Nyheder

22-06-2017 13:49
Jernbanegade åbner igen for trafik

En af Esbjergs mest benyttede færdselsårer blev lukket for trafik midt i oktober 2016.

I december var Jernbanegade midlertidigt åben for at afvikle trafikken i forbindelse med julehandlen og rejseaktiviteten til og fra Esbjerg Banegård.

Nu gives Jernbanegade tilbage til trafikanterne fredag den 23. juni kl. 12. Udover at gaden selvfølgelig tager sig bedre ud, kan man også mærke at, trafikken nu flyder bedre gennem gaden. Signalanlæggene i gaden er koordineret, hvilket vil give bedre og mere jævn trafikafvikling på strækningen.

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

22-06-2017 12:47
Folketinget har fået alt for meget magt

Folketinget misforstår sin rolle og er begyndt at blande sig alt for meget i regeringens arbejde og rolle som folkestyrets udøvende magt.

Og hvis ikke Folketinget besinder sig, vil systemet bryde sammen, mener minister for uddannelse og forskning Søren Pind.

Pind bemærker også, at Folketinget bombarderer regeringen og centraladministrationen med flere spørgsmål end nogensinde.

Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

22-06-2017 12:00
Studenter havde problemer med opførslen

En flok studenter valgte tidligt torsdag morgen at fejre huerne på en dum måde.

Klokken 05.53 stod en ung mand og urinerede på indgangsdøren til Jyske Bank på Torvet. Da han blev opdaget af politiet og stod til at få en bøde, blev det for meget for manden, der valgte at kvittere ved at råbe fucking panser til en betjent.

Mens politiet var i gang med at 'betjene' denne ungersvend kom en kammerat ham til 'undsætning' og forsøgte at blande sig i anholdelsen, hvorfor han også bliver anholdt skriver Lokalavisen Esbjerg.

Herefter kommer der så en større gruppe studenter og vil blande sig. I gruppen er der blandt én, der kaster sig op på ryggen af betjent og rykker ham i armen.

Det hele ender med fire anholdelser med to sigtelser for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og to sigtelser for at lægge hindringer i vejen for politiet.
Af: Mike Forde
Kilde: Lokalavisen Esbjerg

22-06-2017 11:42
Rømø Havn udvider

Bestyrelsen for Rømø Havn er langt med planer om en udvidelse med en ny 370 meter lang kaj.

Der venter en lang og kompleks vej til at opnå den nødvendige myndigheds-tilladelse, påpeger Rømø Havns formand, Thomas Ørting Jørgensen.

"Det skal ske i god forståelse og i balance med lovgivningen, naturen og andre interessegrupper", siger han til JV.dk
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

22-06-2017 11:33
Kløften starter i dag

En masse studenter springer ud i dag og det samme gør Kløften Festival i Haderslev.

Årets festival har nogle små-ændringer fortæller festivalleder Erik Koch:

LYD:

I aften kan man bl.a. opleve Carpark North og de næste dage gælder det navne som Rasmus Seebach, Nik & Jay, Gulddreng, Sanne Salomonsen med flere.

Kløften varer til og med på lørdag.
Lyt her
Af: Mike Forde

22-06-2017 11:07
Hjemløse kan ikke få udbetalt hjælp uden adresse

Hjemløse har svært ved at få udbetalt deres kontanthjælp, efter at checken blev sløjfet som betalingsmiddel ved årsskiftet.

I stedet skal de bruge et dankort og en bankkonto, men det kræver, at de har billede-id og en folkeregisteradresse, og det har mange af dem ikke.

De får deres penge ved, at de møder op på forvaltningen og henter en underskrevet lap papir. Derefter afleveres den til Nordea, hvor en kommunal medarbejder står en time hver dag og kan hæve pengene.

Bankerne forsøger nu sammen med Kommunernes Landsforening at løse problemet med nye fælles retningslinjer, fortæller juridisk direktør i bankernes Interesseorganisation, Finans Danmark, Kenneth Joensen til DR Nyheder.
Af: Mike Forde
Kilde: DR Nyheder

22-06-2017 10:42
Varde-politikkere til Folkemødet på borgernes regning

Ni politikere og en kommunikationschef i Varde Kommune har været på Folkemødet på skatteydernes regning.

Det er første gang, at Varde Kommune har haft en større delegation afsted. Det foreløbige regnskab lyder på i alt 72.000 kroner. Borgmester Erik Buhl mener, at det har været udbytterigt.

"Man ved ikke, om det giver afkast, men vi får nogle kontakter", siger Varde-borgmester Erik Buhl til jv.dk
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

22-06-2017 10:09
En skudt i benet i Sønderborg natten til lørdag

Natten mellem fredag den 16. og lørdag den 17. juni klokken 01.23 blev en person ramt af et skud i benet. Det skete mellem boligblokkene fem og syv på Nørager i Sønderborg.

Her var flere forsamlet, og en blev altså ramt af et skud. Sagen efterforskes som et internt privat opgør. Den ramte blev behandlet på sygehus, men er ikke hårdt kvæstet.

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer mennesker, der har set eller hørt skyderiet om at henvende sig til politiet på telefon 114. Det samme gælder mennesker, der i øvrigt mener at have oplysninger om det skete eller har kendskab til de involverede.

Af hensyn til efterforskningen har Syd- og Sønderjyllands Politi i øjeblikket ikke yderligere informationer i sagen

Af: Mike Forde
Kilde: Presse

22-06-2017 10:01
Sommerhus var fyldt med tyvekoster

Seks litauiske mænd, der blev afsløret i et sommerhus i Hejls fyldt med tyvekoster, er ved retten i Kolding idømt fængsel og desuden indrejseforbud i seks år.

Litauerne var sigtet i hele 21 forhold skriver jv.dk

Retssagen handlede om både hæleri, tyveri, dokumentfalsk og overtrædelse af indrejseforbud.

De seks tiltalte har været varetægtsfængslet i forskellige arrester siden 29. marts.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

22-06-2017 09:16
Brand generede trafikken syd for Skærbæk

En brand i en kontorbygning gav i morges trafikale problemer på hovedvej 11 ved Døstrup syd for Skærbæk.

Det var brandbilerne, der arbejdede på at slukke branden i kontorbygningen, der spærrede vejen skriver TV Syd.

Politiet fik meldingen om branden klokken 02.04, og siden da har brandfolk arbejdet på at få slukket ilden. Der er ingen kommet til skade ved branden, men branden udvikler kraftig røg, og derfor har politiet været i kontakt med naboerne.

Syd- og Sønderjyllands Politi har endnu intet overblik over, hvor lang tid slukningsarbejdet vil vare.

Hovedvej 11 er nu åben igen. Hjemmeværnet hjælper med at dirigere trafikken.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

22-06-2017 09:13
Uenighed i Ribe-Esbjerg HH

Der er stor forvirring i Ribe-Esbjerg HH.

Først opsagde klubben kontrakten med cheftræner Claus Uhrenholt, og siden lagde parterne låg på diverse udtalelser i pressen ved at melde ud, at de var enige om en ny aftale.

Men det passer ikke

Cheftræner Claus Uhrenholt fortæller til JydskeVestkysten, at han endnu ikke ved, om han også står i spidsen for klubben i den kommende sæson, hvor holdet for første gang skal spille Europa Cup.

Han fortæller, at han og klubben kun er enige om, at en ny kontrakt skal være etårig. Detaljerne kan parterne ikke nå hinanden omkring.
Af: Mike Forde
Kilde: jv.dk

22-06-2017 08:25
Trump vil ikke have fattige i sin økonomiske administration

- Jeg elsker alle mennesker. Både fattige og rige. Men i de her bestemte positioner, vil jeg bare ikke have en fattig person, lød det i onsdagens tale fra Donald Trump til spørgsmålet om, hvorfor peger du på rige personer til at stå i spidsen for vores økonomi skriver tv2.dk
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

22-06-2017 08:18
Netto søger 900 medarbejdere

DIscountkæden Netto har vokseværk - og derfor søger virksomheden 900 nye medarbejdere.

Det skriver Dansk Supermarked i en pressemeddelelse.

Det sker i forlængelse af Kiwis lukning, hvor Netto i løbet af sommeren vil åbne 60 nye butikker.
Af: Mike Forde
Kilde: TV2

22-06-2017 07:52
Esbjerg er kandidat til Årets Friluftskommune 2017

Esbjerg Kommune er en af de 10 kommuner, der dyster om at blive Danmarks Friluftskommune 2017.

Det er tredje gang, Esbjerg Kommune ansøger om at få den fornemme titel, og første gang vi ansøger, siden vi tilbage i 2010 var Friluftskommune.

Årets tema er "Friluftsliv på tværs - samarbejde og partnerskaber", og Esbjerg Kommune håber at vinde, fordi vi har stor erfaring i at samarbejde på tværs og siden 2010 har høstet frugterne af et formaliseret samarbejde i Esbjerg Friluftsråd.

Borgmester i Esbjerg Kommune, Johnny Søtrup, er afsender af ansøgningen, og han fremhæver særligt kommunens vedholdende fokus på at skabe gode friluftsmuligheder for alle uanset alder.

Friluftsrådet kårer en vinder i slutningen af august eller i starten af september.


Af: Mike Forde
Kilde: Presse

22-06-2017 07:37
Politiet fortsætter eftersøgningen af gymnasieelev

Der er fortsat ingen spor af 19-årige Petrine Rosenlund Stryhn fra Fredericia, som har været forsvundet siden mandag. Politiet fortsætter eftersøgningen torsdag.

Onsdag aften har en større gruppe frivillige desuden ledt efter den forsvundne 19-årige gymnasieelev.

Petrine Rosenlund Stryhn forlod Fredericia Gymnasium i nedtrykt sindstilstand den 19. juni 2017 omkring klokken 12.30 – og hun er sidst set omkring klokken 17 samme dag ved Rema, Egeskovvej 119 i Fredericia. Familien har ikke haft kontakt til hende siden mandag kl. 18.33, hvor hendes telefon løb tør for strøm.

Hun beskrives som slank af bygning, muskuløs og bredskuldret. Hun er 176 cm høj, og hun har langt lyst hår, der ofte er sat op i en hestehale. På dagen var hun iført shorts og t-shirt, og hun medbragte også en orange termojakke samt en rygsæk.

Politiet kan kontaktes på tlf. 114, hvis man har oplysninger om sagen.
Af: Mike Forde
Kilde: TV Syd

Læs flere nyheder

Facebook
Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter

Sydøstjyllands Politi på Twitter