat i gang

Af: Mike Forde

28-06-2016 08:30
Hjemmeplejen kan nu nyde duften af nye biler

Uha – Der er ikke noget, som duften af ny bil. Netop denne fantastiske duft kan hjemmeplejen i Aabenraa Kommune nu møde ind til. De gamle biler er nemlig skiftet ud med 70 nye Volkswagen Up, og der er flere grunde til, at netop den bil blev valgt.

”De har vundet udbuddet i forhold til de kriterier, vi har haft i form af pris og ergonomi”, siger områdeleder, Kirsten Monger, til TVSYD.

Af: Michael Olesen

28-06-2016 08:24
Børnene bruger sommerferien på yoga

Ikke alle skolebørn har droppet undervisningen, bare fordi det er sommerferie. 18 børn mellem 5 og 10 år bruger de første dage af sommerferien på at blive undervist i yoga.

Det hele foregår i Esbjerg, hvor underviser og coach hos MindYourChild, Bettina Møller, håber, at børnene får en rigtig dejlig sommerferie, skriver TVSYD.

Af: Michael Olesen

28-06-2016 07:51
Erhvervsstyrelsen kræver millioner efter Eurovision

Erhvervsstyrelsen har regnet på, hvor mange millioner Eurovision i København har kostet skatteyderne, og styrelsen vil nu kræve mindst 21 millioner kroner af tidligere bestyrelsesformand i Wonderful Copenhagen Michael Metz Mørch.

Det viser et udkast til en endelig afgørelse, som formanden skal svare på senest 1. september, skriver mx.dk.

Af: Mike Forde

28-06-2016 07:20
Dansk Supermarked fjerner buræg

Fra 1. september er det slut med buræg i Føtex, meddeler Dansk Supermarked Gruop.

Supermarkedskæden stopper salget af æg fra burhøns, og senest ved udgangen af 2017 vil hylderne i Bilka og Netto også vært tømt for buræg.

Af: Mike Forde

28-06-2016 07:17
Hjertestarter sat op i klub efter 13 årigs hjertestop

En kun 13 årig dreng fik i weekenden hjertestop under Sønderjyllands Cup i Gråsten.

Nu vil Gråsten Boldklub have en hjertestarter hængt op. Der var ingen hjertestarter hængt op i lørdags, men heldigvis havde dygtige samaritter en hjertestarter.

Drengen har det godt efter omstændighederne. Han ligger nu på Skejby Sygehus, skriver Jyske Vestkysten.

Af: Mike Forde

28-06-2016 07:00
Abortloven i Texas ugyldig

Den restriktive abortlov i delstaten Texas er nu erklæret for ugyldig af USA’s højesteret, skriver flere medier.

Loven havde stramme regler for abortlægers praksis, og det gjorde det sværere for kvinder at få en abort.

Af: Michael Olesen

28-06-2016 07:00
EgyptAir-fly styrtede ikke på grund af terror

Efter Egypt-Air flystyrtet den 19. maj, har de franske myndigheder efterforsket sagen, men ifølge AP er der ingen tegn på, at det var en terrorhandling, som var skyld i flystyrtet, der kostede alle 66 passagerer livet.

Flystyrtet efterforskes nu som et uagtsomt manddrab

Af: Michael Olesen

28-06-2016 07:00
DF angriber forskellen i grænsekontrollen

Der fortages mange færre stikprøvekontroller ved grænseovergangen, Frøslev, set i forhold til Rødbyhavn. Og det er på trods af, at grænseovergangen ved Frøslev er langt mere befærdet.

Peter Kofod Poulsen fra Dansk Folkeparti undrer sig.

”Jeg tror ikke, at menneskesmuglere eller organiserede kriminelle er dummere end alle mulige andre. Så de bruger selvfølgelig, de smuthuller der er”, siger han til TVSYD.

Politiet forklarer det lave antal med, at der er langt flere pendlere, som ikke kontrolleres så ofte.

Af: Michael Olesen

28-06-2016 07:00
Så mange kontrolleres ved grænsen

Fire gange så mange biler kører over den sønderjyske grænse – set i forhold til grænsen på Lolland-Falster, men på trods af det, udgør antallet af kontrollerede personer ved den sønderjyske grænse kun to tredjedele, viser tal fra justitsministeriet og vejdirektoratet.
Af: Michael Olesen

28-06-2016 07:00
Ikea trækker produkt tilbage

Ikea har trækket de to produkter, Choklad Mörk 60% og Choklad Mörk 70%, tilbage, da produkterne ikke var dekladeret korrekt. De indeholder mælk og hasselnødder, hvilket ikke var forklaret på emballagen, skriver Newsbreak.dk.

Varerne kan returneres til det nærmeste IKEA varehus.

Af: Michael Olesen

28-06-2016 07:00
Fredericiabrand koster for virksomheder på havnen

Storbranden i februar på havnen i Fredericia koster stadig virksomhederne på havnen mange penge.

Togskinnerne ender nemlig blindt på havnen, da branden har ødelagt skinnerne.

Derfor kan gods ikke transporteres fra skib til land, og det tyder ikke på, at de nye skinner til 16 millioner kroner er på vej – Ingen vil tage ansvaret

Af: Michael Olesen

28-06-2016 06:00
Kvinde slået i Esbjerg

I går eftermiddags blev en 26 årig kvinde slået med et slagvåben foran Bytoften i Hjerting, skriver Jyske Vestkysten.

Politiet tror, at de ved, hvem gerningsmanden er. Kvinden kom ikke alvorligt til skade ved overfaldet.

Af: Michael Olesen

28-06-2016 05:24
MorgenSporten

Lasse Mikkelsen vender hjem til Efb efter to år i PSV Eindhoven.
For to år siden rykkede en dengang 16-årig EfB-målmand til den hollandske storklub, for at afprøve sit talent på et højere niveau.
Nu vender Lasse Askou Mikkelsen tilbage til EfB og har underskrevet en treårig aftale.


SønderjyskE har fire træningskampe, inden det går løs med Europa League og superliga, men sønderjyderne har ikke fået den bedste start på forberedelserne.
Fredagens nederlag til IK Start Kristiansand blev mandag fulgt op af et 1-3-nederlag til Lyngby i Augustenborg på Als.
SønderjyskE's næste hjemmekamp er på fredag mod FC Fredericia. Den kamp spilles i Kliplev klokken 16.30.

Islands fodboldlandshold fortsætter med at imponere hele Europa og er nu klar til EM-kvartfinalen mod Frankrig på søndag.
Mødet med værtsnationen blev en realitet, da Island vendte en tidlig engelsk scoring til en 2-1-sejr mandag aften.
Island møder værtsnationen Frankrig på søndag i kvartfinalen.

England skal på jagt efter en ny landstræner for efter kampen meddelte Roy Hodgson, at han stopper som landstræner.

I gårsdagens anden ottendelsfinalen slog Italien Spanien ud af EM med 2-0 og skal møde Tyskland på lørdag.
Af: Mike Forde

28-06-2016 05:21
Bud Spencer er død

Den italienske skuespiller Bud Spencer, der er kendt for en række roller i westernfilm, er død. Han blev 86 år.

Det oplyser hans familie ifølge nyhedsbureauet AFP.

Af: Mike Forde

28-06-2016 05:19
20-årig mand forsvundet på knallert ved Vejen

Syd- og Sønderjyllands Politi efterlyser en 20-årig mand ved navn Andreas Hansen, som sidst er set mandag aften klokken 18.30 ved Brørup nær Vejen.

Han beskrives som 175-180 centimeter høj, spinkel af bygning, har sort hår og er solbrændt.

Han var mandag iført rød hættetrøje, mørke cowboybukser og blå kondisko, oplyser politiet

Af: Mike Forde

28-06-2016 05:17
Kommuner går sammen om krisehjælp til landbruget

Esbjerg, Tønder, Varde og Vejen kommuner går nu sammen for at hjælpe de trængte landmænd.

Hver uge oplever to landmænd i Syd- og Sønderjylland at de ender i tvangssalg eller konkurs. Det er en fordobling på et år.

Derfor vil de fire kommuner nu lave en fælles strategi, som blandt flere ting skal sikre smidig myndighedsbehandling skriver TV Syd.

Kommunerne håber, at de kan gøre byggesager, miljøgodkendelse og administration lettere for landmændene.

Af: Mike Forde

27-06-2016 16:30
EftermiddagsSporten

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang er som ventet blandt de ni ryttere, som Astana har udtaget til etapeløbet Tour de France, som begynder på lørdag. Det meddeler det kasakhiske hold på sin hjemmeside
Fuglsang bliver del af et stærkt hold med de to italienere Fabio Aru og Vincenzo Nibali som topnavnene.
Jakob Fuglsang er den femte danske rytter, der officielt er klar til det prestigefyldte etapeløb.
De øvrige er Lars Bak, Christopher Juul-Jensen, Michael Mørkøv og Chris Anker Sørensen.


Fodboldstjernen Lionel Messi stopper på det argentinske landshold.
Det oplyser den 29-årige stjerne, efter at Argentina i nat tabte finalen ved Copa America til Chile efter straffesparkskonkurrence.
"For mig er landsholdet et afsluttet kapitel. Jeg har gjort alt, jeg kan. Det gør ondt ikke at være mester", siger Lionel Messi ifølge AFP efter sit fjerde store finalenederlag med Argentina.
Messi blev en af skurkene for Argentina i kampen, da han brændte sit forsøg fra 11-meter-pletten.
Dermed bliver VM om to år afviklet uden en af sportens største profiler.


I aften afgøres de to sidste ottendedelsfinaler ved EM i fodbold.
Først kæmper Italien og Spanien om retten til at møde Tyskland i kvartfinalen.
Italien giver sig ikke uden kamp, og de dobbelte spanske europamestre kommer på hårdt arbejde, lover Italiens landstræner, Antonio Conte.
"Jeg vil ikke hjem, og drengene vil ikke hjem. Vi er ikke et offerlam. Spanien skal vise på banen, at de er bedre end os", siger Conte ifølge AFP.
I den sene ottendedelsfinale mødes England og Island. Vinderen møder værtsnationen Frankrig i kvartfinalen.
Af: Mike Forde

27-06-2016 15:05
Ingo er åbnet i Storegade

INGO har åbnet endnu en station i Esbjerg.

Det er den tidligere Shell Express på Storegade, der har skiftet navn og er blevet en del af INGO. I alt skifter 49 Shell Express stationer rundt om i Danmark navn til INGO.

Som noget nyt får 38 af de nye INGO-stationer bilvask.

Af: Mike Forde

27-06-2016 14:33
Håndværkere redder klubhus i Tønder

Medlemmerne i Tønder Roklub kan godt sende brolæggerne fra virksomheden Kjelkvist i Tønder en venlig tanke.

Omkring kl. 10.30 opdagede de, at der stod røg op af klubhuset, som er en rød træbygning.
Bevæbnet med en skumslukker fik de slukket brand, inden den for alvor fik fat. Dermed opstod kun begrænset skade skriver jv.dk

Ilden var opstået omkring en indgangsdør. Politiet undersøger nu årsagen nøjere.

Mon ikke Tønder Rokklub nu giver brolæggerne en fyraftens bajer?

Af: Mike Forde

27-06-2016 14:09
Frank Hvam er med i ’Game of Thrones’

Nikolaj Coster-Waldau, Birgitte Hjort Sørensen, Dar Salim, Pilou Asbæk.

Der er allerede en del danske skuespillere, der har haft eller har roller i den populære serie ’Game of Thrones’ fra HBO Nordic.

Nu viser det sig, at den danske ’Klovn’-skuespiller Frank Hvam i al hemmelighed også har sikret sig en rolle.

Det vil man kunne se i det seneste afsnit af serien, som fans verden over vil kunne se i dag. Afsnittet blev frigivet i nat dansk tid

Af: Mike Forde

27-06-2016 13:27
Forsinkede SAS-passagerer får erstatning

SAS skal betale 24 passagerer en erstatning på hver 600 euro, efter passagererne blev cirka fire timer forsinket på en flyvning fra København til Washington i september 2013. Det har Østre Landsret bestemt mandag skriver tv2.dk

Af: Mike Forde

27-06-2016 13:05
Rapport: Forældre står ofte bag overgreb mod børn

Når et barn udsættes for vold eller overgreb, så er det i mange tilfælde forældre, som står bag.

Sådan lyder konklusionen i en ny opgørelse fra landets børnehuse, oplyser Social og Indenrigsministeriet.

1.086 sager er blevet behandlet, og i 45 procent af dem er forældrene mistænkt for vold eller mod børnene.

Af: Mike Forde

27-06-2016 12:25
Nye kampfly svækker dansk kampflykapacitet

Danmarks 27 nye F-35 kampfly får ikke samme kapacitet som de danske F-16, konkluderer regeringens embedsmænd i en såkaldt dimensioneringsrapport, skriver Ingeniøren.

I rapporten skriver embedsmændene i en fodnote, at de nye fly ikke vil kunne gennemføre internationale operationer og air policing missioner samtidig, som F-16 hidtil har gjort det.

Af: Mike Forde

27-06-2016 12:00
Ny app skal integrere asylansøgere bedre i Danmark

Hvilke rettigheder har mænd, kvinder og børn i Danmark? Og hvordan er det med ligestilling og rettigheder i forhold til familieforhold, seksualitet, uddannelse og beskæftigelse?

Det kan asylansøgere nu blandt andet finde svar på i en ny mobiltelefon-app, som undervisnings- og ligestillingsminister Ellen Trane Nørby (V) lancerer.

- App'en kommer ikke til at stå alene. Der kommer til at være undervisning i asylcentrene i både ligestilling og rettigheder i det danske samfund, så folk, som kommer hertil, også får en fornemmelse af, hvad vi forventer, at de kender til.

- Man skal respektere, at mænd og kvinder er lige, og man skal forstå, hvad det grundlæggende betyder at bo i et demokratisk samfund som det danske.

- Det er derfor, vi lancerer en app, som skal oplyse om de ting sammen med undervisningen, siger Ellen Trane Nørby til Ritzau

Den nye app er på seks forskellige sprog - arabisk, engelsk, farsi, urdu, tyrkisk og dansk. Den er en del af regeringens integrationsudspil.

Af: Mike Forde

27-06-2016 11:54
Mandeklubber hitter i Syddanmark

Flere kirker opretter mandeklubber og fællesskaber for mænd. Og de er populære.

Flere syd- og sønderjyske kirker har de seneste år oprettet mandeklubber og fællesskaber for mænd, og det går strygende med at få medlemmer.

I Haderslev startede domkirken en mandeklub for et halvt år siden. Klubben er på seks måneder vokset fra at have tre besøgende til nu at have 12-14 medlemmer.

Det er det uforpligtende fællesskab, der trækker skriver DR Syd.

I Kvaglund Kirke ved Esbjerg har mænd i en årrække fundet sammen i en mandeklub.

Her bliver der ugentligt spillet spil, sunget sange og snakket over en øl.

Klubben tæller 24 mænd, og der kommer løbende nye til.

Af: Mike Forde

27-06-2016 11:11
UKs finansminister advarer: Brexit medfører investeringsstop

Konsekvenserne af briternes 'ja' til EU-exit kan allerede mærkes i Storbritannien.

Finansminister George Osborne advarer mandag mod, at firmaer holder igen med investeringer og ansættelser, og han understreger, at situationen hæmmer økonomien og kalder på handling.

Af: Mike Forde

27-06-2016 10:59
SønderjyskE møder Lyngby i Augustenborg

De danske Sølvvinder fra SønderjyskE spiller i dag fodboldkamp i Augustenborg.

Holdet møder superligaoprykkerne fra Lyngby Boldklub i en træningskamp.

Kampen spilles klokken 16

Af: Mike Forde

27-06-2016 10:40
LA vil legalisere hash i stedet for at have zoneforbud

Liberal Alliance mener, at hash skal legaliseres og støtter derfor ikke regeringens forslag om at oprette særlige zoneforbud i bekæmpelsen af hashhandel.

Det siger Christina Egelund, retsordfører for Liberal Alliance.

For at forhindre den organiserede hashhandel lægger Venstre-regeringen ifølge Berlingske op til et zoneforbud, der skal forhindre, at handlen breder sig som ringe i vandet.

Zoneforbuddet betyder, at en person skal holde sig 500 meter væk - i nogle tilfælde 1000 meter - fra det sted, hvor personen tidligere har taget del i hashhandlen.

Straffen for at overtræde et zoneforbud vil ifølge Berlingske være syv dages ubetinget fængsel.

Mens regeringen ikke har opbakningen fra støttepartiet Liberal Alliance, så er der opbakning fra DF.

Af: Mike Forde

27-06-2016 10:25
Kamp aflyst mellem Efb og Vejle

EfB skulle i morgen have finpudset formen mod Vejle Boldklub, men grundet vejlensernes uafklarede sportslige situation, så de sig nødsaget til at aflyse ugens træningskampe mod EfB og Silkeborg IF.

Silkeborg IF erstatter dermed Vejle Boldklub, når holdene tirsdag kl. 19.00 møder hinanden i Skovlund for at markere samarbejdsklubbens 100 års-jubilæum.

Af: Mike Forde

27-06-2016 10:18
Fly med 241 om bord nødlandet

Et fly fra Singapore Airlines brød ud i flammer kort efter en nødlanding i Singapores Changi Lufthavn tidligt mandag morgen.

Flyet var på vej fra Singapore til Milano i Italien, da det blev tvunget til at vende om på grund af problemer med motoren. Det skriver The Straits Times.

En video, som er optaget af et vidne, viser tyk, sort røg komme fra flyets højre vinge. En anden video, der viser ilden helt tæt på, er optaget ud fra et af flyets vinduer af en passager i flyet.

I flyet befandt sig 222 passagerer og 19 besætningsmedlemmer.

Af: Mike Forde

27-06-2016 09:59
Kendt Esbjerg-slagter lukker alligevel ikke

Den kendte Slagter Erik Jensen i Storegade lukker alligevel ikke.

Det er nemlig lykkedes at finde en køber, som vil føre butikken videre med stort set de samme varegrupper og med de samme opskrifter, som nuværende ejer Peter Lind Bech brugte skriver jv.dk

Køberen er den 33-årige Lars Samuelsen , som i øjeblikket arbejder i Kvickly i Esbjerg Storcenter, hvor han har sin sidste arbejdsdag den 31. juli.

Af: Mike Forde

27-06-2016 09:53
Sønderjyderne har ikke tillid til Bios

Ambulanceselskabet BIOS har fyldt meget i både medierne og på Regionshuset i Vejle.

Den uro har man tilsyneladende lagt mærke til i landsdelen.

JydskeVestkysten har spurgt 1011 syd- og sønderjyder, om de har tillid til Bios som ambulanceoperatør i deres landsdel.

Her siger 47 procent, at de har tillid til Bios, mens 30 procent ikke har tillid. 24 procent har svaret "ved ikke"

Af: Mike Forde

27-06-2016 09:14
Kinas hovedstad udtørrer

Hovedstaden i Kina, Beijing, er ved at tørre ud i et alarmerende tempo, konkluderer en gruppe forskere ifølge CNN.

Store dele af Beijing synker således hvert år op mod 11 centimeter som følge af opbrugt grundvand, lyder det fra forskerne.

Af: Mike Forde

27-06-2016 09:00
Tjek om din bus, har fået nye bustider

Er du en af dem, der af og til kører i bus, så skal du lige holde øje med køreplanerne. I går justerede Sydtrafik og Midttrafik nemlig deres bustider. Der er ikke de store ændringer, men en lang række ruter har fået ændret minuttal, skriver TVSYD.

Det er muligt at se de nye køreplaner på Midttrafik og Sydtrafiks hjemmesider.

Af: Michael Olesen

27-06-2016 08:30
Clinton fører over Trump

Hillary Clinton bliver den næste amerikanske præsident. I hvert fald, hvis man skal tro to meningsmålinger, som begge tror på, at Trump må se sig slået af Hillary, skriver AFP.
Af: Michael Olesen

27-06-2016 08:02
Aabenraa: Ikke så populær hos erhvervslivet længere

En ny undersøgelse fra Dansk Byggeri viser, at Aabenraa Kommune ikke er så populær hos erhvervslivet længere.

Kommunen er faktisk faldet hele 32 pladser ned af listen over de mest erhvervsvenlige kommuner i landet, skriver Lokalavisen Aabenraa.

Kommunen lå sidste år i top ti, men er altså nu nede som nummer 41.

Af: Mike Forde

27-06-2016 07:26
Sygefravær blandt Esbjerg’s lærere falder

Siden Esbjerg Kommune i efteråret 2014 kunne registre det højeste sygefravær længe, så har lærernes sygefravær været faldende.

I perioden august til april i dette skoleår sammenlignet med samme periode i skoleåret før er fraværet faldet med seks procent. Eller hvad der svarer til et fald på 0,8 sygedag per ansat skriver jv.dk

Det faldende fravær glæder også formanden for børn- & familieudvalget, Diana Mose Olsen, som mener, at det er udtryk for, at rammerne for lærernes arbejde er blevet bedre

Af: Mike Forde

27-06-2016 07:21
Nyt samarbejde giver 18 nye jobs

Et samarbejde mellem to busselskaber og trekantsområdets jobcentre bærer nu frugt. 18 ud af 19 ledige har fået fast arbejde igennem et skræddersyet uddannelsesforløb.

Det var først busselskaberne Tide Bus og U-Move, der henvendte sig på det lokale jobcenter for at rekruttere et stort antal buschauffører.

I fællesskab kunne jobcentrene så tilbyde virksomhederne nogle kandidater og sætte en uddannelse sammen, som var særligt målrettet de nye jobs.

Uddannelsesforløbet af de mange chauffører er et samarbejde mellem jobcentrene i Fredericia, Vejen, Haderslev, Middelfart, Billund, Kolding og Vejle.

Af de 19 ledige som startede på uddannelsen har 18 i dag fast arbejde.

Af: Mike Forde

27-06-2016 07:19
Sundhedsstyrelsen går til kamp mod rygning

Sundhedsstyrelsen er klar med en række initiativer for at nedbringe antallet af rygere i Danmark, skriver Politiken.

Styrelsen anbefaler blandt andet at øge tobaksafgifter, gøre cigaretpakker neutrale og skoler røgfri.

Af: Mike Forde

27-06-2016 07:00
Brug BroBizz på færge

Har du en BroBizz, så kan den faktisk foretage check-in og betaling, når du skal med AlsFærgen, skriver TVSYD.

”Det skal være hurtigt, enkelt og let at sejle med AlsFærgen, fordi færgen fungerer som et alternativ til Lillebæltsbroen”, fortæller Lindy Kjøller, der er salgs- og marketingschef hos rederiet, Færgen.

Af: Michael Olesen

27-06-2016 07:00
Session for de yngste

Hvad krævede det egentlig at blive soldat i 1864? Netop dette kunne skoleelever opleve, da soldaterlejren på Kær Vestermark inviterede de yngste til session i weekenden.

Sessionen for børnene var en del af de forskellige aktiviteter, som kunne findes til 1864-dagene, der startede i fredags, skriver TVSYD.

Af: Michael Olesen

27-06-2016 07:00
Familiesammenføringer koster kommunen kassen

Det kan hurtigt blive en stor omkostning at finde boliger til flygtninge og familiemedlemmer, der familiesammenføres.

På Fanø vælger man nu at bygge pavilloner til flygtningene, efter en syrisk familie måtte indlogeres på bed & breakfast til godt 35.000 kroner, da kommunen ikke kunne finde bolig til de seks mennesker, skriver TVSYD.

Af: Michael Olesen

27-06-2016 07:00
Efterårsvejr udfordrede beachvolleyturnering

Sommerstemning - Men ikke sommervejr - Det beskriver vel egentlig beachvolleyturneringen i Design City Kolding, der løb af stablen i weekenden.

”I dag blæser det ret meget, så det er rigtig vigtigt, at man hele tiden indstiller sig på, hvor vinden kommer fra”, fortalte deltager, Helle Søndergaard fra Varde, til TVSYD inden søndagens kampe blev afviklet.

De 160 deltagere ved arrangementet har spillet 400 kampe tilsammen, skriver TVSYD.

Af: Michael Olesen

27-06-2016 07:00
Voldsom stigning i antallet af børn med diabetes

Antallet af børn med type 1-diabetes stiger voldsomt.

Sidste år fik mindst 680 børn konstateret diabetes 1 i Region Syddanmark, dermed er antallet af børn med type 1-diabetes fordoblet siden 1997 – Ingen ved, hvorfor, skriver TVSYD.

Af: Michael Olesen

27-06-2016 07:00
Flere biler stødte sammen

Hele tre biler kørte i går sammen i et færdselsuheld på Tarp Hovedvej i den nordlige del af Esbjerg, skriver Newsbreak.dk.

En person måtte en tur på skadestuen, skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

Af: Michael Olesen

27-06-2016 07:00
3.300 migranter reddet af italiensk kystbevogtning

3.300 migranter er i løbet af weekenden blevet reddet i land fra både og skibe i Middelhavet, skriver Reuters.
Af: Michael Olesen

27-06-2016 07:00
Skotland kan stoppe brexit

Skotland kan stikke en kæp i hjulet på drømmene om brexit i Storbritannien. Skotland kan nemlig – teoretisk set – nedlægge veto mod Storbritanniens udtræden af EU, skriver BBC.
Af: Michael Olesen

27-06-2016 06:00
Flere bargæster indlagt med ætsninger fra drinks

Fyns Politi oplyser at i alt tre personer, der har besøgt restaurant Bubba's i Middelbart er blevet indlagt med ætsninger i hals og svælg efter at have indtaget drinks.

Fyns Politi foretager nu sammen med Fødevarestyrelsens Rejsehold undersøgelser på stedet for at klarlægge hændelsesforløbet skriver tv2.dk

Politiet opfordrer nu gæster, der har været på Bubba's til at være opmærksommme på symptomer som b.la. brændende fornemmelse i svælget, sår eller afskalning på tungen eller slhiminderne eller forsiden af brystet, synkegener eller synkesmerter.

Oplever man det, skal man henvende sig til lægevagt eller egen læge.

Af: Mike Forde

27-06-2016 05:27
Flere danske par får rugebørn

Det er ulovligt herhjemme. Rugemoderskab. Og derfor benytter flere og flere danske forældre sig af rugemødre i udlandet.

Alene det seneste halvandet år er mindst 22 danske børn født af rugemødre.

Det fortæller Mikkel Raahede, som er formand for foreningen Dare Danmark, som arbejder for at gøre rugemoderskab lovligt herhjemme.
- Vi stiftede foreningen for cirka halvandet år siden, hvor vi startede med at få en henvendelse om måneden. Nu får vi en henvendelse hver uge, siger han til DR Nyheder.

I 2016 har foreningen kendskab til ni børn, som er født af rugemødre i udlandet.

Af: Mike Forde

27-06-2016 05:27
MorgenSporten

Tyskland viste skræmmende styrke, da holdet søndag aften spillede sig frem til kvartfinalen ved EM i fodbold.
Slovakiet blev uden problemer ryddet af vejen i ottendedelsfinalen, og de slovakiske EM-debutanter blev sendt ud med et 0-3-nederlag.
Tyskland skal møde enten Spaniens regerende europamestre eller Italien, der mødes mandag i ottendedelsfinalen.


Også Belgien er klar til kvartfinalerne ved EM i fodbold.
Søndag aften levede belgierne op til favoritværdigheden ved at besejre Ungarn 4-0 i Toulouse.
Belgien møder Wales o kvartfinalen

Frankrig slog i går eftermiddags Irland ud af EM me en 2-1 sejr og skal i kvartfinalen møde England
Af: Mike Forde

27-06-2016 05:25
Hver femte har fået forkert ydelse

Et tilsyn har afsløret, at der var fejl i omkring 20 procent af sagerne på kommunale jobcentre.

Det skriver Ugebrevet A4 på baggrund af en tilsynsrapport fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering for 2015.

Styrelsen har kigget nærmere på 531 sager for at undersøge, om jobcentrene har behandlet de arbejdssøgendes sager ens og i overensstemmelse med loven. 110 af de 531 var fejlbehæftet.

Fejlene er typisk gået på, at de ledige enten har fået for meget eller for lidt udbetalt i ydelse, skriver ugebrevet.

Af: Mike Forde

26-06-2016 13:22
53-årig mand stukket med kniv

Lidt efter klokken 22.30 i aftes fandt forbipasserende en 53-årig mand, der var faldet om og lå på jorden i blodigt tøj i Jægerspris i Nordsjælland. Det oplyser Ritzau.

En ambulance blev tilkaldt. Manden var ilde tilredt, men så meget ved bevidsthed, at han kunne fortælle ambulancerederne, at han var blevet stukket i maven.

Senere på aftenen anholdt Nordsjællands Politi en 45-årig mand, der var mistænkt for at stå bag overfaldet. Manden blev sigtet for drabsforsøg, men her til formiddag oplyser politiet til Frederiksborg Amts Avis, at manden bliver løsladt.

- Han vil formelt set stadig være sigtet, men vi tror ikke, det er ham, der har stukket den 53-årige, siger vagtchef Steffen Østergaard til avisen.
Af: Michael Damsgaard

26-06-2016 13:22
Udsigt til yderligere kursfald for britiske pund

Dramaet om briternes kommende farvel til EU har allerede sat sit tydelige spor i den britiske valuta, som styrtdykkede i omegnen af ti procent, umiddelbart efter valgresultatet stod klart i fredags.

Men pundet ryger formentligt endnu længere ned, vurderer global analysechef Thomas Harr fra Danske Bank ifølge Berlingske Buisness.

- Vi tror, at pundet vil blive svækket yderligere over for euro og danske kroner. Vi tror, at den skal helt ned i omkring 8,75 kroner, siger han om pundet, der ifølge Nationalbanken nu koster 9,21 kroner for et pund.

- For den enkelte dansker er den helt oplagte effekt, at det bliver billigere at rejse til England, og det bliver billigere at købe engelske varer, siger Thomas Harr til avisen.

Af: Michael Damsgaard

26-06-2016 13:21
U13-spiller faldt om med hjertestop

Under fodboldturneringen Sønderjyllands Cup ved Gråsten faldt en U13-spiller fra Hjortshøj-Egaa Idrætsforening om på banen med hjertestop. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Samaritter ved stævnet kom ilende til og gav straks den 13-årige dreng hjertemassage og i følge avisen lykkedes det at genoplive drengen.

Han fik efterfølgende lægebehandling og blev sendt til hospitalet i Flensborg. Han blev lagt i respirator og senere blev han i ambulance kørt til Aarhus Universitetshospital.

Fodboldspillerne fik i følge Aarhus Stiftstidende krisehjælp af to præster.

Af: Michael Damsgaard

26-06-2016 09:08
Mand sigtet for overhaling

En 41-årig mand fra Silkeborg er sigtet for en uansvarlig overhaling, der endte i et frontalt sammenstød på Århusvej ved Silkeborg:

– Manden overhaler og kommer i slinger. Han kører frontalt ind i en modkørende bil, der vælter rundt på siden, fortæller vagtchef hos Midt- & Vestjyllands Politi, Simon Skelkjær, til newsbreak.dk.

– Jeg kan fortælle at føreren af den modkørende bil – en 37-årig kvinde – er kvæstet. Hvor alvorligt hun er kommet til skade ved jeg ikke, siger vagtchefen til netmediet.

Politiet har sigtet den 41-årige mand for overhalingen.

Af: Michael Damsgaard

26-06-2016 09:08
Vi savner mål

Seerne, eksperterne og kommentatorerne er stort set enige. Der mangler mål ved dette års EM-slutrunde i Frankrig.

DR Sporten har kigget på tidligere EM-slutrunder og statistikken for mål. Det viser sig, at vi skal helt tilbage til 1968 for at finde en slutrunde, hvor der er blevet scoret færre mål per kamp.

Ved EM i 2016 er der scoret 1,87 mål per kamp. Ved mesterskaberne i 1976 blev der scoret 4.75 mål pr. kamp. I 1968 kun 1,4 mål pr. kamp.

Af: Michael Damsgaard

26-06-2016 09:07
Tre danskere draftet til NHL

Tre unge danske ishockeytalenter er i går blevet valgt i den såkaldte NHL-draft, hvor klubberne i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL, på skift sikrer sig rettighederne til at skrive kontrakt med fremtidens spillere.

I femte runde af draften blev 18-årige Mathias From fra den svenske klub Rögle valgt af Chicago Blackhawks.

Som nummer 209 blev Rødovre Mighty Bulls-forwarden Nikolaj Krag Christensen draftet af St. Louis Blues.

Endelig blev forwarden Joachim Blichfeld, der spiller i Malmö Redhawks, valgt som nummer 210 - draftens næstsidste - af San Jose Sharks.

Af: Michael Damsgaard

26-06-2016 09:06
Brandstiftere ødelagde biler på Amager

En eller flere brandstiftere har i nat ødelagt tre personbiler i Kastrup på Amager. Det skriver flere medier.

- Der er først blevet kastet brosten ind i bilerne og derefter benzin, måske i form af en molotovcocktail, siger Henrik Vedel, central efterforskningsleder ved Københavns Politi til Ritzau

To af bilerne er fuldstændig udbrændt, men den tredje er voldsomt skadet af flammerne.

- Fremgangsmåden er den samme i alle tre tilfælde, og det er sket inden for et forholdsvist snævert område, så vi formoder, at det er den samme person eller personer, som står bag det her, siger efterforskningslederen.

Desuden er der også sat ild til to containere i området.

Af: Michael Damsgaard

26-06-2016 08:38
27-årig varetægtsfæmngslet

En 27-årig mand er i går i et grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet i 24 dage, sigtet for forsøg på manddrab. Det oplyser central efterforskningsleder ved Københavns Politi, Youssef Lharraki til Ritzau.

Ifølge sigtelsen stak den 27-årige en 51-årig mand tre gange med en knust flaske fredag aften uden for Kastrup Center Pub på Amager.

Umiddelbart efter overfaldet frygtede lægerne det værste for den 51-årige, men kort tid efter kunne man konstatere, at han var uden for livsfare.

Af: Michael Damsgaard

26-06-2016 08:37
Vidner hindrer to voldtægter i Helsingør

Nordsjællands Politi leder efter en mand, der mistænkes for at stå bag to voldtægtsforsøg i Helsingør tidlig i morges. Det skriver Ritzau.

– En mand holder en 20-årig kvinde nede, mens han trækker hendes bluse af og åbner hendes shorts. Han bliver dog forstyrret af nogle vidner og flygter herefter på cykel, fortæller vagtchef Martin Tang fra Nordsjællands Politi til nyhedsbureauet.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 06.08. Det næste forhold begås omkring klokken 07.00.

– Her sker der en lignende episode. Denne gang på Birkedalsvej, hvor en mand med lignende signalement forsøger at voldtage en 24-årig kvinde. Vidner hører kvindens skrig, og det får gerningsmanden til at flygte. Denne gang på gåben og ikke på cykel, beretter vagtchefen.

Af: Michael Damsgaard

26-06-2016 08:36
Skotterne vil forlade Storbritanien

59 procent af alle skotter bakker nu op om, at Skotland løsriver sig fra Storbritannien og bliver selvstændige. Det viser en meningsmåling, som avisen The Sunday Post har fået lavet, efter at et flertal af briterne torsdag stemte for at forlade EU-samarbejdet, skriver Ritzau med Reuters som kilde.

I Skotland var der i alle valgkredse flertal for, at briterne skulle blive i EU-samarbejdet.

Det er væsentligt flere end de 45 procent af vælgerne, der ved en folkeafstemning i 2014 stemte for uafhængighed, hvilket betød, at Skotland forblev en del af Storbritannien.

Af: Michael Damsgaard

26-06-2016 07:17
Lørdagen stod i musikkens tegn

Lørdagen stod i musikkens tegn i og udenfor landsdelen. I Nordenskov blev der afviklet Owen Luft og i Haderslev blev tredjedagen af Kløftenfestivalen afholdt.


Sagde Kløftenfestivalens talsmand, Erik Koch.

I Odense har de tre seneste dage budt på Tinderbox. I Roskilde er camping-området beboet og klar til næste uges officielle åbning af scenerne på landets største festival.

Lyt her
Af: Michael Damsgaard

26-06-2016 07:16
Rolig nat i Haderslevs midtby

Efter to nætter med konflikter i Haderslevs natteliv bød den forgangne nat ikke på nævneværdige udfordringer for Politiet. Uroligheder hvor grupperingerne bestående af lokale og udefra kommende angiveligt var bevæbnet med bl.a. baseballbat og kamphunde.

- Natten har været forholdsvis rolig. Vi har ikke haft problemer med midtbyen i modsætning til de foregående nætter, fortæller vagtchef Erik Lindholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi. - De grupperinger vi har haft problemer med i de to foregående nætter har vi ikke set.

- Vi har haft ekstra patruljering på i Haderslev i nat på baggrund af de seneste nætters hændelser, og det har forhåbentligt været med til at lægge en dæmper på det, slutter vagtchefen.

Af: Michael Damsgaard

26-06-2016 07:16
Ottendedelsfinalerne fortsætter i dag

Polen blev som det første hold kvartfinaleklar ved Europamesterskaberne i fodbold efter 120 minutters spil og fem straffespark. Den ordinære spilletid i gårdsdagens kamp mod Schweiz endte 1-1 og da der ikke blev scoret i den forlængede spilletid, måtte der fem scoringer på straffespark til, før ottendedelsfinalen var afgjort.

Også Wales er kvartfinaleklar efter en 1-0 sejr over Nordirland i den anden ottendedelsfinale. Det afgørende mål var et nordisk selvmål, der blev scoret med et kvarter tilbage af den ordinære spilletid.

Fire minutter før den forlængede spilletids ophør afgjorde Portugal dagens tredje og sidste ottendedelsfinale, da Ricardo Quaresma fulgte op på en retur og scorede mod Kroatien til slutresultatet 1-0.

Af: Michael Damsgaard

26-06-2016 06:55
Iversen kiksede finalen

Niels-Kristian Iversen ramte et spor i finalen og måtte vinke farvel til en podieplads ved gårdsdagens tjekkiske speedway-Grand Prix. I stedet sikrede Jason Doyle sig sejren foran Greg Hancock og Chris Harris.

Nicki Pedersen noterede sig for en semifinaleplads og otte point. Peter Kildemand nåede ikke semifinalerne.

Peter Kildemand er nummer otte i VM-stillingen med 34 point. Nicki Pedersen er nummer ni med 32 point. Niels-Kristian Iversen er nummer 12 med 30 point.

Af: Michael Damsgaard

26-06-2016 06:54
Flere briter fortryder torsdagens stemme

Flere briter fortæller i britiske medier, at de fortryder deres stemmer for at forlade EU. Det skriver The Independent ifølge DR.

Britiske valgforordnede har angiveligt modtaget opkald fra briter, der spørger, om de kan ændre deres stemmer efter torsdagens folkeafstemning, der førte til, at 51, 9 procent af briterne stemte for at forlade EU.

Andre briter har ifølge The Independent sagt, at de brugte deres stemme som en proteststemme, fordi de var overbeviste om, at Storbritannien ville blive i EU.
Denne bølge af fortrydelse er nu døbt ’Bregret’.

Af: Michael Damsgaard

26-06-2016 06:53
To brødre anholdt og sigtet for vold på Gasværket

Der indløb i morges klokken 03.33 en anmeldelse omkring uorden på Gasværket, beliggende på Gasværksvej i Aabenraa.

- Patruljen kunne konstatere, at der var tale om vold, i første omgang begået mod to mandlige gæster, som blev tildelt knytnæveslag i ansigtet. Da dørmændene greb ind blev de også tildelt slag, oplyser vagtchef Erik Lindholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Vi har anholdt to brødre på henholdsvis 27 og 30 år og sigtet dem for vold. De sidder begge på politigården i Aabenraa. Jurister vil senere i dag tage stilling til en eventuel fremstilling i grundlovsforhør.

- Vi søger de to mænd, som blev udsat for slagene. Det drejer sig om to 25-35 årige mænd, der var i selskab med to kvinder. De fire forlod stedet i en taxa og blev sat af på Tøndervej i Aabenraa. Vi vil meget gerne i kontakt med de fire, som bedes kontakte os på telefon 114, oplyser vagtchefen.
Af: Michael Damsgaard
Facebook
Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter