Lokale nyheder


16-09-2014 11:52
Politiet ved hvem voldsmand er

Forfatter: Kim Hansen


Det er lykkedes lokalpolitiet i Varde at finde frem til hvem den unge mand, der slog og sparkede en billetkontrollør i Oksbøl tilbage i sidste måned, er.Politiet opfordrede den unge mand til at melde sig selv da man havde gode billeder af ham. Men det skete ikke.Derfor blev billederne offentliggjort og der er kommet otte henvendelser.De otte henvendelser har nu gjort at politiet ved hvem manden er og man leder nu efter ham.


16-09-2014 11:52
To skudt på åben gade

Forfatter: Kim Hansen


Politiet er lige nu massivt til sted foran fogedretten i Hestemøllerstræde i København.Årsagen er et skyderi tidligere på dagen hvor to personer er blevet ramt.Politiet har anholdt en i forbindelse med sagen.En person er død ved skudepisoden.Hvad der ligger til baggrund for skyderiet vides endnu ikke.


16-09-2014 06:32
Vindmølletransport havareret

Forfatter: Kim Hansen


Omkring midnat gik det igen galt med en vindmølletransport syd for Ribe.Denne gang væltede transporten dog ikke og det er heller ikke i rundkørslen denne gang, men lidt længere ude af Haderslevvej.Denne gang er det noget til fastgøring af vindmøllen der er knækket og transporten skal læsses om.Politiet er på stedet og har etableret omkørsel, men kan du finde alternative ruter er det en god ide, samtidig vil køretiden også være væsentlig længere her til morgen.Politiet regner ikke med at der er fri passage før omkring middag igen på stedet.


16-09-2014 06:32
Igen udenlandsk chauffør stoppet med høj promille

Forfatter: Kim Hansen


Det lykkedes igen politiet at stoppe en spirituspåvirket lastbilchauffør der havde fået alt for meget.Episoden fandt igen sted på motorvej E45 og igen var det en udenlandsk chauffør denne gang fra Rumænien. Chaufførens promille var tre gange så høj som det tilladte og havner dermed i nærheden af 1,5.Chaufføren fik inddraget førerretten på stedet, oplyser politiet på twitter.


16-09-2014 06:32
Kog vandet inden brug

Forfatter: Kim Hansen


Et forhøjet kim-tal gør at de forbrugere der får vand fra Løgumgårde Vandværk skal koge vandet inden brug.Man skal specielt være opmærksom på hvad man bruger vandet til hvis det kommer ind i kroppen, altså når man børster tænder eller laver mad.Du kan se mere på vores hjemmeside: globusnyhederne.dk.Vandværket arbejder på at løse problemet.Herunder følger en liste over, hvornår vandet anbefales kogt, og hvornår det kan bruges, som det er.Madlavning

◦Til drikkevandsbrug (inklusiv kaffe, te, saft mm.) skal vandet altid koges

◦Grønsager og frugt, der skal spises rå, skylles i afkølet kogt vand

◦Kartofler, grønsager, spaghetti mv., der koges mindst 1 min. inden det spises, tilberedes som sædvanligt, fordi bakterierne dør efter et minuts kogningPersonlig hygiejne

◦Tandbørstning skal ske med kogt vand

◦Vandet kan godt bruges til bruse- og karbad, hvis det ikke kommer i munden

◦Hænderne kan vaskes som sædvanligt, men før madlavning bør hænderne vaskes i kogt, afkølet vandOpvask

◦Opvaskemaskine bruges som sædvanlig

◦Opvask i hånden skal foregå med kogt vand, da der kan ske smitte via hænder eller genstandeRengøring

◦Køkkenborde, køleskabe og lignende overflader, der kommer i kontakt med madvarer, skal rengøres i kogt vand. Rengøringsklud lægges til vask efter brug

◦Rengøring af overflader, der normalt ikke kommer i kontakt med madvarer, kan foregå som normaltTøjvask

◦Hvis vandet er klart og farveløst, kan det godt bruges til maskinvask.


16-09-2014 05:28
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Tommy Bechmann og Mads Hvilsom scorede målene, da SønderjyskE og Hobro spillede 1-1 i mandagskampen i Superligaen.Team Esbjerg og FCM Håndbold tørnede sammen i aftes, og efter en tæt og intens kamp endte det med 21-21.

En der ikke var med i den kamp var Team Esbjergs målfarlige hollænder Estavana Polman som er blevet scannet, og det er en drilsk lyskenskade som holder hende udenfor i de næste fire uger.


15-09-2014 13:48
Forligspartier siger ja til forslag om ni skoledistrikter

Forfatter: Kim Hansen


I dag blev fire partier enige om Esbjerg Kommunes budget for 2015 og overslagsårene 2016-2018. I forliget indgår forslaget om at samle ledelsen af skoler, SFO’er og klubber i ni distrikter i kommunen.Distrikterne er i forslaget inddelt som følgende:

1. Hjerting Skole.

2. Tjæreborg Skole, Kvaglundskolen og Skads Skole.

3. Bakkeskolen, Boldesager Skole og Spangsbjerg Skole.

4. Præstegårdsskolen, Rørkjær Skole og Danmarksgades Skole.

5. Fourfeldtskolen og Ådalskolen.

6. Vittenbergskolen, Vadehavsskolen, Ansgar Skole og Gredstedbro Skole.

7. Bakkevejens Skole, Nordre Skole, Egekratskolen, Vejrup Skole og Gørding Skole.

8. Sønderrisskolen og Bryndum Skole.

9. Vitaskolen og Studie 10.Før skoledistrikterne bliver endeligt fastlagt, skal forslaget igennem en høringsfase.Udvalgsformand Jakob Lose understreger, at der i kommunens socialt udsatte områder fortsat vil blive afsat midler til udvidede tilbud om kontingentfri klubber.


15-09-2014 13:21
Russerne kommer – russerne kommer

Forfatter: Kim Hansen
Med den anspændte situation mellem Europa og Rusland skal man nok passe på med at sige ”Russerne kommer”. Men der er ikke desto mindre det der sker lige for tiden.De rige russere har nemlig fået øjnene op for hvor dejligt det er i syddanmark.Ifølge dr.dk/syd er det et initiativ fra Legoland der har gjort at antallet af russiske turister er fordoblet siden 2011.Om den tendens fortsætter afhænger dog meget af situationen i Ukraine.


15-09-2014 13:12
Mand anholdt efter trusler på livet

Forfatter: Kim Hansen


Det startede allerede tidligt i morges og har varet frem til godt middag. Politiet afspærrede et område i bydelen Sædding i Esbjerg hvor en 49-årig mand havde fremsagt trusler på livet overfor en anden mand.Den 49-årige havde noget udestående med sin ekskæreste og hendes nye kæreste. Det var ved konfrontationen her at truslerne opstod.Politiet blev tilkaldt og afspærrede området og har anholdt manden.


15-09-2014 12:22
Del af boligområde afspærret

Forfatter: Kim Hansen
En del af et beboelsesområde i Sædding er pt spæret af på grund af politimæssig efterforskning.Politiet oplyser at man efterforsker på stedet på grund af trusler. Ifølge vores oplysninger er der tale om et ægteskabeligt skænderi der eskalerede til voldsomme trusler.Der er ingen tidshorisont på hvornår afspærringen ophører.
15-09-2014 11:59
Tilsyn med afløb på landbrug

Forfatter: Kim Hansen


Det sker ind i imellem, at der sker forurening af jord eller vandløb, fordi en landmand ikke har været opmærksom på reglerne omkring indretning af afløb.Derfor tager Landbrugsafdelingen i Sønderborg kommune på besøg hos en stribe landbrug i de kommende uger.De fleste landbrug har godt styr på miljøforholdene, men afløbsområdet er et af de områder, hvor landbrugsafdelingen ofte ser muligheder for forbedringer.


15-09-2014 11:35
Rådhusudvidelse kommer nu i udbud

Forfatter: Kim Hansen


Nu sker der igen noget i forhold til udvidelsen af rådhuset i Tønder.Fra på fredag er der nemlig mulighed for at virksomheder kan se udbudsmaterialet på den ca. 3000 m2 store tilbygning der er planlagt.Byggeriet er så stort så loven siger at det skal i EU-udbud.De indkomne bud vil blive åbnet fredag den 17. oktober og lige efter nytår går byggearbejdet i gang, og der er planlagt rejsegilde den 6. juli 2015.


15-09-2014 09:08
Nyt brandvæsen står klar til nytår

Forfatter: Kim Hansen


Der er skub i etablering af det fælleskommunale Sydvestjysk Brandvæsen mellem Fanø, Varde og Esbjerg kommuner.Ifølge beredskabsinfo.dk skal det hele stå klar til årsskiftet.Planen er, at sammenlægningen bliver endeligt godkendt i alle tre kommuner i denne måned.Alle de nuværende medarbejdere er blevet varslet og vil blive tilbudt at fortsætte i den nye virksomhed.


15-09-2014 06:57
Borgerlige partier foreslår en fastfrysning af grundskyld

Forfatter: Kim Hansen


SKATs problemer med ejendomsvurderinger har skabt for stor usikkerhed hos boligejerne, og derfor må grundskylden fastfryses, indtil et nyt vurderingssystem er på plads i 2017.Sådan lyder opfordringen fra de borgerlige partier til regeringen, skriver Politiken mandag.Partierne mener, at de forkerte ejendomsvurderinger har skabt en så usikker situation omkring boligejerne, at der er behov for, at man fastfryser boligskatten, så boligejerne ved, hvad de skal betale.


15-09-2014 06:56
S: Fantastisk med en socialdemokratisk statsminister i Sverige

Forfatter: Kim Hansen


Mens Socialdemokraterne herhjemme kæmper med dårlige meningsmålinger og vælgerflugt, går det straks bedre i Sverige, hvor de svenske vælgere gav den rødgrønne blok - med Socialdemokraterna i spidsen - godt og vel 43 af procent af stemmerne. Dermed bliver Stefan Löfven ny svensk statsminister.Det vækker glæde hos de danske socialdemokrater, hvor EU-ordfører Morten Bødskov kalder resultatet for »fantastisk«.Han understreger, at de svenske socialdemokraterne har vundet på en bedre vision for fremtidens Sverige.


15-09-2014 06:56
Litauisk chauffør med promille på 3,5 gav problemer

Forfatter: Kim Hansen


Der har været travlt hos politiet, specielt har en person givet anledning til opmærksomhed.Det hele startede med at han væltede med sin lastbil på motorvejen mellem frakørsel 74 og 73. Det resulterede i at motorvejen var både delvist og helt lukket i en del timer i går.Manden kom ikke noget til ved uheldet men han blev alkotestet og han havde en promille på 3,5. Han blev taget med på stationen og hans vognmand blev kontaktet. Det resulterede i at den Litauiske mand blev fyret på gråt papir og stod nu uden penge, mad eller sted at sove.Han blev sluppet fri fra politiet men ganske kort tid efter lavede han ballade i Frøslev, så politiet måtte igen af sted og fik ham anholdt.Han har nu tilbragt natten i detentionen i Aabenraa og lokalpolitiet skal i dag kigge nærmere på sagen.


15-09-2014 05:18
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Så lykkes det endeligt for EfB at få 3 point i Superligaen da vestjyderne sejrede 3-0 hjemme over FC Vestsjælland.

SøndejyskE står for mandagskampen mod oprykkerne fra Hobro.

SønderjyskE er klar til semifinalerne i ishockeyspillernes pokalturnering Metal Cuppen, efter 2-2 i Herlev og en flot 7-0 sejr i hjemme i Vojens i weekenden.

Kvartfinalerne spilles i januar.KIF Kolding København havde store vanskeligheder mod Mors/Thy. Men vandt dog 23-19 efter en god slutspurt.

SønderjyskE vandt en smal sejr over GOG på 35-34 i Skansen.

Ribe-Esbjerg HH leverede en absolut toppræstation, da holdet vandt hjemme mod Bjerringbro-Silkeborg med hele 30-18.

Topscorer for Ribe-Esbjerg HH blev Mathias Helt Jepsen med otte mål.Hos kvinderne spiller Team Esbjerg i aften hjemme mod FC Midtjylland

Over 18.000 tilskuere fik masser af flot speedway, spænding og drama for alle pengene, da der lørdags blev afviklet grandprix på den legendariske bane i Vojens.

Svenske Andreas Jonsson, vandt meget overraskende løbet hvor danske Peter Kildemand blev nummer 2.

Greg Hancock, der ikke var med i Vojens på grund af en skade, fører fortsat kampen om VM-titlen. Tai Woffinden og Krzystof Kasprzak deler andenpladsen, mens Nicki Pedersen er nummer fire.

Det næste grandprix køres i Stockholm om to uger.

For 3 gang vandt Tinkoff-Saxo-kaptajnen Alberto Contador årets Vuelta a España.


12-09-2014 13:32
Billeder af voldsmand nu offentliggjort

Forfatter: Kim Hansen


Syd og Sønderjyllands politi har nu offentliggjort billeder af den mand der tilbage i slutningen af sidste måned overfaldt en togkontrollør på strækningen mellem Varde og Nørre Nebel.Manden beskrives som dansk, 20-25 år, Ca. 190 cm høj og slank af bygning. Han har mørkt kort hår og var iført brunlige camouflagebukser og mørk trøje og så bar han runde solbriller.Du kan se billedet på vores facebookside: facebook.com/globusnyhederne.Manden var i øvrigt sammen med en slang pige, formenligt kæresten, da overfaldet fandt sted.Kan du genkende manden så kontakt politiet i Varde på servicenumret 1-1-4.


12-09-2014 13:27
Byrødder skal betale penge tilbage til kommune

Forfatter: Kim Hansen


Syv byrådspolitikere skal til lommen. De har fået udbetalt for meget som kompensation for tabt arbejdsfortjeneste, skriver newsbreak.dk.Syv byrådspolitikere i Kolding har tilsammen fået udbetalt 94.000 kroner for meget i tabt arbejdsfortjeneste, skriver Lokalavisen Kolding.Revisionsfirmaet Deloitte har gennemgået Kolding Kommunes udbetalinger af kompensation for tabt arbejdsfortjeneste. Og opgørelsen viser, at syv byrådspolitikere samlet har fået udbetalt 94.000 kroner for meget. De penge skal nu betales tilbage til Kolding Kommune.Alle syv byrådspolitikere har accepteret, at betale pengene tilbage.


12-09-2014 11:23
Kæmpe mediehus-fusion på vej

Forfatter: Kim Hansen
Den helt store avisfusion bliver formenligt en realitet når Syddanske Medier, Fynske Medier og Jyske Medier fusionerer til Jysk Fynske Medier, hvis konkurrencestyrelsen godkender det.Med fusionen ønsker mediehusene at sikre sig til fremtiden der ikke tegner lyserødt for den trykte presse.Allerede nu melder virksomhederne ud af der vil komme fyringer, på trods af at direktørerne i samlet flok forklarer at dette ikke gøres på grund af dårlig økonomi i virksomhederne.Redaktionelt er ønsket at fortsætte med de lokale aviser som nu og med dagbladene i et styrket format.


12-09-2014 09:51
Brand på Rockwool

Forfatter: Kim Hansen


Brandfolkene fra både Vamdrup og Lunderskov blev omkring halv ti kaldt til Rockwool i Vamdrup.Ifølge vagtchef Jesper Duus fra Sydøstjyllands politi var der gået ild i en container på den store virksomhed.Grunden til at man tilkaldte assistance fra Lunderskov er ifølge vagtchefen at man kører med livrem og seler når der meldes om ild løs på de store virksomheder i byen.


12-09-2014 09:15
Ny kampagne mod uheld med landbrugskøretøjer

Forfatter: Kim Hansen


I løbet af de kommende uger ventes majshøsten at være på sit højeste, og der vil derfor være flere landbrugskøretøjer på vejene end normalt.Derfor har politiet og de syd- og sønderjyske kommuner iværksat en kampagne for at reducere antallet af færdselsuheld med landbrugskøretøjer.- Majshøsten startede så småt i går, og går rigtigt i gang i den kommende uge, siger Flemming Hansen fra Lindholm Maskinstation.Fra 2008 til 2012 skete der i hele Syd- og Sønderjyllands Politikreds 111 uheld med landbrugskøretøjer. Her kom 64 personer til skade. Otte blev dræbt, 26 blev alvorligt kvæstet, og 30 personer kom lettere til skade.


12-09-2014 09:11
Kvinde fik fængsel for falsk underskrift

Forfatter: Kim Hansen


En kvinde fra Grindsted har sikret sig en dom på 30 dages betinget fængsel for dokumentfalsk.Ifølge jv.dk har kvinden forfalsket sin eksmands underskrift på et dokument til banken så hun kunne beholde en kassekredit på 11.000 kroner.Det lille nummer blev opdaget af banken og derfor fik kvinden ikke andet ud af det end en betinget fængselsstaf.


12-09-2014 09:04
Indkøb for 7,7 milliarder kroner

Forfatter: Kim Hansen


Danfoss har været på indkøbstur i det Finske.Danfoss har nemlig fremlagt et købstilbud til virksomheden Vacon, der producerer frekvensomformere.Bestyrelsen i Vacon har opfordret alle aktionærer til at sige tak til købstilbuddet der vil give 34 euro pr. aktie.Tilbuddet lyder på en købspris på 7,7 mia. kroner.Med købet håber Danfoss at kunne spille med musklerne på et nyt og voksende marked.


12-09-2014 09:03
Betjente, hunde og helikopter ledte efter und mand

Forfatter: Kim Hansen


Flere på Nordals blev i nat nok opmærksomme på at der var et eller andet der ikke var som det burde være.Politiet var nemlig i fuld gang med at lede efter en forsvundet retarderet tysk mand.Den unge mand var sammen med nogen andre og nogen pædagoger på ferie på Nordals da han pludselig blev væk.Politiet eftersøgte manden med hunde og fik rekvireret en helikopter til at hjælpe.Den unge mand blev fundet omkring klokken halv fem i god behold.


12-09-2014 06:42
S åbne for udrejseforbud til Syrien og Irak

Forfatter: Kim Hansen


Socialdemokraterne vil ikke afvise Venstres forslag om at indføre udrejseforbud til Syrien og Irak, medmindre en særskilt tilladelse indhentes.Det fortæller partiets retsordfører Trine Bramsen, efter Venstre i dagens Berlingske kræver et forbud indført for at sætte en prop i for de mange danskere, der rejser til Syrien og Irak for at kæmpe for Islamisk Stat.Trine Bramsen mener, at den specielle situation kræver hårde metoder og vil se åbent på ethvert forslag.


12-09-2014 06:42
Muslimer frygter repressalier ved deltagelse i anti-IS-demonstrationer

Forfatter: Kim Hansen


En aarhusiansk demonstration mod Islamisk Stat (IS) har mere end vanskeligt ved at finde deltage, og det skyldes, at en række muslimer frygter at blive udsat for trusler, hademails og sågår overfald af IS’ danske tilhængere.Det skriver Dagbladet Information fredag.Demostrationens arrangør, Mohammed Sabah Ahmad, siger til Information, at der er flere, der har oplevet at modtage trusler og hademails, hvis de har ytret sig kritisk om IS.


12-09-2014 06:42
Værtshus lukket på grund af rotte

Forfatter: Kim Hansen


For godt to uger siden besøgte Fødevarestyrelsen værtshuset Pusterummet i Vamdrup. Og det var ikke ligefrem det man havde håbet på at se, det man så under besøget.Ifølge jv.dk fandt man nemlig spor af rotter og værtshuset blev straks lukket.I sidste uge kiggede styrelsen så forbi igen og kunne konstatere at der lå en død rotte i værtshuset og at der sad folk og drak øl.Ifølge jv.dk siger ejeren af stedet, at dem der sad og drak øl var der for at hjælpe med rengøringen.Men værtshuset blev lukket igen og det gik op for ejeren at der virkelig skulle gøre noget ved problemet.


12-09-2014 06:42
Flere og flere behandlinger skal foregå i Aabenraa

Forfatter: Kim Hansen


Fra på mandag vil ambulancerne begynde at køre flere og flere til den akutte modtagelse i Aabenraa.I næste uge er man nemlig klar til at begynde at modtage flere og flere patienter. Det sker i samme åndedrag som man lukker skadeklinikken i Haderslev.Efter en uges tid vil man også begynde at modtage akutte medicinske patienter og i næste måned hjertepatienter.


12-09-2014 05:26
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
SønderjyskE og Johan Absalonsen, har forlænget samarbejdet med yderligere 2½ år. Absalonsen kom til klubben i sommeren 2012.

Den portugisiske landstræner, Paulo Bento, har taget konsekvensen af Portugals ydmygende EM-kvalifikationsnederlag hjemme til Albanien. Ved at afleveret sin opsigelse.

Portugals næste kvalifikationskamp er det vigtige opgør mod Danmark i Parken den 14. oktober.

I aften og i morgen spiller SønderjyskE kvartfinaler i Metal Cup mod Herlev. Den samlede vinder af de to kampe går videre til semifinalen. I aften er det i Herlev og i morgen eftermiddag i SE Arena i Vojens.

Team Esbjerg vandt i aftes 32-21 over oprykkerne fra Silkeborg-Voel KFUM

Topscorer blev Lotte Grigel med otte mål.
11-09-2014 13:26
Mand sigtet for at have snittet bekendt i maven

Forfatter: Kim Hansen


To mænd fra Varde blev tidligere i dag så uvenner at denne ene snittede den anden med en urtekniv i maven.De to mænd bor på et bosted ved Varde og det var her uoverensstemmelserne førte til den noget alvorlige afslutning.Gerningsmanden blev straks anholdt af politiet og skal i grundlovsforhør. Offeret blev kørt til sygehuset for at blive syet.


11-09-2014 13:26
Vanvidsbilist skal flere år bag tremmer for trafikdrab

Forfatter: Kim Hansen


En 25-årig mand skal tre år og seks måneder i fængsel for sin vanvidskørsel, der sidste år kostede 50-årige Frank Brian Hansen fra Kolding livet.Det har Vestre Landsret netop slået fast, skriver bt.dk.Den 25-årige mand kørte i sin Golf i en amfetaminrus og med mindst 140 kilometer i timen, da han torpederede og dræbte Frank Brian Hansen, der kom kørende på cykel i udkanten af Kolding sidste år.


11-09-2014 08:54
Sø og vådområde genoprettes

Forfatter: Kim Hansen


Efter flere års arbejde lykkedes det i går at lukke en aftale med 22 lodsejere omkring området Bundsø på Nordals.Aftalen gør at Bundsø nu bliver en sø og vådområde på god 153 hektar igen og ikke som det er nu, agerjord.I alt er der købt og handlet jord for over 21 mio. kroner der blandt andet er finansieret af EU’s landdistriktsmidler.Det forventes at Bundsø er genetableret engang til næste år.


11-09-2014 08:21
Kommuner vil beholde redningshelikopter

Forfatter: Kim Hansen
Et omfattende sparekatalog skal behandles i næste uge i Region Syddanmark. I dette sparekatalog lægges der op til at man sparer brugen af den redningshelikopter der har til huse i Niebuel syd for grænsen.Årsagen er at man nu har etableret lægehelikopter i Billund som skal betjene syd og sønderjylland.Men kommunerne i det sønderjyske er ikke specielt begejstrede for den løsning. Derfor arbejder alle fire kommuner nu for at komme med forslag til hvor regionen kan finde de knap 2 mio. kroner man sparer et andet sted.


11-09-2014 07:22
Kvindelig spøgelsesbilist

Forfatter: Kim Hansen


En tysk kvinde bragte i nat sig selv og andre i en slem knibe da hun havde fået sig forvildet på motorvejen ved Haderslev i den forkerte retning.Der blev ringet til alarmcentralen op til flere gange om at kvinden kørte sydpå i det nordgående spor.Ifølge newsbreak.dk stoppede kvinden først bilen da hun så politiets blå blink.Kvinden kan nu se frem til en bøde og frakendelse af førerretten.Da hun er udlænding skal hun betale bøden inden hun bliver sendt hjem. Kan hun ikke det vil politiet beholde bilen som sikkerhed.


11-09-2014 06:37
Halvering af dagpengeperiode har ikke fået flere i arbejde

Forfatter: Kim Hansen


Da den daværende VK-regering i 2010 halverede dagpengeperioden med støtte fra Dansk Folkeparti og de Radikale, var argumentet blandt andet at få flere i arbejde. Men sådan er det ikke gået. Reformen har ikke haft nogen nævneværdig effekt på beskæftigelsen, konkluderer en ny undersøgelse fra SFI.Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen, mener, det var dumt at halvere dagpengeperioden midt i en krisetid, hvor der ikke var nogen job at få.Venstres arbejdsmarkedsordfører, Hans Andersen, ærgrer sig over, at flere ledige ikke er kommet i arbejde.


11-09-2014 06:37
Finanstilsynet vil gribe ind mod afdragsfrie lån

Forfatter: Kim Hansen


Det skal være slut med at give alt for mange af de populære afdragsfrie lån.Finanstilsynet er nemlig ifølge Jyllands-Posten på vej med et nyt regelsæt, der sætter grænser for, hvor mange afdragsfrie lån realkreditinstitutterne må udstede.Det kommer især til at ramme boligejere i Udkantsdanmark, fordi det dermed fremover vil være mest attraktivt for realkreditselskaberne at give lån til deres bedste kunder, der bor i områder med stor boligefterspørgsel, forklarer ekspert i boligøkonomi Morten Skak.


11-09-2014 06:37
Ecco er andet en sko

Forfatter: Kim Hansen


Siger man iPhone tænker mange normalt på glat design i stål, alu og glas. Men når den nye iPhone kommer med det tilhørende iWatch skal vi til at tænke lokalt.Ecco er nemlig blevet leverandør til en af verdens bedst konsoliderede virksomheder, Apple.Ecco skal levere remmen til det nye iWatch der kommer i handlen engang i starten af næste år.


11-09-2014 06:36
Drabsoffers støvletter og taske fundet

Forfatter: Kim Hansen


I forbindelse med efterforskningen af drabet på Kamilla Hantusch fra Padborg har politiet i går afsøgt forskellige strækninger omkring Padborg.I den forbindelse er Kamilla Hantusch’s støvletter og taske blevet fundet. Ting som politiet tidligere har efterlyst og bedt om hjælp til at finde.Det er efterforskningen i sagen, der gjorde, at nogle bestemte områder blev afsøgt efter tingene.


11-09-2014 06:36
Politi: Meld dig eller vi viser et foto

Forfatter: Kim Hansen


Syd og Sønderjyllands politi opfordrer nu den gerningsmand der i sidste uge overfaldt en togkonduktør på stationen ved Oksbøl.Politiet skriver på twitter at hvis gerningsmanden ikke melder sig vil man offentliggøre et foto af manden.Manden både slog og spyttede på konduktøren inden han stod af toget i Oksbøl.


11-09-2014 05:18
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
KIF Kolding København vandt i aftes 29-23 i Skanderborg.

SønderjyskE var en tur i ”Smilets By” og vandt 25-24 over Aarhus mens

Ribe-Esbjerg HH tabte 26-20 til HC Midtjylland.Team Esbjerg skal i aften til Silkeborg, hvor oprykkerne Silkeborg-Voel KFUM venter på deres nye hjemmebane Jysk Arena.

I aftes vandt Holsted DM-trofæet i Speedway for første gang siden 2009, og løbet satte også publikumsrekord for denne sæson.

3.850 tilskuere havde nemlig fundet vej til Moldow Speedway Arena.
10-09-2014 13:06
Stor finale venter i Holsted

Forfatter: Kim Hansen
Der er lagt op til den helt store speedwayoplevelse i holsted i aften hvor finalen i Dansk speedway skal køres.Det helt store spørgsmål lyder fra mange: Er Nicki Pedersen klar til at slippe koblingen?Lyt Rudi Steen HansenSagde Rudi Steen Hansen fra Holsted Speedwayklub til Globusnyhederne.


Lyt her

10-09-2014 13:05
Rumænske mænd sigtet for at være menneskesmuglere

Forfatter: Kim Hansen


To mænd på henholdsvis 30 og 23 år fra Rumænien bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør.De sigtes for overtrædelse af udlændingeloven, idet de i to minibusser har indsmuglet 13 syrere via den dansk tyske grænse.De to blev anholdt af Udlændingekontrolafdelingen i Padborg i går eftermiddag ved Frøslev.Syrerne har anmodet om asyl.


10-09-2014 13:05
Fire rumænere fik straksdom for hæleri

Forfatter: Kim Hansen


Fire rumænske mænd blev i dag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg efter at være blevet udleveret fra det tyske politi.Tyskerne havde stoppet dem i en bil ved Berlin, og i den fandt de blandt andet ni cykler samt værktøj og laptops stjålet i Danmark.De fire erkendte sig skyldige og fik en straksdom på 40 dages fængsel, udvisning af Danmark og røg direkte til afsoning.


10-09-2014 11:44
Mand sigtet for at sætte ild til sin lejlighed

Forfatter: Kim Hansen


Det kan være forsætlig ildspåsættelse der skete i et rækkehus i Løgumkloster i går eftermiddag.Ifølge jv.dk er den mandlige beboer blevet anholdt og sigtet.Manden blev fundet bevidstløs i et andet rum end der hvor branden var opstået og er meget medtaget efter branden, hvorfor han blev behandlet på sygehuset i Aabenraa.Manden kan ikke selv være til stede ved grundlovsforhøret der foregår i dag.


10-09-2014 07:53
Ankesag om trafikdrab starter i dag

Forfatter: Kim Hansen


Da Fransk Brian Hansen fra Kolding kørte på arbejde på sin cykel for godt et år siden havde ingen regnet med at han aldrig ville komme hjem igen.Det var den dag han blev torpederet af en bil der kom kørende på Egtvedvej lidt udenfor Kolding med 140 km i timen.To personer blev efterfølgende anholdt men man kunne ikke finde frem til hvem der egentligt kørte bilen, da de to blev ved med at skyde skylden på hinanden.En af dem blev dog til sidst dømt i byretten men han ankede sagen og den skal nu gå om i landsretten.I byretten blev den 25-årige mand idømt tre års ubetinget fængsel samt blev frataget retten til at føre andre typer motorkøretøjer end små knallerter i 10 år.Ankesagen starter i dag.


10-09-2014 07:14
Amerika vil have lokal spiller til landsholdet

Forfatter: Kim Hansen
Noget kunne se ud til at EfB får mulighed for at bryste sig af endnu en landsholdsspiller på holdet. Men det bliver ikke for Danmark.Amerikanerne er nemlig blevet lune på Ryan Laursen, der med sin danske far og sin amerikanske mor, let kan blive en del af det amerikanske landshold i fodbold.Ryan Laursens agent bekræfter at der er kommet er forespørgsel fra amerikanerne.


10-09-2014 06:52
Danish Crown varsler ny fyringsrunde

Forfatter: Kim Hansen


Slagterimedarbejderne hos Danish Crown skal muligvis forberede sig på endnu en fyringsrunde.En ny prognose fra Landbrug &Fødevarer viser nemlig ifølge Børsen et kraftigt dyk i antallet af danske slagtesvin. Og hvis ikke der kommer flere svin til slagtning, bliver kødkoncernen nødt til at lukke anlæg, fortæller Danish Crowns næstformand, Asger Krogsgaard.Slagterigiganten har gennem de seneste ti år lukket i alt 18 slagterier i Danmark med til sammen næsten 7.200 slagteriarbejdere.


10-09-2014 06:51
Mand hentet ud af brændende hus

Forfatter: Kim Hansen


I går eftermiddag opstod der en voldsom brand i et rækkehus i Løgumkloster.Da brandfolkene kom frem kunne man ikke se om beboeren var hjemme så man valgte at gå ind med en røgdykker og her fandt man den mandlige beboer.Manden blev hentet ud og sendt på sygehuset.


10-09-2014 06:51
Minister griber ind mod institutioners farlige busser

Forfatter: Kim Hansen


Det skal være slut med, at tusindvis af børnehavebørn kører rundt i farlige busser. Derfor lancerer transportminister Magnus Heunicke onsdag en ti-punktsplan mod usikre børnehavebusser, skriver metroxpress.Et af punkterne i planen er, at der skal gennemføres systematisk stikprøvekontrol af sikkerhedsudstyr i minibusser. En stikprøve fra Trafikstyrelsen har nemlig vist, at der var fejl med sikkerhedsselerne i 33 af 115 institutionsbusser.Og det er alt, alt for mange, siger Magnus Heunicke.


10-09-2014 05:29
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
De danske U21-drenge i fodbold har været suveræne i deres EM-kvalifikationsgruppe, og allerede inden den sidste kamp mod Bulgarien i aftes var billetten til playoff-runden sikret. Men alligevel blev det en sejr på hele 7-1 på Aalborg Stadion.De hollandske bronzevindere fra VM i sommer i Brasilien, tabte overraskende med 1-2 til Tjekkiet, da de to hold i aftes tog hul på EM-kvalifikationen.

Island besejrede på hjemmebane i aftes Tyrkiet med hele 3-0.I aften er der debut til Casper U. Mortensen i SønderjyskE, som skal give landsholdsfløjen håndboldglæden tilbage. SønderjyskE spiller ude mod Århus.I aften aften skal der køres om det danske ligamesterskab i speedway på Moldow Speedway Arena i Holsted.

Og holdkaptajnen for hjemmeholdet Nicki Pedersen har meddelt, at han er klar til at køre DM-guldet hjem til Holsted.

Udover Holsted deltager Esbjerg, Region Varde og fynske Munkebo i finalen.


09-09-2014 14:11
Bilist blev fløjet

Forfatter: Søren Klinkby
En mandlige føre af en bil kom efter middag alvorlig til skade i en ulykke, da han kørte ind i et træ på vejen mellem Kruså og Tinglev, det skriver jv.dk Ifølge Loklalpolitiet i Aabenraa, blev manden efter frigørelse fløjet til Odense Universitetshospital.


09-09-2014 11:51
Sydtrafik har sat gang i en kampagne om god bus-kultur

Forfatter: Henrik Lauridsen


Sydtrafik har sat gang i en kampagne for at få de rejsende til at tage hensyn til hinanden, når de taler i deres mobil-telefon i bussen.

Det er ikke censur – bare god buskultur, står der bl.a. på en plakat, som Sydtrafik har fået lavet. Den kommer til at hænge i busserne, på busstoppesteder på skoler og på uddannelsessteder skriver tv syd.

Det er fortsat i orden at tale i mobil og høre musik - men de rejsende skal skrue ned for lyd-niveauet.


09-09-2014 09:43
Et par nær Lunderskov vækket af tyv

Forfatter: Henrik Lauridsen


Lidt efter midnat natten til i dag vågnede et par, da det puslede ved havedøren ved huset på Gelballevej ved Lunderskov. Kort efter kunne parret høre, at der blev brudt ind via terrassedøren, fortæller Henrik Dam fra lokalpolitiet i Kolding, til Newsbreak.dk.

Tyven nåede ind i stuen, men blev tilsyneladende forskrækket over, at der var nogen hjemme. Så han tog flugten.

Manden en 42 årige blev senere anholdt.

Han slap ikke afsted med noget udbytte. Men han fremstilles senere i dag i grundlovsforhør.


09-09-2014 09:40
Så skete det igen..

Forfatter: Henrik Lauridsen
I morges skete der igen et trafikuheld i Gabøl-rundkørslen.

Det var en 37-årig mand fra Vojens, der kørte ind i nogle træer i rundkørslen.

Vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi fortæller til jv.dk at føreren blev blændet af solen, og at han derfor overså rundkørslen.

Der skete kun materiel skade ved uheldet.

Det er ikke første gang i år der sker uheld i rundkørslen.


09-09-2014 07:57
Godt nyt til svineproducenterne

Forfatter: Søren Klinkby
Fra den 1. oktober kan de nemlig få tilskud fra Danish Crown til at øge antallet af slagtesvin til levering på slagteriet i Horsens og Blans det skriver TV-Syd.

Danish Crowns mål er i første omgang, at der kommer en halv million flere slagtesvin og derfor skal tilskuddet bidrage til at svineproducenterne opføre flere stalde.


09-09-2014 07:56
Redningshelikopter muligvis snart fortid

Forfatter: Søren Klinkby
Udrrykningsaftalen med redningshelikopteren i Nibøl kan muligvis snart være fortid. For noget tyder på at aftalen er med i region Syddanmarks sparerunde, skriver jv.dk Thyge Nielsen der er formand for regionens akut- og ø-udvalg, fortæller til avisen: ”Det er ikke vedtaget endnu. Men lur mig, om ikke det bliver noget i den retning” Region Syddanmark vil kunne spare 2,1 mio. kr. ved at opsige aftalen - og en af grundene for at opsig aftalen, er at tre kommende redningshelikoptere får base i Billund.


09-09-2014 05:44
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
EfB-træner Niels Frederiksen appellerer til sine spillere om sammenhold og ansvar. Fight og vilje bliver trumf, men spillestilen bliver ikke lavet om.

EfB har jo stadig en superliga sejr til gode i den nye sæson.SønderjyskEs fans kan så småt godt begynde at glæde sig til næste hjemmekamp, for det synes at ligge helt fast, at der bliver mulighed for at stifte bekendtskab med klubbens nye lejesvend fra FC København, Marvin Pourie.

Udgangspunktet er et makkerskab med Tommy Bechmann.


08-09-2014 13:59
Affald bliver diskuteret på højt plan

Forfatter: Kim Hansen


Der snakkes rigtig meget om genbrug i kommunerne lige for tiden. Esbjerg og Sønderborg er ikke nogen undtagelse.I Esbjerg har man lyttet til borgerne og derfor sætter man tømningsfrekvensen af genbrugsspanden op med 1/3. Det sker fra næste år oplyser kommunen.I Sønderborg inviterer man nu alle borgere i kommunen til at kommentere på den nye affalds- og ressourceplan der ligger klar. Der kan kommenteres på kommunens hjemmeside de næste uger.


08-09-2014 11:29
Kommune vil have gasbusser

Forfatter: Kim Hansen


Sønderborg kommune fortsætter sin jagt på at blive CO2 neutral i 2029. Kommunen har netop besluttet at samtlige busser skal køre på gas fra og med 2017.Kommunen og Sydtrafik er allerede nu gået i dialog om at få kontakt til vognmændene.Busserne skal køre på biogas og ikke naturgas da man ved biogas kan spare hvad der svarer til 80 procent på miljøbelastningskontoen.Der vil blive etableret et nyt anlæg til busserne syd for Ragebøl og her vil der selvfølgelig være tankstation for busserne.I Fredericia kører alle busser allerede på gas.


08-09-2014 11:18
Det var lige ved at gå helt galt

Forfatter: Kim Hansen


Det så rigtigt skidt ud for TMT der i weekenden tog i mod Team Sydhavsøerne.TMT kom bagud 0-11 i løbet af de første 17 minutter men så skete der noget. Ved pausen stod der 9-14 og efter pausen kom TMT ud som et forvandlet hold.Efter 15 minutter af anden halvleg stod der 18-16 og så gik jagten ind på sejr.Til slut endte kampen 26-24 og TMT kunne glæde sig over at have hentet Team Sydhavsøerne med syv mål i anden halvleg.


08-09-2014 11:04
Endnu en død af listeriabakterie

Forfatter: Kim Hansen


Endnu en person er død efter at have gennemgået et alvorligt sygdomsforløb med den frygtelige listeriabakterie der stammer fra pølser fra Jørn A Rullepølser. Dermed kommer antallet af døde op på 14.Ifølge dr.dk er der yderligere fundet tre smittede med bakterien og dermed kommer det tal op på 37 personer.Ifølge statens serum institut er det ikke kun lammerullepølse der er kilde til bakterien. Også andre spege-, grill- og rullepølser fra virksomheden indeholdt bakterien.


08-09-2014 07:06
Rekord for løb sat i weekenden

Forfatter: Kim Hansen


Man kan næsten ikke få armene ned i Haderslev efter weekendens Stafet for Livet løb.Ikke mindre end 5000 deltog i det lange løb og det er rekord for løbet.Det er oven i købet det højeste antal løbere i hele Europa.


08-09-2014 07:06
Sønderjyde død i helikopterstyrt

Forfatter: Kim Hansen
Da der i fredags styrtede en helikopter ned ud for Samsø’s kyst, og fire mistede livet, mistede en sønderjyde også livet.Ifølge JyskeVestkysten er der tale om den 37-årige Morten Friis fra Aabenraa.Det var angiveligt den rige Farum-vognmand Michael Henriksens helikopter, der fredag aften styrtede i havet.


08-09-2014 07:05
Danske landmænd svindler med EU-midler

Forfatter: Kim Hansen


Danmark er havnet i toppen af en liste over de lande, der svindler mest med EU-midler, skriver metroxpress.En ny rapport fra EUs anti-svindel enhed OLAF viser, at Danmark sidste år havde 66 sager om svindel med EU-midler for i alt 19 millioner kroner.Fra 2012 til 2013 er antallet af svindelsager næsten tredoblet i hele EU.Stigningen skyldes hovedsageligt fire medlemsstater: Bulgarien, Danmark, Italien og Rumænien, der står for 75 procent af alle uregelmæssigheder, der bliver behandlet som svindel i 2013, står der i rapporten.


08-09-2014 07:05
Brand blussede op igen flere dage efter slukning

Forfatter: Kim Hansen


En landejendom på Hyrupvej ved Bevtoft blev fredag ramt af en meget kraftig brand.Alle gårdens tre længer smat maskinhus blev raseret.Agerskov frivillige brandværn kunne ikke selv klare branden og der blev rekvireret assistance fra flere omkringliggende brandkorps samt Beredskabsstyrelsen.Her til morgen blussede branden så op igen, fortæller vagtchefen hos politiet til Globusnyhederne.


08-09-2014 07:05
God dag for Red Barnet

Forfatter: Kim Hansen


Hjælpeorganisationen Red Barnet fik en god søndag og regner med at have raslet op mod 7,6 millioner kroner ind under dagens landsindsamling.Generalsekretær Mimi Jakobsen udtrykker taknemmelighed over resultatet og glæder sig samtidig over, at der var mange børn blandt de 8.000 ,der var på gaden for at samle ind til andre børn.Pengene fra indsamlingen går især til at ruste børn og deres familier, så de kan klare sig igennem perioder med sult, krig og andre katastrofer i lande som Sydsudan.


08-09-2014 05:43
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Efter en sløv første halvleg og en armensk føring lykkes det endelig for det Danske Fodboldlandshold at komme lidt op i gear og vinde 2-1over

Armenien.

De 2 danske mål blev scoret af Pierre Emile Højbjerg og Thomas Kahlenberg

Efter tre flotte kampe i Champions Hockey League kom SønderjyskE lørdag ned på jorden igen. Finske IFK Helsinki vandt hele 10-1 på hjemmebane.

Der venter nu to pokal-kvartfinaler mod Herlev Eagles - ude på fredag og hjemme på lørdag inden man fredag den 19. september starter Metal Ligaen med en hjemmekamp mod Odense Bulldogs.

Ribe-Esbjerg HH vandt i weekenden 23-18 over GOG og SønderjyskE's første hjemmekamp i håndbold sæsonen endte med en flot sejr over Skjern i Broager Sparekasse Skansen med 26-23.

Blandt tilskuerene var Casper U. Mortensen, der først får debut for SønderjyskE på onsdag ude mod Århus Håndbold.Team Esbjerg-truppen og de mange tilskuere i Dokken havde al mulig grund til at ærgre sig over, at de vestjyske piger måtte lade sig nøje med et point efter 25-25 hjemme mod Viborg.

Caroline Wozniacki tabte i aftes i 2 sæt finalen i US Open til den amerikanske verdensetter Serena Williams.
05-09-2014 05:36
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
SønderjyskE bed godt fra sig i udekampen i Champions Hockey League mod de svenske mestre fra Skellefteå, der dog vandt en fuldt fortjent sejr på 4-1

I den anden kamp i puljen vandt Helsinki en sikker sejr på 6-1 på egen is over tyske Krefeld.

I morgen er det så SønderjyskEs tur til at prøve kræfter med Helsinki på finsk is.SønderjyskE Herrehåndbold har underskrevet kontrakt med den 24-årige Casper U Mortensen for resten af den igangværende sæson. Casper har siden sæsonen 2012-13 været en fast del af landsholdet.

Med aftalen løser SønderjyskE udfordringen på venstre fløj, hvor Andreas Toudahl tidligere på året har fået konstateret en diskusprolaps.

Holsted vandt i aftes ligaløbet hjemme på Moldow Speedway Arena over Slangerup 44-40.

Det betyder at Holsted vinder ligaen og skal lægge bane til den afsluttende superfinale, som køres på onsdag i Holsted.
04-09-2014 13:55
Færdselsuheld lukker trafikeret vej

Forfatter: Kim Hansen
Et voldsomt færdselsuheld har lukket Haderslevvej i Bedsted i begge retninger, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.Kort efter klokken 13.30 foregik der behandling af et par personer på stedet. Den ene person skal hentes med helikopter, og derfor er vejen spærret.Syd- og Sønderjyllands Politi har ingen tidshorisont for, hvornår Haderslevvej genåbnes, ligesom man ikke kan komme ind på de nærmere omstændigheder ved uheldet.


04-09-2014 13:36
Politigården lukket fredag og mandag

Forfatter: Kim Hansen


En ombygning af politigården i Haderslev gør at du ikke kan få personlig betjening der i morgen og på mandag.Skal du have personlig betjening fra politiet i Haderslev fredag eller mandag skal du derfor henvende dig på politigården i Aabenraa i stedet.Hvis du bare skal snakke med lokalpolitiet kan du ringe til 114 og de vil stille dig videre.


04-09-2014 12:20
Ukrudtsbrænder antændte traktor

Forfatter: Kim Hansen


Det var ren og skær angst for hvad der kunne gå hen og ske at en traktor tidligere i dag gik op i flammer.Ifølge jv.dk var landmanden fra Bylderup Bov i gang med at brænde ukrudt af, da han opdagede at der stod en stikflamme ud af gasflasken der var monteret på hans traktor.Han skyndte sig væk og fik ringet efter assistance, men traktoren stod ikke til at redde og brændte ned.Ifølge avisen kom ingen til skade under episoden.


04-09-2014 09:51
Bro lukkes ikke alligevel

Forfatter: Kim Hansen


Egernsundbroen skulle i aften og i nat spærres for trafik, da man skulle justere på riglerne på broen.Men den lukning er blevet udsat.Det personale der skulle udføre justeringen er nemlig blevet syg, skriver Sønderborg kommune i dag.Hvornår man vælger at lukke broen er endnu ikke fastlagt.


04-09-2014 09:48
Sponsorat fortsætter i ændret form

Forfatter: Kim Hansen
Samarbejdet mellem SønderjyskE og Broager Sparekasse fortsætter. Det skriver klubben i dag i en pressemeddelelse.Sparekassen ønsker dog at fokusere lidt anderledes på sponsoratet for den kommende periode. Derfor har man konverteret hovedsponsoratet til et projektsponsorat og dermed også sikret sig en del billetter der kommer bankens kunder til gode.Det nye sponsorat medfører dog ikke økonomiske ændringer i samarbejdet mellem de to virksomheder.


04-09-2014 08:45
Thorning sender soldater til østlandene

Forfatter: Kim Hansen


Når medlemmer fra de 28 Natolande mødes i dag og i morgen i Storbritannien vil Rusland være på dagsordnen sammen med blandt andet Islamisk Stat.Det er godt 24 år siden at Storbritannien var vært for et topmøde for Nato, dengang var det også med Rusland som et punkt på programmet.Statsminister Helle Thorning Schmidt, der deltager i mødet, mener ikke at forholdet til Rusland er specielt godt lige nu. Derfor mener hun også at det kan forsvares at sende mellem 250 og 300 soldater til de østlige Natolande.


04-09-2014 06:56
Afbrænding af overskudshalm gik helt galt

Forfatter: Kim Hansen


Lemfældig omgang med ild. Det er hvad en eller flere personer kan se frem til at blive sigtet for, efter der i går aftes blev kald brandfolk til en mark ved Harreby mellem Rødding og Ribe.På marken havde man været ved at brænde noget overskydende halm af men det gik lige vildt nok for sig.Brandfolkene fra Rødding Frivillige Brandværn måtte af sted og få styr på flammerne. Det lykkedes også omkring klokken 22 i aftes.


04-09-2014 06:56
Du bliver overvåget hver gang du bruger din telefon

Forfatter: Kim Hansen


Hver gang du bruger din telefon bliver du overvåget. Teleselskaberne skal nemlig indsamle en række informationer hver gang, og gemme det i mindst et år, skriver Berlingske.Årsagen er at ordensmagten så kan komme med en retskendelse i hånden og bede om at få disse oplysninger udleveret.Det strider dog mod vores retssikkerhed og ret til privatliv. Sådan lyder konklusionen i et notat fra tænketanken Justita.Flere eksperter på området opfordrer også til at Danmark omgående stopper denne praksis.


04-09-2014 06:56
Flere nødhjælpsorganisationer mistænkes for terrorstøtte

Forfatter: Kim Hansen


Flere dansk-muslimske nødhjælpsorganisationer mistænkes for at sende penge til militante islamistiske grupperinger i Syrien og Irak, skriver Politiken.Ifølge avisens oplysninger er mindst tre foreninger, der arbejder humanitært i de krigshærgede lande, under opsyn hos Politiets Efterretningstjeneste.I går blev tre personer fra foreningen De Humanitære Hjerter anholdt, sigtet for at have solgt Islamisk Stat-klistermærker for donationer, som ifølge politiet kan være havnet i hænderne på den militante bevægelse.


04-09-2014 06:56
Skoledistrikter skal slås sammen fra 25 til ni

Forfatter: Kim Hansen


Der skal spares penge i Esbjerg Kommune, mange penge. Samtidig er man presset af den nye skolereform.Derfor behandler byrådet i øjeblikket et forslag, der lægger op til en ændring i skoleområdets administrative- og ledelsesmæssige struktur.Forslaget lægger op til, at Esbjerg Kommune fremover bliver inddelt i ni skoledistrikter, frem for 25 som der er i dag. Alle 25 skoler fortsætter dog, mens ledelse og administration vil blive samlet.Forslaget vil også samle ledelsen af SFO og fritids- og ungdomsklubtilbud i den samme organisation som skolerne.


04-09-2014 06:55
To dræbt da bil blev ramt af tog

Forfatter: Kim Hansen


Endnu engang er der sket en dødsulykke hvor et tog, en bil og en overskæring uden bomme er indblandet.Denne gang er det en mand og en kvinde der har mistet livet i en jernbaneoverskæring i Thisted.Ifølge politiet er der ingen bomme på stedet,men man har heller ingen grund til at tro at lyssignalet ikke virkede.Teknikere fra BaneDanmark og Havarikommissionen skal undersøge ulykken nærmere.


04-09-2014 06:55
Hverdagen begynder at vende tilbage i forstad

Forfatter: Kim Hansen


Stille og roligt begynder hverdagen at vende tilbage i forstaden til St. Louis, Ferguson, efter en lang periode med masser af problemer mellem civilbefolkning og myndigheder.Grunden til de voldsomme uroligheder var at en hvid politibetjent skød en ubevæbnet sort teenager seks gange, hvoraf to skud ramte ham i hovedet.Butikkerne er begyndt at åbne igen og flere er begyndt at møde op på skoler og universiteter igen.Den generelle undtagelsestilstand er også blevet afblæst igen.Justitsministeriet har i øvrigt nu indledt en undersøgelse af den lokale politistyrke.


04-09-2014 05:32
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Det Danske fodboldlandshold fik en skidt generalprøve før EM-kvals kampen mod Armenien ved at tabe 2-1 til Tyrkiet

KIF Kolding København fik i aftes uafgjort på et hængende hår i de sidste minutter.

20-20 blev det til hjemme mod Aalborg i håndboldligaen.

Team Esbjerg fik i aftes en god start på den nye sæson.

Holdet vandt nemlig udekampen over Team Tvis Holstebro med en enkelt pind 27-26.

På søndag spiller Team Esbjerg hjemme mod Viborg.

Holsted tabte for anden gang i træk, i speedwayligaen da Fjelsted vandt 46-40 men klubben har fortsat en god chance for at vinde grundserien og få superfinalen. Det kræver hjemmesejr i aften mod Slangerup.

Vinder Holsted den match, skal der køres superfinale i Holsted på onsdag. Taber Holsted, skal superfinalen køres på Granly Speedway Arena i Esbjerg.

Esbjerg vandt nemlig i aftes over Region Varde med 44-40.

Munkebo tabte matchen ude til Grindsted, men med et bonuspoint indløser de akkurat en billet til Superfinalen.
03-09-2014 14:06
Dækrazzia-succes gentages

Forfatter: Kim Hansen


Skal du ud og køre i morgen kan du risikere at blive en del af en razzia på de Syd og Sønderjyske veje.Det er nemlig sådan at Rådet for Større Dæksikkerhed sammen med Syd og Sønderjyllands politi holder dækrazzia et sted i regionen.Sidste år var en stor succes for både politi og sikkerhedsråd da man kom i kontakt med mange bilister.I en dækrazzia kommer man først til at snakke med en betjent og derefter med en ekspert i dæk der vil måle dækmønster og kigge på dækkenes generelle tilstand.


03-09-2014 13:50
Brand fortsætter lang tid endnu

Forfatter: Kim Hansen
Den voldsomme brand der i nat har hærget en stor lade, med en masse bigballer tæt ved Rødding, bliver formentligt ved med at brænde indtil engang i nat.Brandfolkene fik, men hjælp fra vinden, begrænset branden til laden så en nærtliggende stald ikke også gik op i flammer.Brandårsagen er stadig ukendt men skal undersøges nærmere.


03-09-2014 09:41
Faldende fødselstal koster arbejdspladser

Forfatter: Kim Hansen


Der bliver født færre børn i Danmark, og det går ud over både offentlige og private arbejdspladser, siger privatøkonom Las Olsen fra Danske Bank til dr.dk.Fra 2008 til 2013 er der sket et fald i antallet af danskere, der arbejder med at passe og undervise børn, på 15.000 personer, og det skyldes angiveligt det faldende fødselstal.Ifølge Las Olsen rammes private virksomheder, der producerer ting til småbørn, især også.Alene i 2013 blev der født 9.000 færre børn end for fem år siden.


03-09-2014 09:35
Roskilde Festival skifter åbningstider

Forfatter: Kim Hansen


Har du planer om at tage på Roskilde festival næste år? Så skal du lige booke ferien en dag tidligere end du plejer.Festivalen har nemlig valgt at lukke for musikken om søndagen men i stedet starte allerede onsdag.Det har været sådan at alle over 65 kunne komme gratis ind på festivalen om søndagen, men den ordning stryger nu også.Ordningen blev stiftet for at lokke ældre musikelskere til festivalen, men nu mener man at dem der har villet benytte sig af tilbuddet har gjort det.


03-09-2014 09:30
Storflyttedage på sygehusene de kommende måneder

Forfatter: Kim Hansen


Der er brugt lidt over 580 mio. kroner på at bygge et nyt supersygehus i Aabenraa. Og det er ved at være klar til indflytning.Det sker i et stille tempo frem til slutningen af november.Det betyder at flere funktioner nu bliver flyttet fra Haderslev og Sønderborg. Og andet vil blive flyttet fra Aabenraa til specialsygehuset i Sønderborg og sammedagssygehuset i Tønder.Sygehus Sønderjylland har i alt 2.804 medarbejdere, som efter flytningen vil fordele sig i Aabenraa, Sønderborg og Tønder.


03-09-2014 09:17
Esbjerg kommer på verdenskortet

Forfatter: Kim Hansen


På hvor mange forskellige måder kan man sige Esbjerg? Det er ikke til at vide men bynavnet bliver sagt rigtig mange gange lige for tiden og ikke kun af danskere.I løbet af den seneste måned har byen og kommunen været vært for store internationale begivenheder såsom The Tall Ships race, Danmarks Internationale Gadeteater og i den kommende weekend Vadehavsfestival.Ifølge kommunen selv er disse arrangementer med til at skabe kendskab til byen og give uvurderlig pr.


03-09-2014 09:11
Kommunerne i regionen klar sig godt i ny test

Forfatter: Kim Hansen


Det ser rigtigt positivt ud for Vejen kommune i den nye rapport der er kommet fra Dansk Industri hvor der kigges på erhvervsvenlighed i kommunerne.Sidste år måtte man tage til takke med en 7. plads men i år er man gået tre pladser frem til en 4. plads.Den mest imponerende kommune er dog Varde. De er gået fra at ligge nummer 64 til at ligge på 12. pladsen.Det er en markant satsning fra kommunens side om at gøre erhvervsvenligheden bedre der nu bærer frugt.


03-09-2014 09:11
Tønder giver hjælp til selvhjælp

Forfatter: Kim Hansen


Det bliver nu lettere for kronisk syge i Tønder kommune at klare hverdagen.Kommunen har nemlig stablet to kurser på benene der skal være hjælp til selvhjælp for kronisk syge der måske ikke har det så godt med deres sygdom.Det ene kursus hedder ”Lær at tackle kronisk sygdom” hvor der er fokus på at tackle hverdagens små problemer.Det andet kursus hedder ”Lær at tackle angst og depression”.


03-09-2014 06:33
Borgerlige vil inddrage Syrien-krigeres statsborgerskab

Forfatter: Kim Hansen


Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti kræver nu, at regeringen undersøger, om det er juridisk muligt at fratage Syrien-krigere deres statsborgerskab, som man gør i blandt andet Storbritannien.Danmark overgås kun af Belgien som det vestlige land, der set i forhold til indbyggertallet leverer flest udenlandske krigere til Syrien.Mindst 100 er rejst fra Danmark for at deltage i krigen i Syrien, skriver Information.


03-09-2014 06:33
Unge kvitter smøgerne

Forfatter: Kim Hansen


Antallet af unge rygere under 15 år er halveret på fire år, viser en endnu ikke offentliggjort rapport om unges rygevaner.Men selv om antallet af helt unge, der ryger dagligt, er faldet, bekymrer omfanget fortsat Morten Grønbæk, der er direktør i Statens Institut for Folkesundhed og formand for Vidensråd for Forebyggelse.Han mener ifølge Jyllands-Posten, at der slet ikke burde være nogen rygere i denne aldersgruppe, når det er forbudt at sælge tobak til unge under 18 år.


03-09-2014 06:33
40 meter høje flammer æder ladebygning

Forfatter: Kim Hansen
Op mod 40 meter høje flammer. Det var hvad Rødding Frivillige Brandværn, Beredskabsstyrelsen og andre værn i nat måtte kæmpe mod ved en voldsom brand på Knorborg Vestervej mellem Sdr. Hygum og Kalvslund.Branden var opstået i en ladebygning hvor der stod en masse halmballer.Man valgte for en sikkerhedsskyld at evakuere nogen dyr fra en stald der ligger i nærheden af laden.Ifølge vagtchefen hos politiet er der en del timer i branden endnu og man regner ikke med at man er færdig med at slukke helt før engang i eftermiddag.Årsagen skal undersøges nærmere.


03-09-2014 06:33
Lukket flyrute kan genopstå

Forfatter: Kim Hansen


Da Storebæltsbroen åbnede tilbage i 1999 lukkede flyruten mellem Esbjerg og København. Men den kan være på vej tilbage, erfarer Jydske Vestkysten.Der er stærke kræfter der arbejder på at få luftbroen til at genopstå og indtil videre har syv-otte firmaer givet tilsagn om penge til projektet.Der skal bruges ca. 5 mio. kroner og der er pt givet tilsagn om mellem 4 og 5 mio. kroner, skriver avisen.


03-09-2014 05:21
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Esbjerg Energy tabte i aftes i første runde af pokalturneringen ude mod Herlev med 3-2.

Det bliver dermed Herlev som er videre til 2 runde hvor de møder SønderjyskE i SE Arena næste torsdag.

KIF Kolding København og SønderjyskE skal op i det høje gear, hvis de to hold skal nå Final 4 i pokalturneringen i Håndbold.

KIF Kolding Københavns forsvarende pokalmestre skal en tur til Fyn, hvor GOG venter.

SønderjyskE skal hjemme møde DM-sølvvinderne fra Aalborg.

Kampene spilles den 22. oktober.

I aften gælder det for Team Esbjergs kvinder når de starter den nye sæson i håndboldligaen med en svær udekamp mod Team Tvis Holstebro.

I aften er der lokalopgør på Granly Speedway Arena i Esbjerg når Region Varde kommer på besøg

Grindsted Speedway Klub lukker deres sæson af, når Munkebo kommer på besøg til en match, hvor udeholdet kan køre sig i Superfinalen.

Holsted Speedway Klub har længe toppet Dansk Metal Speedway League, og mon ikke de vil cementere deres placering som etter i grundspillet, når de gæster Team Fjelsted.

Caroline Wozniacki er klar til semifinalen i US Open efter en overbevisende kvartfinalesejr over italienske Sara Errani med sætcifrene 6-0 6-1.

I semifinalen, der spilles fredag, venter den useedede kineser Peng Shuai.


02-09-2014 08:05
Mindre skat mere service, kan det lade sig gøre?

Forfatter: Kim Hansen


Bor du i Haderslev kommune kan det være at du ikke skal betale så meget i skat fremover. I borgmester HP Geils budgetforslag er der nemlig lagt op til at skatten skal sættes ned.Det kan lyde som utopi at det kan lade sig gøre at sætte skatten ned men samtidig sætte flere penge af til både børneområdet og til folkeskolerne og samtidig at holde fokus på at afvikle kommunens gæld.Men det er hvad der er lagt op til i borgmesterens budgetforslag der skal behandles første gang i byrådet senere på måneden og vedtages i oktober.


02-09-2014 07:39
Billetluge-lukning giver bekymrende panderynker

Forfatter: Kim Hansen


Det er slut med at købe billet hos en kompetent person i billetlugen på Esbjerg banegård. DSB har nemlig valgt at lukke for billetsalget og flytte muligheden til Seven/11 kiosken på banegården.Ud over at kunne købe billet i kiosken kan man også købe billet i selvbetjeningsautomaten på banegården.Det er for at spare penge, at DSB vælger denne løsning. Også i Vejle, Fredericia og Roskilde bliver der lavet en alternativ løsning.Den nye løsning har, ifølge dr.dk/syd, vakt harme hos ÆldreSagen, som mener at ældre nu vil fravælge toget af frygt for at gøre noget forkert, da man er overladt til sig selv.


02-09-2014 07:26
Undersøgelse skal finde fast grund under bro

Forfatter: Kim Hansen


En broforbindelse mellem Als og Fyn rykker nu måske endnu tættere på.De tre aktører, Faaborg-Midtfyn kommune, Sønderborg Kommune og Regionen har nemlig fået mulighed for at få jordbundsforholdene undersøgt til en fordelagtig pris.Rambøll har nemlig et skib i området der kan undersøge ned i ti meters dybde til en pris på 75.000 pr aktør og det har man takket ja til.Undersøgelse skal undersøge flere byggelinjer for på den måde at slå fast om man skal gå videre med projektet og bruge penge på en udvidet undersøgelse af havbunden.


02-09-2014 07:12
Ledige bruger vagtlægen dobbelt så meget som beskæftigede

Forfatter: Kim Hansen


Er du i arbejde men din nabo er ledig, så er sandsynligheden for at din nabo ringer til vagtlægen dobbelt så stor i forhold til dig.Det er forskningsenheden for Almen Praksis ved Aarhus Universitet der konkluderer den store forskel i en ny rapport.Resultatet undrer flere steder da man skulle mene at de ledige kunne bruge dagtilbuddet hos lægerne da de ikke skal have fri fra arbejdet.


02-09-2014 07:12
Boligejere varmer op til rentefest

Forfatter: Kim Hansen


Rentens dramatiske nedtur er ved at sætte skub i en flodbølge af låneomlægninger, hvor boligejere i stor stil begynder at bytte gamle boliglån ud med nye.Det er de fastforrentede lån med pålydende renter på fire og fem procent, som nu kan lægges om til 2 eller 2,5 procents lån med en pæn gevinst.Konverteringen kan blive et scoop for samfundsøkonomien da boligejerne vil få flere penge at gøre godt med eller få en kortere afviklingsperiode på sine lån.


Facebook
Globusnyhederne
Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter