SenestSpillet
17:54
DJÄMES BRAUN
Fugle

17:45
GALANTIS
No money

17:41
INFERNAL
Electric light

Nyheder

28-05-2016 14:20
WHO vil ikke flytte OL som følge af zIka-virus

Sommerens OL i Rio vil ikke blive flyttet som følge af frygt for spredning af zikavirus. Sådan lyder det fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, der af 150 videnskabsfolk er blevet bedt om at revurdere sit syn på retningslinjerne i forhold til virusset. Det skriver Ritzau med AFP som kilde.

- Baseret på den aktuelle vurdering vil det ikke i væsentlig grad ændre på spredningen af zikavirus at flytte OL, lyder det fra Verdenssundhedsorganisationen.

- Mennesker vil fortsat rejse mellem disse lande, og den bedste måde at reducere risikoen på er at følge sundhedsmæssige rejsetips, meddeler verdenssundhedsorganisationen.

Af: Michael Damsgaard

28-05-2016 14:19
Nye indonesisk lov skærper straffen for overgreb mod børn

Onsdag underskrev og offentliggjorde den indonesiske præsident, Joko Widodo, en ny lov, der giver dommere mulighed for at idømme forbrydere, der begår seksuelle overgreb mod børn, kemisk kastrering eller i værste fald dødsstraf. Det oplyser TV 2.

- Seksuel vold mod børn er en ekstraordinær forbrydelse. Vi håber, at vi med denne lov kan afskrække gerningsmændene og forhindre seksuelle forbrydelser begået mod børn. Disse forbrydelser underminerer børnenes udvikling, og disse forbrydelser ødelægger vores fornemmelse af fred, sikkerhed og offentlig orden. Så vi vil håndtere dem på en ekstraordinær måde, siger Joko Widodo.

Af: Michael Damsgaard

28-05-2016 08:46
Vestjysk ærgrelse over missede playoff

Ipswich og den tidligere Esbjerg-spiller Jonas Knudsen missede akkurat playoff i engelske Championship, men den danske venstreback tror og håber, at holdet kan tage skridtet i næste sæson. Det skriver bold.dk:

- Det er enormt ærgerligt, for vi lagde omkring playoff i det meste af sæsonen og mener selv, at vi havde holdet til at være med. Vi havde stort set samme udgangspunkt som for eksempel Sheffield Wednesday, der nu er rykket op i Premier League. De har brugt flere penge end os, men det kunne nærmest lige så godt have været os, der tog pladsen, siger Jonas Knudsen til sitet.

Af: Michael Damsgaard

28-05-2016 08:46
Kite-surfer død efter ulykke på Røme

En 39-årig tysk mand afgik i går klokken 17.03 ved døden på Odense Universitets Hospital efter en ulykke under Kite-surfing på Sønderstrand på Rømø. Det bekræfter vagtchef Allan Dalager fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Vi har haft en ulykke klokken 14.43 på Rømø, hvor en kite-surfer falder ned. Der er tale om et uheld eller en forkert håndtering af dragen, fortæller vagtchefen.

Familien er underrettet.

Af: Michael Damsgaard

28-05-2016 08:45
LO yder fortsat støtte til DSU

På LO-kongressen i 2003 erklærede LO's daværende formand, Hans Jensen, at den lange tradition med at poste penge i Socialdemokratiet var slut, men LO har dog fortsat sin støtte til Danmarks Socialdemokratiske Ungdom med omtrent tre millioner kroner om året. Det fremgår af en ny bog, "Skjulte penge", skriver Berlingske.

- Det virker totalt hyklerisk, at Socialdemokraterne og fagbevægelsen kører kampagne om, at der er lavet en fornuftig separation, når det nu viser sig, at fagbevægelsen stadig støtter konsortiet Socialdemokraterne. Det sker bare gennem DSU, som spiller en væsentlig rolle i kampagneaktiviteter under valgkampe, siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, til avisen.

Af: Michael Damsgaard

28-05-2016 08:21
Trump afviser "Bernie"-debat

Få dage efter, at Republikanernes formodede præsidentkandidat, Donald Trump, gik med til at debattere med Demokraternes Bernie Sanders, har milliardæren nu trukket sin accept tilbage. Det skriver Ritzau med nyhedsbureauet AFP som kilde.

- Baseret på det faktum, at den demokratiske nomineringsproces er totalt korrupt, og at slynglen Hillary Clinton og Deborah Wasserman Schultz ikke vil tillade, at Bernie Sanders vinder, vil det være upassende, at jeg debatterer med nummer to, siger Trump i en pressemeddelelse ifølge AFP.

Donald Trump og Bernie Sanders gav ellers de politisk interesserede noget at glæde sig til, da de gik med til den usædvanlige idé om at lave en tværpolitisk debat midt i primærvalgene, hvor partiernes kandidater sædvanligvis debatterer med hinanden.

Af: Michael Damsgaard

28-05-2016 08:21
Nibili sejrede, Chaves tog trøjen

Hollandske Steven Kruijswijk satte i bogstaveligste forstand sandsynligvis sejren i Giro d'Italia ”over styr” på gårsdagens 19. etape. Den lyserøde førertrøje ramte en snedrive 50 km fra mål og endte med at sætte næsten fem minutter til i forhold til konkurrenterne.

Vincenzo Nibali vandt etapen og Esteban Chaves overtog løbets førertrøje 44 sekunder foran Nibali og 1 minut og fem sekunder foran Kruijswijk.

I eftermiddag køres løbets næstsidste etape.

Af: Michael Damsgaard

28-05-2016 08:19
Brug af skærebrænder udløste brand

Under ombygning af en halmlade opstod der i går formiddag omkring klokken 09.15 brand på en gård udenfor Holsted.

- Anmeldelsestidspunktet var klokken 09.14. Under brug af en skærebrænder gik ild i noget løst liggende halm, der antændte nogle bigballer, oplyser vagtchef Ivan Gohr Jensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Politi, slukningskøretøjer og en ambulance ankom til stedet, men der opstod reelt ingen fare for mennesker eller dyr under branden.

Af: Michael Damsgaard

28-05-2016 08:19
Nakkesmerter sendte person til tjek efter færdselsuheld

En person måtte til tjek på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg efter et færdselsuheld i krydset Hjerting/Grådybet i Esbjerg.

- En bagved holdende trafikant påkører kort før klokken 18.30 en foran holdende bil i krydset. Der opstår minimal materiel skade, men da en person klagede over nakkesmerter blev vedkommende sendt til tjek på sygehuset, oplyser vagtchef Ivan Gohr Jensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Umiddelbart opstod der ikke alvorlig personskade ved uheldet

Af: Michael Damsgaard

28-05-2016 08:17
Neergaard Larsen vildledte Folketinget

Folketinget blev i går vildledt af Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen på et samråd i sagen om Siemens Wind Power i beskæftigelsesudvalget. Det konkluderer lektor i forvaltningsret Sten Bønsing ifølge DR:

- Enten kan ministeren selv tage ansvaret og tage imod en næse eller gå af. Eller også kan han placere ansvaret på de embedsmænd, der har lavet vildledningen, med for eksempel en irettesættelse eller en fyring, siger Sten Bønsing til DR.

I over 170 arbejdsskadesager er ansatte de seneste 10 år blevet kronisk syge med astma eller eksem af at arbejde hos Siemens Wind Power eller Vestas.

Af: Michael Damsgaard

28-05-2016 08:17
Planproces og VVM-undersøgelser har forkert fokus, mener eksperter

Befolkningens velvilje overfor for grøn energi sættes ofte på prøve, når der skal rejses store vindmøller eller biogasanlæg nær folks egen bopæl. Ifølge eksperter skyldes det, at planproces og såkaldte VVM-undersøgelser før byggeriet er alt for tekniske og ikke tager højde for bekymringen for huspriser og lokalmiljø. Det skriver DR

- Vindmøller laver den billigste el til lands, og der skal rejses rigtigt mange af dem for at udfase den fossile energi, siger Jane Kruse, forstander for Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi i Sydthy til DR.

- Derfor er vi nødt til at have befolkningen med os. Ellers når vi ikke det politiske mål, at samfundet skal køre på vedvarede energi, pointerer Jane Kruse.

Af: Michael Damsgaard

28-05-2016 07:17
Bruggisser "hjem" til Esbjerg

Den 24-årige back Phillip Bruggisser kommer tilbage til Esbjerg, hvor han skal spille for de forsvarende danske ishockeymestre.

Den 183 cm høje back er født og opvokset i Rødovre, men flyttede som 16-årig til Esbjerg, hvor han spillede fra sommeren 2007 til foråret 2012. Sidenhen har Bruggisser spillet i Sverige og et enkelt år Rødovre:

Siger kontraktansvarlig og bestyrelsesmedlem i Esbjerg Energy, Søren Mathiasen.

Lyt her
Af: Michael Damsgaard

28-05-2016 07:14
Spelling bliver i Vojens

Den 23-årige forward Thomas Spelling fortsætter hos SønderjyskE Ishockey. Det oplyser organisationen på sin hjemmeside.

– Thomas Spelling er en forstærkning af hvert eneste hold i den danske liga, og naturligvis har det også været vigtigt for os at få forlænget kontrakten med ham.
Han er begavet med et ganske særligt talent, og jeg forstår godt, at han i sin tid blev draftet af NHL klubben New York Rangers, siger adm. direktør Klaus B. Rasmussen til klubbens hjemmeside.

Thomas Spelling har underskrevet en etårig kontrakt med option for en etårig forlængelse.

Af: Michael Damsgaard

28-05-2016 07:13
Knallertkører forulykkede i Kruså

En knallertkører mistede i nat herredømmet over knallerten på Flensborgvej i Kruså.

Anmeldelsen om uheldet indløber klokken 02.18, hvor en 17-årig mand fra Padborg er væltet på knallerten og har ramt en lygtepæl, fortæller vagtchef Ole Aamand fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Der er ikke tale om alvorlig tilskadekomst, men manden er kørt til Aabenraa Sygehus.

Af: Michael Damsgaard

28-05-2016 07:12
Mange folkeskoler holdt sidste skoledag

Folkeskoleelever har flere steder i landsdelen holdt sidste skoledag, men aftenen og natten har været forholdsvis rolig , konstaterer Syd- og Sønderjyllands Politi.

I København blev politiet i aftes kaldt ud til et masseslagsmål i Kongens Have, hvor op til 40 folkeskoleelever slog løs på hinanden. Der var tale om nævekamp, og slåskampen blev afbrudt uden at nogen kom alvorligt til skade, oplyser Ritzau.

I Roskilde følte betjente fra Midt- og Vestsjællands Politi sig truet af 13-14 alkoholpåvirkede unge mennesker og nødsaget til at tage politihunde i brug.

Af: Michael Damsgaard

Læs flere nyheder

Facebook
Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter