Lokale nyheder


31-10-2014 13:42
Fårehunde reddede trafikken

Forfatter: Kim Hansen
Det var lidt af et særsyn der mødte et par betjente fra Syd og Sønderjyllands politi tidligere i dag da de blev kaldt til et kryds ved Adelvadvej og Foldagervej ved Tønder.Her var mellem 50 og 100 får nemlig sluppet ud af deres indhegning.Politiet forsøgte at få dem væk fra kørebanen men det havde de ikke det store held med.Det lykkedes dog at få fat i ejeren af fårene og han medbragte et par fårehunde og inden længe var fårene igen tilbage på marken.


31-10-2014 12:54
Dansk Energi: Vindmølleboom kræver ny måde at bruge el på

Forfatter: Kim Hansen


Inden antallet af danske vindmøller vokser eksplosivt, skal vi have en afklaring af, hvordan den ekstra strøm skal bruges.Sådan lyder det fra interesseorganisationen Dansk Energi, efter at klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen har foreslået, at man opsætter en såkaldt monstermølle om ugen i 30 år i træk fra 2020.I dag sælger vi allerede en stor del af vores vindmøllestrøm til udlandet, fordi de nuværende afgifter gør det for dyrt at gemme strømmen. Det skal der laves om på, inden vi begynder at producere mere, mener Dansk Energi.

//BNB//


31-10-2014 12:54
Regeringen opgiver historisk reform af folkekirken

Forfatter: Kim Hansen


Kirkeminister Marianne Jelved opgiver nu at samle bred politisk opbakning til det, regeringen har kaldt »den største kirkereform siden 1849«. Det sker, efter at Venstre og de Konservative torsdag meddelte hende, at de forlader forhandlingerne.Og for Marianne Jelved har det været afgørende, at en reform på folkekirkens område har et bredt politisk flertal bag sig, fortæller hun.

//BNB//


31-10-2014 11:52
NemID kører igen normalt

Forfatter: Kim Hansen
NemID har det meste at formiddagen og morgenen haft problemer. Men hvad der forårsagede dem er endnu uvist.Ifølge TV2Nyhederne kunne kun lidt under halvdelen af dem der prøvede at logge på med NemID, komme på.Ifølge Nets’s foreløbige undersøgelser ser det ikke ud til at det har været et såkaldt DDoS angreb som først troet.Måske har det haft noget at gøre med at rigtig mange har villet ind og se om de var blandt dem der ikke havde fået løn på grund af nedbrud hos Nets i morges.NemID kører igen normalt.


31-10-2014 06:53
Minister vil vinde klimakampen med gigantiske vindmøller

Forfatter: Kim Hansen


Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen vil vinde klimakampen ved at opstille gigantiske vindmøller på havet. Det skriver Politiken.Ministeren mener, at Danmark skal opsætte en af de helt store havvindmøller hver uge i 30 år for at nå målet om at blive uafhængig af fossile brændstoffer.Det vil både give flere arbejdspladser, mindre luftforurening og stille Danmark bedre, når Nordsøen løber tør for olie og gas, siger ministeren.

//BNB//


31-10-2014 06:53
Husk baglygterne når du kører

Forfatter: Kim Hansen


Den mørke tid nærmer sig og det betyder også at cyklister skal til at tænke på at få lyset tjekket når der skal cykles i de tidlige og sene timer af døgnet. Men også billister skal tænke sig om.Har du en nyere bil fra efter 2011 så skal du være specielt opmærksom. Her blev der nemlig indført nye EU regler for hvordan lyset skal tænde på bilerne.I Danmark har man været vandt til at både for og baglygter tænder ens, men EU reglerne siger at det kun er forlygterne der skal tænde automatisk. Derfor kører rigtig mange danskere rundt med slukkede baglygter når det bliver mørkt.Så derfor lyder opfordringen fra FDM at man lige tjekker om ens bil kun tænder forlygterne automatisk og at man så husker selv at få baglygterne tændt.


31-10-2014 06:52
Kommune glemte at tjekke lovgivningen

Forfatter: Kim Hansen


Kameraerne er købt og der er afsat en halv mio. kroner til projektet. Men nu må Kolding kommune opgive at sætte kameraer op i midtbyen.Kommunen har nemlig ifølge Jydske Vestkysten glemt at tjekke lovgivningen.Det er nemlig ikke tilladt at sætte kameraer op på frit tilgængelige områder i Danmark.


31-10-2014 06:52
Børnepenge er låst til mors konto

Forfatter: Kim Hansen


Det er forældet og forkert, at børnepengene skal sættes ind på moderens konto, når forældrene bor sammen.Det mener organisationen Kvinfo og Liberal Alliance, skriver Metroxpress.Det fremgår nemlig af loven om børnepenge, at faderen kun kan modtage børnepengene, hvis forældrene er skilt, og barnet bor hos ham.Loven på området bør ændres, da der ville være en fin symbolik i det, siger Liberal Alliances ligestillingsordfører, Merete Riisager.

//BNB//


31-10-2014 06:51
To tilfælde af sprængte hæveautomater

Forfatter: Kim Hansen


Da der i går lød en voldsom eksplosion i Gram midtby kunne det meste af byen høre det. Og det var også voldsomt da stadig ukendte gerningsmænd sprængte en hæveautomat ud ag en væg hos SuperBrugsen.Men det er ikke første gang politiet oplever den fremgangsmåde der blev brugt i Gram.For ikke særligt lang tid siden blev den samme metode brugt på en hæveautomat hos Min Købmand i Sommersted, dog uden lige så meget held.Gerningsmændene fylder hæveautomaten med gas og så antænder man det, fortæller politikommissær Jens Peter Rudbeck til Globusnyhederne.Om det er de samme gerningsmænd der har været på spil begge steder er dog for tidligt at sige endnu.


31-10-2014 05:27
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Den mest scorende spiller i Real Madrids historie, Raúl, gør et overraskende comeback. Den amerikanske 2. divisionsklub New York Cosmos har skrevet kontrakt med den tidligere spanske landsholdsspiller. Raúl lagde ellers støvlerne på hylden i maj - men er altså nu klar på at hive dem ned fra hylden igen skriver BT.I weekenden spilles endnu en runde i Superligaen.

EfB møder i morgen på udebane FC Vestsjælland, SønderjyskE skal søndag en tur i Parken hvor FCK venterI aften skal regionens 2 ishockey hold på is.

Esbjerg Energy spiller hjemme mod Aalborg, mens SønderjyskE skal en tur til Herlev.Det danske herrelandshold med Gudmundur Gudmundsson ved roret tog her til aften hul på EM-kvalifikationspuljen i en kamp mod Litauen som Danmark aldrig var i nærheden af at tabe. Kampen endte med de komfortable cifre på 31-21


30-10-2014 14:10
Stadig ingen spor af eksplosive tyve

Forfatter: Kim Hansen
Politiet i Haderslev har været ude med luppen for at se om man kunne finde nogen spor efter den voldsomme eksplosion der i nat gjorde det muligt for flere ukendte gerningsmænd at stikke af med fire kassetter med penge fra en hæveautomat i SuperBrugsens væg.Men ifølge Politikommissær Jens Peter Rudbeck har man ikke noget at gå efter.På gerningsstedet har man fundet en trækævle på mellem 2,5 og 3 meters længde og 50 centimer i tykkelse, som formenligt er blevet brugt ved indbruddet.Man formoder at denne kævle er fra det lokale område, og hvis der er nogen der har set en eller flere personer rende rundt med sådan en vil man gerne have et kald.Gerningsmændene er kørt nord på i retning mod Gram Slot da de stak af i en formentlig grå Audi stationcar.


30-10-2014 14:09
Stort antal duer stjålet fra dueslag

Forfatter: Kim Hansen


Syd og Sønderjyllands politi har en lidt underlig sag som man gerne vil have lidt hjælp til at opklare.Det drejer sig om at ukendte gerningsmænd har brudt hængelåse op til flere dueslag på Stegholt i Aabenraa. Herfra er der stjålet 74 brevduer.Politiet er sikre på at de ikke bare er blevet sluppet løs, for så ville de have fundet hjem igen, så derfor vil man gerne have kontakt til folk der kan have set enten duerne eller gerningsmændene.Du kan kontakte politiet på servicenumret 1-1-4.


30-10-2014 13:32
Elever frygter konsekvens af praktiktvang

Forfatter: Kim Hansen


Hvis unge tvinges til at gennemføre skolepraktik, kan det betyde, at de forlader uddannelsessystemet, fordi skolepraktikanten får lavere løn end lærlingen i en virksomhed.Det siger Mie Hovmark, formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation. Hun frygter konsekvenserne af praktikaftalen, som arbejdsmarkedets parter og Undervisningsministeriet netop har indgået.Den gør det muligt at tvinge studerende, der ikke kan få en læreplads, til i stedet at gennemføre skolepraktik.

//BNB//


30-10-2014 13:31
Stråtækt hus fyldt med røg

Forfatter: Kim Hansen


Et hus på Dalbyvej i Dalby ved Kolding var temmelig røgfyldt her til formiddag og derfor blev Kolding Brandvæsen alarmeret, skriver newsbreak.dk.Det viste sig, at en vaskemaskine var selvantændt. Ilden var hurtigt slukket. Herefter luftede brandvæsnet ud i huset, der er stråtækt.En person blev behandlet på stedet, der tilsyneladende havde fået noget røg inde i huset.


30-10-2014 13:31
Skolelederne skal på skolebænken

Forfatter: Kim Hansen


Skolelederne i Haderslev og Kolding skal blive bedre til at lede og få bedre kompetencer til at vurdere feedback om lærernes undervisning.Det er AP Møller Fonden der har åbnet op for kisten og giver nu 2 mio. kroner så skolelederne nu kan komme på kursus.Projektet hedder ”Tættere på elevernes læring” og sættes i gang fra november og kører frem til april næste år.

30-10-2014 13:30
Anklager kræver mindst fem års fængsel til svensk superhacker

Forfatter: Kim Hansen


Mindst fem års fængsel og udvisning fra Danmark.Det kræver senioranklager Maria Cingari til den 30-årige svensker og superhacker Gottfrid Warg, der i dag ved Retten på Frederiksberg er kendt skyldig i igennem mere end fire måneder at have begået grov hacking mod den statslige IT-leverandør, CSC, og stjålet oplysninger fra blandt andet kørekort- og CPR-registret.Samtidig kræver senioranklageren mindst to års fængsel til den 21-årige danske mand, der er kendt skyldig i medvirken til Wargs forsøg på at skaffe sig adgang til CSCs systemer.

//BNB//


30-10-2014 13:30
Grænsehandlen er reddet

Forfatter: Kim Hansen


Det tyske trafikministerium må se en indtægt fra vejskat halveret.Det sker efter at et forslag om vejskat på alle veje i Tyskland nu er blevet kraftigt revideret.Det var specielt grænseområderne der var imod vejskatten, da man frygtede at det ville gå ud over grænsehandel og turisme.Forslaget der fremlægges i dag indeholder derfor nu kun vejskat på motorvejene i Tyskland.


30-10-2014 07:13
Pengeautomat sprængt ud af mur

Forfatter: Kim Hansen


Det gav et ordentligt brag på torvet i Gram i nat kort efter klokken 3.Her sprang ukendte gerningsmænd nemlig en pengeautomat ud af vægen hos SuperBrugsen.Tre mænd tømte boksen og stak af fra stedet i en sølvfarvet bil der kørte ud af Gram by i nordlig retning.Et hold af politiet eksperter skal i dag kigge nærmere på området.Eksplosionen har haft hård indflydelse på bygningen hvor døren er blæst ud, tagsten er knækket og muren revnet.Politiet vil meget gerne høre fra folk der har set eller hørt noget der kan hjælpe dem i sagen. Du kan kontakte dem på 1-1-4.


30-10-2014 06:32
Regeringen vil tvinge unge i skolepraktik

Forfatter: Kim Hansen


Regeringen har indgået en aftale med arbejdsmarkedets parter (DA og LO) om at hanke gevaldigt op i listerne, hvor tusindvis af elever på landets erhvervsskoler står opført, fordi de venter på at få en praktikplads.Aftalen betyder blandt andet, at alle elever, der står i venteposition fremover kommer til faste samtaler om deres situation.Hvis det viser sig, at de ikke er villige til at tage i praktik på et af landets 50 praktikcentre eller flytte til en anden landsdel for at tage en ledig praktikplads i en virksomhed, vil de blive smidt af ventelisten, skriver Politiken.

//BNB//


30-10-2014 06:32
Russiske fly simulerede angreb mod Bornholm

Forfatter: Kim Hansen


Det var såkaldte »simulerede missilangreb«, da russiske fly i sommer dykkede mod dansk territorium i lav højde i retning mod Bornholm. Det vurderer Forsvarets Efterretningstjeneste ifølge Jyllands-Posten i en risikovurdering, der offentliggøres torsdag.De russiske fly fløj i lav højde, som var de lastet med missiler klar til angreb, men brød undervejs væk og vendte tilbage til deres udgangspunkt.Forsvarets Efterretningstjeneste ønsker ikke at oplyse konkrete detaljer om de simulerede angreb, der var en del af den største russiske flyøvelse i Østersøen siden 1991.

//BNB//


30-10-2014 06:31
Hudafskrabning var ikke mund og klovsyge

Forfatter: Kim Hansen


Det var symptomer på Mund og Klovsyge der i går eftermiddag fik fødevarestyrelsen til at sætte slagteriet i Holsted i karantæne-tilstand.Et slagtedyr var kommet ind i slagteriet og her opdagede man en hudafskrabning der kunne forveksles med et gammelt mund og klovsyge udbrud.Alle på slagteriet blev bedt om at gå i kantinen for nærmere information.I løbet af nogen timer kunne fødevarestyrelsen dog afblæse alarmen og slagteriarbejderne kunne vende hjem og holde fyraften.


30-10-2014 06:31
Skeletterne vælter ud af skabet

Forfatter: Kim Hansen


Det vælter ud med skeletter af skabet hos Gjerndrup Kro.JV.dk har i dag en historie om mangelfulde fakturaer fra kroen til kunder der har købt mad hos kroen.Det er specielt arrangører af bierfester der nu åbner munden og fortæller om ret kaotiske forhold på kroen.Flere fortæller om at man har fået fakturaer uden cvr-nummer, andre fortæller om at der står cvr-nummer på fakturaen der tilhører en opløst virksomhed og så videre.Avisen har forsøgt at få en kommentar fra ejeren af kroen men dog uden held.


29-10-2014 08:37
Pige overfaldet i cykeltunnel

Forfatter: Kim Hansen


En kun 16-årig pige fik sig noget af en ubehagelig overraskelse i går aftes da hun var på vej hjem fra Idrætshallen i Nordborg.Da hun kom kørende i cykeltunnellen under Nordborgvej bliver hun pludselig overfaldet af en mand der går på stien.Pigen får sig dog kæmpet fri og kommer ud af tunnelen uden at få et ordentligt kig på gerningsmanden. Hun har beskrevet manden som ca. 30 år og så er han ret bred.Pigen fik lettere skrammer i ansigtet ved overfaldet.Politiet vil meget gerne høre fra folk der har gået på Fægteborgstien i Nordorg omkring klokken 20.30 i går som måske har set manden. Man kan ringe til politiet på 1-1-4.


29-10-2014 06:34
5 mio. kr. til motoriklandskab på skole

Forfatter: Kim Hansen


Landets første ombygning af en gammel gymnastiksal til et motoriklandskab bliver nu gennemført på Gram Skole.Ombygningen er resultatet af en idé fra Lokale og Anlægsfonden.Lokale og Anlægsfonden har medvirket i udviklingen af projektet og støtter etableringen med 5 mio. kr.Hele motorikcenteret og ombygning af andre nærliggende dele af skolen koster 17,4 mio. kr. Haderslev Kommune støtter projektet med 10 mio. kr. Det lokale foreningsliv i Gram og Gram Fritidscenter støtter projektet med 2,4 mio. kr.Projektet forventes indviet i efteråret 2016.


29-10-2014 06:34
Politiet vil bruge masseovervågning

Forfatter: Kim Hansen


Politiet vil i 2015 udstyre patruljebiler, veje og grænseovergange med et lille stykke elektronik, der på et splitsekund kan aflæse nummerpladerne på samtlige køretøjer, der kommer forbi.Den elektroniske overvågning skal finde biler, der er meldt stjålne og afsløre køretøjer, hvor registreringsafgiften ikke er betalt. Samtidigt skal den bruges i efterforskning af menneskesmugling og cabotagekørsel.Rådet for Digital Sikkerhed mener, at en masseregistrering strider mod danskernes ret til privatliv, skriver Jyllands-Posten.//BNB//


29-10-2014 06:33
Kvinde boede i skov i fire uger

Forfatter: Kim Hansen


Politiet fandt først på ugen en forkommen tysk kvinde, der havde levet i en skov ved Sønderborg i fire uger.Det var en landmand, der havde set kvinden i skoven. Han tilkaldte politiet, og da hun fortalte, at hun var fra Bayern, blev hun overgivet til tysk politi, skriver Flensborg Avis.Hun var noget forkommen efter de fire uger i skoven, så hun blev indlagt på hospitalet i Flensborg.


29-10-2014 06:33
Kun få henvendelser i voldtægtssag

Forfatter: Kim Hansen


Politiet efterforsker fortsat voldtægtssagen fra lørdag nat, hvor en 16-årig pige har anmeldt en voldtægt i området ved Koldinghus.Lokalpolitiet har foreløbig fået to henvendelser efter, at de efterlyste vidner til voldtægten. Politiet opfordrer fortsat til, at folk der har set noget natten til søndag om at henvende sig på 1-1-4.


29-10-2014 05:28
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
AGF var et øjeblik fra at eliminere SønderjyskE ud af pokalen, men Johan Absalonsen skaffede 1-1 i overtiden. Og sønderjyderne trak så det længste strå efter straffesparks-konkurrencen og vandt 6-5.FC Midtjylland er også videre i pokalen da de tævede Aarhus Fremad 5-1 i pokalen. Silkeborg er ligeledes videre med en 4-0 sejr over Rødovre.EfB skal i aften i kamp i pokalturneringen ude mod AC Horsens fra 1. division.

Det bliver uden anfører Hans Henrik Andreasen som er ude med en skade


28-10-2014 07:23
Travl aften og nat for politiets patruljer

Forfatter: Kim Hansen


Politiet patruljer har haft særdeles travlt med narko-, spritbilister og folk uden kørekort i aftenens og nattens løb.Blandt andet så er en blevet stoppet i Sønderborg. Han var dog ikke spritpåvirket men påvirket af narko. Yder mere så fandt man nogen stoffer i bilen samt en ulovlig foldekniv.I Bylderup Bov var den også gal. Her kørte en 46-årig mand fra Gram ind i et rækværk. Han blev også taget med til en blodprøve.Sidst men ikke mindst blev en 18-årig mand fra Højer taget for at køre i bil uden at erhvervet sig et kørekort.


28-10-2014 07:23
Motorvej spæret på grund af uheld

Forfatter: Kim Hansen


Den Sønderjyske Motorvej blev i nat spærret af på grund af et uheld ved Rødekro.En lastbil havde torpederet et dyr der krydsede motorvejen og det gav en vældig omgang svineri der skulle fjernes.Sammenstødet mellem dyr og lastbil betød også at lastbilen fik slemme skader, blandt andet så flækkede bundkaret og alt olien løb ud på vejbanen.Vejen var spæret mens brandfolkene fra Rødekro gjorde rent.Lastbilchaufføren kom ikke noget til ved ulykken.


28-10-2014 07:23
Lærerne i Aabenraa er syge som aldrig før

Forfatter: Kim Hansen


Lærerne i Aabenraa kommune er mere syge end sidste år. Sygefraværet blandt lærerne er steget med næsten 20 %, skriver Lokalavisen Aabenraa i dag.Mange vil sikkert give den nye skolereform skylden. Men det er ikke den der gør lærerne mere syge. Det er derimod arbejdstidsaftalen, den er gal med. Mere undervisning og mindre forberedelse, det er her problemet ligger gemt.Skolechef i Aabenraa kommune, Lars H. Svensson, kan godt se at tallene er steget men klamrer sig ved at sygefraværet i oktober i år ligger under niveauet fra oktober sidste år.


28-10-2014 07:22
Vandskade efter fyldt tagrende dækkes ikke

Forfatter: Kim Hansen


Selvom det måske ikke lige føles helt så efterårsagtigt endnu så er tiden over os hvor træerne begynder at smide bladene. Det betyder også at mange tagrender på husene begynder at blive fyldt med blade.Men vidste du at forsikringen ikke dækker hvis du får en vandskade der kan ledes tilbage på en tilstoppet tagrande eller et afløb dækket med blade?GF Sønderjylland advarer lige nu sine kunder mod dette måske oversete problem.Med de store regnvandsmængder man har set på det sidste opfordrer forsikringsselskabet til at man sørger for at tagrender og afløb er renset og virker.


28-10-2014 07:22
Hver tredje socialdemokratiske kandidat er djøfer

Forfatter: Kim Hansen


Statskundskabere, jurister og økonomer dominerer listen over socialdemokratiske kandidater til det kommende folketingsvalg, skriver kommunen.dk.37 ud af 90 af de socialdemokratiske kandidater er djøfere, og dermed ser det ud til at det gamle arbejderparti er blevet et akademikerparti, skriver kommunen.dk.Hver femte socialdemokratiske folketingskandidat har læst statskundskab.//BNB//

28-10-2014 07:22
Ukrainere stak af fra skatteregning på en kvart milliard

Forfatter: Kim Hansen


Det er lykkedes for folkene bag Ukraines største medicinalfirma, Darnitsa at løbe fra en skatteregning på en kvart million kroner til det danske skattevæsen, skriver Børsen.Firmaet fik hjælp af en dansk selskabsadministrator. Det viser en gennemgang af vidneforklaringer, retsbøger og kreditorskrivelser, som avisen har fået aktindsigt i.Darnitsa har været ejet af det danske holdingselskab Nord Star Pharmashare A/S, der har adresse hos den danske advokat Phillip Comerford på Frederiksberg.Han ønsker ikke at kommentere Børsens oplysninger.//BNB//

28-10-2014 05:26
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Mestrene AaB slap heldigt af sted i aftes i Superligaen mod FC Nordsjælland på et selvmål i overtiden og dermed en sejr på 1-0.

SønderjyskE spiller i aften pokalkamp mod AGF i Århus.

Århusianerne som slet ikke kan få det til at køre i 1. division - og helt skidt står det til på hjemmebanen Århus Stadion. Superliganedrykkerne har blot vundet én af otte kampe på eget græs skriver jv.dk.

Landstræner Jan Pytlick har sat navne på 15 af de 16 spillere, som skal spille EM-slutrunden i Ungarn og Kroatien i december måned.

To af spillerne er Lotte Grigel og Maibritt Kviesgaard fra Team Esbjerg.
27-10-2014 06:48
Udeblevne fra fogedretten risikerer igen at blive anholdt

Forfatter: Kim Hansen


Aktion mod personer, der ikke møder op i fogedretten, har tidligere givet gode resultater. Derfor gentager fogedretten i Esbjerg og Syd- og Sønderjyllands Politi aktionen mod de udeblevne skyldnere.På en fastsat dag i den nærmeste fremtid vil et antal betjente tage ud og anholde de udeblevne, uanset hvor de finder dem. Det vil altså sige, at skyldnerne kan blive anholdt hvor som helst, uanset om de er på arbejde, hjemme hos familien, på besøg hos vennerne, eller ude i byen. Det kommer til at ske både i Esbjerg, Varde, Vejen og Fanø kommuner.Hvis man vil undgå at blive anholdt, skal man hurtigst muligt møde op hos fogedretten i Esbjerg.


27-10-2014 06:48
Unge skal lære at blive gravide

Forfatter: Kim Hansen


Pres luft ud og rul på. Det vil for mange være den øvelse, der står klarest i erindringen fra skoletidens seksualundervisning: Nemlig korrekt påsætning af et kondom.Men fremover skal seksualundervisningen ikke kun handle om, hvordan man undgår graviditet. Den skal også handle om at få børn, mens tid er, oplyser organisationen Sex &Samfund.Ændringen skyldes, at fertilitetslæger har slået alarm og kaldt barnløshed i Danmark for »en folkesygdom«.//BNB//

27-10-2014 06:48
DI: Danskerne skal gå senere på pension

Forfatter: Kim Hansen


Drømmer du om at trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet, når du er i midten af 60erne, så du kan få tid til have, hobby, børnebørn og rejser?Det skal du ikke, mener erhvervsorganisationen Dansk Industri.Her foreslår man, at danskerne går senere pension, så man kan håndtere de offentlige underskud, der ventes, når de store generationer går på pension.Pensionsalderen skal efter planen sættes op i 2030, men det bør allerede ske fem år tidligere, mener Dansk Industri.//BNB//

27-10-2014 06:47
Ung pige voldtaget ved slot

Forfatter: Kim Hansen


Sydøstjyllands Politi arbejder intenst med at opklare en fuldbyrdet voldtægt på det grønne område ved Koldinghus.En 16-årig pige har anmeldt, at hun blev voldtaget ved to-tiden natten til søndag.Gerningsmanden er omkring 20 år, dansker og cirka 180 centimeter høj, almindelig af bygning har lysebrunt hår der var kort i siderne og han havde en "strit" i toppen, siger vagtchef Jørn Lindhardt til TV SYD.Han havde en sort regnjakke på med tre sølvfarvede prikker på den ene skulder. Desuden var han iført en hvid t-shirt eller skjorte og mørke bukser.Oplysninger i sagen kan gives til politiet på telefon 1-1-4.


27-10-2014 06:47
Gang i sagerne ved fodboldkamp

Forfatter: Kim Hansen


Der var gang i gaden og politiets celler i går da EfB og Brøndby tørnede ud på grønsværen i Esbjerg.Ikke mindre end 15 personer blev præventivt anholdt inden kampen og efter kampen blev yderligere 16 frihedsberøvet og fire blev anholdt.Under kampen blev et barn og dennes mor lettere forbrændte af romerlys der blev benyttet på udebanetribunen.


27-10-2014 06:47
Mand fik bil konfiskeret

Forfatter: Kim Hansen


En 47-årig mand fik i weekenden konfiskeret sin bil af en dommer i Sønderborg.Manden der kommer fra Rødekro-egnen blev i weekenden taget for at køre i påvirket tilstand og i frakendelsestiden.Det betød at han skulle en smut forbi dommeren i Sønderborg der altså valgte at konfiskere mandens bil.Det er oftere og oftere politiet benyttet sig af muligheden for at konfiskere specielt spiritusbilisters biler efter gentagende møder med ordensmagten.


27-10-2014 06:46
Morgensporten

Forfatter: Kim Hansen
SønderjyskE kunne man fristes til at sige spillede 1-1 igen men det var så mod topholdet fra heden FC Midtjylland.

Esbjerg fik også kun 1 point ved hjemme at spille 0-0 mod Brøndby.SønderjyskE tabte i går et overtids-nederlag på 3-2 til formstærke Odense i metalligaen i ishockeyRibe-Esbjerg kom lidt ned på jorden i går i Boxerligaen ved at tabe til Holstebro med 27-20.Den islandske reservemålmand Daiel Freyr Andresson blev den helt store helt for SønderjyskE, da hjemmeholdet vandt 28-25 over Odder i Skansen.KIF Kolding København sikrede sig endnu en sejr i Boxer-ligaen da de i går vandt over rivalerne fra GOG. Kampen endte 34-28, efter KIF var bagud 14-16 ved pausen.


23-10-2014 13:13
Kvinde fra Vejen blev først stranguleret

Forfatter: Henrik Lauridsen


En 29-årig kvinde, der blev fundet død efter en brand i en lejlighed på Rolighedsvej i Vejen i går eftermiddags, blev først stranguleret.

Det mener politiet, som har sigtet hendes mand for drab.

Først skal han have stranguleret hende, hvorefter han skal have overhældt hende med en brændbar væske og sat ild til.

Manden, der er 27 år, nægter sig skyldig.

– Jeg har ikke gjort det. Jeg elsker min kone, sagde manden under et grundlovsforhør i Esbjerg i dag skriver ekstrabladet.dk.


23-10-2014 07:00
Kvinde fundet død efter brand

Forfatter: Kim Hansen
Falck i Vejen blev sent i går eftermiddag kaldt ud til en brand på Rolighedsvej i Vejen.I boligen fandt politiet den 29-årige kvindelige beboer der var omkommet.Omstændigheder ved branden gør, at politiet har anholdt den 29-årige kvindes mand.Politiet kan ikke sige så mere om sagen lige nu, da der er iværksat tekniske samt retsmedicinske undersøgelser.


23-10-2014 06:59
Morgensporten

Forfatter: Kim Hansen
Der var drama for alle pengene, da GOG og KIF Kolding København mødtes i kvartfinalen i pokalturneringen i aftes. Kampen skulle ud i to gange forlænget spilletid, og først efter allersidste sekund blev det afgjort, da Martin Dolk fra KIF Kolding København scorede på straffe til slutresultatet 35-36.SønderjyskE Herrehåndbold kommer ikke til at spille i Final4.

I aftes røg de nemlig ud af pokalturneringen hjemme i Skansen efter et nederlag på 21-26 til Aalborg Håndbold.Team Esbjerg ligger nu alene i toppen af boxerligaen, da de i aftes hjemme mod Nykøbing Falster vandt med 22-14.


23-10-2014 06:59
Pædofilidømt mand flytter igen

Forfatter: Kim Hansen
Efter massiv mediebevågenhed og uønsket opmærksomhed i den lille landsby Bække, har en tidligere pædofilidømt mand valgt at flytte igen.Det hele tog en voldsom drejning da en anden beboer i byen valgte at offentliggøre navn, adresse og billeder af den pædofilidømte, hans hus og bil.Flere borgere i byen mener at det er at gå over stregen, men samtidig er de glade for at man holder sammen i byen og informerer hinanden om sådanne ting.


23-10-2014 06:59
Tunneldal fredes permanent

Forfatter: Kim Hansen


Fredningsnævnet for Sønderjylland har enstemmigt afgjort, at Fladstensdalen ved Aabenraa, med sin unikke natur, skal fredes.Fredningen vil beskytte det smukke og stærkt kuperede tunneldalslandskab imod byudvikling, spredte byggerier og anlæg, og vil i stedet udlægge området permanent som rekreativt naturområde, oplyser fredningsleder i DN Birgitte Bang Ingrisch.Flere af dalsiderne er lige nu plantet til med juletræer, hvilket slører den visuelle og rumlige oplevelse af tunneldalen. Fredningen betyder at dalen med årene vil blive fri for juletræer igen.


23-10-2014 06:59
Enhedslisten kalder Hedegaard-sag en farce

Forfatter: Kim Hansen


Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, kalder den tyrkiske regerings forklaring i Hedegaard-sagen for en røverhistorie, og opfordrer til at Folketingets partier lægger pres på Tyrkiet ved at trække de danske NATO-soldater hjem fra Tyrkiet.Hvis et flertal i Folketinget slår sig til tåls med den røverhistorie så er det ganske enkelt fordi flertallet ikke ønsker at få et svar i sagen, siger Nikolaj Villumsen.Det tyrkiske udenrigsministerium hævder, at det var imod den tyrkiske regerings ønske, at Lars Hedegaards formodede attentatmand blev sat fri.


23-10-2014 06:59
Endnu et asylcenter kan se dagens lys

Forfatter: Kim Hansen


Endnu et asylcenter kan komme til at se dagens lys i regionen.Udlændingestyrelsen har nemlig forespurgt på om det er muligt at lave et asylcenter på det gamle sygehus i Haderslev.Det gamle sygehus er ejet af statens ejendomsselskab Freja Ejendomme og herfra har man nu spurgt Haderslev om man er interesseret i at virkeliggøre forespørgslen.Ifølge jv.dk skal økonomiudvalget i Haderslev behandle sagen den 17. november.


22-10-2014 07:30
Lysfestceremoni blev flyttet i sidste øjeblik

Forfatter: Kim Hansen


Et hæsblæsende vejr var ikke nok til at stoppe arrangørerne bag den lysfestceremoni der i går aftes var planlagt til at blive afholdt på torvet i Esbjerg.Ganske kort tid før det hele skulle starte valgte man nemlig at flytte de hele inden døre og Tobakken åbnede dørene for arrangementet.Godt 300 var samlet på Tobakken og fik tændt et lys der skal være med til at sætte fokus på cancer.I løbet af aftenen blev der samlet hele 25.000 kroner ind til kræftforskning.


22-10-2014 07:29
Svindlere kan flå dit dankort med app

Forfatter: Kim Hansen
Betalingsappen MobilePay har gjort det let at dele restaurant-regningen med vennerne eller overføre penge for fællesgaven til kollegaen.Men den har også gjort det let for svindlere at hive penge ud af MobilePay-brugerne, skriver metroxpress.Kriminelle aflurer de oplysninger, der står på brugernes kreditkort, og så køber de anonyme taletidskort til smartphones, hvorefter de opretter MobilePay-konti med de stjålne oplysninger. Det er nemt, fordi appen ikke kræver NemID.


22-10-2014 07:29
Sclerosepatient glemt på toilet natten over

Forfatter: Kim Hansen


Kommunen har undskyldt mange gange, men ifølge bt.dk giver Betina Guldbrandts mor ikke meget for det.Årsagen til den store undskyldning er at plejepersonalet på Sydtoftens Plejecenter i Grindsted havde glemt Betina Guldbrandtsen der har schlerose, på toilettet en hel nat.Det var først da morgenvagten kom ind på Betinas værelse for at få hende op af sengen at man opdagede at hun sad på toilettet og var helt afkræftet.Betinas sygdom gør at hun ikke kan råbe om hjælp og ikke kan komme rundt uden hjælp.Familien er nu ved at lede efter en alternativ løsning for hvor Betina kan bo.


22-10-2014 06:52
Det var ikke Jens Peter Taulborg Madsen, vidner så mandag

Forfatter: Kim Hansen


Flere uafhængige vidner henvendte sig mandag til politiet, da de mente at have set den forsvundne Jens Peter Taulborg Madsen i Varde. Han skulle bl.a. have spurgt om vej.Politiet var i går i kontakt med den person, som spurgte om vej, og han kunne oplyse, at han godt kunne passe på beskrivelsen, men at han ikke er Jens Peter Taulborg Madsen.Politiet vil fortsat gerne opfordre til, at man henvender sig, såfremt man har set Jens Peter Taulborg Madsen, eller man har en ide om, hvor han kan findes.


22-10-2014 06:52
Provinsborgmestre står sammen om økonomisk oprør mod hovedstaden

Forfatter: Kim Hansen


Flere kommuner i den vestlige del af landet stiller sig nu bag et økonomisk oprør mod hovedstadsområdet, skriver Jyllands-Posten.61 ud af 64 provinskommuner stiller sig bag et krav om at regeringen fjerner den såkaldte hovedstadsudligning og i stedet øgede udligningen på tværs af landet - landsudligningen - tilsvarende.Hvis provinskommunerne kommer igennem med deres krav, vil det betyder, at der bliver taget 2,4 milliarder om året fra de 34 kommuner i hovedstadsområdet til fordeling i resten af landet.


22-10-2014 06:52
TreFor siger go’dag og farvel

Forfatter: Kim Hansen


Energiselskabet Tre-For skruer nu for alvor op for fokus på fibernettet.Energiselskabet har lavet en samarbejdsaftale med TDC der betyder at alle Tre-For fiberkunder får adgang til TDC’s produkter på internettet og til tv.Den nye aftale betyder også samtidig at Tre-For siger farvel og tak til samarbejdet i Waoo der tidligere har leveret tjenester til kunderne.


22-10-2014 06:52
Langt til købmanden?

Forfatter: Kim Hansen
Synes du også at der er blevet længere til den lokale købmand, så er du ikke den eneste.Nye tal fra Danske Samvirkende Købmænd viser at du ikke er alene om det.Mere end hver 10. dagligvarebutik er nemlig lukket i det syd og sønderjyske siden 2009.Grænsehandlen og afskaffelsen af lukkeloven får noget af skylden.


22-10-2014 06:51
Lysfestceremoni blev flyttet i sidste øjeblik

Forfatter: Kim Hansen


Et hæsblæsende vejr var ikke nok til at stoppe arrangørerne bag den lysfestceremoni der i går aftes var planlagt til at blive afholdt på torvet i Esbjerg.Ganske kort tid før det hele skulle starte valgte man nemlig at flytte de hele inden døre og Tobakken åbnede dørene for arrangementet.Godt 300 var samlet på Tobakken og fik tændt et lys der skal være med til at sætte fokus på cancer.I løbet af aftenen blev der samlet hele 25.000 kroner ind til kræftforskning.


22-10-2014 05:20
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen


SønderjyskEs træner Lars Søndergaard får nu en sag hos Dansk Boldspil-Union (DBU), efter, han i weekenden kritiserede dommer Anders Poulsen.

- Vi forventer at have en afgørelse fra disciplinærudvalget senere på ugen inden weekenden, siger leder af DBU Turneringer, Henrik Andersen, til tv3sport.dk.SønderjyskE kunne i aftes have erobret førstepladsen i Metal Ligaen i ishockey.

Det blev dog ikke til noget, da de forsvarende mestre tabte 2-3 ude til Rødovre Mighty Bulls efter overtid.

Sønderjyske ligger nu nummer tre i ligaen mens Herning topper Frederikshavn ligger på andenpladsen.

KIF Kolding København går i aften efter endnu en sejr i pokalturneringen, og denne gang skal det gå udover fynske GOG.SønderjyskE Herrehåndbold spiller i aften en meget vigtig håndbold kamp i Skansen hvor det gælder pokalkvartfinalen mod Aalborg Håndbold det sidste skridt inden Final4.Team Esbjerg må i aften undvære den svenske playmaker Johanna Ahlm i hjemmekampen mod bundholdet Nykøbing Falster, da hun har fået lagt en blokade i skulderen.
21-10-2014 10:55
Atletikstjerne har fået sin straf

Forfatter: Kim Hansen


Da atletikstjernen Oscar Pistorius i sidste måned blev dømt for uagtsomt manddrab på sin kæreste Reeva Steenkamp løb det koldt ned at ryggen på mange.Nu er dommeren så kommet frem til hvad atletikstjernen skal have af straf. Og det blev ikke helt som anklageren ønskede.Anklageren ønskede 10 års fængsel, men dommeren har idømt Pistorius fem års fængsel for sin ugerning.


21-10-2014 09:58
Forsvundet mand er formodentlig set i Varde i går

Forfatter: Kim Hansen
To vidner oplyste uafhængig af hinanden omrking klokken fem i går eftermiddag, at de inden for et kavrter havde set den efterlyste Jens Peter Taulborg Jensen på henholdsvis Lundvej og Bellevuevej i Varde. Her spurgte han efter hvor Lunddalsvej var henne.Politiet ledte forgæves i området efter ham.Omkring klokken halv ni i går aftes meddelte et nyt vidne, at efterlyste var set i Kræmmergade i Varde kl. 17.30.Politiet opfordrer efterlyste til at melde sig, og er det en anden, som bliver antaget for at være efterlyste, bedes denne ringe 114, for at afkræfte, at det er efterlyste, der er set.


21-10-2014 09:57
To røverier på en dag

Forfatter: Kim Hansen
Det blev i går til hele to røverier i landsdelen.Det ene blev begået mod SuperBrugsen på Strandby Plads i Esbjerg. Her kom en mand ind og forsøgte at stikke af med en del varer. Det blev til et røveri da manden slog ekspedienten under flugten.Han blev dog tilbageholdt og anholdt af politiet.I DagligBrugsen i Lindknud blev det til endnu et røveri.Her lykkedes det manden at stikke af med udbyttet, efter han havde truet med en pistol. Han blev dog fanget ganske kort tid efter.Udbyttet her var i øvrigt seks pakker cigaretter.Ifølge vagtchefen bliver de to formentligt fremstillet for en dommer i dag.


21-10-2014 09:55
Parkeringsvagt får millionerstatning efter sexchikane

Forfatter: Kim Hansen


En uskyldig flirt på jobbet blev afløst af heftige kærlighedserklæringer, upassende berøringer, småsjofle bemærkninger og lumre sms’er, der ramte hendes mobiltelefon hele døgnet.En 47-årig kvinde har nu fået tre millioner kroner i erstatning.Det er nemlig ifølge Politiken blevet påvist, at sexchikanen har givet hende så store psykiske problemer, at hun ikke kan passe et job.Sagen er blevet ført som en arbejdsskadesag og fagforbund ser afgørelsen som principiel.


21-10-2014 09:55
Ansatte lider under Legos overvældende

Forfatter: Kim Hansen


Lego har i en årrække redet på en tsunami af succes. Og øverst på bølgen har Lego-chef Jørgen Vig Knudstorp surfet i en rygvind af ros for sin redning af legetøjskoncernen.Men mens verden har fået øjnene op for de farverige klodser, så begynder de ansatte at lide under presset for mere vækst og højere profit, skriver Jyllands-Posten.Stress er ifølge en fællestillidsmand hos Lego blevet et stigende problem.Jørgen Vig Knudstorp medgiver, »at det knirker lidt i skroget«.


21-10-2014 09:54
Ingen forsikring med kræft i familien

Forfatter: Kim Hansen
Når vi danskere vil tegne forsikring, må forsikringsselskabet gerne spørge ind til sygdomshistorien i kundens familie.Det betyder blandt andet, at det kan være svært for personer med arvelig kræft i familien at blive forsikret, skriver tv2.dk.Lægeforeningen opfordrer politikerne til at ændre forsikringsansvarsloven, så selskaberne ikke må bore i familiens sygdom. Kræft i familien betyder ikke nødvendigvis, at man har arvet sygdommen, understreger næstformand Jette Dam-Hansen.


21-10-2014 09:54
Der går flere uger før der er lys i gadelampen igen

Forfatter: Kim Hansen


Der kan gå op til flere uger inden der igen kommer lys i alle gadelamperne i Esbjerg by. Det oplyser tvsyd.dk.Ifølge tv-kanalen er der problemer med at skaffe de reservedele der skal bruges i lamperne der tidligere på måneden blev hårdt ramt af det tordenvejr der kom ind over byen.Kommunen har kun få reservedel på lager og man er i gang med at skifte der hvor det er yderst nødvendigt.Der er tale om mellem 4 og 500 lamper der skal repareres, og så mange dele har ikke engang kommunens leverandør på lager.


21-10-2014 09:54
DF: Farligt for Danmark at udlicitere seddelpressen

Forfatter: Kim Hansen


Det er skrupforkert, at Nationalbanken fra 2016 vil afvikle sin seddeltrykning og møntprægning og i stedet købe pengeproduktionen hos eksterne leverandører.Sådan lyder reaktionen fra Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, der advarer mod, at det kan få katastrofale følger for dansk økonomi.Han frygter, at fejl i produktionen vil kunne skabe utryghed om den danske mønt, og han giver ikke meget for, at Nationalbanken regner med at kunne spare 100 millioner kroner frem mod 2020.


21-10-2014 09:54
Nationalbanken vil ikke trykke flere pengesedler

Forfatter: Kim Hansen


Danskerne har i høj grad skiftet kontanterne ud med betalingskort og pengeoverførsler på nettet, så det kan ikke længere betale sig for Nationalbanken selv at producere sedler og mønter.Derfor vil Nationalbanken i løbet af 2016 have afviklet sin seddeltrykning og møntprægning.I stedet vil man gøre som en række andre centralbanker og købe trykning og prægning af sedler og mønter hos eksterne leverandører.Det vil ifølge banken selv give en besparelse på 100 millioner kroner frem mod 2020.


21-10-2014 05:29
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
EfB fik i aftes 3 point i bundopgøret mod OB i Superligaen og rykker nu op over nedrykningsstregen med en 2-0 sejr.

Esbjerg kunne også inden kampen i aftes fortælle at de har forlænget aftalen med forsvarsprofilen Jonas Knudsen med et år, så den nu gælder til 30. juni 2016.Senere i dag drager de SønderjyskE ishockeyspiller en tur til Sjælland for at spille i aften mod Rødovre i Metalligaen.

Mathias Helt Jepsen er topscorer hos Ribe-Esbjerg HH. Men står det til ham selv, bliver den igangværende sæson hans sidste i klubben.

Han drømmer om at prøve sig selv af i Tyskland eller i Frankrig. I øjeblikket er han ved at sondere terrænet i samarbejde med sin agent skriver jv.dk.


20-10-2014 12:26
Sæl død nu endelig fastlagt

Forfatter: Henrik Lauridsen
Siden sidste måned har der i Vadehavet været væsentligt flere døde sæler end normalt på grund af influenza. Det er nu påvist, at det er typen H10N7, der svækker sælerne i Vadehavet og gør dem modtagelige overfor bakterieinfektioner, der forårsager dødelig lungebetændelse skriver TV SYD.


20-10-2014 12:26
Falske penge i omløb i Esbjerg

Forfatter: Henrik Lauridsen


Syd- og Sønderjyllands Politi advarer om, at der i går er blevet betalt varer i en forretning med en falsk 500 kroner seddel i Esbjerg.

- Der er tale om en dårlig og primitiv udførelse - formentlig med en farvefotokopi, siger vagtchef Ivan Gohr Jensen, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.


20-10-2014 11:24
Vejle Boldklub siger farvel til to chefer

Forfatter: Henrik Lauridsen
Efter en sløv sæsonstart med kun to sejre og snak om konkurs er Vejle Boldklub og træner Tonny Hermansen blevet enige om at stoppe samarbejdet øjeblikkelig.

Det samme gør sig gældende for Mads Bro Hansen som også stopper i Vejle Boldklub som sportschef skriver BT.


20-10-2014 11:15
Bofællesskab i Tønder plyndret ved indbrud

Forfatter: Henrik Lauridsen


Bofællesskabet i Brofennen midt i Tønder by har I løbet af weekenden haft indbrud i fællesskabets kontor hvor der er plyndret adskillige kasser.

Ifølge lederen af lokalpolitiet i Tønder drejer det sig både om de ni beboeres fælles aktivitetskasse, det er mad penge samt andre midler. Hvor stort et beløb det drejer sig om, er ikke opgjort endnu, lyder meldingen fra politiet til jv.dk.


20-10-2014 10:20
Funcard populært i Haderslev

Forfatter: Henrik Lauridsen
Efterårsferien er slut og det er Funcard også men hos VisitHaderslev og Haderslev butikkerne er smilene frem:

Sagde Tabita Adamsen fra VisitHaderslev til Globusnyhederne

Funcard forventes også næste år at komme i brug i efterårsferien i Haderslev


Lyt her

20-10-2014 08:07
De Konservative vil pudse EU på Tyrkiet

Forfatter: Kim Hansen
Udenrigsminister Martin Lidegaard bør snarest give et kald til EU-Kommissionen. Og så skal han bede den ansvarlige kommissær ringe til den tyrkiske regering og give den en ordentlig røffel.Det mener de Konservatives udenrigsordfører, Lars Barfoed, efter Tyrkiet har bekræftet, at man har løsladt den danske statsborger, der er sigtet for attentatforsøget på Lars Hedegaard.Lars Barfoed kalder det fuldstændig uhørt og ser det som et tegn på, at Tyrkiet ikke er klar til at komme med i EU.


20-10-2014 08:06
Region støtter lysfest økonomisk

Forfatter: Kim Hansen


Arbejdet med at planlægge næste års lysfest i Haderslev er i gang, og den skal være helt speciel, da det i 2015 er 70 år siden, Danmark blev befriet.Nu melder Region Syddanmark sig med støtte til lysfesten, idet regionen har givet tilsagn om at støtte projektet med 250.000 kroner fra deres kulturpulje.De små detaljer er ikke på plads endnu, men der er lagt op til, at lysfesten i 2015 skal være noget helt specielt. Glæde, fællesskab og frihed bliver de bærende elementer.


20-10-2014 08:06
80 procent af ægtepar på kontanthjælp er indvandrere og efterkommere

Forfatter: Kim Hansen


Indvandrere og efterkommere af indvandrere er stærkt overrepræsenteret i gruppen af ægtepar på kontanthjælp.Det viser nye tal sendt til Folketingets Beskæftigelsesudvalg, skriver Jyllands-Posten.Hele 80 procent af de ægtepar, der var på kontanthjælp i juni, var indvandrere eller efterkommere af indvandrere.Politisk ordfører for Venstre Inger Støjberg beskylder regeringen for at have begået »en gigantisk fejl« ved at fjerne kontanthjælpsloftet.


20-10-2014 06:30
27 flyafgange til og fra Danmark aflyses under

Forfatter: Kim Hansen
Når klokken slår 13 i dag, nedlægger piloterne i det tyske luftfartsselskab Lufthansa arbejdet og indleder en strejke, der ventes at vare frem til ét minut i midnat tirsdag aften.Det betyder, at Lufthansa aflyser 27 afgange til og fra Danmark, skriver luftfartssiden check-in.dk.Der vil være aflysninger på ruterne mellem Billund og Frankfurt og mellem København og Frankfurt i perioden.Lufthansa vil dog fortsat flyve på ruten mellem København og München.


20-10-2014 06:30
Politiet indleder landsdækkende fartkontrol

Forfatter: Kim Hansen
Hvis du vil undgå en rudekuvert fra politiet, så skal du holde foden let på speederen.I dag indleder politiet nemlig en landsdækkende færdselskontrol med fokus på fartsyndere.Derfor vil der både være patruljer, kontrolposter og også automatisk trafikkontrol, hvor man ikke bliver vinket ind til siden, men i stedet får et brev med foto og en medfølgende bøde i postkassen.Den ekstra færdselskontrol varer ugen ud.


20-10-2014 06:30
Flere uheld på motorvejen

Forfatter: Kim Hansen
Det gik hektisk for sig på den sønderjyske motorvej i går ved Hammelev.Ifølge politiets tweets skete der ikke mindre end to uheld på en strækning af en kilometer syd for afkørslen.Et træ var væltet og skabte større ravage på stedet.


20-10-2014 06:29
Svenskerne står i svært dilemma, hvis de finder russisk ubåd

Forfatter: Kim Hansen
De svenske myndigheder leder i øjeblikket med lys og lygte efter en formodet ubåd i Stockholms skærgården.Det er en russisk ubåd, der mistænkes for at have forvildet sig ind i svensk farvand, og dermed kan der vente Sverige en diplomatisk hovedpine, såfremt de lykkedes med at finde ubåden.Det siger Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Forsvarsakademiet.Han påpeger, at Sverige i så fald vil stå i en situation, hvor man både ville skulle skælde naboerne ud for at have forbrudt sig mod international lov, samtidig med at man skal opretholde et tåleligt naboskab.


20-10-2014 05:42
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
SønderjyskE var skarpe i Superliga udekampen mod FC Nordsjælland og vandt 3-2. Tommy Bechmann scorede to af målene.

I aften gælder det så bundopgøret i Esbjerg mellem EfB og OB.

3 point for en 4-0 hjemmesejr over Herlev og et point i Odense, det var udbyttet for Esbjerg Energy i denne weekend.

SønderjyskE spillede ikke i weekenden, men skal på is i morgen aften på Sjælland mod Rødovre.

Der var i går en overflod af stjerner i TREFOR Arena Brøndby, da KIF Kolding København tog imod mægtige Barcelona i Champions League.

KIF reddede skindet i sidste minut i det kampen endte 27-27.

SønderjyskE skuffede i EHF Cuppen på hjemmebane mod svenske Guif, der vandt kampen i Skansen med 25-26. hvilket betyder at svenskerne samlet vinder 55-52 og dermed exit for Sønderjyderne.


10-10-2014 05:38
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
I morgensporten i går kunne vi fortælle om En matchfixing sag som måske er på vej i Varde IF Elite.

Men Matchfixingsagen i Vejle vokser. Endnu en mand er nu anklaget for at have spillet på en fixet fodboldkamp mellem Vejle og Hvidovre. Han har bl.a. spillet på kampen i kiosker i Vejle - og observeret kampen.

Manden anklages for at have spillet 10.000 kroner på kampen 14. november 2010.

I forvejen er en 27-årig mand anklaget for groft bedrageri ved at have aftalt resultatet af to kampe i 2010.

KIF vandt igen i aftes i Champions League med 23-19 ude mod svenske Alingsås.De danske håndboldkvinder kom ikke godt fra start i Golden League-turneringen hvor pigerne tabte 22-19 til Frankrig, i morgen lørdag er det i Esbjerg det gælder mod Brasiliens verdensmestre og søndag mod ærkerivalerne fra Norge.


09-10-2014 08:37
Godt samarbejde mellem politi bar frugt

Forfatter: Søren Klinkby
Tysk politi kontaktede i aftes dansk politi og fortalte at de netop havde eftersat en dansk indregistrer bil, der var på vej til at stjæle en trailer i Flensborg. Efter et godt signalement af manden fra tysk politi, kunne en dansk patrulje kort tid efter anholde ham på en adresse i Gråsten. Her fandt politiet også den stjålne bil, samt andre varm effekter, blandt andet en GPS. Manden blev sigtet for brugstyveri og tyveri. Udover det, så kan han også regne med en hilsen fra tysk politi. Under flugten påkørte han nemlig den tyske patruljevogn.

09-10-2014 08:32
61-årige kom med lægehelikopter

Forfatter: Søren Klinkby
En 61-årig mand fra Oksbøl pådrog sig i går voldsomme skader i en ulykke på Søndermarksvej i Varde, hvor han af ukendt årsag pludselig kørte over i modkørendes vejbane og ramte frontalt en 35-årig kvinde fra Grimstrup. Hans skader var så voldsomme, at han med lægehelikopter blev fløjet til Odense Universitetshospital, mens kvinden blev kørt til Esbjerg sygehus.


09-10-2014 08:31
Politiet fangede cykeltyve i Tønder

Forfatter: Søren Klinkby
En patrulje fra Syd- og Sønderjyllands Politi standsede i nat en mistænkelige, dansk indregistrerede varebil der kørte fra rutebilstationen i Tønder. I bilen sad en mand og en kvinde, begge Ukrainer, men kun den ene med opholdstilladelse i Danmark. Udover de to i bilen, så fandt politiet også en boltsaks og en cykel under et tæppe, hvilket gjorde betjentene mistænkelige. På adressen hvor parret oprindelig opholdt sig, fandt politiet yderlig 6 cykler, hvor af flere af dem var meldt stjålet. Den ene Ukrainer der ikke var tilmeldt i Danmark, blev anholdt og sidder lige nu i arresten og skal senere forklare sig over for politiet.


09-10-2014 05:19
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
En matchfixing sag er måske på vej i Varde IF Elite.

Såvel Politikken som Ekstra Bladet skulle efter sigende være ved at rulle en sag op, hvor to tidligere Varde-spillere skulle være involveret i matchfixing af fodboldkampe, hvor Varde led store nederlag skriver Lokalavisen Varde.

I Skansen slog SønderjyskE i aftes Lemvig med hele 35-24 i Boxerligaen.I aften spiller de danske håndboldkvinder deres første kamp i Golden League-turneringen mod Frankrig, på lørdag er det i Esbjerg mod Brasiliens verdensmestre og søndag mod ærkerivalerne fra Norge.
08-10-2014 11:14
To bilister ko i klammeri

Forfatter: Søren Klinkby
To personer kom i går i klammeri på Fynsvej i Kolding, efter at en motorcyklist blev sur over at bilisten holdt i et vejkryds.

Forud for klammeriet havde motorcyklisten kørte op på siden af bilen og slået til sidespejlet, så det blev løs. Da Bilistens hustru kontaktede politiet, slog motorcyklisten telefonen ud af hænderne på hende, hvorefter han kørte fra stedet det oplyser Poul Steffensen fra lokalpolitiet i Kolding til Newsbreak dk.Kilde: newsbreak.dk

08-10-2014 07:08
Lynnedslag gav travlhed

Forfatter: Søren Klinkby
Den vestlige del af regionen har i nattens løbe være usædvanlig hårdt ramt af lynnedslag, især ved Ribe området hvor 5 huse blev skadet af lyn og brand. Værste gik det ud over en villa på Øster Vedsted vej i Ribe, hvor lynet slog ned i husets stråtag. I Sdr. Hygum ved Rødding, i Vejen kommune, var et lynnedslag årsag til at stuehuset til en landejendom på Ollingvej blev raseret af brand. I begge tilfælde skete der store skader, ingen kom noget til ved brandene.


08-10-2014 05:42
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
SønderjyskE sluttede i aftes sin deltagelse i gruppespillet i Champions Hockey League hjemme mod tyske Krefeld.

Hele ni mål blev der scoret, men desværre kun fire af SønderjyskE

Så kampen endte med en tysk sejr på 5-4.

Den tidligere matchfixing ishockeyspiller Kirill Starkov er startet i sin nye klub i Schweiz som kaptajn, han måtte dog starte sæsonen med fem spilledages karantæne.

Den franske Formel 1-kører Jules Bianchi, der forulykkede på voldsom vis under det japanske Grand Prix, har pådraget sig en såkaldt diffus axonal hjerneskade. Det skriver familien i en pressemeddelelse.- Jules er fortsat indlagt på intensivafdelingen på hospitalet. Han er fortsat i en kritisk, men stabil situation.
07-10-2014 07:21
Bilist sprang i vandet

Forfatter: Søren Klinkby
En 35-årig mandlig bilist fra Haderslev ønskede i nat ikke at tale med politiet, da en patrulje ville bringe ham til standsning. I stedet tog han flugten, men mistede herredømmet over bilen på noget græsareal ved Haderslev dam og kørte frontalt ind i et træ. Men det fik ikke manden til at overgive sig til politiet. I stedet løb han fra bilen og sprang i vandet. Efter en vis betænkningstid blev det kolde vand alligevel nok for manden og han lod sig overgive. Det viste sig efterfølgende at han ikke havde noget kørekort og at bilen var stjålet. Han skal senere i dag afhøres.


07-10-2014 05:38
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
I forbindelse med forberedelserne til weekendens Golden League-turnering, har landstræner Jan Pytlick indkaldt en ekstra spiller.

De er Team Esbjerg-stregen Stine Bodholt, der i første omgang er med de første par dage, da stregspiller Mette Gravholt må sidde over. Golden League, som begynder mod Frankrig i Holstebro på torsdag.

Lørdag spiller Danmark i Esbjerg mod de brasilianske verdensmestre, mens der søndag er kamp i Aarhus mod Norge.

Stine Bodholt får blandt andet selskab af holdkammeraterne Lotte Grigel og Maibritt Kviesgaard på landsholdet.

Den franske Formel 1-kører Jules Bianchi, der forulykkede ved søndagens grandprix i Japan, befinder sig fortsat i en kritisk tilstand.Bianchi undergik i timerne efter løbet en operation for den hovedskade, han pådrog sig, og siden har han ligget på intensivafdeling, hvor han får hjælp til at trække vejret.
06-10-2014 05:21
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Fodboldafdelingen i Kolding IF havde krav på 350.000 kroner fra Vejle Boldklub, men har nu indgået forlig, inden sagen nåede i retten. Kolding IF har fået omtrent halvdelen af beløbet.SønderjyskE spillede igen 1-1 i Superligaen mod FC Vestsjælland.

EfB førte 1-0 ved pausen med tabte 2-1 til FCK i Parken.Esbjerg har fortsat kun én sejr i Superligaen i indeværende sæson, og ligger inden landsholdspausen under nedrykningsstregen.

KIF Kolding København mødte i går et hidtil ukendt mandskab i form af tyrkiske Besiktas i Champions League. Kampen endte med en sikker KIF-sejr på 24-33.SønderjyskEs herre, tabte i weekenden i Boxerligaen med 29-22 til Skanderborg.Team Esbjerg var længe bagud mod København Håndbold, men i slutminutterne lykkedes det ligaens tophold at hive sejren hjem.

Vestjyderne vandt 27-25.


03-10-2014 10:18
De lokale hold skal igen i kamp

Forfatter: Henrik Lauridsen
I aften skal SønderjyskE en tur til Herning i Metal Liga i ishockey.

Esbjerg Energy møder ligeledes i aften Rødovre på Granly Hockey Arena:Sagde Esbjerg Energy angriberen Esben Nielsen til E-sporten.dk


Lyt her

03-10-2014 05:24
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
AaB er tilbage på vindersporet i europæisk fodbold.

Efter i aftes at, have vundet 1-0 over portugisiske Rio Ave i Aalborg.

FC København tabte ude i de sidste minutter 1-0 til italienske Torino.Den norske hovedstad Oslo er ikke længere blandt kandidaterne til værtskabet for vinter-OL i 2022.

Flere norske medier peger på en lang liste med krav fra IOC (Den Internationale Olympiske Komité) som en af grundende til, at nordmændene trak deres kandidatur.
02-10-2014 06:23
Brand i værksted

Forfatter: Søren Klinkby
Der udbrød i aftes brand på en ejendom i Rejsby ved Tønder. Beboeren alarmerede brandvæsnet kort før klokken halv ti, efter at strømmen var gået. Da brandfolkene nåde frem til flammerne, koncentrerede de sig udelukkende om rede stuehuset der lå lige op af det brænde værksted. Der kom ingen til skade ved branden og politiets teknikker skal nu undersøge brandårsagen.


02-10-2014 05:42
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Superligaklubben Esbjerg får nu lidt flere penge ud af klubbens deltagelse i Europa League sidste år.

Vestjyderne modtager helt præcist 264.000 euro, svarende til næsten to millioner kroner fra den del af det europæiske fodboldforbund UEFA´s pengekasse, som handler om økonomisk fairplay.I aftes var der top opgør i Boxerligaen i Esbjerg.

Ribe-Esbjergs herre tabte til KIF Kolding København som kom forbi og vandt en kneben sejr på 28-27.

01-10-2014 05:37
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Vejle Boldklub er tæt på at være reddet. Klubben meddeler, at man er 75 procent i mål med en redningsplan. Man har tilsagn om 18 millioner kroner.

Ren sportsligt gik det godt i går for Vejle Boldklub der spillede sig videre i DBU Pokalen efter en 2-1-sejr over Vejgaard fra Jyllandsserien.

I Champions League, vandt Bayern München 1-0 over CSKA Moskva

Manchester City spillede1-1 med Roma.

Barcelona tabte i Frankrig til Paris Saint Germain med 3-2 og APOEL Nicosia spillede 1-1 Ajax.

Herning og Gentofte og topper isligaen, mens SønderjyskE i aftes vandt hjemme i lokalopgøret med 4-2 over Esbjerg Energy.
30-09-2014 10:10
Første lokalopgør spilles I Vojens

Forfatter: Henrik Lauridsen
Kampen om region i ishockey spilles i aften i SE Arena i Vojens når SønderjyskE tager i mod Esbjerg Energy men hvordan ligger de 2 hold til hinanden i år:Sagde sportschef i SønderjyskE. Søren Stockfish til E-Sporten.dk


Lyt her

29-09-2014 05:36
Morgensporten

Forfatter: Henrik Lauridsen
Det blev til 1-1 for SønderjyskE for fjerde gang i de sidste fire Superliga-kampe, da FC København var forbi i Sydbank Park i Haderslev.

EfB fik også kun 1 point, da Brøndby i aftes var forbi Esbjerg, kampen endte 2-2.

KIF Kolding København ser ud til at kunne nå meget langt i årets Champions League i håndbold.

I går fik de danske mestre i hvert fald en flyvende start på gruppespillet med en imponerende hjemmesejr på 35-21 over Flensburg-Handewitt, som vandt turneringen i sidste sæson.Det blev kun til uafgjort for Sønderjyskes håndboldherrer, da holdet spillede sin første kamp efter afgørelsen på den såkaldte bødekassesag.

Udekampen mod HC Midtjylland endte 26-26. Pointet kom i hus uden Christopher Huus og Andreas Nielsen var de 2 første der sad ude med karantæne.

Ribe Esbjerg sikrede sig to gode point ved ude at slå Skanderborg med 19-13.

Efter en skidt 1. halvleg vendte Team Esbjergs kvinder skuden og sikrede den ventede sejr på 35-29 hjemme over Ringkøbing.
26-09-2014 09:07
En institution tager sin sidste tur

Forfatter: Kim Hansen


I morgen er det slut for en institution i Esbjerg. Englandsfærgen tager nemlig sin sidste tur mellem Esbjerg og Harwich.Passagerruten tager sin sidste tur i morgen da DFDS har valgt at lukke den på grund af en ny svovlafgift pr 1. januar vil pålægge virksomheden en byrde på 20 mio. kroner om året.De ansatte på Englandsbåden har alle fået tilbudt job andre steder i DFDS organisationen.


Facebook
Globusnyhederne
Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter