Nyheder

27-10-2016 08:49
Jyske Bank dropper Swipp

Jyske Bank meddeler, at banken træder ud af samarbejdet om betalingssystemet Swipp. Det sker, kort efter at også Nordea har truffet samme beslutning.
Af: Mike Forde

27-10-2016 08:12
Ikea tilbagekalder stolpe - Risiko for nedstyrtning

Ikea tilbagekalder produktet Elvarli stolpe, som er en del af hyldesystemet Elvarli.

Årsagen er en fejl, som gør det vanskeligt at fastlåse stolpen, hvilket skaber risiko for at hyldesystemet kan styrte sammen, skriver Ikea i en pressemeddelelse.

Af: Mike Forde

27-10-2016 08:00
I dag er det Årets Refleksdag

Vi går mørke tider i møde og i weekenden skruer vi urene en time tilbage - og så bliver det tidligere mørkt.

I dag er det Årets Refleksdag, men danskernes brug af reflekser er ikke så gode siger generalsekretær i Børneulykkesfonden Henriette Madsen:

LYD:refleks

I Syddanmark er vi lidt bedre til at bruge refleks end resten af landet.

LYD: refleks2

På refleksdagen.dk kan man få flere gode råd til hvordan man bliver set i mørket.
Lyt her
Lyt her
Af: Mike Forde

27-10-2016 08:00
Det er populært at bygge hus i Esbjerg

Salgskurven har været stejlt stigende i tiden efter, at 45 nye parcelhusgrunde blev frigivet til salg.

Den netop overståede budrunde resulterede i, at 13 grunde blev solgt, og forventningen - baseret på erfaringen fra lignende nye områder - er, at de resterende parcelhusgrunde sælges relativt hurtigt i perioden efter budrunderne. Det skriver Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.

“Som forventet er Myrthueparken i Hjerting populær, men Andrup og Egebæk-Hviding følger godt med.
Det er en klar løftestang i forhold til vores bestræbelser på at nå målet på de 120.000 indbyggere i 2020”, siger borgmester Johnny Søtrup i selvsamme pressemeddelelse.

Det samlede salg af parcelhusgrunde runder dermed 66 grunde, men det betyder ikke, at markedet er mættet.

Derfor kigger Esbjerg Kommune allerede nu på, hvor man kan udstykke nye områder, som passer til det, som køberne efterspørger.
Af: Mike Forde

27-10-2016 08:00
Hjertestarter i hjertet af Gråsten

Gråsten har fået en hjertestarter på Torvet, ved Det Gamle Rådhus.

Initiativet har sit udspring i, at ledelsen af Røde Kors gerne ser, at der findes en hjertestarter direkte ved, eller i nærheden af alle Røde Kors butikker i Danmark.

Placeringen ved Det Gamle Rådhus er der en god grund til, Det Gamle Rådhus er en central placering for turister og offentligheden omkring Torvet og den lægger tæt på Røde Kors butik.

Hjertestarteren kan findes på kortet på Trygfondens app ”Hjertestarter”.
Af: Mike Forde

27-10-2016 07:00
Radiator skal mindske bakterier på sygehuse

Hvert år får ca. 60.000 mennesker infektioner, mens de er indlagt på sygehusene - flere dør af det. Ny radiator skal mindske risikoen for smitte.

En ny type radiator, som kun har én overflade, og for eksempel er integreret i væggen, er nu udviklet på Hudevad Care i Ribe.

På Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg har man netop installeret den nye type radiator i deres nye akutmodtagelse.

- Vi har valgt de nye radiatorer, fordi de er meget nemme at rengøre og mindsker smitterisikoen for både patienter og personale, siger projektleder på Sydvestjysk Sygehus, Per Spliid Andersen, til TV SYD.

Mange af de infektioner som patienter får på sygehusene, kommer nemlig fra multiresistente bakterier, som blandt andet findes i miljøet omkring patienterne - herunder radiatorerne.
Af: Mike Forde

27-10-2016 07:00
Det er svært at være kroejer på landet

Tomme lokaler og kolde komfurer. Sådan ser det ud i mange landsbyer, når man besøger den lokale kro.

I udkantsområderne har en del kroer og restauranter nemlig svært ved at få det til at løbe rundt, og flere må dreje nøglen om.

Det fortæller regionsformand i Horesta, hovedorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, i Syddanmark Steen Sloth.

- Det er af flere årsager sværere at drive restaurant på landet, men selvfølgelig er det muligt. Det handler om kvalitet, siger han til DR Syd.

Steen Sloth fortæller, at restauratører og kroejere på landet er nødt til både at holde et højt niveau og være en del af lokalsamfundet.

Center for Landdistriktsforskning på Syddansk Universitet skal snart i gang med et projekt, som skal kortlægge, hvordan man får succes med restaurantvirksomhed på landet.
Af: Mike Forde

27-10-2016 07:00
Byret vil løfte sløret en smule i Emilie Meng-sag

Pressen skal have adgang til en række oplysninger i sagen om den forsvundne teenagepige Emilie Meng. Det har Retten i Næstved besluttet i dag.

Retten har besluttet, at journalister fra Ritzau, TV2 og BT skal have aktindsigt i en ransagningskendelse i sagen. Kendelsen handler om en ransagning i Korsør mandag i denne uge.

Journalisterne vil få udleveret kendelsen fredag klokken 9.
Af: Mike Forde

27-10-2016 06:30
Minister frikender Fødevarestyrelsen i MRSA-sag

Fødevarestyrelsen har handlet helt efter bogen i sagen om spredningen af den multiresistente bakterie MRSA. Det konkluderer en ny undersøgelse.

Mens flere og flere svin er blevet smittet, og 1.200 mennesker har været syge, har skiftende fødevareministre haft adgang til den videnskabelige rådgivning, som DTU har udarbejdet om den resistente MRSA-bakteries spredning i danske husdyrbesætninger. Men de har ikke fulgt anbefalingerne, de har fået fra eksperterne.

Der er derfor ikke grundlag for at kritisere Fødevarestyrelsen, lyder konklusionen i en redegørelse, som miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen onsdag har sendt til Folketinget.
Af: Mike Forde

27-10-2016 06:30
Tyvekoster for millioner i Esbjerg

Syd- og Sønderjyllands Politi fandt ved en ransagning i september på flere adresser i Esbjerg en lang række ting, som politiet mener er stjålet ved indbrud eller tyverier.

Syd- og Sønderjyllands politi formoder, at genstandene stammer fra indbrud eller tyverier begået i det midt- og/eller sydjyske område. Det er politiets opfattelse, at en del af genstandene kan stamme fra indbrud i dødsboer.

Tingene har en anslået værdi af ca. to millioner kroner. Der er blandt andet tale om :

Antikke møbler
Designermøbler
Malerier
Antikke smykker
Ravsmykker.
Stort antal ure

Tror du, at nogle af tingene kan være dine, kan du kontakte indbrudsgruppen i Esbjerg
Af: Mike Forde

27-10-2016 06:30
Regeringen håber på afklaring for boligejere inden nytår

Endnu er der ikke kommet ordentligt hul på de politiske forhandlinger om et nyt vurderingssystem for boliger.

Politiske kommentatorer og partier udenom regeringen kritiserer Venstre for, at forhandlingerne går for langsomt. Men skatteminister Karsten Lauritzen er fortrøstningsfuld.

Han fremhæver, at de resterende partier også har en interesse i at blive færdige inden nytår. Ellers risikerer man, at Skat skal lave nye vurderinger under de gamle regler, som ikke fungerer.
Af: Mike Forde

27-10-2016 05:30
MorgenSporten

Publikum måtte helt ud på det yderste af sæderne, da Team Esbjerg onsdag aften vandt 23-22 over København Håndbold.
Hollandske Estavana Polman blev den store helt for de forsvarende mestre, da hun scorede det afgørende mål med bare tre sekunder igen.
Polman blev Team Esbjerg-topscorer med seks mål.

SønderjyskE får ikke sin første tur til pokalturneringens Final4. Den sidste forhindring på vejen var for voldsom. De danske mestre fra Bjerringbro/Silkeborg vandt kvartfinalen 32-27 i Skansen.
Skjern og Aalborg havde i forvejen sikret sig adgang til finaleweekenden.
I aften mødes Ribe-Esbjerg og KIF Kolding København i den fjerde kvartfinale.
Af: Mike Forde

27-10-2016 05:04
Liberal Alliance og Konservative betaler støtte tilbage

Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance skal begge betale støttekroner tilbage til Europa-Nævnet. Det skriver Berlingske.

Ifølge en aktindsigt søgt af avisen har de to partier brugt penge fra staten, der var øremærket til EU-oplysning, til arrangementer, der ikke var berettiget støtte.

Liberal Alliance skal betale 60.000 kroner tilbage. Det Konservative Folkeparti skal tilbagebetale 27.000 kroner.

Af: Mike Forde

26-10-2016 16:30
Eftermiddagssporten

Så er det pokaltid igen, når de SønderjyskE håndboldherrer tager imod BSV i Santander Cup kvartfinalen.
Det sker i aften i Broager Sparekasse Skansen.
En sejr til de lyseblå vil give en plads i Final4 stævnet, hvilket vil være en historisk bedrift, da det i så fald vil være første gang.
Kampen starter 20.30

Speedwaykøreren Nicki Pedersen har været en fast del af VM-serien siden 2001. Også i 2017 kommer han til at køre med i kampen om det individuelle verdensmesterskab.
Den tredobbelte verdensmester bekræfter, at han er blevet tildelt et wildcard til VM-serien.
"Jeg kunne ikke se andre muligheder, end at jeg ville få et wildcard, men det har alligevel været meget rart at få det på skrift", siger Nicki Pedersen.
I den forgangne sæson missede han sæsonens sidste tre grandprixer på grund af en brækket nakke.


Håndboldklubben THH Holstebro er i knæ økonomisk. Der mangler seks millioner kroner i klubkassen, og eksistensen er truet.
Alligevel er det ikke på tale at lukke enten herre- eller dameholdet, hvor klubben som den eneste er repræsenteret i landets begge række hos begge køn.


Den danske fodboldlegende har siden 2001 haft et millionkrav fra Ajax Amsterdam hængende over hovedet.
Michael Laudrup har ikke længere et udestående med de hollandske skattemyndigheder.
Efter næsten 15 år har den tidligere storspiller og nuværende træner fået medhold i sagen, hvor der var fremsat et krav på over ni millioner kroner.

Noget nær en æra er slut i Le Mans.
Motorsportsgiganten Audi, hvor danske Tom Kristensen vandt størstedelen af sine sejre, har ikke længere lyst til at deltage i det prestigefyldte 24-timersløb Le Mans. Det bekræfter de i en pressemeddelelse på deres hjemmeside.
Beslutningen sker fra udgangen af 2016-sæsonen, og da Le Mans bliver kørt i juni, har Audi dermed har allerede det sidste Le Mans.
I stedet har bilfabrikanten valgt at kaste kræfterne over Formula E, som er racerløbsserie fra el-biler.
Af: Mike Forde

26-10-2016 12:55
For mange sager med asyldrenge: Børnecenter lukker på Langeland

Børnecenter Tullebølle på Langeland bliver lukket, fordi der er for mange sager med asyldrengene. Det erfarer Fyns Amts Avis.

Af: Mike Forde

Læs flere nyheder

Facebook
Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter