07:46
ALEXANDER BROWN / JACK SAVORETTI
The other side of love

07:43
MAJOR LAZER / NYLA FUSE ODG
Light me up (remix)

07:39
NELLY FURTADO
Im like a bird

Nyheder

13-02-2016 07:52
35-årig mand forulempede kvinde og to børn i Esbjerg

Forfatter: Michael Damsgaard
En 35-årig lokal mand forulempede i går eftermiddag en 22-årig kvinde og hendes to mindre børn, da de tre ventede på bussen på Sælhundevej ved Thulevej i Esbjerg.

Manden spyttede efter de forurettede, ramte ikke men sagde: - Børn er nogle svin, og de skal have skåret arme og ben af, oplyste vagtchef Claus Skovgaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi i aftes.

Politiet var hurtigt fremme på stedet, efter kvinden havde anmeldt den truende adfærd og en finder efterfølgende manden i besiddelse af 83,4 gram hash og ½ gram amfetamin.

Den 35-årige mand blev sigtet efter ordensbekendtgørelsen og lov om euforiserende stoffer.

13-02-2016 07:50
Tre kvinder "stødte sammen" i Hovslund

Forfatter: Michael Damsgaard
Omkring midnat gled en 18-årig kvindes fod på pedelen i en bil, som følge af våde og glatte sko under en uvending på Ribevej i Hovslund ved Rødekro.

Kvinden holder derfor stille midt på vejen og ønsker at lade en 42-årig kvinde passere, da en 62-årig kvinde overser den 18-åriges bil, torpederer bilen og skubber køretøjet over i den 42-årige kvindes bil.

- Der skete kun ringe materiel skade ved uheldet, men 4-5 personer kom lettere til skade, oplyser vagtchef Henrik Sønderskov fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

13-02-2016 07:31
Ingen valfarten til Omar el-Husseins grav

Forfatter: Michael Damsgaard
Ingen af gerningsmændene fra 11. september 2001, har fået en fysisk grav. Osama bin Ladens lig blev sænket i havet på et ukendt sted, og de tre gerningsmænd bag terrordrabene i Paris mod satirebladet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked sidste år blev godt nok begravet. Men i alle tilfælde skete det i anonyme grave og uden ceremonier.

Danske Omar el-Hussein ligger begravet side om side med et par hundrede trosfæller på den muslimske gravplads i Brøndby. Men det får ikke radikaliserede typer til at opsøge stedet, oplyser Ritzau.

- Omars grav er ikke blevet noget valfartssted for ekstremister af nogen som helst slags, siger gravpladsens driftsleder, Majid Bouayadi til nyhedsbureauet.

- Vi spørger ikke ind til besøgendes tilhørsforhold eller motiver, men der har ikke været nogen særlig aktivitet ved Omars grav overhovedet, fastslår driftslederen.

13-02-2016 07:13
Haderslev til kamp for akutbilen

Forfatter: Michael Damsgaard
Et sparekatalog fra Region Syddanmark peger på akutbilerne i Fåborg, Grindsted, Skærbæk og Haderslev som mulige spare objekter. Og det har fået Haderslev Kommune til at reagere på den kommunale Facebook-profil.

- Akutbilen i Haderslev står i et sparekatalog i Region Syddanmark og er derfor i fare for at blive nedlagt. Det vil vi i Haderslev Kommune gøre alt for ikke sker, og vi er derfor ved at forberede alle de gode argumenter til regionen, så vi kan få lov til at beholde akutbilen, hedder det i opslaget, der opfordrer borgerne til at afgive et høringssvar på regionens hjemmeside.

Sparekataloget er i høring indtil den 29. februar 2016.

13-02-2016 07:11
EfB-indsats glædede cheftræneren

Forfatter: Michael Damsgaard
Det vestjyske Superligamandskab EfB spillede i går to træningskampe under træningslejren i Tyrkiet. Først spillede et vestjysk mandskab 2-2 med slovenske Ruzomberok. Og senere sejrede et andet EfB-hold 1-0 de slovenske mestre fra Maribor.

Sagde cheftræner Jonas Dal fra Esbjerg.

Lasse Rise, Mick van Buren og Jepser Jørgensen scorede for Esbjerg.
Lyt her

13-02-2016 07:10
To litauere anholdt i Skærbæk

Forfatter: Michael Damsgaard
To borgere fra Litauen blev tidligt i morges anholdt efter et indbrud på Tøndervej i Skærbæk.

- De to mænd, som er henholdsvis 36 og 37 år gamle blev anholdt klokken 04.50. Ud over at bilen de kørte i var stjålet på stedet, blev der ligeledes fundet tv-apparater i bilen.

De to østeuropæiske mænd vil blive sigtet for indbruddet og tyveri af køretøjet.

13-02-2016 07:09
Danmark besejrede Sydkorea

Forfatter: Michael Damsgaard
Patrick Björkstrand og Mads Christensen scorede i aftes kampens mål, da det danske ishockeylandshold besejrede Sydkorea med 2-0 i en testkamp i Rødovre ved den såkaldte Metal Challenge.

Den danske målmand George Sørensen imponerede ”mellem stængerne”, ligesom debutanten Søren Nielsen fra Esbjerg leverede en god indsats, hvor han spillede med bl.a. SønderjyskEs Thomas Spelling i den danske fjerdekæde.

13-02-2016 07:08
Mand stukket med kniv i Ribe

Forfatter: Michael Damsgaard
Politiet rykkede i aftes klokken 18.30 ud til en sag om knivstikkeri i Rønnebærparken i Ribe. Det bekræfter vagtchef Henrik Sønderskov fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

- En mand er blevet stukket med en kniv. Forurettede er bragt til behandling og vi har en anholdt som fremstilles i grundlovsforhør ved ”Retten i Esbjerg”, oplyser vagtchefen.

Politiet har i øjeblikket ikke yderligere oplysninger i sagen.

13-02-2016 07:08
Fredsforhandlinger får næppe syrere til at kigge hjemad

Forfatter: Michael Damsgaard
Aftalen om et snarligt stop for krigshandlingerne i Syrien får næppe de tusindvis af syrere, som er flygtet til Tyskland til umiddelbart at rejse hjem. Det oplyser Ritzau

- Så længe Bashar al-Assad fortsat er der, vil jeg ikke drømme om at tage tilbage, siger Ahmed al Hanawia, en 28-årig syrer, der kom til Berlin for otte måneder siden efter at være flygtet fra sin hjemby Damaskus.

- Jeg vil hellere blive dræbt af skud her i Tyskland end at rejse tilbage, tilføjer han over for Los Angeles Times.

Ifølge aftalen, som blev indgået i München på et møde med 17 lande og en række organisationer torsdag aften, skal de stridende parter i den fem år lange borgerkrig indstille kamphandlingerne i næste uge.

12-02-2016 16:10
Bøde på 65.000 til hollandsk chauffør

Forfatter: Henrik Flohr
En medarbejder fra Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, foretog onsdag den 10. februar 2016 kontrol af en hollandsk lastbil og dens fører i Esbjerg. Det viste sig, at føreren tidligere havde kørt uden førerkort i tacografen, hvilket gav fem overtrædelser af reglerne om køre- og hviletid og brug af kontrolapparat. Der var ligeledes kørt cabotage-kørsel, uden at man kunne fremvise de korrekte fragtbreve, og der blev også udskrevet en bøde for dette.

Det blev til en samlet bøde på 65.000 kr., der skulle betales som sikkerhedsstillelse med det samme. Vognmandens danske samarbejdspartner valgte at betale beløbet til politiet, så transporten kunne fortsætte. Sagen skal nu for retten senere i år, hvor anklagemyndigheden vil nedlægge påstand om frakendelse af chaufførens kørekort i Danmark.

12-02-2016 16:03
Solskjær: Hareide vil overraske jer

Forfatter: Henrik Flohr
1. marts starter Åge Hareide i sit nye job som landstræner for Danmark.
Hareide var ikke alles kop te, da han blev præsenteret som ny landstræner, men ifølge norske Ole Gunnar Solskjær, der er træner i Molde, bliver den norske landstræner et positivt bekendtskab. For Hareide blæser til angreb, fortæller han.
- I vil blive overraskede. Åge har en klar filosofi, og det er en ret offensiv filosofi. For min udvikling var han i hvert fald en fantastisk træner, siger Solskjær til Ekstra Bladet.

12-02-2016 16:01
Nordvik er skadet

Forfatter: Henrik Flohr
EfBs nyerhvervede midterforsvarer, Andreas Nordvik, er desværre blevet skadet på træningslejeren i Tyrkiet.
Som Tipsbladet tidligere har fortalt har forsvarsspilleren en bekymrende skadeshistorik, og nu er han desværre ukampdygtig igen med problemer i mave og hofte.

12-02-2016 16:00
Dubravka degraderet til 2. holdet

Forfatter: Henrik Flohr
Det er ikke lykkedes for EfB at sælge målmand Martin Dubravka på trods af tilbud fra både Krakow og Viktoria Plzen.
Klubben følger alligevel planen om at bruge Jeppe Højbjerg som 1. målmand, og Dubravka er derfor røget ned på 2. holdet, hvor han skal konkurrere med Jonas Jensen, skriver JV.dk.
Sådan ser status ud, når 2. holdet i dag møder slovenske Maribor i kamp i forbindelse med træningslejren i Belek i Tyrkiet.
Senere i dag - helt præcist kl. 19. møder EfBs 1. hold Ruzemboruk, der ligger nummer otte i Slovakiet.

12-02-2016 10:43
Kviklånene er for kvikke mener regeringen

Forfatter: Mike Forde
Et par klik med musen eller en kort telefonsamtale og vupti så har du et kvik-lån. Men kviklånene er lidt for kvikke, mener regeringen, der er klar med et nyt lovforslag, skriver jp.dk.

Forslaget indebærer blandt andet, at fra man ansøger om lånet, skal der gå to dage før man får pengene.

En slags tænkepause, hvor låntageren kan nå at fortryde eller måske undersøge om ikke det var billige at låne andre steder.

12-02-2016 10:40
Toyota får hak over tuden og politianmeldes

Forfatter: Mike Forde
Forbrugerombudsmanden har politianmeldt Toyota i Danmark for brud på markedsføringsloven.

- Toyota har i sin markedsføring af billån ikke levet op til markedsføringslovens oplysningskrav. Derfor politianmelder
Forbrugerombudsmanden nu bilimportøren.

Toyotas brøde består i, at der ikke er informeret klart nok om de lån, de har tilbudt folk, der gerne ville eje en Toyota.

Læs flere nyheder

Facebook
Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter