SenestSpillet
22:06
CAPITAL CITIES
Safe and sound

22:03
SIA
Cheap thrills

21:57
DIZZY MIZZ LIZZY
Something so familiar

Nyheder

08-07-2016 14:45
Dansker blandt anholdt i stor europæisk svindelsag

Europol har optrevlet en international kriminel gruppe, der på tværs af landegrænser i Europa og Asien står bag produceringen af forfalskede kreditkort.

Der er danskere blandt de 105 anholdte i den komplekse sag, oplyser den europæiske politimyndighed i Haag i en pressemeddelelse.

Gruppen har ifølge politiet haft sit udspring i Malaysia med forgreninger til 14 europæiske lande. Europol vurderer, at der er svindlet for 37,5 millioner kroner.

Af: Mike Forde

08-07-2016 14:19
Fødevarestyrelsen advarer mod muslinger fra Vadehavet

Har man samlet muslinger eller østers ind fra Vadehavet, skal man tøve med at sætte tænderne i skaldyrene.

Fødevarestyrelsen oplyser, at der er fundet algegift i muslinger fisket ved Horns Rev i Vesterhavet og fraråder derfor, at man samler muslinger og østers i Vadehavet den kommende tid.

Af: Mike Forde

08-07-2016 13:50
Kommuner får nu hjælp til at fjerne grimme bygninger med.

Flere sydjyske kommuner har fået tildelt penge til forskønnelse af landsbyer. Tønder er topscorer og får flest penge.

Hvert år frem til og med 2020 bliver der indsat 1.600.000 kroner, som Tønder Kommune kan bruge til at nedrive eller istandsætte bygninger med skriver TV Syd.

Det er Erhverv- og Vækstministeriet, der netop har tildelt flere kommuner penge, der skal være med til at sætte mere gang i udviklingen i de små landsbysamfund.

Af: Mike Forde

08-07-2016 13:28
Danfoss køber danske Sondex

Danfoss og Sondex har indgået aftale om, at Danfoss køber det privatejede Sondex Holding A/S. Det meddeler Danfoss A/S i en pressemeddelelse.

Sondex er en førende global spiller på markedet for varmeoverførselsteknologier, hvor virksomheden udvikler, producerer og sælger pladevarmevekslere..

Sondex har hovedkvarter i Kolding, og selskabet har omkring 1.200 medarbejdere fordelt verden over.

Af: Mike Forde

08-07-2016 13:28
Danmark sender op mod 200 soldater til Estland

Danmark vil bidrage med op til 200 danske soldater i Natos fremskudte bataljon i Estland.

Det skriver statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Twitter.

Af: Mike Forde

08-07-2016 12:41
Stadig større søgning til UC SYD i Esbjerg

Der er stadig flere og flere, som søger ind på UC SYD, der er Sydjyllands største uddannelsesinstitution.

Især søgningen til læreruddannelsen ventede man med spænding hos UC SYD i Esbjerg. Uddannelsen har nemlig været igennem ændrede optagelseskriterier og været genstand for massiv medieomtale som følge af skolereformen, men det lader ikke til at have smittet af på søgningen til UC SYD’s læreruddannelser, som foruden Esbjerg også har til huse i Haderslev.

I Esbjerg er der en stigning på 17 ansøgere til læreruddannelsen, som har den uddannelse som første prioritet. Det svarer til en fremgang på 21 procent i forhold til sidste år.

Af: Mike Forde

08-07-2016 12:10
Colin Todd er ny EfB træner

I sidste uge fyrede EfB Jonas Dal som cheftræner.

Det blev til bare otte måneder på posten, men nu er afløseren fundet.

Colin Todd overtager med øjeblikkelig virkning det vestjyske superligamandskab skriver jv.dk

Herhjemme er Todd bedst kendt som træner for Randers FC, hvor han stoppede efter sidste sæson.

Colin Todd har været fodboldtræner i 25 år.

Colin Todd og EfB har foreløbig lavet en etårig aftale.

Af: Mike Forde

08-07-2016 11:20
Dame ville ikke forlade skadestuen

En 47-årig kvinde var blevet lidt for glad for skadestuen i Esbjerg, da hun i nat skulle bahandles dér. I hvert fald havde hun på ingen måde lyst til at forlade stedet, da hun var færdigbehandlet skriver Lokalavisen Esbjerg.

Personalet var dog ikke særlig glade for at have kvinden siddende på skadestuen, så de fik tilkaldt politiet, der kom og bortviste den uønskede gæst.

Episoden fandt sted klokken 03.18 i nat. Det oplyser politiet i Esbjerg.

Af: Mike Forde

08-07-2016 10:56
Bios skal betale sin gæld til Region Syddanmark hurtigt

Pengene skal tilbage i regionens pengekasse hurtigst muligt.

Sådan lyder det fra professor i økonomistyring Per Nikolaj Bukh ved Aalborg Universitet, efter det er kommet frem, at det hollandske ambulanceselskab ved en fejl har fået for mange penge udbetalt fra Region Syddanmark.

Regionen skal ifølge kontrakten med Bios udbetale godt 30 millioner kroner forud hver måned, men betalingen for januar er tilsyneladende gået ind på ambulanceselskabets konto to gange skriver DR Syd.

Bios er indstillet på at betale beløbet tilbage, men har på grund af en presset økonomi bedt om tid til at vurdere, hvor meget virksomheden kan betale her og nu, og hvordan den øvrige tilbagebetaling kan foregå.

Forretningsudvalget i Region Syddanmark og regionsrådet skal tage stilling til tilbagebetalingsforslaget i august.
Af: Mike Forde

08-07-2016 10:13
Jetjager standset i færdselskontrol i Nordjylland

Betjente fra Nordjyllands Politi lavede forleden færdselskontrol ved E45 ved Svenstrup, syd for Aalborg, og standsede i den forbindelse en ret speciel transport, nemlig et F-16-jagerfly.

Transporten fik lov at køre videre. Jagerflyet var et udstillingsfly, der var på vej hjem til sin faste base på Flyvestation Aalborg.

Af: Mike Forde

08-07-2016 09:37
Sommerens tre værste pletter

Når solen skinner, og der er ferietid, så er vores tøj i farezonen for at blive ramt af nogle særligt besværlige pletter.

Om sommeren spiser vi rigtigt mange is og jordbær, og vi elsker at være ude på græsplænen.

Det kan alt sammen give hårdføre pletter på vores tøj. Men moderne vaskemidler og husråd kan heldigvis få bugt med de fleste pletter.

Isens pletter kan let fjernes med et vaskepulver, der indeholder enzymer.

Frugtpletter fra jordbær får mange til at smide den hvide skjorte i skraldespanden, når sommeren er overstået. Skjorten skal bare sættes i blød med et pletfjernemiddel i 5-6 timer og derefter i vaskemaskinen.

Pletter fra græs er lidt være, men hvis du dupper med citronsaft før vask så skulle det også gå væk – Det skriver Novozymes i en pressemeddelelse.
Af: Mike Forde

08-07-2016 09:07
Blodprøver bliver for gamle i posten

Posten er blevet for langsom til at kunne bruges, når patienter skal sende blodprøver ind til undersøgelse. Med det nye postforlig kan breve være fem dage undervejs, og det kan ikke alle blodprøver tåle. Derfor skal man fremover aflevere prøven ved et postindleveringssted og sende det som quickbrev.

Nogle prøver kan dog godt tåle at være fem dage undervejs. Men så kan der opstå et andet problem, nemlig at prøven ikke når at blive færdiganalyseret, inden patienten møder ind på sygehuset.

Prøver, der indsendes som led i den nationale screening for tyk- og endetarmskræft, vil dog fortsat kunne lægges i de røde postkasser, oplyser Region Syddanmark

Af: Mike Forde

08-07-2016 08:20
Tyvekost fundet med GPS-hjælp

Tirsdag aften fik Henning Have A/S – Entreprenør, der ligger i Vejen, stjålet en ny pladevibrator i Taulov.

Med stor hjælp fra Care4all GPS system, og en meget hurtig og effektiv indsats fra Politiet, kunne 2 ansatte i går stoppe en Polsk indregistreret varevogn umiddelbart før tilkørselsrampen i Tårnby i København skriver firmaet på deres Facebook-side.

I bilen var pladevibratoren sammen med andre vibratorer .

Af: Mike Forde

08-07-2016 08:00
Parkens græs kommer fra Ribe

Superligaen begynder snart. Og Danmarks Nationalstadion, Parken, får i weekend helt nyt græstæppe. Det kommer fra Ribe.

Det er firmaet DLF i Spandet ved Ribe, som skal levere 8.000 kvadratmeter græs til premieren den 16. juli skriver TV Syd.

I weekenden køres rullerne til København – og så skal rødderne bare have fat.
Af: Mike Forde

08-07-2016 07:36
Fanø tager digitale midler i brug mod mistrivsel af børn og unge

Der er flere faktorer, der kan være skyld i, at børn og unge ender med at mistrives i deres dagligdag.

Det kan for eksempel være skiftende lærere i folkeskolen, ny ungdomsuddannelse eller forsvundne notater fra pædagogens kinabog, der kan medvirke til, at viden om børn med eksempelvis ADHD går tabt.

Det vil man nu forsøge at ændre på i Fanø Kommune, som i samarbejde med KMD laver en såkaldt digital stafetlog. Den skal være med til at sikre, at lige præcis vigtige oplysninger om børn, der mistrives, bliver givet videre til de rette personer eller myndigheder skriver Lokalavisen Esbjerg.

Af: Mike Forde

Læs flere nyheder

Facebook
Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter