Nyheder

22-05-2017 11:38
Kulturministeren spørger dig til råds om dansk medieindhold

Kulturminister Mette Bock lancerer i dag www.antennerneude.dk, hvor alle frem til september kan komme med input til, hvilket dansk medieindhold, de vil se, lytte til eller læse på tv, i radio, aviser eller på nettet fremover.

Kulturministeren har ”Antennerne Ude” for at lytte til borgernes input og ideer til fremtidens danske medieindhold forud for de politiske forhandlinger om et nyt medieforlig.

”Jeg vil gerne have en åben, offentlig samtale om fremtidens danske medieindhold. I vores medievirkelighed går alting rasende stærkt. Forskellen i mediebrug generationerne imellem har aldrig været større, og udenlandske medier som Facebook, YouTube og Netflix tager både opmærksomhed og ressourcer fra det danske indhold." siger ministeren.
Af: Mike Forde
Kilde: Presse

22-05-2017 11:18
Danmarks smukkeste bondegård er fundet

Med 21 procent af stemmerne er slægtsgården Klægager i Ballum i Tønder Kommune valgt som "Danmarks smukkeste bondegård" af danskerne skriver jv.dk

Gården vinder blandt 15 kandidater over hele landet.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

22-05-2017 11:14
Efterforskning af ulykke på Sønderborg Havn i gang

I lørdags blev flere unge forbrændt ved et arrangement på Sønderborg Havn. Her blev der brugt brændbar væske, som ramte de unge med forbrændinger til følge.

Lokalpolitiet i Sønderborg er nu i gang med efterforskningsarbejdet, og der kommer til at gå nogen tid, før der kan drages konklusioner. Blandt andet skal der afhøres en række vidner samt mennesker, der har været involveret i arrangementet. Hvis man mener at have informationer i sagen og endnu ikke har haft kontakt til politiet, kan man ringe på 114.

Politiet kan derfor ikke udtale sig om, hvorvidt der kan blive tale om strafansvar i sagen. Vi har heller ikke mulighed for at give yderligere oplysninger om de tilskadekomnes tilstand.

Sønderborg kommune har et kriseberedskab. Her kan man få støtte og hjælp, hvis man har brug for det efter ulykken.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

22-05-2017 10:56
Sting giver endnu en koncert i Danmark

Sting er tydeligvis glad for Danmark.

Sidste år spillede han på Smukfest, om godt en måned besøger han Sønderborg og nu har han også meldt sin ankomst i hovedstaden.

Det sker, når han lægger vejen forbi Royal Arena på Amager den 24. september i år med sin ’57th & 9th World Tour’. Det oplyser koncertarrangør Live Nation.

Billetsalget til koncerten i Royal Arena starter på mandag klokken 10.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

22-05-2017 10:52
Politiet advarer mod tricktyve i Mercedes

Syd- og Sønderjyllands Politi advarer mod fem meget velklædte udenlandske mænd i en sølvgrå Mercedes E på engelske nummerplader, der mandag formiddag forsøger at lokke penge fra forbikørende omkring Agerskov.

Tricktyvene forsøger at vinke bilister ind ved rundkørslen Hellevadvej - Rangstrupvej i Agerskov

- De forsøger at få forbikørende bilister til at stoppe op og optræder aggressivt, hvis de bliver afvist, skriver TV SYD.
Af: Mike Forde
Kilde: Tv Syd

22-05-2017 10:51
Sundhedsskadelige varer og kemi kan købes længe efter forbud

Selv efter et forbud er vedtaget i EU, bliver varer med skadelige stoffer ikke fjernet fra hylderne med det samme, skriver Videnskab.dk.

Miljøstyrelsen erkender i et interview med Videnskab.dk, at der kan ”gå flere år,” før produkter med ulovlige og potentielt skadelige stoffer bliver fjernet fra butikkerne.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

22-05-2017 08:34
Erhvervslivet efterlyser afløser for pensionsplan

Dansk Erhverv, Dansk Industri og Dansk Arbejdsgiverforening mener, at der skal findes en anden løsning, der skal få flere til at blive længere på arbejdsmarkedet.

Regeringen opgav i aftes at hæve pensionsalderen, fordi der ikke var politisk opbakning til forslaget, som ellers stod i regeringsgrundlaget.

- Vi ser frem til at se det udspil, som regeringen nu varsler på området, og vi håber selvfølgelig, at det vil indeholde forslag, som giver flere danskere lyst til at blive længere på arbejdsmarkedet, siger Jacob Holbraad, adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening til DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

22-05-2017 08:16
Befolkningen stiger i 2 små landsbyer i Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommunes befolkningsstatistik fra årene 2006 til 2016 viser for de fleste byer og landsbyer i kommunen kun mindre udsving.

Men det ser anderledes ud i Vilslev og Lustrup i den gamle Ribe Kommune, der fik man markant flere nye indbyggere i løbet af de 11 år statistikken dækker skriver jv.dk

Fællesspisning og byfest kan være med til at lokke beboer til byerne.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

22-05-2017 08:14
Voldelige elever på Hansenberg i Kolding

Arbejdsmiljøet på tømreruddannelsen på Hansenberg i Kolding er så belastet, at Arbejdstilsynet har udstedt to påbud til skolen om at forbedre det skriver jv.dk

Det ene påbud blev udstedet, fordi skolen ikke er god nok til at forebygge, at de ansatte udsættes for fysisk og psykisk vold fra eleverne.

Man kan læse i tilsynsrapporten, at ansatte er blevet groft forulempet. Blandt andet forsøgte en elev at nikke en ansat en skalle. Den ansatte faldt om på gulvet, og eleven tog kvælertag på ham.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

22-05-2017 07:45
Nyrup anklager Finansministeriet: Svigtede totalt i Dong-sag

Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen retter kritik mod Finansministeriets håndtering af Dong-salget i magasinet Ræson.

Ifølge statsministeren er der nogle iøjnefaldende huller, som kun kan forklares ved, at Finansministeriet har været fremme med den store censor-tuschpen. - Det foruroliger mig, siger Poul Nyrup til Ræson.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

22-05-2017 06:30
Regeringen dropper at hæve pensionsalderen

Forslaget om at hæve danskernes pensionsalder er ikke længere på regerings bord.

Regeringen ville have danskerne til at blive længere på arbejdsmarkedet, men det foreslag er nu droppet.

Det skriver Jyllands-Posten.

VLAK-regeringen har indtil nu planlagt at hæve pensionsalderen med seks måneder fra 67 til 67,5 år, men det forslag droppes altså på grund af manglende opbakning hos Folketinget.
Af: Mike Forde
Kilde: Jyllands-Posten

22-05-2017 06:30
Voldsom ulykke stopper dansk racerløb

Det skulle have været næstsidste løb i afslutningen på en fantastisk løbsweekend i Aarhus, men under finalen i Danish Superturisme Turbo kørte to biler sammen, hvorefter den ene bil kørte ud i hegnet mod tilskuerne.

Ulykken betød, at den sidste finale måtte aflyses, og tre personer blev kørt på skadestuen til nærmere tjek.

To af dem var tilskuere, mens den sidste var en af de frivillige fra Classic Race Aarhus.

De to biler kom kørende på langsiden på strandvejen, hvorefter de kørte sammen, så den ene bil kom ud af balance.

Da bilen var på vej tilbage mod midten af vejen, blev den ramt en gang til, så den kørte op over betonafgrænsningen ud mod tilskuerne og ødelagde hegnet over flere meter.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

22-05-2017 06:30
Mand trampet ihjel af ko

En 64-årig mand er søndag blevet trampet ihjel af en ko.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ulykken skete ved Broager, da manden med en kammerat og sin hund krydsede en mark.

- Afdøde havde en hund med sig, der var i en snor, som han havde bundet rundt om livet. Koen ser hunden og løber hen mod den, siger vagtchef Søren Strægaard til BT.

- Hunden kommer til skade med sin pote, hvorefter den løber om bag ejeren, der vælter. Koen kommer derefter og tramper på manden.

Den 64-årige afgik ved døden i helikopteren på vej mod hospitalet i Flensborg, mens mandens kammerat slap uden skader.

Til Ekstra Bladet siger vagtchefen, at den dræbte mand kommer fra Frederiksberg i København.

De pårørende er underrettet.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

22-05-2017 06:30
Facebook-manual lækket: Sex, vold og selvskade kan tillades

Videoer af dyremishandling skal slettes på Facebook, hvis de forherliger mishandlingen. Men bruges videoerne til at skabe opmærksomhed om problemet eller til at fordømme det, så skal de ikke slettes.

Det fremgår af lækkede dokumenter med regler og guidelines for, hvad brugere må poste på Facebook, som avisen The Guardian er kommet i besiddelse af.

The Guardian har set mere end 100 interne manualer, som giver indsigt i, hvordan Facebook modererer debatter om emner som vold, hadtaler, terrorisme og porno, skriver Ritzau.
Af: Mike Forde
Kilde: Ritzau

22-05-2017 06:30
Stafet For Livet i Esbjerg

I weekenden deltog 3.735 deltagere fordelt på 69 hold i årets Stafet for Livet I Esbjerg.

Der er blevet indsamlet 1.203.800 kr. siger de foreløbige tal.

Pengene går til Kræftens Bekæmpelse.
Af: Mike Forde

Læs flere nyheder

Facebook
Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter